KAHVIPIRTTI 162 / 2019

Huomenta uuteen aamuun ja nyt torstai mistä sanotaan, että on toivoa täynnä;)
Pilvipoutaa ja tuulta sisältää aamun sää tiedotus, siksipä pirtin puhdistus onnistuu hyvin.
Tekstiilit tuuleen ja ikkunoiden pesuun, se onnistuu kipeillä niskoilla, näin mielikuvitus luomuksessa:)

Ruskan aikaa vielä elämme ja näin värit ovat ajankohtaisia edelleen, eli ruskeasta keltaiseen, ruskeat poppana liinat, keltaiset krysantiimit ja oranssiin vivahtavat kynttilät pöydille.

Kahvin kera nautittavaksi suolaiseksi sipulipiirakkaa, ei uskoisi miten hyvää se onkaan, makean nälkäisille jäätelökakkua, sekin vielä maistuu, kun melkoisen lämpimiä päivät ovat olleet.

Pirtin vakio kalustukseen kuuluvat kissat ja kaulin saavat oman annoksensa , kissoille muikku tarjoilu, ja kaulin saa tyytyä pölyjen pyyhkimiseen ja kauniisiin rusetteihin kädensijan juureen;)
Pölyt pyyhin myös peikonlehden lehdiltä, hyvin on kasvu alkanut.
Sytytän roihutulet oven pieleen ja tulen myös takkaan, tässäpä sitten istun kiikkustuolissa, katselen räiskyviä liekkejä ja vaivun muistojen vietäväksi, niitä kertyy jo niin paljon, että ei kaikki mieleen enää mahdu;)

Puhdas päiväkirja odottaa viestejä vanhoilta ja tervetulleeksi toivotan uudetkin uskaliaat, jotka pirtin omakseen kokevat, mukavaa yhdessä oloa jaksan kaikkien haluavan.

Mielimusiikkiani laitan soimaan se on tällä hetkellä Hiljaiset sillat, sitä laulelemme usein myös lauluryhmässämme, olkaa tervetulleita kokemaa pirtin elämää.

203

<50

  Vastaukset

  • Hyvää huomenta!
   Uuteen , lämpöiseen pirttiin astun heti ensimmäiseksi, kun niin puhtoinen ja sievä taas pirtti on. Kissat tuntee varmaan ystävänsä, kun niin puskevat jalkoihin ja kehräävät huomion saadakseen.

   Niin ne kisulit täällä maallakin kiehnaavat jaloissa, lämpöistä ja viihtyisää meilläkin vielä, kun eilenkin oli ulkona lähes +20 astetta, vaikka vettä vihmoikin miltei koko päivän. Näillä meidän kissoilla on aitassa kissankulkuaukko, josta ne aina pistävät päänsä ulos, kun ruokaa haluavat, eihän sitä turkkia parane kastella sateella, kun tämä emäntä vie ruuankin aittaan, jos kovasti sataa! No, totta kai palvelun pitää pelata!😉
   Vielä ei olla raskittu kissoja kaupunkiin viedä, kun näitä lämpöisiä päiviä on ollut, nautittava niistäkin on vielä, kun minulla tuota luppoaikaa on ja mieluusti sen täällä maalla vietän. Yksinäiseksi en itseäni täällä tunne, kun naapurit usein täällä pistäytyvät. Ja jos minulla on asiaa ja menoja kaupunkiin vaikka muutamaksi päiväksi, niin naapurin isäntä huolehtii kissojen ruokkimisesta. Elikkä, hyvin huolto pelaa, ihania naapureita.
   Eipä tässä muuta, nautitaan syksystä, ja voidaan kaikki hyvin! km.

  • Onks tääll jottai hurahtaneit?

   Varmaan kivaa kaikilla.

  • Tulipa vettä yöllä kaatamalla.
   Olin yksin kotona illalla, kun pimeällä kuistilla rymisi. Ajattelin, että tulija on kompastunut johonkin siinä pimeydessä, kun en ollut muistanut sytyttää valoa. mutta kukaan ei soittanutkaan ovikelloa.
   Iltamyöhällä oli kurjaa avata ovi ja tarkistaa tilanne, mutta pakkohan se oli. Ei ketään! Varaston ovi oli lennähtänyt auki ja kolahtanut kuistin pöytää vasten. Kummallinen tuulenpuuska varmaan.
   En ole arkalasta kotoisin, enkä pelkää yksin asumista. Olen ikäni kaiken asunut kaukana muista, ja kesät vietin kolmen lapsen kanssa metsän keskellä mökillä viikot. Nykyisin mökin alueella kulkee karhuja, mutta en niitäkään osaa säikkyä. Silloin olisin varmasti ollut arempi, kun olin vastuussa kolmesta lapsesta.

   Nyt kun kulkuni on kankeampaa, pelkään kaatuvani pihalla, jonne ei kukaan näe. Kerran siellä möyrinkin, kun astuin pahasti portaalle ja kupsahdin naamalleni kukkapenkkiin. Siellä sitten punnersin puolittain portaiden alla ja ajattelin, että kai minut keväällä löydetään.

   Kahvipirtti sentään lienee valaistu ja keskellä asutusta, koska sinne niin moni pistäytyy. Minun ovikelloani ei ole naapurit soitelleet sen jälkeen, kun mieheni siirtyi tuonilmaisiin. Se minua vähän ihmetyttää, vaikka en apua oikein mihinkään tarvitsekaan. Kun naapurini jäi yksin, kävin ainakin pari kerta viikossa kysymässä kuulumiset, mutta häntä ei ole enää ole.
   Meidän taloyhtiössämme kunnioitetaan kovasti naapurin yksityisyyttä. Ei edes tervehditä vastaantulijaa. Alkuperäisiä asukkaita ei ole kuin muutama, uudet ovat tilalla, eikä heitä kiinnosta naapurin salatut elämät!

  • Oli ihanaa nauttia kuppi teetä ja sipulipiirakkaa, kyllä oli hyvää ja kodikasta pirtissä.

   Meillä tuli illalla myöhään vettä kaatamalla ja jyrähtikin pari kertaa kuin olisi taivas räjähtänyt. Oli tosiaan sen Dorianin jälkimaininkeja. Nytkin tuulee kovaa ja on harmaata.

   Meidän taloyhtiössämme on myös se tyyli, että naapureissa ei vierailla, mutta kylläkin tervehditään toisiamme niin rapussa kuin pihallakin ja vaihdetaan muutama sana. Nykyään myöskään sukulaiset eivät vieraile kutsumatta. Tosin talomme alaovikin on aina lukossa, joten kukaan ei voi soittaa ovikelloamme, jollei ole talon asukas.

   Mira

  • Muuten tuo Hiljaiset sillat on aivan ihana kappale, soitan sitä silloin tällöin you tubesta. Tulee mieleeni nuoruuteni Malmilla, jossa oli se vanha radan yli menevä silta ja sen alla Elanto, jonka edessä tapasin teininä ensi kertaa tulevan mieheni.

   Mira

   • Hai sie, ootko meikäläisii? Ei siel enää ole elantoo, mut joku kuppila on. Ratan yli vievä silta on vieläkii. Nyt elannon sijaa hallinnoi sitymarket ja litl ja joku muuki, olikos se sitten tää stoc. eiku tää tokmanni. Nyt mie en tiiä oisko raktoritien kiska viel toiminnas.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hai sie, ootko meikäläisii? Ei siel enää ole elantoo, mut joku kuppila on. Ratan yli vievä silta on vieläkii. Nyt elannon sijaa hallinnoi sitymarket ja litl ja joku muuki, olikos se sitten tää stoc. eiku tää tokmanni. Nyt mie en tiiä oisko raktoritien kiska viel toiminnas.

    No oon mie teikäläisii, tiedän oikein hyvin Malmin nykytilanteen, vanha silta on olemassa, siellä on bussien liityntäliikenne. Uusi kauppakeskus on rakennettu jo ties milloin ja vanha Malmi on muutenkin uudistunut niin, että hyvä kun tuntee enää entisä paikkoja. Turkhaudantien Helioksen baari oli kantapaikkani, jossa aina join kokista, se oli juuri siinä Elannon vieressä. Traktoritien kiskaa en muista. Se oli kai siinä Hankijalle päin mentäessä. Malmin työviksellä kävin joraamassa usein. Malmilla tehtiin silloin 60-luvun alussa sekä puolivälissä paljon muutoksia teiden nimiin.

    Mira


  • Pistänpä tuohon Makriinan perään muutaman sanan tervehdykseksi Makriinalle ja kaikille tutuille sekä onneksi uuteen kahvipirttiin.
   Olen ollut huomaavinani että tämä 70+ palsta on jotenkin siistiytynyt. Aika rauhassa ihmiset voivat ajatuksiaan esiin tuoda, ilman että ilkeilyjä niskaansa saisivat. Somea kai yritetään nykyään siistiä, onhan se vihapuheasia ollut paljon esillä.
   Taidetaan palstan ylläpitäjiltäkin enemmän nykyään vaatia. Sinnikkäästi moni Kahvipirttiinkin aina vaan jaksaakirjoitella, hienoahan se on. Minäkin välillä elon merkin annan, kun kurkkaamassa sentään käyn.
   Eipä tässä muuta kun nyt on noustava taas tästä ja valmistauduttava Citymarkettiin menoon. Autokyytikin tiedossa, joten taas saan varastot mainiosti täydennettyä. Jotain hyvää tarjottavaa myös ystävälle, joka huomenna kylään poikkeaa.

   • Katleija oli ed. Anonyymi


  • Onhan se ihan mukava saada kuulumisia Kateijalta. Minä nyt
   en ole niitä parhaimpia tuttuja, mutta muistan vahana hyvänä
   turkulaisperäisenä kirjoittajan palstalla:)
   Tervehtimisestä kerrostalossa, olette kirjoittaneet. Olen asunut
   tässä talossa lähes 40 vuotta. Ensimmäisiä tulijoita olimme uuteen
   taloon. Alkuun ei juurikaan tervehditty, tuntemattomiahan olimme.
   Minusta alkoi tuntua nololta sivuutella "näkymättömänä". Niinpä
   aloin reipaasti tervehtiä. Siitä se oli kiinni, että alkuun päästiin.
   Eipä kukaan kieltäytynyt vastaamasta, vähintäin nyökkäys tuli.
   Vähitellen pientä keskustelua ja tarvittaessa kyselyitä. Keskusteluista en kieltäydy, kysymyksiin vastaan jos osaan.
   Näin tekevät ymmärtääkseni naapuritkin.
   Hyvin harvassa olen kyläillyt, senkin tietenkin kutsuttuna.
   Näin se menee, kyllä riittävä yksityisyys on säilynyt. Porraskäytävän
   ovet ovat lukittuja, pinkoodilla tai avaimella aukeaa. Eikä asiatonta
   hulinaa ole ollut.
   Eilen kirjotin tutkimuksissa käynnistäni, että "en selvinnyt aivan
   puhtain paperein." Kyllä Skillan tulkisi oikein. Pari kirurgia
   tutki tähystysnäyttöä. Koska varmaa näyttöä ei ollut, seuranta
   jatkuu. Ei se minulle yllätys ollut, seurantaa on ollut lähes 10 v.
   Hommani näyttää olevan hallinnassa:)
   Iltapäivällä poutaantui, sain hilpaistua marketissakin.
   Jatkellaan...tämän toskasi ynnämuu.

   • Poutaantuihan sää sentään. Kovalla tuulella pieksevä ohutkin sade tekee ulkotupsinnasta haastavaa. Unet jäivät aamusta vähiin kun oli tiedossa tilattu meno.
    Vähän nippa nappa, ystävien tuella päivästä selvisin. Tuntuu hyvältä ja oikeutetulta ottaa nyt levon kannalta.

    Ne viisat jotka säästivät työaikanaan, voivat nyt käyttää yksityisiä terveyspalveluita. Kuntavastuun puoli on näissä maaseutukunnissa ylikuormittunutta. Lääkäreitä ei saa virkoihin hiilikoukulla suostuttelullakaan vaikka sijaintimme ei ole pohjoisten ja itäisten alueiden tasolla.
    En ole kuitenkaan lääkärien ylimääräistä ärtymystä saati karjumista potilaille. Nyt vaan unta palloon kuten alan väen termi kuuluu, hurskainen tässä aprikoi.


  • Huomenet Savosta, pilvipoutaa, mutta kyllä on vettäkin tullut, hyvä niin, kaivot ovat tyhjentyneet ja järvet rannoilta pakenee.
   Luonto hyvin alakuloinen, mutta sehän kuuluu syksyyn.
   Luin lehdestä, että ennen oli kaksi Mattia, helmikuussa nimipäiväänsä viettävä ja syksyllä syysMatti, tämä syksyinen hoiteli syksyn hommat paikoilleen, käärmeet onkaloihin ja karhut pesäänsä.
   Nauriit ja muu sato myös hänen kontallaan;)

   Miksikäs ei voitaisi mekin vähän "hurahdella" mielikuvitus toimi ennen vanhaankin;)

   Tuota Hesan muuttumista pohti Mira anonyymin kanssa, paljon on kaupunki muuttunut, muistelen tätini ravintola/ruokailu paikkaa mikä oli Malmin kadulla, mitä lieneekään sillä paikalla?
   Sodan aikana ja sen jälkeenkin asiakkaat maksoivat aterioitaan hopeisilla tavaroilla, kun rahaa ei ollut kaikilla kovin reilusti, vaikka tätini taisi sitäkin reilusti omistaa, kun veroherralla oli suuttuen sanonut, että alushameen kätköistäkin tuon verran löytyy, kai veroherra karhusi saataviaan.
   Pieniä muistoja häneltä jäi minullekin näiden tavaroiden myötä.

   Makriina kerroit noista naapureista, hyvin yleistä taitaa olla, että tuntemattomiksi käyvät, minulle eilen juuri sattui tapaus, kun naapurini soitti ovikelloa, on yksin asuva sairas rouva, hänellä oli vaikeuksia kännykän kanssa.
   Sain kännykän avattua, kun omalla puhelimella soittelin lapsille, numero tiedustelusta numero piti hakea, kun muisti ei niitä esiin tuonut.
   Oudon näköinen puhelin, mutta aikani näpytellen sain Pin-koodin laitettua ja asia tuli kuntoon.
   Tuli hyvä mieli, kun sain apua annettua.
   Syksy pimeinä minulle tuli pelko mökillä ollessa ja mielikuvitus lentoon lähti, turvallinen mökki paikka oli, mutta naapuria ei näkynyt.

   Kiva kuulla taas sinusta Katleija, totean että kyllä tämä kirjoittelu hiipumaan päin on, mutta sinnikkäästi todella yritän tätä toimintaa pitää, ihan oman muistini apuna.
   Joskus tulee ajatus, että nyt lopetan, mutta en taida sitäkään osata, kuin pakon tullen.
   Vetokärri minulla usein apurina, käy nojailu tukenakin jos tarvis on ja sillä saan enimmät ostokset tuotua.

   Tämän kadun varrella olen minäkin asunut varmaan jo 50-vuotta kahdessa eri talossa kumminkin.
   Olen ajatellut, jos se eka omistus asunto tuossa lähellä vapautuu siihen muutan, uusi talo oli silloin ja ensimmäinen omistus asunto.
   Olen aika vakaasti ajatellut myös muuttoa toiselle paikkakunnalle, aivan uusiin ympyröihin, vaikka Kuopioon, siellä muutamia tuttuja olisi, mutta taitaa hullu ajatus olla;)

   Varmaan lääkäreiden kuin kaikkiin muihinkin virkamiehiin niitä äksyjäkin voi sattua, mutta olen saanut hyvää kohtelua, kun apua olen lääkäreiltä kaivannut.
   Joskus jopa hyvin leikkisiäkin ovat, varsinkin nuoremmat lääkärit.
   Lepoa olet hyvin ansainnut hurskainen, sitä olemme monella suulla sinulle kertoneet;)

   Oikea elämä kutsuu, mitä tekemään, no aina jotakin puuhaa näkyy löytyvän ja ilta tulee eteen
   Sää alkaa kirkastua, voisi vaikka ulos lähteä, ainakin roskapussin voisin viedä, työ rupeama sekin;)
   Iloista päivää, hymyilkää vastaan tuleville, voivat kulmat kurtussa katsoa, mutta mitäpä siitä;)

  • Skillan kertoi mukavista lääkäreistä, ja aivan samaa voin sanoa minäkin. Hyvän lääkärin tapaamisesta saa hyvän olon, ja sekin
   varmaan saa ihmisen parantumaan helpommin.

   Sateessa pyöräilin ja tutun tavatessani jutellessamme säästä toistin taas mieheni usein sanoman lauseen: "Säähän on vain pukeutumiskysymys."
   Kun on sopivat vaatteet ja vielä hupun alla lippalakki, joka estää sateen suoraan silmiin, niin aivan hyvin voi reissun tehdä sateellakin. Näkeminen on liikenteessä niin tosi tärkeätä.

   Ja kotona on sen jälkeen niin ihana olla, kaikki vaatteet vain kylppäriin hengareille..

   Ja ulkoilma on puhtaampaa hengittää kuin hellejaksoina.

   Poikani kävi eilen ja hän aina auttaa minua, kun apua tarvitsen, eilen hän toi minulle kopioita, kun oma tulostimeni ei nyt toimi.
   Kiitollinen olen aina myös keskusteluista hänen kanssaan!

   Voidaan hyvin!
   t. Miaelina.

  • Sateista on meilläkin ollut tänään. Sen olen huomannut, että nurmikot loistavat vihreinä kun on satanut runsaasti, kesällä ne tuppasivat tulemaan jo kellertäviksi kuivuuden takia. Talomme edessä oleva nurmikko on kaupungin hoidossa oleva ns puistoalue ja joka vuosi ennen tätä kesää on ollut yöllä sadettimet päällä, mutta ei tänä kesänä, joten ruoho pääsi ruskettumaan. Jospa Hgin kaupunki säästi vesikuluissa taikka estivät näin valkoposkihanhien vierailut sillä nurmikolla, koska niitä ei näkynyt tänä kesänä niin paljon kuin esim viime vuonna vielä.

   Mira

  • Sateista ja poutaa on täällä ollut. Teimme tästä päivästä
   työpäivän. Putsaamiset ja pölyimurin talutukset on tehty.
   Huomenna voi keskittyä saunomiseen:))
   Jotenkin tuntuu mulla olevan höntti olo. En ole varsinaisesti
   kipeä, ei ole särkyjä, eikä pahaa oloa. Olisikohan hiipivä hölmöys
   kotitekoisella diaknoosilla sanottuna kattava? Eihän se eka
   kerta ole, että tällaista minulla ollut. Tähän asti kuitenki olen
   tulevina päivinä ainakin josain määrin selkiintynyt.

   Tein kyllä pitkän pätkän "meikäläisen konttoritöitä." Lippua ja
   lappuja oli kertynyt iso kasa. Muistiinpanojahan niissä oli.
   Niitä sitten selasin ja tarpeelliselta tuntuvat kirjoitin vihkooni.
   Aika paljon sain siivottua, mutta kauanhan nyhjäsin.
   Teille hyvää jatkoa!

  • Skillan kehoitti hymyilemään vastaantuleville, no onhan mukavampi katsoa, kuin oikein myrskyn merkkinä tulevaa.
   Usein vielä muutaman tutun kohtaa kauppareissulla ja tervehdykset hymyn kera saa!
   Ja vaikka ei nyt olisi kovin tuttukaan, on mielestäni hyvä jonkun sanan vaihtaa,
   mitä varten Luoja puhetaidon antoi, jollei sitä voi käyttää.
   Hyvää mieltä se yhteisöllisyys antaa, kun huomioidaan toisetkin.

   Joskus kohtaa sellaisen hyvän ihmisen, joka ei ole ahne! Se on kyllä harvinaista,
   enemmän on niitä ahneita, että minulle vain kaikki!
   Ahneus on yksi "kuolemansynneistä" ja kamalin! Aina lisää vain ja enemmän minulle, ei muille!

   Kaikkien pitää kuitenkin jossain vaiheessa kaikki jättää, se on luonnon laki.

   Tällaisia syvämietteisiä asioita tuli mieleeni tänään täällä Kahvipirtissä,
   täällä näitä on hyvä funtsia!

   Sauna kuuluu olevan jo valmis, hyvää viikonloppua Neeasalta

   • Vai vielä hymyilemään!
    Iki-ihana nimimerkki "Olli" kirjoitteli aikoinaan Uudessa Suomessa. Hänen kynäilyjään sitten julkaistiin kirjoinakin, erään nimi oli "Hyvää", sanoi Mustapartainen mies "Päivää"!
    No, Ollilla oli yksi pakina, jossa juuri otettiin käsittelyyn hymyily. Kamreeri Jakari päätti aloittaa uuden ja onnellisen elämän ja hymyillä kaikille vastaantulijoille. Yksi oli hänen liikemiestuttavansa, jonka bisnekset eivät olleet onnistuneet. Jakari hymyili hänelle. Ei olisi pitänyt.
    Samoin tuli muutama muukin tuttu, en enää muista sen tarkemmin, mutta Jakari sai sinä päivänä hyvän opetuksen.
    Oppi olemaan oma kunnon jurottaja edelleenkin.
    Ei se turha tuttavallisuus suomalaiselle sovi.


  • SkillaNin Kahvipirtti on luonnollisin u-tuurin ja heiveröisen ammattitaidon seurauksien julkaisupaikka. Niin kun satoi kuuroittain, meinasin että wc:n lavuaarin poistoputkisto oli vuosien aikana kerännyt töhnää ja veti hyvinkin viipyilevästi poistovettä.

   Erikoisen allaskaapin olin aikanaan ties mistä hankkinut 6 vuotta sitten kun vesijohdotkin remontissa uusittiin. Kaapin laatikoita en osaa purkaa. Sieltä laatikoiden raoista putket sain pois. Takas laitto ei onnistunut. Keittiön ja kylppärin vastaavat viemäriin johtavat putket olen putsannut ja kasannut ilman ongelmaa.

   Onneton pudotin taskusta vielä vanhan nokialaisen peruskalikkani lattialle. Se mykistyi. Muistin sen vanhan kikan että sirukortti on voinut liikahtaa. Raplasin sen paikoilleen. Sen koodin muistin kun se on osa henkilötunnustani. Kone piippasi. Onnistumisen ilo siintä popsahti ilmoille. Ehkä huomenna osaan laittaa ne lavuaarin viemäriputketkin toimiviksi.

   Onnistumisen iloa teillekin!

   • Tulin taasen ilmoittautumaan --että ,elossa ollaan ! Ja huomasin kuinka--Minä putkimiehen äitinä en tarvitse --häntä vaivata .Minulla kun menee putket lavuaarissa helposti tukkoon , Kai se on kun on pitkä tukka ja ne ovat kaikken pahimmat ja villasukat --Ne kerää kaikki sinne putkiston mutkiin . Niin minä aukasen Suudalla (piigarbonantilla ) --sitä runsaasti ja sitten etikkaa --pitäisi vaahdota kun laskee vähän vettä (n ½ desi riittää) --antaa hetken olla ja toistaa jos ei vielä tehonnut . Nämä aineet ovat luontoystävällisiä ja halpojakin .Lykkyä tykö--on hyväksi havaittu !

    U.M


  • Huomenta, nyt jo kovin syksyisen lämpötilan myötä, alle 9 asteen oli kun heräsin, nyt aurinko paistaa, mutta tuuli on reipasta.
   Vielä aion torille ja kauppaan tohtia lähtemään, no totta kun puhun ei kylmyys ole koskaan estenäyt menemistäni;)

   Oikeassa olet Miaelina, pukeutuminen sään mukaan mahdollistaa kaiken toimimisen myös ulkosalla.
   Nykyisin lämmintä vaatetta ja käytännöllisiäkin kaupat pullollaan.

   Mira kirjoitit tuota säästämistä koskien myös veden käyttöä rajatun, varmaan viisautta onkin, vaikka se kostautuu ilmeen rumentumaan kasvillisuuden suhteen.
   Tulee väkisin mieleen ne hankaluudet mitä veden loppuminen saa aikaan esimerkiksi maatalouden piirissä, eläimille on pakko vettä löytää, ja hankalaksi se tulisi meille kaikille, jos hanasta ei vettä saisi.
   Olisiko nyt toivottava sateita ja lumista talvea, että pohjavesien tilanne korjaantuisi?

   Ynnämuulla tiukka päivä siivouksen merkeissä, ei ihme jos elämä veltolta tuntuu, ei sitä kovin paljon tarvitse ponnistella, kun olo kehnoksi muuttuu, iän mukanaan tuomia ihanuuksia sekin;)
   Päivät ei ole veljeksiä sanotaan, tänään hyvin, huomenna kaikki voi olla toisin, kyllä sen on saanut huomata.

   Nyt toivotan onnea hurskaiselle niiden putkien laiton kanssa ja toivon että ei mitään vahinkoa tänä päivänä satu.
   Juuri noiden putkien ja vähän muidenkin kodin hommien vuoksi miehen apua väliin tarvitsisin, mutta ikävä on aina olla pyytämässä ulkopuolisia auttamaan.
   Onnekseni on talossa kumminkin mies, joka auliisti on apua antanut, mutta kyllä se luontoa kysyy se avun pyynti, kun on tämmönen "minä" itse ihminen.
   Avun antaminen on minusta itsestäni helppoa, mutta itselle sitä pyytäminen on vaikeaa, haluaisi omin avuin selvitä, onneksi olen aika hyvin selvinnytkin.
   Nyt tuota ikkunan pesua olen miettinyt, saapa nähdä vieläkö sekin onnistuu tänäkin syksynä itse tehtynä.

   Päivän puuhat odottaa, siispä jätän tähän ja ristin sormet, että lähtee suosiolla viestini eetteriin;)
   Onnistunut päivää kaikille, pistäytykää pirtissä jos kiireiltänne ehditte;)

   • Pirtin ovesta lyyhää sisälle onnistuneesta päivästä iloinen hurskainen. Niin kun unikakkiainenkin kuten sen tapana on, neuvoi unen aikana miten altaan putket laitetaan.
    - Eihän ne, hyvä tyyppi, voi mennä kuin yksinpäin se ilkkui.
    Hosusin muualla kun tiesin että askar onnistuu. Niin mie sitten laitoin poistorännin paikoilleen, eikä tippaakaan vuotanut.

    Talovanhuksen huoltajana nuohoojalle pitää laittaa tellingit työturvallisuuden takaamiseksi. Olin hilannut jo päivä sitten kattopukit ja 2x4 soirot työtasoksi noen ja karstan poistajalle valmiiksi.

    Ohkainen korkean paikan kammo ja niukkaakin niukempi vapina pakotti laskeutumaan varovasti alas muutaman päästäisen kokoisen läikän maalipinnan paikkausyrityksestä.
    Niin tukosen turvalliselta tuntui kävellä taas kotiplaneetan pinnalla.
    ...Ja ei kun kaupasta ostamaan lehmän maitoa, jonka rasvan meijeri on ottanut parempaan talteen. Omapa on valintani. Rasvaton maito kelpaa ja maistuukin hyvälle. Hei taas.


  • Ilmoittaudun täällä Kahvipirtissäkin, että olen vihdoin viimein päässyt perille. Muutto "ammattitaitoisen muuttoliikkeen" toimesta oli pientä seikkailua ja jännityksessä olemista alusta loppuun. Kirjoitan siitä myöhemmin yksityiskohtia, mutta mainittakoon, että muuttoauto oli syttynyt tulee n 30 km ennen päämäärää ja paljon muuta sattui ennenkuin uskon että kaikki kamat ovat nyt yhdessä paikassa.

   Itse olen rähjääntynyt muutossa, kun olen joutunut nostelemaan luvattoman painavia lasteja. Siinä kärsi silmänpohjat verenvuotoineen ja nivelrikkoiset jalat eivät kestäneet painavien lastien kantelua ja nostelua. Suurennuslasin avulla selvitään toistaiseksi ja kävelen kuin pingviini. - Muuten kaikki hyvin. Kirjoittelitte tervehtimisestä naapurien kesken. Täällä on ohjeistus että naapureita tervehditään (jos ei itse älyä). :) Naapureitten kesken on tiistaisin yhteisissä tiloissa kahvittelua ja rupattelua. Nyt on aikomus aloittaa akvarellikurssit halukkaille, toiset saavat tehdä vaikka käsitöitä tai pelata pelejä. Pääasia, ettei kenenkään tarvitse olla yksin.
   Seuraavalla kerralla lisää. - Aurinkoista viikonloppua!

  • Tänään keskityin itsäni kuntouttamaan. Pari kävelyreissua yht.
   päälle 3km. Sitten lojottelua pitkällään ja väliin kyykkyyn, pystyyn
   reutoamista. Kyllä parempaa kuuluu, "sitä viimeaikojen tavallista."

   Niin se on kuten SkillaNkin päättelee. Sitä vaan samaa menoa
   kuin nuorena, ei hyvällä kestä. Väliin se unohtuu:))

   Saunasta äskettäin tulin. Se olikin kuin loppusilaus. Jos nyt
   löylyttely vähän ramasee, menee se normaalin piikkiin.
   Huomiseksi ennustavat tänne sateista. Siitä voikin tulla
   todellinen lepopäivä. Pärjäillään...

  • Sunnuntaihin on taas päästy ja puolikuuta syyskuusta kulutettu, miten tämä aika rientääkään, ei aikaakaan, kun joulu alkaa puhuttamaan.
   Ehtiipä tuossa vielä jokunen hommakin tehdä siivouksien merkeissä ainakin, minä mietin ja pohdin miten onnistun, mutta eikös hyvin suunniteltu takaa onnistumisen;)
   Eilen koin hyvän olon, kun totesin, että pakkaset täynnä, kelpaa talven tuloa odotella.
   Kovasti sainkin aikaan eilen, mutta tiukille otti, piti väliin istahtaa mikä ei muutama vuosi sitten edes tullut mieleen.

   Hurskainen töitä unissaankin tekee, hyvä ettei kallista aikaa valveilla olen kulu, hänen suunnitelmat pyörii unien aikaan;)
   Lopputulos antoi putkiston suhteen kiitoksen.
   Ajattelen tuota sinun katolle kipuamista kyllä melkoisena uhka rohkeutena, ikähän meillä liki sama ja minua huippaa jo ajatuskin, no onnella menee, mutta voi käydä toisinkin.
   Mietippä josko apua hankkisit?

   Vaikeuksien kautta voittoon voisi MdK-MdK sanoa, voimia se muutto kysyy.
   Niin se usein käy, että ei muista tai muuten on pakko tarttua hommiin mitä keho ei kestä ja sitten saa seurauksista kärsiä, toivottavasti ei pysyvää takapakkia tule silmiesikään suhteen.
   Tuo asunnon muutto mielessä pyörii minullakin, mutta apua kyllä saan jos paikkakunnalle jään, tiedä sitten jos hullaannun ja muualle innostun lähtemään.
   Aika iso olisi muutos elämään, mutta onko sitä koskaan liian vanha tekemään hullujakin ratkaisuja?
   Voivat suunnitelmat kuolla miettimisen jälkeen;)
   Onpa teillä siellä mukavasti mahdollisuuksia tuotu käytettäväksi, ja naapuritkin pitää yhteyttä, ei meillä mitään yhteistä talossani ole aikaan saati.
   Eräs naapuri kysäisi, että missä olet ollut, kun ei ole aikoihin nähty, asuvat yläpuolellani, sanoinkin, että soittakaa joskus ovikelloa ja tarkistakaa olenko edes hengissä.
   Näin vähän yhteistä meidän talossa.

   Meillä eilen satoi vähän väliä, sitten aurinko taas ilmestyi ja paistoi niin kuin ei sadetta olisi ollutkaan ja kohta tuli taas vettä kaatamalla.
   Nämä syksyn säät "elävät".
   Tänään on taas sellainen sää, että kaikki on mahdollista.
   Reipas lenkki sinulla ynnämuu, minulle tuli kaiketi noin kilometri, kun kiertelin torit ja turut.
   Kyllä se tuolla pääkopassa on vielä vaan se nuorempi mieli voimassa, kun minäkin lähden kävelemään entiseen kohtalaiseen tahtiin, mutta eipä monta askelta tule, kun jo muistutus tulee, hidasta, hidasta.
   Joka aamu minäkin yritän nuo virutukset tehdä, en osaa sanoa, onko apua ollut, mutta ehkä jotain kuitenkin.

   Tänään ei suurempia hommia joten kai se nyt sitten on levon vuoro, pitää etsiä jokunen hyvä elokuva ja siinäpä sitä sitten aika meneekin, ehkä vähän puikkoja yritän kilistellä;)
   Jos sadetta tulee, on ihana ajatella, että on koti, missä voi ikkunasta katsella sateen ropinaa, onnellisia saamme olla täällä pojan perukoilla.
   Hyvää ja onnen makuista päivää!

  • Hauska puhelu sai nauramaan sydämen pohjasta, tuo vilkas lapsuudenystäväni kun soitti surkeana Oulunjärveltä, jossa sisarpuolensa mökillä on viikon viipynyt. Sanoi palelleensa aitassa viime yönä, ei edes kieli ole kankeudesta lämmennyt vielä, ja huomenna pitäisi ajaa Kajaaniin, ja sieltä junalla kotiin Vantaalle.
   On siinä mulla 85 vuotias seikkailija 😂, mutta ei ikinä enää, hän vakuutti. Jaa'a uskonkohan tuota? Lupasi tulla käymään, jos hengissä pääsee kotiin, sanoi oikein kaipaavansa rauhallista oloa,..heh heh!

   Jatkanpa taas keittiöpuuhiani, kurkunviipalointia etikka tilli ja sokeriliemeen ajattelin lisukkeiksi laittaa.
   Hauskaa jatkoa pirttiin!

  • Olipa makoisa jutteluhetki taas kahvipirtillä. Hurskaisella mukava jutustelutyyli ja hauskoja sanoja käyttää tekemisiään ilmentämään. Värikästä kuvailevaa kieltä täällä useimmat kirjoittavat. On mukavaa lukea hyväntuulisia tarinoita.

   Meilläkin eilen satoi ja paistoi vuoron perään, muutama yhtäkkinen trombikin pyöritti puita pihalla, mutta pystyssä pysyivät. Jonkun lakanat narulla pyörivät kuin karusellissa. Kuivuivat varmaan hetkessä, vaikka välillä satoi.

   Mira

  • Huomenta pirttiin. Vai pitäisikö sanoa huomentapäivää, kun viestini usein keskeytyvät ja täytyy jatkaa siitä, mihin jäi. Nytkin odottelen pikkumiestä käymään...

   Niin. On ilmoja pidellyt, hyvä jos löytää sellaisen rakosen, että lenkille pääsee kastumatta. Vähän syyspuuhastelua tässä on agendalla ennen maalle lähtöä, marjareissulle vielä. Sanovat puolukkaa löytyvän.

   Perun aikaisemmat puheeni jumppaohjelmasta. Mukamas tuttua "viruttelua". Onhan se sitä, mutta kyllä aina löytää kropastaan sellaista kireyttä, mitä ei ole tunnistanut ja oppii uusia tapoja sitä laukaisemaan, hetkeksi ainakin. Jonkinasteista koteloitumista sitä kai nyt vanhemmiten tapahtuu teki mitä hyvänsä: kankeus tuntuu jäsenissä pitemmillä lenkeillä, vaikka alku menisi keveästi.
   Hyvä näin, tietenkin. Ystäväni maalla joutui nyt vaihtamaan autonsa rollaattoriin, eikä tykkää siitä yhtään. Luopumisen paikka sekin.

   Vapaaehtoistyöhön pitäisi huomenna toeta. Viime kerralla kun meillä oli normaali jakelupäivä, väkeä oli rutosti ja ensimmäistä kertaa siellä sattui ihan oikea käsirysy.
   Joillekin tummaihoisille on aika mahdotonta saada perille sitä, että muut kävijät tulisi ottaa huomioon, heilläkin on tarpeita, eikä pitkä inttämissessio juuri tainnut auttaa asiaa tälläkään kertaa
   Pientähän tuo on, kun vertaa siihen, miten paljon eri ammattikuntien edustajat joutuvat tänä päivänä kohtaamaan väkivaltaa työssään. Sosiaalipuolella, kasvatustehtävissä, ambulansseissa, poliisin työstä puhumattakaan. Mikä meitä pännii ? Tarttisko tehdä jotain ?

   Naapuruudesta oli teillä juttua. Minähän olen asunut näillä sijoilla yli 40 vuotta ja entiset naapurit ovat yleensä joko kuolleet tai muuttaneet kerrostaloon. Uusiin olen tutustunut vain pintapuolisesti. Tervehditään, joskus vaihdetaan jokunen sana, mutta tuntuu, että enemmästä ei kukaan välitäkään. Kotiin kutsumisen kynnys taitaa olla aika korkea nykyisin.

   Juuri eilen pohdittiin vanhan ystäväni kanssa tätä kyläily ja seurustelukulttuurin muutosta. Kyllä se taitaa sinne virtuaaliin mennä. Ei mennä kutsumatta kylään, edes sinne tuttuun paikkaan, ja kun kylään mennään, ainakin nuoremmat odottavat sitä hetkeä kun saavat ottaa älykännykkänsä esille. Kyllä he tosin puhuvatkin, jos joku osoittaa kiinnostusta, mutta eivät välttämättä itse ole kiinnostuneita..))
   Teineillä on tietysti omassa elämässään pitelemistä ja rakentamista, siihen ei vanhalla oikein ole antaa eväitä. Ja työelämässä olevat kai kokevat, että kännykän kanssa on leppoisampi seurustella sinä pienenä hetkenä, jonka he arjestaan voivat irrottaa. Tiedä häntä.
   Vähän jaloittelemaan täytyy lähteä. Leppoisaa sunnuntaita ja hyvää alkavaa
   viikkoa !

   • Niin totta kuin vain voi olla Demeterin juttukin,. Meillekin kun pojanpojan aikuiset lapset tulevat kylään, ei tarvitse avata töllöä, kun viihtyvät älykännyjensä kanssa. Tosin ei kylään enää mennäkään töllöä katsomaan, kuten muistan 60-luvun alussa olleen, koska kaikilla ei ollut töllöä. Silloin jopa muistan, että kylään mentiin tietyn ohjelman takia. Silloin jopa valot sammutettiin ja tv:n omistajilla oli tummennetut tv-lasit päässään. Muistan tällaisen tapahtuman teini-iässäni ollessani kylässä tätini ja miehensä kanssa tätini työkaveriperheen luona.

    Nykyään kammoan että tv on päällä, ainakaan isolla äänellä, kylään mennään nykyään keskustelemaan, koska harvoin tavataan. Eri asia on yökylässä olijat, silloin voidaan katsoa jopa töllöäkin jossain vaiheessa kuin Sohvaperunoissa konsanaan. Sitäkään ohjelmaa en katso koskaan, mutta joku ilta poikkeuksellisesti katsoin ja totesin, että onpa erikoinen ohjelma, siinä katsomme kun muut katsovat tv-ohjelmia ja kommentoivat sitä näkemäänsä kuka mitenkin.

    Nyt meillä on tv päällä, tulee Argentiina-Espanja koripallo-ottelu, minä olen koneella, josta näen tv:n jos haluan, mieheni on parvekkeella lukemassa jotain tiede tai historia -lehteä.

    Mira


   • Anonyymi kirjoitti:

    Niin totta kuin vain voi olla Demeterin juttukin,. Meillekin kun pojanpojan aikuiset lapset tulevat kylään, ei tarvitse avata töllöä, kun viihtyvät älykännyjensä kanssa. Tosin ei kylään enää mennäkään töllöä katsomaan, kuten muistan 60-luvun alussa olleen, koska kaikilla ei ollut töllöä. Silloin jopa muistan, että kylään mentiin tietyn ohjelman takia. Silloin jopa valot sammutettiin ja tv:n omistajilla oli tummennetut tv-lasit päässään. Muistan tällaisen tapahtuman teini-iässäni ollessani kylässä tätini ja miehensä kanssa tätini työkaveriperheen luona.

    Nykyään kammoan että tv on päällä, ainakaan isolla äänellä, kylään mennään nykyään keskustelemaan, koska harvoin tavataan. Eri asia on yökylässä olijat, silloin voidaan katsoa jopa töllöäkin jossain vaiheessa kuin Sohvaperunoissa konsanaan. Sitäkään ohjelmaa en katso koskaan, mutta joku ilta poikkeuksellisesti katsoin ja totesin, että onpa erikoinen ohjelma, siinä katsomme kun muut katsovat tv-ohjelmia ja kommentoivat sitä näkemäänsä kuka mitenkin.

    Nyt meillä on tv päällä, tulee Argentiina-Espanja koripallo-ottelu, minä olen koneella, josta näen tv:n jos haluan, mieheni on parvekkeella lukemassa jotain tiede tai historia -lehteä.

    Mira

    Juu, Mira,"Sohvaperunoita" ei vielä tunnettu meidän nuoruudessa..)) Olin jo "maailmalla" kun meille tuli telkkari, eivätkä vanhempani siihen isommin innostuneet. Radiota kuunneltiin enemmän tai luettiin (äitini luki).
    Nyt meillä on kyllä kaksikin telkkaria, kuten monessa muussa perheessä:
    rouvalle oma ja herralle oma..))


   • demeter1 kirjoitti:

    Juu, Mira,"Sohvaperunoita" ei vielä tunnettu meidän nuoruudessa..)) Olin jo "maailmalla" kun meille tuli telkkari, eivätkä vanhempani siihen isommin innostuneet. Radiota kuunneltiin enemmän tai luettiin (äitini luki).
    Nyt meillä on kyllä kaksikin telkkaria, kuten monessa muussa perheessä:
    rouvalle oma ja herralle oma..))

    Näinhän se nykyään on, perheessä vähintään kaksi telkkaria. Meilläkin oli välillä kaksi, silloin lapsenlapset olivat meillä paljon yökylässä ja heille oli oma telkkari huoneessaan, missä katselivat piirrettyjä. Sitten vähän isompina he valloittivat isomman telkkarimme pelatessaan niitä SuperMarioita ym pelejä kaveriensa kanssa, pelikone oli Nintendo. Sitten tulivat tietokoneet ja muut vempaimet, kyllä on aika muuttunut, meillä oli vain radio, kun olin lapsi ja siitä kuuntelimme aina kuunnelmia ym, esim Kalle Kustaa Korkin ja Pekka Lipposen seikkailuja ja aina sunnuntaiaamuna meillä oli radio auki jumalanpalveluksen aikana, vaikka eivät vanhempani järin uskovaisia olleet. Mutta se oli traditio, että sunnuntaisin ei siivottu, se olisi ollut ikään kuin syntiä.

    Meillä mies surffaa televisiokanavilla, minulle riittää tämä 23 tuuman tietokoneen näyttö, pääsen Arenaan ja vaikka mitä maailmalla katsomaan, ei niin paljoa tv-ohjelmat minua kiinnosta.

    Sisarellani ja miehellään on kaksi tv:tä, mies katsoo alakerrassa raveja ym ja sisareni menee yläkertaan katsomaan Emmerdalet ym jos ei satu katsomismieltymykset yhteen.

    Mira


   • Anonyymi kirjoitti:

    Niin totta kuin vain voi olla Demeterin juttukin,. Meillekin kun pojanpojan aikuiset lapset tulevat kylään, ei tarvitse avata töllöä, kun viihtyvät älykännyjensä kanssa. Tosin ei kylään enää mennäkään töllöä katsomaan, kuten muistan 60-luvun alussa olleen, koska kaikilla ei ollut töllöä. Silloin jopa muistan, että kylään mentiin tietyn ohjelman takia. Silloin jopa valot sammutettiin ja tv:n omistajilla oli tummennetut tv-lasit päässään. Muistan tällaisen tapahtuman teini-iässäni ollessani kylässä tätini ja miehensä kanssa tätini työkaveriperheen luona.

    Nykyään kammoan että tv on päällä, ainakaan isolla äänellä, kylään mennään nykyään keskustelemaan, koska harvoin tavataan. Eri asia on yökylässä olijat, silloin voidaan katsoa jopa töllöäkin jossain vaiheessa kuin Sohvaperunoissa konsanaan. Sitäkään ohjelmaa en katso koskaan, mutta joku ilta poikkeuksellisesti katsoin ja totesin, että onpa erikoinen ohjelma, siinä katsomme kun muut katsovat tv-ohjelmia ja kommentoivat sitä näkemäänsä kuka mitenkin.

    Nyt meillä on tv päällä, tulee Argentiina-Espanja koripallo-ottelu, minä olen koneella, josta näen tv:n jos haluan, mieheni on parvekkeella lukemassa jotain tiede tai historia -lehteä.

    Mira

    Mira, miten sinun pojanpojalla on jo aikuisia lapsia ? Siis sinullako on aikuisia lapsenlapsenlapsia ? Olen 70 ja minulla on vasta kouluikäisiä lapsenlapsia.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Niin totta kuin vain voi olla Demeterin juttukin,. Meillekin kun pojanpojan aikuiset lapset tulevat kylään, ei tarvitse avata töllöä, kun viihtyvät älykännyjensä kanssa. Tosin ei kylään enää mennäkään töllöä katsomaan, kuten muistan 60-luvun alussa olleen, koska kaikilla ei ollut töllöä. Silloin jopa muistan, että kylään mentiin tietyn ohjelman takia. Silloin jopa valot sammutettiin ja tv:n omistajilla oli tummennetut tv-lasit päässään. Muistan tällaisen tapahtuman teini-iässäni ollessani kylässä tätini ja miehensä kanssa tätini työkaveriperheen luona.

    Nykyään kammoan että tv on päällä, ainakaan isolla äänellä, kylään mennään nykyään keskustelemaan, koska harvoin tavataan. Eri asia on yökylässä olijat, silloin voidaan katsoa jopa töllöäkin jossain vaiheessa kuin Sohvaperunoissa konsanaan. Sitäkään ohjelmaa en katso koskaan, mutta joku ilta poikkeuksellisesti katsoin ja totesin, että onpa erikoinen ohjelma, siinä katsomme kun muut katsovat tv-ohjelmia ja kommentoivat sitä näkemäänsä kuka mitenkin.

    Nyt meillä on tv päällä, tulee Argentiina-Espanja koripallo-ottelu, minä olen koneella, josta näen tv:n jos haluan, mieheni on parvekkeella lukemassa jotain tiede tai historia -lehteä.

    Mira

    Parhaillaan tulee telkasta Belarus-Fin lentopallomatsi. Juuri nyt Valkovenäjä siirtyi johtoon. En yleensä jaksa näitä katsoa, mutta nyt tämän matsin häviäjä putoaa jatkosta.

    Jyrkälle peltikatolle ei voi mennä kuin vain katon ollessa kuiva. Jalassa on oltava pitävät kumipohjaiset jalkineet. Tämä sadepäivä meni sisällä kävelyksi.
    Rauhallisempia nukkumismestoja ei juuri voi olla. Rauhallisella ja riittävällä unella ja laadukkaalla ravinnolla on merkittävä osuus ihmistenkin terveyshuollossa.
    Muutamia vitamiinilaatuja napsin ympäri vuoden.

    Sateita tarvitaan vaikka sadepäivät ikäviä ovatkin. Osissa maatamme kaivot ovat jo kuivat tai vesi niissä ehtymässä. Kaikilla ei ole kunnan puolesta hanavettä.
    Katellaan!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mira, miten sinun pojanpojalla on jo aikuisia lapsia ? Siis sinullako on aikuisia lapsenlapsenlapsia ? Olen 70 ja minulla on vasta kouluikäisiä lapsenlapsia.

    Kerroinkin jotenkin hassusti, ei meillä ole aikuisia pojanpojan lapsia, pojallamme on kaksi aikuista lasta, toinen lapsenlapseni on nyt 23 v ja toinen on 26 v. Tällä vanhemmalla on jo 3½-v lapsi, joten olen jo isoisoäiti. Itse olen 74 v. Ei minulla siis ole aikuisisa lapsenlapsenlapsia.

    Mira


  • Heh, just eilen muisteltiin noita radio-ohjelmia, Kalle-Kustaan Korkkia ja Pekka Lipposta. Voi sitä viattomuuden, halpojen huvien aikaa..))

   Jollakin tavalla kaipaan tuota vanhaa järjestystä, viikon rytmittämistä, arkea, pyhää ja juhlapäiviä. Nyt niitä ei toisistaan erota. Lieneekö sekään ihmiselle hyväksi ?

   • Miaelina tässä, kotiuduin juuri.

    Demeter, sama täällä, kyllä työssäkäynnillä oli paljon hyviäkin puolia, ei pelkkä ansaitseminen!

    Puhekavereista on pulaa, vaikka jokaisella kauppareissulla tapaakin näitä tuttaviansa, aina kun tyttäreni perhe tai poikani perheineen käyvät ja piipahtavathan he ilmankin koko perehettään tai olen heillä käymässä 'kylässä', olen onnesta soikeena saadessani keskustella.

    .


   • Anonyymi kirjoitti:

    Miaelina tässä, kotiuduin juuri.

    Demeter, sama täällä, kyllä työssäkäynnillä oli paljon hyviäkin puolia, ei pelkkä ansaitseminen!

    Puhekavereista on pulaa, vaikka jokaisella kauppareissulla tapaakin näitä tuttaviansa, aina kun tyttäreni perhe tai poikani perheineen käyvät ja piipahtavathan he ilmankin koko perehettään tai olen heillä käymässä 'kylässä', olen onnesta soikeena saadessani keskustella.

    .

    Kai me ollaan sitten vielä kasvettu sellaisessa kulttuurissa, missä keskustellaan ja se on sitä "oikeata" kanssakäymistä, Miaelina, ja sen toivoisi tietysti jatkuvan.
    "Tarinointi" oli ehkä sittenkin sitä, mitä' meillä kotona iltapuhteella harrastettiin, ei nyt ikävä kyllä perheen sisällä vaan vieraiden kanssa.

    Ja nyt, kun tapaa vanhoja koulutovereita muistellaan yhdessä koettua: yksi muistaa yhtä, toinen toista..)). Mutta aina niistä muisteluista mieli virkistyy.

    Tuotahan moni sanoo, että työelämästä kaipaa eläkkeelle jäädessä lähinnä työyhteisöä. Uskon, että sekin oli ennen enemmän yhteen hiileen puhaltamista, nyt tuntuu, että päteminen ja kilpailu nousevat sielläkin ykkösarvoiksi, nuorten puheista ja lukemastani päätellen. Tietysti alasta riippuu paljon.


  • Kylläpä jaksoi sadetta rumuuttaa koko päivän. Nyt näyttää
   selkiintyvän. Päiväni on mennyt sisällä pöyriessä tai
   levossa lojotellessa.
   Onhan ne menot ja tavat muuttuneet vuosikymmenien
   kuluessa. Minulle muutokset tuntuvat suurilta, kun lähtökohdat
   huomio. Vanhempieni kotipaikalle ei koskaan ole tullut sähköjä, eikä
   telkkaria. Eikä tietysti puhelintakaan. Siellähän ne nuoruuteni
   vuodet parikymppiseksi kului. Eipä sitä osannut kaivata, jota
   ei ollut ja jota ei voinut saada.
   Telkkarin ja puhelimen hankin kun olin muuttanut Helsinkiin. Lienee
   Jokin verran 60 lukua, ehkä -64. Ehkä tästä myöhäisestä " mukaan
   tulostani" on jäänyt jääräpäiväisyyttäni ja vanhaan vetoamista.
   En pidä puhelinta mukanani kun lähden ulos, lenkille tai kauppaan.
   Selitys luiskahtaa: pärjättiinhän sitä ennenkin, vaikka puhelinta
   ei ollut lähi tienoillakkaan, ei naapureissakaan. Ja pärjäähän sitä,
   vaikka ei roikukaan aina edes puhelimessa kiinni.
   Kun on ikää tullut, en juuri kaipaa suurta huisketta vierailujen
   muodossa. Omissa oloissani voin hyvin tötterehtiä, no tuleehan
   niitä virailujakin muutama vuodessa.
   Sade taitaa jatkua huomennakin. Kyllähän sitä tarvittaessa
   voi nokkansa pistää ulos joka kelillä.

  • En minäkään pidä puhelinta aina mukanani. Joskus unohdan avatakin sen. Samalla tavalla ajattelen, ynnämuu, että pärjättiinhän sitä ennenkin, vaikka ei oltu tavoitettavissa joka hetki.
   Minulla on tuttu, joka tapaa soitella selvästi vain tappaakseen aikaa. Katsoo telkkaria samanaikaisesti ja selostaa ohjelmaa minulle..))
   No. Kaikilla meillä on omat omituisuutemme ja muuten hän on ihan kiva ihminen, ei ehkä tule vain ajatelleeksi, että toinen saattaa olla kiireinen tai hankalassa tilanteessa muuten. Ei tietenkään tarvitse vastata, enkä aina vastaakaan...

  • Huomenta sateesta, varmaan on ropissut ympäri suomea ja hyvä niin, vesi on loppumassa, kaivot tyhjenee, miten sitten suu pannaan?
   Meillä tuota vettä on niin runsaasti joka puolella, että ei oikein osaa ajatella, että säännöstelemään joutuisi.
   Jostakin luin ilmoituksen, että kesä on mennyt, tunne lämpöä en nyt, no alle kymmenen asteen se lämpö on hujahtanutkin, vaatetta on lisättävä ulos mennessä ja sateenvarjo varmasti mukana kuljetettava.

   Niinpä ne taitaa suurimmat seikkailut unohdettava, kuten sini-sirkku ystäväsi kerroit sanoneen, ainakin hyvin harkiten on kaikkeen uuteen suhtauduttava.
   Sanoin ystäväni kehottaessa vaatimaan polvileikkausta, että mitäpä sitä loppuuhan se kohta tämä tallaaminen, johon hän sanoi, saattaa vielä kymmenen vuotta kestää, joten toteuta vaan leikkauspyyntö, no miten käynee?

   Demeter, Mira ja Miaelinakin, muistoista olette kertoneet, kyllähän niitä kertynyt on, työpaikoista kuin muustakin menneestä, kauniita, kai jokunen ikäväkin, mutta aika kultaa ja niitä huonompia tuntuu aina vaan vähemmän mieleen tulevan.
   Tunnustan olevani aika hyvä muistamaan kovin loukkaavilta tuntuneet puheet ja ei niitä kokonaan mielestä saa, vaikka ei esille tuokaan.
   Tuo naapurien tunteminen ja kylässä käynti myös melkein menneisyyttä, ennen tultiin kylään milloin mieleen sattui, nyt on varattava aika siihenkin tapahtumaan.
   Eipä ole ollenkaan aihetta ihmetellä, kyllä se usein ihan yhtä halutonta on itselläkin lähteä mihinkään.

   Samoja aikoja oli meilläkin telkkarin osto, olisiko ollut -62 ja nyt omistan yhden melko ison ja riittää.
   Viime jouluna sain tämän telkkarin ja entinen oli melko uusi, pienemmällä ruudulla vain ja sen annoin tyttären huusholliin toiseksi telkkariksi, kun entinen rikki meni.
   Nämä vanhat talot on noiden pistokkeiden kanssa vähän olemattomia, olisi pitänyt johtoja kuljetella jostakin kautta, jos olisi makuukammariin laittanut ja enhän minä sängyssä mitään katsele, unia vaan;)
   Olen oikein joskus pohtinut, että mitä minun huushollini kaipaisi ja lopputulos, ei mitään, kaikkea liian kanssa.
   Minulle on tullut tavaksi ottaa puhelin mukaan kun lähden, se menee automaattisesti avainten ja rahapussin kanssa laukkuun.
   Kyllähän sitä tulee ajateltua, että miten ennen toimeen tuli ja kyllä minusta hyvä laite on, jos vaikka metsään jäisi, apua voisi hälyttää.

   Hyvä että hurskaisellekin lepo päiviä kertyy, tai ainakin kevyemmin työn suhteen voit ottaa, kun sisä hommissa joudut olemaan.
   Niin ne vitamiinit, kyllä moni puolisesta ruuasta ja marjoista, hedelmistä niitä pitäisi saada, jos muistaa niitä nauttia.

   Tänään oli hiusten hoitopäivä toteutettava, ja toivoisin sen verran taukoa sateeseen, että en paljon kastuisi matkalla, matka ei pitkä kylläkään ole.
   Katselen ikkunasta ulos ja kyllä vaan ihmisiä liikkuu, lenkkeilijöitäkin, ei sade pelota, no onhan nykyisin hyvät sadevaatteet saatavilla, joten ulos vaan, ei sitä sokerista olla, pirteää päivää, nautitaan nyt sateesta;)

  • Terveiset Hämeen marjamailta, kuivahkosta kangasmetsästä, viralliselta luokitukseltaankin puolukkatyyppisestä, johon kuuluu myös tietynlaiset sammaleet ja varvut. Marikko alkaa jo mökkitontilta, nämä metsät tuttuja jo usean sukupolven ajalta, niiden hoito sydämen asia. Tavoite , eli kolme ämpärillistä täyttyi mukavasti kahteenpekkaan kolmen päivän aikana, vaikka marjamäärä ei läheskään huippusatoa tänä vuonna sielläkään ole. Näytti, etteivät muut ole sinne osuneet, paikallisilla on yllin kyllin marjamaastoa ja ulkolaiset etsiytyvät metsäautoteiden varsille. Väliin paistoi, väliin satoi, jäi aikaa hyvin muikun verkkopyyntiin , savustukseen ja savusaunan lämmitykseen . Savun aromi sopii hyvin syksyn kuulauteen. Järvivesi oli jo hyvinkin piristävän raikasta, mutta vain korosti savusaunan lempeitä löylyjä.

   Nuorille perheille vietiin kotimatkalla omat puolukkaämpärillisensä, samoin aamulla verkolla nostettuja ja päivällä savustettuja muikkuja, hyvin arvostettuja olivat tuomisemme. Nämä lasten perheet ovat kyllä hyvin geeneihinsä saaneet metsäinnostuksen, mutta enemmänkin nauttivat vaelluksesta, polkujuoksusta ja maastopyöräilystä, on yksi hurjantuntuista alamäkipyöräilyäkin harrastava. Nämä lajit ovat kuulemma kovassa nousussa, jopa ajoittaista ruuhkaa saattaa olla joissakin kansallispuistoissa.

   Näissä etelän kosteammissa heinäisissä metsissä on nyt kanttarelleja mukavasti, olen tehnyt keittoa, kastiketta ,piirakkaa ja säilönyt pakkaseen. Hyvin suppea on muu sienivalikoimani, hiukan suppilovahveroita myöhemmin ja mieluiten haaparouskuja muutamaan sienisalaattiin. Keitän rouskut kunnolla väljässä vedessä, huuhdon, valutan ja suolaan sopivasti hienolla suolalla , sitten litteäksi minigrippipussiin ja pakkaseen. Näin saa liottelematta tuoreenveroista salaattiainesta. Pitääkin lähteä tästä Pulmu-palasokerin ostoon, pulmupuolukat ovat muistaakseni ainakin Skillanille tuttuja. Siten saa raikasta tuorehilloa, jonka voi pakastaa halutessaan. Netissä on ohjeita, osassa sokerimäärä tuntuu liialliselta.

   Täällä uusi sääennuste lupaa koko viikoksi poutaista puolipilvistä, päivälämmöt noin 13 astetta, loppuviikoksi taas 16. Vähäisiä puolukkamääriä löytyy kyllä metsälenkeillä, aina on ja rasia ja pieni muovipussi mukana , eihän kuormasta eli pakasteesta vielä saa syödä :). Pakkasen puremat puolukat ovatkin sitten aikanaan erityisherkkua.

   Tunnelmallista syksyä !

  • Eilen tapahtui sellainen ihme. että kävin ihan elokuvatevaatterissa filmiä katsomassa, ensi kerran tällä vuosituhannella.
   Lieneekö viimeinen! Äänen voimakkuus oli sitä vahvuutta, että oltiin kuin F1-radan reunalla.
   Ei kovin romanttiselta tunnu, kun sankari lausuu 120 desibelillä armaalleen: MINÄ RAKASTAN SINUA.
   Vähemmälläkin luulisi uskovan.
   Puheen päälle sitten vielä musiikki. Kädet korvilla kaksi tuntia.

   Taidepläjäys.

   • Samasta syystä, äänenvoimakkuuden vuoksi. olen itsekin joutunut rajoittamaan elokuvissa käyntiä. Kuulemma ääni on mikä on, sitä ei voi näytöksissä säätää.

    Yhtä kärsimystä se on, ellei korvatulppia ole mukana. Meidän kunnan kulttuurilautakunta järjestää matineanäytöksiä ja onkin valikoinut esitykset kiinnostaviksi, myös senioreille. Kun vaan aina ehtisi..)) Keväällä taisi Olavi Virta-elokuva olla ainoa mihin ehdin.


  • Huomenta kahvipirttiin. Meillä paistaa aurinko tällä hetkellä. Saa nähdä, kuinka kauan. Loppuviikoksi luvattu viileää ja jopa mustaa jäätä teille tänne eteläänkin.

   Tavaranpaljoutta on meidänkin huushollissamme liian kanssa. Pitäisi alkaa supistamaan kirjahyllyäkin, kun ei juuri antikvariaatitkaan ota kirjoja vastaan. Varsinkaan tieto- ja erikoiskirjat eivät kelpaa. Eikä kirjakerhojen romaanit. Ei auta kuin irrottaa kannet, laittaa ne sekajätteisiin ja kirjojen sivut lehtipaperien roskikseen. Yksi kirjoitustuttu on niin jo tehnytkin osalle kirjoistaan. Ei nuorilla pareillakaan ole enää kirjahyllyjä kotonaan, meilläkin 3 metrin pitkä ja lähes kattoon ylettyvä täynnä kirjoja, vaikka osan jo hävitimme tähän nykyiseen kaksioon muuttaessamme. Muutenkin jouduimme paljon huonekaluja ja vaatteita hävittämään, kun ei täällä ole säilytystiloja kuten edellisessä asunnossamme vielä oli.

   Mira

  • Mekin olemme vuosien saatossa saaneet aina siskonmieheltä puolukkasurvosta ämpärillisen, jonka olen pikkurasioihin pakastanut ja aina riittäneet kevääseen. Nyt emme ole parina syksynä enää häneltä saaneet puolukoita, koska on molemmissa polvissaan tekonivelet ja kävely sen myötä hankaloitunut. Itselleen kyllä vielä poimii. Me olemme ostaneet sitten puolukkamme kaupasta. Viime talvenakin kaupan pakkasessa niitä riitti kesään asti.

   Olisi Makriina tarvinnut korvilleen korvatulpat siellä leffateatterissa, elokuvissa se ääni on todella kovalla. Vähempikin riittäisi.

   Mira

   • Valitimme pois lähtiessämme henkilökunnalle, Sanoivat, että ohjaaja määrää äänen voimakkuuden. En käsittänyt. Elokuvan ohjaajako? Miksi taivaantähden. Tämäkin elokuva on kovin suositeltu ja hyvät arvostelut saanut, ja sali oli puolityhjä. Kokemuksen jälkeen en ihmettele. En mene toiste minäkään.


  • Numero tiedustelun hinta kova, jos puhuu pitempään, ystäväni soitti ja tuli laskua yli 20 euroa!

   • Minulle jo vuosia sitten joku varoitti, että kun kysyy numeron numerotiedustelusta, he kärkkäästi kysyvät, yhdistetäänkö puhelu tähän numeroon. Ei pidä langeta siihen, sillä hinta on sitten kova. Noin taisi käydä edellisellä puhujalla.
    Kannattaa ottaa numero muistiin ja näpytellä se itse.


   • Makriina2 kirjoitti:

    Minulle jo vuosia sitten joku varoitti, että kun kysyy numeron numerotiedustelusta, he kärkkäästi kysyvät, yhdistetäänkö puhelu tähän numeroon. Ei pidä langeta siihen, sillä hinta on sitten kova. Noin taisi käydä edellisellä puhujalla.
    Kannattaa ottaa numero muistiin ja näpytellä se itse.

    Makriina 2. Luulen ettei 118 yhdistäminen haluttuun numeroon maksaisi mitään. J että 118 olisi hintavin numeropalvelu. Käytän joskus 0100100 vaikka se on pitempi näppäiltävä.
    Hyvää jatkoa sinulle, asialliselle kirjoittajalle.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Makriina 2. Luulen ettei 118 yhdistäminen haluttuun numeroon maksaisi mitään. J että 118 olisi hintavin numeropalvelu. Käytän joskus 0100100 vaikka se on pitempi näppäiltävä.
    Hyvää jatkoa sinulle, asialliselle kirjoittajalle.

    Minä etsin yhteystiedot ko. firman nettitiedoista. Usein siellä joku numero on, vaikka aika monista esittelyitä se puuttuu.
    Välillä ihmettelee, millaisia ne tietoniekat oikein ovat, jotka näitä firmojen näyttösivuja suunnittelevat.
    Välillä jää asia hoitamatta, kun ei kerta kaikkiaan käsitä, minne pitäisi seuraavaksi siirtyä. Silloin on tietysti hyvä muistaa nämä numerotiedustelut.
    Kiitoksia toivottelusta, samoin sinulle hyvää jatkoa. :)


  • Hyvää päivää!
   Kävin viikonloppuna katsomassa Downton Abbeyn. Mainosten jälkeen uppouduin elokuvaan niin etten äänen voimakkuutta enää huomannut. Ja peittyihän se karamellipussin rapina takana olevalta penkkiriviltä. Ettäs kehtaavat rapistella, ikäihmiset ;)

   Hiljaisia naapureita on minullakin tässä talossa. Laskeskelin, että nuo äänekkäämät, demeter1 ja ynnämuu, ovat kilometrien päässä toisen kunnan puolella ;))

   Niin se yks asia johtaa toiseen. Huomasin, että yhdeltä tasolta oli jäänyt pölyt pyyhkimättä. Pyyhin sen tason, sitten ovien karmien päältä, taulujen päältä, lamppujen pinnat, kipusin ja pyyhin ilmanvaihtoräppänän, laskeuduin ja pesin viemärikaivon. Huh huh, onneksi tulee syyspimeät. Luulen tuollainen vimma ei hyväksi jos usein iskee.

   Jaahas, harrastuksiin meno lähestyy, kamat reppuun ja menoksi.

   Leppoisia syyspäiviä kaikille!

   raakile.vielä

   • Onpa tarmokas tuo raakile.vielä! Ja kaiken tuon siivouksen jälkeen vielä harrastuksiin! Minä olisin aivan kuitti. Olisi rutistettu roskikseen minut. Taidat vielä potea vaihdevuosivaivoja? Kun minulle todella harvoin tulee tarmonpuuska, mieheni sanoo, että istu alas ja anna sen mennä ohi :-) Onneksi mies meillä siivoaa lattiakaivot, saunan jne. Ostanut kaikenlaisia vempaimia niiden pesemiseen Tvinsiltä. Hyvä niin.

    Älä rehki liikaa siellä harrastuksessasi!

    Mira


   • Ai jaa, raakile vielä, minä taas tykkään, että me asutaan samassa kunnassa, siellä V:llä alkavassa, sinä idässä, minä lännessä. )) Voin tietysti olla väärässäkin, eikä tarvitse vahvistaa, voidaan olla salaperäisiäkin..))
    Tuohon nikkiisi kyllä tahtoisin puuttua: raakile.vielä, kun vaikutat niin kypsältä kirjoittajalta. Etkös voisi olla vaikka raakel ? Muistuttaisi entistä nikkiäsi, mutta toisi mieleen sellaisen napakan ja konstailemattoman kirjoittajan, jollaisena sinut on täällä opittu tuntemaan..))
    Vai oliko tahditonta ehdottaa uutta nimeä ? Kyllä tässä nikin vaihtoon joutaisi itsekin, turhan juhlallinenhan demeter tavikselle on, vaikka olen kyllä kysyttäessä yrittänyt selittää, että se viittaa omassa päässäni enemmän
    tuotemerkkiin (biodynaaminen viljely) kuin jumalattareen..))


   • Hyvää ehtoopuolta!
    Voi Mira, minulla on aika näppärän pieni asunto. Yksi lattiakaivo vain, kylpyhuoneessa. Ei ole omaa saunaakaan. Vaihdevuosista tuli mieleen vielä töissä ollessani purskahdin hikeä pyyhkiessäni että eikö tämä lopu koskaan. Työkaverini "lohdutti", että hänen äitinsä on 86 v. ja kuumat aallot ovat jokapäiväisiä.
    Minä luulen, että tuo ajoittainen vimma jonkun tekemiseen on luonnekysymys. Tämänpäiväinen harrastukseni oli pilatestunti. Ei se voimille ota, vaan pitää lihaskuntoa yllä, toivottavasti.

    Demeter1, oikeassa olet ilmansuunnissa. Sinä lännessä minä idässä. Minä olen täällä H:n puolella, V:n rajalla. Salamyhkäistä ;) Y lienee pohjoiseen päin ;)

    Hmm, tuosta nimimerkistäni. Hurskainen sanoi, että vähintään puolikypsä olisin, kun lapsenlapsiakin. Kyllä joskus tunnen, että yli ylikypsän olen mennyt ;)
    Raakel ei kyllä käy. Kaunis nimi, mutta mieleeni tuli Raakel Wihuri. Ei hänessä mitään vikaa sinänsä, mutta ulkoinen olemuksensa ei vastaa minua ja tuntuisi vieraalta. Lupaan miettiä.

    Mitä taas tulee sinun nimimerkkisi, niin pyydän ettet vaihtaisi. Minulla on syntynyt luottamus tuohon demeteriin. Pohdittua asiapitoista tekstiä kirjoitat. Huumorintajua löytyy muillekin jakaa silloin, kun aiheet ovat kevyemmät.

    Tiskit vielä hoidettava. Mitalle vilkkaan ettei ole tulivuorta. Yksi lautanen, lusikka ja lasi;))

    Viihtyisää iltaa!

    raakile.vieläkin ;)


   • Jaahas, silmissä viiraa jo. Piti kirjoittaa vinkki Miralle ja tulivuoren tilalle tiskivuori ;)


  • Asuinpaikan sijainnista, sovin hyvin arvailuihin. Eihän se nyt
   suuresti varjeltun salaisuus ole, mutta olkoon vahvistelematta.
   Minulla on ollut vain tämä yksi "ynnämuu" kirjattuna. Sopii minusta
   hyvin, merkittävämpien jälkeen ynnämuu:) Jouduin tästä nimmarista
   kisaamaan erään merkittävän kirjoittajan kanssa. Hän väitti, että
   minä olin vienyt häneltä tämän nimmarin ja saikin sen kerran
   otettua. Kirjauduin äkkiä ja sehän onnistui!
   Vaikka syksyinen lämpötila olikin tänään, sain kuitenkin hyvin
   hoidettua parin kilsan matkan asiareissun ilman sadevarusteita.
   En tiedä, olen tullut niin hitaaksi asioitteni hoitajana, kun niitä
   tuntuu tulevaan ihan usein. Onhan siinä kyllä toisenkin asioita.
   Enhän noita ripeänä olessani edes "kirjannut", kipaisin vain
   asialla enkä turhia puhallellut. No pääasia, että hoituu vielä:)
   Hyvää jatkoa syksyn keleissä! Näin tunnistus: ynnämuu.

  • Tänään mahtui ulos ilman sadeasuakin. hurskainen tässä tilittää. Kuntokin kuin kiviaitaa; ei niin vahvaa mutta yhtä harvaa. Viikon jatkunut Panadol-kuuri saa olon hiukan höntimmäksi kuin ilman kipulääkettä.

   Menen huomenna eri luukulle arvioittaan mikä on kun oikea käsi ei pelitä. Näillä kunnan FT eli fysioterapeuteilla on rtg-kuvat ja lausunto. Nivelrikko, ilmoitti lääkäri viime viikolla. Toistaiseksi vahvoja särkylääkkeitä, jatkoi lekuri.

   Pieniä kremppoja kuitenkinitsellä tässä ikään suhteutettuna. Kun alkusyksy on jo alkanut, nuoremmatkin ihmiset hakeutuvat enemmän terveyspalveluiden käyttäjiksi.

   Omenalajikkeeni ovat kesälaatuja. Mehua niistä olisi tullut kymmeniä litroja tuoremehuasemalla. Itsellä ylivuotista riittävästi. Muutamat tutut ovat hakeneet niitä syömäomenoiksi.
   Katsotaan mitää sääruutu lupaa tuleville päiville.

  • Elämä on kohtaloa, sattumia onnea tai kyyneliä. Kiitän osaa elämästä Suomessa joka oli 23 vuotta, nyt olen yli 72. Muistot 2 vuotiaasta ovat elämässä.

   Kamelioita on kaksi ja paljon kukkia tulossa ensi vuodelle.

   Suomi on pohjoisessa kun katsotaan kuinka pyöreä on maapallo

  • Huomenta edelleen syksyisen harmaaseen päivään, vettä tulee varmaan tänäänkin.
   Hiukset tuli siistittyä ja vähän muutakin piristystä tehtiin, yksi keino syyssäässä itseään piristää;)
   Laimin lyönnin puolella on jo pitkään mennyt, mutta jospa jotain uuttakin keksisi oman mielen iloksi.

   Ramoonalla samat tavat, lapsille sitä aina yrittää jotain antaa ja auttaakin, näin minäkin, vaikka pientä se on näissä ympyröissä, ainakin muistutan, onko sitä ja sitä jo hankittu.
   Sieniä ovat minulle joka syksy tuoneet, miten lienee niissä maisemissa tänä syksynä, tuleekohan ollenkaan.
   Niin tuo Sirkku sokerilla tehty puolukka survos on tuttu ja hyvääkin, samaa mieltä, että sokeria voi annoksista vähentää, kyllä puolukka säilyy pienemmälläkin määrällä jos vaikka ei pakastaisikaan.

   Makriina harmittelee elokuvien ääntä, noin se on, sama telkkarissakin, musiikki tulee kovaa, mutta puheesta ei saa selvää.
   Ei tule käytyä elokuvissa, kai se parikymmentä vuotta lippukassalla rokotti niin, ettei mieli tee.
   Sama teatterin kanssa, yli kaksikymmentä vuotta mieheni harrastelijana teatterissa oli ja silloin tuli minullekin sitä lajia kaiketi riittämiin.

   Kallista on numero tiedusteluun soitto jos yhdistää saman tien puhelun, olen sen kokenut.
   Naapurin avun antaminenkin tulee varmaan laskussa näkymään, pyysin yhdistämään, kun piti pian saada selvyys asiaan.
   No eipä noita laskuja usein tule tehtyä.

   Raakile vielä, on siivous puuskan saanut, kyllä se joskus iskee ja noita tauluja on minullakin pyyhittäväksi asti;)
   Joskus voimat jyllää sillä tavalla, että jaksaakin enemmän.

   Demeter, raakile vielä ja ynnämuu, melkein naapuruksia tunnutte olevan, minulla ei ketään tiedossa lähimainkaan.
   Ennen kirjoittavia oli lännestä, pohjoisesta, idästä ja etelä suomesta, nyt taitaa kaikki sieltä etelän puolelta olla.

   Puolukat olen minä myös torilta hakenut ja litroittain olen pikkuhiljaa hakenut, en ole tarvinnut vaivata ketään, se kun tuntuu olevan minulle niin vaikea juttu.
   Kirjakerhon kirjat minulta myös keräykseen menee, onnekseni en niitä paljon tilannutkaan, kun siskoni mainitsi niiden epäkelpoisuuden, no muita vähän arvokkaampia kirjoja on, mutta ei nekään mihinkään kelpaa, olkoot hyllyssä.
   Äänilevy varastonikin on melkoinen ja nyt ei nekään mihinkään kelpaa, kun pitäisi olla määrätyn laista musiikkia.

   Nikin vaihtoa demeter ehdotteli raakile vielä. taitaa se ihan helppoa olla toteuttaa, minä en vaihda, aikoinaan pionina aloitin, mutta jouduin vaihtamaan ja kun kukat oli silloin in, niin ckillaan päädyin, hiukan muutin, ettei liian hienolta kuulostanut;)

   Olen saman kokenut ynnämuu, tai ainakin siltä tuntuu, kun noita laskujakin tulee joka päivä, olen kai jo niin höperö, että sorrun noiden myyjien houkutuksiin ja sitten tuskailen muistanko asiat hoitaa.

   Särkylääkkeitä, niitä tarjotaan, jos apua menet pyytämään, sen olen minä myös saanut kokea.
   Näin se on, että kukaan ei taida selvitä ilman jotakin vaivaa ja ne nivelrikot taitaa olla vakio seuralainen monelle.

   Elämään mahtuu surua ja kyyneleitä, mutta myös iloja joiden toivoisi voiton vievän, aika paljon itsestäänkin on tämä asia kiinni.

   Laulupäivä tänään ja se on yksi ilon tuoja minun elämässä.
   Katselin miten vaahterat jo alkaa punoittamaan ja pihlajan marjat punaisina loistavat, tilhien tuloa olen jo odottanut, ei kauan marjat puissa pysy, niiden saavuttua.
   Viettäkää mukava päivä!

  • Punaisina loistaa pihlajanmarjat pihallamme, niin puhdas puna ilahduttaa ihan silmää. Piti pienentää yhtä puseroa, kun ei istunut rintamuksista, muhkeammalle rintapielille leikattu, muuten kiva.
   Lohisoppaa tässä keittelin ja sauna odottaa tänään viiden maissa. Puhtaiden petivaatteiden iltakin on, mukava on pujahtaa puhtaaseen sänkyyn!

   Tyttären perheen pitäsi tulla kyläilemään, kun loppuu tuo saaressa reissaaminen. mietin mitä tarjoaisin heille.
   Taidan pitää teekutsut, ja paistaa röstiperunoita muffinssivuokissa. Ne tulee hyviä perunasipuli pakasteesta, raastettua parmesaania kun sekoittaa perunoihin. Vielä maittavampaa, jos mätitilkan ja smetana & sipuli nokareen laittaa päälle tarjottaessa. Katsotaan nyt jos vielä menevät ens'viikonlopuksi sinne.

   Tuossa söin jälkkäriksi vuohenjuustoa ja tummia viinirypäleitä, ihan on joskus himo viinirypäleihin 😁))
   Kahvitaukoa pidin tässä välillä, nyt pitää korjata ompelukset paikalleen taas.
   Kaikkea hyvää syyskauteen!

  • ynnämuu
   Tänään kävelyretkelläni kävin tarkastamasassa torin. Metsän
   tuoteita oli hyvin myynnissä. Otin litran puolukoita, jotain
   ostaakseni.
   Aiemmat hankkimani puolukat on muusina. Keittiön työvälineellä,
   sekoittimella hyvin kävi, ei arvinnut nuijaa. Meillä ei ole puolukoita
   pakastettu, ei edes jääkaapissa pidetty. Kyllä ne hyvin on pärjänneet
   parvekkeella. "Pakastuuhan" ne talvella. Se tapa on vanhemmilta
   peritty. Reilun sadan litran puupytty pyrittiin pomimaan täyteen
   survottua puolukkaa. Ulkovarastossa ne oli. Petkeleellä hakattiin
   irti kulloinkin tarvittava määrä. Se oli osa sitä luontaistaloutta.

   Nythän hurskaisella tuntuu olevan haku päällä hoitaa terveyttään.
   Tietysti vahvat särkylääkkeet voivat tehdä höntin olon. Eihän niin
   täsmälääkitystä liene keksittykään, etteikö sivuvaikutuksia tulisi.
   Toivotaan, että apu löytyy niin, että molemmat kätesi alkaa
   "pellittää." Sulla kun on aina jotakin ahfääriä menossa, joissa kuntoa
   tarvitaan:)
   Onnistunut oli päiväni. Tyhjäntoimittajanakin aikani kului:) Niin, olihan
   marjareissuni torille täyttä toimintaa. Hyvää jatkoa meille kaikille!

  • Kahvipirtissä maitokaakaomukin kanssa hurskainen muistelee, että parina päivänä näkyi tilhiparvia meitin alueella. Räkättirastaat olivat hoitaneet jo pihlajat marjattomiksi.
   Räksät eivat muuta Välimeren rantamille, jossa varpuslinnut joutuvat verkkopyytäjien patoihin ja piirakan täytteiksi. Räkätit jäävät Länsi-ja Keski-Europpaan talven ajaksi.

   Päivä meni vähän Pelastusarmeijalle kun urologi oli määrännyt just tälle päivälle kontrollikäynnin. Ei siinä nokkimaan ehtinyt edes omenan puolikasta kun raitille oli lähettävä.
   Kotiin tulon jälkeen laittamaan päivällistä. Messevät torkut tuollainen vaatii.

   Ja pilvet kuni varisparvi raahautuu matalalta tihkusadetta pirskotellen...marraskuubiisistä lainattuna. Laiskan pulskeana, maaru pulleana lähden päivän uutiskatsausta tihrustamaan.
   Netin Almanakkasivuilta näin että olin aloittanut elämänsä parkuvana talvisena maanantai aamuna. En ole laskenut monesko maanantai eilinen maanantai mahtoi olla. Katellaan.

  • Huomenta keskelle viikkoa, pilvipoutaa ja sääkartta aurinkoa lupaili, viileäksi on sää jo muuttunut, seitsemän astetta mittarissa.
   Ei kovin lämpimäksi ehdi syyskuu enää tulla, kohta loppukiriä siitä otamme, kartta näytti koko viikoksi tuota seitsemää astetta.
   Vettä on nyt ainakin näille korkeuksille tullut, mikä auttaa kaivojen suhteen, toivottavasti.

   Houkuttelevan tuntuisen nautinnon taas sini-sirkku muffinssi vuokiin teit, pitäisi minunkin joskus kokeilla.
   Olen kovasti erilaisia kotimaisia vihanneksia syönyt, nyt niiden kypsymisaika nopeimmillaan ja näin saa ruuan pöytään nopsaan, mielikuvitus yhdistelmiä ja hyviltä maistuu;)

   Noin ennen puolukat säilöttiin minunkin kotona, niitä kaiverrettiin milloin mitenkin irti saatiin ja sitten sokeria ja ruisjauhoja, sen ajan herkkua;)
   Toinen mikä korvossa/tiinussa säilytettiin, oli sianliha, ostettiin aina puolisikaa ja sitten siitä riitti jouluun asti, kinkkukin tuli samalla .
   Kyllä se talouden pito oli tarkkaa sodan aikaan ja vielä paljon jälkeenkin, sillä ei kaupoista kaikkea löytynyt.
   Saippua tai suopa miksi sitä sanottiinkaan, tehtiin kaikista ruuaksi kelpaamattomista aineksista, sivusta kaiketi tämänkin homman sain ymmärtää, tehdä en kyllä osaisi.
   Perunajauhonkin muistan tiinun pohjalla, kun peruna aines sinne irtosi, kyllä taitureita oli sen ajan emännät.

   Minua harmittaa, kun niin vähän ymmärsin tietoja kerätä eri tapahtumista, kuten hurskainen syntymä aikansakin tietää.
   Minulla ei mielenkiintoa silloin ollut, omaa touhuilua pidin tärkeänä ja nyt on tieto hakematta, mullan alla kertojat.
   Niin paljon asioita jäi pimentoon, mitä nyt voisi eteenpäin kertoilla.
   Kyllä ne päivät tuppaa lyhyeksi käydä, jos joku meno mielessä on, ei osaa aloitellakaan mitään touhuja.
   Minulla tänään se kokeilu Skipon peluusta, tuleeko ketään, vai pelaanko yksin pasianssia, no se katsotaan.

   Katselen tässä kirjoittaessa, kun pari isää lapsien kanssa aamuisin lähtevät, toinen kolme lasta autoon pakkaa ja toinen isä neljän lapsen kanssa tuohon parkki paikalle tulee, ilmeisesti auto siinä majailee.
   Näin isät tänä päivänä, ennen se oli melkein äidin tehtäviä, ajat onneksi siltä osin parempaan muuttuneet.
   Tänään ei sadetta taida tulla, että sateenvarjoa ei pakko ole mukana kuljettaa, se kun meinaa aina jonnekin unohtua, eikun mukavan päivän viettoon;)

  • Minuakin harmittaa, etten ole äidiltä kysellyt kaikenlaisista asioista lapsuuteeni liittyen. En esim tiedä, mihin kellonaikaan olen syntynyt. Viikonpäivän olen katsonut ikuisesta kalenterista. Kerran olisin halunnut huvikseni teettää ns tarkan horoskoopin itselleni, mutta koska en tiedä kellonaikaa syntymähetkestäni, ei ole siis tietoa muiden taivaankappaleiden sijainnista miten ovat elämääni olleet vaikuttamassa. No, en minä oikeasti usko horoskooppeihin, kunhan olisin muuten vain sen teettänyt.

   Kyllä nykyään perheenisät osallistuvat lastenhoitoon ihan eri tavalla kuin omassa lapsuudessani. Silloin oli melko tarkkaan ns naisten ja miesten työt.

   Mira

   • Vanhin siskoni, nyt jo edesmennyt kertoi dramaattistunnelmaisesta kotisynnyttämistapauksesta. Siskoni oli tuolloin jo 9 vuotias. Dramatiikka mukana sikäli, että vastasyntynyt olento oli tummansininen. Se saanut hengitettyä kunnolla vaan tuhutti lyhyesti. Sairaalassa hänet olisi laitettu tietysti happikaappiin. Korvessa ei sellaisista tiedetty.
    Jää henkiin jos jää, oli monen vastasyntyneen kohtalonkysymys. Kehitysmaissa vieläkin tuo ja pahempikin on todellisuutta - hurskainen siitä kehittyi suurella työllä ja vaivalla.

    Sitä jo tänään ounailin, että kestääkö tuo kaunis poutasää iltaan asti. Sisälle laitoin varmuudeksi pyykin kuivumaan. Ennenkuin ulkopuuhiin, oli rapea vesikuuro jo päällänsä.
    Sadevesimittarini asteikko taitaa tyssätä 40 millimetriin. Sehän oli melkein laitojaan myöten täynnä kun sen tyhjensin.

    Maisemassa näkyvässä, oksistoltaan valtavassa vaahteraryhmässä, paremminkin monihaaraisessa, näkyy jo ensimmäiset kellastumisen värilaikut. Kutsun sitä vanhaksi frouvaksi. Lehtisatoa se tuottaa skottikärrykaupalla. Olkoon niin; on alkusyksyä.

    Huomen-aamiaiseksi laitan herkkusienisoppaa. Kauraleivän, juuston, metfusrtin kanssa sitä nälkäinen hotkii välillä kevyempääkin einettä.
    Kaikkea hyyvää teillekin!


  • Taas Neeasa tulee Pirttiin katsomaan onko vielä jäänyt mustikkapiirakkaa?
   On vielä monta palaa, tulkaa muutkin iltateelle!

   Aurinkoinen päivä on ollut, hieman viileä, mutta mukava oli omenia puista ottaa, ovat nyt valmiita, mehukkaita ja hyviä.
   Niitä on tullutkin runsaasti, naapureillekin asti.

   Tytär oli viikonvaihteessa käymässä, silloin aloitimme jo säilömisen.
   Hyvää hilloa on nyt kellarin hyllyllä, kelpaa sieltä hakea! Kiitos avusta!

   Nämä omenat aion siivuttaa, niinkuin Skillan kertoi tekevänsä, ja laitan pakastimeen. Saa sitten talvella tehdä vaikka omenapiirakkaa.

   Leppoisaa iltaa kaikille!

   • Miaelina tässä,
    pistäydyn vain nopeasti kertomassa, kuinka kiva on tulla tänne
    tutuksi tulleita, ystäviksi tuntemiani ihmisiä tapaamaan, ja kuulemaan miten heillä menee.

    Minulla ilta oli vierailun vuoksi täällä kotona laittamatta, niinpä nyt menen jatkamaan puuhiani.

    Hyvää vointia meille kaikille ja hyvää yötä!

    🔥 🔥


  • Vähäisillä sateilla täällä selvisi. Lämpö näyttää olevan samaa
   sorttia laajemminkin, alle 10 C. Kun tänään aurinkokin näyttäytyi,
   pistäydyin katsomassa, onko vanha tuttu veteraani baarin
   terassilla. Kyllä oli. Siinä on muovilla eristetty tila ja lämpölaite,
   joten hyvin siellä pärjäili.
   Kyllä tämä vanha tuttuni vielä tolkun kunnossa oli, ikää muutama
   kuukausi vaille 90 v. Ehkä vähän enemmän muistihäiriöitä kuin
   minulla. Voihan siitä rakennella omaa tulevaa esimerkin muodossa.
   Tuskinpa pääsen edes tämän kaverin nykyikään.
   Markettireissu tuli tehtyä samaan pätkään baarin terassilla
   käynnin kanssa. Muuten päivä meni hupaisesti tv:n ja ettoneiden
   kanssa. Jos se vaan päivälläkin uni maistaa. Hyvä sekin!

  • Huomenta syksyiseen säähän, pilvipoutaa, tuleeko sadetta se jää nähtäväksi.
   Tänään lehdestä huomasin, että viljat on puimatta osilla maata, voi sentään, kovin on pellot pehmenneet näiden sateiden ansiosta, nyt sitten pitäisi olla tovi kuivaa säätä.
   Niin tarpeeseen kuin sadekin on ollut, aina harmia toisille tuottaa.
   Lähellä nollaa on lämpötila yöllä käynyt, jos ei peräti pakkasella maan rajassa, kohta ne liukkaat kelitkin taas tulee.
   Ei onnistunut Skipon peluu, kai ihmiset puolukka metsissä ja osa porukkaa etelän lämpimissä, juuri ne jotka tätä peliä alkamaan pyysivät, katsotaan löytyykö vielä innostuvia.

   Eilen juuri telkkarissa oli puhetta muistihäiriöiden ehkäisemisestä tai ainakin viivytyksestä sen vaivan eteen.
   Lueteltiin ristikoiden, liikunan ja ruuan vaikutuksesta, minä lisään siihen tämän kirjoittelun.
   Mielestäni aivoja rassaa tämä kirjoittamaan yrittäminen, ajatuksen pitäisi pysyä kasassa ja vielä oikeinkin pitäisi osata kirjoittaa.
   Tunnustan tuon kielioppi puolen heikon laiseksi, mutta hyvin olette sivuuttaneet virheeni;)
   Se että saisi ajatuksensa niin esille tuotua, että kaikki sen ymmärtäisivät, vaatii jo ajattelun rassaamista.
   Tuohon yhdeksään kymmeneen mistä ynnämuu kertoilit on jokunen vuosi ja omalta kohdaltani se tuntuu utopialta, että sen saavuttaisin.
   Päivä kerrallaan mennään ja hyvillä mielin, että näinkin sujuu.

   Kirjoitus tuttuja sitä ollaan Miaelina ja sen kuvan olen saanut monesta kirjoittajasta, että sujuisi oikeassa elämässäkin ystävyys, vaikka hyvin erilaiset olosuhteet olisikin.

   Minulla on vielä nuo viipaloidut omenat säilöön laittamatta, olen odotellut, että kuka ne minulle toimittaa, joka syksy on ystävät omenilla muistaneet
   Torilla aika hintavia, syömä omenia olen sieltä ostanut, uskon että vielä saan omenia halvallakin, kun ei raha ystäville kelpaa, on muistettava jotenkin muuten.
   Villasukat mieleisiä maksu välineitä;)
   Jokainen kai sitä tarjoaa, mihin pystyy taitojaan laittamaan, minulle tuo sukkien teko käy vaikka silmät ummessa;)

   Onhan ajat muuttuneet meidän syntymä ajoilta hurskainen, vaikka lähtökohdat sinullakin heikonlaiset, pitkälle olet päässyt ja yhä vaan kenkä kapsaa;)
   Herkullisen tuntuinen on ruokailu koostumuksesi, sieni on hyvä lisä ruoka annoksiin silloin tällöin, kunpa niitä saisi itse kerättynä, no haaveeksi jää.
   Jospa tyttäreni löytäisi edes sen verran, että joulupöytään itse kerätyt ja säilötyt sienet saisi.
   Sienisalaatti kuuluu minun jouluruokiini.

   Harmi se on ettei jutustellut, tapoja ja asioita mieleen painanut, vielä yksi harmin aihe minulla, miksi en ole pitänyt päiväkirjaa, kun sitä nuorempana ymmärtäisi, että muisti ei pelaa loppuun asti.
   Olisi nyt helppo muistoja viritellä, kun dokumentteja tallessa olisi.
   No kaikista hölmöilystä sitä nyt maksetaan.
   Onneksi valokuvia on paljon ja niiden katselussa joku muisto esiin pulpahtaa ja ihmettelyä myös, oliko noin asiat ennen;)

   Tänään ei suunnitelmia ole vielä valmiiksi saatu, sen verran eilen sain aikaiseksi, että ikkunan pesijän tilasin, ehdin jo harmitellakin, mutta viisautta se taitaa olla, ainakin verhojen ripustaminen on riskaapeliä itse tehdä.
   Se vaan on niin vaikea ajatus, että periksi on annettava, kunto ei enää kaikkea salli tehdä.
   Voinhan vielä yrittää osan hommista tehdä, kunhan apuakin on mahdollista saada, perillisiä en viitsi rasittaa, heillä omat työnsä ja aikakin rajallista.

   Vietetään mukava päivä, kuka minkin mukavaksi kokee;)

  • Aurinkoista päivää tänne kahvipirttiin! Ainakin meillä velä paistaa. Omenapiirakka vaniljakastikkeen kera oli hyvää aamuteen kanssa. Ensin alle pala ruispuikulaleipää, yrttituorejuustolla ja ohuilla medwurstiviipaleilla ja vielä kipparisavujuusto kruunasi makunautinnon.

   Olisi ikkunanpesua meilläkin, mies on ostanut ikkunanpesimenkin, sellaisen akkukäyttöisen, jolla saa imettyä vedet niin, etteivät valu pitkin seinää. Verhojen vaihtelua en harrasta, koska on niin hankalat laittaa, että hermot niissä menee. Muistan kun äitini vaihtoi aina kesäksi ohuet kesäverhot ja talvella oli paksummat. Ihan päin vastoin luulisi olevan parempi, liian valoisat yöt estävät hyvin nukkumatin tulon muutenkin. Meillä on niin hankalat verhokiinnittimet katonrajassa, vanhanajan kirshtangot olisivat paremmat.

   Mira

  • Piti kysyä SkillaNilta vielä, että minkälainen peli on Skippo? Minulla on kirja: Korttipelit ja Pasianssit. En löytänyt ainakaan nopealla vilkaisulla tuon nimistä. Peleillähän voi olla monta nimeä, vaikka sama peli. Tiedän yhden porukan, jotka kokoontuivat tietyin välein eräälle kerholle pelaamaan bridgeä.

   Itse pelailin ennen tietokoneaikaa yksin pasiansseja. Nyt pelailen tietokoneella sekä erilaisia pasiansseja että mahjongeja. Ensimmäisen tietokoneen hankin 1994. Niin kestäviä ovat olleet, että on vasta kolmas kone menossa. Tämä jo 5 v vanha ja kerran korjattu. (Koputan puuta).

   Ristikkolehtiä ratkomme miehen kanssa päivittäin, olemme sanaristikkolehtien suurkuluttajia. Alzheimerin ehkäisyä sekin, kuten totesit.

   Mira

  • Hauskaa on ollut nähdä SkillaN'in monia tauluja, se luminen mänty oli minusta hieno! Nyt on tytöt toisella puolella ryhtyneet 60 lukulaisiksi, mikäpä siinä,... leikit on hauskoja.

   Kylläpä oli viileää aamupäivällä lähtiessäni käymään laboratoriossa Isossa Ompussa. Seurantanäytteet on taas jätetty, toivoa voi vain hyviä tuloksia. Menin kahville ennen ruokaostoksia, ja sorruin mustikkapiirakkaan vaniljakastikkeen kera, mutta oli se hyvä. Nyt onkin selvitettävä hieman kotitöitä ennen iltaa, heippa!

  • Nythän tämä elämä tuli vaikeaksi, koska olin jo "monot ojossa" menossa kirjastoautolle, kun tulikin textari, että auto on hajonnut matkalla, joten uusikaa lainanne. Tietenkin heti nettiin niitä uusimaan, mutta sekös taas sakkasi, ei hyväksynyt uusintaani, kun vihdoinkin olin löytänyt sivuston, missä niitä voi uusia.

   Siitäpä palasin näihin viesteihin tänne palstalle, niin eikös`vain, nämäkin oli uusittu sillävälin ja aivan taas utopiseksi näin vanhan aivoille.

   Onneksi on viellä noita lukemattomia kirjoja, mikäli niidenkin teksti ei vain olisi muuttunut, kun odottavat tuota lukemista ja nyt on jo odottamassa tuo ihme häkkyrä, en ole robotti!

   Kirjaus näkyy, mutta ei hyväksy minua.

  • S24 tekee uudistusta. Ylen sekavaksi on näkymä mennyt. Rekisteröity
   nimmarini on muuttunut (esittää käyttäjätunnusta) Salasana ei kelpaa.
   Tekstit hankala lukea eivät mahdu kirjoitusruutuun rivi katkeaa.
   Ainakaan tällä kertaa en jatka. Pidänpähän taukoa, palaan silloin, kun, jos
   asiallisesti korjaus tapahtuu.
   Tällä tuulella kirjoittaa: ynnämuu.

   • Ikävä tulee, jos vakikaveri on pitkään poissa.
    Ja syy on näiden epäonnistuneiden muutostöiden.

    Jokainen muutos pitkän ajan sisällä on huonontanut palstaa.
    Ammattikoulun pojatko on taas asialla?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ikävä tulee, jos vakikaveri on pitkään poissa.
    Ja syy on näiden epäonnistuneiden muutostöiden.

    Jokainen muutos pitkän ajan sisällä on huonontanut palstaa.
    Ammattikoulun pojatko on taas asialla?

    Vika käyttäjissä ei ohjelmissa.


   • Minä en ole ollut tänä vuonna kun muutaman kerRan täälä ---70 ja 80 ! Minulla on Fb- nykyään mukavampi, --- vaikka täälähän onkin tyyli muuttunut , ollaan kavereita --joskus aiemmin oli ikävää,--- kun i aina oltu " samaa mieltä"
    No joka vanhoja muistelee sitä tikulla silmään ---olikoos toi sananparsi oikein sopiva !

    Kirjoitin vastauksen hänelle jolla oli Putket tukossa . Minä laitan Piikarbonaattia ja etikkaa Vettä vaan vähän --pitäis kuohuta hurjasti --anna vaikuttaa jonkunaikaa ja tämä on Luontoystävällistä .myrkytöntä ja mikä patasta , HALPAA.!

    Olen Terve ja samaa toivon teille muillekkin ja yhtä pitkää ikää!

    U.M


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minä en ole ollut tänä vuonna kun muutaman kerRan täälä ---70 ja 80 ! Minulla on Fb- nykyään mukavampi, --- vaikka täälähän onkin tyyli muuttunut , ollaan kavereita --joskus aiemmin oli ikävää,--- kun i aina oltu " samaa mieltä"
    No joka vanhoja muistelee sitä tikulla silmään ---olikoos toi sananparsi oikein sopiva !

    Kirjoitin vastauksen hänelle jolla oli Putket tukossa . Minä laitan Piikarbonaattia ja etikkaa Vettä vaan vähän --pitäis kuohuta hurjasti --anna vaikuttaa jonkunaikaa ja tämä on Luontoystävällistä .myrkytöntä ja mikä patasta , HALPAA.!

    Olen Terve ja samaa toivon teille muillekkin ja yhtä pitkää ikää!

    U.M

    Huomenta, yritän minäkin, aika oudolta tuntuu, käsketään äänestämään, mitään ei tapahdu ja vastaus kirjoituskin pitää ottaa kommentti merkistä.
    En tiedä miksi näitä parannus yrityksiä aina tehdään, ei ainakaan kovin selkeinä kaikki/kaikille avaudu.
    Ei enää ole halua uusiin asioihin opetella, jopa kirjoitusten aikaan saamiseen, hyvä ei ollut tuo anonyymi uudistus, tuskin tämäkään, voi olla että karkottaa kirjoittajia.
    Katsellaan.

    Hyvä neuvo ullamirjamilta, olen joskus minä myös kokeillut, sitä pitkää ikää tässä tavoitellaan;)

    Mielestäni ei vika ole käyttäjässä, jos joku aivan ihmeellinen eteen tulee ja sekavalta näyttää, kyllä se silmille iskee, näin koin minäkin, kun eilen tänne kurkkasin.

    Minustakin kovin ikävää jos ynnämuu lopettelee, toivon että asia kirkastuu meille kaikille, onhan tämä myös uhka pirtillekin, jos vaki kirjoittajat lopettaa.

    Kristiina23 olen aivan samaa mieltä kanssasi, että ei tämän ikäluokan ihmisille jatkuvasti uusia tapoja tarvitse vaatia oppimaan, sujuvasti (melkein ) on tähän asti sujunut.
    Aikaa menee muutenkin turhan paljon näihin kirjoitus istuntoihin, kaikkea joutuu osaamattomuuden vuoksi etsimään.
    Soisi kovin, että parannukset olisi meille ikäihmisille pelkästään helppoja.

    Kiitos sini-sirkku maininnasta, noita tauluja juuri maisema ja kukka aiheina minulta löytyy, joku vähän omasta mielestänikin onnistuneempi, mutta suurin osa kuitenkin "täherryksiä"

    Mitenkähän minä tuota Skippo peliä oikein saisin esille, Mira sitä pelataan porukalla , tosin kaksikin voi pelata, mutta mielenkiintoisemmaksi tulee, kun pelaajia on useampi.
    Siinä jaetaan sovittu määrä kortteja jokaiselle, ne laitetaan pelaajan eteen, käännetään päälimäinen.
    Sen jälkeen eka pelaaja ottaa keskellä olevasta isosta pinkasta viisi korttia ja aloittaa pelin, sikäli mikäli käteen tuli ykkönen tai Skippo kortti joka käy aina pelastuksena joka paikkaan.
    Jos ei korttia näistä kummastakaan käteen tullut, laitetaan oman pinon viereen yksi kortti kädestä oikein päin ja peli jatkuu seuraavalle.
    Sitä tehden toistetaan ja vain neljä korttia saa omalle kohdalleen laittaa, jos niitä ei ole voinut pelin yhteydessä käyttää,, sillä tärkeintä on saada se oma pino loppumaan ja silloin on voittaja.
    Mielenkiintoinen peli kaikkiaan, itse pitää kokeilla, tässä vaan pika tavat pelata, kiusantekokin on sallittu;)
    Tuliko mitään hajua ja mikä olisikaan mukavampi, jos peli ajankulun käyttöön tulisi, kortteja on kaupoissa.

    Sää on puolipilvinen kuinkas muuten, yrittäkää viestejä laittaa, ehkä eka vaikutelma säikäytti.
    Kivaa päivää kuitenkin, kaikki tuppaa selviämään, näin uskon.


   • SkillaN kirjoitti:

    Huomenta, yritän minäkin, aika oudolta tuntuu, käsketään äänestämään, mitään ei tapahdu ja vastaus kirjoituskin pitää ottaa kommentti merkistä.
    En tiedä miksi näitä parannus yrityksiä aina tehdään, ei ainakaan kovin selkeinä kaikki/kaikille avaudu.
    Ei enää ole halua uusiin asioihin opetella, jopa kirjoitusten aikaan saamiseen, hyvä ei ollut tuo anonyymi uudistus, tuskin tämäkään, voi olla että karkottaa kirjoittajia.
    Katsellaan.

    Hyvä neuvo ullamirjamilta, olen joskus minä myös kokeillut, sitä pitkää ikää tässä tavoitellaan;)

    Mielestäni ei vika ole käyttäjässä, jos joku aivan ihmeellinen eteen tulee ja sekavalta näyttää, kyllä se silmille iskee, näin koin minäkin, kun eilen tänne kurkkasin.

    Minustakin kovin ikävää jos ynnämuu lopettelee, toivon että asia kirkastuu meille kaikille, onhan tämä myös uhka pirtillekin, jos vaki kirjoittajat lopettaa.

    Kristiina23 olen aivan samaa mieltä kanssasi, että ei tämän ikäluokan ihmisille jatkuvasti uusia tapoja tarvitse vaatia oppimaan, sujuvasti (melkein ) on tähän asti sujunut.
    Aikaa menee muutenkin turhan paljon näihin kirjoitus istuntoihin, kaikkea joutuu osaamattomuuden vuoksi etsimään.
    Soisi kovin, että parannukset olisi meille ikäihmisille pelkästään helppoja.

    Kiitos sini-sirkku maininnasta, noita tauluja juuri maisema ja kukka aiheina minulta löytyy, joku vähän omasta mielestänikin onnistuneempi, mutta suurin osa kuitenkin "täherryksiä"

    Mitenkähän minä tuota Skippo peliä oikein saisin esille, Mira sitä pelataan porukalla , tosin kaksikin voi pelata, mutta mielenkiintoisemmaksi tulee, kun pelaajia on useampi.
    Siinä jaetaan sovittu määrä kortteja jokaiselle, ne laitetaan pelaajan eteen, käännetään päälimäinen.
    Sen jälkeen eka pelaaja ottaa keskellä olevasta isosta pinkasta viisi korttia ja aloittaa pelin, sikäli mikäli käteen tuli ykkönen tai Skippo kortti joka käy aina pelastuksena joka paikkaan.
    Jos ei korttia näistä kummastakaan käteen tullut, laitetaan oman pinon viereen yksi kortti kädestä oikein päin ja peli jatkuu seuraavalle.
    Sitä tehden toistetaan ja vain neljä korttia saa omalle kohdalleen laittaa, jos niitä ei ole voinut pelin yhteydessä käyttää,, sillä tärkeintä on saada se oma pino loppumaan ja silloin on voittaja.
    Mielenkiintoinen peli kaikkiaan, itse pitää kokeilla, tässä vaan pika tavat pelata, kiusantekokin on sallittu;)
    Tuliko mitään hajua ja mikä olisikaan mukavampi, jos peli ajankulun käyttöön tulisi, kortteja on kaupoissa.

    Sää on puolipilvinen kuinkas muuten, yrittäkää viestejä laittaa, ehkä eka vaikutelma säikäytti.
    Kivaa päivää kuitenkin, kaikki tuppaa selviämään, näin uskon.

    Huomenta Skillan!

    Älä pahoita mieltäsi, kun lisään tuohon Skippo-ohjeisiin sen, että Skippoa pelataan Skippo-korteilla. Paljon olen minäkin sitä pelannut.

    M


   • SkillaN kirjoitti:

    Huomenta, yritän minäkin, aika oudolta tuntuu, käsketään äänestämään, mitään ei tapahdu ja vastaus kirjoituskin pitää ottaa kommentti merkistä.
    En tiedä miksi näitä parannus yrityksiä aina tehdään, ei ainakaan kovin selkeinä kaikki/kaikille avaudu.
    Ei enää ole halua uusiin asioihin opetella, jopa kirjoitusten aikaan saamiseen, hyvä ei ollut tuo anonyymi uudistus, tuskin tämäkään, voi olla että karkottaa kirjoittajia.
    Katsellaan.

    Hyvä neuvo ullamirjamilta, olen joskus minä myös kokeillut, sitä pitkää ikää tässä tavoitellaan;)

    Mielestäni ei vika ole käyttäjässä, jos joku aivan ihmeellinen eteen tulee ja sekavalta näyttää, kyllä se silmille iskee, näin koin minäkin, kun eilen tänne kurkkasin.

    Minustakin kovin ikävää jos ynnämuu lopettelee, toivon että asia kirkastuu meille kaikille, onhan tämä myös uhka pirtillekin, jos vaki kirjoittajat lopettaa.

    Kristiina23 olen aivan samaa mieltä kanssasi, että ei tämän ikäluokan ihmisille jatkuvasti uusia tapoja tarvitse vaatia oppimaan, sujuvasti (melkein ) on tähän asti sujunut.
    Aikaa menee muutenkin turhan paljon näihin kirjoitus istuntoihin, kaikkea joutuu osaamattomuuden vuoksi etsimään.
    Soisi kovin, että parannukset olisi meille ikäihmisille pelkästään helppoja.

    Kiitos sini-sirkku maininnasta, noita tauluja juuri maisema ja kukka aiheina minulta löytyy, joku vähän omasta mielestänikin onnistuneempi, mutta suurin osa kuitenkin "täherryksiä"

    Mitenkähän minä tuota Skippo peliä oikein saisin esille, Mira sitä pelataan porukalla , tosin kaksikin voi pelata, mutta mielenkiintoisemmaksi tulee, kun pelaajia on useampi.
    Siinä jaetaan sovittu määrä kortteja jokaiselle, ne laitetaan pelaajan eteen, käännetään päälimäinen.
    Sen jälkeen eka pelaaja ottaa keskellä olevasta isosta pinkasta viisi korttia ja aloittaa pelin, sikäli mikäli käteen tuli ykkönen tai Skippo kortti joka käy aina pelastuksena joka paikkaan.
    Jos ei korttia näistä kummastakaan käteen tullut, laitetaan oman pinon viereen yksi kortti kädestä oikein päin ja peli jatkuu seuraavalle.
    Sitä tehden toistetaan ja vain neljä korttia saa omalle kohdalleen laittaa, jos niitä ei ole voinut pelin yhteydessä käyttää,, sillä tärkeintä on saada se oma pino loppumaan ja silloin on voittaja.
    Mielenkiintoinen peli kaikkiaan, itse pitää kokeilla, tässä vaan pika tavat pelata, kiusantekokin on sallittu;)
    Tuliko mitään hajua ja mikä olisikaan mukavampi, jos peli ajankulun käyttöön tulisi, kortteja on kaupoissa.

    Sää on puolipilvinen kuinkas muuten, yrittäkää viestejä laittaa, ehkä eka vaikutelma säikäytti.
    Kivaa päivää kuitenkin, kaikki tuppaa selviämään, näin uskon.

    Mikä tässä uudessa on muka vaikeammaksi muuttunut ? Nyt pystyy kommentoimaan heti tarkoitetun viestin perään , kun painaa tuossa puhekuplan kohdalla olevaa. Äänestäminen on sitä entistä peukun antamista. Ei ennenkään tullut näkyviin, jos alaspäin olevaa peukkua painoi. Jos tämän pienen muutoksen takia uhkaa lopettaa, niin heti takaisin rukoillaan. Hyvää tekee vaan johonkin uuteenkin sopeutua. Tämä muutos sentään on tosi pieni. Miten selviätte vaikkapa sähköisistä pankkiasioista ?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mikä tässä uudessa on muka vaikeammaksi muuttunut ? Nyt pystyy kommentoimaan heti tarkoitetun viestin perään , kun painaa tuossa puhekuplan kohdalla olevaa. Äänestäminen on sitä entistä peukun antamista. Ei ennenkään tullut näkyviin, jos alaspäin olevaa peukkua painoi. Jos tämän pienen muutoksen takia uhkaa lopettaa, niin heti takaisin rukoillaan. Hyvää tekee vaan johonkin uuteenkin sopeutua. Tämä muutos sentään on tosi pieni. Miten selviätte vaikkapa sähköisistä pankkiasioista ?

    Huomenia!
    No, vaikeaksi en minä tätä uudistusta koe, hyvähään se meille vanhuksille tekee, että joudutaan uutta opettelemaan! Aivotoimintaa täytyy muutenkin virkistää uusilla oppimisilla ja tiedoilla, ettemme aivan vanhoihin kaavoihin kangistuisi!
    Siitä uudistuksesta en kuitenkaan pidä, että meidät vanhukset karkoitetaan pois pankkikonttoreista ja muista valtion laitoksista, palvelua tyrkytetään jo ovella digipalvelujen käyttöön, ja jos vaan sinnikkäästi pitää puolensa ja haluaa henkilökohtaista palvelua, johan joutuu toista tuntia odottelemaan numerolappu kourassa kunnes pääsee virkailijan juttusille. Toistahan se on niille nuoremmille, jotka ovat tottuneet verkossa asioimaan. Valitettava uudistus kohdistuu enimmin meihin vanhoihin. Mutta näin se menee, mikään ei ole niin muin ennen!
    Onneksi kuitenkin olemme sopeutuvia, vaikkakin pakosta.

    Viileäksi on jo sää muuttunut, 3 asteen lämpö aamusella jo tuntui ulkoillessa, no, tähän ollaan jo hyvin totuttu me vanhukset! Joten mukavaa päivää kaikille toivottelee km.😉


   • Anonyymi kirjoitti:

    Huomenia!
    No, vaikeaksi en minä tätä uudistusta koe, hyvähään se meille vanhuksille tekee, että joudutaan uutta opettelemaan! Aivotoimintaa täytyy muutenkin virkistää uusilla oppimisilla ja tiedoilla, ettemme aivan vanhoihin kaavoihin kangistuisi!
    Siitä uudistuksesta en kuitenkaan pidä, että meidät vanhukset karkoitetaan pois pankkikonttoreista ja muista valtion laitoksista, palvelua tyrkytetään jo ovella digipalvelujen käyttöön, ja jos vaan sinnikkäästi pitää puolensa ja haluaa henkilökohtaista palvelua, johan joutuu toista tuntia odottelemaan numerolappu kourassa kunnes pääsee virkailijan juttusille. Toistahan se on niille nuoremmille, jotka ovat tottuneet verkossa asioimaan. Valitettava uudistus kohdistuu enimmin meihin vanhoihin. Mutta näin se menee, mikään ei ole niin muin ennen!
    Onneksi kuitenkin olemme sopeutuvia, vaikkakin pakosta.

    Viileäksi on jo sää muuttunut, 3 asteen lämpö aamusella jo tuntui ulkoillessa, no, tähän ollaan jo hyvin totuttu me vanhukset! Joten mukavaa päivää kaikille toivottelee km.😉

    Hyvää alkuiltapäivää kaikille! Kyllä me tähänkin uudistukseen totumme, vaikka hassua on se, että aina on jollekin tietylle vastattava tai alkuperäiseen, siis aloittajaan? Tokihan olemme täällä SkillaNin kahvituvassa ja keskustelemme päivän asioista, kuka sen on mitenkin viettänyt.

    Täällä on leppoisa tunnelma, saamme kirjoittaa mistä asiasta tahansa, ei vain kommentoida, kuten esimerkiksi Helsingin Sanomissa saa kommentoida vain siellä olevaa uutista.

    Mira


   • Hei ynnämuu, kiitos palautteesta vielä tässäkin ketjussa. Tutkimme asiaa, ja huomasimme, että aloitusviestiin vastatessa käyttäjätunnusta ei tosiaan voi muuttaa nimimerkiksi. Korjaamme tämän mahdollisimman pian.

    Jos kommentoit viestiketjun vastauksia, sinun pitäisi edelleen pystyä muuttamaan käyttäjätunnuksesi nimimerkiksi. Kerro, jos näin ei ole.

    Pahoittelut tilanteesta ja hyvää viikonloppua!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Huomenta Skillan!

    Älä pahoita mieltäsi, kun lisään tuohon Skippo-ohjeisiin sen, että Skippoa pelataan Skippo-korteilla. Paljon olen minäkin sitä pelannut.

    M

    Hyvä huomautus oli ja kaiken kaikkiaan, kun kortit ostaa, ohjeet voi sieltä lukea;)
    Eikö vaan olekin kiva peli ja aika kuluu, juoruilua ei synny;)

    Tämä uudistus on toisille helppo, mutta kyllä totumme tai sitten lopetamme, onhan näitä uudistuksia ollut.
    Kissamuori noista pankin palveluista, yllätyin minäkin , kun ovet oli pankkiin lukossa ohje, että ajan tilaajat haetaan ovelta.
    Olen kyllä kaikki nämä pankin hommat oppinut, osaan nostaa rahaa kaupan kassalta, maksaa laskut tietokoneella, ja puhelimella, lähimaksunkin osaan, joten en paljon sillä suunnalla apuja tarvitse.
    Virasto palveluja olen hyvin vähän tarvinnut, menisikö sormi sitten suuhun.

    Toisille uudistus on ollut helppo, mutta eilisen koneelle vilkaisun jälkeen tuli mieleen, että nytkö sitten loppuu, mutta tänään jo viesti lähti ja jotenkin sujuukin.


   • Suomi24-kehitystiimi kirjoitti:

    Hei ynnämuu, kiitos palautteesta vielä tässäkin ketjussa. Tutkimme asiaa, ja huomasimme, että aloitusviestiin vastatessa käyttäjätunnusta ei tosiaan voi muuttaa nimimerkiksi. Korjaamme tämän mahdollisimman pian.

    Jos kommentoit viestiketjun vastauksia, sinun pitäisi edelleen pystyä muuttamaan käyttäjätunnuksesi nimimerkiksi. Kerro, jos näin ei ole.

    Pahoittelut tilanteesta ja hyvää viikonloppua!

    Käyttäjätunnusta ei voi vieläkään muuttaa. Kokeilin juuri. (Makriins2)


  • Uutuustuote ei silmiä hivele. Kuivakkaampaa sivua ei voi kuvitella.

   Harjoittelin jossakin toisessa ketjussa vastaamista, ja yritin olla Anonyymi. Se ei onnistunut. No en minä nimeäni pelkää, joten sillä sitten vastasin. Taisi tosiaan olla vastaus aloitukseen. En muista.
   Jossakin toisessa ketjussa sain anonyymini menemään, mutta enpähän löytänyt letkasta koko kommenttiani. En tiedä menikö vai ei, ja kun se on Anonyymi, niin vaikea sitä on nyt hakeakaan. Kymmenien samannimisten joukosta.
   On aiheita, joihin en halukkaasti nimmarilla osallistu, lähinnä ketjut, jossa on vivahduskaan maahanmuuttajista. Olen saanut kyllä hyväksyä sen, että olen syyllinen kaikkeen hyysäämiseen, mitä ikinä mamuille voidaan tarjota.
   Sen vuoksi en haluaisi sellaiseen keskusteluun osallistuakaan.

   Sää on muuttunut syksyiseksi. Kävin ostoksilla ja panin ylleni lämpimän villatakin. Tuuli kävi lävitseni niin että hytisin. Kummallista, kuinka lämpimänä pysyttely vie energiaa. Olin ihan sippi, kun pääsin kotiin ja nukuin nojatuoliin tunniksi.

   Tässä uudistuksessa on opettelemista.
   Tämä kirjoitus on osa harjoittelua. LOL.

   • Lauantai aamun pilvistä päivän alkua, siivous jo aluillaan ja jatkamaan tästä pitäisi joutua.
    Tuo siivoaminen ei lopu koskaan yksineläjältäkään, vaikka kuinka siististi yrittäisi olla.
    Olipa mukava, että ylläpito huomio ketjussakin ynnämuun hankaluudet ja näin parannus mahdollisuuksia esiin toi, siitä vaan jatkamaan ynnämuu, yritellään vaan sitkeinä jatkaa, ikävähän sinua tulee, jos et pirttiin kurkkaa;)
    Tähän toivomukseen varmaan kaikki pirttiin kirjoittajat ja lukijat yhtyy.

    Minua harmittaa tuo anonyymi, mistä Makriina mainitsit, sen tiimoilta noita ilkeän mielisiä viestejä runsaammin uskaltavat kirjoitella.
    Tuo maahanmuutto antaa aihetta hyvin monenlaisiin mietteisiin ja uskon ,että sen puolesta puhujat joutuvat herkästi ilkeilyn kohteeksi.
    Oma kantani on, että maahanmuuttajia tarvitaan ja uskon siihen, että se väärin perustein tulevien määrä supistuu, kontrolli on varmaan melko tiukkaa.
    Tänä päivänä ei suomalaisille kelpaa niin sanottu hanttihomma ja siihen suostuvat maahan muuttajat turvallisen elämän saadakseen, toivottavasti saavat tyydyttävän korvauksen työstään.
    Ennen ei kyselty, eikä valikoitu työtä kaikki kelpasi ja siitä sitä elantonsa hankkiminen oli saatava.
    Ei ollut työttömyys turvaa ja työviikotkin kuusi päiväisiä, paljon on kohennusta saatu työelämään järjestäytymisen avulla, uhrauksia tehden.
    Historian havinan pitäisi tuoda tuulia 50-luvulta, silloin elämä oli vielä niukkaa, sodan ikävyydet päällä, korvauksien maksut, kaikkien oli jaksettava yrittää, kukin omalla paikallaan.
    Elettiin tiukilla, säästettiin jaksettiin maksaa kovat korot lainoista, joiden turvin oma koti saatiin, ei tullut mitään ilmaiseksi.
    Ehkä elämä vieläkin monilla on tiukkaa ja korjaamisen paikkoja löytyy, nyt tuo työsaaminenkin on vaikeaa, vaikka työtekijöistä alkaakin joillain aloilla pula olla, kunpa keino löydettäisiin millä tämä ongelma selviäisi.

    Tulipa nyt oikea aamu avaus taas minulta, mutta siitä suu puhuu, mitä sielussa tuntee;)
    Oikein hyvää lauantai päivää ja ehkä monelle myös saunapäivää, sitä odottamaan illan tullessa.


   • Outoa Makriina. Et halua osallistua mamukeskusteluun mutta silti näet vaivaa osallistuaksesi keskusteluun anonyyminä.

    Noh, hyvinhän se on tiedossa että rekisteröidyt heittävät ne suorasukaisimmat kommenttinsa anonyymeinä. eikä pelkästään mamukeskusteluihin vaan myöskin toisia rekisteröityjä arvosteleviin keskusteluihin.

    Täällä Kahvipirtissä on sitten omalla nimmarilla kiva mutustaa pullaa kun ensin saa anonyymina roiskastua vähän toisten niskaan.


   • SkillaN kirjoitti:

    Lauantai aamun pilvistä päivän alkua, siivous jo aluillaan ja jatkamaan tästä pitäisi joutua.
    Tuo siivoaminen ei lopu koskaan yksineläjältäkään, vaikka kuinka siististi yrittäisi olla.
    Olipa mukava, että ylläpito huomio ketjussakin ynnämuun hankaluudet ja näin parannus mahdollisuuksia esiin toi, siitä vaan jatkamaan ynnämuu, yritellään vaan sitkeinä jatkaa, ikävähän sinua tulee, jos et pirttiin kurkkaa;)
    Tähän toivomukseen varmaan kaikki pirttiin kirjoittajat ja lukijat yhtyy.

    Minua harmittaa tuo anonyymi, mistä Makriina mainitsit, sen tiimoilta noita ilkeän mielisiä viestejä runsaammin uskaltavat kirjoitella.
    Tuo maahanmuutto antaa aihetta hyvin monenlaisiin mietteisiin ja uskon ,että sen puolesta puhujat joutuvat herkästi ilkeilyn kohteeksi.
    Oma kantani on, että maahanmuuttajia tarvitaan ja uskon siihen, että se väärin perustein tulevien määrä supistuu, kontrolli on varmaan melko tiukkaa.
    Tänä päivänä ei suomalaisille kelpaa niin sanottu hanttihomma ja siihen suostuvat maahan muuttajat turvallisen elämän saadakseen, toivottavasti saavat tyydyttävän korvauksen työstään.
    Ennen ei kyselty, eikä valikoitu työtä kaikki kelpasi ja siitä sitä elantonsa hankkiminen oli saatava.
    Ei ollut työttömyys turvaa ja työviikotkin kuusi päiväisiä, paljon on kohennusta saatu työelämään järjestäytymisen avulla, uhrauksia tehden.
    Historian havinan pitäisi tuoda tuulia 50-luvulta, silloin elämä oli vielä niukkaa, sodan ikävyydet päällä, korvauksien maksut, kaikkien oli jaksettava yrittää, kukin omalla paikallaan.
    Elettiin tiukilla, säästettiin jaksettiin maksaa kovat korot lainoista, joiden turvin oma koti saatiin, ei tullut mitään ilmaiseksi.
    Ehkä elämä vieläkin monilla on tiukkaa ja korjaamisen paikkoja löytyy, nyt tuo työsaaminenkin on vaikeaa, vaikka työtekijöistä alkaakin joillain aloilla pula olla, kunpa keino löydettäisiin millä tämä ongelma selviäisi.

    Tulipa nyt oikea aamu avaus taas minulta, mutta siitä suu puhuu, mitä sielussa tuntee;)
    Oikein hyvää lauantai päivää ja ehkä monelle myös saunapäivää, sitä odottamaan illan tullessa.

    Hyvää huomenta!
    Alkuun heti "ärähdän" tälle uudistukselle. Ei hivele minun näkökenttääni. Hajoittaa myös tekstit hujan hajan. En tykkää.

    Mainitsit SkillaN tuon siivoamisen. Ei ole pitkä aika, kun sain sen vimman ja siivosin ne vähemmälle huomiolle jääneet kohteet. Vaan kyllä, tuota pölyä tulee pinnoille ja kyllä se imurointi täytyy kerran viikossa tehdä. Tekstiileistähän sitä enimmäkseen tulee. Pitäisikö riisua "kaljuksi" koko koti. Olisihan se helpompaa, vaan taitaisi viihtyisyys olla tipotiessään. Eli jatkan kuin ennenkin.

    Kylmää on ollut eikä sateita. Tänään aion käydä katsastamassa uusitun L-marketin. Aion ostaa jäätelöä. Eilen paistoin pannukakkua. Makeaa tekee mieli. Taitaa olla merkki pimeyden tulosta ja sen mukana hiipivästä alakulosta.

    Voikaa hyvin ja hemmotelkaa itseänne!
    /r.v


   • Anonyymi kirjoitti:

    Outoa Makriina. Et halua osallistua mamukeskusteluun mutta silti näet vaivaa osallistuaksesi keskusteluun anonyyminä.

    Noh, hyvinhän se on tiedossa että rekisteröidyt heittävät ne suorasukaisimmat kommenttinsa anonyymeinä. eikä pelkästään mamukeskusteluihin vaan myöskin toisia rekisteröityjä arvosteleviin keskusteluihin.

    Täällä Kahvipirtissä on sitten omalla nimmarilla kiva mutustaa pullaa kun ensin saa anonyymina roiskastua vähän toisten niskaan.

    Osallistun Suomi24-Kehyhitystiimin aloittaman keskusteluun, joka on alkanut ynnämuun kanssa. Kokeilin itsekin vaihtoehtoja. Oletan., että Kehystiimi huomaa kirjoitukseni. Uudistus ei ota huomioon, että eri keskustelut menevät ristiinrastiin palstalla. Lukija ei aina tiedä, mihin mielipiteeseen on vastattu.
    Ei tässä mielestäni ole kysymys mamuista, vaan nimimerkkien käyttömahdollisuuksista.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Outoa Makriina. Et halua osallistua mamukeskusteluun mutta silti näet vaivaa osallistuaksesi keskusteluun anonyyminä.

    Noh, hyvinhän se on tiedossa että rekisteröidyt heittävät ne suorasukaisimmat kommenttinsa anonyymeinä. eikä pelkästään mamukeskusteluihin vaan myöskin toisia rekisteröityjä arvosteleviin keskusteluihin.

    Täällä Kahvipirtissä on sitten omalla nimmarilla kiva mutustaa pullaa kun ensin saa anonyymina roiskastua vähän toisten niskaan.

    Niinkö sinä teet ? Ethän sinä muitten puolesta voi kirjoittaa kuin omastasi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Niinkö sinä teet ? Ethän sinä muitten puolesta voi kirjoittaa kuin omastasi.

    Kenen puolesta kirjoitan? Anonyymin?


  • Ihan kokeilumielessä kirjoittajan vastauksen aloittavalle kirjoitukselle. Katsotaan, voiko käyttää Anonyymia, vai oitääkö käyttää ihan rekisteröityä ninmmaria (Makriina2).
   Uutuudet ovat aina aluksi hankalia, ja silmä on tottunut vanhaan.
   Vaikea on näin äkkiseltään huomata parannusta, mutta kai se sitten selviää ajan kanssa

   Nyt näyttää, että Anonyymia ei voi käyttää. Vaatii kyllä todistamaan, että "En ole robotti".

  • Iltapäivää pirttiin. Ja taas on uusi järjestys torpassa =sivustolla..))

   Yleensä en tykkää muutoksista, mutta tässä nyt vaikuttaisi olevan hyvääkin. Ainakin minulla kirjautuminen vaikuttaisi pysyvän, eikä tarvitse kirjautua uudelleen pitemmän tekstin kirjoitettuaan.
   Myös ketjun alkuun ja loppuun pääsee yhdellä painalluksella, ei tarvitse vieritellä. Jos ovat pysyviä nämä muutokset niin hyvä näin.
   Näkymä on tietysti alkuun outo, mutta kai se silmä tottuu...
   Ja eikö se viime kädessä ole viestien sisältö, mikä ratkaisee ? Ja siihen voimme onneksi kaikki vaikuttaa.
   Niin. Täällä ollaan, Pirkanmaalla ja pidetään sadetta (tänään). Eilen sentään pääsin puolukkareissulle ja voi sitä luonnon rauhaa, mitä sain siellä kokea, mikään ei sitä häirinnyt, yksinäni sain kykkiä mättaillä sen neljä tuntia, minkä sessioni kesti. Ja marjaa oli. Tosin ei sitä laatua mitä joskus on ollut: tämä oli pientä, roskaista, vähän ylikypsää tietenkin, kun ainakin yksi hallayö oli jo takana. Hyviltä marjat kyllä maistuivat ja minulle kelpaavat survottuina. Vielä ehdin kartuttaakin satoa. Muutama päivä tässä on tarkoitus viipyillä.
   Vaikka pärjäsin metsässä hyvin, tuttu haarniska asettui ympärille kun istahdin marjoja perkaamaan. Kolmostelkkarissa oli sellainen tieto, ettei säryistä pääse venyttelemällä vaan vahvistamalla lihaksia. Kuulosti kyllä uskottavalta ja kun olen koko viikon tehnyt askelkyykkyä, siitä saattoi olla se etu, että asennon vaihto, kyykyyn/ylös onnistui metsässä hyvin.
   Tuolla aikaisemmin ilmaisitte harmia siitä, että moni tärkeä asia jäi kysymättä omilta läheisiltä. Erityisesti sukututkijat tiedostavat tämän ja kovasti kehottavat meitä kirjoittamaan elämästämme, ellei muille, niin niille harvoille, jotka ovat henkilöhistoriasta kiinnostuneita. Meidän suvussa heitä on vain yksi..)) Tosin hänkin oli kiinnostunut siitä vain silloin, kun rakensi omaa identiteettiään..))
   Mira taisi kaivata tietoa omasta syntymäajastaan. Jokunen on kai etsinyt sitä jopa oman synnyinpaikkansa sairaalan asiakirjoista..)) Meillä äiti muisti kuuden lapsensa tarkan syntymäajan, minunkin ja siitäpä sainkin teetettyä itselleni tarkan astrologisen kartan, silloin vuosia sitten, kun tuli tämä "toinen murrosikä"..))
   Kyllä tuo kartta yllättävän osuva oli, vai uskonko vain siihen, kun oli niin mairitteleva ?..)) Merkittävin tieto siinä näil
   7le vuosille oli se, että kun ihminen vanhenee, hänessä alkaa vahvasti vaikuttaa hänen nouseva merkkinsä. Minulla se on Kauris ja olenkin mielestäni tullut vanhemmiten vakaammaksi ja alkanut ymmärtää järjestyksen ja itsekurin merkityksen. Vesimies/Kalat ei sitä välttämättä ymmärrä kun elää enemmän "irti maasta" tai on oman myötätuntonsa hallitsemana.
   No. Kai astrologia on jossain määrin viihteellistä ja puolileikilläni minäkin siihen aikanaan tutustuin. On kyllä ainakin yksi tiedemies. C G Jung, joka suhtautui astrologiaan vakavasti, sovelsi sitä jopa omassa työssään psykoanalyytikkona.

   Hyvää vointia ja syksyn jatkoa kaikille !

   • Hyvää iltaa!
    Lauantai-illan päätteksi tulin juomaan mukillisen kaakaota lihapasteijan kanssa. Leivoin vierasvaraa pakastimeen, kun nuo saarireissut vähenevät tulevat mökkikansa pistäytymään kahville. Onneksi jätin vain yhden maistiaisen itselleni, muuten olisi toinenkin mennyt.

    Tein myös uuniriisipuuroa, ja sitä tuli syötyä voisilmän kanssa, joten kiintiö saa olla täysi nyt. Demeter on kauris niinkuin minäkin, ja todella koen kehittyväni maltillisemmaksi vanhemmiten vain lisää.

    Iltauutiset onkin tulossa, joten pikaisesti toivottelen iloista viikonloppua!


  • Sekä perjantaina että launtaina, eilen alkoi jälleen tuo pelleily tiedostoon tallentamisen kanssa. Ilman sitä kone väittää, et ole kirjautunut.

   • Ihanaan aamuun näin sunnuntain kunniaksi olen saanut silmäni avata, taivas aivan pilvetön ja aurinko paistaa.
    Tänään onkin juhlavaa muutenkin, kun pieni neiti saa nimen, Maia Kristiina hänestä tulee.
    Olen luvannut "rotina" kranssin viedä juhlapöytään, kuten ennen vanhaan tapana oli, pikkuleivät sitten keskelle.

    Nämä uudistukset on kyllä melkoisen harmillisia, kun eivät oikein pelaa, minulla on koneessa vika, hyppää kesken lauseen toiseen riviin ja kun ei tule joka sanan perään katsottua, joutuu uusiksi laittamaan.
    Omaa töppäilyä se on, mutta toivoisi kaiken täydellisesti toimivan.

    Sini- sirkulla käy vieraita usein ja hyvin olet aina varustautunut heidän varalleen.

    Demeter mainitsit olevasi Kauris, kuten sini-sirkkukin, niin myös minä.
    Sukututkimus ei minua houkuta, ihan oman laiskuuteni vuoksi ja muka myös aikaa menisi liian paljon.
    Pitäisi soitella ja tietokoneella mennä moneen paikkaan ja se ei aina ole niin helppoa minulle, joten olkoon suku mikä on, kunhan nyt nuo ihan lähimmät tiedän;)
    Marjoja on kiva kerätä jos niitä on, onnistuu jopa huonolta liikkujalta, kun ei tarvitse paljon kulkea, mutta torin varaan jäin tänä vuonna.
    Tuo maltin kasvaminen on tainnut myös minulla kehittyä, ainakin mietin jo paljon enemmän tekemisiäni ja harva asia enää sytyttää.

    Makriina koe henkilönä testaili uutta systeemiä ja tuli samaan tulokseen ynnämuun kanssa, mutta toivotaan, että käynnistys operaatio muuksi muuttuu ja peli alkaa sujuamaan, minulla lähetys ainakin hyvin lähtee, hyvin hiljaa yritän sanoa, ettei vaan joku kiusaaja tule haittaamaan hommaa.

    Anonyymi puolestaan epäili., että pirtistä mennään muihin ketjuihin ilkeilemään anonyyminä, en oikein jaksa uskoa, kyllä se jo meidän ikäisiltä on harvinaista, no ainakin itseni takaan, en harrasta palstalla käyntiä, joskus runoratsun herättyä, olen sepustellut jotain, nekin omalla nikillä.
    Miksihän pitääkin aina arvailla kuka viestin takana on, kai se tarkoitus on olla salainen, olipa kysymys kestä tahansa anonyymistä.

    Raakile vielä. mainitsit tuon kodin kaljuksi tekemisestä, aika ikävä se olisi, kyllähän elämänmuistoja ja mieleisiä asioita on ympärillä oltava, vaikka ne hommaa lisääkin.
    Ehkä olisi opittava jonkun verran pölypalloja sietämään tai sitten vaan siivotaan voimien riittäessä;)
    Tuntuu aika vaikealta tuo ikkunan pesun tilaaminenkin, olisi kai pitänyt vaan pikkuhiljaa itse yrittää, no voinhan kokeilla miten niska kestää ja pestä osan itsekin.
    Kaikkea sitä itsekäs ihminen miettiikin, mutta minkäs tälle luonteelleen voi.

    Nyt hiuksien rullaamiseen ja sitten pulla taikinan tekoon, jospa onnistuisi ja tuli kaunis pöytään laitettava kranssi, vähän ole viime aikoina letittänyt pullaa, voi siis tulla susikin.
    Tuoretta se ainakin on, kun muutama tunti hoo hetkeen.
    Iloa päiväänne ja yrittäkää kestää tämä harjoittelu, jospa se iloksi muuttuu;)


   • SkillaN kirjoitti:

    Ihanaan aamuun näin sunnuntain kunniaksi olen saanut silmäni avata, taivas aivan pilvetön ja aurinko paistaa.
    Tänään onkin juhlavaa muutenkin, kun pieni neiti saa nimen, Maia Kristiina hänestä tulee.
    Olen luvannut "rotina" kranssin viedä juhlapöytään, kuten ennen vanhaan tapana oli, pikkuleivät sitten keskelle.

    Nämä uudistukset on kyllä melkoisen harmillisia, kun eivät oikein pelaa, minulla on koneessa vika, hyppää kesken lauseen toiseen riviin ja kun ei tule joka sanan perään katsottua, joutuu uusiksi laittamaan.
    Omaa töppäilyä se on, mutta toivoisi kaiken täydellisesti toimivan.

    Sini- sirkulla käy vieraita usein ja hyvin olet aina varustautunut heidän varalleen.

    Demeter mainitsit olevasi Kauris, kuten sini-sirkkukin, niin myös minä.
    Sukututkimus ei minua houkuta, ihan oman laiskuuteni vuoksi ja muka myös aikaa menisi liian paljon.
    Pitäisi soitella ja tietokoneella mennä moneen paikkaan ja se ei aina ole niin helppoa minulle, joten olkoon suku mikä on, kunhan nyt nuo ihan lähimmät tiedän;)
    Marjoja on kiva kerätä jos niitä on, onnistuu jopa huonolta liikkujalta, kun ei tarvitse paljon kulkea, mutta torin varaan jäin tänä vuonna.
    Tuo maltin kasvaminen on tainnut myös minulla kehittyä, ainakin mietin jo paljon enemmän tekemisiäni ja harva asia enää sytyttää.

    Makriina koe henkilönä testaili uutta systeemiä ja tuli samaan tulokseen ynnämuun kanssa, mutta toivotaan, että käynnistys operaatio muuksi muuttuu ja peli alkaa sujuamaan, minulla lähetys ainakin hyvin lähtee, hyvin hiljaa yritän sanoa, ettei vaan joku kiusaaja tule haittaamaan hommaa.

    Anonyymi puolestaan epäili., että pirtistä mennään muihin ketjuihin ilkeilemään anonyyminä, en oikein jaksa uskoa, kyllä se jo meidän ikäisiltä on harvinaista, no ainakin itseni takaan, en harrasta palstalla käyntiä, joskus runoratsun herättyä, olen sepustellut jotain, nekin omalla nikillä.
    Miksihän pitääkin aina arvailla kuka viestin takana on, kai se tarkoitus on olla salainen, olipa kysymys kestä tahansa anonyymistä.

    Raakile vielä. mainitsit tuon kodin kaljuksi tekemisestä, aika ikävä se olisi, kyllähän elämänmuistoja ja mieleisiä asioita on ympärillä oltava, vaikka ne hommaa lisääkin.
    Ehkä olisi opittava jonkun verran pölypalloja sietämään tai sitten vaan siivotaan voimien riittäessä;)
    Tuntuu aika vaikealta tuo ikkunan pesun tilaaminenkin, olisi kai pitänyt vaan pikkuhiljaa itse yrittää, no voinhan kokeilla miten niska kestää ja pestä osan itsekin.
    Kaikkea sitä itsekäs ihminen miettiikin, mutta minkäs tälle luonteelleen voi.

    Nyt hiuksien rullaamiseen ja sitten pulla taikinan tekoon, jospa onnistuisi ja tuli kaunis pöytään laitettava kranssi, vähän ole viime aikoina letittänyt pullaa, voi siis tulla susikin.
    Tuoretta se ainakin on, kun muutama tunti hoo hetkeen.
    Iloa päiväänne ja yrittäkää kestää tämä harjoittelu, jospa se iloksi muuttuu;)

    Huomenta!
    Puolipilvistä aamua täällä länsirannikolla, taitaa mukava päivä kuitenkin kehkeytyä, +7
    astetta tähän aikaan.

    Lueskelin tuolla aiemmista viesteistä, että moni kaipasi tietoa omasta syntymäajastaan.
    Minulla on se helppoa, kun oma isäni oli kaukaa viisas, ja jo 1900 luvun alkupuolella oli ruvennut pitämään päiväkirjaa, josta olen saanut todella tarkkaa tietoa niin itsestäni kuin sukuni varhaisista vaiheista. Isäni merkinnät vanhempiensa syntymä- ja kuolinajoista, veljiensä syntymäajat ja
    kuolinajat, tarkat tiedot kansalaisodan aikaisista menetyksistä ovat meille jälkeläisille koskettavia, mutta tarkkoja tietoja suvun vaiheista. Niistä olemme me jälkeläiset saaneet helposti ammennettua faktoja, ja pystyneet näiden tietojen avulla sukeltamaan sukumme menneisyyteen.
    Samoin olen minä merkinnyt tärkeimmät tapahtumat oman ja sisarusteni elämän vaiheista, helpottaa tulevia polvia, jos ovat kiinnostuneita tutkimaan, mistä ovat piirteensä ja luonteensa hyvät tai huonot puolet perineet. Mielenkiintoinen aihe on minusta sukututkimus, isäni, 1898 syntyneen hienon miehen avulla, olen saanut selville monta ihmeellistä asiaa jotka ovat askarruttaneet meidän jälkeläisten mieltä.
    Onhan jälkipolvilla helpompi ymmärtää itseäänkin ja omia perittyjä luonteenominaisuuksiaan!
    Näillä aatoksilla: Hyvää ja mielekästä sunnuntaipäivää toivottelee km.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Huomenta!
    Puolipilvistä aamua täällä länsirannikolla, taitaa mukava päivä kuitenkin kehkeytyä, +7
    astetta tähän aikaan.

    Lueskelin tuolla aiemmista viesteistä, että moni kaipasi tietoa omasta syntymäajastaan.
    Minulla on se helppoa, kun oma isäni oli kaukaa viisas, ja jo 1900 luvun alkupuolella oli ruvennut pitämään päiväkirjaa, josta olen saanut todella tarkkaa tietoa niin itsestäni kuin sukuni varhaisista vaiheista. Isäni merkinnät vanhempiensa syntymä- ja kuolinajoista, veljiensä syntymäajat ja
    kuolinajat, tarkat tiedot kansalaisodan aikaisista menetyksistä ovat meille jälkeläisille koskettavia, mutta tarkkoja tietoja suvun vaiheista. Niistä olemme me jälkeläiset saaneet helposti ammennettua faktoja, ja pystyneet näiden tietojen avulla sukeltamaan sukumme menneisyyteen.
    Samoin olen minä merkinnyt tärkeimmät tapahtumat oman ja sisarusteni elämän vaiheista, helpottaa tulevia polvia, jos ovat kiinnostuneita tutkimaan, mistä ovat piirteensä ja luonteensa hyvät tai huonot puolet perineet. Mielenkiintoinen aihe on minusta sukututkimus, isäni, 1898 syntyneen hienon miehen avulla, olen saanut selville monta ihmeellistä asiaa jotka ovat askarruttaneet meidän jälkeläisten mieltä.
    Onhan jälkipolvilla helpompi ymmärtää itseäänkin ja omia perittyjä luonteenominaisuuksiaan!
    Näillä aatoksilla: Hyvää ja mielekästä sunnuntaipäivää toivottelee km.

    Huomenta sunnuntaihin ja hyvää jatkoa kaikille!

    Vähän pitempään on aamuhommissa mennyt eilisen jälkeen, jolloin li ruokavieraita tällä kodissani. Tuntuu ihanalta syödä yhdessä, jutella ja kuunnella rakkaiden ihmisten ääniä ja asioita. Kysellä ja saada kaikki kuulumiset tietää.

    Nyt onkin poutapäivä, ja vielä mökillä viimeisien syystöiden tekemistä.

    Skillan, kerroit kranssista, se on tuttu minullekin lapsuuden aikaisena ristiäislahjana juuri noine pikkuleipineen siinä keskellä. Hyvä apu varmaan juhlavieraiden kahvittelussa siihen pöydän keskelle!

    Voidaan hyvin!
    Miaelina.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Huomenta sunnuntaihin ja hyvää jatkoa kaikille!

    Vähän pitempään on aamuhommissa mennyt eilisen jälkeen, jolloin li ruokavieraita tällä kodissani. Tuntuu ihanalta syödä yhdessä, jutella ja kuunnella rakkaiden ihmisten ääniä ja asioita. Kysellä ja saada kaikki kuulumiset tietää.

    Nyt onkin poutapäivä, ja vielä mökillä viimeisien syystöiden tekemistä.

    Skillan, kerroit kranssista, se on tuttu minullekin lapsuuden aikaisena ristiäislahjana juuri noine pikkuleipineen siinä keskellä. Hyvä apu varmaan juhlavieraiden kahvittelussa siihen pöydän keskelle!

    Voidaan hyvin!
    Miaelina.

    "Niinkuin siivin perhonen lepattelee iloiten,
    olkoon päiväsi samanlaiset, kevyet ja hohtavaiset!"

    (Elämään Eksyneet)


   • Anonyymi kirjoitti:

    "Niinkuin siivin perhonen lepattelee iloiten,
    olkoon päiväsi samanlaiset, kevyet ja hohtavaiset!"

    (Elämään Eksyneet)

    Huomenta ja kaunista viimeisen täyden viikon alkamista tälle syyskuulle, kovin on lämpötila alhaalla, kai pakkasella käynyt yö aikaan.
    Niinpä taitaa sieni toiveet mennä sen tien.
    Nimiäiset tuli pidettyä ja kauniisti oli kaikki laitettu, vieraitakin mukavasti ja lahjoja pikku neiti sai, käyttäytyi myös hienosti.

    Kovin on hiljaista oven käynti, jokohan tämä uudistus tietää lopun alkua pirtillemme?
    Kovin oli minunkin vaikeaa tänä aamuna päästä sisälle ja tottumista vaatii tuo uuden esille tuleminen.
    Katsotaan nyt mihin suunta menee, en nyt tykkää ketään sisään houkutella, vaikka harmittaa, kun ei hurskaisestakaan mitään ole kuulunut, onkohan kaikki hyvin?
    Vapaa ehtoista se on pirtinkin kohdalla tämä kirjoittelu, jos ei onnista, niin johan tätä on ollutkin;)

    Onnellinen saat olla kissamummo todella isäsi muistiin tallentamisesta, helpompi on lähteä hakemaan tietoja, kun on vuodet tiedossa.
    Kyllä minäkin mielelläni kuulisin sukuni vaiheista, mutta liian suuren ja vaikean työn joutuisi tekemään päästäkseen edes jollekin jyvälle.
    Serkkuni aloitti homman joskus aikoinaan, mutta kai se ylivoimaiseksi hänellekin kävi.
    Olen poikani jonkun verran kai aloitelleen sukututkimista ja kun keinot osaa, kai se sujuukin.
    Harmi, olen suvun vanhimpia ja mitään en osaa oikein jälkeläisille selvityksen apuja antamaan.

    Tuo kranssin teko melko turhaa oli, kun ei tämän päivän ihmiset pelkästään vehnäsistä tykkää, pöytä oli täytetty jos jonkin laisilla tarjottaville, toinen toistaan makoisampia, no ei hukkaan mene pullakaan, hyviä korppuja siitä saa.
    Karjalan piirakat ylivoimaiset suosikki tuotteet, munavoi ja piirakka, ne tekivät kauppansa ja miniä osaakin tehdä aivan mahtavat piirakat.
    Hieman säälin tunnetta tunsin, kun pois lähdimme ja kaikki siivoukset jäi miniän tehtäväksi, lohdutteli, että ei näissä kauan mene, mutta tiedän hyvin sen paikoilleen saamisen ajan.
    Mukava muisto tästäkin juhlasta jäi ja pienen neidin kuvan sai jokainen mukaan ottaa.

    Taivas niin kauniin sininen, pakko tässä on mieliala nousta pilviin ja viikko aloittaa odottavin mielin, mitä sitten tuokaan mukanaan, samaa valoisaa mieltä teille kaikille.


   • Anonyymi kirjoitti:

    "Niinkuin siivin perhonen lepattelee iloiten,
    olkoon päiväsi samanlaiset, kevyet ja hohtavaiset!"

    (Elämään Eksyneet)

    Taitaa perhosten elämä olla ohitse, jos ei lämpimiä vielä tule, mutta noin pitäisi aina olla, mitä tuo lause meille toivottaa;)
    Elämän harmaittenkin päivien jälkeen tulee kaunis auringon paiste.


   • SkillaN kirjoitti:

    Taitaa perhosten elämä olla ohitse, jos ei lämpimiä vielä tule, mutta noin pitäisi aina olla, mitä tuo lause meille toivottaa;)
    Elämän harmaittenkin päivien jälkeen tulee kaunis auringon paiste.

    Olikohan viime yöpakkasen puolella. Nurmikko oli vähän harmaa ja mittari nollassa kun puoli 9 maissa kurkistin ulos.
    Nyt viimeistään pitää mennä katkomaan perennojen varsia. On vain ongelmana, mihin ne kootaan odottamaan pihatalkoita ja roskalavaa.
    Pystyyn kuivuneet perennat tekevät pihan niin loppuun käytetyn näköiseksi. Kun varret saa katkaisuksi, ja ehkäpä uutta kompostimultaa vähän maan peitoksi, niin näkymä siistiytyy.
    Murheenani on kesämökkikunnan hautausmaa. Siellä on suvulla pitkä rivi hautoja, joita ei kukaan muu hoida kuin minä. Tänä vuonna en ehtinyt sinne kuin 2 kertaa Ja sen olivat sen näköisetkin, kun tytär kävi katsomassa. En mene mökille enää tänä vuonna.
    Paikkakunnalla on se hieno asenne, että haudat pidetään kunnossa ja se on aina viimeistelty, ruohot leikattu ja begoniat loistavat - paitsi se meidän suvun kolkka. Kukaan meistä ei enää asu vakituisesti paikkakunnalla. Olen tätä ennenkin valitellut, mutta kun se on piikkinä lihassa, niin puhkean aina välillä motkottamaan.

    Aamu-uutisissa oli hurja tieto erään matkatoimiston konkurssista. Nyt on kymmeniä tuhansia turisteja ympäri maailman odottelemassa kotiin pääsyä. Eipä käy katteeksi! Elämä kyllä on täynnä yllätyksiä! Kuvittelen vain, miltä tuntuu jostakin lapsiperheestä, joka on vihdoin päässyt suunnitellulle lomamatkalleen. Aamuteeveen selostajakin mainitsi millainen murhe oli lentokentällä puhjennut lennon peruuntumisesta, kun lapsille selivisi, että käännytäänkin kotiin tästä.


  • Täällä oli eilen upea aurinkopäivä, jonka vietimme merellä. Syksyllä on jo hiljaista, kun merilinnuista suurin osa on jo lähtenyt. Luodolle oli vieriviereen pakkautunut suuria tummia merimetsoja lähtömuodostelmiin. Hanhia on lentänyt jo kauan äänekkäästi hyvästellen. Joutsenista osa jää talveksikin, siirtyy sulaan veteen ulommas.

   Aamulla traktori toi pihaan kolme jättikassia eli kolme heittokuutiota kuivia koivuklapeja takkapuiksi. Ollaan laiskistuttu eikä enää rahdata rankoja Hämeestä eikä itse pilkota klapikoneella. Odottelen, että aurinko siirtyy takapihalle, pääsen rakentelemaan pinoja, on mieluisaa käsitellä hyväntuoksuista puuta, ja pinoni ovat vakaita, eivät horju , eivät heilu.

   Uudistus ei eriktyisemmin vaikeuta, mutta ei parannakaan omaa kirjoittamistani. Toivottavasti kukaan ei sen takia lopeta kirjoitteluaan.

   Ihana juhla muistoissasi nyt Skillan. Ristiäiset ovat niin herkän kaunis juhla, kun saadaan olla siunaamassa ihmistaimea elämän tielle. Kranssi on symbolinen, kuvaa jatkuvuutta ja lopulta ympyrän sulkeutumista, elämän verauskuva kuten sormuskin.

   Kaunis tuo perhosvertaus. Ihastuttava kevyt perhonen ylentää mieltä, antaa hohtoa päiviin, lentoa ajatuksiin. Tänään taivas hohtaa sineä, pian ruskan värit.

  • Hyvää aamupäivää!
   Rotinarinkeli. Kyllä vain on tuttu. Kuin myös "riäppiäiset". Nuo riäppiäiset ovat nykyinen "dogiboxi", joka annetaan mukaan niille lähimmille ja viimeisiksi lähtijöille.

   Yritin etsiä tietoa sille mikä ajoi lentoyhtiö Thomas Cookin konkurssiin. En saanut tarkempaa selvitystä. Nyt uutisoidaan kentille jääneistä ja matkansa menettäneistä.

   Kerronpa eilisen sattumasta.
   Puolenpäivän aikaan join teetä olohuoneessa kera pannukakun ja hiljattain tekemäni notkean puoleisen luumuhillon.
   Siinä kaukosäädintä painellessani osuin Teemalle. Siellä alkoi juuri leffa jonka tarina kietoutui pannukakkuun ja ei niin hyvään papuhilloon. Innostuin katsomaan tuon vähäeleisen japanilaisen "Kirsikkapuiden alla" elokuvan. Koskettava ja elämänfilosofinen elokuva. Yhdessä pääroolissa 75 v. nainen.

   Kaunis aurinkoinen, viileä sää jatkuu. Onhan siitä lähdettävä nauttimaan nyt jo väriään muuttavaan luontoon.

   Aurinkoisia syyspäiviä ha hyvää vointia kaikille!/r.v

   • Vielä on tarennut ulkoilla pitkällä villatakilla kaulahuivi kiedottuna kaulassa. Kun millään en haluaisi siirtyä raskaampiin varusteisiin, mutta edessähän se on. Tosin en ihan aamuaikaiseen ole liikkeellä, joten päivemmällä on täällä etelässä jo lämmennyt.

    Kaunista on tosiaan aurinkoisessa luonnossa, jossa ei juuri ruskaa vielä näe, vehmaan vihreää on, pihlajanmarjat tuo paikoitellen kirkasta väriä.
    Villavaatteiden käsinpesua suoritin varovasti puristellen, ja kylppärin lattialle suoristin muotoonsa kuivamaan. Iltapäiväkahvit alkoi taas houkuttaa, ja mukavasti se tässä maistuikin.
    Kiitos seurastanne, mukava on tässä samalla lukea kuulumisianne! Hyvää jatkoa vaan. 🌷


   • ynnämuu
    Mulla on ollut vaikeuksia kirjutumisessa ja viestien lähetyksessä. Ei ne vielä
    ole poistuneet, mutta taisi selaimen vaihtaminen auttaa.
    Tämä on koelähetykseni. Jos alkaa sujumaan ja kirjautumisenkin saan kuntoon,
    on aikomukseni Pirttiin palailla.


  • Minä kävin tänään Itiksen Haloselta ostamassa uuden mustan välikausi villakangastakin, koska meillä on serkkuni hautajaiset lauantaina Orimattilassa. Ja koska kyse on arkkuhautauksesta, joudumme osan ajasta seisomaan haudan äärellä, jolloin pelkkä bleiseri ei ole tarpeeksi lämmin, jos lämpöä on vain +8 kuten tänään. Miespuolinen serkkuni kuoli äkillisesti yöllä ollessaan vaimonsa kanssa heidän kesämökillään Spjudsundissa elokuun lopulla. Koskaan ei tiedä, milloin lähtö tulee.

   Mira

   • Huomenta, vaihteeksi hieman pilvisempään aamuun, viileäänkin, kolme astetta tällä hetkellä.
    Syksy se vaan edessä on ja opettelu vaatteiden lisäämisiin.

    Mira tuossa juuri edellä pohti tätä hankalaa välikausi aikaa, kun ei oikein tiedä mitä päälleen laittaisi.
    Yleensä hautajaisissa aina palelee, mistä sekin johtuneen, kai mieli elää surun vallassa.
    Niin arvaamaton saattaa lähtö olla, mutta lähtijälle ehkä helppo, omaisille järkytys.
    Usein kun illalla vuoteeseen laittaudun, käy mielessä jos vuoroni olisi, lähtisin nukkuessa.

    Ruskaa kaipailin minä myös ja nyt hyvin nopeasti sitä ilmaantuu, vaahterat jo punoittavat ikkunani edessä, ei aikaakaan, kun lehdet puista lähtee ja näkymä muuttuu keskusliikenne aseman linja-autojen lähdön seuraamisiin.
    Aika paljon niitä lähteekin, vaikka täällä hiljaisessa kaupungissa asustan, Onni-bussit ihmisiä vie paikasta toiseen punaisilla autoilla ja Savonlinja uusitulla keltaisella värillä ajavilla autoilla.

    Ikäviä nuo yllätykset mitä matkailun osalta kuuluu, täälläkin yksi pari Egyptin matkaansa harmitteli, kun peruuntui.
    Onhan tietenkin mahdollista tilata uusi matka, mutta onko yhtä edullinen aikojen perusteella, erilaisia matkoja nämä yhtiöt järjestävät, tämä matka olisi ollut kaksi viikkoa.
    Elokuvat kiehtoo, ja paljon katson aasialaisia elokuvia, ne poikkeaa jo kulttuurinsa puolesta näistä totutusta amerikkalaisista elokuvista.

    Ramoona mainitsit ristiäiset, nämä meidän juhlat oli nimiäiset, vanhemmat halusivat jättää lapsen päätettäväksi sitten rippikoulu aikaan, mitä uskoa haluaa omia, ehkä tämä oli ratkaisu myös sille, että isä on Skotti ja vaikutti ehkä myös päätöksen tekoon..
    Juhlava oli silti tilaisuus, haltia kummeja molemmista maista ja isän vanhemmat lensivät myös tilaisuuteen.
    Tämä vauvelin isä tykkää suomesta ja onneksi sai työpaikan Kotkan seudulta, nyt sitten äidin toivoisi löytävän vauvaloman jälkeen kieltenopettajan paikan samalta seudulta.
    Olin hieman pahoilla mielin, kun en saanut ristiäispuvun helmaan nimeä merkata, mutta toinen tytär lupasi ristiäiset, jos joskus vauvan saa;)
    Yhden auran olen nähnyt taivaalla, harvemmin tulee taivaalle seurattua, kun elämä täällä pienessäkin kaupungissa seuraamiseen unohtaa.
    Keväällä jotenkin helpommin, kai odotuksesta johtuen näin auroja näkee ja mielen hyväksi saa;)

    Ympäristön laittaminen talven tuloon, on ajankohtaista, noista kukkien pois leikkaamisista olen jostakin lukenut, että " talventöröttäjiä" olisi syytä jättää pikkulintujen evääksi.
    Tuo hautojen laitto on meidän ikäluokan huoli, näin minullakin ja kun en itse voimieni puolesta pääse, en jaksa laittaa, otinkin kymmenen vuoden hoidin seurakunnalta.
    Tyttären kanssa jo sovimme kanervien viennin, sitä ei seurakunta huolla.
    Mielet perillisillä muuttuu ja siksikin tuo hoito tuli otettua ja toivoisin haudan olevan hoidetun näköinen vielä minunkin jälkeen.
    Taidan turhia huolia kantaa.

    Tänään taas laulelemaan ja kai jotakin muutakin puuhaa löytyy, aina nuo päivät nopsaan iltaan pääsee, hyvää tiistai päivää kaikille kanssa eläjille.


   • SkillaN kirjoitti:

    Huomenta, vaihteeksi hieman pilvisempään aamuun, viileäänkin, kolme astetta tällä hetkellä.
    Syksy se vaan edessä on ja opettelu vaatteiden lisäämisiin.

    Mira tuossa juuri edellä pohti tätä hankalaa välikausi aikaa, kun ei oikein tiedä mitä päälleen laittaisi.
    Yleensä hautajaisissa aina palelee, mistä sekin johtuneen, kai mieli elää surun vallassa.
    Niin arvaamaton saattaa lähtö olla, mutta lähtijälle ehkä helppo, omaisille järkytys.
    Usein kun illalla vuoteeseen laittaudun, käy mielessä jos vuoroni olisi, lähtisin nukkuessa.

    Ruskaa kaipailin minä myös ja nyt hyvin nopeasti sitä ilmaantuu, vaahterat jo punoittavat ikkunani edessä, ei aikaakaan, kun lehdet puista lähtee ja näkymä muuttuu keskusliikenne aseman linja-autojen lähdön seuraamisiin.
    Aika paljon niitä lähteekin, vaikka täällä hiljaisessa kaupungissa asustan, Onni-bussit ihmisiä vie paikasta toiseen punaisilla autoilla ja Savonlinja uusitulla keltaisella värillä ajavilla autoilla.

    Ikäviä nuo yllätykset mitä matkailun osalta kuuluu, täälläkin yksi pari Egyptin matkaansa harmitteli, kun peruuntui.
    Onhan tietenkin mahdollista tilata uusi matka, mutta onko yhtä edullinen aikojen perusteella, erilaisia matkoja nämä yhtiöt järjestävät, tämä matka olisi ollut kaksi viikkoa.
    Elokuvat kiehtoo, ja paljon katson aasialaisia elokuvia, ne poikkeaa jo kulttuurinsa puolesta näistä totutusta amerikkalaisista elokuvista.

    Ramoona mainitsit ristiäiset, nämä meidän juhlat oli nimiäiset, vanhemmat halusivat jättää lapsen päätettäväksi sitten rippikoulu aikaan, mitä uskoa haluaa omia, ehkä tämä oli ratkaisu myös sille, että isä on Skotti ja vaikutti ehkä myös päätöksen tekoon..
    Juhlava oli silti tilaisuus, haltia kummeja molemmista maista ja isän vanhemmat lensivät myös tilaisuuteen.
    Tämä vauvelin isä tykkää suomesta ja onneksi sai työpaikan Kotkan seudulta, nyt sitten äidin toivoisi löytävän vauvaloman jälkeen kieltenopettajan paikan samalta seudulta.
    Olin hieman pahoilla mielin, kun en saanut ristiäispuvun helmaan nimeä merkata, mutta toinen tytär lupasi ristiäiset, jos joskus vauvan saa;)
    Yhden auran olen nähnyt taivaalla, harvemmin tulee taivaalle seurattua, kun elämä täällä pienessäkin kaupungissa seuraamiseen unohtaa.
    Keväällä jotenkin helpommin, kai odotuksesta johtuen näin auroja näkee ja mielen hyväksi saa;)

    Ympäristön laittaminen talven tuloon, on ajankohtaista, noista kukkien pois leikkaamisista olen jostakin lukenut, että " talventöröttäjiä" olisi syytä jättää pikkulintujen evääksi.
    Tuo hautojen laitto on meidän ikäluokan huoli, näin minullakin ja kun en itse voimieni puolesta pääse, en jaksa laittaa, otinkin kymmenen vuoden hoidin seurakunnalta.
    Tyttären kanssa jo sovimme kanervien viennin, sitä ei seurakunta huolla.
    Mielet perillisillä muuttuu ja siksikin tuo hoito tuli otettua ja toivoisin haudan olevan hoidetun näköinen vielä minunkin jälkeen.
    Taidan turhia huolia kantaa.

    Tänään taas laulelemaan ja kai jotakin muutakin puuhaa löytyy, aina nuo päivät nopsaan iltaan pääsee, hyvää tiistai päivää kaikille kanssa eläjille.

    Hyvää huomenta syyskuiseen kauniina alkavaan tiistaipäivään !
    Kauniita päiviä on nyt ollutkin jo kaksi tätä ennen.

    Ilmastokokous on vaatinut: "Tuokaa suunnitelmia, ei puheita!"
    Silti sen nuoren Gretan puhe varmaan oli vaikuttavuudessaan puhe vailla vertaa,
    ainakin minä vaikutuin.

    Sauli Niinistö lupasi, että Suomi johtaa olemalla esimerkkinä, - melkoinen lupaus.

    Onhan Suomella kyllä niitä metsiä, hiilinieluja,
    "Muutama vuosi sitten metsäteollisuudesta puhuttiin auringonlaskun alana, kun sanomalehtien levikki putosi - nyt se näyttää tulevaisuuden alalta uusien keksintöjen ja pehmopaperin kasvaneen tarpeen myötä."
    Täytyy vain toivoa, että maapallollamme kaikki korjaantuu ja menee hyvin.
    Nuo isot huolet välillä tulevat mieleen, vaikka eihän yhden ihmisen pyöräily tai autoilu nyt mitään merkitse, kuin hyttysen kakka Itämeressä. Saman luulisi koskevan ravintoakin, mutta pienistä puroistahan ne suuret joetkin alkavat virtaamaan.

    Nätin nimen sai teidän pikku neiti juhlassaan Skillan. Tuon kranssin muoto todella ikuisuutta kuvastaa ympyrällään, kuten Ramoona kertoikin, ja samaahan vihkisormuskin merkitsee.

    Mutta ihan vain pikku aamiaista lähden laittamaan keittiööni, kohta kahvin tuoksu alkaa houkuttaa.
    Iloista ja toimeliasta tiistaita meille kaikille Kahvipirtissä pistäytyville!
    Voidaan hyvin!

    t. Miaelina.


   • SkillaN kirjoitti:

    Huomenta, vaihteeksi hieman pilvisempään aamuun, viileäänkin, kolme astetta tällä hetkellä.
    Syksy se vaan edessä on ja opettelu vaatteiden lisäämisiin.

    Mira tuossa juuri edellä pohti tätä hankalaa välikausi aikaa, kun ei oikein tiedä mitä päälleen laittaisi.
    Yleensä hautajaisissa aina palelee, mistä sekin johtuneen, kai mieli elää surun vallassa.
    Niin arvaamaton saattaa lähtö olla, mutta lähtijälle ehkä helppo, omaisille järkytys.
    Usein kun illalla vuoteeseen laittaudun, käy mielessä jos vuoroni olisi, lähtisin nukkuessa.

    Ruskaa kaipailin minä myös ja nyt hyvin nopeasti sitä ilmaantuu, vaahterat jo punoittavat ikkunani edessä, ei aikaakaan, kun lehdet puista lähtee ja näkymä muuttuu keskusliikenne aseman linja-autojen lähdön seuraamisiin.
    Aika paljon niitä lähteekin, vaikka täällä hiljaisessa kaupungissa asustan, Onni-bussit ihmisiä vie paikasta toiseen punaisilla autoilla ja Savonlinja uusitulla keltaisella värillä ajavilla autoilla.

    Ikäviä nuo yllätykset mitä matkailun osalta kuuluu, täälläkin yksi pari Egyptin matkaansa harmitteli, kun peruuntui.
    Onhan tietenkin mahdollista tilata uusi matka, mutta onko yhtä edullinen aikojen perusteella, erilaisia matkoja nämä yhtiöt järjestävät, tämä matka olisi ollut kaksi viikkoa.
    Elokuvat kiehtoo, ja paljon katson aasialaisia elokuvia, ne poikkeaa jo kulttuurinsa puolesta näistä totutusta amerikkalaisista elokuvista.

    Ramoona mainitsit ristiäiset, nämä meidän juhlat oli nimiäiset, vanhemmat halusivat jättää lapsen päätettäväksi sitten rippikoulu aikaan, mitä uskoa haluaa omia, ehkä tämä oli ratkaisu myös sille, että isä on Skotti ja vaikutti ehkä myös päätöksen tekoon..
    Juhlava oli silti tilaisuus, haltia kummeja molemmista maista ja isän vanhemmat lensivät myös tilaisuuteen.
    Tämä vauvelin isä tykkää suomesta ja onneksi sai työpaikan Kotkan seudulta, nyt sitten äidin toivoisi löytävän vauvaloman jälkeen kieltenopettajan paikan samalta seudulta.
    Olin hieman pahoilla mielin, kun en saanut ristiäispuvun helmaan nimeä merkata, mutta toinen tytär lupasi ristiäiset, jos joskus vauvan saa;)
    Yhden auran olen nähnyt taivaalla, harvemmin tulee taivaalle seurattua, kun elämä täällä pienessäkin kaupungissa seuraamiseen unohtaa.
    Keväällä jotenkin helpommin, kai odotuksesta johtuen näin auroja näkee ja mielen hyväksi saa;)

    Ympäristön laittaminen talven tuloon, on ajankohtaista, noista kukkien pois leikkaamisista olen jostakin lukenut, että " talventöröttäjiä" olisi syytä jättää pikkulintujen evääksi.
    Tuo hautojen laitto on meidän ikäluokan huoli, näin minullakin ja kun en itse voimieni puolesta pääse, en jaksa laittaa, otinkin kymmenen vuoden hoidin seurakunnalta.
    Tyttären kanssa jo sovimme kanervien viennin, sitä ei seurakunta huolla.
    Mielet perillisillä muuttuu ja siksikin tuo hoito tuli otettua ja toivoisin haudan olevan hoidetun näköinen vielä minunkin jälkeen.
    Taidan turhia huolia kantaa.

    Tänään taas laulelemaan ja kai jotakin muutakin puuhaa löytyy, aina nuo päivät nopsaan iltaan pääsee, hyvää tiistai päivää kaikille kanssa eläjille.

    Väsäsin melko pitkän jutun ja mönkään meni. Kuulemma vain kirjautuneille,
    jossa sai ruksilla valita anonyymin. Valitsin anonyymin, koska ynnämuu
    ei kirjaudu. Kirjautuminen oli toisella. tuputetulla nimellä. Kyllästyin:((
    ynnämuu


  • Kun me saimme ensimmäisen lapsenlapsenlapsen 3½ v sitten, ei häntäkään kastettu, vaan pidettiin nimiäiset. Kumpikin lapsenlapsemme aikoinaan kastettiin kirkossa ja heillä oli yhden lähisukulaisen kastemekko yllään, jonka helmaan tämä sukulainen kairjaili kauniisti kaikkien siinä kastettujen nimet. Nyt siinä puvussa on siellä täällä helmassa nimiä. Tällä viimeksi nimensaaneella se puku ei siis ollut yllään. Vanhempansa eivät kuulu kirkkoon, mikä on hyvin yleistynyt käytäntö nykyään.

   Mira

   • Tuosta kirjailusta on vahvat muistot minullakin, helmassa ovat kaikkien lasten ja lastenlasten kaikki nimet.

    Miaelina


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tuosta kirjailusta on vahvat muistot minullakin, helmassa ovat kaikkien lasten ja lastenlasten kaikki nimet.

    Miaelina

    Säälittää aika paljon tuo nuori Greta,
    miten hän on noin ottanut ilmaston muuttumisen sydämelleen!


  • " Tässä sitä nyt mennääm! Yleensä peruskoulun tarkoituksena on luoda pohja yleissivistykselle valmiuksia jatko-ja ammattikoulutukseen.

   Nyt näyttää viime päivien kirjoitusten ja uutisten valossa siltä, että koulun päätehtäväksi on tullut mielenterveyspalvelut. Mistähän se johtuu? Tuohon ei kukaan tänä päivänä vastaa, koska pelkää syyllistävänsä vanhempia ja kasvattajia ja oheisvanhempia.

   Viime vuosituhannen loppupuolella, 1980-luvulta lähtien Suomeen on rantautunut malli yhteiskunnasta, jossa yhteiskunnan tukipilareina ei ole enää koti, perhe, uskonto ja isänmaa. Lähes kaikki puolueet ovat ohjemissaan korvanneet nuo neljä periaatetta jollain muulla. Kiitos edellisen presidenttimme Tarja Halosen vaikuutamisen asiaan.
   Hänen aikanaan aloitettu ja seuraavan, nykyisen presidentin aikana on säädetty laki, joka kumoaa perheen merkityksen sellaisenaan kuin raamattu sen meille opettaa.

   Viime hallituskauden aikana linja on kallistunut yhä enemmän tuolle kannalle, jossa perhe on ajettu alas sellaisenaan kuin mitä sen kuuluisi olla.
   Luonnonlakien vastaisesti on hyväksytty samaa sukupuolta olevien avioliitot.

   Kuka näistä nyt eniten kärsii? Eivät suinkaan aikuiset, jotka pääsevät toteuttamaan himojansa. Kärsijän osassa ovat lapset, joita riepotellaan paikasta A paikkaan B, jauusien liittojen myötä paikkaan C ja D.

   Koulussa on yhä enenevässä määrin nuoria ja jopa lapsia, jotka eivät tiedä keitä he ovat, mihin he kuuluvat kuka heistä huolehtii. Ja kun tähän lisätään yhteiskunnan/median aiheuttamat paineet menestymisestä, ulkonäöstä ja osaamisesta, niin tullaan siihen , että lapset ja nuoret ovat tuuliajolla itsensä kanssa. Suuri osa huoltajistakin on.

   Syntyvistä lapsista enää vain 60% kastetaan kristillisen kirkon jäseniksi. Kristillinen kasvatus näin ollen minimalisoituu suomalaisissa perheissä.
   Kirkko suree jäsentensä menettämistä kutistuen entisestään. Kuten monesti aiemminkin olen kirjoittanut, tyhjiön tilalle tulee joku toinen vaikuttaja.
   Olisi aika ottaa vakavasti hengellisen perinteemme säilyttäminen."

   • Jopa aiheutin nimettömältä henkilöltä syyllistävän kirjoitusryöpyn tänne rauhalliseen kahvitupaan. Olisin odottanut edes jonkinlaista nimimerkkiä sanojensa takana.

    Totuushan on, että maailmassa on niin paljon uskontoja, suuntauksia kenellä mihinkin ja lisäksi kaikki lahkot, jotka kaikki ovat olemassa ainoina oikeutettuina omasta mielestään. Jopa islamilaiset, ovat sitten shiioja tai sunneja, taistelevat keskenään verisesti, mikä on oikea mikä ei. Samoin protestantit ja katolilaiset. Uskonsodat ovat niitä pahimpia. Ei kristinusko ole maailmalla se vallitseva. Heitä syrjitään monissa maissa.

    Tämä nimiäistilaisuus josta puhuin, ei ollut ns pakanaperhe, vaan ovat tietyssä lahkossa eläviä ja siksi lasta ei kastettu, vaan saa itse valita sitten 15 v, haluaako kasteen vai ei.

    Mira


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jopa aiheutin nimettömältä henkilöltä syyllistävän kirjoitusryöpyn tänne rauhalliseen kahvitupaan. Olisin odottanut edes jonkinlaista nimimerkkiä sanojensa takana.

    Totuushan on, että maailmassa on niin paljon uskontoja, suuntauksia kenellä mihinkin ja lisäksi kaikki lahkot, jotka kaikki ovat olemassa ainoina oikeutettuina omasta mielestään. Jopa islamilaiset, ovat sitten shiioja tai sunneja, taistelevat keskenään verisesti, mikä on oikea mikä ei. Samoin protestantit ja katolilaiset. Uskonsodat ovat niitä pahimpia. Ei kristinusko ole maailmalla se vallitseva. Heitä syrjitään monissa maissa.

    Tämä nimiäistilaisuus josta puhuin, ei ollut ns pakanaperhe, vaan ovat tietyssä lahkossa eläviä ja siksi lasta ei kastettu, vaan saa itse valita sitten 15 v, haluaako kasteen vai ei.

    Mira

    Huomenet keskelle viikkoa, pilviharsoa taivaalla seilaa, mutta voi se siitä aurinkoiseksi päivä muuttua.
    Laulut laulettiin ja ehkä jotain opittiinkin;)
    Lauluystävä toi omena pussin, mistä olin hyvin hyvillä mielin, tori omenat ovat kalliita, joten tervetullutta on ystävän anti, no tokihan puolestani muistin häntä.

    Mira älä ajattele, että sinä toit tuon eriävän kannanoton ketjuun, minä aloitin, mutta sopiihan pirttiin tuonkin laisia mielipiteitä.
    Samoin nämäkin vanhemmat jättivät lapsensa päätettäväksi, mihin uskoon mahdollisesti kirjautuvat rippikoulu ikäisenä.

    Olen osittain ja aika paljonkin samoilla linjoilla anonyymin kansaa, että huolia on aiheuttanut nämä lasten liian vaikeiksi käyvät kotien asiat.
    Vanhemmista se pitäisi lähteä kasvatus ja arvojen antaminen jo pienestä pitäen ja jos näitä ei ole vanhemmillakaan sisäistetty, hakoteillä ollaan.
    Omalta kohdaltani olen saanut kasvaa kodissa, missä ei tuputettu, kirkkoa sen paremmin kuin muutakaan, vanhempien esimerkki tarttui ja ehkä kirkkoon kuuluminen perinteenä on jatkunut, se että tarvitsenko kirkkoa juuri muuhun, kuin näihin perinteisiin tapahtumiin.
    Omat lapseni on kastettu ev.luterilaiseen uskontoon.
    Uskoni on ihan aito, omatuntoni, mikä sanelee elämääni, ristin käteni automaattisesti, kun huolet painaa ja lähetän avun pyynnön jonnekin, usein on vastaus tullut.
    Me ihmiset ajattelemme niin kovasti erilailla ja tämän nyt nimen saaneen täti, saman perheen kasvatteja ovat, kertoo lapsensana kirkon piiriin kastavansa, kun se aika tulee.
    Toinen kunnioittaa perinteitä ja toinen ajattelee avarasti eri mahdollisuuksia, hyvä niinkin.
    Uskon vakaasti, että nyt nimen saaneen pienokaisen kasvatus kattaa paljon, myös toisten huomioon ottamisen, rajat ja rakkautta.

    Olen Miaelinan kanssa samaa mieltä, että toivoisi kaikkien nuorten puheet ottettavan vakavasti ja todella ei vaan puheita, vaan myös toimia.
    Rohkea tyttö tämä Greta on, olen aika vähän seurannut hänen kulkuaan tällä ilmastoasian puolesta puhuneena, mutta varmaan vaikutusta hänen toiminnallaan on.
    Sivukorvien on mennyt hänen kannanottonsa, ehkä siitäkin syystä, että olen sisäistänyt kaiken sen minkä minä voin tehdä ilmastomuutoksen puolesta.
    Kova yritys on tämän asian puolesta ja kova huolikin siitä että kaikki ei paneudu sillä tarmolla, millä nyt tämä Greta sen tekee.
    Kunpa kaikki nuoretkin sen ymmärtäisi tuhoja tehdessään, että heidän tulevaisuudesta on kyse.

    Sitten vielä, olen todella hyvillä mielin kun ynnämuu on hankaluuksistaan pääsemässä ja taas mukaan tulee viesteineen, kun vielä hurskainen elon merkkejä näyttää, aurinko pirttiin paistaa.
    Joku saattaa pitää huonona tätä minun ehkä houkutteluksi pyydellä mukaan, mutta minkäs sille mahtaa, kun on tottunut näihin vakinaisiin, heitä myös silloin kaipaa;)
    Uusia kaipailen kovasti viestejä lähettämään, aina rikkaampaa on, kun voi lukea eri ihmisen kirjoituksia.

    Melko hyvältä tuo päivän jatkumo kaunista lupaa, siis nauttimaan näistä syyskuun kuulaista ja värikkäistä päivistä.


   • SkillaN kirjoitti:

    Huomenet keskelle viikkoa, pilviharsoa taivaalla seilaa, mutta voi se siitä aurinkoiseksi päivä muuttua.
    Laulut laulettiin ja ehkä jotain opittiinkin;)
    Lauluystävä toi omena pussin, mistä olin hyvin hyvillä mielin, tori omenat ovat kalliita, joten tervetullutta on ystävän anti, no tokihan puolestani muistin häntä.

    Mira älä ajattele, että sinä toit tuon eriävän kannanoton ketjuun, minä aloitin, mutta sopiihan pirttiin tuonkin laisia mielipiteitä.
    Samoin nämäkin vanhemmat jättivät lapsensa päätettäväksi, mihin uskoon mahdollisesti kirjautuvat rippikoulu ikäisenä.

    Olen osittain ja aika paljonkin samoilla linjoilla anonyymin kansaa, että huolia on aiheuttanut nämä lasten liian vaikeiksi käyvät kotien asiat.
    Vanhemmista se pitäisi lähteä kasvatus ja arvojen antaminen jo pienestä pitäen ja jos näitä ei ole vanhemmillakaan sisäistetty, hakoteillä ollaan.
    Omalta kohdaltani olen saanut kasvaa kodissa, missä ei tuputettu, kirkkoa sen paremmin kuin muutakaan, vanhempien esimerkki tarttui ja ehkä kirkkoon kuuluminen perinteenä on jatkunut, se että tarvitsenko kirkkoa juuri muuhun, kuin näihin perinteisiin tapahtumiin.
    Omat lapseni on kastettu ev.luterilaiseen uskontoon.
    Uskoni on ihan aito, omatuntoni, mikä sanelee elämääni, ristin käteni automaattisesti, kun huolet painaa ja lähetän avun pyynnön jonnekin, usein on vastaus tullut.
    Me ihmiset ajattelemme niin kovasti erilailla ja tämän nyt nimen saaneen täti, saman perheen kasvatteja ovat, kertoo lapsensana kirkon piiriin kastavansa, kun se aika tulee.
    Toinen kunnioittaa perinteitä ja toinen ajattelee avarasti eri mahdollisuuksia, hyvä niinkin.
    Uskon vakaasti, että nyt nimen saaneen pienokaisen kasvatus kattaa paljon, myös toisten huomioon ottamisen, rajat ja rakkautta.

    Olen Miaelinan kanssa samaa mieltä, että toivoisi kaikkien nuorten puheet ottettavan vakavasti ja todella ei vaan puheita, vaan myös toimia.
    Rohkea tyttö tämä Greta on, olen aika vähän seurannut hänen kulkuaan tällä ilmastoasian puolesta puhuneena, mutta varmaan vaikutusta hänen toiminnallaan on.
    Sivukorvien on mennyt hänen kannanottonsa, ehkä siitäkin syystä, että olen sisäistänyt kaiken sen minkä minä voin tehdä ilmastomuutoksen puolesta.
    Kova yritys on tämän asian puolesta ja kova huolikin siitä että kaikki ei paneudu sillä tarmolla, millä nyt tämä Greta sen tekee.
    Kunpa kaikki nuoretkin sen ymmärtäisi tuhoja tehdessään, että heidän tulevaisuudesta on kyse.

    Sitten vielä, olen todella hyvillä mielin kun ynnämuu on hankaluuksistaan pääsemässä ja taas mukaan tulee viesteineen, kun vielä hurskainen elon merkkejä näyttää, aurinko pirttiin paistaa.
    Joku saattaa pitää huonona tätä minun ehkä houkutteluksi pyydellä mukaan, mutta minkäs sille mahtaa, kun on tottunut näihin vakinaisiin, heitä myös silloin kaipaa;)
    Uusia kaipailen kovasti viestejä lähettämään, aina rikkaampaa on, kun voi lukea eri ihmisen kirjoituksia.

    Melko hyvältä tuo päivän jatkumo kaunista lupaa, siis nauttimaan näistä syyskuun kuulaista ja värikkäistä päivistä.

    Rohkeudestako on kysymys? On ja anarkismiin manipuloidusta lapsesta, maailmanlaajuisesta johtamisjärjestelmien kaatamisesta sekä isoista rahoista.

    https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jaakkojuhaniojaniemi/277146-greta-thunberg-anarkistien-asialla/


   • Anonyymi kirjoitti:

    Rohkeudestako on kysymys? On ja anarkismiin manipuloidusta lapsesta, maailmanlaajuisesta johtamisjärjestelmien kaatamisesta sekä isoista rahoista.

    https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jaakkojuhaniojaniemi/277146-greta-thunberg-anarkistien-asialla/

    Minusta tuntuu kummalliselta. Viime aikojen aiheena on ollut ilmaston muutos, maapallon lämpeneminen, jäätikköjen sulaminen, eli syvä huoli tulevaisuudesta.

    Kun Grönlannin tuhatvuotiset jäävuoret katoavat, kalastus kärsii, merien lämpötila nousee ja aiheuttaa yhä rajumpia hurrikaaneja, niin mitä tekee ihmiskunta!
    Syyttää asiasta huolestuneita pahan ilman linnuiksi, ei usko, puhuu kiivaasti sen puolesta, että ilmasto maapallolla on muuttunut useasti. Heillä ei ole tajua siitä, että ilmastonmuutokset ovat jatkuneen tuhansia vuosia kerrallaan. Ajantaju puuttuu.

    Mihin nämä hyssyttelijät kuvittelevat ihmiskunnan asettuvan, jos maapallollamme tapahtuu räikeä ilmastomuutos lyhyessä ajassa. Mihin suuntaan tahansa.
    Kuvitellaanko, että sitten mennään rantalomalle Grönlantiin, missä ei aurinko laske koko kesänä! Hiihtoa harrastetaan vain vesisuksilla?
    Asia on keikahtanut pois raiteiltaan kokonaan.
    Nyt tämäkin asia on politisoitunut.

    Nyt ivataan 16-vuotissta tyttöä, joka on ehkä tahtomattaankin joutunut ilmastonmuutosta vastustavan liikkeen keulahahmoksi.
    Asennoidutaan siten, että kunhan Greta saadaan vaiennetuksi, niin ilmastonmuutos pysähtyy ja voimme elää kuin ennenkin. Poltetaan metsät, kaivetaan kivihiilet, annetaan maailman peittyä smoggiin ja muihin saasteisiin, kyllä näin on ennenkin tapahtunut, eikä kukaan ole kärsinyt.
    Pelkkää haihattelua tämä valitus. Aikuiset tietävät. Aikuiset maksavat.
    Lapset hiljaa. Kouluun!


   • Makriina2 kirjoitti:

    Minusta tuntuu kummalliselta. Viime aikojen aiheena on ollut ilmaston muutos, maapallon lämpeneminen, jäätikköjen sulaminen, eli syvä huoli tulevaisuudesta.

    Kun Grönlannin tuhatvuotiset jäävuoret katoavat, kalastus kärsii, merien lämpötila nousee ja aiheuttaa yhä rajumpia hurrikaaneja, niin mitä tekee ihmiskunta!
    Syyttää asiasta huolestuneita pahan ilman linnuiksi, ei usko, puhuu kiivaasti sen puolesta, että ilmasto maapallolla on muuttunut useasti. Heillä ei ole tajua siitä, että ilmastonmuutokset ovat jatkuneen tuhansia vuosia kerrallaan. Ajantaju puuttuu.

    Mihin nämä hyssyttelijät kuvittelevat ihmiskunnan asettuvan, jos maapallollamme tapahtuu räikeä ilmastomuutos lyhyessä ajassa. Mihin suuntaan tahansa.
    Kuvitellaanko, että sitten mennään rantalomalle Grönlantiin, missä ei aurinko laske koko kesänä! Hiihtoa harrastetaan vain vesisuksilla?
    Asia on keikahtanut pois raiteiltaan kokonaan.
    Nyt tämäkin asia on politisoitunut.

    Nyt ivataan 16-vuotissta tyttöä, joka on ehkä tahtomattaankin joutunut ilmastonmuutosta vastustavan liikkeen keulahahmoksi.
    Asennoidutaan siten, että kunhan Greta saadaan vaiennetuksi, niin ilmastonmuutos pysähtyy ja voimme elää kuin ennenkin. Poltetaan metsät, kaivetaan kivihiilet, annetaan maailman peittyä smoggiin ja muihin saasteisiin, kyllä näin on ennenkin tapahtunut, eikä kukaan ole kärsinyt.
    Pelkkää haihattelua tämä valitus. Aikuiset tietävät. Aikuiset maksavat.
    Lapset hiljaa. Kouluun!

    Meneppä paasaamaan Kiinaan tai Afrikkaan, vie mennessäsi ehkäisyvälineitä.


   • Makriina2 kirjoitti:

    Minusta tuntuu kummalliselta. Viime aikojen aiheena on ollut ilmaston muutos, maapallon lämpeneminen, jäätikköjen sulaminen, eli syvä huoli tulevaisuudesta.

    Kun Grönlannin tuhatvuotiset jäävuoret katoavat, kalastus kärsii, merien lämpötila nousee ja aiheuttaa yhä rajumpia hurrikaaneja, niin mitä tekee ihmiskunta!
    Syyttää asiasta huolestuneita pahan ilman linnuiksi, ei usko, puhuu kiivaasti sen puolesta, että ilmasto maapallolla on muuttunut useasti. Heillä ei ole tajua siitä, että ilmastonmuutokset ovat jatkuneen tuhansia vuosia kerrallaan. Ajantaju puuttuu.

    Mihin nämä hyssyttelijät kuvittelevat ihmiskunnan asettuvan, jos maapallollamme tapahtuu räikeä ilmastomuutos lyhyessä ajassa. Mihin suuntaan tahansa.
    Kuvitellaanko, että sitten mennään rantalomalle Grönlantiin, missä ei aurinko laske koko kesänä! Hiihtoa harrastetaan vain vesisuksilla?
    Asia on keikahtanut pois raiteiltaan kokonaan.
    Nyt tämäkin asia on politisoitunut.

    Nyt ivataan 16-vuotissta tyttöä, joka on ehkä tahtomattaankin joutunut ilmastonmuutosta vastustavan liikkeen keulahahmoksi.
    Asennoidutaan siten, että kunhan Greta saadaan vaiennetuksi, niin ilmastonmuutos pysähtyy ja voimme elää kuin ennenkin. Poltetaan metsät, kaivetaan kivihiilet, annetaan maailman peittyä smoggiin ja muihin saasteisiin, kyllä näin on ennenkin tapahtunut, eikä kukaan ole kärsinyt.
    Pelkkää haihattelua tämä valitus. Aikuiset tietävät. Aikuiset maksavat.
    Lapset hiljaa. Kouluun!

    Pienen urhean Gretan kyyneleiden raivo ja pettymys päättäjiä kohtaan, oli aivan oikeutettua!
    Tuo tosiasioiden kieltäminen, kuuluu sarjaan mielen torjunta.
    Kun haaste tuntuu liian suurelta, valitaan helpompi tapa, mitätöidään ja teilataan totuuden puhujat!

    Sinänsä tuttuja esimerkkejä kautta historian, mutta soisin Gretalle nuorten rohkeana edustajana Nobel palkinnon, osoituksena huolestuneille nuorille, että hätähuuto on kuultu!

    Ehkä tyttö saisi silloin rauhoittua omaan kasvuunsa, tietäen parhaansa antaneensa.❤️


   • Anonyymi kirjoitti:

    Meneppä paasaamaan Kiinaan tai Afrikkaan, vie mennessäsi ehkäisyvälineitä.

    Miksi?


   • Makriina2 kirjoitti:

    Miksi?

    Huomenta, sään puolesta saman tapaisella mennään, pilvessä on, lämpöä seitsemän asteen verran.
    Koivut tuossa ikkunan edessä keltaista väriä lisäävät lehdistöön, eipä aikaakaan, kun ovat paljaina, lumiharsoja odottaen.
    Vaikka talvi mahdollisina pakkaspäivinä onkin kohta edessä, tuo se mukaan myös paljon kauneutta, puhtaine hankineen ja harsomekkoihin pukeutuneiden puiden ihanuuteen, saapa sitten nähdä miten käy;)
    Joko ilmaston muutos tämän estää?

    Varmasti tämä keskustelu tästä muutoksesta koskettaa Kiinaa kuin Afrikkaakin, koko maailmahan sitä päivittelee.
    Ei taida pirtistä lähtevät toiveet kovin kauaksi kuulua.
    Tehdäänkö kaikki mitä voitaisiin, eipä taida intoa löytyä.
    Liian kovan vastuksen on Greta vastaansa saanut, näin olen ymmärtänyt.
    Makriina asiaa kerroit, vakava on tila tässä ilmastomuutos asiassa, onhan jo täällä meilläkin huomattu yhdessä jos toisessa asiassa.

    Anonyymi kysyi, rohkeuttako, mielestäni kyllä, ei minusta olisi samaan, olkoonpa sitten muita syitäkin, jotka vaikuttavat tämän asian yhteydessä.
    Liian suuren palan joutui nielaisemaan tämä vielä koulua käyvä nuori neitonen, tarkoitus oli varmasti aito ja hyvä.
    Jospa joku liikahti sydämessä, ainakin jollakin päättäjällä hänen esiin tulon vuoksi.

    Toki toivoisi, että tämä nuori saisi elää huoletonta nuoruutta ja aikuiset noita maailman huolia korjaisi, näin ei vaan näytä tapahtuvan.
    Suomessa kaiketi ollaan asian vakavuudesta huolissaan ja yritetään osallistua talkoisiin.

    Harmillista nuo ynnämuun vaikeudet, älä anna periksi, kyllä se vielä hyväksi kääntyy, näinhän kehitys-tiimi lupaili.

    Tänään taaskaan ei mitään suuria ajatuksia, ei tekemisiäkään ole tiedossa, kunhan vaan aikaani kulutan, laiskottelen, tehkää samoin, on meillä siihenkin lupa ja mahdollisuus;)


   • SkillaN kirjoitti:

    Huomenta, sään puolesta saman tapaisella mennään, pilvessä on, lämpöä seitsemän asteen verran.
    Koivut tuossa ikkunan edessä keltaista väriä lisäävät lehdistöön, eipä aikaakaan, kun ovat paljaina, lumiharsoja odottaen.
    Vaikka talvi mahdollisina pakkaspäivinä onkin kohta edessä, tuo se mukaan myös paljon kauneutta, puhtaine hankineen ja harsomekkoihin pukeutuneiden puiden ihanuuteen, saapa sitten nähdä miten käy;)
    Joko ilmaston muutos tämän estää?

    Varmasti tämä keskustelu tästä muutoksesta koskettaa Kiinaa kuin Afrikkaakin, koko maailmahan sitä päivittelee.
    Ei taida pirtistä lähtevät toiveet kovin kauaksi kuulua.
    Tehdäänkö kaikki mitä voitaisiin, eipä taida intoa löytyä.
    Liian kovan vastuksen on Greta vastaansa saanut, näin olen ymmärtänyt.
    Makriina asiaa kerroit, vakava on tila tässä ilmastomuutos asiassa, onhan jo täällä meilläkin huomattu yhdessä jos toisessa asiassa.

    Anonyymi kysyi, rohkeuttako, mielestäni kyllä, ei minusta olisi samaan, olkoonpa sitten muita syitäkin, jotka vaikuttavat tämän asian yhteydessä.
    Liian suuren palan joutui nielaisemaan tämä vielä koulua käyvä nuori neitonen, tarkoitus oli varmasti aito ja hyvä.
    Jospa joku liikahti sydämessä, ainakin jollakin päättäjällä hänen esiin tulon vuoksi.

    Toki toivoisi, että tämä nuori saisi elää huoletonta nuoruutta ja aikuiset noita maailman huolia korjaisi, näin ei vaan näytä tapahtuvan.
    Suomessa kaiketi ollaan asian vakavuudesta huolissaan ja yritetään osallistua talkoisiin.

    Harmillista nuo ynnämuun vaikeudet, älä anna periksi, kyllä se vielä hyväksi kääntyy, näinhän kehitys-tiimi lupaili.

    Tänään taaskaan ei mitään suuria ajatuksia, ei tekemisiäkään ole tiedossa, kunhan vaan aikaani kulutan, laiskottelen, tehkää samoin, on meillä siihenkin lupa ja mahdollisuus;)

    Ongelmaani yritän löytää jotain ratkaisua. Siksi kirjoitan vain kokeeksi,
    anonyymina ja toisen firman selaimella. Katson kuis äijän käy:)
    ynnämuu


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ongelmaani yritän löytää jotain ratkaisua. Siksi kirjoitan vain kokeeksi,
    anonyymina ja toisen firman selaimella. Katson kuis äijän käy:)
    ynnämuu

    Onnistuin! Ei se aivan varmaa ole toistuuko, sen kokeilun jätän tämän
    jälkeen myöhemmäksi. Sattuu olemaan muutakin elämää kuin nyhjätä
    kirjoitusyritysteni kimpussa:)) Teille hyvää jatkoa! ynnämuu.


   • SkillaN kirjoitti:

    Huomenta, sään puolesta saman tapaisella mennään, pilvessä on, lämpöä seitsemän asteen verran.
    Koivut tuossa ikkunan edessä keltaista väriä lisäävät lehdistöön, eipä aikaakaan, kun ovat paljaina, lumiharsoja odottaen.
    Vaikka talvi mahdollisina pakkaspäivinä onkin kohta edessä, tuo se mukaan myös paljon kauneutta, puhtaine hankineen ja harsomekkoihin pukeutuneiden puiden ihanuuteen, saapa sitten nähdä miten käy;)
    Joko ilmaston muutos tämän estää?

    Varmasti tämä keskustelu tästä muutoksesta koskettaa Kiinaa kuin Afrikkaakin, koko maailmahan sitä päivittelee.
    Ei taida pirtistä lähtevät toiveet kovin kauaksi kuulua.
    Tehdäänkö kaikki mitä voitaisiin, eipä taida intoa löytyä.
    Liian kovan vastuksen on Greta vastaansa saanut, näin olen ymmärtänyt.
    Makriina asiaa kerroit, vakava on tila tässä ilmastomuutos asiassa, onhan jo täällä meilläkin huomattu yhdessä jos toisessa asiassa.

    Anonyymi kysyi, rohkeuttako, mielestäni kyllä, ei minusta olisi samaan, olkoonpa sitten muita syitäkin, jotka vaikuttavat tämän asian yhteydessä.
    Liian suuren palan joutui nielaisemaan tämä vielä koulua käyvä nuori neitonen, tarkoitus oli varmasti aito ja hyvä.
    Jospa joku liikahti sydämessä, ainakin jollakin päättäjällä hänen esiin tulon vuoksi.

    Toki toivoisi, että tämä nuori saisi elää huoletonta nuoruutta ja aikuiset noita maailman huolia korjaisi, näin ei vaan näytä tapahtuvan.
    Suomessa kaiketi ollaan asian vakavuudesta huolissaan ja yritetään osallistua talkoisiin.

    Harmillista nuo ynnämuun vaikeudet, älä anna periksi, kyllä se vielä hyväksi kääntyy, näinhän kehitys-tiimi lupaili.

    Tänään taaskaan ei mitään suuria ajatuksia, ei tekemisiäkään ole tiedossa, kunhan vaan aikaani kulutan, laiskottelen, tehkää samoin, on meillä siihenkin lupa ja mahdollisuus;)

    Tänään olen lukenut elämäkertakirjaa Kimi Räikkösestä. Arvostukseni Kari Hotakaista kohtaan nousee kaiken aikaa. Hän ei ryve skandaaleissa, ei kerro juoruja, ei kuvaile ylilyöntejä, vaan suhtautuu kunnioituksella ja arvonannolla kuvaamiinsa henkilöihin, joita kirjassa on paljon Kimin lisäksi.

    Syksyinen päivä, vaikka aurinko paistaa. Flunssa oli iskemäisillään, mutta nukuin sen pois. Nyt on ihan hyvä olo.
    Pihatöihin pitäisi mennä, mutta onko nyt niin, että ikä alkaa panna jarruja kaikkeen? Ei millään tule sitä innostusta, joka aikaisemmin valtasi mielen, kun pihan kasvit tarvitsivat käsittelyä. Nyt ei ole muuta hommaa, kuin kaataa perennat pois. Mutta tuntuu vaan vaikealta.

    Ehkä sekin vaikuttaa, että en mene enää mökille tänä syksynä. Kevät tuntuu olevan kovin kaukana.


   • Makriina2 kirjoitti:

    Tänään olen lukenut elämäkertakirjaa Kimi Räikkösestä. Arvostukseni Kari Hotakaista kohtaan nousee kaiken aikaa. Hän ei ryve skandaaleissa, ei kerro juoruja, ei kuvaile ylilyöntejä, vaan suhtautuu kunnioituksella ja arvonannolla kuvaamiinsa henkilöihin, joita kirjassa on paljon Kimin lisäksi.

    Syksyinen päivä, vaikka aurinko paistaa. Flunssa oli iskemäisillään, mutta nukuin sen pois. Nyt on ihan hyvä olo.
    Pihatöihin pitäisi mennä, mutta onko nyt niin, että ikä alkaa panna jarruja kaikkeen? Ei millään tule sitä innostusta, joka aikaisemmin valtasi mielen, kun pihan kasvit tarvitsivat käsittelyä. Nyt ei ole muuta hommaa, kuin kaataa perennat pois. Mutta tuntuu vaan vaikealta.

    Ehkä sekin vaikuttaa, että en mene enää mökille tänä syksynä. Kevät tuntuu olevan kovin kaukana.

    Aurinkoiset terveiset Kahvipirttiin. Kun nyt tuolla toisaalla jouduin kertomaan lääkäritapaamisen, kerronpa nyt samalla kaiken olevan kunnossa.
    Kiitollisuus täyttää mielen, kun pelkällä seurannalla saa olla, ja kaikki arvot olivat kohdallaan! Poikkeuksellinen tapaus olen kuulemma, ja positiivinen elämänasenne on lääkärin mielestä ollut vain hyväksi 😊))
    Mitäpä muuta voi ollakaan, kukin katselee maailmaa varmaan oman luonteensa mukaan.
    Kevät on vielä kaukana, mutta yllättävän nopeasti olemme vuodenvaihteessa, jolloin lisääntyvä valo saa aavistamaan uuden kevään.
    Miten tahansa, tänään sydän laulaa

    Elämälle kiitos!

    Miten voin kyllin kiittää, elämää rikkaudestaan,
    kun sain siltä itkun, ja sain siltä naurun!
    Onnen ja tuskan eron niin huomaan
    sen jota kaikki luovat kaikkialla, laulun jota luodaan kaikkialla!


   • SkillaN kirjoitti:

    Huomenta, sään puolesta saman tapaisella mennään, pilvessä on, lämpöä seitsemän asteen verran.
    Koivut tuossa ikkunan edessä keltaista väriä lisäävät lehdistöön, eipä aikaakaan, kun ovat paljaina, lumiharsoja odottaen.
    Vaikka talvi mahdollisina pakkaspäivinä onkin kohta edessä, tuo se mukaan myös paljon kauneutta, puhtaine hankineen ja harsomekkoihin pukeutuneiden puiden ihanuuteen, saapa sitten nähdä miten käy;)
    Joko ilmaston muutos tämän estää?

    Varmasti tämä keskustelu tästä muutoksesta koskettaa Kiinaa kuin Afrikkaakin, koko maailmahan sitä päivittelee.
    Ei taida pirtistä lähtevät toiveet kovin kauaksi kuulua.
    Tehdäänkö kaikki mitä voitaisiin, eipä taida intoa löytyä.
    Liian kovan vastuksen on Greta vastaansa saanut, näin olen ymmärtänyt.
    Makriina asiaa kerroit, vakava on tila tässä ilmastomuutos asiassa, onhan jo täällä meilläkin huomattu yhdessä jos toisessa asiassa.

    Anonyymi kysyi, rohkeuttako, mielestäni kyllä, ei minusta olisi samaan, olkoonpa sitten muita syitäkin, jotka vaikuttavat tämän asian yhteydessä.
    Liian suuren palan joutui nielaisemaan tämä vielä koulua käyvä nuori neitonen, tarkoitus oli varmasti aito ja hyvä.
    Jospa joku liikahti sydämessä, ainakin jollakin päättäjällä hänen esiin tulon vuoksi.

    Toki toivoisi, että tämä nuori saisi elää huoletonta nuoruutta ja aikuiset noita maailman huolia korjaisi, näin ei vaan näytä tapahtuvan.
    Suomessa kaiketi ollaan asian vakavuudesta huolissaan ja yritetään osallistua talkoisiin.

    Harmillista nuo ynnämuun vaikeudet, älä anna periksi, kyllä se vielä hyväksi kääntyy, näinhän kehitys-tiimi lupaili.

    Tänään taaskaan ei mitään suuria ajatuksia, ei tekemisiäkään ole tiedossa, kunhan vaan aikaani kulutan, laiskottelen, tehkää samoin, on meillä siihenkin lupa ja mahdollisuus;)

    Iltapimeästä Pirttiin pöllähdin, ihan silmiä häikäsöö valot. Moneen päivään en ole päässyt täällä käymään sen viimeisen S24 uudistuksen jälkeen. Mukavaa taas röhnöttää stoolilla pöydän ääressä, maitokaakaota muki nenän alla.

    Kovimmat työt olen jättänyt ns. häneksi. On jouduttu pientaloissakin aloittamaan lämmityskausi. Kosteaksi ja koleaksi muuten menisi. Vanha keino hormien vetämiseen on pitää viikkoja ennen lämmitystä pitää pellit selällään, eikä pellit kii kuten entisellä miehellä.

    Kulttuuria täällä on harrastettu, kirjoja luettu ja taiteita harrastettu. Minullekin tuli postista Bilteman kamaluettelo. On siinä tutkimista!
    Niin että jälleen joukon jatkona tässä itsekukin, sano. Lutuisen mukavaa syyskuun loppua!


  • Aurinko on paistanut tänään täällä Helsingissäkin. Syyskuu on meneillään ja täällä ei ole vielä sellaista ruskaa kuin vaikkapa viime viikonlopulla, jolloin ajoimme Seinäjoelle. Lapissa oli aina hieno ruska kun mieheni ja isänsä ajoivat sinne syyskuun toisella viikolla patikoimaan viikoksi. Sitten isänsä sairastui kahdeksankymppisenä sen verran pahasti, että ne reissut jäivät. Eipä ole miehenikään siellä monta kertaa sen jälkeen käynyt.

   Noista julkkikirjoista, ei niitä juuri tarvitse ostaa, kun kaiken sisällön saa jo heti kirjan ilmestyttyä Ilta-Sanomista ym muista lehdistä. Kari Hotakainen on kyllä hyvä kirjailija samoin Jari Tervo, mutta Tervohan on entinen IS:n toimittaja, joten antaa kansalle, mitä kansa haluaa. Samanlainen kirjailijahan oli esim "Loka"Laitinen.

   En ole lukenut Kimi-kirjaa, mutta kyllä hänenkin ryyppäyksistään siellä kerrotaan, samoin isänsä alkoholin käytöstä. Jos ei kerrota mitään negatiivista kenestäkään julkusta, ei kirja varmaan myykään. Mutta miten kerrotaan, se on sen kirjan juju. Silläkin on varmaan merkitys, onko kirjan henkilö vielä elossa. Esim Vesku Loiri on hengissä, samoin Kimi. Matti Nykänen ei. Hänestä on kirjoitettu varmaan enemmän kuin kenestäkään onhan hän moninkertainen olympiakultamitalistimiehemme. Ja pääosassa juomingit ja naiset, kuten nyt Loirin kirjassa, joka vielä elää.

   Mira

   • Täälläkin paistaa aurinko, joten lähdin vihdoinkin kauppareissulle, mutta pilvinenpäivä olisi sittenkin ollut parempi, sillä kovasti häikäisi ajamista.

    Tietenkin oli matkani tuonne 12 km päähän Lidliin, eikä tuohon parin nurkantaakse, koska tarvitsin sitä UTH-maitoa, sillä siellä maito on halvempaa ja ne on niissä laatikoissa, joita on nyt tuolla auton takakontissa ja kestää tammikuulle. Toki haen ne pois sieltä kunhan "ehdin"!D

    Olipahan reissu, sanon minä, koska minun täytyisi käydä useammin ajelemassa tuolla "liikenteessä", sillä olen kyllä lukenut lehdestä, että täällä on hieman holtiton liikennekulttuuri, mutta hyvä, että mummo pääsi hengissä kotiin.D

    Kirjoja minäkin luen paljon ja viimeksi kirjoitinkin, että olin "monot jonossa" mennäkseni kirjastoautolle, mutta tulikin viesti, että auto on remontissa. Vaan ylläripylläri, eilen toi kirjastoauton- täti minulle kaksi kirjaa aivan koti ovelle. Tosin hän asuu tuossa lähitalossa, mutta silti, erittäin hyvää palvelua täällä on.

    Toinen iloinen ylläri oli, kun oli nuo synttärinikin ja tuli mieleeni, että mieheni soitti minulle aina heti anivarhain aamulla ja nyt ei kukaan, mukamas. Puhelin soi kuitenkin jo klo <9 ja veljeni soitti. Meillähän on ollut pientä skismaa ja emme pahemmin soittele toisillemme, joten sikäli yllätys ja iloinen porina siinä taas käytiinkin. Tyttärenikin piipahti illalla töistä tullessaan ja toi ihanaa lohivoileipäkakkua, joten kyllä minua muistetaan kuten Facessakin oli yhdet onnittelut.

    Vaan ne roskat odottaa viejäänsä, mutta kyllä nekin tuossa piakkoin järjestyy, kunhan haen autoni oven eteen ja saan nuo maitolaatikot sisälle ja roskat autoon ja eikun menoksi.
    Nyt pikaisesti tuo kirjan pariin, koska minua ei maailman murheet paina ja leipänikin syön ilman kyyneleitä.


   • Kristiina23 kirjoitti:

    Täälläkin paistaa aurinko, joten lähdin vihdoinkin kauppareissulle, mutta pilvinenpäivä olisi sittenkin ollut parempi, sillä kovasti häikäisi ajamista.

    Tietenkin oli matkani tuonne 12 km päähän Lidliin, eikä tuohon parin nurkantaakse, koska tarvitsin sitä UTH-maitoa, sillä siellä maito on halvempaa ja ne on niissä laatikoissa, joita on nyt tuolla auton takakontissa ja kestää tammikuulle. Toki haen ne pois sieltä kunhan "ehdin"!D

    Olipahan reissu, sanon minä, koska minun täytyisi käydä useammin ajelemassa tuolla "liikenteessä", sillä olen kyllä lukenut lehdestä, että täällä on hieman holtiton liikennekulttuuri, mutta hyvä, että mummo pääsi hengissä kotiin.D

    Kirjoja minäkin luen paljon ja viimeksi kirjoitinkin, että olin "monot jonossa" mennäkseni kirjastoautolle, mutta tulikin viesti, että auto on remontissa. Vaan ylläripylläri, eilen toi kirjastoauton- täti minulle kaksi kirjaa aivan koti ovelle. Tosin hän asuu tuossa lähitalossa, mutta silti, erittäin hyvää palvelua täällä on.

    Toinen iloinen ylläri oli, kun oli nuo synttärinikin ja tuli mieleeni, että mieheni soitti minulle aina heti anivarhain aamulla ja nyt ei kukaan, mukamas. Puhelin soi kuitenkin jo klo <9 ja veljeni soitti. Meillähän on ollut pientä skismaa ja emme pahemmin soittele toisillemme, joten sikäli yllätys ja iloinen porina siinä taas käytiinkin. Tyttärenikin piipahti illalla töistä tullessaan ja toi ihanaa lohivoileipäkakkua, joten kyllä minua muistetaan kuten Facessakin oli yhdet onnittelut.

    Vaan ne roskat odottaa viejäänsä, mutta kyllä nekin tuossa piakkoin järjestyy, kunhan haen autoni oven eteen ja saan nuo maitolaatikot sisälle ja roskat autoon ja eikun menoksi.
    Nyt pikaisesti tuo kirjan pariin, koska minua ei maailman murheet paina ja leipänikin syön ilman kyyneleitä.

    Huomenet jälleen ja viikonloppu on edessä ja huomenissa menen Kuopioon, joten sunnuntaiaamuna toivon taas viestiäni laittavani.
    Sää näyttää mukavalta melkein kymmenen astetta mittarissa, ei hullummin näin syyskuun loppuun.

    Kristiina 23, lämpimästi toivotan onnea tulevalle elämälle, niin ne vuodet vierii, paljon ehtii tapahtua, kun seuraavan syntymäpäiväsi tavoitat.
    Ei noita puhelin soittoja aivan hirveästi ole minullekaan tullut, ei syntymäpäivänä, ei muutenkaan.
    Onko niin, että ihmiset unohtavat helposti, vai pitävätkö turhana suun soittona, kaikki asiathan ovat käymistilassa, mikään ei ole kuin ennen.

    Mira kirjoitit kirjoista, minä olen ajatellut, että rupean nyt lukemaan, kun tuo käsityön teko kuuluu vähennettävien hommien joukkoon, jospa into tuohon kirjojen lukemiseen syttyisi.
    Olen lukenut paljon aikoinaan, ja ahmimalle piti kirjan loppuun päästä, nyt ei eka sivuakaan ajatukset mukana pysy.
    Olen aikakauslehtien avulla noita luku taitoja yrittänyt sisäistää uusien halujen joukkoon, uskon onnistuvani, pitkälläni en voi lukea, mutta istuen ja pöydän ääressä onnistuu;)
    Kari Hotakainen on tullut tutuksi "Pitääkö olla huolissaan" ohjelman myötä ja miellyttävän kuvan olen hänestä saanut, kuten kaikista sen ohjelman väestä.

    Tulipa mieli hyväksi, kun Hurskainen on oikein rekisterin kautta pirttiin löytänyt, nyt se varmaan sujuukin hyvin, jatketaan ja tätä uudistusta opetellaan.
    Vielä kun ynnämuulla rupeaa sujumaan, kaikki hyvin.

    Sini-sirkun kiittelyihin terveyden hoidon asioissa yhdyn minäkin, sillä aina on hyvin hommat hoituneet ihan terveyskeskuksessa.
    Kiitollinen olen myös tästä ajasta ja omasta voinnistani, pitää sanoa laulun sanoin, joka aamu on armo uus:)

    Tuo Makriinan haluttomuuden ymmärrän hyvin, sen olen kokenut minäkin, kaikesta luopumista se tämä elämä alkaa olla, vaikka juuri tytär soitti ja jutustelu muutto hommien asiaa, saapa nähdä onnistuuko.
    Lupasi olla hoitelemassa asian tiimoilta, jos suunnitelmat onnistuu.
    Kaikki voi pyllähtää päälaelleen, mutta eipä korkealta putoa, kuin luudalta lattialle, jos mönkään menee.

    Kyllähän suurempi aika onneksi vielä on muuta kuin koneella istumista, vaikka aamu rupeamat tässä meneekin
    Vähän tottumista tämä uudistus vaatii, sekavan tuntuinen on, tai lukemista enemmän etusivuilla, mutta eiköhän tästäkin yli päästä, näin toivon ynnämuu myös sinun kohdalla olevan ja onkin, johan lupauksia syntyi;)

    Nyt jotain oikean elämän tekemistä alan toteuttamaan, aurinko ilmestyi paistamaan ja se kummasti innon päälle iski, kyllä se ilta tulee tänäänkin.
    Heipparallaa!


   • SkillaN kirjoitti:

    Huomenet jälleen ja viikonloppu on edessä ja huomenissa menen Kuopioon, joten sunnuntaiaamuna toivon taas viestiäni laittavani.
    Sää näyttää mukavalta melkein kymmenen astetta mittarissa, ei hullummin näin syyskuun loppuun.

    Kristiina 23, lämpimästi toivotan onnea tulevalle elämälle, niin ne vuodet vierii, paljon ehtii tapahtua, kun seuraavan syntymäpäiväsi tavoitat.
    Ei noita puhelin soittoja aivan hirveästi ole minullekaan tullut, ei syntymäpäivänä, ei muutenkaan.
    Onko niin, että ihmiset unohtavat helposti, vai pitävätkö turhana suun soittona, kaikki asiathan ovat käymistilassa, mikään ei ole kuin ennen.

    Mira kirjoitit kirjoista, minä olen ajatellut, että rupean nyt lukemaan, kun tuo käsityön teko kuuluu vähennettävien hommien joukkoon, jospa into tuohon kirjojen lukemiseen syttyisi.
    Olen lukenut paljon aikoinaan, ja ahmimalle piti kirjan loppuun päästä, nyt ei eka sivuakaan ajatukset mukana pysy.
    Olen aikakauslehtien avulla noita luku taitoja yrittänyt sisäistää uusien halujen joukkoon, uskon onnistuvani, pitkälläni en voi lukea, mutta istuen ja pöydän ääressä onnistuu;)
    Kari Hotakainen on tullut tutuksi "Pitääkö olla huolissaan" ohjelman myötä ja miellyttävän kuvan olen hänestä saanut, kuten kaikista sen ohjelman väestä.

    Tulipa mieli hyväksi, kun Hurskainen on oikein rekisterin kautta pirttiin löytänyt, nyt se varmaan sujuukin hyvin, jatketaan ja tätä uudistusta opetellaan.
    Vielä kun ynnämuulla rupeaa sujumaan, kaikki hyvin.

    Sini-sirkun kiittelyihin terveyden hoidon asioissa yhdyn minäkin, sillä aina on hyvin hommat hoituneet ihan terveyskeskuksessa.
    Kiitollinen olen myös tästä ajasta ja omasta voinnistani, pitää sanoa laulun sanoin, joka aamu on armo uus:)

    Tuo Makriinan haluttomuuden ymmärrän hyvin, sen olen kokenut minäkin, kaikesta luopumista se tämä elämä alkaa olla, vaikka juuri tytär soitti ja jutustelu muutto hommien asiaa, saapa nähdä onnistuuko.
    Lupasi olla hoitelemassa asian tiimoilta, jos suunnitelmat onnistuu.
    Kaikki voi pyllähtää päälaelleen, mutta eipä korkealta putoa, kuin luudalta lattialle, jos mönkään menee.

    Kyllähän suurempi aika onneksi vielä on muuta kuin koneella istumista, vaikka aamu rupeamat tässä meneekin
    Vähän tottumista tämä uudistus vaatii, sekavan tuntuinen on, tai lukemista enemmän etusivuilla, mutta eiköhän tästäkin yli päästä, näin toivon ynnämuu myös sinun kohdalla olevan ja onkin, johan lupauksia syntyi;)

    Nyt jotain oikean elämän tekemistä alan toteuttamaan, aurinko ilmestyi paistamaan ja se kummasti innon päälle iski, kyllä se ilta tulee tänäänkin.
    Heipparallaa!

    No missäs porukka nyt luurailee, kun kukaan ei ole laittanut viestiä. Ajattelinkin ehdottaa, että jokainen lukija laittaisi Skillanin viestiin tuon nuolen, josta tulee pisteitä, niin näkisi edes, onko kukaan käynyt kahveella tai edes kaakaolla. Kukaanhan ei tietenkään tunnusta käyneensä siellä nurkkakaapilla, koska juomat on melkein Late-vainaan tuomia.

    Minä sentään kävin saunassa äsken, koska parikertaa jätin väliin ja tyydyin suihkuun, jossa en suinkaan käy edes jokapäivä, sillä iho kuivuu liikaa ja eikä tässä ole hiki pintaan tullut. Toki pientä pintapesua teen, kuten naama ja kainalot ja bideesuihkulla tulee tuo alapääkin putsattua.

    Eipä minullakaan ole mitää kiireellä kerrottavaa, kuten äitini tapasi sanoa joskus. Autossa on edelleen ostoksiani, mutta sielläpähän ovat, koska ne on takakontissa ja on minulla nykyisin ovetkin lukossa, joita usein pidän kyllä aukikkin.

    Ai, pirulauta, tuo autonkatsastuskin täytyisi hoitaa heti ensikuun alussa, vaikka ykköseen päätyykin rekkari, joten senkinvoisin siirtää tammikuulle, mutta silloin voi olla lunta ja jäätä. Toisaalta lukaisin, että jo ensi sunnuntaina voi tulla lunta, mutta en lukenyt, että mihin? Toivottavasti ei sinne Kuopioon.


   • Kristiina23 kirjoitti:

    No missäs porukka nyt luurailee, kun kukaan ei ole laittanut viestiä. Ajattelinkin ehdottaa, että jokainen lukija laittaisi Skillanin viestiin tuon nuolen, josta tulee pisteitä, niin näkisi edes, onko kukaan käynyt kahveella tai edes kaakaolla. Kukaanhan ei tietenkään tunnusta käyneensä siellä nurkkakaapilla, koska juomat on melkein Late-vainaan tuomia.

    Minä sentään kävin saunassa äsken, koska parikertaa jätin väliin ja tyydyin suihkuun, jossa en suinkaan käy edes jokapäivä, sillä iho kuivuu liikaa ja eikä tässä ole hiki pintaan tullut. Toki pientä pintapesua teen, kuten naama ja kainalot ja bideesuihkulla tulee tuo alapääkin putsattua.

    Eipä minullakaan ole mitää kiireellä kerrottavaa, kuten äitini tapasi sanoa joskus. Autossa on edelleen ostoksiani, mutta sielläpähän ovat, koska ne on takakontissa ja on minulla nykyisin ovetkin lukossa, joita usein pidän kyllä aukikkin.

    Ai, pirulauta, tuo autonkatsastuskin täytyisi hoitaa heti ensikuun alussa, vaikka ykköseen päätyykin rekkari, joten senkinvoisin siirtää tammikuulle, mutta silloin voi olla lunta ja jäätä. Toisaalta lukaisin, että jo ensi sunnuntaina voi tulla lunta, mutta en lukenyt, että mihin? Toivottavasti ei sinne Kuopioon.

    Pliiss, älä kerro enää alapääsi putsauksesta. Tämä on kahvipaikka, jotkut hygieniasäännöt sentään täälläkin !


   • Anonyymi kirjoitti:

    Pliiss, älä kerro enää alapääsi putsauksesta. Tämä on kahvipaikka, jotkut hygieniasäännöt sentään täälläkin !

    Eikös alapään putsau kuulu juuri tuohon hygieeniaan? Ajattelin senkin mainita, koska en käy jokaviikko saunassa.

    Juo sinäkin kahvisi rauhassa, tai ota rohkaisua tuolta nurkka kaapista, niin johan helpottaa.


   • Kristiina23 kirjoitti:

    No missäs porukka nyt luurailee, kun kukaan ei ole laittanut viestiä. Ajattelinkin ehdottaa, että jokainen lukija laittaisi Skillanin viestiin tuon nuolen, josta tulee pisteitä, niin näkisi edes, onko kukaan käynyt kahveella tai edes kaakaolla. Kukaanhan ei tietenkään tunnusta käyneensä siellä nurkkakaapilla, koska juomat on melkein Late-vainaan tuomia.

    Minä sentään kävin saunassa äsken, koska parikertaa jätin väliin ja tyydyin suihkuun, jossa en suinkaan käy edes jokapäivä, sillä iho kuivuu liikaa ja eikä tässä ole hiki pintaan tullut. Toki pientä pintapesua teen, kuten naama ja kainalot ja bideesuihkulla tulee tuo alapääkin putsattua.

    Eipä minullakaan ole mitää kiireellä kerrottavaa, kuten äitini tapasi sanoa joskus. Autossa on edelleen ostoksiani, mutta sielläpähän ovat, koska ne on takakontissa ja on minulla nykyisin ovetkin lukossa, joita usein pidän kyllä aukikkin.

    Ai, pirulauta, tuo autonkatsastuskin täytyisi hoitaa heti ensikuun alussa, vaikka ykköseen päätyykin rekkari, joten senkinvoisin siirtää tammikuulle, mutta silloin voi olla lunta ja jäätä. Toisaalta lukaisin, että jo ensi sunnuntaina voi tulla lunta, mutta en lukenyt, että mihin? Toivottavasti ei sinne Kuopioon.

    Terve vaan pirtin rauhaan, kotiuduin minäkin illaksi, ja luin tässä palsta-antia ja purskahdin nauruun Tellukan linkille noista Svea mamman pissisväskor'ista. Kaikenlaista

    Mikähän hellyttelysana sekin on, kun suomenruotsalaisetkin sanoo,.."en sådan liten pissisväska"
    Höh, kunhan ei vaan k**si nouse päähän, varoittaa reilu suomalainen sanonta!

    Vanhat ystäväni Suvisaaristosta muuttavat liian isosta omakoti talostaan itäpuolelle H:kiä. Tuskin enää Suvisaaristoon tämän päivän jälkeen minulla onkaan asiaa.

    Maanantaina tulevat miniä ja poikani kyläilemään, mutta viikonlopun saan sulatella päivän tapahtumia
    '
    Tämän päivän ecotekoni oli lyödä läppäri ja tv kiinni ja lähteä haistelemaan meri-ilmaa mukavan lämpimässä säässä. Vatsakin jo kylläinen tarjottavista, joten

    Hauskaa iltaa kaikille! 😊))


   • Kristiina23 kirjoitti:

    Eikös alapään putsau kuulu juuri tuohon hygieeniaan? Ajattelin senkin mainita, koska en käy jokaviikko saunassa.

    Juo sinäkin kahvisi rauhassa, tai ota rohkaisua tuolta nurkka kaapista, niin johan helpottaa.

    Kyllä yritän ryhdikkäästi kestää kerronnan alapesusta;) Nurkkakaapilla
    en ole käynyt, joten en tiedä onko vai ei. Minun pääni on mennyt huteroksi,
    joten ei ole vara" väkevillä leikkiä".
    Oli pieni asia terveyskeskuksessa. Jonotin ja ihmettelin kun mikään ei
    liiku. Sitten tuli ilmoitus, että tietojärjestelmä on kaatunut ja ei tietoa
    kauanko korjaus kestää. Mikään ei toimi ilman tietojärjestelmää. Ehkä
    olisi paikallaan varajärjestelmä, kynä ja paperia:)
    Hyvä kun Hurskainen on päässyt mukaan Pirttiin. Minulla ongelmat
    jatkuvat, ehkä anonyyminä onnistun. Saapa nähdä. Heippa!
    ynnämuu tässä.


   • SkillaN kirjoitti:

    Huomenet jälleen ja viikonloppu on edessä ja huomenissa menen Kuopioon, joten sunnuntaiaamuna toivon taas viestiäni laittavani.
    Sää näyttää mukavalta melkein kymmenen astetta mittarissa, ei hullummin näin syyskuun loppuun.

    Kristiina 23, lämpimästi toivotan onnea tulevalle elämälle, niin ne vuodet vierii, paljon ehtii tapahtua, kun seuraavan syntymäpäiväsi tavoitat.
    Ei noita puhelin soittoja aivan hirveästi ole minullekaan tullut, ei syntymäpäivänä, ei muutenkaan.
    Onko niin, että ihmiset unohtavat helposti, vai pitävätkö turhana suun soittona, kaikki asiathan ovat käymistilassa, mikään ei ole kuin ennen.

    Mira kirjoitit kirjoista, minä olen ajatellut, että rupean nyt lukemaan, kun tuo käsityön teko kuuluu vähennettävien hommien joukkoon, jospa into tuohon kirjojen lukemiseen syttyisi.
    Olen lukenut paljon aikoinaan, ja ahmimalle piti kirjan loppuun päästä, nyt ei eka sivuakaan ajatukset mukana pysy.
    Olen aikakauslehtien avulla noita luku taitoja yrittänyt sisäistää uusien halujen joukkoon, uskon onnistuvani, pitkälläni en voi lukea, mutta istuen ja pöydän ääressä onnistuu;)
    Kari Hotakainen on tullut tutuksi "Pitääkö olla huolissaan" ohjelman myötä ja miellyttävän kuvan olen hänestä saanut, kuten kaikista sen ohjelman väestä.

    Tulipa mieli hyväksi, kun Hurskainen on oikein rekisterin kautta pirttiin löytänyt, nyt se varmaan sujuukin hyvin, jatketaan ja tätä uudistusta opetellaan.
    Vielä kun ynnämuulla rupeaa sujumaan, kaikki hyvin.

    Sini-sirkun kiittelyihin terveyden hoidon asioissa yhdyn minäkin, sillä aina on hyvin hommat hoituneet ihan terveyskeskuksessa.
    Kiitollinen olen myös tästä ajasta ja omasta voinnistani, pitää sanoa laulun sanoin, joka aamu on armo uus:)

    Tuo Makriinan haluttomuuden ymmärrän hyvin, sen olen kokenut minäkin, kaikesta luopumista se tämä elämä alkaa olla, vaikka juuri tytär soitti ja jutustelu muutto hommien asiaa, saapa nähdä onnistuuko.
    Lupasi olla hoitelemassa asian tiimoilta, jos suunnitelmat onnistuu.
    Kaikki voi pyllähtää päälaelleen, mutta eipä korkealta putoa, kuin luudalta lattialle, jos mönkään menee.

    Kyllähän suurempi aika onneksi vielä on muuta kuin koneella istumista, vaikka aamu rupeamat tässä meneekin
    Vähän tottumista tämä uudistus vaatii, sekavan tuntuinen on, tai lukemista enemmän etusivuilla, mutta eiköhän tästäkin yli päästä, näin toivon ynnämuu myös sinun kohdalla olevan ja onkin, johan lupauksia syntyi;)

    Nyt jotain oikean elämän tekemistä alan toteuttamaan, aurinko ilmestyi paistamaan ja se kummasti innon päälle iski, kyllä se ilta tulee tänäänkin.
    Heipparallaa!

    Nyt sain intoa pihan siivoamiseen, mutta eihän se toki kerralla valmiiksi tullut.
    Lehtikompostorissa on runsaasti multaa, sillä en ole sitä pariin vuoteen tyhjentänyt. Siirsin sen vuosi sitten aurinkoisempaan paikkaan, ja nyt on kompostointi onnistunut hyvin. Kaadan perennat pois ja lisään sitten penkkeihin ohuen kerroksen kompostimultaa. Uskon, että kasvini pitävät uudesta mullasta.
    Ruohonleikkurini ei käynnisty. Harmittaa, pitääkö ostaa vanhoilla päivillään uusi. Olisin toivonut, että se olisi pysynyt minulle uskollisena vielä. Kannattaako ostaa näin syksyllä? Saattaisi olla edullisempi kuin kevään kiivastuksissa, kun kaikki hyökkäävät ostoksille.
    Mitä mieltä ovat kolleegat?
    Selkä ei tykännyt. Olin aikamoinen kankikaikkonen, kun sain työkalut vajaan. Mutta nyt olen jo taas iskussa. huomenna pitää jatkaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä yritän ryhdikkäästi kestää kerronnan alapesusta;) Nurkkakaapilla
    en ole käynyt, joten en tiedä onko vai ei. Minun pääni on mennyt huteroksi,
    joten ei ole vara" väkevillä leikkiä".
    Oli pieni asia terveyskeskuksessa. Jonotin ja ihmettelin kun mikään ei
    liiku. Sitten tuli ilmoitus, että tietojärjestelmä on kaatunut ja ei tietoa
    kauanko korjaus kestää. Mikään ei toimi ilman tietojärjestelmää. Ehkä
    olisi paikallaan varajärjestelmä, kynä ja paperia:)
    Hyvä kun Hurskainen on päässyt mukaan Pirttiin. Minulla ongelmat
    jatkuvat, ehkä anonyyminä onnistun. Saapa nähdä. Heippa!
    ynnämuu tässä.

    Hitsi, että pelästyin, että onko se ynnämuu, joka pelästyy alapesusta, mutta ilmeisesti ei ollutkaan, vaan joku outo kulkija, joka ei edes puustaimiaan pistänyt.

    Edelleen toivoisin, että te kaikki rekatut pistäisitte Skillanille sen nuolen, josta tulee piste lisää. Se olisi kuin päiväkirja, tai vieraskirja, josta näkisi, kuinka moni on Pirtiin piipahtanut. Nythän on luvassa, siis tulossa myös ne entiset punaiset peukut, joilla voi ilmaista oman mielipiteensä kirjoittamatta mitään perusteita.

    Tuosta kirjautumisesta, niin minullahan on tämä rekattu nikki, joka on aina päällä, mikäli en ole luuraillut tuolla jossain, mutta heti huomaan ja voin varmistaa, että olen rekattu. Silti voin kirjoitella myös anonyyminä, jota ikäväkyllä myös harrastan siinä pelossa, että "turpiin tulee" ja se voi sattua!!DD


  • Itse en olisi selvinnyt kirjautumisesta. Sitä yritettiin kaverien taidoilla, mutta ei onnistuttu. Operaattorin tarjoama gurupalvelu puhdisti myös koneeni haittaohjelmista.
   Niitä löytyi 25 kpl. Kaikki palomuurit ovat olleet päivitettyinä, mutta tosi taitavat henkilöt pystyvät ne kiertämään.

   Ynnämuu taitaa itse pystyä poistamaan itse haittaohjelmat. Melko yksinkertaiselta näyttää kun asiantuntija ne poistaa, mutta liian vaikeita minulle.

   Nuohooja kävi tänään. Hänen työturvallisuuden tarvitsemat telineet purin katolta pois. Kovasti se otti voimilleni. Onpa tässä aikaa levätä. Katsellaan!

  • Hyvää huomenta aurinkoiseen aamuun!
   10° asteen lämpötilakin on jo näin aikaiseen. Eilen jo oli tuntuvasti lämpimämpää ja nukuinkin ikkuna raollaan koko yön.

   Nythän syksyllä tuo merivesi lämmittää rannikkoalueita vielä pitkään, mannerilmasto on aina nopeimmin viilenevä, tuulista riippuen.
   Tuulesta puheenollen ei yhtään liikahda runsaat lehtipuut ikkunamaisemassani, kaunis ja harras on aamuhetki.

   Hyvää viikonloppua toivottaen!

  • Hurskainen kehui tuolla löytäneensä avun "gurun" avulla. Minullakin on alkanut hiiri tehdä omaa elämäänsä ja epäilen, että kone vetelee taas viimeisiään.

   Veljeni (67-v) kertoi menevänsä koulutukseen näistä tietsikka ongelmista, kuten juuri putsauksisa ja uteli minulta, että osaanko? No, en tietenkään, koska kone mielestäni putsaa niitä ajallaan ja joskus kyllä löysin sellaisen ohjelman, kuin " kovalevyn eheytys", vaan missä sekin lienee.

   Niin, veljeni sanonnan mukaan on pian koneeni aivan jutturassa, johon minä puolustaudui, että menen taas kauppaan ja ostan uuden. Paitsi en mitään läppäriä, vaan kunnon pöytäkoneen.

   • Minä olen sitä mieltä, että en opi tietokoneen salaisuuksia, pitäisi saada koulutus, joka alkaa AAaasta ja kertoo kaiken tietokoneesta.
    Ihan yksinkertaisetkin sanonnat ja neuvot menevät imulla yli hilseen. Pelkään aina, että koneeni jumittuu, jos kosken tai teen jotain uutta.
    Jälkipolvi sanoi aikanaan, että harjoittele ja kokeile, ei se räjähdä. No kun minä sitten harjoittelin ja kokeilin, ja kone sitten jumittui - ei sentään räjähtänyt - niin jälkikasvu sanoi: Älä hyvä ihminen mene koskemaan noita ohjelmia/sivustoja/tekstejä - naputtele sinä vaan Suomi24:ää.
    Kävin kurssejakin, mutta ohjelmathan vanhenevat puolessa vuodessa. Jos ostaa uuden koneen, kaikki menneet ohjeet on unohdettava.
    Tietokoneen käyttäjäksi on synnyttävä. Mitä pienempi lapsi, sitä varmemmin hän konetta käsittelee.


   • Makriina2 kirjoitti:

    Minä olen sitä mieltä, että en opi tietokoneen salaisuuksia, pitäisi saada koulutus, joka alkaa AAaasta ja kertoo kaiken tietokoneesta.
    Ihan yksinkertaisetkin sanonnat ja neuvot menevät imulla yli hilseen. Pelkään aina, että koneeni jumittuu, jos kosken tai teen jotain uutta.
    Jälkipolvi sanoi aikanaan, että harjoittele ja kokeile, ei se räjähdä. No kun minä sitten harjoittelin ja kokeilin, ja kone sitten jumittui - ei sentään räjähtänyt - niin jälkikasvu sanoi: Älä hyvä ihminen mene koskemaan noita ohjelmia/sivustoja/tekstejä - naputtele sinä vaan Suomi24:ää.
    Kävin kurssejakin, mutta ohjelmathan vanhenevat puolessa vuodessa. Jos ostaa uuden koneen, kaikki menneet ohjeet on unohdettava.
    Tietokoneen käyttäjäksi on synnyttävä. Mitä pienempi lapsi, sitä varmemmin hän konetta käsittelee.

    Kirjoitit ylempänä ruohonleikkurista joka ei käynnistynyt. Minulla on vanha Siga, appiukon peruja. Leikkasin ruohokon toissapäivänä. Ei käynnistynyt heti piti lämmitellä. Kun sain ruohikon laikattua, tein talvihuollon. Poistin öljyt ja bensan koneesta, otin tulpan pois paikoltaa, puhdistin koneen alusen ja vein talvivarastoon. Keväällä suodattimen tarkastus, pensaa ja öljyä, tulppa paikoilleen ja vanha palvelijani toimii.


   • Makriina2 kirjoitti:

    Minä olen sitä mieltä, että en opi tietokoneen salaisuuksia, pitäisi saada koulutus, joka alkaa AAaasta ja kertoo kaiken tietokoneesta.
    Ihan yksinkertaisetkin sanonnat ja neuvot menevät imulla yli hilseen. Pelkään aina, että koneeni jumittuu, jos kosken tai teen jotain uutta.
    Jälkipolvi sanoi aikanaan, että harjoittele ja kokeile, ei se räjähdä. No kun minä sitten harjoittelin ja kokeilin, ja kone sitten jumittui - ei sentään räjähtänyt - niin jälkikasvu sanoi: Älä hyvä ihminen mene koskemaan noita ohjelmia/sivustoja/tekstejä - naputtele sinä vaan Suomi24:ää.
    Kävin kurssejakin, mutta ohjelmathan vanhenevat puolessa vuodessa. Jos ostaa uuden koneen, kaikki menneet ohjeet on unohdettava.
    Tietokoneen käyttäjäksi on synnyttävä. Mitä pienempi lapsi, sitä varmemmin hän konetta käsittelee.

    Neljäs kone minulla jo, aina olen saanut edellisen tiedot muistitikulla uuteen läppäriin. Jos samaa selainta suosii, niin samoinhan se toimii uudessakin mallissa.
    Selaintahan voi vaihtaa mielin määrin, kaikkihan ne ohjaa ihan ymmärrettävästi.

    Itse tykkään muutoksista, ne on kivan haasteellisia ja pitää valppaana!

    Mulla on sekä Firefox että Safari selaimet työpöydälläni. Kettu niistä paras!

    Nuo asetusten tiedot on hyvä antaa olla rauhassa, joutuu joskus kyllä tarkastamaan niitä uusien päivitysten jälkeen, moikka.


   • Hei SkillaNin pirtti ja väki taas! Pilvisenä mutta ei susikylmänä tämä syyskuun viimeinen päivä avautui. Pilvet ohenivat ja iltapäivällä aurinko alkoi vielä lämmittämään. Saattoi jopa paikkamaalata päärakennuksen pellikattoa.

    Oikeastaan laskujen maksun helpottamiseksi hankin 1gt läppärin. Jouduin pyytämään alussa paljon apua koneen käytössä. Auttajani halusivat mun hankkivan pöytäkoneen. Se ensimmäinen käytetty oli aivan surkea. Huollot tulivat maksamaan paljon.
    Tilasin netistä kunnollisen Acer-merkkisen 8 gt, nykyaikaisen koneen. Alan liike laittoi sen pelityskuntoon. Kone on toiminut hyvin.

    Varsin ikävää on narista omista yöajan kolotuksistaan, mutta ei ole mukava herätä rikkoutuneiden olkapäiden kolotuksiin. Burana kipugeelivoitelu ja unen päästä vielä saa usein kiinni. Leposäryt ja kolotukset ovat monien ikäihmisten seuralaisia.
    Kun liikkeelle lähtee niin kolotukset häippäsevät. Hyvää illanjatkoa kaikille.


   • Hurskainen kirjoitti:

    Hei SkillaNin pirtti ja väki taas! Pilvisenä mutta ei susikylmänä tämä syyskuun viimeinen päivä avautui. Pilvet ohenivat ja iltapäivällä aurinko alkoi vielä lämmittämään. Saattoi jopa paikkamaalata päärakennuksen pellikattoa.

    Oikeastaan laskujen maksun helpottamiseksi hankin 1gt läppärin. Jouduin pyytämään alussa paljon apua koneen käytössä. Auttajani halusivat mun hankkivan pöytäkoneen. Se ensimmäinen käytetty oli aivan surkea. Huollot tulivat maksamaan paljon.
    Tilasin netistä kunnollisen Acer-merkkisen 8 gt, nykyaikaisen koneen. Alan liike laittoi sen pelityskuntoon. Kone on toiminut hyvin.

    Varsin ikävää on narista omista yöajan kolotuksistaan, mutta ei ole mukava herätä rikkoutuneiden olkapäiden kolotuksiin. Burana kipugeelivoitelu ja unen päästä vielä saa usein kiinni. Leposäryt ja kolotukset ovat monien ikäihmisten seuralaisia.
    Kun liikkeelle lähtee niin kolotukset häippäsevät. Hyvää illanjatkoa kaikille.

    Sunnuntaiaamun hiljaisuutta, unia riitti seitsemään asti, kai se eilinen Kuopion matka voimat vei, tuli polvia todella rasitettua.
    Sää puolipilvinen, ei sada ei paista, tuuli näkyy myös oksia liikuttavan.

    Koneistanne olette kertoilleet, minulla tämä taitaa olla kolmas kone, joten voisi odottaa jo uuden koneen hankinnan olevan ajankohtainen kohta puoliin.
    Varmaan poikani pöytäkoneesta se alkoi, ensin pelailin ja sitten rohkenin aloitella myös näitä muita seurailemaan.

    Makriinan tavoin olen aivan ulalla näiden laitteiden kanssa, vaatisi aivan alusta aloitettavan tutustumisen, että tietäisi ja tuntisi edes kaikki nimikkeet, mikä mitäkin tarkoittaa.

    En jaksa kiinnostua niin paljon, että saisin kaiken osattavan päässäni pysymään, aika usein kävi minullakin alan opettaja neuvomassa ja pelasti monta kertaa pulasta, ohjeistikin, mutta kun ei päässä pysy, minkäs teet.
    Onnea eteenkin päin koneesi kanssa Hurskainen, ja vielä kerron, että meillä täällä päin huomenna eletään kuin viimeistä päivää;)

    Sini-sirkun olen huomannut taitajaksi näiden koneiden kanssa, kai se niin on jos kiinnostusta riittää oppii kaikenlaista helpommin.
    Olen minäkin huomannut, että käsitöiden ja askartelujen parissa osaan "säveltää" mallin nähtyäni.
    Näin Fasessa kuvan kirjankansista tehdystä valokuva albumista ja niinpä tein minäkin, onnistui hyvin.
    Kirjan lehdet vaan pois ja liimaamaan, nyt minulla on komea Valittujen Palojen kirjojen kansista tehty tikapuille kiinnitetty kuvasto lapsenlapsista ja lapsenlapsen lapsista.
    Tämä kirja sarja oli jo aikoinaan sisareni pannaan julistama ja nyt sitten olen todennut, että muuhun tarkoitukseen ei siitä ole.

    Samaan luotan Kristiinan 23:n tapaan, koneen sisällä huoltaja tekee hommia;)
    Olen kyllä huomannut jos minkinlaista ohjeistusta ja kauppaamista, mutta en ole sortunut, kun aika koneelleni loppuun tulee, uusitaan, jos vielä tarvetta on.

    Niinhän se on kaikkien koneiden kanssa on huolto tarpeen, kuten kerroit anonyymi ruohonleikkurista, ompelukone on sellainen laite myös, joka olisi silloin tällöin puhdistettava ja öljyttävä, olen sitä yrittänyt huoltaa joskus.
    Pientä korjailua aina vaan näkyy kaikessa kodin hommissa tulevan ja pitää sanoa, että kaikki ei meinaa omin avuin aina onnistua.

    Sain urakan, jouluun mennessä pitäisi kuusi pitkää huivia neuloa ja niin ohuesta langasta, että luulisi ettei puikolla kestä, mutta haaste on vastaan otettu ja nyt sitten on tekemistä, toivottavasti niska antaa mahdollisuuden tämän toteutukseen.
    Puikot kilisemään ja eipä valitusta, että mitä tekisin.
    Lepopäivää tai miten vaan, ulkoilukin kävisi, ehkä tallustan tarjouksia kaupasta hakemaan, hyvää päivää teille toisillekin.


   • SkillaN kirjoitti:

    Sunnuntaiaamun hiljaisuutta, unia riitti seitsemään asti, kai se eilinen Kuopion matka voimat vei, tuli polvia todella rasitettua.
    Sää puolipilvinen, ei sada ei paista, tuuli näkyy myös oksia liikuttavan.

    Koneistanne olette kertoilleet, minulla tämä taitaa olla kolmas kone, joten voisi odottaa jo uuden koneen hankinnan olevan ajankohtainen kohta puoliin.
    Varmaan poikani pöytäkoneesta se alkoi, ensin pelailin ja sitten rohkenin aloitella myös näitä muita seurailemaan.

    Makriinan tavoin olen aivan ulalla näiden laitteiden kanssa, vaatisi aivan alusta aloitettavan tutustumisen, että tietäisi ja tuntisi edes kaikki nimikkeet, mikä mitäkin tarkoittaa.

    En jaksa kiinnostua niin paljon, että saisin kaiken osattavan päässäni pysymään, aika usein kävi minullakin alan opettaja neuvomassa ja pelasti monta kertaa pulasta, ohjeistikin, mutta kun ei päässä pysy, minkäs teet.
    Onnea eteenkin päin koneesi kanssa Hurskainen, ja vielä kerron, että meillä täällä päin huomenna eletään kuin viimeistä päivää;)

    Sini-sirkun olen huomannut taitajaksi näiden koneiden kanssa, kai se niin on jos kiinnostusta riittää oppii kaikenlaista helpommin.
    Olen minäkin huomannut, että käsitöiden ja askartelujen parissa osaan "säveltää" mallin nähtyäni.
    Näin Fasessa kuvan kirjankansista tehdystä valokuva albumista ja niinpä tein minäkin, onnistui hyvin.
    Kirjan lehdet vaan pois ja liimaamaan, nyt minulla on komea Valittujen Palojen kirjojen kansista tehty tikapuille kiinnitetty kuvasto lapsenlapsista ja lapsenlapsen lapsista.
    Tämä kirja sarja oli jo aikoinaan sisareni pannaan julistama ja nyt sitten olen todennut, että muuhun tarkoitukseen ei siitä ole.

    Samaan luotan Kristiinan 23:n tapaan, koneen sisällä huoltaja tekee hommia;)
    Olen kyllä huomannut jos minkinlaista ohjeistusta ja kauppaamista, mutta en ole sortunut, kun aika koneelleni loppuun tulee, uusitaan, jos vielä tarvetta on.

    Niinhän se on kaikkien koneiden kanssa on huolto tarpeen, kuten kerroit anonyymi ruohonleikkurista, ompelukone on sellainen laite myös, joka olisi silloin tällöin puhdistettava ja öljyttävä, olen sitä yrittänyt huoltaa joskus.
    Pientä korjailua aina vaan näkyy kaikessa kodin hommissa tulevan ja pitää sanoa, että kaikki ei meinaa omin avuin aina onnistua.

    Sain urakan, jouluun mennessä pitäisi kuusi pitkää huivia neuloa ja niin ohuesta langasta, että luulisi ettei puikolla kestä, mutta haaste on vastaan otettu ja nyt sitten on tekemistä, toivottavasti niska antaa mahdollisuuden tämän toteutukseen.
    Puikot kilisemään ja eipä valitusta, että mitä tekisin.
    Lepopäivää tai miten vaan, ulkoilukin kävisi, ehkä tallustan tarjouksia kaupasta hakemaan, hyvää päivää teille toisillekin.

    Skillan! Ymmärränkö minä nyt oikein lukemani? Tarkoituksesi on käsin kutoa 6 pitkää huivia!
    Huoh. Minä en onnistu edes sukkaa kutomaan, kun jo niin kyllästyn, että kesken jää. Toiset ne ovat käsityöihmisiä, ja toiset eivät todellakaan ole.!
    Kyllä lapsille joskus vuosikymmenet sitten kudoin, pakkohan se oli, kun ei kapoista edes saanut tällaisia vaatteita kuin tänä päivänä. Pitihän lapsilla villatakit olla. Mutta kun se aika meni ohi, en kutonut edes lapsenlapsille yhtään mitään.

    Sain koulussa kerran kympin aineesta "Miten sukka syntyy". Siinä aloitin lampaasta ja lopetin päivittelyyn, kuinka kilometrin pituisesta langasta sitten väkerretään sukka.
    Ei tainnut opettajanikaan olla käsityöihmisiä, koska kympin antoi päivittelystäni.

    Hyvää työintoa ja iloista mieltä kaikille.


   • Makriina2 kirjoitti:

    Skillan! Ymmärränkö minä nyt oikein lukemani? Tarkoituksesi on käsin kutoa 6 pitkää huivia!
    Huoh. Minä en onnistu edes sukkaa kutomaan, kun jo niin kyllästyn, että kesken jää. Toiset ne ovat käsityöihmisiä, ja toiset eivät todellakaan ole.!
    Kyllä lapsille joskus vuosikymmenet sitten kudoin, pakkohan se oli, kun ei kapoista edes saanut tällaisia vaatteita kuin tänä päivänä. Pitihän lapsilla villatakit olla. Mutta kun se aika meni ohi, en kutonut edes lapsenlapsille yhtään mitään.

    Sain koulussa kerran kympin aineesta "Miten sukka syntyy". Siinä aloitin lampaasta ja lopetin päivittelyyn, kuinka kilometrin pituisesta langasta sitten väkerretään sukka.
    Ei tainnut opettajanikaan olla käsityöihmisiä, koska kympin antoi päivittelystäni.

    Hyvää työintoa ja iloista mieltä kaikille.

    Täällä toinen, jolta ei kutominen onnistu! Jotakin niin pakonomaista kuin edestakaiseen työhön liikutella kireitä silmukoita, jäi minullakin välttämättömiin lapsille!

    Ihailen ja arvostan käsityöihmisiä, tyttärenikin pehmeän rentoa työnjälkeä puikoilla. Koneompelulla toteutan itseäni parhaiten,...ja pensseleilläkin maalaan mitä kuohkeimpia villapaitoja 😂😂😂😂


  • Huomenta sateisesta aanusta, lämmintä on kuitenkin pitkälle toistakymmentä astetta, vielä ei ole yöhallakaan puraissut kukkia. On nautittu kolme ihanaa aurinkopäivää, ulkoiltu ja otettu kuvia dronekameralla , ruska jo elävöittää maisemia. Olimme myös kälyn seitsenkymppisillä, joissa sankaritar sai mieheltään lahjaksi ammattilaulajan säestäjineen , ihania serenadeja ja muistorikkaita lauluja, muutamaan koko juhlaväki yhtyi. Jäi tietysti aikaa myös seurustella , sehän juhlissa on parasta, pitopalvelu hoiti kaiken joustavasti.

   Jäi mieleen pirtissä Miaelinan viesti rakkaista äänistä ja kodikkaasta puheensorinasta, jonka saa aikaan rakkaiden istuminen saman pöydän ääressä hyvän ruuan ympärillä. Lapset kasvavat niin nopeasti, pienokaisen ääni on kuin heleä tiuku, eipä aikaakaan kuin jo pojille tulee ännenmurros ja sitten miehekäs ääni. Ihmeesti äänikin periytyy, itselläni on lauluäänialakin kuin äidilläni. Voin kuulla vaarinsa äänen äänen kaikuja vanhimmassa poikapuolisessa lapsenlapsessa, joka oli tänä syksynä jo armeijan kutsunnoissa, äitinsä ja mumminsa liikutukseksi, vastahan hän oli pikkuinen sylivauva.

   Kauniita syyspäiviä !

  • Huomentapäivää pirttiin. SkillaN taitaa olla vielä "matkoilla", vai olenko vain eksyksissä tämän uuden järjestyksen vuoksi ?

   Oli miten oli. "Etelään" on taas palattu antoisalta puolukkareissulta. Vaikka alku oli pieni pettymys marjan laadun kohdalla, se kyllä parani loppua kohti..)) Pääsin ihan entisille lukemille, 2 litraa tunnissa, käsin poimittuna. En siis kehu "nopeuttani" vaan marjasadon runsautta. Tutuilla marjastajilla oli sama kokemus: kun marjaa löytyi, sitä löytyi paljon.

   Metsäluonto ja hiljaisuus ovat minulle sellainen yhdistelmä, että kun metsästä tulen, olen kuin uusi ihminen, eheä ja voimaantunut. Plussaa oli vielä sekin, että minkäänlaiset "itikat" eivät häirinneet. Hirvikärpäsiä sanottiin olevan paljon. Itse en kohdannut ainottakaan.
   Myös meidän ikivanhat omenapuut ovat vanhemmiten alkaneet tuottaa hyvää hedelmää. Harmitti ihan jättää niitä maahan/puuhun, kun en mukaan saanut kaikkea ja tiesin, etten niitä kovasti ehtisi käsitellä kotiin päästyä.
   Pari pakkasyötä vain teki sen, että sienisato oli pääosin menetetty. Kehnäsientä kyllä sain ja kuivasin niitä pari yötä takan päällä. Hyvin kuivuivat. Muutaman rouskun löysin myös ja täältä kotipihalta lisää.
   Hautojen laitto talvikuntoon kuului minullakin ohjelmaan. Vanhempien, tädin ja nuoremman sukulaisten haudat laitoin: callunaa jäkäläpedillä ja havuja omalta pihalta.
   Meidänkin hauta on seurakunnan hoidossa, mutta niukkaahan se on: kukat kesäkuun 10:nen päivän jälkeen ja hautakynttilä joulun aikaan. Jos syksy on lämmin ja pitkä, hauta ehtii olla paljaana pari kuukautta.
   Touhukkaina ovat pirttiläisetkin olleet, lukemastani päätellen. Ristiäisistä/nimiäisistä oli puhetta. Nimiäisiä meilläkin on ollut ja kyllä se vähän kirpaisi, kun lähes 70-vuotias kastemekko jäi pois viralta.
   Näin se maailma muuttuu, eikä itse oikein osaa asettua uuteen, vaikka se hyväksyttävä on. Kuvaavaa on myös se, että nämä meidänkin "pakanalapset" ovat tykänneet uskonnosta kouluaineena. Nykyisin se opetus ei kai saa olla "tunnustuksellista" ja elämänkatsomustietona se opetussunnitelmissa meneekin, ainakin meillä.

   Epävakaata säätä on luvattu alkuviikkoon, parhaillaankin sataa. Menen taas huomenna kolmen lapsen perheeseen ja ruuan valmistukseen pitäisi ryhtyä.
   Kesäkurpitsalasagnea tein viimeksi ja sitä taitaa tänäänkin olla listallla. Myös eilen tehtyä kaalilaatikkoa (härkis/ohrariisi-sekoitus) otan matkaan. Ja lapsille pannukakkua tietenkin..))
   Mukavaa alkuviikkoa kaikille. Voikaa hyvin.

  • "Ketjusta on poistettu 2 asiatonta viestiä" lukeepi tuossa alimpana.
   Tsot tsot. Mitä kummaa.

   • Missä? En minä sellaista ilmoitusta löydä .


   • Anonyymi kirjoitti:

    Missä? En minä sellaista ilmoitusta löydä .

    Ihan alhaalla, viimeisen laatikon alla, sillä kuuluisalla pienellä kirjoitetulla tekstillä.


  • Kaunis, rauhallinen sunnuntaipäivä, aurinkoa ei kylläkään näy, mutta lempeän lämpöistä kuitenkin.
   Viimeisiä omenoita olen menossa hakemaan puusta, mutta ovat niin korkealla, että täytyy koettaa ravistamalla saada pois.
   Pelkään kyllä, että saan kuhmuja päähäni, kun ne kopisevat alas, no täytyy olla niin, ettei kumminkaan kasvoihin osu, ja lakki päähän! Eiköhän ne tule!

   Skillan on kovan urakan ottanut kutomisien kanssa. Minulla on kutominen enempi harrastus ollut, kuin urakointi, muutamat villasukat talven mittaan kudon.
   Hartiat ja niskat eivät tykkää, mutta kun on lepohetki, otan kutimen käteen ja laitan radion päälle JA siinä kuunnellessa sukka valmistuu!

   On oikein omenatorttua sunnuntain kunniaksi, sitä palanen ja teetä, on maistuvaa!
   Neeasalta hyvä vointia kaikille!

   • Nyt ei onnistu mikään, ei kirjautuminen, ei anonyyminäkään lähde. Kokeilen
    vielä. En kuitenkaan jatka tällä erää. Tämän olen saanut "uudistuksessa:)"
    Ehkä joskus palaan, saa nähdä. Terveisin ynnämuu.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nyt ei onnistu mikään, ei kirjautuminen, ei anonyyminäkään lähde. Kokeilen
    vielä. En kuitenkaan jatka tällä erää. Tämän olen saanut "uudistuksessa:)"
    Ehkä joskus palaan, saa nähdä. Terveisin ynnämuu.

    Lähtihän tuokin, mitäpä sen kummempaa tarvii olla?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Lähtihän tuokin, mitäpä sen kummempaa tarvii olla?

    Lähti! Monta kertaa yritin anonyyminäkin. Ei tullut ruksin paikkaa,
    josta olisi päässyt kuvia arvailemaan. Jotekin se tulla tupsahtaa
    vahingossa joskus harvoin.
    Kirjaus on toiminut lähes kymmenen vuotta. Nyt ei oikein millään.
    Tulee toinen nimi ja sillä ei pötki mihinkään .Olen kyllästynyt:((
    Nyt on merkki, että saattaa lähteä.
    Kyllä lopetan tämän turhan leipomisen, ellei korjausta tule. En
    tähän kaadu:))
    Teille toivon hyvää jatkoa kauas tulevaan! Nimmari: ynnämuu.


  • Pitihän se tulla Pirtin tuoksuja tulla aistimaan tänäänkin. Tuhruinen oli päivän sää. Sitä tihkusadetta riitti alkuiltapäivälle saakka.
   Kansanradion kuuntelun aikana takerruin haasteellisen kuvaristikon ratkomiseen. Kovin vaikeat jätän pätevimmille, myös ihan helppoihin ei ole kiinnostusta.

   Yöllä heräsin pohtimaan, pystynkö risoilla olkapäillä kantamaan klapeja uunien lämmittämiseen. Päivällä sitten huomasin käytännössä, ettei kuivista puista kasattu puukorin kantaminen mitenkään vaikeuksii tuota.

   Pienestä se on helpotus kii ja oikullista verkkopankkiasiointi. Naapurimaan toimittaman tiedelehden maksuksi ei kelvannut se konsernin nimi vaan se pienellä kotimaisen toimituksen nimellä HETI-maksu onnistui. Pärrytin noitua ongelman parissa jo riittävästi; taivaaseen minun on turha pyrkiä!

   Lähetään puolelta yöltä niittaamaan syyskuu -19 historia sivuille!

  • Hurskaiselle kiitos hyvästä kerronnasta! Toivon, että särkysi paranee!
   Samoja vaivoja myös miulla!

   • Huomenet syyskuun viimeiseen aamuun, huomenissa jo lokakuu alkaa, miten lokaisena se nähdään.
    Pilvistä on tänäänkin ja jotakin tihkua taivaalta tulee, sureeko syksy kesän loppumista?
    Huomenna on tyttären pojan syntymäpäivä, se ilon suvullemme aikoinaan toi.

    Hurskainen mainitsit taivaaseen menosta, en usko että muutama kirosana olisi esteenä sinne pääsyyn;)
    Mukava että joskus joku homma hoituu vähän helpommalla, mitä on kuvitellut, kyllä ne vaivat monesti kovin rajoittavia on.
    Kohtalo kavereita löytyy, kuten viesti esiin toi.

    Voi harmi tuo ynnämuun ongelmaa, en jaksa uskoa, etteikö jostakin apua löytyisi, eikös ne nuoret nämä hommat osaa ja varmaan apua antavat.
    Ikävältä tuo "kyllästymisesi" kuulosta, vaikka ymmärrän kyllä miten turhauttavaa on yrittää ja aina epäonnistua.
    Kuitenkin toivon ja uskonkin, että kaikki ajan kanssa selviää.

    Neeassa, tuliko kuhmuja päähän, hankala niiltä yläoksilta on omenoita alas saada, kolhiintuvatkin, kun korkealta putoavat.
    Eikös joku pussi systeemi ole kehitetty siihen hommaan?
    Niska se meinaa estää minunkin neulomiset/ virkkaamiset, mutta en anna helpolla periksi, ikkunan pesusta kyllä meinaan laistaa.

    Nopea olet demeter keräämään ja puolukassa sitä voikin hyvin harrastaa, on niin mukava kerättävä, jos vielä runsaasti on tarjolla.
    Kaiholla muistelen minäkin niitä punaisena pursuvia mättäitä silloin kauan sitten.
    Minulla on toivoa vielä kastemekon helmaan saada nimi lisättyä, toinen poikani tyttäristä lupasi näin ja jos elon päiviä riittää, saattaa se viides polvi aloittaa;)
    Tällä viikolla kanervat viemme haudalle, kohta jo lumi tulee, joten kiirekin alkaa olla, kesähoito onkin seurakunnan hotteissa.

    Kyllä ne geenit jossakin muodossa tuppaa esiin tulla jälkeläisten näkymissä, kuten Ramoona kerroit. peritään niin hyviä ,kuin huonojakin taitoja ja osaamisia..
    Niin se astuu minun tyttärentytön poika myös armeijan leipiin ensi vuonna.
    Kutsunnoissa kävi ja rajavartioon menee, kai tämä oli toivomuskin, en ymmärrä, en osaa noita armeijan nimityksiä, jotakin semmoista se oli ja sukat jo odottaa armeijan saappaisiin astujaa;)

    Makriina ja sini-sirkku tuota käsin tekemisen taitoa ihmetteli, se vaan on niin, että meille itse kullekin joku "kyky" annetaan, minulla se on käsityöt, tosin en taitajaksi lukeudu, ihastelen kovasti heitä jotka tekevät puikoillakin taideluomuksia.
    Intoa on enemmän kuin taitoa, mutta sukka on kyllä se työ, jonka minä uskallan sanoa onnistuvan.
    Paljon olen jos minkäkin laista yrittänyt, kangaspuilta ja merkkauksen tiimoilta, kudoin seinävaatteen ja merkkasin sen surutyönäni, nimeltään on Apila.
    Askartelu on myös hyvä ajan kulu ja sitä yrittelen vaihtelevin tuloksin, kohta se alkaa taas se jouluinen puuhastelu.
    Joulun hommat on jo hyvällä vauhdilla käsitöiden suhteen, eihän ne hetkessä valmistu ja nämä huivitkin joista kerroin tulee pukin konttiin.
    Huomasin nuo poistot tuolta välistä, hyvä että ylläpito seuraa, palstalla siihen onkin paljon aihetta.

    Nyt on selvittävä muihin hommiin, ei laiskan päiviä enää ennen joulua monia ole, muuten hukka perii.
    Oikein innostavaa viimeistä päivää ja uuden kuun alkua, toivottelen täältä Savon puolelta.


   • SkillaN kirjoitti:

    Huomenet syyskuun viimeiseen aamuun, huomenissa jo lokakuu alkaa, miten lokaisena se nähdään.
    Pilvistä on tänäänkin ja jotakin tihkua taivaalta tulee, sureeko syksy kesän loppumista?
    Huomenna on tyttären pojan syntymäpäivä, se ilon suvullemme aikoinaan toi.

    Hurskainen mainitsit taivaaseen menosta, en usko että muutama kirosana olisi esteenä sinne pääsyyn;)
    Mukava että joskus joku homma hoituu vähän helpommalla, mitä on kuvitellut, kyllä ne vaivat monesti kovin rajoittavia on.
    Kohtalo kavereita löytyy, kuten viesti esiin toi.

    Voi harmi tuo ynnämuun ongelmaa, en jaksa uskoa, etteikö jostakin apua löytyisi, eikös ne nuoret nämä hommat osaa ja varmaan apua antavat.
    Ikävältä tuo "kyllästymisesi" kuulosta, vaikka ymmärrän kyllä miten turhauttavaa on yrittää ja aina epäonnistua.
    Kuitenkin toivon ja uskonkin, että kaikki ajan kanssa selviää.

    Neeassa, tuliko kuhmuja päähän, hankala niiltä yläoksilta on omenoita alas saada, kolhiintuvatkin, kun korkealta putoavat.
    Eikös joku pussi systeemi ole kehitetty siihen hommaan?
    Niska se meinaa estää minunkin neulomiset/ virkkaamiset, mutta en anna helpolla periksi, ikkunan pesusta kyllä meinaan laistaa.

    Nopea olet demeter keräämään ja puolukassa sitä voikin hyvin harrastaa, on niin mukava kerättävä, jos vielä runsaasti on tarjolla.
    Kaiholla muistelen minäkin niitä punaisena pursuvia mättäitä silloin kauan sitten.
    Minulla on toivoa vielä kastemekon helmaan saada nimi lisättyä, toinen poikani tyttäristä lupasi näin ja jos elon päiviä riittää, saattaa se viides polvi aloittaa;)
    Tällä viikolla kanervat viemme haudalle, kohta jo lumi tulee, joten kiirekin alkaa olla, kesähoito onkin seurakunnan hotteissa.

    Kyllä ne geenit jossakin muodossa tuppaa esiin tulla jälkeläisten näkymissä, kuten Ramoona kerroit. peritään niin hyviä ,kuin huonojakin taitoja ja osaamisia..
    Niin se astuu minun tyttärentytön poika myös armeijan leipiin ensi vuonna.
    Kutsunnoissa kävi ja rajavartioon menee, kai tämä oli toivomuskin, en ymmärrä, en osaa noita armeijan nimityksiä, jotakin semmoista se oli ja sukat jo odottaa armeijan saappaisiin astujaa;)

    Makriina ja sini-sirkku tuota käsin tekemisen taitoa ihmetteli, se vaan on niin, että meille itse kullekin joku "kyky" annetaan, minulla se on käsityöt, tosin en taitajaksi lukeudu, ihastelen kovasti heitä jotka tekevät puikoillakin taideluomuksia.
    Intoa on enemmän kuin taitoa, mutta sukka on kyllä se työ, jonka minä uskallan sanoa onnistuvan.
    Paljon olen jos minkäkin laista yrittänyt, kangaspuilta ja merkkauksen tiimoilta, kudoin seinävaatteen ja merkkasin sen surutyönäni, nimeltään on Apila.
    Askartelu on myös hyvä ajan kulu ja sitä yrittelen vaihtelevin tuloksin, kohta se alkaa taas se jouluinen puuhastelu.
    Joulun hommat on jo hyvällä vauhdilla käsitöiden suhteen, eihän ne hetkessä valmistu ja nämä huivitkin joista kerroin tulee pukin konttiin.
    Huomasin nuo poistot tuolta välistä, hyvä että ylläpito seuraa, palstalla siihen onkin paljon aihetta.

    Nyt on selvittävä muihin hommiin, ei laiskan päiviä enää ennen joulua monia ole, muuten hukka perii.
    Oikein innostavaa viimeistä päivää ja uuden kuun alkua, toivottelen täältä Savon puolelta.

    Huomenta vaan kaikille. Yöllä tuli vettä perusteellisesti, kesän pölyt on nyt huuhdottu raikasta syksyä varten.
    Viikolla alkamat pihatyöni vain lotisevat märkinä, ei sinne ole menemistä. Olen onneksi elämäni aikana oppinut, ettei tekemättömiä töitä pidä surra, kyllä ne levollisesti odottavat. Ei niiden kimppuun yleensä kukaan väkisin hyökkää.
    Raukea aamu, nukuin kovin levottomasti suonenvetojen vuoksi. Olen saanut lahjaksi magneesiumgeeliä, jonka sitten muistin aamunkoitossa. Se on virotuliainen ja firman nimi ymmärtääkseni on Reedel Vara Oil, Vana-Mustamäe 3, Tallinn. Lieneekö siitä apua. Ainakin sitten jaksoin nukkua aamuun asti, jalat puupökkelöinä.
    Kymmeneen asti lopulta nukuin, mikä ei ole tapahtunut moniin kuukausiin.
    Uusin voimin uuteen viikkoon!


   • Myös minulla on oikea olkapää ollut jo monta kuukautta niin kipeä, että häiritsee esim hiustenlaittoa ja astioiden kaappiin nostelua tiskikoneesta. Vasen käsi joutunut hommiin enemmän, oikea kun ei nouse sen vertaa korkealle, että saisi vaikka päälaelle nostettua, ei lähellekään. Sellaiset kampaukset, joita vielä keväällä sain tehtyä itselleni, ei onnistu.

    Minulla on nivelreuma ollut jo 3-kymppisestä lähtien, monet sormien ja varpaiden nivelet leikattu, mutta ei ole vielä yhtään tekoniveltä minulla. Varsinkin oikean käden sormet on sellaisen näköiset kuin yleensä reumaisilla on. Vaurioituneet nivelet ei terveen näköisiksi muutu.

    Mira


   • Makriina2 kirjoitti:

    Huomenta vaan kaikille. Yöllä tuli vettä perusteellisesti, kesän pölyt on nyt huuhdottu raikasta syksyä varten.
    Viikolla alkamat pihatyöni vain lotisevat märkinä, ei sinne ole menemistä. Olen onneksi elämäni aikana oppinut, ettei tekemättömiä töitä pidä surra, kyllä ne levollisesti odottavat. Ei niiden kimppuun yleensä kukaan väkisin hyökkää.
    Raukea aamu, nukuin kovin levottomasti suonenvetojen vuoksi. Olen saanut lahjaksi magneesiumgeeliä, jonka sitten muistin aamunkoitossa. Se on virotuliainen ja firman nimi ymmärtääkseni on Reedel Vara Oil, Vana-Mustamäe 3, Tallinn. Lieneekö siitä apua. Ainakin sitten jaksoin nukkua aamuun asti, jalat puupökkelöinä.
    Kymmeneen asti lopulta nukuin, mikä ei ole tapahtunut moniin kuukausiin.
    Uusin voimin uuteen viikkoon!

    Hupsista! Valmiiksi kirjoittamani viesti katosi yllättäen.
    Joten ei muuta kuin: oikein hyvää vointia kahvipirttiläisille!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hupsista! Valmiiksi kirjoittamani viesti katosi yllättäen.
    Joten ei muuta kuin: oikein hyvää vointia kahvipirttiläisille!

    Ei edellinen ole Makriinan kirjoittama, vaikka se vaikutelma viestistä tulee, kun unohdin nimimerkkini siitä lopusta. Outoa, kun viesti katosi , en ole ennen sitä kokenut . Hyvää illan jatkoa! Miaelina.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Myös minulla on oikea olkapää ollut jo monta kuukautta niin kipeä, että häiritsee esim hiustenlaittoa ja astioiden kaappiin nostelua tiskikoneesta. Vasen käsi joutunut hommiin enemmän, oikea kun ei nouse sen vertaa korkealle, että saisi vaikka päälaelle nostettua, ei lähellekään. Sellaiset kampaukset, joita vielä keväällä sain tehtyä itselleni, ei onnistu.

    Minulla on nivelreuma ollut jo 3-kymppisestä lähtien, monet sormien ja varpaiden nivelet leikattu, mutta ei ole vielä yhtään tekoniveltä minulla. Varsinkin oikean käden sormet on sellaisen näköiset kuin yleensä reumaisilla on. Vaurioituneet nivelet ei terveen näköisiksi muutu.

    Mira

    Oletko Mira kuvauttanut kipeän olkapääsi? Minulla tapahtui vuosia siten revähdys vuosia sitten kun jäin roikkumaan kevätliukkaalla katolla vasemman käteni varaan.
    Sen tunsi heti ankarasta kivusta että nyt sattui pahasti. Ultrakuvaus osoitti että molemmat jänteet olivat katkenneet. Nyt sitten elokuun alussa ilman mitään osumaa alkoi oikea käsi alkoi menemään jumiin. Olka rtg-kuvattiin. Nyt syynä nivelrikko.

    On se hiukan voimistunut, mutta vain vasemmalla kädellä onnistuu syöminen. Fysioterapeutti neuvoi käyttämään tätäkin kättä joka päivä kipurajaan asti. Kipulääkkeet lääkkeet aiheuttavat ylimääräistä suun kuivumista.

    Sinulla Mira kuitenkin paljon rankempi kipuhistoria kuin itsellä on. Vain pakon edessä muutan ok-talosta vuokra-asuntoon. Tietenkin sitä sopeutuu, jos terveys ei kestä pienehköjä ok-talon huoltotöitä.

    Näihin parhaisiinkaan palomuureihin ei kannata luottaa. Joko paikalle sellainen joka hallitsee pöpöjen eli viruksien poistamisen. Olen melko varma, että Ynnämuun konetta hallitsee ulkopuolinen hakkeri haittaohjelmien avulla. Operaattorien gurupalvelu puhdisti oman koneeni. On vain ajankysymys, koska "pöpö" joku asennetaan taas koneelle.
    Koko päivän tihkutti vettä. Kävin pikapäin sadeasussa fillarilla elintarvikkeita marketista ostamassa. Kunhan lokakuu ehtii kellojen siirtelyyn kesään päin, sitten vasta tosi syksy alkaa. Humpsahdetaan äkisti iltapimeyteen. Jaksakaamm!


   • Hurskainen kirjoitti:

    Oletko Mira kuvauttanut kipeän olkapääsi? Minulla tapahtui vuosia siten revähdys vuosia sitten kun jäin roikkumaan kevätliukkaalla katolla vasemman käteni varaan.
    Sen tunsi heti ankarasta kivusta että nyt sattui pahasti. Ultrakuvaus osoitti että molemmat jänteet olivat katkenneet. Nyt sitten elokuun alussa ilman mitään osumaa alkoi oikea käsi alkoi menemään jumiin. Olka rtg-kuvattiin. Nyt syynä nivelrikko.

    On se hiukan voimistunut, mutta vain vasemmalla kädellä onnistuu syöminen. Fysioterapeutti neuvoi käyttämään tätäkin kättä joka päivä kipurajaan asti. Kipulääkkeet lääkkeet aiheuttavat ylimääräistä suun kuivumista.

    Sinulla Mira kuitenkin paljon rankempi kipuhistoria kuin itsellä on. Vain pakon edessä muutan ok-talosta vuokra-asuntoon. Tietenkin sitä sopeutuu, jos terveys ei kestä pienehköjä ok-talon huoltotöitä.

    Näihin parhaisiinkaan palomuureihin ei kannata luottaa. Joko paikalle sellainen joka hallitsee pöpöjen eli viruksien poistamisen. Olen melko varma, että Ynnämuun konetta hallitsee ulkopuolinen hakkeri haittaohjelmien avulla. Operaattorien gurupalvelu puhdisti oman koneeni. On vain ajankysymys, koska "pöpö" joku asennetaan taas koneelle.
    Koko päivän tihkutti vettä. Kävin pikapäin sadeasussa fillarilla elintarvikkeita marketista ostamassa. Kunhan lokakuu ehtii kellojen siirtelyyn kesään päin, sitten vasta tosi syksy alkaa. Humpsahdetaan äkisti iltapimeyteen. Jaksakaamm!

    En ole vielä olkapään kanssa käynyt röntgenissä. Kesällä kävin lääkärillä juhannuksen jälkeen, kun sain vielä vyöruusun oikeaan käsivarteeni ja se oli todella kipeä, kauheaa hermokipua vaikka rakkuloita oli vähän, mutta ihottumaa oli alkaen olkapäästä ranteeseen. Mainitsin samalla olkapäästäni ja pyysin, että kortisonipiikki voisi auttaa, niin lääkäri sanoi, ettei kortisonipiikkiä voi antaa, ennen kuin käsivarsi on täysin ehjä ilman yhtäkään rakkulaa. Se hermosärky tämän vyöruusun takia kesti ainakin 6-7 viikkoa.

    Mira


  • Vettä on täälläkin yöllä satanut ja taivas on pilvessä. Meren yllä nytkin sankat pilvet. Lauantaina olin hautajaisissa, serkkuni kuoli yllättäen mökillään elokuun lopulla, nyt pääsi Orimattilan kirkkomaan multiin vain 72 vuotiaana. Kauniit hautajaiset ja muistotilaisuus olivat. Vainajan leski kertoi, miten oli perjantaina viettänyt hetken muistellen miestään heidän 50-vuotishääpäivänään tämän valokuvaa rintaansa vasten puristaen ja kuvaa suukotellen ja samalla kuunnellen Juha Tapion laulua, jossa puhutaan kahdesta puusta, tuulenpieksämästä. Se soitettiin myös muistotilaisuudessa. Niin vain kävi, että odotettu 50-v hääpäivä muuttui suruksi yksin jääneelle, jotka olivat teini-iästä asti olleet yhdessä. Leski kertoi myös, että autolla ajon aikanakin hän otti miestään kädestä kiinni aina kun Juha Tapion tämä laulu alkoi soida, vaikka on kiellettyä häiritä kuljettajaa. Mutta se oli heille sellainen rakkauslaulu.

   Mira

   • https://www.youtube.com/watch?v=Fuv-rFCrThI

    laitan tänne vielä Kirkan laulaman kauniin laulun: Niin paljon se sattuu, sopii hyvin tälle serkkuni vaimolle, joka ei ole pystynyt olemaan kotonaan yhtään yötä miehensä kuoleman jälkeen. On asunut yöt pojallaan ja käynyt vain päivisin katsomassa tyhjää kotiaan.

    Mira


   • Anonyymi kirjoitti:

    https://www.youtube.com/watch?v=Fuv-rFCrThI

    laitan tänne vielä Kirkan laulaman kauniin laulun: Niin paljon se sattuu, sopii hyvin tälle serkkuni vaimolle, joka ei ole pystynyt olemaan kotonaan yhtään yötä miehensä kuoleman jälkeen. On asunut yöt pojallaan ja käynyt vain päivisin katsomassa tyhjää kotiaan.

    Mira

    Iltapäivää Pirtin rauhaan. Tunnen solidarisuutta nyt ynnämuun kanssa, kun kolmella yrityksellä ei onnistunut oven avaus. Joka avaukseeni kirjoitin sepustusta hörppien mukistani samalla.
    Kaakaomuki kädessäni istun nyt keinustuolissa, mutta muki on jo tyhjä, joten tervehdin vain hieman flunssaisena.

    Sen verran on muutosta, että on paras olla kirjautuneena jo aloittaessaan, muuten lentää eetteriin.
    Illan iloa sentään ja alkavaa viikkoa, moikka!


   • sini.sirkku kirjoitti:

    Iltapäivää Pirtin rauhaan. Tunnen solidarisuutta nyt ynnämuun kanssa, kun kolmella yrityksellä ei onnistunut oven avaus. Joka avaukseeni kirjoitin sepustusta hörppien mukistani samalla.
    Kaakaomuki kädessäni istun nyt keinustuolissa, mutta muki on jo tyhjä, joten tervehdin vain hieman flunssaisena.

    Sen verran on muutosta, että on paras olla kirjautuneena jo aloittaessaan, muuten lentää eetteriin.
    Illan iloa sentään ja alkavaa viikkoa, moikka!

    Huomenta täältä Savon puolelta jälleen ja vettä sataa, hyvin harmaa taivas ja tätä herkkua luvattu koko viikoksi.
    Hyvin alkaa lokakuu, nimensä veroisesti, lämmintä kuitenkin kaksitoista astetta.
    Mukavasti alkoi viikko, eilen onnistuin huivin loppu suoralle neulomaan ja urakka hyvässä vauhdissa.
    Jouluun asti aikaa, että ehtii väliin huilatakin;)

    Myötätuntoisin tuntein minä myös ynnämuun harmeihin osaa otan, mutta pistokokeita tehden, yllätys voi tulla.
    Minulla katkeaa kirjoitus kesken rivin ja hyppää toiselle riville ja kun näppäimiä joudun katsomaan, menee pitkä pötkö poistettavaksi, no joku kiusa se aina on oltava.
    Tänään oli kiva yllätys, kirjautuminen oli valmiina, se jo huokaisun sai pintaan, aika on kallista ja kirjautuminenkin vie aikaa;)

    Mira kerroit hautajaisista ja serkkusi vaimon surusta.
    Kyllä se aikaa vie, ennen kuin palautuu elämän rytmi, ikävä ja suru kalvaa, vaikeaa oli minullakin, vieläkin melkein päivittäin muistoissa mieheni mukana kulkee, hänen kuvansa kanssa keskustelen.
    Monen monet puuhat hänen tekeminään aina esiin tulee ja se tuo kysymyksiä, miksi emme saaneet kulkea kaksin tätä elomme matkaa.
    Pakon edessä on annettava surun kokemiselle periksi ja vain muistoja elämän matkan varrelta muistella, kummasti ne kultautuvatkin, hyvin vähän ikäviä mieleen tulee, olihan toki niitäkin.

    Hankalaksi on tuon olkapään vuoksi elämä Hurskaisella mennyt, en osaa mitään vasemmalla kädellä tehdä, voin kuvitella sen kömpelyyden myös sinun käytössäsi.
    Miran kanssa kohtalo kavereita, kova kohtalo myös tuo nivel vaiva, mistä Mira kertoili.
    Nivelissä ne vaivat minullakin, mutta vielä olen kutakuinkin saanut käsitöiden teon onnistumaan, vaikka aika usein puikkoja lattialta etsin.
    Levolla varmaan apua tuohonkin tilanteeseen ja särkylääkkein, mitä ei kyllä mielellään suuhunsa laittaisi, ainakaan minä en hevillä niitä ota.
    Nyt sitten sisähommia Hurskainen, siinäpä saattaa olla apu olkapään hoidolle. kun ulkotyöt voimia koettelee, eikä sadesää suosi ulos menoa.

    Miaelina viestinsä kadotti, niin on käynyt minullakin usein, mutta uutta olen putkeen laittanut, kun aika on myöten antanut.

    Makriina kirjoitti noista Viron voiteista, olen niitä jokusen tuubin minä myös ostanut, kun yllytys hullu olen, mutta enpä apua ole kokenut saavani.
    Myös noita sisäisesti syötäviä vitamiineja olen ostellut ja ottanutkin, en tiedä onko apua ollut, voi olla, tai sitten ei, olisiko kivut suurempia ilman niiden käyttöä, mistäpä sen tietää?
    Suonenvetoa harvoin tunnen, mutta kyllä sen olen myös kivuksi saanut tuntea.

    Laulelupäivä tänään, vaihtelua tuon telkkarin edessä istumiselle, yritän ohjelmoida päivääni pienin erilaisten tekemisten parissa, että en ihan istuma asentoon muutu.
    Älkää antako sateiden masentaa, kyllä se siitä iloksi muuttuu ja toivottavasti ynnämuukin saa koneensa toimimaan.
    Nyt sataa vettä oikein toden teolla, hyvä puoli siitäkin on, kun täyttyy kaivot ja järvien pinta nousee, siis ilon aihe tuokin;)


  • Tänään on meillä vielä tyyni syyspäivä, aurinko paistaa, eikä ole kylmäkään. Olen menossa ystävieni kanssa lounaalle Helsinkiin, sinne Kamppiin, jossa aina eksyn. Saa nähdä kuinka nyt selviän, onhan meitä useampi harhailemassa.
   Tekisi mieleni tehdä retki Kalasatamaan uuteen kauppakeskukseen, Rediin, joka on kuulemma Kamppiakin sokkeloisempi. Siellä on joku kolkka eristetty BB-taloksi, jonka asukkaita nyt esitellään telsussa vuorokaudet ympäri.
   Tuskin heitä sentään Redin käytävillä tapaisi.
   Viikonloppuna olivat kaikki 3 lastenlastani luonani syömässä. Oli niin mukavaa, kun tulivat, ihan itse itsensä kutsuivat. Olen päättänyt, ettei minusta tule sitä velvollisuus-mummua, jonka hommia pitää aina mennä tekemään. Mutta salaa kyllä toivon, että pihatöihin singahtaisi joku apulainen, sillä työtä riittää tässä pitkään. Minulla on etupiha ja takapiha, täynnä perennoja molemmat. Ja Mustialan ruusu, joka nyt on villiintynyt kasvamaan niin että nyt on leikattava puolet pois. Ja jos ruusu joku on piikkinen, niin se!
   Mutta mukavasti riittää kompostorista multaa siivotuille penkeille. Toivottavasti ensi vuonna kasvini ovat entistä pontevammat.

   • Minkähän takia juuri liikekeskus Rediä sanotaan epäonnistuneeksi. Muuten hyvä mutta asiakkaita vähän. Mut jotkut ihmiset pitävät hapankaalistakin.


  • Pilvinen päivä on tänään, yölläkin tuli kovia sadekuuroja joihin heräilin.
   Nyt on aamupuuro syöty monivitamiinen, sekä puolukkahillon kera.

   Kysyit Skillan kuinka onnistui omenien otto yläoksilta? Kyllä, hyvin onnistui!
   Otin pitkävartisen rautaharavan, jolla sain oksia ravistetuksi hiljalleen, että
   omenat pyöri alas. Täytyi kyllä valita tarkoin paikka, missä seisoi.

   Vielä ovat kellarissa, nyt vain uusi sessio niiden säilömiseen, sillä ei ne kuukausia kestä hyvänä. Se onkin ihmeellistä noiden ulkomaisten omenien säilyvyydessä.
   Täytyy olla kovat suoja-aineet!

   Joku viisas kertoi kuinka hän laittaa syksyisin kukkapenkit, hän sanoi lamoavansa perennat ja muut monivuotiset kasvit tarhoihinsa silloin, kun on jo vähän pakkasta.
   Varret ovat siinä suojana, ettei tarvi kuusenhakoja kantaa syksyllä ja keväällä pois,
   sitten taas keväällä voi viedä kaikki varret roskiin, harata ja laittaa lisää multaa.
   Hyvä vähän suoria mutkia!

   Hyvää vointia, kävellään, vaikka hieman olisi kipujakin, mutta ei kanneta!
   Sellaisia terveisiä Neeasalta.

  • Suomi24-kehitystiimi

   Eilen 14:37
   UUSI

   Moi ynnämuu, olisitko yhteydessä käyttäjätukeemme, https://www.suomi24.fi/palaute? Ongelma on niin harvinainen, että emme saa sitä toistettua. Havaintojemme mukaan on muita käyttäjiä, joilla on erikseen käyttäjätunnus ja nimimerkki, ja heillä ominaisuus toimii.,

   Tulipa paneutua tuon"ynnämuun" ongelmaan, jota katseli tuolta "kehitys ttinistä", koska minulla han on ainay

   • Huomenta jälleen ja sää hieman parempi kuin eilen, vettä satoi koko eilisen päivää, jäi kauppa reissukin tekemättä.
    Tänään kerho päivä, sinne kohta puoliin suuntaan, ohjelmaakin itse suoritan, siis yksin, tuppaa joka kerta jännittämään, vaikka hulluahan se on;)
    No onnistuu, tai menee pieleen, ei muuta mahdollisuutta ole, valmis teksti on esitettävänä.

    Kaikilla huoli ynnämuun viestittelystä uskon , että kyllä se siitä, ei aikaakaan, kun ynnämuu mukaan tulee;)
    Hurskaisen näkyvyys melko huono, miksikähän!

    Olen tuota kestävyyttä noiden ulkolaisten omenien kohdalla ihmetellyt minä myös, kuorinkin ne kyllä aina, mutta kyllä sitä myrkky ainetta kasvu aikaan myös itse omenaan menee, sillä kaiketi on ruiskutettu myös kasvun aikana.
    Tuo onkin hyvä keino myös lannoituksen puoleen, kun kasvit talven lumen alla luovuttavat elonsa uuteen kasvuun.

    Hapankaali on hyvä lisuke, kun sitä vastoin isot kaupat on kauhistus, anonyymi;)

    Aivan samoin olen yrittänyt minä myös vaatimattomasti olla iso-mummi, joka ei huomiota kaipaa, mutta mukavaa jos kumminkin muistavat;)
    En millään ihmeellä haluaisi mennä suuriin kauppaketjuihin, laistoin Matkuksen kaupan käynninkin, jäätelö annokseen alakerrassa nautin, on tuokin jo melkoisen iso kauppakeskus.
    Peloteltu on, ettei sieltä ulos osaa ja minulla melkoisen huono suunta vaisto, joten uskon oikealla ja en mene tuollaisiin ansoihin;)
    Tuosta BB-talostakin olen vain puhetta kuullut, ei houkuta katselemaan.
    Kyllä se komposti multa oma tekemästä kompostista onkin vahva ja hyvä kasvun apu.
    Toivottavasti kaikki aikomuksesi meni tappiin Makriina;)

    Nyt sitten tuo ainainen harmin aihe, hiusten kuntoon saaminen on aloitettava ja pientä muutakin on yritettävä, näin se päivä taas alkuun saatiin, tulkaa viestittelemään ja voikaa hyvin!


   • SkillaN kirjoitti:

    Huomenta jälleen ja sää hieman parempi kuin eilen, vettä satoi koko eilisen päivää, jäi kauppa reissukin tekemättä.
    Tänään kerho päivä, sinne kohta puoliin suuntaan, ohjelmaakin itse suoritan, siis yksin, tuppaa joka kerta jännittämään, vaikka hulluahan se on;)
    No onnistuu, tai menee pieleen, ei muuta mahdollisuutta ole, valmis teksti on esitettävänä.

    Kaikilla huoli ynnämuun viestittelystä uskon , että kyllä se siitä, ei aikaakaan, kun ynnämuu mukaan tulee;)
    Hurskaisen näkyvyys melko huono, miksikähän!

    Olen tuota kestävyyttä noiden ulkolaisten omenien kohdalla ihmetellyt minä myös, kuorinkin ne kyllä aina, mutta kyllä sitä myrkky ainetta kasvu aikaan myös itse omenaan menee, sillä kaiketi on ruiskutettu myös kasvun aikana.
    Tuo onkin hyvä keino myös lannoituksen puoleen, kun kasvit talven lumen alla luovuttavat elonsa uuteen kasvuun.

    Hapankaali on hyvä lisuke, kun sitä vastoin isot kaupat on kauhistus, anonyymi;)

    Aivan samoin olen yrittänyt minä myös vaatimattomasti olla iso-mummi, joka ei huomiota kaipaa, mutta mukavaa jos kumminkin muistavat;)
    En millään ihmeellä haluaisi mennä suuriin kauppaketjuihin, laistoin Matkuksen kaupan käynninkin, jäätelö annokseen alakerrassa nautin, on tuokin jo melkoisen iso kauppakeskus.
    Peloteltu on, ettei sieltä ulos osaa ja minulla melkoisen huono suunta vaisto, joten uskon oikealla ja en mene tuollaisiin ansoihin;)
    Tuosta BB-talostakin olen vain puhetta kuullut, ei houkuta katselemaan.
    Kyllä se komposti multa oma tekemästä kompostista onkin vahva ja hyvä kasvun apu.
    Toivottavasti kaikki aikomuksesi meni tappiin Makriina;)

    Nyt sitten tuo ainainen harmin aihe, hiusten kuntoon saaminen on aloitettava ja pientä muutakin on yritettävä, näin se päivä taas alkuun saatiin, tulkaa viestittelemään ja voikaa hyvin!

    Antaa sataa vain aivan vapaasti taivaan täydeltä, vaikka vanhoja ämmiä äkeet selässään.


   • SkillaN kirjoitti:

    Huomenta jälleen ja sää hieman parempi kuin eilen, vettä satoi koko eilisen päivää, jäi kauppa reissukin tekemättä.
    Tänään kerho päivä, sinne kohta puoliin suuntaan, ohjelmaakin itse suoritan, siis yksin, tuppaa joka kerta jännittämään, vaikka hulluahan se on;)
    No onnistuu, tai menee pieleen, ei muuta mahdollisuutta ole, valmis teksti on esitettävänä.

    Kaikilla huoli ynnämuun viestittelystä uskon , että kyllä se siitä, ei aikaakaan, kun ynnämuu mukaan tulee;)
    Hurskaisen näkyvyys melko huono, miksikähän!

    Olen tuota kestävyyttä noiden ulkolaisten omenien kohdalla ihmetellyt minä myös, kuorinkin ne kyllä aina, mutta kyllä sitä myrkky ainetta kasvu aikaan myös itse omenaan menee, sillä kaiketi on ruiskutettu myös kasvun aikana.
    Tuo onkin hyvä keino myös lannoituksen puoleen, kun kasvit talven lumen alla luovuttavat elonsa uuteen kasvuun.

    Hapankaali on hyvä lisuke, kun sitä vastoin isot kaupat on kauhistus, anonyymi;)

    Aivan samoin olen yrittänyt minä myös vaatimattomasti olla iso-mummi, joka ei huomiota kaipaa, mutta mukavaa jos kumminkin muistavat;)
    En millään ihmeellä haluaisi mennä suuriin kauppaketjuihin, laistoin Matkuksen kaupan käynninkin, jäätelö annokseen alakerrassa nautin, on tuokin jo melkoisen iso kauppakeskus.
    Peloteltu on, ettei sieltä ulos osaa ja minulla melkoisen huono suunta vaisto, joten uskon oikealla ja en mene tuollaisiin ansoihin;)
    Tuosta BB-talostakin olen vain puhetta kuullut, ei houkuta katselemaan.
    Kyllä se komposti multa oma tekemästä kompostista onkin vahva ja hyvä kasvun apu.
    Toivottavasti kaikki aikomuksesi meni tappiin Makriina;)

    Nyt sitten tuo ainainen harmin aihe, hiusten kuntoon saaminen on aloitettava ja pientä muutakin on yritettävä, näin se päivä taas alkuun saatiin, tulkaa viestittelemään ja voikaa hyvin!

    Eilen todella tuli vettä täälläkin, niinkuin siellä Skillaninkin kotiseudulla.
    Pyöräillessäni Kauppakeskukseen oli aamupäivällä kuitenkin aurinkoista.

    Minulla oli asioita hoidettavana ja sen jälkeen kävin ruokakaupassakin. Kun olin lähdössä, huomasin ulkona satavan, eikä minulla ollut edes huppua nyt takissani.
    Siitä vain matkaan sitten, enhän ole sokerista, ja aivan lipi lotkuna olin kotiin päästyäni.
    Pyöräsuojassa ravistelin takkini ja pyyhin kenkäni.
    Siitä vain sitten kotiin ja suoraan kylppikseen ripustamaan kaikki vaatteet kuivumaan.

    Hyvää iltaa Kahvipirttiin!
    t. Miaelina.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eilen todella tuli vettä täälläkin, niinkuin siellä Skillaninkin kotiseudulla.
    Pyöräillessäni Kauppakeskukseen oli aamupäivällä kuitenkin aurinkoista.

    Minulla oli asioita hoidettavana ja sen jälkeen kävin ruokakaupassakin. Kun olin lähdössä, huomasin ulkona satavan, eikä minulla ollut edes huppua nyt takissani.
    Siitä vain matkaan sitten, enhän ole sokerista, ja aivan lipi lotkuna olin kotiin päästyäni.
    Pyöräsuojassa ravistelin takkini ja pyyhin kenkäni.
    Siitä vain sitten kotiin ja suoraan kylppikseen ripustamaan kaikki vaatteet kuivumaan.

    Hyvää iltaa Kahvipirttiin!
    t. Miaelina.

    Hyvää iltaa!
    Ainakin yritykseni viestin lähettämiseen näyttää lupaavalta - yllätys!
    Näinköhän toimii, ei kannata innostua liikaa.
    Jos alkaa pellittää, niin hyvä. En turhaan kirjoita monisanaisesti, eikä
    tosi tärkeää kirjoittamista nyt mielessäni olekaan. Katsotaan selkeneekö,
    jos niin tapahtuu palaan huomenissa. Hyvää jatkoa teille!


   • ynnämuu kirjoitti:

    Hyvää iltaa!
    Ainakin yritykseni viestin lähettämiseen näyttää lupaavalta - yllätys!
    Näinköhän toimii, ei kannata innostua liikaa.
    Jos alkaa pellittää, niin hyvä. En turhaan kirjoita monisanaisesti, eikä
    tosi tärkeää kirjoittamista nyt mielessäni olekaan. Katsotaan selkeneekö,
    jos niin tapahtuu palaan huomenissa. Hyvää jatkoa teille!

    Ihanaa, että olet taas ruodussa mukana ja aivan oikealla nimmarillasi. Minulla tuo kirjaus pysyy kiitettävästi aina päällä, paitsi, jos olen useita tunteja pois näytöltä, niin sitten vaatii uuden kirjautumisen. Koneeni aukaisen jo herättyäni, siis noin 4-5 välillä ja suljen sen iltapäivällä noin 17-18 välillä, paitsi nyt tänään, koska......mietin huommisia hommeleita ja odottelen viestiä.

    Satanut on täälläkin, joten tuo minun roskanvientini nyt ontuu pahasti, koska se vaatii sellaista ylimääräistä hommelia, että auto pitäisi siirtää oven eteen, lastata erilaiset roskat ja sitten ajella sinne´sun tänne, missä on sellaiset roskikset.

    Auton katsastuskin olisi tilattava ja terkkarille aika verikokeisiin, mutta onhan tässä aikaa, kunhan joskus ennen Joulua hoidan nuokin hommelit ja kyllä se Joulukin tulla jollottaa aika äkkiä.

    Ihana ruskanväriloisto on tullut tännekkin, koska vaahterat ovat muuttaneet väriään nopeasti, samoin pihlajat, joissa on viellä ne marjatkin tallella.

    Kaikki lainakirjatkin on luettu, mutta huommenna tulee taas kirjastoauto tuohon lähelle, joten hyvää illanviettoa teille kaikille Pirttiläisille.

    ps. nyt en kerro, mitä pesen ja milloin?DD


   • Kristiina23 kirjoitti:

    Ihanaa, että olet taas ruodussa mukana ja aivan oikealla nimmarillasi. Minulla tuo kirjaus pysyy kiitettävästi aina päällä, paitsi, jos olen useita tunteja pois näytöltä, niin sitten vaatii uuden kirjautumisen. Koneeni aukaisen jo herättyäni, siis noin 4-5 välillä ja suljen sen iltapäivällä noin 17-18 välillä, paitsi nyt tänään, koska......mietin huommisia hommeleita ja odottelen viestiä.

    Satanut on täälläkin, joten tuo minun roskanvientini nyt ontuu pahasti, koska se vaatii sellaista ylimääräistä hommelia, että auto pitäisi siirtää oven eteen, lastata erilaiset roskat ja sitten ajella sinne´sun tänne, missä on sellaiset roskikset.

    Auton katsastuskin olisi tilattava ja terkkarille aika verikokeisiin, mutta onhan tässä aikaa, kunhan joskus ennen Joulua hoidan nuokin hommelit ja kyllä se Joulukin tulla jollottaa aika äkkiä.

    Ihana ruskanväriloisto on tullut tännekkin, koska vaahterat ovat muuttaneet väriään nopeasti, samoin pihlajat, joissa on viellä ne marjatkin tallella.

    Kaikki lainakirjatkin on luettu, mutta huommenna tulee taas kirjastoauto tuohon lähelle, joten hyvää illanviettoa teille kaikille Pirttiläisille.

    ps. nyt en kerro, mitä pesen ja milloin?DD

    Jälleen uusi aamu ja uudet kujeet, tosin sään puolesta ei mitään uutta, pilvistä ja tuulta.Väritys luonnossa on kyllä upea, oikein mietin ja muistelen, että en nuorempana juurikaan värejä katsellut/iahillut, kai se oli niin kiihkeää


   • SkillaN kirjoitti:

    Jälleen uusi aamu ja uudet kujeet, tosin sään puolesta ei mitään uutta, pilvistä ja tuulta.Väritys luonnossa on kyllä upea, oikein mietin ja muistelen, että en nuorempana juurikaan värejä katsellut/iahillut, kai se oli niin kiihkeää

    Näyttää hassulta, kun aamun eka Skillanin viesti on vastaus illan viimeiseen, joka on osoitettu jollekkin ihan toiselle. Muutenkin nyt on ihan sekaisin mikä viesti kellekkin on tarkoitettu. Ei ole tarkoitettu moitteeksi kirjoittajille vaan ylläpidolle. Eikös joku teistä pirttiläisistä ole ylläpidon kanssa yhteyksissä ? Tässä on valittamisen aihetta sinne.


   • SkillaN kirjoitti:

    Jälleen uusi aamu ja uudet kujeet, tosin sään puolesta ei mitään uutta, pilvistä ja tuulta.Väritys luonnossa on kyllä upea, oikein mietin ja muistelen, että en nuorempana juurikaan värejä katsellut/iahillut, kai se oli niin kiihkeää

    Kyllä ne vaan nuo entiset kujeet mukana pysyy koneellakin;)jatkanpa nyt tuosta ensiksi korjaus piti olla ihaillut ja jatkoa, että kaiketi elämä niin kiihkeää oli ei ihailuun aika riittänyt.
    Aika kaikelle, nyt vuoro syysvärien ja luonnon ihmeellisyyksiin.

    Lupa sille vesisateelle on nöyrästi vaan annettava, ei ehkä niitä "akkoja" kuitenkaan niskaan toivoisi tulevan;)

    Noin se käy, kun varusteet ei sään mukaisesti päälle satu, kuten Miaelina kertoi, tuulessa ja pyörällä ajaen ei sateenvarjostakaan paljon apua ole.
    Kuivaa ne vaatteet syksysateenkin jälkeen kuivaksi saa, kun sanonta kuuluu, että kyllä kesä kuivaa mitä kasteleekin, näin sisällä myös vaatteet kuivaa tähänkin aikaan.
    Jos nyt joku vaikka ei tätäkään asiaa tiedä;)

    Johan minä sanoin, että kyllä ynnämuu saa koneensa toiminta kuntoon, toista olisi minun kanssa.
    Kiva kuulla ja nähdä viestisi jälleen, elämä on tolpillaan, kun vielä Hurskainenkin paikalle ilmaantuisi.
    Onhan heitä paljon toisiakin, jotka ei joka päivä pirttiä muista, mutta nämä miesten poissa olon huomaa helpommin, niin vähän noita pirtissä käy, harmi sinänsä.

    Kiristiinalla nuo hommat meinaa kertyä kaikki samoille ajoille, mutta siitä ne kaikki ajallaan toteutuu ja kun kirjastoauto vielä luku hommia lisää, mikäpä on ollessa.
    Työt ei lopu tekemällä, mutta onhan hyvä välillä roskatkin viedä;)
    Ehkä on viisautta olla kertomatta liian tarkkaan kaikkia hommiaan, vaikka ei minulla mitään vastaankaan ole;)

    Nyt on tilhet löytäneet nämä maisemat ja pihlajien puhdistus täydessä käynnissä ja saapa sitä kadulla kovin reippaasti astuen varoa, ettei liukastu niiden pudottamien marjojen liukuesteisiin.
    Ihana lähitulevaisuus tiedossa, ei mitään suunnitelmia, elän kuin pellossa;)
    Olkaa ahkerina, tai vaihtoehtoisesti minun mallin mukaan;)


   • SkillaN kirjoitti:

    Kyllä ne vaan nuo entiset kujeet mukana pysyy koneellakin;)jatkanpa nyt tuosta ensiksi korjaus piti olla ihaillut ja jatkoa, että kaiketi elämä niin kiihkeää oli ei ihailuun aika riittänyt.
    Aika kaikelle, nyt vuoro syysvärien ja luonnon ihmeellisyyksiin.

    Lupa sille vesisateelle on nöyrästi vaan annettava, ei ehkä niitä "akkoja" kuitenkaan niskaan toivoisi tulevan;)

    Noin se käy, kun varusteet ei sään mukaisesti päälle satu, kuten Miaelina kertoi, tuulessa ja pyörällä ajaen ei sateenvarjostakaan paljon apua ole.
    Kuivaa ne vaatteet syksysateenkin jälkeen kuivaksi saa, kun sanonta kuuluu, että kyllä kesä kuivaa mitä kasteleekin, näin sisällä myös vaatteet kuivaa tähänkin aikaan.
    Jos nyt joku vaikka ei tätäkään asiaa tiedä;)

    Johan minä sanoin, että kyllä ynnämuu saa koneensa toiminta kuntoon, toista olisi minun kanssa.
    Kiva kuulla ja nähdä viestisi jälleen, elämä on tolpillaan, kun vielä Hurskainenkin paikalle ilmaantuisi.
    Onhan heitä paljon toisiakin, jotka ei joka päivä pirttiä muista, mutta nämä miesten poissa olon huomaa helpommin, niin vähän noita pirtissä käy, harmi sinänsä.

    Kiristiinalla nuo hommat meinaa kertyä kaikki samoille ajoille, mutta siitä ne kaikki ajallaan toteutuu ja kun kirjastoauto vielä luku hommia lisää, mikäpä on ollessa.
    Työt ei lopu tekemällä, mutta onhan hyvä välillä roskatkin viedä;)
    Ehkä on viisautta olla kertomatta liian tarkkaan kaikkia hommiaan, vaikka ei minulla mitään vastaankaan ole;)

    Nyt on tilhet löytäneet nämä maisemat ja pihlajien puhdistus täydessä käynnissä ja saapa sitä kadulla kovin reippaasti astuen varoa, ettei liukastu niiden pudottamien marjojen liukuesteisiin.
    Ihana lähitulevaisuus tiedossa, ei mitään suunnitelmia, elän kuin pellossa;)
    Olkaa ahkerina, tai vaihtoehtoisesti minun mallin mukaan;)

    Hyvää huomenta!
    Kiitän huomiostanne kun pääsin ilmoittautumaan Pirttiin! Ei se
    helppoa ollut, luultavasti ylläpito jelppasi.
    Ylen sateinen on päivän alku täällä. Tämä päivä on ohjelmoitu
    kiireiseksi, vaikka "tupatyöt" hiukan laajempina on suunnitelmissamme.
    No eihän se "raaka työ" välttämättä vaikeata ole. Normaalia arkista
    hommaa. Eri juttu näiden kone- vempeleiden kanssa:)

    Nyt näyttää kirjoitteluhomma olevan kunnossa. Loppu onkin itsestä
    kiinni. Mutta nyt ei ole haihattelujen aika. Yritän käydä tomerasti
    hommiin. Ehkä palailen vielä illalla tänne. Hyvää jatkoa teille!


  • Pelästyin jo aamupäivällä, kun talomme lippu oli puolitangossa, että onko joku asukas kuollut, mutta sitten muistin, että Suomeen määrättiin suruliputus Kuopion tapauksen takia.

   Mira

   • Kahville pistäydyn, vaikka sillä rajalla on myöhäisyydessään. Suruliputus on tosiaan koko maassa , ankeassa syyssäässä ei lippu edes liehu matalalla.
    Kiva puhelu alkuillasta sai iloitsemaan, kun intialaissuom. jo aikuinen tyttö kertoi kuulumisiaan.
    Hoidin näitä 2 sisarusta lapsina vuoden ajan, vanhempien tultua Intiasta, ja biologi-isän työllistyessä H:gin yliopistossa.
    Toisella sisarella on vuoden vanha tyttö nyt, ja sovimme flunssan ohitettuani kahvilatapaamisesta.

    Kyllä tässä SkillaN'in harvinaiseen tapaan on osattu hemmotella itseään, mitä nyt pienen jauhelihakaalikeiton annoin itse hoitaa itsensä! Maukasta tosin tuli ja jäi vielä huomiseenkin 🥣

    Illan viihtyisyyttä kotien lämmössä, ❤️ moikka!


   • Näin kävi minullekin kun aamulla katselin puolitangossa liehuvaa
    lippua, että taasko talossa joku lähtenyt. Hajamielisyyttähän se,
    valkeni kuitenkin, että Kuopion synkkää tapaustahan liputetaan.
    Työn raadanta tuli tuli tehtyä vaikeuksitta. Mattojahan jynssäsin
    pesuhuoneessa ja muutakin huushollia huollettiin.

    Ei kuitenkaan niin kiirettä, että ettoneet olisivat unohtuneet:) Ja
    täytyihän vähän seurailla urheilun MM-kisojakin. Suurta menestystä
    ei suomalaisille riittänyt.
    Nyt on ilta niin pitkällä, että toivottelen teille hyvää yötä. "Raskas työ
    vaatii raskaat unet." Heippa!


  • Pirtissä jälleen, maitokaakaota hörppimässä. Tiistaina viestini oli jo loppusanoissa kun kone ei enää hiirtä totellut. Yhteys tuli, mutta hakkeri oli koodannut haittaohjelman koneeseen. Poisti rekisteröidyn nikkini. Kun en muistanut salasanaa olin paitsiossa eilisen päivän. Raakalaji tämä kirjoittelu joillekuille! Gurupalvelu lie 150 € tunnilta.

   Hyvin täytyy jo lämmittää. Säästää sähkölaskussa muka kun pystuunit ja muurattu takka antavat leppoisaa lämmintä. En usko monta päivää hakkerin odottavan kun iskee taas uudelleen. Huomenna alkaa viikonloppu useimmille ihmisille. Kaikkea hyvää meille!

   • Huomenta, tosi pimeään aamuun ja sateeseen, kolmen asteen lämpötila, kyllä nyt on pakko uskoa, että kesä ja syksykin alkaa olla ohi.
    Onhan nuo lehdet vielä osin puissa ja väritkin loistaa, mutta tämä pimeys ihan yllätti, olen kyllä aikaisisakin tätä viestiä kyhätessä.

    Hurskainenkin löytänyt pirttiin, kyllä ne salasanat on pakko kirjata ylös, eihän niitä millään muista.
    Minulla pitkä lista salasanoja, kun jotakin harvoin käyttää, eivät kelpuuta, uusi on keksittävä, aika hankalaa välillä.
    On se tuo puulämmitys huusholli paljon mukavampi hengittää ja lämpö hellii aivan toisin kuin keskuslämmitys taloissa.

    Maton pesua minullakin mielessä, pari lyhyempää mattoa aion pestä ja samalla pyykkituvassa isot ruukut parvekkeelta pesen, ensi kevääksi valmiiksi.
    Sisällä hankalia pestä, kun pienet pesupaikat.
    Näitä syksyn hommia sitä taas tehdään, se ikkunanpesukin ensi viikolla, toivottavasti sää kuivaa, onnistuisi pesu.
    Pyykkituvassa niin helppo pestä mattoja, kun lattialle heittää ja pitkävartisella harjalla huiskii, huuhtominenkin onnistuu isossa altaassa, vanhan ajan kunnon pyykkitupa meillä onkin.
    En vielä koskaan ole mattoja pesettänyt, vaikka joskus jo mietityttää.

    Sini-sirkku flunssaisena, ikävää.
    Olen nuo flunsatkin saanut ohitettua, en rokotuksiakaan ole ottanut, mutta en kehumaan rupea, voi se iskeä kerran minuunkin.
    Minun rupesi mieli eilen tekemään munakokkelia ja tuumasta toiseen, sian kylkeä pieni määrä pannulle ja munamaito päälle ja kiehutus, suola ainoa mauste, ja jopa oli hyvää.
    Minulle näitä vanhoja kotona tehtyjä ruokia aina silloin tällöin mieli tekee.

    Samat aatokset kuin Miralla oli minullakin, hieman ihmettelin, että kahdesta talosta yhtä aikaa on joku kuollut, kunnes näin lippuja muualtakin ja sitten sytytti, surullinen tapahtuma taas sitten jo melko läheltä kosketti.
    Minkä vahingon nuori mies tekikään itselleen ja läheisilleen, puhumattakaan uhrien kohtaamasta kohtalosta.
    Mikä kumma ajaa näihin tekoihin?

    Nyt pirtissä kaikki hyvin, väki on taas kokoontunut ja viestejä jään odottelemaan.
    Uhmaisiko säätä ja torille lähtisi, onhan noita sadevaatteita sekin reissu mahdollista heittää.
    Nyt päivä alkaa valkenemaan, mutta eipä ilman valoja taida työt tänään onnistua, sitä katson ja jotain kuitenkin yritän tänäänkin aikaan saada, heippa!


   • SkillaN kirjoitti:

    Huomenta, tosi pimeään aamuun ja sateeseen, kolmen asteen lämpötila, kyllä nyt on pakko uskoa, että kesä ja syksykin alkaa olla ohi.
    Onhan nuo lehdet vielä osin puissa ja väritkin loistaa, mutta tämä pimeys ihan yllätti, olen kyllä aikaisisakin tätä viestiä kyhätessä.

    Hurskainenkin löytänyt pirttiin, kyllä ne salasanat on pakko kirjata ylös, eihän niitä millään muista.
    Minulla pitkä lista salasanoja, kun jotakin harvoin käyttää, eivät kelpuuta, uusi on keksittävä, aika hankalaa välillä.
    On se tuo puulämmitys huusholli paljon mukavampi hengittää ja lämpö hellii aivan toisin kuin keskuslämmitys taloissa.

    Maton pesua minullakin mielessä, pari lyhyempää mattoa aion pestä ja samalla pyykkituvassa isot ruukut parvekkeelta pesen, ensi kevääksi valmiiksi.
    Sisällä hankalia pestä, kun pienet pesupaikat.
    Näitä syksyn hommia sitä taas tehdään, se ikkunanpesukin ensi viikolla, toivottavasti sää kuivaa, onnistuisi pesu.
    Pyykkituvassa niin helppo pestä mattoja, kun lattialle heittää ja pitkävartisella harjalla huiskii, huuhtominenkin onnistuu isossa altaassa, vanhan ajan kunnon pyykkitupa meillä onkin.
    En vielä koskaan ole mattoja pesettänyt, vaikka joskus jo mietityttää.

    Sini-sirkku flunssaisena, ikävää.
    Olen nuo flunsatkin saanut ohitettua, en rokotuksiakaan ole ottanut, mutta en kehumaan rupea, voi se iskeä kerran minuunkin.
    Minun rupesi mieli eilen tekemään munakokkelia ja tuumasta toiseen, sian kylkeä pieni määrä pannulle ja munamaito päälle ja kiehutus, suola ainoa mauste, ja jopa oli hyvää.
    Minulle näitä vanhoja kotona tehtyjä ruokia aina silloin tällöin mieli tekee.

    Samat aatokset kuin Miralla oli minullakin, hieman ihmettelin, että kahdesta talosta yhtä aikaa on joku kuollut, kunnes näin lippuja muualtakin ja sitten sytytti, surullinen tapahtuma taas sitten jo melko läheltä kosketti.
    Minkä vahingon nuori mies tekikään itselleen ja läheisilleen, puhumattakaan uhrien kohtaamasta kohtalosta.
    Mikä kumma ajaa näihin tekoihin?

    Nyt pirtissä kaikki hyvin, väki on taas kokoontunut ja viestejä jään odottelemaan.
    Uhmaisiko säätä ja torille lähtisi, onhan noita sadevaatteita sekin reissu mahdollista heittää.
    Nyt päivä alkaa valkenemaan, mutta eipä ilman valoja taida työt tänään onnistua, sitä katson ja jotain kuitenkin yritän tänäänkin aikaan saada, heippa!

    Tuolla joku kirjoitti näistä viestien kohtaamisista, minä aina viestin laitan viimeisen kommentin laittaneelle, en tiedä miten pitäisi?
    Varmaan selvyyttä olisi, jos kohdistus oikeaan menisi, mutta toisaalta kun kaikkiin päivän viesteihin vastauksen laitan, eikös näin ole hyvä;)


   • SkillaN kirjoitti:

    Huomenta, tosi pimeään aamuun ja sateeseen, kolmen asteen lämpötila, kyllä nyt on pakko uskoa, että kesä ja syksykin alkaa olla ohi.
    Onhan nuo lehdet vielä osin puissa ja väritkin loistaa, mutta tämä pimeys ihan yllätti, olen kyllä aikaisisakin tätä viestiä kyhätessä.

    Hurskainenkin löytänyt pirttiin, kyllä ne salasanat on pakko kirjata ylös, eihän niitä millään muista.
    Minulla pitkä lista salasanoja, kun jotakin harvoin käyttää, eivät kelpuuta, uusi on keksittävä, aika hankalaa välillä.
    On se tuo puulämmitys huusholli paljon mukavampi hengittää ja lämpö hellii aivan toisin kuin keskuslämmitys taloissa.

    Maton pesua minullakin mielessä, pari lyhyempää mattoa aion pestä ja samalla pyykkituvassa isot ruukut parvekkeelta pesen, ensi kevääksi valmiiksi.
    Sisällä hankalia pestä, kun pienet pesupaikat.
    Näitä syksyn hommia sitä taas tehdään, se ikkunanpesukin ensi viikolla, toivottavasti sää kuivaa, onnistuisi pesu.
    Pyykkituvassa niin helppo pestä mattoja, kun lattialle heittää ja pitkävartisella harjalla huiskii, huuhtominenkin onnistuu isossa altaassa, vanhan ajan kunnon pyykkitupa meillä onkin.
    En vielä koskaan ole mattoja pesettänyt, vaikka joskus jo mietityttää.

    Sini-sirkku flunssaisena, ikävää.
    Olen nuo flunsatkin saanut ohitettua, en rokotuksiakaan ole ottanut, mutta en kehumaan rupea, voi se iskeä kerran minuunkin.
    Minun rupesi mieli eilen tekemään munakokkelia ja tuumasta toiseen, sian kylkeä pieni määrä pannulle ja munamaito päälle ja kiehutus, suola ainoa mauste, ja jopa oli hyvää.
    Minulle näitä vanhoja kotona tehtyjä ruokia aina silloin tällöin mieli tekee.

    Samat aatokset kuin Miralla oli minullakin, hieman ihmettelin, että kahdesta talosta yhtä aikaa on joku kuollut, kunnes näin lippuja muualtakin ja sitten sytytti, surullinen tapahtuma taas sitten jo melko läheltä kosketti.
    Minkä vahingon nuori mies tekikään itselleen ja läheisilleen, puhumattakaan uhrien kohtaamasta kohtalosta.
    Mikä kumma ajaa näihin tekoihin?

    Nyt pirtissä kaikki hyvin, väki on taas kokoontunut ja viestejä jään odottelemaan.
    Uhmaisiko säätä ja torille lähtisi, onhan noita sadevaatteita sekin reissu mahdollista heittää.
    Nyt päivä alkaa valkenemaan, mutta eipä ilman valoja taida työt tänään onnistua, sitä katson ja jotain kuitenkin yritän tänäänkin aikaan saada, heippa!

    Tuolla joku kirjoitti näistä viestien kohtaamisista, minä aina viestin laitan viimeisen kommentin laittaneelle, en tiedä miten pitäisi?
    Varmaan selvyyttä olisi, jos kohdistus oikeaan menisi, mutta toisaalta kun kaikkiin päivän viesteihin vastauksen laitan, eikös näin ole hyvä;)


   • SkillaN kirjoitti:

    Tuolla joku kirjoitti näistä viestien kohtaamisista, minä aina viestin laitan viimeisen kommentin laittaneelle, en tiedä miten pitäisi?
    Varmaan selvyyttä olisi, jos kohdistus oikeaan menisi, mutta toisaalta kun kaikkiin päivän viesteihin vastauksen laitan, eikös näin ole hyvä;)

    Minä seurasin eilen median pyöritystä Niinistön ja Trumpin kohtaamisesta.
    Olen vaan niin ylpeä tyylikkäästä presidentistämme. joka jälkikäteen haastattelussa sanoi, että oli nauttinut tilanteesta.
    Ihan oikein, miksi hän olisi ottanut kantaa, istui vain tyynenä ja välillä kulmakarvat koholla omissa ajatuksissaan.
    Meillä päin satoi ja ilma oli kelju kaikin puolin. Pihatyöt ovat edelleen tekemättä. Joku tuolla sanoi, että jättää perennat kevääseen asti penkkeihin ja korjaa ne sitten pois lumien sulettua. Rivitalossa se ei oikein käy, kyllä pihojen pitää olla siistit ja hoidetun oloiset. Alueemme on rauhallinen, siisti ja mukava.
    Kohta tilataan pari lavaa, joihin kesän rippeet kootaan. Toiseen menee rikkinäiset puutarhatuolit ja kukkaruukut, toiseen kasvijätteet. Joka vuosi lavat täyttyvät entistä nopeammin, kun joka pihalla kasvusto on kasvanut liian koreaksi. Olisi aikanaan pitänyt luoda ohje, että määrätyn mitan ylittäviä puita ja pensaita ei saa sisäpihoille istuttaa, mutta se on jäänyt alkuasukkailta päättämättä. Nyt tämän hetken asukit sitten sahaavat hikipäässä koivujaan ja pusikoitaan joka syksy. Meidän pihasta kaadettiin koristeomenapuu jo monta vuotta sitten. Yhä se kasvattaa vesoja kannosta. Olen leikannut ne pieneksi palloksi. Ruohonleikkuri pitää juuristosta putkahtelevat taimi-karkulaiset kurissa.


  • Aurinko pilkistää pilvien lomasta kun tulin tänne pirttiin juomaan teetä ja syömään sämpylää.
   Ostimme muutama päivä sitten vielä nopeamman modeemin kuin meillä aiemmin oli, mutta ei tänne S24:n sivuille sen nopeammin pääse kuin ennenkään. Mutta pääsee kuitenkin. Eikä täällä kovin paljoa ole häikkää nykyään, verrattuna siihen entiseen ennen tätä sivujen viimeisintä uudistusta. Yhdessä vaiheessa tuo robo poisteli todella mielivaltaisesti kirjoituksia, joissa ei ollut mitään lainvastaista ja sääntöjä rikkovaa.

   Mira

   • Näyttipä epätodelliselta, kun äkkiä alkoi tulla taivaan täydeltä räntää. Lehti puussa, ruoho maassa ja räntää ilma sakeanaan.
    Meni ohi ja suli saman tien. Mutta märkää on.
    Pihanhommiin ei ilkeä lähteä. Siivosin keittiön sekatavarakomeron. Yllätyksiä löytyi, mm. käyttämätön monitoimikone, joka oli ylähyllyn perimmäisessä nurkassa. Katselen sitä epäluulolla. Mistä lienee kotiini putkahtanut, kovin on heppoisen oloinen. Ei ihme, että olen sen piilottanut peränurkkaan. Lienee joku arpajaispalkinto tai muu lahja. Ei sitä kehtaa edes kirpputorille viedä.


   • Makriina2 kirjoitti:

    Näyttipä epätodelliselta, kun äkkiä alkoi tulla taivaan täydeltä räntää. Lehti puussa, ruoho maassa ja räntää ilma sakeanaan.
    Meni ohi ja suli saman tien. Mutta märkää on.
    Pihanhommiin ei ilkeä lähteä. Siivosin keittiön sekatavarakomeron. Yllätyksiä löytyi, mm. käyttämätön monitoimikone, joka oli ylähyllyn perimmäisessä nurkassa. Katselen sitä epäluulolla. Mistä lienee kotiini putkahtanut, kovin on heppoisen oloinen. Ei ihme, että olen sen piilottanut peränurkkaan. Lienee joku arpajaispalkinto tai muu lahja. Ei sitä kehtaa edes kirpputorille viedä.

    Kyllä räntää romautti ihan sakeana täälläkin. Vetistä kuitenkin,
    ei jäänyt maahan valkoista peittoa ja eikä kauan satanutkaan.
    Huomenna on täällä taas markkinat. Täytyy kai muodon vuoksi
    käydä vilkaisemassa kauppareissun yhteydessä. Niin... jos ilmat
    sallii:)
    Hurskaisellakin tökkii tietsikan kanssa. Voihan se olla joku kiusaaja,
    tai muu ongelma. On minullekin niin käynyt, että kirjoittamisen aikana
    kirjaus on kadonnut ja muutaman kerran niin, että ilmoittaa, jotta
    et ole kirjautunut - vaikka asia ei ole niin. Nyt on vähän aikaa ollut
    temppuilematta. Asiasta toiseen, varmaan ihan mukava pistää
    pökköä pesään ja niinkin lämmitellä, kuten Hurskaisella käy.

    Sateista johtuen meni tupapäiväksi. Roskat sentään kävin pois
    heittämässa. Kyllä se päivä vierii näinkin. Jaksellaan ja katsellaan...


  • Kameliat ovat ulkona nuppuja täynnä kukintaa varten maaliskuussa.

   Liljoilta olen ottanut alut ensi vuodelle tavalliset saavat olla missä ovat olleet monet vuodet.

   Tavallista kylmenpää on ollut ehkä nurmea ei tarvitse leikata, ehkä jääkausi on tulossa.

   • Huomenta, räntäsadetta ja viileää, sitähän tämä syksy meille suo tässä vaiheessa, katoilta näkyy jotain vaalea, mutta maahan ei ole kertynyt mitään veden lisäksi.
    Kahden lämpö asteen voimilla aamu on aloitettu ja hommat hyvällä alulla.
    Eilen en saanut itseäni ulos, mutta tänään on asioita lähdettävä hoitamaan, posti ja kauppa ohjelmassa, katson jos jaksan tori ilmettä mennä katsomaan.
    Aina sieltä verskinpää vihannesta ja muuta saa, kuin kaupasta, tosin joskus vähän hintavampaa.

    Niin sitä on Kamelian kukkien kasvattajalla jo kevät mielessä, niinhän se on oltava, jos aikoo kukat ajallaan kukkimaan saada.
    Ei tarvitse minunkaan pihan nurmea ajella, pääsevät huoltajat vähällä, no noita lehtiä puhallettavaksi siltä osin kylliksi, kaunis vaahtera ne työt lisää.

    Ynnämuulla on nyt hommat hanskassa, aika hyvin täällä myös pelaa, joskin oma kone voi joskus niskuroida, ja ehkä hieman oudolta näyttää nuo paljot kirjotukset, mutta pitäähän sitä oppimisen leikissä mukana yrittää olla, kun meitä vanhoja joskus moititaan, että emme osaa uudistua.
    Toisaalta, hyvä jos nuo vanhatkin opit päässä pysyisi;)

    Kaappien kätköistä yllätyksiä löytyy ja ehkä tarpeettomia esineitäkin, kuten Makriina mainitsit.
    Minulla sellainen taikinakulho, iso ja painava myös hyllyssä ja harvoin tulee käyttöön otettua, pitäisi aina olla esillä, tulisi käytettyä.
    Voihan sillä tehdä paljon muutakin, kuin taikinoita, mutta yhden henkilön talouteen aivan turha väline, se että kaivaisin sen esiin pikemmin alustan tarvittavan taikinan käsin.
    Noissa piha töissäkin on erilaisia tapoja, eihän ne maatumaan ehdi ne kukkien jäännökset, mutta ehkä suojana voisivat olla, tuleville aroille kasveille, joskushan peitetään havuilla istutuksia.
    On tietenkin kosteana syksynä hyvä tuhon auttajakin kaikki jäännökset, märkänee kosteudessa juurakot ja mukulat.
    Hyvin toimi presidenttimme saaden myönteisen kuvan itsestään ja mainetta suomelle, rauhallinen ja asiallinen on toiminnoissaan kotonakin.

    Mira noita nopeuksia pohti, minulla joskus hidastelee kone valtavasti ja jonkun ajan päästä pelaa kuin rasvattu, minun tekemättä mitään;)
    Ehkä ne suojaukset jotakin auttaa ja hommia tekevät koneen levossa ollessa.

    Nyt näyttäisi sää kirkastuvan, jokohan onnistuisi kuivin vaatein ja kengin ulkona asioida, voihan tämä olla ohi menevä ilmiö, harmaalta edelleen näyttää, mutta onneksi ei sulamisen pelkoa meikäläisellä;)
    Viettäkää mukava päivä ja ilon aiheitakin varmaan löytyy, liityin minäkin juuri ryhmään, jossa näitä kiitoksen kohteita kaupungistamme yritämme löytää, kielteisten valitusten vastapainoksi.


   • Missä muka kamelioita kasvaa ulkona ? Ja muka maaliskuussa kukkii ? Oletko Skillan tietoinen ?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Missä muka kamelioita kasvaa ulkona ? Ja muka maaliskuussa kukkii ? Oletko Skillan tietoinen ?

    Hohhoijaa, kaksi tuntinen kierros, vetolaukku täynnä kukkakaalia, porkkanoita, siikliä, omenia, puolukoita ja vielä vihreitä tomaattejakin, jo koko satsi, 6,90, kannattaa aikaisin mennä ja eilisiä ostella.
    Tomaatit kypsytän sisällä, kotimaiset ovat niin maukkaita napsittavia.

    Siskonmakkara keitto kiehumassa ja pakko oli istua, niin vei voimat, jatkan sitten touhujani, hyvällä mallilla onkin, kannan vaan parvekkeelta , matot pyyhityille lattioille, ja sänkyvaatteet hyvän tuoksuisina, odottavat illan kähmissä saunasta vihdoin selvinnytä emäntää;)

    Kyselit noiden Kamelioiden perään, en tunne tapausta, aina ne vaan tuntuvat kukkivan ja mikäs minä olen tenttaamaan, miten on mahdollista.
    Olen ymmärtänyt, että Ruotsissa nämä kukat viihtyy ja kasvihuonekin on, joten tämä tieto minulla.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Missä muka kamelioita kasvaa ulkona ? Ja muka maaliskuussa kukkii ? Oletko Skillan tietoinen ?

    "Missä muka kamelioita kasvaa ulkona ? Ja muka maaliskuussa kukkii ?"

    Tämähän on meidän ikioma entinen eräs xx9 Suomen vihaaja joka muutti Ruotsiin ja on edelleen sitämieltä, että olemme apinota ja ties mitä roskasakkia?

    Ainakin hänellä on joku lapsuuden trauma sodanjälkeisestä elämästä suomesta, koska muutti Ruotsiin ja sieltä nyt "pommittaa" näitä apina viestejään meille.

    Tämä mies on kuitenkin ikäiseni ja toisaalta säälin hänen kokemuksiaan silloisista sodista, koska minulla ei ole ollut moista traumaa, että olisimme jotenkin, mitä hän nyt nimitteleekään näillä "banaaneillaan?

    Jotenkin kuitenki on aavistus, että tämä "henkilö" on olut kommari ja nyt on hävinnyt aateestaan!

    Anatta vain "kamelian kukkia"


   • SkillaN kirjoitti:

    Hohhoijaa, kaksi tuntinen kierros, vetolaukku täynnä kukkakaalia, porkkanoita, siikliä, omenia, puolukoita ja vielä vihreitä tomaattejakin, jo koko satsi, 6,90, kannattaa aikaisin mennä ja eilisiä ostella.
    Tomaatit kypsytän sisällä, kotimaiset ovat niin maukkaita napsittavia.

    Siskonmakkara keitto kiehumassa ja pakko oli istua, niin vei voimat, jatkan sitten touhujani, hyvällä mallilla onkin, kannan vaan parvekkeelta , matot pyyhityille lattioille, ja sänkyvaatteet hyvän tuoksuisina, odottavat illan kähmissä saunasta vihdoin selvinnytä emäntää;)

    Kyselit noiden Kamelioiden perään, en tunne tapausta, aina ne vaan tuntuvat kukkivan ja mikäs minä olen tenttaamaan, miten on mahdollista.
    Olen ymmärtänyt, että Ruotsissa nämä kukat viihtyy ja kasvihuonekin on, joten tämä tieto minulla.

    Hei skillan ! Luen joskus tätä kahvipirttiä, kun täällä on neuvokkaita naisia, hyviä talousvinkkejä saa usein ja muutakin elämän viisautta ja sydämen lämpöä. Nyt alkoi huolestuttaa, kun kerrot vihreitten tomaattien ostamisesta. Raakoja tomaatteja ei saisi syödä keitettyinäkään tai muuten ruuaksi laittamalla, niissä on tomatiini nimistä myrkkyä. On kyllä myös sellaista lajiketta, joka on kypsänä vihreää, toivottavasti ostit niitä. On pitänyt ruoka-asioista koittaa ottaa selvää näin leskimiehenä.
    Kiitos kahvista ja seurasta ihanalle emännälle ja muille ihanille naisille.

    https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikkeiden-turvallisen-kayton-ohjeet/elintarvikkeiden-luontaiset-myrkyt/usein-kysyttya/

    ukko-vaan


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hei skillan ! Luen joskus tätä kahvipirttiä, kun täällä on neuvokkaita naisia, hyviä talousvinkkejä saa usein ja muutakin elämän viisautta ja sydämen lämpöä. Nyt alkoi huolestuttaa, kun kerrot vihreitten tomaattien ostamisesta. Raakoja tomaatteja ei saisi syödä keitettyinäkään tai muuten ruuaksi laittamalla, niissä on tomatiini nimistä myrkkyä. On kyllä myös sellaista lajiketta, joka on kypsänä vihreää, toivottavasti ostit niitä. On pitänyt ruoka-asioista koittaa ottaa selvää näin leskimiehenä.
    Kiitos kahvista ja seurasta ihanalle emännälle ja muille ihanille naisille.

    https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikkeiden-turvallisen-kayton-ohjeet/elintarvikkeiden-luontaiset-myrkyt/usein-kysyttya/

    ukko-vaan

    Luin ruokaviraston ohjeita edellisen vinkistä. Tuskinpa isoja virheitä
    on tullut tehdyksi.
    Markkinat kävin katsastamassa. Paljon oli myyjiä. Maankunnista oli
    marjoja tarjolla. Vähän kalliimpia kuin millä marjat hankin. Tuli ainakin
    paljon käveltyä, pohkeita alkoi särkemään.
    Nyt koipeni on saunassa hellitty ja helpottuneelta tuntuukin. Tosin
    väsähtäminen on jäljellä. Vielä pitäisi vähän vilkaista urheilun
    MM-kisojakin. J oten hyvää jatkoa teille!


   • ynnämuu kirjoitti:

    Luin ruokaviraston ohjeita edellisen vinkistä. Tuskinpa isoja virheitä
    on tullut tehdyksi.
    Markkinat kävin katsastamassa. Paljon oli myyjiä. Maankunnista oli
    marjoja tarjolla. Vähän kalliimpia kuin millä marjat hankin. Tuli ainakin
    paljon käveltyä, pohkeita alkoi särkemään.
    Nyt koipeni on saunassa hellitty ja helpottuneelta tuntuukin. Tosin
    väsähtäminen on jäljellä. Vielä pitäisi vähän vilkaista urheilun
    MM-kisojakin. J oten hyvää jatkoa teille!

    Sunnuntaiaamua tänne vanhaan pirttiin, nyt on uusi pirtti odottaen viestejänne;)
    Sää ihan siedettävän näköinen, eilen aurinko paistoi, piristi jopa mielialaa;)

    Kyllä jaloissani minä myös eiliset retkeni tunsin, ei edes sauna vaivoja poistanut, kovin väsynyt olin, nyt elämä taas maistuu yön jälkeen aivan hyvältä.
    Kiitos "ukko-vaan " huolenpidostasi, ja linkistä.
    Kypsytän tomaatit sisällä ensin ja sitten ne maistuvat niin hyvältä, joka syksy näin olen tehnyt.
    Kiitos myös kauniista sanoistasi, pistäydy pirtissä useammin, kiva noita kiitoksia on saada;)

    Kristiina23 selvittikin noiden kamelia terveisten perimäisyyden, mielikuvitus on hyvinkin sopivaa pirtissä ja mistäpä sitä kenenkään kirjoittamia viestejä todenperäisiksi vannoo, jokainen kirjoittaa mitä haluaa, ja hyvä niin, jos mieli virkistyy;)
    Itse olen perin juurin aito ja rehellinen, jopa jo lapselliseksi muuttunut, sitä toista lapsena oloa vietän;)

    Tulkaa tai paremminkin menkää uuteen pirttiin, näin toivon.


  • Kiitos kutsusta!

   Mira

  • Ikkään kuin kato olis viesteissä käyny. Enemmän olin näkevinäni vai onko tämä vanhempa pirtti?

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Matkustaja ilmoitti omasta koronavirusepäilystään

   VR tehosiivosi junavaunuja. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a2da2794-58ae-4dbe-807c-83622f985a4c
   Maailman menoa
   141
   7133
  2. Coronasta jo parantuneet sairastuneet uudestaan

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/665a88cc-27e7-4aa9-8ce1-5e7a4f027914 Sairaus voi hetkellisesti mennä lepotilaan ja aktoivoitua uudestaan. Taitaa
   Maailman menoa
   178
   3805
  3. Marin: "Uuden virustaudin leviäminen on asetettava myös oikeaan mittakaavaan."

   Pääministeri puhuu eduskunnalle koronaviruksesta ja rauhoittelee tilanteesta. "Tavalliseen kausi-influenssaan sairastuu Suomessa vuosittain noin 5 pr
   Maailman menoa
   58
   2882
  4. Ymmärsinkö oikein tuon Jari Sillanpään jutun?

   Siis Jari Sillanpäälle oli tullut hieroja hieromaan Jari Sillanpäätä. Tällä hierojalla oli ollut 12 v lapsi mukanaan saapuessaan Jari Sillanpälle. Tä
   70
   1000
  5. Yksi pikku juttu

   Sun kannattaa varautua yllätykseen, tosi isson yllätykseen. Onhan sinulla passi voimassa?
   Ikävä
   55
   944