Pääsenkö taivaaseen?

Hyvä mies

Haluaisin kysyä mielipidettänne siihen, mitä minulle tapahtuu TEIDÄN mielestänne kuoleman jälkeen.

Elän hyvin pitkälle elämänohjeen "tee muille mitä haluat itsellesi tehtävän" mukaan, eli kohtelen ihmisiä ja luontoa kaikin puolin hyvin. Toimin muun muassa säännöllisesti vapaaehtoisena avustajana liikuntavammaisille nuorille ja autan silloin tällöin kahta naapurissa asuvaa vanhusta arkipäivän askareissa. Lisäksi annan suhteellisen pienistä tuloistani huomattavan osan kotimaiseen ja ulkomaiseen hyväntekeväisyyteen. Omasta mielestäni olen hyvä ihminen. En kuitenkaan kuulu mihinkään uskonnolliseen yhteisöön enkä tunnusta mitään jumalaa tai muuta korkeampaa voimaa. Uskon itseeni ja siihen, että voin omilla teoillani tehdä maailmasta paremman paikan.

Elän kuten elän siksi, että halua tuoda jotain hyvää tähän maailmaan, en siksi että voisin turvata kuolemanjälkeisen elämäni. Uskon, että kuoltuani tietoisuuteni "sammuu" ja ruumiini palaa luonnon kiertokulkuun, elämään jään korkeintaan ihmisten mieliin tekojeni kautta.

Onko teidän kaikkein fundamentalistisimpien mielipide kuitenkin se, että joudun kadotukseen jollen tunnusta jumalaa ja Jeesusta, vaikka olisinkin elänyt elämäni moitteettomammin kuin keskiverto kastettu ja uskonsa tunnustava kristitty?

85

3872

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...........

      Pääsenkös minä taivaaseen? Olen tällanen nuorimies. Uskon jumalaan.. En kuitenkaan ole mikään ns. harras uskovainen.. Käytän alkoholia säännöllisesti minulla on muutama kaveri.. Kuuntelen hiphopia ja kärsin mielenterveysongelmista...

      • Daniel 1

        Kysymykseesi on mahdotonta vastata, koskapa viimeistä tuomiota ei ole vielä pidetty. JUMALAN SANASSAHAN meille kyllä selvästi kerrotaan, että "Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen" Eli sillä ei sinänsä ole mitään merkitystä pelastuksen kannalta, kärsitkö mielenterveysongelmista vai et, tai kuunteletko hip-hoppia vai et, mutta alkoholin käytön suhteen neuvoisin kyllä olemaan tarkkana, se nimittäin on pahe, joka johtaa helposti virhearviointeihin ja ylilyönteihin, jolloin on suuri vaara, että ns. mopo karkaakin käsistä !


      • Uskovalla kuuluu olla seurakunta yhteys, yksinäinen puu ei pala kauvan se sammuu varmaa ymmärrät.


      • Anonyymi
        kotileppä kirjoitti:

        Uskovalla kuuluu olla seurakunta yhteys, yksinäinen puu ei pala kauvan se sammuu varmaa ymmärrät.

        Tuo on tyypillinen järjestökeskeinen ajattelutapa, mitä mm. ev.lut. papisto ajaa, jotta heille riittäisi rahaa maksaa palkkaa näille aatetrokareille.

        Ei niillä ole juuri muuta tavoitteita, kuin päästä säällisesti eläkkeelle.

        Miksi ihmeessä pitäisi olla jonkun seurakunnan jäsen? Voihan sitä kokoontua samanhenkisten kesken täysin vapaamuotoisesti.


    • tervemenoa vaan!

      Kaikki näyttäs olevankin kunnossa...

    • Jumalan Sana?

      Room 3:10 "niinkuin kirjoitettu on: "Ei ole ketään vanhurskasta, ei ainoatakaan,"

      Room 3:19-20. "Mutta me TIEDÄMME, että kaiken, minkä laki sanoo, sen se puhuu lain alaisille, että jokainen suu tukittaisiin ja koko maailma tulisi syylliseksi Jumalan edessä; sentähden, ETTEI MIKÄÄN LIHA tule hänen edessään VANHURSKAAKSI LAIN TEOISTA; sillä lain kautta tulee synnin tunto."

      Room 3:21-24 "Mutta nyt Jumalan vanhurskaus, josta laki ja profeetat todistavat, on ilmoitettu ilman lakia, se Jumalan vanhurskaus, joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat; sillä ei ole yhtään erotusta. Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa,"

      Room 10:9-10 "Sillä JOS SINÄ TUNNUSTAT suullasi JEESUKSEN Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut;
      sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun TUNNUSTUKSELLA PELLASTUTAAN.."

    • Daniel 1

      Kyseessä on sen verran ison luokan kysymys, että olen iloinen siitä, että päätös on ns. 'Korkeemmas käres'. Ilmeisesti homma hoidetaan niin, että koko elämäsi näytetään ikäänkuin filminauhalta, jolloin voit myös itse muodostaa mielipiteesi asiasta. Jos se mitä sanot itsestäsi pitää paikkaansa, niin saatat olla vahvoilla, sillä Matt 25:34-40 sanoo: "Tulkaa, minun isäni siunatut, ja omistakaa se valtakunta, joka on ollut teille valmistettuna maailman perustamisesta asti. 35 Sillä minun oli nälkä, ja te annoitte minulle syödä; minun oli jano, ja te annoitte minulle juoda; minä olin outo, ja te otitte minut huoneeseenne; 36 minä olin alaston, ja te vaatetitte minut; minä sairastin, ja te kävitte minua katsomassa; minä olin vankeudessa, ja te tulitte minun tyköni.' 37 Silloin vanhurskaat vastaavat hänelle sanoen: 'Herra, milloin me näimme sinut nälkäisenä ja ruokimme sinua, tai janoisena ja annoimme sinulle juoda? 38 Ja milloin me näimme sinut outona ja otimme sinut huoneeseemme, tai alastonna ja vaatetimme sinut? 39 Ja milloin me näimme sinun sairastavan tai olevan vankeudessa ja tulimme sinun tykösi?' 40 Niin Kuningas vastaa ja sanoo heille: 'Totisesti minä sanon teille: kaikki, mitä olette tehneet yhdelle näistä minun vähimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle'.

      • hyvältä vaikuttaa,

        mutta yksikään ei mene omilla ansioillaan taivaaseen!
        Hyvä on tehdä hyvää, tottakai. Kuten edellä oli esimerkkejä Sanasta, niitä mahdollisia hyviä tekoja ei huomaa olleen. Vastaavasti, jos ikään kuin kerää ansioita, ne ei kelpaakaan ilman Jeesuksen veren puhdistavaa vaikutusta. Jolla Poika on, sillä on elämä.
        Lukekaapa Raamattu läpi, niin ei tyhjät puheet sekoita teitä ja pääsette totuudesta osallisiksi.
        Siinäkin puhtaalla sydämellä, ei hakien ns. lupaa jollekin asialle irrallisilla osilla.


      • Daniel 1
        hyvältä vaikuttaa, kirjoitti:

        mutta yksikään ei mene omilla ansioillaan taivaaseen!
        Hyvä on tehdä hyvää, tottakai. Kuten edellä oli esimerkkejä Sanasta, niitä mahdollisia hyviä tekoja ei huomaa olleen. Vastaavasti, jos ikään kuin kerää ansioita, ne ei kelpaakaan ilman Jeesuksen veren puhdistavaa vaikutusta. Jolla Poika on, sillä on elämä.
        Lukekaapa Raamattu läpi, niin ei tyhjät puheet sekoita teitä ja pääsette totuudesta osallisiksi.
        Siinäkin puhtaalla sydämellä, ei hakien ns. lupaa jollekin asialle irrallisilla osilla.

        Olet osittain oikeassa, taivaaseen päästään vain armosta, mutta toisaalta ei auta hokea viimeisellä tuomiolla Herra, Herra, jos selvästi nähdään, että olet elänyt LIIAN huonon elämän, eli kun elämäsi heijastetaan esim. jollekin suurelle valotaululle ja kaikki maailman koskaan eläneet ihmiset näkevät koko elämäsi paljastettuna alusta loppuun, niin ei auta, jos väität olevasi armosta pelastettu, jos tekosi HUUTAVAT jotain ihan muuta.


    • Tämän kertomuksen lähtökohta on Raamatun Sana joka sanoo:

      Kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat Jumalan kirkkautta vailla ja saavat lahjaksi vanhurskauden Jumalan armosta. Tämä tapahtuu sen lunastuksen kautta joka on Kristuksessa (Room 3:23-24).

      Jumalan Sanan julistajalla on joskus vaikeuksia saada kuulija ymmärtämään se tosiasia että jokainen meistä on syntinen ja tarvitsee uskoa Jeesukseen pelastuakseen ja periäkseen ikuisen elämän. Jotkut ihmiset todellakin uskovat että, kun on elänyt niin hyvin kuin ymmärtää eikä ole tehnyt mitään tiettävää pahaa kenellekään niin Jumalan on melkein pakko ottaa heidät vastaan taivaaseen.

      Kukaan meistä ei pelastu omalla hyvällä elämällään. Ei vaikka olisi kuinka hyvin onnistunut elämään ja olisi maailman kiltein perheenäiti.
      Ainoa ansio jolla sinä ja minä pääsemme taivaaseen on Jeesuksen Kristuksen täytetty työ Golgatalla. Jeesus hankki sinulle ja minulle sen puhtauden ja viattomuuden jonka me tarvitsemme pelastumiseksemme.
      Tämä täytyy meidän ottaa vastaan ja omistaa sydämissämme. Sitä Raamattu nimittää Jumalan vanhurskaudeksi.
      Se on Jeesuksen viattomuus.


      Jeesus tuli pelastamaan syntisiä. Voi olla vaikea hyväksyä Jeesus Pelastajana jos kokee olevansa "hyvä ihminen". Tässä on etua synnintunnosta.

      Niin sanotun hyvänkin ihmisen voi johdattaa pelastukseen, kun Pyhä Henki johtaa keskustelua ja antaa viisauden. Jumala tahtoo puhua vilpittömälle ihmiselle ja pelastaa.
      Tästä hyvä esimerkki erään saarnaaja ystäväni kertoma tapaus. Kerron sen nyt teille.

      Ystäväni oli saarnannut eräässä kokouksessa parannuksen teon tärkeydestä ja uskosta Jeesukseen. Kokouksen päättyessä, hän meni puhuttelemaan erästä vanhempaa rouvaa. Ystäväni kysyi rouvalta, että joko hän on tehnyt parannuksen ja uskoo Jeesukseen. Rouva vastasi, ettei hänen tarvitse tehdä parannusta, koska on elänyt niin hyvin, ettei ole tehnyt mitään syntiä. Ystäväni hämmästyi tuollaisesta omavanhurskaasta vastauksesta. Hän kysyi rouvalta, että onko hän todellakin onnistunut elämään niin hyvin, ettei ole tehnyt mitään syntiä. Rouva pysyi siinä mielipiteessään, ettei ole koskaan tehnyt mitään syntiä ja ettei hänen siksi tavitse tehdä parannusta. Hän vaikutti olevan tosissaan.

      Ystäväni kysyi, että jos nyt kuitenkin sattuisi olemaan niin, että rouvalla olisi yksi synti, niin tekisikö hän siinä tapauksessa parannuksen ja uskoisi Jeesukseen? Rouva myönsi, että hän tekisi parannuksen ja uskoisi Jeesukseen jos hänellä olisi yksikin synti tunnolla.
      Ystäväni kysyi sitten häneltä että, mitä mieltä te olette, onko se hyvä, vai paha asia, kun joku tekee parannuksen ja uskoo Jeesukseen? Tähän rouva vastasi että, tottakai se on hyvä asia uskoa Jeesukseen. Tuohon ystäväni vastasi: "Te siis tunnustatte että, se on hyvä asia tehdä parannus ja uskoa Jeesukseen, mutta ette itse tahdo sitä tehdä, -niinkö?" Rouva myönsi, ettei tahdo tehdä parannusta, eikä uskoa Jeesukseen, koska oli synnitön, eikä näin ollen tarvitse parannuksen tekoa eikä Jeesusta.

      Silloin ystäväni kertoi hänelle että, nyt teille on käynyt huonosti. Te olette nyt tehnyt ensimmäisen synnin. Tämän synnit tähden te olette nyt matkalla helvettiin. Rouva oli hyvin hämmästynyt ja suorastaan järkyttynyt. Hän kysyi: "Minkä synnin olen tehnyt?" Ystäväni selitti hänelle. "Raamattu sanoo näin: "Joka ymmärtää tehdä sitä, mikä hyvää on, eikä tee, hänelle se on synniksi" (Jaak 4:17). Koska te nyt ymmärrätte, että se on oikein ja hyvä asia tehdä parannus ja uskoa Jeesukseen, ettekä tee parannusta, ettekä halua uskoa Jeesukseen, niin tämä asia on nyt tullut teille kadottavaksi synniksi. Rouva hämmästyi ja myönsi että nyt hänkin on syntinen ja tarvitsee parannuksen tekoa ja uskoa Jeesukseen.

      Ystäväni sai nyt rukoilla rouvan puolesta ja hän otti Jeesuksen vastaan Herrakseen ja Vapahtajakseen. Näin rouva tuli uskoon ja on pysynyt uskossa tähän päivään asti. Näin Jumalan Sana otti tuon naisen kiinni.
      Tämä tapaus on tosi.

      • Aritta

        Suo anteeksi että reagoin noin, mutta tuo rouva-juttu on kertakaikkiaan huvittava. :-)
        Mutta olihan hän mukana kokouksessakin niin ilmeisesti hän oli valmis käännytykseen. Tarvitsi vain pienen tönäyksen. Eikä siinä mitään pahaa ollut tietenkään. Se oli hänen tiensä.

        Minä olen synnitön joka tapauksessa. En kuitenkaan virheetön. :-)


      • Aritta kirjoitti:

        Suo anteeksi että reagoin noin, mutta tuo rouva-juttu on kertakaikkiaan huvittava. :-)
        Mutta olihan hän mukana kokouksessakin niin ilmeisesti hän oli valmis käännytykseen. Tarvitsi vain pienen tönäyksen. Eikä siinä mitään pahaa ollut tietenkään. Se oli hänen tiensä.

        Minä olen synnitön joka tapauksessa. En kuitenkaan virheetön. :-)

        Miten yksinkertaista on pelastua.
        Tuo rouva yksinkertaisesti hyväksyi Jumalan Sanan totuuden
        kohdalleen, otti sen vastaan ja PELASTUI.

        Raamattu antaa ymmärtää että, ihminen voi pelastua tässä ja nyt.
        Siis, hän kokee pelastuksen.
        Pelastuskokemusta ei voi kuvitella.
        Sen antaa Jumala.

        Pelastus tulee Jumalalta joka valtaistuimella istuu, ja Karitsalta.

        Ap.t 2:47 "Herra lisäsi heidän yhteyteensä joka päivä niitä,
        jotka saivat pelastuksen."

        Apt 16:34 "Ja hän vei heidät ylös asuntoonsa, laittoi heille
        aterian ja riemuitsi siitä, että hän ja koko hänen perheensä
        oli tullut Jumalaan uskovaksi."

        Eikös se ole ikävä viettää kadotuksessa koko ikuisuus ja muistaa
        kaikki ne kerrat jolloin olisi niin helposti voinut pelastua.

        Pelastus on täysin valmis ja vastaanotettavissa.
        Se on Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa.
        Usko ja ota vastaan, niin sinäkin pelastut.
        Ja sinä koet että se ei ole vain teorioita.
        Vielä ei ole liian myöhäistä.
        Uskon Jumalan kutsuvan sinua.

        Ps. Sanojesi perusteella voin todistaa sinulle
        että, et ole koskaan ollutkaan uskossa.
        Olet ehkä joskus ollut uskonnollinen ja mukana jossakin
        uskonnollisessa toiminnassa.
        Se ei kuitenkaan ole sama asia kuin olla uskossa.


      • Aritta
        jaikal kirjoitti:

        Miten yksinkertaista on pelastua.
        Tuo rouva yksinkertaisesti hyväksyi Jumalan Sanan totuuden
        kohdalleen, otti sen vastaan ja PELASTUI.

        Raamattu antaa ymmärtää että, ihminen voi pelastua tässä ja nyt.
        Siis, hän kokee pelastuksen.
        Pelastuskokemusta ei voi kuvitella.
        Sen antaa Jumala.

        Pelastus tulee Jumalalta joka valtaistuimella istuu, ja Karitsalta.

        Ap.t 2:47 "Herra lisäsi heidän yhteyteensä joka päivä niitä,
        jotka saivat pelastuksen."

        Apt 16:34 "Ja hän vei heidät ylös asuntoonsa, laittoi heille
        aterian ja riemuitsi siitä, että hän ja koko hänen perheensä
        oli tullut Jumalaan uskovaksi."

        Eikös se ole ikävä viettää kadotuksessa koko ikuisuus ja muistaa
        kaikki ne kerrat jolloin olisi niin helposti voinut pelastua.

        Pelastus on täysin valmis ja vastaanotettavissa.
        Se on Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa.
        Usko ja ota vastaan, niin sinäkin pelastut.
        Ja sinä koet että se ei ole vain teorioita.
        Vielä ei ole liian myöhäistä.
        Uskon Jumalan kutsuvan sinua.

        Ps. Sanojesi perusteella voin todistaa sinulle
        että, et ole koskaan ollutkaan uskossa.
        Olet ehkä joskus ollut uskonnollinen ja mukana jossakin
        uskonnollisessa toiminnassa.
        Se ei kuitenkaan ole sama asia kuin olla uskossa.

        Kukaan ei ole missään vaarassa. Ketään ei tarvitse pelastaa.

        Kyllä minä olin uskossa, mutta heräsin, onneksi.


      • Aritta kirjoitti:

        Kukaan ei ole missään vaarassa. Ketään ei tarvitse pelastaa.

        Kyllä minä olin uskossa, mutta heräsin, onneksi.

        Herra Jeesus toiselta kuolemalta:

        Ilm 21:8
        "Mutta pelkurien ja EPÄUSKOISTEN ja saastaisten ja murhaajien ja
        huorintekijäin ja velhojen ja epäjumalanpalvelijain ja kaikkien
        valhettelijain osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja
        tulikiveä palaa; tämä on toinen kuolema."

        Joh 3:18
        "Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on
        jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen."

        Et ole ollut koskaan uudestisyntynyt Jumalan lapsi.
        Et näin ollen ole luopunut uskosta, koska et ole ollutkaan uskossa.
        Olit korkeintaan uskonnollinen.


      • Aritta
        jaikal kirjoitti:

        Herra Jeesus toiselta kuolemalta:

        Ilm 21:8
        "Mutta pelkurien ja EPÄUSKOISTEN ja saastaisten ja murhaajien ja
        huorintekijäin ja velhojen ja epäjumalanpalvelijain ja kaikkien
        valhettelijain osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja
        tulikiveä palaa; tämä on toinen kuolema."

        Joh 3:18
        "Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on
        jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen."

        Et ole ollut koskaan uudestisyntynyt Jumalan lapsi.
        Et näin ollen ole luopunut uskosta, koska et ole ollutkaan uskossa.
        Olit korkeintaan uskonnollinen.

        tiedä minusta yhtään mitään. Joten et voi tietää uskossa olostanikaan.

        Olen nyt uudestisyntynyt.


      • ikävä kyllä
        Aritta kirjoitti:

        tiedä minusta yhtään mitään. Joten et voi tietää uskossa olostanikaan.

        Olen nyt uudestisyntynyt.

        Minustakin sinä olet kirjoituksillasi todistanut että et ole koskaan ollut uskossa.


      • Aritta
        ikävä kyllä kirjoitti:

        Minustakin sinä olet kirjoituksillasi todistanut että et ole koskaan ollut uskossa.

        Ja sille sama. Nykyään en ainakaan ole.


    • sappua

      Jokainen sielu palaa takaisin Jumalan valtakuntaan, tosin paljon kokeneempana kuin mitä oli lähtiessään Jumalan valtakunnasta.
      Täydellinen Jumala ei jätä työtään kesken.

    • omaa karmaasi todella hyvin.

      Kaikki pääsevät 'taivaaseen', toiset nopeammin (sinä) ja toisille se vie pidemmän ajanjakson.

      • Anonyymi

        Tuo taivaaseen pääsy näyttää olevan kuin natoon pääsy, toiset pääsee nopeammin ja toiset myöhemmin pidettyään lammasturkkia.


    • velhotar

      Jumala loi ihmisen. Ihminen palaa takaisin Jumalan luo (tuhlaaja poika)

      Jumalallekkin pätee sananlasku: se minkä taakseen jättää, sen edestään löytää. Hän ei pääse meistä eroon vaikka tahtoisi.

      Ei meitä elämä pilaa.
      elämää tämä vaan on.

      """ Niin kuin aalto uittaa aallon yli valtameren,niin selviydymme mekin toinen toistamme tukien."""

      - Risto Rasa -

    • vie taivaaseen

      Yksinkertainen vastaus ykinkertaiselle kysymykselle:

      Jeesus sanoo: Kukaan ei tule Isän tykö muutoin kuin Minun kauttani, Minä olen tie, totuus ja elämä.

      Teoillasi ei ole merkitystä, vaan rakkaudella Jeesusta kohtaan, Hän on se joka meidät vapauttaa, Hän kuoli meidän tähtemme ristillä että me pääsisimme taivastenvaltakuntaan eli vain uskomalla Jeesukseen on taivas myös sinulle avoinna, se ei muuta tarvitse kuin uskoa Häneen ja pyytää että Hän pelastaisi ja armahtasi synneistäsi. Tiedän kyllä että sinulla ei kovin syntinen olo ole kirjoituksestasi päätellen :), mutta jokainen meistä myös sinäkin on syntinen ihminen koska olemme silloin poissa Jumalan armosta.

      Toivon sydämmestäni että sinulle tämä asia aukenee ja että otat Jeesuksen vastaan silloin kun hän sinua kutsuu, niin lupaan sinulle että sen jälkeen sinulla ei ole epäselvyyttä pääsetkö taivaaseen tai että onko Jumalaa olemassa ne asiat sinulle tulee heti selväksi ja todeksi.

      • asuu

        taivaassa.


      • Anonyymi

        Se on juuri näin.


      • Anonyymi
        asuu kirjoitti:

        taivaassa.

        ... .I stuu papan oikealla puolella olevalla tuolilla


    • kuolematon sielu

      eräältä nimimerkki "Ha..." jääköön sanomatta,
      "pääseekö koko elämänsä hyvää tehnyt ja kiltti ihminen taivaaseen vaikka on eronnut kirkosta ja ei usko jumalaan eikä jeesukseen?"
      Hänen tyly vastaus oli että helvettiin joutuu.

      • ideneb

        Kun kuitenkin sinun opetuksesi mukaan taivaaseen on vain yksi OVI!!

        Ja opetat että " Jeesus on OVI"...niin miten tyly sinun vastauksesi on?


      • kuolematon sielu
        ideneb kirjoitti:

        Kun kuitenkin sinun opetuksesi mukaan taivaaseen on vain yksi OVI!!

        Ja opetat että " Jeesus on OVI"...niin miten tyly sinun vastauksesi on?

        taivaaseen?


      • ideneb
        kuolematon sielu kirjoitti:

        taivaaseen?

        " Eikä sinne ole pääsevä mitään epäpyhää eikä ketään kauhistusten tekijää, eikä valhettelijaa, vaan ainoastaan ne, jotka ovat kirjoitetut Karitsan elämänkirjaan" Ilm. 21: 27

        Seuraavaksi joutuisimme puntaroimaan, kuka on epäpyhä, kuka nikkaroi kauhistuksia, ja kuka valehtelee?

        Valehteleeko se, joka väittää että hän on kuolematon sielu!?
        Ja sitten pitäisi pohtia, kenet siihen elämänkirjaan kirjoitetaan??
        Kaikkiko?

        Jos kaikki, niin miksi on kirjoitettu: " Minä näin kuolleet suuret ja pienet seisomassa valtaistuimen edessä, ja kirjat avattiin--...lue loppuun Ilm. 20: 12

        Hm, tylyltähän se tuntuu, kun piskuinen lauma vain pääsee. mutta kuitenkin niin paljon, ettei lukemaan ihminen kykene!


      • kuolematon sielu
        ideneb kirjoitti:

        " Eikä sinne ole pääsevä mitään epäpyhää eikä ketään kauhistusten tekijää, eikä valhettelijaa, vaan ainoastaan ne, jotka ovat kirjoitetut Karitsan elämänkirjaan" Ilm. 21: 27

        Seuraavaksi joutuisimme puntaroimaan, kuka on epäpyhä, kuka nikkaroi kauhistuksia, ja kuka valehtelee?

        Valehteleeko se, joka väittää että hän on kuolematon sielu!?
        Ja sitten pitäisi pohtia, kenet siihen elämänkirjaan kirjoitetaan??
        Kaikkiko?

        Jos kaikki, niin miksi on kirjoitettu: " Minä näin kuolleet suuret ja pienet seisomassa valtaistuimen edessä, ja kirjat avattiin--...lue loppuun Ilm. 20: 12

        Hm, tylyltähän se tuntuu, kun piskuinen lauma vain pääsee. mutta kuitenkin niin paljon, ettei lukemaan ihminen kykene!

        kerron teille vaan sen minkä tiedän.


      • kuulija

        Jotka eivät ole kirjoitettu,elämänkirjaa menevät helvettiin, ne jotka ovat elämänkirjassa menevät ijankaikkiseen elämään.


      • kuolematon sielu
        kuulija kirjoitti:

        Jotka eivät ole kirjoitettu,elämänkirjaa menevät helvettiin, ne jotka ovat elämänkirjassa menevät ijankaikkiseen elämään.

        elämänkirjasta että onko nimi.
        Taivaassa en kuitenkaan kovin kauaa viihdy, vuoden tai sata saa nähdä.
        Minulla on täällä ihmiskunnan parissa vielä paljon tehtävää. Sitten joskus.
        Maatkaa te uskovaiset siläaikaa haudoissa jotain mielikuvitusolentoa odottelemassa.


      • kuoilematon sielu
        kuulija kirjoitti:

        Jotka eivät ole kirjoitettu,elämänkirjaa menevät helvettiin, ne jotka ovat elämänkirjassa menevät ijankaikkiseen elämään.

        jälleensyntymiseen uskovana siellä on satoja eli tuhansia nimiäni. Jos ei ole olen ollut sitten yhtä monta kertaa helvetissä. Siis tämämn kirjan mukaan.
        Mutta akaashisissa aikakirjoissa on ylhäällä kyllä ihan kaikki (pikkulinnun kuolemasta saakka)( saattaa olla sama kirja.


    • pääse taivaaseen

      Kukaan ei pääse taivaaseen tekojensa perusteella koska kaikki ollaan langenneita ja synnin alaisia. Teoilla ei siten periaatteessa väliä. Siksi pahinkin murhamies voi päästä taivaaseen jos tekee parannuksen ja ottaa Jeesuksen vastaan vapahtajanaan.

      • ideneb

        en pilkallisesti nauranut ollenkaan, enemmänkin sydämellisesti! hih...." Teoilla ei siten periaatteessa väliä" ,,," Siksi pahinkin murhamies, voi päästä taivaaseen, jos tekee parannuksen..JOS TEKEE...? Minkä?

        Tuo jos " tekee parannuksen" ja peilattuna " teoilla ei siten periaatteessa väliä"...sai munut purskahtamaan nauruun!

        Älä nyt vähään aikaan vielä nouse puhujapönttöön opettamaan muille pelastuksen tietä, ...muuten ei kun , hih, heh, hyvää vointia!


    • Hanna

      Asia on niin ja pysyy, että ilman Jeesusta Kristus ja Hänen sovituskuolemansa hyväksymistä omalle kohdallensa, ei kukaan voi periä taivaspaikkaa vaan joutuu kadotukseen. Jokainen ihminen on kirottu syntiinlankeemuksen tähden elipä sitten miten hyvin tahansa. Jumala tuntee ihmisen vain Golgatan sovituksen kautta. Pelastumme armosta ei ansioista. Mikään hyvä teko ei voi sovittaa ihmisen epätäydellisyyttä Jumalan edessä. Olethan sinäkin varmasti ajatellut ainakin kerran pahasti. Se että kieltää Jeesuksen Kristuksen on suurin synti ja kaninaa ja ylpeyttä Kaikkivaltiasta vastaan. Kun luet Jumalan Sanaa, opit ymmärtämään asian. Ota Jeesus Kristus Herraksi ja Vapahtajaksesi niin löydät elämä ja pelastukset. Miksi muutet et sitten hyväsy tätä jumalallista totuutaa? Joh.evank 14:6 Jeesus sanoo: Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei yksikään tule Isän tykö muuten kuin minun kautani. Joh evank. 3:16-17.

      • Aritta

        ilkeät kristityt pääsevät taivaaseen, mutta ei kiltit ei-uskovat. :-)

        Tuohon en usko tippakaan. Siinä olette perin juurin metsässä.


    • Hyvä mies

      että monen mielestä joudun kadotukseen, ellen sitten jonain päivänä tee kääntymystä. Joka tapauksessa jatkan valitsemallani tiellä, sillä omasta mielestäni se on oikea.

      Pakko kuitenkin sanoa, etten oikein ymmärrä koko kristinuskon logiikkaa, jos ihmisen teoilla ei ole loppujen lopuksi mitään merkitystä, ainostaan sillä että lopulta katuu ja tunnustaa jonkin herrakseen. Ajatelkaa jos yhteiskunnassamme olisi nykyiset lait, mutta niiden noudattamisella ei olisi mitään merkitystä. Murhaajat saisi murhata, raiskaajat raiskata ja varkaat varastella minkä ehtii, kunhan kiinni jäädessään tunnustaisivat tuomarin ylivallan ja katuisivat tekoaan, tämän jälkeen he olisivat taas samassa asemassa kuin muutkin ihmiset. En ymmärrä, mutta ilmeisesti uskonasioita ei ole tarkoitettukaan ymmärrettäviksi, pitäisi vaan uskoa.

      Jos jonain päivänä tunnen tarvetta etsiä jotain ns. "hengellistä puolta" elämääni, niin tuskin lähtisin hakemaan sitä ainakaan kristinuskosta, sen verran ahdistavalta ja jotenkin epäreilulta tuo pelastusoppi kuulostaa.

      Kaikesta huolimatta hyvää syksynjatkoa kaikille, niin uskonnollisille kuin uskonnottomille. :-)

      • Hallgrim

        että ihmiset ymmärtävät ettei hyvyys ole lähtöisin kristinuskosta saati jumalasta, vaan täysin heidän omista valinnoistaan.

        Jatka tielläsi, kuulostaa näille palstoille liiankin hyvältä. :)


      • Punkrock-vl-nuori

        Nyt mielestäni menit kyllä metsään ja rytinällä (älä loukkaannu kömpelöstä sanojen asettelusta).

        Se, että ottaa vastaan Jeesuksen ja uskoo siihen, että Hän on sovittanut kaikki synnit EI MISSÄÄN TAPAUKSESSA tarkoita sitä, että syntiä (tappaminen, varastaminen, valehtelu jne) saisi tehdä tai että se pitäisi jollain tapaa hyväksyä, ei. Sydämestään Jeesuksen sovitustyöhön uskova tahtoo luonnostaan ojentautua elämässään Jumalan sanan mukaiseen elämään, sillä sydämen usko saa aikaan halun noudattaa Vapahtajan esimerkkiä ihan ajallisissakin asioissa. Raamatusta voidaan lukea ja tulkita parhaan ymmärryksemme mukaan, mikä on oikein ja mikä väärin (syntiä). Mutta eihän se Vapahtajan esimerkin mukaan eläminen ikinä onnistu, koska me kaikki ollaan syntisiä. Syntisinä ei päästäis taivaaseen, mutta Jeesus onkin kuitannut kaikkien Häneen sydämestään uskovien synnit =)

        Vain sydämestään uskovat pelastuvat. Eikä sydämestään uskova kulje kaduilla tappamassa ja raiskaamassa. Olen kehno kirjoittaja, mutta toivottavasti ymmärrätte, mitä ajan takaa. Jumalan siunausta! =)


      • Hallgrim
        Punkrock-vl-nuori kirjoitti:

        Nyt mielestäni menit kyllä metsään ja rytinällä (älä loukkaannu kömpelöstä sanojen asettelusta).

        Se, että ottaa vastaan Jeesuksen ja uskoo siihen, että Hän on sovittanut kaikki synnit EI MISSÄÄN TAPAUKSESSA tarkoita sitä, että syntiä (tappaminen, varastaminen, valehtelu jne) saisi tehdä tai että se pitäisi jollain tapaa hyväksyä, ei. Sydämestään Jeesuksen sovitustyöhön uskova tahtoo luonnostaan ojentautua elämässään Jumalan sanan mukaiseen elämään, sillä sydämen usko saa aikaan halun noudattaa Vapahtajan esimerkkiä ihan ajallisissakin asioissa. Raamatusta voidaan lukea ja tulkita parhaan ymmärryksemme mukaan, mikä on oikein ja mikä väärin (syntiä). Mutta eihän se Vapahtajan esimerkin mukaan eläminen ikinä onnistu, koska me kaikki ollaan syntisiä. Syntisinä ei päästäis taivaaseen, mutta Jeesus onkin kuitannut kaikkien Häneen sydämestään uskovien synnit =)

        Vain sydämestään uskovat pelastuvat. Eikä sydämestään uskova kulje kaduilla tappamassa ja raiskaamassa. Olen kehno kirjoittaja, mutta toivottavasti ymmärrätte, mitä ajan takaa. Jumalan siunausta! =)

        Normaali ihmisellä on olemassa moraali, oppi oikeasta ja väärästä sekä kyky kantaa tekojensa seuraukset. Luuleeko joku todellakin että kristinuskon jumala on se joka nämä on iskostanut ihmisen päähän...

        Harvemmin olen nähnyt että ateistitkaan kulkisivat kadulla tappamassa ihmisiä enkä itsekkään sitä tee, vaikka nojaan uskoni TEIDÄN mielestä barbaarisilla ja vääräoppisille luonnonuskonnoille. Jotka HIEMAN vanhempaa perua kuin teidän jeesustelu.
        Katsos, meillä on säädetty lait tukemaan ihmisten tietoisuutta vääristä ja oikeista teoista, säädetty rangaistukset lakeja rikkovalle.
        Yhteiskunnassa jossa elämme pidetään kyllä huoli jo peruskoulusta lähtien ettei kukaan jää paitsi jokaiselle kansalaiselle kuuluvista perustiedoista.

        Uskosi on ajanut jo ihmisiä tappamaan, hävittämään tieltään muinaisuskontoja ja heidän filosofiaansa, kansojen todellisia kasvoja ja historiaa. Teidän uskonne piiristä löytyy niin pedofiili pappeja, kuin mieleltään epävakaita fundamentalisteja jotka ovat uskovia yhtä kaikki, ettekä te sitä pysty kieltämään.

        Kristinusko on katoava, eikä se ole huono asia missään muodossa.
        Valtionvaroilla joita uskonne nimissä ollaan kahmittu olisi voinut tehdä jotain oikeasti järkevää eikä syytää kannibalistisille mielettömyyksille, kuten olen jo muutamissa muissa viesteissä todennut te käyttäydytte kuin hullut ja uskotte olemattomiin.
        Jos joku NORMAALI yksilö julistaisi harjoittavansa kannibalistisia riittejä vapahtajastaan, joka kuoli tuhansia vuosia sitten, hänet korjattaisiin kadulta pois ja suositeltaisiin hoitoa.
        Toinen fakta on se, että teidänlaiset suvaitsettomat yksilöt hyökkäisivät tämän tapauksen kimppuun viskoen armottomasti lainauksia raamatusta, jokainen soveltaen sitä omiin tarpeisiinsa ja etsien numeroista merkityksiä.

        Ihmisten OIKEA ( ei kuviteltu ) onni on peräisin kyllä oikeista teoista, kanssaihmisten välittämisestä, rakkaudesta sekä pienistä asioista iloitsemisesta mutta ota huomioon että nekin KÄSITTEINÄ ovat paljon vanhempaa perua kuin kristinusko. Uskontoja tarvitsevat yksilöt jotka eivät osaa täyttää elämäänsä TODELLISILLA asioilla, vaan täyttävät elämänsä hurmeisella kohkaamisella joka ei perustu faktaan edes piiruakaan.

        Ihmettelen vain sitä että miten on mahdollista valtion tukea instituuttia joka uskoo 2000v sitten kuolleen ruumiin ylösnousuun.
        Te olette sairaita.


      • kuolematon sielu
        Hallgrim kirjoitti:

        Normaali ihmisellä on olemassa moraali, oppi oikeasta ja väärästä sekä kyky kantaa tekojensa seuraukset. Luuleeko joku todellakin että kristinuskon jumala on se joka nämä on iskostanut ihmisen päähän...

        Harvemmin olen nähnyt että ateistitkaan kulkisivat kadulla tappamassa ihmisiä enkä itsekkään sitä tee, vaikka nojaan uskoni TEIDÄN mielestä barbaarisilla ja vääräoppisille luonnonuskonnoille. Jotka HIEMAN vanhempaa perua kuin teidän jeesustelu.
        Katsos, meillä on säädetty lait tukemaan ihmisten tietoisuutta vääristä ja oikeista teoista, säädetty rangaistukset lakeja rikkovalle.
        Yhteiskunnassa jossa elämme pidetään kyllä huoli jo peruskoulusta lähtien ettei kukaan jää paitsi jokaiselle kansalaiselle kuuluvista perustiedoista.

        Uskosi on ajanut jo ihmisiä tappamaan, hävittämään tieltään muinaisuskontoja ja heidän filosofiaansa, kansojen todellisia kasvoja ja historiaa. Teidän uskonne piiristä löytyy niin pedofiili pappeja, kuin mieleltään epävakaita fundamentalisteja jotka ovat uskovia yhtä kaikki, ettekä te sitä pysty kieltämään.

        Kristinusko on katoava, eikä se ole huono asia missään muodossa.
        Valtionvaroilla joita uskonne nimissä ollaan kahmittu olisi voinut tehdä jotain oikeasti järkevää eikä syytää kannibalistisille mielettömyyksille, kuten olen jo muutamissa muissa viesteissä todennut te käyttäydytte kuin hullut ja uskotte olemattomiin.
        Jos joku NORMAALI yksilö julistaisi harjoittavansa kannibalistisia riittejä vapahtajastaan, joka kuoli tuhansia vuosia sitten, hänet korjattaisiin kadulta pois ja suositeltaisiin hoitoa.
        Toinen fakta on se, että teidänlaiset suvaitsettomat yksilöt hyökkäisivät tämän tapauksen kimppuun viskoen armottomasti lainauksia raamatusta, jokainen soveltaen sitä omiin tarpeisiinsa ja etsien numeroista merkityksiä.

        Ihmisten OIKEA ( ei kuviteltu ) onni on peräisin kyllä oikeista teoista, kanssaihmisten välittämisestä, rakkaudesta sekä pienistä asioista iloitsemisesta mutta ota huomioon että nekin KÄSITTEINÄ ovat paljon vanhempaa perua kuin kristinusko. Uskontoja tarvitsevat yksilöt jotka eivät osaa täyttää elämäänsä TODELLISILLA asioilla, vaan täyttävät elämänsä hurmeisella kohkaamisella joka ei perustu faktaan edes piiruakaan.

        Ihmettelen vain sitä että miten on mahdollista valtion tukea instituuttia joka uskoo 2000v sitten kuolleen ruumiin ylösnousuun.
        Te olette sairaita.

        kuinka hyvinkin lukenut ja älykäskin ihminen voi antaa itsenä aivopestä kristinuskon järjettömillä dogmeilla.
        Ihankuin suggestiossa he paasaavat niitä ja julistavat perkeleen opeiksi jos joku uskaltaa ajatella hiemankaan poiketa ruodusta.
        Kristinusko tulee katoamaan, se on selvä juttu.
        Odotellaan kärsivällisesti.


      • eh eh eh eh
        kuolematon sielu kirjoitti:

        kuinka hyvinkin lukenut ja älykäskin ihminen voi antaa itsenä aivopestä kristinuskon järjettömillä dogmeilla.
        Ihankuin suggestiossa he paasaavat niitä ja julistavat perkeleen opeiksi jos joku uskaltaa ajatella hiemankaan poiketa ruodusta.
        Kristinusko tulee katoamaan, se on selvä juttu.
        Odotellaan kärsivällisesti.

        Jotkut ne vaan lentelee uffoilla........


      • DeltaEssiivi
        Hallgrim kirjoitti:

        Normaali ihmisellä on olemassa moraali, oppi oikeasta ja väärästä sekä kyky kantaa tekojensa seuraukset. Luuleeko joku todellakin että kristinuskon jumala on se joka nämä on iskostanut ihmisen päähän...

        Harvemmin olen nähnyt että ateistitkaan kulkisivat kadulla tappamassa ihmisiä enkä itsekkään sitä tee, vaikka nojaan uskoni TEIDÄN mielestä barbaarisilla ja vääräoppisille luonnonuskonnoille. Jotka HIEMAN vanhempaa perua kuin teidän jeesustelu.
        Katsos, meillä on säädetty lait tukemaan ihmisten tietoisuutta vääristä ja oikeista teoista, säädetty rangaistukset lakeja rikkovalle.
        Yhteiskunnassa jossa elämme pidetään kyllä huoli jo peruskoulusta lähtien ettei kukaan jää paitsi jokaiselle kansalaiselle kuuluvista perustiedoista.

        Uskosi on ajanut jo ihmisiä tappamaan, hävittämään tieltään muinaisuskontoja ja heidän filosofiaansa, kansojen todellisia kasvoja ja historiaa. Teidän uskonne piiristä löytyy niin pedofiili pappeja, kuin mieleltään epävakaita fundamentalisteja jotka ovat uskovia yhtä kaikki, ettekä te sitä pysty kieltämään.

        Kristinusko on katoava, eikä se ole huono asia missään muodossa.
        Valtionvaroilla joita uskonne nimissä ollaan kahmittu olisi voinut tehdä jotain oikeasti järkevää eikä syytää kannibalistisille mielettömyyksille, kuten olen jo muutamissa muissa viesteissä todennut te käyttäydytte kuin hullut ja uskotte olemattomiin.
        Jos joku NORMAALI yksilö julistaisi harjoittavansa kannibalistisia riittejä vapahtajastaan, joka kuoli tuhansia vuosia sitten, hänet korjattaisiin kadulta pois ja suositeltaisiin hoitoa.
        Toinen fakta on se, että teidänlaiset suvaitsettomat yksilöt hyökkäisivät tämän tapauksen kimppuun viskoen armottomasti lainauksia raamatusta, jokainen soveltaen sitä omiin tarpeisiinsa ja etsien numeroista merkityksiä.

        Ihmisten OIKEA ( ei kuviteltu ) onni on peräisin kyllä oikeista teoista, kanssaihmisten välittämisestä, rakkaudesta sekä pienistä asioista iloitsemisesta mutta ota huomioon että nekin KÄSITTEINÄ ovat paljon vanhempaa perua kuin kristinusko. Uskontoja tarvitsevat yksilöt jotka eivät osaa täyttää elämäänsä TODELLISILLA asioilla, vaan täyttävät elämänsä hurmeisella kohkaamisella joka ei perustu faktaan edes piiruakaan.

        Ihmettelen vain sitä että miten on mahdollista valtion tukea instituuttia joka uskoo 2000v sitten kuolleen ruumiin ylösnousuun.
        Te olette sairaita.

        Mistä moraali on peräisin? Mistä moraalin kaltainen syvä eettinen prinsiippi on ihmiseen tullut? Jos uskot ihmisen kehittyneen alemmista olioista, missä vaiheessa ja mistä moraali kasvoi? Mistä käsitys oikeasta ja väärästä voi syntyä eläin-ihmislajille (=sekasikiö?), jonka olemassaolo perustui vahvimman selviämiseen? Mitä hyötyä vahvimmille yksilöille oli taistelussa ottaa huomioon heikoimmat? Eikö päinvastoin lauman kannalta heikoimmat ja hyödyttömimmät ollut tarpeen eliminoida? Mistä usko luonnonuskomuksiin tulee? Miksi sinulla on tarve uskoa luontoentiteettiin? Mistä sellainen tarve tulee? Miksi sinun uskomuksesi olisi oikeampi kuin muut uskomukset?

        Mistä ihmeestä moraalikoodit ja niiden pohjalle laaditut yhteiskuntalait eri aikoina ovat syntyneet itsekkäässä ja raa'assa hengissäselviämiskamppailussa? Peruskouluyhteiskunta kun ei niin kovin pitkään ole ollut olemassa!

        Mitä ovat kansojen todelliset kasvot? Kansoilla on ollut omia erilaisia käsityksiä, joita on syntynyt ja kuollut aikojen saatossa. Uskomuksia on jopa heimopäälliköiden käskystä vaihdettu toisiksi. Monien heimojen elämä esim. Afrikassa on ollut täynnä pelkoa brutaalien päälliköiden taikauskoisten käsitysten alaisuudessa. Tällaisiin tilanteisiin kristinusko on tuonut aivan uudenlaisen käsityksen ihmisyydestä ja rakkaudesta, joka antaa arvon jokaiselle yksilölle, heikoimmallekin. Se on muuttanut radikaalisti ihmisten elämää, mm. orjuus poistui kristinuskon vaikutuksesta. Jos kristinuskon nimissä onkin tehty paljon pahaa, teot eivät ole olleet kristinuskon sisällön mukaisia. Opin sisältö ja sitä toteuttavat ihmiset on osattava erottaa toisistaan. Mitä Jeesus kehotti seuraajiaan tekemään ja mitä ns. seuraajat ovat tehneet, ovat juuri näiden pahojen tekojen osalta toistensa äärilaitaa. Pedofiilipapit, joita runsaimmin esiintyy katolisen kirkon piirissä, on seurausta ihmisen omista vääristä käsityksistä, kun on luotu väkinäinen ja ihmisyyttä halveksiva katolisen kirkon naimattomuuden pappeussäädös.

        Mitä tekemistä mieleltään epävakailla fundamentalisteilla ja pedofiilipapeilla on aidon ja tasapainoisen uskonharjoittamisen kanssa? Ei yhtään mitään! Ei ihmisen pahuudella ratkaista totuutta vaan totuus tulee ihmisen ulkopuolelta.

        Syytöksesi 'te käyttäydytte kuin hullut' on lievästi ylimitoitetun yleistävä. Syytöksesi 'te uskotte olemattomiin' on vahvasti väärä. Jumala toimii näkyvällä tavalla maailmassa. Jos Hänen tekojaan haluaa nähdä, täytyy nöyrtyä haluamaan yhteyttä Häneen.
        Kannibalistinen riitti-syytöksesi on harhaista tulkintaa. Ehtoollinen on muistoateria, ei konkreettista ihmisen syöntiä.

        >Toinen fakta on se, että teidänlaiset suvaitsettomat yksilöt hyökkäisivät tämän tapauksen kimppuun viskoen armottomasti lainauksia raamatusta, jokainen soveltaen sitä omiin tarpeisiinsa ja etsien numeroista merkityksiä.<

        ;) Jaa, jaa, liekö perää tuossa 'faktassa'. Onhan tuolla kaduilla kaikenlaisia kulkijoita, eikä kristityt hyökkää niiden kimppuun 'armottomine lainauksineen Raamatusta'. ;)

        Totta on kyllä että kristityt myös kaduilla evankelioi, mutta tuskin kimppuun hyökäten. Ja jos joku niin tekee, silloin ei olla Hengen johdatuksessa ja osoitetaan vain tahdittomuutta.

        Ei mainitsemiesi oikeiden tekojen, kanssaihmisten välittämisen ja rakkauden käsitteiden vanhempi olemassaolo todista niiden irrallisuutta kristinuskon sisällöstä. Ihmiskunnalla on alun syntiinlankeemuksen jäljiltä sisimmässään tieto oikeasta ja väärästä vaikka se on vaihdellut ja vääristynyt aikojen kuluessa. Tästä on todellista faktaa antropologeilta. On luonnonkansoja, joilla on ollut usko yhteen luoja-jumalaan, mutta kun ei olla tiedetty miten siihen saa yhteyden, on alettu palvoa muita jumalia.
        Kadotetun Jumalan odottajat-kappaleessa on tietoa tästä:
        http://www.netikka.net/mpeltonen/siirretyt/tekstit/daniel/luku3.htm

        Väität ettei kristinusko perustu piiruakaan faktaan. No tuommoinen väite on tuulesta temmattu. Kristinusko nimenomaan on hyvin vahvasti historiaan ankkuroituva. Arkeologiset löydöt Raamatussa mainituista paikoista ja henkilöistä on vahvaa faktaa. Eikä kukaan vakavasti otettava tutkija kiellä Jeesuksen historiallisuutta, vaikkei hänen jumalallisuuteen uskoisikaan.
        http://www.netikka.net/mpeltonen/arkeologia2.htm

        >Hurmeinen kohkaaminen<

        Enpä allekirjoita elämääni moisella määreellä. Ei minun elämässäni ole ollut piiruakaan hurmeista kohkaamista missään vaiheessa. Päinvastoin, hengellisen ymmärryksen avautuminen on tuonut mielen selkeyttä ja järjen käytön avaruutta.

        Kovasti ateistitkin ovat yrittäneet esittää kristinuskon kopioväitteitään, mutta häviölle jäävät.
        10 käskyn pohjaksi on väitetty Maatin lakia, joka oli vallalla muinaisessa Egyptissä, jumalatar Maatin mukaan nimetty käsitys laista, oikeudesta ja moraalista:
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=1500000000000012&posting=22000000031883234#22000000031883234


      • Aritta
        DeltaEssiivi kirjoitti:

        Mistä moraali on peräisin? Mistä moraalin kaltainen syvä eettinen prinsiippi on ihmiseen tullut? Jos uskot ihmisen kehittyneen alemmista olioista, missä vaiheessa ja mistä moraali kasvoi? Mistä käsitys oikeasta ja väärästä voi syntyä eläin-ihmislajille (=sekasikiö?), jonka olemassaolo perustui vahvimman selviämiseen? Mitä hyötyä vahvimmille yksilöille oli taistelussa ottaa huomioon heikoimmat? Eikö päinvastoin lauman kannalta heikoimmat ja hyödyttömimmät ollut tarpeen eliminoida? Mistä usko luonnonuskomuksiin tulee? Miksi sinulla on tarve uskoa luontoentiteettiin? Mistä sellainen tarve tulee? Miksi sinun uskomuksesi olisi oikeampi kuin muut uskomukset?

        Mistä ihmeestä moraalikoodit ja niiden pohjalle laaditut yhteiskuntalait eri aikoina ovat syntyneet itsekkäässä ja raa'assa hengissäselviämiskamppailussa? Peruskouluyhteiskunta kun ei niin kovin pitkään ole ollut olemassa!

        Mitä ovat kansojen todelliset kasvot? Kansoilla on ollut omia erilaisia käsityksiä, joita on syntynyt ja kuollut aikojen saatossa. Uskomuksia on jopa heimopäälliköiden käskystä vaihdettu toisiksi. Monien heimojen elämä esim. Afrikassa on ollut täynnä pelkoa brutaalien päälliköiden taikauskoisten käsitysten alaisuudessa. Tällaisiin tilanteisiin kristinusko on tuonut aivan uudenlaisen käsityksen ihmisyydestä ja rakkaudesta, joka antaa arvon jokaiselle yksilölle, heikoimmallekin. Se on muuttanut radikaalisti ihmisten elämää, mm. orjuus poistui kristinuskon vaikutuksesta. Jos kristinuskon nimissä onkin tehty paljon pahaa, teot eivät ole olleet kristinuskon sisällön mukaisia. Opin sisältö ja sitä toteuttavat ihmiset on osattava erottaa toisistaan. Mitä Jeesus kehotti seuraajiaan tekemään ja mitä ns. seuraajat ovat tehneet, ovat juuri näiden pahojen tekojen osalta toistensa äärilaitaa. Pedofiilipapit, joita runsaimmin esiintyy katolisen kirkon piirissä, on seurausta ihmisen omista vääristä käsityksistä, kun on luotu väkinäinen ja ihmisyyttä halveksiva katolisen kirkon naimattomuuden pappeussäädös.

        Mitä tekemistä mieleltään epävakailla fundamentalisteilla ja pedofiilipapeilla on aidon ja tasapainoisen uskonharjoittamisen kanssa? Ei yhtään mitään! Ei ihmisen pahuudella ratkaista totuutta vaan totuus tulee ihmisen ulkopuolelta.

        Syytöksesi 'te käyttäydytte kuin hullut' on lievästi ylimitoitetun yleistävä. Syytöksesi 'te uskotte olemattomiin' on vahvasti väärä. Jumala toimii näkyvällä tavalla maailmassa. Jos Hänen tekojaan haluaa nähdä, täytyy nöyrtyä haluamaan yhteyttä Häneen.
        Kannibalistinen riitti-syytöksesi on harhaista tulkintaa. Ehtoollinen on muistoateria, ei konkreettista ihmisen syöntiä.

        >Toinen fakta on se, että teidänlaiset suvaitsettomat yksilöt hyökkäisivät tämän tapauksen kimppuun viskoen armottomasti lainauksia raamatusta, jokainen soveltaen sitä omiin tarpeisiinsa ja etsien numeroista merkityksiä.<

        ;) Jaa, jaa, liekö perää tuossa 'faktassa'. Onhan tuolla kaduilla kaikenlaisia kulkijoita, eikä kristityt hyökkää niiden kimppuun 'armottomine lainauksineen Raamatusta'. ;)

        Totta on kyllä että kristityt myös kaduilla evankelioi, mutta tuskin kimppuun hyökäten. Ja jos joku niin tekee, silloin ei olla Hengen johdatuksessa ja osoitetaan vain tahdittomuutta.

        Ei mainitsemiesi oikeiden tekojen, kanssaihmisten välittämisen ja rakkauden käsitteiden vanhempi olemassaolo todista niiden irrallisuutta kristinuskon sisällöstä. Ihmiskunnalla on alun syntiinlankeemuksen jäljiltä sisimmässään tieto oikeasta ja väärästä vaikka se on vaihdellut ja vääristynyt aikojen kuluessa. Tästä on todellista faktaa antropologeilta. On luonnonkansoja, joilla on ollut usko yhteen luoja-jumalaan, mutta kun ei olla tiedetty miten siihen saa yhteyden, on alettu palvoa muita jumalia.
        Kadotetun Jumalan odottajat-kappaleessa on tietoa tästä:
        http://www.netikka.net/mpeltonen/siirretyt/tekstit/daniel/luku3.htm

        Väität ettei kristinusko perustu piiruakaan faktaan. No tuommoinen väite on tuulesta temmattu. Kristinusko nimenomaan on hyvin vahvasti historiaan ankkuroituva. Arkeologiset löydöt Raamatussa mainituista paikoista ja henkilöistä on vahvaa faktaa. Eikä kukaan vakavasti otettava tutkija kiellä Jeesuksen historiallisuutta, vaikkei hänen jumalallisuuteen uskoisikaan.
        http://www.netikka.net/mpeltonen/arkeologia2.htm

        >Hurmeinen kohkaaminen<

        Enpä allekirjoita elämääni moisella määreellä. Ei minun elämässäni ole ollut piiruakaan hurmeista kohkaamista missään vaiheessa. Päinvastoin, hengellisen ymmärryksen avautuminen on tuonut mielen selkeyttä ja järjen käytön avaruutta.

        Kovasti ateistitkin ovat yrittäneet esittää kristinuskon kopioväitteitään, mutta häviölle jäävät.
        10 käskyn pohjaksi on väitetty Maatin lakia, joka oli vallalla muinaisessa Egyptissä, jumalatar Maatin mukaan nimetty käsitys laista, oikeudesta ja moraalista:
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=1500000000000012&posting=22000000031883234#22000000031883234

        Ne ovat kehittäneet ihmisen.


    • von Roosen

      Kirjoitinkin jo kysymykseni, jonka Jeesus kysyy kaikilta: "Mitä sinä teit Minulle?" Eli olet vastaamassa Hänelle:
      - kohtelen ihmisiä ja luontoa kaikin puolin hyvin.
      - Toimin muun muassa säännöllisesti vapaaehtoisena avustajana liikuntavammaisille nuorille ja
      - autan silloin tällöin kahta naapurissa asuvaa vanhusta arkipäivän askareissa.
      - Lisäksi annan suhteellisen pienistä tuloistani huomattavan osan kotimaiseen ja ulkomaiseen hyväntekeväisyyteen.
      - voin omilla teoillani tehdä maailmasta paremman paikan.

      Jos minä olisin Yeshua, mutta kun en ole, niin sanoisin, että "Olet Isäni valtakunnassa, koska teet niitä tekoja, joita näen Isäni tekevän." Mutta... kuten sanoin: "En ole Yeshua, en tiedä mitä Hän oikeasti ajattelee sinun tekemisistäsi. Riippuu sydämen asenteestasi! Jos teet auttamisesi saadaksesi kunnian ihmisiltä, niin silloin olet väärintekijä. Mutta jos kirkastat Jumalan nimeä, niin silloin olet oikeintekijä." Jätän asian Hänen päätettäväkseen: pääsetkö taivaaseen vai et.

      @)-->-->---

      • se...

        synti? Pääseekö en kanssa taivaaseen vaikka onkin hyviä tekoja mukanaan?


      • von Roosen
        se... kirjoitti:

        synti? Pääseekö en kanssa taivaaseen vaikka onkin hyviä tekoja mukanaan?

        Synti kuuluu tänne maanpäälle, ei taivaaseen. Synnit jäävät tänne. Ja sitä paitsi: usko ilman tekoja on kuollut. Ilman tekoja ei ole näyttänyt toteen uskoaan Jeesukseen (Yeshuaan). Niin.. ja vaikka tekisi maapallon kaikki hyvät teot, ei niiden tekojen perusteella oteta ketään taivaaseen.

        Minäkin voisin läkähdyttää ja uuvuttaa itseni tekemällä hyvää, mutta... se ei pelasta minua. Riittää, että uskon Yeshuaan. Se, että sanon uskovani Yeshuaan ja teen niitä tekoja, joita Hänkin tekee, osoittaa sen, että elän uskoani todeksi täällä.

        Taivaaseen pääsen vain uskoni kautta, en tekojeni, jotten kerskaisi.

        Siis: usko vain Jeesukseen, niin pääset taivaaseen.

        @)-->-->---


      • kuolematon sielu
        von Roosen kirjoitti:

        Synti kuuluu tänne maanpäälle, ei taivaaseen. Synnit jäävät tänne. Ja sitä paitsi: usko ilman tekoja on kuollut. Ilman tekoja ei ole näyttänyt toteen uskoaan Jeesukseen (Yeshuaan). Niin.. ja vaikka tekisi maapallon kaikki hyvät teot, ei niiden tekojen perusteella oteta ketään taivaaseen.

        Minäkin voisin läkähdyttää ja uuvuttaa itseni tekemällä hyvää, mutta... se ei pelasta minua. Riittää, että uskon Yeshuaan. Se, että sanon uskovani Yeshuaan ja teen niitä tekoja, joita Hänkin tekee, osoittaa sen, että elän uskoani todeksi täällä.

        Taivaaseen pääsen vain uskoni kautta, en tekojeni, jotten kerskaisi.

        Siis: usko vain Jeesukseen, niin pääset taivaaseen.

        @)-->-->---

        sukuvaakunassa hakaristi?
        No tulipahan mieleen.


      • Hallgrim
        von Roosen kirjoitti:

        Synti kuuluu tänne maanpäälle, ei taivaaseen. Synnit jäävät tänne. Ja sitä paitsi: usko ilman tekoja on kuollut. Ilman tekoja ei ole näyttänyt toteen uskoaan Jeesukseen (Yeshuaan). Niin.. ja vaikka tekisi maapallon kaikki hyvät teot, ei niiden tekojen perusteella oteta ketään taivaaseen.

        Minäkin voisin läkähdyttää ja uuvuttaa itseni tekemällä hyvää, mutta... se ei pelasta minua. Riittää, että uskon Yeshuaan. Se, että sanon uskovani Yeshuaan ja teen niitä tekoja, joita Hänkin tekee, osoittaa sen, että elän uskoani todeksi täällä.

        Taivaaseen pääsen vain uskoni kautta, en tekojeni, jotten kerskaisi.

        Siis: usko vain Jeesukseen, niin pääset taivaaseen.

        @)-->-->---

        olen huomannut että teillä riittää usko yeshuaan ja jahveeseen, sillä loppupeleissä harva teistä vaikuttaa kauhean hyvältä ihmiseltä.

        Tervepohjainen "hyvän määritys" lähtee ihmisen teoista ja siitä kuinka paljon on valmis antamaan omistaan tai tekemään toisten onnen eteen.
        Olen onnellinen siitä että minulla on perheeni jossa on aina välitetty toisista ja olen onnekas muutamista ystävistäni, joiden molempien, sekä perheen että ystävien kanssa vuorovaikutamme toistemme onneen, tuemme ja autamme toisiamme kun on tarve.
        Niin. Perheeni on ateistinen, jota sukumme edustanut jo vuosia ja sukupuun mukaan me olemme viikingeistä polveutuneita, joten pakanuus on minulle luonnollinen valinta.
        Mehän elämme syntisesti, niinkuin yllä näkyy, mutta ei nyt kuitenkaan ulkokullata tätäkään sukua, onhan meillä riitamme mutta verrattuna keskimääräiseen meillä tunnutaan tajuavan hieman syvällisemmin onnellisuuden merkityksen.

        Kristityillä tuntuu olevan aika hedonistinen näkemys itsestään, jokainen on pääsevä taivaiseen omalla näkemyksellään. Teillä ei ole edes toisiinne nähden kauhean selkeää linjaa siitä, miten taivaasenn päästään. Toisille riittää pelkkä usko, toisille kyse on saarnaamisesta jne.
        Kaikki kulminoituu siihen että itsellä on hyvä olla, itse on täydellinen ja muut syöstään alimpaan helvettiin. Ette pääse taivaaseen edes kirjanne kautta, sillä jeesus on tulematta.

        Ihmisen kasvaminen vaatii syvää tutkiskelua omaa sisintä kohtaan, eikä hedonistinen onni poikkea kaukaa materialismista. Kyse on siitä, että tyydytetään sisäinen tyhjyys jollain ja saadaan tilapäinen onnellisuus aikaiseksi. En kutsu kristittyjä silti materialisteiksi, sillä lampaathan aina kerii paimen eikä lammas itse.

        Taivaaseen ei siis pääse pelkän uskon kautta ja ilmeisesti uskovien suosimat hyvät teot ovat muuttuneet katkeraksi oman edun tavoittelemiselle ( jos kristillinen taivaaseenpääsy nyt sellainen olisi ) ja ahdinkoon joutunut uskonto yrittää nostaa uskovaistensa kautta päätään vanhalla reseptillä; pelottele, ettei ole muutakuin taivas itselle ja ikuinen kärsimys niille jotka eivät usko.

        Harmi että olemme 2000 luvulla, se uskoon pakottaminen ei enää onnistu.


      • von Roosen
        kuolematon sielu kirjoitti:

        sukuvaakunassa hakaristi?
        No tulipahan mieleen.

        .. svastika.. Ja hän, joka tietää, mistä on kyse, tietää kuka olen ja millä asialla.

        Ota ihan rauhallisesti: en ole Hitlerin kannattaja, vaikka niin saatat luulla.

        Onko sinulla sukuvaakunaa? Mitä siellä on? Kana? Muna? Vai miekka?

        @)-->-->---


      • kuolematon sielu
        von Roosen kirjoitti:

        .. svastika.. Ja hän, joka tietää, mistä on kyse, tietää kuka olen ja millä asialla.

        Ota ihan rauhallisesti: en ole Hitlerin kannattaja, vaikka niin saatat luulla.

        Onko sinulla sukuvaakunaa? Mitä siellä on? Kana? Muna? Vai miekka?

        @)-->-->---

        Von Rosen antoi sen Suomen ilmavoimien tunnukseksi.
        Natsit pilasivat vaan svastikan maineen.

        Hieno suku.

        Ei ole sukuvaakunaa, pitäisi opetella vähän heraldiikkaa ja alkaa suunnittelemaan.


      • von Roosen
        kuolematon sielu kirjoitti:

        Von Rosen antoi sen Suomen ilmavoimien tunnukseksi.
        Natsit pilasivat vaan svastikan maineen.

        Hieno suku.

        Ei ole sukuvaakunaa, pitäisi opetella vähän heraldiikkaa ja alkaa suunnittelemaan.

        Ilmavoimia tarvitaan aina ilmavoiman hallitsijaa vastaan, joten...

        Onhan sinulla "sukuvaakuna"!! Valkoisella pohjalla punainen risti! Vai joko unohdit alkuperäsi?? Toivottavasti et, sillä sinua tarvitaan.

        Etkö muista temppeliritareita? Ristiä vaatteessa? Totuuden puolustajia?

        @)-->-->---


      • kuolematon sielu
        von Roosen kirjoitti:

        Ilmavoimia tarvitaan aina ilmavoiman hallitsijaa vastaan, joten...

        Onhan sinulla "sukuvaakuna"!! Valkoisella pohjalla punainen risti! Vai joko unohdit alkuperäsi?? Toivottavasti et, sillä sinua tarvitaan.

        Etkö muista temppeliritareita? Ristiä vaatteessa? Totuuden puolustajia?

        @)-->-->---

        mennäänkö sitä nyt Ranskaan?
        Olen jotain kuullut ja da Vinci-koodin lukenut.
        Pari vuotta sitten kävin katsomassa Chartressissa heidän rakennuttamaansa isoa katetraalia. Maailman toiseksi suurin katetraali Kölnin jälkeen.


    • kuoilematon sielu

      helvettiin ei joudu kukaan kun sitä ei ole.
      Uskovaisia siellä taivaassa on vähän,
      he kun makaavat haudoissaan tiedottomassa tilassa ylöstempausta odottaen.
      Kaikki heijastuu takaisin, niin hyvät kuin pahatkin teot. Jopa ajatukset.
      Mitä kylvät sitä niität.
      Työskentele ihmiskunnan puolesta ja rakasta kaikkia eläviä olentoja niin seuraavat elämät ovat aina vain ihanampia. Niin sinä varmasti teetkin.

      • kuulija

        Ilm. Viimeinen tuomio
        Minä näin suuren valkean valtaistuimen ja sen, joka sillä istuu. Hänen kasvojensa edestä pakenivat maa ja taivas, eikä niistä jäänyt jälkeäkään. 12. Näin myös kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä. Kirjat avattiin, avattiin myös elämän kirja, ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli merkitty, kukin tekojensa mukaan. 13. Meri antoi kuolleensa, Kuolema ja Tuonela antoivat kuolleensa, ja kaikki heidät tuomittiin tekojensa mukaan. 14. Kuolema ja Tuonela heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema: tulinen järvi. 15. Jokainen, jonka nimeä ei löytynyt elämän kirjasta, heitettiin tuohon tuliseen järveen.Kaikki eivät pääse,taivaaseen.


      • kuolematon sielu
        kuulija kirjoitti:

        Ilm. Viimeinen tuomio
        Minä näin suuren valkean valtaistuimen ja sen, joka sillä istuu. Hänen kasvojensa edestä pakenivat maa ja taivas, eikä niistä jäänyt jälkeäkään. 12. Näin myös kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä. Kirjat avattiin, avattiin myös elämän kirja, ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli merkitty, kukin tekojensa mukaan. 13. Meri antoi kuolleensa, Kuolema ja Tuonela antoivat kuolleensa, ja kaikki heidät tuomittiin tekojensa mukaan. 14. Kuolema ja Tuonela heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema: tulinen järvi. 15. Jokainen, jonka nimeä ei löytynyt elämän kirjasta, heitettiin tuohon tuliseen järveen.Kaikki eivät pääse,taivaaseen.

        minun mielestä pääsee.
        Opettaahan joku teikäläisten pappikin samaa "perkeleen oppia".
        Viimeistä tuomioita ei olekkaan, no mitänyt aurinko räjähtää joskus miljoonien vuosien päästä.
        Pitkät nokoset aiotte uskovaiset ottaa haudoissanne.


      • kuulija
        kuolematon sielu kirjoitti:

        minun mielestä pääsee.
        Opettaahan joku teikäläisten pappikin samaa "perkeleen oppia".
        Viimeistä tuomioita ei olekkaan, no mitänyt aurinko räjähtää joskus miljoonien vuosien päästä.
        Pitkät nokoset aiotte uskovaiset ottaa haudoissanne.

        Liha ja veri eitosi pääse,taivaaseen siinä on oikeassa.Henki ei näekuolemaan on siirtynyt kuolemasta elämään,niillä jotka uskovat sanaan,muut menevät kuoltua tuonelaan,siellä odottavat viimeistä tuomiotaan.


      • ideneb
        kuolematon sielu kirjoitti:

        minun mielestä pääsee.
        Opettaahan joku teikäläisten pappikin samaa "perkeleen oppia".
        Viimeistä tuomioita ei olekkaan, no mitänyt aurinko räjähtää joskus miljoonien vuosien päästä.
        Pitkät nokoset aiotte uskovaiset ottaa haudoissanne.

        ...kyllä oli,...ja jos Hän on kerran OVI ja TIE Taivaaseen, niin eihän siinä paljon sinun mielipiteelläsi ole arvoa!

        Kun Jeesus saapuu tuhannen tuhansine pyhinensä maata kauhistuttamaan, niin simulla on päässä ensimmäinen mielipide: " Kuinka pääsen Hänen kirkauttaan karkuun"!!


      • kuulija
        ideneb kirjoitti:

        ...kyllä oli,...ja jos Hän on kerran OVI ja TIE Taivaaseen, niin eihän siinä paljon sinun mielipiteelläsi ole arvoa!

        Kun Jeesus saapuu tuhannen tuhansine pyhinensä maata kauhistuttamaan, niin simulla on päässä ensimmäinen mielipide: " Kuinka pääsen Hänen kirkauttaan karkuun"!!

        Hänen kirkautta ei pääsepakoon,kenkään ihminen.
        Mielipiteet eivät vaikuta yhtään mitään,tosiasiat ovt toista,jtka täyttyvät.


    • kuulija

      Kaikille jotka ottivat hänet vastaan,tunustivat kaikkisyntinsä,niille ihmisille joita vastaan on rikottu.
      Koska kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat jumalankirkkautta vailla,jotka haluavat kääntyä synneistään saava anteeksi annon jeesukselta,jumalan pojalta ei keltäänmuulta.
      Keskustele seurakunnan papinkanssa,voi rukoilla synnin päästön.

    • Anonyymi

      Pääsenkö minä taivaaseen uskon Jeesukseen ja Herraan mutta uskon myös kristallien voimaan ja siksi minulle sanotaan että en pääsisi niin voitteko kertoa teidän mielipiteitä asiaan?

    • Anonyymi

      Asia on näin:

      "Ja nämä menevät pois iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään."
      Mat. 25:46

      " Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme."
      Room. 6:23

      "Se, joka vanhurskauden tekee, on vanhurskas, niinkuin hän on vanhurskas. Joka syntiä tekee, se on perkeleestä, sillä perkele on tehnyt syntiä alusta asti. Sitä varten Jumalan Poika ilmestyi, että hän tekisi tyhjäksi perkeleen teot. Ei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä; eikä hän saata syntiä tehdä, sillä hän on Jumalasta syntynyt. Siitä käy ilmi, ketkä ovat Jumalan lapsia ja ketkä perkeleen lapsia. Kuka ikinä ei tee vanhurskautta, hän ei ole Jumalasta, ei myöskään se, joka ei veljeänsä rakasta."
      1 Joh. 3:7-10

      "Kaksi miestä meni ylös pyhäkköön rukoilemaan, toinen fariseus ja toinen publikaani. Fariseus seisoi ja rukoili itsekseen näin: 'Jumala, minä kiitän sinua, etten minä ole niin kuin muut ihmiset, riistäjät, väärämieliset, huorintekijät, enkä myöskään niinkuin tuo publikaani. Minä paastoan kahdesti viikossa; minä annan kymmenykset kaikista tuloistani.' Mutta publikaani seisoi taampana eikä edes tahtonut nostaa silmiään taivasta kohti, vaan löi rintaansa ja sanoi: 'Jumala, ole minulle syntiselle armollinen'. Minä sanon teille: tämä meni kotiinsa vanhurskaampana kuin se toinen; sillä jokainen, joka itsensä ylentää, alennetaan, mutta joka itsensä alentaa, se ylennetään."
      Luuk. 18:10-14

      "Sillä kaikki, jotka ilman lakia ovat syntiä tehneet, ne myös ilman lakia hukkuvat, ja kaikki, jotka lain alaisina ovat syntiä tehneet, ne lain mukaan tuomitaan; sillä eivät lain kuulijat ole vanhurskaita Jumalan edessä, vaan lain noudattajat vanhurskautetaan. Sillä kun pakanat, joilla ei lakia ole, luonnostansa tekevät, mitä laki vaatii, niin he, vaikka heillä ei lakia ole, ovat itse itsellensä laki ja osoittavat, että lain teot ovat kirjoitetut heidän sydämiinsä, kun heidän omatuntonsa myötä-todistaa ja heidän ajatuksensa keskenään syyttävät tai myös puolustavat heitä- sinä päivänä, jona Jumala on tuomitseva ihmisten salaisuudet Kristuksen Jeesuksen kautta, minun evankeliumini mukaan."
      Room. 2:12-16

    • Iankaikkinen elämä on vain Jeesuksen yhteydessä hänen sovintoveren kautta on pääsy iankaikkiseen elämään, armo jos kelpaa omalle kohdalle tunnustaa Jeesuksen omaksi herrakseen silloin ei voi tätä maailmaa rakastaa.

      • Anonyymi

        Ja miksi ihmeessä jumalasi ylipäänsä loi maailman ja ihmiset, jos ei tämä maailma olisi rakastamisen arvoinen?

        Et kai vaan kuvittele jumalaasi niin mustasukkaiseksi, ettei hän kestäisi sitä, että ihminen rakastaa myös maailmaa?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ja miksi ihmeessä jumalasi ylipäänsä loi maailman ja ihmiset, jos ei tämä maailma olisi rakastamisen arvoinen?

        Et kai vaan kuvittele jumalaasi niin mustasukkaiseksi, ettei hän kestäisi sitä, että ihminen rakastaa myös maailmaa?

        Koita tajuta se asiaJumala loi ihmisen omaksi kuvakseen ja antoi elämän hengen. Tämä maaillma on pahan vallassa iminen on myö pahan vaikutus piirissä lankeemusken jälkeen erossa Jumalasta. Jumalan tahto on että kaikki pelastuisivat, ihmisellä on oikeus kieltäytyä siitä valita oma tiensä joka vie lopussa kadotukseen se on sun oma valintasi mminkä tien valitset ei ole Juman syytä jos hukut helvettiin.


    • Anonyymi

      Pitää uudestisyntyä ja se tapahtuu kun pyytää Jeesusta tulemaan sydämmeen ja silloin sinne tulee Pyhä Henki ja ihminen uudestisyntyy Jumalasta. https://www.youtube.com/watch?v=Q40zAG7i8ok

    • Anonyymi

      Minä uskon että ihminen pääsee/joutuu taivaaseen tai helvettiin sanoin sen suoraan. Pääsenkö minä kumpaan koska olen varastanut kaupasta rukoilen joka päivä uskon jumalaan kerron rukouksissani huolet,synnit ja pyydän synnit anteeksi kumpaan menen? T: 10v tyttö Keravalta

    • Anonyymi

      Onttoon maapalloon pääsevät kaikki!

      • Anonyymi

        Mortadellaan mahtuu monta aasia.


    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Jos olet Jeesusken oma pääset ijankaikkiseen elämään, omassa varassa elävät hyvä imisetkään eivä pääse ijankaikkiseen elämää, vai ne jotka ovat Jeesusen omia heillä hengen sinetti siitä Jeesus meidät tunnistaan. Omissa voimissaan ei elämään pääse tarkoitan omilla teoillaan ei peri elämää.

    • Anonyymi

      Katso YouTubesta Anita Moorjani. Toisella puolen on ehdotonta rakkautta.

      • Anonyymi

        Mälli kun ränniin lähtee niin silloin taivaan portit aukenee. Aah Anita!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mälli kun ränniin lähtee niin silloin taivaan portit aukenee. Aah Anita!

        Mutta parasta on anaalianita.


    • Anonyymi

      Henkisen ihmisen joka elää lähellä Jumalaa ei tarvitse koskaan murehtia että pääseekö taivaaseen vai ei koska hän luottaa Jumalaan täysin 100 prosenttisesti eli se tarkoittaa sitä että vain Jumala voi tehdä päätöksiä että kuka menee milloin mihinkin. Itse en usko helvettiin eli minun mielipiteeni on että et mene helvettiin vaan ateistikin voi mennä taivaaseen jos hänellä on hyvä sydän.
      Jokaisella on varmasti kysymyksiisi täysin erilaisia vastauksia, olemme kaikki yksilöitä ja meillä on oikeus ajatella kuten ajattelemme.
      Olen sata varma että ateisti ystäväni on taivaassa.

      • Anonyymi

        "Olen sata varma että ateisti ystäväni on taivaassa"

        Tätä juttua en ole koskaan oikein hiffannut että mikä saa hihhulit on sijoittamaan omiin fantasiamaailmoihinsa sellaisia henkilöitä, jotka eivät niihin kuulu 🙂

        Vähän sama juttu kuin laittaisi vaikka Tarja Halosen seikkailemaan Mikki Hiiren kanssa Ankkalinnaan.


    • Anonyymi

      Joudu tuliseen järveen SSSHHAAATANAN kanssa.

      • Anonyymi

        Darth Vader vie sinut kuolemantähdelle ja nusshhhii perrshhhereikään.


    • Anonyymi

      Mitä siellä Taivaassa tarkalleen ottaen sitten tehtäisiin, veisattaisiin Hoosiannaa ikuisesti?

      Taidan jättää moisen paikan väliin...

      • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1233
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe