Miten toimeentulotuen leikkauksen työllisyysarvio lasketaan?

Anonyymi-ap

Katselin A- Talkin. Toimittaja sanoi että asumistuen ja toimeentulotuen leikkauksille voidaan laskea työllisyysarvio.

Tarkoittaa siis arviota paljonko työllisyys nousee jos asumistukea ja toimeentulotukea leikataan.

Miten tällainen laskenta tehdään? Millä jumalan tavalla asumistuen ja toimeentulotuen leikkaaminen nostaa työttömien työllisyyttä? Ei aukea.

73

207

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kokoomuksen uhkaukset toimeentulotuen ja asumistuen leikkauksista ovat pelottavia. Elääkö Kokoomus todella sellaisessa naiivissa fantasiamaailmassa, että pitkäaikaistyöttömät ihmeenomaisesti työllistyvät palkkatyöhön jos viimesijaisimpia tukia leikataan?

      Jos Kokoomuksen märkä uni on orjatyöluokka joka pitkäaikaistyöttömistä luotaisiin, eli ihmisistä tehdään niin köyhiä että heidän olisi pakko "mennä" tekemään nälkäpalkalla töitä, ei sekään ole realistista. Työtön ei itse päätä siitä meneekö hän töihin vai ei. Valinnan tekee edelleen työnantaja.

      Suomalainen työnantaja ei ottaisi pitkäaikaistyöttömiä suomalaisia töihin edes ilmaiseksi.

    • Anonyymi

      Pelkkää valetta. Pitää vaan keksiä jokin syy sille. että näitä voitaisiin leikata.
      Ei aktiivimallikaan lisännyt ainuttakaan työpaikkaa ja tää, että pitää hakea 4 paikkaa/kk. Ei ne yrittäjät ota töihin niin ne ei vaan ota. Paitsi jonain työkokeilijana ja sitten kun se pättyy niin jatkoa ei saa ja kun ollaan työkokelussa pitää muistaa se, että työkokielija nostaa edelleen kaikkia tukia. Vasta sitten kun työtön palkataan normaalilla palkalla tukien nostaminen loppuu!

      • Anonyymi

        Aktiivimallihan oli vaan tekosyy että työmarkkinatukea voitiin leikata 5%

        Kaikki muu on orjatyötä paitsi sellainen työ, josta saa palkkaa ja palkka riittää elämiseen ilman yhteiskunnan tukia.


    • Anonyymi

      Oma arvioni on: Tukien leikkaaminen tulee lisäämään työttömyyttä ja syrjäytymistä.

      • Anonyymi

        juurikin noin. Ja se tukien leikkaaminen kolahtaa etenkin pienipalkkaisiin työssäkäyviin ihmisiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        juurikin noin. Ja se tukien leikkaaminen kolahtaa etenkin pienipalkkaisiin työssäkäyviin ihmisiin.

        Minäkin ostan vähemmpn nos rahaa ei ole kauppiaat kärsii mutta iomeisesti sitten lisätään yritustukia paljon kun ei makseta köyhälle ruokaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minäkin ostan vähemmpn nos rahaa ei ole kauppiaat kärsii mutta iomeisesti sitten lisätään yritustukia paljon kun ei makseta köyhälle ruokaan

        Rahaa siis sosiaalietuutta riittää yritystukiin voitollisille suuryrityksille mutta ei köyhälle ruokaan


      • Anonyymi

        Minä arvelen että tukien leikkaaminen lisäisi ammattirikollisuutta ja yleistä yhteiskuntarauhan menetystä. Myös ne, jotka eivät muuten ryhtyisi hankkimaan elantoaan rikollisin keinoin joutuvat helpommin turvautumaan rikollisiin keinoihin kun jopa viimesijaisin toimeentulotuki kutistetaan vieläpä inflaation aikana sellaiseksi ettei kertakaikkiaan pärjää muulla tavoin.

        Töihinhän eivät pitkäaikaistyöttömät kelpaa. Ja kaikista ei ole yrittäjiksi.

        Jollain pitää elää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        juurikin noin. Ja se tukien leikkaaminen kolahtaa etenkin pienipalkkaisiin työssäkäyviin ihmisiin.

        Minä ostan kokoomuksen kaupasta vähemmän jos en saa rahaa

        Millä ostaa


      • Anonyymi

        Köyhyyttä ja kurjuutta se toimi lisää. Kuka haluaa huonosti voivaa henkilöä töihin? Ihmistä jolla perusasioistakin pulaa ja ongelmia kerääntynyt rahattomuuden takia.


    • Anonyymi

      En ole vasuri mutta silti joutuu hyperventiloimaan kun kuuntelee tätä ymmärtämättömyyden tsunamia. Tässä tuore kansanedustaja Sammallahti, politiikan pyrkyri Sohrabi ja Puopolo selittää suu vaahdossa vaikka mitä mielenkiintoista ja jännittävää.

      Ei tiedä mistä alkaisi edes purkamaan tätä käsittämätöntä ignoranttiuden vyyhteä.

      https://www.youtube.com/watch?v=Gfd5Fs2YbRI

      • Anonyymi

        Vihervasureita syytetään tämän poppoon taholta jatkuvati naiivista idealismista eivätkä näe tikkua omassa silmässään.

        En ole itse vihervasuri, mutta en näe mitään eroa tällä kokoomukselaisella tautologialla vihervassareiden satumaailmaan verrattuna.

        Mitä muuta tämä kokoomuslainen jargoni on kuin suunnattoman typerää reaalielämästä irrallaan leijuvaa idealismia. Aivan saman tason idealistista fantasiaa nämä ajatukset kuin vihervassareidenkin.

        Puheissa toistuvat ajatukset ahkeruuden palkitsevuudesta, ja siitä että laiskaa ei pidäkään palkita. Samaan hengenvetoon Tere toteaa yksikantaan että jos hän toimisi työnantajana, tottakai hän syrjisi rekrytilanteessa 25- vuotiasta työkokematonta kuin sellaista joka on tehnyt töitä jo 15 kesäisestä asti. Terelle ei ole viläkään mennyt perille etteivät kaikki pääse 15- ikäisenä töihin. Eivätkä sitten sen jälkeenkään koska ei tosiaan sitten kerry sitä työkokemusta ja työmarkkinoilla aletaan katsomaan kieroon.

        Puopolon satumaassa kannustimet takaavat sen että jos tekee jotain, siitä palkitaan, ja os ei tee mitään, siitä ei kuulukaan palkita. Ivan ei ilmeisesti tiedä että rikkain väestö totta tosiaan pystyy helposti notkumaan passiivisesti sohvalla ja rahaa valuu omalle tilille kun on ensin tehty oikeanlaisia sijoituksia. Sen sijaan se matalapalkka- alalla paskasopimuksilla raatava tukiin turvautumaan joutuva on Puopolon mielestä köyhä siksi, koska ei tee mitään, eikä ahkeroi.

        Sohrabin jorinat ovat omaa luokkaansa. 🤦‍♀️ Seida siinä opettaa meitä suomalaisia meidän omasta historiastamme. Vajaat kolkyt vuotta Suomessa asunut etuoikeutettu kultalusikkapakolainen tarinoitsee Suomen menneestä elämästä miten täällä ei ollut notkujille toimeentulotkea ja siksi silloin kulta- aikoina työnteosta palkittiin työntekijää itseään. Dopaniini sitä ja tätä. Ei Seida tiedä että myös menneiden aikojen luokkayhteiskunnassa omistava luokka hyötyi työväenluokan raadannasta kuten tänäkin päivänä, vähän erilaisissa olosuhteissa toki. Kyllä siinä dopaniinit on hyrränneet aivoissa kun maaorjat, loiset ja muonamiehet ovat ahkeruudellaan raataneet isännille hyvinvointia.

        Rikas on aina rikastunut _toisten_ työllä. Meillä on ollut loiset ja muonamiehet, jotka ovat olleet käytännössä maaorjia omistavalle luokalle. Tällaista ihanneyhteiskuntaa se Seida siellä haikailee samaan aikaan kun yrittää kaikin keinoin päästä nauttimaan työtätekeväisten ja raskautettujen työllä maksetuista verorahakustanteisista kansanedusajan palkkioista.

        Seida onnenkantamoisena vahingossa päätyi hyvinvoivaan sivistyneeseen Vaasaan pakolaisena, joka on olennaisella tavalla muokannut hänen mahdollisuuksiaan Suomessa. Seida tuskin olisi tuossa asemassa mikäli olisi päätynyt pakolaislotossa johokin Itä- Helsingin lähiöön.


      • Anonyymi

        Tajutonta roskaa. Pahin oli kysymys siitä, minkä uhri katsoo suurimmaksi ongelmakseen. Listassa ei ollut työttömyystoimistoa mielivaltaisine omine 'lakeineen' ja häpeärangaistuksineen, kiristyksineen.

        Toivon, ettei kukaan suostu vastailemaan tuollaiseen. Sen tulokset jäävät systeemiin loppuiäksi. Kaikkea, mitä paljastat, voidaan käyttää sinua vastaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tajutonta roskaa. Pahin oli kysymys siitä, minkä uhri katsoo suurimmaksi ongelmakseen. Listassa ei ollut työttömyystoimistoa mielivaltaisine omine 'lakeineen' ja häpeärangaistuksineen, kiristyksineen.

        Toivon, ettei kukaan suostu vastailemaan tuollaiseen. Sen tulokset jäävät systeemiin loppuiäksi. Kaikkea, mitä paljastat, voidaan käyttää sinua vastaan.

        Vastaamaan mihin? Mitä ihmettä sinä selität?


      • Anonyymi

        sammallahden besserwisseröinti on ärsyttävää. tere opettaa työttömiä siitä kuinka 25 vuotias jota ei ole koskaan vielä päästetty työelämään pitäisi mennä aikakokeenlla ajassa takaisin 15 kesäiseksi ja sitten mennä töihin. koska kyllä on aivan ymmärrettävää että työnantaja pistää rekruytoinnissa etusijalle hakijan joka on "tehnyt töitä" jo 15 kesäisestä koska on jotenkin erityisen ahkera, kuin 25 vuotiaan joka ei ole laiskuuttaan viitsinyt työllistyä jo 15 kesäisenä. tere ei tule ajatelleeksi että vaikka se 25 vuotias tai 50 vuotias pääsisi kelaamaan elämänsä ajassa takaisin 15 kesäiseksi, ei mikään takaisi silloinkaan edes kesätöihin pääsyä.

        Lukemattomat nuoret jäävät joka vuosi rannalle ruikuttamaan kun hakevat kesätöitä. tere ei ilmeisesti tiedä tätä.

        kuvitelkaa että yhteiskunta jakelee työnantajille jotain sääittäviä työllistämisseteleitä maanitellakseen heitä palkkaamaan nuoria kesätöihin! työvoimapulan aikanakin valtion ja kuntien pitää joutua mielistelemään ja LAHJOMAAN yrityksiä ja muita työnantajia palkkaamaan nuoria töihin!

        ja se sosiaalipummihuoraloinen on aina vain se työtön köyhä. ikinä ei vika ole muualla kuin sen työttömän ominaisuuksissa. mitä nämä helvetin asennevammaiset töynantajat ovat jos eivät laiskoja asennevammaisia sosiaalipummiloisia?


      • Anonyymi

        Tottakai tylttömyysetuuden leikaaminen tai boistaminen lisää. Työpaikoja rajusta.

        Eniten vaikutaisi yritystukien poisto voisi akkaa olla ikeita työpaikoja tarjolla


    • Anonyymi

      Kokoomus on fasisti puolue joka leikkaa idologisesti köyhiltä ja sairailta myös keskiluokalta tulon siirroilla rikkaiden taskuihin, jos ei tätä ymmärrä niin voisi lukea vähän poliittista historiaa tai opiskella sitä ihan netin kautta mitä on tapahtunut menneinä vuosikymmeniniä juurikin Kokoomuksen tiimoilta.

      • Anonyymi

        Olet oikeassa. Orpon epätoivoinen "teemme kaikkemme jotta heikoista voidaan pitää huolta" horina on irvokkuudessaan vertaansa vailla.

        En epäile etteikö Kokoomukselta löytyisi isoissa talouskysymyksissä parempaa osaamista kuin useammilta muilta puolueilta. Mutta kaikki mitä tulee pienituloisten ja tukiorjien asioihin tulee selväksi ettei näillä pösilöillä ole aavistustakaan, ei pientä HAJUAKAAN köyhien todellisuudesta.

        Toisaalta en tiedä sitten ovatko kokoomukselaiset aivan tosissaan vai valehtelevatko tietoisesti kun väittävät esimerkiksi että asumistuen leikkaaminen laskisi vuokria. Jos he uskovat oikeasti että vuokranantajat, eli asuntosijoittajat määrittelevät vuokrien määrät asumistukein perusteella, voi hyvällä syyllä kyseenalaistaa heidän osaamisensa ja maineensa "kykypuolueena".

        Ei kukaan voi oikeasti kuvitella että asuntosijoittaja kyttää Kelan asumistukien tasoa ja päättää sen perusteella paljonko perii vuokraa asunnoistaan. Ei vuokranantajia kiinnosta sentin vertaa mistä rahoista vuokralainen sen vuokransa maksaa. Vuokranantajaa kiinnostaa tasan se, että asuntosijoitus maksimoi oman hyödyn.🤦‍♀️


    • Anonyymi

      Kos et ole miljonääri et ole kokoomusken. Kohderyhmä ä

      Olet siloin klyhp työlpine jolla ei vara edes sähkölaskuunsa ilman marinin sosiaalitukea no on nyt loppu

    • Anonyymi

      Kokoomus ei ollu ennen tollanen. Mitä tunnen nykystä Kokoomuksen porukkaa, kaikki on jotain velkasia nousukkaita Itä-Helsingistä. Tausta Savosta. Kova on pyrky. Valmiit tekemään mitä vaan.

    • Anonyymi

      Jokainen on törmännyt tilanteeseen että ei kannata ottaa työtä vastaan kun tuet pienenevät.
      Samaan hintaa tai edes vähän korkeampaan hintaan ei kannata lähteä töihin.

      Kertooko tuo lause vastauksen kysymykseesi?

      2000€ on liian vähän nykyään, tuilla pärjää paremmin kun ottaa huomioon matkat. hoitopaikat yms.
      Jos kaikki tuet olisivat alle 1000€ niin tuo 2000€ palkka alkaisi kiinnostamaan.

      Juu juu, kyllä tuolla 1000€ tuella pärjää ja jää säästöönkin kun vähän miettii mihin sitä rahaa tunkee.

      • Anonyymi

        Jokainen on törmännyt tilanteeseen että ei kannata ottaa työtä vastaan kun tuet pienenevät.

        En ole törmäänyt henkilöön joka sanoo, että tuossa sulle työpaikka otatko sen vastaan?
        Edes te palveluista niitä hakemalla.

        ja mistä ihmeen tonnin tuista sä höpiset. Ei ne niin paljon ole. Toki en tiedä onko jossain pk seudulla sitten vuokrat niin korkeita, Mulla on vuokra pikku kaupungissa vaan 450€ ja tienaan sen alle tonnin.

        Jos asumistukia leikataan niin sitten myös vuorien hontoja on laskettava, että ihmiset saa ne maksettua, koska kaikille ei tarjota työtä jonka voi vain ottaa vastaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jokainen on törmännyt tilanteeseen että ei kannata ottaa työtä vastaan kun tuet pienenevät.

        En ole törmäänyt henkilöön joka sanoo, että tuossa sulle työpaikka otatko sen vastaan?
        Edes te palveluista niitä hakemalla.

        ja mistä ihmeen tonnin tuista sä höpiset. Ei ne niin paljon ole. Toki en tiedä onko jossain pk seudulla sitten vuokrat niin korkeita, Mulla on vuokra pikku kaupungissa vaan 450€ ja tienaan sen alle tonnin.

        Jos asumistukia leikataan niin sitten myös vuorien hontoja on laskettava, että ihmiset saa ne maksettua, koska kaikille ei tarjota työtä jonka voi vain ottaa vastaan.

        vuokrien.


      • Anonyymi

        Sen enempää tuilla kuin palkallakaan ei enää pärjää. Varsinkaan kun infaatio koko ajan kiihtyy. Olemme jo aivan sillä rajalla milloin yhteiskunta alkaa olla köyhyyden vuoksi täydellisessä kaaoksessa ja mafiat alkavat kontrolloida kaikkea.

        Ja töitä ei edelleenkään "otetan vastaan". Työnantaja on se joka ottaa työnhakijan vastaan tai sitten ei ota. Yleensä ei ota.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jokainen on törmännyt tilanteeseen että ei kannata ottaa työtä vastaan kun tuet pienenevät.

        En ole törmäänyt henkilöön joka sanoo, että tuossa sulle työpaikka otatko sen vastaan?
        Edes te palveluista niitä hakemalla.

        ja mistä ihmeen tonnin tuista sä höpiset. Ei ne niin paljon ole. Toki en tiedä onko jossain pk seudulla sitten vuokrat niin korkeita, Mulla on vuokra pikku kaupungissa vaan 450€ ja tienaan sen alle tonnin.

        Jos asumistukia leikataan niin sitten myös vuorien hontoja on laskettava, että ihmiset saa ne maksettua, koska kaikille ei tarjota työtä jonka voi vain ottaa vastaan.

        Vuokranantajia ei kiinnosta tippaakaan asumistukien taso. Vuokranantajat päättävät itse vuokriensa määrän sen mukaan että hyöty itselle maksimoituu.


      • Anonyymi

        Mitä helvettiä sä selität? Mistä sä oikein revit noita " yli 1000€" summia? Taitaa nyt olla sinun mielikuvituksesi tuotetta tämä väite.

        Mene ja lue esim Kelan sivuilta mitä ne tuet oikeasti on ja kuka niitä voi hakea, ennen kuin tulet levittelemään paskapuheitasi jostain yli 1000e fantasia summista. 500-800e kk on aika keskiarvoa mitä sieltä VOI SAADA jos hakemukset menee läpi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä helvettiä sä selität? Mistä sä oikein revit noita " yli 1000€" summia? Taitaa nyt olla sinun mielikuvituksesi tuotetta tämä väite.

        Mene ja lue esim Kelan sivuilta mitä ne tuet oikeasti on ja kuka niitä voi hakea, ennen kuin tulet levittelemään paskapuheitasi jostain yli 1000e fantasia summista. 500-800e kk on aika keskiarvoa mitä sieltä VOI SAADA jos hakemukset menee läpi.

        Työmarkkinatuki reilu 800€.
        Toimeentulotuki reilu 500€.
        Asumistuki 800€ asunnosta 640€

        Nopeasti laskettuna 1940€

        Eiköhän tuo mainitsemani 1000€ ole aika rajusti alakanttiin.


    • Anonyymi

      Tuella pitää pärjätä, tuki on lain mukaan tehty juuri sitä tarkoitusta varten.

      Jos Petteri Orpon hallitus haluaa, että tuella ei enää pärjättäisi, silloin päätökset alkavat muuttumaan lainvastaisiksi.

      Ei tuki ole mikään kiristysväline palkkaneuvotteluja varten, vaan tuki on olemassa juuri siitä syystä, että palkkaneuvottelut eivät ole onnistuneet alun alkaenkaan.

      Orpon hallituksen käynnistellessä vainoa viimesijaisten tukien varassa olevia vastaan, tulee luultavasti tehneeksi rikoksen.

      • Anonyymi

        Eiväthän meidän lainsäätäjät sen enempää oikealla kuin vasemmallakaan kuten missään sillä välillä ole aikoihin - kenties koskaan - välittäneet perustuslaista.

        Työtön on lainsuojaton jota voi höykyttää ihan just niin mielivaltaisesti kuin huvittaa.

        Työllisyystoimet ovat täysin ja kokonaan perustuslain vastaisia olleet koko ajan. Vaan niin vain hups keikkaa lainvastaiset lait menevät yksi toisensa jälkeen läpi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiväthän meidän lainsäätäjät sen enempää oikealla kuin vasemmallakaan kuten missään sillä välillä ole aikoihin - kenties koskaan - välittäneet perustuslaista.

        Työtön on lainsuojaton jota voi höykyttää ihan just niin mielivaltaisesti kuin huvittaa.

        Työllisyystoimet ovat täysin ja kokonaan perustuslain vastaisia olleet koko ajan. Vaan niin vain hups keikkaa lainvastaiset lait menevät yksi toisensa jälkeen läpi.

        Ajatelkaa oikeasti kuinka PÄÄTTÖMIÄ kiristyskeinoja lainsäätäjä on päässyt rauhassa kyhäämään kasaan ja saamaan perustuslakivaliokunnan syynistä läpi!

        Meidän lainsäätäjällä ei ole minkäänlaisia pidäkkeitä väkertää kasaan aivan päättömiä lakeja kun kyseessä on köyhimmät työttömät. Ne kuvittelevat voivansa tehdä ihan mitä vain.

        Ja näköjään voivatkin. 🤔

        Miten vitussa tällainen kaikista köyhimpien viimesijaisimmalla toimeentulolla leikkiminen ja kiristys voi olla lainvoimaista?

        https://www.kela.fi/toimeentulotuki-perusosan-maaran-alentaminen

        Nämä perusteet tuen aivan tolkuttomille leikkauksille rikkovat kaikista fundamentaalisimpoia ja itsestäänselvimpiä perusoikeuksia joita työttömällä ON. Asiaan ei vaikuta tippaakaan se onko työtön terve vai vajaakuntoinen. Jos vajaakuntoista työtöntä voidaan kiristää näin älyttömillä velvoitteilla toimeentulotuen leikkauksen uhalla, silloin vajaakuntoinen ei ole lain edessä samanarvoinen kuin muut. En myöskään ymmärrä ihmisten laittamista eriarvoiseen asemaan iän perusteella. Yhdenvertaisuus lain edessä on perustuslaillinen oikeus joka koskee aivan kaikkia Suomen kansalaisia mihinkään ihmisen ominaisuuteen tai sosiaaliseen statukseen katsomatta.

        Pää räjähtää kun ajattelee mistä kaikesta lainvastaisesta päättäjämme ovat päässeet kuin koirat veräjästä kaikki nämä vuosikymmenet. Mahdollisesti aina. 🤬


      • Anonyymi

        Pitää pärjätä?
        Mitä on pärjätä?
        Mikä on pärjäämisen kriteerit?

        Näitä pitää jokaisen omalla tahollaan miettiä.
        Joku ihan oikeasti pärjää 800€/kk, toinen ei tahdo pärjätä 3000€/kk.
        Mikä on se pärjäämisen taso minkä valtio pitää taata?

        Ihmisen perustarpeet on asunto, ruoka sekä vaatteet.
        Halpoja asuntoja on ympäri suomea tarjolla vaikka kuinka paljon.
        Vaatteita löytyy pilkkahinnalla kirppareilta.
        Ruokaakin saa halvalla jos vähänkään viitsii vertailla hintoja.

        Eli vielä kerran, miksi valtion pitää kustantaa enemmän kuin ehdoton minimi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitää pärjätä?
        Mitä on pärjätä?
        Mikä on pärjäämisen kriteerit?

        Näitä pitää jokaisen omalla tahollaan miettiä.
        Joku ihan oikeasti pärjää 800€/kk, toinen ei tahdo pärjätä 3000€/kk.
        Mikä on se pärjäämisen taso minkä valtio pitää taata?

        Ihmisen perustarpeet on asunto, ruoka sekä vaatteet.
        Halpoja asuntoja on ympäri suomea tarjolla vaikka kuinka paljon.
        Vaatteita löytyy pilkkahinnalla kirppareilta.
        Ruokaakin saa halvalla jos vähänkään viitsii vertailla hintoja.

        Eli vielä kerran, miksi valtion pitää kustantaa enemmän kuin ehdoton minimi?

        Millä summalla itse elät?

        Voit tietenkin väittää että koska joku askeetikko pärjää parilla herneellä ja kulauksella vettä taivasalla survival- metodeita käyttäen ympäri vuoden autiolla saarella, tuon pitää olla se millä kaikkien pitää pärjätä.


    • Anonyymi

      oma arvioni että asumistuen ja toimeentulotuen leikkaaminen 10 %:lla
      lisää työttömyyttä 20000 ihmisen verran. Erittäin pienillä palkoilla työtä tekevä
      ei pysty töihin menemään, Osa toimeentulosta kun on tullut erilaisista tuista kun se oma palkka on liian pieni. Tukien leikkaaminen kriisiyttää huono-osaisuutta.

      • Anonyymi

        Urpon ja EK:n idologisella valehtelulla maassa sadaan aikaiseksi levottomuuksia ja yhteiskuntarauhan totaalinen menetys. Ei tällainen palvele kansaa vaan kyse on jo fasisimista.


      • Anonyymi

        Kun köyhyyteen putoaa tarpeeksi syvälle ja riittävän kauaksi aikaa niin sieltä ei nouse yksikään enää työelämään takaisin. Kokoomus siis syventää tätä köyhyyttä ja lisää määrältään työttömien kovaa ydintä jolloin epätoivoisia ihmisiä tulee todella paljon lisää ja tuolloin ei ole enää millään mitään väliä ja jäljet sen mukaisia että tulee yhteiskunnalle kalliimmaksi kuin entinen systeemi.

        Tätäkö todellakin kristilliset ja rkp sekä persutkin kokkareiden ohella haluavat?

        Vähällä järjellä tätä yhteiskuntaa pyöritetään ja tuollaiset tulevan Hallituksen sontiaiset pitäisi laittaa viralta kaikki ennenkun tekevät yhteiskunnalle peruuttomatonta vahinkoa.

        Tulee hullut vuodet missä ysärin sairas lama-aikakin jää toiseksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun köyhyyteen putoaa tarpeeksi syvälle ja riittävän kauaksi aikaa niin sieltä ei nouse yksikään enää työelämään takaisin. Kokoomus siis syventää tätä köyhyyttä ja lisää määrältään työttömien kovaa ydintä jolloin epätoivoisia ihmisiä tulee todella paljon lisää ja tuolloin ei ole enää millään mitään väliä ja jäljet sen mukaisia että tulee yhteiskunnalle kalliimmaksi kuin entinen systeemi.

        Tätäkö todellakin kristilliset ja rkp sekä persutkin kokkareiden ohella haluavat?

        Vähällä järjellä tätä yhteiskuntaa pyöritetään ja tuollaiset tulevan Hallituksen sontiaiset pitäisi laittaa viralta kaikki ennenkun tekevät yhteiskunnalle peruuttomatonta vahinkoa.

        Tulee hullut vuodet missä ysärin sairas lama-aikakin jää toiseksi.

        Odottaisin kyllä että persut pistävät kokoomukselle jarruja sosiaaliturvaleikkaussuunnitelmineen. Persujen äänestäjissä on paljon työtötmiä tukiriippuvaisia.

        Meillä ei ensinnäkään ole työvoimapulaa. Se on suuri valhe jota itsepäisesti jankutetaan jotta työttömät saadaan tuntemaan syyllisyyttä ja olemaan sitten helpommin suostuvaisia erilaisiin hyväksikäyttömalleihin. Muistaakseni persut taisivat olla ainut puolue joka vastusti Eduskunnassa tätä uusinta työllisyysmalliakin.

        Jos persut eivät pysty torppaamaan suunnitelmia asumistuen ja toimeentulotuen leikkauksista niin sitten seurauksena tulee olemaan vain tuhoa ja hävitystä. Ihan vitun pelottava ajatus kun eivät toimeentulotukilaiset tule nytkään toimeen. Todellakin ysärin lama- aika jää kauheudessaan kauas taakse jos sen tempun menvät tekemään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Odottaisin kyllä että persut pistävät kokoomukselle jarruja sosiaaliturvaleikkaussuunnitelmineen. Persujen äänestäjissä on paljon työtötmiä tukiriippuvaisia.

        Meillä ei ensinnäkään ole työvoimapulaa. Se on suuri valhe jota itsepäisesti jankutetaan jotta työttömät saadaan tuntemaan syyllisyyttä ja olemaan sitten helpommin suostuvaisia erilaisiin hyväksikäyttömalleihin. Muistaakseni persut taisivat olla ainut puolue joka vastusti Eduskunnassa tätä uusinta työllisyysmalliakin.

        Jos persut eivät pysty torppaamaan suunnitelmia asumistuen ja toimeentulotuen leikkauksista niin sitten seurauksena tulee olemaan vain tuhoa ja hävitystä. Ihan vitun pelottava ajatus kun eivät toimeentulotukilaiset tule nytkään toimeen. Todellakin ysärin lama- aika jää kauheudessaan kauas taakse jos sen tempun menvät tekemään.

        Juu meillä ei ole työvoimapulaa, meillä on työntekijä sekä osaajapula.
        Nykyään ei voi vain käydä töissä, nykyään pitää tehdä töitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu meillä ei ole työvoimapulaa, meillä on työntekijä sekä osaajapula.
        Nykyään ei voi vain käydä töissä, nykyään pitää tehdä töitä.

        Osaajapulasta uliseminen on vain työttömien loukkaamista. Jatkvuasti kyseenalaistetaan työntekijöiden "osaaminen" vaikka puhuttaisiin jostakin hanttihomamsta. Suomalaista itsetunto- ongelma oireilua kun pitää aina haukkua ja mitätöoidä muita. Mitään osaajapulaa ei ole. On pula palkanmaksuhaluisista työnantajista ja työpaikoista joissa olisi siedettävät työskentelyolot ja täysipäisistä ihmisistä koostuva työyhteisö.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Osaajapulasta uliseminen on vain työttömien loukkaamista. Jatkvuasti kyseenalaistetaan työntekijöiden "osaaminen" vaikka puhuttaisiin jostakin hanttihomamsta. Suomalaista itsetunto- ongelma oireilua kun pitää aina haukkua ja mitätöoidä muita. Mitään osaajapulaa ei ole. On pula palkanmaksuhaluisista työnantajista ja työpaikoista joissa olisi siedettävät työskentelyolot ja täysipäisistä ihmisistä koostuva työyhteisö.

        Eikö mielestäsi työttömän tarvitse osata mitään työllistyäkseen? Eli työnantajan olisi pakolla otettava työtön henkilö tehtävään johon hänellä ei ole pätevyyttä ja ammattiosaamista?

        Ota hyvä ihminen huomioon se seikka että työnantajat eivät ole mikään sosiaalitoimisto! Palkkaa maksetaan osaamisesta joka tuo firmalle voittoa, ei mistään lapioon nojailusta mitä se tuppaa valitettavasti olemaan pitkään työttömänä olleilla henkilöillä. Osaajia tarvitaan aina, väitteessäsi olet aivan hakoteillä. Jos et usko, ala yrittäjäksi niin näet maailman aivan toisenlaisin silmin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö mielestäsi työttömän tarvitse osata mitään työllistyäkseen? Eli työnantajan olisi pakolla otettava työtön henkilö tehtävään johon hänellä ei ole pätevyyttä ja ammattiosaamista?

        Ota hyvä ihminen huomioon se seikka että työnantajat eivät ole mikään sosiaalitoimisto! Palkkaa maksetaan osaamisesta joka tuo firmalle voittoa, ei mistään lapioon nojailusta mitä se tuppaa valitettavasti olemaan pitkään työttömänä olleilla henkilöillä. Osaajia tarvitaan aina, väitteessäsi olet aivan hakoteillä. Jos et usko, ala yrittäjäksi niin näet maailman aivan toisenlaisin silmin.

        On paljon töitä jotka voi oppia ihan vain työtä tekemällä. Kunhan joku vain viitsii vähän opettaa ja perehdyttää.

        Vai paljonko sä luulet että lapsilla joita kolmansissa maissa käytetään lapsityövoimana on etukäteen jotain "osaamista". Onko heillä ollut jo sikiönä joku huippuosaaminen joka alalta? Ei taideta paljon työperäisen ihmiskaupan uhrien osaamisen perään huudella kun riistäjä tarvitsee ihan oikeasti sitä työvoimaa. 🤔

        Suomessa kaikkea elämää saastuttaa iänikuinen suomalainen ongelma, nimeltä olematon itsetunto. Ja on nimenomaan ns normaalien työssäkäyvien ihmisten ongelma.

        Suomalaisen perehdytyksen ja kaiken opettamisen tavoite ei suinkaan ole se, että oppilas oppii taidot joita hänelle on tarkoitus opettaa. Tavoite on todistaa että oppilas on tyhmä ja osaamaton. Opettamisen tärkein periaate ja johtoajatus on oppilaan nöyryyttäminen ja lannistaminen, mitätöiminen. Oli kyseessä koulu tai työpaikalla tapahtuva "perehdytys", tavoite on nolata se oppilas kaikin tavoin ja hankaloittaa "opettamisen" verukkeella hänen oppimistaan ja sopeutumistaan työyhteisöön. Opetetaan väärin, annetaan ristiriitaisia ohjeita, vehkeillään selän takana, järjestetään tilanteita joissa oppilaan huonous ja kaikkinainen paskuus tulee näkyväksi.

        Suomalainen tyhmä lahopäinen asennevammainen pikkusielu rahvas pyrkii kaikissa sosiaalisissa tilanteessa jollakin tavoin nolaamaan ja nöyryyttämään toista ihmistä. Herkullisimpia tilanteita ovat tietenkin aina ne, joissa olemattomalla itsetunnolla varstettu epäkypsä säälittävä reppana saa vähän valtaa toiseen ihmiseen.

        Kaikki tämä suomalaiseen itsetunto- ongelmaan sidottu sosiaalinen perseily vaikuttaa myös suoraan ihmisten oppimiskykyyn. Uudet työntekijäkokelaat jotka yrittävät mennä uuteen työpaikkaan ovat yleensä hysteerisessä paranoidissa mielentilassa jo etukäteen koska tietävät mitä on tulossa. Sä olet kusipäiselle työyhteisölle kuin uusi leikkikalu jonka kustannuksella he pääsevät pelleilemään. Samaan tapaan kuin kissalauma joka leikkii saalistamallaan hiirellä. Sä oot uutena työntekijäkokelaana suomalaisella työpaikalla kuin turvaton saaliseläin petojen keskellä valmiina raadeltavaksi. Sut simputetaan kuoliaaksi heti ensimmäisen viikon aikana.

        Ja kun ulko- ovi käy tiiviiseen tahtiin itketään kahvihuoneessa kun ei tää ala houkuttele. Tää ala uhriuttaa meidät. Kun ei työ kelpaa niille muille paskoille laiskoille työhaluttomille ihmisille jotka vain haluavat loisia meidän laupiaiden pyhimysten nettoveronmaksajien ahkerikkojen työhalukkaiden siivellä. 😭


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On paljon töitä jotka voi oppia ihan vain työtä tekemällä. Kunhan joku vain viitsii vähän opettaa ja perehdyttää.

        Vai paljonko sä luulet että lapsilla joita kolmansissa maissa käytetään lapsityövoimana on etukäteen jotain "osaamista". Onko heillä ollut jo sikiönä joku huippuosaaminen joka alalta? Ei taideta paljon työperäisen ihmiskaupan uhrien osaamisen perään huudella kun riistäjä tarvitsee ihan oikeasti sitä työvoimaa. 🤔

        Suomessa kaikkea elämää saastuttaa iänikuinen suomalainen ongelma, nimeltä olematon itsetunto. Ja on nimenomaan ns normaalien työssäkäyvien ihmisten ongelma.

        Suomalaisen perehdytyksen ja kaiken opettamisen tavoite ei suinkaan ole se, että oppilas oppii taidot joita hänelle on tarkoitus opettaa. Tavoite on todistaa että oppilas on tyhmä ja osaamaton. Opettamisen tärkein periaate ja johtoajatus on oppilaan nöyryyttäminen ja lannistaminen, mitätöiminen. Oli kyseessä koulu tai työpaikalla tapahtuva "perehdytys", tavoite on nolata se oppilas kaikin tavoin ja hankaloittaa "opettamisen" verukkeella hänen oppimistaan ja sopeutumistaan työyhteisöön. Opetetaan väärin, annetaan ristiriitaisia ohjeita, vehkeillään selän takana, järjestetään tilanteita joissa oppilaan huonous ja kaikkinainen paskuus tulee näkyväksi.

        Suomalainen tyhmä lahopäinen asennevammainen pikkusielu rahvas pyrkii kaikissa sosiaalisissa tilanteessa jollakin tavoin nolaamaan ja nöyryyttämään toista ihmistä. Herkullisimpia tilanteita ovat tietenkin aina ne, joissa olemattomalla itsetunnolla varstettu epäkypsä säälittävä reppana saa vähän valtaa toiseen ihmiseen.

        Kaikki tämä suomalaiseen itsetunto- ongelmaan sidottu sosiaalinen perseily vaikuttaa myös suoraan ihmisten oppimiskykyyn. Uudet työntekijäkokelaat jotka yrittävät mennä uuteen työpaikkaan ovat yleensä hysteerisessä paranoidissa mielentilassa jo etukäteen koska tietävät mitä on tulossa. Sä olet kusipäiselle työyhteisölle kuin uusi leikkikalu jonka kustannuksella he pääsevät pelleilemään. Samaan tapaan kuin kissalauma joka leikkii saalistamallaan hiirellä. Sä oot uutena työntekijäkokelaana suomalaisella työpaikalla kuin turvaton saaliseläin petojen keskellä valmiina raadeltavaksi. Sut simputetaan kuoliaaksi heti ensimmäisen viikon aikana.

        Ja kun ulko- ovi käy tiiviiseen tahtiin itketään kahvihuoneessa kun ei tää ala houkuttele. Tää ala uhriuttaa meidät. Kun ei työ kelpaa niille muille paskoille laiskoille työhaluttomille ihmisille jotka vain haluavat loisia meidän laupiaiden pyhimysten nettoveronmaksajien ahkerikkojen työhalukkaiden siivellä. 😭

        Jo tähän kaikkialla hoettuun termiin "osaaja" on sisäänajettuna nöyryyttävä sävy.

        Kysymykset rekrytilanteissa ja velvoittavissa työllisuusperseilyissä ovat aina asenteellisia ja johdattelevia. Mitä sinä OSAAT? Ootko sä OSAAJA millään alalla. Koska kuitenkin olet mitään osaamaton tumpelo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu meillä ei ole työvoimapulaa, meillä on työntekijä sekä osaajapula.
        Nykyään ei voi vain käydä töissä, nykyään pitää tehdä töitä.

        Meillä on palkanmaksajapula ei mitään muuta pulaa ole ollutkaan.


    • Anonyymi

      Petteri Orpon haluama politiikka on väärässä. Ei ihmisiä saa töihin kiristämällä.

      Toimeentulotuen käyttäminen vertailukohteena palkkatasoon nähden on myös väärä.

      Ei palkkataso muutu yhtään houkuttelevammaksi sillä, että alennetaan toimeentulotukea. Toimeentulotuen alentaminen lisää ainoastaan köyhyyttä entistäkin enemmän, lisäksi se varmistaa sen että kansalaisten luottamus markkinoiden ja hallituksen toimintaan menetetään entistäkin nopeammin.

      Kaikki mahdolliset kieroilut nähtävästi käytetään, ennenkuin menee viesti perille että palkkatasoa ja ehtoja pitää selvästi parantaa, jotta tukien varaan joutuneilla on selvästi kannattava reitti ulos työttömyydestä. Tällaista ei tietenkään saada aikaan, koska työhön yleensäkin ottaen suhtaudutaan vain kansalta ulosotettavana ilmaisena resurssina - jota se ei tietenkään ole.

      Toimeentulotuen ja palkkatason vertaaminen keskenään on väärin. Oikeampi vertauskohde on paikallinen kustannustaso, ja se, kuinka paljon palkasta saatava ostovoima paranee.

      Toimeentulotukea alentamalla ei saatavilla olevan palkan ostovoima nouse yhtään.

      Orpon ja Kokoomuksen poliitiikat on kilpailu kohti pohjaa, ja kun sinne pohjalle päästään, huomataan, että työllisyyttä ei saatu halutulla tavalla yhtään sen enempää.

      • Anonyymi

        Idealistisella naiivilla kokoomuksella näyttää olevan kova halu tehdä Suomestakin pikavauhtia sivistymätön ammattirikollisten johtama kaoottinen rosvovaltio.


      • Anonyymi

        Työnantajat ulisevat irtisanomissuojasta joka aiheuttaa sen, että paskasta työntekijästä on hankala päästä eroon.

        Tässä kohtaa unohdetaan aina mainita, että myös varsinkin orjapalkalla raatavan työntekijän on vaikea päästä eroon paskasta työnantajasta. Työntekijä ei voi irtisanoutua paskasta työpaikasta ilman että häntä rangaistaan karenssilla.

        Kannatan tessien yksinkertaistamista ja irtisanomissuojasta luopumista siten, ettei kummallekaan osapuolelle, työnantajalle eikä työntekijälle tule siitä taloudellisia seurauksia jos sopimus puretaan. Jos työntakijä löytää itsensä paskasta työpaikasta hän voisi helposti vain sanoa heipat eikä tämä vaikuttaisi työttömyysturvaan eikä karensseja tulisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Työnantajat ulisevat irtisanomissuojasta joka aiheuttaa sen, että paskasta työntekijästä on hankala päästä eroon.

        Tässä kohtaa unohdetaan aina mainita, että myös varsinkin orjapalkalla raatavan työntekijän on vaikea päästä eroon paskasta työnantajasta. Työntekijä ei voi irtisanoutua paskasta työpaikasta ilman että häntä rangaistaan karenssilla.

        Kannatan tessien yksinkertaistamista ja irtisanomissuojasta luopumista siten, ettei kummallekaan osapuolelle, työnantajalle eikä työntekijälle tule siitä taloudellisia seurauksia jos sopimus puretaan. Jos työntakijä löytää itsensä paskasta työpaikasta hän voisi helposti vain sanoa heipat eikä tämä vaikuttaisi työttömyysturvaan eikä karensseja tulisi.

        "Työntekijä ei voi irtisanoutua paskasta työpaikasta ilman että häntä rangaistaan karenssilla. "


        Tämä tarkoittaa vain sitä, että Suomessa harjoitetut työvoimapoliittiset toimet ovat lainvastaisia.

        Miksi?

        Koska Suomessa on edelleenkin lakiin perustuva oikeus vapauteen valita työnsä, ja sama oikeus on ollut voimassa jo vuosikymmeniä. Jos joku irtisanoutuu työstään, sehän tarkoittaa vain sitä, että se valinta ei ole enää hänen valinta.

        Missään kohtaa laissa ei sanota sellaista, että kerran valittu olisi ikuisesti valittu, aivan kuten työnantajatkin sanovat että ei ne työsopimuksetkaan ole ikuisia.

        Suomessa rikotaan järjestelmällisesti lakeja ja sopimuksia tässä aihepiirissä, poliitikot innokkaasti säätävät lakeja jolla kannustetaan lainvastaiseen toimintaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Työntekijä ei voi irtisanoutua paskasta työpaikasta ilman että häntä rangaistaan karenssilla. "


        Tämä tarkoittaa vain sitä, että Suomessa harjoitetut työvoimapoliittiset toimet ovat lainvastaisia.

        Miksi?

        Koska Suomessa on edelleenkin lakiin perustuva oikeus vapauteen valita työnsä, ja sama oikeus on ollut voimassa jo vuosikymmeniä. Jos joku irtisanoutuu työstään, sehän tarkoittaa vain sitä, että se valinta ei ole enää hänen valinta.

        Missään kohtaa laissa ei sanota sellaista, että kerran valittu olisi ikuisesti valittu, aivan kuten työnantajatkin sanovat että ei ne työsopimuksetkaan ole ikuisia.

        Suomessa rikotaan järjestelmällisesti lakeja ja sopimuksia tässä aihepiirissä, poliitikot innokkaasti säätävät lakeja jolla kannustetaan lainvastaiseen toimintaan.

        Ytimekkäämmin: vapaa valinta on muutettu rangaistuksen uhkalla harjoitetuksi pakkovalinnaksi.

        Tämä tunnetaan nimellä FASISMI


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Työntekijä ei voi irtisanoutua paskasta työpaikasta ilman että häntä rangaistaan karenssilla. "


        Tämä tarkoittaa vain sitä, että Suomessa harjoitetut työvoimapoliittiset toimet ovat lainvastaisia.

        Miksi?

        Koska Suomessa on edelleenkin lakiin perustuva oikeus vapauteen valita työnsä, ja sama oikeus on ollut voimassa jo vuosikymmeniä. Jos joku irtisanoutuu työstään, sehän tarkoittaa vain sitä, että se valinta ei ole enää hänen valinta.

        Missään kohtaa laissa ei sanota sellaista, että kerran valittu olisi ikuisesti valittu, aivan kuten työnantajatkin sanovat että ei ne työsopimuksetkaan ole ikuisia.

        Suomessa rikotaan järjestelmällisesti lakeja ja sopimuksia tässä aihepiirissä, poliitikot innokkaasti säätävät lakeja jolla kannustetaan lainvastaiseen toimintaan.

        Joo työntekijöille korostetaan aina ettei kukaan ole korvaamaton. Olkaapas siis kiltisti duunarit, muuten voi tulla kenkää.

        Saman pitää mennä toisinkin päin. Mikään työpaikka ei ole korvaamaton työntekijälle. on voitava lähteä halutessa, ja ilman sanktioita.

        Sitä sen vapaan sopimisen pitää olla. Moni kituu kusipäisen työnantajan armoilla ja myös kuvipäisten työntekijöidne armoilla vain koska paskiaisista ei päästä eroon tarpeeksi helposti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Työnantajat ulisevat irtisanomissuojasta joka aiheuttaa sen, että paskasta työntekijästä on hankala päästä eroon.

        Tässä kohtaa unohdetaan aina mainita, että myös varsinkin orjapalkalla raatavan työntekijän on vaikea päästä eroon paskasta työnantajasta. Työntekijä ei voi irtisanoutua paskasta työpaikasta ilman että häntä rangaistaan karenssilla.

        Kannatan tessien yksinkertaistamista ja irtisanomissuojasta luopumista siten, ettei kummallekaan osapuolelle, työnantajalle eikä työntekijälle tule siitä taloudellisia seurauksia jos sopimus puretaan. Jos työntakijä löytää itsensä paskasta työpaikasta hän voisi helposti vain sanoa heipat eikä tämä vaikuttaisi työttömyysturvaan eikä karensseja tulisi.

        Itse eroamalla paskasta työpaikasta ilman karenssia ja seuraamuksia taloudellisesti voisi oikeasti tulla lisää työpaikkoja kun uskaltaisi lähteä matalammalla kynnyksellä töihin työpaikkoihin joista ei tiedä mitään ja jos huomaisi ettei ole oma juttu niin pääsisi helposti eroon ja kortistossa entinen systeemi tukineen rullaisi ilman rangaistuksia, näinhän sen olisi pitänyt olla jo aikoja sitten.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse eroamalla paskasta työpaikasta ilman karenssia ja seuraamuksia taloudellisesti voisi oikeasti tulla lisää työpaikkoja kun uskaltaisi lähteä matalammalla kynnyksellä töihin työpaikkoihin joista ei tiedä mitään ja jos huomaisi ettei ole oma juttu niin pääsisi helposti eroon ja kortistossa entinen systeemi tukineen rullaisi ilman rangaistuksia, näinhän sen olisi pitänyt olla jo aikoja sitten.

        On ihmeellistä ettei työntekijälle koituvista riskeistä ole puhuttu halaistua sanaa vaikka se on eritoten se köyhä matalapalkka- aloilla työskentelevä duunari jolle irtisanoutuminen paskasta työpaikasta/työyhteisöstä voi tulla kalliiksi vaikka mikään ei olisi omaa syytä. Köyhällä duunarilla ei ole välttämättä mitään puskurirahastoa pahan päivän varalle eikä sellaista köyhältä voi odottaakaan. Mutta irtisanoutumisesta seuraa karenssi ja omavastuuosuus ennenkuin tuet alkavat pyöriä. Tämä voi johtaa esim. vuokranmaksujen myöhästymiseen.

        Vain paskan työpaikan vuoksi.

        Aina ruikutetaan työnantajapoloisten riskeistä kun paskasta työntekijästä eroon pääseminen tulee niin kalliiksi byyäääääähh . 😭


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ytimekkäämmin: vapaa valinta on muutettu rangaistuksen uhkalla harjoitetuksi pakkovalinnaksi.

        Tämä tunnetaan nimellä FASISMI

        Totta. Tuon ongelman vuoksi satimeen joutunut orjatyöläinen joutuu tekemään nolojakin siirtoja päästäkseen irti ansasta johon on joutunut eikä työnantajakaan pidä tapahtumista mutta omituisia keinoja on käytettävä tyhmän, epäreilun lain takia että pääsee eroon huonosta työpaikasta ja voi etsiä sopivampaa tilalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo työntekijöille korostetaan aina ettei kukaan ole korvaamaton. Olkaapas siis kiltisti duunarit, muuten voi tulla kenkää.

        Saman pitää mennä toisinkin päin. Mikään työpaikka ei ole korvaamaton työntekijälle. on voitava lähteä halutessa, ja ilman sanktioita.

        Sitä sen vapaan sopimisen pitää olla. Moni kituu kusipäisen työnantajan armoilla ja myös kuvipäisten työntekijöidne armoilla vain koska paskiaisista ei päästä eroon tarpeeksi helposti.

        Erittäin hyviä näkökantoja joita ei medioissa nosteta esille koska halutaan antaa vääristynyttä mielikuvaa yksipuolisilla tarinoilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse eroamalla paskasta työpaikasta ilman karenssia ja seuraamuksia taloudellisesti voisi oikeasti tulla lisää työpaikkoja kun uskaltaisi lähteä matalammalla kynnyksellä töihin työpaikkoihin joista ei tiedä mitään ja jos huomaisi ettei ole oma juttu niin pääsisi helposti eroon ja kortistossa entinen systeemi tukineen rullaisi ilman rangaistuksia, näinhän sen olisi pitänyt olla jo aikoja sitten.

        Samaa mieltä. Itse tutkin jokaisen firman taustat tarkasti ennen kun uskallan enää hakea huonon kokemuksen takia. Työpaikkailmoituksissa voi olla harhauttamista eikä siitä tule seuraamuksia ilmoittajalle. Myös määrätyissä työtehtävissä voi olla moraalisesti arvelluttavia epärehellisyyksiä. Jokaisen on voitava puhtaalla omatunnolla työskennellä eikä valehdella kapitalistin leveämmän leivän vuoksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On ihmeellistä ettei työntekijälle koituvista riskeistä ole puhuttu halaistua sanaa vaikka se on eritoten se köyhä matalapalkka- aloilla työskentelevä duunari jolle irtisanoutuminen paskasta työpaikasta/työyhteisöstä voi tulla kalliiksi vaikka mikään ei olisi omaa syytä. Köyhällä duunarilla ei ole välttämättä mitään puskurirahastoa pahan päivän varalle eikä sellaista köyhältä voi odottaakaan. Mutta irtisanoutumisesta seuraa karenssi ja omavastuuosuus ennenkuin tuet alkavat pyöriä. Tämä voi johtaa esim. vuokranmaksujen myöhästymiseen.

        Vain paskan työpaikan vuoksi.

        Aina ruikutetaan työnantajapoloisten riskeistä kun paskasta työntekijästä eroon pääseminen tulee niin kalliiksi byyäääääähh . 😭

        Tuo on totta. Kun odottaa karenssiselvityksiä kuukausikaupalla kuten itselleni kävi, tietää mitä on kova elämä kun ei ole elättäjiä eikä puskurirahoja eikä muutakaan omaisuutta.
        Ihminen on toiselle susi ja toinen toistaan hyväkseen käyttää. Paha, kylmä ja kova on maailma. Olen jo kauan ajatellut että olisi paljon parempi ettei olisi tarvinnut syntyä ollenkaan. Paremmasta elämästä ei ole tietoa. Vain tätä selviytymistaistelua. Mitään keinoa nousta ei ole. Kitupalkkaisilla hommilla ei elämä kohennu koska on kuitenkin kerjättävä tukia lisäksi. Olen usein toivonut että kohdalleni osuisi "vahinko" esim. harhaluoti metsästysaikaan tai muu onnettomuus, sen verran kyllästynyt ja väsynyt olen. Päihteisiin en ole sortunut siitä huolimatta eikä varmaan olisi rahaakaan sellaiseen koska ei ole muuhunkaan välttämättömämpään. Ainakin vielä puistattaa ajatus itsensä turruttamisesta vaikka haettava syy miksi nousta seuraavaan päivään.
        Kuka palkkaa huonolla ravinnolla riutuneen, harmaan värittömäksi, elämänilottomaksi, rähjäiseksi muuttuneen jolla ei rahaa terveydestäänkään huolehtia ja ikäviä asioita kasaantunut rahattomuuden takia painolastiksi? Ei kukaan.
        Tulevat toimet vain huonontavat elämää entisestään jos todella halutaan vielä vähäosaisemmaksi tehdä. Jos voisin, lähtisin mielelläni pois tämän yhteiskunnan keskuudesta. Ei ole mielekästä olla sylkykuppi ja julkisen halveksunnan kohde.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samaa mieltä. Itse tutkin jokaisen firman taustat tarkasti ennen kun uskallan enää hakea huonon kokemuksen takia. Työpaikkailmoituksissa voi olla harhauttamista eikä siitä tule seuraamuksia ilmoittajalle. Myös määrätyissä työtehtävissä voi olla moraalisesti arvelluttavia epärehellisyyksiä. Jokaisen on voitava puhtaalla omatunnolla työskennellä eikä valehdella kapitalistin leveämmän leivän vuoksi.

        Ei taustatutkimuksia tarvitse tehdä. Kaikki suomalaiset työpaikat ovat 100% paskaa joka tasolla.

        Kusipäiset työkaverit, kusipäiset esimiehet ja työnjohto, loputtomat dementoituneet valivalit kahvitunneilla siitä miten "informaatio ei kulje", miten "johtaminen on heikkoa", miten osaamattomia ovat työkaverit, miten minun uhripoloisen joka aamu pitää oksentaa kauhusta kun tietää että se joku kauhea työkaveri on tänään työvuorossa jne. Samat jorinat joka työpaikalla.

        Sitten syytetään "tätä alaa". Ku ei ihmisiä kiinnosta tulla tänne töihin koska "tämä ala" uhriuttaa meidät kaikki vaikka ihan itte savustetaan joka satanan uusi tulokas helvettiin. Sama ongelma joka alalla.

        Ja sitten kommari syyttää kapitalismia ja kapitalisti syyttää kommaria.

        Ongelmat ovat sosiaalisia, asenteellisia ja kulttuuriin sidottuja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse eroamalla paskasta työpaikasta ilman karenssia ja seuraamuksia taloudellisesti voisi oikeasti tulla lisää työpaikkoja kun uskaltaisi lähteä matalammalla kynnyksellä töihin työpaikkoihin joista ei tiedä mitään ja jos huomaisi ettei ole oma juttu niin pääsisi helposti eroon ja kortistossa entinen systeemi tukineen rullaisi ilman rangaistuksia, näinhän sen olisi pitänyt olla jo aikoja sitten.

        ihmeellistä puhetta tämä että jostain pitäisi "tulla lisää työpaikkoja" kun on huutava työvoimapula. aivan kuin pitäisi keinotekoisesti luoda työpaikkoja kun samaan aikaa joka tuutissa huudetaan tyvoimapulaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ihmeellistä puhetta tämä että jostain pitäisi "tulla lisää työpaikkoja" kun on huutava työvoimapula. aivan kuin pitäisi keinotekoisesti luoda työpaikkoja kun samaan aikaa joka tuutissa huudetaan tyvoimapulaa.

        Halpatyövoimapulasta vingut. Ei muuta kuin rekkalastillinen 2020-luvun orjia paikalle vai mitä?


    • Anonyymi

      Kokoomushan on varsin usein kannattamassa ryöstökapitalismia.

      Crony capitalism on sen englanninkielinen termi, lukaiskaapa netistä mitä kaikkea sen varjolla tehdään, ihmishenki on halpa.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Aika hullunkurista tuo Kokoomuksen touhu, on vähän niinkuin Hölmölän maton jatkamista.

        Yhtäällä Kokoomus peräänkuuluttaa innokkaasti sellaista tilannetta, että yritysten ei tarvitsisi maksaa palkkaa vaan yhteiskunta maksaisi ne palkat tukina verovaroista.

        Toisaalla Kokoomus on sitten samaan aikaan leikkaamassa niitä samaisia tukia, joiden yhdistäminen mahdolliseen palkan osuuteen muodostaa kokonaistulon hänelle jolla palkka muodostuu jostakin pienestä palkasta ja sen oheen maksettavasta tuesta.

        Onko tuo Kokoomuksen ajattelu ihan oikeasti noin kevyellä pohjalla? Vaikuttaa siltä että heillä on todellinen suo edessä tuon ajattelunsa kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aika hullunkurista tuo Kokoomuksen touhu, on vähän niinkuin Hölmölän maton jatkamista.

        Yhtäällä Kokoomus peräänkuuluttaa innokkaasti sellaista tilannetta, että yritysten ei tarvitsisi maksaa palkkaa vaan yhteiskunta maksaisi ne palkat tukina verovaroista.

        Toisaalla Kokoomus on sitten samaan aikaan leikkaamassa niitä samaisia tukia, joiden yhdistäminen mahdolliseen palkan osuuteen muodostaa kokonaistulon hänelle jolla palkka muodostuu jostakin pienestä palkasta ja sen oheen maksettavasta tuesta.

        Onko tuo Kokoomuksen ajattelu ihan oikeasti noin kevyellä pohjalla? Vaikuttaa siltä että heillä on todellinen suo edessä tuon ajattelunsa kanssa.

        Kokoomus on vähintään yhtä lapsellisen idealistinen puolue kuin vihervasurit.

        Ne luulee että kun tuet karsitaan työttömät menevät töihin.

        ja kun tuloveronkevennyksiä tehdään, työnteko alkaa kannattamaan koska matalapalkka- alallakin työskentelevälle jää käteen sentään kaksi euroa kuussa enemmän.

        Vuokranantajatkin askevat vuokria kunhan asumistuet leikataan.

        Myös joulupukki on olemassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kokoomus on vähintään yhtä lapsellisen idealistinen puolue kuin vihervasurit.

        Ne luulee että kun tuet karsitaan työttömät menevät töihin.

        ja kun tuloveronkevennyksiä tehdään, työnteko alkaa kannattamaan koska matalapalkka- alallakin työskentelevälle jää käteen sentään kaksi euroa kuussa enemmän.

        Vuokranantajatkin askevat vuokria kunhan asumistuet leikataan.

        Myös joulupukki on olemassa.

        Yhdestä asiasta olet sentään aivan oikeassa.

        Joulupukki on tosiaan olemassa.


    • En ole asiantuntija, mutta voisin laskea työllisyysarvon esimerkiksi siten, että otetaan leikatuista tuista säästyneet varat, ja käytetään ne vaikkapa jonkun työllistämiseen. Työtähän Suomessa riittää, siitä vain ei kukaan viitsi maksaa palkkaa. Ja toisaalta, kukapa sitä viitsisi tehdä töitä pienellä palkalla kun ilman työntekoakin pärjää mainiosti.

      Jos tuista saadaan säästettyä vaikkapa 10 000 000 (kymmenen miljoonaa) euroa vuosittain. voitaisiin sillä palkata noin 300 ihmistä parin tonnin kuukausipalkalla (työnantajakulut huomioiden). Sadan miljoonan säästöllä palkattaisiin 3000 ihmistä ja miljardin säästöllä 30 000 ihmistä.

      Vastikkeellinen toimeentulo on aina parempi kuin vastikkeeton.

      • Anonyymi

        "Vastikkeellinen toimeentulo on aina parempi kuin vastikkeeton."


        Tämä on täysin lain vastainen ja suorastaan kansalle vaarallinen käsitys. Kansalle tuki on olemassa juuri siksi, että sillä suojellaan heidän oikeuksia ja olemassaoloa sellaista tilannetta vastaan jossa kansan työ ajetaan elinkeinoelämän oman edun ajamisella käytännössä arvottomaksi.

        Sama leikki toistuu historiassa vuosikymmen ja vuosisata toisensa jälkeen ja suurin piirtein jokaisessa maassa ympäri maailman.

        Sosiaaliturva on ehkä tärkeimpiä mekanismeja, joilla turvataan nimenomaan kansalle kuuluvaa päätösvaltaa ja sillä varmistetaan myös se että yksikään monopoliasemaa havitteleva yritys- ja pääomatoimija ei pääse vedättämään kansalta heille kuuluvia tuloja pois esim. alentamalla järjestelmällisesti kansan työn kysyntää - jota siis Suomessakin aivan järjestelmällisesti elinkeinoelämän toimesta toteutetaan.

        Tämä ei tule tuottamaan yhtään mitään, lopputulos tulee olemaan sellainen että on valtava määrä kansaa jolta käytännössä kusetettiin rakenteellista väkivaltaa käyttäen pois kaikki varallisuus ja työpaikkojen rahoitukset, sosiaaliturva, eläkkeet, ja lukuisia muitakin olennaisia ihmisten elämään kuuluvia asioita, ja samaan aikaan elinkeinoelämä itkee että pitäisi saada vielä lisääkin, kun osa heistä jo pakkailee kamojaan maasta ulos ja siirtyvät seuraavaan hyväksikäytettävään maahan.

        Ay-liike suojelee em. mekanismissa toki omia asemiaan, mutta mitä hyötyä siitä on jos ay-liikkeen omiin taskuihinsa saama raha on käytännössä lopulta muille kansalaisille kuuluvista työpaikkojen rahoituksista pois.


      • Anonyymi

        Kas kun et ehdota vankileirien saaristoa.


    • Anonyymi

      Työttömät pitäs kaikki laitta ulosottoon vain kotona työttömöilyn vuoksi kun eivät viitsi mennä töihin.

    • Anonyymi

      Kokoomus on jo tuhonnut koko maan. 30 vuotta pelkkää suhmurointia ja nyt suorastaan vaatimalla vaatii lisää rikollisuutta ja väkivaltaa.

      Tyhjäpäitä koko sakki!

    • Anonyymi

      "Millä jumalan tavalla asumistuen ja toimeentulotuen leikkaaminen nostaa työttömien työllisyyttä?"
      Kun se dippainssi ei löydä töitä, eikä ole enää säästöjä poltettavana ja asumistuki viedään pois niin se lähtee siivoojaksi töihin. Näin on 1 työtön vähemmän. Ja tähän perustuu tuo työpaikkojen luonti kepittämällä työttömiä.

      • Anonyymi

        "Se" dippainssi? Kokoomuksella tai persuilla jotain erityisesti dippainssejä vastaan? Muilla ei niin väliä. Kaikkea se kateus teettää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Se" dippainssi? Kokoomuksella tai persuilla jotain erityisesti dippainssejä vastaan? Muilla ei niin väliä. Kaikkea se kateus teettää.

        Minkähän kateuden sä nyt vedit hatusta? Kuka on kateellinen ja mistä? :-o
        Hienosti muuten osasit sisäistää lukemasi, siitä ihan 10/10 ;)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minkähän kateuden sä nyt vedit hatusta? Kuka on kateellinen ja mistä? :-o
        Hienosti muuten osasit sisäistää lukemasi, siitä ihan 10/10 ;)

        Kouluttamattomien persujen kateuden havaitsin, ei tarvinnut vetää kenenkään hatusta, se tulee niin selvästi ilmi. Samalla tulee mieleen se, että kun persuissa on varmasti työttömiä, niin miksi eivät mene siivoojiksi. Vai ovatko juuri niitä siijoajia, jotka ovat Te-palveluissa työttöminä.
        Trollauksestasi saat 4/10. Eli hylätty, seuraava kiitos. . .


    • Anonyymi

      Leikkaukset tarkoittavat kokoomuslaisten firmojen konkursseja, vientikään ei ole ratkaisu kun suurin osa firmoista toimii vain Suomessa ja ulkomailla on oikeata kilpailua hinnoilla ja laadulla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      311
      3591
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      263
      2046
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      98
      1435
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1343
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      92
      1299
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1198
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1187
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1024
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      1006
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      914
    Aihe