Matkahuolto syrjii käteisellä maksavia!

miksitaasnäin

Matkahuollon bussilipuista joutuu maksamaan moninkertaisen hinnan käteisellä (kortti, käteinen raha) ostettaessa!

Internetistä ostettu lippu voi maksaa vain muutaman kympin, mutta tiskiltä ostaessa hinta katsotaan kilometritaulukosta ja saattaa maksaa asiakkaalle satasen!

Käteisellä lipun ostavat asiakkaat joutuvat maksamaan taksataulukon mukaisen kilometrihinnan, kun internetistä ostavat saavat vaikka joka päivälle tarjouksia! Tämä on ihmisten asettamista eriarvoiseen asemaan käyttämänsä maksutavan takia - ja väärin!

Matkahuolto HYLKÄSI tiskillä asioivat asiakkaansa kun lähti keskittymään meneillään olevaan hintakisaan muiden yritysten (OnniBus, VR) kanssa ja mietti vain nettilippuasiakkaitaan. Tiskiltä ostavat jätettiin syrjään.

Tästä kertoo myös se että Matkahuollon kilometritaulukko on vuodelta 2014 - käteishinnat eivät ole päivittyneet sen jälkeen!

Esimerkiksi VR:ltä tarjoushintaisen lipun saa samoin ehdoin (ostaa lipun hyvissä ajoin, lippuja rajoitettu määrä per juna) ostettua VR:n omasta lippukonttorista, kaikista R-kioskeista, joistakin Matkahuollon toimipisteistä, automaatista yms. SAMAAN HINTAAN kuin netissä. Tämä on reilua ja oikein tehty!

Matkahuolto syrjii käteisasiakkaita ja perii järkyttäviä hintoja vain sen takia, että asiakkaat käyttävät yhtä perusmaksutavoista.

Erityisesti yhteiskunnan heikoimmassa asemassa olevat (pankkitilittömät, luottohäiriöiset, vanhukset) asetetaan perusteettomasti eriarvoiseen asemaan, kun joutuvat maksamaan.

Kaikki jotka haluavat ostaa fyysisestä paikasta rahalla lippunsa laitetaan maksamaan näitä järjettömiä hintoja.

Tässä esimerkkejä Matkahuollon hintataulukosta:

Helsinki - Joensuu: n. 440 km. Hinta: 72,90 € (enint. 450 km matka, pikavuoro)
Helsinki - Oulu: n. 610 km. Hinta: 98,30 € (enint. 650 km matka, pikavuoro).

Helsinki - Oulu välin saa nettitarjouslippuna sitten hintaan 27 €!

Katso itse hinnat:

https://matkahuolto.fi/fi/aikataulut-ja-liput/bussiliput/kertalippu/

("Kertalipun hinta riippuu matkan pituudesta." )

https://matkahuolto.fi/fi/aikataulut-ja-liput/hinnat/

(Hinnasto 1.7.2014 alkaen)

Matkahuolto: lopettakaa ihmisten syrjiminen ja päivittäkää hintanne niin, että netistä nähtävillä olevat hinnat ovat myös käteisellä ostettavissa!

17

1729

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Enpä tiedä, itkeä vaiko nauraa. Nettisivuilla olet ja kirjoittelet olemattomia, vai oletko kenties erään skottiyrityksen palveluksessa?

      Helsinki-Oulu-lippu maksaa erään lahtelaisen yhtiön autoissa aina 40 euroa, myös kuljettajalta autossa ostettuna. No, nettitarjouksena joskus ehkä 27 euroa.
      Helsinki-Joensuu taas erään mikkeliläisen yhtiön bussissa kuljettajaltakin ostettuna 24 euroa.

      • kari-3

        No on törky hinnat Matkahuollolla! Tulee huijattu olo jos netistä noin paljon halvemmalla! Miksi mun tarvitsee maksaa noin paljon enemmän kuin muut jos maksan käteisellä?

        Skotti-Onnibussiltahan ei edes saa ostettua käteisellä lippuja, kun ei oo lipputoimistoakaan. Netissähän ne kaiken myyvät??

        Käytän lähes pelkästään VRää, mutta tällöinkin ostan lippuni etukäteen ja on kiva tietää mitä mikäkin maksaa. Miten ich-bin tiedät ettei suosittu vuoro ole täynnä jos ostat autosta lipun? Ei sen varaan voi laskea kun on lähdössä pitkälle matkalle että seisoo tien vieressä kassit kainalossa ja auto onkin täys!
        Matkahuoltoa en ole käyttäny pitkän matkan miehenä kun ovat ollu hitaampia. Mutta täytyyhän lipun hinta tietää suunnilleen ennalta ja voida ostaa etukäteen kassalta?? No, taidan mennä jatkossakin junalla tai autolla! Junaliput on nykyään halvempia ostaa vaikka liput myydäänkin Ärrällä tai Matkahuollossa.


      • " Miten ich-bin tiedät ettei suosittu vuoro ole täynnä jos ostat autosta lipun? Ei sen varaan voi laskea kun on lähdössä pitkälle matkalle että seisoo tien vieressä kassit kainalossa ja auto onkin täys!"

        Lukisit mitä muut kirjoittavat. Lahtelaisyhtiön kohdalla kirjoitin "myös kuljettajalta",
        mikkeliläisyhtiön kohdalla kirjoitin "kuljettajaltakin", joka tarkoittaa saamani opetuksen mukaan samaa kuin "myös kuljettajalta".
        Aloittajan esimerkkireitit Hki-Oulu ja Hki-Jns maksavat myös Matkahuollosta ostettuna nuo mainitsemani 40 € ja 24€, maksoit sitten kolikoilla tai seteleillä tai kortilla.


    • OtaSelvääEnnenKuin

      Ketjun aloittaja taitaa kuulua punaisten bussien loanheittosakkiin, joka onkin viime aikoina ollut yllättävän hiljainen, ilmeisesti skotti-herrasmiehen käskystä. Ilmeisesti liiketoiminta ei ole mennyt kaikkien suunnitelmien mukaan, kun täytyi johtoportaan piti pyytää loanheittäjät töihin. Mutta asiasta sen verran, että monilla yhtiöillä voi suoraan kuljettajalta ostaa lipun edullisella hinnalla, muistaakseni samaan hintaan saa myös matkahuollon tiskiltä. Aloittajan olisi hieman kannattanut perehtyä asiaan, ennen kuin alkoi satuilemaan.

      • heeinizzz

        No mä en oo aloittaja mut ainaki Matkahuollon hinnoittelu on hiton huonoa!

        Jos kerran kertalippu on se mikä ostetaa bussist tai lipunmyynnist (kelpaa yhden matkan, nimensä mukaa) niin nois linkeissähän sanotaan ihan selvästi että kertalipun hinta riippuu matkan pituudesta ja ohjataan kattomaan taulukosta hinta, ja ne on noi aloittajan laittamat hinnat. Ja jos ite osaatte lukee Matkahuollon sivuilla, nii sanotaan että Nettilippu ja Nettitarjouslippu on ne hinnat mitkä näkyy jos etit hintoja VERKKOKAUPAST. Ne hinnat on VAAN netistä ostaes.

        Mutta jos kerran saa autosta tai "muistaaksesi" matkahuollo tiskiltä halvemmin, niin miks hitos siit ei sanota missään! Olis kiva tietää ja että hinnat ei olis joka kerta jotain "ehkä alennus" tai sit joku ikiaikainen taulukkohinta jotka on helv.. kalliita kuten näkyy.

        Ja mäki ostan kyl lippuni etukäteen, enkä oo VRn tai kenenkään bussiyrityksen kannalla, mutta VR on ainoa jolta näet netistä ne perhanan hinnat ja jos on tarjoushinta, niin sen saat VARMASTI ostettuu myös esim. Ärrältä jos päätät lähtee.


      • nettiselailija43

        Matkahuollon linjoja ajaa usea eri bussifirma. Kilpailulainsäädännön mukaan hintojen pitää erota toisistaan, sen vuoksi matkahuollon sivuilla kerrotaan vain maksimihinnat. Matkahuolto ei voi ilmoittaa millään välillä poikkeushintoja, koska samaa väliä saattaa ajaa usea eri firma, joiden hinnoittelu poikkeaa toisistaan. Jos kuitenkin bussifirma on ilmoittanut omat tarjoushinnat matkahuollon lipunmyyntiin, saa myös käteisellä etukäteen lipun ostettaessa samat alennukset. Tällaista systeemia noudattaa ainakin Koiviston Auto ja Satakunnan Liikenne. Itse katson useasti hinnat etukäteen bussiyrityksen sivulta, sekä myös pitääkö käyttää nettivarausta vai saako lipun matkahuollosta tai kuljettajalta edulliseen hintaan.


      • Chaplinnykyaika

        Mutta miten jotkut ovat vielä niin kehityksessä jälkeenjääneitä että käyttävät käteistä rahaa ???
        Löytyykö joukostamme sellaisiakin jotka vielä ihmettelevät miksi ei oravannahat käy maksuvälineenä ja hieman nykyaikaisempi autolieva versio jälkeenjääneestä tänne kirjoittajasta joka menee auton varaosaliikkeeseen ja nostaa metelin kun ei myydä enää autojen lamppuihin karbiidia ???


      • XCMJKLFG

        Köyhät maksavat kortilla ja luotolla, oikeat rahamiehet ja -naiset riihikuivalla käteisellä!


      • Chaplinnykyaika
        XCMJKLFG kirjoitti:

        Köyhät maksavat kortilla ja luotolla, oikeat rahamiehet ja -naiset riihikuivalla käteisellä!

        Oikeat rahaimmeiset kulkevat omilla autoilla ja parhaimmat jopa palkattujen schaufförien kuljettamina.
        Eivät siis könyä joukkoliikennevälineisiin.
        Edelleenkin käteismaksu joukkoliikennevälineissä ja muuallakin, ei ole välttämättä köyhyyden, mutta jälkeenjääneisyyden ja taantumuksen merkki. !!!


    • haluatko_tunnistautua

      Esimerkiksi Saksassa ymmärretään käteisen tuomat yksityisyyshyödyt ja niitä jopa osataan vaatia.

      Nykyajan modernissa ja digitalisoituvassa ympäristössä ihmiset tarvitsevat kipeämmin anonyymeja maksutapoja kuin koskaan aiemmin. Tähän tulevat erilaiset sähköisen maksamisen tavat (esim. ns. kryptovaluutat, Bitcoin) toivottavasti tuomaan helpotusta, mutta tämänhetkinen pankkien yksinoikeudella tarjoama kortti- ja verkkomaksaminen ei ole yksityistä, eikä anonyymia. Kuluttajan käyttäessä pankkien tarjoamia maksutapoja, jokaisesta ostosta jää pysyvä jälki erilaisiin tietojärjestelmiin, joista loppukäyttäjälle selvimmin näkyvä on pankin kuukausittain toimittama tilote. Nämä tiedot kertovat mitä olet ostanut, missä olet ostanut, milloin olet ostanut ja miten usein olet ostanut. Käteinen raha ei jätä tällaista jälkeä ja tietomäärää peräänsä, ellei kuluttajaa pakoteta rekisteröitymään tai tunnistautumaan jollakin tapaa.

      Kaikilla tulee olla mahdollisuus ostaa tuotteita ja palveluita luovuttamatta henkilötietojaan henkilörekistereihin, joihin yritykset yhä kärkkäämmin vaativat tietoja kerättäväksi, analysoitavaksi ja käytettäväksi liiketaloudellisen hyödyn tavoitteluun. Jokaisella tulee olla mahdollisuus valita, haluaako tulla yksilöidyksi, profiloiduksi ja käytetyksi, vai pysyä nimettömänä yritykselle.

      Suuret alennukset vain tunnistautuneille/rekisteröityneille käyttäjille ei ole ihmisten tasavertaista kohtelua, eikä sellaiseen pidä suostua.

    • Älyhoihei

      Käsittääkseni EU edellyttää jäsenmailtaan, että käteisellä on voitava maksaa julkisesta palvelusta. Käteisen poistaminen on ristiriidassa yleisesti koko EU:n alueella vallitsevan käytännön kanssa.
      Jossain vaiheessa joutuvat selittämään komissiolle hyviä selityksiä. Ellei sitten EU:ssa päätetä, että luovutaan sitten koko käteisestä. Mutta missään ei ole kielletty antamasta netissä parempia tarjouksia. Katsokaa vaikka ravintoloiden nettisivuja. Pullollaan etukuponkeja joita ei sitten tiskillä ole ilman sitä nettiä älypuhelimessa. Ei sekään ole syrjintää, joten pulinat pois. Matkahuolto ei syrji yhtään ketään. Tarjouksilla saa ohjata asiakasta valitsemaan edullisemmin. Näin sitä motivoidaan ihmisiä hankkimaan netti, koska koko yhteiskunta pitää sitä välttämättömänä samoin kuin aikoinaan luku- ja kirjoitustaitoa. Kitupiikit joutuvat kaivamaan kuvettaan, koska jo yhdellä hintaedulla voi maksaa monta kuukautta nettiliittymästä. Mutta jääräpää joka maksaa tiskillä ei pystykään nettiä enää maksamaan. koska rahat jäivät sinne tiskille.

      • tättärääpippijuu

        "Käsittääkseni EU edellyttää jäsenmailtaan, että käteisellä on voitava maksaa julkisesta palvelusta. Käteisen poistaminen on ristiriidassa yleisesti koko EU:n alueella vallitsevan käytännön kanssa."
        Voihan sitä ihmisellä olla käsityksiä, jopa vääriä käsityksiä, mutta niitä ei pidä alkaa rinta rottingilla julistamaan oikeiksi.


      • kinataan

        Kaikesta sinäkin provosoidut. Olet tärkeä mutta onko järkeä? Sitäpaitsi EU;n alueella liikkuvan EU:n kansalaisen on voitava luottaa siihen, että pystyy käteisellä asioimaan. Tämä ei ole mikään itse keksitty juttu. Se on yhdessä sovittu juttu. Mutta kukas se sopimuksista välittää hei??


      • Chaplinnykyaika

        Käteinen nyt on vaan nykyään persaukisten ja jälkeenjääneiden tavaramerkki.


      • cashplease

        Se on ehkä näin mutta turistit tuovat rahaa joten miksi estäisimme heitä tuhlaamasta sitä meidän taulukkohintoihin? Ja kyllähän tipin vastaanottaa mieluummin kolikkoina kuin laittaa sen kortille verotettavaksi. Joo kyllähän kaikki tipit on ilmoitettava joo joo kun ehditään.


    • YmmärtääkääJo

      Siihen käteisellä maksamiseen tarvitaan ihminen ottamaan sen maksun vastaan. Ja sille ihmiselle pitää maksaa palkka.
      Mutta kun maksat kortilla netissä, teet itse kaiken työn, jolloin hinta voi olla halvempi.

      • Chaplinnykyaika

        Juurikin näin . Kortilla , tai miten tahansa muuten kuin käteisellä, on kätevämpää, hauskempaa ja halvempaa.
        Ajatelkaa nyt ajansäästökin julkisissa liikennevälineissä. Vanhanaikainen tulee ison setelinsä tai kolikoittensa kanssa ja pahimmassa tapauksessa alkaa vasta ajoneuvoon noustessaan kaivamaan taskujaan niiden löytämiseksi ja arpomaan mikä tasku ensinnäkin, tai käsilaukku tai laukku jonka pohjalta kaivaa...kestää minuutteja...minuutteja.
        Turistitkin niin paljon fiksumpia nykyään, että kortteja käyttävät tai mobiilimaksuja, mutta täällä pieni, mutta kuitenkin vielä paikallinen varsinkin merkittävä marginaaliryhmä kaikesta huolimatta on käteisen ystävä, huolimatta siitäkään että jopa pankkien taholta käteisnostoautomaatteja vähennetään ja tiskillä asiointeja konttoreissa käteisen nostamiseksi hankaloitetaan ja veloitetaan, silti sitä oravannahkasysteemiä vielä suosivat. En ymmärrä, en ymmärrä ?
        Kertokoon joku joka viisaampi luulee olevansa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      200
      5138
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      124
      3170
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      142
      2417
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      342
      2374
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1992
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1566
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      116
      1510
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1403
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1230
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1091
    Aihe