HS: Tuulivoima voi tyssätä terveyshaittoihin

Pierre Review

Helsingin Sanomat tänään 5.10.14: "Tuulivoimaloiden lähellä asuville ihmisille aiheutuvat terveyshaitat saattavat jopa sulkea tuulivoimaloita.

Ääniasiantuntijoiden sekä sosiaali- ja terveysministeriön mukaan terveyshaitat ovat jääneet tuulivoimaloiden suunnittelubuumissa turhan vähälle huomiolle. Voimaloiden terveyshaitoista merkittävin on melu: jättimäisistä lavoista syntyy poikkeuksellista ääntä, joka leviää kilometrien päähän ympäristöön.

Pelkästään vaatimus tuulivoiman käytön rajoittamisesta voi olla kohtalokas. Voimaloiden hyötysuhde, eli se miten paljon tietyn tehoinen voimala tuottaa sähköä, on jo nykyisin kehno. Esimerkiksi jätevoimala voi tuottaa moninkertaisesti enemmän sähköä vastaavalla teholla. Valtio maksaa jokaisesta tuulivoimalla tuotetusta megawattitunnista mehevää syöttötariffia. Jos käyttöä rajoitetaan rahaa tulee vähemmän."

Tässäpä tiivistettynä ne tärkeimmät pointit mitä tuulivoimasta tulisi tietää: 1) terveyshaitat ympäristössä ovat merkittäviä 2) hyötysuhde on kehno 3) tuulivoima ei ole ilmaista vaan valtio maksaa mehevää syöttötariffia.

3

82

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Alkaa kaikenlainen energian tuottaminen olemaan uhka maapallon ilmastolle, eläinten ja kasvien monimuotoisuudelle ja ihmisen terveydelle mitä suuremmmassa määrin. Yritämme tasapainoilla hyvinvoinnin edellytysten tuottamisen ja ympäristöongelmien ratkaisemisen kanssa. Luonnon ja ympäristön monimuotoisuuden kannalta saavutetaan pieniä torjuntavoittoja ajoittain, kehitys kulkee kuitenkin vääjäämättömästi kestämättömyyttä kohti.

      Ongelmia ei enää pitkään voida ratkaista paikkaamalla vuotoja, vaan koko rakenne on uusittava. Mitä perusteellisemmin sen tekee heti, ovat hyödytkin nopeammin saatavilla.

      Merkittäviä ympäristöhyötyjä voidaan saavuttaa vain, jos alamme elää oikeasti luonnon kannalta kestävällä tavalla ja lopetamme sähkön tuotanto kokonaan. Samalle voisimme lopettaa kaikenlaisen teollisuuden ja jopa sisätiloissa olemisen. Tällöin tulisi loppu myös luonnottomille ääni- ja valosaasteille, ilmansaasteista ja muista myrkyistä nyt puhumattakaan. Eletään ulkona pimeässä, kun on sellaisen aika ja nautitaan päivän valosta, jos olemme vielä aamulla elossa.

      Siirtykäämme täysin luonnonmukaiseen ravintoon ja lopetetaan kaikenlainen viljely. Kuinka usein voimmekaan lukea vaivoista ja sairauksista, joita luonnoton ruokamme aiheuttaa. Kerätkäämme ravinto sieltä missä ikinä kuljemmekaan vaeltavien eläinten perässä, syökäämme kun ruokaa on saatavilla ja paastotkaamme muina päivinä.

      Ravinnnon vähäisyys tulisi luonnollisesti vähentämään ihmispopulaation planeetallamme noin prosenttiin nykyisestä. Ylikansoitus- ja väestönkasvuongelmakin ratkeaisivat siten kuin itsestään. Meitä olisi vähemmän, mutta olisimme onnellisempia kaiketi. Susilauman raadellessa läheisimpiämme ja karhujen syödessä tähteet, voisimme ihailla niiden komeaa turkkia, tuntea ylpeyttä ja onnitella itseämme niiden selviytymisestä ja kantojen vahvistumisesta.

      Kenties meidän tulisi Suomessa siirtyä uuteen talouteen ensimmäisinä ja näyttää maailmalle esimerkkiä nälkään kuolemisen eduista ympäristöongelmia ratkaistaessa. Annetaan ahneiden amerikkalaisten ja kiinalaisten tuntea häpeän pisto sielussaan kun katsovat meidän nääntyvän laumoina ympäristömme elinkyvyn parantamiseksi. Pian miljardit seuraavat esimerkkiämme ja ihminen ei olisi enää kauhistus luonnolle ja sen viattomille kappaleille vaan olisimme niille pikemminkin suupala.

    • -------------

      Olipas taas typerä lässytys Pierreltä, ja vieläpä väärällä palstalla. Miksi et raapustanut sitä Uusiutuva-energia -palstalle? Mutta kommentoidaan nyt saman tien:

      Minun tietääkseni kukaan ei ole vielä kuollut tuulivoimaloiden takia. Mutta öljy- ja hiilienergian aiheuttamat ilmansaasteet tappavat vuosittain miljoonia ihmisiä. Lisäksi ne aiheuttavat ihmiskunnan ehkäpä pahimman lähitulevaisuuden ongelman eli ilmaston lämpenemisen. Ja ydinvoimallakin on omat pahat ongelmansa ja suuri määrä kuolonuhreja.

    • -------------

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1407
    2. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      349
      1131
    3. 37
      812
    4. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      70
      796
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      157
      765
    6. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      42
      752
    7. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      48
      722
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      695
    9. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      44
      679
    10. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      49
      632
    Aihe