Labratulokset tulivat.

Chentzu

Vietetään hauska hetki lukujen parissa. Läskin syönnillä saadut tulokseni (per 3.9.09) ovat seuraavat:
fp-Trigly = 1.00
fp-Kol-LDL = 3.0
fp-Kol-HDL = 2.32
fp-Kol = 5.7
fp-Gluk = 5.5
P -Na = 140
P -Krea = 85
P -K = 4.0

täältä saa sitetn tietoa viitearvoista:

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_teos=snk&p_selaus=9078&p_osio=#9078

Eli läskillä elää varsin hyvin sanoisin.

PS huolestuneet älkää huolestuko kokonaiskolesteroliarvosta silloin kun triglyt ovat 1 tai alle. Tämä siksi, että LDL on todennäköisesti sitä isopartikkelista ja arvon kuuluukin olla suurempi terveillä.

55

3084

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • etten sanoisi

      Kok. kol/HDL suhde vain 2.5, kun "yläraja" on 4 (mitä pienempi, sen parempi). Loistavat arvot, etten sanoisi. SV-tautiriski noiden valossa olematon. HDL melkein yhtä iso kuin LDL, mikä on todella harvinaista. :) Iloisiin läskinsyömisiin!

      • Chentzu

        En ole koskaan kärsinyt sokeriaineenvaihdunnan häiriötiloista enkä siins ryhtynyt VHH:lle terveydellisten syiden pakottamana.

        Täällä on usein esitetty, että VHH on hyväksi vain sairaille ja rajatulle väestön osalle. Nämä tulokset kutenkin kumoavat tuon väitteen ja suosittelen VHH:ta kaikille terveillekkin.


      • Chentzu kirjoitti:

        En ole koskaan kärsinyt sokeriaineenvaihdunnan häiriötiloista enkä siins ryhtynyt VHH:lle terveydellisten syiden pakottamana.

        Täällä on usein esitetty, että VHH on hyväksi vain sairaille ja rajatulle väestön osalle. Nämä tulokset kutenkin kumoavat tuon väitteen ja suosittelen VHH:ta kaikille terveillekkin.

        Tervehän minäkin olin ennen kymmeniä vuosia, mutta sitten viiskymppisenä alkoi ongelmat, painon nousu, korkea verenpaine ja korkeat triglyarvot. Terveen kannattaa siirtyä VHH:lle niin ei tule näitä ongelmia.


      • kokemukseni vaan..
        kj.mattila kirjoitti:

        Tervehän minäkin olin ennen kymmeniä vuosia, mutta sitten viiskymppisenä alkoi ongelmat, painon nousu, korkea verenpaine ja korkeat triglyarvot. Terveen kannattaa siirtyä VHH:lle niin ei tule näitä ongelmia.

        jos käyttää järkeä! Minulle sopii parhaiten (painonhallitsemisessa ja kolesterolinhallinnassa) kun aamuisin syön hieman kaurapuuroa. Mitään leipää tai perunaa en syö (mitä jos leipä kerran kuussa) Tietenkin välttelen kovaa rasvaa (enkä paljoa käytä myöskään pehmeitäkään, niissäkin on energiaa) Päivittäin syön avokadon ja pähkinöitä (kourallisen) Kalaa runsaasti... Tämä on mulle täydellinen yhdistelmä!! Myös verenpaineeni parantui.


    • DM2

      Hyvältähän nuo näyttävät huomioiden kolesterolikommenttisi.

      Tuota P-Gluk -arvoa pitäisin kriittisimpänä. Se täyttää suomalaiset vaatimukset, 6,0 tai alle. USA:ssa kuitenkin on käytössä tiukempi homma, josta mainitaan mm. Käypähoitosuosituksessa.

      http://www.kaypahoito.fi/kh/kaypahoito?suositus=hoi50056#s7

      Diagnostiikka ja seulonta.

      USA:ssa on vaatimus 5,5 tai alle. Perusterveellä ihmisellä paastoarvo on noin 4,5-5,0. Ylimenevät tarkoittavat usein insuliiniresistenssin alkua. Sinun kannattaa mielestäni sopivin välein tarkistuttaa paastoarvo, että se ei ainakaan ala ryömiä vähitellen ylös. Olisiko sopiva väli esimekiksi pari vuotta(?).

      Jos Suomessa alettaisiin noudattaa USA:n mukaisia arvoja, olisi ns. esidiabeetikkoja paljon enemmän.

      Karppi.infossa on joskus ihmetelty paastoarvojen kohoamista joillakin VHH:hon siirtymisen jälkeen. Selvää syytä asiaan ei muistaakseni löydetty. En ole kuitenkaan vähään aikaan seurannut tilannetta. Paastoarvo ei kuitenkaan yleisesti nouse VHH:n takia.

      • Chentzu

        Kai minulla sitten voi olla taipumusta siihen. Oliskohan sillä merkitystä, että kun koekeen otettiin eilen klo 8:00 jälkeen ja söin vielä edellisenä iltana klo 23:15 jälkiruokakipollisen turkilaista jugurttia. Oli nimittäin pakko syödä koska siankylkiviipale päivällinen oli jo 18 reikä reikä ja syömättä ei olisi saanut olla yli 12 tuntia. Kaiken lisäksi olin Pavilla tanssimassa 3 tuntia ja tarvitsin energiaa.


      • paastoarvoa juuri minään

        Paastoarvo ei paljoa kerro. Se vaihtelee jonkin verran. 2h arvo aterian jälkeen kertoo paljon enemmän tai sokerirasituskoe. Yksittäinen mittaus on aina yksittäinen mittaus. Itseltä esim. labrassa mitattiin pikamittarilla 5,3 ja kuitenkin virallinen tulos labrasta plasmasta 6,5. Seuraavissa labrakokeissa plasmasta 5,1. Ostin sitten oman mittarin ja viimeksi paastoarvo 5,4 ja 2h aamupalan jälkeen 5,4.Kaikki eivät pysy missään tietyssä rajassa vaan osa on yli ja osa on ali, siitä tulevat nk. viitearvot. Tuollaisilla aloittajan lukemilla ei ole edes kyse aamunkoittoilmiössä, missä kasvuhormonin indusoima lipolyysi saa aikaan verensokerin nousun eli eräänlainen fysiologinen insuliiniresistenssi.


      • Chentzu

        Glukoosi

        Senkka ja 100 muuta tutkimusta
        9.7.2008
        Pertti Mustajoki ja Jarmo Kaukua

        Paastoplasman glukoosi (fP-Gluk)
        Viitearvo 1 4,0–6,1 mmol/l (millimoolia litrassa)

        Luvut on haettu Duodecim terveyskirjastosta. Voitko kommentoida kun kerran olet perehtynyt asiaan.


      • Chentzu kirjoitti:

        Kai minulla sitten voi olla taipumusta siihen. Oliskohan sillä merkitystä, että kun koekeen otettiin eilen klo 8:00 jälkeen ja söin vielä edellisenä iltana klo 23:15 jälkiruokakipollisen turkilaista jugurttia. Oli nimittäin pakko syödä koska siankylkiviipale päivällinen oli jo 18 reikä reikä ja syömättä ei olisi saanut olla yli 12 tuntia. Kaiken lisäksi olin Pavilla tanssimassa 3 tuntia ja tarvitsin energiaa.

        12 tuntia pitäisi olla ilman ruokaa ja tuo tanssikin vaikutti varmasti.


      • nykyisin monessa paikassa
        mrx-08 kirjoitti:

        12 tuntia pitäisi olla ilman ruokaa ja tuo tanssikin vaikutti varmasti.

        "paastoaika" on 10h.

        http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=snk02014

        Itsellä viimeksi 10h ja kiellettiin jopa vedenjuonti, korkeintaan lasillinen aamulla, kun Mustajoki linkissä sanoo:

        "Ohjeena on olla syömättä kymmenen tuntia ennen paastonäytteen ottoa. Tietenkään tänä aikana ei voi myöskään juoda energiaa sisältäviä juomia, esimerkiksi mehuja tai alkoholijuomia. Koska kahvi, tee, kaakao ja tupakka voivat myös vaikuttaa joihinkin tuloksiin, on suositeltavaa välttää myös niitä kymmenen tuntia ennen näytteiden ottamista. Vettä voi juoda tarpeen mukaan."

        Henkimaailman hommia...


      • paastoarvoa juuri minään kirjoitti:

        Paastoarvo ei paljoa kerro. Se vaihtelee jonkin verran. 2h arvo aterian jälkeen kertoo paljon enemmän tai sokerirasituskoe. Yksittäinen mittaus on aina yksittäinen mittaus. Itseltä esim. labrassa mitattiin pikamittarilla 5,3 ja kuitenkin virallinen tulos labrasta plasmasta 6,5. Seuraavissa labrakokeissa plasmasta 5,1. Ostin sitten oman mittarin ja viimeksi paastoarvo 5,4 ja 2h aamupalan jälkeen 5,4.Kaikki eivät pysy missään tietyssä rajassa vaan osa on yli ja osa on ali, siitä tulevat nk. viitearvot. Tuollaisilla aloittajan lukemilla ei ole edes kyse aamunkoittoilmiössä, missä kasvuhormonin indusoima lipolyysi saa aikaan verensokerin nousun eli eräänlainen fysiologinen insuliiniresistenssi.

        Eroa tulee myös mitataanko kokoverestä vai plasmasta ja jopa kokoveren ottokohtakin vaikuttaa. Yksittäisellä mittausarvolla ei ole juurikaan merkitystä vaan pitäisi ottaa ylös aika useita arvoja.


      • DM2
        Chentzu kirjoitti:

        Glukoosi

        Senkka ja 100 muuta tutkimusta
        9.7.2008
        Pertti Mustajoki ja Jarmo Kaukua

        Paastoplasman glukoosi (fP-Gluk)
        Viitearvo 1 4,0–6,1 mmol/l (millimoolia litrassa)

        Luvut on haettu Duodecim terveyskirjastosta. Voitko kommentoida kun kerran olet perehtynyt asiaan.

        Tuo haarukka on Suomessa käytössä ja esiintyy joka lähteessä. Käypähoitosuosituksessa tosin yläraja on 6,0. Kymmennyksellä ei ole juurikaan käytännön merkitystä. Tuo luku 6,1 tulee ilmeisesti yleisesti maailmalla olevasta tasaluvusta 110 mg/dl, josta saadaan 18:lla jakamalla tutumpi 6,1 mmol/l. USA:ssa tosiaan on ylärajaksi asetettu 100 mg/dl eli suomeksi 5,5 mmol/l.

        Yleensäkin asetetut verensokeriraja-arvot ovat jonkinlaisia konsensuspäätöksiä, jotka on tehty isommissa kansainvälisissä ympyröissä. Eivät sinänsä ole mitään absoluuttisia totuuksia. Lukuarvoja on ajan mittaan kaiken lisäksi siirrelty alaspäin.


      • Chentzu
        DM2 kirjoitti:

        Tuo haarukka on Suomessa käytössä ja esiintyy joka lähteessä. Käypähoitosuosituksessa tosin yläraja on 6,0. Kymmennyksellä ei ole juurikaan käytännön merkitystä. Tuo luku 6,1 tulee ilmeisesti yleisesti maailmalla olevasta tasaluvusta 110 mg/dl, josta saadaan 18:lla jakamalla tutumpi 6,1 mmol/l. USA:ssa tosiaan on ylärajaksi asetettu 100 mg/dl eli suomeksi 5,5 mmol/l.

        Yleensäkin asetetut verensokeriraja-arvot ovat jonkinlaisia konsensuspäätöksiä, jotka on tehty isommissa kansainvälisissä ympyröissä. Eivät sinänsä ole mitään absoluuttisia totuuksia. Lukuarvoja on ajan mittaan kaiken lisäksi siirrelty alaspäin.

        Tarkoittaako tuo käypähoitosuositus sitä, että se annetaan ja sitä sovelletaan diabetes 2 potilaalle? Jos näin on onko se myös relevantti luku terveelle.


      • DM2
        paastoarvoa juuri minään kirjoitti:

        Paastoarvo ei paljoa kerro. Se vaihtelee jonkin verran. 2h arvo aterian jälkeen kertoo paljon enemmän tai sokerirasituskoe. Yksittäinen mittaus on aina yksittäinen mittaus. Itseltä esim. labrassa mitattiin pikamittarilla 5,3 ja kuitenkin virallinen tulos labrasta plasmasta 6,5. Seuraavissa labrakokeissa plasmasta 5,1. Ostin sitten oman mittarin ja viimeksi paastoarvo 5,4 ja 2h aamupalan jälkeen 5,4.Kaikki eivät pysy missään tietyssä rajassa vaan osa on yli ja osa on ali, siitä tulevat nk. viitearvot. Tuollaisilla aloittajan lukemilla ei ole edes kyse aamunkoittoilmiössä, missä kasvuhormonin indusoima lipolyysi saa aikaan verensokerin nousun eli eräänlainen fysiologinen insuliiniresistenssi.

        Eri mittaustavoilla on tarkkuudessa ero. Paras tarkkuus saadaan kyynärtaipeesta otetusta näytteestä, joka toimitetaan laboratorioon. Joissakin terveyskeskuksissa tms. on käytössään pikamittareita, jotka antavat suhteellisen tarkan arvon sormenpäästä otetusta näytteestä. Eivät kuitenkaan niin tarkkaa kuin varsinainen laboratoriokoe. Monesti rutiinimittauksissa terveydenhoitaja ottaa sormenpäästä verensokeriarvon kotimittarilla. Näiden lukemat voivat pahimmassa tapauksessa heittää lähelle 1 pykälän oikeasta. Kertovat kuitenkin selvissä tapauksissa, onko syytä ohjata tarkempiin tutkimuksiin.

        Arvot tosiaan voivat vaihdella kerta kerralta jonkin verran ilman selvää syytä. Stressi esimerkiksi voi nostaa arvoja samoin tulehdukset tai flunssa. Lääkkeistä kortisoni yleisesti nostaa verensokereita.

        Terveellä ihmiselläkin on aamunkoittoilmiö. Tällöin siis maksa alkaa pumpata aamuyöstä glukoosia vereen. Diabeetikolla pyrkii tällöin verensokeri nousemaan. Terveellä ihmisellä verensokeri pysyy aisoissa, koska haima alkaa samassa tahdissa erittää lisää insuliinia.

        Noista ateriaa edeltävistä ja sen jälkeisistä arvoista. Seuraavia arvoja yleensä pidetään terveen arvoina:
        ennen ateriaa korkeintaan 6,0
        1 h ateriasta alle 7,8
        2 h ateriasta alle 6,6

        Tuo 1 h arvo oikeastaan tarkoittaa aterian jälkeistä korkeinta arvoa. On usein tunnin päästä. Voi nopeilla hiilihydraateilla olla jopa 30 min kohdalla. Rasvainen ruoka voi siirtää huipun selvästi yli 1 h päähän.


      • DM2
        Chentzu kirjoitti:

        Tarkoittaako tuo käypähoitosuositus sitä, että se annetaan ja sitä sovelletaan diabetes 2 potilaalle? Jos näin on onko se myös relevantti luku terveelle.

        Hoitava lääkäri ensi kädessä päättää, mitä soveltaa. Diabeteksen käypähoitosuositus on asiantuntijoiden tekemä suositus diabeetikon hoitoon. Diabetesliitto mm. viittaa siihen. Laitoin tänne sen siksi, että siitä löytyy tietoa diabeteksen diagnosoinnista ja tätä koskevista verensokeriarvoista.

        Muita käypähoitosuosituksia on paljon eri sairauksiin.

        http://www.kaypahoito.fi/kotisivut/sivut.nayta?p_navi=1303&p_url=http://www.kaypahoito.fi/kh/kh_julkaisu.suositukset


      • Chentzu
        DM2 kirjoitti:

        Eri mittaustavoilla on tarkkuudessa ero. Paras tarkkuus saadaan kyynärtaipeesta otetusta näytteestä, joka toimitetaan laboratorioon. Joissakin terveyskeskuksissa tms. on käytössään pikamittareita, jotka antavat suhteellisen tarkan arvon sormenpäästä otetusta näytteestä. Eivät kuitenkaan niin tarkkaa kuin varsinainen laboratoriokoe. Monesti rutiinimittauksissa terveydenhoitaja ottaa sormenpäästä verensokeriarvon kotimittarilla. Näiden lukemat voivat pahimmassa tapauksessa heittää lähelle 1 pykälän oikeasta. Kertovat kuitenkin selvissä tapauksissa, onko syytä ohjata tarkempiin tutkimuksiin.

        Arvot tosiaan voivat vaihdella kerta kerralta jonkin verran ilman selvää syytä. Stressi esimerkiksi voi nostaa arvoja samoin tulehdukset tai flunssa. Lääkkeistä kortisoni yleisesti nostaa verensokereita.

        Terveellä ihmiselläkin on aamunkoittoilmiö. Tällöin siis maksa alkaa pumpata aamuyöstä glukoosia vereen. Diabeetikolla pyrkii tällöin verensokeri nousemaan. Terveellä ihmisellä verensokeri pysyy aisoissa, koska haima alkaa samassa tahdissa erittää lisää insuliinia.

        Noista ateriaa edeltävistä ja sen jälkeisistä arvoista. Seuraavia arvoja yleensä pidetään terveen arvoina:
        ennen ateriaa korkeintaan 6,0
        1 h ateriasta alle 7,8
        2 h ateriasta alle 6,6

        Tuo 1 h arvo oikeastaan tarkoittaa aterian jälkeistä korkeinta arvoa. On usein tunnin päästä. Voi nopeilla hiilihydraateilla olla jopa 30 min kohdalla. Rasvainen ruoka voi siirtää huipun selvästi yli 1 h päähän.

        Ottivat samalla kertaa 4 koeputkea täyteen tummaa verta. Sanona tummaa siksi, että aiemmin RHH:lla oli vaikeuksia saada hemoglobiini yli 135 jotta pääsi luovuttamaan verta. Nyt hemoglobiini oli 149. Viimeksi kun luovutin verta keväällä niin se oli 153, eli olen pysyvästi päässyt paremmalle tasolle näinkin mitattuna.

        Miksi muuten trolli loistaa poissaolollaan. Olisi kiva saada hänenkin kommenttinsa kuinka minun tulisi sairastaa eikä iloita. :)


      • Chentzu kirjoitti:

        Ottivat samalla kertaa 4 koeputkea täyteen tummaa verta. Sanona tummaa siksi, että aiemmin RHH:lla oli vaikeuksia saada hemoglobiini yli 135 jotta pääsi luovuttamaan verta. Nyt hemoglobiini oli 149. Viimeksi kun luovutin verta keväällä niin se oli 153, eli olen pysyvästi päässyt paremmalle tasolle näinkin mitattuna.

        Miksi muuten trolli loistaa poissaolollaan. Olisi kiva saada hänenkin kommenttinsa kuinka minun tulisi sairastaa eikä iloita. :)

        Mulla on hg 182. On kyllä suvun yläpäästä mutta ei isoin.


      • Chentzu
        mrx-08 kirjoitti:

        Mulla on hg 182. On kyllä suvun yläpäästä mutta ei isoin.

        Olin ehkä aneemikko mutta en enää VHH:lle siirryttyäni.

        "Hemoglobiini (B-Hb)

        Senkka ja 100 muuta tutkimusta
        9.7.2008
        Pertti Mustajoki ja Jarmo Kaukua

        Viitearvot 1
        Miehet: 134–167 g/l
        Naiset: 117–155 g/l"

        Miten tuo Sinun lukemasi joka on yli viitearvon? Eikös se ole niin, että jos hemoglobiini on liian korkealla, veri on liian sakeaa ja veritukosten riski on suuri. Veri ei myöskään pääse kiertämään ohuissa hiussuonissa.

        182 on selkeäasti yli viitearvon yläpään. Väsyttääkö Sinua usein?


      • sairaalloista
        mrx-08 kirjoitti:

        Mulla on hg 182. On kyllä suvun yläpäästä mutta ei isoin.

        Lopeta se punaisen lihan mässyttäminen! Ei ole normaalia. Yli viitearvon eli veritulpan riski on melkoinen. Korkea hemoglobiini tappaa yhtä varmasti kuin korkea kolesteroli. Hemohessiä kehiin.


      • Chentzu
        sairaalloista kirjoitti:

        Lopeta se punaisen lihan mässyttäminen! Ei ole normaalia. Yli viitearvon eli veritulpan riski on melkoinen. Korkea hemoglobiini tappaa yhtä varmasti kuin korkea kolesteroli. Hemohessiä kehiin.

        Yhtä en kuitenkaan ymmärrä. Miksi olet niin hyökkäävä? Eikö sanomasi painoarvo riitä, miksi sitä pitää tehostaa huonolla käytöksellä?

        Luuletko huonon käytöksen lisäävän uskottavuuttasi?

        Sitten yksi tärkeä asia Sinulle ja kaikille muillekkin. Heikko ihminen pyrkii hallitsemaan muita käyttämällä pelottelua tyyliin (korkea hemoglobiini tappaa jne..). Tuskin mrx:n luku on lähelläkään tappavaa arvoa.

        Hyökkäävyyden sijaan voisit esittää ne viitearvot jotka lisäävät veritulpan vaaraa.

        Sitten mrx:lle. Kun nyt syöt niitä statiineja niin ongelmasi ei tunnu olevat tuolla kolesterolipuolella vaan nimenomaan muualla. Yksi hyvä keino alentaa hemoglobiinia olisi, että kävisit säännöllisesti luovuttamassa verta. Se on ilmaista ja hyödyllistä!


      • jgbgr
        Chentzu kirjoitti:

        Ottivat samalla kertaa 4 koeputkea täyteen tummaa verta. Sanona tummaa siksi, että aiemmin RHH:lla oli vaikeuksia saada hemoglobiini yli 135 jotta pääsi luovuttamaan verta. Nyt hemoglobiini oli 149. Viimeksi kun luovutin verta keväällä niin se oli 153, eli olen pysyvästi päässyt paremmalle tasolle näinkin mitattuna.

        Miksi muuten trolli loistaa poissaolollaan. Olisi kiva saada hänenkin kommenttinsa kuinka minun tulisi sairastaa eikä iloita. :)

        Mitä raamatussa sanotaankaan verestä? Hyi kauheeta juu!


      • Chentzu kirjoitti:

        Olin ehkä aneemikko mutta en enää VHH:lle siirryttyäni.

        "Hemoglobiini (B-Hb)

        Senkka ja 100 muuta tutkimusta
        9.7.2008
        Pertti Mustajoki ja Jarmo Kaukua

        Viitearvot 1
        Miehet: 134–167 g/l
        Naiset: 117–155 g/l"

        Miten tuo Sinun lukemasi joka on yli viitearvon? Eikös se ole niin, että jos hemoglobiini on liian korkealla, veri on liian sakeaa ja veritukosten riski on suuri. Veri ei myöskään pääse kiertämään ohuissa hiussuonissa.

        182 on selkeäasti yli viitearvon yläpään. Väsyttääkö Sinua usein?

        Mulla onkin poikkeuksellisen suuri tulppariski kun on (perinnöllinen)korkea hg, verensokeri ja verenpaine. Suvussa sai kaksi ihmistä veritulpan vuoden sisään, toinen isän puolelta ja toinen äidin puolelta. Ihan hyvä suoritus 9 ihmisen joukosta (ts. äidin ja isän sisarukset).

        Ei väsytä, toisaalta kyllä nukun hyvin. Aerobinen kunto on surkea vaikka liikunkin paljon.

        Ja tuolle toiselle postaajalle niin tuo korkea hg on yksi syy miksi syön vähän naudanlihaa enkä edes paljoa sikaa. Pitäisi kai juoda maitoa ruuan yhteydessä kun se vähentää raudan imeytymistä mutta kun se on niin karmean makuista.


      • hemoglobiinista
        Chentzu kirjoitti:

        Yhtä en kuitenkaan ymmärrä. Miksi olet niin hyökkäävä? Eikö sanomasi painoarvo riitä, miksi sitä pitää tehostaa huonolla käytöksellä?

        Luuletko huonon käytöksen lisäävän uskottavuuttasi?

        Sitten yksi tärkeä asia Sinulle ja kaikille muillekkin. Heikko ihminen pyrkii hallitsemaan muita käyttämällä pelottelua tyyliin (korkea hemoglobiini tappaa jne..). Tuskin mrx:n luku on lähelläkään tappavaa arvoa.

        Hyökkäävyyden sijaan voisit esittää ne viitearvot jotka lisäävät veritulpan vaaraa.

        Sitten mrx:lle. Kun nyt syöt niitä statiineja niin ongelmasi ei tunnu olevat tuolla kolesterolipuolella vaan nimenomaan muualla. Yksi hyvä keino alentaa hemoglobiinia olisi, että kävisit säännöllisesti luovuttamassa verta. Se on ilmaista ja hyödyllistä!

        "Normaalisti hemoglobiinitaso vaihtelee miehillä noin 130-165g/l ja naisilla 115-150g/l välillä. Naisilla ja lapsilla hemoglobiinitaso vaihtelee hieman runsaammin. Vaikka punasolut ovat keskimäärin muita soluja pienempiä ja joustavia kulkiessaan hiussuonistoissa, voi korkea hemoglobiinitaso (yli 180g/l) aiheuttaa mekaanista punasolujen ahtautumista pienten hiusvaltimoiden haarautumiskohdissa ja altistaa osaltaan verenkiertohäiriöille ja verenpaineen nousulle. "

        http://www.hoitonetti.fi/terveysarvot/hemoglobiini/

        182>180 ...


      • Chentzu
        jgbgr kirjoitti:

        Mitä raamatussa sanotaankaan verestä? Hyi kauheeta juu!

        Syön välillä Tapolan mustaa "maggaraa" vaikka siinä on hiilareita enemmän kuin kabanossissa. Sanoisinko, että hyvän makuista.

        Saastaisesta ruoasta puheen ollen siteeraan nyt Raamattau kun kerran otit asian esille:

        Mastteuksen evankeliumissa luvussa 15 lukee näin (jakeet 16-18)
        16. Mutta Jeesus sanoi: "Vieläkö tekin olette ymmärtämättömiä?
        17. Ettekö käsitä, että kaikki, mikä käy suusta sisään, menee vatsaan ja ulostuu?
        18. Mutta mikä käy suusta ulos, se tulee sydämestä, ja se saastuttaa ihmisen.

        Eli seuraavan kerran kun vittuilet niin muista nämä Jeesuksen sanat.


      • sairaalloista kirjoitti:

        Lopeta se punaisen lihan mässyttäminen! Ei ole normaalia. Yli viitearvon eli veritulpan riski on melkoinen. Korkea hemoglobiini tappaa yhtä varmasti kuin korkea kolesteroli. Hemohessiä kehiin.

        eikä korkea kolesteroli ole mikään sairaus, ellei sitten puhuta lukemista kun mennään yli 10.0. Silloin kyseessä saattaa olla hyvin harvinainen sairaus. Punaisen lihan syöntiä ei kannata lopettaa muutakuin sen lihan joka lilluu punaisessa marinadissa. Jos ei pidä punaisesta lihasta niin aina voi valita sitä valkoista eli läskiä.


      • karpin

        ero paastosokerissa on se että karpilla se sokeri on kropan itsensä tuottamaa ja keho on tilanteeseen sopeutunut. Hiilarin puputtajalla asia on eri, ja heidän ehkä kannattaakin olla huolissaan koska jotain saattaa olla pielessä.


      • arvona
        Chentzu kirjoitti:

        Olin ehkä aneemikko mutta en enää VHH:lle siirryttyäni.

        "Hemoglobiini (B-Hb)

        Senkka ja 100 muuta tutkimusta
        9.7.2008
        Pertti Mustajoki ja Jarmo Kaukua

        Viitearvot 1
        Miehet: 134–167 g/l
        Naiset: 117–155 g/l"

        Miten tuo Sinun lukemasi joka on yli viitearvon? Eikös se ole niin, että jos hemoglobiini on liian korkealla, veri on liian sakeaa ja veritukosten riski on suuri. Veri ei myöskään pääse kiertämään ohuissa hiussuonissa.

        182 on selkeäasti yli viitearvon yläpään. Väsyttääkö Sinua usein?

        viimeksi 165 ja sitä jo pidettiin korkeana arvona 40:lle miehelle. Ehdotti verenluovutusta mutta mulla tuo arvo on aina ollut samaa luokkaa (siis ainakin viimeiset 25 vuotta) että en nyt vielä ainakaan ole huolissani.


    • HDL>LDL

      Turha niistä huonoista kolesteroliarvoista vielä on huolta kantaa, selviät vielä varmasti muutaman vuoden piikittämättä.

      Mistähän se mahtaa johtuu että minulla on kokonaiskolesteroliarvo alhaisempi kuin sinulla ja HDL-kolesteroli n. 1,5 kertainen LDL-kolesteroliin verrattuna? Sokeriarvoja en muista mutta rajoissa olivat nekin. Ja minä kun vetelen pottua, riisiä (juuri tänään lounaaksi) ja pastaa ja ruisleipää ja muuta vastaavaa ihan rajoituksetta?

      En kekei muuta syytä kuin että noudatan huomattavasti luonnollisempaa elämäntapaa kun sinä. Siihen ei siis luonnottomat ja rajoittavat dieetit kuulu.

      Niin että ilman läskiä voi vielä paremmin. Eikä tarvi karsia pois yhtäään mitään tai sen kummemmin miettiä mitä syö ja milloin.

      • Chentzu

        Katsos kun tämä LDL-testi on se halvempi LDL-testi joka ei laske ldl-molekyylien määrää, se vain kertoo tilavuuden. Nyt kun triglyt ovat 1 ta alle niin silloin veressä on isopartikkelisia LDL-molekyylejä. Vaikka ne eivät ole lukumääräisesti paljoa niin ne vievät tilaa. Pyysinkin lääkäriä laittamaan ApoB/ApoA testin joka olisi laskenut nämä ldl-molekyylit, mutta ei on liian kallista kuulemma.

        Nyt kun Sinäkin syöt hiilareita niin sinun LDL-partikkelisi ovat niitä pieniä ja vaarallista laatua olevia. Koska niiden volyymi ei ole pienuudestaan johtuen pieni niin ne eivät hälytä tässä halvemmassa testissä.

        Kerrohan mikä oli HDl-arvosi ja triglyt niin katsotaan sitten.


      • yli puoli miljoonaa ihmsitä jotka syövät kuin sinä leipää ja pottua ja käyttävät kolesteroli ja verenpainelääkkeitä. Diabeetikkojakin on saman verran. Sinähän voit olla poikkeus säännöstä mutta ennuste on aika huono ottaa tuollainen hiilihydraattiriski.

        Niinhän minäkin ennen elin, en karsinut mitään enkä miettinyt mitä syön milloin. Viiskymppisenä alkoi sitten pahat ongelmat. Ei se elimistö ikuisesti kestä hiilihydraatti ja sokerirasitusta.

        Luonnoton dieetti on sellainen jossa syödään keinotekoisia rasvoja kuten margariinia, lisäaineilla höystettyjä kevyttuotteita jne.


      • huttila
        kj.mattila kirjoitti:

        yli puoli miljoonaa ihmsitä jotka syövät kuin sinä leipää ja pottua ja käyttävät kolesteroli ja verenpainelääkkeitä. Diabeetikkojakin on saman verran. Sinähän voit olla poikkeus säännöstä mutta ennuste on aika huono ottaa tuollainen hiilihydraattiriski.

        Niinhän minäkin ennen elin, en karsinut mitään enkä miettinyt mitä syön milloin. Viiskymppisenä alkoi sitten pahat ongelmat. Ei se elimistö ikuisesti kestä hiilihydraatti ja sokerirasitusta.

        Luonnoton dieetti on sellainen jossa syödään keinotekoisia rasvoja kuten margariinia, lisäaineilla höystettyjä kevyttuotteita jne.

        Ruotsissa syödään samoin kuin meilläkin, mutta diabetesta ei ole häheskään siinä mitassa kuin meillä. Viittaa siis aika vahvasti geeniperimäämme. Ehkä siihenkin voi jonkin verran vaikuttaa ruokavaliolla, tiedä häntä.


      • tuo geeniperimä
        huttila kirjoitti:

        Ruotsissa syödään samoin kuin meilläkin, mutta diabetesta ei ole häheskään siinä mitassa kuin meillä. Viittaa siis aika vahvasti geeniperimäämme. Ehkä siihenkin voi jonkin verran vaikuttaa ruokavaliolla, tiedä häntä.

        Heh, vai tuleekin se diabetes geeneistä. No, osalla tulee, suurimmalla osalla tulee tolkuttomasta määrästä hiilihydraatteja, yhdistettynä lihavuuteen. Sitä ei kroppa kestä.


      • Arvot muistaakseni;
        kk 3.4 mmol/l
        tg 1.3 mmol/l
        ldl 1.2 mmol/l
        hdl 1.56 mmol/l

        Mä syön 2 viipaletta ruisleipää päivässä, en perunaa enkä riisiä enkä makaronia. RHH lla korkein kk oli 6.3 mmol/l ja HDL matalampi. Omilla perusteluillasi sun dieettisi on epäluonnollinen.;)


      • Kiloppi
        tuo geeniperimä kirjoitti:

        Heh, vai tuleekin se diabetes geeneistä. No, osalla tulee, suurimmalla osalla tulee tolkuttomasta määrästä hiilihydraatteja, yhdistettynä lihavuuteen. Sitä ei kroppa kestä.

        Tolkuttomasta määrästä hiilareita ja tolkuttomasta määrästä rasvaa. Ja tämä viimeksiminittu on erityisen vaarallista, jokainen diabetestutkimus löytää vaaran aiheita ennen kaikkea suuresta rasvamäärästä.

        Mutta jos noudattaa edes likimain virallisia ohejeita niin silloin pääsee tolkuttomuudesta.


      • HDL.....
        Chentzu kirjoitti:

        Katsos kun tämä LDL-testi on se halvempi LDL-testi joka ei laske ldl-molekyylien määrää, se vain kertoo tilavuuden. Nyt kun triglyt ovat 1 ta alle niin silloin veressä on isopartikkelisia LDL-molekyylejä. Vaikka ne eivät ole lukumääräisesti paljoa niin ne vievät tilaa. Pyysinkin lääkäriä laittamaan ApoB/ApoA testin joka olisi laskenut nämä ldl-molekyylit, mutta ei on liian kallista kuulemma.

        Nyt kun Sinäkin syöt hiilareita niin sinun LDL-partikkelisi ovat niitä pieniä ja vaarallista laatua olevia. Koska niiden volyymi ei ole pienuudestaan johtuen pieni niin ne eivät hälytä tässä halvemmassa testissä.

        Kerrohan mikä oli HDl-arvosi ja triglyt niin katsotaan sitten.

        Työnantajaani kiinnostaa nuo arvot, itse en niitä viitsinyt mieleeni painaa sen tarkemmin. Mutta hoitohenkilökunnan mukaan arvot olivat loistavia, oli testimenetelmä sitten mikä tahansa.

        En ainakaan viitsisi käyttää aikaani selittelemällä miksi joku pielessä oleva arvo onkin pielessä siksi että se on mitattu tuollaisella tai tällaisella testillä. On se kumminkin niin että ne raja-arvot asetetaan sen mukaan minkalaista testiä käytetään ja sen mukaan tuloksia tulkitaan. On se ihan pelkkää lässytystä väittää että täysin erilaisella mittaustavalla saaadut tulokset yhteismitallistetaan jos niissä on käytännössä merkittäviä eroja.


      • Chentzu
        Kiloppi kirjoitti:

        Tolkuttomasta määrästä hiilareita ja tolkuttomasta määrästä rasvaa. Ja tämä viimeksiminittu on erityisen vaarallista, jokainen diabetestutkimus löytää vaaran aiheita ennen kaikkea suuresta rasvamäärästä.

        Mutta jos noudattaa edes likimain virallisia ohejeita niin silloin pääsee tolkuttomuudesta.

        Virallinen ohje on, että pitää syödä päivittäisestä energiantarpeesta 50-60% hiilareita. Tämä on tolkuton määrä jos jokin!

        Olen vetänyt tolkuttomasti rasvaa ja tulokset voit lukea aloituksesta. Kun rasvan määrä menee liiallisuuksiin niin tulee vaaraton rsvaripuli ja se on ystäväiseni ainoa haitta. Eli kroppa hoitaa homman jos ei muuten tiedä saaneensa riittävästi rasvaa. en tiedä sinun diabetestutkimuksista mitään mutta suoritan yhdenmiehen tutkimusta ja se kumoaa nyt tällä kertaa kauniit teoriasi. Ja hei rypsäriä en ole syönyt lainkaan.

        Rasvanlähteeni ovat:
        -siankylki
        -kassler
        -tilamaito
        -kerma
        -kookosöljy
        -oliiviöljy (vain salaatissa kohtuullisesti)
        - voi
        -kananmuna pari per päivä.


      • siinä, että ei molempia samaan aikaan
        Kiloppi kirjoitti:

        Tolkuttomasta määrästä hiilareita ja tolkuttomasta määrästä rasvaa. Ja tämä viimeksiminittu on erityisen vaarallista, jokainen diabetestutkimus löytää vaaran aiheita ennen kaikkea suuresta rasvamäärästä.

        Mutta jos noudattaa edes likimain virallisia ohejeita niin silloin pääsee tolkuttomuudesta.

        Esimerkiksi: Nopeat hiilihydraatit tyydyttynyt rasva on huono yhdistelmä. Sen sijaan voittopuolinen tyydyttynyt rasva ja vain vähän hiilihydraatteja on erittäin hyvä yhdistelmä. Hiilihydraattirajoitus pureen niin rasvamaksaan kuin D":een ja pre-diabetekseen. Sitä eivät runsaat hiilihydraatit tee, vaan päinvastoin. Ja tosiaan mielellään tyydyttynyttä rasvaa, koska liiga omega-6 aiheuttaa kaikkea haavaisesta paksusuolesta aina verisuonten inflammaatioon ja sitä kautta SV-tauteihin.


      • Kiloppi kirjoitti:

        Tolkuttomasta määrästä hiilareita ja tolkuttomasta määrästä rasvaa. Ja tämä viimeksiminittu on erityisen vaarallista, jokainen diabetestutkimus löytää vaaran aiheita ennen kaikkea suuresta rasvamäärästä.

        Mutta jos noudattaa edes likimain virallisia ohejeita niin silloin pääsee tolkuttomuudesta.

        ja sitä ei voi hoitaa syömällä diabeteksen aiheuttajaa, sokeria eli hiilihydraatteja. Rasvalla ei ole mitään tekemistä sokeritaudin kanssa. Tolkuton määrä hiilihydraatteja on varmin tie diabetekseen ja diabetes ei tule yksin. Siinä saa muitakin sairauksia liitännäisenä. Onko tämä niin vaikea ymmärtää?


      • Chentzu
        HDL..... kirjoitti:

        Työnantajaani kiinnostaa nuo arvot, itse en niitä viitsinyt mieleeni painaa sen tarkemmin. Mutta hoitohenkilökunnan mukaan arvot olivat loistavia, oli testimenetelmä sitten mikä tahansa.

        En ainakaan viitsisi käyttää aikaani selittelemällä miksi joku pielessä oleva arvo onkin pielessä siksi että se on mitattu tuollaisella tai tällaisella testillä. On se kumminkin niin että ne raja-arvot asetetaan sen mukaan minkalaista testiä käytetään ja sen mukaan tuloksia tulkitaan. On se ihan pelkkää lässytystä väittää että täysin erilaisella mittaustavalla saaadut tulokset yhteismitallistetaan jos niissä on käytännössä merkittäviä eroja.

        Se on ikävä kyllä ruotsinkielellä mutta saattaa pelastaa elämäsi:

        http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_3201249.svd

        Tämän mukaan yli 47 vuotiaalla tuleekon koonaiskolesteroli olla korkea mutten kuolee.

        "Framinghamstudien. Denna visade nämligen att högt kolesterol inte är en riskfaktor för personer äldre än 47 år. Det var till och med så att de vars kolesterol minskade under de trettio åren hade högre dödlighet än de vars kolesterol gick upp. För varje enhet kolesterolvärdet gick ner ökade den totala dödligheten med 11 procent och hjärtdödligheten med 14 procent."

        Lyhyesti käännettynä:

        Framinghamin tutkimus osoitti nimittäin, että korkea kolesteroli ei ole yli 47 vuotiaille riski. Se oli jopa niin, että niiden joiden kolesteroli oli laskenut näiden 30 vuoden aikana oli korkeampi kuolleisuus kuin niiden joiden kolesteroli kohosi. Jokainen kolesteroliyksikön arvonlasku lisäsi kokonaiskuolleisuutta 11% ja sydänkuolleisuutta 14 %.

        Kannattaa lukea koko artikeli vaikka sanakirjan kanssa jos muuten ei kielitaito riitä.

        Mieti esimerkiksi AHA:n aloitteesta tekemää tutkimusta. Tässä tutkimuksessa verrattiin ldl-kolesterolia äkillisiin sydänkohtauksiin. Tutkimukseen osallistui 136905 henkilöä ja tulosten mukaan sydänkohtauksen saaneiden ldl-kolesteronlin keskiarvo oli 2,73 mmol/L.

        Kannattaa siis ottaa selvää asioista ennekuin laukoo läpiä päähänsä.


      • HDL....
        Chentzu kirjoitti:

        Se on ikävä kyllä ruotsinkielellä mutta saattaa pelastaa elämäsi:

        http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_3201249.svd

        Tämän mukaan yli 47 vuotiaalla tuleekon koonaiskolesteroli olla korkea mutten kuolee.

        "Framinghamstudien. Denna visade nämligen att högt kolesterol inte är en riskfaktor för personer äldre än 47 år. Det var till och med så att de vars kolesterol minskade under de trettio åren hade högre dödlighet än de vars kolesterol gick upp. För varje enhet kolesterolvärdet gick ner ökade den totala dödligheten med 11 procent och hjärtdödligheten med 14 procent."

        Lyhyesti käännettynä:

        Framinghamin tutkimus osoitti nimittäin, että korkea kolesteroli ei ole yli 47 vuotiaille riski. Se oli jopa niin, että niiden joiden kolesteroli oli laskenut näiden 30 vuoden aikana oli korkeampi kuolleisuus kuin niiden joiden kolesteroli kohosi. Jokainen kolesteroliyksikön arvonlasku lisäsi kokonaiskuolleisuutta 11% ja sydänkuolleisuutta 14 %.

        Kannattaa lukea koko artikeli vaikka sanakirjan kanssa jos muuten ei kielitaito riitä.

        Mieti esimerkiksi AHA:n aloitteesta tekemää tutkimusta. Tässä tutkimuksessa verrattiin ldl-kolesterolia äkillisiin sydänkohtauksiin. Tutkimukseen osallistui 136905 henkilöä ja tulosten mukaan sydänkohtauksen saaneiden ldl-kolesteronlin keskiarvo oli 2,73 mmol/L.

        Kannattaa siis ottaa selvää asioista ennekuin laukoo läpiä päähänsä.

        Et kuitenkaan kertonut mikä oli tutkittavien HDL-kolesteroli.

        Lakkaa kiertelemästä sitä asiaa että LD- ja HD- kolesterolin epäedullinen suhde ei vaikuttaisi asiaan. Ja mietipä miksi tuota tutkimusta ei ole noteerattu.


      • Dilpert
        kj.mattila kirjoitti:

        ja sitä ei voi hoitaa syömällä diabeteksen aiheuttajaa, sokeria eli hiilihydraatteja. Rasvalla ei ole mitään tekemistä sokeritaudin kanssa. Tolkuton määrä hiilihydraatteja on varmin tie diabetekseen ja diabetes ei tule yksin. Siinä saa muitakin sairauksia liitännäisenä. Onko tämä niin vaikea ymmärtää?

        Kunhan nyt ensin etsisit ne lähteet joissa kerrotaan että hiilarit aiheuttavat diabetesta. Mutta niitä et löydä, joka tapauksessa syy löydetään rasvasta joko suoraan tai mutkan kautta. Sinulle lapselle on vaan niin vaikea käsittää se että veren sokeri on se indikaattori joka kertoo (jälkeenpäin) liiallisen rasvan tekemistä tuhoista.


      • Dilpert kirjoitti:

        Kunhan nyt ensin etsisit ne lähteet joissa kerrotaan että hiilarit aiheuttavat diabetesta. Mutta niitä et löydä, joka tapauksessa syy löydetään rasvasta joko suoraan tai mutkan kautta. Sinulle lapselle on vaan niin vaikea käsittää se että veren sokeri on se indikaattori joka kertoo (jälkeenpäin) liiallisen rasvan tekemistä tuhoista.

        Tutkimukset osittavat että suositukset runsaasta hiilihydraateista ja ”kevyistä” rasvoista johtavat katastrofiin diabetespotilaiden kohdalla.

        Sieltä löytyy linkit tutkimuksiin jos englanti sujuu.

        http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=10

        Onko runsaat hiilihydraatit aiheuttaneet sokeritasapainon heittelyitä jotka aiheuttavat sen että kirjoitat öisin?


      • Dilpert
        kj.mattila kirjoitti:

        Tutkimukset osittavat että suositukset runsaasta hiilihydraateista ja ”kevyistä” rasvoista johtavat katastrofiin diabetespotilaiden kohdalla.

        Sieltä löytyy linkit tutkimuksiin jos englanti sujuu.

        http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=10

        Onko runsaat hiilihydraatit aiheuttaneet sokeritasapainon heittelyitä jotka aiheuttavat sen että kirjoitat öisin?

        Pitäisi saada lukea jotain faktaakin. Kyseinen VHH-kirjailija ei ole missään varteenotettavissa piireissä tunnettu, on vähn niinkuin Tervo.

        Mitä on sokeritasapainon heittely? Onko se jotain jota tapahtuu sairalla henkilöillä? Miten sen voi arkipuuhissa todeta, siis tosiasiallisesti, mittaamalla? Onko kirjoittelu öisin kielletty ja miten on todettu että se johtuu sokeritasapainon heittelystä?

        Ai mutta nythän sen keksinkin. VHH:laisen elämä on minuutintarkasti säädeltyä, klo 22-10 on nukkumista, ja jos siitä poikkeaa on kysymyksessä sokeritasapainon heittely. Aika kurjaa kun ei mikään pysy kohdillaan jos vähänkin poikkeaa rutiineista. Tai että rutiineista poikkeaminen aiheuttaa heti epäilyksiä sen suhteen mitä on syönyt, heti sokeritasapaino heittää ja että noin pieni asia aiheuttaa unettomuutta. Aika surullista on VHH:laisen elämä, jos on yöllä hereillä niin heti menee dieettikirjanpito tutkittavaksi monen viikon ajalta. Missä tuli virhe kun oli viikonloppuna yöllä hereillä?


      • Dilpert kirjoitti:

        Pitäisi saada lukea jotain faktaakin. Kyseinen VHH-kirjailija ei ole missään varteenotettavissa piireissä tunnettu, on vähn niinkuin Tervo.

        Mitä on sokeritasapainon heittely? Onko se jotain jota tapahtuu sairalla henkilöillä? Miten sen voi arkipuuhissa todeta, siis tosiasiallisesti, mittaamalla? Onko kirjoittelu öisin kielletty ja miten on todettu että se johtuu sokeritasapainon heittelystä?

        Ai mutta nythän sen keksinkin. VHH:laisen elämä on minuutintarkasti säädeltyä, klo 22-10 on nukkumista, ja jos siitä poikkeaa on kysymyksessä sokeritasapainon heittely. Aika kurjaa kun ei mikään pysy kohdillaan jos vähänkin poikkeaa rutiineista. Tai että rutiineista poikkeaminen aiheuttaa heti epäilyksiä sen suhteen mitä on syönyt, heti sokeritasapaino heittää ja että noin pieni asia aiheuttaa unettomuutta. Aika surullista on VHH:laisen elämä, jos on yöllä hereillä niin heti menee dieettikirjanpito tutkittavaksi monen viikon ajalta. Missä tuli virhe kun oli viikonloppuna yöllä hereillä?

        Heikkilällä ei ole mitään tekemistä näiden tutkimusten kanssa.

        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3544839?dopt=AbstractPlus

        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7848401?dopt=AbstractPlus

        Minä en herää öisin niinkuin sinä joka tulet vastustamaan suutuspäissäsi tai muuten päissäsi vHH-ruokavaliota kello neljä.


      • Dilpert

      • RÖyH!
        Dilpert kirjoitti:

        Paskapuheita voi kyllä vastustaa. Osoita nyt yksikin itse VHH:ta vastustava perusteltu ja vakavasti otettava viesti.

        Kyselet samoja asioita, jotka on täällä eri viestiketjuissa moneen kertaan esitetty.


      • RÖyH! kirjoitti:

        Kyselet samoja asioita, jotka on täällä eri viestiketjuissa moneen kertaan esitetty.

        itse VHH:ta kun se on aivan turhaa, mutta hän vastustaa VHH:n noudattajia kuten Antti Heikkilää, minua, Veijoa, Ghentzua jne. Hän on sairaalloinen ihmistenvastustaja jonka 24/7 päivystys näkyy palstalla.


      • Dilpert
        kj.mattila kirjoitti:

        itse VHH:ta kun se on aivan turhaa, mutta hän vastustaa VHH:n noudattajia kuten Antti Heikkilää, minua, Veijoa, Ghentzua jne. Hän on sairaalloinen ihmistenvastustaja jonka 24/7 päivystys näkyy palstalla.

        Se otettakoon huomioon ja on suotavaa että se tulee myös esille. Se täsmää myös listaasi. Sairaalloinen olen vain VHH:laisten käänteismaailma-lasien läpi katsottuna.


      • Roger--
        HDL..... kirjoitti:

        Työnantajaani kiinnostaa nuo arvot, itse en niitä viitsinyt mieleeni painaa sen tarkemmin. Mutta hoitohenkilökunnan mukaan arvot olivat loistavia, oli testimenetelmä sitten mikä tahansa.

        En ainakaan viitsisi käyttää aikaani selittelemällä miksi joku pielessä oleva arvo onkin pielessä siksi että se on mitattu tuollaisella tai tällaisella testillä. On se kumminkin niin että ne raja-arvot asetetaan sen mukaan minkalaista testiä käytetään ja sen mukaan tuloksia tulkitaan. On se ihan pelkkää lässytystä väittää että täysin erilaisella mittaustavalla saaadut tulokset yhteismitallistetaan jos niissä on käytännössä merkittäviä eroja.

        edes hiukan olla kiinnostunut niistä arvoista. Se, että ne sopivat lääketeollisuuden ajamiin arvoihin, ei välttämättä tee niistä terveydelle optimaalisia. Esimerkiksi LDL lasketaan Friedewaldin kaavalla, joka on epätarkka jos triglyarvo on matala, jotain alle yhden.


      • Gregor G Roger
        HDL.... kirjoitti:

        Et kuitenkaan kertonut mikä oli tutkittavien HDL-kolesteroli.

        Lakkaa kiertelemästä sitä asiaa että LD- ja HD- kolesterolin epäedullinen suhde ei vaikuttaisi asiaan. Ja mietipä miksi tuota tutkimusta ei ole noteerattu.

        Rasvoja syödessä ja vain vähän tärkkelystä sisältävä ruokavalio saattaa nostaa LDL-arvoa, mutta silloin veressä kiertävä rasva on pakattu kylomikroneihin, suuriin lipoproteiini"paatteihin", joilla on mahdollista kuljettaa rasvaa ja rasvaliukoisia vitamiineja verenkierrossa. Ilman niitä ei rasvaa voida kuljettaa.


      • Roger-- kirjoitti:

        edes hiukan olla kiinnostunut niistä arvoista. Se, että ne sopivat lääketeollisuuden ajamiin arvoihin, ei välttämättä tee niistä terveydelle optimaalisia. Esimerkiksi LDL lasketaan Friedewaldin kaavalla, joka on epätarkka jos triglyarvo on matala, jotain alle yhden.

        Peijaksen sairaalan laboratorion käyntiraportissa lukee seuraavaa kun minulla triglyt oli huipussaan 11.78.

        "FS-KOL-LDL-laskentakaava pätee vain jos FS-TRIGLY on alle 4 mmol/l"

        Siis liian korkea trigly aiheuttaa sen ettei LDL:ää lasketa. Jos trigly on alle 2 niin se on silloin viitearvossaan.


      • lisää
        HDL.... kirjoitti:

        Et kuitenkaan kertonut mikä oli tutkittavien HDL-kolesteroli.

        Lakkaa kiertelemästä sitä asiaa että LD- ja HD- kolesterolin epäedullinen suhde ei vaikuttaisi asiaan. Ja mietipä miksi tuota tutkimusta ei ole noteerattu.

        http://www.duodecimlehti.fi/web/guest/etusivu?p_p_id=dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku&p_p_action=1&p_p_state=maximized&p_p...

        Pelkkä HDL/LDL suhde ei kerro juuri mitään. Enemmän on merkitystä KOK/HDL tai HDL/trigly suhteilla. Ja oikeasti merkitystä on vasta LDL partikkelien koolla mutta niitä ei normaalisti mitata.


      • Chentzu

      • uudestaan.
        Chentzu kirjoitti:

        Linkki ei aukea. Lukisin sen mielelläni, eli apuva!

        mutta ilmeisesti tämä palsta sensuroi tämän suuntaisia tutkimuksia sillä puolet puuttui tuosta linkistä.

        http://www.duodecimlehti.fi/web/guest/etusivu?p_p_id=dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku&p_p_action=1&p_p_state=maximized&p_p...

        Ja kun tuo ei oletettavasti vieläkään tule kokonaisena niin tämän viestiketjun kolmannesta viestistä se löytyy toimivana:
        http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=14&t=41172&hilit=duodecimlehti


    • Falconix

      fP-Trigly 0,92
      fP-Kol-LDL 5,1
      fP-Kol-HDL 1,78
      fP-Kol 7,3
      fP-Gluk 5,5
      P-Na 142
      P-Krea 104
      P-K 4,1

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Työsuhdepyörän veroetu poistuu

      Hallituksen veropoliittisen Riihen uutisia: Mitä ilmeisimmin 1.1.2026 alkaen työsuhdepyörän kuukausiveloitus maksetaan
      Pyöräily
      223
      6788
    2. Pakko tulla tänne

      jälleen kertomaan kuinka mahtava ja ihmeellinen sekä parhaalla tavalla hämmentävä nainen olet. En ikinä tule kyllästymää
      Ikävä
      39
      1209
    3. Fuengirola.fi: Danny avautuu yllättäen ex-rakas Erika Vikmanista: "Sanoisin, että hän on..."

      Danny matkasi Aurinkorannikolle Helmi Loukasmäen kanssa. Musiikkineuvoksella on silmää naiskauneudelle ja hänen ex-raka
      Kotimaiset julkkisjuorut
      21
      1005
    4. Yksi kysymys

      Yksi kysymys, minkä kysyisit kaivatultasi. Mikä se olisi?
      Ikävä
      75
      871
    5. Hävettää muuttaa Haapavedelle.

      Joudun töiden vuoksi muuttamaan Haapavedelle, kun työpaikkani siirtyi sinne. Nyt olen joutunut pakkaamaan kamoja toisaal
      Haapavesi
      47
      804
    6. Katseestasi näin

      Silmissäsi syttyi hiljainen tuli, Se ei polttanut, vaan muistutti, että olin ennenkin elänyt sinun rinnallasi, jossain a
      Ikävä
      59
      794
    7. Työhuonevähennys poistuu etätyöntekijöiltä

      Hyvä. Vituttaa muutenkin etätyöntekijät. Ei se tietokoneen naputtelu mitään työtä ole.
      Maailman menoa
      91
      768
    8. Toinen kuva mikä susta on jäänyt on

      tietynlainen saamattomuus ja laiskuus. Sellaineen narsistinen laiskanpuoleisuus. Palvelkaa ja tehkää.
      Ikävä
      38
      751
    9. Tietenkin täällä

      Kunnan kyseenalainen maine kasvaa taas , joku huijannut monen vuoden ajan peltotukia vilpillisin keinoin.
      Suomussalmi
      14
      716
    10. Jäähalli myynnissä!

      Pitihän se arvata kun tuonne se piti rakentaa väkisin.
      Äänekoski
      43
      713
    Aihe