YLE: Suomi on ruotsalainen

SUOMI ÄR SVEDU ?

Tuo ylen suomi on ruotsalainen -ohjelma on saanut ainakin netissä paljon kielteistä palautetta. Varmaan sen takia koska nimi on provosoiva ?

Mielestäni ohjelmasta tulee hyvin esille tietoa Ruotsin vallan ajan historiasta ja sen vaikutuksesta. Kadulla haastatellut suomalaiset väitti että Suomessa ei näy enää mitään ruotsalaista ja eikä tienneet että Suomi oli osa Ruotsia n. 700 vuotta.

Mutta häiritsevää on juuri tuo väite: "suomi on ruotsalainen". Eikös pitäisi puhua pohjoismaalaisuudesta eikä ruotsalaisuudesta ? Eikös sitten yhtälailla voisi väittää, että Norja, Tanska ja Islanti on ruotsalaisia ?

Tai sitten YLEn tarkoituksena oli juuri provosoivalla nimellä herättää keskustelua aiheesta ?

42

211

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ....................

      Suomi oli 700 vuotta nimenomaan OSA RUOTSIA, eikä mikään siirtomaa tms. vähäarvoisempi maapala, niin kuin moni täällä nettikeskusteluissa tietämättömänä väittää. Esi-isämme olivat siis Ruotsin valtakunnan TÄYSIVALTAISIA kansalaisia, olimme siis ruotsalaisia, emmekä mitään "ruotsalaisten alistamia suomalaisia", ja tämä suomalaisuus on vain jälkipolvien keksimä juttu.

      Siinä mielessä on ihan paikallaan sanoa tv-ohjelmassa, että Suomi on ruotsalainen.

      • PolPot pääkallovuori

        Ohjelmaa kun näin, niin karvat kyllä nousi pystyyn. Siinä spekuloitiin ajatuksella , että Ruotsia ei olisi ja kuinka kulttuurimme olisi sulautettu itään tms. Höpötettiin siitä kuinka asiat ovat tulleet Ruotsista jne. Olen samaa mieltä edeltävän kirjoittajan kanssa, mutta ohjelma ei ollut balanssissa ollenkaan. Läntinen kulttuuri ei ole ruotsalaista vaan läntistä, johon vanha -Ruotsi kokonaisuudessaan kuului.

        Itse suhtaudun hyvinkin positiivisesti Ruotsiin ja ihmettelen näitä historian nettivääristeliöitä. Ohjelmasta en silti pitänyt.


    • " Suomi on ruotsalainen"-sarja vaikutaa enemmän propagandasarjalta, kuin tietoa antavana dokumenttina. Jo nimi sisältää väiteenä ohjelman sisällön. Erityisesti toista osaa katsoessa sai sellaisen vaikutelman, että tarkoituksena olisi muokata yleinen mielipide Ruotsiin yhtymiselle myötämieliseksi.

      Mitä tulee enimmäisessä osassa annetuihin vastauksiin, niin mehän emme oikeastaan tiedetä, mitä nilltä oikeasti kysytiin. En usko, että kukaan olisi niin tietämätön Ruotsin vallan ajan historiasta, kuin mitä sinä annettiin ymmärtää.

      Samaan aikaan TV:stä tulee toinen oikeata tietoa sisältävä sarja "Kuninkaittemme jäljillä". Se tuo esille todellista tietoa yhteyksistämme Ruotsin historiaan.

      Vielä huomautus ruotsalaisuudesta: Kukaan suomalainen ei pitänyt itseään ruotsalaisena, vaan suomalaisena. Viimeistään 1600-luvulta lähtien ulkomailla opiskelleet suomalaiset merkitsivät asuinpaikaksi Finland ja jotkut taas patricia Finland (isänmaa Suomi). Eli vaika toiset pitivät meitä "ruotseina" niin meidän esi-isämme ajatelivat olevansa hämläisiä,karjalaisia tai pohjalaisia - kukin heimonsa mukaisesti - tai sitten suomalaisina.

    • Smegmaa kansalle

      Suomen ruotsalaisen rahan, varmaankin siis pääosin, kustantamassa ohjelmassa "Suomi on ruotsalainen" on "aasintuntijana" Dick Harrison, joka oikeastikin on luullut Suomen olevan ruotsalainen ollessaan Vaasassa propagoimassa. Vai mitäpä voisitte päätellä tästä tapahtumasarjasta parin vuoden takaa. Dick-parka veti heti natsikortin, vieläpä oikein raskaimman jälkeen, esiin kun Vaasassa kyypari puhui hänelle englantia!

      Dick -parka mesosi pari vuotta sitten Ruotsin iltapäivälehdissä sanoen Suomessa olevan käynnissä Suomen ruotsalaisten vainot aitoon 1930 -luvun Saksan natsimeinkiin!


      Täällähän se natsijuttu onkin ihan tekstin lopussa...

      Iltapäivälehti Expressen 2.2.2011 Sista striden för svenskan i Finland

      http://www.expressen.se/nyheter/1.2315401/sista-striden-for-svenskan-i-finland


      >>Historieprofessor Dick Harrison är oroad.
      - Debatten påminner om något från Völkischer Beobachter på 1930-talet, med judarna utbytta mot finlandssvenskar. Historieförfalskningen och rasismen liknar den retorik som Sverigedemokraterna använder i sig av i Sverige, säger Harrison.
      I april är det riksdagsvali Finland. Än så länge är det bara högerpartiet Sannfinländarna som vill ta bort den obligatoriska svenskan, men allt färre ledande politiker försvarar svenskans ställning.
      - Jag tror att vi på sikt går mot ett enspråkigt Finland, säger Finskhetsförbundets Sampo Terho.

      • Pakkåruodsihåårat

        Mikä ihmeen Magma? Suomenkielisiä varten perustettu propaganda ja aivopesujärjestö

        http://www.magma.fi/suomi

        Magma, Suomen ruotsinkielinen ajatushautomo

        "Magma on kreikkaa ja tarkoittaa maan sisäistä sulaa kivimassaa, joka tulivuorenpurkauksen yhteydessä purkautuu ulos tai räjähtää. Ajatushautomon nimenä Magma symbolisoi sisäistä voimaa, uutta ajattelua kaksikielisyyden merkityksestä ja sen synnyttämästä identiteetistä Suomessa, Euroopassa ja maailmalla.
        Organisaatio

        Magman ylläpitäjä on Finlandssvenska institutet-niminen yhdistys. Sen toimintaa rahoittavat seuraavat säätiöt: Svenska Kulturfonden, Svenska folkskolans vänner, Föreningen Konstsamfundet, Stiftelsen för Åbo Akademi ja Sparbanksstiftelsen i Helsingfors."


        Mitä ajatushautomo Magma on?

        Sen tehtävä on toimia mielipidemuokkaajana ja pitkällä aikavälillä turvata ruotsinkielen asemaa Suomessa.

        Mitkä ovat Magman toimintamuodot?

        Magman tavoite on analysoida ja toimia mielipidemuokkaajana asioissa, jotka ovat ruotsinkielisen identiteetin ja kaksikielisyyden kannalta tärkeitä. Tämä tapahtuu tekemällä aloitteita, hyödyntämällä eri asiantuntijatahojen osaamista, ylläpitämällä keskustelua ja käynnistämällä tutkimuksia.

        Mikä on Magman tehtävä?

        Magmalla on kaksitahoinen rooli, johon kuuluvat sekä asioiden analysointi että vaikutusvaltaisten tahojen yhteen saattaminen.


    • 2 roistovaltion väli

      Muistuupa mieleeni Suomen missikisat jonkun (2-3) vuoden takaa. Missikisan haastattelujaksojen alussa oli kaikki osallistujat vielä mukana, siis nuo lukion käyneet ylioppilaat ja vieläpä niin kauniit neidot. Heiltä kysyttiin koska Suomi kävi Talvisodan ja voi järkytys sentään, kun vastaukset vaihtelikin rajusti aina 1920-luvulta alkaen ja olikohan myöhäisin arvaus peräti 1940 -luvun lopulle saakka. Vain YKSI (1) tiesi oikean vuoden, mutta muistaakseni ei hänkään tiennyt että se oli 1939-1940. Talvisodan kestoksi jotkut taisi vieläpä veikata jopa useitakin vuosia.

      Tämä "arvauskisa" lienee saanut heidän historianopettajat puhentumaan häpeästä tai sitten Suomessa ei opeteta EDES OMAN MAAN historiaa. Miksi siis pitäisi opettaa Ruotsin (sotien) historiaa? Ruotsin historiahan on vieläpä niin veristä ja sotaista, että äkkiä voisi luulla sen maan eläneen vain sotimalla! Lisäksi on jo kysyttävä, että pitääkö lapsetkin pelotella moisella sotimisen kamaluudella? Kuva ystävällismielisestä kansankodista saattaa järkkyä pysyvästi... ja mieleen saattaakin tulla kuva imperialistisesta roistovaltiosta, joka kuppaa kaikki naapurinsa kaikissa ilmansuunnissa...

      Pohjan Prikaatin perinnejoukkojen taistelut -sivusta antaa melkoisen sotaisan kuvan naapurimme historiasta...

      http://www.pohjanprikaatinkilta.fi/PohPr/taistelut.htm

      ---

      Historia taitaa useinmiten olla viime kädessä lähinnä sotahistoriaa, tavalla taikka toisella, ja ennen kaikkea VOITTAJIEN SOTAHISTORIAA, sillä hävinneille on pantu luu kurkkkun ja he eivät historioita juurikaan kirjoittele...

      Suomessakin Punaisen Suomen historiaa tehtiin valtion varoin 18 vuotta ja varsinaisen sodan tapahtumien osalta se tuntuu olevan melko vaatimaton laitos. Hävinneen puolen lähteet lienee olleet melkoisen vaatimattomat ja osin hävinneetkin, jos niitä nyt koskaan lie runssaasti edes ollutkaan.

      http://agricola.utu.fi/keskustelu/viewtopic.php?f=11&t=4885#p25586

      http://agricola.utu.fi/keskustelu/images/kuvitus/westerlund_taulukko.jpg

    • j e e

      Suomessa opetetaan oman maan historiaa muistaakseni 7. luokalla. Älä yleistä. Ruotsin ajan historiaa opetetaan vain syventävällä kurssilla lukiossa.

    • näin se on

      Suomi oli enempi tai vähempi osa jotain, mutta ei sentään 700 vuotta, oikeastaan Suomi liitettiin osaksi katolisen kirkon pohjoismaista organisaatiota 1241, kun Birger jaarli valtasi Suomen ja Hämeen. ( Suomi oli tuolloin vain varsinais-suomi ) ja Suomen kirkko alkoi tilittää verot Ruotsiin ja se myös lueteltiin osana silloista katolisen kirkon skandinaavista organsiaatiota yhtenä sen hiippakunnista, sitä ennen oltiin Riian legaatin alaisia näissä hiippakuntaluetteloissa.

      Venäjän valtakausi alkoi 1808, joten yksinkertainen summalasku tuo tuloksen 560, ei sentään 700 vuotta, tästä on varsinaisen Ruotsin osuus noin vähän vajaa 300 vuotta, eli silloin kun Ruotsi itsenäistyi Kalmarin unionista Kustaa Vaasan johdolla, meni Suomi mukana, silloin alkoi luterilainen Ruotsi ja myös luterilainen Suomi, elää omina käsitteinään.

      Sitä ennen oli monta vaihetta, jolloin oltiin osa jotain, joka oli milloin mitäkin. pääasiassa kumminkin osa skandinaavista ruhtinas/kunigas perinnettä.

    • RKPn henkinen isä

      Miksi juuri Ruotsissa?

      Tietenkin. Missä muualla? Herrakansa ei ole mikään saksalainen idea. Pohjolassa on aina elänyt herrakansa ylitse muiden. Ruotsalaisessa nationalismissa on aina ollut viesti: Me olemme geneettisistä syistä parempia kuin muut. Ruotsalaiset olivat mielestään natsien "Pohjoisen Ajatuksen" vaalea, hevosnaamainen sankarikansa. Se orjarodun rooli, minkä saksalaiset varasivat juutalaisille ja slaaveille tarjottiin täällä pohjoisemmassa mm. suomalaisille.
      Jo 1800-luvun puolimaissa toimittaja Aug. Sohlman latasi perusteesit. "Mikään Euroopan kansaperheen jäsenistä ole näytellyt mitättömämpää osaa kuin suomalainen", joka on "hidas ja alistuva". Suomalaiset kuuluvat "tsuudilaisen kansanheimoon, jolta puuttuu sivistykseen tarvittava lahjakkuus". Suomi on "ruotsalaisen kulttuurin luomus". Edes Kalevala ei ole suomalaista kansallisomaisuutta. Se on kerätty "Suomen ulkopuolelta, eikä korjattunakaan yllä skandinaavisten jumalaistarustojen ylevyyteen". Näitä ajatuksia levittivät edelleen mm professori Munch ja Carl Säve. Suomessa niiden esitaistelijaksi tuli Freudenthal.

      Mielenkiintoinen sivusto, jossa on kirjoittajana mm. "Stasi" Jokisalo yms.

      http://www.lyseo.edu.ouka.fi/suvaitsevaisuus/sisallys.htm



      http://www.anarkismi.net/kapis/38suomalaiset.htm

      http://www.anarkismi.net/kapis/10rasismi.htm

      Yleisessä rotuteoreettisessa ajattelussaan Gobineau sijoitti suomalaiset keltaiseen rotuun, johon kuuluivat myös tataarit ja mongolit.

      http://www.lyseo.edu.ouka.fi/suvaitsevaisuus/historia/modraku/gobineau.html

      Freudenthal taas tunnetaan RKPn henkisenä isänä

      SFP Freudenthal ja KAIKKI on TALLESSA! Ei auta WEB -sivustojen poistokaan, sillä Web.archive.org talletti aikoinaan tuon "sitoumuksen" ikiajoiksi arkistojen syövereihin!


      SFP Freudenthal, olkaapas hyvä:

      "Järjestön vaikutin oli Axel Olof Freudenthal, jonka myös voi nähdä Ruotsalaisen kansanpuolueen henkisenä isänä."


      SFP Historia web.archive.org

      http://web.archive.org/web/20050214075338/www.sfp.fi/fi/page.php?pageid=44


      Paina IMPATIENT JOS SIVUSTO EI AUKEA HETI


      Historia

      Tällä sivulla esittelemme Ruotsalaisen kansanpuolueen historiaa ja puolueohjelmia kautta aikojen.
      Rkp:stä on myös kirjoitettu historiikki. Rkp:n historiikistä on ilmestynyt jo viisi osaa. Valitettavasti historiikkejä ei suuren menekin vuoksi ole tällä hetkellä saatavana.


      Ruotsalainen puolue (n. 1870-1906)
      Ruotsalainen puolue perustettiin n. 1870. Puolue perustettiin, koska haluttiin koota kaikki suomenruotsalaiset yhteen poliittiisen liikkeeseen. Tämän järjestön tarkoituksena oli tukea ruotsinkielistä kulttuuria ja ruotsin kieltä. Järjestön vaikutin oli Axel Olof Freudenthal, jonka myös voi nähdä Ruotsalaisen kansanpuolueen henkisenä isänä. Ruotsalainen puolue sai tukea liberaalisilta voimilta ja sillä oli suuri vaikutusvalta säätyvaltiopäivillä. Kun Ruotsalainen kansanpuolue perustettiin 1906 liberaaleilla voimilla oli edelleen huomattava vaikutusvalta aatteeseen.

    • jeejeettt

      niin pitkiä kommentteja että niitä ei jaksa lukea :D

      • väärää päänmuokkausta

        Luterilaisen kirkon merkitystä korostetaan liikaa. Eihän suomalaiset edes käy kirkossa.


      • tutkittava rahoittajat p
        väärää päänmuokkausta kirjoitti:

        Luterilaisen kirkon merkitystä korostetaan liikaa. Eihän suomalaiset edes käy kirkossa.

        Kannattaa tutkia kuka kyseisen ohjelman rahoituksen takana on.


      • nyt tutkitaan
        tutkittava rahoittajat p kirjoitti:

        Kannattaa tutkia kuka kyseisen ohjelman rahoituksen takana on.

        Suomalaiset ei ole enää tyhmiä!


      • sitä nyt tutkitaan
        nyt tutkitaan kirjoitti:

        Suomalaiset ei ole enää tyhmiä!

        Pyritäänkö ohjelmalla vaikuttaan kansaan joka rikosnimikkeen (valtiorikos) mukaan on rikos valtiota vastaan.


    • Hauska sarja

      Pitää pyytää YLE:ä lähettämään se uudelleenkin, kun jäi alusta joku osa näkemättä.

      • ennenvanhaan lähenteli a

        Itsenäisyys on yllättävän tärkeä monille. Suomen nimeäminen ruotsalaiseksi lähentelee rikoslakia. Onko tuo vanha pykälä vielä voimissaan.


      • SELVILLE OTAN sut
        ennenvanhaan lähenteli a kirjoitti:

        Itsenäisyys on yllättävän tärkeä monille. Suomen nimeäminen ruotsalaiseksi lähentelee rikoslakia. Onko tuo vanha pykälä vielä voimissaan.

        Lakeja itsenäisyyden vastaisuudesta ei ole kaikkia kumottu. Nyt OTAN SELVÄÄ


      • armahdan tyhmät
        SELVILLE OTAN sut kirjoitti:

        Lakeja itsenäisyyden vastaisuudesta ei ole kaikkia kumottu. Nyt OTAN SELVÄÄ

        Suomen lippuakaan ei saa pidellä miten vaan. Ei myöskään saa väittää Suomen olevan ruotsalainen. Laki kieltää.


      • laki kieltää tappamasta
        armahdan tyhmät kirjoitti:

        Suomen lippuakaan ei saa pidellä miten vaan. Ei myöskään saa väittää Suomen olevan ruotsalainen. Laki kieltää.

        Menkää matkoihinne.


      • hämmillistä
        laki kieltää tappamasta kirjoitti:

        Menkää matkoihinne.

        On se vaan kummallista että historia/veteraani sukupolvia ei arvosteta. Historiapalstalla kielsin jopa lakiin vedoten halveksumasta suomalaisia. Ei tehonnu.


      • vessapaperi joka käy
        hämmillistä kirjoitti:

        On se vaan kummallista että historia/veteraani sukupolvia ei arvosteta. Historiapalstalla kielsin jopa lakiin vedoten halveksumasta suomalaisia. Ei tehonnu.

        Onko Suomen laki joku vessapaperi. Ei


      • no jaa olkoon
        vessapaperi joka käy kirjoitti:

        Onko Suomen laki joku vessapaperi. Ei

        Menkää matkoihinne. Olisi kyllä lakeja mutta olkoon.


      • Reinikainenska
        no jaa olkoon kirjoitti:

        Menkää matkoihinne. Olisi kyllä lakeja mutta olkoon.

        Mitä sen nyt sitte väljä on jos pojat tykkää toisistansa. On meinaan täysin normaalia. Ja aikamiespoika kans oli meinaan järkyttävän hyvn näköinen. Meinaan Juhana ihana.


      • ekkaiska sä meinaa aikam
        Reinikainenska kirjoitti:

        Mitä sen nyt sitte väljä on jos pojat tykkää toisistansa. On meinaan täysin normaalia. Ja aikamiespoika kans oli meinaan järkyttävän hyvn näköinen. Meinaan Juhana ihana.

        Juhana ihana vaalee blondi. Teki miäli.


      • halvalla sai
        ekkaiska sä meinaa aikam kirjoitti:

        Juhana ihana vaalee blondi. Teki miäli.

        Ai se vileenin poika. Kyllä sitä naitiin


      • Vileenin aikamiespoika
        halvalla sai kirjoitti:

        Ai se vileenin poika. Kyllä sitä naitiin

        Komee häiskä. Naiksä sitäkin. No helkutis ja kunnolla.


      • joo oon
        Vileenin aikamiespoika kirjoitti:

        Komee häiskä. Naiksä sitäkin. No helkutis ja kunnolla.

        Joo melkein kaikkii on naitu perinpohjin.


      • ei kade
        joo oon kirjoitti:

        Joo melkein kaikkii on naitu perinpohjin.

        Reinikainenhan oli Suomen johtava naistenmies silloin 80-luvun alussa.


      • vai?
        ei kade kirjoitti:

        Reinikainenhan oli Suomen johtava naistenmies silloin 80-luvun alussa.

        Oliks niillä huoltoasema Ylöjärventien tienoilla.


      • pillun perässä mä siä kä
        vai? kirjoitti:

        Oliks niillä huoltoasema Ylöjärventien tienoilla.

        Joo siä saatanan vaasantien varressa yks tai pari pumppuu.


      • niihän täs maailmasw käy
        pillun perässä mä siä kä kirjoitti:

        Joo siä saatanan vaasantien varressa yks tai pari pumppuu.

        Sulo Vileenin huolto kait se oli asema. Ei siellä kukaan käyny. Paitsi Reinikainen ja velkojat. Se myyjä oli hyvännäköinen.


      • Kaiken kärsinyt
        niihän täs maailmasw käy kirjoitti:

        Sulo Vileenin huolto kait se oli asema. Ei siellä kukaan käyny. Paitsi Reinikainen ja velkojat. Se myyjä oli hyvännäköinen.

        Vasaran alle kerta oli syrjässä kaikesta. Edes lenkkipolkuu ei vienu. Mitä nyt lenkkeilijä bensalla tekiskään.


      • häh?
        Kaiken kärsinyt kirjoitti:

        Vasaran alle kerta oli syrjässä kaikesta. Edes lenkkipolkuu ei vienu. Mitä nyt lenkkeilijä bensalla tekiskään.

        Muuttiks ne sitte Tampereelle. Saiks aikamiespoika naisen? Entäpä Reinikainen.


      • ylöjärventien varressa
        häh? kirjoitti:

        Muuttiks ne sitte Tampereelle. Saiks aikamiespoika naisen? Entäpä Reinikainen.

        Ihan täysin tarkasti muista. Reinikaisen äiti kummiskin kuolee. Vileenit perustaa muistaakseni lammasfarmin. Mä en muuta muista.


      • komissaar Rautkallio
        ylöjärventien varressa kirjoitti:

        Ihan täysin tarkasti muista. Reinikaisen äiti kummiskin kuolee. Vileenit perustaa muistaakseni lammasfarmin. Mä en muuta muista.

        Reinikainen siirtyy vastaavaksi komissaarioksi Tampereeelle mistä kertoo sarjakin.


      • komissaar Rautakallio
        komissaar Rautkallio kirjoitti:

        Reinikainen siirtyy vastaavaksi komissaarioksi Tampereeelle mistä kertoo sarjakin.

        Eihän sitä muuten ylikomissaarioksi pääsisikään.


      • Komissaar Reinikainen
        komissaar Rautakallio kirjoitti:

        Eihän sitä muuten ylikomissaarioksi pääsisikään.

        Ai se Juhana .Ihan naitava.


      • paas pilsneri likka!
        Komissaar Reinikainen kirjoitti:

        Ai se Juhana .Ihan naitava.

        Jokatapauksessa se Vileenien huoltoasema oli niin syrjässä ylöjärventien varressa ettei kukaan kertaakaan sinne eksynyt. Paisi komissaar Reinikainen.


      • Artturi Sakari
        paas pilsneri likka! kirjoitti:

        Jokatapauksessa se Vileenien huoltoasema oli niin syrjässä ylöjärventien varressa ettei kukaan kertaakaan sinne eksynyt. Paisi komissaar Reinikainen.

        Aikamisepoika naitava ja naitiinkin. Ylennys Tampereen johtavaksi komissaariksi.


      • Joo Poijat Reinikainen
        Artturi Sakari kirjoitti:

        Aikamisepoika naitava ja naitiinkin. Ylennys Tampereen johtavaksi komissaariksi.

        Aikamoinen ura kunnianarvoinen. Aikamme Reinikainen.


      • nääspojaat
        Joo Poijat Reinikainen kirjoitti:

        Aikamoinen ura kunnianarvoinen. Aikamme Reinikainen.

        Juhana= hottis. Artturi Sakari oli aikamme Reinikainen. Kyllä kelpas meinaan pimatsut.


    • Itämaan peliitta

      Totuus, tuo ihan rakastaja, se iskee sydämeen toisin kun Putin ja Desantti B
      :))))))))))))))))))))))

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      348
      4594
    2. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      28
      2875
    3. Naisiin ei ole luottamista

      Ainakaan useimpiin suurin osa hakee vain hyötyä miehistä tavalla tai toisella.
      Ikävä
      93
      1959
    4. Herätys nyt vittu!

      Laihduta hyvänen aika
      Ikävä
      134
      1895
    5. Minun täytyisi lopettaa

      Kaipaaminen. Siksi kun en pysty mihinkään. Tulee vain harmia kun kaipaan. Olen niin väsynyt, ei kiinnosta mikään, enkä e
      Ikävä
      31
      1825
    6. Olet niin lähellä

      .... mutta en tiedä haluatko nähdä tai kuulla minusta. Minulla on ikävä sua, minua nuorempi nainen.
      Ikävä
      39
      1713
    7. Mies miten reagoisit jos

      satuttais näkemään sattumalta?
      Ikävä
      31
      1623
    8. Hävetkäämme!

      Rydman saa jatkaa. Hymyili leveästi haastattelujen aikana. Mikä meissä on vikana kun tuollainen "mies" ministerinä?
      Perussuomalaiset
      110
      1424
    9. Tänään onkin hyvä päivä

      Selata koko päivän Tinderin hunajaisia naisia. Jospa löytyy se rakkaus. Vähän kuin pelaisi hedelmäpelejä. 💘🍑🍍
      Sinkut
      61
      1319
    10. Miksi rikkaiden pitäisi

      maksaa köyhien ja laiskojen verot, en ymmärrä tätä laskuoppia?
      Maailman menoa
      177
      1292
    Aihe