Mihin evoluution kannattajat uskovat?

TieTotuusElämä

Mihin uskotte te, jotka olette evoluution kannalla? Mistä uskotte kaiken tulleen? Miten selitätte sen, että ei löydy fossiileina nk. siirtymälajeja, koska tulisihan olla valtava määrä fossiileja, jotka ovat eri lajien välimuotoja.

Miksi nykyiset kalat eivät kehity toiseksi lajiksi? Miksi emme näe nyt paljon eri välimuotoja? Miksi nyt on lajit lajissaan? Ja ihminen omassa lajissaan? Miten lajit pysyvät nyt omina lajeinaan?

Tiedättekö kuinka mahdollista on, että kaikki tämä mitä näemme olisi saanut alkunsa alkuräjähdyksestä? Kaikki on niin täydellistä, että se on mahdotonta.

Miten selitetään koko ajan tulevat uudet mutaatiot, jotka rappeuttavat ihmistä, eivätkä kehitä sitä?

Miksi on löydetty puutikkuja, jotka menevät pystysuoraan maakerroksien läpi, joka on mahdotonta, jos maakerrosten ikä oikeasti olisi miljoonia vuosia.

Miksi kaikki maailmassa on niin sopusuhtaista ihmiselle. Puut eivät ole alunperinkään olleet liian korkeita, meressä pystyy uimaan, ihminen pystyy hallitsemaan eläimiä jne.

Miksi ei olla pystytty selittämään mikä kaikkea pitää koossa? Puhutaan jostain "vahvasta voimasta", mutta tätä ei ole pystytty selittämään.

Mistä ihminen voi olla varma, että vain se mitä näemme on se joka on. Miksei tiede pysty selittämään mitä muuta on. Tiede ei myöskään pysty selittämään mitä kuoleman jälkeen tapahtuu.

Miksi väitetään totena, että ihmisellä olisi nämä ja nämä esiapinat aiempina muotoina, vaikka on myöhemmin todettu että yksikin esi-isä oli sikalaji ja toinen nyky-ihminen jolla oli poikkeuksellinen sairaus?

Miksi tiede haluaa kumota vedenpaisumuksen, joka selittää maakerrostumien muodostumista sekä maailmalla nähtäviä kalliomuodostelmia, jotka vain vedenpaisumus voisi selittää.

Miksi ei uskota että Jumala oli apuna arkin rakentamisessa? Miksi ei uskota, että Jumala jättää Sanassaan myös asioita kertomatta, koetellakseen etsivätkö ihmiset sydämestään Jumalaa vai haluavatko ihmiset uskoa maailmaan, jossa ei ole tekijää?

Se Jumala, joka on Kaikkivaltias, joka on luonut taivaat, maan, meren ja helvetin, on ilmoittanut Itsensä Sanassaan, Pyhässä Raamatussa. Ihminen syntiinlankesi, ja jokainen ihminen on syntiä tehnyt ja tarvitsee pelastusta palatakseen Jumalan yhteyteen. Siksi Jumala lähetti Poikansa lihaksi maailmaan, joka kärsi ja kuoli puolestamme, että joka ikinä Häneen uskoo ja Hänet ottaa vastaan, saa anteeksiannon. Jeesus käskee seuraamaan Häntä, ja Hän ilmoittaa itsensä jokaiselle joka Hänet sydämestään ottaa vastaan ja Hänen tahdossaan elää, Häntä seuraten. Raamattu sanoo, että kaikki pysyy yllä Jumalan tahdosta. Isä loi kaiken alussa Poikansa kautta, ja Poika, Jeesus, on ainoa tie iankaikkiseen elämään. Älkää menkö helvettiin synneissänne, vaan valitkaa kapea tie, Jeesus, taivaaseen. Lukekaa Jumalan Sanaa ja pysykää siinä. Vain totuus voi ihmisen vapauttaa hengellisestä pimeydestä Jumalan valoon ja kirkkauteen. Rakkaus totuuteen!

24

228

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Onnittelut. Pitkähkö teksti täynnä pelkkää roskaa. Case closed.

      • Kyselijälle_vastannut

        No minäpä kuitenkin puin sen läpi tässä ihan lämpimikseni. Onnittelen sinua kuitenkin lähestymistapasi valitsemisesta, koska kyllähän me kohta näemme kuinka turhaa tähän taas oli vastata. Lähden itse haukkaamaan tästä nyt raitista ilmaa ja siten jätän tuon asian sikseen.


      • Kyselijälle_vastannut kirjoitti:

        No minäpä kuitenkin puin sen läpi tässä ihan lämpimikseni. Onnittelen sinua kuitenkin lähestymistapasi valitsemisesta, koska kyllähän me kohta näemme kuinka turhaa tähän taas oli vastata. Lähden itse haukkaamaan tästä nyt raitista ilmaa ja siten jätän tuon asian sikseen.

        Hyvä, että vastasit. Yleensä sillä vain ei ole merkitystä, mitä näille veijareille sanoo.


    • Kyselijälle

      "Mihin uskotte te, jotka olette evoluution kannalla?"

      Esim. siihen, etteivät kreationistit ikinä opi ja opiskele asioita vaan jankkaavat samoja vanhoja kysymyksiä.

      "Mistä uskotte kaiken tulleen?"

      Energian uskon olleen olemassa "aina". Aine on peräisin alkuräjähdyksen, tähtien, supernovien ja neutronitähtien nukleosynteeseista.

      "Miten selitätte sen, että ei löydy fossiileina nk. siirtymälajeja, koska tulisihan olla valtava määrä fossiileja, jotka ovat eri lajien välimuotoja."

      Fossiloituminen on enemmän poikkeus kuin sääntö, ja valtaosa fossiloitumisympäristöistä on tuhoutunut kokonaan, tai niiden sisältämät fossiilit ovat deformoituneet tunnistamattomiksi. Silti välimuotoja tunnetaan vaikka kuinka paljon. Tämä asia on käy monta kertaa läpi.

      "Miksi nykyiset kalat eivät kehity toiseksi lajiksi? Miksi emme näe nyt paljon eri välimuotoja? Miksi nyt on lajit lajissaan? Ja ihminen omassa lajissaan? Miten lajit pysyvät nyt omina lajeinaan?"

      On jo läpikäyty asia, etteivät eliöt välttämättä muutu miksikään jos muutokseen ei ole tarvetta. Kalojen(kin) valtaisa diversiteetti kuitenkin kertoo, että muutoksiin on ollut tarvetta.

      "Tiedättekö kuinka mahdollista on, että kaikki tämä mitä näemme olisi saanut alkunsa alkuräjähdyksestä? Kaikki on niin täydellistä, että se on mahdotonta."

      On havaittu asia, että nykyinen universumi aineineen on peräisin alkuräjähdyksestä. Tapahtuneiden asioiden todennäköisyys on 1. Kaikki ei ole täydellistä. On tämäkin läpikäyty asia, miten universumi on kauttaaltaan melko elämälle sopimaton paikka ja kuinka elämä itse on täynnä "virheitä" - siis virheitä siinä mielessä jos ne olisi suunnittelun seurausta.

      "Miten selitetään koko ajan tulevat uudet mutaatiot, jotka rappeuttavat ihmistä, eivätkä kehitä sitä?"

      Huomaan, että et ole perusasioista perillä jos kysyt noin outoja juttuja. Kyllähän mutaatioiden syyt tunnetaan ihan hyvin. Vaikka mitä erilaisia karsinogeenejä on olemassa esim. säteilyn lisäksi. Ainoa asia mikä ihmistä voi "rappeuttaa" on luonnonvalinnan vaikutusta hieman karsiva lääketiede - mutta voidaanhan silloinkin puhua ryhmään kohdistuvasta valinnasta ja kulttuurievoluutiosta.

      "Miksi on löydetty puutikkuja, jotka menevät pystysuoraan maakerroksien läpi, joka on mahdotonta, jos maakerrosten ikä oikeasti olisi miljoonia vuosia."

      Monia syitä. Vulkaaninen tuhka tai mutavyöry voi haudata puita pystyynkin, eikä silloin kyse olekaan kuin VÄITETYSTI miljoonia vuosia vanhoista kerrostumista. Osa kerrostumien sisältämästä aineksesta voikin olla vanhaa, mutta ei välttämättä itse kerrostuma.

      "Miksi kaikki maailmassa on niin sopusuhtaista ihmiselle. Puut eivät ole alunperinkään olleet liian korkeita, meressä pystyy uimaan, ihminen pystyy hallitsemaan eläimiä jne."

      Koska ihminen on kehittynyt tällaiseksi sopeutumalla ympäristöihin, joita maailmassa on. Ihminen ei ole sopeutunut mihin tahansa ympäristöön eikä pysty hallitsemaan mitä tahansa eläimiä.

      >>Miksi ei olla pystytty selittämään mikä kaikkea pitää koossa? Puhutaan jostain "vahvasta voimasta", mutta tätä ei ole pystytty selittämään. <<

      Ollaanhan pystytty selittämään. Olet ihan pihalla normaaleista tiedeasioista. Katso hiukkasfysiikan standardimalli.

      • Kyselijälle

        "Mistä ihminen voi olla varma, että vain se mitä näemme on se joka on. Miksei tiede pysty selittämään mitä muuta on. Tiede ei myöskään pysty selittämään mitä kuoleman jälkeen tapahtuu."

        Ei voikaan olla varma, mutta se ei ole mikään syy ryhtyä uskomaan ihan mitä tahansa mielivaltaisia väitteitä. Et sinäkään usko Saunatonttuun, vaikka et voi tietää jos se sittenkin olisi olemassa. Tiede on pystynyt selittämään, organismin kuoleman jälkeen organismi alkaa hajoamaan osasiinsa. Tapahtuu joukko bioottisia ja abioottisia reaktioita, jossa organismin elimet, kudokset ja solukot hajoavat, ja niitä koostava aine lähtee uudelleen kiertoon.

        "Miksi väitetään totena, että ihmisellä olisi nämä ja nämä esiapinat aiempina muotoina, vaikka on myöhemmin todettu että yksikin esi-isä oli sikalaji ja toinen nyky-ihminen jolla oli poikkeuksellinen sairaus?"

        Koska ihmisen evoluutio on melko hyvin tieteellisesti tunnettua ja koska se sikajuttu oli huuhaata minkä uskominen kertoo, ettei uskojalla ole ihan kaikki kotona. Siis tuon uskoja ei osaa käyttää lähdekritiikkiä vaan uskoo kaiken mitä iltalehdissä kerrotaan.

        "Miksi tiede haluaa kumota vedenpaisumuksen, joka selittää maakerrostumien muodostumista sekä maailmalla nähtäviä kalliomuodostelmia, jotka vain vedenpaisumus voisi selittää."

        Koska oikea geologia selittää maakerrostumien muodostumisen kunnolla eli ei ole mitään sellaista mitä tarvitsisi selittää vedenpaisumuksella, mikä kaiken lisäksi sellaisena kerrotuissa muodoissaan on vielä mahdoton.

        "Miksi ei uskota että Jumala oli apuna arkin rakentamisessa? Miksi ei uskota, että Jumala jättää Sanassaan myös asioita kertomatta, koetellakseen etsivätkö ihmiset sydämestään Jumalaa vai haluavatko ihmiset uskoa maailmaan, jossa ei ole tekijää?"

        Kaikkien mielestä Jumala ei ole uskottava olio ylipäätään kun siitä ei ole mitään objektiivisia todistusaineistoja - näin ollen monet väitettyä Jumalaa koskevat väitetyt kohdat niin ikään ovat meriktyksettömiä moinille. Kyse on uskon asiasta. Miksi SINÄ et usko Saunatonttuun?

        "Se Jumala, joka on Kaikkivaltias, joka..." (ja plaa plaa plaa)

        Tuo on vain uskonnollista paasausta. Maailma on täynnä uskontoja. Yhdenkään niistä sanoma ei ole objektiivisesti uskottava, ja niihin uskotaankin lähinnä pienestä pitäen opittuna, ja uskotaan aina siihen uskontoon joka on ollut vallitsevana sillä alueella, ellei ole kuuluttu vähemmistöyhteisöön. Nuo ovat, kuten sanottu niitä uskon asioita.


    • "Miksi kaikki maailmassa on niin sopusuhtaista ihmiselle. Puut eivät ole alunperinkään olleet liian korkeita, meressä pystyy uimaan, ihminen pystyy hallitsemaan eläimiä jne."

      Melkoinen osa puista on hankalan isoja kivikirveellä kaadettavaksi, vain noin kolme prosenttia maapallon vedestä kelpaa juotavaksi, maailmassa on yksin nisäkkäitä yli 5000 lajia ja niistä on domestikoitu alle sata. Niin että miten se olikaan sen "älykkään suunnittelun" ja "hienosäädön" laita...?

    • heshes

      "Tiedättekö kuinka mahdollista on, että kaikki tämä mitä näemme olisi saanut alkunsa alkuräjähdyksestä? Kaikki on niin täydellistä, että se on mahdotonta."

      Niin. Kaikkihan on suhteellista. Onhan meillä mukavat talot missä asua, tasainen lämpö, sähkövalaistus, jääkaappi, sisävessa, mukava jousitettu sänky, mukava sohva, kaapelitelevisio missä 50 kanavaa, internet, tietokone, kännykkä, tavarataloja, marketit auki melkein keskiyöhön, julkinen liikenne, ehkä oma autokin, moottoriteitä, lentokoneliikenne, lomamatkoja, ilmainen terveydenhuolto, ja maailman huippuluokkaa oleva sosiaaliturva.

      Entäpä jos kaikki nämä puuttuisivat?

      • Eläköön_tiede

        On ilman noita pärjätty ennenkin, mutta kaikki tuo on keksitty, koska elämää on haluttu sekä tehokkaammaksi että mukavammaksi. Siiihen on tarvittu paljon tietotaidon kumuloitumista ja tuon tietotaidon käyttöön perustuvaa kovaa työtä. Kaikki nuo puuttuisivat, jos kreationistit ja muut tiededenialistit johtaisivat maailmaamme. Silloin kovaa työtä tehtäisiin lähinnä paikallisten uskonherrojen palvelemiseen, turhaan.


    • evoluutio.toimii

      Evoluutio selittää kasvi- ja eläinkunnan havaitut ominaisuudet yksinkertaisella tavalla.

      Teoria nykymuodossaan ei välttämättä ole lopullinen totuus, mutta miksi noin hyvin toimiva malli pitäisi kokonaan hylätä? Monet kristitytkin ovat sitä mieltä, ettei evoluutio ole ristiriidassa heidän uskonkäsitystensä kanssa.

    • "Mihin uskotte te, jotka olette evoluution kannalla? Mistä uskotte kaiken tulleen?"

      Evoluutioteorian kannattajat uskovat, että maailmankaikkeus ja luonnonlait loivat itse itsensä tyhjästä ja olemattomuudesta. Sitten he uskovat, että eloton, ilman älyä ja järkeä oleva aine osasi luoda itselleen elämän ja, että ilman älyä ja järkeä oleva aine kehitti itselleen yliluonnollisen viisauden, jolla se loi itselleen kyvyn kehittää koko luonnon moninaísuuden ja eliöiden yliluonnolliset aistit, suvunjatkamisjärjestelmän ja miljoonat monimutkaiset mekanismit jotka ylläpitävät eliön elämää.

      • alan.ymmärtää

        "loivat itse itsensä tyhjästä"
        "osasi luoda itselleen elämän"
        "kehitti itselleen yliluonnollisen viisauden"
        "loi itselleen kyvyn"

        Ei ihme, jos asia tuntuu vaikealta, kun et näytä pääsevän ollenkaan irti luomiseen ja tietoiseen suunnitteluun liittyvistä ajatusmalleista.


      • kunhan.mainitsen
        alan.ymmärtää kirjoitti:

        "loivat itse itsensä tyhjästä"
        "osasi luoda itselleen elämän"
        "kehitti itselleen yliluonnollisen viisauden"
        "loi itselleen kyvyn"

        Ei ihme, jos asia tuntuu vaikealta, kun et näytä pääsevän ollenkaan irti luomiseen ja tietoiseen suunnitteluun liittyvistä ajatusmalleista.

        Erinomainen havainto.


      • IlkimyksenTeologitäti

        Voi sentään Mark kultaseni, etkö taaskaan muista ettet voi tarkkailla evoluution kannattajia etkä heidän mielipiteitään jumalauskostasi käsin? Vasta kun luovut jumalauskosta, voit alkaa ymmärtää evoluutioteoriaa ja siihen luottavien ajatuksia. Nykyisessä jumalauskossasi kerrot pelkkiä fantasioita evoluutiosta ja siihen uskovien mielipiteistä.


    • "selitätte sen, että ei löydy fossiileina nk. siirtymälajeja, koska tulisihan olla valtava määrä fossiileja, jotka ovat eri lajien välimuotoja."

      Vastaan vain tähän. Kaikkiin kysymyksiisi on vastattu useita kertoja, mutta kerrataan nyt tämä yksi.
      Ensinnäkin selviä välimuotofossiileja on löydetty paljon. Jopa H. sabiensin ja H. heidelbergensisin sekä H. neanderdalisin ja H. heidelbergensisin välimuotoja. Valaan siirtymäfossiilsitosta löytyy Guoldia lainatakseni "hienoin siitymäfossiilisarja, josta evoluutiobiologi voisi ikinä uneksia".

      Miksi löytyy vähän?
      Kuten joku tuolla jo totesi, fossiloituminen on erittäin harvinaista. Nisäkkäslajien keskimääräinen taustasukupuuttoaika on n. 4 miljoonaa vuotta. Sen jälkeen on keskimäärin tapahtunut joko lajiutuminen tai sukupuutto. Laji saattaa pysyä pitkään fenotyypiltään melko muuttumattomana, jos evoluutiopainetta ei ole.

      Jos kantalajista eroaa pieni populaatio esimerkiksi luonnollisen lisääntymisesteen takia, alaa se hiljalleen erota kantalajista. Jos kuvittelemme lajiutumisajaksi vaikka 100 000 vuotta ja osapopulaation kooksi kymmenesosa kantapopulaatiosta, niin karkealla laskennalla lajiutuvasta osapopulaatiosta löytyy yksi fossiili 400 kantalajin fossiilia kohti. Kun vielä lajiutumisen alussa oleva fossiili tunnistettaisiin kantalajin variaatioksi ja lajiutumisen loppupuolella oleva fossiili uuden lajin variaatioksi, todellisia välimuodoksi tunnistettavia löytyy pakostakin hyvin harvoin. Mutta löytyy silti.

    • evomielinen

      Uskon, että evoluutio on luonnonlaki, joka antaa mahdollisuuden kaikille elämänmuodoille ja -lajeille kasvaa tietoisuudessaan koko ajan laajenevaan näkemykseen itsestään.

      Muodon evoluutio on meidän näkökulmastamme niin hidasta, että emme huomaa sitä helposti. Mutta jos katsoo tarkasti, niin ikimäntykin joka vuosi on hieman erilainen kuin edellisenä vuotena. Eläimet sopeutuvat siihen luontoon, mihin ovat "joutuneet" ja niille kehittyy ennen pitkää olosuhteiden vaatimuksiin sopiva kanta = evoluutio (jotka eivät sovellu/muutu kuolevat, häviävät).

      Itselläni on poikkitieteellinen näkemys ihmisen ilmestymisestä tänne. Eli siis me olemme tulleet tai meidän esi-isämme tuotiin tänne "muualta", mutta myös osittain meissä on maassa kehittyneimmästä eläinrodusta geenimanipuloinnin avulla jalostettuja olentoja (ne raamaatun elohimit ja jumalat kävivät ennen muinoin auttamassa hidasta luonnollista kehittymisen kaavaa).

      Mikään näistä näkemyksistäni ei sulje pois jonkun suuremman Voiman/Viisauden, Jumalan, jumalien, yms. korkeimpien olentojen mahdollisuuden ja siis jonkun tuntemattoman tahon (mutta uskomuksia siitä on monenlaisia) puuttumisen elämän alkamiseen, kehittymiseen ja että edelleen kaikki toimii selvästi tiettyjen kaavojen ja lakien mukaisesti.

      Ps. Minulla on kolme raamatun versiota ja mikään niistä ei puhu, sano yhtään mitään. Voin kyllä lukea niistä sinne yhden pienen kansanosan koottuja tarinoita sen ns, jumalista ja ennenkaikkea sodista, valloituksista ja toisten, omien verisukulais- kansojen hävittämisestä, veriuhreista yms skeidasta.
      Siis jos jollakin on todellakin sellainen puhuva raamattu, niin voisiko julkaista sen vaikka fb:ssa tai instagrammissa tai tuoda esille televisioon?

    • niksimiksi

      Miksi aamuerektioni on kadonnut.
      Miksi naapurin Irma pihtaa.
      Miksi miksi miksi...

    • Alasonvajottu

      Uskovaiset ihmiset, joilla ei ole mistään näyttöä tulevat vaatimaan muilta näyttöä. Koska suoraa näyttöä ei ole heille esittää, todistaa se oman näytöttömyyden todeksi.
      Keskenäänkö nämä impesillit naivat toisiaan?

    • Tuosta vedenpaisumuksesta ja Nooan arkista sen verran, että todella harva uskoo niihin. Ei usko Tapio Puolimatka, ei Patmoksen Juha Ahvio, eikä Päivi Räsänen.

      Lisäksi tämä vallitseva todellisuus on aika ikävä. Jokainen elollinen on vain toisen elollisen potentiaalinen ateria. Jos joku oikeasti olisi suunnitellut tämän, niin aika vihtahousupa se olisi. Luonto ja ihmisen osa siinä oli täällä Suomessakin vielä uskomattoman rankka ja hengenlähtö koko ajan katkolla.

      Tietoisuudesta, ihmisen tietoisuus jossain vaiheessa ihmiselle muodostuu, se muuttuu koko ihmisiän, niin on loogisinta olettaa, että se myös loppuu ihmisen kuollessa. Miksi ihmeessä meidän tietoisuus ei sammuisi samalla kun sitä ylläpitänyt koneisto eli meidän aivot kuolee.

    • kunhan.huomautan

      "Miksi nykyiset kalat eivät kehity toisiksi lajeiksi?"

      Pitäisikö niiden kehittyä kymmenessä minuutissa sinun nähtesi, jotta uskoisit? Ainakin liejuryömijä saattaa muutamassa miljoonassa vuodessa siirtyä pysyvämminkin maalle, ellei jää maaeläinten jalkoihin.

    • kunhan_vitsailen

      Mihin evoluution kannattajat uskovat?
      Evoluutioon uskon koska kaikki muuttuu koko ajan. Kehitys kehittyy, kivi hioutuu saveksi ja bakteeri muuttuu lääkkeen kestäväksi, jokainen pyrkii paremmaksi kuin aiempi. Omalta kannaltaan! Mannerlaatat liikkuu, maapallon kiertoliike hidastuu, aurinko jäähtyy keksi itse lisää.
      Pikemminkin ihmetyttää että mikään ei ole huomenna siten kuin se oli tänään. Siitä seuraa minun ajatuksissani että on voimia tai voima joka hoitelee (kehittää) kaikkea joka hetki.
      PS. paljastan. Kun minä koen huomenna eri tavoin kuin tänään, siksi uskon että jotain muuttuu, kehittyy.
      Totuus ei muutu, minun mielikuvani totuudesta harhailee.

    • tieteenharrastaja

      Jumalaan uskovia evoluution kannattajia on selvästi enemmän kuin nuoren maan kreationisteja.

    • Epäjumalienkieltäjä

      Nyt ollaan kyllä niin vahvasti vaihtoehtotuuksien syvässä päässä, että mikään viesti tuskin uppoaa enään avaajan, mutta yritetään yhden esimerkin avulla:

      <<Miksi tiede haluaa kumota vedenpaisumuksen, joka selittää maakerrostuomien muodostumista sekä maailmalla nähtäviä kalliomuodostelmia, jotka vain vedenpaisumus voisi selittää.>>

      Ensinnäkään tiede ei "halua" kumota tai todistaa yhtään mitään. Tiede yrittää tehdä kaiken käytettävissä olevan havaintoaineiston perusteella mahdollisimman hyvin perusteltuja loogisia johtopäätöksiä.

      Vedenpaisumustaru ei tietenkään selitä "maakerroksien muodostumista", vaan on sovittamattomassa ristiriidassa geologisista kerrostumista tehtyjen havaintojen kanssa. Tieteen johtopäätös on, että mitään globaalia vedenpaisumusta ei ole ollut, koska kaikki mitä tiedämme geologiasta (ja myös eläinmaantieteestä, arkeologiasta, kulttuurihistoriasta jne) ovat ristiriidassa vedenpaisumustarun kanssa.

      • tieteenharrastaja

        Geologithan tulivst näihinj päätelmiin jo 1840-luvulla ja olivat yksi heräte Darwinille kehittää evoluutioteoriaansa.


    • Eläköön_tiede

      Aloituksesta huomaa, että joltain apologetiikkasivulta on vain kerätty kokoon lista "tiukkoja kysymyksiä evokeille" ja sitten on luultu, että kas tämmöisen kun pamauttaa palstalle niin johan evokit vaikenevat vähäksi aikaa. Aloittaja vain ei ole tiennyt, että noihin on vastattu miljoona kertaa joka paikassa ja, että lähes kuka tahansa osaa vastata noihin tuosta vaan.

      Ei aloittaja varmasti tiennyt sitäkään, että on monia sivustoja, joihin noita kreationistien väitteitä on koostettu debunkattuina.Tässähän voisi niitä luetella, mutta laitapa linkkejä tai englantia niin palstaterminaattori pamauttelee viestit bittitaivaaseen.

      Aloittajan tapaiset tyypit eivät viissiin ole tiedon hankkimisen parissa paljoa elämässään aikaa viettäneet, ja on varmaan ihan samantekevää tarjota heille tietoa näistä asioista. Liekö korkeampi ikä (yhdessä matalamman koulutustason tai muun tietotaidon vähäisyyden kanssa) ja vanhoillinen asenne syynä?

      Yleensä näistä asioista näyttää olevan aivan turhaa edes keskustella. Palstalla on jankuttanut juttujaan muutama peruskreationisti jo vuosia, eivätkä he opi eivätkä halua oppia mitään. Jos joku oppii jotain niin sellaisen tilalle tulee taas uusi kysyjä, ja vaikka ei tuliskaan, niin trollit ovat joka tapauksessa osoittamassa miten heillä ei ole muuta elämää kuin typerä provoaminen.

      Niin, herää kysymys onko aloittajakaan tosissaan. Ihan sama. Yhtä tyhmää kuin kreationismi, on kreationismilla trollaaminen. Onhan tuota kaikkea ihmetellessä tullut vaikka mitä matkan varrella opittua, mutta aikansa kutakin. Onneksi muutakin tekemistä on kuin tämmöisten miettiminen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi laatikkomansikoihin jätetty kannat?

      Tympeä homma kotona sitten poistaa...
      Maailman menoa
      150
      2259
    2. Mikä oli se hetki

      kun tajusit rakastuneesi?
      Ikävä
      94
      1723
    3. Ymmärrät sanomattakin

      Että ollaan kielletyllä alueella. Silti nainen sinun vaikutus on suurempi kuin kenekään toisen koskaan. En voi tälle as
      Ikävä
      87
      1424
    4. Älä turhaan nainen ikävöi minua

      Olen sellainen jäntevä pantteri ja sinä jo melkein rollaattorikamaa. Ei onnistu mikään.
      Ikävä
      96
      1394
    5. En ollut varma

      Tunnistiko/hoksasiko kuka olen niin siksi en viitsinyt sanoa mitään 😔🫣😂 yleensä kyllä tervehdin tuttuja, paitsi sillo
      Ikävä
      9
      1382
    6. Mitä sanoisit kaivatullesi juuri nyt?

      Mitä sanoisit hänelle?
      Ikävä
      146
      1313
    7. Kuinka paljon voi olla rakastunut..

      ....ja välittää ihmisestä jota ei edes tunnen kunnolla? Eikö silloin ole kysymys jostain suuremmasta? Mitä on yhteenkuul
      Ikävä
      64
      949
    8. SDP-johtoinen hallitus luo vakaan yritys- sekä työmarkkinaympäristön

      Vaikka mitä puhutaan SDP-johtoinen hallitus luo vakaimman ja ennustettavimman yritys- ja työelämäympäristön. Mm. niin e
      Maailman menoa
      113
      939
    9. Kuvaile nainen itseäsi

      Niin katsotaan, oletko kaivattuni. Kiitos. 💛
      Ikävä
      46
      923
    10. Sä olet nainen niin

      Loistava ihminen että en muista ketään kuka pääsisi samalle tasolle kanssasi. Piristystä päivääsi. T:J
      Ikävä
      36
      872
    Aihe