Koska julkistetaan vetytankkausaseman kuluttajahinta SUOMESSA?

Anonyymi-ap

Muutamia suunnitelmia on että jopa Suomeenkin saadaan vihdoinkin vetytankkausasemia lähivuosina. Odotellaan nyt vielä että aikuisten oikeasti edes yksi vetytankkausasema on saatu pystytettyä, siihen on tankattu vetyä ja siitä voi tankata kuka tahansa vetyautoonsa vetyä tietyllä hinnalla. Liian usein tuntuu vetyprojekteissa kestävän ja lupaillaan taas 1-2 vuotta lisää, että kyllä sitten varmasti on toiminnassa. Vetyhypetys on välillä valtavaa ja realiteetit unohtuu kun aletaan tosissaan haasteellista ideaa työstämään sekä etsimään rahoitusta.

Mutta se tärkein kysymys on että koska kuluttajan pumppuhinnat uskalletaan julkistaa SUOMESSA puuhamiesten toimesta? Ja ennenkaikkea ilmoitettu vedyn HINTA myös PITÄÄ suurinpiirtein PAIKKANSA (+-10% arviosta) ensimmäisenä vuotena kun vetytankkausasema on vihdoinkin auki? Kuluttajia (yrittäjiä) kun ei tuotantohinnat kiinnosta vaan mitä kuluttaja joutuu maksamaan per 100km ajamisesta vetyautolla oikeassa elämässä.

Mainoskikka saattaa olla myös mediahuomion saamiseksi että ilmoitetaan vedyn hinta alakanttiin (-20%?) saaden ihmisiä kiinnostumaan vetyautoista ja aseman avautuessa nostetaan sitten (muutaman kuukauden jälkeen) normaalille tasolle, jonka ikävä sivuvaikutus voi olla heti kuluttajille ettei vedyn hintaan voi vielä luottaa että se pysyy kilpailukykyisellä tasolla muihin käyttövoimiin verrattana.

Ikävää on myös autokauppiaiden kuulla ostajaehdokkaiden pettymystä jos näin käy että lähes vuosittain vedyn hinta vain nousee, jolloin myös vetyautojen myynti sakkaa. Toivottavasti näin ei käy Suomessa.

https://keskustelu.suomi24.fi/t/17625951/usassa-jopa-25-dollaria-vetykilo-ja-tulee-nousemaan-

5

63

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Jos vedyn hinta asemalla on ihan posketon esimerkiksi 20e/kilo/100km, niin eihän sitä uskalleta julkistaa etukäteen kuin vasta hyvin lähellä aseman avaamista toivoen että kustannukset ovat tippuneet aseman valmistuessa. Joten mitä kauemmin tietoa pantataan, niin sitä enemmän hintaa hävetään ja selitellään "vielä selvitellään ja tehdään laskelmia".

  • Anonyymi

   Arvioissa on esitetty että vihreän vedyn hinta vetytankkausasemilla olisi vuonna 2026 laskenut jo 6€/kg ja vuonna 2030 se olisi 3€/kg.

   • Anonyymi

    Arviot ovat vain arvioita, ne harvoin pitää paikkaansa. Tuohon vaaditaan valtava määrä erilaisia oletuksia, että tuo toteutuu. Viimeisen 20 vuoden aikana kaikki optimistiset arviot vedystä on mennyt täysin pieleen. Vuonna 2010 arveltiin, että joka paikassa olisi vetyautoja tänä päivänä. Tätä ei kuitenkaan tapahtunut, ei missään päin maailmaa.


   • Anonyymi

    Mistähän olet tuon repäissyt nuo "arviot"?


  • Anonyymi

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sille jollekin, tunnistat kyllä

   Etkö kuitenkin huomannut, kuinka välitän ja olen hyvä sinua kohtaan? Se, että olet itse kuin mikäkin omahyväinen, ainakin tässä leikissämme, miten sin
   Ikävä
   329
   2608
  2. Tupoksen koulun oppilaan putoaminen - onnettomuus?

   Kalevassa aamulla uutinen yläkoululaisen putoamisesta koulutiloissa Tupoksella. Rehtori ei avaa asian taustoja - miten tämä on voinut olla mahdollista
   Oulu
   33
   2230
  3. Asbergerihmiset

   Tuossa ehkä olen törmännyt livenä Asberger-ihmiseen ja kuullut nyt parilta naiselta, että millainen on mahdollinen asberger-oireyhtymää kärsivän ihmis
   Sinkut
   220
   905
  4. Kerrotaanko maailmalle oikeasti Venäjän ja Ukrainan sodan syistä

   Vaikka kuinka yritän olla kartalla edes vähän niin silti on koko ajan pimenossa se syy, miksi Venäjä hyökkää Ukrainaan.. Ei tätä kerrota uutisissa. K
   Maailman menoa
   350
   837
  5. Eräälle joka varmasti tietää keneltä.

   Kaipaan sinua. Tiedät kuka.
   Ikävä
   42
   779
  6. Jasminilla uuis kulta

   personal trainer ja elämä hymyilee. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Jasmin-Mantyla-ero-ja-uusi-rakas/1182613?undefined
   Kotimaiset julkkisjuorut
   55
   722
  7. Mitä eläintä kaivattusi

   muistuttaa? 💬
   Ikävä
   45
   676
  Aihe