Tuomioja sekoilee

Khkhkhkhgkgk

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/sdp-n-erkki-tuomioja-mtv-n-uutisextrassa-ruotsin-virheista-otettava-opiksi-olemme-onnistuneet-kotouttamisessa-paremmin/7063188#gs.MOBPrgU

SDP:n Erkki Tuomioja MTV:n Uutisextrassa: Ruotsin virheistä otettava opiksi – "Olemme onnistuneet kotouttamisessa paremmin"
Tuomioja ymmärtää ruotsalaisten aatetoveriensa täyskäännöksen maahanmuuttopolitiikassa.

– Se on ollut tavallaan välttämätöntä, sillä turvapaikanhakijoita tuli moninkertaisesti Suomeen nähden ja aika hallitsemattomana. Pakko oli tehdä joitakin korjausliikkeitä ja se on ollut ongelmallista demareiden sisällä, Tuomioja sanoo.

Tuomioja kuitenkin muistuttaa, että pitemmällä ajalla ruotsalainen yhteiskunta on laajasti hyötynyt maahanmuutosta.

– Saksa ja Ruotsi ovat ottaneet eniten maahanmuuttajia ja juuri näiden maiden taloudet ovat menestyneimmät. Tällä on selvä yhteys, hän sanoo.

60

613

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • erkin.taloustiedot

      Juu, Saksassa tosiaan on saatu palkat kuoppaan maahanmuuton avulla, osa työssäkäyvistäkin tarvitsee sosiaaliturvaa selvitäkseen?

      Tämäkö on työväenpuolue SDP:n tavoite myös Suomessa? Saattaisi olla, jos johdossa oli Timo Harakka ja muu koskaan duunarin hommia tekemätön sukupolvi. Tai Tuomioja.

      Onneksi ei ole, vaan AY-mies Rinne.

      Ruosissa on tapahtunut vähän samaa, mutta suurin syy Ruotsin menestykseen on oma valuutta: sen vienti ei ole kärsinyt liian vahvasta eurosta, vaan hyötynyt siitä.

      Miksikös Tuomioja ei maininnut parhaiten menestynyttä pohjoismaata Norjaa? Olisi nyt väittänyt senkin pärjänneen maahanmuuton takia.

      • eliittivie

        Vanhoja konkareitakin vipuun


      • Norja olisi ollut hyvä "läppä,"koska öljyn värin tähden.


    • Nakkejuuhansson

      Ne maahanmuuttajat, jotka tulivat töihin ja paransivat taloutta, eivät olleet muslimipakolaisia, eivätkä varsinkaan rikollisia ja valehtelevia oleilijoita. Maahanmuutto ja maahantunkeutuminen ovat kaksi eri asiaa. Tuomiojalla eivät ole kaikki lepakot tapulissa!

      • QuessWhoToo

        Nimenomaan. Tuomioja varoo sanojaan ja puhuu maahanmuuttajista ikäänkuin he olisivat yksi ainoa homogeninen ryhmä. Näin ei tietenkään ole. Halla-aho on vuosia sitten maininnut että maahanmuuttajilla ja maahanmuuttajilla on selkeitä eroja riippuen mikä heidän etninen ja ideologinen taustansa on.

        On suorastaan kuvottavaa verrata suomalaista 50-60 luvun muuttoaaltoa tähän lähi-idästä tulevaan invaasioon.
        Suomalaiset muuttivat lähes identtiseen yhteiskuntaan jossa arvomaailma ihmisoikeuksineen, naisten- ja lastenoikeuksineen ja yhteiskuntarakenteineen olivat samanlaiset.
        Suomalaisten sopeutuminen Ruotsiin ei ollut ongelma. Toki suomalaisia syrjittiin ja he kokivat jonkinasteista rasismia mutta nämä ennakkoluulot haihtuivat hyvin nopeasti kun ruotsalaiset huomasivat ettei meissä suomalaisissa ollut mitään jota pitäisi pelätä.

        Monet tutkijat ovat sitä mieltä ettei rasismia ole olemassa ja kun sitä alkaa ilmetä, se on itse ansaittua. Näin on Ruotsissa ja näin on kaikissa muissakin valtioissa.
        Siinä kun ruotsalaisten rasismi suomalaisia kohtaan hälveni muutamassa vuodessa niin ruotsalaisten kokemat ennakkoluulot ja rasismi lähi-idästä tulleita kohtaan voimistuu ajan myötä.
        Siihen on syynä esim. raiskauksien, murhien ja kaikenlaisen rikollisuuden lisääntyminen.

        On naurettavaa että Ruotsi ja Suomi ihan ministerien ja valtamedian vaikutuksella pyrkii salaamaan, sumuttamaan ja valkopesemään tämän rikosaallon.
        Rikoksiin syyllistyneiden etnisyys piilotetaan, Joistakin asioista ei suostuta edes uutisoimaan ja ne joista uutisoidaan pyritään lähes pöyristyttävin keinoin uutisoimaan siten että rikollinen on suomalainen tai suomalaistaustainen vaikka onkin etniseltä taustaltaan lähi-idästä.
        Tällainen salailu ja hyssyttely-politiikka kostautuu jossakin vaiheessa ja asioista on alettava puhua niiden oikeilla nimillä.

        Ruotsissa on tultu tähän pisteeseen. Suomi tulee perässä ja Tuomiojan väite että me olisimme onnistuneet kotouttamisessa Ruotsia paremmin ei pidä paikkaansa koska Suomessa on edelleen kielletty puhua asioista niiden oikeilla nimillä.


      • Alialfa

        Tuomiojalla ei ole mitään käsitystä siitå miten kotiuttaminen toimii Suomessa edes työkykyisille ja kokeakoulutetuille tuontipuolisoille. Kielikoulutukseen pääsy on vuodesta kahteen ja koulutus on kolme kurssia kahden vuoden sisällä. Kontaktiopetuksen viikkotuntimäärä ihan olematon. Passiivinen maahanmuuttaja voi oleskella Suomessa 10-20 vuotta osaamatta suomenkieltä muutamaa sanaa enempää. Suomi ei ole onnistunut kotouttamisessa.


    • KroisosPennoset

      Kovin on hyvä näiden päättäjien puolustella matujen tuloa tänne, koska päättäjien taloudellinen riippumattomuus on taattu loppuun asti..

    • Aavikon.ajattelija.hd

      Nyt kun vielä tietäisin, mikä se Tuomiojan sekoilu on? Avaaja kylläkin copy/pastaa MTV:n tekstiä vailla ainoataan omaa sanaa. Turhaan - pelkkä linkki olisi riittänyt.

      Ihan asiallista puhetta Tuomiojalta. Erityisesti tekstin lopussa ollut maininta siitä, että Halla-ahon persut eivät enää kelpaa muille puolueille kumppaniksi. Näillä näkymin persujen kohtalo on ikuisesti öyhöttää oppositiossa ja ikuisesti asua saunakammarissa.

      Onhan sitä elämäntehtävää siinäkin. ;)))

      • Kräks

        Tuomioja sekoittaa työperäisen maahanmuutojn a pakolaisuuden puolustellessaan jälkimmäisen etuja edellisellä. Taidatpa niin tehdä sinäkin.


      • Aavikon.filologi.cc
        Kräks kirjoitti:

        Tuomioja sekoittaa työperäisen maahanmuutojn a pakolaisuuden puolustellessaan jälkimmäisen etuja edellisellä. Taidatpa niin tehdä sinäkin.

        Luin uudestaan. En näe Tuomiojan puheissa sen kummempaa ristiriitaisuutta. Huomaat varmaankin sen, että valtaosa tekstistä on toimittajan omaa, myös termit maahanmuuttaja ja turvapaikanhakija.

        Usein lukija ymmärtää asiayhteydestä sen, mistä puhutaan. On ihan turhaan sekin, että aina puhuttaisin selkesäti erikseen "työperäisestä maahanmuuttajasta" tai "humanitääristä syistä maahan muuttaneesta henkilöstä".

        Rajansa se on kankeakielisyydelläkin. ;)))


      • Et.ole.filologi

        Selkesäti? Onko tuo sitä kaikkitietäväisyydessäsi mainitsemaasi kankeakielisyyttä ?


      • kyllävituttaa

        Tuomiojan viittaus persujen eristämisestä on perseestä sehän sitä vituttaakin kun nykyiset persut pysyvätkin siinä tosiasiassa missä puolueen olisi pitänyt olla ennenkuin nämä luopiot saatiin lupauksilla ministerin pestistä luopumaan periaatteistansaja nythän soinin hännysteliöitä vituttaa kun tietävät että soini kusetti ja eivät pääse koskaan nauttimaan kansanedustajan ihanista eduita .


      • hoetko.useinkin

        Sehän se taidat ollakin, filologi et ole.


    • TunnenTuomiojan

      Tuomioja on tyypillinen vanha demaripieru, joka käyttää usein kieroa logiikkaa.

      Saksa ja Ruotsi ottivat mamuja, koska niillä oli varaa siihen, koska niiden talouksilla meni hyvin. Siis talouksien hyvä tila ei johtunut mamuista, vaan niistä huolimatta!

      Eikä Suomi ole onnistunut kotouttamisessa sen paremmin. Meillä on vain vähemmän mamuja. Minkä tilanteen SDP haluaa muuttaa ja matkia Ruotsia eli hankkia liikaa mamuja!

      Taas tuli todistettua, että kukaan ei ole pahempi kuin svekodemari...

    • Aavikon.seminologi

      Kun valkoinen ihminen muuttaa mihin maahan tahansa kukaan ei puhu sanaakaan kotouttamisesta, koska sille ei ole tarvetta. Itse asiassa koko ajatusta pidettäisiin naurettavana valkoisen maahanmuuttajan kohdalla.

      Kun taas on kyseessä "rikkaus" kotoutuksen ympärillä pyörii helvetin kallis ja tehoton moku-teollisuus, jokainen voi nähdä sen toimivuuden katsoessaan Ruotsin tilannetta. Tuomioja puhuu paskaa. yhtälö on yksinkertainen: vähemmän ongelmien aiheuttajia, vähemmän ongelmia. "Kotouttaminen" itsessään on tasan yhtä tehotonta jokaisessa sitä verorahoilla pyörittävässä hölmölässä.

      Rodulla on väliä.

      • i83766

        Totta.


      • antimatu1

        Tuo Aavikon.seminologi n kommentti kotoutuksesta osui naulan kantaan ja
        Aavikon.Aito kin aikamoisen vitsin perään heitti: "minut tunnetaan laadukkaista ja aina asiapitoisista kirjoituksistani"


      • Journalismin.seuraus
        antimatu1 kirjoitti:

        Tuo Aavikon.seminologi n kommentti kotoutuksesta osui naulan kantaan ja
        Aavikon.Aito kin aikamoisen vitsin perään heitti: "minut tunnetaan laadukkaista ja aina asiapitoisista kirjoituksistani"

        Narsismi on hesarintilaajan yleinen vaiva.


      • Kamelikuiskaaja

        Tämä on vähän loukkaava verrata valkoisia kädellisiin, mutta näinhän se menee.


    • topzyy

      T1960's topsy-Eki halaa maailmaa satasella. Ja niin pihalla Eki on, kuin vain ikinä mahdollista. Ekin maailmankuvassa kaikki kansat yhtyvät ja kaikkien kansojen kaikki yksilt haluavat vain pelastaa maailman...ja juuri Ekin harhaisen suvaitsevaisen maailmankuvan puitteissa...Valitettavasti totuus eurooppaan rynnivästä maailmasta on rankasti raadollisempi.

    • Tempjatank

      Haittamaahanmuuton puolustajat puhuvat aina niin h.vetin yleisellä tasolla, kuten Tuomioja. "Ruotsi on hyötynyt maahanmuutosta", milläköhän lailla, Erkki?

      Onko se hyvä työllisyys, turvallisuustilanne, sanavapauden rajoittaminen, yksimielipidejärjestelmä haittamaahanmuuton suhteen, elintason nousu, koulusektorin aikaansaannokset, sopeuttamisen riemuvoitto, tai sairaanhoidon taso? Tai 600.000 asuntojonossa Tukholmassa, kranaatti-iskut Malmössä, autopoltot ympäri maata? Mikä on Erkki sinun mittarisi?

      Fakta on että Ruotsin meneillään olevat vaalit ovat KRIISI-vaalit. Ruotsalainen yhteiskunta on nyt keltaisessa nesteessä ja sorretut kansalaiset ovat saaneet tarpeekseen.

      • Aavikon.sosiologi

        - Ruotsi on hyötynyt maahanmuutosta", milläköhän lailla, Erkki?
        Tuomioja on tunnettu älykkö. Hän tuskin viitsii vastata tolleron kysymyksiiin. Minä voin auttaa asiassa ja antaa Erkin puolesta pätevän vastauksen.

        Kysyjä unohtaa kokonaan, että Ruotsin talouden kasvu on perustunut maahanmuuttajiin aina 60-luvulta alkaen. Suomalaiset maahanmuuttajat ovat kasanneet saabeja ja scanioita vuosikymmenet. Jugoslaavit hitsasivat Malmön Kockumsin telakalla ja monta muutakin kansallisuutta on ollut rakentamassa ruotsalaista kansalliskotia. Talous kasvaa vain sillä, että on työtä, mutta on myös työntekijöitä.

        Sillä Ruotsin talouden kasvua ei tyhminkään tollero voi kiistää. BKT on suurempi kuin Suomessa, viennin osuus kansantuotteesta on suurempi kuin Suomessa, veroaste on alhaisempi kuin Suomessa, työttömyys on alhaisempi kuin Suomessa. Siinä niitä kovia faktoja on.

        Ruotsin väestö on noin 10 miljoonaa, joista ulkomaalaistaustaisia on reipas 2 miljoonaa. Siinä on ulkomaalaistaustaista ukkoa ja akkaa sorvi äärelle, luudan varteen, auton rattiin ja jos vaikka mihin työhön. Tästä väestölisästä Ruotsi on selkeästi hyötynyt.

        Tyydyttikö vastaukseni sinua. ;)))


      • Poketontollero

        Ei oikein tätä tolleroa. Nuo mainitut aavikkomiehen esimerkit ovat vuosikymmenten takaa, eikä silloin ollut huoli muista häiriöistä kuin paikallisista raggareista ja finnjäveleistä pääasiassa Slussenin sillan alla.


      • Luokkahitsari
        Aavikon.sosiologi kirjoitti:

        - Ruotsi on hyötynyt maahanmuutosta", milläköhän lailla, Erkki?
        Tuomioja on tunnettu älykkö. Hän tuskin viitsii vastata tolleron kysymyksiiin. Minä voin auttaa asiassa ja antaa Erkin puolesta pätevän vastauksen.

        Kysyjä unohtaa kokonaan, että Ruotsin talouden kasvu on perustunut maahanmuuttajiin aina 60-luvulta alkaen. Suomalaiset maahanmuuttajat ovat kasanneet saabeja ja scanioita vuosikymmenet. Jugoslaavit hitsasivat Malmön Kockumsin telakalla ja monta muutakin kansallisuutta on ollut rakentamassa ruotsalaista kansalliskotia. Talous kasvaa vain sillä, että on työtä, mutta on myös työntekijöitä.

        Sillä Ruotsin talouden kasvua ei tyhminkään tollero voi kiistää. BKT on suurempi kuin Suomessa, viennin osuus kansantuotteesta on suurempi kuin Suomessa, veroaste on alhaisempi kuin Suomessa, työttömyys on alhaisempi kuin Suomessa. Siinä niitä kovia faktoja on.

        Ruotsin väestö on noin 10 miljoonaa, joista ulkomaalaistaustaisia on reipas 2 miljoonaa. Siinä on ulkomaalaistaustaista ukkoa ja akkaa sorvi äärelle, luudan varteen, auton rattiin ja jos vaikka mihin työhön. Tästä väestölisästä Ruotsi on selkeästi hyötynyt.

        Tyydyttikö vastaukseni sinua. ;)))

        Sosiologi et ole, et filologikaan :"sorvi äärelle" et kykenisikään Saabeja ja Scanioita rakentamaan. Isolla kirjaimella automerkit luulisi sinunkin oppineen kirjoittamaan. Hymyillään jutuillesi.


      • tarkista.tietosi

      • aavikon.aivopieru
        Aavikon.sosiologi kirjoitti:

        - Ruotsi on hyötynyt maahanmuutosta", milläköhän lailla, Erkki?
        Tuomioja on tunnettu älykkö. Hän tuskin viitsii vastata tolleron kysymyksiiin. Minä voin auttaa asiassa ja antaa Erkin puolesta pätevän vastauksen.

        Kysyjä unohtaa kokonaan, että Ruotsin talouden kasvu on perustunut maahanmuuttajiin aina 60-luvulta alkaen. Suomalaiset maahanmuuttajat ovat kasanneet saabeja ja scanioita vuosikymmenet. Jugoslaavit hitsasivat Malmön Kockumsin telakalla ja monta muutakin kansallisuutta on ollut rakentamassa ruotsalaista kansalliskotia. Talous kasvaa vain sillä, että on työtä, mutta on myös työntekijöitä.

        Sillä Ruotsin talouden kasvua ei tyhminkään tollero voi kiistää. BKT on suurempi kuin Suomessa, viennin osuus kansantuotteesta on suurempi kuin Suomessa, veroaste on alhaisempi kuin Suomessa, työttömyys on alhaisempi kuin Suomessa. Siinä niitä kovia faktoja on.

        Ruotsin väestö on noin 10 miljoonaa, joista ulkomaalaistaustaisia on reipas 2 miljoonaa. Siinä on ulkomaalaistaustaista ukkoa ja akkaa sorvi äärelle, luudan varteen, auton rattiin ja jos vaikka mihin työhön. Tästä väestölisästä Ruotsi on selkeästi hyötynyt.

        Tyydyttikö vastaukseni sinua. ;)))

        Niinpä, mitäpä niistä joukkoraiskauksista tai autopoltoistakaan, pääasia että talous vetää!

        Niin, koska Ruottissa on sen verran enemmän teollisuutta, että haittamaahanmuutosta huolimatta ei pahemmin takkiin tule. Suomi taas on selvästi köyhempi valtio ja resurssit myös sen mukaiset. Tästä syystä vain idiootti väittää, että Suomi ei muka toistaisi Ruotsin virheitä. Olemme vain hiukan Ruotsia jäljessä tässä kehityksessä ja kymmenen vuoden päästä Tuomiojan sekavat höpinät tuomitaan.


      • niemisade

      • PussyGalore
        tarkista.tietosi kirjoitti:

        Automerkki on aina isolla kirjoitettava.
        http://webcgi.oulu.fi/oykk/abc/kielenhuolto/oikeinkirjoitus/alkukirjain/erisnimet/
        "Erisnimiä ovat erilaisten koti- ja ulkomaisten tavaroiden ym. merkkinimet, kuten autojen yms. tuotteiden nimet:

        Tupla, Mäntysuopa, Elovena, Sisu, Toyota, Canon, Marlboro, Rexona, Persil"
        Niin, naura itsellesi vain.

        Kirjoitan pienellä kirjaimella kaiken mitä halveksin esim supieri turun "sankari"


      • Tempjatank
        Aavikon.sosiologi kirjoitti:

        - Ruotsi on hyötynyt maahanmuutosta", milläköhän lailla, Erkki?
        Tuomioja on tunnettu älykkö. Hän tuskin viitsii vastata tolleron kysymyksiiin. Minä voin auttaa asiassa ja antaa Erkin puolesta pätevän vastauksen.

        Kysyjä unohtaa kokonaan, että Ruotsin talouden kasvu on perustunut maahanmuuttajiin aina 60-luvulta alkaen. Suomalaiset maahanmuuttajat ovat kasanneet saabeja ja scanioita vuosikymmenet. Jugoslaavit hitsasivat Malmön Kockumsin telakalla ja monta muutakin kansallisuutta on ollut rakentamassa ruotsalaista kansalliskotia. Talous kasvaa vain sillä, että on työtä, mutta on myös työntekijöitä.

        Sillä Ruotsin talouden kasvua ei tyhminkään tollero voi kiistää. BKT on suurempi kuin Suomessa, viennin osuus kansantuotteesta on suurempi kuin Suomessa, veroaste on alhaisempi kuin Suomessa, työttömyys on alhaisempi kuin Suomessa. Siinä niitä kovia faktoja on.

        Ruotsin väestö on noin 10 miljoonaa, joista ulkomaalaistaustaisia on reipas 2 miljoonaa. Siinä on ulkomaalaistaustaista ukkoa ja akkaa sorvi äärelle, luudan varteen, auton rattiin ja jos vaikka mihin työhön. Tästä väestölisästä Ruotsi on selkeästi hyötynyt.

        Tyydyttikö vastaukseni sinua. ;)))

        Ei tyydyttänyt. Huomaatko että teolliset työpaikat ovat kadonneet Ruotsista? Ei tarvita enää työvoimaa mihinkään. Vertaa mikrotasolle. Mikään yritys ei haali työvoimaa reserviksi silloin kun työtä on vähemän kuin tekijöitä. Miten työvoiman haaliminen voisi toimia makrotasolla?

        Ruotsin työttömyysluvut ovat tilastokikkailua. Jos olisi totta että Ruotsin valtiolla on rahaa lapioitavaksi asti, miksi maassa akuutti asuntovaje on miljoona asuntoa, ja miksi turvallisuustilanne on mikä on? Mihin sitä verorahaa kerätään, kun autojen annetaan palaa ja nogo-kaupunginosein määrä kasvaa 10 % vuodessa?

        Haastan lisää. Listaa mitkä sellaiset asiat Ruotsalaisessa yhteiskunnassa paremmin kuin Suomessa, jotka ovat holtittoman maahanmuuton hedelmää.


      • niemisade

        Siis eihän tuolla ohjelinkissäsi kerrota mitään automerkkien kirjoittamisesta, joten aivan turhaan disinformaatiotasi tarjoat. Automerkit kirjoitetaan isolla alkukirjaimella.

        Toisin on http://webcgi.oulu.fi/oykk/abc/kielenhuolto/oikeinkirjoitus/alkukirjain/erisnimet/

        "Kirjoittajan ABC-kortti on verkko-oppimissivusto, jonka avulla voit itsenäisesti opiskella ja kerrata suomen kielen kirjoittamisen sekä tekstin- ja kielenhuollon tietoja ja taitoja. Teoriasivujen lisäksi tarjolla on erilaisia testejä ja harjoituksia. Sivusto on jaettu neljään osioon, jotka esitellään lyhyesti alla."

        Jos et kykene tarjoamaan luotettavasta lähteestä faktaa, miksi valitat virheistäsi? Kielitoimiston ohjepankin ohjeessa nro. 443 ei mainita automerkeistä mitään. Mihin yleensäkään tarvitset kielitoimiston apua, eikö kieli oikein suju?
        Todella törkeää osaltasi haukkua muita umpityhmiksi tolleroiksi, varsinkin kun olet itse väärässä!


      • Aavikon.filologi.cc
        niemisade kirjoitti:

        Siis eihän tuolla ohjelinkissäsi kerrota mitään automerkkien kirjoittamisesta, joten aivan turhaan disinformaatiotasi tarjoat. Automerkit kirjoitetaan isolla alkukirjaimella.

        Toisin on http://webcgi.oulu.fi/oykk/abc/kielenhuolto/oikeinkirjoitus/alkukirjain/erisnimet/

        "Kirjoittajan ABC-kortti on verkko-oppimissivusto, jonka avulla voit itsenäisesti opiskella ja kerrata suomen kielen kirjoittamisen sekä tekstin- ja kielenhuollon tietoja ja taitoja. Teoriasivujen lisäksi tarjolla on erilaisia testejä ja harjoituksia. Sivusto on jaettu neljään osioon, jotka esitellään lyhyesti alla."

        Jos et kykene tarjoamaan luotettavasta lähteestä faktaa, miksi valitat virheistäsi? Kielitoimiston ohjepankin ohjeessa nro. 443 ei mainita automerkeistä mitään. Mihin yleensäkään tarvitset kielitoimiston apua, eikö kieli oikein suju?
        Todella törkeää osaltasi haukkua muita umpityhmiksi tolleroiksi, varsinkin kun olet itse väärässä!

        "Kielitoimiston ohjepankin ohjeessa nro. 443 ei mainita automerkeistä mitään. "

        Huhheijaa taas. Kerro ihan omin sanoin, mitä ko. ohjeen tämä esimerkki voisi tarkoittaa.
        Erisnimet kuvallisessa käytössä:
        - varsinainen donjuan
        - Hän on nähnyt kiinat ja amerikat.
        - Tämän tietää jokainen maijameikäläinen (~ Maija Meikäläinen)

        Nauretaan yhdessä. ;)))


      • niemisade
        Aavikon.filologi.cc kirjoitti:

        "Kielitoimiston ohjepankin ohjeessa nro. 443 ei mainita automerkeistä mitään. "

        Huhheijaa taas. Kerro ihan omin sanoin, mitä ko. ohjeen tämä esimerkki voisi tarkoittaa.
        Erisnimet kuvallisessa käytössä:
        - varsinainen donjuan
        - Hän on nähnyt kiinat ja amerikat.
        - Tämän tietää jokainen maijameikäläinen (~ Maija Meikäläinen)

        Nauretaan yhdessä. ;)))

        Kuvallisessa ja kuvallisessa, siltikin ne kirjoitetaan isolla :
        Automerkki on aina isolla kirjoitettava.
        http://webcgi.oulu.fi/oykk/abc/kielenhuolto/oikeinkirjoitus/alkukirjain/erisnimet/
        "Erisnimiä ovat erilaisten koti- ja ulkomaisten tavaroiden ym. merkkinimet, kuten autojen yms. tuotteiden nimet:

        Tupla, Mäntysuopa, Elovena, Sisu, Toyota, Canon, (tästä otin tupakkamerkin pois jos aiempaan naksuttelusi iskisi ), Rexona, Persil"
        Niin, naurathan itsellesi vain?
        Meneekö yli ymmärryksesi vai päätitkö ihan itse soveltaa kielipankin ohjetta ( vaikka ei siinä ollut edes esittää esimerkkiä automerkeistä ) itseesi? Olet pahasti hakoteillä itse keksimiesi sääntöjesi kanssa. Älä viitsi jankata selvästä asiasta. Et todellakaan ole filologi.


      • Oikein_kirjoitus
        Aavikon.sosiologi kirjoitti:

        - Ruotsi on hyötynyt maahanmuutosta", milläköhän lailla, Erkki?
        Tuomioja on tunnettu älykkö. Hän tuskin viitsii vastata tolleron kysymyksiiin. Minä voin auttaa asiassa ja antaa Erkin puolesta pätevän vastauksen.

        Kysyjä unohtaa kokonaan, että Ruotsin talouden kasvu on perustunut maahanmuuttajiin aina 60-luvulta alkaen. Suomalaiset maahanmuuttajat ovat kasanneet saabeja ja scanioita vuosikymmenet. Jugoslaavit hitsasivat Malmön Kockumsin telakalla ja monta muutakin kansallisuutta on ollut rakentamassa ruotsalaista kansalliskotia. Talous kasvaa vain sillä, että on työtä, mutta on myös työntekijöitä.

        Sillä Ruotsin talouden kasvua ei tyhminkään tollero voi kiistää. BKT on suurempi kuin Suomessa, viennin osuus kansantuotteesta on suurempi kuin Suomessa, veroaste on alhaisempi kuin Suomessa, työttömyys on alhaisempi kuin Suomessa. Siinä niitä kovia faktoja on.

        Ruotsin väestö on noin 10 miljoonaa, joista ulkomaalaistaustaisia on reipas 2 miljoonaa. Siinä on ulkomaalaistaustaista ukkoa ja akkaa sorvi äärelle, luudan varteen, auton rattiin ja jos vaikka mihin työhön. Tästä väestölisästä Ruotsi on selkeästi hyötynyt.

        Tyydyttikö vastaukseni sinua. ;)))

        ruotsin parempi menestys ei johdu matuista eikä tuomiojista. ruotsi on säästynyt viime sodilta ja sotakorvauksilta. Jos ruotsalaiset on joskus sotineet on sotilaat haettu Suomesta. Siellä ei ole ollut sodan jälkeisiä pula-aikoja (elintarvikkeet kortilla). Yksi syy ruotsin menestykselle on oma valuutta. Evätkä ne ole myyneet tuottavia valtion yhtiöitä ulkomaille.
        Pienellä voi kirjoittaa: halonen,orpo,sipilä,soini,putin,tuomioja,ruotsi,venäjä,somalia,berner,obama,stalin, jotkut nimet ja maat vaan kuuluu kirjoittaa pienellä.


      • eipä.känkätä
        Aavikon.filologi.cc kirjoitti:

        "Kielitoimiston ohjepankin ohjeessa nro. 443 ei mainita automerkeistä mitään. "

        Huhheijaa taas. Kerro ihan omin sanoin, mitä ko. ohjeen tämä esimerkki voisi tarkoittaa.
        Erisnimet kuvallisessa käytössä:
        - varsinainen donjuan
        - Hän on nähnyt kiinat ja amerikat.
        - Tämän tietää jokainen maijameikäläinen (~ Maija Meikäläinen)

        Nauretaan yhdessä. ;)))

        " Suomalaiset maahanmuuttajat ovat kasanneet saabeja ja scanioita vuosikymmenet..."

        Tuossa kirjoittamassasi esimerkissä automerkit on ehdottomasti kirjoitettava isolla alkukirjaimella, ei siinä maijameikäläiset tai donjuanit selityksinäsi auta.
        Mene kysymään opettajalta, jos et faktaa usko.


      • saivartele.vain

        Myös tuolla on kerrottu , kuinka erisnimet tulisi kirjoittaa. Erikseen mainittu automerkeistäkin.
        Kuvallisesta käytöstä antamasi esimerkki ei oikein sovi virheelliseen kirjoitukseesi, jonka kohteena on Saabeja ja Scanioita.
        3. Henkilön- ja paikannimien lisäksi isolla alkukirjaimella kirjoitettavia erisnimiä ovat myös esim. tavaramerkeiksi rekisteröidyt kauppanimet: Karhu, Datsun, Singer, Turo, Omo, Linna, Pepsodent, Sisu, Pirkka, Coca-Cola, Erikoismokka, Viri.
        https://www.kielikello.fi/-/erisnimesta-yleisnimeksi
        "Kauppanimestä kehittyy helposti yleisnimi, mistä ovat tunnettuja esimerkkejä aspiriini¹, teryleeni ja heteka. Erisnimen ja yleisnimen rajamailla ovat sellaiset tuttavalliset väännökset kuin foordi (Ford), jeeppi (Jeep), volkkari (Volkswagen), mosse (Moskvitš), sitikka (Citroën) ja katerpillari (Caterpillar). Ne sopii kirjoittaa pienellä alkukirjaimella."


      • saivartele.vain
        saivartele.vain kirjoitti:

        Myös tuolla on kerrottu , kuinka erisnimet tulisi kirjoittaa. Erikseen mainittu automerkeistäkin.
        Kuvallisesta käytöstä antamasi esimerkki ei oikein sovi virheelliseen kirjoitukseesi, jonka kohteena on Saabeja ja Scanioita.
        3. Henkilön- ja paikannimien lisäksi isolla alkukirjaimella kirjoitettavia erisnimiä ovat myös esim. tavaramerkeiksi rekisteröidyt kauppanimet: Karhu, Datsun, Singer, Turo, Omo, Linna, Pepsodent, Sisu, Pirkka, Coca-Cola, Erikoismokka, Viri.
        https://www.kielikello.fi/-/erisnimesta-yleisnimeksi
        "Kauppanimestä kehittyy helposti yleisnimi, mistä ovat tunnettuja esimerkkejä aspiriini¹, teryleeni ja heteka. Erisnimen ja yleisnimen rajamailla ovat sellaiset tuttavalliset väännökset kuin foordi (Ford), jeeppi (Jeep), volkkari (Volkswagen), mosse (Moskvitš), sitikka (Citroën) ja katerpillari (Caterpillar). Ne sopii kirjoittaa pienellä alkukirjaimella."

        Pari lainausmerkkiä jäi pois, pahoitteluni siitä. Viite mukana silti.


      • saivartele.vain
        saivartele.vain kirjoitti:

        Pari lainausmerkkiä jäi pois, pahoitteluni siitä. Viite mukana silti.

        Kotimaisten kielten keskus julkaisijana Kielikellon artikkelissa. Laadukasta luettavaa.


      • Laatutuotteita.sentään
        Aavikon.filologi.cc kirjoitti:

        "Kielitoimiston ohjepankin ohjeessa nro. 443 ei mainita automerkeistä mitään. "

        Huhheijaa taas. Kerro ihan omin sanoin, mitä ko. ohjeen tämä esimerkki voisi tarkoittaa.
        Erisnimet kuvallisessa käytössä:
        - varsinainen donjuan
        - Hän on nähnyt kiinat ja amerikat.
        - Tämän tietää jokainen maijameikäläinen (~ Maija Meikäläinen)

        Nauretaan yhdessä. ;)))

        Saabeista ja Scanioista kuvallisesti (yleisluontoisesti) kirjoittaminen on melko loukkaavaa kyseisiä laatutuotteita kohtaan.


      • Turhaan.valehtelet

        Et ymmärrä lukemaasi ja olet väärässä. Kotus on Kielikellon julkaisija ja kertoo yksiselitteisesti sen mitä et halua uskoa.
        Turha uhriutua ja haukkua pölvästeiksi.
        Et vain itse osaa.


      • Turhaan.valehtelet
        Turhaan.valehtelet kirjoitti:

        Et ymmärrä lukemaasi ja olet väärässä. Kotus on Kielikellon julkaisija ja kertoo yksiselitteisesti sen mitä et halua uskoa.
        Turha uhriutua ja haukkua pölvästeiksi.
        Et vain itse osaa.

        Saabeista ja Scanioista oli kyse, ja ne kirjoitetaan isolla alkukirjaimella.


      • Aavikon.filologi.cc
        Turhaan.valehtelet kirjoitti:

        Saabeista ja Scanioista oli kyse, ja ne kirjoitetaan isolla alkukirjaimella.

        - Hän on nähnyt kiinat ja amerikat.
        Kielitoimiston esimerkkilause puhuu sekä Kiinasta että Amerikasta.

        Älä nyt sentään ihan uutta oikeinkirjoitusta yritä keksiä. ;)))


      • potkut.filologille
        Aavikon.filologi.cc kirjoitti:

        - Hän on nähnyt kiinat ja amerikat.
        Kielitoimiston esimerkkilause puhuu sekä Kiinasta että Amerikasta.

        Älä nyt sentään ihan uutta oikeinkirjoitusta yritä keksiä. ;)))

        Sinä kirjoitit aiemmin : " Suomalaiset maahanmuuttajat ovat kasanneet saabeja ja scanioita vuosikymmenet..."
        Miksi vedät esimerkkilauseeksi : " - Hän on nähnyt kiinat ja amerikat."
        Teit kielioppivirheen ja koetat nyt kiemurrella.
        https://www.kielikello.fi/-/erisnimesta-yleisnimeksi
        "Henkilön- ja paikannimien lisäksi isolla alkukirjaimella kirjoitettavia erisnimiä ovat myös esim. tavaramerkeiksi rekisteröidyt kauppanimet: Karhu, Datsun, Singer, Turo, Omo, Linna, Pepsodent, Sisu, Pirkka, Coca-Cola, Erikoismokka, Viri."
        "Kauppanimestä kehittyy helposti yleisnimi, mistä ovat tunnettuja esimerkkejä aspiriini¹, teryleeni ja heteka. Erisnimen ja yleisnimen rajamailla ovat sellaiset tuttavalliset väännökset kuin foordi (Ford), jeeppi (Jeep), volkkari (Volkswagen), mosse (Moskvitš), sitikka (Citroën) ja katerpillari (Caterpillar). Ne sopii kirjoittaa pienellä alkukirjaimella."

        Miksi väität vastaan, eikö älysi riitä? Älä nyt sentään ihan uutta oikeinkirjoitusta yritä keksiä. ;)))


      • Mielenkiintoista.kyllä
        Aavikon.filologi.cc kirjoitti:

        - Hän on nähnyt kiinat ja amerikat.
        Kielitoimiston esimerkkilause puhuu sekä Kiinasta että Amerikasta.

        Älä nyt sentään ihan uutta oikeinkirjoitusta yritä keksiä. ;)))

        Kuvallinen merkityshän tuossa ohjeessa on, mutta vain tuossa esimerkissä.Ei päde kuitenkaan pienellä kirjoittamiisi Saabeihin eikä Scanioihin, jotka ovat osa ei-kuvalliseen kertomukseesi. Automerkit tullaan kirjoittamaan aina isolla alkukirjaimella.
        Tuo ohje ei liity mitenkään niihin. Mikä olikaan koulutuksesi?


    • Pitkä_aikaväli

      Suomen kannattaa todella ottaa opiksi Ruotsissa tehdyistä virheistä.

      Tuomiojan sekoilu sisältyy ajatukseen maahanmuuton hyödyistä pitkällä aikavälillä. Hän ei ymmärrä, että viime vuosina tulleista maahanmuuttajista ei ole tietoa pitkältä aikaväliltä. Heidän vaikutuksensa Ruotsin ja Saksan talouteen nähdään vasta parin vuosikymmenen päästä.

      Suomessakin voidaan vasta nyt todeta 2000-luvun alussa tulleiden somaliryhmien vaikutusta talouteen. Tilastoista näemme, muten he ovat työllistyneet ja kotoutuneet. Ei heistä tullutkaan talouden pelastajia ja tehokasta työvoimaa. Tukisysteemiä täytyisi siis muuttaa niin, ettemme kotouta ketään sosiaalituella eläjäksi. Heille täytyisi antaa rahaa vain työtä vasten. Ja jos ei ole heille sopivaa työtä tarjolla (esim. heikon koulutustason vuoksi), he voivat hakeutua sellaiseen maahan, jossa voivat tehdä työtä.

      • Aavikon.filologi.cc

        "Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena. "
        Kovin on herkällä ilmiantokynnys taas jälleen kerran. Joko faktatkin ovat täällä kiellettyjä?

        "Tuomiojan sekoilu sisältyy ajatukseen maahanmuuton hyödyistä pitkällä aikavälillä."
        Maahanmuuton hyödyt tulevat esille nimenomaa pitkällä aikajänteellä. Hyöty näkyy BKT:ssa vasta, kun maahanmuuttaja on kotoutunut, tehnyt pitkän työuran ja kasvattanut lapsensa uusiksi työntekijöiksi.

        Totta on, että 2015 maahanmuutotulva aiheutti häiriöitä sekä Suomessa että Ruotsissa. On kuitenkin kovin ennenaikaista väittää, että 2015 maahan tulleet pakolaiset työllistyvät niin taikka näin. Aikahan sen totuuden näyttää.

        Tiedämme kaikki, että valssiin tarvitaan kaksi. Myös työnantajalla on oltava halu työllistää maahanmuuttaja, muuten hän ei työllisty. Ei maahanmuuttaja pelkillä työhaluilla yksin työllisty, vaikka eduksi se toki on.

        On kovin surkeaa ja kovin nilkkimäistä, että vastineitani poistetaan. Onko Neuvostovallan 30-luvun ilmiantomentaliteetti pesiytynyt tänne ihan pysyvästi ja onko lapsellinen kiusanteko todella noin ihanaa. Surkeaa ja säälittävää se ainakin on. ;)))


      • Olisiko.niin.että
        Aavikon.filologi.cc kirjoitti:

        "Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena. "
        Kovin on herkällä ilmiantokynnys taas jälleen kerran. Joko faktatkin ovat täällä kiellettyjä?

        "Tuomiojan sekoilu sisältyy ajatukseen maahanmuuton hyödyistä pitkällä aikavälillä."
        Maahanmuuton hyödyt tulevat esille nimenomaa pitkällä aikajänteellä. Hyöty näkyy BKT:ssa vasta, kun maahanmuuttaja on kotoutunut, tehnyt pitkän työuran ja kasvattanut lapsensa uusiksi työntekijöiksi.

        Totta on, että 2015 maahanmuutotulva aiheutti häiriöitä sekä Suomessa että Ruotsissa. On kuitenkin kovin ennenaikaista väittää, että 2015 maahan tulleet pakolaiset työllistyvät niin taikka näin. Aikahan sen totuuden näyttää.

        Tiedämme kaikki, että valssiin tarvitaan kaksi. Myös työnantajalla on oltava halu työllistää maahanmuuttaja, muuten hän ei työllisty. Ei maahanmuuttaja pelkillä työhaluilla yksin työllisty, vaikka eduksi se toki on.

        On kovin surkeaa ja kovin nilkkimäistä, että vastineitani poistetaan. Onko Neuvostovallan 30-luvun ilmiantomentaliteetti pesiytynyt tänne ihan pysyvästi ja onko lapsellinen kiusanteko todella noin ihanaa. Surkeaa ja säälittävää se ainakin on. ;)))

        Huonot ja ala-arvoiset tekeleet poistuvat.


      • Aavikon.huumoria
        Olisiko.niin.että kirjoitti:

        Huonot ja ala-arvoiset tekeleet poistuvat.

        "Huonot ja ala-arvoiset tekeleet poistuvat."

        Nauretaan yhdessä. Siehän ootki huumormiehii, sie leikkii haastat totena.;)))


      • ei.naurata
        Aavikon.huumoria kirjoitti:

        "Huonot ja ala-arvoiset tekeleet poistuvat."

        Nauretaan yhdessä. Siehän ootki huumormiehii, sie leikkii haastat totena.;)))

        Ihminen (joka hädin tuskin osaa kirjoittaa) kutsuu itseään filologiksi perusteettomasti.
        Ei faktoista huolimatta myönnä virhettään. Inttää vastaan, vaikka Kotus näyttää hänen olevan väärässä. Tarjoaa omia näkemyksiään faktoina huolimatta siitä, että on juuri tullut jauhotetuksi.
        Jossakin on suuresti vikaa.


    • Aavikon.kotouttaja

      Kun katsomme haittamaahanmuuttajia unohdamme jo vuosikymmeniä riesanamme olleet mannet.

      Siinä on malliesimerkki kotouttamisesta, ja kuinka se epäonnistuu siihen pumpatuista hulvattomista rahasummista huolimatta.

      Moku-teollisuuden kannalta tosin se on kaikkein tuottoisinta. Ilman toimenpiteitä sopeutuva, kotoutuva ja työllistyvä mamu on hyödytön, paras on sellainen joka pysyy sopeutettavana, kotoutettavana ja työllistettävänä koko ikänsä.

      Siinä syy somaleiden ja muun kehittymättömän aineksen maahanhaalaamiselle.

      Kylmä ja sydämetön bisnes.

    • puheetjateot

      Takavuosina demarit aina vaalien alla laittoivat terveydenhuoltoa kuntoon vimmatuilla lupauksilla. Vanhukset yritti Viron kylpylöistä hakea apua sairauksiinsa. Siellä kyselivät Suomen terveydenhullosta ,kun monisairaat vanhukset jäivät kotimaassa ilman apua. Silloin heräsin tekojen ja lupausten väliseen kuiluun demareiden politiikassa.

    • ainasekoitetaan

      "Pakolaiset" ja maahanmuuttajat.
      Se on älyllistä epärehellisyyttä.

    • Jfjfjdjdjdjdjd

      Ruotsin taloudellinen menestys johtuu siitä että nämä ymmärsivät pysyä eurosta erossa.....samassa kastissa on myös Norja ja Sveitsi..

      Tuomioja klassinen on vain niin EUvostoliiton väriset lasit päässä ettei se kykene sanomaan tosiasioita.

    • Aavikon.sensei

      Japanissa on ilmeisen hyvin onnistuttu kotouttamisessa, ja toisinpäin, japanilaisia ei ilmeisesti tarvitse kotouttaa sukupolvien ajan.

      Kädelliset ovatkin sitten toinen juttu...

    • sekovaara

      Taitaa olla ylläpidossa vihervassarikopla sensuroimassa.Harjoittelevat jo,kun saadaan vassarivetoinen hallitus,niin kaikki maahanmuuttajia arvostelevat asiat/jutut poistetaan.

    • eläkkeelle

      Olisiko Tuomiojan aika siirtyä noudattamaan Jaakonsaaren, Kääriäisen ,Salolaisen,Pekkarisen jne . esimerkkiä

    Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      271
      9047
    2. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      15
      2826
    3. Siis oikeasti S... En ymmärrä...

      Oletko se sinä joka täällä kaipailee? Kaikki täsmää.
      Ikävä
      56
      2076
    4. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      356
      1847
    5. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      79
      1798
    6. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      1789
    7. Onneksi olkoon sait mut vittuuntumaan

      Sapettanu koko helvetin päivän.
      Ikävä
      39
      1749
    8. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      153
      1744
    9. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      160
      1704
    10. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      8
      1701
    Aihe