Minkä ongelman vetyautot ratkaisee tulevaisuuden autoilussa?

Anonyymi

Tässä lyhyessä videossa pohditaan lyhyesti ja selkeästi että minkä ongelman vetyautot ratkaisevat? Videon lopussa myös kehoitetaan kertomaan argumentteja mitkä puoltavat vetyautoja, joten sinne youtuben kommenttikenttään niitä naputtelemaan.

https://www.youtube.com/watch?v=y6oHGigmKUA

Ja pidempi alkuperäinen jakso pohtien vetyautoja: "Tämä on vetyautomiehet.... ei puhuta pistorasioista."

https://www.youtube.com/watch?v=4D8Tw4npFvw

Miksi vetyautot sinun mielestäsi lopulta valloittavat maailman? Miksi ihmiset ostavat mielummin vetyauton tulevaisuudessa?

28

690

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Vetyauto on järkevin ratkaisu uudistaa autokantaa.

   Vetyauton tankkaa 3-4 minuutissa ja sillä ajaa noin 700 km ja uusimmilla malleilla jo yli 800 km yhdellä vetytankillisella.

   Vetyauton hyviin puoliin kuuluu myös se ettei sisätilojen lämmitys lyhennä talvella toimintamatkaa eikä toimintamatka iän myötä lyhene kuten käy akkusähköautoille.
   Vetyauto jopa puhdistaa ilmaa ajon aikana.

   Vetyauton (polttokennoauto, FCEV) tuotannon aikaiset päästöt ovat huomattavasti pienemmät kuin akkusähköautolla ja koko elinkaaren aikaiset päästöt ovat myös huomattavasti pienemmät.

   Suomeen on suunnitteilla 25-40 vetytankkausasemaa vuosikymmenen loppuun mennessä ja ensimmäiset niistä avataan vuonna 2023 Tampereelle, Turkuun ja pääkaupunkiseudulle.

   Vihreän vedyn tuotannon projekteja on Suomessa jo nyt 14 kappaletta.

   Neste aloittaa massiivisen vihreän vedyn tuotannon Suomessa.
   Harjavaltaan rakennetaan myös vihreän vedyn tuotantolaitos.
   Vihreän vedyn tuotantolaitoksia aletaan rakentamaan Suomeen pian kiihtyvällä vauhdilla.

   Suomen hallitus on linjannut että Suomesta tulee maailman kärkimaa vetytaloudessa.

  • Anonyymi

   Vetyauto on typerin vaihtoehto.
   Vety on erittäin syttymisherkkää.
   Jo yhden vetyauton räjähdys tuhoaa kaikki rakennukset 2 kilometrin säteellä. Kaikki elämä tuhoutuu 5 kilometrin säteellä ja radioaktiivinen laskeuma aiheuttaa sen että alue pitää eristää 30 kilometrin säteellä.
   Jos vetyautoja tulee paljon ja yksi vetyauto räjähtää niin se aiheuttaa ketjureaktion ja lopulta koko maapallo on liekkimerenä ja tämä taas haihduttaa kaiken veden maapallolta.
   Tätäkö vetypellet haluavat? Tuhota maapallon?
   Ei hyvä!!!

   "markkinat"

   • Anonyymi

    Yhden täyssähköauton akusto riittää saastuttamaan Inarinjärven ja tuhoamaan sen koko kalakannan. Siinä sitä ympäristöystävällisyyttä vihreiden ja greenpeacen propagandaoppien mukaan. Litiummyrkky ja muoviyhdisteet tappavat kaiken elollisen ja jäljelle jää kuollut hiekkaerämaa.

    Vetyautojen maapalloa tervehdyttävän yhteisräjähdyksen jälkeen jääneestä vaarattomasta sekoitetuhkasta versoo uusi entistä voimallisempi kasvusto. Vetyräjähdystä voi verrata tulivuoren mineraalipitoisen tuhkapilven tuottamaan ravinteikkaaseen maaperään.


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   3 kpl kommentteja jo täysin samalta vetyhihhulikaverilta.

   Vety ratkaisee tarkalleen yhden ongelman: mistä Shell (St1), yms. saavat tuloja, kun sähköautot yleistyvät. Ei yhtään mitään muuta.

  • Anonyymi

   Kiitos, vihdoinkin jotain uutta asiallista tietoa. Vetyautot ratkaisevat siis vetyyn sijoittavien tahojen ongelman (autotehtaat, vetytankkausverkosto, vetymyyjät, vetytehtaat, vetykuljetus, vetyvarastointi, vetyosake sijoittajat, vetyfanaatikon onnellisuuden, vetyautojen huoltokorjaamot) , mutta ei välttämättä tavallisen pulliaisen autoilijan ongelmaa... koska vety käyttövoimana itse autoilua se ei juurikaan hetkauta eli sillä ei ole aitoa todellista myyntivalttia. Jälleen kerran kysymys, että miten ne tavalliset ihmiset saadaan ostamaan vetyautoja suuria määriä tulevaisuudessa jos tarjoaa vain kovempia käyttökustannuksia jos ei saa vastineeksi juuri mitään AIDOSTI positiivista tilalle? Esim. "puhdistaa ilmaa"(?) voi olla ihan yks haile monille autoa ostavalle ihmisille eikä anneta auton valintakriteereissä juuri mitään arvoa.

   Toisinsanoen vetyauto ei tarjoa mitään lisää bensa, kaasu, etanoli ja diesel autoilijalle... vain sähkäriä nopeamman tankkauksen eikä huolta latauksen saatavuudesta jos jollakin ei ole siihen kunnollista mahdollisuutta?

   • Anonyymi

    Aikalailla näin. Vetyautot tekisivät firmoista rikkaita ja kuluttajista köyhiä.


  • Anonyymi

   Youtube videoiden kommenteista:

   "A: Sähköautomiehet dissaamassa vaihtoehtoista teknologiaa,tulee mieleen esson baarin polttomottorin omistajat jotka dissaa sähköautoja!

   B: Tässä jaksossa käsiteltiin vetyautoja nykytiedon valossa, eikä tässä dissattu vetyautoa. Kuuntelitko koko jakson loppuun asti? Mikäli kuuntelit niin kerro toki mikä oli mielestäsi väärin ja tarjoa linkit oikean tiedon lähteelle.
   Odotamme innolla vakavasti otettavaa tietoa ja tutkimuksia vetyautoista. Kiitos ja hyvää viikonloppua! "

  • Anonyymi

   Ei ole linkkejä oikean tiedon lähteille näkynyt. :D

   • Anonyymi

    Lähinnä vedyssä on positiivista se 3-4 minuutin tankkaus.

    Jos ei siis lasketa paineistuksia, todennäköisesti n. 100 km matkaa tankkauspisteelle ja takaisin ja muita pieniä ongelmia.

    Kyllä vetyauton varmasti saa tankattua, jos kokopäivätyönä tankkausta harrastaa. Siis sitten joskus kun niitä asemia edes on.

    Onneksi tästä kätevästä voimalähteestä ei joudu maksamaan kuin viisinkertaisen hinnan vaikkapa sähköön verrattuna.


  • Anonyymi

   Jos ei halua ostaa kusista Teslaa, josta maalit irtoaa ja pyyhkimet ei toimi. Vetuautoa suosittelee mm. Janne Lapio, vetyautomies potkastissaan.

   • Anonyymi

    Joo, Teslassa harmittaa pitkät jonotusajat. Pitää yrittää dissata Teslaa, josko joku hölmö sattuisi varauksensa peruuttamaan ja näin ollaan taas yksi sija lähempänä saamaan upouusi Tesla.


  • Anonyymi

   Kyllä vieläkin tulee luettua tuota 16.12.2021 22:04 kommenttia. Parhaita koskaan koko autopalstalla. :-)

   • Anonyymi

    Tota vaan jakamaan kaikille il ja is keskusteluihin kun vetyhörhöt laukoo tyhmyyksiään. Täytyykin ottaa talteen että voipi kietaista keskusteluihin kopipastella!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tota vaan jakamaan kaikille il ja is keskusteluihin kun vetyhörhöt laukoo tyhmyyksiään. Täytyykin ottaa talteen että voipi kietaista keskusteluihin kopipastella!

    Joo. Vetyhörhö on jo pidempään pitänyt keskustelun tason erittäin matalana. Aika iskeä takaisin.


   • Anonyymi

    Mahtava kirjoitus!


  • Anonyymi

   Kun vetyautosta aika jättää saa siitä irti ainakin todella jämäkän ilmakompressorin hiekkapuhallustöihin. Olen vieläkin aivan sekaisin tiedosta että Miraissa on 15kW:n siis oikeasti viidentoistakilowatin! ilmakompressori hoitamassa kennon puhallusta. Kennon maksimiteholla kompuran sähkötehoksi on parhaimmillaan mitattu 15kW ...

   • Anonyymi

    Eikös Miraita löytynyt jo kaatopaikalta. Hyvä paikka hakea ilmakompressori!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eikös Miraita löytynyt jo kaatopaikalta. Hyvä paikka hakea ilmakompressori!

    Tojon pitäisi kaupata Miraita kaivoksiin kiviporien voimanlähteiksi. Siitä saa samalla paineilmaa ja sähköä yllin kyllin. Parasta että kulkee pyörillä niin voi ajaa itsenäisesti alas monttuu ja hommien jälkeen vain jättää sinne maatumaan.


  • Anonyymi

   Vetyauto antaa mahdollisuuden jatkaa nykyisen kaltaista polttoaineen jakelua. Vain polttoaine vaihtyy vetyy ja samat toimijat voivat jatkaa kuin ennenkin. Vedyntankkausasema = huoltoasema. Vetyä ajettaisiin rekoilla tankkausasemille pitkin suomea kuin nestemäisiä polttoaineita konsanaan. Vetyautoja pitäisi huoltaa lakisääteisillä painelaitteisto tarkastuksilla tavallisia autoja enemmän. Myös korjaamoyrittäjät tykkäisivät vetyautoiluista. Lakisääteiset painelaitteisto tarkistukset toisivat lisää asiakkaita. Auton valmistajat subventoisivat huollot ja takuun jälkeen autojen arvot romahtaisivat nopeammin. Polttokennoja ja hiilikuitusäiliöitä ei voisi korjata nyrkkipajassa. Uusia vetyautoja myytäisiin enemmän ja vähän ajetut kärrättäisiin suoraan kaatopaikalle.

  • Anonyymi

   Vetyä tuotettaisiin maakaasusta ja kovalla tappiolla sähköllä. Yhteiskuntakin saisi jatkaa satojen(!) miljardien tukien jakamista vedyntuottajille kuin fossiilisille nykyään. Sen perusteella luulen että vetyfanaatikot taitavat tulla maksetuista trollitehtaista. Rahaa on paljon pelissä.

  • Anonyymi

   Vetyautojen polttokennot tuovat vihdoin arvometaille oikeaa käyttöä. Platinaa voidaan dumpata korujen sijaan polttokennoihin. Hinta ja tarve nousee. Fort knox tekee armottoman tilin.

  • Anonyymi

   Aavikolla ja kuivissa olosuhteissa vetyauto toimii juomaveden lähteenä. 1kg kilosta vetyä kenno kehittää 9 litraa vettä. Mirai voisi tuottaa jossain erämaassa tankillisesta melkein 50 litraa puhdasta juomavettä. Kätevää muuten autolla voisi samalla ajaa sen veden kohteeseen.

  • Anonyymi

   Ei ole tavallisen autoiljan näkökulmasta aitoa hyvää perustetta vetyautolle tullut että vetyautoilun harmit olisivat sen arvoisia ja myös toiseen kertaan kannattaisi vetyauto valita. Aikaa on jo vierähtänyt kohtuullisesti ja myös youtube videoonkin on tullut lyhyttä huuhaa keskustelua vetyautoista vaikka itse videon keskustelussa ne nimenomaan kumotaan. Ei vain haluta uskoa mitä kerrotaan. Taitaa tosiaan olla jollakin taholla paljon pelissä.... vetyosakkeiden merkeissä ja propagandaa on vain pakko jatkaa?

  • Anonyymi

   "Yhden täyssähköauton akusto riittää saastuttamaan Inarinjärven ja tuhoamaan sen koko kalakannan. Siinä sitä ympäristöystävällisyyttä vihreiden ja greenpeacen propagandaoppien mukaan."

   Greenpeace on aika iso järjestö ja paljon eli alojen tietäjiä toiminnassa mukana monesta eri maasta eli tietotaitoa järjestöllä varmasti on. Ja päätät väittää että olet oikeassa "megasaaste" hokemallasi ja he väärässä? Greenpeace jolla on vuosikymmenien kokemus luonnonsuojelusta, niin erehtyvät niin pahasti ja vielä tekevät aivan emämokan kun julkisesti kehoittavat suosimaan sähköautoja? Jos suosittelisivat vetyautoja joiden todennäköinen elinkaari on sähköautoa lyhyempi (max 15v?) vanhentuvien/heikentyvien polttokennon, vetytankkien, vetyputkiston ja pienen ajoakun takia (moni ei lähde kalliiseen vaihtoon auton arvon ollessa vähäinen), niin se ei olisikaan emämoka vaikka vetyautoja pitää valmistaa kappalemääräisesti enemmän esim. 100 vuoden aikavälillä? Ja vetyautojen kappalemääräisesti enemmän valmistaminen ei ole mielestäsi "megasaastetta" juuri nimenomaan sen "kertakäyttökulttuurin" takia?

  • Anonyymi

   Tässäpä muutamia tapoja käyttää vetyä:
   Lähdetään liikkeelle siitä, millainen henkilöauton tulisi olla noin niin kuin yleensäottaen? Minkälainen olisi KONSTRUKTIONA asiallinen kulkuväline?
   - vapaus valita, milloin haluat autoasi käyttää, vaikkapa nopean päähänpiston jälkeen halusta lähteä liikkeelle!
   - ei kuormita läheskään niin paljon luonnonvaroja kuin patteripelit!
   - säästää paremmin autoteollisuuden alihankintaketjuja kuin patt. pelit!
   - parantaa työllisyyttä
   - auto säilyttäminen sellaisenaan kuin se on ollut näihinkin päiviin asti ? Eli onko se hyvä että auton energia laitetaan sujuvan nopeasti siihen , kuten tähänkin asti?
   Vaiko eletään auton ehdoilla? Autofilosofia!
   - parantaa ja monipuolistaa polttoaineenjakelu, valmistus- ja käyttötapoja! Kun polttomoottorisilla se on mahdollista vain jakeluasemilla.
   - parempi hyötykuorma myös h- autoissa, kuin a.sähköpeleissä
   - paremmin soveltuva kiertotalouteen. Vetyä tai sen johdannaisia voidaan valmistaa vaikka jätevesistä, talousjätteistä, teollisuuden päästöistä etc. Akkusähköauto pikemminkin pahentaa jätevuoria!
   - vetytalous tekee maailmasta demokraattisemman, jos näin halutaan? Tässä mielessä se on paljon parempi kuin akku, tai polttisautot ! Se jakaa tasaisemmin toimintamahdollisuuksia globaalilla tasolla. Sellaisetkin maat, jotka eivät aikaisemmin ole juuri hyötyneet energianviejinä, on nyt siihen mahdollisuuksia?
   Tai energian kantajina, anyway!
   Ei varmaankaan ole sattumaa, että Japanin ja Korean kaltaiset melko rajoittuneilla luonnonvaroilla varustetut maat ovat kiinnostuneita vedyn laajasta käyttöönotosta!
   Kun tiedetään, miten dominoiva Kiina on monien raaka-aineiden suhteen?
   Kun nyt sitten väitetään mm. sellaista, että vetyautoilla olisi n. 8000 km. huoltoväli, niin sellaista väittävillä löytyy kaiketi linkkiä? Asiasta on eriäviäkin mielipiteitä!
   - polttokennotekniikan monipuolisuus! Monia muitakin aineita, kuin vetyä voidaan käyttää p. kennoissa! Myöskään ei ole sanottu, että paineistettu, tai kryogeeninen vety olisi "lopullinen ratkaisu"? Siis esim. liikennevälineissä!
   - sanotaan nyt vielä tässä, että vetyautot voidaan tehdä huomattavasti kevyemmiksi kuin vastaavat akkulavetit! Vetysäiliöt eivät ole niin painavia kuin täälläkin suolipalstalla usein kuulee väitettävän!
   - vetyauton modulaarisuus! PALJON helpompi vaihtaa osia tarpeen vaatiessa!
   PART 1.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Linnanjuhlat: Tiina Kaukasen asu aivan kauhea lankaviritelmä

   Ja loukkaus arvokkaita juhlia, maata, veteraaneja, Salea ja muita juhlijoita kohtaan. Siis miten joku kehtaa alittaa riman niin pahasti, koska voisi t
   Maailman menoa
   207
   1618
  2. Olet mielenkiintonen ja kiehtova. Erikoinen epänormaali ihminen

   Siksi kiinnostava. Hyvää yötä. Saan kai sanoa ystäväni? Saanhan ?
   Ikävä
   50
   1374
  3. Oho! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki poseeraa sensuellissa pitsiasussa! Some kuumana: "Merenneito"

   Onko tämä sitten Suomineito vai merenneito? Helmi Loukasmäki tuli julkisuuteen Dannyn assistenttina. Nuori nainen on totuttu näkemään somessa varsin
   Kotimaiset julkkisjuorut
   41
   1277
  4. Mikä nyt on

   Ihmisiä katoaa, ruumiita löytyy. Suntista löytynyt ruumis...
   Kokkola
   79
   1210
  5. Nyt mies ryhdistäydytään

   molemmat IRL. Jos molemmilla on tunteita. Ei heitetä niitä roskiin. Hyvää yötä.
   Ikävä
   124
   1173
  6. Haapaveden hiippari

   Jokos sen kylillä pyörivät hiipparin henkilöllisyys on selvinny joka tuijottelee ikkunoista ja tulee yöllä taloihin sisälle?
   Haapavesi
   27
   972
  7. Nyt on irvokas kuva Sannasta

   Sanna Marinille lämmin vastaan­otto Albaniassa suomen itsenäisyyspäivänä https://is.mediadelivery.fi/img/658/c0b897a1f79adf3fb623b0485bdec65f.jpg.web
   Maailman menoa
   253
   901
  8. Ano Turtiaisen kättely huipentaa Linnan juhlat!

   Koska kaikki kansanedustajat on aina kutsuttu Linnan juhlin, siellä tulee pian näkymään myös Ano Turtiaisen mahtava urheilijanvartalo! Ei ole epäilys
   Maailman menoa
   109
   790
  9. Mulle kyllä riittäisi

   🥰 kun ekaksi vaan pitäisit kädestä kiinni 🤝 ja katselisit silmiin. 👀
   Ikävä
   44
   757
  10. Pitäisikö metsänomistajien siirtyä tuottamaan polttopuuta?

   Metsänomistajat saavat tätä nykyä kuitupuusta niin vähäisen hinnan että verrattuna polttopuuhun he tiensivat paremmin. Onhan polttopuulla talvella jo
   Maailman menoa
   67
   688
  Aihe