Suomessa työnsaaminen käsittämättömän vaikeaa

Anonyymi-ap

Olen korkeakoulutettu jo "ikääntyvä" yli 50, joka ei saa kokopäivätöitä keskiluokkaisilta aloilta, mutta joka on valmis vastaanottamaan matalapalkkatyötä. Hain kesätöitä muun muassa kaupoista, hakemuksiini ei vastattu. Hain vartijaksi, jossa vartiointifirma maksaa koulutuksen, ja pääsin haastatteluun. Huomasin jo haastattelussa, että kokemuksiani sosiaalisista, joissa on ihmisten kanssa tekemisissä -töistä ei lainkaan noteerattu vaan mentiin etukäteen suunnitelulla kysymyspatterilla. Vartijan töissä tulee omata hyvät sosiaaliset taidot ja auktoriteetistakaan ei ole haittaa, olenhan ollut opettaja. Olen tehnyt paljon, tuhansia tunteja töitä joissa otetaan kontakti toiseen ihmiseen, ei vaikutusta, en saanut paikkaa. Nyt katson kauppojen vartijoita, jopa alle kolmikymppisiä!!! Käsittämätöntä!!! Suomi on omituinen maa!! Työkkäri on aivan kädetön näissä.

5

110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Työnantaja tietää parhaiten minkälaisen työntekijän hän tarvitsee.

      Useinkaan työnantajalla ei ole halua kouluttaa alusta lähtien ketään mihinkään työhön, jos saatavilla on kokeneita taikka edes ammattikoulutuksen saaneita työnhakijoita.

      Jos tilanne kuitenkin on, että työnantaja on valmis kouluttamaan työnhakijan/-tekijän työtehtäviinsä, haluaa työnantaja varmasti kouluttaa jonkun, jonka kouluttamisesta työantaja hyötyy eniten.

      Jos otetaan esimerkiksi vartiointi- ja turvallisuusala, ei työhön välttämättä tarvita vuosien koulutusta. Vartiointi- ja turvallisuusala on monen muun asian lisäksi fyysistä työtä. Paljon seisoskelua ja mahdollisia kontakti- ja konfrontaatiotilanteita erilaisia uhkia aiheuttavien henkilöiden kanssa. Sosiaaliset taidot ovat myös tärkeitä turvallisuusalan ruohonjuuritason työntekijälle, mutta ne ovat varsinaisen ydinosaamisen lisä. Ydinosaaminen liittyy vahvasti vartijan fysiikkaan ja fyysiseen suorituskykyyn äkillisissä ja arvaamattomissakin tilanteissa, joissa puhuminen ei auta.

      Useimmat haluavat turvallisuudesta huolehtivan henkilön olevan parhaassa kunnossa oleva kaksi- taikka kolmekymppinen, ei viisikymppinen vasta-alkaja, joka ei ole ikinä tehnyt fyysistä työtä. Sosiaalisia taitoja oppii kokemuksen myötä, fyysinen kunto ja suorituskyky puolestaan eivät keski-iässä enää parane, ainakaan itsestään sille tasolle, mitä ne puolet nuoremmilla yleisesti ottaen ovat.

      Jokaisella on omat vahvuutensa, jotka sellaisia vahvuuksia etsivä työnantajakin tunnistaa. Vahvuuksia on erilaisia, eivätkä kaikki vahvuudet ole yhtä kysyttyjä. Työnantajalla on yleensä yksi paikka tarjolla ja hän valitsee siihen parhaan hakijan. Voitko rehellisesti sanoa, että olisit objektiivisesti ollut paras tarjolla olevista hakijoista?

      • Anonyymi

        Noh, mutta en näe, että fysiikassani on mitään moitittavaakaan. Itse asiassa hehän korostavat muuta kuin fyysistä äkkiarvaamatonta toimintaa ja hehän sanoivat ja jopa oikein korostivat sosiaalisia kykyjä ja yhteistoimintaa. Mahtoivatko harhauttaa?
        En ole fyysisessä työssä vasta-alkaja, jalat ristissä koko työuransa työpöytänsä ääressä istunut nörtti.
        Näen, että nuo ovat sinun tulkintojasi vai oletko ehkä itse turva-alalla?
        En ole varma paikkojen määrästä mutta kesätöistä puhuttaessa niitä on varmaan enemmän kuin yksi.
        Itse asiassa olen tehnyt paljon seisomatyötä, jos edes ymmärsit ensimmäistä viestiäni. Sanoin; olen lähestynyt ihmisiä.... Siis olen seisoskellut ja paljon. Luuletko, että tämänikäinen korkeakoulutettu on suonikohjuinen ja lellitty.
        Niin kauan kun kysymyksiin ei sisällytetä fyysisistä harjoitteista kertomista, miksi edes nostaisin asiaa esille?


    • Anonyymi

      Välttämättä ei haluta palkata sellaista henkilöä joka ajattelee omilla. Sellainen saattaa vaan mutkistaa työpaikan asioita. Joku parikymppinen tekee monesti sen mikä käsketään eikä kyseenalaista mitään, vaikka jokin olisi ihan järjetöntä.

    • Anonyymi

      vartijan työssä varmaan se havainnointikyky on tärkeä. Kuulo ja näkö.
      Sosiaalisuuskin on oltava sellaista että ei jää suustansa kiinni ihmisten kanssa höpöttelemään- Tärkeintä on tarkkailla ja arvioida joka hetki ympäristöä ja kävellä koko päivän toiminta-alueellansa.
      Fyysisyys on hyvä asia ja keskimääräistä pitempi hyvä olla. Varmaankin vartijat on pääsääntöisesti nuoremmasta päästä ikähaitaria, Siihen on syynsäkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      311
      3591
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      263
      2046
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      98
      1435
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1343
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      92
      1299
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1198
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1187
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1024
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      1006
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      914
    Aihe