Kuolinpesällä on v 2016 perukirjan mukaan 100k arvoinen kesäpaikka.
Pesässä on 4 osakasta. Kuitenkin käytännössä kesäpaikkaa on viimevuodet käyttänyt vain yksi osakas. Nyt muut osakkaat haluaisivat eroon osuuksistaan ja tämä yksi osakas on ilmoittanut olevansa halukas lunastamaan paikan itselleen.
Voiko nyt vuonna 2021 tehdä sopimusjaon tuon 100 000 euron arvon mukaan? Eli tämä yksi maksaisi 25k muille kolmelle osakkaalle, vai pitäisikö tuon paikan arvo selvittää uudelleen vastaamaan 2021 arvoa? Miten verottaja tulkitsee asian?
Lisäksi tämä yksi osakas joka on käyttänyt kesäpaikkaa, on tehnyt viimeisen 2-3v aikana omatoimisisesti ilman muita osakkaita informoimatta "remontteja" kuulemma 10k edestä, ja hän on nyt vaatimassa meidän muidenkin osallistumista näihin kustannuksiin. Emme ole suostuneet.
Perikunnan kesäpaikan arvo?
13
827
Vastaukset
- Anonyymi
Eikös se ole jakohetken arvo. Ja omistajat vastaavat välttämättömistä remonteista yhdessä,jos niillä estetään isompi vahinko,eli arvo säilyy.( Kattovuodon korjaus,putkiremintti,kosteusvauriokorjaus jne)
Remontit jotka on muuten vaan tehty,sopimatta ensin osakjaiden kesken kuka mitäkin maksaa,ja remontoidaanko ensinkään,ovat remontoineen oma asia.( Pintaremontti joka tarpeeton,jne)
Jos yksi lunastaa,sovitte vain mitä kukin saa lunastavalta. - Anonyymi
Perinnönjako ei koskaan kuulu verottajalle mitenkään. Perintöverot on maksettu perunkirjoitusarvojen mukaisesti, jos ne ovat olleet sen hetken käyvän arvon mukaisia.
Nyt voitte jakaa ihan haluamillanne arvoilla mökin. Yleensä toki käytetään jakamishetken käypää arvoa, mutta voitte sopia asian niin kuin haluatte.- Anonyymi
Höpsistä töppösiin. Jos merkitty arvoksi 100 000 ja nyt myydään 200 000, maksetaan erotuksesta veroa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Höpsistä töppösiin. Jos merkitty arvoksi 100 000 ja nyt myydään 200 000, maksetaan erotuksesta veroa.
Höpsis. Jo perintönä saatu aomaisuutta myydään, se ei vaikuta jo maksettuun perintöveroon mitään. Kuten toteisinkin aiemmin.
Mutta verotusta ymmärtämöttämiä kommentoijia riittää palstalla. Se ei ole uutta! - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Höpsis. Jo perintönä saatu aomaisuutta myydään, se ei vaikuta jo maksettuun perintöveroon mitään. Kuten toteisinkin aiemmin.
Mutta verotusta ymmärtämöttämiä kommentoijia riittää palstalla. Se ei ole uutta!Tässäpä taas yksi verotusta ymmärtämätön kommentoija muita höpsistelemässä!
Kysymykseen ei tietenkään tule enää perintövero, vaan LUOVUTUSVOITTOVERO!
Jos pesä jaetaan käyttämällä lunastukseen pesän ulkopuolisia varoja, luovutukset siltä osin rinnastetaan kauppaan. Tässä siten luovutusvoitto kolmelle olisi kunkin kohdalla 50.000 - 25.000 eli 25.000, mistä vero on 30 % eli 9.000 euroa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Höpsis. Jo perintönä saatu aomaisuutta myydään, se ei vaikuta jo maksettuun perintöveroon mitään. Kuten toteisinkin aiemmin.
Mutta verotusta ymmärtämöttämiä kommentoijia riittää palstalla. Se ei ole uutta!Lukutaidottomat, kuten sinä, eivät ymmärrä, että viestissä, johon kommentoitu, ei puhuttu perintöverosta mitään.
Tsemppiä lukuharjoituksiin! - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Lukutaidottomat, kuten sinä, eivät ymmärrä, että viestissä, johon kommentoitu, ei puhuttu perintöverosta mitään.
Tsemppiä lukuharjoituksiin!Lukutaidoton, kuten sinä, et ymmärrä, että voin kommentoida sananvapuden nojalla asiaan liittyvää perintöveroa. Perintöveroon ei vaikuta tehty perinnönjako mitään, kuten todettu.
Jos sinulla on muutoin kommentoitavaa, saat tehdä sen vapaasti. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Lukutaidoton, kuten sinä, et ymmärrä, että voin kommentoida sananvapuden nojalla asiaan liittyvää perintöveroa. Perintöveroon ei vaikuta tehty perinnönjako mitään, kuten todettu.
Jos sinulla on muutoin kommentoitavaa, saat tehdä sen vapaasti.Osui ja upposi. Nurkassa olet :-)
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Osui ja upposi. Nurkassa olet :-)
Näin tosiaan sinulle kävi. Harmittaako?
- Anonyymi
Perintöveron perusteeksi pannaan se käypä arvo, joka omaisuudella oli kuolinpäivänä. Käyvällä arvolla tarkoitetaan perintöverotuksessa omaisuuden todennäköistä luovutushintaa. Jos verottaja on asian hyväksynyt ja veroilmoitus on kunnossa, asia on ok.
Jos mökin - ilmeinen kiinteistö - lopullinen myyntihinta on perintöverotusarvoa korkeampi, maksetaan normaalisti luovutusvoittoveroa myyntihinnan ja perintöverotusarvon välisestä erotuksesta. Luovutushinnasta vähennetään perintönä vastikkeetta saadun asunnon verottajan vahvistama perintöverotusarvo ja myyntikulut voiton hankkimisesta aiheutuneina menoina.
Jos pidätte 100k€ käypänä hintana, voitte myydä siihen hintaan. Jos epäilette, että hinnassa on tapahtunut muutoksia, teettäkää arviointi. Jos kauppahinta on suurempi kuin perukirja-arvo, kuolinpesän kannattaa kääntyä verottajan puoleen ja selvittää, voiko perintöverotusta vielä oikaista. Tällöin kuolinpesä maksaisi lisää perintöveroa välttyäkseen luovutusvoittoverolta. Perintövero on pienempi kuin myyntivoittovero.
Kuolinpesässä yleensä tehdään päätökset yksimielisesti. Mökin mahdollisiin remontteihin vaaditaan siten kaikkien pesän osakkaiden suostumus. Ensijaisella käyttäjällä on tätä kautta tilitysvelvollisuus muita perillisiä kohtaan eli onko kaikki tehdyt toimenpiteet olleet tarpeellisia vaiko eivät. Kaikista perintöoikeuteen liittyvistä tuotoista ja kuluista, jotka ovat syntyneet käytön aikana on ilmoitettava muille perillisille. Kuitit ovat varmasti tallessa.
Vaikka kuolinpesä on vastuussa kaikesta yhdessä, voi ajatella että ensisijainen käyttäjä on mökkiä käyttämällä, ylläpitämällä ja kunnostamalla tehnyt muille palveluksen, mutta toisaalta hänelle on myös kertynyt todellista käyttöhyötyä ja -etua. Teillä ei ole velvollisuutta suostua remonttilaskuihin, elleivät ne ole olleet selkeästi myös teidän muiden etujen mukaisia (vuotava katto, rikkinäinen ikkuna, vuotava putki jne.). - Anonyymi
Omiin nimiin tehdyistä remonteista ei kukaan muu maksa mitään. Olisi aikanaan hyväksyttänyt remontit ja kerännyt rahat. Näitä onnen onkijoita on aina.
- Anonyymi
Aloittaja puhuu sopimusjaosta. Kommneotijat eivät ole ymmärtäneet, että perinnönjako ei aiheuta veroseuraamuksia. Mutta jos jakamattomassa kuolinpesässä käytetaan sen ulkopuolisia varoja, voi veroseuraamuksia tulla, ainakin varainsiirtoveroa maksetaan siltä osin kuin maksuna käytetään pesän ulkopuolisia varoja ja myyntivoiton verotus voi tulla sovellettavaksi.
- Anonyymi
Et sitten lukenut vastauksia läpi. Miksi et? Tyydyit vain heittelyihin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1061718
Terveystalon lääkärit ylilaskuttaneet
Tämän pörriäiset osaavat, laskuttamisen. Terveystalo myöntää asian. https://www.hs.fi/suomi/art-2000011134269.html "K1271462En kai koskaan saa sinua
Koska et usko että riitäisit minulle. Olet aina pitänyt itseäsi liian risana ja heikkona. Katkot korkeutesi, ja poraat k931326- 621173
The Summit Suomi: Maxie avaa hyytävästä tilanteesta kuvauksissa: "Veri roiskui ja tajusi, että..."
Oletko seurannut The Summit Suomea? Tykkäätkö vai et tai mitä mieltä ylipäätään olet sarjasta? Moni katsoja on kaikonnut101058Saran ökytyyli käänsi katseita.
On nyt kyllä Sara kasvoistaan, kuvan perusteella todellakin pyöristynyt ainakin kuvan perusteella.1111029Työttömille lusmuille luvassa lisää keppiä
Hallitus aikoo kiristää velvoitteiden laiminlyönnistä seuraavia työttömyysturvan karensseja ensi vuodesta alkaen. Hall216848Tiedän kaiken sinusta ja kaikesta
Tiedän miten kärsit. Tiedän millanen oikeesti oot. Tiedän miksi valehtelit, tiedän miksi satutit mua. Tiedän mitä tapaht57773- 122763
Miksi ihmeessä?
Erika Vikman diskattiin, ei osallistu Euroviisuihin – tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek20728