monet ei syö pizzan reunuksia ajattelevan sen olevan tyhmää ja rahvaan omaista
heiltä puuttuu itse tuntoa ja selkärankaa
pizzan syönti
19
468
Vastaukset
- Anonyymi
Reunathan on sitä parasta täytteiden lisäksi - rapeaa ja makua.
Monet finskit ovat unohtaneet esim. lettujen tai paistettujen kananmunien rapeat, pitsiset reunat ja kuinka hyvää ne ovatkaan. Kunnon leivässäkin parasta on rapea kuori.- Anonyymi
Jep. Olen täysin samaa mieltä. Ja mulla on ainenkin niin kova nälkä että syön kuoret kans. 🙂 Perhepitsasta menee helposti 3/4. 😃
- Anonyymi
Jos haluan leipää, syön leipää. En pizzaa.
- Anonyymi
Jätän reunat syömättä siksi, etten jaksa syödä kokonaista pizzaa ja toiseksi, reunoissa on joskus tosi kitkerää tomaattipyrettä.
Kun teen kotona pizzaa, syön tietysti reunatkin, koska laitan juustoa myös reunoihin ja sitten reunat ovat tosi hyvää. - Anonyymi
Nykyään maailmalla pizzerioissa annetaan automaattisesti dippi, johon reunapalat voi dipata. On ihan järkevää myös ruokahävikkiä ajatellen. Ehkä joskus Suomessakin saavutetaan tämä sivistyksen taso.
- Anonyymi
Mutta jollei jaksa syödä kokonaista pizzaa on järkevää jättää reunat syömättä. Nehän on vain vehnää, ei edes oikeaa ravintoa vaan höttöhiilaria. Jätän aina reunat syömättä, paitsi kotona tehdystä pizzasta, mikä nyt muutenkin on ihan parasta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mutta jollei jaksa syödä kokonaista pizzaa on järkevää jättää reunat syömättä. Nehän on vain vehnää, ei edes oikeaa ravintoa vaan höttöhiilaria. Jätän aina reunat syömättä, paitsi kotona tehdystä pizzasta, mikä nyt muutenkin on ihan parasta.
Pitsasta voi syödä useamman kerran, pakkoko sitä on ähistää kaikkea kerralla.
Vinkiksi: pienemmät pitsapalat mahtuvat paistinpannulle, siinä kun kuumentaa, niin pohjan rakenne säilyy hyvänä ja pitsa lämpiää suht nopeasti. Toinen lämmitystapa on tietysti mikroaaltouuni jos nopeasti pitää pitsanjämät lämmittää.
Reunojen syömättä jättäminen on tarpeetonta HAASKAUSTA. Kaikki ruoka on tarkoitettu syötäväksi. Vain KERMAPERSEET haaskaavat ruokaa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Pitsasta voi syödä useamman kerran, pakkoko sitä on ähistää kaikkea kerralla.
Vinkiksi: pienemmät pitsapalat mahtuvat paistinpannulle, siinä kun kuumentaa, niin pohjan rakenne säilyy hyvänä ja pitsa lämpiää suht nopeasti. Toinen lämmitystapa on tietysti mikroaaltouuni jos nopeasti pitää pitsanjämät lämmittää.
Reunojen syömättä jättäminen on tarpeetonta HAASKAUSTA. Kaikki ruoka on tarkoitettu syötäväksi. Vain KERMAPERSEET haaskaavat ruokaa.Juuri näin. Koko pizza tulee syötyä en jätä reunoja ellei sitten ole täysin palaneet, jota harvemmin näkee tosin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Pitsasta voi syödä useamman kerran, pakkoko sitä on ähistää kaikkea kerralla.
Vinkiksi: pienemmät pitsapalat mahtuvat paistinpannulle, siinä kun kuumentaa, niin pohjan rakenne säilyy hyvänä ja pitsa lämpiää suht nopeasti. Toinen lämmitystapa on tietysti mikroaaltouuni jos nopeasti pitää pitsanjämät lämmittää.
Reunojen syömättä jättäminen on tarpeetonta HAASKAUSTA. Kaikki ruoka on tarkoitettu syötäväksi. Vain KERMAPERSEET haaskaavat ruokaa.Juuri näin!
- Anonyymi
Älä skagaa,skruudaa gutaa lättyy!!
- Anonyymi
Tekisi nyt mieli mennä keskustaan syömään orpoja pizzan reunoja joita ihmiset ovat jättäneet orvoiksi.
Tälläiset jämät maistuisivat.- Anonyymi
Onneksi minulla on sentään nyt keksimistä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Onneksi minulla on sentään nyt keksimistä.
Kaurakeksimistä.
- Anonyymi
Eikö ne olekaan sitä varten että voi pitää niistä kiinni kun syö käsin? Itse olen ravintolassa heittänyt lihavimpien lautasille kun kuolaavat toisten lautasia.
- Anonyymi
Joo pizzan reunoista pidetään kiinni, kun syödään käsin. Ei niitä ole tarkoitettukaan syötäviksi. Harvassa pizzeriassa pohjataikina on edes niin hyvää, että reunoja ihan ilokseen söisi. Mulla on hyvä pizzapohjaohje, niin että mun pizzasta ei jää hukkapaloja.
- Anonyymi
Keskustassa on kaikki herkku täyte nam nam!
"Markkina" pyrkii tekemään suomalaisistakin paitsi lihavia, niin myös ruuan tuhlaajia ja pois heittäjiä.
Mikäs sen tuottavampaa?Jääkaappiin oli jäänyt pari taikinapalloa, joiden kohoamisaika oli 96h. Tein niistä kaksi 30 cm napolilaistyylistä kantarellipizzaa. Pohjalle 3 rkl tomaattikastiketta, sen päälle 5 ohutta siivua mozzarellapallosta, niiden päälle kaksi kourallista tuoreita kantarelleja ja lopuksi ripaus parmesaaniraastetta. Pizzojen paistoaika noin 2 minuuttia, reunat kohosivat loistavasti ja ottivat hyvin leopardipilkkuja kuumasta tulesta. Viimeistely basilikanlehdillä ja pestolla terästetyllä hyvällä oliiviöljyllä.
En ole koskaan syönyt niin hyvää pizzaa. Kantarellit toivat oman herkän ja aromikkaan maun, jonka täydensi pehmeä ja erittäin aromikas pohja, joka oli varmaankin kehittänyt makua pitkästä kohottamisesta. Olisi ollut synti jättää syömättä herkulliset reunat. Jos ne ei mahdu vatsaan niin pitää tehdä pienempiä pizzoja ja jos pelkää vehnäjauhopohjaa niin pitää siirtyä muhennosruokiin, jossa on pelkkiä pizzatäytteitä.
Sen mitä olen huippupizzakokkeja vähän seuraillut (Dokumenteista, esim. Netflixin Chef's Table: Pizza) niin taikinan ja pohjan teon opettelu on ensiarvoisen tärkeää ja on ottanut monilta vuosia viimeistellä taidot. Ilman kunnollista pohjaa ei voi tehdä huippupizzaa. Huippukokkien pizzoista kannattaa syödä maukkaat reunatkin. Toki sitten on eri asia kaikenmaailman Kotipizzat ja RAX:t, joiden kuivat, kovat ja mauttomat reunat voi jättää syömättä.- Anonyymi
Käsittämätöntä että reunat jätetään syömättä mutta silti sitä samaa pohjaa/taikinaa vedetään naamaan silti, kaapikaa ne täytteet myös siitä pohjan päältä lautaselle ja jättäkää se pohja syömättä.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Martinan uusi poikakaveri
Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu2043085Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.
Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva2391590Laita mulle viesti!!
Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus921442- 881342
Vanhemmalle naiselle
alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e461304Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen
No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.1481206Ajattelen sinua tänäkin iltana
Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin121168Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!
"Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze120992Miehelle...
Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät89912Tuntuu liian hankalalta
Lähettää sulle viesti. Tarvitsen apuasi ottaa koppi tilanteesta. Miehelle meni.44793