Perintövero verolippu

Anonyymi

onkohan mistään saatavana verolippua perintöverosta, olen sen hukannut ja isäni kuoli 2005, perukirja tehtiin 2006, . Nyt kun äitini kuoli, juristi vaatii maksamaan myös isän osuudesta uudelleen perintöveroa. Ja tietty äitini osuudesta. Sen ymmärrän mutta en sitä että kahteen kertaan isän osuus.

9

90

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Verottaja auttaa.

      Kuitit ja tositteet tulee säilyttää kuusi vuotta verovuoden päättymisen jälkeen, eli niin kauan kun verotusta voidaan oikaista. Yritysten kirjanpidossakaan kuitteja ei säilytetä kuin 10 vuotta.

      Sinulla ei todellisuudessa ole ollut velvollisuutta säilyttää verolippua näin pitkään, vaan kyllä verot vuodelta 2006 on katsottava oletuksena maksetuiksi.

      Jos ja kun asia on sinun eduksesi, soita verokarhulle. Heiltäkään ei hetkessä löytyne vaikeuksitta kuin viimeiset viisi vuotta.

      • Anonyymi

        "Jos ja kun asia on sinun eduksesi, soita verokarhulle. Heiltäkään ei hetkessä löytyne vaikeuksitta kuin viimeiset viisi vuotta."

        Verot vanhenevat viidessä vuodessa, joten on täysin merkityksetöntä, että onko vero silloin aikoinaan maksettu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jos ja kun asia on sinun eduksesi, soita verokarhulle. Heiltäkään ei hetkessä löytyne vaikeuksitta kuin viimeiset viisi vuotta."

        Verot vanhenevat viidessä vuodessa, joten on täysin merkityksetöntä, että onko vero silloin aikoinaan maksettu.

        Miksi juristi sitten vaatii minua maksamaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi juristi sitten vaatii minua maksamaan?

        Onko juristi oikea juristi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jos ja kun asia on sinun eduksesi, soita verokarhulle. Heiltäkään ei hetkessä löytyne vaikeuksitta kuin viimeiset viisi vuotta."

        Verot vanhenevat viidessä vuodessa, joten on täysin merkityksetöntä, että onko vero silloin aikoinaan maksettu.

        Verot on maksettu. Mutta juristi vain vaatii veroja varten , että onko maksettu liian vähän. Sehän ei ole minun huoli, jos kerran vuonna 2006 on lakimies perukirjan tehnyt, ja verotoimisto sen hyväksynyt, ja minä verot maksanut ,silloinhan sen pitäisi olla ok, eikä enää 16 vuoden päästä vaatia lisää. Enkä kyllä tiedä vaatiiko verottaja vai vain juristi. Ikinä en ole kuullut kenenkään sanoneen, että jos on ollut kuolleena 16 vuotta, vielä vaaditaan uudelleen kirjaa omaisuus, kun on kuolinpesänä, että olette
        liian vähän maksanut. Kannattaiskohan tuollaisella juristilla pyyhkiä lattiaa, jos ja kun net verot vanhanee 5 vuodessa, ja vain jos on jättänyt maksamatta. Tuo aikahan on mennyt jo 3 kertaa ohi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko juristi oikea juristi?

        Kyllä on.


    • Anonyymi

      > Verot vanhenevat viidessä vuodessa, joten on täysin merkityksetöntä, että onko vero silloin aikoinaan maksettu.

      Oikein ja väärin.

      Ensin kuolleen puolison ja lesken kuolemien välillä on nyt kulunut pitkä aika. Lesken ja ensin kuolleen puolison kuolinpesän varat eivät välttämättä ole pysyneet erillään. Näin on voinut käydä, jos myös ensin kuolleen puolison kuolinpesän varat ovat olleet lesken hallinnassa. Osa ensin kuolleen puolison avio-oikeuden alaisesta omaisuudesta on voinut sekoittua lesken varoihin.

      Tästä syystä lakimies voi tivata sekä verolippuja ja lappuja sekä tietenkin perukirjaa ja jakokirjaa.

      --

      Ja mitä verottaja sanoo asiasta?

      Kun vainaja on kuollessaan ollut avioliitossa tai kyse on perintöverotuksesta lesken jälkeen eikä vainajan ja lesken välistä ositusta ole toimitettu loppuun ennen lesken kuolemaa, tulee verotettavan perintöosuuden määrittämiseksi selvittää myös avioliittolain vaikutus siihen, millaiset perintöoikeudet vainajan perillisille syntyy.

      Lesken jälkeen toimitettavassa perintöverotuksessa verotetaan lesken perillisillä ja testamentinsaajilla se omaisuus, johon heille lesken kuoleman johdosta syntyi oikeus. Jos ensin kuolleen puolison ja lesken välillä ei ole toimitettu ositusta ennen lesken kuolemaa, lesken ja ensin kuolleen puolison avio-oikeuden alaisesta omaisuudesta osa on jo verotettu ensin kuolleen puolison jälkeen. Tätä omaisuutta ei enää uudelleen veroteta lesken jälkeen.

      Perukirjassa tuleekin luetteloida ja arvostaa lesken ja ensin kuolleen puolison kuolinpesän avio-oikeuden alainen omaisuus ja velat lesken kuolinhetken arvoon. Näiden summasta muodostuu avio-oikeuden alaisen omaisuuden säästö lesken kuolinhetkellä. Siitä puolet verotetaan lesken perillisillä ja toinen puolikas kuuluu ensin kuolleen puolison perillisille.

      Jos leskellä on lisäksi ollut sellaista omaisuutta, johon ensin kuolleen puolison kuolinpesällä ei ole ollut avio-oikeutta, tämä omaisuus verotetaan pelkästään lesken perillisillä avio-oikeuden alaisen omaisuuden puolikkaan ohella. Näistä eristä muodostuva lesken perittävä omaisuus verotetaan hänen perillisillään perintökaaren ja lesken mahdollisesti tekemien testamenttien synnyttämien oikeuksien mukaisessa suhteessa.

      Ensin kuolleen puolison ja lesken kuolemien välillä on voinut kulua pitkäkin aika. Tällaisessa tilanteessa lesken ja ensin kuolleen puolison kuolinpesän varat eivät välttämättä ole pysyneet täysin erillään. Näin on voinut käydä, jos myös ensin kuolleen puolison kuolinpesän varat ovat olleet lesken hallinnassa. Tällaisessa tilanteessa esimerkiksi osa ensin kuolleen puolison avio-oikeuden alaisesta omaisuudesta on voinut sekoittua lesken varoihin. Esimerkiksi ensin kuolleen puolison kuolinpesän pankkitilit on voitu lopettaa ja rahat siirtää lesken tilille.

      Jos ensin kuolleen puolison kuolinpesän ja lesken varat ovat kuolemien välillä sekoittuneet, perintöverotusta varten voi esittää selvitystä siitä, miltä osin varat ovat sekoittuneet. Jos luotettavaa selvitystä asiasta ei verotusta varten toimiteta, mutta on ilmeistä, että varojen sekoittumista on tapahtunut, voidaan sekoittumista oikoa arvioimalla.

      Jos esimerkiksi ensin kuolleen puolison kuoleman jälkeen on verotettu puolet avio-oikeuden alaisen omaisuuden säästöstä, omaisuus ei ole merkittävästi kasvanut esimerkiksi lesken työskentelyn vuoksi ja ensin kuolleen perillisille ei ole kuolemien välillä jaettu varoja, voidaan myös lesken jälkeisessä perintöverotuksessa yleensä katsoa puolet avio-oikeuden alaisesta omaisuudesta jo verotetuksi ja verottaa toinen puolikas.

      • Anonyymi

        Näin. Isäni kuoleman jälkeen on tehty sopimus, mutta vain ositttain. Äitilleni merkittiin puolet isäni omaisuudesta, äidille, ja rahavaroista maksettiin tasinkoa. Me maksoimme omat perikuntana perintöverot isän osuudesta. Osotuksenhan voi tehdä jopa suullisena. Ja meillä on jäänyt ositus tekemättä, kun äitini ei sitä halunnut, kun katsoi, että kaikki kuitenkin jää hänen jälkeensä meille lapsille. Perintövero lapussa on merkitty leskenosuus puoleksi ja isän osuus puoleksi ja tasinkona maksettiin määrätty summa, eli mitä jäi isän ja äidin varallisuudesta . Äiti ei ole hoitanut kuolinpesää, eikä ole vanhana ollut töissä. Olemme vain maksaneet kiinteistöverot ja vakuutukset kuolinpesän tililtä, koska sinne jätettiin rahaa talon hoitoa varten. Kuten kait pitääkin. Muuta maksua ei ole ollutkaan. Varat eivät siis ole sekottuneet, äitilläni oli omat tilit, oma vuokra-asunto, jne. joista meidän tietty pitää maksaa verot. Sitä ajan takaa, että juristi laittoi perukirjaan koko summan, mitä isällä oli, silloin ei laitettu kuin yhden puolison nimi, ja tulee avioliitton mukana puolikas. Juristi oli laittanut koko isän summan, ja siitähän olemme jo maksaneet verot. Siinäpä sitten onkin selittämistä, että miten se menee, kun juristi ei usko. Hän haluaa ajaa veroja valtiolle, eikä aja mielestäni meidän asiaa. Huomenna käyn hänen luonaan ja selitän tämän, voin jopa kopioida tekstin, ja antaa hänelle luetttavaksi, jos ihminen ymmärtää lukemansa, pitäisi mennä perille.


    • Anonyymi

      Vaihtakaa perunkirjoituksen tekijää. Ei mikään juristi voi tollasia vaatia. Ja verottaja sen lopullisen ratkaisun tekee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2501
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1958
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1766
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe