Ydinsattumia (2)

297

5871

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juyt

      Onneksi on ydinvoimaa. Nytkin tuo aurinko ei millään tuota energiaa.


      • Sataa.sataa

      • Energiaosaaja
        Sataa.sataa kirjoitti:

        Mutta Suomessa sataa vettä eikä aurinkoa ole näkynyt lainkaan. Pimeää aikaa riittää nyt pitkään ja sen voi jokainen näkökykynsä säilyttänyt todeta vaikka juuri nyt ikkunasta katsomalla.

        Sataa nyt, mutta pitkään ollut satamatta. Ainoan toimivan uusiutuvan energiatuotannon eli vesivoiman altaiden vesivarastot ovat todella alhaalla eikä talvi ole edes alkanut. Me jotka alan ammattilaisina jatkuvasti seuraamme myös vesivoiman tilannetta, olemme huolestuneita ensi talvesta. Eri mieltä olevat menkää käytännössä asia toteamaan vesivoimalaitoksille, jonne hyvällä tsäkällä pääsette tutustumaan sähköntuotantoon vesivoimalla ettei tarvitse netin varassa teoretisoida.


    • juyt

      Onneksi on ydinvoimaa. Joillekin pakkopullaa, mutta mitään todellista ei vieläkään ole esitetty tilalle. Usein vain vihreää valhetta, mutta siihenkin tottuu, eikä sitä päättäjät noteeraa.

    • langettavaa

      "Usein vain vihreää valhetta".

      Niinhän se on:


      http://yle.fi/uutiset/3-9242527Julkisen sanan neuvosto (JSN) on antanut Yleisradion uutisille langettavan päätöksen virheen korjauksesta. Virhe liittyy Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuudesta kertoneeseen juttuun.

      "Ylen pääuutislähetyksessä 26.4. 2016 oli juttu Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuudesta. Jutun aloituskuvassa oli otsikkoteksti, jossa väitettiin, että "Turmassa kuoli välittömästi ainakin 30 000 ihmistä". Oikea muotoilu olisi ollut "ainakin 30 ihmistä".

      • Tshernobylin ydinonnettomuuden on arvioitu aiheuttavan 80 vuoden kuluessa 30000 syöpäkuolemaa, joista 500 Suomessa. (ICRP)

        Tuosta seuraa se, että 80 vuoden ajan Tshernobylin ydinonnettomuuden vuoksi kuolee syöpään (noin-arvoina)
        - koko maailmassa joka päivä yksi henkilö
        - Suomessa joka toinen kuukausi yksi henkilö

        Tuon mukaan tähän mennessä, kun onnettomuudesta on kulunut 11140 päivää, Tshernobylin ydinvoimalaonnettomuus olisi siis aiheuttanut

        - koko maailmassa n. 11140 syöpäkuolemaa
        - - joista Suomessa n. 186


      • Vihreä.valhe.haisee

        Tuo on hyvä esimerkki vihreästä valheesta. Sortuvat vain valehtelemaan liioittelemalla kaikesta. Suomessakaan ei ole todettu yhtäkään syöpäkuolemaa joka olisi YKSIN Tsernobylistä johtuvaa. Näissä on mukana usean tekijän yhteisvaikutus.


      • Energiaosaaja
        Vihreä.valhe.haisee kirjoitti:

        Tuo on hyvä esimerkki vihreästä valheesta. Sortuvat vain valehtelemaan liioittelemalla kaikesta. Suomessakaan ei ole todettu yhtäkään syöpäkuolemaa joka olisi YKSIN Tsernobylistä johtuvaa. Näissä on mukana usean tekijän yhteisvaikutus.

        Vihertrollien kuuluu valehdella, koska se on heidän työtänsä. Ei silloin faktoja kysellä.


    • langettavaa

      "Turmassa kuoli välittömästi ainakin 30 000 ihmistä". Oikea muotoilu olisi ollut "ainakin 30 ihmistä".

      Niin onhan tuo törkeää vihervalehtelua ylen uutistoimittajilta. Eipä ihme, että JSN antoi langettavan päätöksen Yleisradion uutisille.


      • Vihreä.valhe.haisee

        On törkeää että jotkut YLE.n toimittajat levittävät vihreää valhetta mediassa, jota rahoitetaan verovaroin ns. yle-verolla. YLE.n esimiesten tehtävä on lopettaa valehtelu YLE.n kanavilla.


    • FaktaaKehiin

      Luonnon säteilytausta maailmassa on keskimäärin runsaat 2 mSv vuodessa ja Suomessa keskimäärin runsaat 3 mSv vuodessa. Sen perusteella laskettuna luonnonsäteilyyn kuolee maailmassa joka päivä noin 2000 ihmistä ja Suomessa noin kaksi ihmistä.

    • Säteillään

      Pyhäjärven pamausta odotellessa ja kuinka se nostaakaan mökkien arvoa tuolla suunnalla kun saa 5 silmäisen ahvenen...

      • siinä.odottelet

        Suomessa on useita Pyhäjärviä, mutta ne eivät ole tulevia laitospaikkakuntia. Luultavasti odottelet tulivuoren tai meteoriitin pamausta.


      • SäteilläänVaan
        siinä.odottelet kirjoitti:

        Suomessa on useita Pyhäjärviä, mutta ne eivät ole tulevia laitospaikkakuntia. Luultavasti odottelet tulivuoren tai meteoriitin pamausta.

        Nimimerkki Säteillään tarkoitti Pyhäjokea, jonne tulee se venäläisten rakentama ydinvoimala. Se voi paukahtaa ja aiheuttaa paljon säteilyä, mutta säteilee se muutenkin vähän.


      • Vihreä.valhe.haisee

        Tuo Pyhäjärvi-höpötys on hyvä esimerkki tietotasosta aiheen suhteen ja myös vihreästä valheesta palstalla.


      • Energiaosaaja

        Mitäs sitä totta puhumaan kun valehtelemalla saa tekstiä nopeammin. Vihertrollille normaalia suoritetta.


      • FaktaaKehiin

        Oli hilkulla ettei energiaministeriksi tullut tuulivoima-asioissa sukulaisiaan suosivaa Maukkaa. Toivon mukaan Lintilä osaa suhtautua energia-asioihin tasapuolisesti.


    • Fennovoiman rakentamislupahakemus
      http://tem.fi/rakentamislupahakemus

      "Fennovoima Oy jätti 30.6.2015 valtioneuvostolle Hanhikivi 1-ydinvoimalaitoksen rakentamislupahakemuksen ja 5.8.2015 siitä päivitetyn version."

      Sivulla myös lausuntopyynnöt.


      Aiheeseen liittyen mm:

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14426879/fennovoiman-hankkeessa-turvallisuuspuutteita
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14341590/fennovoima-energiapolitiikan-matapaise
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14450367/fennovoima-putinin-kasiohjauksessa
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14441013/fennovoima-matapaise-puhkeaa

    • Vihervirhe
      • Energiaosaaja

        Kenen kellarissa taas jäänyt kannet auki????


    • IAEA on käynnistänyt uuden on-line ydinvoimasopimus-osapuolten työkalupakin auttamaan jäsenvaltioita suunnittelemaan ja toteuttamaan hankintojen ja alihankinnan prosesseja ydinvoimahankkeisiin. Se sisältää askel-askeleelta-oppaan siitä, miten kehittää hankintastrategiaa, ehdotetaan ja pyydetään tarjouksia sekä neuvotellaan ja hallitaan sopimuksia.

      Opas siis sisältää uusia ohjeita ja neuvoja ydinvoimalobbaamiseen, mitkä ydinvoimateknologia-alalle varmaan on jo tarpeellisia.

      lähde: http://www.microsofttranslator.com/bv.aspx?from=&to=fi&a=http://www.world-nuclear-news.org/NN-IAEA-launches-updated-toolkit-for-nuclear-contracts-3110164.html

    • Twitter-viesti

      "Pohjolan Voima uudelleentwiittasi

      Teollisuuden Voima ‏@tvo_fi 1. marraskuuta Eurajoki, Suomi

      #OL3:n neljännet eli viimeisen #pääkiertopumpun sisäosat saapuivat tänään #Olkiluotoon. #tvo #ydinvoima #energiaremontti @hsfiuutiset @yle

      0 vastausta 3 uudelleentwiittausta 3 tykkäystä"

      Mukana kuva: https://pbs.twimg.com/media/CwLBbo-WEAA2PY4.jpg:large

      • vesimiehenalku

        tosta ydinvoimakartasta näkee ainakin missä maassa kaikki hikiduunarit puhisee pienellä palkalla ja missä eliitti ei ainakaan asu, ja samoissa maissahan on joskus laitettu kansat nöyräksi, eli ei sitä ainakaan eliitti pihalleen halua,,,, jos puunpolton energia tulee hapesta ( vesi ) tuulivoiman vedensekaisesta ilmasta ( vesi )ja vesivoiman ( vedestä ), ja aurinkovoima muuttuu tehoksi ilmassa ( vesi ) , mistä tulee atomienergian voiman ( positive ) vastavoima? atomivoima antaa suunnattoman lämmön joka poistuessaan ottaa tilalleen ilmaa ( vesi ), koska tyhjiössä ,veden puuttuessa atomivoiman teho on sama kuin puunpoltossa ilman happea ( vesi) valtavan paineen vastavoima on alipaine , joten maastakaivetun atomin voima jättää energian antaessaan , valtavan alipaineen ( vesi ) ,joka ilmeisesti otetaan ikijäästä? joka taas viilentää paljastuessaan maapallon pintalämpöä muuttuessaan negatiivisempään suuntaan ,jonka taas aurinko korvaa lähettämällään kovemmalla säteilyllä, koska kylmempi maanpinta vetää lämpöä enemmän puoleensa, ainakin auringon säteily tuntuu lisääntyneen ( kuumempi ) ja pohjavedet ja meret tuntuu laskeneen ( johonkin) positiiviset sekä tasalämpöiset pinnat hylkivät toisiaan, kuuma sormi jää kiinni kylmään rautaan , 2 kuumaa eivät kestä toistensa seuraa ja 2 kosteeta eivät tartu toisiinsa. vesi( ilma ilman vesimolekyylejä on tyhjiö ) tuntuu antavan kaikelle voiman, ilman sitä kaikki voimat ovat 0 arvoisia, kuten maat joista se puuttuu.


    • radiolokki
    • Tiedoksi.kaikille
      • Panoksesi keskusteluun ydinvoimasta on luonnehdittavissa sanalla 'merkittävä'.


      • Tiedoksi.kaikille

        Kiitos kehuista. Itse en sanoisi panostani läheskään niin merkittäväksi kuin on nimimerkiki FaktaaKehiin panos keskustelulle ydinvoimasta. FaktaaKehiin on palstan parhaita asiakirjoittajia, eli päinvastainen tapaus kuin nimimerkki stuxnet.


      • Tiedoksi.kaikille kirjoitti:

        Kiitos kehuista. Itse en sanoisi panostani läheskään niin merkittäväksi kuin on nimimerkiki FaktaaKehiin panos keskustelulle ydinvoimasta. FaktaaKehiin on palstan parhaita asiakirjoittajia, eli päinvastainen tapaus kuin nimimerkki stuxnet.

        Ei tarvitse perustella. Ymmärrän hyvin sen, miksi ydinvoiman kannattajien mielestä parhaat asiaviestit kirjoittaa tällainen kirjoittelija: http://keskustelu.suomi24.fi/t/14356447/valehtelu-ydinvoima-palstalla#comment-85838496


        Viite:

        "Tiedoksi.kaikille
        3.11.2016 18:14

        Kiitos kehuista. Itse en sanoisi panostani läheskään niin merkittäväksi kuin on nimimerkiki FaktaaKehiin panos keskustelulle ydinvoimasta. FaktaaKehiin on palstan parhaita asiakirjoittajia, eli päinvastainen tapaus kuin nimimerkki stuxnet. "
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14544051/ydinsattumia-(2)#comment-87172202


      • terrr

    • USA myöntää käyttäneessä köyhdytettyä uraania Syyriassa
      http://www.mintpressnews.com/us-admits-use-depleted-uranium-syria/221988/

      Köyhdytetty uraani on uraanin rikastuksen ja ydinjätteiden jälleenkäsittelyn yhteydessä syntyvää jäännösuraania, eli jätettä, joka kuitenkin kelpaa sotilaalliseen käyttöön, kuten monet ydinteollisuuden tuotteet - tekniikaltaan ydinvoimalat ovat ydinaseteknologiaa tukevaa sähköntuotantoa. Kaikki ydinsähkön tuotantoon rakennetut laitokset kelpaavat myös ydinaseiden tarvitsemien ydinmateriaalien tuotantoon.

    • Ruotsissa kehitellään uudemlaista ydinreaktoria, jollaisia on jo ollut käytössä sukellusveneissä:
      http://www.kauppalehti.fi/uutiset/ruotsissa-kehitetaan-uudenlaista-ydinvoimaa--avain-paastottomaan-energiatuotantoon/FqUcjdMK?ref=ampparit:50f6&ext=ampparit

      "Tutkimuksen perusteella Sealer-nimellä kulkevassa projektissa on onnistuttu ratkaisemaan niin materiaali-, energia- kuin ympäristöongelmatkin.

      Tutkimuksen mukaan reaktoreiden käyttämä ydinpolttoaine osoittautui lähes 100 kertaa tehokkaammaksi kuin nykyreaktoreissa käytetty.

      Vanha ydinjäte voidaan Berotecin mukaan käyttää niin tehokkaasti, että uutta uraania ei tarvittaisi seuraavaan tuhanteen vuoteen. Konsulttiyhtiön mukaan ydinjätteen varastointiaika laskee nykyisestä 100 000 vuodesta lähelle tuhatta vuotta ja ydinjätteen määrä jää murto-osaan siitä, mitä se nyt on."


      Jotenkin tuo kuulostaa tutulta...

    • infoisku
      • Ikävä tuottaa sinulle pettymys - olet väärässä. Sinunhan pitäisi tietää, että ketjuun kerää juttujaan palstan epäluotettavin kirjoittelija, joten vältän sen ketjun lukemista - mikä lienee hänestäkin vain hyvä asia. jos olisin nähnyt uutisen, en olisi sitä toistanut, todennäköisesti vain kommentoinut kuten nytkin.

        uutisen löysin amppareiden sivustolta.

        älä luule liikoja itsestäs.


    • infoisku
    • USSFord

      http://www.hs.fi/sunnuntai/a1478227978318?ref=hs-etusivub-luetuimmat-#5


      "JOS Yhdysvaltojen sotilasmahdille pitäisi valita yksi symboli, se olisi lentotukialus USS Gerald R. Ford.

      Se on Yhdysvaltain laivaston uusin lentotukialus, jättimäinen liikkuva tukikohta, joka pystyy kuljettamaan lähes sata hävittäjää mihin päin maailmaa tahansa. USS Gerald R. Ford on ”90 000 tonnia diplomatiaa”, kuten sen valmistaja Northrop-Grumman uhoaa mainosjulisteessaan.

      Lentotukialuksen kaksi ydinreaktoria tuottavat lähes yhtä paljon tehoa kuin Loviisan ydinvoimala, ja niiden voimalla laiva voi ajella maailman meriä ympäriinsä 25 vuotta ilman polttoainetankkausta, jopa 60 kilometrin tuntinopeudella."

      Kuinka monen tuulimyllyn teho tai kuinka suuret purjeet tarvittaisiin kujettamaan tuota lentotukialusta jopa 60 kilometrin tuntinopeudella?

    • TVOn EPR-projektin, OL3, välimiesmenettylyssä osapäätös

      "...
      Osapäätöksessä on lopullisesti ratkaistu suurin osa käsitellyistä asioista TVO:n eduksi ja toisaalta hylätty suurin osa laitostoimittajan väitteistä näiltä osin.

      Osapäätös ei ota kantaa osapuolten esittämiin rahamääräisiin vaatimuksiin. Välimiesmenettely on edelleen kesken ja lisää osapäätöksiä on tulossa ennen lopullista päätöstä, jolla välimiesoikeus määrittää osapuolten korvausvelvollisuudet.

      TVO pitää vaatimuksiaan hyvin perusteltuina ja on todennut laitostoimittajan vaateet perusteettomiksi. Osapäätöksen sisältö vahvistaa tätä näkemystä."
      http://www.tvo.fi/news/1803

      Ehkä sitten ei tarvitse enää kauaa spekuloida miten tuossa käy.

      • NoinSeOn

        Taitaa olla puoli-ilmainen laitos, jos TVO saa vielä kunnon korvaukset.


    • Suomessakin tiedettiin jo ennen ensimmäistäkään ydinvoimalaa, että totalitaarisesti hallituissa maissa ydinenergiaa pystytään tehokkaasti käyttämään. https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/166447/MARKKINA.pdf?sequence=1

      Ydinjätetuotantolaitosten (joita ydinvoimalat todellisuudessa ovat), tehokas käyttö kompensoi jonkin verran niiden surkeaakin surkeampaa hyötysuhdetta: uraanin energiasta hyödynnetään alle 1%, mikä merkitsee satakertaista uraaninlouhintaa kaikkine ympäristöhaittoineen. Ydintotalitarismiin kuuluu myös uraanikaivosympäristön tuho.

    • Ekomoderni
      • Voi ollakin, mutta se ei ole lainkaan ekologinen, vielä vähemmän moderni :)


      • NoinhanSeOn

        Happamia sanoi kettu


    • Ekomoderni

      https://ekomodernismi.fi/tule-mukaan/

      Asiallista, monipuolista keskustelua ydinvoimasta ja muusta.

      stuxnet vastasi: "Voi ollakin"

      Muidenkin Ydinvoima-palstalaisten kuin stuxnet kannattaa tutustua ekomodernismi.fi - sivustoon. Siellä käydään mielenkiintoista keskustelua ydinvoimasta ja muusta. Tutustukaa ja muodostakaa oma mielipiteenne sivustosta.

    • Mielenkiintoinen, lähteetön tieto twitteristä:

      "French #nuclear can ramp at 30MW/minute. From full power to 20% in 30 minutes! #Energiewende guy insisted "Nuclear can't ramp, period."

      Käännetty kielestä englanti, kääntäjänä Bing

      Ranskan #nuclear voi ramp 30MW/minuutti. Alkaen täydellä teholla 20 % 30 minuutissa! #Energiewende kaveri vaati "Ydinenergia ei voi ramp, kausi.""


      Nuo ei välttämättä koske Suomen ydinvoimaloita. Suomen ydinvoimaloille on rajoitus tehon muutosnopeuteen säätövoimakäytössä - se löytyy Stukin sivuilta, mutta löytäminen voi olla vaikeaa. Kiitos sille joka tekee sen ja kertoo sen täällä :)

      Tietämäni mukaan Suomessa on ydinvaoimalan tehoa säädetty verkon kuorman mukaan viimeksi joskus 2000-luvun alkupuolella.

      Hauska juttu: Saksa on käyttänyt ydinvoimaloita tuulivoiman säätövoimana! http://keskustelu.suomi24.fi/t/14381128/energiavallankumous-(energiakaanne)#comment-87391467

      (Ellei linkki keskusteluun toimi, katso josko profiilisivultani http://www.suomi24.fi/profiili/stuxnet löytyisi siihen toimiva linkki)

    • ”Saksassa tasapainotetaan jo nyt tuulivoimaloiden tuotannon ailahteluja, koska se on heidän ainoa tuotantomuotonsa, joka pystyy riittävän nopeisiin muutoksiin. Saksassa voidaan ajaa ydinvoimalat puolelle teholle ja takaisin pari kertaa päivässä. Se ei hiilivoimaloilla onnistu, niitä ei käynnistetä edes yhdessä päivässä”, sanoo Fennovoiman ydintekniikkajohtaja Juhani Hyvärinen.

    • Fossiilinen

      http://www.talouselama.fi/uutiset/taas-paljastui-yksi-taysin-vaara-uskomus-ydinvoimaloista-3429644

      "Iso kysymysmerkki on se, millä Saksa säätää tuuli- ja aurinkotuotannon hurjia vaihteluita sitten, kun ydinvoimalat on lopullisesti ja kokonaan suljettu. Tuulituotantoonhan voi tulla hyvin nopeasti eli muutaman tunnin kuluessa useiden tuhansien megawattien aukkoja."

      Tuulisähköntuotantoon nopeasti ilmaantuvia tuhansien megawattien aukkoja ei hiilivoimaloilla voi korvata.

      Hyvärinen "Se ei hiilivoimaloilla onnistu, niitä ei käynnistetä edes yhdessä päivässä"

    • Vaivaton.Turvallinen

      Ydinvoimaan liittyvää tämäkin,

      Sain sähkönmyyjältä 12.11.2016 päivätyn Sähkönmyyntisopimuksen vahvistusilmoituksen koskien tuotetta Täysydin 24 kk.

      Täysydin-sopimuksen energia on tuotettu kokonaisuudessaan ydinvoimalla. Myyjä sitoutuu hankkimaan asiakkaan käyttämän sähköenergian verran ydinvoimalla tuotettua sähköä.

      Sähkönmyyjän nimeä en kerro, koska säännöt kieltävät kaupallisen mainostamisen palstalla.

      • stuxnet

        Sitä sopimusta ja laskua on sitten mukava näyttää lapsille ja lapsenlapsille, kun joku Suomen ydinvoimaloista on tehnyt Tshernobylit. No, toivotaan ettei sellaista tilannetta tule.


    • igm
    • heno65344
      • Vietnamkin heitti hanskat naulaan ydinvoiman hirvittävän hinnan vuoksi.
        http://yle.fi/uutiset/3-9310117

        "Energianälkäinen Vietnam on heittänyt romukoppaan kaksi monen miljardin dollarin ydinvoimalahanketta tiistaina. Projektien kustannusten noustua pilviin, Vietnam on vedonnut ympäristö- ja taloussyihin.

        Keski-Ninh Thuan maakuntaan suunniteltujen kahden ydinvoimalan yhteenlaskettu kapasiteetti olisi ollut 4 000 megawattia. Voimalat oli tarkoitus kehittää Venäjän valtion yhtiön Rosatomin ja Japanin yhteenliittymällä JINED:n myötävaikutuksessa.

        Teilattujen Kaakkois-Aasian ydinvoimaloiden kustannukset olivat kaksinkertaistuneet siitä, kun hankkeet ensi kertaa käsiteltiin vuonna 2009. Hallituksen mukaan kustannukset ovat paisuneet, sillä Japanin Fukushiman ydinkatastrofin jälkeen etsitään kehittyneempää tekniikkaa.

        – Hankkeen keskeyttäminen ei johdu teknisistä syistä, vaan maan nykyisestä taloudellisesta tilanteesta, maan hallitus kertoo verkkosivuillaan."

        Rosatomin harjoittaman energiapolitiikan mukaisesti

        "Rosatom on kertonut tiedotteessaan ”kunnioittavansa asiakkaan asemaa ” ja olemaan valmiina tukemaan Vietnamia, kun maa jatkaa kansallisen ydinvoimaohjelmansa täytäntöönpanoa."


      • FaktaaKehiin

        Taitaa halpa hiili houkutella. Takaisku ilmastonmuutoksen torjunnalle.


      • FaktaaKehiin kirjoitti:

        Taitaa halpa hiili houkutella. Takaisku ilmastonmuutoksen torjunnalle.

        Köyhyys ja tuotteen mieletön kalleus pakottaa köyhimpiä valtioita etsimään erilaisia vaihtoehtoja energiqnhankinnassa. Ydinvoima on onnistunut erinomaisesti estämään, lähes kaikkialla maailmassa, uusiutuvien energioiden kehittymisen kilpailukykyiseksi, mutta on nyt todistetun vaarallisuutensa vuoksi pakotettu kalliisiin turvallisuusparannuksiin. Ne valtiot, joilla ei ole tarpeeksi käytettävissä edullista uusiutuvaa energiaa, ovat nyt pakotettu siihen, mistä katkeran vahingoniloisesti hihhuloitkin:

        "FaktaaKehiin
        27.11.2016 17:13

        Taitaa halpa hiili houkutella. Takaisku ilmastonmuutoksen torjunnalle."
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14544051/ydinsattumia-(2)#comment-87553558


    • Magnetismi & ydinvoima ja muuta ydintiedettä sivustolta
      http://scidoc.org/magnetism-and-nuclear-science.php

      "International Journal of Magnetism & Nuclear Science (IJMN) is a peer-reviewed, Open Access journal that covers the whole spectrum of topics, from basic magnetism to the technology and its applications in the field of Nuclear Science and also included are the topics of nuclear science and the various technologies implemented. IJMN publishes high quality papers, rapid communications, original papers, research letters, case reports, technical papers, technical notes, critical reviews, book reviews pertaining to the broad studies explored in the field of Magnetism and its application in the field of Nuclear Science.

      IJMN is to provide a purpose of bringing scientific research, newer techniques, opinions about the magnetism and the nuclear science research, to a wider audience of scientists, physicists, research investigators, educators, and information specialists around the globe in order to improve the scope of nuclear science and technology."

    • Joko fuusioydinvoimala on kohta valmis... https://www.theguardian.com/environment/2016/dec/02/after-60-years-is-nuclear-fusion-finally-poised-to-deliver?CMP=twt_a-science_b-gdnscience

      "puhdasta, turvallista, rajatonta energiaa ...". Kuulostaa varmasti tutulta jo kuudenkymmenen vuoden ajalta nykyisistäkin ydinvoimaloista puhuttaessa.

      Ennenkuin joku ehtii taas kysymään kantaani fuusioydinvoimaan, toistan aiemmat vastaukseni:

      Heti, kun ydinsähkön tuotanto on lähelläkään kestävän kehityksen periaatteiden mukaista toimintaa, tarkistan kantani siihen,

      • NoinhanSeOn

        Uusiutuvilla JA fossiilisella energialla.


    • 2035
    • ydinbuumi

      Intiassa on menossa todellinen ydinvoimalabuumi.

      Ku-1 tuotantoon joulukuu 2014, Ku-2 helmikuu 2017, Ku-3 ja Ku-4 toimitussopimus huhtikuu 2014, Ku-5 ja Ku-6 neuvotteluvaiheessa.

      Venäjä ja Intia tavoitteena rakentaa 12 venäläistä ydinreaktoria Intiaan, joista 8 Kudankulamiin.


      In September 2016, NPCIL said the Russian VVER-1000 pressurised water reactor unit, which was connected to the grid in August 2016, would begin commercial operation this month (December 2016). NIA did not cite any reason for the two-month delay.

      The unit is being built at Kudankulam as part of an agreement between India and Russia signed in 1988 that also saw the construction of Kudankulam-1, which began commercial operation in December 2014.

      In April 2014, Russia and India signed a general framework agreement on the construction of Kudankulam-3 and -4, the second phase of the Kudankulam station.

      An agreement on the construction of the third phase, Kudankulam-5 and -6, is being negotiated, Russia’s state nuclear corporation Rosatom told NucNet.

      A roadmap on nuclear cooperation between Russia and India provides for the construction of 12 units in India, including up to eight at Kudankulam, Rosato

      http://www.nucnet.org/all-the-news/2016/12/05/india-s-kudankulam-set-for-commercial-operation-in-february-russia-report-says

    • ViherSuomi

      the best strategy for banning nuclear weapons tests in other countries would be to ban them at home.

      Suomi on kieltänyt ydinasekokeet ja ydinaseet omalla alueellaan. Suomi on tutkitusti maailman vihrein maa. Kiitos, Suomen vähäpäästöisen vesi- ja ydinvoimaan perustuvan sähköntuotannon.

    • terveisiäSuomelle
    • isoäidinsilli

      Tänne sattumia/tapahtumia/sillisalaattikeskustelua.....

      toiveesi toteutukoon;

      Isoäidin sillisalaatti
      Raaka-aineet Ostoslistalle
      420 g vähäsuolaista sillifilettä
      3 kpl keitettyä kylmää perunaa
      2-3 kpl etikkakurkkua
      800 g säilöttyjä punajuuria
      2-3 kpl kuorittuja, siemenkodattomaa omenaa
      3 dl kermaviiliä
      2 kpl kovaksi keitettyä munaa
      Ohjeet
      Kaada sillifileistä liemi ja huuhtele ne kylmällä vedellä, valuta. Hienonna silli ja muut ainekset tasakokoisiksi palasiksi.

      Kokoa kaikki ainekset suureen kulhoon sekoita ne lopuksi varovasti. Lisää joukkoon niin paljon kermaviiliä, että ainekset sitoutuvat yhteen.

      Kaada salaatti tarjoiluastiaan ja koristele kovaksi keitetyillä kananmunilla.

      Entäs liittyykö ydinvoimaan? Rauhoitu, isoäidin salaatin raaka-aineissa on mukana ripaus radioaktiivisia aineita.

      • SäännötTunnettava

      • SäännötTunnettava kirjoitti:

        Ilmiantoilmoitus viestistä http://keskustelu.suomi24.fi/t/14544051/ydinsattumia-(2)#comment-87731642 perustelulla:
        Suomi24-palveluissa ei saa julkaista viestiä, jossa on pelkkä linkki.

        Ydinvoiman kannattajille tyypillinen heikko älykkyyskö on syynä noin ääliömäisiin viesteihin? No, yritä ymmrtää. että merkki ">" ei ole linkkiin kuuluva. Ehkä kirjoitit tuon vain siksi, että Sääntömafia on nyt tohkeissaan, kun valvojat sallii millaisia sikailuja tahansa, ja kyllähän tuoki n semmosesta käy.

        Lisää ydinvoiman käytön vaikutuksista ja seurauksista keskustelussa http://keskustelu.suomi24.fi/t/14610154/aivopieruviestien-vastapainoksi

        Tiedoksi @Suomi24 @Aller


      • SäännötTunnettava

        Voi sua ressukkaa. Haluat väkisin tehdä itsestäsi naurettavan?

        Siis vaikkapa piste (.) linkin lisäksi sinun mielestä riittää tekemään viestistä keskustelun sääntöjen mukaisen. Eipä ole paljoa vaadittu.

        Katsotaan, mitä mieltä valvojat ovat.


    • MärkäRätti
    • vihermulkvist
    • FennoKyllä

      Taistelu tärkeän hankkeen puolesta ja ilmastonmuutosta vastaan jatkuu......

      http://www.raahenseutu.fi/uutiset/esa-harmala-nousemassa-fennovoiman-hallituksen-johtoon-6298356

      Fennovoiman omistajat Voimaosakeyhtiö SF ja RAOS Voima Oy esittävät maaliskuussa 2017 kokoontuvalle yhtiökokoukselle Esa Härmälän valintaa Fennovoiman hallituksen puheenjohtajaksi.

      – Haluan olla mukana edistämässä koko Suomen kannalta tärkeää hanketta. Fennovoiman voimalaitos parantaa maamme energiaomavaraisuutta. Lisäksi sen tuottama päästötön sähkö on erityisen tärkeää taistelussa ilmastonmuutosta vastaan, Härmälä kertoo.

    • ydinnimityksiä

      Fennovoima työllistää,

      http://www.fennovoima.fi/uutiset/uutiset/nimityksia-fennovoimassa-vuoden-2016-aikana

      20.12.2016
      Nimityksiä Fennovoimassa vuoden 2016 aikana
      Fennovoima on rekrytoinut vuoden 2016 aikana noin 70 uutta työntekijää. Tällä hetkellä työllistämme yli 320 henkilöä (mukaan lukien noin 50 konsulttia).

      KTM Juha Koskinen nimitettiin tehtävään Financing Analyst (Finance and Control Department, Financing Unit) 12.12.2016 alkaen.
      Insinööri Antti Kaski nimitettiin tehtävään Senior Procurement Manager (Project Department, Contract Management Unit) 12.12.2016 alkaen.
      DI Heikki Hinkkanen nimitettiin ydinjätehuoltopäälliköksi(Nuclear Safety Department, Nuclear Technology Unit) 12.12.2016 alkaen.
      DI Thomas Lebourgeois nimitettiin projekti-insinööriksi (Project Department, Engineering Unit) 7.11.2016 alkaen.
      HTM Jussi Vuoti nimitettiin viestintäkoordinaattoriksi (Communications Department) 7.11.2016 alkaen.
      Insinööri Erkki Uusitalo nimitettiin tehtävään Electrical Engineering Manager (Project Department, Engineering Unit) 7.11.2016 alkaen.
      Tekn. yo. Pasi Partanen nimitettiin turbiinisaarekkeen rakennesuunnittelun koordinaattoriksi (Project Department, Engineering Unit) 10.10.2016 alkaen.
      D. Sc (Tech.) Grigory Ponomarenko nimitettiin reaktorisaarekkeen järjestelmäinsinööriksi (Project Department, Nuclear Island Project Area) 10.10.2016 alkaen.
      DI Calle Korhonen nimitettiin ydinturvallisuusinsinööriksi (Nuclear Safety Department, Nuclear and Radiation Safety Unit) 3.10.2016 alkaen.
      DI Aleksandr Rumik nimitettiin tehtävään NI Project Manager (Project Department, Nuclear Island Project Area) 12.9.2016 alkaen.
      Insinööri (AMK) Anssi Hakanen nimitettiin vanhemmaksi yritysturvallisuusasiantuntijaksi (Nuclear Safety Department, Corporate Security Unit) 12.9.2016 alkaen.
      DI Antti Valkola nimitettiin laadunvarmistuksen päälliköksi (Project Department, Engineering Unit) 12.9.2016 alkaen.
      DI Matthew Geraghty nimitettiin käyttöönottopäälliköksi (Project Department, Engineering Unit) 12.9.2016 alkaen.
      DI Tatjana Spocova nimitettiin turbiinisaarekkeen tekniseksi koordinaattoriksi (Project Department, Turbine Island Project Area) 12.9.2016 alkaen.
      FM Tuire Haavisto nimitettiin säteilyturvallisuusinsinööriksi (Nuclear Safety Department, Nuclear and Radiation Safety Unit) 12.9.2016 alkaen.
      OTM Jussi Leväsalmi nimitettiin tehtävään Legal Counsel (Legal Department, Legal Services Unit) 15.8.2016 alkaen.
      Ins. (AMK) Virve Pukki nimitettiin projekti-insinööriksi (Project Department, Engineering Unit) 15.8.2016 alkaen.
      Ins. (AMK) Margus Liik nimitettiin NDT-insinööriksi (Project Department, Engineering Unit) 15.8.2016 alkaen.
      DI Eduard Smirnov nimitettiin tehtävään Resident Engineer (Project Department, Engineering Unit) 15.8.2016 alkaen.
      DI Mohamed Mahmoud nimitettiin I&C laatuinsinööriksi (Project Department, Engineering Unit) 15.8.2016 alkaen.
      Ins. (AMK) Samuli Similä nimitettiin turbiiniyksikön projekti-insinööriksi (Project Department, Turbine Island Project Area) 15.8.2016 alkaen.
      DI Petri Jyrälä nimitettiin lisensointiasiantuntijaksi (Project Department, Licensing Unit) 15.8.2016 alkaen.
      DI Kristofer Klefbohm nimitettiin projekti-insinööriksi (Project Department, Turbine Island Project Area) 1.8.2016 alkaen.
      Mikko Käyhkö nimitettiin IT-järjestelmäasiantuntijaksi (Project Department, Project Management Office) 4.7.2016 alkaen.
      Ins. (AMK) Matti Fransas nimitettiin kunnossapitoinsinööriksi (Project Department, Engineering Unit) 6.6.2016 alkaen.
      DI Niko Järvenpää nimitettiin muutostenhallinnan projektipäälliköksi (Project Department, Engineering Unit) 6.6.2016 alkaen.
      DI Hannu Tuulensuu nimitettiin ydinturvallisuusasiantuntijaksi (Nuclear Safety Department, Nuclear and Radiation Safety Unit) 6.6.2016 alkaen.
      Ins. (Amk) Aki Jokinen nimitettiin työmaan laadunvalvontajohtajaksi (Project Department, Nuclear and Radiation Safety Unit) 6.6.2016 alkaen.
      Ins. (AMK) Kimmo Pohjola nimitettiin IT-päälliköksi (Project Department, Project Management Office) 16.5.2016 alkaen.
      KTM Otso Torniainen nimitettiin tehtävään Chief Financial Officer (Finance and Control Department) 2.5.2016 alkaen.
      DI Jarkko Ekberg nimitettiin tietoturva-asiantuntijaksi (Nuclear Safety Department, Corporate Security Unit) 25.4.2016 alkaen.
      DI RAPS Lauri Isotalo nimitettiin rakennuttajapäälliköksi (Project Department, BOP and Owners scope Project Area) 25.4.2016 alkaen.
      FT Reijo Pitkäranta nimitettiin geotutkimuksen asiantuntijaksi (Project Department, BOP and Owners scope Project Area) 25.4.2016 alkaen.
      DI, FM Antti Tikkakoski nimitettiin työmaavalvojaksi (Project Department, Construction Unit) 25.4.2016 alkaen.
      OTM Sonja Salo nimitettiin tehtävään Senior Legal Counsel (Legal Department, Legal Services Unit) 11.4.2016 alkaen.
      SM Sauli Jylhä nimitettiin turvajärjestelykoordinaattoriksi (Nuclear Safety Department, Corporate Security) 4.4.2016 alkaen.
      DI Tero Ottelin nimitettiin sähköinsinööriksi (Project Department, Engineering Unit)

      jne. jne.

    • JoditabujaBelgialaisille

      Saksan ydinvoimapelosta Belgian ydinvoimaloita kohtaan kompromissi. Saksa ei enää vaadi kahden vaarallisen ydinreaktorin sulkemista. Sovittiin paremmasta tiedottamisesta ydinvoimaan liittyvistä asioista.

      • Aache

        Mites tilanne Sveitsissä? Siellä kuulemma jaettu joditabletteja Aachessa.

        tietolähde: nimimerkki stuxnet


      • Linkki unohtunut? Kai se tulee joskus.

        Viite:
        "JoditabujaBelgialaisille
        20.12.2016 22:26

        Saksan ydinvoimapelosta Belgian ydinvoimaloita kohtaan kompromissi. Saksa ei enää vaadi kahden vaarallisen ydinreaktorin sulkemista. Sovittiin paremmasta tiedottamisesta ydinvoimaan liittyvistä asioista."
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14544051/ydinsattumia-(2)#comment-87927802

        Kerrataan Belgian viime aikojen ydinvoimakauhuja

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13125897/belgiassa-naatitaan-ytinvoimasta
        "Peskää pyykkinne yöllä! Ja matalassa lämpötilassa!"
        "Säästäkää sähköä erikoisesti iltaviiden ja kahdeksan välillä!"
        (16.12.2014)

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14043205/belgian-romuvoimala-reistailee-taas
        "Belgian ROMUVOIMALA reistailee TAAS"
        "SAKSA arvostelee Belgian ydinvoimaloiden turvallisuutta. Täällä on kerrottu kuinka Belgiassa ydinvoimayhtiöt jakaa ihmisille JODITABLETTEJA."
        (4.1.2016)

        Sitten on liuta Sääntömafian poistattamia keskusteluita Belgian ydinkauhuista, joita joskus ehkä ajankulukseni kirjoittelen uudestaan. Eräänlainen kooste niistä on keskustelussa http://keskustelu.suomi24.fi/t/14468444/isis-ja-euroopan-ydinvoimalat

        Nuo suluissa kerrotut päivämäärät eivät välttämättä ole aiheen tapahtuma-ajankohdan mukaan, koska Sääntömafia toimi Belgian ydinvoimalatapahtumista kertovia viestejä poistattaessaan erittäin aktiivisesti, ja jotkut niista on uudelleenkirjoitettu moneenkin kertaan.

        Tiedoksi @Suomi24 @Aller


      • Aache kirjoitti:

        Mites tilanne Sveitsissä? Siellä kuulemma jaettu joditabletteja Aachessa.

        tietolähde: nimimerkki stuxnet

        Haluat ilmeisesti pönkittää omanarvontuntoasi jossain viestissäni olleesta virheestä - siitä vaan. Sinulla tuskin on mitään omaa kerrottavaa mistään muusta kuin jotain mutinaa vihreästä valheesta, ja uskoakseni myös Sääntömafiatyylisesti nimimerkkini loukkaamisesta, joista ehkä oot jopa saanut papukaijamerkkejä muilta.

        En nyt jaksanut etsiä tuohon mutinaviestiisi sisällyttämää juttua, joten voisitko kertoa sen ihan itse, ikäänkuin opiksi seuraavaa EI-mutinaviestiäsi varten? Löysin sen sijaan yhden aiheeseen liittyvän viestin, jossa myös on selvä virhe - ajattelin tuottaa sinulle tyydytyksen toistamalla sen tähän, ja samalla se käy ainakin ihan normaalijärkiselle esimerkkinä siitä, millainen viesti ei ole mitään käsittämätöntä mmuuummuuummssutus-mutinaa:


        "Joditabletteja jaetaan sveitsiläisille

        stuxnet
        19.12.2015 10:29

        Hurjaa toimintaa:
        "Ein ziemlich sicheres AKW
        Trotz Tausender Haarrisse lässt Belgien einen Reaktor wieder ans Netz, weitere sollen folgen. Der Aufruhr in NRW ist groß – die Stadt Aachen will Jodtabletten verteilen. "
        http://www.zeit.de/wirtschaft/2015-12/atomenergie-belgien-kernkraftwerk-aktivierung-akw-tihange2

        Raaka konekäännös:

        "Melko turvallinen AKW
        Vaikka tuhannet hiushalkeamat Belgia on reaktori takaisin verkossa, lisää seuraa. Kuohunta NRW on suuri - Aachenin kaupunki jakaa joditabletteja."

        Taustaa viestissä http://keskustelu.suomi24.fi/t/13764197/ongelmia-sveitsin-ydinvoimaloissa#comment-81265940

        Toistan ehdotukseni: ydinvoimayhtiöt velvoitetaan huolehtimaan kansalaistan joditablettien riittävyydestä ja niiden vaidhoista ydinsähkön käyttökustannuksiin liitettynä."
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14015328/joditabletteja-jaetaan-sveitsilaisille

        Löysitkö virheeni? Ihan itse? Toivottavasti.

        Tämäkin ketju kannattaaa lukea:
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14259164/belgialaisille-joditabletteja-(isis-uhka)

        Tiedoksi @Suomi24 @Aller


      • Aache

        stuxnet, "Haluat ilmeisesti pönkittää omanarvontuntoasi jossain viestissäni olleesta virheestä"

        stuxnet, " -Löysin sen sijaan yhden aiheeseen liittyvän viestin, jossa myös on selvä virhe - "

        Virheitä virheiden perään. Sellainen kirjoittaja on stuxnet.


    • 6525
      • NoinhanSeOn

        "Ydinenergian rauhanomaisen ja sotilaallisen hyväksikäytön välillä ei ole ollut suoraa kytkentää."



    • "Kuolan nelireaktorinen ydinvoimala Poljarnije Zorissa käy läpi korjausten sarjan tänä vuonna. Kolmosreaktori otettiin pois sähköverkosta tällä viikolla, ja se on remontissa huhtikuun lopulle asti.

      Sen jälkeen remonttiin menee voimalan kaksi vanhinta reaktoria, jotka aloittivat toimintansa vuonna 1973."
      http://yle.fi/uutiset/3-9490465

      Mainio nippelitieto:

      "Poistettu klo 16.16 väärä väite siitä, että Kuolan voimala olisi maailman pohjoisin ydinvoimala. Tšukotkan ydinvoimala on hieman pohjoisemmassa kuin Poljarnije Zori."

    • Ydinvoimala yhdistetty syöpätapauksiin
      http://www.pottsmerc.com/opinion/20170318/letter-nuclear-plants-connected-to-cancer-rates

      Konekäännös:
      https://translate.google.fi/translate?sl=en&tl=fi&js=y&prev=_t&hl=fi&ie=UTF-8&u=http://www.pottsmerc.com/opinion/20170318/letter-nuclear-plants-connected-to-cancer-rates&edit-text=

      • NoinhanSeOn

        Manganon tutkimukset on lukuisia kertoja osoitettu huijaukseksi. Mutta aina löytyy aviiseja, jtoka julkaisevat niitä.


    • Akkutehdas

      Fennovoiman ydinvoimala saa aikaan monenlaista hyvää,...


      http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2017/04/01/tesla-vaasa-akku

      " Vaasan valintaa Euroopan suurimman akkutehtaan sijoituspaikaksi puolsi Pyhäjoelle rakennettava Fennovoiman ydinvoimala, jonka lauhdevesiä pystytään hyödyntämään tehokkaasti osana akkujen tuotantoprosessia.
      Energiaa tarvitaan akkutehtaan yhteyteen pystytettävään litiumjalostamoon, jossa tuotettaisiin akuille raaka-ainetta Kaustisten litiumkaivoksesta toimitettavasta litiumpuolituotteesta. "

    • viisaspäätös
      • linnuntie

        Toiveajattelua ei kannata harjoittaa ääneen. Älykkäämpi ottaa ensin asiasta selvää.

        Etäisyysksiä ydinvoimalaan

        Satakunnassa Pori - Eurajoki noin 30km
        Uudellamaalla Hanko - Loviisa noin 190km
        Uudellamaalla Helsinki - Loviisa noin 80km


    • SinuaÄlykkäämpi

      "Älykkäämpi ottaa ensin asiasta selvää."

      "Vuoden kuluttua Microsoft kertoi avanneensa datakeskuksen ”jonnekin Uudellemaalle.” Juuri sen enempää tietoa ei kerrottukaan. Keskuksen koosta tai muistakaan yksityiskohdista ei ole mitään tietoa."

      Ota ensin selvää, missä Microsoftin "datakeskus" on Uudellamaalla. Sen jälkeen selvitä itsellesi etäisyys "datakeskus"- Loviisa.

      • NoinhanSeOn

        Kapasiteetti on harhaanjohtava lukema. Samalla kapasiteetilla tuulivoima tuottaa kolmanneksen ja aurinkovoima viidenneksen siitä mitä ydinvoima.


    • 2031
    • Ydinjätehaudan turvallisuudesta.

      Olkiluotoon tulevan ydinjätteiden loppusijoituspaikan historiasta grafiikkamuotoinen teksti, joka voidaan tiiviistää sanoihin:

      "Stukin tuli vain arvioida voiko se osoittaa, että ydinjätteiden hautaaminen ei voi olla turvalista."
      https://pbs.twimg.com/media/DAHJaMLUwAAqZnc.jpg

      Hallelujah

      • FaktaaKehiin

        Tuossa tekstissä ei ole ymmärretty lainkaan asian luonnetta. Todellisuudessa Posiva ja sen edeltäjä olivat tehneet loppusijoitustutkimuksia jo 20 vuotta ennen periaatepäätöskäsittelyä. Todistusaineistoa loppusijoituksen turvallisuudesta oli siis kertynyt paljon. STUKin tehtänä oli periaatepäätösvaiheessa falsifioida tuo todistusaineisto, eli löytää seikkoja, jotka saattavat turvallisuuden epäilyksenalaiseksi. jos niitä olisi löytynyt, olisi hanke pysähtynyt ja enemmät turhat investoinnit olisi vältetty. Ja tuon periaatepäätöskäsittelyn jälkeen tuli rakentamislupavaihe, jossa STUK teki kokonaisvaltaisemman turvallisuusarvioinnin. Sitten tulee vielä käyttölupavaihe, jossa tehdään vakuuttavampi turvallisuusarviointi rakennetun laitoksen pohjalta. Tuokin teksti on osoitus siitä, miten ihmisiä johdetaan harhaan, jos on pahaa tahtoa.


      • FaktaaKehiin kirjoitti:

        Tuossa tekstissä ei ole ymmärretty lainkaan asian luonnetta. Todellisuudessa Posiva ja sen edeltäjä olivat tehneet loppusijoitustutkimuksia jo 20 vuotta ennen periaatepäätöskäsittelyä. Todistusaineistoa loppusijoituksen turvallisuudesta oli siis kertynyt paljon. STUKin tehtänä oli periaatepäätösvaiheessa falsifioida tuo todistusaineisto, eli löytää seikkoja, jotka saattavat turvallisuuden epäilyksenalaiseksi. jos niitä olisi löytynyt, olisi hanke pysähtynyt ja enemmät turhat investoinnit olisi vältetty. Ja tuon periaatepäätöskäsittelyn jälkeen tuli rakentamislupavaihe, jossa STUK teki kokonaisvaltaisemman turvallisuusarvioinnin. Sitten tulee vielä käyttölupavaihe, jossa tehdään vakuuttavampi turvallisuusarviointi rakennetun laitoksen pohjalta. Tuokin teksti on osoitus siitä, miten ihmisiä johdetaan harhaan, jos on pahaa tahtoa.

        Onko noista etukäteistutkimuksista olemassa jotain muutakin tietoa, kuin mitä nyt kerroit - joku linkki esimerkiksi? Luulishan ainakin Posivan sivuilta jotain löytyvän, vai mitä arvelet? Ja jos Posivan sivuilta ei läydy mitään niin kerro kuka oli mainitsemasi Posivan edeltäjä, joka noita etukäteistutkimuksia suoritti.


      • stuxnet kirjoitti:

        Onko noista etukäteistutkimuksista olemassa jotain muutakin tietoa, kuin mitä nyt kerroit - joku linkki esimerkiksi? Luulishan ainakin Posivan sivuilta jotain löytyvän, vai mitä arvelet? Ja jos Posivan sivuilta ei läydy mitään niin kerro kuka oli mainitsemasi Posivan edeltäjä, joka noita etukäteistutkimuksia suoritti.

        Maininta löytyi:
        "Loppusijoitukseen liittyvät tutkimukset ovat alkaneet Suomessa jo yli 40 vuotta sitten 1970-luvun lopulla."
        http://www.posiva.fi/loppusijoitus/tutkimus_ja_kehitys#.WS003dwlHow

        Tuossa ei ole vielä sanaakan siitä, mitä tutkittiin, mutta sinä varmaan osaat kertoa, koska tiedät että "Todistusaineistoa loppusijoituksen turvallisuudesta oli siis kertynyt paljon."


    • K.Late

      " Todistusaineistoa loppusijoituksen turvallisuudesta oli siis kertynyt paljon."

      Kuten?

      Eikös kyse ole lopulta aihetodisteista ja positiivista odotuksista (tai paremminkin ehkä negatiivisita odotuksista)?

      -ei isoja maanjäristyksiä tai kalliosiirtymiä/murroksia
      -kupari ei liukene tai korrosoidu pitkässäkään ajassa
      -vapautumisesteet eivät petä tai jos pettävät, niin hitaasti
      -pohjaveden virtaukset ovat hitaita
      -suolapitoisuus ei tule muuttumaan
      - jääkausi ei tule vielä sataan tuhanteen vuoteen ja jos vaikka tuleekin, niin routavauriot eivät yllä 400 metriin, eikä kallio liiku kilometrin paksuisen jään paineesta

      Näillehän ei voi antaa mitään varmuuksia tai tieteellisiä todisteita, vain todennäköisyyksiä, jos niitäkään. Silti periaatepäätöseen kirjattin jotenkin ehdottomana: jätehauta pitää jätteet turvallisessa muodssa 100 000 vuotta.

      • NoinhanSeOn

        * Suomen kallioperä on nykyään aika vakaata. Liikunnot tapahtuvat pääasiassa olemassa olevia heikkousvyöhykkeitä pitkin, joita voidaan välttää tunnelien ja kapselien sijoittelussa. Seuraavan jääkauden jälkitilanteessa voi tapahtua paljon intensiivisempiä kallioliikuntoja ja on analysoitu skenaarioita, joissa sellainen liikunto voisi rikkoa samalla kertaa kymmeniä kapseleita
        * Ruotsista raportoidut kokeet, jotka viittasivat kuparin nopeaan korroosioon pelkistävässä pohjavedessä, ovat osoittautuneet todellisia olosuhteita vastaamattomiksi. Eli kupari syöpyy hyvin hitaasti mm. vedessä olevan sulfidin vaikutuksesta
        * Suunnittelun lähtökohtana on että vapautumisesteet toimivat tehokkaasti satoja tuhansia vuosia
        * Pohjavesi voi sinänä virrata aika nopeasti ahtaissa kalliraoissa. Suurin osa radioaktiivisista aiheita kuitenkin pidättyy pinnoille ja huokosiin, jolloin niiden kulkeutumisnopeus on paljon hitaampaa. Eräät aineet eivät pidäty, mutta niiden määrät ovat pieniä
        * Suolapitoisuus voisi kasvaa erityisesti ikiroutavaiheessa. Tuotakin skenaariota on tutkittu mm olemassaolevilla ikirouta-alueilla ja on päätelty ettei se vaaranna loppusijoituksen turvallisuutta.


    • Asiaaan

      "- jääkausi ei tule vielä sataan tuhanteen vuoteen ja jos vaikka tuleekin....."

      1. Tällä fossiilisten poltolla jääkausi ei tule ikinä.

      2. Jos jääkausi tulee kymmenien tai sadan tuhannen vuoden päästä, ydinhaudan radioaktiivisuus on siihen mennessä laskenut uraanikaivoksen tasolle. Toisaalta sen ajan luonnolle ja ihmisille ydinhauta olisi vähäinen murhe sen rinnalla, että maata peittää jopa kilometrien paksuinen jääkerros.

    • K.Late

      Eli yhteenvetona voisi todeta, että Stuk perustaa hyväksyntänsä Nostradamuksen ennustuksiin ainakin siltä osin, mihin ne ulottuvat.

    • Aaasiaan

      "Paas laittaen tuohon asiaan lähdeviitteesi."

      Tässä sinulle yksi viite

      http://www.world-nuclear.org/information-library/nuclear-fuel-cycle/nuclear-wastes/radioactive-wastes-myths-and-realities.aspx

      In fact, the radioactivity of nuclear wastes naturally decays progressively and has a finite radiotoxic lifetime. The radioactivity of high-level wastes decays to the level of an equivalent amount of original mined uranium ore in between 1,000 and 10,000 years. Its hazard then depends on how concentrated it is. Compare this to other industrial wastes (e.g. heavy metals such as cadmium and mercury), which remain hazardous indefinitely.

      • Uskomattoman typerä vastaus sinulta - ei sanaakaan loppusijoitetusta ydinjätteestä. Oletko lukenut vain ulkomaankielisiä artikkeleita, kun et löytänyt suomesta mitään?

        Jos et löytdä mitään järkevää lähdettä tälle:

        "Asiaaan
        30.5.2017 10:58
        ---
        Jos jääkausi tulee kymmenien tai sadan tuhannen vuoden päästä, ydinhaudan radioaktiivisuus on siihen mennessä laskenut uraanikaivoksen tasolle. "
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14544051/ydinsattumia-(2)#comment-90039970

        niin älä vastaa mitään. Kiitos.


    • K.Late

      " The radioactivity of high-level wastes decays to the level of an equivalent amount of original mined uranium ore in between 1,000 and 10,000 years."

      Aika kummallinen vastaus, joka tosin ei pidä edes paikkaansa. Myös uraanikaivos on aika epämääräinen ilmoitus alkuperäisessä viestissä . Stuk:in mukaan ydinjäte saavuttaa noin 200 000 vuodessa uraanimalmin(?) tason, mutta voi voi, kun niitä malmejakin on erillaisia ja tässä unohdetaan meidän yksi pitkäikäinen fissiotuote, jodi 129 sekä muutamakin pitkäikäinen aktinidi.

      USA:ssa todettiin, ettei ydinjäte saavuta turvallista rajaa vielä miljoonassa vuodessa, mutta siellä akateemikot kuitenkin hyväksyvät miljoonan vuoden rajan sunnitteluperusteisiin.

      • Tämä herätti huomioni:

        "Asiaaan
        30.5.2017 10:58
        ---
        Jos jääkausi tulee kymmenien tai sadan tuhannen vuoden päästä, ydinhaudan radioaktiivisuus on siihen mennessä laskenut uraanikaivoksen tasolle. "

        Tuossa on selvä, usein nähty väärinkäsitys Stukin aiemmasta kuvauksesta, eikä tuosta pidä uskoa sanaakaan. Stuk on nyt uusinut sen kokonaan erilaiseksi:

        "STUKin asettamat turvallisuusmääräykset edellyttävät, että käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituksessa tekniset vapautumisesteet eristävät radioaktiivisten aineiden vapautumisen kallioperään vähintään 10000 vuoden ajan, jolloin käytetyn polttoaineen radioaktiivisuus on laskenut merkittävästi. Vastaava vaatimus lyhytikäisillä matala- ja keskiaktiivisilla jätteillä on 500 vuotta."
        http://www.stuk.fi/aiheet/ydinjatteet/loppusijoituksen-turvallisuus

        Tuo vanha saattaa vielä löytyä jostain Stukin sivuilta.


        "USA:ssa todettiin, ettei ydinjäte saavuta turvallista rajaa vielä miljoonassa vuodessa, mutta siellä akateemikot kuitenkin hyväksyvät miljoonan vuoden rajan sunnitteluperusteisiin."

        Ydinjätteessä on radioaktiivisa aineita, joiden puoliintumisaika on kymmeniä miljoonia vuosia, eli ne ovat olemassa ja vaikuttamassa satoja miljoonia vuosia.


      • "Tuossa on selvä, usein nähty väärinkäsitys Stukin aiemmasta kuvauksesta, eikä tuosta pidä uskoa sanaakaan. Stuk on nyt uusinut sen kokonaan erilaiseksi:"

        Hiukka epävarmaa vielä. Selitys osoitteessa
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14544051/ydinsattumia-(2)#comment-90045233


    • Aasiaan

      " The radioactivity of high-level wastes decays to the level of an equivalent amount of original mined uranium ore in between 1,000 and 10,000 years."

      K.Late, "Aika kummallinen vastaus, joka tosin ei pidä edes paikkaansa."

      Minusta Laten olisi hyvä ilmoittaa radioaktiivisuusväitteen laatineille Word Nuclear Associationin asiantuntijoille, että heidän väitteensä ei pidä paikkaansa.

      "USA:ssa todettiin, ettei ydinjäte saavuta turvallista rajaa vielä miljoonassa vuodessa, mutta siellä akateemikot kuitenkin hyväksyvät miljoonan vuoden rajan sunnitteluperusteisiin."

      Tuohon väitteeseen tarvitaan lähdeviite, jotta tiedetään, kuka/ketkä on noin todennut.

      • Minä ainakin otann pikkusen pakkia viestini http://keskustelu.suomi24.fi/t/14544051/ydinsattumia-(2)#comment-90042569 sisällöstä

        "Tuossa on selvä, usein nähty väärinkäsitys Stukin aiemmasta kuvauksesta, eikä tuosta pidä uskoa sanaakaan."

        En löytänyt sitä vanhaa muotoilua, joita kyllä saattaa olla erilaisia. Mieleen on vain jäänyt muotoilu, jonka mukaan ydinjätehauta säteilisi (jonkin pitkän ajan kuluttua) MAAN PÄÄLLE yhtä paljon kuin rikas uraaniesiintymä kalliossa. Se tarkoittaisi melkoista säteilyä 500M kallion jälkeen. Ellei tuota muotoilua löydy, en voi todistaa väitett'äni tuossa viestissä. Se voi löytyä myös jostain netistä chateista.

        Noin muuten olen pettynyt Stukin viime vuosien toimintaan tiedon jakamisessa. Verkkosivuilta katoilee tietoa, ja se alkaa muistuttaa yhä enemmän ydinvoimalobbreiden sivustoa.



    • NoinhanSeOn

      Melkoista sekoilua taas, erityisesti Stuxnetilta. Vertailussa ei puhuta säteilystä, vain radioaktiivisuudesta. Ensinnäkin verrataan keskenään ydinvoimalaitoksen käytettyä polttoainetta ja sitä uraanimalmimäärää, josta se on valmistettu. Jos halutaan saada yksi kilo kevytvesireaktorin polttoainetta, tarvitaan noin kahdeksan kiloa luonnonuraania. Näiden radioaktiivisuuksia verrataan keskenään. Uraanimalmion pitoisuudella ei ole siten mitään merkitystä. Ja noin 200 000 vuodessa tuo kilo käytettyä polttoainetta on vähemmän radioaktiivinen kuin kahdeksan kiloa luonnouraania. Kallioon pantu käytetty polttoaine on siis vähemmän aktiivista kuin kalliosta otettu luonnonuraani. Jos kyseessä on käytetystä polttoaineesta peräisin oleva korkea-aktiivinen jäte, on vastaava ekvivalenttisuusaika enintään 10 000 vuotta.

      • Radioaktiivisuus ei ole mikään vaarallisuuden mitta. Tarvitaan muuntokerroin..


      • NoinhanSeOn

        Muuntokerroin riippuu monesta tekijästä, kuten kulkeutumisreitistä ja altistustavasta. Eräs muuntokerroin saadaan kertomalla aktiivisuus ns. nautinta-annoskertoimella. Jos sitä käytetään, lyhenee käytetyn polttoaineen vaarallisuusaika sen valmistamiseksi tarvittavaan uraanimäärään nähden.


    • NoinhanSeOn

      Voidaan tietysti tehdä vertailuja uraanimalmioihinkin. Vaikka käytetty polttoaine on lähes sataprosenttista uraania, sitä sisältäviä kapseleita sijoitetaan harvakseltaan kallioperään, Jolloin keskimääräinen radioaktiivisuus kalliovolymmiä kohti jossain ajankohdassa alittaa tyypillisen uraanimalmion aktiivisuuden. Sellainen vertailu on kuitenkin enemmän tapauskohtaista.

    • Aaasiaan
      • omassa keskustelussaan kerron.


    • NoinhanSeOn

      70-luvun lopulla Ruotsissa säädettiin ns. ehtolaki (villkorlagen), jonka sisältö oli, että kahta uusinta ydinvoimayksikköä (Forsmark-3 ja Oskarshamn-3) ei saanut ottaa käyttöön ennen kuin on osoitettu, että käytetyn polttoaineen loppusijoitus on täysin turvallista (helt säkert). Sen osoittamiseksi Ruotsin ydinjäteorganisaatio laati ns. KBS-3-suunnitelman, joka on Suomenkin loppusijoitusratkaisun mallina. Vuonna 1984 Ruotsin hallitus totetsi, että loppusijoitusratkaisu täyttää ehtolain vaatimukset ja ydinvoimayksiköt voidaan ottaa käyttöön. Ruotsin hallitus on siis jos 33 vuotta sitten todennut Posivan loppusijoitusmenetelmän täysin turvalliseksi.

    • K.late

      "Jos kyseessä on käytetystä polttoaineesta peräisin oleva korkea-aktiivinen jäte, on vastaava ekvivalenttisuusaika enintään 10 000 vuotta. "

      Jonkinlaisen silmänkääntötempun tässä teet. Eli pelaat omilla ehdoillasi, joita sitten et suostu keromaan. Lopputulos tulee kuitenin vähä ristiriitaiseksi, leei sitten pähkähulluksi? Korkea-aktiivinen jäte siis tulee luonnouraanin tasolle 20 kertaa nopeammin, kuin polttoaineen sisältämä uraani???????? Haloo!

      Aika kätevää verrata ydinjätteen vaarattomaksi muuttumista puhtaaseen uraaniin, ikäänkuin puhdasta uurraania olisi kallioperässä ihan yleisesti. Vielä kummallisempaa on kiemurella siihen, että ydinjätehaudan urananipitoisuus vastaisi luonnon kallion uraanipitoisuutta (4 grammaa tonni). En ole kyllä moista temppuillua nähnyt koskaan aikaisemmin. Politiikon aianesta.

      • NoinhanSeOn

        Onko tuo niin vaikea käsittää. Siinä verrataan kallioon pannun käytetyn polttoaineen aktiivisuutta siihen luonnonuraanimäärään, joka on otettu pois kalliosta kyseisen polttoaineen tekemiseksi. Ei tietenkään samalta paikalta eli kyseessä on globaali ekvivalenssi. Jos kyseessä on käytetystä polttoaineesta peräisin oleva korkea-aktiivinen jäte, mukana ei ole uraania ja siihen muodostuvia tytäraineita, eikä plutoniumisotooppeja, siksi aktiivisuus on alempi ja ekvivalenttisuusaika lyhyempi.

        Tarkka kuva ydinjätteen loppusijoituksen turvallisuudesta saadaan turvallisuusanalyyseillä, tuollainen vertailu antaa lähinnä mielikuvan vaarallisuusajasta. Ja on hyvä muistaa että käytetyn polttoaineen aktiivisuus ja siten myös vaarallisuus vähenee nopeasti, suhteellinen aktiivisuus seuraavan aikasarjan mukaisesti:
        * juuri reaktorista poistettu – 1 000 000
        * 1 vuosi - 60000;
        * 500 vuotta - 100;
        * 10000 vuotta - 15
        * 250000 vuotta - 1.
        Siten jo 500 vuodessa aktiivisuus on vähennyt hyvin paljon ja 10 000 vuoden kohdalla aktiivisuus on enää 15-kertainen verrattuna ekvivalenttiin määrään luonnonuraania.


      • NoinhanSeOn

        Muistuupa mieleen eräs eduskuntakeskustelu, jossa kansanedustaja kertoi ydinvoiman vastustuksen yhdeksi syyksi ydinjätteen, jonka puoliintumisaika on 200 000 vuotta. No eipä erehtynyt kuin miljoonakertaisesti!


    • Aaasiaan

      stuxnet, "Mieleen on vain jäänyt muotoilu, jonka mukaan ydinjätehauta säteilisi (jonkin pitkän ajan kuluttua) MAAN PÄÄLLE yhtä paljon kuin rikas uraaniesiintymä kalliossa. Se tarkoittaisi melkoista säteilyä 500M kallion jälkeen. "

      Tuo ajatus on järjetön, eikä tietenkään pidä paikkaansa.
      Jo pari metriä kalliota pysäyttää kaiken ydinjätteestä tulevan säteilyn. Maanpinnalla n. 500 metriä kallion sisässä olevan ydinhaudan yläpuolella voi oleskella täysin ilman säteilyvaaraa.

    • Three Mile Islandin ydinvoimala Harrisburgissa Pennsylvaniassa Yhdysvalloissa suljetaan vuonna 2019. http://yle.fi/uutiset/3-9640423

      - Sulkemispäiväksi sovittu 30. päivä syyskuuta.
      - Syynä maakasun halpa hinta
      - Ydinvoimalla tuotetaan Yhdysvalloissa vain 9 prosenttia sähköstä.

      - Harrisburgin ydinvoimalassa sattui Yhdysvaltojen pahin ydinvoimalaonnettomuus vuonna 1979. Onnettomuudessa voimalan kakkosreaktorin sydän suli osittain. INES5

      Harrisburgin ydinonnettomuus on Eppujen "Suomi-ilmiön" ("Uraani halkeaa" laulun) taustatapahrtuma).
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14691303/uraani-halkeaa-ja-tuottaa-lamppuun-valkeaa


      "Yhdysvalloissa on vuodesta 2013 lähtien suljettu taloudellisista syistä kuusi ydinvoimalaa. Ydinvoimaloita on suljettu Kaliforniassa, Floridassa, Nebraskassa, Vermontissa sekä Wisconsissa."

      • Julkaisun /1/ mukaan USA tuotti v. 2016 sähköä ydinvoimalla noin 19%. YLEn toimittajalla lienee jäänyt yksi numero jossain vaiheessa pois.

        /1/ https://mycourses.aalto.fi/pluginfile.php/340111/mod_resource/content/3/01-energiatalous.pdf


      • faktaaa5

    • faktaaa5

      "- Ydinvoimalla tuotetaan Yhdysvalloissa vain 9 prosenttia sähköstä."

      Jätetään tuollainen vihervalehtelu vähemmälle ja koitetaan pysytellään totuudessa:

      https://www.eia.gov/tools/faqs/faq.php?id=427&t=3

      Major energy sources and percent shares of U.S. electricity generation at utility-scale facilities in 20161

      Natural gas = 33.8%
      Coal = 30.4%
      Nuclear = 19.7%
      Renewables (total) = 14.9%
      Hydropower = 6.5%
      Wind = 5.6%
      Biomass = 1.5%
      Solar = 0.9%
      Geothermal = 0.4%
      Petroleum = 0.6%
      Other gases = 0.3%
      Other nonrenewable sources = 0.3%
      Pumped storage hydroelectricity = -0.2%4

      • NoinhanSeOn

        Tuosta aurinkosähkön määrästä voisi käyttää sanaa "vain" kun otetaan huomioon, miten sen "räjähdysmäisestä" kasvusta USAssa jatkuvasti kohkataan. Tuo 0,9 % vastaa teollista kapasiteettia mutta lukema on vain 1,5 %, jos otetaan huomioon yksityinen tuotanto. Eli alle kymmenesosa ydinvoimasta. YLEn toimittaja on todellakin vihersokea.


    • Päteviäpäättäjiä

      Meillä on viisaat kansanedustajat:

      Pyhäjoelle tai Simoon rakentava Fennovoima sai voimalaluvan äänin 121-71. Poissa oli 5 edustajaa ja kaksi äänesti tyhjää.

      Ydinvoimalupien välissä myönnettiin Posivalle lupa laajentaa ydinjätteen loppusijoituspaikkaa äänin 159-35.

      • " Päteviäpäättäjiä
        2.6.2017 11:45
        "...
        Pyhäjoelle tai Simoon rakentava Fennovoima sai voimalaluvan äänin 121-71. Poissa oli 5 edustajaa ja kaksi äänesti tyhjää.
        ..."
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14544051/ydinsattumia-(2)#comment-90071334

        Pyhäjoelle tai Simoon rakentava Fennovoima voimalaluvan aaänestyksessä seuraavat 121 kansanedustajaa painoivat Jaa-nappulaa (nimet aakkosjärjestyksessä):

        Ahde Matti /sd
        Ahonen Esko /kesk
        Akaan-Penttilä Eero /kok
        Alatalo Mikko /kesk
        Anttila Sirkka-Liisa /kesk
        Asell Marko /sd
        Asko-Seljavaara Sirpa /kok
        Gustafsson Jukka /sd
        Hakola Juha /kok
        Harkimo Leena /kok
        Hautala Lasse /kesk
        Heinonen Timo /kok
        Heinäluoma Eero /sd
        Hemmilä Pertti /kok
        Hemming Hanna-Leena /kok
        Henriksson Anna-Maja /r
        Holmlund Anne /kok
        Hoskonen Hannu /kesk
        Hyssälä Liisa /kesk
        Häkämies Jyri /kok
        Hänninen Tuomo /kesk
        Jaskari Harri /kok
        Jokinen Kalle /kok
        Kalli Timo /kesk
        Kallio Reijo /sd
        Kalliomäki Antti /sd
        Kallis Bjarne /kd
        Kaltiokumpu Oiva /kesk
        Kanerva Ilkka /kok
        Kangas Matti /vas
        Kankaanniemi Toimi /kd
        Karhuvaara Arja /kok
        Karjula Kyösti /kesk
        Karvo Ulla /kok Jaa
        Katainen Elsi /kesk
        Katainen Jyrki /kok
        Kataja Sampsa /kok
        Kerola Inkeri /kesk
        Kiviniemi Mari /kesk
        Kiviranta Esko /kesk
        Korhonen Timo V. /kesk
        Korkeaoja Juha /kesk
        Koski Valto /sd
        Koskinen Johannes /sd
        Kumpula-Natri Miapetra /sd
        Kuusisto Merja /sd
        Kähkönen Lauri /sd
        Kääriäinen Seppo /kesk
        Lahtela Esa /sd
        Laitinen Reijo /sd
        Larikka Jari /kok
        Laukkanen Markku /kesk
        Lauslahti Sanna /kok
        Laxell Jouko /kok
        Lehti Eero /kok
        Lehtomäki Paula /kesk
        Leppä Jari /kesk
        Lindén Suvi /kok
        Lintilä Mika /kesk
        Lipponen Päivi /sd
        Manninen Hannes /kesk
        Matikainen-Kallström Marjo /kok
        Mieto Juha /kesk
        Mäkelä Jukka /kok
        Mäkelä Outi /kok
        Mäkinen Tapani /kok
        Nepponen Olli /kok
        Nordman Håkan /r
        Nurmi Tuija /kok
        Nylund Mats /r
        Oinonen Lauri /kesk
        Ojala-Niemelä Johanna /sd
        Ollila Heikki A. /kok
        Orpo Petteri /kok
        Paajanen Reijo /kok
        Paatero Sirpa /sd
        Pakkanen Markku /kesk
        Palm Sari /kd
        Pekkarinen Mauri /kesk
        Peltonen Tuula /sd
        Pentti Klaus /kesk
        Perkiö Sanna /kok
        Pihlajaniemi Petri /kok
        Piirainen Raimo /sd
        Rajala Lyly /kok
        Rantakangas Antti /kesk
        Ravi Pekka /kok
        Rehula Juha /kesk
        Reijonen Eero /kesk
        Risikko Paula /kok
        Rossi Markku /kesk
        Räsänen Päivi /kd
        Rönni Tero /sd
        Saarinen Matti /sd
        Salo Petri /kok
        Salolainen Pertti /kok
        Sarkomaa Sari /kok
        Sasi Kimmo /kok
        Satonen Arto /kok
        Seurujärvi Janne /kesk
        Sihto Paula /kesk
        Skinnari Jouko /sd
        Thors Astrid /r
        Tiura Marja /kok
        Toivakka Lenita /kok
        Tölli Tapani /kesk
        Ukkola Tuulikki /kok
        Uotila Kari /vas
        Urpilainen Jutta /sd
        Vahasalo Raija /kok
        Wallin Stefan /r
        Vanhanen Matti /kesk
        Vapaavuori Jan /kok
        Vehkaperä Mirja /kesk
        Vehviläinen Anu /kesk
        Viljanen Ilkka /kok
        Vilkuna Pekka /kesk
        Virkkunen Henna /kok
        Virolainen Anne-Mari /kok
        Vuolanne Antti /sd
        Väyrynen Paavo /kesk
        Zyskowicz Ben /kok

        Lähde, josta tiedot poimittu: http://www.is.fi/kotimaa/art-2000000331075.html


    • säteileväänaurua

      Ydinvoimapalstan pitkään aikaan naurettavin viesti: Tätä et pysty nauramatta lukemaan !

      "Mieleen on vain jäänyt muotoilu, jonka mukaan ydinjätehauta säteilisi (jonkin pitkän ajan kuluttua) MAAN PÄÄLLE yhtä paljon kuin rikas uraaniesiintymä kalliossa. Se tarkoittaisi melkoista säteilyä 500M kallion jälkeen. "

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14544051/ydinsattumia-(2)#comment-90045233

      • Olet oikeassa. Oma muotoiluni on täysin epäonnistunut, sanoja väärässä järjestyksessä. . Korjataan sitä:

        "Mieleen on vain jäänyt muotoilu, jonka mukaan ydinjätehauta säteilisi maan päälle yhtä paljon kuin kalliossa olisi rikas uraaniesiintymä"

        Viite;
        "säteileväänaurua
        2.6.2017 21:14

        Ydinvoimapalstan pitkään aikaan naurettavin viesti: Tätä et pysty nauramatta lukemaan !

        "Mieleen on vain jäänyt muotoilu, jonka mukaan ydinjätehauta säteilisi (jonkin pitkän ajan kuluttua) MAAN PÄÄLLE yhtä paljon kuin rikas uraaniesiintymä kalliossa. Se tarkoittaisi melkoista säteilyä 500M kallion jälkeen.
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14544051/ydinsattumia-(2)#comment-90045233 "
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14544051/ydinsattumia-(2)#comment-90077219

        Kiva että osaat nauraa :)


    • 500M

      "Mieleen on vain jäänyt muotoilu, jonka mukaan ydinjätehauta säteilisi (jonkin pitkän ajan kuluttua) MAAN PÄÄLLE yhtä paljon kuin rikas uraaniesiintymä kalliossa. Se tarkoittaisi melkoista säteilyä 500M kallion jälkeen. "

      stuxnet, kerro tarkemmin, kuinka melkoista ydinjätehaudan säteily olisi 500M kallion jälkeen maan päälle?

    • 500M

      "Mieleen on vain jäänyt muotoilu, jonka mukaan ydinjätehauta säteilisi maan päälle yhtä paljon kuin kalliossa olisi rikas uraaniesiintymä"

      stuxnet, kerro tarkemmin, kuinka suurta ydinjätehaudan säteily olisi 500M kallion jälkeen maan päälle?

    • K.Late

      "Nämä Belgian ydinvoimaloihin liittyvät keskustelut olen nyt todennut toimiviksi:"

      Nyt olisi syytä pitää tilastoa yli-ikäisistä ydinvoimaloista, niin lupien jatkamisprosesseista, niiden päivityksistä jne. Jälkeenpäin ei pidä tyytyä mihinkään kummallisiin selityksiin siitä, miksi vanha romu sai jatkoaikaa tai miksi jo ennestääkin huonokuntoisen voimalan tehoja nostettiin.

      Jos jatkoajat lankeavat helposti, kansallisella päätöksellä, jossa luvan myöntäjä on Stukin kalatainen pro-ydinvoimaviranomainen, pitää niihin kytkeä myös vastuuhenkilöt/organisaatiot, yleinen vastuunväistötekniikka eli parlamentaarinen päätös ei tässä toimi.

      Jatkoaikoja ei pitäisi myöntää, jolloin pakotettaisiin valtiot panostamaan korvaavaan rakentamiseen. Se on kuitenkin edessä, ennemmin tai myöhemmin. Nyt saatetaan ajautua tilanteeseen, jossa seuraavan ydinonnettomuuden syy onkin jotakin muuta - kriittisen pääpiirikomponentin pettäminen normaalitoiminnan aikana.

    • Noinkohan

      "Nämä Belgian ydinvoimaloihin liittyvät keskustelut olen nyt todennut toimiviksi:" Vieläkö Sveitsin Aachenissa jaetaan joditabletteja?

      • Eipä sulla kovin hyvin mene - yrität korostaa omaa erinomaisuuttaasi muiden pienillä virheillä. Jos kaikki olis yhtä idiootteja, ei palstalla olisi montaakaan vietstiä - paitsi Sääntömafian hyväksymät.


    • hohhoijakkaa

      "Jos kaikki olis yhtä idiootteja, ei palstalla olisi montaakaan vietstiä "

      No jaa, palsta on täynnä stuxnetin viestejä, joten pelko idioottien kirjoittamien viestin vähyydestä on aiheeton.

      • Sääntömafian aikaansaannoksia

        stuxnet

        12.6.2017 19:27
        Ydinvoimapalstan keskustelujen muuttuminen poistettujen sääntöjenmukaisten viestien uudelleenkirjoittamisiksi on johtanut tähän oikeutettuun mielipiteeseen:

        "hohhoijakkaa
        12.6.2017 19:13

        "Jos kaikki olis yhtä idiootteja, ei palstalla olisi montaakaan vietstiä "

        No jaa, palsta on täynnä stuxnetin viestejä, joten pelko idioottien kirjoittamien viestin vähyydestä on aiheeton."
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14544051/ydinsattumia-(2)#comment-90179919

        Toivon, että valvojat äkkiä julkaisevat sen sääntökirjan, jonka mukaan esimerkiksi viimeakojen 'hitti'-aiheen 'Ydinholokausti' keskustelu jatkuvasti poistetaan. Suomi24-Keskustelujen säännöistä http://www.suomi24.fi/opastus/saannot en löydä niihin mitään perusteluja.

        Tiedoksi @Aller


    • Vakavahkoa, ehkä raskastakin, luettavaksi - vain vähän ydinvoimasta, mutta silti suosittelen luettavaksi edes kerran.

      "Liiketalouden tulevaisuuksista — vääristymät, kieroutumat, ja sokeat kohdat"
      https://medium.com/@alfrehn/liiketalouden-tulevaisuuksista-vääristymät-kieroutumat-ja-sokeat-kohdat-50f8b0381edb

      "Ydinvoima on kanssamme, mutta ei niissä muodoissa joista unelmoimme."

    • K.Late

      "Saanko levittää sitä netissä?"

      Ihan vapaasti. Tämä palsta on vapaata riistaa.

    • Kiitti. Ehkä Suomi24.fi asettaa rajoituksia kirjoitusten esittämiseen muualla. Parempi olla tarkkana ettei niitä sääntöjä rikota. Palailen asiaan kun on jotain saatu aikaan.

      En myöskään tunne minkäänlaista tarvetta mainostaa tätä erittäin epäsosiaalista mestaa.

      Tiedoksi @Aller

    • CO2kWh

      Ranskassa ydinvoiman osuus n. 72%, Saksassa ydinvoiman osuus n- 13%. Näkyykö ero CO2-päästöissä?

      Kyllä näkyy ja rajusti. Saksassa sähköntuotannon CO2-päästöt n. 291 g CO2ekv/kWh, Ranskassa n. 54 g CO2ekv/kWh. Ilmastonmuutos rakastaa Saksaa!

      https://www.electricitymap.org/?wind=false&solar=false&page=map

      • Alkeistietoa

        Kokonais-CO2-päästöt ratkaisevat, ei yksittäinen CO2-päässtölähde.


    • CO2kWh

      Perustietoa: Kokonaispäästöt on yksittäisten päästölähteiden summa.

      Saksan sähköntuotannon CO2-päästöt noin 190 MT/vuosi (n. 650 TWh x 290 g C02ekv/kWh) . Jos Saksan sähkö tehtäisiin kuten Ranskassa CO2-päästöt olisivat vain noin 35 MT/vuosi.
      Ilmastonmuutos rakastaa Saksaa !

      • Kokonaispäästöt ratkaisevat. Luonto ei ymmärrä muuta.


    • K.Late

      " Ehkä Suomi24.fi asettaa rajoituksia kirjoitusten esittämiseen muualla."

      Enpä usko. Lainaamisissa taitaa olla vain yleiset eettiset säännöt, joita niitäkään ei oikestaan mikään taho valvo. Linkittämisessä ei ole niitäkään.

      • Käyttöehdoista poimttua:

        "Käyttäjällä ei ole oikeutta käyttää Suomi24:ä tai Suomi24:n sisältöä minkään oman palvelunsa osana ilman Aller Median etukäteen antamaa kirjallista suostumusta. Käyttäjällä ei myöskään ole oikeutta kopioida, siirtää, luovuttaa tai saattaa yleisön saataviin, muutettuna tai muuttamattomana, Suomi24:ä tai Suomi24:n sisältöä muutoin kuin tämän Sopimuksen tai lain niin salliessa. Käyttäjällä ei ole oikeutta ilman Aller Median etukäteistä kirjallista suostumusta siirtää Suomi24:n tai Suomi24:n sisällön tähän Sopimukseen perustuvaa käyttöoikeutta kolmannelle osapuolelle. Käyttäjällä ei ole oikeutta muokata Suomi24:än liittyvää lähdekoodia tai hyödyntää Suomi24:n lähdekoodin muotoa."
        http://www.suomi24.fi/opastus/kayttoehdot

        Linkittää voi varmssti vapaasti, mutta silloin tän mestan nimi pitäisi mainita :) Tosin tuo 'dokumenttisivustoni' sisältää jo nyt jotain tästä saitista. Siellä muuten on yllättävän paljon kurkkaajia, vaikka en ole niitä sinne mitenkään haalinutkaan, eikä sen ylläpito kiinnosta. Se on ilmaisversio memonic.com -palvelusta. Jokainen siis voi hankkia sellaisen (tämä EI ole mainos).

        Parasta kai on laittaa linkki sinne. en pidä sen kanssa kiirettä.


      • Tuli mieleen: ota kopio ko. ketjusta, ainakin aloitusviestistä. Tiedät miksi.


    • K.Late

      Yleiset säännöt lainaamisessa on, että mainitaan lähde, eikä sisältöä muokata. Hyvä tapa edellyttää, ettet kopioi konaisia artikkeleita tai sisältöjä, etenkin kun kyse on tekijänoikeudellisesta materiaalista. Osalainaaminen ja viittaukset sisältöihin on aivan yleistä netin toimintaa.

      Tällä palstalla ylläpito mielestään omistaa sisällön, joten holtiton sensurointikin on sen mielestä ihan ok. Se on tietenkin ristiriidassa Suomi24 kaupallisen idean kanssa, jonka ytimenä on kaikille avoin ja ilmainen foorumi, jossa ei tarvitse muita sääntöjä, kuin Suomi24 ilmoittamat keskustelun yleiset säännöt. Toisaalta tässä toimijana ei välttämättä ole Suomi24 yhtiönä, vaan välikäsi, jolle se on luovuttanut moderointioikeudet, eikä ole edellyttänyt siltä tasapuolisuutta tai oikeudenmukaisuutta. Halvalla on saatu tämäkin moderointi ja taso on sen mukaista.

      • Joskus on pitänyt kysyä lupaa lyhyeen lainaukseen. Aina se on myönnetty, kunhan lähde mainitaan. Muutamissa tapauksesssa olen tulkinnut lainaussääntöjä niin, että olen katsonut parhaaksi olla lainaamatta yhtään mitään.

        Yleensä lainausoikeudet löytyy sivuston etusivulta kohdasta "käyttöoikeudet", tjsp.


    • Twitterissä tämän kuvan
      https://pbs.twimg.com/media/DCwQ1fIXYAAy1kg.jpg
      saatteena on teksti

      "Expanding #renewables shields #Germany from #Putin & #Trump mood swings" - http://www.zeit.de/wirtschaft/2017-06/energie-versorgung-deutschland-oel-gas-usa-russland-5vor8 … More in CLEW #Energiewende news digest"

      Konekäännöksestä muokaten: UE-tuotannon laajentaminen suojaa Saksaa Putinin ja Trumpin mielenmuutoksilta.

      Tottahan tuo on, sillä uusiutuvien energioiden käyttö lisää energiantuotannon omavaraisuutta. Mutta minulle ei nyt kyllä ihan valkene se, että onko esitetyt valtioiden energiariippuvuuden %-luvuilla jotain tekemistä Venäjän tai USAn kanssa. Lähde on Eurostat. Kertoakaa, viisaammat.

    • "Loviisan ydinvoimalaitos siirtyi virtuaalitodellisuuteen"
      http://www.loviisansanomat.net/loviisan-ydinvoimalaitos-siirtyi-virtuaalitodellisuuteen/

      Hmm... siis Loviisan ydinvoimala on ulkona tästä todellisuudesta? :D

      Luetaan lisää

      "Loviisan ydinvoimalaitoksella ollaan ottamassa käyttöön virtuaaliseen ja lisättyyn todellisuuteen perustuvia järjestelmiä, jotka mahdollistavat virtuaalisen oleskelun ja koulutuksen esimerkiksi voimakkaasti säteilevissä tiloissa tai savun täyttämässä valvomossa. Myös uusi valvomosimulaattori kosketusnäyttöineen hyödyntää digitalisaation mahdollisuuksia."

      Pitkä juttu. Tämä kiinnosti:

      "Asiantuntija-apua voimalaitokselle etäyhteydellä

      – Virtuaalijärjestelmät mahdollistavat esimerkiksi sen, että jonkun erityisalueen asiantuntija voi konsultoida voimalan työntekijöitä jonkun ongelmatilanteen ratkaisemisessa etänä tulematta itse paikalle, Tero Repo sanoi.
      Asiantuntija voi myös videopuhelun välityksellä piirtää ohjeita kenttäkypärän näyttöön tai liittää näyttöön käyttöohjeita."

      no tuota.... ydinvoimalasta voi vapautua radioaktiivisia päästöjä laitoksen ulkopuolelle jo noin 30 minuutin kuluessa alkutapahtumasta (stuk). Ei siinä kovin kauaa ole aikaa ensin ihmetellä sormi suuss, sitten rakentaa videyhteys asiantuntijaan, missä hän sitten lieneekään, eikä sen jälkeen turhia praatailla.

    • "Olkiluoto 3 -projektin vuoden 2017 ensimmäinen merkittävä virstanpylväs on saavutettu, kylmäkokeet ovat alkaneet. Kokeiden päävaihe on primääripiirin* painekoe, jolla varmistetaan primääripiirin tiiveys.

      Kylmäkokeiden aikana tehdään kymmeniä eri testejä eri painetasoilla. Testien aikana käynnistetään pääkiertopumput ensimmäistä kertaa. Primääripiirin paine nostetaan vaiheittain ja suurimmillaan paine on selvästi korkeampi kuin normaalin käytön aikana. Tämän avulla varmistetaan primääripiirin tiiveys. Testit kestävät heinäkuun alkupuolelle.

      - Tämä on tärkeä etappi laitoksen käyttöönotossa. Seuraava suuri virstanpylväs on syksyksi aikataulutetut kuumakokeet. Onnistuneiden kuumakokeiden jälkeen OL3:lla on edellytykset saada käyttölupa vuoden 2018 alussa. Edessä on vielä useita tärkeitä vaiheita ennen säännöllisen sähköntuotannon aloittamista vuoden 2018 lopussa, OL3-projektin johtaja Jouni Silvennoinen kertoo.
      ..."
      http://news.cision.com/fi/teollisuuden-voima-oyj/r/olkiluoto-3--projektin-kylmakokeet-kaynnistyivat,c2285906

      No niin. Joditablettitilanne on tarkastettu ja todettu olevan vielä parisen vuotta käyttökelpoisia ydinpossahduksen sattuessa lähialueella.

    • Tästmietykkään

      http://www.vtt.fi/medialle/uutiset/venäläinen-rosatomiin-kuuluva-tenex-vahvistaa-yhteistyötään-suomessa-aiesopimus-vtt-n-kanssa

      Tällaisia sopimuksia lisää. Suomalaista tietotaitoa vientiin - työtä ja verotuloja Suomeen.

    • K.Late

      "no tuota.... ydinvoimalasta voi vapautua radioaktiivisia päästöjä laitoksen ulkopuolelle jo noin 30 minuutin kuluessa alkutapahtumasta (stuk)."

      Ehkä lisätyn todellisuuden simulaattorilla pyritään kouluttamaan tykinruokaa. Itse olisin toimittajana miettinyt noita lauseita: mahdollistaa oleskelun radioaktiivisessa tai savun täyttämässä tilassa. Kjäh.

      • Toimittaja taisi olla... Stuk itse? Ydinturvallisuuskirjasarjassaan.

        Ymmärrän tuon Stukin maininnan niin, että pahimmassa tapauksessa laitoksen ulkopuolelle pääsee radioaktiivisia päästöjä jo noin 30 minuutin kuluessa alkutapahtumasta. Stuk ei kertonut miten se olisi mahdollista.


    • öööhhh

      http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005276355.html?ref=rss
      "Venäjä aikoo hinata kelluvan ydinvoimalan Suomenlahden läpi"

      Todella huolissaan suomalaisten pitää olla Suomenlahdella ja Itämerellä seilaavista öljytankkereista. Jos kymmenien tuhansien tonnien suuruinen öljylasti pääsee leviämään mereen vahinko on valtava.

    • K.Late

      Kelluva atomikeitin koekäytetään ennen hinausta. Miten - siis laittamalla tulet pesään, vaiko vain kylmätestaus? Riskit kasvaa merkittävästi, jos uraania on jo ärsytetty. Tuollainen mörsky karkaa helposti kovalla tuulella.

    • K.Late

      "Jos kymmenien tuhansien tonnien suuruinen öljylasti pääsee leviämään mereen vahinko on valtava. "

      Etenkin jos se tapahtuu ydinvoimalan kylmäseisokin aikana.

    • öööhhh

      Öljylasteja seilaa Suomenlahdella ja itämerellä jatkuvasti. Muutama niistä varmaankin myös ydinvoimalan kylmäseisokin aikana.

      tietämätön kysyy: mikä on ydinvoimalan kylmäseisokki ?

      • %26quot%3BAlasajo kylm%C3%A4%C3%A4n seisokkiin Reaktorin alasajo tehoajolta kylm%C3%A4%C3%A4n seisokkiin on monivaiheinen prosessi%2C jossa reaktorin tehon alentamisessa k%C3%A4ytet%C3%A4%C3%A4n vuorotellen p%C3%A4%C3%A4kiertopumppujen virtauksens%C3%A4%C3%A4t%C3%B6%C3%A4 ja s%C3%A4%C3%A4t%C3%B6sauvojen asennon s%C3%A4%C3%A4t%C3%B6%C3%A4%3Cbr %2F%3E%3Cbr %2F%3E%26quot%3BLaitoksen katsotaan TTKE%3An mukaan olevan kylm%C3%A4seisokissa%2C kun reaktorin l%C3%A4mp%C3%B6tila on alle 95 %C2%B0C. Reaktorin l%C3%A4mp%C3%B6tilan laskiessa 50 %C2%B0C%3Aeen%2C aloitetaan valmistelut reaktorin j%C3%A4%C3%A4hdytyksen siirt%C3%A4misest%C3%A4 luonnonkierrolle. %26quot%3B%3Cbr %2F%3E%3Cbr %2F%3ETarkemmin%3A%3Cbr %2F%3Ehttp%3A%2F%2Fwww.doria.fi%2Fbitstream%2Fhandle%2F10024%2F88048%2Fdiplomity%F6_mikko heinonen.pdf%3Fsequence%3D1


    • (Europan parlamentti) "Kehottaa Turkin hallitusta lopettamaan suunnitelmansa Akkuyun ydinvoimalaitoksen rakentamisesta, huomauttavat, että suunniteltu alue sijaitsee vaikeassa maanjäristyksessä alttiina alueelle, mikä aiheuttaa suurta uhkaa paitsi Turkille, myös Välimeren alueelle"

      (Artikkelin /1/ konekäännöksestä
      https://translate.google.fi/translate?sl=en&tl=fi&js=y&prev=_t&hl=fi&ie=UTF-8&u=https://www.dailysabah.com/energy/2017/07/08/ep-call-on-turkey-to-halt-akkuyu-nuclear-power-plant-not-related-to-hazards&edit-text= "


      /1/ https://www.dailysabah.com/energy/2017/07/08/ep-call-on-turkey-to-halt-akkuyu-nuclear-power-plant-not-related-to-hazards

    • Fortum toimittaa radioaktiivisten nesteiden puhdistusjärjestelmiä Grafenrheinfeldin voimalaitokselle Saksaan
      http://www.osakesijoittaja.fi/2017/07/fortum-toimittaa-radioaktiivisten-nesteiden-puhdistusjarjestelmia-grafenrheinfeldin-voimalaitokselle-saksaan/

      "Kyseessä on kokonaisratkaisu, jonka ensimmäisessä vaiheessa Fortum suunnittelee PreussenElektra GmbH:n omistamalle Grafenrheinfeldin laitokselle räätälöidyn järjestelmän. Hankkeen toisessa vaiheessa Fortum rakentaa järjestelmän, hoitaa puhdistusvaiheen sekä lopulta siirtää järjestelmän pois laitokselta."

      Jutussa on paljon asiaa, joten jos alku kiinnostaa, lukekaa loppukin.

    • HyväNiin

      "Fortum toimittaa radioaktiivisten nesteiden puhdistusjärjestelmiä ...."

      Ydinvoimaosaaminen tuo työtä toimeentuloa ja verotuloja Suomelle.

    • Ydinasiaa

      Että totuus ei unohtuisi.....


      "Ydinvoimala tuottaa valtavan määrän energiaa tasaisesti ja varmasti kellon ympäri. Sen tuotanto on ennustettavaa ja luotettavaa. Ydinvoima on tehokas ja ilmastoystävällinen tapa pienentää riippuvuutta tuontienergiasta sekä vähentää kasvihuonepäästöjä – siis tuottaa puhdasta energiaa."

      https://www.energiaasuomelle.fi/?gclid=CPCYgILrj9UCFRuLsgodiLkCCQ

    • MaailmanVihreinMaa

      Ydinvoiman hyvä käytettävyys paransi, vesivoiman alhaisempi tuotantoa heikensi Fortumin tulosta.

      http://www.talouselama.fi/uutiset/fortum-petti-odotukset-6664069

      Fortumin toimitujohtajan Pekka Lundmarkin mukaan ydinvoiman hyvästä käytettävyydestä huolimatta Generation-segmentin tulos heikkeni. Tulosta rasitti hieman alhaisempi vesivoimatuotanto. Myös saavutettu sähkön hinta oli alhaisempi.

    • Yli-ikäisistä reaktoreista. Viite:
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14544051/ydinsattumia-(2)#comment-90178209


      "STUKin pääjohtaja Petteri Tiippana: Laitosten käyttöikää voidaan pidentää turvallisesti

      18.7.2017

      Ydinvoimalaitosten toimintaa pyritään jatkamaan alun perin suunniteltua käyttöikää pidempään paitsi Suomessa myös muualla maailmalla. Laitosten ikääntyminen tuo kuitenkin mukanaan uudenlaisia tehtäviä sekä luvanhaltijalle että sitä valvovalle viranomaiselle, sanoo STUKin pääjohtaja Petteri Tiippana.
      Yhdysvalloissa harkitaan laitosten luvittamista aina 80 ikävuoteen saakka.
      ,,,"
      http://www.tvo.fi/news/1891

      On kai niin, että tänä päivänä on helpompaa ja halvempaa on saada liitoksistaan natisiville reaktoreille lisä-aikaa ihmisten pelotteluun, kuin rakentaa uusi reaktori sitä tekemään. Lue;
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14917853/onko-ydinvoima-aallonpohjassa

    • Tshernobylissä vaihdetaan ydinvoima aurinkovoimaan ja muuhun uusiutuvaan energiaan - yli 30 vuotta liian myöhään.
      http://www.environews.tv/world-news/1st-solar-panels-sprout-chernobyl-ukraine-seeks-investments-solarize-exclusion-zone/

      Konekäännös: https://translate.google.fi/translate?sl=en&tl=fi&js=y&prev=_t&hl=fi&ie=UTF-8&u=http://www.environews.tv/world-news/1st-solar-panels-sprout-chernobyl-ukraine-seeks-investments-solarize-exclusion-zone/&edit-text=

      - aurinkopaneelit nyt 1.5MW
      - radioaktiivisella alueella voisi olla yli 1 000 megawattia aurinkoenergian tuotantoa ja 400 megawattia ei-aurinkoenergiaa, kuten biokaasua .

    • Kohonneiden rakentamiskustannusten vuoksi kahden ydinreaktorin rakentaminen keskeytettiin jenkeissä (Georgian osavaltio).
      https://www.nytimes.com/2017/07/31/climate/nuclear-power-project-canceled-in-south-carolina.html?smid=tw-nytimes&smtyp=cur

      Konekäännös: https://translate.google.fi/translate?sl=en&tl=fi&js=y&prev=_t&hl=fi&ie=UTF-8&u=https://www.nytimes.com/2017/07/31/climate/nuclear-power-project-canceled-in-south-carolina.html?smid=tw-nytimes&smtyp=cur&edit-text=

      Täällä Härmlandissakin olisi pari ydinvoimalahanketta, jotka voisi kohonneiden rakennuskustannusten ja suomalaisten turvallisuuden vuoksi keskeyttää. "Parempi myöhään kuin ei milloinkaan" ei päde uusien ydinvoimaloiden rakentamisessa.

    • stuxnet
    • 4646

      Espanjassa 46-vuotias ydinvoimala suljetaan suunnitellun käyttöikänsä täyteen palvelleena. Osoitus ydinsähkön tuotantolaitoksen pitkästä käyttöiästä.

      Vastaavasti tuulivoimalat suljetaan viimeistään noin 20 vuoden käytön jälkeen.

    • HyväNiin

      Fennovoiman hanke tarjoaa työtä ja toimeentuloa :

      https://www.raahenseutu.fi/uutiset/sadat-fennovoiman-tyontekijat-muuttavat-pohjoiseen-parin-vuoden-kuluttua-200297668

      Tällä hetkellä Fennovoiman työntekijöitä toimii Pyhäjoella 35, mutta määrä alkaa kasvaa jo tulevana syksynä.

      Yksi Pyhäjoelle ja sen lähiseudulle asettumista hidastava tekijä on työtilojen puute. Pyhäjoen toimistotilat ovat rajalliset ja Fennovoiman hallintorakennuksen teko vielä edessäpäin.

      –Fennovoimalla tulee olemaan 450 työntekijää Hanhikivellä, joten useampi sata henkeä siirtyy Helsingistä 2020-luvun taitteessa, sanoo alueviestintäpäällikkö Heli Haikola.

      Fennovoiman työntekijöitä kiinnostaa samat asiat kuin ulkomaalaisiakin tulijoita: millaiset ovat päiväkodit, koulut, kaupat, palvelut ja harrastusmahdollisuudet.

      • eiolejärkevää

        Fukushima tarjoo paljon paljon paljon enemmän töitä.


      • Tshernobylkin työllisti enemmän raatona kuin toimiessaan. Artikkeli vuodelta 2009:
        http://www.tekniikkatalous.fi/arkisto/2009-06-01/Tshernobylin-raato-hengittää-yhä-3274094.html

        "Maailman pahimmasta ydinvoimalaonnettomuudesta on kulunut nyt 23 vuotta. Tuhoutunut reaktori työllistää edelleen tuhansia ihmisiä.

        ´”Keskimäärin 2 000”, arvioi laitoksen varajohtaja Konstantin Šefer. Tarkkaa määrää on vaikea arvioida. Välillä työntekijöitä on yli 3 000. "


    • onsejärkevää

      Japanissa on suuremmat tsunamit kuin Suomessa. Japanin tsunamien tuhojen korjaamisessa tarvitaan paljon työtä.

    • UusiutuvaUraani
    • K.Late

      Täällä on kyllä meille vakuuteltu, että halpaa uraania riittää maailma tappiin ja se on halvempaa kuin leipä. Jos Kiina nyt kasvattaakin ydinvoimakapsiteettiaan, niin se tuskin lisää uraanin kysyntää merkittävästi, koska kasvua nopeammin vanheneva reaktorikanta poistuu verkosta. Joten enpä hötkyilysi.

    • FennoJees

      Mukava yleisöpäivä tulossa. Tule sinäkin tutustumaan Hanhikivi1-ydinvoimalan työmaahan!

      Hanhikivi 1 -työmaan yleisöpäivä lauantaina 9. syyskuuta kello 9.00–15.00.

      Opastetut bussikierrokset vievät yleisön matkalle Hanhikivi 1 -työmaalle jälleen syyskuussa. Bussit laitosalueelle lähtevät Fennovoiman koulutusrakennuksen pihapiiristä. Koulutusrakennukselle voi saapua omalla autolla tai ilmaisella bussikuljetuksella Pyhäjoen jäähallilta.

      Koulutusrakennuksen osoite on Hanhikiventie 340, 86110 Parhalahti. Alueelle on opastus 8-tieltä. Pyhäjoen jäähallilta järjestetään kuljetuksia koulutusrakennuksia tasatunnein kello 9-14. Jäähallin osoite on Ruukintie 42, 86100 Pyhäjoki.

      Yleisöpäivässä on myös urakoitsijoiden kalustoesittely ja oheisohjelmaa koko perheelle. Lisäksi keitto- ja kahvitarjoilu.

      http://www.fennovoima.fi/pyhajoki/tapahtumat/yleisopaiva/?utm_source=alma&utm_campaign=yleisopaiva&utm_medium=banner&utm_content=raahenseutu-pyhajoki

    • säteilyparantaa
    • Jopas oli äijällä säkä! 64-wee ydinlaitoksen työntekijä altistui aikamoiselle amerikium 241-sätelylle:

      "McCluskeyn oikeaa kylkeen osui happoa, lasinsiruja, hartsia ja tietysti radioaktiivista amerikiumia, jota hän myös hengitti. Säteilyaltistukseksi ilmoitettiin 37 megabecquerelia vastaava määrä, eli 500-kertaisesti laitostyöntekijöiden silloisen turvarajan verran." /1/.

      Ukko pelastui työtovereiden ripeiden toimenpiteiden aniosta:

      "Harold McCluskey pelastettiin käsittelytilasta, ja hänen puhdistamisensa aloitettiin välittömästi laitoksessa ja myöhemmin laitoksen dekontaminaatiotiloissa, joissa hän vietti tulevat kuukaudet. McCluskey kylvetettiin 1–2 kertaa päivässä ja hänen ihoaan puhdistettiin.

      Hoidossa käytettiin myös uutta kokeellista menetelmää kalsium-dietyleenitriamiinipentaetikkahappoa eli DTPA:ta ja myöhemmin sinkki-DPTA:ta, jotka poistavat elimistöön joutuneita raskasmetalleja. Juuri tämä hoito saattoi pelastaa McCluskeyn hengen.

      Potilaan elimistöön arvioitiin päässeen 19 megabecquerelia amerikiumia, mutta hoidon ansiosta määrä saatiin laskemaan ”vain” 500 kilobecquereliin."


      AM-241:n puoliintumisaika, yli 400 vuotta, kertoo siitä, että aivan kauhean tappavaa se ei ole, sitähän käytetään myös monissa palovaroittimissa.

      Becquerellit ei suoraan kerro radioaktiivisen aineen vaaralllisuutta. Olisi kuitenkin kiva selvittää esim. amerekiumin annosmuunnoskertoimet. Noin vanha ihminen sietää enemmän kuin nuoret, mutta että becquerellejä olisi 500-kertaisesti sallittu.... :)

      /1/ https://tekniikanmaailma.fi/tiede/uskomaton-atomimies-sai-500-kertaisen-sateilyaltistuksen-tutkijoiden-hammastykseksi-maailman-radioaktiivisin-mies-ei-kuollut-sateilyyn/
      https://en.wikipedia.org/wiki/Harold_McCluskey

    • Plutonium-talous?
      "Reaktori meren rannalla

      Voima-1-2006
      Julkaistu syyskuu 9, 2009 2:33 pm
      Kirjoittanut voima"
      http://voima.fi/blog/arkisto-voima/reaktori-meren-rannalla/

      "Plutoniumtalous tekee paluuta, vaikka riskit vain kasvavat.

      Plutoniumia polttavien ja uutta plutoniumia tuottavien hyötöreaktorien piti jo olla historiaa. Saksa sulki vuonna 1991 valmiiksi rakennetun hyötöreaktorinsa Kalkarissa. Reaktoria ei otettu koskaan käyttöön. Ranskan Superphénix suljettiin vuonna 1998 lukuisien natriumvuotojen jälkeen. Yhdysvaltojen Fermi-1-reaktori hyllytettiin niin ikään natriumvuodon takia. Japanin Monju on ollut tulipalon vuoksi suljettuna vuodesta 1995 asti.

      Ainoastaan Intia on koko ajan jatkanut täydellä teholla suuren kansallisen hyötöreaktoriohjelman valmistelemista. Mutta nyt visiot vedystä öljyä korvaavana polttoaineena uhkaavat herättää hyötöreaktoriohjelmat jälleen henkiin.
      ..."
      http://voima.fi/blog/arkisto-voima/reaktori-meren-rannalla/

      Elämme fossiilitaloudessa, joka ei ole hyvä sekään. Mutta että plutoniumtalous - se ei saa toteutua.

    • BN800

      Stuxnet jatkaa mutinaansa tuomalla palstalle nimimerkki- kirjoittajien lapsellisia juttuja.

      Hyötöreaktoreista;

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Belojarskin_ydinvoimalaitos

      "Huhtikuussa 2014 käytössä oli ainoastaan voimalan reaktoriyksikkö 3. Se on reaktorimalliltaan BN-600 -tyyppinen, 600 megawatin nopea hyötöreaktori. Voimalaitosyksikkö liitettiin sähköverkkoon 8 huhtikuuta 1980. Lisäksi voimalaitokseen on valmistumassa 4. yksikkö. Se on 864 MW:n tehoinen nopea hyötöreaktori (mallia BN-800). Yksikköä rakennettiin kesästä 2006 saakka ja se kytkettiin verkkoon joulukuussa 2015.

      Lisäksi Sverdlovskin alueella on tehty päätös päätös 1220 megawatin BN-1200 -tyyppisen 5. hyötöreaktoriyksikön rakentamisesta. Viitosyksikkö olisi tarkoitus saada rakennettua 2020-luvun alkuun mennessä, jolloin nykyisen 3. yksikön tuotannollinen aika on suunniteltu päättyvän."

      http://www.world-nuclear-news.org/NN-Russian-fast-reactor-reaches-full-power-1708165.html

      • stuxnet

    • K.Late

      Nämä nopeat reaktorit pystyvät nopeasti luomaan uusia natura-reservaatteja, ihmisen sukupuuton alueita. Ei pelkästään sillä, että ne ovat vikaantumisherkkiä, vaan myös sillä, että teknologiaan kuuluu myös jälleenkäsittely (vertaa : järvi joka tappaa rannalla seisojan). BN600:ssa on ollut jo lukuisia natriumvuotoja, joista osa on aiheuttanut tulipaloja. Juuri tästä syystä muu maailma on luopunut nopeista reaktoreista.

    • FennoJees

      Muistutus:

      Hanhikivi 1 -työmaan yleisöpäivä lauantaina 9. syyskuuta kello 9.00–15.00.

      Kaikki ovat tervetulleita, kunhan käyttäytyvät asiallisesti.

      Ei näin:

      https://www.raahenseutu.fi/uutiset/hanhikiven-tapahtumista-sakkoja-200370853/

      Heinäkuussa 2015 Hanhikivellä ydinvoimalatyömaalla tapahtunut niskoittelu ja hallinnan loukkaaminen toi naiselle sakkorangaistuksen. Vuonna 1991 syntynyt nainen oli ottanut luvattomasti haltuunsa maansiirtoyrityksen omistamaa irtainta omaisuutta ydinvoimalan rakentamiseen tarkoitetulla työmaalla Puustellintiellä.

      Nainen oli kiinnittynyt peltiputkipäällysteisellä kettingillä asianomistajan omistamaan ja hallinnassa olleeseen puskutraktoriin siten, että sen aiottu käyttäminen ja toiminta oli estynyt työmaalla vajaan kolmen tunnin ajalta.

      Kyseinen nainen oli jouduttu irrottamaan traktorista poliisin toimesta kurottajaa, peltisaksia ja leikkureita apuna käyttäen.

      Lisäksi nainen oli jättänyt noudattamatta poliisien antamaa käskyä poistua traktorista.

      Käräjäoikeus tuomitsi naisen maksamaan noin 200 euroa maansiirtoyritykselle aiheutuneista taloudellisista tappioista."

    • Fossiilinen
    • Rikosjarangaistus

      Rikollisten saamat tuomiot eivät muuttuneet hovioikeudessa.

      http://www.kaleva.fi/uutiset/pohjois-suomi/hanhikiven-ydinvoimalatyomaan-mielenosoittajat-valittivat-tuomioista-hovioikeus-ei-lieventanyt/770963/

      19.9.2017 13:17 KALEVA

      " Rovaniemen hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden antamia tuomioita Hanhikiven ydinvoimalatyömaalla tapahtuneesta mielenosoituksesta.

      Ylivieska-Raahen käräjäoikeus tuomitsi kesällä 2016 kaksi mielenosoittajaa seitsemän kuukauden ehdollisiin vankeusrangaistuksiin väkivaltaisesta mellakasta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta."

      • eiyllätys

        Mites hiilivoima-Saksa, onko mukana irto hiilestä-liittoumassa ?


    • säätilanseuraaja

      Hanhikivelle lähes tuulivoimaloiden korkuinen säämasto.

      https://www.fennovoima.fi/uutiset/uutiset/saamasto-kohoaa-120-metrin-korkeuteen

      • Luonto onkin ylivoimaisesti vahvin ydinvoiman vastustaja.


    • säätilanseuraaja

      Ydinvoima on osa luontoa. Ei ole luontoa ilman ydinvoimaa.

    • K.Late

      "Ydinvoima on osa luontoa. Ei ole luontoa ilman ydinvoimaa. "

      Onhan luonnolla ja atomin halkaisulla jonkilainen yhteys. Toinen edustaa kaaosta, toinen järjestystä, saat itse päättää kumpi on kumpi. Mutta luontoa ei todellakaan olisi olosuhteissa, missä atomin halkaiseminen olisi voitolla.

      • NoinOn

        Latella näyttää olevan omat teoriansa kaaoksesta ja järjestyksestä. Todellisuudessa luonnossa vallitsee entropian kasvun laki, eli epäjärjestyksen lisääntyminen. Paikallisesti voidaan järjestys lisääntyä, esim. kiteytymisen ja orgaanisten prosessien kautta. Ihminen voi myös vähentää entropiaa eli lisätä järjestystä paikallisesti energiaa käyttämällä. Mutta silloin on aika samantekevää, onko energia peräisin ydinvoimalasta vai tuulimyllystä.


    • mieti.asiaa

      Olet tietämätön hölmö. Opastan sinua . Ilman ydinvoimaa ei ole atomeja, ei ole alkuaineita , ei ole luontoa, ei ole ihmistä, ei ole elollista luontoa, ei ole mitään..

      • Huonoa opetusta. Mitään ainetta ei ole ilman atomeja.
        Aurinko ei ole ydinvoimala, vaan luonnon ydinreaktori.

        Ihan en ole varma, mutta ydinvoima taitaa olla ainoa energialähde maapallolla, jonka tuottamiseseen ei aurinko osallistu.


    • K.Late

      "Olet tietämätön hölmö. Opastan sinua . Ilman ydinvoimaa ei ole atomeja, ei ole alkuaineita , ei ole luontoa, ei ole ihmistä, ei ole elollista luontoa, ei ole mitään.. "

      Puhut ilmeisesti fysiikan perusvoimista, vahvasta ja heikosta vuorovaikutuksesta. Tosin jotenkin aavistan, ettet oikein ymmäärrä niistä mitään.

      Tällä palstalla puhutaan luonnolle kaikkein vahingollisimmasta energiamuodosta, eli ydinvoimasta, lähinnä siis fissiosta. Se ei tuota atomeja, vaan rikkoo niitä, tekee niistä epävakaita, orgaaniseen elämään soveltumattomia. SASpontraani fissio on luonnollinen tapahtuma, mutta erittäin harvinainen ja siinä mielessä elämälle harmiton.

      Entropian lisääntyminen on termodynamikkaa ja siellä tosiasia. Mutta kaaoksen keskelle on kuitenkin syntynyt biologinen systeemi, joka pystyy tallentamaan tietoa ja luomaan järjestystä. Se taistelee entropiaa ja kaaosta vastaan, pyrkii löytämään keinot suojatumiseen ja tiedon tallentamiseen. Se on ollut tällä planeetalla jo melkein 3 miljardia vuotta, joten se ei ole mikään satunnainen poikkeama.

    • K.Late

      "SASpontraani" on aika kryptinen ilmaus sanalle spontaani. Huono näppäimistö, kjäh.

    • Sinuaviisaampi

      K.Late, " Tällä palstalla puhutaan luonnolle kaikkein vahingollisimmasta energiamuodosta, eli ydinvoimasta, lähinnä siis fissiosta."

      Jotenkin aavistan, ettet K.Late oikein ymmärrä mitään fysiikan perusvoimista, etkä atomien fissiosta.

      Kehotan sinua lisäopintoihin, aloita vaikkapa googlaamalla tietoa fissiosta ja hyvin yleisestä radonista ja sen harmillisuudesta elämälle.

    • NoinOn

      "Tällä palstalla puhutaan luonnolle kaikkein vahingollisimmasta energiamuodosta, eli ydinvoimasta, lähinnä siis fissiosta. Se ei tuota atomeja, vaan rikkoo niitä, tekee niistä epävakaita, orgaaniseen elämään soveltumattomia."

      Selvitäpä Late, kuinka paljon sulla on kehossasi epävakaita atomeja luonnollisen kalium-40 muodossa ja kuinka paljon esim. Tshernobylistä tuleen cesium-137 muodossa. No voin auttaa, että kehossasi tapahtuu joka sekunti noin 5000 luonnollista kalium-40-hajoamista. Cesium-hajoamisia käyttämästäsi ravinnosta riippuen mutta tuskin enemmän kuin kymmenesosa kaliumhajoamisista.

      No nyt alat tietysti selittää, että kalium-40 on luonnollinen eikä lainkaan vaarallinen.

    • K.Late

      "No nyt alat tietysti selittää, että kalium-40 on luonnollinen eikä lainkaan vaarallinen."

      Sinä siis pidät sitä vaarallisena? Se on varmaankin ihan oikea asenne, jossakin määrin "vaarallinen", vaikka onkin matalaenerginen. CS137 on selvästi vaarallisempi ja koska luonnon oma taustasäteily antaa meille jo tietyn rasitteen (johon korjausjärjestelmämme on ainakin jollakin lailla mukautunut), ihmisen tuottamat radiaktiiviset aineet tulevat tähän päälle lisärasitteeksi. Kaliumista tulee muutama mikrosievertti ja korjausjärjestelmä joutuu varmaankin korjaamaann DNA-vaurioita valtavat määrät jo vuorokaudessa. Kukaan ei tiedä, kuinka monta syöpää kalium aiheuttaa vuositasolla, koska syöpiä ei korvamerkitä.

      Hyvä nyrkkisääntö: luonnon oma säteilykin tappaa ja sairastuttaa, siksi siis alara-periaate on ainoa oikea - ei lisää luonnonsäteilyn päälle.

    • Sinuaviisaampi

      K-Late, "No nyt alat tietysti selittää, että kalium-40 on luonnollinen eikä lainkaan vaarallinen."

      Sinä siis pidät sitä vaarallisena? Se on varmaankin ihan oikea asenne, jossakin määrin "vaarallinen", vaikka onkin matalaenerginen. CS137 on selvästi vaarallisempi"

      K.Late, Millä perusteilla väität: CS137 on selvästi vaarallisempi ?

      PS. höpinä: "luonnon oma taustasäteily antaa meille jo tietyn rasitteen (johon korjausjärjestelmämme on ainakin jollakin lailla mukautunut)" ei perustu mihinkään.

      "Korjausjärjestelmämme" ei pysty erottelemaan radioaktiivisia isotooppeja eikä niiden säteilyä toisistaan. Luonnon taustasäteily ja keinotekoinen säteily ovat lähtökohtaisesti samanarvoisia. Säteilyn vaarallisuus riippuu säteilyn laadusta ja voimakkuudesta, ei siitä, mistä säteily on peräisin.

    • K.Late

      "K.Late, Millä perusteilla väität: CS137 on selvästi vaarallisempi ?"

      Ero on siinä, ettemme voi saada kehoomme juurikaan enempää K40 isotooppia, kuin arvioilta 0,016 grammaa (160 grammaa kaliumia). Kaliumi ei siis kehossa saavuta kovinkaan vaarallista tasoa. Kaliumi on elintärkeää, mutta keho ei sitä vastaan muuta kuin tarvitsemansa määrän.

      Mutta jos sama määrä kehossamme olisi yli 300 000 kertaa radioaktiviisempaa CS137:ää, niin henkihän siinä lähtisi. CS137 grammassa on yli 3 TeraBq.

      Kemiallisesti K40 korvautuu kehossa CS137:lla, joten mikään ei suojaa meitä saamasta tappavia annoksia CS137 isotooppia kerralla.

      Änderstood?

      "PS. höpinä: "luonnon oma taustasäteily antaa meille jo tietyn rasitteen (johon korjausjärjestelmämme on ainakin jollakin lailla mukautunut)" ei perustu mihinkään. "

      Keho tekee joka päivä ehkä tuhansia korjauksia soluissa. DNA-vaurioita ei aiheuta pelkästään radioaktiiviset aineet vaan myös mm vapaat radikaalit, esim happi.

      Lopetan toistaiseksi luennot sinulle. Väitellään sitten taas, kun olet perehtynyt alkeisiin.

      • Noiden kanssa ei yleensäkään kannattaisi jäädä jankkaamaan. Vähänkin järkevä lukija kyllä huomaa kuka ymmärtää asiasta jotain ja kuka ei. Tavallisesti häirköt aloittavat jankkaamisen jollain ääliöprovolla provolla, mihin ei kannata vastata. Viite:

        Vuonna 1958 Atomienergian käytön mielenterveyskysymyksiä käsittelevä tutkimusryhmä suositti WHO:lle antamassaan raportissa, että tyydyttävin ratkaisu atomienergian rauhanomaiseen käyttöön tulevaisuudessa olisi sellaisen uuden sukupolven syntyminen, joka olisi oppinut tyytymään tietämättömyyteen ja epävarmuuteen.
        (Euroopan unionin virallinen lehti 10.7.2003)
        http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:C:2003:161E:0127:0128:FI:PDF

        Ehkä noiden häiriköiden vuoksi kannattaa tähänkin merkata:

        Tiedoksi @Suomi24 @Aller


      • NoinOn

        Stuxnet, sinua ei kukaan kutsunut tähän keskusteluun.


      • stuxnet
        NoinOn kirjoitti:

        Stuxnet, sinua ei kukaan kutsunut tähän keskusteluun.

        Kutsuin itse itseni, mutta sinähän et niin vaikeita asioita ymmärrä. Vilkaise keskustelun aloittajaa ja pinnistä...


    • Sinuaviisaampi

      K.Late, "Kemiallisesti K40 korvautuu kehossa CS137:lla, joten mikään ei suojaa meitä saamasta tappavia annoksia CS137 isotooppia kerralla."

      Meitä suojaa erinomaisesti se, että luonnossa on hyvin vähän Cs137. Luonnosta on mahdotonta saada "tappavaa" annosta Cs137. Tosiasiallisesti K40 on paljon suurempi, ja vaarallisempi säteilylähde ihmisessä kuin Cs137.

      K.Late, "Keho tekee joka päivä ehkä tuhansia korjauksia soluissa. DNA-vaurioita ei aiheuta pelkästään radioaktiiviset aineet vaan myös mm vapaat radikaalit, esim happi."

      Kertauksena: "Korjausjärjestelmämme" ei pysty erottelemaan radioaktiivisia isotooppeja eikä niiden säteilyä toisistaan. Luonnon taustasäteily ja keinotekoinen säteily ovat lähtökohtaisesti samanarvoisia. Säteilyn vaarallisuus riippuu säteilyn laadusta ja voimakkuudesta, ei siitä, mistä säteily on peräisin.

    • K.Late

      Joo, korjataan vielä pilkkuvirhe, CS137 on "vain" noin 40 000 kertaa radioaktiivisempaa kuin K40, eikä siis 400 000 kertaa, kuten alunperin väitin.

      • Sinuaviisaampi

        K.Late, "Joo, korjataan vielä pilkkuvirhe,"

        Tarkennuksena:

        Cs137 specific activity 3,2 E12 Bq per gramma
        K40 specific activity 2,65 E5 Bq per gramma


    • NoinOn

      Mutta Laten alkuperäinen väite oli, että ydinfissio tuottaa epävakaita atomeja, jotka ovat orgaaniseen elämään soveltumattomia. Kuitenkin on niin että kalium, joka on ollut miljardia vuosia orgaanisen elämän rakenneosana, sisältää myös epävakaata isotooppia, kalium-40:ä. Eli Laten väite elämään soveltumattomuudesta oli kohteliaasti sanoen huonosti informoitu.

    • K.Late

      "Kuitenkin on niin että kalium, joka on ollut miljardia vuosia orgaanisen elämän rakenneosana, sisältää myös epävakaata isotooppia, kalium-40:ä. "

      No voi hyvät hyssykät, tästähän olen juuri puhunut. Rauhallisena säteilijänä K40 on pitänyt meidän korjausjärjestelmäämme kovilla. Sen myös uskotaan olen suurin "luonnollisten mutaatioiden" aiheuttaja, joten sille on etsitty roolia myös evoluutiossa. Todettakoon, että koskaan ei ole vielä löydetty säteilyn aiheuttavan mutaation positiviisia vaikutuksia, vaikka esimerkiksi banaanikärpäskokeita on tehty jo lähes sata vuotta. Jotkut uskovat, että yksi mutaatio miljoonasta voisi olla positiviinen, mutta sillekkään ei ole saatu näyttööä. Sille on kyllä näyttöä, että ei-positiivisia vaikutuksia syntyy.

      Silloin harvoin, kun K40 katkaisee DNA-jousteen molemmat haarat, DNA voi korjaantua väärin. Voitaisiin olettaa K40 on syyllinen moniin epämuodostumiin ja syöpiin, mutta sitä ei voi koskaan todistaa. Se voidaan kyllä nähdä ja todistaa, että kun ympäristön säteily jostakin syystä nuosee, niin syövät ja epämuodostumat lisääntyvät. Ei minulla tässä ole muuta, ihan yelisesti tiedettyä asiaa.

    • K.Late

      " Luonnosta on mahdotonta saada "tappavaa" annosta Cs137. Tosiasiallisesti K40 on paljon suurempi, ja vaarallisempi säteilylähde ihmisessä kuin Cs137."

      Vaikka lupasinkin, että lopetan väittelyn kanssasi, niin tähän on pakko ottaa kantaa. Se on ehkä tyhmin toteamus, mitä tällä palstalla on koskaan esitetty. "Luonnosta" ei tosiaankaan saa CS137:sta tappavaa annosta. Mietipäs sitä. Kjäh.

    • NoinhanSeOn

      "Se voidaan kyllä nähdä ja todistaa, että kun ympäristön säteily jostakin syystä nuosee, niin syövät ja epämuodostumat lisääntyvät."
      Taitaisi tulle Latelle noopeli, tuon kun todistaisi. Mutta taitaa olla niin, että Late on vain lukenut viheruskovaisten satukirjallisuutta.
      Maailmassa on alueita, joilla säteilytaso on luonnostaan epätavallisen korkea. On väestöryhmiä, jotka ovat altistuneet esim. ydinkokeiden seurauksena normaalia korkeammille säteilyannoksille. Ja on väestöä, joka työnsä kautta altistuu säteilylle. Kaikissa tapauksissa on ollut hyvin vaikeata saada korrelaatio säteilyn ja terveyshaittojen väliile. Mutta aina kun on kyseessä ydinvoimalaitos, tuo vihreä satukirjallisuus löytää heti terveyshaittoja.

      • Korkean taustasäteilyn alueilla esiintyy normaalia enemmän Downin syndroomaa. Viimeksi siitä lukiessani tutkimukset oli vielä kesken.

        Stukin mielestä on mahdollista, että hiukan korkeampi säteily tasaisesti saatuna ei ole niin haitallinen, kuin pienempi, mutta hetkittäin suurempi. Päätelmä kuulostaa uskottavalta.


    • Sinuaviisaampi

      K.Late, "Vaikka lupasinkin, että lopetan väittelyn kanssasi, "....
      " Se on ehkä tyhmin toteamus, mitä tällä palstalla on koskaan esitetty. "

      Ehkä tuo toteamuksesi ei ei sentään ole palstan tyhmin varsinkin jos otetaan myös stuxnetin toteamukset huomioon.

      Pikkulusikalla; "luonnossa" ei tarkoita tässä yhteydessä ihmisen valmistamia Cs137-säteilyähteitä tms. Niistä voi todella saada "tappavan annoksen" Cs137.

      Kovasti pitää syödä Päijänteen seudun sieniä ja kaloja, jos aikoo Suomessa itsensä tappaa luonnossa olevalla CS137:llä ?

    • K.Late

      "On väestöryhmiä, jotka ovat altistuneet esim. ydinkokeiden seurauksena normaalia korkeammille säteilyannoksille. Ja on väestöä, joka työnsä kautta altistuu säteilylle. "

      Voi ristus, minä kun luulin, että tässä on jo tyhmyydessä saavutettu pohjat. Hyvää jtko teille pojat.

      • "K.Late
        4.12.2017 22:15

        "On väestöryhmiä, jotka ovat altistuneet esim. ydinkokeiden seurauksena normaalia korkeammille säteilyannoksille. Ja on väestöä, joka työnsä kautta altistuu säteilylle. "

        Voi ristus, minä kun luulin, että tässä on jo tyhmyydessä saavutettu pohjat. Hyvää jtko teille pojat."
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/14544051/ydinsattumia-(2)#comment-92051307

        ja tuon kirjoitti nimimerkki "Sinuaviisaampi". :D

        Koko viesti:

        "Sinuaviisaampi
        4.12.2017 22:01

        K.Late, "Vaikka lupasinkin, että lopetan väittelyn kanssasi, "....
        " Se on ehkä tyhmin toteamus, mitä tällä palstalla on koskaan esitetty. "

        Ehkä tuo toteamuksesi ei ei sentään ole palstan tyhmin varsinkin jos otetaan myös stuxnetin toteamukset huomioon.

        Pikkulusikalla; "luonnossa" ei tarkoita tässä yhteydessä ihmisen valmistamia Cs137-säteilyähteitä tms. Niistä voi todella saada "tappavan annoksen" Cs137.

        Kovasti pitää syödä Päijänteen seudun sieniä ja kaloja, jos aikoo Suomessa itsensä tappaa luonnossa olevalla CS137:llä ?"
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/14544051/ydinsattumia-(2)#comment-92051307


      • stuxnet kirjoitti:

        "K.Late
        4.12.2017 22:15

        "On väestöryhmiä, jotka ovat altistuneet esim. ydinkokeiden seurauksena normaalia korkeammille säteilyannoksille. Ja on väestöä, joka työnsä kautta altistuu säteilylle. "

        Voi ristus, minä kun luulin, että tässä on jo tyhmyydessä saavutettu pohjat. Hyvää jtko teille pojat."
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/14544051/ydinsattumia-(2)#comment-92051307

        ja tuon kirjoitti nimimerkki "Sinuaviisaampi". :D

        Koko viesti:

        "Sinuaviisaampi
        4.12.2017 22:01

        K.Late, "Vaikka lupasinkin, että lopetan väittelyn kanssasi, "....
        " Se on ehkä tyhmin toteamus, mitä tällä palstalla on koskaan esitetty. "

        Ehkä tuo toteamuksesi ei ei sentään ole palstan tyhmin varsinkin jos otetaan myös stuxnetin toteamukset huomioon.

        Pikkulusikalla; "luonnossa" ei tarkoita tässä yhteydessä ihmisen valmistamia Cs137-säteilyähteitä tms. Niistä voi todella saada "tappavan annoksen" Cs137.

        Kovasti pitää syödä Päijänteen seudun sieniä ja kaloja, jos aikoo Suomessa itsensä tappaa luonnossa olevalla CS137:llä ?"
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/14544051/ydinsattumia-(2)#comment-92051307

        No niin, saatanan kusipäät. Saatte raiskata tätä ketjua ihan just niin paljon kuin haluatte. Kirjoitan tästä ketjusta omia viestejäni keskusteluun "Ydinsattumia (3)". Jos raiskaatte senkin ääliöviesteillänne, aloitan uudessa ketjussa jollain muulla nimellä saman operaation, ja teillä on taas lisätilaa paskanjauhannallenne ja häiriköinnille, keskustelujen sabotoinnille, ja kaikelle muulle , mitä niin sanotut "valvojjat" ovat teitä opettaneet ja tukeneet jo vuodesta 2010 alkaen. Taisteluni Sääntömafiaa vastaan jatkuu sen yhä selkeämmän tarpeen vuoksi.

        Tukehtukaa jauhamaanne paskaan.

        Tiedoksi @Aller


      • stuxnet kirjoitti:

        No niin, saatanan kusipäät. Saatte raiskata tätä ketjua ihan just niin paljon kuin haluatte. Kirjoitan tästä ketjusta omia viestejäni keskusteluun "Ydinsattumia (3)". Jos raiskaatte senkin ääliöviesteillänne, aloitan uudessa ketjussa jollain muulla nimellä saman operaation, ja teillä on taas lisätilaa paskanjauhannallenne ja häiriköinnille, keskustelujen sabotoinnille, ja kaikelle muulle , mitä niin sanotut "valvojjat" ovat teitä opettaneet ja tukeneet jo vuodesta 2010 alkaen. Taisteluni Sääntömafiaa vastaan jatkuu sen yhä selkeämmän tarpeen vuoksi.

        Tukehtukaa jauhamaanne paskaan.

        Tiedoksi @Aller

        Sori, K.Late. tuo viesti ei ollut kommentti sinulle, vaan noille räkäniokkapaaperoille.


      • NoinOn
        stuxnet kirjoitti:

        No niin, saatanan kusipäät. Saatte raiskata tätä ketjua ihan just niin paljon kuin haluatte. Kirjoitan tästä ketjusta omia viestejäni keskusteluun "Ydinsattumia (3)". Jos raiskaatte senkin ääliöviesteillänne, aloitan uudessa ketjussa jollain muulla nimellä saman operaation, ja teillä on taas lisätilaa paskanjauhannallenne ja häiriköinnille, keskustelujen sabotoinnille, ja kaikelle muulle , mitä niin sanotut "valvojjat" ovat teitä opettaneet ja tukeneet jo vuodesta 2010 alkaen. Taisteluni Sääntömafiaa vastaan jatkuu sen yhä selkeämmän tarpeen vuoksi.

        Tukehtukaa jauhamaanne paskaan.

        Tiedoksi @Aller

        Onkos joku kusaissut Stuxnetin iltamuroihin? Latea on yritetty sivistää siitä, että ei se luonto ja ihmiskehokaan ole neitseellinen radioaktiivisesti epävakaista ytimistä. Stuxnetin väliintuloa ei tarvita, kun ei ymmärrä mitään noista asioista. Stuxnetin hienon ketjun raiskaaminen, ki-hi-hi-hi-hii.


      • NoinOn kirjoitti:

        Onkos joku kusaissut Stuxnetin iltamuroihin? Latea on yritetty sivistää siitä, että ei se luonto ja ihmiskehokaan ole neitseellinen radioaktiivisesti epävakaista ytimistä. Stuxnetin väliintuloa ei tarvita, kun ei ymmärrä mitään noista asioista. Stuxnetin hienon ketjun raiskaaminen, ki-hi-hi-hi-hii.

        Älä sotke K.Latea tähän. Vai itsekö olet noiden rääpäleiden nikeillä kirjoitellut ihan muuta kuin asiaa?

        Tiedoksi @Suomi24 @Aller


    • Suomi.100
    • Nosturi8

      Aamun nosto.

      • :)

        tutkijoilla on aikanaan ihmettelemistä palstan (ja koko sivuston) moderoinnista. Olisi tosi mukava nähdä ilmiön nimeltä Sääntömafia osuus niissä tutkimuksissa.

        Tiedoksi @Aller


      • NoinOn

        Kyllä tutkijoilla on parempaakin tekemistä kuin tällaisen potaskan tonkiminen. Etkö vieläkään tajua, että tämä on keskustelupalsta, ja vanhat viestit saavat häipyä kuin pieru Saharaan. Niiden jatkuva nosto framille on vastenmielistä viherpropagandaa. Uskon että monet ydinvoiman vastustajatkin tuntevat myötähäpeää sinua kohtaan.


      • Kinttaat_Kädessa

        "NoinOn
        8.12.2017 11:23

        Kyllä tutkijoilla on parempaakin tekemistä kuin tällaisen potaskan tonkiminen. Etkö vieläkään tajua, että tämä on keskustelupalsta, ja vanhat viestit saavat häipyä kuin pieru Saharaan. Niiden jatkuva nosto framille on vastenmielistä viherpropagandaa. Uskon että monet ydinvoiman vastustajatkin tuntevat myötähäpeää sinua kohtaan. "
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/14544051/ydinsattumia-(2)#comment-92088494

        ei kannattaisi jauhaa paskaa tuollaisella nimimerkillä - joku voi vaikka luulla, että tiedät jotain jostakin!

        Ne, joiden ei tarvitse nimimerklillään vakuuttaa tietämystään, ovat yleensä ottaneet asiasta selvää etukäteen. Esimekiksi lukemalla sivustön tietosuojalausekkeita, joista nimierkinsä perusteella kaikesta kaiken tietäväväksi väittävät ei vaivaudu mitään lukemaan:
        https://www.aller.fi/tietosuojaseloste/

        Viite: https://keskustelu.suomi24.fi/t/14544051/ydinsattumia-(2)#comment-92088494

        Tiedoksi @Suomi24 @Aller


    • Sääntömafia ei keskustele!

      Sääntömafia poistattaa valvojilla sääntöjen mukaisia viestejä ja kokonaisia keskusteluita!

      Edellisen vastapaibksi

      - Sääntömafia ei poistata paskanjauhantaviestejä toistista käyttäjistä (kuten esimerkiksi anustappikeskusteluja ydinvoimapalstalta - tosin ne oli kai Sääntömafian itsensä avaamia!

      - Sääntömafia ei poistata valvojilla ilmiselvästi keskustelun sabotointiin tarkoitettuja räkänokka-ääliöviestejä

      Viite: https://keskustelu.suomi24.fi/t/14544051/ydinsattumia-(2)#comment-92088494

      Tiedoksi @Suomi24 @Aller

    • stuks.poks

      NoinOn
      8.12.2017 11:23
      "Kyllä tutkijoilla on parempaakin tekemistä kuin tällaisen potaskan tonkiminen. Etkö vieläkään tajua, että tämä on keskustelupalsta, ja vanhat viestit saavat häipyä kuin pieru Saharaan. Niiden jatkuva nosto framille on vastenmielistä viherpropagandaa. Uskon että monet ydinvoiman vastustajatkin tuntevat myötähäpeää sinua kohtaan"

      Roikkua keskustelupalstoilla joka päivä aamusta yöhön solvaamassa muita kuten stuxnet, siihen ei moni pysty.

      • KinttaatKädessä

        "NoinOn
        8.12.2017 11:23

        Kyllä tutkijoilla on parempaakin tekemistä kuin tällaisen potaskan tonkiminen. Etkö vieläkään tajua, että tämä on keskustelupalsta, ja vanhat viestit saavat häipyä kuin pieru Saharaan. Niiden jatkuva nosto framille on vastenmielistä viherpropagandaa. Uskon että monet ydinvoiman vastustajatkin tuntevat myötähäpeää sinua kohtaan. "
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/14544051/ydinsattumia-(2)#comment-92088494

        ei kannattaisi jauhaa paskaa tuollaisella nimimerkillä - joku voi vaikka luulla, että tiedät jotain jostakin!

        Ne, joiden ei tarvitse nimimerklillään vakuuttaa tietämystään, ovat yleensä ottaneet asiasta selvää etukäteen. Esimekiksi lukemalla sivustön tietosuojalausekkeita, joista nimierkinsä perusteella kaikesta kaiken tietäväväksi väittävät ei vaivaudu mitään lukemaan:
        https://www.aller.fi/tietosuojaseloste/

        Viite: https://keskustelu.suomi24.fi/t/14544051/ydinsattumia-(2)#comment-92088494

        Tiedoksi @Suomi24 @Aller


      • KinttaatKädessä

        stuxnet
        8.12.2017 11:39

        Sääntömafia ei keskustele!

        Sääntömafia poistattaa valvojilla sääntöjen mukaisia viestejä ja kokonaisia keskusteluita!

        Edellisen vastapaibksi

        - Sääntömafia ei poistata paskanjauhantaviestejä toistista käyttäjistä (kuten esimerkiksi anustappikeskusteluja ydinvoimapalstalta - tosin ne oli kai Sääntömafian itsensä avaamia!

        - Sääntömafia ei poistata valvojilla ilmiselvästi keskustelun sabotointiin tarkoitettuja räkänokka-ääliöviestejä

        Viite: https://keskustelu.suomi24.fi/t/14544051/ydinsattumia-(2)#comment-92088494

        Tiedoksi @Suomi24 @Aller


    • Esitys-kaikille

      "Sääntömafia ei keskustele!"

      Keskustelu viestien poistoista ja sääntömafiasta eivät ole tämän palstan aiheita.

      Esitys kaikille palstalaisille:
      Palataan keskustelemaan Ydinvoima-palstan aiheesta: " Pitäisikö Suomeen rakentaa lisää ydinvoimaa? "

      • Ydinvoimapalstan aihe on ydinvoiman vastaisten, sääntöjen mukaisten viestien poistot, ollut jo noin vuodesta 2010 alkaen. Ilmiö tunnetaaan nimellä Sääntömafia.

        Tiedoksi @Suomi24 @Aller


    • Esitys-kaikille

      Kertauksena,

      Ydinvoima-palstan aihe on: "Pitäisikö Suomeen rakentaa lisää ydinvoimaa?

      • Ehköä jo tuhannes kertaus, noin vuoden 2010 jälkeen:

        Sääntömafia ilmaisee kantansa ydinvoimapalstan otsikon kysymykseen poistattamalla ydinvoimapalstalta sääntöjen mukaisia ydinvoiman vastaisia viestejä.

        Tiedoksi @Suomi24 @Aller


    • KysymysStuxnetille

      Miten sinä ilmaiset kantasi kysymykseen: Pitäisikö Suomeen rakentaa lisää ydinvoimaa?

    • KysymysStuxnetille

      " Monet on löytäneet kysymättä:
      https://www.suomi24.fi/profiili/stuxnet"

      Iso joukko muilta lainattuja tekstejä, mutta sinun omaa kantaasi sieltä ei löydy.

      Kerro ihan omin sanoin kantasi kysymykseen: Pitäisikö Suomeen rakentaa lisää ydinvoimaa?

    • KysymysStuxnetille

      "Tai pyydä apua joltaki. "

      Tuo on hyvä neuvo itsellesi. Huomaan, että et itse osaa vastata sinulle osoitettuun kysymykseen. Ehkä jokin ystäväsi auttaa sinua vastaamaan: Pitäisikö Suomeen rakentaa lisää ydinvoimaa?

    • Radononykkönen
      • Eikä hajuakaan vertailutiedosta.


    • K.Late

      "Radon voittaa Tsernon kirkkaasti syöpäkisassa:"

      No jos Tserno Suomessa tappaa vähemmän, niin se sitten on hopeasijalla ja yhteistuloksena on paljon kuolleita. Ydinvoima tappaa tyypillisesti erilailla, mutta myös kehkojen kautta, ns kuumilla hiukkasilla. Niistä vain ei saada mitään todisteita, ellei sitten keuhkohin ole päätynyt niin kuuma tapaus, että patologin pöydän ääressä käytetään säteilysuojapukua.

    • kerty

      Syntyvyys akoi vähenemään, kun alkoivat tehdä sähkö atomivoimalla 1969-1970 Loviisassa. Ja on senjälkeen vain vähentynyt ja meni kuolleisuuden alle vuosi pari sitten 2015-2016. JA SYNTYVYYDEN VÄHENEMINEN KIIHTYNYT VIIME VUOSINA!

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5319
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4745
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3016
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1804
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1767
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      110
      1744
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1643
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1581
    Aihe