Jeesuksen synnittömyys - osa 3

Viime päivinä olemme saaneet keskustella Jeesuksen kyseenalaisesta synnittömyydestä, joka käy ilmi Luukkaan evankeliumista:

"Jos joku tulee minun tyköni eikä vihaa isäänsä ja äitiänsä ja vaimoaan ja lapsiaan ja veljiään ja sisariaan, vieläpä omaa elämäänsäkin, hän ei voi olla minun opetuslapseni."
(Luuk. 14:26)

Yksi Raamatun jae synnytti vilkkaan keskustelun ja haluan tässä kiittää kaikkia ajatustenvaihtoon osallistuneita.

Ensimmäinen osa löytyy osoitteesta (Suomi24):
https://keskustelu.suomi24.fi/t/17985758/jeesuksen-synnittomyys

Toinen osa löytyy osoitteesta (Suomi24):
https://keskustelu.suomi24.fi/t/17989366/jeesuksen-synnittomyys---osa-2

Tämä on trilogian kolmas ja viimeinen osa. Tässä avauksessa tehdään pitkän keskustelun lyhyt yhteenveto.

----------------------------------------

Luukkaan evankeliumin kreikankielisestä alkuperästä puhuu seuraavat seikat:
a) varhaisimmat säilyneet papyrokset ovat kreikankielisiä

Ohessa lista varhaisimmista papyroksista, jotka ovat tarkoin tutkittuja ja yleisesti hyväksyttyjä teologisissa yhteisöissä kautta maailman.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_New_Testament_papyri

b) Evankelista Luukas, jonka uskotaan kirjoittaneen ko. evankeliumin, oli korkeasti koulutettu lääkäri, syntyperältään kreikkalainen.

Evankelista Luukas ei ollut Jeesuksen opetuslapsi. Luukkaasta todistetusti tiedetään, että hän oli syntynyt antiikin aikaisessa Antiokiassa (nyk. Antakya). Antiokia toimi tuolloin Syyrian kreikkalaisten kuninkaiden pääkaupunkina ja oli kreikkalaisen kulttuurin keskus sekä pohjoisen Syyrian merkittävin kaupunki. Antiokia mainitaan useasti UT:ssä.

Raamatussa on selvä maininta Luukas-nimisestä lääkäristä, joka matkusti Paavalin kanssa (Kol. 4:14). Luukkaan evankeliumi ja Apostolien teot muodostavat kaksoisteoksen. Apostolien tekojen kirjoittajana pidetään evankelista Luukasta. Evankelista Luukas käytti sujuvaa ja virheetöntä kreikkaa (äidinkieli) kummassakin kirjoituksessa (evankeliumi ja Apostolien teot). Molempien kirjoitusten kielelliset ja rakenteelliset yhtäläisyydet ovat kiistattomat.

Luukkaan evankeliumin jakeessa 14:26 on käytetty kreikankielistä sanaa μισεῖ (misei), joka tarkoittaa yksiselitteisesti vihaamista. Kyseistä sanaa on käytetty sekä:

Joh. 3:20: "...vihaa valkeutta eikä tule valkeuteen..."
Joh. 15:23: "Joka vihaa minua, se vihaa myös minun Isääni.",

että muissa Raamatun kohdissa.

https://biblehub.com/greek/misei_3404.htm

Ei voi erehtyä, missä asiayhteydessä Jeesus on käyttänyt ilmaisua "vihata". Jeesuksen viesti on selkeä.

Edellisen valossa näyttää kiistattomasti siltä, että Jeesus käski yksiselitteisesti vihaamaan mm. omia vanhempia, mikä on vastoin Jumalan käskyä.

Kehotan lukijoita esittämään seurakunnan pastorille, mieluummin muiden seurakuntalaisten läsnäollessa, kysymyksen Luukkaan evankeliumin epäkohdasta (Luuk. 14:26) ja pyytämään pastoria selittämään Jeesuksen opetuksen.

Suurella todennäköisyydellä tulette kuulemaan, että kysessä on "selvä virhe" suomenkielisessä käännöksessä ja Jeesuksen sanat tarkoittaa sitä, että jos joku rakastaa enemmän sukulaisiaan kuin Häntä, se ei kelpaa Hänelle (Jeesukselle).

"Selvän käännösvirheen" tultua ilmi voi esittää tarkentavan kysymyksen Luukkaan evankeliumimin alkukielestä. Kannattaa kuunnella tarkkaan, mitä pastori vastaa.

Luuk. 14:26:ssa tulee esille Jeesuksen inhimillinen puoli, olihan Hän myös meidän kaltaisemme ihminen. Jeesuksen inhimillisen puolen merkityksestä tulemme toivon mukaan keskustelemaan aikanaan.

120

2596

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Aloituksen tehnyt nimimerkki "Henki" ei ole kristitty. Hän on vain tekeytynyt kristityksi, joka jäi kiinni siitä, että hänen ideologiansa on saatananpalvonta.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17989366/jeesuksen-synnittomyys---osa-2#comment-122829958

      Hän tunnusti olevansa saatananpalvoja kommentissa, jossa hän oli tekeytynyt anonyymiksi. Hänellä on välillä tapana kirjoittaa kirjautumattomana eri rooleissa ja nyt hän jäi taas kerran kiinni juonistaan. Tämä on niin roisia tekstiä, että asia on tullut täysin selväksi:

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17989366/jeesuksen-synnittomyys---osa-2#comment-122823845

      Aloittaja nimimerkki "Hengen" profiilissa lukee: "Kyllästynyt lukemaan henkisesti epätasapainoisten ihmisten sairaita ajatuksia."

      Hän myös sanoi: "Tervetuloa Hulluntailaisuuteen! 😂"

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17989366/jeesuksen-synnittomyys---osa-2#comment-122811408

      Kuvaus on täysin asiaton ja uskovia halveksuva. Tämä kertoo surullista tarinaa, millainen pilkkaaja on tullut tänne eksyttämään ja herjaamaan helluntailaisia.

      Hän on maininnut lempisaarnoikseen seuraavat videot, joissa on hänen mukaansa "väkevää sanaa":

      "Hottis-Juhan ja Johanna Tukiaisen järkyttävä kännisekoiluvideo!"

      "Evankelista" sexilelu Dildo Bingon emäntänä 15.12.2019"

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17990678/mika-on-lempi-saarnavideosi-youtubessa#comment-122808362

      • Anonyymi

        Nimimerkki "Henki" on myös pilkannut Pyhää Henkeä, joten hän ei voi enää pelastua.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18022450/tapaus-ananias-ja-safiira

        Matt 12:31 "Sen tähden sanon teille: jokainen synti ja herjaus tullaan antamaan ihmisille anteeksi, mutta Hengen herjaamista ei anteeksi anneta.
        32 Joka sanoo jotakin Ihmisen Poikaa vastaan, hänelle annetaan anteeksi, mutta joka puhuu Pyhää Henkeä vastaan, hänelle ei anteeksi anneta, ei tässä eikä tulevassa maailmanajassa.


    • Anonyymi

      Kysyn ehdottomasti. Haluan koetella Raamatun sanalla onko pastorimme oikealla asialla.

    • Anonyymi

      "Luuk. 14:26:ssa tulee esille Jeesuksen inhimillinen puoli, olihan Hän myös meidän kaltaisemme ihminen. Jeesuksen inhimillisen puolen merkityksestä tulemme toivon mukaan keskustelemaan aikanaan."

      Niin, Jeesushan oli 100% ihminen. Jos ei usko Jeesuksen inhimilliseen puoleen, miksi uskoa kristinuskoon, joka sanoo, että Jeesus tuli ihmiseksi. Näinhän kertoo myös Raamattu.

      Vaikka Jeesusta sanotaan jumalaksi, Jumalan luomat inhimilliset ominaisuudet eivät poistuneet hänestä syntymässä. Hän söi ja joi, kusi ja paskansi, tunsi iloa ja vihaa, kuten kuka tahansa meistäkin tuntee. Yllätyksenä saattaa tulla monille, että Jeesuksella oli myös, että Jeesus hikoili ja haisi, ja että hänellä oli myös seksuaalinen puolensa, eikä hän paskonut marmorikuulia, vaan ihan ehtaa sitä itteään.

      • Anonyymi

        Niin, ihminen haluaa karsia jumalallisesta henkilöstä pois sellaisia ominaisuuksia, joita pitää epäpyhinä. Nykyajan helluntailaiset olisivat syyttäneet Jeesusta harhaoppiseksi eksyttäjäksi. Syitä on monia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, ihminen haluaa karsia jumalallisesta henkilöstä pois sellaisia ominaisuuksia, joita pitää epäpyhinä. Nykyajan helluntailaiset olisivat syyttäneet Jeesusta harhaoppiseksi eksyttäjäksi. Syitä on monia.

        Nykyajan hellarit ovat riidanhaluisia kiivailijoita kuin Jeesuksen ajan juutalaiset fariseukset. Käy selvästi ilmi niiden tavasta huutaa ja riehua tällä palstalla.


    • Anonyymi

      On tärkeää, että ihminen ymmärtää mikä ero on kysymyksellä, epäilemisellä ja pilkkaamisella. Kysymysten esittäminen on suotavaa, sillä eihän ihminen voisi oppia muuten. Askarruttava asia jää mieleen. Toisaalta ei voida olla varmoja, saako kysyvä oikeita vastauksia. Ne täytyy ihan itse omassa vaakakupissaan puntaroida. Moni uskovainen ihminen mieltää, että kysyjällä on pahat mielessä ja hän haluaa vain pilkata. Lisäksi epäileminen on terveen uskon merkki, sokean uskon sijaan.

      Toinen asia mikä menee ihmisillä todella usein sekaisin, on sanojen ”ymmärtää” ja ”hyväksyä” välinen ero. Esimerkiksi, voidaan hyvin ymmärtää, mistä johtuu hirvittävät teot maailmassa. Voidaan ymmärtää jopa henkilöä, joka on päätynyt tekemään kauheuksia. Asettua hänen asemaansa, nähdä syitä ja seurauksia. Missään kohtaa ei tarvitse hyväksyä hänen tekojaan.

      Jokainen voi halutessaan tehdä testin: Ottakaa mikä tahansa päivänpolttava uutinen, jossa on tehty jokin hirvittävä julmuus ja keskustelkaa tästä ihmisten kanssa. Sanokaa, että kyllä hyvin ymmärrätte tätä julmuuksia tehnyttä ihmistä. Hyvin todennäköistä on, että tunnekuohujensa vallassa teitä aletaan syyttämään pelkästään siitä, että kerrotte ymmärtävänne - vaikka missään kohtaa ette ole sanoneet, että hyväksyisitte sitä.

      • Anonyymi

        On myös hyvä huomata, että tällä palstalla asiallinen utelias kysely tulkitaan helposti pilkaksi.


    • Anonyymi

      Kirjanoppineet koettivat saada Jeesuksen kiinni sanoistaan, että voisivat Häntä syyttää.

      53 Ja hänen sieltä lähtiessään kirjanoppineet ja fariseukset rupesivat kovasti ahdistamaan häntä ja urkkimaan häneltä moninaisia,
      54 väijyen, miten saisivat hänet hänen sanoistaan ansaan. ( Luuk 11)

      20 Ja he vartioivat häntä ja lähettivät hänen luokseen hurskaiksi tekeytyviä urkkijoita, saadakseen hänet kiinni jostakin sanasta, niin että voisivat antaa hänet esivallalle ja maaherran käsiin. ( Luuk 20)

      Kuten tekstikohta todistaa, Jeesus ei tehnyt syntiä, josta Häntä olisi lain mukaan syyttää ja luovuttaa esivallalle.

      Näissä nimim. "Henki" aloituksissa on kysymys juuri samasta asiasta, Jeesus yritetään saada kiinni jostakin sanasta, jotta voisi syyttää Jeesusta.

      Jos Jeesus olisi sanonut yhdenkin sanan, minkä johdosta Häntä olisi voinut syyttää, niin olisi tapahtunut.

      Sellaisesta ei Raamatun ilmoitus edes Luukkaan kirjoitusten mukaan todista.

      Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

      Usko Toivonen

      • >>> Kirjanoppineet koettivat saada Jeesuksen kiinni sanoistaan, että voisivat Häntä syyttää

        Kyse ei ole sanoista, kuten Usko Toivonen yrittää virheellisesti esittää. Kyse on Jeesuken kokonaisvaltaisesta opetuksesta, jossa Jeesus syyllistyy kahdesti jumalanpilkkaan.

        Tässä yhteydessä tulee ymmärtää historiallinen konteksti. Kontekstin huomioiminen tarkoittaa siis sitä, että yritetään ymmärtää ja arvioida tapahtumaa tai toimintaa ja sen merkitystä osana sitä ajankohtaa, jolloin se tapahtui. Jumalanpilkalla tarkoitan sitä, kuinka juutalaiset ymmärsivät Jeesuksen opetukset 2000 vuotta sitten. Ei ainoastaan kirjanoppineet, vaan suurin osa sen ajan juutalaisista.

        Luuk 14:26 :ssa Jeesus syyllistyy siis kahdesti jumalanpilkkaan:
        1. Jeesus käski vihaamaan mm. omia vanhempia, mikä on vastoin Jumalan käskyä.
        2. Jeesus käski vihaamaan Hänen itsensä tähden, ei Jumalan tähden.

        Siirrymme nyt ajassa 2000 vuotta taaksepäin keskelle juutalaista yhteiskuntaa. Sen ajan juutalaiset ovat syvästi uskonnollisia, heille VT:n Jumala on ainoa oikea jumala, jota tulee rakastaa.

        Kansan keskelle ilmestyy Jeesus, joka julistaa olevansa maailman valo. Juutalaiset alkavat pohtia tuttuja opetuksia: "Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia..." jne.

        Toimiiko "Rakastaa Jumalaa yli kaiken" Jeesuksen kohdalla sen aikaisessa yhteiskunnassa? Ei tietenkään - Jeesus ei edustanut juutalaisille Jumalaa. Vain kourallinen ihmisiä uskoi tuolloin Jeesukseen. Kaikki vain siksi, että juutalaisilla oli jo Jumala, toista ei Raamatun mukaan saanut olla.

        Edellinen tarkoittaa sitä, että Jeesuksen jumaluus ei toiminut juutalaisten yhteikunnassa ja sen ajan juutalaisten mielestä Jeesus syyllistyi jumalanpilkkaan. Opetus toimii nyt, kaksi tuhatta myöhemmin nykyajan kristittyjen näkökulmasta katsottuna.


      • Anonyymi
        Henki kirjoitti:

        >>> Kirjanoppineet koettivat saada Jeesuksen kiinni sanoistaan, että voisivat Häntä syyttää

        Kyse ei ole sanoista, kuten Usko Toivonen yrittää virheellisesti esittää. Kyse on Jeesuken kokonaisvaltaisesta opetuksesta, jossa Jeesus syyllistyy kahdesti jumalanpilkkaan.

        Tässä yhteydessä tulee ymmärtää historiallinen konteksti. Kontekstin huomioiminen tarkoittaa siis sitä, että yritetään ymmärtää ja arvioida tapahtumaa tai toimintaa ja sen merkitystä osana sitä ajankohtaa, jolloin se tapahtui. Jumalanpilkalla tarkoitan sitä, kuinka juutalaiset ymmärsivät Jeesuksen opetukset 2000 vuotta sitten. Ei ainoastaan kirjanoppineet, vaan suurin osa sen ajan juutalaisista.

        Luuk 14:26 :ssa Jeesus syyllistyy siis kahdesti jumalanpilkkaan:
        1. Jeesus käski vihaamaan mm. omia vanhempia, mikä on vastoin Jumalan käskyä.
        2. Jeesus käski vihaamaan Hänen itsensä tähden, ei Jumalan tähden.

        Siirrymme nyt ajassa 2000 vuotta taaksepäin keskelle juutalaista yhteiskuntaa. Sen ajan juutalaiset ovat syvästi uskonnollisia, heille VT:n Jumala on ainoa oikea jumala, jota tulee rakastaa.

        Kansan keskelle ilmestyy Jeesus, joka julistaa olevansa maailman valo. Juutalaiset alkavat pohtia tuttuja opetuksia: "Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia..." jne.

        Toimiiko "Rakastaa Jumalaa yli kaiken" Jeesuksen kohdalla sen aikaisessa yhteiskunnassa? Ei tietenkään - Jeesus ei edustanut juutalaisille Jumalaa. Vain kourallinen ihmisiä uskoi tuolloin Jeesukseen. Kaikki vain siksi, että juutalaisilla oli jo Jumala, toista ei Raamatun mukaan saanut olla.

        Edellinen tarkoittaa sitä, että Jeesuksen jumaluus ei toiminut juutalaisten yhteikunnassa ja sen ajan juutalaisten mielestä Jeesus syyllistyi jumalanpilkkaan. Opetus toimii nyt, kaksi tuhatta myöhemmin nykyajan kristittyjen näkökulmasta katsottuna.

        Nyt asetat itsesi tuomarin osaan ja kirjanoppineeksi, jolla on kyky tunnistaa synti Jeesuksessa.

        Kuten edellä toin Raamatun ilmoituksen todistamana, että varsinaiset asiantuntijat eivät saaneet Jeesusta sanoistaan kiinni, vaikka he oikein yrittivät.

        Nyt nostat itsesi ikään kuin asiantuntijaksi ja yrität tehdä Jeesuksesta syntisen.

        Kuitenkin Luukkaan kautta saatu todistus vakuuttaa meidät siitä, että kirjanoppineet eivät kyenneet löytämään Jumalan sanasta sellaista, että olisivat voineet Jeesusta syyttää Jumalan sanan vastaisesta toiminnasta, siis synnistä.

        20 Ja he vartioivat häntä ja lähettivät hänen luokseen hurskaiksi tekeytyviä urkkijoita, saadakseen hänet kiinni jostakin sanasta, niin että voisivat antaa hänet esivallalle ja maaherran käsiin. ( Luuk 20)

        Ja juurikin nämä kirjanoppineet olivat juutalaisia, Israelin hallitusmiehiä.

        Minkälaista rangaistusta sinä siis Jeesukselle vaadit ja kenelle teet rangaistusvaatimuksen?

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen


      • Anonyymi kirjoitti:

        Nyt asetat itsesi tuomarin osaan ja kirjanoppineeksi, jolla on kyky tunnistaa synti Jeesuksessa.

        Kuten edellä toin Raamatun ilmoituksen todistamana, että varsinaiset asiantuntijat eivät saaneet Jeesusta sanoistaan kiinni, vaikka he oikein yrittivät.

        Nyt nostat itsesi ikään kuin asiantuntijaksi ja yrität tehdä Jeesuksesta syntisen.

        Kuitenkin Luukkaan kautta saatu todistus vakuuttaa meidät siitä, että kirjanoppineet eivät kyenneet löytämään Jumalan sanasta sellaista, että olisivat voineet Jeesusta syyttää Jumalan sanan vastaisesta toiminnasta, siis synnistä.

        20 Ja he vartioivat häntä ja lähettivät hänen luokseen hurskaiksi tekeytyviä urkkijoita, saadakseen hänet kiinni jostakin sanasta, niin että voisivat antaa hänet esivallalle ja maaherran käsiin. ( Luuk 20)

        Ja juurikin nämä kirjanoppineet olivat juutalaisia, Israelin hallitusmiehiä.

        Minkälaista rangaistusta sinä siis Jeesukselle vaadit ja kenelle teet rangaistusvaatimuksen?

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen

        >>> Nyt asetat itsesi tuomarin osaan ja kirjanoppineeksi, jolla on kyky tunnistaa synti Jeesuksessa.

        Usko Toivonen on jälleen väärässä. Jeesuksen opetusten arvioiminen historiallisen kontekstin yhteydessä ei tietenkään ole tuomitsemista. Syystä tai toisesta Usko Toivonen haluaa nyt sulkea silmänsä käsitteeltä "historiallinen konteksti".

        >>> Minkälaista rangaistusta sinä siis Jeesukselle vaadit ja kenelle teet rangaistusvaatimuksen?

        Allekirjoittanut ei missään keskustelun vaiheessa vaatinut kenellekään mitään rangaistuksia. Tuomio on yksin Hänen.


      • Henki kirjoitti:

        >>> Kirjanoppineet koettivat saada Jeesuksen kiinni sanoistaan, että voisivat Häntä syyttää

        Kyse ei ole sanoista, kuten Usko Toivonen yrittää virheellisesti esittää. Kyse on Jeesuken kokonaisvaltaisesta opetuksesta, jossa Jeesus syyllistyy kahdesti jumalanpilkkaan.

        Tässä yhteydessä tulee ymmärtää historiallinen konteksti. Kontekstin huomioiminen tarkoittaa siis sitä, että yritetään ymmärtää ja arvioida tapahtumaa tai toimintaa ja sen merkitystä osana sitä ajankohtaa, jolloin se tapahtui. Jumalanpilkalla tarkoitan sitä, kuinka juutalaiset ymmärsivät Jeesuksen opetukset 2000 vuotta sitten. Ei ainoastaan kirjanoppineet, vaan suurin osa sen ajan juutalaisista.

        Luuk 14:26 :ssa Jeesus syyllistyy siis kahdesti jumalanpilkkaan:
        1. Jeesus käski vihaamaan mm. omia vanhempia, mikä on vastoin Jumalan käskyä.
        2. Jeesus käski vihaamaan Hänen itsensä tähden, ei Jumalan tähden.

        Siirrymme nyt ajassa 2000 vuotta taaksepäin keskelle juutalaista yhteiskuntaa. Sen ajan juutalaiset ovat syvästi uskonnollisia, heille VT:n Jumala on ainoa oikea jumala, jota tulee rakastaa.

        Kansan keskelle ilmestyy Jeesus, joka julistaa olevansa maailman valo. Juutalaiset alkavat pohtia tuttuja opetuksia: "Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia..." jne.

        Toimiiko "Rakastaa Jumalaa yli kaiken" Jeesuksen kohdalla sen aikaisessa yhteiskunnassa? Ei tietenkään - Jeesus ei edustanut juutalaisille Jumalaa. Vain kourallinen ihmisiä uskoi tuolloin Jeesukseen. Kaikki vain siksi, että juutalaisilla oli jo Jumala, toista ei Raamatun mukaan saanut olla.

        Edellinen tarkoittaa sitä, että Jeesuksen jumaluus ei toiminut juutalaisten yhteikunnassa ja sen ajan juutalaisten mielestä Jeesus syyllistyi jumalanpilkkaan. Opetus toimii nyt, kaksi tuhatta myöhemmin nykyajan kristittyjen näkökulmasta katsottuna.

        Niin,aivan..:-) kourallinen oli kuulijoita ja nyt niitä on jo pilvin pimein.


      • auroraboreallis kirjoitti:

        Niin,aivan..:-) kourallinen oli kuulijoita ja nyt niitä on jo pilvin pimein.

        Kun puu kasvaa, niin kasvaa myös oksatkin.


      • Anonyymi
        Henki kirjoitti:

        Kun puu kasvaa, niin kasvaa myös oksatkin.

        Ja oksat kasvavat osaksi eri suuntiin, jotkut jopa täysin vastakkaisiin. Silti ne ovat samaa puuta. On myös huomioitavaa, että tietynlainen ”oksisto” kulkee myös maan alla: puun juuret. Osa puusta toimii pimeydessä, osa valkeudessa. Yhdenkään puun oksat eivät saavuta taivaita, ennen kuin niiden juuristo pääsee helvettiin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ja oksat kasvavat osaksi eri suuntiin, jotkut jopa täysin vastakkaisiin. Silti ne ovat samaa puuta. On myös huomioitavaa, että tietynlainen ”oksisto” kulkee myös maan alla: puun juuret. Osa puusta toimii pimeydessä, osa valkeudessa. Yhdenkään puun oksat eivät saavuta taivaita, ennen kuin niiden juuristo pääsee helvettiin.

        Raamatussa myös sanotaan, jokaisen oksan, joka ei kanna hedelmää, Hän karsii pois ja jokaisen, joka kantaa hedelmää, Hän puhdistaa, että se kantaisi runsaamman hedelmän.

        Sinänsä mielenkiintoinen vertaus joka olettaa, ettei puuhun synny uusia oksia: "puhdistaa (vanhan oksan), että se kantaisi runsaamman hedelmän". Herää kysymys: mitä tapahtuu loppuun käytetyille oksille, jotka eivät enää jaksa kantaa "runsaampaa hedelmää" ja miten käy puun, jonka kaikki resurssit on loppuun käytetty ja oksat pois karsittu ?!

        Lahkolaisten niin sanottu "Jeesuksessa jatkuva kasvaminen/pyhittyminen" pohjautuu juuri tähän opetukseen.

        Jeesuksen vertaus valosta on myös sangen mielenkiintoinen : Minä olen maailman valo. Jeesus tarkoitti selvästi kirkasta valoa, eihän kukaan seuraisi pimeyttä. Vaikka Jeesus puhuu vertauksin, vertauksen kohde (valo) ei ole pelkkää puhdasta valkeaa valoa. Valkoinen (kirkas) väri on kaikkien aallonpituuksien muodostama kokonaisuus. Ilman kaikkien tekijöiden saumatonta yhteistyötä ei synny kirkasta valoa.

        Kun Jeesus puhuu maailman valosta, Hän tarkoittaa, että myös Hänessä on erilaisia "sävyä" jotka kutsutaan inhimillisiksi tekijöiksi, joista mainitsin itse avauksessa.


      • Anonyymi
        Henki kirjoitti:

        Raamatussa myös sanotaan, jokaisen oksan, joka ei kanna hedelmää, Hän karsii pois ja jokaisen, joka kantaa hedelmää, Hän puhdistaa, että se kantaisi runsaamman hedelmän.

        Sinänsä mielenkiintoinen vertaus joka olettaa, ettei puuhun synny uusia oksia: "puhdistaa (vanhan oksan), että se kantaisi runsaamman hedelmän". Herää kysymys: mitä tapahtuu loppuun käytetyille oksille, jotka eivät enää jaksa kantaa "runsaampaa hedelmää" ja miten käy puun, jonka kaikki resurssit on loppuun käytetty ja oksat pois karsittu ?!

        Lahkolaisten niin sanottu "Jeesuksessa jatkuva kasvaminen/pyhittyminen" pohjautuu juuri tähän opetukseen.

        Jeesuksen vertaus valosta on myös sangen mielenkiintoinen : Minä olen maailman valo. Jeesus tarkoitti selvästi kirkasta valoa, eihän kukaan seuraisi pimeyttä. Vaikka Jeesus puhuu vertauksin, vertauksen kohde (valo) ei ole pelkkää puhdasta valkeaa valoa. Valkoinen (kirkas) väri on kaikkien aallonpituuksien muodostama kokonaisuus. Ilman kaikkien tekijöiden saumatonta yhteistyötä ei synny kirkasta valoa.

        Kun Jeesus puhuu maailman valosta, Hän tarkoittaa, että myös Hänessä on erilaisia "sävyä" jotka kutsutaan inhimillisiksi tekijöiksi, joista mainitsin itse avauksessa.

        Elämäni aikana olen kuullut erilaisia selityksiä maailman valosta ym mutta en kertaakaan mitään sellaista mitä Henki valosta kirjoittaa. Jotain fressiä siinä on. En osaa sanoa sen tarkemmin. Saatan olla väärässäkin.


      • Anonyymi
        Henki kirjoitti:

        >>> Nyt asetat itsesi tuomarin osaan ja kirjanoppineeksi, jolla on kyky tunnistaa synti Jeesuksessa.

        Usko Toivonen on jälleen väärässä. Jeesuksen opetusten arvioiminen historiallisen kontekstin yhteydessä ei tietenkään ole tuomitsemista. Syystä tai toisesta Usko Toivonen haluaa nyt sulkea silmänsä käsitteeltä "historiallinen konteksti".

        >>> Minkälaista rangaistusta sinä siis Jeesukselle vaadit ja kenelle teet rangaistusvaatimuksen?

        Allekirjoittanut ei missään keskustelun vaiheessa vaatinut kenellekään mitään rangaistuksia. Tuomio on yksin Hänen.

        Ainahan voi sanoa toisen olevan väärässä.

        Nyt on kuitenkin todistajana Luukkaan evankeliumin kirjoitukset.

        Jeesus puhui "syytösjakeesi" mukaisesti julkisesti ja Jeesusta pidettiin silmällä kaiken aikaa, josko Hänet saataisiin kiinni sanoistaan ja sillä perusteella sitten syyttää.

        Sellaista ei tapahtunut tuonkaan puheen perusteella, eli ei siinä ollut mitään, mikä olisi ollut peruste syyttämiselle juutalaisen lain mukaan.

        Tämän päivän kirjanoppineet saattavat puhua "historiallisesta kontekstista" ikään kuin se jotakin muuttaisi Jeesuksen synnittömyyden osalta.

        Todistaja Luukas todistaa, ettei Jeesusta saatu sanoistaan tililille sen ajan sivistyneistön, oppineiden taholta. Eikä siinä onnistu tämänkään päivän "sivistyneet" kirjanoppineet.

        20 Ja he vartioivat häntä ja lähettivät hänen luokseen hurskaiksi tekeytyviä urkkijoita, saadakseen hänet kiinni jostakin sanasta, niin että voisivat antaa hänet esivallalle ja maaherran käsiin. ( Luuk 20)

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ainahan voi sanoa toisen olevan väärässä.

        Nyt on kuitenkin todistajana Luukkaan evankeliumin kirjoitukset.

        Jeesus puhui "syytösjakeesi" mukaisesti julkisesti ja Jeesusta pidettiin silmällä kaiken aikaa, josko Hänet saataisiin kiinni sanoistaan ja sillä perusteella sitten syyttää.

        Sellaista ei tapahtunut tuonkaan puheen perusteella, eli ei siinä ollut mitään, mikä olisi ollut peruste syyttämiselle juutalaisen lain mukaan.

        Tämän päivän kirjanoppineet saattavat puhua "historiallisesta kontekstista" ikään kuin se jotakin muuttaisi Jeesuksen synnittömyyden osalta.

        Todistaja Luukas todistaa, ettei Jeesusta saatu sanoistaan tililille sen ajan sivistyneistön, oppineiden taholta. Eikä siinä onnistu tämänkään päivän "sivistyneet" kirjanoppineet.

        20 Ja he vartioivat häntä ja lähettivät hänen luokseen hurskaiksi tekeytyviä urkkijoita, saadakseen hänet kiinni jostakin sanasta, niin että voisivat antaa hänet esivallalle ja maaherran käsiin. ( Luuk 20)

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen

        Usko Toivonen on jälleen väärässä. Esinnäkin, Usko Toivonen on useasti kirjoittanut itsekin, että Raamattu kertoo vain tärkeimmät asiat. Se ei paneudu jonkin prosessin yksityiskohtiin, ei kerro muttereiden ja nippeleiden koosta tms.

        Toiseksi, Mooseksen laki määrää kuolemantuomion esim. jumalanpilkasta tai vanhempiaan vastaan rikkomisesta.

        Kolmanneksi, Raamattu ei määritä sitä, miten rikos tulee näyttää toteen. Se on Talmudin tehtävä. On selvää, että päätös Jeesuksen tuomitsemisesta oli tehty uskonoppineiden kesken, ns. suljettujen ovien takana. Päätökseen ei todennäköisesti tarvittu muuta, kuin uskonoppineiden omat tulkinnat Jeesuksen puheista.

        Ilman historian tuntemista ja tapahtumien tarkastelua historiallisen kontekstin yhteydessä ei voi ymmärtää tapahtumien kulkua.


      • Anonyymi
        Henki kirjoitti:

        Usko Toivonen on jälleen väärässä. Esinnäkin, Usko Toivonen on useasti kirjoittanut itsekin, että Raamattu kertoo vain tärkeimmät asiat. Se ei paneudu jonkin prosessin yksityiskohtiin, ei kerro muttereiden ja nippeleiden koosta tms.

        Toiseksi, Mooseksen laki määrää kuolemantuomion esim. jumalanpilkasta tai vanhempiaan vastaan rikkomisesta.

        Kolmanneksi, Raamattu ei määritä sitä, miten rikos tulee näyttää toteen. Se on Talmudin tehtävä. On selvää, että päätös Jeesuksen tuomitsemisesta oli tehty uskonoppineiden kesken, ns. suljettujen ovien takana. Päätökseen ei todennäköisesti tarvittu muuta, kuin uskonoppineiden omat tulkinnat Jeesuksen puheista.

        Ilman historian tuntemista ja tapahtumien tarkastelua historiallisen kontekstin yhteydessä ei voi ymmärtää tapahtumien kulkua.

        Luukkaan teksti on aivan selkeästi ilmaistua.

        Luukas todistaa, ettei Jeesusta saatu kiinni mistään rangaistuksen ansaitsevasta synnin tekemisestä.

        20 Ja he vartioivat häntä ja lähettivät hänen luokseen hurskaiksi tekeytyviä urkkijoita, saadakseen hänet kiinni jostakin sanasta, niin että voisivat antaa hänet esivallalle ja maaherran käsiin. ( Luuk 20)

        Kirjanoppineet oikein tarkkasivat Jeesuksen sanoja, Jeesuksen tekoja, eivätkä kyenneet löytämään mitään, mistä voisivat syyttää.

        Evankeliumeissa on sitten tarkkaan kerrottu, mikä oli se asia, minkä pohjalta suuri neuvosto julisti tuomion, eikä siinä ollut kysymys Luukas 14:26 sanomisista.

        Sieltä se konteksti käy ilmi.

        Mutta Jeesus ei syntiä tehnyt, sen Raamatun ilmoitus todistaa.

        Missä muuten olen kirjoittanut:

        >> on useasti kirjoittanut itsekin, että Raamattu kertoo vain tärkeimmät asiat >>

        Laittaisitko ystävällisesti suoran tekstilainauksen kommenteistani, missä olisin noin kirjoittanut.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen


      • Anonyymi kirjoitti:

        Luukkaan teksti on aivan selkeästi ilmaistua.

        Luukas todistaa, ettei Jeesusta saatu kiinni mistään rangaistuksen ansaitsevasta synnin tekemisestä.

        20 Ja he vartioivat häntä ja lähettivät hänen luokseen hurskaiksi tekeytyviä urkkijoita, saadakseen hänet kiinni jostakin sanasta, niin että voisivat antaa hänet esivallalle ja maaherran käsiin. ( Luuk 20)

        Kirjanoppineet oikein tarkkasivat Jeesuksen sanoja, Jeesuksen tekoja, eivätkä kyenneet löytämään mitään, mistä voisivat syyttää.

        Evankeliumeissa on sitten tarkkaan kerrottu, mikä oli se asia, minkä pohjalta suuri neuvosto julisti tuomion, eikä siinä ollut kysymys Luukas 14:26 sanomisista.

        Sieltä se konteksti käy ilmi.

        Mutta Jeesus ei syntiä tehnyt, sen Raamatun ilmoitus todistaa.

        Missä muuten olen kirjoittanut:

        >> on useasti kirjoittanut itsekin, että Raamattu kertoo vain tärkeimmät asiat >>

        Laittaisitko ystävällisesti suoran tekstilainauksen kommenteistani, missä olisin noin kirjoittanut.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen

        >>> Evankeliumeissa on sitten tarkkaan kerrottu, mikä oli se asia, minkä pohjalta suuri neuvosto julisti tuomion, eikä siinä ollut kysymys Luukas 14:26 sanomisista

        Usko Toivonen on jälleen väärillä raiteilla. Usko Toivonen virheellisesti väittää, että suuri neuvosto ei katsonut jumalanpilkaksi Jeesuksen Luuk. 14:26:ssa lausumat opetukset. Perusteluksi Usko Toivonen esittää evankeliumin kertomuksen, jonka mukaan Jeesus tuomittiin vain ja ainoastaan neuvoston esittämän kysymyksen perusteella: "Oletko sinä Kristus", johon Jeesus vastasi myöntävästi: "Olen!"

        Usko Toivosen näkemys on virheellinen ainakin kolmesta syystä:

        1. Ylipapit, vanhimmat ja kirjanoppineet seurasivat tarkkaan Jeesuksen toimintaa. He kyllä kirjasivat muistiin myös Luuk. 14:26 :ssa Jeesuksen lausumat opetukset.
        2. Mitään pidätystä ja neuvoston edessä kuulemista ei olisi tarvittu, jos ylipapeilla, vanhimmilla ja kirjanoppineilla ei olisi ollut tarpeeksi näyttöä Jeesuksen heidän mielestään Jumalan vastaisesta toiminnasta. Tämä näyttö on tullut kohdan 1 seurauksena.
        3. Raamattu ei kerro kaikista tapahtumista yksityiskohtaisesti. Silloinkin kun Raamattu kertoo jotain, usein löytyy vähintäänkin selviä asiavirheitä (joista emme keskutele tässä avauksessa).

        Yhteenvetona voidaan todeta, että vaikka Jeesusta ei tuomittu kuolemaan joidenkin opetusten vuoksi (esim. Luuk :14:26), ylipapeilla, vanhimmilla ja kirjanoppineilla on ollut tarpeeksi näyttöä, jonka perusteella kuuleminen neuvoston edessä järjestettiin. Loppu on historiaa.


      • Anonyymi
        Henki kirjoitti:

        >>> Evankeliumeissa on sitten tarkkaan kerrottu, mikä oli se asia, minkä pohjalta suuri neuvosto julisti tuomion, eikä siinä ollut kysymys Luukas 14:26 sanomisista

        Usko Toivonen on jälleen väärillä raiteilla. Usko Toivonen virheellisesti väittää, että suuri neuvosto ei katsonut jumalanpilkaksi Jeesuksen Luuk. 14:26:ssa lausumat opetukset. Perusteluksi Usko Toivonen esittää evankeliumin kertomuksen, jonka mukaan Jeesus tuomittiin vain ja ainoastaan neuvoston esittämän kysymyksen perusteella: "Oletko sinä Kristus", johon Jeesus vastasi myöntävästi: "Olen!"

        Usko Toivosen näkemys on virheellinen ainakin kolmesta syystä:

        1. Ylipapit, vanhimmat ja kirjanoppineet seurasivat tarkkaan Jeesuksen toimintaa. He kyllä kirjasivat muistiin myös Luuk. 14:26 :ssa Jeesuksen lausumat opetukset.
        2. Mitään pidätystä ja neuvoston edessä kuulemista ei olisi tarvittu, jos ylipapeilla, vanhimmilla ja kirjanoppineilla ei olisi ollut tarpeeksi näyttöä Jeesuksen heidän mielestään Jumalan vastaisesta toiminnasta. Tämä näyttö on tullut kohdan 1 seurauksena.
        3. Raamattu ei kerro kaikista tapahtumista yksityiskohtaisesti. Silloinkin kun Raamattu kertoo jotain, usein löytyy vähintäänkin selviä asiavirheitä (joista emme keskutele tässä avauksessa).

        Yhteenvetona voidaan todeta, että vaikka Jeesusta ei tuomittu kuolemaan joidenkin opetusten vuoksi (esim. Luuk :14:26), ylipapeilla, vanhimmilla ja kirjanoppineilla on ollut tarpeeksi näyttöä, jonka perusteella kuuleminen neuvoston edessä järjestettiin. Loppu on historiaa.

        Ei se omalla näkemykselläsi todeksi muutu.

        Sitä voidaan pitää totuutena, mikä Raamattuun on kirjoitettu Luukkaan evankeliumin kirjoituksiin.

        Luukashan kirjoitta, että kirjanoppineet pyrkivät saamaan Jeesuksen sanoistaan kiinni, jotta voisivat syyttää Jeesusta syntiseksi.

        Mutta eivät sellaista Luukkaan mukaan löytäneet, mistä Jeesusta syyttää.

        Kuten kaikki voimme lukea:

        20 Ja he vartioivat häntä ja lähettivät hänen luokseen hurskaiksi tekeytyviä urkkijoita, saadakseen hänet kiinni jostakin sanasta, niin että voisivat antaa hänet esivallalle ja maaherran käsiin. ( Luuk 20)

        Ja se hetki, se pimeyden hetki, siitä Luukas kirjoittaa.

        65 Ja paljon muita herjaussanoja he puhuivat häntä vastaan.
        66 Ja päivän valjetessa kansan vanhimmat ja ylipapit ja kirjanoppineet kokoontuivat ja veivät hänet neuvostonsa eteen
        67 ja sanoivat: "Jos sinä olet Kristus, niin sano se meille". Hän vastasi heille: "Jos minä teille sanon, niin te ette usko;
        68 ja jos kysyn, ette vastaa.
        69 Mutta tästedes Ihmisen Poika on istuva Jumalan voiman oikealla puolella."
        70 Silloin he kaikki sanoivat: "Sinä siis olet Jumalan Poika?" Hän vastasi heille: "Tepä sen sanotte, että minä olen".
        71 Niin he sanoivat: "Mitä me enää todistusta tarvitsemme? Sillä me itse olemme kuulleet sen hänen omasta suustansa." ( Luuk 23)

        Tästä tämä käy ilmi luotettavasti Raamatun ilmoituksen kautta.

        Tämä oli se syy, tästä käy ilmi se hetki, kun he mielestään saivat Jeesuksesn sanoistaan kiinni, aiheen syyttää ja sitä seurasi luovuttaminen esivallan käsiin.

        Tässä ei ole mainintaa mistään muusta syytekohdasta, ei mitään mainintaa. Ei mitään mainintaa Luukas 14:26 tekstikohtaan viittavaa, Ei yhtään mitään.

        Ja tuokin aihe, mistä he Jeesusta syyttivät, ei tehnyt Jeesuksesta syntistä.

        Kirjanoppineet olivat kovia herjaamaan, koska heidän arvovaltansa oli kokenut kovia kansan parissa ja yhä tänäänkin on kirjanoppineita, jotka herjaavat Jeesusta syntiseksi.

        Mutta Raamatun ilmoituksen mukaan, Jeesus ei syntiä tehnyt, oli ilman syntiä.

        Jos jotakin väittää Raamatun ilmoituksesta, niin se pitää myös todistaa Raamatun ilmoituksella, omilla teorioilla ei ole mitään merkitystä totuuden kannalta, vain Raamatun suora ilmoitus on varteenotettavaa taodistusta.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei se omalla näkemykselläsi todeksi muutu.

        Sitä voidaan pitää totuutena, mikä Raamattuun on kirjoitettu Luukkaan evankeliumin kirjoituksiin.

        Luukashan kirjoitta, että kirjanoppineet pyrkivät saamaan Jeesuksen sanoistaan kiinni, jotta voisivat syyttää Jeesusta syntiseksi.

        Mutta eivät sellaista Luukkaan mukaan löytäneet, mistä Jeesusta syyttää.

        Kuten kaikki voimme lukea:

        20 Ja he vartioivat häntä ja lähettivät hänen luokseen hurskaiksi tekeytyviä urkkijoita, saadakseen hänet kiinni jostakin sanasta, niin että voisivat antaa hänet esivallalle ja maaherran käsiin. ( Luuk 20)

        Ja se hetki, se pimeyden hetki, siitä Luukas kirjoittaa.

        65 Ja paljon muita herjaussanoja he puhuivat häntä vastaan.
        66 Ja päivän valjetessa kansan vanhimmat ja ylipapit ja kirjanoppineet kokoontuivat ja veivät hänet neuvostonsa eteen
        67 ja sanoivat: "Jos sinä olet Kristus, niin sano se meille". Hän vastasi heille: "Jos minä teille sanon, niin te ette usko;
        68 ja jos kysyn, ette vastaa.
        69 Mutta tästedes Ihmisen Poika on istuva Jumalan voiman oikealla puolella."
        70 Silloin he kaikki sanoivat: "Sinä siis olet Jumalan Poika?" Hän vastasi heille: "Tepä sen sanotte, että minä olen".
        71 Niin he sanoivat: "Mitä me enää todistusta tarvitsemme? Sillä me itse olemme kuulleet sen hänen omasta suustansa." ( Luuk 23)

        Tästä tämä käy ilmi luotettavasti Raamatun ilmoituksen kautta.

        Tämä oli se syy, tästä käy ilmi se hetki, kun he mielestään saivat Jeesuksesn sanoistaan kiinni, aiheen syyttää ja sitä seurasi luovuttaminen esivallan käsiin.

        Tässä ei ole mainintaa mistään muusta syytekohdasta, ei mitään mainintaa. Ei mitään mainintaa Luukas 14:26 tekstikohtaan viittavaa, Ei yhtään mitään.

        Ja tuokin aihe, mistä he Jeesusta syyttivät, ei tehnyt Jeesuksesta syntistä.

        Kirjanoppineet olivat kovia herjaamaan, koska heidän arvovaltansa oli kokenut kovia kansan parissa ja yhä tänäänkin on kirjanoppineita, jotka herjaavat Jeesusta syntiseksi.

        Mutta Raamatun ilmoituksen mukaan, Jeesus ei syntiä tehnyt, oli ilman syntiä.

        Jos jotakin väittää Raamatun ilmoituksesta, niin se pitää myös todistaa Raamatun ilmoituksella, omilla teorioilla ei ole mitään merkitystä totuuden kannalta, vain Raamatun suora ilmoitus on varteenotettavaa taodistusta.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen

        >>> Tästä tämä käy ilmi luotettavasti Raamatun ilmoituksen kautta.

        Kuten totesin aiemmin, Raamattu kertoo vain olennaisen tärkeimmät asiat, jotka meidän on hyvä tietää. Toisinaan ilmoitus on hyvin puolueellinen (vrt. Markuksen kuvaus) tai luonteeltaan maltillinen (Luukkaan kuvaus). Evankeliumeita on neljä ja kaikista löytyy oma, hieman poikkeava kertomus. Voidaan kysyä, mikä näistä evankeliumeista edustaa ehdotonta ja luotettavaa totuutta? Oikeampi tapa toimia on tarkastella ja arvioida historiallisia tapahtumia niiden arvojensa ja aikakautensa ehdoilla.


      • Anonyymi
        Henki kirjoitti:

        >>> Tästä tämä käy ilmi luotettavasti Raamatun ilmoituksen kautta.

        Kuten totesin aiemmin, Raamattu kertoo vain olennaisen tärkeimmät asiat, jotka meidän on hyvä tietää. Toisinaan ilmoitus on hyvin puolueellinen (vrt. Markuksen kuvaus) tai luonteeltaan maltillinen (Luukkaan kuvaus). Evankeliumeita on neljä ja kaikista löytyy oma, hieman poikkeava kertomus. Voidaan kysyä, mikä näistä evankeliumeista edustaa ehdotonta ja luotettavaa totuutta? Oikeampi tapa toimia on tarkastella ja arvioida historiallisia tapahtumia niiden arvojensa ja aikakautensa ehdoilla.

        Juuri niin on tapahtunut, kuten Luukkaan evankeliumiin on kirjoitettu.

        Myöskin muut evankeliumit todistavat aivan samaa.
        Jeesuksesta hakemalla haettiin syytä Hänen syyttämisekseen ja kaikkien evankeliumin kautta saatu ilmoitus on luettavissa myös Luukkaan evankeliumista.

        Mutta esittämääsi Luukas 14:26 jakeeseen pohjautuvaa syytettäsi Raamatun ilmoitus ei tue.

        Jeesus ei syntiä tehnyt, sen todistaa Raamatun ilmoitus.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen


      • Anonyymi kirjoitti:

        Juuri niin on tapahtunut, kuten Luukkaan evankeliumiin on kirjoitettu.

        Myöskin muut evankeliumit todistavat aivan samaa.
        Jeesuksesta hakemalla haettiin syytä Hänen syyttämisekseen ja kaikkien evankeliumin kautta saatu ilmoitus on luettavissa myös Luukkaan evankeliumista.

        Mutta esittämääsi Luukas 14:26 jakeeseen pohjautuvaa syytettäsi Raamatun ilmoitus ei tue.

        Jeesus ei syntiä tehnyt, sen todistaa Raamatun ilmoitus.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen

        >>> Juuri niin on tapahtunut, kuten Luukkaan evankeliumiin on kirjoitettu...

        Tai sitten tapahtui juuri niin, kuin Markuksen, Matteuksen tai Johanneksen evenkeliumit kertovat. Kaikki ne kuvaavat saman tapahtuman hieman eri tavalla. Tässä en tarkoita eri perspektiiviä, vaan konkreettisesti hieman eri tavalla.

        Mikä näistä evankeliumeista edustaa siis ehdotonta ja luotettavaa totuutta? Voimme jatkaa tätä keskustelua, kun tiedät Usko Toivonen oikean vastauksen tähän kysymykseen.

        p.s. ympäripyöreä "se on Raamatun ilmoitus" ei ole oikea vastaus


      • Anonyymi
        Henki kirjoitti:

        >>> Juuri niin on tapahtunut, kuten Luukkaan evankeliumiin on kirjoitettu...

        Tai sitten tapahtui juuri niin, kuin Markuksen, Matteuksen tai Johanneksen evenkeliumit kertovat. Kaikki ne kuvaavat saman tapahtuman hieman eri tavalla. Tässä en tarkoita eri perspektiiviä, vaan konkreettisesti hieman eri tavalla.

        Mikä näistä evankeliumeista edustaa siis ehdotonta ja luotettavaa totuutta? Voimme jatkaa tätä keskustelua, kun tiedät Usko Toivonen oikean vastauksen tähän kysymykseen.

        p.s. ympäripyöreä "se on Raamatun ilmoitus" ei ole oikea vastaus

        Kaikissa evankeliumeissa on Jeesuksen syyte kuvattu aivan samalla tavalla.

        Kaikissa evankeliumeissa syytekohta on:

        Matteus 26.

        63 Mutta Jeesus oli vaiti. Niin ylimmäinen pappi sanoi hänelle: "Minä vannotan sinua elävän Jumalan kautta, että sanot meille, oletko sinä Kristus, Jumalan Poika".
        64 Jeesus sanoi hänelle: "Sinäpä sen sanoit. Mutta minä sanon teille: tästedes te saatte nähdä Ihmisen Pojan istuvan Voiman oikealla puolella ja tulevan taivaan pilvien päällä."

        Markus 14.

        61 Mutta hän oli vaiti eikä vastannut mitään. Taas ylimmäinen pappi kysyi häneltä ja sanoi hänelle: "Oletko sinä Kristus, sen Ylistetyn Poika?"
        62 Jeesus sanoi: "Olen; ja te saatte nähdä Ihmisen Pojan istuvan Voiman oikealla puolella ja tulevan taivaan pilvissä".

        Luukas 22.

        67 ja sanoivat: "Jos sinä olet Kristus, niin sano se meille". Hän vastasi heille: "Jos minä teille sanon, niin te ette usko;
        68 ja jos kysyn, ette vastaa.
        69 Mutta tästedes Ihmisen Poika on istuva Jumalan voiman oikealla puolella."
        70 Silloin he kaikki sanoivat: "Sinä siis olet Jumalan Poika?" Hän vastasi heille: "Tepä sen sanotte, että minä olen". ( Luuk 22)

        Johannes 19.

        6 Kun siis ylipapit ja palvelijat näkivät hänet, huusivat he sanoen: "Ristiinnaulitse, ristiinnaulitse!" Pilatus sanoi heille: "Ottakaa te hänet ja ristiinnaulitkaa, sillä minä en löydä hänessä mitään syytä".
        7 Juutalaiset vastasivat hänelle: "Meillä on laki, ja lain mukaan hänen pitää kuoleman, koska hän on tehnyt itsensä Jumalan Pojaksi".

        Kaikissa aivan sama ja väärä peruste syytteelle.

        Aivan kuten sinunkin väärä syytöksesi Jeesusta vastaan.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei se omalla näkemykselläsi todeksi muutu.

        Sitä voidaan pitää totuutena, mikä Raamattuun on kirjoitettu Luukkaan evankeliumin kirjoituksiin.

        Luukashan kirjoitta, että kirjanoppineet pyrkivät saamaan Jeesuksen sanoistaan kiinni, jotta voisivat syyttää Jeesusta syntiseksi.

        Mutta eivät sellaista Luukkaan mukaan löytäneet, mistä Jeesusta syyttää.

        Kuten kaikki voimme lukea:

        20 Ja he vartioivat häntä ja lähettivät hänen luokseen hurskaiksi tekeytyviä urkkijoita, saadakseen hänet kiinni jostakin sanasta, niin että voisivat antaa hänet esivallalle ja maaherran käsiin. ( Luuk 20)

        Ja se hetki, se pimeyden hetki, siitä Luukas kirjoittaa.

        65 Ja paljon muita herjaussanoja he puhuivat häntä vastaan.
        66 Ja päivän valjetessa kansan vanhimmat ja ylipapit ja kirjanoppineet kokoontuivat ja veivät hänet neuvostonsa eteen
        67 ja sanoivat: "Jos sinä olet Kristus, niin sano se meille". Hän vastasi heille: "Jos minä teille sanon, niin te ette usko;
        68 ja jos kysyn, ette vastaa.
        69 Mutta tästedes Ihmisen Poika on istuva Jumalan voiman oikealla puolella."
        70 Silloin he kaikki sanoivat: "Sinä siis olet Jumalan Poika?" Hän vastasi heille: "Tepä sen sanotte, että minä olen".
        71 Niin he sanoivat: "Mitä me enää todistusta tarvitsemme? Sillä me itse olemme kuulleet sen hänen omasta suustansa." ( Luuk 23)

        Tästä tämä käy ilmi luotettavasti Raamatun ilmoituksen kautta.

        Tämä oli se syy, tästä käy ilmi se hetki, kun he mielestään saivat Jeesuksesn sanoistaan kiinni, aiheen syyttää ja sitä seurasi luovuttaminen esivallan käsiin.

        Tässä ei ole mainintaa mistään muusta syytekohdasta, ei mitään mainintaa. Ei mitään mainintaa Luukas 14:26 tekstikohtaan viittavaa, Ei yhtään mitään.

        Ja tuokin aihe, mistä he Jeesusta syyttivät, ei tehnyt Jeesuksesta syntistä.

        Kirjanoppineet olivat kovia herjaamaan, koska heidän arvovaltansa oli kokenut kovia kansan parissa ja yhä tänäänkin on kirjanoppineita, jotka herjaavat Jeesusta syntiseksi.

        Mutta Raamatun ilmoituksen mukaan, Jeesus ei syntiä tehnyt, oli ilman syntiä.

        Jos jotakin väittää Raamatun ilmoituksesta, niin se pitää myös todistaa Raamatun ilmoituksella, omilla teorioilla ei ole mitään merkitystä totuuden kannalta, vain Raamatun suora ilmoitus on varteenotettavaa taodistusta.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen

        Ylipapit ja kirjanoppineet syyttivät Jeesusta jumalanpilkasta. Se käy ilmi kohdasta

        70 Silloin he kaikki sanoivat: "Sinä siis olet Jumalan Poika?" Hän vastasi heille: "Tepä sen sanotte, että minä olen".
        71 Niin he sanoivat: "Mitä me enää todistusta tarvitsemme? Sillä me itse olemme kuulleet sen hänen omasta suustansa." (Luukas 23)

        On huomioitavaa, että Jumala ilmoittaa nimekseen Moosekselle Siinailla palamattomassa pensaassa ”Minä olen” אֶהְיֶה אֲשֶׁר אֶהְיֶה (Ehje ašer ehje). Juutalaisille kyseinen nimi on äärimmäisen pyhä. Sitä ei edes saa lausua ääneen, vaan sen sijasta käytetään sanaa ”Adonai”, eli Herra.

        Kun Jeesus sanoi ääneen itsestään ”Tehän sen sanoitte, että minä olen”, on ilmiselvää että tämä oli juutalaisessa käytännössä siihen aikaan mitä räikeintä jumalanpilkkaa, mistä käytännössä seurasi kuolemantuomio poikkeuksetta. Koska ylipapit eivät voineet laittaa tuomiota käytäntöön lain mukaan, sitä piti käydä vaatimassa Pilatukselta.

        Lopun kertomuksesta tietänet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ylipapit ja kirjanoppineet syyttivät Jeesusta jumalanpilkasta. Se käy ilmi kohdasta

        70 Silloin he kaikki sanoivat: "Sinä siis olet Jumalan Poika?" Hän vastasi heille: "Tepä sen sanotte, että minä olen".
        71 Niin he sanoivat: "Mitä me enää todistusta tarvitsemme? Sillä me itse olemme kuulleet sen hänen omasta suustansa." (Luukas 23)

        On huomioitavaa, että Jumala ilmoittaa nimekseen Moosekselle Siinailla palamattomassa pensaassa ”Minä olen” אֶהְיֶה אֲשֶׁר אֶהְיֶה (Ehje ašer ehje). Juutalaisille kyseinen nimi on äärimmäisen pyhä. Sitä ei edes saa lausua ääneen, vaan sen sijasta käytetään sanaa ”Adonai”, eli Herra.

        Kun Jeesus sanoi ääneen itsestään ”Tehän sen sanoitte, että minä olen”, on ilmiselvää että tämä oli juutalaisessa käytännössä siihen aikaan mitä räikeintä jumalanpilkkaa, mistä käytännössä seurasi kuolemantuomio poikkeuksetta. Koska ylipapit eivät voineet laittaa tuomiota käytäntöön lain mukaan, sitä piti käydä vaatimassa Pilatukselta.

        Lopun kertomuksesta tietänet.

        Lipsahti pienoinen virhe tekstiin.

        אֶהְיֶה אֲשֶׁר אֶהְיֶה (Ehje ašer ehje) tarkoittaa sananmukaisesti ”Minä olen se, joka minä olen”, mutta Jumala käyttää itsestään myös nimeä ”Minä olen”. Kirjoitukseni sisällön kannalta virheeni ei ollut kovin suuri.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ylipapit ja kirjanoppineet syyttivät Jeesusta jumalanpilkasta. Se käy ilmi kohdasta

        70 Silloin he kaikki sanoivat: "Sinä siis olet Jumalan Poika?" Hän vastasi heille: "Tepä sen sanotte, että minä olen".
        71 Niin he sanoivat: "Mitä me enää todistusta tarvitsemme? Sillä me itse olemme kuulleet sen hänen omasta suustansa." (Luukas 23)

        On huomioitavaa, että Jumala ilmoittaa nimekseen Moosekselle Siinailla palamattomassa pensaassa ”Minä olen” אֶהְיֶה אֲשֶׁר אֶהְיֶה (Ehje ašer ehje). Juutalaisille kyseinen nimi on äärimmäisen pyhä. Sitä ei edes saa lausua ääneen, vaan sen sijasta käytetään sanaa ”Adonai”, eli Herra.

        Kun Jeesus sanoi ääneen itsestään ”Tehän sen sanoitte, että minä olen”, on ilmiselvää että tämä oli juutalaisessa käytännössä siihen aikaan mitä räikeintä jumalanpilkkaa, mistä käytännössä seurasi kuolemantuomio poikkeuksetta. Koska ylipapit eivät voineet laittaa tuomiota käytäntöön lain mukaan, sitä piti käydä vaatimassa Pilatukselta.

        Lopun kertomuksesta tietänet.

        Niinpä, vanhurskaan, synnittömän he tappoivat.

        13 Aabrahamin ja Iisakin ja Jaakobin Jumala, meidän isiemme Jumala, on kirkastanut Poikansa Jeesuksen, jonka te annoitte alttiiksi ja kielsitte Pilatuksen edessä, kun tämä oli päättänyt hänet päästää.
        14 Te kielsitte Pyhän ja Vanhurskaan ja anoitte, että teille annettaisiin murhamies,
        15 mutta elämän ruhtinaan te tapoitte; hänet Jumala on herättänyt kuolleista, ja me olemme sen todistajat. ( Apt 3)

        Väärällä syytöksellä, koska eivät Jeesusta tunteneet, eikä tunnustaneet.

        Aivan kuten "henki" syyttää Jeesusta väärin perustein syntiseksi, niin tekivät nuokin kirjanoppineet.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinpä, vanhurskaan, synnittömän he tappoivat.

        13 Aabrahamin ja Iisakin ja Jaakobin Jumala, meidän isiemme Jumala, on kirkastanut Poikansa Jeesuksen, jonka te annoitte alttiiksi ja kielsitte Pilatuksen edessä, kun tämä oli päättänyt hänet päästää.
        14 Te kielsitte Pyhän ja Vanhurskaan ja anoitte, että teille annettaisiin murhamies,
        15 mutta elämän ruhtinaan te tapoitte; hänet Jumala on herättänyt kuolleista, ja me olemme sen todistajat. ( Apt 3)

        Väärällä syytöksellä, koska eivät Jeesusta tunteneet, eikä tunnustaneet.

        Aivan kuten "henki" syyttää Jeesusta väärin perustein syntiseksi, niin tekivät nuokin kirjanoppineet.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen

        Minä en ole nähnyt nimimerkki Hengen syyttävän Jeesusta syntiseksi yhdessäkään kirjoituksessa. Asialla spekulointi ja historiallisen kontekstin esiintuominen kirjoituksessa ei ole sama, kuin syyttäminen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä en ole nähnyt nimimerkki Hengen syyttävän Jeesusta syntiseksi yhdessäkään kirjoituksessa. Asialla spekulointi ja historiallisen kontekstin esiintuominen kirjoituksessa ei ole sama, kuin syyttäminen.

        Niinhän se näkökyky voi olla erilaista.

        Toinen ei huomaa "hengen" kyseenalaistavan Jeesuksen synnittömyyttä ja toinen taas näkee.

        Näin "henki" kirjoitti tässä ketjussa:

        >> Luuk 14:26 :ssa Jeesus syyllistyy siis kahdesti jumalanpilkkaan:
        1. Jeesus käski vihaamaan mm. omia vanhempia, mikä on vastoin Jumalan käskyä.
        2. Jeesus käski vihaamaan Hänen itsensä tähden, ei Jumalan tähden. >>

        "Henki" näkee Jeesuksen syntiin langenneena.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinhän se näkökyky voi olla erilaista.

        Toinen ei huomaa "hengen" kyseenalaistavan Jeesuksen synnittömyyttä ja toinen taas näkee.

        Näin "henki" kirjoitti tässä ketjussa:

        >> Luuk 14:26 :ssa Jeesus syyllistyy siis kahdesti jumalanpilkkaan:
        1. Jeesus käski vihaamaan mm. omia vanhempia, mikä on vastoin Jumalan käskyä.
        2. Jeesus käski vihaamaan Hänen itsensä tähden, ei Jumalan tähden. >>

        "Henki" näkee Jeesuksen syntiin langenneena.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen

        Mutta jos Jeesuksen sanotaan olevan Jumala, kai Jumalalla on oikeus pilkata itseään?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta jos Jeesuksen sanotaan olevan Jumala, kai Jumalalla on oikeus pilkata itseään?

        Jos noin ajattelet, niin mihin Raamatun kohtaan perustat ajatuksesi?

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos noin ajattelet, niin mihin Raamatun kohtaan perustat ajatuksesi?

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen

        En mihinkään, vaan omaan järkeeni:

        Jos ajatellaan, että on olemassa kaikkivoipa ja kaikkivaltias Jumala, eikö siihen luonnollisesti sisälly, että hän voi tehdä ihan mitä tahansa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En mihinkään, vaan omaan järkeeni:

        Jos ajatellaan, että on olemassa kaikkivoipa ja kaikkivaltias Jumala, eikö siihen luonnollisesti sisälly, että hän voi tehdä ihan mitä tahansa?

        Jumala juuri vangitsee omaan järkeensä perustautuvat.

        18 Älköön kukaan pettäkö itseään. Jos joku teidän joukossanne luulee olevansa viisas tässä maailmassa, tulkoon hän tyhmäksi, että hänestä tulisi viisas.
        19 Sillä tämän maailman viisaus on hullutus Jumalan silmissä. Sillä kirjoitettu on: "Hän vangitsee viisaat heidän viekkauteensa";
        20 ja vielä: "Herra tuntee viisasten ajatukset, hän tietää ne turhiksi".
        ( 1Kor 3)

        4 ja minun puheeni ja saarnani ei ollut kiehtovia viisauden sanoja, vaan Hengen ja voiman osoittamista,
        5 ettei teidän uskonne perustuisi ihmisten viisauteen, vaan Jumalan voimaan.
        6 Kuitenkin me puhumme viisautta täydellisten seurassa, mutta emme tämän maailman viisautta emmekä tämän maailman valtiasten, jotka kukistuvat,
        7 vaan me puhumme salattua Jumalan viisautta, sitä kätkettyä, jonka Jumala on edeltämäärännyt ennen maailmanaikoja meidän kirkkaudeksemme,
        8 sitä, jota ei kukaan tämän maailman valtiaista ole tuntenut-sillä jos he olisivat sen tunteneet, eivät he olisi kirkkauden Herraa ristiinnaulinneet-
        9 vaan, niinkuin kirjoitettu on: "mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, mikä ei ole ihmisen sydämeen noussut ja minkä Jumala on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat".
        ( 1Kor 2)

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jumala juuri vangitsee omaan järkeensä perustautuvat.

        18 Älköön kukaan pettäkö itseään. Jos joku teidän joukossanne luulee olevansa viisas tässä maailmassa, tulkoon hän tyhmäksi, että hänestä tulisi viisas.
        19 Sillä tämän maailman viisaus on hullutus Jumalan silmissä. Sillä kirjoitettu on: "Hän vangitsee viisaat heidän viekkauteensa";
        20 ja vielä: "Herra tuntee viisasten ajatukset, hän tietää ne turhiksi".
        ( 1Kor 3)

        4 ja minun puheeni ja saarnani ei ollut kiehtovia viisauden sanoja, vaan Hengen ja voiman osoittamista,
        5 ettei teidän uskonne perustuisi ihmisten viisauteen, vaan Jumalan voimaan.
        6 Kuitenkin me puhumme viisautta täydellisten seurassa, mutta emme tämän maailman viisautta emmekä tämän maailman valtiasten, jotka kukistuvat,
        7 vaan me puhumme salattua Jumalan viisautta, sitä kätkettyä, jonka Jumala on edeltämäärännyt ennen maailmanaikoja meidän kirkkaudeksemme,
        8 sitä, jota ei kukaan tämän maailman valtiaista ole tuntenut-sillä jos he olisivat sen tunteneet, eivät he olisi kirkkauden Herraa ristiinnaulinneet-
        9 vaan, niinkuin kirjoitettu on: "mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, mikä ei ole ihmisen sydämeen noussut ja minkä Jumala on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat".
        ( 1Kor 2)

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen

        >>> Jumala juuri vangitsee omaan järkeensä perustautuvat.

        Usko Toivonen on jälleen väärillä raiteilla. Usko Toivonen väittää virheellisesti, että Raamattu antaa vastaukset kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin.

        Todellisuudessa Raamattu kertoo vain olennaisen tärkeimmät asiat, jotka meidän on hyvä tietää. Ihmisten on tulkittava kaikki muu.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kaikissa evankeliumeissa on Jeesuksen syyte kuvattu aivan samalla tavalla.

        Kaikissa evankeliumeissa syytekohta on:

        Matteus 26.

        63 Mutta Jeesus oli vaiti. Niin ylimmäinen pappi sanoi hänelle: "Minä vannotan sinua elävän Jumalan kautta, että sanot meille, oletko sinä Kristus, Jumalan Poika".
        64 Jeesus sanoi hänelle: "Sinäpä sen sanoit. Mutta minä sanon teille: tästedes te saatte nähdä Ihmisen Pojan istuvan Voiman oikealla puolella ja tulevan taivaan pilvien päällä."

        Markus 14.

        61 Mutta hän oli vaiti eikä vastannut mitään. Taas ylimmäinen pappi kysyi häneltä ja sanoi hänelle: "Oletko sinä Kristus, sen Ylistetyn Poika?"
        62 Jeesus sanoi: "Olen; ja te saatte nähdä Ihmisen Pojan istuvan Voiman oikealla puolella ja tulevan taivaan pilvissä".

        Luukas 22.

        67 ja sanoivat: "Jos sinä olet Kristus, niin sano se meille". Hän vastasi heille: "Jos minä teille sanon, niin te ette usko;
        68 ja jos kysyn, ette vastaa.
        69 Mutta tästedes Ihmisen Poika on istuva Jumalan voiman oikealla puolella."
        70 Silloin he kaikki sanoivat: "Sinä siis olet Jumalan Poika?" Hän vastasi heille: "Tepä sen sanotte, että minä olen". ( Luuk 22)

        Johannes 19.

        6 Kun siis ylipapit ja palvelijat näkivät hänet, huusivat he sanoen: "Ristiinnaulitse, ristiinnaulitse!" Pilatus sanoi heille: "Ottakaa te hänet ja ristiinnaulitkaa, sillä minä en löydä hänessä mitään syytä".
        7 Juutalaiset vastasivat hänelle: "Meillä on laki, ja lain mukaan hänen pitää kuoleman, koska hän on tehnyt itsensä Jumalan Pojaksi".

        Kaikissa aivan sama ja väärä peruste syytteelle.

        Aivan kuten sinunkin väärä syytöksesi Jeesusta vastaan.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen

        Usko Toivonen on tapansa mukaan väärässä. Kaikki neljä evankeliumia kertovat tapahtumista hieman eri tavalla. Tässä en tarkoita eri perspektiiviä, vaan konkreettisesti hieman eri tavalla.

        Jopa synoptiset evankeliumit, jotka ovat suurimmilta osin plagiointia, kertovat samoista tapahtumista hieman eri tavalla.

        Kehotan Usko Toivosta lukemaan kaikki neljä evenkeliumia uudestaan alusta loppuun, tällä kertaa ymmärryksellä.


      • Anonyymi
        Henki kirjoitti:

        Usko Toivonen on tapansa mukaan väärässä. Kaikki neljä evankeliumia kertovat tapahtumista hieman eri tavalla. Tässä en tarkoita eri perspektiiviä, vaan konkreettisesti hieman eri tavalla.

        Jopa synoptiset evankeliumit, jotka ovat suurimmilta osin plagiointia, kertovat samoista tapahtumista hieman eri tavalla.

        Kehotan Usko Toivosta lukemaan kaikki neljä evenkeliumia uudestaan alusta loppuun, tällä kertaa ymmärryksellä.

        Kuten siteerasin Raamatun ilmoitusta kaikista neljästä evankeliumista, niin voimme kaikki niistä lukea, että kaikissa niissä on kysymyksessä sama syytös Jeesusta kohtaan.

        Evankeliumit eivät johda harhaan, vaan osoittavat selkeästi ja mitään epätietoisuuden varaan jättämättä, mikä oli se väärä syytös, jonka perusteella synnitön, pyhä ja vanhurskas tuomittiin kuolemaan.

        Kuten Pietari todistaa:

        13 Aabrahamin ja Iisakin ja Jaakobin Jumala, meidän isiemme Jumala, on kirkastanut Poikansa Jeesuksen, jonka te annoitte alttiiksi ja kielsitte Pilatuksen edessä, kun tämä oli päättänyt hänet päästää.
        14 Te kielsitte Pyhän ja Vanhurskaan ja anoitte, että teille annettaisiin murhamies,
        15 mutta elämän ruhtinaan te tapoitte; hänet Jumala on herättänyt kuolleista, ja me olemme sen todistajat. ( Apt 3)

        Kehotan kaikkia lukemaan Raamatun ilmoitusta ja peilaamaan kaiken sitä vasten, se on totuus joka kestää tämänkin aloituksen tehneen syytökset Herraa Jeesusta vastaan.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kuten siteerasin Raamatun ilmoitusta kaikista neljästä evankeliumista, niin voimme kaikki niistä lukea, että kaikissa niissä on kysymyksessä sama syytös Jeesusta kohtaan.

        Evankeliumit eivät johda harhaan, vaan osoittavat selkeästi ja mitään epätietoisuuden varaan jättämättä, mikä oli se väärä syytös, jonka perusteella synnitön, pyhä ja vanhurskas tuomittiin kuolemaan.

        Kuten Pietari todistaa:

        13 Aabrahamin ja Iisakin ja Jaakobin Jumala, meidän isiemme Jumala, on kirkastanut Poikansa Jeesuksen, jonka te annoitte alttiiksi ja kielsitte Pilatuksen edessä, kun tämä oli päättänyt hänet päästää.
        14 Te kielsitte Pyhän ja Vanhurskaan ja anoitte, että teille annettaisiin murhamies,
        15 mutta elämän ruhtinaan te tapoitte; hänet Jumala on herättänyt kuolleista, ja me olemme sen todistajat. ( Apt 3)

        Kehotan kaikkia lukemaan Raamatun ilmoitusta ja peilaamaan kaiken sitä vasten, se on totuus joka kestää tämänkin aloituksen tehneen syytökset Herraa Jeesusta vastaan.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen

        >>> voimme kaikki niistä lukea, että kaikissa niissä on kysymyksessä sama syytös Jeesusta kohtaan...

        Näyttää vahvasti siltä, että Usko Toivonen osaa kyllä lukea, muttei oikein ymmärrä lukemaansa. Kyvyttömyys ymmärtää kirjoitettua tekstiä johtuu Usko Toivosen omasta todistuksesta (lainaus): "Jumala juuri vangitsee omaan järkeensä perustautuvat". Usko Toivosen ilmoitus todistaa sen puolesta, että uskovan ei ol sallitua ajatella itsenäisesti, vaan omissa ajatuksisa täytyy turvautua vain ja ainoastaan Raamatun ilmoittamaan totuuteen.

        Kuten totesin aiemmin, kaikki neljä evankeliumia kertovat tapahtumista hieman eri tavalla. Tässä en tarkoita eri perspektiiviä, vaan konkreettisesti hieman eri tavalla. Jopa synoptiset evankeliumit, jotka ovat suurimmilta osin plagiointia, kertovat samoista tapahtumista hieman eri tavalla.

        Mikä tämä ero on ja miten se käytännössä ilmenee? En lähde tässä luennoimaan puuduttavasti kirjotusten historiasta, sisällöstä tai kirjoittajista tms. Pähkinänkuoressa voi todeta, että esimerkiksi Raamatun evankeliumien suhde Rooman valtakuntaa kohtaan on hyvin erilainen. Luukkaan kuvaus on hyvin maltillinen ja korostaa sitä, että kaikki tapahtui Jumalan suunnitelman mukaan. Markus ja Matteus ovat kannanotoissaan huomattavasti rohkeampia. Molemmat ilmaisevat selvästi sen, että juutalaiset pyrkivät surmauttamaan Jeesuksen väärin perustein.

        Miksi jonkun suhde Rooman valtakuntaa kohtaan on tärkeä? Sehän on pelkkää politiikkaa eikä liity uskonasioihin millään tavalla. Kyseinen suhde kuvaa evankeliumin kirjoittajan suhtautumista tapahtumiin. Mitä hän niistä ajatteli, koki, käsitti tms. Tämä henkilökohtainen suhtautuminen heijastuu vääjämättä evankeliumeista löytyviin kirjoituksiin.

        Kun totesin, että kaikki neljä evankeliumia kertovat tapahtumista hieman eri tavalla, en tarkoittanut sananmukaisesti Raamatusta löytyviä lauseita ja jakeita, kuten usko Toivonen on sen ymmärtänyt. Kehotin katsomaan tarkemmin ja lukemaan myös rivien välistä. Joku saattaa sanoa nyt, että ei pidä lukea Raamatua kuin piru ja etsiä jotain "rivien välistä". Heille vastaan jo näin etukäteen, että mitään kirjoitusta ei voi ymmärtää, jos katsoo vain ja ainoastaan pelkkiä kirjaimia.


      • Anonyymi
        Henki kirjoitti:

        >>> voimme kaikki niistä lukea, että kaikissa niissä on kysymyksessä sama syytös Jeesusta kohtaan...

        Näyttää vahvasti siltä, että Usko Toivonen osaa kyllä lukea, muttei oikein ymmärrä lukemaansa. Kyvyttömyys ymmärtää kirjoitettua tekstiä johtuu Usko Toivosen omasta todistuksesta (lainaus): "Jumala juuri vangitsee omaan järkeensä perustautuvat". Usko Toivosen ilmoitus todistaa sen puolesta, että uskovan ei ol sallitua ajatella itsenäisesti, vaan omissa ajatuksisa täytyy turvautua vain ja ainoastaan Raamatun ilmoittamaan totuuteen.

        Kuten totesin aiemmin, kaikki neljä evankeliumia kertovat tapahtumista hieman eri tavalla. Tässä en tarkoita eri perspektiiviä, vaan konkreettisesti hieman eri tavalla. Jopa synoptiset evankeliumit, jotka ovat suurimmilta osin plagiointia, kertovat samoista tapahtumista hieman eri tavalla.

        Mikä tämä ero on ja miten se käytännössä ilmenee? En lähde tässä luennoimaan puuduttavasti kirjotusten historiasta, sisällöstä tai kirjoittajista tms. Pähkinänkuoressa voi todeta, että esimerkiksi Raamatun evankeliumien suhde Rooman valtakuntaa kohtaan on hyvin erilainen. Luukkaan kuvaus on hyvin maltillinen ja korostaa sitä, että kaikki tapahtui Jumalan suunnitelman mukaan. Markus ja Matteus ovat kannanotoissaan huomattavasti rohkeampia. Molemmat ilmaisevat selvästi sen, että juutalaiset pyrkivät surmauttamaan Jeesuksen väärin perustein.

        Miksi jonkun suhde Rooman valtakuntaa kohtaan on tärkeä? Sehän on pelkkää politiikkaa eikä liity uskonasioihin millään tavalla. Kyseinen suhde kuvaa evankeliumin kirjoittajan suhtautumista tapahtumiin. Mitä hän niistä ajatteli, koki, käsitti tms. Tämä henkilökohtainen suhtautuminen heijastuu vääjämättä evankeliumeista löytyviin kirjoituksiin.

        Kun totesin, että kaikki neljä evankeliumia kertovat tapahtumista hieman eri tavalla, en tarkoittanut sananmukaisesti Raamatusta löytyviä lauseita ja jakeita, kuten usko Toivonen on sen ymmärtänyt. Kehotin katsomaan tarkemmin ja lukemaan myös rivien välistä. Joku saattaa sanoa nyt, että ei pidä lukea Raamatua kuin piru ja etsiä jotain "rivien välistä". Heille vastaan jo näin etukäteen, että mitään kirjoitusta ei voi ymmärtää, jos katsoo vain ja ainoastaan pelkkiä kirjaimia.

        Nimimerkki "Hengen" kanssa ei kannata käydä mitään keskustelua, koska hän on saatananpalvoja, joka on vain tekeytynyt kristityksi. Hän vääristelee Raamattua todella härskisti. Todisteet ovat tässä kommentissa:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17992903/jeesuksen-synnittomyys---osa-3#comment-122835492


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei se omalla näkemykselläsi todeksi muutu.

        Sitä voidaan pitää totuutena, mikä Raamattuun on kirjoitettu Luukkaan evankeliumin kirjoituksiin.

        Luukashan kirjoitta, että kirjanoppineet pyrkivät saamaan Jeesuksen sanoistaan kiinni, jotta voisivat syyttää Jeesusta syntiseksi.

        Mutta eivät sellaista Luukkaan mukaan löytäneet, mistä Jeesusta syyttää.

        Kuten kaikki voimme lukea:

        20 Ja he vartioivat häntä ja lähettivät hänen luokseen hurskaiksi tekeytyviä urkkijoita, saadakseen hänet kiinni jostakin sanasta, niin että voisivat antaa hänet esivallalle ja maaherran käsiin. ( Luuk 20)

        Ja se hetki, se pimeyden hetki, siitä Luukas kirjoittaa.

        65 Ja paljon muita herjaussanoja he puhuivat häntä vastaan.
        66 Ja päivän valjetessa kansan vanhimmat ja ylipapit ja kirjanoppineet kokoontuivat ja veivät hänet neuvostonsa eteen
        67 ja sanoivat: "Jos sinä olet Kristus, niin sano se meille". Hän vastasi heille: "Jos minä teille sanon, niin te ette usko;
        68 ja jos kysyn, ette vastaa.
        69 Mutta tästedes Ihmisen Poika on istuva Jumalan voiman oikealla puolella."
        70 Silloin he kaikki sanoivat: "Sinä siis olet Jumalan Poika?" Hän vastasi heille: "Tepä sen sanotte, että minä olen".
        71 Niin he sanoivat: "Mitä me enää todistusta tarvitsemme? Sillä me itse olemme kuulleet sen hänen omasta suustansa." ( Luuk 23)

        Tästä tämä käy ilmi luotettavasti Raamatun ilmoituksen kautta.

        Tämä oli se syy, tästä käy ilmi se hetki, kun he mielestään saivat Jeesuksesn sanoistaan kiinni, aiheen syyttää ja sitä seurasi luovuttaminen esivallan käsiin.

        Tässä ei ole mainintaa mistään muusta syytekohdasta, ei mitään mainintaa. Ei mitään mainintaa Luukas 14:26 tekstikohtaan viittavaa, Ei yhtään mitään.

        Ja tuokin aihe, mistä he Jeesusta syyttivät, ei tehnyt Jeesuksesta syntistä.

        Kirjanoppineet olivat kovia herjaamaan, koska heidän arvovaltansa oli kokenut kovia kansan parissa ja yhä tänäänkin on kirjanoppineita, jotka herjaavat Jeesusta syntiseksi.

        Mutta Raamatun ilmoituksen mukaan, Jeesus ei syntiä tehnyt, oli ilman syntiä.

        Jos jotakin väittää Raamatun ilmoituksesta, niin se pitää myös todistaa Raamatun ilmoituksella, omilla teorioilla ei ole mitään merkitystä totuuden kannalta, vain Raamatun suora ilmoitus on varteenotettavaa taodistusta.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen

        "Mutta eivät sellaista Luukkaan mukaan löytäneet, mistä Jeesusta syyttää."

        Niin no, se nyt oli vain Luukakseksi kutsutun kirjoittajan ajatus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ylipapit ja kirjanoppineet syyttivät Jeesusta jumalanpilkasta. Se käy ilmi kohdasta

        70 Silloin he kaikki sanoivat: "Sinä siis olet Jumalan Poika?" Hän vastasi heille: "Tepä sen sanotte, että minä olen".
        71 Niin he sanoivat: "Mitä me enää todistusta tarvitsemme? Sillä me itse olemme kuulleet sen hänen omasta suustansa." (Luukas 23)

        On huomioitavaa, että Jumala ilmoittaa nimekseen Moosekselle Siinailla palamattomassa pensaassa ”Minä olen” אֶהְיֶה אֲשֶׁר אֶהְיֶה (Ehje ašer ehje). Juutalaisille kyseinen nimi on äärimmäisen pyhä. Sitä ei edes saa lausua ääneen, vaan sen sijasta käytetään sanaa ”Adonai”, eli Herra.

        Kun Jeesus sanoi ääneen itsestään ”Tehän sen sanoitte, että minä olen”, on ilmiselvää että tämä oli juutalaisessa käytännössä siihen aikaan mitä räikeintä jumalanpilkkaa, mistä käytännössä seurasi kuolemantuomio poikkeuksetta. Koska ylipapit eivät voineet laittaa tuomiota käytäntöön lain mukaan, sitä piti käydä vaatimassa Pilatukselta.

        Lopun kertomuksesta tietänet.

        Paavali sanoi lukuisia kertoja minä olen, joka on muuten kreikaksi ego eimi, eikä kukaan syyttänyt häntä Jumalan pilkasta.


      • Anonyymi
        Henki kirjoitti:

        >>> voimme kaikki niistä lukea, että kaikissa niissä on kysymyksessä sama syytös Jeesusta kohtaan...

        Näyttää vahvasti siltä, että Usko Toivonen osaa kyllä lukea, muttei oikein ymmärrä lukemaansa. Kyvyttömyys ymmärtää kirjoitettua tekstiä johtuu Usko Toivosen omasta todistuksesta (lainaus): "Jumala juuri vangitsee omaan järkeensä perustautuvat". Usko Toivosen ilmoitus todistaa sen puolesta, että uskovan ei ol sallitua ajatella itsenäisesti, vaan omissa ajatuksisa täytyy turvautua vain ja ainoastaan Raamatun ilmoittamaan totuuteen.

        Kuten totesin aiemmin, kaikki neljä evankeliumia kertovat tapahtumista hieman eri tavalla. Tässä en tarkoita eri perspektiiviä, vaan konkreettisesti hieman eri tavalla. Jopa synoptiset evankeliumit, jotka ovat suurimmilta osin plagiointia, kertovat samoista tapahtumista hieman eri tavalla.

        Mikä tämä ero on ja miten se käytännössä ilmenee? En lähde tässä luennoimaan puuduttavasti kirjotusten historiasta, sisällöstä tai kirjoittajista tms. Pähkinänkuoressa voi todeta, että esimerkiksi Raamatun evankeliumien suhde Rooman valtakuntaa kohtaan on hyvin erilainen. Luukkaan kuvaus on hyvin maltillinen ja korostaa sitä, että kaikki tapahtui Jumalan suunnitelman mukaan. Markus ja Matteus ovat kannanotoissaan huomattavasti rohkeampia. Molemmat ilmaisevat selvästi sen, että juutalaiset pyrkivät surmauttamaan Jeesuksen väärin perustein.

        Miksi jonkun suhde Rooman valtakuntaa kohtaan on tärkeä? Sehän on pelkkää politiikkaa eikä liity uskonasioihin millään tavalla. Kyseinen suhde kuvaa evankeliumin kirjoittajan suhtautumista tapahtumiin. Mitä hän niistä ajatteli, koki, käsitti tms. Tämä henkilökohtainen suhtautuminen heijastuu vääjämättä evankeliumeista löytyviin kirjoituksiin.

        Kun totesin, että kaikki neljä evankeliumia kertovat tapahtumista hieman eri tavalla, en tarkoittanut sananmukaisesti Raamatusta löytyviä lauseita ja jakeita, kuten usko Toivonen on sen ymmärtänyt. Kehotin katsomaan tarkemmin ja lukemaan myös rivien välistä. Joku saattaa sanoa nyt, että ei pidä lukea Raamatua kuin piru ja etsiä jotain "rivien välistä". Heille vastaan jo näin etukäteen, että mitään kirjoitusta ei voi ymmärtää, jos katsoo vain ja ainoastaan pelkkiä kirjaimia.

        Niin, sieltä rivien välistä uskot löytäneesi syntisen Jeesuksen.

        Ja varmaan itsekukin niin voi omasta oivaltamisestaan ajatellakin.
        Ajattelusi itsestäsi ilmenee juuri siten, että kirjoitat toisten olevan väärässä ja itsesi olevan oikeassa.

        Varmaan sama ajattelutapa oli pitkälti Jeesuksen ajan kirjanoppineillakin, sanoivat he Jeesuksen syntymästä asti sokena olleen parantamisesta, että tunnusta vaan, että Jeesus on syntinen.

        Jatka vaan lukemista rivien välistä, minä luen sitä, mikä kirjoitettu on.

        Kaikki neljä evankeliumia on päätynyt samaan lopputulemaan siitä asiasta, mihin Jeesuksen syyttäminen perustui, jonka johdosta Jeesus luovutettiin rangaistavaksi.

        Rivien välistä lukeminen ei sitä asiaa miksikään muuta, ei mihinkään suuntaan.

        Synnitön, pyhä, vanhurskas Jeesus Kristus tuomittiin syyttömänä syytökseen, joka oli väärä syytös.

        Eli, kaikki evankeliumit ilmoittavat tarkasti sen, mistä Jeesusta syytettiin ja sen perusteella asetettiin tuomittavaksi.

        Ja todellakaan Jeesus ei syntiä tehnyt, ei syntiin langennut, vaikka syytätkin Häntä oppineisuutesi vuoksi, katsot olevasi asiantuntija, vaikka kirjoitatkin Raamatun ilmoitusta vastaan "riviväleistä" käsin.

        Lieneekö taustalla teologian opiskelut?

        Perustan siihen, mikä kirjoitettu on ja siihen, mitä on julistettu jo n. 2000 vuoden ajan.

        38 Ja nyt minä sanon teille: pysykää erillänne näistä miehistä ja antakaa heidän olla; sillä jos tämä hanke eli tämä teko on ihmisistä, niin se tyhjään raukeaa;
        39 mutta jos se on Jumalasta, niin te ette voi heitä kukistaa. Varokaa, ettei teitä ehkä havaittaisi sotiviksi itse Jumalaa vastaan."
        40 Niin he noudattivat hänen neuvoansa. Ja he kutsuivat apostolit sisään ja pieksättivät heitä ja kielsivät heitä puhumasta Jeesuksen nimeen ja päästivät heidät menemään.
        41 Niin he lähtivät pois neuvostosta iloissaan siitä, että olivat katsotut arvollisiksi kärsimään häväistystä Jeesuksen nimen tähden.
        42 Eivätkä he lakanneet, vaan opettivat joka päivä pyhäkössä ja kodeissa ja julistivat evankeliumia Kristuksesta Jeesuksesta. ( Apt 5)

        Eli, pelastuksen evankeliumista Herrasta Jeesuksesta Kristuksesta.

        Alusta alkaenhan on yritetty laittaa kapuloita rattaisiin, että evankeliumin arvo romuttuisi, mutta "koska hanke on Jumalasta, niin ei se kukistu".

        Näitäkin miehiä kirjanoppineet pitivät ymmärtämättöminä ja väärässä olevina, mutta meillä on jo n. 2000 vuoden aikainen todistus, että se mikä on Jumalasta kestää ihmismielen aikaansaamat väärät ajatukset.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En mihinkään, vaan omaan järkeeni:

        Jos ajatellaan, että on olemassa kaikkivoipa ja kaikkivaltias Jumala, eikö siihen luonnollisesti sisälly, että hän voi tehdä ihan mitä tahansa?

        Voiko Jumala luoda niin ison kiven, ettei hän jaksa nostaa sitä?


      • Anonyymi
        Henki kirjoitti:

        >>> voimme kaikki niistä lukea, että kaikissa niissä on kysymyksessä sama syytös Jeesusta kohtaan...

        Näyttää vahvasti siltä, että Usko Toivonen osaa kyllä lukea, muttei oikein ymmärrä lukemaansa. Kyvyttömyys ymmärtää kirjoitettua tekstiä johtuu Usko Toivosen omasta todistuksesta (lainaus): "Jumala juuri vangitsee omaan järkeensä perustautuvat". Usko Toivosen ilmoitus todistaa sen puolesta, että uskovan ei ol sallitua ajatella itsenäisesti, vaan omissa ajatuksisa täytyy turvautua vain ja ainoastaan Raamatun ilmoittamaan totuuteen.

        Kuten totesin aiemmin, kaikki neljä evankeliumia kertovat tapahtumista hieman eri tavalla. Tässä en tarkoita eri perspektiiviä, vaan konkreettisesti hieman eri tavalla. Jopa synoptiset evankeliumit, jotka ovat suurimmilta osin plagiointia, kertovat samoista tapahtumista hieman eri tavalla.

        Mikä tämä ero on ja miten se käytännössä ilmenee? En lähde tässä luennoimaan puuduttavasti kirjotusten historiasta, sisällöstä tai kirjoittajista tms. Pähkinänkuoressa voi todeta, että esimerkiksi Raamatun evankeliumien suhde Rooman valtakuntaa kohtaan on hyvin erilainen. Luukkaan kuvaus on hyvin maltillinen ja korostaa sitä, että kaikki tapahtui Jumalan suunnitelman mukaan. Markus ja Matteus ovat kannanotoissaan huomattavasti rohkeampia. Molemmat ilmaisevat selvästi sen, että juutalaiset pyrkivät surmauttamaan Jeesuksen väärin perustein.

        Miksi jonkun suhde Rooman valtakuntaa kohtaan on tärkeä? Sehän on pelkkää politiikkaa eikä liity uskonasioihin millään tavalla. Kyseinen suhde kuvaa evankeliumin kirjoittajan suhtautumista tapahtumiin. Mitä hän niistä ajatteli, koki, käsitti tms. Tämä henkilökohtainen suhtautuminen heijastuu vääjämättä evankeliumeista löytyviin kirjoituksiin.

        Kun totesin, että kaikki neljä evankeliumia kertovat tapahtumista hieman eri tavalla, en tarkoittanut sananmukaisesti Raamatusta löytyviä lauseita ja jakeita, kuten usko Toivonen on sen ymmärtänyt. Kehotin katsomaan tarkemmin ja lukemaan myös rivien välistä. Joku saattaa sanoa nyt, että ei pidä lukea Raamatua kuin piru ja etsiä jotain "rivien välistä". Heille vastaan jo näin etukäteen, että mitään kirjoitusta ei voi ymmärtää, jos katsoo vain ja ainoastaan pelkkiä kirjaimia.

        "i, vaan omissa ajatuksisa täytyy turvautua vain ja ainoastaan Raamatun ilmoittamaan totuuteen."

        Ja vieläpä siihen totuuteen, jossa suomenkielisillä lauseilla ei ole sanojen antamia merkityksiä vaan kristillisen teologian antamat merkitykset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nimimerkki "Hengen" kanssa ei kannata käydä mitään keskustelua, koska hän on saatananpalvoja, joka on vain tekeytynyt kristityksi. Hän vääristelee Raamattua todella härskisti. Todisteet ovat tässä kommentissa:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17992903/jeesuksen-synnittomyys---osa-3#comment-122835492

        Tuo on kyllä rumat keksitty. Nimim. Henki ei ole koskaan väittänyt olevansa Saatanan palvoja. Sinä olet, ilman perusteita.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Niin, sieltä rivien välistä uskot löytäneesi syntisen Jeesuksen.

        Ja varmaan itsekukin niin voi omasta oivaltamisestaan ajatellakin.
        Ajattelusi itsestäsi ilmenee juuri siten, että kirjoitat toisten olevan väärässä ja itsesi olevan oikeassa.

        Varmaan sama ajattelutapa oli pitkälti Jeesuksen ajan kirjanoppineillakin, sanoivat he Jeesuksen syntymästä asti sokena olleen parantamisesta, että tunnusta vaan, että Jeesus on syntinen.

        Jatka vaan lukemista rivien välistä, minä luen sitä, mikä kirjoitettu on.

        Kaikki neljä evankeliumia on päätynyt samaan lopputulemaan siitä asiasta, mihin Jeesuksen syyttäminen perustui, jonka johdosta Jeesus luovutettiin rangaistavaksi.

        Rivien välistä lukeminen ei sitä asiaa miksikään muuta, ei mihinkään suuntaan.

        Synnitön, pyhä, vanhurskas Jeesus Kristus tuomittiin syyttömänä syytökseen, joka oli väärä syytös.

        Eli, kaikki evankeliumit ilmoittavat tarkasti sen, mistä Jeesusta syytettiin ja sen perusteella asetettiin tuomittavaksi.

        Ja todellakaan Jeesus ei syntiä tehnyt, ei syntiin langennut, vaikka syytätkin Häntä oppineisuutesi vuoksi, katsot olevasi asiantuntija, vaikka kirjoitatkin Raamatun ilmoitusta vastaan "riviväleistä" käsin.

        Lieneekö taustalla teologian opiskelut?

        Perustan siihen, mikä kirjoitettu on ja siihen, mitä on julistettu jo n. 2000 vuoden ajan.

        38 Ja nyt minä sanon teille: pysykää erillänne näistä miehistä ja antakaa heidän olla; sillä jos tämä hanke eli tämä teko on ihmisistä, niin se tyhjään raukeaa;
        39 mutta jos se on Jumalasta, niin te ette voi heitä kukistaa. Varokaa, ettei teitä ehkä havaittaisi sotiviksi itse Jumalaa vastaan."
        40 Niin he noudattivat hänen neuvoansa. Ja he kutsuivat apostolit sisään ja pieksättivät heitä ja kielsivät heitä puhumasta Jeesuksen nimeen ja päästivät heidät menemään.
        41 Niin he lähtivät pois neuvostosta iloissaan siitä, että olivat katsotut arvollisiksi kärsimään häväistystä Jeesuksen nimen tähden.
        42 Eivätkä he lakanneet, vaan opettivat joka päivä pyhäkössä ja kodeissa ja julistivat evankeliumia Kristuksesta Jeesuksesta. ( Apt 5)

        Eli, pelastuksen evankeliumista Herrasta Jeesuksesta Kristuksesta.

        Alusta alkaenhan on yritetty laittaa kapuloita rattaisiin, että evankeliumin arvo romuttuisi, mutta "koska hanke on Jumalasta, niin ei se kukistu".

        Näitäkin miehiä kirjanoppineet pitivät ymmärtämättöminä ja väärässä olevina, mutta meillä on jo n. 2000 vuoden aikainen todistus, että se mikä on Jumalasta kestää ihmismielen aikaansaamat väärät ajatukset.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen

        >>> Niin, sieltä rivien välistä uskot löytäneesi syntisen Jeesuksen...

        Väärillä raiteilla tasapainottelu johtaa poikkeuksetta toisten sanojen vääristelyyn tai suoranaisiin valheellisiin syytöksiin, kuten olemme saaneet nähdä Usko Toivosen kommenteista. Viittasin avauksessa Jeesuksen sanoihin, jotka löytyvät Raamatusta. Tässä asiassa ei ole mitään rivienvälistä tulkintaa, kuten Usko Toivonen valheellisesti väittää.

        Usko Toivosen omasta todistuksesta ("Jumala juuri vangitsee omaan järkeensä perustautuvat") johtuva sokeus on herättänyt kysymyksen, johon toivon UT:lta vastausta:

        Jos uskovan täytyy turvautua vain ja ainoastaan Raamatun ilmoittamaan totuuteen, miten tulee toimia tapauksissa/tilanteissa, joista Raamatu ei kerro mitään? Pitääkö näissä tilanteissa käyttää omaa järkeä, mennä pastorin puheille vai kuinka tulee toimia?


      • Anonyymi
        Henki kirjoitti:

        >>> Niin, sieltä rivien välistä uskot löytäneesi syntisen Jeesuksen...

        Väärillä raiteilla tasapainottelu johtaa poikkeuksetta toisten sanojen vääristelyyn tai suoranaisiin valheellisiin syytöksiin, kuten olemme saaneet nähdä Usko Toivosen kommenteista. Viittasin avauksessa Jeesuksen sanoihin, jotka löytyvät Raamatusta. Tässä asiassa ei ole mitään rivienvälistä tulkintaa, kuten Usko Toivonen valheellisesti väittää.

        Usko Toivosen omasta todistuksesta ("Jumala juuri vangitsee omaan järkeensä perustautuvat") johtuva sokeus on herättänyt kysymyksen, johon toivon UT:lta vastausta:

        Jos uskovan täytyy turvautua vain ja ainoastaan Raamatun ilmoittamaan totuuteen, miten tulee toimia tapauksissa/tilanteissa, joista Raamatu ei kerro mitään? Pitääkö näissä tilanteissa käyttää omaa järkeä, mennä pastorin puheille vai kuinka tulee toimia?

        Tämä keskusteluhan pohjautuu Luukas 14:26 tekstikohtaan, josta aloittaja on löytävinään Jeesuksen sanoistaan kiinni jääneenä synnintekijänä.

        "Henki" kirjoitti:

        >>Luuk 14:26 :ssa Jeesus syyllistyy siis kahdesti jumalanpilkkaan:
        1. Jeesus käski vihaamaan mm. omia vanhempia, mikä on vastoin Jumalan käskyä.
        2. Jeesus käski vihaamaan Hänen itsensä tähden, ei Jumalan tähden. >>

        Niin ei Raamatun ilmoitus kuitenkaan todista, ei Raamatun ilmoitus tuo esille syntistä Jeesusta, vaan yksiselitteisesti ilmoittaa, ettei Jeesus syntiä tehnyt, oli synnitön.

        Joten jostakin "rivien välistä" tuollainen väite silloin tulee, koska sitä syntiseksi julistamista ei kirjoitettuna Raamatusta löydy.

        Kysymyksesi on outo, nyt käsitellään Raamatun ilmoittamaa tekstiä ja siihen vastaukset löytyy Raamatun ilmoituksesta. Ja jos ei ymmärrä Raamatun ilmoitusta, niin kannattaa kysyä uskovilta, siis heiltä, joista Raamattu ilmoittaa olevan Jeesuksessa Kristuksessa, pyhiä ja uskovia, joita Jumalan Henki kuljettaa.

        Sen sijaan, jos on kysymys esim. kodinkoneesta, niin siihen löytyy käyttöohje valmistajan toimesta.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä keskusteluhan pohjautuu Luukas 14:26 tekstikohtaan, josta aloittaja on löytävinään Jeesuksen sanoistaan kiinni jääneenä synnintekijänä.

        "Henki" kirjoitti:

        >>Luuk 14:26 :ssa Jeesus syyllistyy siis kahdesti jumalanpilkkaan:
        1. Jeesus käski vihaamaan mm. omia vanhempia, mikä on vastoin Jumalan käskyä.
        2. Jeesus käski vihaamaan Hänen itsensä tähden, ei Jumalan tähden. >>

        Niin ei Raamatun ilmoitus kuitenkaan todista, ei Raamatun ilmoitus tuo esille syntistä Jeesusta, vaan yksiselitteisesti ilmoittaa, ettei Jeesus syntiä tehnyt, oli synnitön.

        Joten jostakin "rivien välistä" tuollainen väite silloin tulee, koska sitä syntiseksi julistamista ei kirjoitettuna Raamatusta löydy.

        Kysymyksesi on outo, nyt käsitellään Raamatun ilmoittamaa tekstiä ja siihen vastaukset löytyy Raamatun ilmoituksesta. Ja jos ei ymmärrä Raamatun ilmoitusta, niin kannattaa kysyä uskovilta, siis heiltä, joista Raamattu ilmoittaa olevan Jeesuksessa Kristuksessa, pyhiä ja uskovia, joita Jumalan Henki kuljettaa.

        Sen sijaan, jos on kysymys esim. kodinkoneesta, niin siihen löytyy käyttöohje valmistajan toimesta.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen

        Aloittajan kanssa ei kannata väitellä, koska hän on todistetusti tunnustuksellinen saatananpalvoja.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17992903/jeesuksen-synnittomyys---osa-3#comment-122835492


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tämä keskusteluhan pohjautuu Luukas 14:26 tekstikohtaan, josta aloittaja on löytävinään Jeesuksen sanoistaan kiinni jääneenä synnintekijänä.

        "Henki" kirjoitti:

        >>Luuk 14:26 :ssa Jeesus syyllistyy siis kahdesti jumalanpilkkaan:
        1. Jeesus käski vihaamaan mm. omia vanhempia, mikä on vastoin Jumalan käskyä.
        2. Jeesus käski vihaamaan Hänen itsensä tähden, ei Jumalan tähden. >>

        Niin ei Raamatun ilmoitus kuitenkaan todista, ei Raamatun ilmoitus tuo esille syntistä Jeesusta, vaan yksiselitteisesti ilmoittaa, ettei Jeesus syntiä tehnyt, oli synnitön.

        Joten jostakin "rivien välistä" tuollainen väite silloin tulee, koska sitä syntiseksi julistamista ei kirjoitettuna Raamatusta löydy.

        Kysymyksesi on outo, nyt käsitellään Raamatun ilmoittamaa tekstiä ja siihen vastaukset löytyy Raamatun ilmoituksesta. Ja jos ei ymmärrä Raamatun ilmoitusta, niin kannattaa kysyä uskovilta, siis heiltä, joista Raamattu ilmoittaa olevan Jeesuksessa Kristuksessa, pyhiä ja uskovia, joita Jumalan Henki kuljettaa.

        Sen sijaan, jos on kysymys esim. kodinkoneesta, niin siihen löytyy käyttöohje valmistajan toimesta.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen

        Usko Toivonen on avoimesti todistanut, ettei ymmärrä avauksen aihetta, koska Raamattu ei salli uskovan ajatella itsenäisesti. Moni uskova on Usko Toivosen tavoin kahlittu ajattelemaan vain ainoastaan yhden teoksen käsitteillä, mikä on erittäin valitettavaa.

        Jäljellä on vain Usko Toivoselle esitetty kysymys, jonka tarkoituksena on herätellä uskovan uinuvat aivosolut ja johon toivon UT:lta vastausta:

        Tuliko se valmistajan toimesta laadittu kodinkoneen käyttöohje Sanasta vai mistä? Miten on Usko Toivonen, näin omasta mielestäsi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voiko Jumala luoda niin ison kiven, ettei hän jaksa nostaa sitä?

        Vastaan kuten eräs uskovainen aikoinaan kysyessäni saman kysymyksen.

        Tietysti. Ensin Jumala luo niin suuren kiven, ettei pysty sitä nostamaan. Koska sen jälkeen hän ei olisi kaikkivoipa, hän luo itselleen supervoimia, joilla saa kiven taas nousemaan.

        Kysy uskovilta, kyllä heillä on kaikkeen vastaus! 😄


      • Anonyymi kirjoitti:

        Vastaan kuten eräs uskovainen aikoinaan kysyessäni saman kysymyksen.

        Tietysti. Ensin Jumala luo niin suuren kiven, ettei pysty sitä nostamaan. Koska sen jälkeen hän ei olisi kaikkivoipa, hän luo itselleen supervoimia, joilla saa kiven taas nousemaan.

        Kysy uskovilta, kyllä heillä on kaikkeen vastaus! 😄

        Toinen hauska kysymys, johon yksikään uskova ei pystynyt antamaan järkevää vastausta:

        Miten Jumalan käy maailmanlopussa?


      • Anonyymi
        Henki kirjoitti:

        Usko Toivonen on avoimesti todistanut, ettei ymmärrä avauksen aihetta, koska Raamattu ei salli uskovan ajatella itsenäisesti. Moni uskova on Usko Toivosen tavoin kahlittu ajattelemaan vain ainoastaan yhden teoksen käsitteillä, mikä on erittäin valitettavaa.

        Jäljellä on vain Usko Toivoselle esitetty kysymys, jonka tarkoituksena on herätellä uskovan uinuvat aivosolut ja johon toivon UT:lta vastausta:

        Tuliko se valmistajan toimesta laadittu kodinkoneen käyttöohje Sanasta vai mistä? Miten on Usko Toivonen, näin omasta mielestäsi?

        Hyvin ymmärrän aloituksen aiheen.

        Ei sen ymmärtämisessä mitään ihmeellistä tarvitse.

        Se että aloittaja on tehnyt moisen aloituksen Raamatun imoitusta käyttäen, ..

        >>Luuk 14:26 :ssa Jeesus syyllistyy siis kahdesti jumalanpilkkaan:
        1. Jeesus käski vihaamaan mm. omia vanhempia, mikä on vastoin Jumalan käskyä.
        2. Jeesus käski vihaamaan Hänen itsensä tähden, ei Jumalan tähden. >>

        .. jota ei kuitenkaan pysty Raamatun ilmoituksen kautta todistamaan, vaan kuten hän itse todistaa rivivälien ( rivivälit ovat tyhjiä, ilman kirjoitusta ) perusteella.

        Eli "henki" tunnustaa vetäisseensä Jeesuksen syntiseksi osoittamisen omasta päästään.

        Jos aloituksen perustaa Raamatun ilmoitukseen, niin pitää myös kestää sen Raamatun ilmoitukseen tapahtuva peilaus.

        Mitä siitä tulisi, jos Raamatun ilmoitusta käsiteltäisiin itsekunkin oikeana pitämiinsä Raamatun imoitusksesta poikkeaviin sanoituksiin.

        Raamatun ilmoitus on selkeä, Jeesus ei syntiä tehnyt, oli synnitön.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen


      • Anonyymi
        Henki kirjoitti:

        Toinen hauska kysymys, johon yksikään uskova ei pystynyt antamaan järkevää vastausta:

        Miten Jumalan käy maailmanlopussa?

        Riippuu keneltä kysyy.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Hyvin ymmärrän aloituksen aiheen.

        Ei sen ymmärtämisessä mitään ihmeellistä tarvitse.

        Se että aloittaja on tehnyt moisen aloituksen Raamatun imoitusta käyttäen, ..

        >>Luuk 14:26 :ssa Jeesus syyllistyy siis kahdesti jumalanpilkkaan:
        1. Jeesus käski vihaamaan mm. omia vanhempia, mikä on vastoin Jumalan käskyä.
        2. Jeesus käski vihaamaan Hänen itsensä tähden, ei Jumalan tähden. >>

        .. jota ei kuitenkaan pysty Raamatun ilmoituksen kautta todistamaan, vaan kuten hän itse todistaa rivivälien ( rivivälit ovat tyhjiä, ilman kirjoitusta ) perusteella.

        Eli "henki" tunnustaa vetäisseensä Jeesuksen syntiseksi osoittamisen omasta päästään.

        Jos aloituksen perustaa Raamatun ilmoitukseen, niin pitää myös kestää sen Raamatun ilmoitukseen tapahtuva peilaus.

        Mitä siitä tulisi, jos Raamatun ilmoitusta käsiteltäisiin itsekunkin oikeana pitämiinsä Raamatun imoitusksesta poikkeaviin sanoituksiin.

        Raamatun ilmoitus on selkeä, Jeesus ei syntiä tehnyt, oli synnitön.

        Pelastuksen evankeliumin ja sydämen uskon puolesta.

        Usko Toivonen

        Jännää, että tästä on piilotettu kommentti, jonka kirjoitin eilen. Ei poistettu, vaan piilotettu. "Yliluonnollista!", tokaisi Sid Roth 😇


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Erityisesti tämä Henki on aktivoinunut uskovien ala-arvoisen nimittelyyn. Tuntuu ettei hänen (paha) himonsa pilkata - saa koskaan loppua?

      On kymmeniä ja kymmeniä "pilkkanimiä" joita hän on uskoville julkisesti postannut.... Tässä pieni otos:

      • rotta ( Henki 2023-01-01 19:15:27)
      • raatokärpänen (Henki 2022-12-18 16:04:21)
      • raadonsyöjä (Henki 2022-12-18 16:04:21)
      • "kirppujen pieruja" (tarjoilevat mielipiteet) (Henki 2023-01-03 21:05:42)
      ◦ "aivopieruja kirjoittavat" (toiset kirjoittajat)
      • "vaaniva susi" (Henki 2023-01-03 19:26:07) Henki 2023-01-01 19:15:27

      • "Kun rottaa potkaisee, se yrittää purra, sanoi aikanaan Hannu Karpo. Osuvasti sanottu."

      Henki2023-01-01 19:45:49
      • "Täytyy kait olla jatkossa entistä nopeampi, jotta saisi kiinni kaikki palstalle ilmestyneet aivopierut."

      Henki 2022-12-18 16:04:21
      • "Raatokärpäset viihtyvät kaatopaikoilla ja tunkioilla. Sen sijaan, että yrittäisi ojentaa jokaista niistä ruohonjuuritasolla, keskellä niiden elinympäristöään, kannattaa olla oman linnansa (lue elämänsä) herra ja jättää raadonsyöjät omaan arvoonsa. "


      Henki 2023-01-01 19:45:49
      • "Jos olisin yhtään pervompi, kettutytöt olisivat kimpussani 🤣"
      • (Kaikilla ei ole mitään per-vo-piireitä, eivätkä kaikki sellaisia arvosta....)


      Jos keräisi yhteen KAIKKI ne nimittelyt, joita tämän (Henki) sisuksista on julkiseen katseluun noussut, niistä saisi hyvän oppaan: Miten Pilkkaat Parhaiten Uskovia? Raamattu, Jumalaa , Jeesusta, apostoleita?

      Mutta?

      Tämä on varmaa:
      "On aika heitellä kiviä, ja on aika kerätä kivet." (Saarn 3:5)

      Niin totta kuin Herra elää ja toteuttaaa sanansa, tämä Henki joutuu keräämään KAIKKI ne pilkkaamisen ijettävät "kivet" joita on surutta heitellyt toisten Jeesuksen lampaiden päälle.

      Tämä kivien keräämisen aika ja paikka on alkanut. Pakoon ei pääse Jumalan Käden säätämistä. Yrityskin on tyhjiin raukeneva.

      On tehtävä Herran edessä tili kaikista pilkkakivistä, sanoista:
      "Sillä sanoistasi sinut julistetaan vanhurskaaksi, ja sanoistasi sinut tuomitaan syylliseksi" ( Matt 12:37)

      • Anonyymi

        Aikoinaan Jeesus ratsasti aasilla Jerusalemiin.
        Nyt aasit ratsastavat Jeesuksella eduskuntaan - ja jopa hallitukseen. Valitettavasti.


    • Anonyymi

      PalstaPilkkaaja Henki joutui turvautumaan faabeleihin, eläinsatuihin.
      Tämä tuttu taktiikka tunnetaan!

      Nyt ei ”kana juossut tien yli, eikä ”viemärirotat nauraneet” ( = Hengen sepittämiä saagoja ja ilmauksia tällä palstalla!) satusedät tarjoilevat milloin mitäkin satua, joskus Raamatusta kehitettyäkin.

      Henki 2023-08-28 13:17:32
      • ”Tapahtui kerran niin, että Tiikeri yritti keskustella Aasin kanssa.
      Aasi sanoi tiikerille: Ruoho on sinistä.
      Tiikeri vastasi: Ei, ruoho on vihreää.”

      (HENKI)
      "Pahinta ajanhukkaa on riitely hölmön ja fanaatikon kanssa, joka ei välitä totuudesta tai todellisuudesta, vaan vain uskomustensa ja illuusioidensa voitosta."
      ----------------------------------------------------------------

      Sitten TOINEN kirjoitti, ei satuja....
      Sopii Nimimerkkiin Henki - itseensä. Pahinta ajanhukkaa.!!

      Tiikeri ja leijona?

      Vitsit vitsinä..,

      Mutta kun Jumala - Taivaan Pyhä Majesteetti asettaa tämän HENGEN päätöspöytänsä eteen. Hän ei kysy sinisestä ja vihreästä. Hän kysyy:

      - Miksi ryhdyit Pilkkaamaan Pyhää Poikaani Jeesusta Kristusta?
      - MIksi herjasit Häntä syntiseksi?
      - Miksi väitit että Hän oli tehnyt syntiä, niin ja näin`
      - Oliko sinulla ( henki) lainmukainen oikeus käyttää syytös-ja tuomiovaltaa?
      - Keneltä luulet sen saaneesi?

      Ja mitä vastaa - Henki?

      Ei hänellä ole vastauksia.

      Jumala ei kuuntele valheita, ei meriselityksiä.
      Juma sanoo: Vaikene sinä syntinen pilkkaaja!
      Ja, jolla ei ole Puolustajaa ( Jeesus ja Pyhä Henki, Joh 14: 16, 26)

      - hänet armotta tuomitaan OMIEN sanojensa ja tekojensa mukaan.

      Jumalan oikeusistuin on Pyhä ja Lahjomaton.

      Voi sitä ihmistä, joka on torjunut ja lopuksi herjannut ja pilkannut Puolustajaa Jeesusta Kristusta!

      Kukaan eikä mikään voi sellaista puolustaa!
      (ottakaa opiksenne kaikki.)

      Nyt? Saadun infon mukaan tämän tapaus Henki syntimitta on täyttynyt.
      Ja kun sellainen kumuloituminen tapahtuu _ Jumalan silmissä - voi vain arvioida mitä sitten?

      • Anonyymi

        Puhuihan Jeesuskin vertauksin.


    • Anonyymi

      Kehotus ja varoitus kuuleville korville: 28.8.2023 klo 21:40

      Varokaa kaikki totiset uskovat tätä Henkeä, joka on paatunut ja täsyoppinut kavala eksyttäjä.

      Ottakaa peäsero, niinkuin Sana opettaa:

      Mitä yhteistä on Pimeydellä ja Valkeudella,
      Miten sopivat yhteen Kristus ja Beliar?
      2 Kor6: 14-16.

      "Harhaoppista ihmistä karta, varoitettuasi hän kerran tai kahdesti." Tiitus 3:9

      Te ette ehkä useat arvaakaan millaisten "henkien" vaikutuspiirissä olette kun käytte dialogia hänen kanssaan? Se on kuin näkymätön flunssatartunta.

      Ja ellei sota-asunne ole kunnossa ja aukoton ( Efe 6:12-18)
      - ja ellei teillä itsellä ole "henkien erottamisen ja arvostelemisen" armolahjaa, - ja ellette ole kunnostautuneet ns. hengellisen sodankäynnin seikkoihin ( Efe 6:12)

      - ja ellei teillä ole delegoituja valtuuksia pimeyden joukkioita vastaan?

      . Sanon kaikella vastuullisuudella:
      - Te olette riskivyöhykkeessä joutua niiden henkivaltojen sitomaksia ja piirittämäksi, jotka asuvat ja toimivat tämän Hengen kautta.

      Kysymys ei ole leikinteosta. Eikä huolettomasta keskustelusta Hengen kanssa.

      Vaan? Kavalat eksytyksen henget ovat kuin saalistavat yöeläimet, jotka ensin sotkevat ajattelun, ja ajattelun sekavuuden perästä pääsevät sitomaan ja häritsemään elämää. Siksi Jumalan Sanan KÄSKEE karttamaan harhaoppisia.

      Älkää leikkikö tulella.

      Tapaukseen Henki - ei voida enää vaikuttaa puheiden taholla. Siksi on säädetty sellaista,joka panee esteet hänen valheopeilleen. 1 Tim 1.20

      Ottakaa tämä kehotus vakavasti vastaan.

      Herra - Hyvä Paimen tahtoo suojella vilpittömiä lampaitaan.

      Kuluu enää vähän aikaa, eikä tämä Henki enää kiusaa ketään, eikä kirjoita täällä, eikä saa harjoittaa valheoppejaan.

      Jos joku kokee rukoilla hänen puolestaan, voi tehdä niin?

      Jokainen on toki vapaa päättämään ja valitsemaan.

      Tässa vaiheessa enempää ei voi varoituksessa lausua. Mutta se, joka jää nyt kertomatta antaa syyn tähän varoitukseen.

      Ilmoitettu on, että tämä Henki - pillkaaja ja valheoppien postaaja on edennyt agendassaan erittäin pitkälle. Miten pitkälle? siitä ei tässä muuta, kuin että jokainen Raamattua tunteva ymmärtää mitä tarkoittaa sana kun:
      "syntimitta täyttyy"!

    • Anonyymi

      Te jotka vastaatte näille saatananpalvojille ja muille herjaajille, itse ylläpidätte ja tuette heidän herraansa ja tämän tekoja.

      Te itse ette ole raittiissa uskossa. Jokin "Hengessä" vetää teitä puoleensa.

      Älkää eksykö, sillä tuolla mielellä myöskään te itse ette voi pelastua. Pääsette vielä Kadotukseen, pitkästi jutustelemaan näiden henkien kanssa.

      Tehkää parannus.

      Näille hengille taas ei kannata evankeliumia haaskata, sillä heille pelastus on jo liian myöhäistä, vaikka kuinka paasaisitte ja heitä kauhistelisitte.

      • Anonyymi

        Olet oikeassa.
        Ei pidä antautua väittelyihin, kiistoihin.
        Dialogeihin.

        "Näille hengille taas ei kannata evankeliumia haaskata, sillä heille pelastus on jo liian myöhäistä, vaikka kuinka paasaisitte ja heitä kauhistelisitte."
        ------------------------------------------------------------------------------

        Kaikki eivät haaskaa. On Jumalan valo valaissut, mikä pilkkaajan status on.

        Toisia varten tulee nousta "paholaista vastaan" vastustaakin.
        IKävä kyllä - myöhäistä se joskus on..


      • Anonyymi

        " Olkaa siis Jumalalle alamaiset, mutta vastustakaa perkelettä niin se teistä pakenee..."

        Jaak 3:7

        "Vastustakaa häntä lujina uskossa..." 1 Piet 5:8-9


    • Anonyymi

      Silmiinpistävä rauhallisuus ja tyyneys joilla nimim. Henki kohtaa kiukkuiset arvostelijat kertoo ihmisestä paljon.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Juurikin noin! Vastaa itse omaan ketjuunsa, nimettömänä. Tuttu juttu!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinä olet aloittaja nimimerkki "Henki", joka on tekeynyt tällä kertaa anonyymiksi. Sinun tekopyhät juonesi me kyllä tunnemme.

        Aloittaja kanssa ei kannata käydä mitään keskustelua, koska hän on saatananpalvoja, joka on vain tekeytynyt kristityksi. Todisteet ovat tässä kommentissa:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17992903/jeesuksen-synnittomyys---osa-3#comment-122835492

        Olet selvästi harhainen kun pidät jokaista anonyymiä kirjoittajaa Henkenä 😂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet selvästi harhainen kun pidät jokaista anonyymiä kirjoittajaa Henkenä 😂

        Ainakin henki on sama. Sen uskova tunnistaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet selvästi harhainen kun pidät jokaista anonyymiä kirjoittajaa Henkenä 😂

        Olet aika härski valehtelija. Tuollaista hymiötä käyttää yleensä nimimerkki Henki, joka on todistetusti saatanapalvoja. Olet siis aloittaja nimimerkki "Henki".

        Nimimerkki "Hengen" profiilissa lukee: "Kyllästynyt lukemaan henkisesti epätasapainoisten ihmisten sairaita ajatuksia."

        Hän myös sanoi: "Tervetuloa Hulluntailaisuuteen! 😂"

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17989366/jeesuksen-synnittomyys---osa-2#comment-122811408


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainakin henki on sama. Sen uskova tunnistaa.

        Henkes haisee tänne asti 💩


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet aika härski valehtelija. Tuollaista hymiötä käyttää yleensä nimimerkki Henki, joka on todistetusti saatanapalvoja. Olet siis aloittaja nimimerkki "Henki".

        Nimimerkki "Hengen" profiilissa lukee: "Kyllästynyt lukemaan henkisesti epätasapainoisten ihmisten sairaita ajatuksia."

        Hän myös sanoi: "Tervetuloa Hulluntailaisuuteen! 😂"

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17989366/jeesuksen-synnittomyys---osa-2#comment-122811408

        Miljoonat ihmiset käyttävät päivittäin hymiöitä. Vain harhaisen ihmisen mielestä ne kaikki ovat H 😂🤣😁


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet aika härski valehtelija. Tuollaista hymiötä käyttää yleensä nimimerkki Henki, joka on todistetusti saatanapalvoja. Olet siis aloittaja nimimerkki "Henki".

        Nimimerkki "Hengen" profiilissa lukee: "Kyllästynyt lukemaan henkisesti epätasapainoisten ihmisten sairaita ajatuksia."

        Hän myös sanoi: "Tervetuloa Hulluntailaisuuteen! 😂"

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17989366/jeesuksen-synnittomyys---osa-2#comment-122811408

        Mitä sinä hupsit? Minäkin käytän tuota hymiötä ja olen se Saatananpalvelija. Enkä todellakaan ole
        nimimerkki Henki. 😂

        Töttöröö!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä sinä hupsit? Minäkin käytän tuota hymiötä ja olen se Saatananpalvelija. Enkä todellakaan ole
        nimimerkki Henki. 😂

        Töttöröö!

        Sinä olet aloittaja, joka käyttää nikkiä "Henki". Jäit taas kiinni.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinä olet aloittaja, joka käyttää nikkiä "Henki". Jäit taas kiinni.

        Voin vannoa käsi oman elimeni päällä, että en ole.

        Seuraan mielenkiinnolla täällä nimimerkki Hengen kirjoituksia, koska hänen terävät ajatuksensa ja tapansa kirjoittaa miellyttävät ja kiinnostavat minua mitä suurimmassa määrin.


      • Anonyymi

        Kyllä, kunhan osaa tulkita sen oikein.

        Mm. määrätietoinen psykopaatti käyttäytyy juuri noin: loogisesti ja vailla tunteita. Kohti haluamaansa päämäärää.

        Joka tässä tapauksessa on, mikä? Pohtikaapa tätä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinä olet aloittaja nimimerkki "Henki", joka on tekeynyt tällä kertaa anonyymiksi. Sinun tekopyhät juonesi me kyllä tunnemme.

        Aloittaja kanssa ei kannata käydä mitään keskustelua, koska hän on saatananpalvoja, joka on vain tekeytynyt kristityksi. Todisteet ovat tässä kommentissa:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17992903/jeesuksen-synnittomyys---osa-3#comment-122835492

        Höpöhöpö. Minä en ole nimim. Henki mutta olen juuri tuota mieltä.


    • Anonyymi

      Raamatussa Jeesuksen suuhun on laitettu paljon muutakin kuin, mitä Jeesus itse on alunperin sanonut. Esim. koko Markuksen loppuosa Mark.16:9 alkaen on täysin tuntemattoman kulkumiehen satojen vuosien perästä tekemää lisäystä, mikä teksti on sinne riitaisassa kirkolliskokouksessa lisätty.

      Asiasta on huomautus ja varoitus -92 painoksessa.

      Jeesus ilmestyy lähimmilleen

      9 Kun Jeesus oli varhain sapatin jälkeisenä päivänä noussut kuolleista, hän ilmestyi ensiksi Magdalan Marialle, josta hän oli ajanut ulos seitsemän pahaa henkeä. [Markuksen evankeliumi päättyi alkuaan jakeeseen 16:8.Joku varhaiskristillinen kirjoittaja on täydentänyt evankelistan esitystä muualta tunnetulla, luotettavaksi katsotulla perimätiedolla.]

      Paavali oli taitava Jeesuksen puheiden kirkastaja omilla valheillaan.

      "Paavalin kirkastamia" kohtia kun siemailee, niin ne kihahtaa nopeasti päähän?

      Room. 3:7

      Sillä jos Jumalan totuus tulee minun VALHEENI kautta selvemmin julki hänen KIRKKAUDEKSEEN, miksi sitten minutkin vielä syntisenä tuomitaan?

      • Anonyymi

        Paavalin taitavat valheet uppoaa ihmiseen kuin Mora Ananiakseen ja Safiiraan talokaupan rahojen saamiseksi heiltä.



      • Anonyymi
        Henki kirjoitti:

        Vaikka Paavalin kirjoituksissa on paljon hyvääkin, on tarpeellista muistaa, että Paavalikin oli vain ihminen, jolla oli vajavainen ymmärrys.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17714837/paavalin-vajavainen-ymmarrys-(osa-2)

        Sinä kirjoitat viittaamassasi tekstissä: "Tässä toisessa osassa keskitymme jälleen Paavalin virheellisiin opetuksiin uskosta."

        Paavali ei opettanut virheellisesti. Tästä ei ole tarpeen ryhtyä väittelemään kanssasi, koska olet tunnustuksellinen saatananpalvoja, joka on vain tekeytynyt kristityksi. Todisteet löytyvät tästä kommentista:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17992903/jeesuksen-synnittomyys---osa-3#comment-122835492


    • Anonyymi

      Mitä mieltä tuomari on, kun Jumala sanoo Malakia 1: ja minä rakastin Jakobia,
      Ja vihasin Esauta; olen myös autioksi tehnyt hänen vuorensa, ja hänen perimisensä lohikärmeille erämaaksi

      Onko Jumalakin nyt pahantekijä?

      • Jos tuomarin mielipidettä kaipaa, kannattaa osoittaa kysymys oikeaan osoitteseen, pilvien yläpuolelle.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Henki kirjoitti:

        Jos tuomarin mielipidettä kaipaa, kannattaa osoittaa kysymys oikeaan osoitteseen, pilvien yläpuolelle.

        Tästä keskustelusta päätellen tuomari on nimimerkki Henki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älkää keskustelko tämän nimimerkki "Hengen" kanssa, koska hän on tunnustuksellinen saatananpalvoja. Asiasta on pitävä näyttö:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17992903/jeesuksen-synnittomyys---osa-3#comment-122835492

        Olet vainoharhainen. Pyhää vihaasi täynnä. Näin uskovaisena ei voi kuin ihmetellä. Kuinka heikkoa Jumalaa sinä oikein palvelet, kun hän tarvitsee kaltaistasi valheella puolustamaan itseään?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älkää keskustelko tämän nimimerkki "Hengen" kanssa, koska hän on tunnustuksellinen saatananpalvoja. Asiasta on pitävä näyttö:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17992903/jeesuksen-synnittomyys---osa-3#comment-122835492

        Sinun näyttösi on täysin vailla pohjaa, vailla todisteita. Sinä uskottelet ja haluat uskoa nimimerkki Hengestä noita syytöksiäsi. ”Älä sano väärää todistusta lähimmäisestäsi”, sanoo raamattukin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet vainoharhainen. Pyhää vihaasi täynnä. Näin uskovaisena ei voi kuin ihmetellä. Kuinka heikkoa Jumalaa sinä oikein palvelet, kun hän tarvitsee kaltaistasi valheella puolustamaan itseään?

        Nimimerkki "Henki" on todistetusti tunnustuksellinen saatananpalvoja, joka on vain tekeytynyt kristityksi. Tästä pitää helluntailaisia varoittaa ja sen asia näyttää monet helluntailaiset ymmärtäneen oikein hyvin.

        Tässä kommentissa on pitävä näyttö asiasta: https://keskustelu.suomi24.fi/t/17992903/jeesuksen-synnittomyys---osa-3#comment-122835492


    • Anonyymi

      Montako aloitusta aiot tehdä samasta aiheesta ?

      • Avauksesta löytyy vastaus myös tähän kysymykseen.


    • Anonyymi

      Nyt sua panetellaan tuolla toisessa ketjussa toden teolla. Käy lyömässä panettelijoille luu kurkkuun. Sulla on sana hallussa.

      • Jokainen lause ilman sisältöä on kuin hukkaan heitetty päivä. Ihmisen elämä on aivan liian lyhyt, jotta arvokasta aikaa kannattaisi tuhlata karkin viemiseen Jumalan uudestisyntyneiltä lapsukaisilta. Aikuisina voimme käyttää aikaa viisaasti myös silloin, kun lapset leikkivät omalla hiekkalaatikolla.


      • Anonyymi
        Henki kirjoitti:

        Jokainen lause ilman sisältöä on kuin hukkaan heitetty päivä. Ihmisen elämä on aivan liian lyhyt, jotta arvokasta aikaa kannattaisi tuhlata karkin viemiseen Jumalan uudestisyntyneiltä lapsukaisilta. Aikuisina voimme käyttää aikaa viisaasti myös silloin, kun lapset leikkivät omalla hiekkalaatikolla.

        Miksi keskustelet itsesi kanssa? Onko sinulla kaikki kunnossa?


      • Anonyymi
        Henki kirjoitti:

        Jokainen lause ilman sisältöä on kuin hukkaan heitetty päivä. Ihmisen elämä on aivan liian lyhyt, jotta arvokasta aikaa kannattaisi tuhlata karkin viemiseen Jumalan uudestisyntyneiltä lapsukaisilta. Aikuisina voimme käyttää aikaa viisaasti myös silloin, kun lapset leikkivät omalla hiekkalaatikolla.

        Oloko se ihan itte Henki, joka alkoi hävetä omia kommenttejaan?

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17996255/mita-lahkolaiseksi-leimaaminen-tarkoittaa-sisaltaa--(2)

        Kyseessä on tämä osa, 4.3.

        4.3. Autenttiset tekstit; todisteet
        ----------------------------------
        • Henki 2022-10-14 08:29:28
        ”Se on yksin hengellisten susien ongelma, ei meidän, jotka kuljemme Totuudessa. Ei kannata pelätä hengellisiä susia. Totuuden edessä ne luikkivat häntä koipien välissä takaisin omaan rotankoloon, mistä tulivatkin.”

        • Henki 2022-10-16 14:00:00
        ”Joillekin "Anonyymit puskista huutelijat" ry:n jäsenille puhuminen on kuin yrittäisi selittää Shakespearea kärpäslätkää pureskelevalle apinalle. Lapsetkin päiväkodissa ovat järkevämpiä.”

        • Henki 2023-01-01 19:15:27
        • "Kun rottaa potkaisee, se yrittää purra, sanoi aikanaan Hannu Karpo. Osuvasti sanottu.

        • Henki2023-01-01 19:45:49
        "Täytyy kait olla jatkossa entistä nopeampi, jotta saisi kiinni kaikki palstalle ilmestyneet aivopierut."

        • Henki 2022-12-18 16:04:21
        • "Raatokärpäset viihtyvät kaatopaikoilla ja tunkioilla. Sen sijaan, että yrittäisi ojentaa jokaista niistä ruohonjuuritasolla, keskellä niiden elinympäristöään, kannattaa olla oman linnansa (lue elämänsä) herra ja jättää raadonsyöjät omaan arvoonsa. "

        • Henki 2022-12-18 16:14:39
        • "Sinunpahan on asiasi. Jos koet, että olet valittu oikomaan maailman vääryyksiä, siitä vain hihat heilumaan ja luuta laulamaan.

        • Henki 2023-01-01 19:45:49
        • "Jos olisin yhtään pervompi, kettutytöt olisivat kimpussani 🤣"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oloko se ihan itte Henki, joka alkoi hävetä omia kommenttejaan?

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17996255/mita-lahkolaiseksi-leimaaminen-tarkoittaa-sisaltaa--(2)

        Kyseessä on tämä osa, 4.3.

        4.3. Autenttiset tekstit; todisteet
        ----------------------------------
        • Henki 2022-10-14 08:29:28
        ”Se on yksin hengellisten susien ongelma, ei meidän, jotka kuljemme Totuudessa. Ei kannata pelätä hengellisiä susia. Totuuden edessä ne luikkivat häntä koipien välissä takaisin omaan rotankoloon, mistä tulivatkin.”

        • Henki 2022-10-16 14:00:00
        ”Joillekin "Anonyymit puskista huutelijat" ry:n jäsenille puhuminen on kuin yrittäisi selittää Shakespearea kärpäslätkää pureskelevalle apinalle. Lapsetkin päiväkodissa ovat järkevämpiä.”

        • Henki 2023-01-01 19:15:27
        • "Kun rottaa potkaisee, se yrittää purra, sanoi aikanaan Hannu Karpo. Osuvasti sanottu.

        • Henki2023-01-01 19:45:49
        "Täytyy kait olla jatkossa entistä nopeampi, jotta saisi kiinni kaikki palstalle ilmestyneet aivopierut."

        • Henki 2022-12-18 16:04:21
        • "Raatokärpäset viihtyvät kaatopaikoilla ja tunkioilla. Sen sijaan, että yrittäisi ojentaa jokaista niistä ruohonjuuritasolla, keskellä niiden elinympäristöään, kannattaa olla oman linnansa (lue elämänsä) herra ja jättää raadonsyöjät omaan arvoonsa. "

        • Henki 2022-12-18 16:14:39
        • "Sinunpahan on asiasi. Jos koet, että olet valittu oikomaan maailman vääryyksiä, siitä vain hihat heilumaan ja luuta laulamaan.

        • Henki 2023-01-01 19:45:49
        • "Jos olisin yhtään pervompi, kettutytöt olisivat kimpussani 🤣"

        Spämmäämisesi ei vakuuta.


    • Anonyymi

      > Edellisen valossa näyttää kiistattomasti siltä, että Jeesus käski yksiselitteisesti vihaamaan mm. omia vanhempia, mikä on vastoin Jumalan käskyä.

      Mitä käskyä?

      • Anonyymi

        Käyt keskustelua itsesi kanssa vain nostaaksesi tätä turhaa aloitusta.


      • Anonyymi

        Kunnioita isääsi ja äitiäsi.


    • Anonyymi

      Aloittajan kanssa ei kannata käydä mitään keskusteluja. Tosin hän tekee aloituksia myös kirjautumatta, mutta ne noudattavat samaa kaavaa. Hän irrottaa asiayhdestä jonkun jakeen ja alkaa vääristelemään sitä.

      Aloituksen tehnyt nimimerkki "Henki" ei ole kristitty. Hän on vain tekeytynyt kristityksi, joka jäi kiinni siitä, että hänen ideologiansa on saatananpalvonta.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17989366/jeesuksen-synnittomyys---osa-2#comment-122829958

      Hän tunnusti olevansa saatananpalvoja kommentissa, jossa hän oli tekeytynyt anonyymiksi. Hänellä on välillä tapana kirjoittaa kirjautumattomana eri rooleissa ja nyt hän jäi taas kerran kiinni juonistaan. Tämä on niin roisia tekstiä, että asia on tullut täysin selväksi:

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17989366/jeesuksen-synnittomyys---osa-2#comment-122823845

      Aloittaja nimimerkki "Hengen" profiilissa lukee: "Kyllästynyt lukemaan henkisesti epätasapainoisten ihmisten sairaita ajatuksia."

      Hän myös sanoi: "Tervetuloa Hulluntailaisuuteen! 😂"

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17989366/jeesuksen-synnittomyys---osa-2#comment-122811408

      Kuvaus on täysin asiaton ja uskovia halveksuva. Tämä kertoo surullista tarinaa, millainen pilkkaaja on tullut tänne eksyttämään ja herjaamaan helluntailaisia.

      Hän on maininnut lempisaarnoikseen seuraavat videot, joissa on hänen mukaansa "väkevää sanaa":

      "Hottis-Juhan ja Johanna Tukiaisen järkyttävä kännisekoiluvideo!"

      "Evankelista" sexilelu Dildo Bingon emäntänä 15.12.2019"

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17990678/mika-on-lempi-saarnavideosi-youtubessa#comment-122808362

      • Anonyymi

        Spämmäämisesi ei hetkauta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Spämmäämisesi ei hetkauta.

        Kyllä sen on ottanut varteen monet helluntailaiset, jotka myös arvostelevat nimimerkki "Henkeä". Näyttö hänen ideologisesta saatananpalvonnasta on niin kiistatonta, ettei se jää huomaamatta.


    • Anonyymi

      Kysyn keskustelun avanneelta nimim. Hengeltä, pidätkö henkilökohtaisesti jotakin neljästä evankeliumista ennemmän oikeana, kuin muita? Jos pidät, mitkä seikat tukevat näkemystäsi?

      Pidätkö mahdollisena, että Raamatun kaanonin ulkopuolelle jätetyissä evankeliumeissa ja kirjoituksissa voisi olla jotakin erityisen merkittävää?

      Kiitos, että keskustelet täällä. Mukava lukea välillä ihan aitoa ja syvällistä pohdintaa.

      • Anonyymi

      • En pidä jotakin neljästä evankeliumista ennemmän oikeana ja virheellisena Yhdessä ne muodostavat kokonaisuuden, josta voimme muodostaa käsityksen Jeesuksen elämäntarinasta.

        Apokryfiset kirjat ovat oma tapauksensa. Kirjoilla ei tunnustettua asemaa juutalaisuudessa tai kristinuskossa. En koe, että näistä kirjoituksista löytyy uskoni kannalta jotain erityisen merkittävää. Kirjoituksilla on toki oma historiallinen arvonsa, mutta aihe kuuluu historioitsijoiden pelikentälle.


      • Anonyymi
        Henki kirjoitti:

        En pidä jotakin neljästä evankeliumista ennemmän oikeana ja virheellisena Yhdessä ne muodostavat kokonaisuuden, josta voimme muodostaa käsityksen Jeesuksen elämäntarinasta.

        Apokryfiset kirjat ovat oma tapauksensa. Kirjoilla ei tunnustettua asemaa juutalaisuudessa tai kristinuskossa. En koe, että näistä kirjoituksista löytyy uskoni kannalta jotain erityisen merkittävää. Kirjoituksilla on toki oma historiallinen arvonsa, mutta aihe kuuluu historioitsijoiden pelikentälle.

        Kiitos vastauksestasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos vastauksestasi.

        Täysin turha nosto. Turhia kommentteja teet itsellesi.


      • Anonyymi

        En ole nimim. Henki mutta haluan kommentoida kysymykseesi.

        Markuksen evankeliumi on kirjoitettu noin 40 vuotta Jeesuksen kuoleman jälkeen suullisista kertomuksista. Koska tieteellisesti on voitu osoittaa, että ihmismuisti korruptoituu jo parin vuoden aikana tapahtuman jälkeen, ja vieläkin enemmän, jos kertomus siirtyy henkilöltä toiselle, on myöhemmin suullisista kertomuksista kirjoitetut kertomukset epätarkempia ja vanhemmat luotettavampia. Täten seuraavaksi vanhin evankeliumi, Matteus, on jo selvästi muuttunut sisällöltään Markukseen verrattuna. Matteus on kirjoitettu noin 80jKr.-luvulla. Asia käy ilmi kaikista helpoiten vertaamalla Markusta Johannekseen, joka on kirjoitettu noin vuonna 90-95jKr.

        Markus ei tiennyt Jeesuksen olevan Jumala, ei neitsyestä syntynyt eikä kolmiyhteinen Jumala. Hän ei mainitse näitä kristinuskon peruspilareita sanallakaan. Jos sinä kirjoittaisit kirjan Jeesuksesta, niinbjättäisitkö jotakin noin merkittäviä asioita pois kirjastasi?

        Paavali kirjoitti 14 vuotta ylöskirjoittamistaan aiemmin tapahtuneista asioista noin 48jKr. Hän kertoi haastatelleensa Jeesuksen veljeä jo parisen vuotta Jeesuksen kuoleman jälkeen siitä, mitä Jeesus itseasiassa oli evankelioinut. Hän siis haastatteli suoraan silminnäkijöitä. Se tekee Paavalin omista seitsemästä Raamattuun valituista kirjoista evankeliumeja luotettavampia. Tosin Paavali ei ollut koskaan puhunut Jeesuksen kanssa tämän elinaikana. Mutta Paavali oli silti ainoa sellainen silminnäkijä ylösnousseelle Jeesukselle, joka itse kirjoittaa omasta kokemuksestaan kun näki Jeesuksen näyssään. Ei siis mitään kuulopuheita. Valitettavasti kukaan vaan ei todista Paavalin sanoja oikeaksi.

        Evankeliumien Jeesuksesta voidaan ilman Paavaliakin puhua todistettuna olemassa olleena historianhenkilönä, sillä 11 eri historian lähdettä kertoo hänestä, ja niistä seitsemän ovat toisistaan riippumattomia. Näin sanovat myös Raamatun ateistitutkijat.


      • Anonyymi
        Henki kirjoitti:

        En pidä jotakin neljästä evankeliumista ennemmän oikeana ja virheellisena Yhdessä ne muodostavat kokonaisuuden, josta voimme muodostaa käsityksen Jeesuksen elämäntarinasta.

        Apokryfiset kirjat ovat oma tapauksensa. Kirjoilla ei tunnustettua asemaa juutalaisuudessa tai kristinuskossa. En koe, että näistä kirjoituksista löytyy uskoni kannalta jotain erityisen merkittävää. Kirjoituksilla on toki oma historiallinen arvonsa, mutta aihe kuuluu historioitsijoiden pelikentälle.

        Kun kerran Jeesus piti todistettavasti ainakin yhtä apokryyfikirjaa omaan Raamattuunsa kuuluvana, niin mikset sinä usko Jeesuksen auktoriteettiin tässä asiassa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole nimim. Henki mutta haluan kommentoida kysymykseesi.

        Markuksen evankeliumi on kirjoitettu noin 40 vuotta Jeesuksen kuoleman jälkeen suullisista kertomuksista. Koska tieteellisesti on voitu osoittaa, että ihmismuisti korruptoituu jo parin vuoden aikana tapahtuman jälkeen, ja vieläkin enemmän, jos kertomus siirtyy henkilöltä toiselle, on myöhemmin suullisista kertomuksista kirjoitetut kertomukset epätarkempia ja vanhemmat luotettavampia. Täten seuraavaksi vanhin evankeliumi, Matteus, on jo selvästi muuttunut sisällöltään Markukseen verrattuna. Matteus on kirjoitettu noin 80jKr.-luvulla. Asia käy ilmi kaikista helpoiten vertaamalla Markusta Johannekseen, joka on kirjoitettu noin vuonna 90-95jKr.

        Markus ei tiennyt Jeesuksen olevan Jumala, ei neitsyestä syntynyt eikä kolmiyhteinen Jumala. Hän ei mainitse näitä kristinuskon peruspilareita sanallakaan. Jos sinä kirjoittaisit kirjan Jeesuksesta, niinbjättäisitkö jotakin noin merkittäviä asioita pois kirjastasi?

        Paavali kirjoitti 14 vuotta ylöskirjoittamistaan aiemmin tapahtuneista asioista noin 48jKr. Hän kertoi haastatelleensa Jeesuksen veljeä jo parisen vuotta Jeesuksen kuoleman jälkeen siitä, mitä Jeesus itseasiassa oli evankelioinut. Hän siis haastatteli suoraan silminnäkijöitä. Se tekee Paavalin omista seitsemästä Raamattuun valituista kirjoista evankeliumeja luotettavampia. Tosin Paavali ei ollut koskaan puhunut Jeesuksen kanssa tämän elinaikana. Mutta Paavali oli silti ainoa sellainen silminnäkijä ylösnousseelle Jeesukselle, joka itse kirjoittaa omasta kokemuksestaan kun näki Jeesuksen näyssään. Ei siis mitään kuulopuheita. Valitettavasti kukaan vaan ei todista Paavalin sanoja oikeaksi.

        Evankeliumien Jeesuksesta voidaan ilman Paavaliakin puhua todistettuna olemassa olleena historianhenkilönä, sillä 11 eri historian lähdettä kertoo hänestä, ja niistä seitsemän ovat toisistaan riippumattomia. Näin sanovat myös Raamatun ateistitutkijat.

        Kiitos myös sinulle vastauksestasi. Jokainen evankeliumi todellakin on kirjoitettu eri aikoina erilaisten ihmisten toimesta. Kuin neljä ilmansuuntaa, yhdessä ne antavat monipuolisemman kokonaisuuden. Muistaakseni jo edesmennyt David Pawson luennoi, mille ihmisryhmälle kukin evankeliumi on kirjoitettu ja mitä asioita ne painottavat. Esim. Luukas kreikkalaisille jne.

        Luen itse evankeliumeja myös rivien väleistä ja pyrin löytämään niistä sellaisia kohtia, jotka eivät ole itsestään selviä. Ne toki ovat vain tulkintaani, mutta sitäkin tarvitaan. Tällainen tutkimus on lisäksi muodostanut maailmankuvani sellaiseksi, mitä se nykyään on.

        Raamatun ulkopuolisista evankeliumeista olen myös löytänyt jonkin verran mielenkiintoista näkemystä. Ja nykyajan eri tutkijoiden ajatuksista omista kirjoistaan. Kaikki ne muodostavat (yhdessä monien muiden uskontojen kirjoitusten, tieteen, filosofoidaan, psykologian, omien kokemusteni lisäksi jne.) sellaisen kudelman, jota omalta osaltaan voidaan kutsua omaksi hengelliseksi näkemyksekseni. Siitä ei tässä kuitenkaan sen enempää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos myös sinulle vastauksestasi. Jokainen evankeliumi todellakin on kirjoitettu eri aikoina erilaisten ihmisten toimesta. Kuin neljä ilmansuuntaa, yhdessä ne antavat monipuolisemman kokonaisuuden. Muistaakseni jo edesmennyt David Pawson luennoi, mille ihmisryhmälle kukin evankeliumi on kirjoitettu ja mitä asioita ne painottavat. Esim. Luukas kreikkalaisille jne.

        Luen itse evankeliumeja myös rivien väleistä ja pyrin löytämään niistä sellaisia kohtia, jotka eivät ole itsestään selviä. Ne toki ovat vain tulkintaani, mutta sitäkin tarvitaan. Tällainen tutkimus on lisäksi muodostanut maailmankuvani sellaiseksi, mitä se nykyään on.

        Raamatun ulkopuolisista evankeliumeista olen myös löytänyt jonkin verran mielenkiintoista näkemystä. Ja nykyajan eri tutkijoiden ajatuksista omista kirjoistaan. Kaikki ne muodostavat (yhdessä monien muiden uskontojen kirjoitusten, tieteen, filosofoidaan, psykologian, omien kokemusteni lisäksi jne.) sellaisen kudelman, jota omalta osaltaan voidaan kutsua omaksi hengelliseksi näkemyksekseni. Siitä ei tässä kuitenkaan sen enempää.

        No sinähän nimimerkki "Henki" käyt nyt dialogia itsesi kanssa useilla alteregoilla. Nämä on läpinäkyvä juonesi. Muut eivät sinun kanssasi keskustele, koska kaikki tietävät sinun olevan vakaumuksellinen saatananpalvoja, mistä on tässä kommentissa todisteet:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17992903/jeesuksen-synnittomyys---osa-3#comment-122876916


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No sinähän nimimerkki "Henki" käyt nyt dialogia itsesi kanssa useilla alteregoilla. Nämä on läpinäkyvä juonesi. Muut eivät sinun kanssasi keskustele, koska kaikki tietävät sinun olevan vakaumuksellinen saatananpalvoja, mistä on tässä kommentissa todisteet:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17992903/jeesuksen-synnittomyys---osa-3#comment-122876916

        Viimeisen kerran kun vastaan sinulle:

        Minä en ole nimimerkki Henki. Haluaisin sanoa sinulle väittelyn viimeisen lauseen kuten Team Ahmassa kavereiden keskustellessa, mikä traktori oli kyseessä, mutta jätetään väliin.

        Minun hermoni eivät ole yhtä tyynet, kuin nimim. Hengen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viimeisen kerran kun vastaan sinulle:

        Minä en ole nimimerkki Henki. Haluaisin sanoa sinulle väittelyn viimeisen lauseen kuten Team Ahmassa kavereiden keskustellessa, mikä traktori oli kyseessä, mutta jätetään väliin.

        Minun hermoni eivät ole yhtä tyynet, kuin nimim. Hengen.

        Sinun viimeinen kertasi ei ole sen kummempi kuin edelliset kertasi. Juonesi tunnemme.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kun kerran Jeesus piti todistettavasti ainakin yhtä apokryyfikirjaa omaan Raamattuunsa kuuluvana, niin mikset sinä usko Jeesuksen auktoriteettiin tässä asiassa?

        Kuten totesin aiemmin, osasta ko. kirjoista ei löytynyt uskoni kannalta jotain erityisen merkittävää. Jos asia on niin, että Jeesus piti jotain apokryfikirjaa itselleen tärkeänä, kirjan tiivistetty sisältö käy todennäköisesti ilmi Jeesuksen opetuksen/opetusten kautta.


      • Anonyymi
        Henki kirjoitti:

        Kuten totesin aiemmin, osasta ko. kirjoista ei löytynyt uskoni kannalta jotain erityisen merkittävää. Jos asia on niin, että Jeesus piti jotain apokryfikirjaa itselleen tärkeänä, kirjan tiivistetty sisältö käy todennäköisesti ilmi Jeesuksen opetuksen/opetusten kautta.

        Jeesus ei uskonut Raamatun ulkopuolisiin epäraamatullisiin apogryfikirjoihin. Netissä on jaossa näitä epäraamatullisia apogryfikirjoja, joita ei kannata lukea.

        >>>ko. kirjoista ei löytynyt uskoni kannalta jotain erityisen merkittävää<<<

        Sinä et ole kristitty vaan vain tekeytynyt kristityksi. Sinun uskontosi on saatananpalvonta, josta olemme saaneet pitävän näytön. https://keskustelu.suomi24.fi/t/17992903/jeesuksen-synnittomyys---osa-3#comment-122876916


      • Anonyymi
        Henki kirjoitti:

        Kuten totesin aiemmin, osasta ko. kirjoista ei löytynyt uskoni kannalta jotain erityisen merkittävää. Jos asia on niin, että Jeesus piti jotain apokryfikirjaa itselleen tärkeänä, kirjan tiivistetty sisältö käy todennäköisesti ilmi Jeesuksen opetuksen/opetusten kautta.

        Et voi unohtaa sitä, että Jeesus piti koko Eenokin kirjaa osana omaa Raamattuaan, ei vain lainausta. Ja mehän tiedämme, että Eenokin kirja sisältää myös NYKY-kristinuskon vastaisia opetuksia. Olisiko aika mutta omaa uskomusmaailmaa!

        Katsotaanpa: esimerkkinä teksti, jonka väitetään olevan Raamatusta mutta jota ei Raamatustamme löydy. Se on todellisuudessa Eenokin kirjasta. Jeesus siis luki Eenokin kirjaa ja piti sitä osana Raamattua.

        “Joka uskoo minuun, niin kuin RAAMATUSSA sanotaan, hänen sisimmästään juoksevat elävän veden virrat.”” (Joh 7:38, FinRK)

        Kuuluuko Eenokin kirja sinun Raamattuusi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus ei uskonut Raamatun ulkopuolisiin epäraamatullisiin apogryfikirjoihin. Netissä on jaossa näitä epäraamatullisia apogryfikirjoja, joita ei kannata lukea.

        >>>ko. kirjoista ei löytynyt uskoni kannalta jotain erityisen merkittävää<<<

        Sinä et ole kristitty vaan vain tekeytynyt kristityksi. Sinun uskontosi on saatananpalvonta, josta olemme saaneet pitävän näytön. https://keskustelu.suomi24.fi/t/17992903/jeesuksen-synnittomyys---osa-3#comment-122876916

        "Jeesus ei uskonut Raamatun ulkopuolisiin epäraamatullisiin apogryfikirjoihin. "

        Todellakin PITI!

        Joko et tunne apokryyfikirjoja taikka Et tunne Raamattua!

        Jeesus piti Eenokin kirjaa osana omaa Raamattuaan, ei vain yhtä pientä lainausta.

        Jeesu lainasi Eenokin kirjaa ja sanoi, että se on osa Raamattua:

        “Joka uskoo minuun, niin kuin RAAMATUSSA sanotaan, hänen sisimmästään juoksevat elävän veden virrat.”” (Joh 7:38, FinRK)

        Miksei Eenokin kirja kuulu sinun Raamattuusi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et voi unohtaa sitä, että Jeesus piti koko Eenokin kirjaa osana omaa Raamattuaan, ei vain lainausta. Ja mehän tiedämme, että Eenokin kirja sisältää myös NYKY-kristinuskon vastaisia opetuksia. Olisiko aika mutta omaa uskomusmaailmaa!

        Katsotaanpa: esimerkkinä teksti, jonka väitetään olevan Raamatusta mutta jota ei Raamatustamme löydy. Se on todellisuudessa Eenokin kirjasta. Jeesus siis luki Eenokin kirjaa ja piti sitä osana Raamattua.

        “Joka uskoo minuun, niin kuin RAAMATUSSA sanotaan, hänen sisimmästään juoksevat elävän veden virrat.”” (Joh 7:38, FinRK)

        Kuuluuko Eenokin kirja sinun Raamattuusi?

        >>>Et voi unohtaa sitä, että Jeesus piti koko Eenokin kirjaa osana omaa Raamattuaan, ei vain lainausta.<<<

        Tällaista tietoa ei ole Raamatussa. Jeesus ei puhunut mitään Eenokista, eikä Eenokin kirjasta.

        Juudas siteeraa Eenokkia, mutta ei Eenokin kirjaa. Eenokin kirja on epäraamatullinen apogryfikirja, joka on kirjoitettu myöhemmin, eikä se sen takia kuulu Raamattuun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jeesus ei uskonut Raamatun ulkopuolisiin epäraamatullisiin apogryfikirjoihin. "

        Todellakin PITI!

        Joko et tunne apokryyfikirjoja taikka Et tunne Raamattua!

        Jeesus piti Eenokin kirjaa osana omaa Raamattuaan, ei vain yhtä pientä lainausta.

        Jeesu lainasi Eenokin kirjaa ja sanoi, että se on osa Raamattua:

        “Joka uskoo minuun, niin kuin RAAMATUSSA sanotaan, hänen sisimmästään juoksevat elävän veden virrat.”” (Joh 7:38, FinRK)

        Miksei Eenokin kirja kuulu sinun Raamattuusi?

        >>>Jeesu lainasi Eenokin kirjaa ja sanoi, että se on osa Raamattua:<<<

        Tämä lainaus ei ole Eenokin kirjasta. Jeesus ei siteerannut Eenokin kirjaa, eikä mitään muutakaan epäraamatullista apogryfikirjaa.

        Eenokin kirja on kirjoitettu myöhemmin, jossa saattaa olla lainauksia Raamatusta, mutta Jeesus ei sitä Eenokin kirjaa siteerannut.

        Tähän foorumiin on tullut yksi saatananpalvoja, joka syöttää jatkuvasti valheita. Tämäkin aloitus on nimimerkki "Hengen" tekemä, joka ei ole oikea kristitty vaan tunnustuksellinen saatananpalvoja, mistä olemme saaneet pitävän näytön:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17992903/jeesuksen-synnittomyys---osa-3#comment-122876916


    • Anonyymi

      Jeesus on oikeasti Yeshu ben Pantera: Hänen oikea isänsä lienee roomalainen sotilas???

    • Anonyymi

      Pastorimme mukaan Luukkaan evenkeliumin alkukieli on heprea. Luulen että pastori on väärässä tässä asiassa.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      244
      2140
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      82
      1836
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      74
      1534
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      109
      1255
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      64
      1150
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1115
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1044
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      970
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      891
    Aihe