Oletko ollut kiusattu?

Anonyymi

Tuli tuosta toisesta keskustelusta mieleen. Oletko ollut koulu- tai työpaikka kiusattu? Miten selvisit tilanteesta ja onko se vaikuttanut myöhempään elämääsi?

Itseäni kiusattiin koko ylä-asteen ajan. Luokkajärjestyksessä tällainen herkkä yksinäinen susi ei oikein istunut mihinkään muottiin, mikä johti sanalliseen ja fyysiseen kiusaamiseen. Kerrankin silmäni olivat muurautuneet umpeen hakkaamisen jäljiltä. Niitä yritin sitten lumella painaa, ettei kotona kukaan huomaisi, ja loppupäivän piilottelin omassa huoneessa.

Koulukiusaamisella on ollut iso vaikutus itsetuntooni ja persoonallisuuden kehittymiseen. Tässä oli pitkä jakso välissä, että ylireagoin kaikkiin ärsykkeisiin. Piti ikään kuin olla koko ajan taisteluvalmiudessa, ettei vaan joudu uudelleen kiusatuksi. Suurin apu minulle oli psykoterapiasta asian käsittelemisessä. Nyt siitä on kulunut jo useampi vuosi. Olen hakeutunut uudestaan kallonkutistajan juttusille, sillä olen huomannut persoonassani vieläkin olevan epävakautta.

22

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyllä kiusaamisen kohteeksi joutuminen näyttää jättävän syvät jäljet.

    • Anonyymi

      On mua aina yritetty kiusata, mutta olen aina ottanut sen niin, että ovat kateellisia ja olen ignoorannut heidät. Ei vaikutusta mun elämään, tiedän että kiusaajalla on itsellään paska olla ja purkaa sitä muihin, koska ei koskaan saanut lapsena kunnon kasvatusta. Säälittävät vanhemmat, tekee säälittäviä lapsia.

    • Anonyymi

      He, jotka koulun pihalla aikoinaan toisia kiusasivat ja hakkasivat, joutuivat myöhemmin Keravan tiilitalohotelliin...

    • Anonyymi

      Lesbot kiusaa ja lutkat.
      Olen herkkä erilaisiudelle.

      Alkoholistit ja laiskat liian haastavia elämäntilanteessa
      Paljon on oppimista.

    • Joo, mutta ollutta ja mennyttä. Nyt eletään eteenpäin. :)

    • Anonyymi

      Totta nää puhut aihe vaati siis vastauksen.

      Naiset muuten normaalit on totella mieluisia miehelle.

    • Anonyymi

      Olisi varmaa raumasykolokin paikka.....;)

    • Juu kyllä, koko yläasteen ajan, yhden pojan ja hänen kavereidensa toimesta. Mutta asiasta olen jauhanut näillä sivuilla ihan tarpeeksi :) Mutta jos ajattelen positiivisen kautta; ehkä siksi olen osannut olla valikoiva miesten suhteen. Suhteita on ollut vähän, mutta ovat olleet pitkäaikaisia. "Haistan" vastakkaisesta sukupuolesta kiusaajat ja heitä en päästä elämääni. Jonkun silmissä se varmaan näyttäytyy ylpeytenä, viileytenä ja torjuvaisuutena, kylmyytenäkin. Jokainen mua lähestyvä mies (vaikka olisi tärkeä työtuttavuus) on epäluuloja herättävä huijari, kunnes osoittaa olevansa jotain muuta :) Naisiin luotan ihan eri tavalla.

      • Meidän koulussa ainakin tytöt oli niitä pahimpia kiusaajia. Tosin toisia tyttöjä lähinnä kiusasivat.


      • pitkätukka-68 kirjoitti:

        Meidän koulussa ainakin tytöt oli niitä pahimpia kiusaajia. Tosin toisia tyttöjä lähinnä kiusasivat.

        Meidän luokalla tytöt olivat enemmän sellaisia hiljaisesti hyväksyviä. Naureskelivat ja olivat hyvää pataa poikakiusaajien kanssa. Paitsi sitten myöhemmin yksi isokokoinen tyttö alkoi mun kaveriksi ja puolustaa mua ja siihen kiusaaja sitten lopulta lopetti, neljän vuoden jälkeen.


      • Minusta se on hieno juttu, että on kasvanut sellainen tietoisuus tuo on väärin.

        Annan kyllä sellaisen saarnan ettei erehdy toistamiseen.


    • Anonyymi

      Kyllä yritettiin kiusata. Tulin ala-asteelle uuteen kouluun ja kaikki katso että mikä tuo on ja pari tyyppiä alko heti kiusaa, yhtä vedin nyrkillä naamaan ja yhtä potkasin niin että siltä lähti taju. Sen jälkeen kieltämättä tytöt tykkäsi ja olin tytttöjen kans enemmän tekemisis kun poikien vaikka sain poika kavereitakin paljon. olin hyvä urheilija, olin päätä muita pidempi ja voimakkaampi. Urheilussa olin hyvä jaliksesa ja pesiksessä ja sain suosiota. Vastustajat katso mikä kummajainen olin kun löin 14 kunnaria koulujen välisissä pesi matseissa ja voitettiin mestaruus ylivoimaisesti 5-6 luokalla.

      • Anonyymi

        Olen ollut koulukiusattu peruskoulun ensimmäisestä päivästä alkaen kaikissa muissa koulutuksissani paitsi avoimessa yliopistossa ja ammattikorkeakoulussa vasenkätisyyden takia. Ensimmäisenä peruskoulupäivänä Jaana päätti, että jätetään meikä ulkopuoliseksi, mikä jatkui koko peruskoulun ajan. Sama olisi ollut lukiossakin, jos olisin aloittanut heti peruskoulun jälkeen.

        Myöhemmin toisen asteen koulutuksissa sama jatkui sekä opiskelijoilta että opettajilta.


      • Anonyymi

        Mua kiusattiin kans mutta olin hyvä urheilussa, uinnissa voitin mestaruuksia ja pesiksessa 3 kultaa ja myöhemmin liityin valtakunnaliiseen pesi seuraan ja voitin 2 kultaa. Maastojuoksussa yläasteella sain 2 kultaa. Tytöt kehui mutta pojat oli kateellisia koska olin hyvä ja ne kiusasi ja pari kertaa hakkasin yhden ja toinen oli 2 kuukautta sairaalassa. Sen poijan vanhemmat tuli ja haukkui mua ja löin sen äitiä pesis mailalla jalkaa ja se joutu knas sairaalaan. Eivät sen jälkeen yrittäneet kiusata. Asuin lastenkodissa juuri silloin. En ollut mikään rikollinen vaan hakkasin kyllä kiusaajat.


    • Anonyymi

      Olen ollut koulukiusattu, opettajan taholta.
      Ensimmäisen ja toisen kouluvuoteni sama opettaja teki minulle helvetiksi. Kouluun meno oli tuskaa ja ahdistusta, ja ensimmäisen kerran mietin itsemurhaa seitsemän vuotiaana. Vihasin tätä opettajaa (nainen, minä tyttö) ja suunnittelin jopa tappavani hänet.
      Tästä mukavasta ensikosketuksesta kouluun sain inhon ja vastenmielisyyden koulua ja opiskelua kohtaan. Vasta murrosiän jälkeen motivaatio opiskeluun normalisoitui, ja olenkin sen jälkeen kouluttautunut suht. pitkälle. En tiedä mikä minussa tuota opettajaa ärsytti, mutta silmätikuksi jouduin heti. Minua nimiteltiin, tehtiin naurunalaiseksi, mitätöitiin ja poljettiin alimpaan suohon. Ihme kyllä oppilaiden taholta en koskaan ole joutunut kiusatuksi, vaan minulla oli kavereita koulussa sekä kotona.
      Mainittakoon että tämä opettaja oli "harras uskovainen", ja rääytti harmoonia ja ulisi virsiä luokan edessä kaula punaisena. Nyt lähinnä huvittaa koko akka.

    • Se oli niin pientä ja satunnaista, ettei se muhun ainakaan mitenkään vaikuttanut. Lisäks soittajapojilla riitti vientiä.

    • Anonyymi

      olen ja olen edelleen työpaikkakiusattu eli minimaalinen palkka ja vaikutus olen köyhä ja eikä varaa ostaa mitään ja raskaita orjan töitä ja pieni niin pieni kuin mahdollista onkaan palkkani voiko edes palkaksi sanoa voi voi lisää liksaa

      • Eipä oma palkkakaan päätä huimaa, mutta ainakin mieluista työtä. Olen siis toimistorotta.


    • Anonyymi

      Olen. Tytöt ja pojat kiusasivat. En ole koskaan seurustellut ja ikää 35v. En ole edes halannut tyttöjä. Kyllä se jättää jälkensä.

    • Anonyymi

      Kaikki te kiusaajat. Miettikääs jos oma tyttärenne saisi kuulla kaikki haukut ja navanalusjutut jotka uhreillenne soitte. Sillähän on tämä kaikki vielä edessä.

      • Anonyymi

        Oma tyttärenne ?? Onko kiusaajilla tyttäriä tai poikia ? Kun eivät kiusaajat kuitenkaan ole löytäneet ketään elämänkumppanikseen. Vai löytyykö Konnunsuolta tai Pelsonsuolta naisia ?


    • olen täällä kiusattu että aikuiset ihmiset vielä kehtaa. en koulussa ekalla yritettiin mutta ilmoitin heti opelle, loppu seinää ja sellainen tehoaa.

      Kuitenkin aina sitä yritetään ja suosin että ottaa yhteyttä ylläpitoon ja viranomaisiin jos ei lopu aina puolustaa saa kuin käyttäytymällä järkeä.
      Huonoa käytöstä aikuisilta on vaikea ymmärtää toinen käskee olemaan hiljaa ja toinen henkisesti hakkaa sellainen kimppa kiusaaminen tapahtunut.

      Sitten syyllistetään minua uhria tilanteesta ja vedotaan mielipide eroihin mutta kuin olen sanonut koulukiusaajallakin on mielipiteensä mutta ei se oikeuta kiusata ja kyllä sellainen kiusaaminen sattuu ja pistää avautuu koska sitä käsittelee niin kauan kun yli päääsee,Koska se juurikin käy henkisesti todella paljon.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2451
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1968
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1948
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      88
      1759
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1200
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe