Heterokromatiinin kato ja pistemutaatiot

On tieteellinen fakta, että heterokromatiinia häviää. Mutaatiot ovat tyypillisesti elämäntavasta johtuvia geneettisiä virheitä, jotka kuormittavat genomin vakautta ja eheyttä. Solu pakkaa virheelliset geenit histonien metylaatiolla, mikä aiheuttaa kromatiinin pakkautumista. Pakkautunutta kromatiinia kutsutaan heterokromatiiniksi. Sitä katoaa yksilöiltä jo eliniän aikana ja tutkijat ovat yhdistäneet sen mm. vanhenemiseen ja kuolemaan. Mikä on johtopäätelmä, kun tarkastelemme esim. useita kromosomeja menettäneen madeiranhiiren kromosomeja ja huomaamme niiden olevan pakkautuneet johtuen suuresta määrästä heterokromatiinia?

Hakusanat: heterochromatin loss ageing

Eliöt varioituvat epigeneettisten mekanismien toimesta, jolloin esim. ravinto, ilmasto, stressi ja ympäristömyrkyt aiheuttavat muutoksia eliöiden geenien metylaatiorakenteisiin. Muuttuvat metylaatiorakenteet laukaisevat sekvenssimuutoksia, jotka ovat pääsääntöisesti geneettisiä virheitä joitakin geneettisiä markkereita lukuunottamatta. Ihmisen DNA:ssa tunnetaan populaatiotasolla yli kymmenen miljoonaa geneettistä virhettä, jotka ovat ns. pistemutaatioita. Näistä käytetään termiä Single Nucleotide Polymorphism (SNP). Näillä on vahva yhteys n. 200 000:een sairauksia aiheuttavaan geneettiseen mutaatioon ihmisen dna:ssa.

Näistä kymmenestä miljoonasta mutaatiosta evolutionistit ovat sitten yrittäneet etsiä syitä mm. ihmisten ominaisuuksien muuttumiseen tai sairauksien syntyyn. Tulokset ovat olleet surkeita. Yhtä ainutta pistemutaatiota ei voida tieteellisesti varmistaa yhdistettävän tiettyyn sairauteen tai ominaisuuteen. Pari hyvää yritystä heillä on, eli esim. laktoosi-intoleranssi. Mutta he eivät kerro, että kyseiseen ominaisuuteen on arveltu vaikuttavan ainakin kymmenen erilaista pistemutaatiota. Eivätkä he myöskään kerro, miksi vastasyntyneet kykenevät pilkkomaan laktoosia geneettisistä eroavaisuuksista huolimatta. Eivätkä he myöskään kerro (tai edes huomaa), että laktoosi-intoleranssia on eriasteista. Toiset eivät siedä laktoosia lainkaan, kun taas toiset kykenevät käyttämään jonkin verran laktoosia sisältäviä ruoka-aineita. Vastauksiin tarvitaan oikeaa, vakavasti otettavaa tiedettä, jonka mukaan laktaasin tuotantoa säätelee MCM6-geenin metylaatiotaso, microRNA-säätely vaihtoehtoisessa silmukoinnissa sekä suolistobakteerien välittämä informaatio immuunipuolustusjärjestelmän kautta. Verratkaa säätelyä sytokiinin analogiseen hienosäätöön, niin ymmärrätte, mikä on yhden pistemutaation merkitys tässä monimutkaisessa mekanismissa.

Hyödyllisiä mutaatioita ei ole koskaan havaittu tapahtuvan. Mutaatiot aiheuttavat ainoastaan geneettistä rappeutumista. Luomakunnan elinkaaresta päättää Hän, joka elämän on luonutkin, suunnittelija, luoja, Jumala. Älkää eksykö, hyvät ihmiset.

7

105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Mikä on johtopäätelmä, kun tarkastelemme esim. useita kromosomeja menettäneen madeiranhiiren kromosomeja ja huomaamme niiden olevan pakkautuneet johtuen suuresta määrästä heterokromatiinia?"

      Koska madeiranhiirten kromosomikato johutuu kromosomifuusioista, niillä on aivan yhtä paljon heterokromatiinia kuin muillakin hiirillä ja niiden heterokromatiinit ovat aivan yhtä pakkautuneita.

      Muutenkin kirjoituksesi oli sekavaa itse keksimääsi sillisalaattia, johon olet ympännyt muutaman tieteen tuloksen ja itse keksimiäsi typeryyksiä. Kirjoituksesi ei ole edes väärin, se on asteikon alapuolella.

    • åojåojå

      ROT yrittää selittää että kromosomifuusiossa menetetään informaatiota koska geenit vioittuvat ja ne pakkautuvat heterokromatiiniksi. Todellisuudessa kromosomifuusiossa häviää suhteellisesti heterokromatiinia koska se häviö mitä fuusiossa tapahtuu koskee käytännössä sentromeerien ja telomeerien heterokromatiiniosia. Mitään toiminnallista informaatiota ei menetetä. ROTin sopii osoittaa että olen väärässä?

    • "Mikä on johtopäätelmä, kun tarkastelemme esim. useita kromosomeja menettäneen madeiranhiiren kromosomeja"

      Omien lähteidesi mukaan johtopäätelmä on, ettei se ole menettänyt DNA:ta, koska ne kromosomit ovat FUUSIOITUNEET!

      Kait muuten jo huomasit uuden profiilikuvani? Siitä näet kätevästi joka viestistäni miltä näyttää ihmisellä tapahtunut kromosomifuusio.

      "Ihmisen DNA:ssa tunnetaan populaatiotasolla yli kymmenen miljoonaa geneettistä virhettä, jotka ovat ns. pistemutaatioita."

      Kretardien pääkonttorilla yritettiin väittää, että jumala teki ne kymmenen miljoonaa geneettistä eroa, mutta kiva kun kerroit että ne onkin pistemutaatioita.

      "Näillä on vahva yhteys n. 200 000:een sairauksia aiheuttavaan geneettiseen mutaatioon ihmisen dna:ssa."

      Tämän hörhöilyn tarina paljastettu täällä:

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14761974/horhoily-200000-geenivirheesta

      "Näistä kymmenestä miljoonasta mutaatiosta evolutionistit ovat sitten yrittäneet etsiä syitä mm. ihmisten ominaisuuksien muuttumiseen tai sairauksien syntyyn. Tulokset ovat olleet surkeita."

      Kyllä tuo koskee vain teidän kreatardien pääkonttorin tarinaa.

      "Yhtä ainutta pistemutaatiota ei voida tieteellisesti varmistaa yhdistettävän tiettyyn sairauteen tai ominaisuuteen."

      Puhut jälleen yhdessä ja samassa viestissä huvittavasti itsesi kanssa ristiin, kun ensin syytät mutaatioita sairauksista ja heti perään yrität kiistää ettei niistä löydy syitä sairauksiin.

      "Pari hyvää yritystä heillä on, eli esim. laktoosi-intoleranssi."

      Seniili valehtelija hei, tuo on jo käsitelty ajat sitten täällä:

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14714863/laktoosin-sietokyky-johtuu-geenimutaatioista

      "Hyödyllisiä mutaatioita ei ole koskaan havaittu tapahtuvan."

      Voi kyllä niitä on, kuten nuo laktoositoleranssiin vaikuttavat. Etkä sinä mahda sille asialle valheillasi mitään. Et yhtään mitään.

      • Ei voi kuin ihmetellä mikä tuota heppua oikein vaivaa.


      • PuhuvaKärmes kirjoitti:

        Ei voi kuin ihmetellä mikä tuota heppua oikein vaivaa.

        Niinpä.

        Tuollainen sisäisesti ristiriitainen sekoilu ja itsestäänselvyyksien kiistäminen on jo hyvin kaukana normaalista. Tai edes siitä, että sattuisi vain uskomaan jotain lapsellisia muinaisia tarinoita.

        Kreationismi todellakin on sairaus.


    • muuanmiäs

      "Luomakunnan elinkaaresta päättää Hän, joka elämän on luonutkin, suunnittelija, luoja, Jumala."

      Jospa siirtyisit pelkästään näihin saarnaturskahduksiin. Niissä et ainakaan luultavasti valehtele, vaan puhut niin kuin todellisuudessa uskotkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi laatikkomansikoihin jätetty kannat?

      Tympeä homma kotona sitten poistaa...
      Maailman menoa
      138
      1956
    2. Mikä oli se hetki

      kun tajusit rakastuneesi?
      Ikävä
      93
      1642
    3. Ymmärrät sanomattakin

      Että ollaan kielletyllä alueella. Silti nainen sinun vaikutus on suurempi kuin kenekään toisen koskaan. En voi tälle as
      Ikävä
      85
      1335
    4. Älä turhaan nainen ikävöi minua

      Olen sellainen jäntevä pantteri ja sinä jo melkein rollaattorikamaa. Ei onnistu mikään.
      Ikävä
      95
      1318
    5. Mitä sanoisit kaivatullesi juuri nyt?

      Mitä sanoisit hänelle?
      Ikävä
      128
      1124
    6. En ollut varma

      Tunnistiko/hoksasiko kuka olen niin siksi en viitsinyt sanoa mitään 😔🫣😂 yleensä kyllä tervehdin tuttuja, paitsi sillo
      Ikävä
      9
      1082
    7. Kuinka paljon voi olla rakastunut..

      ....ja välittää ihmisestä jota ei edes tunnen kunnolla? Eikö silloin ole kysymys jostain suuremmasta? Mitä on yhteenkuul
      Ikävä
      64
      909
    8. Kuvaile nainen itseäsi

      Niin katsotaan, oletko kaivattuni. Kiitos. 💛
      Ikävä
      46
      883
    9. SDP-johtoinen hallitus luo vakaan yritys- sekä työmarkkinaympäristön

      Vaikka mitä puhutaan SDP-johtoinen hallitus luo vakaimman ja ennustettavimman yritys- ja työelämäympäristön. Mm. niin e
      Maailman menoa
      110
      851
    10. Sä olet nainen niin

      Loistava ihminen että en muista ketään kuka pääsisi samalle tasolle kanssasi. Piristystä päivääsi. T:J
      Ikävä
      32
      783
    Aihe