Mikä mahtaa vaivata?

Anonyymi

Olen 15-vuotias poika ja mulla on lähiaikoina sattunut kaiken näköistä. Ensin vanhemmat erosivat ja sitten isäni muutti toiselle puolelle maapalloa. Oon sen jälkeen muuttunut paljon agressiivisemmaksi ja surulliseksi niin kuin loogisesti kuuluukin. Mulla on nyt vaa alkanut tulemaan törkeesti stressiä ja välillä mulla tulee niin huono olla että saatan haluta tappaa itseni. Välillä myös ajattelen ettei mun elämässä ole enää mitään ja kaikki on huonosti. Onko tämä normaalia?

5

51

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei ole normaalia haluta tappaa itsensä. Terve ihminen haluaa elää ja synnyttää ja kasvattaa seuraavankin sukupolven.

      15-vuotiaana ei myöskään ole normaalia ajatella, että elämässä ei ole enää mitään. 15-vuotiaana kaikkein parhaat asiat ovat vielä edessä.

      Tarvitsisit apua, mutta mistä sitä nuori saa? Eipä paljon mistäään, mutta voisit ensin olla yhteydessä koulun terveydenhoitajaan.

      Mistä muuten johtuu, että nykyään nuorilla on valtavasti psyyken ongelmia? Nykynuorista kuitenkin lähes jokainen on ollut suunniteltu ja toivottu lapsi. Aineellista hyvää on lapsille ja nuorille enemmän kuin koskaan. Sanoisin, että yksi syy on digikulttuuri ja some, josta puuttuu lämmin, elävä kosketus, myötäeläminen ja ihmisen katse. Onko muuta?

    • Anonyymi

      Murrosikä on myllerrysten aikaa, kun hormoonitoiminta heittelehtii sinne tänne. Kyllä se siitä tasaantuu muutaman vuoden päästä. Nykymaailmassa kuulukin olla vähän vihanen kun on ilmastonmuutosta, avioeroja ja kaikki muutakin ikävää. Kyllä ne panee välillä vatuttamaan keski-ikäsenkin.

    • Hei,

      Hyvä, että kirjoitit tänne! Yhdeltä aikaisemmalta kirjoittajalta saitkin jo hyvän vinkin hakeutua kouluterveydenhoitajalle.

      Et ketonut tilanteestasi kovinkaan paljoa, etkä myös sitä tietävätkö vanhempasi ajatuksistasi ja tuntemuksistasi. Jos eivät vielä tiedä, niin kerro heille niistä. Myös keskustelu ulkopuolisen tahon kanssa voisi helpottaa ja tuoda uusia näkökulmia. Etenkin itsetuhoisista ajatuksista kannattaa puhua ammattilaiselle.

      Tässä tiedoksesi pari paikkaa, jos haluat jutella tilanteestasi ulkopuolisen tahon kanssa. Näistä voit saada tukea myös muuhun avun hakemiseen.

      - Sekasin-chat nuorille, https://sekasin247.fi/

      Sekasin-chat on auki vuoden jokaisena päivänä, maanantaista perjantaihin klo 9-24 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin 15-24. Chatissa päivystävät mielenterveyden ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset.

      - Tukinet -tukipisteesi netissä, https://tukinet.net/

      Tukinetistä saa itselleen tukihenkilön, jonka kanssa voi keskustella kahden kesken mistä tahansa hankalasta elämäntilanteesta tai mielessä olevasta huolesta. Tukihenkilön löydät kohdasta Mieli Tukisuhde. Tukinetissä on myös monenlaisia keskusteluryhmiä ja ryhmächattejä, joista voi saada vertaistukea sekä ammattilaisten neuvoja. Tukinet on avoinna kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä.

      Ystävällisin terveisin
      SOS-kriisikeskus/Kata

    • Anonyymi

      olin noin 15 vuotiaana kanssa ahdistunut mutta kun löyty rakastava nainen lähelle aloin tervehtyä.vanhenpien erot ahdistaa mutta kun ajattelee heidän lähkohdista niin voi ajatella että elämä kantaa minun päiviini on kuulunnut hyvän olon tunnetta 2 tunnissa mieli menee laidasta toiseen .itse rukoilen joka päivälle vain että tulisin itseni ja ympäristöni kanssa tänään toimeen ja aamulla jos herään sitä samaa pyydän tähän päivään .en ole uskovainen mutta ajetelen henkisesti. sinun elämässä on parhaat päivät edessä älä sotkeydy kaljaan se lisää ahsitusta haaen itsesi johonkin ryhmään esim alateen jos vanhenmat on käyttäny liikaa kaljaa. siellä nuoret samaistuu.

    • Anonyymi

      ota yhteyttä AAL alkoholistien aikuiset lapset 1 hyvävaihtoehto.vanhenpienerot ovat lapsille kovat kokemukset kun tuntuu että elämässä ei ole turvaa .hekeudu johonkin ryhmään.netissä AAL .ilot ja surut 15-30vuotta on hyviä ja surullisia mutta myös parhaita.työ tai koulu on hyvät keinot arkeen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Anna minulle anteeksi

      Anna minulle anteeksi. Minä pyydän.
      Ikävä
      148
      1833
    2. Kun viimeksi kohtasitte/näitte

      Mitä olitte tekemässä? Millainen ympäristö oli? Löydetään toisemme...
      Ikävä
      130
      1731
    3. Olet kyllä vaarallisen himokas

      Luova, kaunis, määrätietoinen, pervo, mielenkiintoinen, kovanaama, naisellinen ja erikoinen.
      Ikävä
      102
      1477
    4. Anna vielä vähän vihreää valoa

      Teen sitten siirtoni, nainen. Tiedän, että olet jo varovaisesti yrittänyt lähestyä, mutta siitä on jo aikaa. Jos tunnet
      Ikävä
      17
      1193
    5. Mikä on hän on ammatiltaan?

      Vai tiedätkö mitä kaivattusi tekee työkseen?
      Ikävä
      64
      1138
    6. Mitä ajattelit silloin kun

      Löysit hänet?
      Ikävä
      62
      1123
    7. Syksyinen aamuketju suden

      Hyvää huomenta ja kaunista syyspäivää. 🌞🍁🍂☕
      Ikävä
      219
      965
    8. Oletko tutustunut muihin

      Samalla tavalla kuin häneen?
      Ikävä
      63
      777
    9. Uskotko että kohdataan vielä?

      Kysymys otsikossa, aloitukseen ei muuta lisättävää.
      Ikävä
      45
      720
    10. Miksi homous puhuttaa konservatiiveja vuodesta toiseen?

      Kysymykseen on vastattukin Kansanlähetyksen osalta: "Miksi sukupuoleen ja seksuaalisuuteen liittyvät asiat ovat konserv
      Luterilaisuus
      191
      704
    Aihe