Jehovan turmeltuneisuus

Anonyymi

än on tehnyt syntiä.

Sydän hakkaa niin lujaa, että Maria pelkää sen tulevan ulos rinnasta. Kurkkua kuivaa, henki salpautuu. Hän juoksee Lapin maisemien halki ja on varma, että kuolema koittaa ennen kuin hän ehtii kotiin. Hetkenä minä hyvänsä joku ajaa autolla hänen ylitseen tai tapahtuu jotain muuta kamalaa.

–Antakaa anteeksi, olen tehnyt hirveää syntiä, Maria hokee vanhemmilleen kotiin päästyään.

Tyttö oli katsonut kaverinsa luona Pikku Kakkosta televisiosta ja pelkäsi joutuvansa helvettiin. Muun muassa televisio, tanssiminen, meikkaaminen, musiikki ja kilpaurheilu olivat vanhoillislestadiolaispiirissä syntiä. Mikäli niitä harhautui harrastamaan, piti katua ja pyytää anteeksi. Jos kuoli niin, ettei ollut ehtinyt pyytää anteeksi syntejään, helvetin tuli odotti.

–Helvettiin joutumisen pelko oli läsnä elämässäni koko ajan, olin kauhusta kankeana aamusta iltaan. Aina piti tavoitella jotakin, olla parempi uskovainen, pyytää enemmän anteeksi, katua ja kärsiä entistä kovemmin. Sitä pohjatonta pelkoa ja ahdistusta on vaikea edes kuvailla, Maria sanoo.

Jehovan todistajista parikymppisenä eronnut helsinkiläinen Ben Kalland, 60, tunnistaa myös pelon lapsuudestaan.

–Muistan karmaisevia kuvia Harmagedonista, lapsille tarkoitetusta Jehovan todistajien paratiisikirjasta. Se oli aika järkyttävää katseltavaa 5-vuotiaalle.

Lisäksi Kalland muistaa demoneilla pelottelun. Demonit asuivat joissakin esineissä tai tavaroissa ja saattoivat tulla esiin milloin tahansa.

–Muistan, kun eräs Jehovan todistaja poltti taulun, koska siinä asui hänen mukaansa demoni, Kalland kertoo.

Teini-ikäinen Laura istuu kirkon penkillä ja pohtii, että hänen pitäisi vain kuolla pois. Hän on järkyttävän syntinen ja paha ihminen, sillä hän on harrastanut itsetyydytystä. Kaikki mormonit tietävät, että se on todella suuri synti. Lauran pitäisi tehdä parannus ja kertoa tästä kauheasta asiasta seurakunnan johtajalle. Hän ei kuitenkaan kehtaa kertoa, vaan rankaisee itseään syömällä niin vähän kuin mahdollista.

–Minulla oli todella huono omatunto ja häpesin suunnattomasti. Ihme, ettei minulle kehittynyt syömishäiriötä silloin, entinen mormoni Laura, 27, muistelee nyt.

12-vuotiaana mormonit alkavat käydä seurakunnan johtajan puhuttelussa vähintään kerran vuodessa. Laura muistaa elävästi, miten kiusalliselta tuntui, kun keski-ikäinen mies kyseli hänen käsityksestään seksistä ja uskonnosta sekä tarkkoja yksityiskohtia hänen elämästään.

Samankaltaisia kokemuksia on myös nykyään Nurmijärvellä asuvalla entisellä Jehovan todistajalla Hanna-Mari Heikkisellä, 41. Heikkinen erosi Jehovan todistajista 18-vuotiaana. Sitä ennen ”vanhimmat” eli kolme keski-ikäistä miestä kuulusteli häntä esiaviollisen seksin harrastamisesta.

–Ulkopuolisen silminhän se on ihan absurdi tilanne, että minä, teinityttö, istun kolmen vieraan miehen kanssa keskustelemassa seksielämästäni, Heikkinen pohtii.
Heikkinen otti kasteen 11-vuotiaana. Jehovan todistajien mukaan vesikastetta vaaditaan kaikilta niiltä, jotka haluavat luoda suhteen Jehova Jumalaan.

–Lapsuudestani jäi kyllä traumoja, ja syviä sellaisia. Olimme ystäväni kanssa niin aivopestyjä, että otimme kasteen 10- ja 11-vuotiaina. Miten sen ikäisillä lapsilla muka riittää arviointikyky tuollaiseen ratkaisuun?

Kalland otti Jehovakasteen 13-vuotiaana ja on jälkeenpäin katunut sitä. Häntä ei olisi kartettu yhteisöstä erotessa, jos hän ei olisi kastetta ikinä ottanutkaan.

–Isosiskoni oli kuitenkin ottanut kasteen myös 13-vuotiaana, joten paineet olivat kovat, vaikka kukaan ei suoraan minua pakottanutkaan. Se oli hölmö virhe, Kalland sanoo.

Toinen asia, mitä Kalland ei muistele mielellään, on ovelta ovelle tehtävä kenttätyö.

–En koskaan nauttinut siitä, vaikka olisi ”kuulunut” nauttia. Kenttätyö oli minusta hirveän noloa pakkopullaa. Tunsin syyllisyyttä, Kalland kertoo.

Mies muistaa olleensa 7-vuotias, kun soitti ensimmäisen kerran itse ovikelloa. Hän toivoi aina, ettei kukaan tulisi avaamaan. Kerran oven avasi Kallandin musiikinopettaja, joka ei ollut tiennyt pojan uskonnollisesta taustasta.

–Se oli kamala, häpeällinen hetki. Sen jälkeen opettaja otti minut silmätikukseen koulussa ja alkoi pilkata minua. Tuolloin, 1970-luvulla, asiaan ei puututtu, vaikka nykyään se varmasti olisi täyttänyt koulukiusaamisen kriteerit.

Myös Heikkinen muistelee kenttätyötä kauhulla.

–Rukoilin, ettei ketään olisi kotona.

Vanhoillislestadiolaiset, mormonit tai Jehovan todistajat eivät saa harrastaa esiaviollista seksiä, minkä vuoksi naimisiin mennään usein hyvin nuorina.

–18-vuotiaasta saakka minua yritettiin parittaa samaan uskontoon kuuluvalle miehelle. Painetta löytää joku tuli joka suunnasta ja se oli todella ahdistavaa. Koin, etten saanut tehdä omia päätöksiäni ja olla sellainen kuin olin, Laura sanoo.

Mormonit ja Jehovan todistajat ovat suopeampia ehkäisyn käytön suhteen avioliitossa, mutta lestadiolaiset eivät hyväksy ehkäisyä lainkaan, minkä vuoksi lapsia syntyy yleensä paljon.

22

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Iltalehden neljännesvuosittainen pienten uskontokuntien herjauskampanja. Taitaa toimittajakunnassa olla oikein uskontojen uhri- aktiivi. Ihmetyttää tosin se, että lehden päätoimittaja antaa julkaista säännöllisesti tällaisia tunteisiin vetoavia kertomuksia joiden todellisuuspohja on kyseenalainen ja tiedot saadaan yksinomaan sellaisilta ihmisiltä joiden taustalla on oman elämän hallinnan ongelmia ja haluavat syyllistää muita omista vastoinkäymisistään. Se että itse kapinoi yhteisönsä sääntöjä vastaan on ihmisen oma ongelma. Pitäisikö muiden joustaa tällaisten etuoikeuksia vaativien edessä?

      Iltalehti voisi vähän ryhdistäytyä uutisointinsa kanssa. Myötähäpeä lehden puolesta on vahva.

      • Anonyymi

        Myötähäpeä Jehovantodistajien puolesta on vahva.


      • Anonyymi

        Lehtien toimituksissa saisi olla useampiakin uskontojen uhreja tai muuten aiheeseen perehtyneitä. Lahkojen ja kulttien sairaat tekemiset pitää tuoda päivänvaloon niitä varten, jotka saattaisivat olla kiinnostuneita liittymään, tai eivät tiedä, millaisessa porukassa ovat mukana.

        Paatuneita mainosvaltuutettuja jutut eivät toki hetkauta. Luitko juttua edes, vai kommentoitko lonkalta?


      • Anonyymi

        Ai että Beetlin torollitehaasta päivää?
        Ei kukaan täysipäinen muuten noin kirjoita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Myötähäpeä Jehovantodistajien puolesta on vahva.

        myötä häpeä kun maa tuollasia päällään kantaa .kun Jehovat.


    • Anonyymi

      Hmmm. . .onko se etuoikeus vai härski vaatimus jos vaatii ihmisoikeuksia noudatettavaksi lahkossa?

      • Anonyymi

        jehova jos ei kommettiin vastaa se on myötymisen merkki.tyytyy päätökseen.


    • Ai Pikku kakkosen ronkkimisesta... eiku katsomisesta oli kyse. Minä ajattelin että pippelin ja pimnmpin kanssa puuhastelusta, ns. lääkärileikistä, oli kyse.

    • Anonyymi

      Anonyymi 12.8.2019 14:16

      "Lehtien toimituksissa saisi olla useampiakin uskontojen uhreja"

      -Niinpä.
      Paikallislehtien toimituksissa on on itse asiassa hämmästyttävän usein, lahkon pienuuteen nähden, jehovantodistajia toimittajina. Silloin paikallislehdessä on esim. kolmannessivun artikkeli, että juuri nyt tehdään paikallisella valtakunnansalilla remonttia.
      Remontintekijää haastatellaan, ja on varottava kehumasta itse vartiotorniuskontoa, mutta valtakunnasalilla olemisesta on pyrittävä luomaan myönteinen mielikuva. (esim. pedofiileista ei kerrota).
      ------------------
      Anonyymi 12.8.2019 13:16

      " toimittajakunnassa olla oikein uskontojen uhri- aktiivi. Ihmetyttää tosin se, että lehden päätoimittaja antaa julkaista säännöllisesti tällaisia tunteisiin vetoavia kertomuksia joiden todellisuuspohja on kyseenalainen"
      -Jehovantodistaja ei saa tuntea myötätuntoa. Hänen tulee kehua lahkotyön tekemistä.
      Uskontojen uhreista on kirjoitettu tutkimuksia. Lukeman, anonyymiseni. Kirjastostasi löydät montakin. Pyri muuttamaan lahkosi niin, ettei Uskontojen uhrien tuki ry:tä tarvittaisi. Jehovantodistajat tuottavat sen suurimman asiakasryhmän.

      "taustalla on oman elämän hallinnan ongelmia ja haluavat syyllistää muita omista vastoinkäymisistään."
      Kerroapa tarkemmin tutkimusmenetelmästi, kun olet tuloksestakin kertomassakin.

      " Se että itse kapinoi yhteisönsä sääntöjä vastaan"
      -Todistaja ei saa sääntöjä kertoa rakkauspommitus-värväystyössään.

      " Pitäisikö muiden joustaa tällaisten etuoikeuksia vaativien edessä?"
      -En joustamiseen ota kantaa, mutta jotta tietäisit, niin kristittyjen parissa kuullaan, autetaan, annetaan rakkautta ja apua.
      Tuomitsemisen erityisuskonto onkin juuri vartiotorniuskonto. Jäätelörahojen saanti ei saa vaarntua.

      • Anonyymi

        Anonyymi 13.8.2019 19:31

        " Mikä saa kirjoittelemaan samaa roskaa vuodesta toiseen"
        -Vaikka vartiotorni on roskaa, se ei ole samaa, vaan on tutkittu ja laskettu, että painatuksen alkaessa voimassa olleista opeista on jäljellä 2 - 3, riippuen hiukan miten oppi määritellään.

        " Valehtelun ja herjauksen takana"
        -Niin, kertokaamme ulkopuolisellekin, että vartiotorniuskonnossa valehtelu on vaatimus, sille on oma lahkoslangisanansakin, "teokraattinen sodankäynti". (lieneekö vaikea arvata että käyttötarkoitukseksi määritetty lahkon edun edistäminen).

        " joka haluaa ihmisten toimivan Jumalan tahtoa vastaan"
        -Itse asiassa vartiotorniuskonto kieltää koko Jumalan.
        Esim. Joh. 1:1 ilmoittaa "Sana oli Jumala" elikkä Jeesus oli Jumala.
        Vartiotorni vannottaa kannattajiaan, että Jeesus on sanottava enkeli Mikaeliksi.


    • Anonyymi

      Jehovathan on CIA:n rahoittama ja ohjaama tiedusteluorganisaatio ympäri maailmaa. Herkkäuskoiset ihmiset on saatu ns. kaksoisvärvätyiksi, eli luulevat palvelevansa jotain muuta instanssia mitä todellisuudessa tekevätkään. Vanha klassinen systeemi mutta toimii hyvin aina.

      • Anonyymi

        Satusedät jälleen ahkerina. Valehdellen kaikenlaista pahaa. Matt. 24:11.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Satusedät jälleen ahkerina. Valehdellen kaikenlaista pahaa. Matt. 24:11.

        Ei täällä kauaa tarvitse pyöriä kun oppii valehtelun eli teokraattisen sodankäynnin. Ja sen oppii jehovantodistajilta ja erityisesti heidän tiedottajiltaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Satusedät jälleen ahkerina. Valehdellen kaikenlaista pahaa. Matt. 24:11.

        kirous painaa päälle jehovan lahkoa.ilmankos kaikki Jehovalla mätänee.


    • Anonyymi

      toukat jehovan perustuksia.jo nakertaa.

    • Anonyymi

      mitäs kristille raamattu sanoo.kaikki ne jotkauskaltavat uskoa tai opetaa mitään muuta herramme.jeesuksenkristuksen ruumiin ja veren sakramentistä tai kasteestatai ripistä.avioliitosta tai muista kirkon pyhistä sakramenteista kuinmitä pyhä kirkko saarnaa ja opettaa me sidomme ijänkaikkisen kirouksen siteillä. Jehovalla on kirous päällä.nyt kannattaa haistaa ei maistaa ehtoollinen.nopiaan

      • Anonyymi

        joko jehova lahkolaisilla järki pelaa.palvelette mätää lahkoa.jolla ei ole tulevaisuutta.


    • Anonyymi

      tais männä luukurkuun kun jehovaa vietään kuin pässiä narussa.

    • Anonyymi

      aina parempi kun jehova pysyykin hiljaa.ei totuus unohu.

    • Anonyymi

      miljoonien ihmisten veri huutaa.taivaasta kostoa jehovan lahkolle.joka on kauheimmalla tavalla.vainonnut.kituttanna..kiusannut.lähimmäisiään.vain sen tähten etteivät he ole voineet uskoa.niitä harhaoppeja.joita jehovan lahko on täynnä.

    • Anonyymi

      nostakaa syyteitä lahkon johtoa vastaa.heidän käytöksestä.avatkaa sananen arkkunne.

    • Anonyymi

      Paljon viljellään lihan tekoja syntisten ihmisten keskuudessa seurakunnissakin ja vanhinten koskemattomuuden tähden he voivat viljellä niitä vapaasti!
      Olen miettinyt, mistä se johtuu?
      Menee vuosia, enen kuin saavuttaa vanhimman aseman seurakunnan edessä. He sopeutuvat myös pikku hiljaa kaikkiin epäkohtiin investoituaan niin paljon ja saadakseen jotain hyötyä siitä.
      Heidän moraalittomuutensa johtuu vain epätäydellisyydestä ja silloin voi osoittaa armoa, varsinkin kun vetää esiin daavideita ja muita huorintekijä-tappajia, jotka saivat jatkaa asemassaan.
      Tavallinen olisi tapettu lain mukaan.
      Näin toimii oikeudenmukainen JHVJ!
      Entä ne turhat lupaukset, jotka ovat aina juuri tavoitettavissa, kun ponnistelee ihan hiukan enemmän ja antaa sen viimeisenkin pisaran itsestään?
      Kuinka turhautuneeksi se tekee ihmisen vuosien kuluessa? Siunausten siirto ja sama syyttely: odotit oikeaa asiaa väärään aikaan! Oma syy, kun olit tyhmä! Ilmaiset uskon puutetta!
      Luetaan kerran toisensa jälkeen rivouksia ja murhaa, orjuutta ja toisten alas painamista hierarkiassa. Tottahan sitten toimii samoin!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe