Telkkarissa on pyörinyt jo hyvän aikaa saarijärveläisen lääkäri Kiminkisen ohjelmasarja. Juuri äskettäin lähetetyssä ohjelmassa hänen ravintosuosituksensa samaistuivat ymmärtääkseni täysin Puskan "virallisiin" suosituksiin. Toisaalla on arvioitu tai "tiedetty", että Kiminkinen pohjustaa tv-ohjelmalla tulevaa vaaliehdokkuuttaan Keskustan toivottavana ääniharavana.
Joka tapauksessa Kiminkisen ravitsemusideologiaan voisi suunnata kritiikkiä ainakin rasva-asian kohdalla. Hänen edustamansa rasvaluokittelu noudattaa katsomisen ja kuulemisen mukaan Puskan tarjoamaa linjaa. Siis esim. voi olisi haitaksi ja sehän ei ole totta. Kovat ja pehmeät rasvat ovat pysähtyneisyyden ajan muotiin sekaisin Kiminkiselläkin. Kansaa taas "valistetaan" jo vanhentuneen "virallisen" opin mukaan.
Onko teidän toisten mieleen putkahtanut jotain samansorttisia ajatuksia Kiminkisen ohjelman kimmokkeena?
Kiminkisen tarkoitus
8
791
Vastaukset
- perjantaina
katsoessani Kiminkisen ohjelmaa.
Rasvatietous ei ole hänellä päivitetty !
Vaikka muuten mukava ja pätevä mies on varmaan.
Voi on parasta ja lusikallisen päivässä voi käyttää oliiviöljyä saadakseen sen, mitä kasvirasvoista on hyväksi saada.
Mikä vaivaa suomalaista koululääketiedettä ?
Luutuneisuus ?
Lääkäriksi valmistumisen jälkeen ei seurata enää uusien tutkimuksien tuloksia ?
Eikä ne ole edes uusia tutkimuksia, jo Pekka Puska oli väärässä
20-30 vuotta sitten.
Hyvä WanhaWaari !- WanhaWaari
Yhtenä taustapontimena "Puskan-Kiminkisen"-linjaan mahdollisen poliittisen vaikutteen lisäksi voisi arvella agribisneksen huolen huomisesta. Onhan ihmisen terveellinen ravitsemus monessa kohdassa ristiriidassa alan liiketoimintaan kuuluvan voiton maksimoimisen kanssa. Hyvänä esimerkkinä siitä asetelmasta ovat transrasvat. Samoin määritelmien hämmentäminen niin, että hyväkin rasva saadaan huonoon huutoon.
- Katkerahan sinä olet
WanhaWaari kirjoitti:
Yhtenä taustapontimena "Puskan-Kiminkisen"-linjaan mahdollisen poliittisen vaikutteen lisäksi voisi arvella agribisneksen huolen huomisesta. Onhan ihmisen terveellinen ravitsemus monessa kohdassa ristiriidassa alan liiketoimintaan kuuluvan voiton maksimoimisen kanssa. Hyvänä esimerkkinä siitä asetelmasta ovat transrasvat. Samoin määritelmien hämmentäminen niin, että hyväkin rasva saadaan huonoon huutoon.
Olisit vaan suoraan kirjoittanut maatalousvihasi etkä sotkenut Kiminkisen juttuja siihen.
- WanhaWaari
Katkerahan sinä olet kirjoitti:
Olisit vaan suoraan kirjoittanut maatalousvihasi etkä sotkenut Kiminkisen juttuja siihen.
Näköjään on paikallaan todeta laadun merkitys. Tuommoisen jonninjoutavan väittämän maatalousvihamielisyydestä kuittaan huonon maun piikkiin. Olennaista on ravinnon laatu siinä kuin koostumuskin.
Nykyään meidän ravitsemuksemme on suurelta osaltaan pitkähkön ketjun loppupäässä. Sinänsä tämä on itsestäänselvä tilanne, mutta eipä tuo taida haitata, vaikka sen mainitsen uudelleen. Kertaus on muistamisen äiti.
Vielä puoli vuosisataa sitten meillä Suomessa maataloustuotanto oli merkittävältä osaltaan luomua nykyaikaista terminologiaa käyttääkseni. Edelleen pätee se, että lähellä tuotettu ravinto on hyvää ravintoa. Edelleenkin esim. maito on parasta juuri lypsettynä. Voi olisi parasta kotona kirnuttuna entisaikaiseen tapaan. Ratkaisevan tärkeää on se, mitä lehmät ja kanat ja siat, ym. kotieläimet syövät, sillä meidän ravintomme laatu riippuu osaltaan siitä. Sama pätee myös viljelykasveihin. Myrkkyjen kylväminen viljelyksille ja puutarhoihin ei laatua paranna. Parasta on biologinen torjunta, kun tuholaistihulaisten torjuntaa ajatellaan.
Luonnollisuuden johdosta riista on hyvää ravintoa. Hirvenliha on terveellistä. Samoin parasta kalaravintoa on vapaana vedessä uinut ja kalastamalla kalastettu kala. Altaisssa kasvatettu kala on sen laatuista kuin on ollut se rehu, mitä kaloille on syötetty eikä rehun hyvyys ole aina suinkaan itsestäänselvyys. Ei meillä Suomessakaan ja vielä vähemmän esim. Norjan lohikasvatusaltaissa.
Ravinnon laatuun vaikuttaa jalostusvaihe. Ja mitä pitempi ja polveilevampi on jalostuksen ja myös jakelun ketju, sitä suuremmaksi kasvaa ravinnon laadun huononemisen riski. Laadusta puheenollen meidän ei pidä unohtaa myöskään kotikokkaamisvaihtta. Vielä kotikeittiössäkin on mahdollista huonontaa ruuan laatua taitamattomalla valmistuksella.
Ja sitten on vielä meidän itsemme määriteltävissä oleva aterioimiskulttuuri, tavat. Suosittelen päivittäisen ravinnon nauttimisen jakamista useaan osaan eli esim. pari pääruokailua ja siihen väliin sopivasti pienempiä ravintosatseja, jolloin kokonaisuus muodostuu monipuoliseksi ja elimistö saa tarvitsemaansa energiaa sopivasti niin, että ihminen jaksaa touhuta hyvässä vireessä aamusta iltaan. Toki ruokalepokin on paikallaan, jos sen pitämiseen suinkin tarjoutuu mahdollisuus. Toki meidän elämisen olosuhteemme vaihtelevat emmekä voi aina toimia ravitsemuksenkaan kohdalla "ihanteellisella"tavalla.
Lopuksi haluan vielä todeta geenimanipuloinnin uhkan. Sitä ei ilmeisestikään riittävässä määrin tiedosteta edes päätöksentekijöitten taholla. Geenimanipuloinnin torjumisen pitäisi olla jokaisessa maassa kansallinen missio sekä samalla globaalia yhteistoimintaa vaativa projekti. - väärää tietoa
WanhaWaari kirjoitti:
Yhtenä taustapontimena "Puskan-Kiminkisen"-linjaan mahdollisen poliittisen vaikutteen lisäksi voisi arvella agribisneksen huolen huomisesta. Onhan ihmisen terveellinen ravitsemus monessa kohdassa ristiriidassa alan liiketoimintaan kuuluvan voiton maksimoimisen kanssa. Hyvänä esimerkkinä siitä asetelmasta ovat transrasvat. Samoin määritelmien hämmentäminen niin, että hyväkin rasva saadaan huonoon huutoon.
Ei ihme, että ihmiset hämmentyvät ja menevät sekaisin, luulevat että kaikki kevyt-alkuiset tuotteet, rasvat mukaanlukien ovat sitä parasta, suorastaan terveellistä, vaikka asia on ihan päinvastoin.
Voi on paljon terveellisempää kuin kevytlevitteet, jotka ovat molekyylin päässä muovista.
Pahimmista, eli transrasvoista on alettu kirjoittaa ja puhua vasta ihan viimeaikoina. - tukee valitettavasti
Katkerahan sinä olet kirjoitti:
Olisit vaan suoraan kirjoittanut maatalousvihasi etkä sotkenut Kiminkisen juttuja siihen.
vääriä rasvoja ja niitten markkinointia ja myyntiä.
- Sillä sen jälkeen
väärää tietoa kirjoitti:
Ei ihme, että ihmiset hämmentyvät ja menevät sekaisin, luulevat että kaikki kevyt-alkuiset tuotteet, rasvat mukaanlukien ovat sitä parasta, suorastaan terveellistä, vaikka asia on ihan päinvastoin.
Voi on paljon terveellisempää kuin kevytlevitteet, jotka ovat molekyylin päässä muovista.
Pahimmista, eli transrasvoista on alettu kirjoittaa ja puhua vasta ihan viimeaikoina.Kun elukoille alettiin syöttää teollista keinorehua ja pellot kasvattaa teollisesti tuotetuilla lannotteilla, on ruokamme laatu kärsinyt inflaation.
Raisio ja Kemira pitävät huolen siitä, että teollisuus jyllää maataloudessa ja hallitus pitää puolestaan huolen siitä että näin tulee jatkumaan.
Pekka Puska on tämän systeemin maksettu puolestapuhuja.
Margariinihan oli sota-ajan korviketuote voille, mutta osoittautui hyväksi bisnekseksi, joten piti saada oppinut puolustaja esiin ja se oli nuori lääkäri Pekka Puska. Vuosien sinnikäs paskan puolesta puhuminen nosti hänet palkkioksi pääjohtajan korkeaan virkaan.
Suomalainen tutkimustyö elintarvikkeiden kohdalta on tuottajan maksamana aina suosiollista valmistajalle, eli tuottajalle.
Huomaatteko, että kanaloita syytetään nyt saastuneista linnuista ja munista eviran toimesta, mutta unohdetaan mikä sen epidemian aiheutti, eli Raision rehu!
Syytteet siis sinnepäin, eikä munantuottajalle, joka hyvässä uskossa kyseistä rehua käyttää, tietämättä mitenkään sen olevan viallista.
Rehu on jälleen kerran paljastunut ajankohtaiseksi ongelmaksi myös meillä Suomessa. Salmonellatartunta on voinut levitä myös kuljetusvaiheessa, kun on käytetty samoja autoja salmonellaisen ja toisaalta muutoin salmonellattoman rehun kuljettamiseen. Olisikohan siinä tilanteessa auttanut edes kuljetuskaluston desinfiointikaan vai olisiko pitänyt vaihtaa koko kalusto ja polttaa entinen ainakin tavaratilan osalta?
Muistamme aikaisemmista uutisista, mitenkä rehuun tahallisesti sekoitettu eläinperäinen jauhemössö on aiheuttanut nautaeläimille sairastumista. Olikohan se siinä hullun lehmän taudissakin sairauden "kulkeutumisalustana"? En tarkkaan muista ulkomuistin perusteella. Nautahan on kasvissyöjä.
Isot kansainväliset rehuntuottajat ovat rehumarkkinoilla vahvoissa asemissa. Suuret globaalit rehufirmat pystyvät painamaan rehunsa hintaa niin alas, että pienet paikalliset rehuntuottajat ovat suurissa vaikeuksissa kilpailutilanteessa. Meillä Suomessa Raisio on iso rehuyhtiö, mutta kansainvälisesti katsottuna sekin on pieni. Silti Raisionkaan laadunvalvonta ei ole toiminut kelvollisesti. Osansa valvonnan puutteellisuudesta saanee niskoilleen myös meidän viranomaistahomme.
Lähituotannon laadullinen varmuus tulee jälleen esille myös rehun kohdalla. Tämän meneillään olevan Raision rehukysymyksen yhteydessä on uutisoitu, mitenkä ainakin jotkut tuottajat huolehtivat myös oman karjansa tarpeita varten rehun tuottamisesta itse. Se on varmin tapa laadun takaamiseksi. Jos meidän viranomaisiltamme odotetaan laatua kohentamia päätöksiä, niin yksi selkeä päätös olisi hyvälaatuisen rehun lähituotannon aseman parantaminen rehumarkkinoilla.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ootko nainen noin mustis musta
Onhan se toki imartelevaa kun olet kaunis ja kaikkea muutakin, mutta ehkä vähän kummallista, kun ei varsinaisesti olla t745518- 353071
- 402684
Ajattelen sinua tänäkin iltana
Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin272045Kauan säkin jaksoit
Minun perässä juosta. Kunnes pahoitit mielen. Kuinka monta anteeksipyyntöä olet vailla? 🧐402032Miksi kaipaat
Ja olet elämässäni vielä kaiken tämän jälkeen? Eikö kaikki ole jo selvää välillämme?291859- 951822
- 1741752
Mietin tässä T....
Oletko jo kesälomalla.?Keli on ihanaa, ja sinä nautit veneilystä.... Edelleen käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua..241478Miehelle...
Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät941240