Roska-DNA-teoria on kuopattu, mutaatiokuorma on jäänyt

Anonyymi-ap

Mutaatiokuorma (genetic load, mutational load) on täysin tunnettu ilmiö jopa evoluutiobiologien keskuudessa. Nature:n julkaiseman tutkimuksen mukaan(1) jokainen syntyvä lapsi tuo ihmisen perimään 100-200 uutta ituratamutaatiota, eli sukusoluissa periytyvää geenivirhettä. Joitakin vuosia sitten tämä ei vaikuttanut olevan minkäänlainen ongelma evoluutiobiologeille, koska uskottiin ns. roska-DNA:n toimivan eräänlaisena suojaavana puskurina haitallisia mutaatioita vastaan. Tutkijat arvelivat, että jos edes kohtuullinen osuus genomista olisi toiminnallista, tulee evoluutiosta tuhoava prosessi. Prosenttiluvut vaihtelevat varsin paljon. Tässä muutamien johtavien evoluutio-asiantuntijoiden näkemyksiä näistä prosenttiluvuista:

"If much more than 3% of genome is functional, evolution becomes primarily a destructive process." (PZ Myers, 2015)

Suom. "Jos paljon enemmän kuin 3% genomista on toiminnalista, evoluutiosta tulee ensisijaisesti tuhoava prosessi." (PZ Myers, 2015)

"If any more than a small percentage of DNA has a meaningful sequence, such a mutation rate causes more than 1-2 harmful mutations per generation, and evolution becomes primarily a destructive process." (Larry Moran, 2014)

Suom. ”Jos enemmän kuin pienellä prosenttiosuudella DNA:sta on merkityksellinen sekvenssi, tällainen mutaationopeus aiheuttaa enemmän kuin 1-2 haitallista mutaatiota sukupolvea kohden, ja evoluutiosta tulee ensisijaisesti tuhoisa prosessi.” (Larry Moran, 2014)

"Mutational load considerations lead to the conclusion that the functional fraction within the human genome cannot exceed 25%, and is probably considerably lower." (Dan Graur, 2017)

Suom. “Mutaatiokuormitusnäkökohdat johtavat siihen johtopäätökseen, että ihmisen genomin toiminnallinen osuus ei voi ylittää 25 %:a ja on luultavasti huomattavasti pienempi." (Dan Graur, 2017)

Aivan viime vuosina on osoitettu(2), että ainakin 90% ihmisen genomista luetaan transkriptioon, eli tämä osuus on selkeästi toiminnallista. Lopulle 10%:lle on myös löydetty toiminnallista merkitystä. Roska-DNA-teoria on siis kuopattu, mutta mutaatiokuorma on jäänyt. On siis päivänselvää, että ihminen ei kehity. Täysin hyödyllisiä satunnaisia mutaatioita ei näytä löytyvän. Ja vaikka pari löytyisikin, ei se muuta ihmisen geneettisen rappeutumisen suuntaa, koska haitallisia mutaatioita kertyy valtavalla nopeudella. Ihminen rappeutuu geneettisesti. Ja tämä tapahtuu nopeasti. Ikävät seuraukset ovat kaikkien nähtävissä: alati kasvava määrä geneettisiä sairauksia, heikentyvää immuunipuolustusjärjestelmää, lisääntyvää lapsettomuutta jne. Evoluutiobiologit vaikenevat roska-DNA-teorian katoamisesta eivätkä sanallakaan hiisku tuoreista havainnoista liittyen koko genomin toiminnaliisuuteen. He yrittävät keksiä uusia pelastusrenkaita pelastaakseen näennäistieteellisen teoriansa. Siksi kaikesta muutoksesta on tehty evoluutiota

Lähteet:

1. Human mutation rate revealed
Elie Dolgin
Nature (2009)
https://doi.org/10.1038/news.2009.864

2. Non-coding RNAs: biological functions and applications
Baby Santosh, Akhil Varshney and Pramod Kumar Yadava
Cell Biochemistry and Function 2015;33:14–22.Published online 5 December 2014 in Wiley Online Library(wileyonlinelibrary.com)
DOI: 10.1002/cbf.3079

28

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "...kaikki ihmiset ovat alun perin olleet tummia, koska sademetsissä syntyy elämä

    • Anonyymi

      "...En usko, että James Webbin teleskoopissa näkyy Ukrainan savupilviä, ne on piirretty!"

    • Anonyymi

      "... En usko geenivirheisiin, g-hen, joka kilahtaa kauniisti, kun lyöt jääkiekon metallisen jääkiekkomaalin tolppaan, vaan Jeesuksen!

    • Anonyymi

      Google -kääntäjän läpi työnnetty selitys cis -säätelyalueiden merkityksestä evoluutiolle.

      On havaittu, että ei-koodaavissa sekvensseissä esiintyvillä polymorfismeilla on syvällinen vaikutus fenotyyppiin muuttamalla geenin ilmentymistä. CRE:ssä (cis -säätelyalue) syntyvät mutaatiot voivat tuottaa ilmentymisen varianssia muuttamalla tapaa, jolla TF:t (säätelyproteiinit) sitoutuvat. Säätelyproteiinien tiukempi tai löysempi sitoutuminen johtaa ylös- tai alaspäin säädeltyyn transkriptioon.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Cis-regulatory_element#Operators

      Aloittaja on jälleen kerran hävinnyt tämän.

      • Anonyymi

        Aloittajan esiin nostama "mutaatiokuorma" on oikeasti geneettistä variaatiota, joka pitää populaation genomin terveenä ja on itse asiassa rappeutumishoureiden vastakohta:

        Polymorfismi on yleistä luonnossa; se liittyy biologiseen monimuotoisuuteen, geneettiseen vaihteluun ja sopeutumiseen. Polymorfismi toimii yleensä säilyttääkseen erilaisia ​​muotoja monimuotoisessa ympäristössä asuvassa populaatiossa.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Polymorphism_(biology)


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      81
      3504
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      2012
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      26
      1968
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1588
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1425
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1415
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1119
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      99
      1075
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      864
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      850
    Aihe