Suomen ilmastopaneeli pitää kansalaisia idiootteina ja VähäÄlyisinä - EI UPPOA PÖTYPUHEET

Anonyymi

Suomen ilmastopaneelin johtopäätökset ovat tällaisia: helle koettelee koko Suomea, kuivuusriskit lisääntyvät ja metsäpalovaara kasvaa, sateet muuttuvat runsaammiksi etelässä ja lännessä, syksyisin tuulee enemmän vettä, lumi muuttuu painavaksi ja pinnat jäätyvät ja sulavat. Pakkastakin on, ja paikoin se voi olla kireää.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008275861.html

Siis...missä on se "pihvi". Suomessa on neljä vuoden aikaa ja se on ollut aina näin. Kesäkuukausina on hellettä ja kuivuutta, syksyllä sataa runsaasti vettä, talvella on pakkasta ja ikkunnan pinnat jäätyvät ja lumisade tuo joko nuoskakelit tai kovilla pakkasilla hankikannot ja keväällä on aina lumen sulaessa tulvia alavilla paikoilla ja varsinkin Pohjanmaan pelloilla jokien läheisyydessä. SIIS, EI MITÄÄN UUTTA TÄÄLLÄ POHJANTÄHDEN ALLA.

65

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tämän kesän 2021 helteet johtuvat pitkästä korkeapainejaksosta. Suomi on ollut Eurooppaa halkovan paikallaan olevan suihkuvirtauksen eteläisellä lämpimällä puolella, kun taas eteläisessä Euroopassa on oltu sateessa ja matalissa lämpötiloissa. Suomeen on tullut lämmintä ilmaa kaakosta Mustan meren suunnalta. Tämä kesän helteet ei johtunut ilmastonmuutoksista vaan normaalista korkeapaineiden ja matalapaineiden käyttäytymisestä ilmakehän kiertosysteemissä.

      Kesä 2017 puolestaan oli laajalti erittäin viileä maan etelä- ja keskiosassa. Vuoden 2017 kesä-elokuun viileys koetaan keskimäärin kerran kymmenessä vuodessa. Kesän 2017 kaltainen alhainen korkein lämpötila oli viimeksi vuonna 1987. Tällöin kesän keskilämpötila oli monin paikoin yli asteen keskimääräistä viileämpi. Kesällä 2017 pitkiä korkeapainejaksoja ei juuri ollut. Tällöin Suomi oli pitkään Euroopan yllä oleskelleen pysyvän suihkuvirtauksen alla tai sen pohjoisella kylmemmällä puolella, kun taas eteläisessä Euroopassa oli hyvin korkeita lämpötiloja. Suomessa pysyvä matalapaine toi mukanaan kylmän ilman pohjoisesta.

      Kesän 2017 viileä sää johtui auringonpilkkujen hiljaisolosta. Auringosssa ei ollut juurikaan roihupurkauksia (ks. alla oleva linkki) Tänä kesänä 2021 aurinko on todella aktiivinen ja roihupurkauksia on ennätysmäärä (ks. linkki)

      https://jemma.mobi/auringonpilkut.php?

      • Anonyymi

        Auringin aktiivisuuden vaihtelut vaikuttavat ilmastoon /- 0,1 astetta.


      • Anonyymi

        2015 oli myös viileä ja sateinen kesä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Auringin aktiivisuuden vaihtelut vaikuttavat ilmastoon /- 0,1 astetta.

        Hiilidioksidillako maapallo pysyy lämpimänä?
        Kaikki lämpö tai kylmyys ilmassa ja ilmastossa johtuu auringosta, muualta lämpöenergiaa tänne ei tule.


    • Anonyymi

      No, entä sitten nämä ilmastopaneelin mainitsemat metsäpalot. Media vyöryttää valeuutista että ennätyshelteet aiheuttavat metsäpaloja ikään kuin auringonpaiste sytyttää risukasoja. Kyllä se on ihminen joka metsäpalot sytyttää.

      Media on täysin unohtanut mikä on pyromania. Pyromania on sairaus, jonka esiintyvyys on 1,1 prosenttia väestöstä. Pyromaanillle metsäpalojen sytyttäminen on pyromaanin tapa ilmaista tunteitaan, kuten esimerkiksi vihaa. Sytyttäminen herättää pyromaanissa suuruuden ja voimakkuuden tunnetta.

      Toinen tuhopolttojen tekijäryhmät ovat ilmasto-ääriliikkeet, jotka ovat tahallaan sytyttäneet paloja, jotta IPCC-raportit saavat uskottavuutta väitteilleen että nyt on ilmastohätätila ja että hiilipäästöt ovat kaiken pahan alkujuuri jotka saavat aikaan jopa metsäpaloja.

      https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006364974.html

      Itse asiassa metsäpaloa voidaan kutsua aina tahallaan sytytetyksi. Kun tulen sytyttämistä tai sammuttamista ei tee oikeaoppisesti ja tarkasti, siitä syntynyt metsäpalo on ihmisen vastuulla. Metsäpalojen lisääntymiset eivät johdu ilmastonmuutoksesta vaan nykyajan ihmisten lisääntyneestä välipitämättömyydestä ja huolimattomuudesta.

      • Anonyymi

        Hyvät analyysit - ei todellakaan uppoa ilmastopaneelien puppugeneraattorit.


      • Anonyymi

        Olet hakoteillä. Etkö tiedä, miksi metsäpaloja syttyy alueilla, missä ei ole lainkaan ihmisiä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvät analyysit - ei todellakaan uppoa ilmastopaneelien puppugeneraattorit.

        Ilmastopaneeli pohjustaa, vain poliittista ja bisnestoimintaa. Sen jatkuva esillä olo tarkoittaa, että mitkä tahansa maksut ja kiristykset voidaan jatkossakin perustella "ilmastopaneelin" kertomuksilla. Johtajana esiintyvä vanha patu, olisi oikeassa elämässä jo ollut aikaa sitten eläkkeellä. Mutta voi nyt heilua poliittisten taustavoimiensa tuella, ja hyvillä palkoilla, esikuvana. Mutta se kuva on, manipulaation ja propagandan turvottama. Ihmisten tulisi nähdä "kulissien taakse". Mutta moniko meistä sinne oikeasti näkee ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet hakoteillä. Etkö tiedä, miksi metsäpaloja syttyy alueilla, missä ei ole lainkaan ihmisiä?

        Sano edes yksi alue missä ei ole ihmisiä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet hakoteillä. Etkö tiedä, miksi metsäpaloja syttyy alueilla, missä ei ole lainkaan ihmisiä?

        ..Ihmiset liikkuvat..


    • Anonyymi

      Ilmastopaneeli=suojatyöpaikka

      • Anonyymi

        YK:n ilmastopaneeli on miljardiluokan huijauspaja. Brittiläinen Sunday Times -lehti kertoi, että YK:n hallitustenvälinen ilmastopaneeli IPCC:n johtaja Rajendra Pachauri on tekaistujen tutkimustulosten avulla saanut tutkimusavustuksia miljoonien eurojen edestä. Lehden mukaan Pachauri on käyttänyt tekaistuja tietoja muun muassa Himalajan jäätikön sulamisesta saadakseen rahaa monilta eri tahoilta, kuten EU:lta.

        Lehden mukaan Pachaurin johtama, Intiassa toimiva ilmastoinstituutti TERI on saanut vääristeltyjen tutkimustulosten perusteella miljoonien eurojen avustussummia EU:lta. Rahanhaku on perustunut liioiteltuun väittämään, jonka mukaan jäätiköitä uhkaa ennätysnopea sulaminen - uhkakuva, jonka jäätikkötutkijat pystyvät heti ensi näkemältä kumoamaan-

        https://www.nytimes.com/2010/02/09/science/earth/09climate.html


    • Anonyymi

      Eipä ole huomattu että talvetkaan olisi pysyvästi lämmenneet. Kylmyyttä ja jäätä valitettavasti riittää.

      • Anonyymi

        Joku talvi on ollut vähäluminen ja leuto. Sitten välillä on kylmä talvi ja luminen.


      • Anonyymi

        Ehkä he ovat päättäneet kerätä niin paljon rahaa yhteen paikkaan, että jäätikötkin sulavat sen kasan alta. Olisiko se enää mahdollista, kun jo tätä ennen, se yksiprosentti maailman rikkaimmista on ehtinyt kerätä 80 % maailman varoista. Vai liekö jo enemmänkin. Tai sitten kyse on samasta porukasta. Nyt vain keräävät loputkin tällä pelottelulla. Kaikkihan on bisnestä ja isoa sellaista.


    • Anonyymi

      Itsehän juuri alussa kerrot, mitä haittoja on tullut ja on tulossa.
      Miksi kysyt?

    • Anonyymi

      Taajamissa tulvii, kun rakennetaan liian tiiviisti ja viemäröinti on liian heppoinen imaisemaan vedet. Asfalttia on oltava, että ökymökeille ja oopperaan autoileva herrasväki ei tukehdu pölyyn.

    • Anonyymi

      Hukutaan tulvaan, Kauppatorilla liikutaan veneellä!

    • Anonyymi

      Milloin ne viiniköynnökset kannattaa istuttaa? Ensi vuonna vai vasta 2050?

      • Anonyymi

        Tuhannen vuoden päästä


    • Anonyymi

      Ilmasto on muuttunut miljoonia vuosia, niin se muuttuu jatkossakin.

    • Anonyymi

      Ilmastopaneelien uutisointeja ohjaa poliittinen tarkoitus edistää vihervasemmiston tavoitetta. Huolellinen ja kriittinen perehtyminen ilmastopaneelien väitteiden taustoihin ja perusteisiin jätetään helposti tekemättä. Tutkijoiden lausunnot esitetään usein kuin tieteellisinä totuuksina. Yleensä ei vaivauduta edes selvittämään tutkijoiden taustoja eikä arvioimaan heidän kompetenssiaan suhteessa päätelmiin. Itse asiassa IPCC:n on eri valtioiden hallitustenvälinen puppugeneraattori. Ne valtiot, joiden poliittinen johto on kallellaan vihervasemmistoon pitää yllä tätä ilmastopropakandaa. Ja ne tutkijat, jotka ovat saman mielisiä yleisen ilmastopropakandan kanssa saavat joka päiväisen elantonsa ko. hallitusten jakamista apurahoista, Näiden tutkijoiden kompetenssi ja päätelmät voidaan siis peilata suoraan heidän "työnantajiensa" poliittisiin motiiveihin.

      • Anonyymi

        Sijoittajat patamustat porvarithan ilmastonmuutoksella rahastavat. Syy yritetään vierittää vasemmistolle ja vihreille. Käytännössä aatteilla ei tietenkään ole mitään merkitystä, koska kaikki puolueet ajavat sijoittajien etuja aatteesta riippumatta. En ole vielä nähnyt yhdenkään toimittajan kysyvän asiantuntijoilta tai päättäjiltä, mitä eroa on vihreällä ja perinteisellä teknologialla? Toinen on juhlapuheiden mukaan kestävää ja toinen ei.


      • Anonyymi

        Noista "ilmastouutisista" saa aina paljon tahatonta komiikkaa.


      • Anonyymi

        Yksi hyvä esimerkki on eräs Suomen ympäristönmuutoksia tutkiva professori, joka oli aikaisemmin hyvin kriittinen siihen että ihminen vaikuttaa ilmaston lämpenemiseen. Mutta kas kummaa...kun eläkeikä lähestyy niin ko. professori muutti suuntaansa ja nyt hän on aktiivinen ilmastonmuutoksen puolustaja, koska hän ilmeisesti pelkää että työpaikka menee alta, jos hän jatkaa vihervasemmistolaisen hallituksen vastaista ilmastokritiikkiään.


    • Anonyymi

      Luetun ymmärtämisessä taitaa sinulla olla vähän tekemistä.
      Sään ääri-ilmiöt lisääntyvät, oli varsinainen asia, jota et näköjään kyennyt ymmärtämään.

      • Anonyymi

        Ennen vanhaan, kun oli ukkosia paljon kesällä ja jossain paikoissa saattoi sataa oikein kaatamalla ja kadut tulvivat, niin se oli ihan normaalia kesäsäätä. Nykyään kun jossain päin maata ukkoskuuroissa saattaa sataa kaatamalla, niin sen sanotaankin olevan sään ääri-ilmiö, joka johtuu ilmaston muutoksesta. Tai sitten kun talvella on hirmupakkasia niin sekin on nykyään sään ääri-ilmiö, joka...yllätys..yllätys johtuukin ilmaston lämpenemisestä.

        Ääri-ilmiö sanasta on tullut muotivirtaus, jolla ilmastohysteriaa lietsovat haluavat vahvistaa oma viestiään tulevasta "maailman lopusta" sikäli mikäli jos ei tehdä vieläkin enemmän päästövähennyksiä.

        Aikaisemmin pidettiin normaalina kun oli kesällä sateetonta tai satoi kaatamalla. Esim. vuoden 2005 MM-kisoissa 9.8.2005 vettä tuli enemmän kuin koskaan mitä Helsingin meteorologian historiassa on kymmenessä minuutissa mitattu. Vettä satoi läpi koko kisojen. Ei silloin puhuttu mistään ääri-ilmiöstä. Aikaisemminkin on saattanut sataa keskellä kesää viikko tolkulla ja sitä pidettiin ihan normaalina ilmiönä, joka yleensä silloin tällöin vain tapahtuu.


    • Anonyymi

      Siis jos hiilidioksidi on ylitsepääsemätön ongelma, ratkaisuhan on ihmisen TOTTAKAI uloshengitysilman lopettaminen, aka .. niin mitenhän tuon saisi aikaan, maailmanlaajuisena, ilman vastarintaa, tollee jopa ihmisten sitä itse kerjäten.

      Ummm.. äää, ja öööh.

    • Anonyymi

      Ilmastopaneeli on perustettu todistamaan, että ilmastonmuutos on ihmisten aiheuttamaa. 🤣🤣🤣

      • Anonyymi

        Vaikka sen on aiheuttanut aurinko.

        Raamattu ennustaa tämän. Uskon että muutos on mutta en syytä siitä tavallaan ihmistä. Tavallaan ihminen on siihen syynä, mutta ei siten kuin väitetään eli ilmansaasteiden vuoksi. Ihminen on syypää sillä lailla että on hyljännyt Jumalan. Aurinko sitten hoitelee lämpenemisen Jumalan säätämänä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaikka sen on aiheuttanut aurinko.

        Raamattu ennustaa tämän. Uskon että muutos on mutta en syytä siitä tavallaan ihmistä. Tavallaan ihminen on siihen syynä, mutta ei siten kuin väitetään eli ilmansaasteiden vuoksi. Ihminen on syypää sillä lailla että on hyljännyt Jumalan. Aurinko sitten hoitelee lämpenemisen Jumalan säätämänä.

        Ilmestyskirja 16:9
        16:9 Ja ihmiset paahtuivat kovassa helteessä ja pilkkasivat Jumalan nimeä, hänen, jolla on vallassaan nämä vitsaukset; mutta he eivät tehneet parannusta, niin että olisivat antaneet hänelle kunnian.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaikka sen on aiheuttanut aurinko.

        Raamattu ennustaa tämän. Uskon että muutos on mutta en syytä siitä tavallaan ihmistä. Tavallaan ihminen on siihen syynä, mutta ei siten kuin väitetään eli ilmansaasteiden vuoksi. Ihminen on syypää sillä lailla että on hyljännyt Jumalan. Aurinko sitten hoitelee lämpenemisen Jumalan säätämänä.

        Osin varmaan nämä saasteet hoitelee lämpenemisen mutta vain pieneltä osin.


    • Anonyymi

      "paremmat" ihmiset ovat itse aiheuttaneet ongelman kehitysavulla luoneet maapallolle hallitsemattoman väestönkasvun?🤔🤨🙄

    • Anonyymi

      Ilmastohörhöt eivåt eroa salaliittoteoriitokoista mitenkään. Molemat näkevät salajuonia ja uhkakuvia joka paikassa ja asiassa. Ilmastohörhöt ovat keksineet, että 30 v päästä Suomessa voi olla tulvia. Siinä ei ole mitään uutta. Pohjaanmaa on tulvinut jääkaudesta lähtien ja ainosaan viimeiset 10 v niitä on jotenkin onnistuttu halitsemaan.

      Suomesa voi ola 30 v päästä myös maanjäristyksiä, uusi tulivuori voi purkautua ja kopa metereootti iskeä Lappajärven viereen.

      Hörhöt ovat hörhöjä, niiltä puuttuu elämä.

      • Anonyymi

        Kaikista tyhmimmät ei näe uhkia ollenkaan.


      • Anonyymi

        Sanahan siis on "salaliittoteoreetikoista" suomeksi. Oletko oppinut suomenkielen aikuisikäisenä?


      • Anonyymi

        Ilmastonmuutoksen kieltäminenhän on salaliittoteoria.


    • Anonyymi

      Al Gore ei voittanut presidenttiyttä, kun hän hävisi Valkoisen talon kilpailun George W. Bushille. Mutta myöhemmin Gore iski vasaransa kultasuoneen. Hän sai Nobelin rauhanpalkinnon YK:n hallitustenvälinen ilmastonmuutospaneeli IPCC:n viestinviejänä ilmastonmuutoksen vaaroista. Vuonna 2020 Al Gore oli arvoltaan noin 400 miljoonaa dollarin mies. Hän tienasi ilmaston lämpenemistä käsittelevän kirjansa palkinnollaan ja puhujapalkkioillaan suurimman osan omaisuudestaan. Gore nettovarallisuus kasvoi satoihin miljooniin johtuen nimenomaan hänen osallistumisestaan ​​ilmastonmuutokseen. Gore käytti siis hyväkseen tilannetta, jota monet pitävät edelleen huijauksena (esim. lätkämaila-skandaali), kun taas toiset kutsuvat häntä sankariksi ja yhdeksi aikamme suurimmista ilmasto-guruista ja hyvänä esimerkkinä siitä miten ilmaston avulla voi tienata miljoonia.

    • Anonyymi

      Joo, Ylen radion aamu-uutisissa peloteltiin, että pian alkaa tulla vettä ovista ja ikkunoista Saksan tapaan. Pinnanmuodostuksemme on hieman erilainen. Uutisen lopussa paluu tosiasioihin: noin joka sadas suomalaisasunto sijaitsee tulvilla mahdollisesti altistuvilla alueilla.

      Moni kuvittelee Ilmastopaneelia tieteelliseksi järjestöksi, mitä se ei ole. Kuitenkin media kysyy esimerkiksi Ollikaiselta kommentteja asioista, jotka eivät liity mitenkään hänen osaamiseensa. Hänen sanomisensa otetaan vastaan jumalan sanana.

      • Anonyymi

        Tosiaan Ollikainen on ympäristötaloustieteilijä.
        Pohjakoulutus ei ole luonnontieteestä.
        Tosin täytyy muistaa, ettei väittämien totuusarvo riipu väittämän esittäjästä.


      • Anonyymi

        Juurikin noin.

        Tieteellisen ihmisen voisi erottaa esim. siitä, että lukion päättötodistuksen keskiarvo on väistämättä ollut kasin päälle. Kun noita kuuntelee, niin äikästä ollaa kyllä menty läpi tasan vitosella, ja matikasta, eli logiikasta maksimissaan seiskalla. Ei, otan tuon takaisin, lukion pitkä matikka oli vaikeaa, eli samalla vitosella. Biologia tai maantiede on oltu poissaolevina.

        Eli tosiaan vasta lukiotason tulokset siis, eli ei päivääkään yliopistoja.
        Ja kuinka monta ultrapätevää tutkijaa maassakin on tuolla saralla, varmaa kymmeniä ellei jopa satakunta. Yksikään ei tulisi haastatteluun käytännöss jauhamaan purukumiaan tollei.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tosiaan Ollikainen on ympäristötaloustieteilijä.
        Pohjakoulutus ei ole luonnontieteestä.
        Tosin täytyy muistaa, ettei väittämien totuusarvo riipu väittämän esittäjästä.

        Miksi esittää valheita viedäkseen kansan käsitystä asiasta harhaan?

        Oiskohan rahasta, ehkä.
        Tai liekö fanaattinen, tuskinpa ihan sille tasolle aivokuollut vielä.

        Tai mistä sitä voi tietää, ei kyllä siltä näytä ettei tajua mitä tekee. Vaan ihan täysissä järkensä voimissa paasaa valhetta tuuttiin.


    • Anonyymi

      Meillä on valtaa pitävät ylimielisiä jätteitä jotka koettelevat kansaa huonosti ja täysin sumeilematta valehtelee päin naamaa ja täällä hölmöt uskoo ja tottelee.

      • Anonyymi

        Ihminen uskoo ja tottelee koska ihminen ei halua uskoa että toinen, saman maan kansalainen joka on luottamustehtävään asemansa vuoksi asetettu halua hänet tuhota. Tai vielä alhaisempaa, orjana muille, Suomen Kansan FIMEAAN vie. Se on jo next level tason perseennuolentaa, johon musta Pressan ja Sannan sun muitten ei pitäisi tästä päivästä eteenpäin enää sekuntiakaan alistua. Kyllä pisteet kansalta tulisi kun näyttäisivät selkärankaa, vaikkakin nyt ovat jo äärimmäisen pahoja erehdysiä tehneet ton FIMEA-keissin kanssa.

        Mut universumissa on olemassa ilmiö nimeltään tasapaino. Vaaka tasapainottuu poikkeuksetta.

        Kyllä ihmiset jo puhuu teoista..

        Tosi hurjaksi on maailma nopeasti menossa. Ikävää. Erittäin valitettavaa.


    • Anonyymi

      Vuoden 2020 ilmastoraportissa suomalaisia varoitettiin helleaalloista. Nyt tänä vuonna sitten varoitettiin sateesta johtuvista syöksyaalloista. Näköjään ko. raportit muuttuvat sitä mukaan kuin millainen sää kulloisenakin vuotena on sattunut olemaan. Näillä ilmastopaneelin raporteilta menee uskottavuus kun ne vaihtavat tyyliään miten sattuu.

      Tässä alla on vuoden 2020 varoitukset suomalaisille:

      "Sään ääri-ilmiöt ja lämpötilan asteittainen nousu aiheuttavat kustannuksia ja edellyttävät yksityistä sopeutumista sekä sitä edistävää julkista ohjausta. Kansanterveydelliset kustannukset syntyvät globaaleista ja hyönteisvälitteisistä taudeista, HELLEAALTOJEN aiheuttamasta kuolleisuuden kasvusta sekä työn tuottavuuden laskusta, korostaen julkisen vallan roolia sopeutumiskyvyn kasvattajana. Sopeutumispolitiikkaa voidaan tehostaa hyödyntämällä sopeutumisen indikaattoreita toimien kustannustehokkaaseen valintaan sekä lisäämällä taloudellisten ohjauskeinojen käyttöä. Yhteiskunnan tulee edistää tiedon tuottamista ja leviämistä ilmastonmuutokseen liittyvän epävarmuuden vähentämiseksi."

      https://www.ilmastopaneeli.fi/wp-content/uploads/2021/09/SUOMI-raportti_final.pdf

    • Näin se on. Suomalaisia viedään kuin pässiä narunpäässä, vihervassarit syyllistävät suomalaisia koko maailman hiilijalan jäljestä, vaikka se laskentatavasta riippuen noin 2-1,4 promillea maailman päästöistä.Vaikka fossiilisten polto-aineiden käyttö lopetettaisiin Suomessa tämän vuoden loppuun mennessä, ei se vaikuttaisi Suomen tuleviin kesä/talvi säähän. Ainao missä vaikutus olisi heti, niin työttömyys kasvaisi räjähdyksen omaisesti.

    • Anonyymi

      Pitää oikein pelotella lapsetkin vielä

      • Anonyymi

        Punainen ihminen on vailla moraalia.


    • Anonyymi

      Olisi Ollikainen voinut valita edes yhden ilmastatutkijan Suomen ilmastopaneeliin, mieluummin vielä ilmastomuutostutkijan. Niitäkin Somesta löytyy.

      Toisaalta ymmärrän senkin, ettei Olikainen halua kuulla soraääniä, kun tuollaista sontaa kirjoittaa.

    • Anonyymi

      Ilmastopaneelin voisi sanoa olevan poliittinen elin ja sen jäsenet ovat kuin poliitikkoja. Ei puoluepoliittiselta kannalta, mutta pyrkii samalla tavalla luin poliittiset puolueet vaikuttamaan päätöksiin.

      • Anonyymi

        https://yle.fi/uutiset/3-12099007

        Turvemaiden ja kivennäismaiden päästöissä ei havaittu eroja.


        Vihreiden valheita turpeesta media on toistanut kuukausi toisensa perään


    • Anonyymi

      Minä ajan bensamersulla niin kauan kuin voin.

    • Anonyymi

      Varsinkin Suomessa Vihreä-puolue keksii kauhutarinoita, jotka lisäävät pelkoa ihmisten keskuudessa. Meillä on nämä valtamediat ja sen totuudentorvet – valeuutiset - jotka ovat aina uudestaan ja uudestaan julistamassa kansalaisille että nyky-yhteiskunta on tuhoamassa lapsensa tulevaisuuden ja nämä vihreät julkkispoliitikot maksavat veronmaksajien rahoilla tiedemiehisten pelottavaista lausunnoista herättääkseen kauhua tieteelliseltä vaikuttavilta ns. tutkimusaineistolla. Ja sitten on erityinen vihreä liiketalous, yrityksiä, sijoittajia, jotka hamuavat tilaisuuksia saada osansa miljardiluokan yhteiskunnan rahallisista tuista, verovähennyksistä ja etuoikeuksista hallitusten ja EU:n luotsaaman vihreän-teknologian-politiikan myötä. Ja varsinkin meillä Suomessa on joukko tiedemiehiä jotka ovat vapaaehtoisesti koukussa viher-vasemmistolaisen hallituksen jakamiin palkkioihin.

      • Anonyymi

        Suomessa ns. konsensus (tiedemiesten keskuudessa) ilmastonmuutoksesta on täydellisen valheellista ja huvittavaa julkilausumaa, koska useimmat nk. tiedemiehistä – esim. Helsingin yliopistossa ja Sitrassa– ajavat tätä katastrofiteoriaa ja saavat siitä palkkansa julkisista varoista. Heidän agendansa on julistaa ilmastohätätilaa. Jos he ei sitä tee, niin apurahat loppuvat.


    • Anonyymi

      Suomi on hoitanut ympäristö asiansa hyvin joten tämä on pelkkää kansan rahastusta?🤦🤦🤦

    • Anonyymi

      Maailman CO2-päästöt viime vuonna oli noin 60 gigatonnia ja Suomen osuus oli noin 48,3 miljoonaa hiilidioksidiekvivalenttitonnia (milj. t CO2-ekv.) eli Suomen osuus on noin 0.12 - 0.2 % eli runsaan promillen luokkaa maailman päästöistä.

      Miksi Suomen veronmaksajien pitää uhrautua ja menettää pienet rahansa sen vuoksi kun Suomen vasemmistolainen "huulipunahallitus" haluaa paistatella julkisuuden valokeilassa kehumalla olevansa ensimmäinen hiilineutraali valtio maailmassa. Suomen veronmaksajien uhraaminen ei tee maapallosta paratiisia. Vaikka Suomi olisi hiilineutraali niin Kiina tuottaisi päästöjä vielä 2035 yhden päivän aikana yhtä paljon kuin tällä hetkellä Suomen päästöt on koko vuoden aikana.

      Globaalisti ei siis ole mitään hyötyä vaikka Suomi uhriutuu ja esittää ilmastomarttyyria. Suomi ei tule saamaan mitään taloudellista eikä poliittista hyötyä hiilineutraalisuudestaan. Päin vastoin Suomen raskas teollisuus muuttaa Kiinan lähialueille ja Suomen on tuotava hyödykkeitä ja välttämättömiä teollisuuden tarvitsemia raaka-aineita Aasian halpatehtailta. Tuonti tapahtuu etupäässä suuria päästöjä tupruttavilla laivoilla ja eniten ilmastoa saastuttavilla lentokoneilla. Suomen hiilineutraalisuus siis on plus-miinus-peliä eikä maailma sillä pelastu.

      • Anonyymi

        Tätä asiaa Persut kysyvät. Siltikään heitä ei kannateta.


    • Anonyymi

      onkos sekin ilmasto teko kun hanhet syö vilja pellot tyhjäksi eikä niitä voi vähentää suomessa ,

    • Anonyymi

      Meillä aina ollut ja ukkosia jotka sytyttävät tulipaloja.Metsissä lyö puihin ja alas sammalikkoon.Metsäpalo on valmis.Tietysti myös rakennuksiin.Tuon ei luulisi olevan uutta.Eikä siinä syynä ihmisen sytytämään.
      Säätila on meillä aina vaihdellut.On tosi kylmiä lumisia talvia.Leutoina maa vihertää ja kukkia jouluna kukkapenkeissä.Kesät välillä kuumia ja viileitä.Sateisia ja kuivempia.
      Ei mitään outoa vaihtelua.
      Laajat katetut ja betonoidut pinnat tietysti pidättävät vettä.Kuumentavat ympäristöä.Näiden toteamiseen ei tarvita viisauksien kertojia.Se on faktaa näin on ja aina ollut.-"syökää pojat sokurit.Koht uijaa"-

    • Anonyymi

      Rahaa virtaa panelisteille sellaisia määriä että kyllä siinä alkaa nähdä suomessa kohta taifuuneja ja hurrikaaneja. 😂

    • Anonyymi

      Uutisissa ilmatieteenlaitoksen professori sanoi että vuonna 2035 Pori on tulvien saartama koko kaupunki ja se on kuulemma varma ja tieteellisesti todistettu asia. Mutta tarkkaa kuukautta ja päivää ko. proffa ei kuitenkaan tulvahuipulle osannut sanoa.

      • Anonyymi

        Nyt pitää käydä ostamassa kumiveneen jotta sillä pääsee melomaan Porin torille.


    • Anonyymi

      Olen liki kahdeksankymppiä. Nuoruudessani on ollut lämpimiä lumettomia talvia, ja ja vastaavasti kuumia kesiä. Kesällä heinätöissä oli riittäviä yli 30 asteen helteitä. Pakkaset paukkui jopa 35- 42 c° talvisin. Minnehän nämä mittaukset unohtuneet. Ai, niin... ilmatieteenlaitos aloittaa esim. lämpötilojen julkaisemisen vertailun vasta vuodesta 1981. Tällöin halutaan jättää huomiotta sen että yli 60 vuotta sitten oli Suomessakin lämpimiä kausia kuin nyt. Lisäksi ilmastopaneelin pelottelut sateiden määrän kasvusta voi jättää omaan arvoonsa. Tilastojen mukaan suurin vuorokausisademäärä 198,4 mm oli Espoon Lahnuksessa 21.7.1944 ja suurin kuukausisademäärä 301,9 mm Laukaassa heinäkuussa 1934. Ei tällaisia tilastoja voi julkisuudessa esittää koska Suomen Ilmastopaneelilta katoaisi uskottavuus.

    • Anonyymi

      Päivän uutisissa kerrottiin siitä miten viime syksy oli ennätyslämmin ja nyt hyvin viileää.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008288413.html

      Nyt sitten ilmastovouhottajat vihervasemmistossa alkaa vakavasti pölistä ihan tosissaan jostain ilmastomuutoksesta. Aika turhauttavaa ja väsynyttä touhua tuollainen paskan jauhaminen. Kun sanoo vihervassarille, että on aika viileä päivä, niin vastaus oli ennen, että niin onkin. Nyt se on sitä, että tällä viileydellä Ilmastonmuutos on todistettu jne. Kaikki johtuu nimenomaan ilmaston lämpenemisestä. Tosiasiassa Suomessa vuodet eivät ole keskenään veljeksiä. Ei ole olemassa sellaista virhemarginaalia, jonka rajojen sisäpuolella lämpötilat ja sateiden määrä saa vaihdella jottei vallitsevaa tapahtumaa aleta sanomaan ilmastomuutokseksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Halkokarilla ammuttu

      Halkokarin uimarannan metsissä/tiellä poliiseja juoksenteli n.13.30.Onko pahvihousut setvimässä sukuriitoja?
      Kokkola
      29
      2902
    2. Yle aamu taas huolissaan laittomasti maassa olevien terveydenhuollosta

      Yle se jaksaa aina nostaa tämän asian esille, vaikka ei pitäisi. Laittomasti maassa olevat pitää säilöä ja karkoittaa, e
      Maailman menoa
      216
      1854
    3. Mitä tehdä kun eräs henkilö seuraa puhelintani

      Ja informoi asioitani ulkopuolisille ja ei kyse ei ole viranomaisista vaan sairaasta yksilöstä joka ei jätä rauhaan vaan
      Ikävä
      191
      1625
    4. Mitä haluat

      Toisesta vai haluatko mitään
      Ikävä
      173
      1606
    5. Tuli yhtäkkiä kova ikävä sinua, J

      Olisitpa täällä, niin voisin halata ja suukottaa sinua juuri nyt... Vaikka tilanne on mikä se on, enkä voi tätä oikeass
      Ikävä
      85
      1262
    6. Jengi haluaa että

      Lähden täältä pois. Syystä että? Antaa tulla syitä nyt.... Huomenta sitten viimeisen kerran. 💔🐺🖤
      Ikävä
      190
      1143
    7. Täytyy tunnustaa

      että olet kauneinta mitä olen nähnyt. Käteni tärisevät vieläkin. Olen tosiaan ihastunut. Tästäkin vaikenen.
      Ikävä
      107
      1092
    8. Huomenta päivää

      Somen ihmeelliseen maailmaan. 🤗☕🌞💞
      Ikävä
      188
      882
    9. Leskenpoltto, kastijärjestelmä ja muut asiat, joiden alkuperää ei tiedetä

      Leskenpoltto, kastijärjestelmä ja muut asiat, joita käytetään koko itää vastaan tietämättä niiden alkuperää. Aina kun o
      Hindulaisuus
      313
      846
    10. jos saat yhden

      Toiveen esittää niin mikä olisi
      Ikävä
      72
      742
    Aihe