Miksi mopoa ei koske nopeusrajoitukset kevyenliikenteen väylällä

Anonyymi-ap

Koko ajan vouhotetaan ja luetaan lakia sähköpyöräilijöille, että yli 25km/h ei SAA sähköpyörällä ajaa, koska se aiheuttaa vaaratilanteita kevyenliikenteen väylällä liikkuville.
MIKSI mopoja ei koske samat säännöt, vaan mopolla saa ajaa vapaasti 45km/h kevyenliikenteen väylällä, missä se on kyltillä "sallittu mopoille" osoitettu.
45km/h kulkeva ja yli 50kg painava mopo on paljon vaarallisempi, kuin vaikkapa 30km/h kulkeva shköpyörä.
Usein on tilanteita, jossa takaa kuuluu mopon pärinä ja jos pyörällä väistät reunaan, niin eikun mopo kiihdyttää vauhtiaan ja kaahaa ohi yli 40km/h.
Välillä tulee vastaan mopoja/skoottereita kahden rinnan ajavat, eivätkä juurikaan väistä.
Puhutaan, että sähköpyörä aiheuttaa vaaratilanteita muille kvyneliikenten väylällä liikkuville, eikä yli 25km/h nopeutta saa ajaa edes, vaikka tie olisi täysin tyhjä.

Jos kerran ei yli 25km/h yli saa ajaa liikenneturvallisuuteen vedoten, niin ei silloin myöskään mopoille pidä sallia yli 25km/h nopeudet kevyenliienteen väylälle, vaan siirtykööt autotielle ajamaan.
Lihasvoimalla kulkeva pyörä on eri asia, jos sillä välillä yli 30km/h nopeuten päsäee, niin ei sillä kauaa jaksa sellaista vauhtia polkea ja vauhti hidastuu nopeasti, kun polkeminen loppuu

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
      UUSI

      Koskeehan mopojakin nopeusrajoitukset. Ei missään tilanteessa saa ajaa niin lujaa kuin itse haluaa millään ajoneuvolla. Se on sitten eri asia, että joidenkin laitteiden/ajoneuvojen osalta on oma maksiminopeus, jota laite saa maksimissaan kulkea. Se ei liity väylän nopeusrajoitukseen, vaan on laitekohtainen nopeusrajoitus.

      Nopeusrajoitus on sillä kevyenliikenteen väylälläkin. Jos kevyenliikenteen väylä on tien osa, eli osa vierellä kulkevaa tietä, niin kevyenliikenteen väylää koskee sama nopeusrajoitus, kuin mitä ajoradan ajoneuvoille on osoitettu/määrätty. Jos kevyenliikenteen väylä on oma erillinen tie, niin silloin taitaa sitä koskea yleisrajoitus, joka on 50 km/h taajamissa. Sopivaa tilannenopeutta pitää silti ajaa, vaikka rajoitusnopeus on suurempi.

      Nopeusrajoitus on maksiminopeus. Sitä ei saa aina ja kaikkialla ajaa, vaan jokaisella ajoneuvon kuljettajalla on velvollisuus ajaa tilanteeseen sopivaa nopeutta. Oma nopeus pitää sovittaa tilanteen mukaan, eli esim. jalankulkijoiden lähettyvillä nopeus pitää kevyenliikenteen väylällä sovittaa jalankulkijoihin sopivaksi.

      • Anonyymi
        UUSI

        "5 §
        Turvallinen ajoneuvon ja raitiovaunun ajaminen (17.12.2020/1040)

        Ajoneuvon ja raitiovaunun nopeus ja etäisyys toiseen tienkäyttäjään on sovitettava sellaiseksi kuin liikenneturvallisuus edellyttää huomioon ottaen tien kunto, sää, keli, näkyvyys, ajoneuvon kuormitus ja kuorman laatu sekä muut olosuhteet. Ajoneuvo ja raitovaunu on kyettävä hallitsemaan kaikissa liikennetilanteissa.

        Ajoneuvo ja raitiovaunu on voitava pysäyttää edessä olevan tien näkyvällä osalla ja kaikissa ennakoitavissa tilanteissa. (17.12.2020/1040)"

        Tuossa tieliikennelain pykälässä mainitaan nopeuden sovittaminen tilanteisiin sopivaksi. Velvoite koskee kaikkia ajoneuvoja (ajoneuvojen kuljettajia).


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      159
      2518
    2. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      196
      1601
    3. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      170
      1555
    4. 79
      1291
    5. Kirkon kuoronjohtajalle varoitus

      Oulun hiippakunnan oratoriokuoro johtaja on saanut varoituksen. Lähettänyt seksuaalissävytteisiä viestejä naiskuorolais
      Luterilaisuus
      28
      1005
    6. Nyt kun pride on ohi on siks

      Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että homoseksuaalisuuden harjoittaminen on syntiä (1. Moos. 19:1-13; 3. Moos. 18:22;
      Luterilaisuus
      281
      911
    7. Miljonääri-Miehensä palkalla elelijä-Sirpa Selänne kertoo: lapsemme eivät osoita mieltä!

      Miksi osoittaisivatkaan kun saavat kaiken isin miljoonilla? Luontoakaan ei kannata suojella niin kovin kun isin autotal
      Julkkikset
      46
      897
    8. Muistatteko itsenne vuonna 1986?

      Millainen olit, mitä haaveilit? Ovatko haaveet toteutuneet, jäänyt vajaaksi vai oletko jopa saanut enemmän mitä olisit t
      Sinkut
      176
      837
    9. Miksi et mies halua

      Seksiä minun kanssa?
      Ikävä
      76
      792
    10. Et vastannut vielä

      Herättikö jokin tunteesi uudelleen vai mistä nyt tuulee?
      Ikävä
      62
      766
    Aihe