Muutan pois Kemijärveltä

Ikäihmiset_ei_tajunneet

Lapseni eivät tykkää käydä isoa koulua, jossa jää aina toisten jalkoihin ja jossa joutuu helposti kiusatuksi. Nyt kouluratkaisun tultua joudun miettimään, minne lähden lasteni kanssa. Tämä tietenkin helpottaa kaupunkia kun meidänlaiseni tekevät samoin, kun ei tarvitse kovin suurta lisärakennusta laittaa Hillatien kupeeseen. Muutoinkin isossa koulussa lapset jäävät paljosta paitsi. Hillatiellä ei ole ollut läheskään sitä toimintaa mitä on ollut Särkelässä ja Isokylällä.

https://www.lapinkansa.fi/lappi/isokylan-ja-sarkelan-koulut-lakkautetaan-2021-kun-kemijarven-hillatien-koulun-laajennus-valmistuu-201007671/

558

10229

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pettymyksen_ymmärtää
    • PakenemaanEtPääse

      Muualla on tehty samoin. Et löydä Suomesta paikkakuntaa, jossa kouluja ei ole yhdistetty. Nykyiset yhetenöisperukoulut ovat isoja ja niissä toteutetaan muodissa olevaa avokonttoriopetusta.

    • Kepumafiosso

      Et kyllä ole ainut muuttaja.
      As luku lähestyy 6 000 rajapyykkiä.
      Tämän se kepumafia on saanut aikaan.

    • Uusi_valtuusto_asialle

      Milloin se uusi valtuusto valitaan? Saisiko Kemijärven valtuustoon nuorennusleikkauksen?

      Viisaus ja vanhuus eivät kulje (kaikilla) Kemijärvellä käsi kädessä, vaikka pitäisi. Siitä ei makseta, mistä pitäisi. Siitä maksetaan, mistä ei pitäisi. Särkikankaalla oleva koulu maksattaa Kemijärvelle isot rahat; koulua ei voi purkaa mutta ei sitä voi hävittääkään eli peruslämpöä vaaditaan. Nämä rahat menevät harakoille - kun ne olisivat voineet mennä lapsille.

      Kemijärven katukuva on arkkitehtuuriltaan epämääräinen ja vasta se on epämääräinen, kun Hillatielle rakennetaan jokin outo lisärakennus.

    • ketä.nyt.äänestäisi

      Kampsu lopetti niin kampus aloitaa..surullista kun Isokylän koulu loppuu. Eiks M.Kerkelä saanut kepuryhmää kuriin ? Vallattomaksi käyneet?? Miten non äänestäneet ?

    • Missähirsihotelli

      No ei kyllä tämä uusi Addendon palvelutalokaan paranna katukuvaa.
      Hyvin sekavaa on.
      Ja sitten tukitaan hoitolaitos keskistaan as rakennusten ja kauppojen ja muiden liike rak sekaan.
      Ei siinä rak lautakunnan päätä pakota.
      Tyylitön ratkaisu.ja varmaan kaikkien kaavojen vastainen.
      Hyihyihyi.

    • haavekuinhaave

      Hillatiellä oli aikanaan yli 600 koululaista, oppikoululaista, jotka olivat ikärakenteeltaan 10-vuotiaista 20-vuotiaisiin ja jokunen vanhempikin oppija. Hyvin sovittiin ja opittiinkin. Mutta toki olimme valikoidumpaa ainesta kuin koko ikäluokka keskimäärin.

      Aikakin oli toinen. Olimme kovin auktoriteettiuskoisia.

      Emme totisesti tarvitse kahta yläkoulua, mutta alakoululaisista en ole niinkään varma. Heille voisi sopia paremmin pienempi yksikkö. Mutta kaupungilla ei ole liikoja rahoja. Kärsijöinä ovat erityisoppilaat, herkät ja arat, jotka joutuvat kiusatuiksi. Opettajien huomio ei millään pysy yksityiskohdissa välkällä, ei tunneillakaan. Ryhmäkoot saattavat kasvaa.

      Se uusi investointirakennus on isohko investointi, mutta se on jo 20-lukua. Nyt on välirauha ja aie muuttaa kaikki oppijat keskustakampukseen. Vierastan kampusta., koska se on akateeminen termi. Mutta miten olisi ghetto? Liioittelen, totta kai.

      Aikeita kunnalla on: Bioref, kouujen keskitys, uusi uimahalli vai vanhan remppaus, sisäilmaongelmaiset ja/tai tarpeettomat rakennukset noin hätäisesti mainitakseni.

      • ikävää_tällainen

        Totta se nyt uusi uimahalli rakennetaan, kun niin paljon pelkoja liittyi vanhan Särkelän korjaamiseen. Luulisi nyt sentään jotain johdonmukaista linjaa noudatettavan. Tuskin kukaan uuden rakentamista vastustaa muut kuin valtuutetut. Aina tahdotaan toimia vastustuksen mukaan!


      • Anonyymi

    • Omakotikullankallis

      Siinä mielessä on asuntojen hinnat laskeneet .
      Taloja ja osakkeita ei saa kaupaksi vaikka ilman jakais.
      Tämä on tuttua Suomessa maslaiskunnissa ympäri maan.
      Sitten on nämä perikunnat jotka riitelee ja rakennukset lahoaa.
      Uutta täällä ei ole juurikaan rakennettu asuin rakennus saralla.

    • hyvätmenetetty

      Rumat ja ilkeät kepulaiset hyväveljet, jäätte yksin kyläpahaseenne. Kaikki fiksut savustetaan pois ja nämä hyvät lähtevät järestään :( Sitä surraan täällä keiden on vielä pakko jäädä. Miksi, miksi, näin tapahtuu?

    • Perästäkuuluu

      Se on se yks iso kiho ko ei mitään järkeä toimintojen järkiperäistämisestä. Siinä on se toteemi jota voi käydä kintuille kuseksimassa.

      • Lisäys_kuseskeluun

        Ja voi piereskennellä vapaasti
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/14081068/voiko-opettaja-piereskennella-oppilaille


    • Tyhmää_puhetta

      Mistähän ne nyt alkaa säästämään kun kouluista ei enää voi! Yksikin valtuutettu on puhunut koulun laatuopetuksen lisäämisestä kun kaikki keskitetään yhteen paikkaan. Miten se laatu siten lisääntyy? Kun minkäänlaista kilpailua ja näyttämisen halua ei ole, kun vaihtoehtoja ei ole ja pakollista on vain tarjolla, niin luulisi, että siinä, päinvastoin, laatu laskee ja niinhän siinä tulee käymään. Jos lapsella ei ole hyvä olla koulussa, jos lapsi pelkää jotain (esim. koulukiusaamista), niin tuskin siinä laadulla oppimista lisätään. Ihan hävettää tämän valtuutetun puheet. Ei tosiaankaan tiedä, mistä puhuu. Keskittämisellä ei saavuteta mitään muuta kuin sitä että säästetään ja säästetään nimenomaan lasten kustannuksella.

      • kihomadot

        Laatua on lisänneet osaajat, joita kihot savustavat pois sen minkä ehtivät.


    • lastentulevaisuusmennyt

      Kuinka paljon tuhlataantaas tyhjien seinien rakentamiseen, kun Särkerlän koulu on suojeltu kohde joten kuitenkin on pidettävä lämmöt eikä saa purkaa rakennusta. Riittääkö kynnenen miljoonaa hillan korjaamiseen ja kuinka paljon menee oppilaiden kyyditsemiseen kouluun ja liikunta- ja jäähallille. Kuinka paljon nostetaan veroja? Asukkaat muuttaa pois paikkakunnalta päättäjien takia. Taaskaan ei otettu huomioon vanhempien mielipidettä joka oli kahden koulunmalli, jolloin olisi ollut mahdollista vaitaa koulua esim. kiusaamis tapauksissa. Maksaaako kaupunki yksityisopetuksen näile oppilaille vai onko kaikista lapsista tehtävä hermoraunioita. Kaupungin nuorison pahoinvointi on jo ollut nähtävillä muutaman vuoden ajan kun säästetään lasten tulevaisuudesta ja harrastus mahdollisuuksista. Kuinka paljon vuoden aikana tehty lastensuojelu ilmoituksia tai huostaanottoja, varmaan lisääntyneet. Päättäjillä olis aika katsoa peiliin varsinkin Koskelan joka on pääpäsmärinä tässä hankkeessa.

      • loppukin_arvostus_meni

        Tuota Koskelaa en pysty yhtään arvostamaan. En yksistään vuorotteluvapaajupakan vuoksi, vaan muustakin syystä.

        Tulee uudet valtuustovaalit. Silloin voimme äänestää valtuustoon ne, jotka puolustavat heikompia, ajavat lasten ja perheiden etua.

        Kaikilla on oikeus tehdä valtuustoaloite/kuntalaisaloite. Kun se saa riittävän määrä nimiä, niin asia siirtyy viralliseen käsittelyyn.

        Tuo valtuuston päätös on tosi vaillinainen. Siinähän ei vielä päätetä rakennuksen rakentamisesta ja ollaan taas vaikean päätöksen edessä, kun aletaan miljoonista puhumaan.


    • BioRexi

      Ankrasti kuihtuva kylä koko Kemijärvi. Kymmenen vuotta sitten vielä puolet valtuutetuista oli sitä mieltä että Hilla remontoitaisiin pelkästään lukioksi, kun se oli sitä ollut aikaisemmat 50 vuotta. Ei uskottu, tai käsitetty väestöennusteita. Nyt lasketaan olemattoman tehtaan varaan ja poltetaan miljoonia kampukseen, niin kuin kiinteistöjä ei olisi jo ennestään liikaa. Onneksi rakentaminen alkaisi vasta muutaman vuoden päästä, jolloin koululaisten todellinen määrä paljastuu reilusti ennustettua pienemmäksi ja miljoonat säästyy.

    • 7vuottavieläsaisnauttia

      Keskustakampus. Hyvä niin, nyt on tärkeintä että saan pysyä töissä eläkeikään asti. Sitten ei olekkaan oikein mitään väliä, voin sitten katsella uutta asuinpaikkaa.

    • naurettava_päätös

      Ennen pidettiin pieniäkin kyläkouluja pystyssä ja puhuttiin että saavat laadukasta opetusta. Nyt muka runsaan 100 oppilaan koulussa ei pystyttäisi antamaan laadukasta opetusta että oikein pitää olla keskustakampus, 500 oppilaan koulu että laadukkaasta opetuksesta voidaan puhua. Paskat, mitä puhutaan! Puhutaan aivan mitä sattuu!

      Ei ihme että tällaisiakin kirjoituksia on
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/9366144/sarvikuono

    • Onkooikeon

      Ihmettelen miten valtuuston opettajat voivat olla päättämässä oman työpaikan asioista. Tietysti haluavat oman työpaikan säilyvän siis Hillatien. Eikö olisi pitänyt jäävätä itsensä ?

      • lemaska

        ... yhä harvempi on ylpeä kotipaikastaan, jossa tasa-arvo ei koskaan toteudu.


    • Opetpäättä

      Omaa etua ajetaan. Miksi kukaan ei uskalla puuttua asiaan? Onko päätös laillinen?

    • valtaturmelevi

      Opettajavaltuutetut ovat vastuullisesti keskustakampuksen kannalla senkin uhalla, että opettajien tarve vähenee. Eläköityminen hoitaa pulman suurelta osin, koska toteutus vie vielä pari-kolme vuotta.

      Valtuustohan ei päättänyt rakentamisesta mitään. Annetaan pölyn laskeutua ja puhutaan rakennusasia kuntoon joskus sitten... Ehkäpä 25 tänä vuonna syntyvää mahtuu nykyisiinkin mittoihin.

      On päättäjillä puuhaa, kun pitäis rakentaa/rempata uimahalli, lämmitellä sisätilaongelmaisia rakennuksia, jotka tyhjyyttään kumisevat, valmistautua uuden pian rakennettavan tehtaan vastaanottoon, hoitaa soteasia omalta osaltaan.

      Anna Herra viisautta päättäjillemme tehdä viisaita päätöksiä, jotka kannattelevat nähtyä pitempään myös täällä ajassa!

      Äläkä Herra anna koskea veroäyriin yhtään enempää - veronmaksukykyni hipoo kipurajoja.

      • rukous

        Anna, Herra, päättäjillemme moraalia noudattaa lakeja ja virkaehtosopimuksia. Älä saata heitä kiusaukseen olla maksamatta palkkoja oikeudenmukaisesti ja ottaa työntekijöiltä sitä, mikä heille laillisesti kuuluu!


      • vanhakaava
        rukous kirjoitti:

        Anna, Herra, päättäjillemme moraalia noudattaa lakeja ja virkaehtosopimuksia. Älä saata heitä kiusaukseen olla maksamatta palkkoja oikeudenmukaisesti ja ottaa työntekijöiltä sitä, mikä heille laillisesti kuuluu!

        Samat päättäjät tulevat pysymään, koska valitsijat koostuvat suurimmaksi osaksi ikäihmisistä.
        Juuri näistä ihmisistä jotka ovat lapsesta asti äänestäneet Keskustapuoluetta, aikoina jolloin elettiin maataloudesta.
        Mailma on muuttunut ja täällä eletään vielä menneellä vuosisadalla. Päättäjien keskiikä on korkea ja tulevaisuudessa vain nousee. Ei ole ihme jos kouluasiat ei mene nuorempien mieleen.

        Kemijärven tilannetta ei pelasta uudet vaalit koska näillä vanhoilla patuilla on se vallanhimo he kyllä asettuvat ehdolle vaikka vietäisiin taluttamalla kokouksiin, ja vanhukset kyllä äänestää heitä niinkuin ovat tottuneet äänestämään.


      • huonoakohtelua
        rukous kirjoitti:

        Anna, Herra, päättäjillemme moraalia noudattaa lakeja ja virkaehtosopimuksia. Älä saata heitä kiusaukseen olla maksamatta palkkoja oikeudenmukaisesti ja ottaa työntekijöiltä sitä, mikä heille laillisesti kuuluu!

        Henkilöstö on yrityksen ja kunnan tärkein voimavara. Täällä henkilöstö voi pahoin, sillä palkkoja ei makseta oikein. VAROITUS KAIKILLE : ÄLKÄÄ MUUTTAKO KEMIJÄRVELLE TÖIHIN!!!!


    • Korruptiota

      Törkeää joutua maksamaan enemmän veroja että opettajat saavat uuden koulurakennuksen. Saastäköön sivistyspuoli rahat niin ettei tarvitse muiden säästää. Sote puoli ei saanut kun osan palkkatahoista mikä heille olisi kuulunut. Ja nyt pitäisi saada uusi rakennus vaikka nykyisten rakennusten remontti tulisi edullisemmaksi. Joku voisi valittaa päätöksestä jota on ollut päättämässä Hillatien opettajia. He ovat asianosaisia koska kyse on heidän työpaikasta. Kemijärven meno alkaa muistuttaa Kittilä.

    • luusuan.serkku

      Aivanpa niin. Opettajia ollu päätöksenteossa . Ovakkohan he esteellisiä ? Oma napa son tärkein ? Tutkippa Imporanta siel tarkastuslautakunnassa tääkin juttu. Ois se paljon selvempää jos kaupunkin virkamiehiä ei ois päättäjinä valtuustossa ja hallituksessa.

    • suusäkkiämyöten

      Hallituksen puheenjohtaja kehuu että on tehty paljon töitä taloudentasapainottamiseksi.
      Ihan huruukon puheilta kuullostaa.
      Tosiasiassa yhdessäkään päätöksessä ei ole osattu laskea sen vaikutusta tulokseen, taloudellinen ajattelu ja osaaminen on harvinaisen huonoissa käsissä!
      Tätä jatkunut jo vuosikymmen.
      Perikato perii Kempan.

      • nyöritlevällään

        Olet juurikin oikeassa ja kun numeraalisia suunnitelmia ei ole tehty niin päätökset ovat vain kasvattaneet menoja vaikka muka toisinpäin on yritetty. Pölhö koko rouva.


    • LeaRulez

      Lea teki parhaan päätöksensä koko poliitikkouransa aikana. Viimeinkin kantoi vastuuta. Hänen ansiotaan on aikataulutus, joka mahdollistaa lisärakennustarpeen seuraamisen. Lisärakennusta tuskin tarvitaan, kun oppilasmäärät tippuvat. Tämä jos mikä on taloudellista ja pitkäjänteistä ajattelua.
      Ei Lea ole ollut jäävi kouluverkkopäätöksessä. Nimenomaan on ollut hyvä, että hän opetusalan koulutuksen saaneena ja ko. alan pitkällisen kokemuksen omaavana on tuonut järkeä päätöksen tekoon. Suomalaisessa kunnallispolitiikassa on nimenomaan se ongelma, että ne jotka asioiden päälle ymmärtävät joutuvat itseään jääväämään. Erityisesti pitäisi kieltää niiltä kouluasioista päättäminen, joilla itsellään on jääneet koulut käymättä. Tämmöiset tyypit pakkaavat esittämään niitä parhaimpia asiantuntijoita, vaikka totuus on se, että he eivät ymmärrä opetuksesta tai oppimisesta mitään.

      • 4ljh9k96

        Mikähän omalehmä tämänkin älyttömän kommentin on riimustellut? Luuletko tosiaan, että kouluja käymättömät esittävät täällä kritiikkiä? Olet pahasti väärässä.


    • Onkolainmukaista

      Mitä sanoo laki, kuka on esteellinen?

    • tyhmä_päätös

      Lean olisi kyllä "viisaana opettajana ja päättäjänä" pitänyt nähdä, että toiminta ja se imago, mikä on kaupungista luotu, ovat täydessä ristiriidassa. Ei siis tiedetä, mitä halutaan ja mitä tehdään. Kaupunki olisi voinut olla perheystävällinen, liikunta- ja jäähallin toimintoja tukevaa ja jonkinlaista väljyyttä kaikessa suosivaa. Nyt rakennetaan omituinen rakennus halpaan hintaan pienelle tontille ja rikotaan vielä kaupungin kaunista kuvaa entisestään. Vähän siihen tyyliin, ettei täällä olisi tilaa, vaikka tilaa on enemmän, paljon enemmän kuin muualla. Väljyys olisi voinut olla iso plussa muuttajille, mutta toisin kävi. Särkelän koulu olisi ollut todella kaunis rakennus korjauksen jälkeen. Uusi maali seinissä olisi ollut hämmentävä rakennus ja mikä iso liikuntakenttä koulun edessä. Millään ei ollut mitään arvoa. Päähän oli vain saatu, että pitää olla kampus ja nyt sitä kampusta rakennetaan. Taloudellisuudesta puhutaan, mutta tämä taloudellisuus kostautuu vain lapsille. Yhtä taloudellinen ja vielä taloudellisempi ratkaisu olisi ollut Särkelän koulun remontoiminen. Nyt laitetaan kaikki lapset rattaiden päälle ja vanhempien pitäisi sitten valvoa tarkkaan, etteivät koulumatkat veny yli lain salliman rajan. Lisääkö tämä kuljetuskustannuksia? Varmaankin. Oliko näitä edes laskettu millään muotoa päätöksenteon pohjaksi? Ei varmaankaan. Emme ainakaan nähneet minkäänlaisia laskelmia. Leasta, jos muistakin, meni täysi kunnioitus. Hävettää aivan.

      • tämäontotuus

        Kaupungin imago: persemesta.


    • Maksunaikatulee

      On tärkeää että saa pitää oman koulun/ työpaikan. Onhan se ollut hankalaa kun on opettajan pitänyt ajaa Isokylälle asti kun oppilaat ovat olleet kahdessa koulussa. Ei ehdi kahvia juoda kun menee aika siirtymisen. Seinien ja opettajien itsekkyyden takia ei riitä rahaa ennaltaehkäiseviin toimiin. Katsokaa peiliin kun ongelmat räjähtävät käsiin. Nyt olisi pitänyt seinien sijaan panostaa nuoriin ja ennaltaehkäisevään päihdetyöhön.

      • kriääj

        Ei kait tässä muut opettajat ole takana kuin päättäjät, moni opettaja menettää työpaikan.


      • Anonyymi

        kehittyvät ja kehittämistä tärkeänä pitävät yhteisöt pitää tärkeänä, että palautetta tulee, ja mikä tärkeintä, pyrkivät sitten sen pohjalta muuttamaan tilannetta paremmaksi, mutta onko näin koulupuolella
        tuntuu että ollaan sokeita ja kuuroja, tuntuu että ollaan vastuuntunnottomia, vähät väitetään mistään
        koulu pitää olla palvelulaitos, pitää kuunnella ja muuttaa toimintatapoja paremmin yleisön ja palveltavien toiveita vastaavaksi
        onko seuraavissa käynyt näin?
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/14506236/kouluruoka-kempassa
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/13987122/kodin-ja-koulun-yhteistyo


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kehittyvät ja kehittämistä tärkeänä pitävät yhteisöt pitää tärkeänä, että palautetta tulee, ja mikä tärkeintä, pyrkivät sitten sen pohjalta muuttamaan tilannetta paremmaksi, mutta onko näin koulupuolella
        tuntuu että ollaan sokeita ja kuuroja, tuntuu että ollaan vastuuntunnottomia, vähät väitetään mistään
        koulu pitää olla palvelulaitos, pitää kuunnella ja muuttaa toimintatapoja paremmin yleisön ja palveltavien toiveita vastaavaksi
        onko seuraavissa käynyt näin?
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/14506236/kouluruoka-kempassa
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/13987122/kodin-ja-koulun-yhteistyo

        mää en tiiä muuta kemijärvestä kuin tämän tarinan,
        aikanaan näin tee veestä,
        mitähän nykyään kuuluu tähdelle,

        https://www.youtube.com/watch?v=R9OUGN39YlE

        Docstop Kun unelmat kuolevat 2017 11 15
        1 522 katselukertaa
        •20.11.2017


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mää en tiiä muuta kemijärvestä kuin tämän tarinan,
        aikanaan näin tee veestä,
        mitähän nykyään kuuluu tähdelle,

        https://www.youtube.com/watch?v=R9OUGN39YlE

        Docstop Kun unelmat kuolevat 2017 11 15
        1 522 katselukertaa
        •20.11.2017

        Kemijärvellä kuolee kaikki unelmat,
        sellainen paikka se on,
        unelmien kuolemapaikka,
        onnentunnetta ei ole kuin hetkeksi


      • Anonyymi

    • Kokemuksestatiedän

      Keskusta kampuksesta voi suoraan syyttää hyvinvointiosaston johtajaa. Täydellisen osaamatonta talouden hallintaa. Nyt oli päättäjien pakko tehdä tämä ratkaisu.
      Luulevat sen tuovan säästöjä mutta niin kauan kuin tuo ukko saa jatkaa niin menojen kasvu ei kuin jatkuu!

      • Hävettää

        Muistatteko sen Lapin kansan jutun. Juuri sen, jolloin valtuuston kokouksessa sivistysosaston talousluvut olivat päin helvettiä. Silloisen sivistysosaston pj sanoi häpeävänsä koko hommaa. No mitä tehtiin tirehtöörille annettiin kiitoksena lisää valtaa ja koko sote-puoli perseen alle. Nyt on palkat tehyläisille maksamatta. Eikö teillä ole munaa lyödä perseitä kenttään ja vaatia muutosta?!?!!


      • j.kanne
        Hävettää kirjoitti:

        Muistatteko sen Lapin kansan jutun. Juuri sen, jolloin valtuuston kokouksessa sivistysosaston talousluvut olivat päin helvettiä. Silloisen sivistysosaston pj sanoi häpeävänsä koko hommaa. No mitä tehtiin tirehtöörille annettiin kiitoksena lisää valtaa ja koko sote-puoli perseen alle. Nyt on palkat tehyläisille maksamatta. Eikö teillä ole munaa lyödä perseitä kenttään ja vaatia muutosta?!?!!

        siitä äijästä ette saa mitään irti muuta kuin käräjillä... tehyläisiä on paljon, yhteisesti asialle.


    • kaikkea_sitä_onkin

      Asian huonosta valmistelusta kertoo sekin että kaupunginhallituksen esitys muutetaan ilman kaupunginhallituksen virallista päätöstä Koskelan esityksen pohjalta uudeksi kaupunginhallituksen päätökseksi. Asiaa ei siis oltu kaupunginhallituksessa loppuun asti käsitelty. Oliko tuo muuttaminen edes laillista, siis siltä osin että siitä käytetään nimitystä kaupunginhallituksen esitys? Päätökseksi tuli kuitenkin epämääräinen päätös.

      http://paatokset.kemijarvi.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20181807-8

      Lea Koskela esitti, että perusopetus keskitetään Hillatien koululle. Särkelän ja
      Isokylän koulut lakkautetaan yhtäaikaisesti. Toteutuksen tavoiteaikataulu on
      vuosi 2021.

      Tavoiteaikataulu? Syksy 2021?

      Koko rakennuksen rakentaminen on unohdettu. Millainen? Mihin? Milllaiset kustannukset? Päätökseksi tuli siis se, makso mitä makso mutta Hillatielle mennään.

      Miten valtuusto voi päättää näin epämääräisesti, miettimättä mitä päätöksestä seuraa? Kai jollakin olisi pitänyt olla järkeä sanoa tästä.

      • 306khoidj

        Siksi, että valtuustossa istuu määkiviä lampaita, jotka seuraavat johtajaa. Ja siksi, että rahaa on, kun rahaa käytetään siihen asiaan, minkä harvainvalta päättää. Muissa tapauksissa säästövelvoite, palkattomat vapaat ja laillisten palkkojen maksamattomuus.


      • MaljaKeskustakampukselle

        Lea Koskela on kaupungin hallituksen pj. Sinä kaikkea_sitä_onkin olet rivikuntalainen. Kyllä pj voi lisäyksen tehdä olihan valtuusto sen takana. Älä ala ruikuttamaan. Tee omalla nimelläsi valitus, jos halua alkaa pilkkua nussimaan. Sen käsittely tosin taas maksaa meidän veronmaksajien rahoja, joten parempi, kun kunnioittaisit demokratiaa ja jättäisit pulinat pois.

        Päätös on siksi epämääräinen, että se jättää pelivaraa. Voimme näin seurata oppilasmäärien kehitystä ja tehdä ivestointipäätökset siltä pohjalta. Todennäköisesti lisätiloja ei tulla tarvitsemaan Hillatielle. Täten ei ole järkevää maksaa seinistä muuallakaan.


      • huusiinalyynen
        MaljaKeskustakampukselle kirjoitti:

        Lea Koskela on kaupungin hallituksen pj. Sinä kaikkea_sitä_onkin olet rivikuntalainen. Kyllä pj voi lisäyksen tehdä olihan valtuusto sen takana. Älä ala ruikuttamaan. Tee omalla nimelläsi valitus, jos halua alkaa pilkkua nussimaan. Sen käsittely tosin taas maksaa meidän veronmaksajien rahoja, joten parempi, kun kunnioittaisit demokratiaa ja jättäisit pulinat pois.

        Päätös on siksi epämääräinen, että se jättää pelivaraa. Voimme näin seurata oppilasmäärien kehitystä ja tehdä ivestointipäätökset siltä pohjalta. Todennäköisesti lisätiloja ei tulla tarvitsemaan Hillatielle. Täten ei ole järkevää maksaa seinistä muuallakaan.

        Onk siul noussu kusi päähän ? Ahneella on paskanen loppu.


    • EiYhtäkäänOpiskelijaa
      • lahjattomainkoulu

        seiskan keskiarvolla pääsee heh ei ole kaksinen ja silti on tyhjää täynnä


    • paskan_puhujalle

      Pelivaraa ja pelivaraa. Älä puhu paskaa! Pelivaran voi jättää täsmällisilläkin päätöksillä.

    • tajuut_sä

      korppi ei toisen korpin silmää noki

    • Omaetuensin

      Ne opettajat jotka olivat päättämässä ovat Hillatien koulussa. Heiltä ei ole työt loppumassa, he järjestävät itselleen varman työpaikan myös jatkossa.

      • revautteluvapaa

        Onko eka kerta, omia etuja ? Muilta pois ja itselle taitaa ihan tunnusmerkki.


    • esteellisiä

      Omaa etua ajetaan. Nähty on, vuorotteluvapaatempauksesta alkaen.

      Lukioon siirtyy yhä vähemmän oppilaita ja totta kai tulevaisuudessa lähetään Rovaniemelle ja muualle lukioon. Kuka jaksaa käydä koulukampuksessa 12 vuotta, ilman mitään vaihtelua? Kyllä tuona aikana jo kaikki alkaa maistua puulta. Eikö tämä kaupunki edellisen brändin aikana ollutkin jokin puukaupunki. Uusi brändi nostaa esille onnellisuuden. Kuka voi olla onnellinen 12 vuotta istuessaan samassa paikassa? Kyllä se on lapselle ja nuorelle hukkaan heitettyä aikaa. Eikä tämä koulukampus tule olemaan muiden kuntalaisille vetovoimainen, kun harkitaan missä lukiota käydä. Kemijärvi on entistä hajanaisempi. Koulukampuskeskittymä ja liikunta- ja jäähalli muualla. Ammattiopistokeskittymä Särkikankaalla.

      Hätä on lukion opettajillea työpaikoista. Siksipä pitää saada kaikki samaan läjään, niin varmistetaan työn saanti.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15302739/ketju-suljettu---vuorotteluvapaa-liian-kuuma-aihe

    • ei_osata_ei
    • Onkooikeitta

      Olisiko aihetta valittaa päätöksestä ja vedota esteellisyyteen?

    • hulluja_luuloja_oli
    • Roista_ent_kemijärveläin
    • Uusi_kattaus_alulle

      Millainen kaupunkimme on? Kummituksenomaisia tyhjiä rakennuksia täynnä. Mitä ne kertovat lapsiystävällisyydestä, kun turisti näkee Kuumaniemen koulun, Kallaan koulun, Särkelän (entisen) koulun, kyläkoulut ja vastaisuudessa vielä Lepistöntien ja Isokylän koulut? Muitakin rakennuksia on tyhjillään. Sitten turisti menee Hillatielle ja toteaa, että onpa ahdasta! Eläimiäkään ei nykyään saa pitää noin ahtaissa puitteissa, kuin siellä on lapset sullottu yhteen isompaan ja tontille kyhättyyn pienempään rakennukseen. Hän ajattelee ja syystäkin, ovatko kemijärveläiset hölmöläisiä ja vielä tyhmiä hölmöläisiä. Tästäkin näkökulmasta katsottuna valtuuston pitää perua päätös siinä vaiheessa kun rakentamisesta ja sen hinnasta päätetään. Täytyy toivoa, että tuolloin pää on jo selviytynyt tekemään viisaita päätöksiä.

      Ei ihme, että kun tehdään mitä sattuu, niin tällaisia lieveilmiöitä tulee tänne
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/14081068/voiko-opettaja-piereskennella-oppilaille

      • skeidaa

        Onnen tunne on rahalla rakennettu ontto lause.


    • ihmetellään

      Hyvä linkki tämä
      https://www.lapinkansa.fi/lappi/kemijarvi-ruotii-kasvatuksen-ja-koulutuksen-palvelut-tavoitteena-on-laittaa-enemman-rahaa-opetukseen-kuin-seiniin-200715227/

      Näyttä siltä, että parhaimmat perustelut kouluverkkoratkaisuissa on esitetty Hillatie-Särkelä-koulutatkaisulle. Tässä väitteessä on otettu huomioon myös lehdissä olleet kirjoitukset. Miksi näitä perusteluja ei otettu vakavasti eikä huomioitu? Oliko liikaa, että yleisöllä oli enempi älyä ja järkeä ja se ärsytti?

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15293626/kemijarven-kouluverkko-ja-mauno-kerkela

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15293612/teltu-kouluverkko---emmauno-kerkelaem

    • httpswww.adressit.com

      Onneksi ei päätetty mitään rakentamisesta. Nyt vain pitää jonkun laittaa alulle valtuustoaloite kolmen koulun säilyttämisen puolesta. Onhan niitä ennenkin ollut paljon, paljon pienempiä kouluja ja on toimittu. Ei tässä pidä mennä opettajien työpaikkojen säilyttämisen puolesta vaan on nähtävä lasten ja perheiden etu!

      Teenpä asian helpommaksi:
      Kuka kirjoittaa adressin vaatimuksen ja allekirjoittaa sen ja jakaa linkin sosiaalisessa mediassa kaikille tiedoksi?

      https://www.adressit.com/

      https://www.adressit.com/

    • valtuustolle_risut
    • Huh_huh_huh

      Meni miltei koko ilta ja yö kun kaikki kirjoitukset kävi läpi,
      harvasta asiasta annetaan niin hyviä perusteluja kuin on annettu kahden tai kolmen koulun säilyttämisen puolesta. Kuunneltiinko? Ei. Kuitenkin vaaditaan, että yhdessä meidän pitää kaupunkia rakentaa.

      Täällä nyt yli 20 kommenttia:
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15293626/kemijarven-kouluverkko-ja-mauno-kerkela

      Täällä yli 150:
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15293612/kemijarven-suunniteltu-kouluverkko---mauno-kerkela

      En yhtään ihmettele, jos joku aikoo muuttaa lapsineen muualle pois. Kaupunkia leimaa
      - tyhjien ja HYLÄTTYJEN rakennusten miljöö,
      - asioissa perse edellä -päättäminen,
      -oman edun tavoittelu (raha, siinä vuorotteluvapaajupakka/työpaikat/valta) ja
      - laaja ymmärtämättömyys yhteisestä hyvästä sekä
      - asukkaille ja matkailijoille tyhjänpäiväisyyksien uskottelu muka kaupunkilaisten ja paikkakunnan onnentunteesta, rantojen onnen asukkaista.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15311662/muutan-pois-kemijarvelta

      Toiminnalla tuhotaan vain Kemijärvi. Jos kaupungin uudella logolla, imagolla, brändillä tavoitellaan huomiota, siinä onnistutaan, mutta aivan muulla tavalla kuin luullaan.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15094062/emkemijarven-uudet-nettisivutem
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/11570565/kemijarven-kaupungin-nettisivut

      sivukeskusteluja täälläkin:
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/14998551/hillatien-koulu
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/14441360/hillatien-koulu-elaa-1900-lukua

    • Kaduttaa_jo

      Pannaan välillä musiikiksi ja kysytään musiikin voimin, miksi, miksi ja miksi.
      https://www.youtube.com/watch?v=7VEQR58YjG8

      Miksi tyhmyys tiivistyy?
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/14249372/kemijarvelaiset-tyhmia-

    • Hei_

      Tosiaankin:
      https://www.youtube.com/watch?v=F-LZr2Cf_5c

      Kun silmiis sinisiin katsoin luulin niin onnen susta löytyneen (kaunis sinistäkin sinisempi järvi ja se kuuluisa kaiuttamalla kaiutettu kemijärveläinen Onnentunne!)
      Sua rakastin, muut unohdin, sinut tahdoin omaksein (asua täällä ja tehdä elämäntyö hyväksesi!)
      Vaan kuulla sain, että ainoa en sulle olekkaan (et toimikaan asukkaiden parhaaksi!)
      Kun kerran viimeisen suljen oven varoen, olet mulle historiaa (joku muu sammuttaa valot)

      Bye bye, baby, baby, goodbye
      Lähden pois vaikka yksin jään (kaverit jäävät tänne kärsimään ja mä uuden edessä)
      Bye bye, baby, baby, goodbye
      Itke en, kun loppuu tää (Kemjärven avuttomuus!)

      Kun katson taaksepäin, olet muisto vaan, muisto menneen rakkauden (tyhjiä rakennuksia!)
      Löydät jonkun muun joka sinuun rakastuu, uskoo sun valheisiin (tähän epämmäräiseen Onnentunteeseen)
      Silti luotan rakkauteen, voimaan ikuiseen (muualla!)
      On mulla määränpää, eilinen taakse jää, se oli unta pettävää (Kemijärvi petti asukkaansa, muualla parempaa)

      Bye bye, baby, baby, goodbye
      Lähden pois vaikka yksin jään
      Bye bye, baby, baby, goodbye
      Itke en, kun loppuu tää (muualla oletettavasti nauru raikaa ja vanhat ajat unohtuu)

      Jos rakkauden uudestaan, uskallan aloittaa
      Ehkä huominen taas, onnen tavoittaa (ilman kenenkään turhia lupauksia, ilman höpötyksiä turhista onnentunteista)

      • goodbyesuckers

        Jees juuri niin, ja paljon paremmalla palkalla :)


    • melkein_korruptiota

      oman edun tavoittelulla tuhotaan vain kaupunkia!

      • 4598yyh49u

        Oman edun tavoittelu, hyväksikäyttö ja syrjintä on heillä verenperintönä. Ei muuta kuin heippa! Muualla arvostetaan, täällä tallataan jalkoihin. Ei tule ikävä. Parhaat Kemijärvellä ovat muualta tulleita.


      • Niin_se_vain_on

        Totta tuhiset, veikkoseni!


    • isokylänvanhemmat

      Miksi kouluasiat ovat jo kymmenen vuotta olleet rempallaan? Kenen vastuulla?

    • äly_on_jättänyt

      saamattomuutta, ja siksi syntynyt korjausvelkaa ja se taas johtaa mielttömiin päätöksiin

      • onihme

        Miksi värvätään saamattomia?


      • saamattomia
        onihme kirjoitti:

        Miksi värvätään saamattomia?

        Voisko tähän joku vastata?


    • Eihuolleta

      Säästetään kiinteistöjen kunnossapidosta. Ei uusikaan kiinteistö pysy kunnossa jos sitä ei huolleta.

    • Lakilukeva

      Taitaa olla niin ettei yli 50 vuotiaita rakennuksia pidetä tässä päivässä pelkällä ahkeruudella ja reippaudella. Vaatii rutkasti rahaa....vesikattoa, ikkunoita, ilmastointia, vesi...ja viemäreitä. Rakennetiivityksiä, uusia pintoja, kellarin vesieristystä, perustusten kuivatusta, maiden vaihtoa, routaeristystä, koko talon lämmöneristystä, sähkö,valaistusjärjestelmää, akustiikkaa, uusia sisä, ja pihavarusteita, ...jne, jne.

    • nähtyon

      Muuttoliike on itse aiheutettua. Maakuntien väliset palkkaerot ovat kasvaneet. Työntekijät äänestävät jaloillaan. Kohta pitää maksaa rekrytointilisää ja jos kohtelu on hanurista, eivät kauaa viihdy.

    • osaamattomuus_näkyy

      minusta kemijärvi kohta näyttää tyhjien rakennuksien vuoksi enemmän asumattomalta kuin asutulta ja se on surku, kun komeimmat rakennukset töttöttävät tyhjillään

    • Onnentunne_

      Kemijärvi ei osaa pitää asukkaistaan eikä varsinkaan heikoimmista jäsenistään huolta. Onnentunne on vittumaista puhetta.

    • Väkivähenee

      Sellutehtaalla pelottelu vie onnentunteen varsinkin lapsilta. Kaikki menettää merkityksensä.
      Luokkakoolla ei ole enää väliä. Rakentamisvietti laantuu, kun tehtaan savu painaa mieltä.
      Siksi muuttoaalto runsastuu, eikä koulu..tai päiväkotirintamalta kuulu mitään uutta. Muutaman vuoden kuluttua tajutaan, ettei rakentamistarvetta ole heikon kysynnän vuoksi.

    • ollaanko_me

      Puheet onnentunteesta Kemijärvellä naurattavat.
      Onnentunnetta olisi ollut kuulla lapsiperheitä kouluratkaisussa, mutta kuinkas kävikään.
      Lapset lyödään kaikki samaan koulukompleksiin. Tuleeko Kemijärven keskustaan taas ruma rakennus, niin kuin on S-Market on? Mitä sitten jos rumassa ympäristössä sitten lapsia aletaan kiusaamaan, kun kaikki kahelit ovat samalla alueella?

      • mekin_muutamme_pois

        Asiaat puhut! Onnentunne on täyttä sontaa, asukkaita ja työtä tekeviä ei Kemijärvellä kuunnella. Kemijärvi on yksi Suomen pahimmista kiusaamispesäkkeistä.


    • PorukkaaTulis

      Kemijärvelle tulisi kyllä tehdas UPM tai Metsä G:n valmistamana, mutta BBR ja massaliike vastustavat.

      • Gutröö

        Niin: harvainvalta haluaa rahat. Muulla ei väliä. Ei väliä koululaisilla, ei työtätekevillä. Keitä he ovat? Kepulaisia hyväveljiä. Oksu pääsee!! Iljettäviä !!


    • paskaa_joka_puolella
    • paskanjauhantaan_kylläst

      Totta on, että on turha kenenkään juhla- ja muissa puheissa vakuutella Kemijärveläisten onnentunteesta. Me kemijärveläiset tiedämme itse, olemmeko vai emmekö ole onnentunteen huumassa. Me tiedämme, ettemme ole.

      Meitä ei esimerkiksi kuunneltu kouluverkkoasiassa. Oiken konsultti pantiin asialle tutkimaan halvinta vaihtoehtoa ja kun se löytyi, kintaalla vain heilutettiin. Rahalla ei ollut merkitystä, eikä olekaan kuin omilla rahoilla. Onhan se nähty ja kuultu. Valtuuston ääniharavan sanoille ei pantu minkäänlaista painoarvoa.

      Me tavalliset kemijärveläiset kannamme vastuuta Kemijärven kauniista ympäristöstä, niin luonnon- kuin rakennetusta ympäristöstä. Mitä tekevät valtuutetut? Ovat valmiit kyhäämään oudon rakennuksen Hillatien koulun viereen ja jättävät tönöttämään Kuumaniemen, Särkelän, Lepistöntien, Isokylän, (Kallaan) koulut tyhjilleen, aavemaisiksi rakennuksiksi. Tätäkö on Kemijärven onnentunteen luominen? - Hullua, sanon minä!

      Juhla- ja muissa puheissa uskotellaan Kemijärven nousevan kukoistukseen asti. Sitten melkein samaan hengenvetton sanotaan, ettei Kemijärvi tarvitse kuin yhden koulurakennuksen. Eikö tämä osoita, ettei itse juhlapuhujakaan usko siihen, mitä sanoo. Arkikielessä tämä on paskanjauhantaa. Eikö olekin?

      • näin.on

        On.


    • OnnentunnettaLöytyy

      Minä voitin, kun sain keskustakampuksen! Sinä hävisit ja jaksat ruikuttaa täällä katkeran lopun elämästäsi.

      • mutta.ei.ikuisesti

        Niin, harvainvalta päättää omista eduistaan. Sinut tunnetaan siitä erityisen hyvin.


      • hyväesimerkki

        Valta rappeuttaa.


    • Kemijärvi_paskaa

      Kemijärvi_paskaa

      Kullakin on omat syynsä omaan näkemykseensä, kuka ajaa omaa etua, kuka toisten. Harvat kuuluvat tuohon viimeiseen ryhmään - nämä ovat niitä maailman parantajia.

      Antti Rinteen nettikolumni: Tehdään Suomesta maailman paras maa lapsille ja lapsiperheille – tavoite on erittäin kova, mutta vähempää ei kannata tavoitella
      https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/antti-rinteen-nettikolumni-tehdaan-suomesta-maailman-paras-maa-lapsille-ja-lapsiperheille-tavoite-on-erittain-kova-mutta-vahempaa-ei-kannata-tavoitella/6976920#gs.7=OBVTQ

      Pitäisi siis Antti Rinteen olla Kemijärvellä!

      Puolueettomasti silti kysyn: mihin Rinne ja muut kehittäjät ovat unohtaneet vanhukset?

    • veronmaksajia_tarvitaan

      Ikävää on jos Kemijärveltä muutetaan pois ja kaikkein ikävintä on jos muuton syy on tyytymättömyys Kemijärven asioiden hoitoon!

      • 30g0r9u

        Veronmaksajia ei tämä kylä tarvi. Olemme paikallisten keisareiden mielestä turhaa väkeä, lähdemme siis muualle, onneksi parempiin tienesteihin!


      • kempannysvääjät
        30g0r9u kirjoitti:

        Veronmaksajia ei tämä kylä tarvi. Olemme paikallisten keisareiden mielestä turhaa väkeä, lähdemme siis muualle, onneksi parempiin tienesteihin!

        Nysvääjät jää käpykylään homehtumaan.


    • jäikö_huomaamatta

      eikö SÄRKELÄN KOULUN korjaukseen olisi saatu jotain homerahaa ja jos koulu pitää säilyttää, museorahaa? onko tämä asia jätetty tutkimatta ja hoitamatta? kukaan ei ainakaan ole puhunut näistä seikoista

      • hahahahahahahah

        homeraha ja museoraha,,voi tätä viisauden määrää,,,mistäs sitä home ja museo rahaa oikein haetaan??


    • paskapaikka

      Niin, mitä on saatu aikaan? Paljon melua tyhjästä, esteellisenä tehtyjä päätöksiä, koulu- ja työpaikkakiusaamista, palveluiden ja työolojen polkemista, omien etujen kähmintää, ainaista jankutusta olemattomasta tehtaasta ja Suomusta. Joutavaa väkeä!

    • Paskapaikan_asukas

      Kiitos sinulle paskapaikka! Täyttä asiaa viestisi!

    • naurattaa

      Me Onnentunnelaiset emme ole niin tyhmiä kuin luullaan. Kyllä meitä naurattaa kun puhutaan mitä sattuu, kun ajetaan omaa taloudellista etua enemmän kuin kaupungin!

      • pikemminkinitkettää

        Ja ketä nämä onnentunnelaiset ovat muita kuin niitä etujen itselleen järjestäjiä? Mitähän nauramista siinä mahtaa olla, kun laitetaan toiset maksumiehiksi vuodesta toiseen?


    • muuttakaa_pois_vain

      tottapa tosiaan, Kemijärvi täynnä tyhjillään olevia kouluakennuksia ja vielä enemmän niitä on kampuksen valmistettua

      tyhmää porukkaa, eipä tarvi kuoleman jälkeen kenellekään ruveta patsaita haalimaan eli mitään hyvää ei jää jälkeen

      • euronnekku

        Myydään ne eurolla vihreille miehille niin kuin Kallaan koulu. Saadaan talous kuntoon! Tikkarit ainakin kahdelle!


    • Älä_muuta

      Tosi ikävää meille kaikille, jos Kemijärven palveluihin ja asioiden hoitoon ei olla tyytyväisiä. Jotkut valtuutetut kieltämättä inhottavat. Eivät itsekään huomaa, kuinka tyhminä jotkut joitakin pitävät.

      Älä muuta pois. Älä jätä meitä yksin ikävien ihmisten kanssa.

    • Älä_muuta

      Älä muuta pois, me tarvitsemme veronmaksajia.

    • saa_nauraa

      Kemijärvi tarvitsee veronmaksajia joten kaikista veronmaksajista täytyy pitää huolta. Omituinen kouluverkkoratkaisu voi ärsyttää, mutta pitää ymmärtää, että sama suu voi välillä puhua yhtä, välillä toista. Vasen käsi ei välttämättä tiedä mitä oikea tekee. Kemijärvellä uskotaan tulevisuuteen, muullonkin kuin räikeissä juhlapuheissa ja sitten samassa juhlapuheessa ja muulloinkin huokaistaan, ettei meille tule lapsia ja tarvitaan siis yksi koulu. Siinä se sitten todellinen usko tulevaisuuteen paljastuu. On siis lupa nauraa.

    • vauhtia

      Oppilaat mahtuu yhteen kouluun. Kannattaa muistaa, ei kaikilla oppilailla ole kympin keskiarvo, vaikka kouluja olisi jokaiselle! Kemijärven talous on heikossa tilanteessa, nyt kaikki tehostamis toimenpiteet ovat tärkeitä. Kaupungin palvelurakenne saatava oikealle tasolle ja kustannus tehokkaasti. Kemijärven kaupungin palkkalistoilla on liian paljon porukkaa ja yt pitäisi aloittaa heti!
      Yksityisellä puolella ei ole ikinä ollut eläkepaikkoja, vaan tarpeen mukaan työntekijöitä!

    • figatur

      Jos jollakin on kympin keskiarvo niin syrjitään. Jos joku tekee erinomaista työtä niin pompotetaan. Hyviä syitä muuttaa pois Kempasta, eikö vain. Jokainen on ansainnut oikeudenmukaisen kohtelun. Kateuden pesäke, ällöttävä paikka, on Kemijärvi.

    • karmeamesta

      Muuta ihmeessä. Itse muutin kauan sitten. Kemijärvi ei ole ikinä osannut pitää huolta omistaan. 60- luvulla se oli karmeeta. Tosi hirvittävä paikka.

    • Paketti

      Laittakaa Kemijärvi pakettiin !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • hoopoja

      Kemijärven viimeisin keino on höpöttää asukkaiden onnentunteesta. Eikö olekin hoopoa?

    • Kemijärvi_

      Selvästikin Kemijärvi lyö asioissa ja päätöksissä yli! Tyhmä kaupunki.

    • olisiko_toivoa_sittenkin

      Älä vielä muuta pois, ethän! Ties vaikka vedät perässä muita mukana.

      Ehkä toivoa ei ole vielä menetetty! Kouluverkosta on tehty valitus,
      joka osoittaa ettei kaikkia ole hoidettu laillisesti, ainakin näin uskotaan:

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15373119/kemijarven-kouluverkko-valituksen-kohteena

      Päätös sai aikanaan ikäviä sävyjä muutenkin, katsopa vaikka tämän uutisen lopussa oleva kommentti:
      https://www.lapinkansa.fi/lappi/isokylan-ja-sarkelan-koulut-lakkautetaan-2021-kun-kemijarven-hillatien-koulun-laajennus-valmistuu-201007671

      Se ettei lapsista ja heikommista pystytä huolehtimaan kertoo kyllä paikkakunnan ihmisistä aika paljon,
      lue tilanteesta täältä

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15170484/lapissa-lapsia-kiusataan-enempi-kuin-muualla

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15275430/aly-hoi!!!!!!!!!!!!

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15034502/kemijarven-abc

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15293612/kemijarven-suunniteltu-kouluverkko---mauno-kerkela

    • olet_hyödyksi_meille

      Älä muuta, älä - me tarvitaan veronmaksajia!

    • jää_tänne

      yritä kestää Kemijärvellä,
      olet kumminkin älykkäämpi kuin muut täällä

    • et_ole-Yksin
    • rukoillaan

      isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä mitä tekevät

    • omituinen_paikka

      hoopoa on meno Kemijärvellä!
      ehkä vähän parempaa muualla!

    • hyvä_olisi_tietää
    • Ikävä_todeta
    • sillä_lailla
    • ei_aiheetta_reagoida
    • muutanpois-muutanpois-mu

      Huutanut jo 132 kertaa ja yhä huutaa muutan pois Kemijärveltä.

    • huolestunutvanhempi

      Ei taida tulla kaupungille halvaksi kustantaa lasten koulukoti keikkoja.Jos kaikki lyödään yhteen niin on varma että ongelmat lisääntyvät. Jos nyt vuosittain oli n. 145 huostaanottoa kemijärvelä niin lisää on tiedossa.Nyt jo tuntuu joka koululla olevan ongelma nuoria jotka pyörittävät omaa showta kouluilla. Tilanne ei ainakaan parannu kun kaikki ongelma oppilaat ja lyödään yhteen. Alakouluikäiset saavat hyvän opin näiltä hulikaaneilta joilla ei koulunkäynti kiinnosta. Tulevaisuus ei näytä hyvältä. Hirvittää jo lasten puolesta mitä on vielä tulossa. Kuinka paljon verot nousee kaupungissa jos kerran kallein vaihtoehto valitaan. Miksei vanhempien mielipidettä otettu huomioon kun halusivat kahden koulun mallia joka olisi ollut lapsille parempi vaihtoehto. Säästäis kaupunginjohtajan palkasta jota ei edes näy paikkakunnalla, mitä se tekee palkkansa eteen?

    • kurki_-
    • katkeratIhmiset

      Mikä Kemijärvellä mättää?? Kun lueskelee vieruskuntien palstoja, ei siellä riidellä eikä haukuta.
      Ihmiset siellä hakee positiivisiä asioita ja niitähän on. Kemijärvellä haukutaan opettajia kun lapsia kiusataan kouluissa, eiköhän se kiusaus ole geeneissä.
      Jospa vanhemmat ensin opettelisi olemaan esimerkkinä, ehkä asia muuttuisi muutaman sukupolven jälkeen.

      Lukekaa näitä palstoja ja miettikää miksi yleensä kukaan viihtyy synnyinseuduillaan.

    • Älä_lähde_pois_älä
    • hapatusta
    • Jotain_plussaa
      • Kysyn_asiallisesti

    • Makuasioita
    • älä_muuta_pois
    • ikävältä_tuntuu

      Kemijärveltä on loppunut säpinä!

      • järjestyysäpinät

        Noh, mitä. Onko tultu uskoon vai viivästyikö viagran tilaus? Kyllä kuule kun hyppäät sarvikuonon selkään aatamin asussa tai eevan niin jopa alkaa säpinää aapeeseella asti.


      • ethän

        ålå viitsi


      • sanompahna

    • isänmaallinen
    • Määkin_lähössa

      Milloin muutat?

    • Tällaistakin
    • asiaa_ON

      täällä on kovasti asiaa

    • Kommentti

      On kiva, todella kiva, että ikäihmisille rakennetaan koteja (ikätaloja) parhaille paikoille, ihan keskustan tuntumaan. Se on säästöä, se on viihtyvyyttä luovaa toimintaa. Ei täältä kenenkään kannata muuttaa pois, vaikka kouluverkkoratkaisu meni päin perse... ainakin paperin osalta!

    • ei8joka8pojasta8ole8siih

      Olet sinä melekonen kynämies, kaiken ylläoleva on sinun koneelta.

      • kiva_kun_ärsyynnyit

        Olkoon jos on!


    • hah_aaaaaaa
    • miksi_ei_palvella
    • ilimastoa
    • Totuus__

      Monta syytä on muuttaa pois,
      vain hyvin vähän syitä palata
      ja vielä vähemmän jäädä tänne.

    • muut_tuota_mieltä
    • pittääkö
    • Kaikkia_tarvitaan
    • Työtön_

      Kemijärveltä on pakko muuttaa pois ja haluaa paremman elämän.

    • Sivistyksen_mitta

      Kaikkien hyvinvoinnista pitäisi huolehtia, etenkin lasten ja vanhusten.

    • eiks_olekin
    • muutajo

      Muuta ja lopeta toi lässytys,ei sua kukaan kaipaa jos muutat.

    • sivistyksen_paikka_olisi

      kemijärveläisiä pitäisi sivistää

    • todella_tarvitaan

      aina on sanottu että fiksut lähtee ensimmäisinä, eli älä lähde,
      fiksuja täällä tarvitaan

    • aamu_sarastaa

      älä muuta, on jo toivoa paremmasta, pian kerron millä tavoin

    • hyvä_kysymys

      joku sentään muuttaa Kemijärvelle --- pakosta?

    • mennään.itseemme
    • Exkemppalainen

      Tervetuloa vaan tänne etelään. Minunkin muksut on sellaisessa 1500 oppilaan kampuksessa. Te elätte kuin herran kukkarossa siellä pohjoisessa. Ruuhkaa ei missään. Ei edes kouluissa. Selvittäkää asiat ennenkuin uhoatte ihan turhasta. Itse olen miettinyt paluuta sinne kotikonnuille nimenomaan sen takia ettei siellä ole mitään kolossikouluja.

      • korruhtio

        En ikinä muuttaisi Kemijärvelle. Ihan kauhea paikkakunta, hyi!


    • jos_tämä_auttaisi
    • jospa_olisi_toivoa

      Sivulla
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15466372/uusi-pizzeria
      kysellään, millainen pizzeria on Kemijärven uusi pizzeria. Nimikin on joillekin epäselvä, nimi näyttää olevan Kemijärven Pizza & Kebab.

      Yhteystiedot,
      046 593 1290 ja
      040 375 1617.

      Ihan on hyvä, että yritetään. Kemijärven palveluja moititaan, mutta luulisi, että kun kilpailua on, niin palvelupuoleenkin joudutaan satsaamaan. Tämän pizzerian Kemijärven Pizza & Kebab palveluihin kuuluu kotiinkuljetuskin. Eli tämän palvelu on laajempaa kuin näiden muiden ja ilmeisesti on auki pidempään kuin muut paikat.

      Meidän pitää tukea uusia yrityksiä, nyt aallot käyvät vähän korkeammalla, ei anneta tyyntyä!

    • Hyvää_Joulua

      Hyvää joulua!

    • toivomme_niin

      Jäisit nyt!

    • kumoon_siis
    • Syytä.olisi.palvella
    • Huolestunut
    • eivät.huomanneet
    • palvelkaa_ilolla_herraa
    • onko.epäpäteviä
    • huolestuttaa
    • näin_se_vain_on
    • SiniSorsa

      Muutan(mme) pois Kemijärveltä, jos Sellutehdas tulee. Huvila on jo myynnissä, kävi miten kävi.
      Kemijärveläistä kalaa ei kehtaa tarjota vieraille , kun entisenkin sellun maine pilaa vielä paikallisen kalan maineeen, muualta tulleiden mielissä.
      Uuutta asuinrakennusta ei kukaan täyspäinen rakenna tähän kylään. Tulevaisuus Kemijärvelle on synkkä muulloinkin kuin syksyisin.

      • Pakko_sanoa

      • ikävää_on_kaikki

    • yks_hyvä_syy_olla_täällä
    • ostetaan_Roista

      Taas on tullut yksi syy muuttaa pois,
      palvelu huonoa
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15033778/kempan-r-kioskin-palvelu

    • eiks_juu

      miksi kemijärvellä ei osata palvella
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15455515/palvelua-kempassa--
      eikö meille raha kelpaa? kylvetäänkä me rahassa?
      emmekö me ymmärrä rahan päälle?
      näkyykö tämän seuraavan sivun asiakokonaisuus palvelussakin?
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15558263/pohjois-suomessa-esiintyy-alhaista-alykkyytta
      koulumaailmakin huonossa jamassa, miksi mikään ei toimi kemijärvellä
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15567388/avustajat-jatkuvasti-opettajina-kemijarvella
      yritettäis jo korjata virheitämme

    • pettynyt_
      • ketkajohtaa

        Miettikääpä miksi.


      • korjatkaa

        avustajien käyttäminen opettajina on röyhkeää, samoin kuin hoitopuolella epäpätevät


      • joutsijuu
        korjatkaa kirjoitti:

        avustajien käyttäminen opettajina on röyhkeää, samoin kuin hoitopuolella epäpätevät

        epäpäteviä myös johdossa?


    • näin_täällä_kirjoitetaan
    • kaikkea_kirjoittavatkin
    • aina_jotain
    • Jääthän

      Älä muuta pois! Kyllä se tästä!

    • Anonyymi

      On todella kurjaa jos täältä vielä muutetaan pois. Tarvitsemme veronmaksajia ja palvelujen käyttäjiä (ei ne yritykset toimi, jos ei ole tuloja)!

      Jää tänne! Äläkä ole milläsikään jos hölmöyksissään tekevät mitä tekevät.

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      kaikki kahelit laitetaan samaan kampustaan
      on kyllä äly käynnyt, tilaa on silti kaupungissa kuin saharassa

      • Anonyymi

        Sinäpä sen sannoit. Kaikki kahelit.


    • Anonyymi

      Hyvä jo sitä on odotettukin. Selvää säästöä! Kiitos päättäjät. :)

    • Anonyymi

      Isokylä ei ole hyvien koulujen listalla, jos tähän ketjuun on uskomista
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/8983901/isokylan-koulu
      ja kaikki on päin p... tai v... jos seuraavan ketjun lukee
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15667273/isokylan-koulu
      Ei siis ihme, jos joku haluaakin muuttaa pois!

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Mieltä ylentävää! Kuolemaa jo ootellaan.


    • Anonyymi

      Joo ei jäädä happanemaan tänne, kun on vain yksi elämä. Eteenpäin on yrittävän mieli.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Jalkaäänestys siihen suuntaan, missä kohtelu on parempi ja arvostus kohillaan. Mitenpä met rievut sen estämmä?

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Tervetulemas Kemijärvelle töihin! Työtä riittää! Palkkaa ei makseta, teemmä kaiken talkoilemalla. Syntyperäiset suunnittelee ja junantuomat tekee.

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      millaisia ihmisiä te kemijärveläiset olette? kysytään yhdellä sivulla
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15711841/ihmissuhteet-kemijarvella

      me ollaan tyhmiä, kateellisia, oman arvon mutta ei toisen arvon tuntevia, vaativia, naivia, haaveilevia, suuria tähtiä
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15073954/kun-unelmat-kuolevat

      tällaisia me olemme

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kemijärveläiset, ne tyhmimmät, viittivät haukkua eläkeläisiä!
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15822431/vittu-joopa-joo
      Eihän eläkeläiset vie keneltäkään mitään paikkoja eivätkä estä tänne ketään muuttamasta. Päinvastoin. He jos ketkä ovat odottaneet että tänne tehdas tulisi ja sitä myötä lisää porukkaa, lähinnä nuoria ja työkyvyssä olevia ihmisiä. Tyhmän kirjoitus tuon linkin takana.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        älä muuta pois,
        pian olet eläkeläinen,
        ellet ole jo -
        täällä pääset eläkeläisenä ikäisiesi seuraan
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15822431/vittu-joopa-joo
        silti mitään vikaa eläkeläisissä ei ole.
        Meistä kaikista tulee eläkeläisiä,
        he ansaitsevat eläkkeensä,
        saisi maksaa heille eläkettä enemmänkin,
        sill' me jälkeen tulevat makoilemme vain heidän aikaansaannosten päällä,
        he ovat meille rakentaneet kovalla työllä kaupungin
        mutta nämä jälkeentulleet ovat vaan kaupungin raiskanneet
        eivätkä ole osanneet pitää taloudesta mitään huolta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        älä muuta pois,
        pian olet eläkeläinen,
        ellet ole jo -
        täällä pääset eläkeläisenä ikäisiesi seuraan
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15822431/vittu-joopa-joo
        silti mitään vikaa eläkeläisissä ei ole.
        Meistä kaikista tulee eläkeläisiä,
        he ansaitsevat eläkkeensä,
        saisi maksaa heille eläkettä enemmänkin,
        sill' me jälkeen tulevat makoilemme vain heidän aikaansaannosten päällä,
        he ovat meille rakentaneet kovalla työllä kaupungin
        mutta nämä jälkeentulleet ovat vaan kaupungin raiskanneet
        eivätkä ole osanneet pitää taloudesta mitään huolta!

        Sinäkö vain makoilet vaikket ole eläkkeellä. Oletpa laiska ihminen.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      taasko on kouluverkko esillä? mitä nyt ehdotetaan?

    • Anonyymi

      On onni jos saa muuttaa pois,
      ikävä jos on pakko täällä olla!

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kaikki me
      muuttaisimme
      jos voisimme!

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Saikuttajat ja soten asiakkaat, tervetuloa paluumuuttajat ja uudet! Tilaa on aivan kaikille.


    • Anonyymi

      huh huh satoja kaupunkin vuokra - asuntoja tyhjillään
      https://www.kemijarvi.fi/fi/asukkaalle/vuokratalot/kohteiden_esittely/vapaat_asunnot_tilasto/

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Siinä vaiheessa peli pelattu kun on hankkinut asunnon Kempasta niin siitä ei pääse eroon. Vuokralaistakin huono saada siistiä ja kunnollista. Ihan sijoitusvinkkinä muille. Jos sijoitusasunnon hankkii niin suunta on merenranta tai tunturi.

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Miten rakennussuunnitelmissa on otettu huomioon mahdollinen tai varma oppivelvollisuuden pidentyminen? Onko mitenkään? Ovatko suunnitelmat jo susia syntyessään? Luulisi järjen tulevan mukaan, mitä suuremmista summista on kyse! Eikö vain? Velkaa on ja lisää otetaan velkaa velan päälle. Muuttotappiota koetaan! Ja totta se velka tuo vielä mukanaan korkomenotkin?

      • Anonyymi

        Hurjaa jos tuollainen on jäänyt otaamatta huomioon! Paras olisi siirtää koulukampuksen rakentamista, niin saadaan tietää todellinen tilantarve!

        Siis on kyse tästä:
        Miten rakennussuunnitelmissa on otettu huomioon mahdollinen tai varma oppivelvollisuuden pidentyminen?


    • Anonyymi

      Miten on otettu huomioon ne jotka ajavat asiakkaita pois?

    • Anonyymi

      Hullua hommaa...
      uutta ollaan rakentamassa, tyhjiä rakennuksia kaupunki täynnä. velkaa otetaan velan päälle ja luullaan että säästetään kun kaikki lyödään yhteen mutta ei älytä että säästää voidaan ja yhteistyötä tehostaa vaikkei oppilaat olisi samassa rakennuksessa, kilometri pari sinne eei ole este yhteistyölle, tarkoitan hillatietä ja särkelää

      • Anonyymi

        yritäpä tuo hakata päättäjien aivoon


    • Anonyymi

      Melkein kolme sataa kirjoitusta ja yhä olet Kemijärvellä ehe ehe

      • Anonyymi

        ehe... e........ heeeeeeeee.... eheeeee............
        Sinä sentään osaat laskea!


    • Anonyymi

      Kyllä täältä muutetaan pois! Älä yritä olla viisas, olet tyhmääkin tyhmempi. Lapsenikin sen huomasi, kun kerroin puolisolleni viestistäsi.

      Onko ne Kemijärvellä järjestetyt tilaisuudet säästöistä olleet todellisia kuulemistilaisuuksia vain todellisia tiedotustilaisuuksia (niin sanottuja pakkosyöttötilaisuuksia)?

      Lakipuolella kun puhutaan kuulemisista, niin pitää olla asiat yksilöitynä, niin että niihin voi tarttua.

    • Anonyymi

      Huh! Huh!

    • Anonyymi

      Kyllä säälittää ne, keiden pitää Kemijärvellä asua.

      • Anonyymi

        Sanopa se! Osuit naulan akantaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sanopa se! Osuit naulan akantaan.

        Täällä ei osata rahaa käyttää ja ei muutenkaan suunnitella mitään järkevästi. Kaupunki rakentaa uutta ja vanhoja rakennuksia kaupunki on täynnä - hullun hommaa, velkaa velan päälle, kestävästä kehityksestä viis, kohta lasku lankeaa veronmaksajille. On siis syytä asukkaiden miettiä muuttoa muualla, ainakin niiden jolla ei ole työtä.


    • Anonyymi

      Onneksi tuli muutettua ajoissa pois!!

    • Anonyymi

      Ei kyykärmesten pesässä normaali ihminen kovin kauaa viihdy. Melkosen vääristynyt todellisuuskuva on Kemijärvellä. Pieni piiri pyörii, kytätään ja puukotetaan. Siitä saa joku raukka melkoset kiksit.

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Velkaa velan päälle ja velkojen korot eli kaupunki ajaa itsensä siihen tilaan että on nostettava veroäyriä

        Muutettava on muualle


    • Anonyymi

      Nivalassa on kunnon koulut.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja kiusaaminen tulee lisääntymään
        https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000006430724.html

        Ei kiusaamista saada ainakaan tällätavoin loppumaan. Tulee paikkakunnalta muutto kun ei voi vaihta koulua kiusaamisen takia, vai palkaako kaupunki kiusatuille kotiopetusta jos ei uskalla mennä kouluun. Tupakan, nuuskan ja huumeiden levitys lisääntyy. Mitä tästä sopasta syntyy kun alakoulu, yläkoulu, lukio ja erityisoppilaat lyödään yhteen tiiviisti kuin " sillit purkissa". Säästöjä ei ainakaan tule kun oppilaita kuskataan kaukaa takseilla ja busseilla. Opetus kärsii kun paljon oppilaita tungetaan luokkiin . Heikoimmille lisääntyy tukiopetukset ja varmaan pemin käynnit lisääntyy kun lasten vaikeudet ja ongelmat lisääntyy. Onhan kaupungilla tyhjiä hyviä rakennuksia joista vois tehdä koulun ja säästää miljoonia kuin rakentaa uusi kidutuslaitos postimerkin kokoiselle tontille. päättäjät hoi älykäteen vai elättekö te vielä siellä sota-ajalla. Ajatelkaa lapsi raukkoja:


    • Anonyymi

      Mitä kuuluu Kemijärvelle?
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/16398344/kemijarvi-koulu-maalima-koronan-aikaan

      Kuuluuko muuta?
      Tällaisen löysin:

      Vasemmistoliiton Kemijärven valtuustoryhmä on tehnyt 27.4.2020
      valtuustoaloitteen entisen Seminaarin päärakennuksen käyttämisestä
      uudenlaisena yritystalona. Aloitteessa esitetään, että asiasta tehdään selvitys
      uudenlaisen yritystalon sijoittumisesta ko. rakennukseen. Valtuustoaloite
      liitteenä 10.

      http://paatokset.kemijarvi.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20202071-18

      http://paatokset.kemijarvi.fi/kokous/20202071-18-1.PDF

    • Anonyymi

      Niin onneksi on joitain vielä ,että haluavat tänne kurjuuksien/ epärehellisyyden/P-nuolijoiden pesään asumaan ja saimme kuin saimmekin talomme myytyä!

      1.7 alkaen tomut pyyhitään ja ei edes kusta tännepäin!

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        voi, meitä olisi paljo lähteviä mutta ei me päästä mihinkää,
        sinä oot onnenpekka, saat kemijärveltä matkaan onnentunteen ja saat paistatella ja nauttia siitä täysin rinnoin uudessa paikassa, kusi on lannotetta, mitä sitä tänne jättää, parempi viedä mukana uusille, reheviöiville paikoille
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16398344/kemijarvi-koulu-maalima-koronan-aikaan

        Onnentunne syntyy siitä, ettei tarvi enää ikinä palata mokomaan reikään. Kemijärven ihmisillä ei ole sivistystä. Ei etenkään sitä sydämen sivistystä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        voi, meitä olisi paljo lähteviä mutta ei me päästä mihinkää,
        sinä oot onnenpekka, saat kemijärveltä matkaan onnentunteen ja saat paistatella ja nauttia siitä täysin rinnoin uudessa paikassa, kusi on lannotetta, mitä sitä tänne jättää, parempi viedä mukana uusille, reheviöiville paikoille
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16398344/kemijarvi-koulu-maalima-koronan-aikaan

        Me myö lähemmä pois ,,,mutta jo juhannuksen jälkeen suunta kohti työpaikkoja tarjoavia kaupunkeja.... tännepä jäätte!


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kyllä on palijo syitä muuttaa pois,
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16398344/kemijarvi-koulu-maalima-koronan-aikaan

        ja ny kirjotetaan näin, onko totta, pitäisi terveysviranomaisten tutkia
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16436648/hillatien-koulu-homeessa

        Miksi tunget tuota home juttua joka ketjuun. Se ei liity Kemijärveltä pois muuttamiseen mitenkään. Homeelle on löydetty ratkaisu, jos sitä edes olisi. Kenenkään ei homeen vuoksi tarvitse Kemijärveltä lähteä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi tunget tuota home juttua joka ketjuun. Se ei liity Kemijärveltä pois muuttamiseen mitenkään. Homeelle on löydetty ratkaisu, jos sitä edes olisi. Kenenkään ei homeen vuoksi tarvitse Kemijärveltä lähteä.

        Pitäisikö hometta sietää vuosia ja vuosia, jos sitä on?
        Muitakin huolen aiheita on, vaikka seuraava:
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16400636/vain-14-abiturienttia
        Toimi oman pääsi mukaan, anna toisten toimia oman.
        Älä tuputa tyhjää, älä esiinny ylijumalana!


    • Anonyymi

      Kemijärvi on monen mielestä persemesta.

      • Anonyymi

        Oli persemesta tai ei, mutta tämä viestiketju on mainio. Kertoo totuuden.


    • Anonyymi

      Ketäs siellä on vielä jäljellä? Ei montakaan kahdella jalalla kulkevaa.

    • Anonyymi

      kempassa riittää tulevaisuudessa töitä vain Lidl, hautausurakoitsijalle...

      • Anonyymi

        Home on paha juttu,
        lue vaikka täältä
        https://www.sisailmauutiset.fi/uutiset/homealtistus-saattaa-aiheuttaa-myos-aivomuutoksia/
        Kyllä home, homeinen ilmapiiri jne vaikuttaa muutto halukkuuteen
        tämä vastauksena tuolle joka kysyy miten home liittyy kemijärveltä pois muuttoon,
        pienimmästäkin syystä muutetaan, niin miksei sitten oirehtivana lähtisi pakoon hometta,
        tuolle vielä, yritä ymmärtää asioita toistenkin näkökulmasta, älä pelkästään tuijota omaa napaa, käsitätkö?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Home on paha juttu,
        lue vaikka täältä
        https://www.sisailmauutiset.fi/uutiset/homealtistus-saattaa-aiheuttaa-myos-aivomuutoksia/
        Kyllä home, homeinen ilmapiiri jne vaikuttaa muutto halukkuuteen
        tämä vastauksena tuolle joka kysyy miten home liittyy kemijärveltä pois muuttoon,
        pienimmästäkin syystä muutetaan, niin miksei sitten oirehtivana lähtisi pakoon hometta,
        tuolle vielä, yritä ymmärtää asioita toistenkin näkökulmasta, älä pelkästään tuijota omaa napaa, käsitätkö?

        Home tapaus on jo käsitelty, vaikka sinulle se vaikuttaa olevan pakkomielle. Et ilmeisesti itse käsitä omaa ohjattaisi ” älä pelkästään tuijota omaa napaa, käsitätkö?” Pelkäämpä pahoin, että siinä navassa on hometta. Keskitytään tässä ketjussa pois muuttoon. Homeelle oli oma ketju, joka ei näemmä ketään kiinnosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Home tapaus on jo käsitelty, vaikka sinulle se vaikuttaa olevan pakkomielle. Et ilmeisesti itse käsitä omaa ohjattaisi ” älä pelkästään tuijota omaa napaa, käsitätkö?” Pelkäämpä pahoin, että siinä navassa on hometta. Keskitytään tässä ketjussa pois muuttoon. Homeelle oli oma ketju, joka ei näemmä ketään kiinnosta.

        Mitä sinä höpiset?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä sinä höpiset?

        Ookko nä sekasi?


    • Anonyymi

      No kuuleppa:tervemenoa.

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kemijärvellä ei osata oikeastaan mitään,
        ollaan kateellisia,
        kateuden puolesta ei saada tehdyksi oikeita päätöksiä,
        yhteistyöstä ei ole tietoakaan,
        soudetaan eri suuntiin,
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/13987122/kodin-ja-koulun-yhteistyo

        joku huutaa: muuta pois
        toinen huutaa: älä muuta, me teemme kemijärvestä paremman
        kumpi on järkevän ihmisen huuto?
        tuon, joka huutaa: älä muuta, teemme kemijärvestä paremman
        siis kirjoitus
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15620848/kemijarvi-on-persemesta
        on meille tienviittaana, mihin suuntaan pitää mennä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        joku huutaa: muuta pois
        toinen huutaa: älä muuta, me teemme kemijärvestä paremman
        kumpi on järkevän ihmisen huuto?
        tuon, joka huutaa: älä muuta, teemme kemijärvestä paremman
        siis kirjoitus
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15620848/kemijarvi-on-persemesta
        on meille tienviittaana, mihin suuntaan pitää mennä

        Niinpä
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15822431/vittu-joopa-joo
        voisiko paremmin kommentoida kemijärven tilannetta
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15822431/vittu-joopa-joo


    • Anonyymi

      Tämä keskistelu ketju on turha. Se perustuu uhkaukseen. Uhkaukseen pois muutosta. Kirjoittaja ei ole ollut tyytyväinen väistämättömästi eteen tulevaan yhden koulun: keskustakampuksen syntymiseen. On sitten päädytty uhkailemaan provosoivasti anonyymisti tänne keskustelupalstalle. Tätä aihetta on riittävästi jo kommentoitu ja sillä ei ole ollut mitään merkistystä. On aika unohtaa tämä ketju. Älkää enään kommentoiko tänne. Keskustakampus on kylmä tosiasia.

      • Anonyymi

        voi hirveetä, eikö sana olekaan vapaa? jos jutut ei kiinnosta, niin voiko ne vältää niin, ettei käy koko kanavalla? valinta on tässä suhteessa sinun! sinä olet tässä asiassa pormestari. pitääkö kirjoitukset olla sinun (heikolle) älyllesi sopivia? etkö yhtään siedä poikkipuolista sanaa? maailma ei ole ihan musta-valkoinen. kaikista asioista ei voi sanoa, onko ne täysin vääriä vai täysin tosia. Harmaatakin mahtuu väliin. asioita voi tarkastella monesta näkökulmasta. jostakin näkökulmasta asia on tosi, toisesta ei välttämättä. mene luontoon ja opi, että kaikille kukille pitää antaa tilaa kasvaa. ehkä älysi kehittyy tästä. parempia aikoja sinulle, ja mielenrauhaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        voi hirveetä, eikö sana olekaan vapaa? jos jutut ei kiinnosta, niin voiko ne vältää niin, ettei käy koko kanavalla? valinta on tässä suhteessa sinun! sinä olet tässä asiassa pormestari. pitääkö kirjoitukset olla sinun (heikolle) älyllesi sopivia? etkö yhtään siedä poikkipuolista sanaa? maailma ei ole ihan musta-valkoinen. kaikista asioista ei voi sanoa, onko ne täysin vääriä vai täysin tosia. Harmaatakin mahtuu väliin. asioita voi tarkastella monesta näkökulmasta. jostakin näkökulmasta asia on tosi, toisesta ei välttämättä. mene luontoon ja opi, että kaikille kukille pitää antaa tilaa kasvaa. ehkä älysi kehittyy tästä. parempia aikoja sinulle, ja mielenrauhaa.

        Onneksi olkoon kevään koronaabitureinteille!
        Onko kukaan muistanut onnitella heitä yhtenä ryhmänä.
        Kovan työn tekivät.
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16400636/vain-14-abiturienttia
        Näin vähän, eikö heitä olisi syytä muistaa koronasatasella?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onneksi olkoon kevään koronaabitureinteille!
        Onko kukaan muistanut onnitella heitä yhtenä ryhmänä.
        Kovan työn tekivät.
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16400636/vain-14-abiturienttia
        Näin vähän, eikö heitä olisi syytä muistaa koronasatasella?

        niin paljon negatiivista kemijärvellä, eikö ole mitään hyvää?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        niin paljon negatiivista kemijärvellä, eikö ole mitään hyvää?

        Yhteistyön rakentaminen pitäisi aloittaa kouluista ja kouluttaa lapsetkin yhteistyöhön, niin saataisiin paljon hyvää aikaiseksi
        seuraavassa ketjussa kerrotaan pettyneitä tunteita Isokylältä
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/13987122/kodin-ja-koulun-yhteistyo


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yhteistyön rakentaminen pitäisi aloittaa kouluista ja kouluttaa lapsetkin yhteistyöhön, niin saataisiin paljon hyvää aikaiseksi
        seuraavassa ketjussa kerrotaan pettyneitä tunteita Isokylältä
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/13987122/kodin-ja-koulun-yhteistyo

        Yhteistyötä oppilaiden kanssa? Oletko tässä päivässä ja kärryillä asioista? Tarkoitatko sellaisia yhteistyöprojekteja, joilla kerätään rahoja huuhaa reissuja varten? Laitetaan vanhemmat töihi, ja oppilaat myymään. Opettaja niin sanotusti ”valvoo”.

        Ei siis ihme ettei opetettavia asioita opita ja yläkouluissa ja lukiossakin niitä ei ehditä korjata. Kyllä siellä koulussa pitää oppilaiden oppia ja opettajan opettaa. Vanhempien homma hoitaa kotona perusasiat ja kasvatus kuntoon. Muunlaiselle ”yhteistyölle” ei ole mitään tarvetta. Päinvastoin siitä on haittaa kuten nyt on nähty. Nyt kun koulut ja opetusryhmät yhdistyvät tulee katsoa, että jäljellle jäävät ne opettajat jotka opettavat.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yhteistyötä oppilaiden kanssa? Oletko tässä päivässä ja kärryillä asioista? Tarkoitatko sellaisia yhteistyöprojekteja, joilla kerätään rahoja huuhaa reissuja varten? Laitetaan vanhemmat töihi, ja oppilaat myymään. Opettaja niin sanotusti ”valvoo”.

        Ei siis ihme ettei opetettavia asioita opita ja yläkouluissa ja lukiossakin niitä ei ehditä korjata. Kyllä siellä koulussa pitää oppilaiden oppia ja opettajan opettaa. Vanhempien homma hoitaa kotona perusasiat ja kasvatus kuntoon. Muunlaiselle ”yhteistyölle” ei ole mitään tarvetta. Päinvastoin siitä on haittaa kuten nyt on nähty. Nyt kun koulut ja opetusryhmät yhdistyvät tulee katsoa, että jäljellle jäävät ne opettajat jotka opettavat.

        Heh..heh...heee
        Kaikki hyvä voi olla kyllä yhdessä paketissa. Mistä moinen luulo (vähäjärkisyyttä), ettei kaikkea hyvää opettaja voi samalla tehdä? Se on kyllä totta, että kaikki paha voi olla samassa persoonassa (laiskuus, haluttomuus, vastuuntunnottomuus, yhteiskyvyttömyys meidän huoltajien kanssa, pitkät poissaolot jne.).
        Heh.... heh... heeeeeeeeeeeee


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Goodbye? Kerroppa vähän tarkemmin ja selkeämmin, miten rakennusten purkaminen liittyy poismuuttoon. Kommettisi ja kirjoitustaitosi on tasolla: maitopurkki Isokylän koulun ruokalan pöydällä.

        yritä ymärtää toista, ei ehkä ole kauhala vaa lusikala anettu,
        joka toistha soimaa, o ithe,
        kysekö tästhä maitho purikista https://keskustelu.suomi24.fi/t/14506236/kouluruoka-kempassa

        pois muuto? mite liityy rakenusten purkamisehe? no, jos ei ooo tuljoita taloo ja ku ei huolehita rakenukse kunostha, nii homehtuuha se ja sit piää alakaa suunitela purkhuu


    • Anonyymi

      Kyllä meidän kaikkien pitäisi rakentaa sellaista Kemijärveä, ettei kenenkään tee mieli muuttaa pois. Pikemminkin pitäisi tavoitteena olla kunta, jonne halutaan muuttaa muualta ja jota muiden kuntien asukkaat kadehtivat kunnan edistyksellisyydestä.

      Kaukana ollaan tavoitteesta, esimerkiksi tällaiset kirjoitukset koulusta tai koulujen tilanteista pilvvat maninetta
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/13987122/kodin-ja-koulun-yhteistyo
      eikä tuo ole ainut ikävä kirjoitus

    • Anonyymi

      Paskoja tyyppejä. Ei sellaisista kukaan tykkää.

    • Anonyymi

      Ei kehuminenkaan ole hyväksi jos ei oikeasti tilanne ole kehuttavan kaltainen! Valheellisuus kyllä paistaa läpi ja tilanne muuttuu naurettavaksi. Isokylän koronaruusutapahtuma ei ollut mikään loistava keksintö ja kun sitä joku on jossain ylistänyt YLI ÄYRÄIDEN, niin kyllä se on vetänyt suupielet hymyyn. Metrin raot ja etäisyydet eivät kyllä mitään uutta olleet, huudettu koko kevät huutamasta päästyäänkin. Ruusuja on jaettu muuallakin, koronan sitä estämättä. Parasta Kemijärven markkinointia on se, kun kaikki tehdään oikein ja lämmöllä, kyllä teot puhuvat enemmän kuin puheet ja jos puhutaan, niin puhutaan totuudellisesti ja pitäen rimaa oikealla korkeudella. Pelkosenniemen jäähyväispussi ysiluokkalaisille olisi saanut saada enemmän julkisuutta kuin sai. Mutta jatketaan tästä taas yhteistyöllä, tämä aihe kai tässä ketjussa on ydin. Koko ketjuhan on saanut alkunsa yhteistyön puutteesta ja sitten huomattu koronakeväässä että jotain yhteistyön alkua on kun vanhemmalta tällainen koronaruusutapahtumaidea on pantu täytäntöön.

      • Anonyymi

        Tämän ketjun aiheena on poismuutto. Ei siis sinun pakkomielteinen yhteistyö. Tee sille oma ketju ja keskustele siellä itseksesi. Tämä olisi paras yhteistyöpanoksesi!

        Kyllä Isokylön kaunis symbolinen ruusujen jakotilaisuus oli mahtava. Se on selvästi kiistaton asia, kun jotain näytää kovasti kismittävän. Oikein ihania kuvia oli paikallisessa lehdessäkin. Olisimpa saanut olla Isokylän koululla mukana. Jotain romupusseja eivät nuoret kaipaa. He ovat fiksuja ja kunnioittavat luontoa eivätkä kerää romuja nurkkiin. Ehkäpä erinomaisen opetuksen ansiota. Kiitos Isokylän henkilökunta!

        Mielestäni Isokylä on niin hyvä, että muut koulut pitää yhdistää siihen. Näyttää ettei Hillatien rakennustyömaa ole valmis tai edes turvallinen koulunalkuun mennessä. TERVETULOA Isokylän alaisuuteen Hilla ja Särkelä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämän ketjun aiheena on poismuutto. Ei siis sinun pakkomielteinen yhteistyö. Tee sille oma ketju ja keskustele siellä itseksesi. Tämä olisi paras yhteistyöpanoksesi!

        Kyllä Isokylön kaunis symbolinen ruusujen jakotilaisuus oli mahtava. Se on selvästi kiistaton asia, kun jotain näytää kovasti kismittävän. Oikein ihania kuvia oli paikallisessa lehdessäkin. Olisimpa saanut olla Isokylän koululla mukana. Jotain romupusseja eivät nuoret kaipaa. He ovat fiksuja ja kunnioittavat luontoa eivätkä kerää romuja nurkkiin. Ehkäpä erinomaisen opetuksen ansiota. Kiitos Isokylän henkilökunta!

        Mielestäni Isokylä on niin hyvä, että muut koulut pitää yhdistää siihen. Näyttää ettei Hillatien rakennustyömaa ole valmis tai edes turvallinen koulunalkuun mennessä. TERVETULOA Isokylän alaisuuteen Hilla ja Särkelä!

        Kylläpä heiluu mielipiteet, ylistykset ja haukkumiset laidasta laitaan kuin myrskyaallot! Joku voi olla vähään tyytyväinen, joku vaatii enemmän. Joku uskoo tyhjään ja olemattomaan, osa ei meinaa uskoa mihinkään vaikka näkisi kuinka suurta ja konkreettista.

        Eiköhän meillä kaikilla ole oikeus omaan näkemykseen, sen esille tuomiseenkin perusteltuna. Jos joku on nähnyt koronaruusutilaisuuden ja sen esille tuomisen vähän naurettavana, niin olkoon. Sepä on hänen asiansa,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämän ketjun aiheena on poismuutto. Ei siis sinun pakkomielteinen yhteistyö. Tee sille oma ketju ja keskustele siellä itseksesi. Tämä olisi paras yhteistyöpanoksesi!

        Kyllä Isokylön kaunis symbolinen ruusujen jakotilaisuus oli mahtava. Se on selvästi kiistaton asia, kun jotain näytää kovasti kismittävän. Oikein ihania kuvia oli paikallisessa lehdessäkin. Olisimpa saanut olla Isokylän koululla mukana. Jotain romupusseja eivät nuoret kaipaa. He ovat fiksuja ja kunnioittavat luontoa eivätkä kerää romuja nurkkiin. Ehkäpä erinomaisen opetuksen ansiota. Kiitos Isokylän henkilökunta!

        Mielestäni Isokylä on niin hyvä, että muut koulut pitää yhdistää siihen. Näyttää ettei Hillatien rakennustyömaa ole valmis tai edes turvallinen koulunalkuun mennessä. TERVETULOA Isokylän alaisuuteen Hilla ja Särkelä!

        joku kirjottaa edelä näi:
        Tämän ketjun aiheena on poismuutto. Ei siis sinun pakkomielteinen yhteistyö. Tee sille oma ketju ja keskustele siellä itseksesi. Tämä olisi paras yhteistyöpanoksesi!

        yhteis työsthä keskustelaa täälä:
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/13987122/kodin-ja-koulun-yhteistyo


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämän ketjun aiheena on poismuutto. Ei siis sinun pakkomielteinen yhteistyö. Tee sille oma ketju ja keskustele siellä itseksesi. Tämä olisi paras yhteistyöpanoksesi!

        Kyllä Isokylön kaunis symbolinen ruusujen jakotilaisuus oli mahtava. Se on selvästi kiistaton asia, kun jotain näytää kovasti kismittävän. Oikein ihania kuvia oli paikallisessa lehdessäkin. Olisimpa saanut olla Isokylän koululla mukana. Jotain romupusseja eivät nuoret kaipaa. He ovat fiksuja ja kunnioittavat luontoa eivätkä kerää romuja nurkkiin. Ehkäpä erinomaisen opetuksen ansiota. Kiitos Isokylän henkilökunta!

        Mielestäni Isokylä on niin hyvä, että muut koulut pitää yhdistää siihen. Näyttää ettei Hillatien rakennustyömaa ole valmis tai edes turvallinen koulunalkuun mennessä. TERVETULOA Isokylän alaisuuteen Hilla ja Särkelä!

        On, on hyvä koulu Isokylä. Ihmetyttää vain kirjoitukset, kuten tämä seuraavakin viestiketju
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/8983901/isokylan-koulu
        Onko tullut savua ilman tulta? Vai onko savu sittenkin tulesta? Mene ja tiedä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämän ketjun aiheena on poismuutto. Ei siis sinun pakkomielteinen yhteistyö. Tee sille oma ketju ja keskustele siellä itseksesi. Tämä olisi paras yhteistyöpanoksesi!

        Kyllä Isokylön kaunis symbolinen ruusujen jakotilaisuus oli mahtava. Se on selvästi kiistaton asia, kun jotain näytää kovasti kismittävän. Oikein ihania kuvia oli paikallisessa lehdessäkin. Olisimpa saanut olla Isokylän koululla mukana. Jotain romupusseja eivät nuoret kaipaa. He ovat fiksuja ja kunnioittavat luontoa eivätkä kerää romuja nurkkiin. Ehkäpä erinomaisen opetuksen ansiota. Kiitos Isokylän henkilökunta!

        Mielestäni Isokylä on niin hyvä, että muut koulut pitää yhdistää siihen. Näyttää ettei Hillatien rakennustyömaa ole valmis tai edes turvallinen koulunalkuun mennessä. TERVETULOA Isokylän alaisuuteen Hilla ja Särkelä!

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15667273/isokylan-koulu
        Tuon keskusteluketjun käymisen ajoista isokylän koulu muuttunut? Onko?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämän ketjun aiheena on poismuutto. Ei siis sinun pakkomielteinen yhteistyö. Tee sille oma ketju ja keskustele siellä itseksesi. Tämä olisi paras yhteistyöpanoksesi!

        Kyllä Isokylön kaunis symbolinen ruusujen jakotilaisuus oli mahtava. Se on selvästi kiistaton asia, kun jotain näytää kovasti kismittävän. Oikein ihania kuvia oli paikallisessa lehdessäkin. Olisimpa saanut olla Isokylän koululla mukana. Jotain romupusseja eivät nuoret kaipaa. He ovat fiksuja ja kunnioittavat luontoa eivätkä kerää romuja nurkkiin. Ehkäpä erinomaisen opetuksen ansiota. Kiitos Isokylän henkilökunta!

        Mielestäni Isokylä on niin hyvä, että muut koulut pitää yhdistää siihen. Näyttää ettei Hillatien rakennustyömaa ole valmis tai edes turvallinen koulunalkuun mennessä. TERVETULOA Isokylän alaisuuteen Hilla ja Särkelä!

        se on sun mielipitees, toisella voi olla toisenlainen, elä ja ole onnellinen Isokylästäsi, kiva kuitenkin on kun kiinnität huomiota oikeaan asiaan eli rakennustyömaan aiheuttamaan turvallisuusriskiin


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Ennen se oli itse perheenpää, joka ajoi perheen ulos yöpakkasilla juvuksissa. Tänään on politiikka varastamassa päämiehen roolia.

    • Anonyymi

      Jämijärveltä juovuksissa ei kannata ajaa.

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Kaikki pitäs posauttaa maan tasalle ja rakentaa kokonaan uusiksi aivan kaikki.

    • Anonyymi

      Kuinka moni aikuisista haluaisi tehdä töitä yhtä ahtaissa tiloissa ja melussa. Lapsi raukat joutuvat, ei ajatella pahemmin. Koulut nykyään rauhattomia paikkoja. Lapsilla pitäs olla turvallinen koulu ympäristö ja päivä. Onko rehtori valvomassa ettei kiusaamista tapahdu ja miten se hoidetaan jos sellaista tapahtuu. Palkaako kaupunki opettajan opettamaan jos oppilas ei voi mennä kouluun kiusaamisen vuoksi kun ei voi enään vaihtaa koulua.

      • Anonyymi

        Tärkeitä asioita toit esille.
        Kemijärvellä ei ajatella, ei osata ajatella toisten näkökulmasta,
        nautitaan suorastaan kun jotakuta kiusataan,
        ahtaus on kammottavaa!


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15567388/avustajat-jatkuvasti-opettajina-kemijarvella

      Miksi ovat? Haetaanko säästöjä? Onko heitä liikaa?

      Itseäni on kyllä ihmetyttänyt että otettiin johonkin a p i piin 3 avustajaa lisää. Eikö joku olisi voinut siirtyä näihin ettei olisi tarvittu palkata lisää henkilö kuntaa? Entä olisiko nykyiset avustajat voineet hoitaa homman? Puhheita liikkuu, ettei kaikilla avvustajilla ole kunnon työtä, lökötellään.

      • Anonyymi

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Vittu tuosta Hillatien koulusta olet kirjoittanut vitun monta kertaa ketä luulet kiinnostavan.


      • Anonyymi

        Muutetaan poies. Antaa vanhan paskan sössiä hommat lopullisesti ja kadota elämästä sen jälkeen muutetaan takas ja rakennetaan uusiks asiat.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      pohjasakka jää

    • Anonyymi

      Korona esti meitä muuttamasta ja estää edelleenkkin.

      • Anonyymi

        kohta se alkaa jylläämään kempassa toden teolla. oireettomat on levittäny ympäriinsä


    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/16564607/kemijarven-koulut---epapatevyytta#comment-105314285


      miksi lapsia ei kemijärvellä arvosteta? miksi heille ei pyritä tarjoamaan parasta? miksi heitä sorsitaan? annetaan epäpätevää opetusta vaikka olisi tarjolla pätevääkin. eikö tämä ole uskomatonta? miksi tällaista tehdään meidän vanhempien selän takana? onneksi tämäkin asia tuli päivän valoon, kyllä hävettaa ja vit..hutt... aa teini-ikäisen kielellä sanottuna, toivottavasti tuolla ilmaisulla asia menee eteenpäin, sinne kaaliin eli kalloon saakka

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      ja vielä itsenäisyyspäivän alla

    • Anonyymi

      Uitossa;joulukuusessa latvatähti!
      Pelolle ei ole annettu valtaa,niinkuin valtion rakennuksissa ja tiloissa.
      Valtion rakennuksissa ja tiloissa oleviin joulukuusiin ei saa asentaa;latvatähteä!
      Tämä on faktaa,pelolle on annettu valta.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

    • Anonyymi
    • Anonyymi
      • Anonyymi

        eikö tuohon aikaan jolloin tuo kirjoitus oli ollut jonkinlainen vaatekauppa


    • Anonyymi

      saas nähä kuinka kauan tuo tokmanni pysyy.

      • Anonyymi

        me ollaan täällä Jumalan selän takana,
        välistä tuntuu että tapahtuu tiesmitä


    • Anonyymi

      Kyllä meillä Kemijärvellä on värikästä,
      tapahtuu sitä ja tätä.
      Tapahtumien keskipisteestä ei kannata muuttaa muualle.
      Heikot kyllä sortuu, mutta vahvat porskuttelevat eteenpäin.
      Ihan kaikesta huolimatta!

    • Anonyymi
      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Kemijärvi on kyllä itse itsensä polkenut suohon voisi vain katsoa peiliin eiköhän syyllinen löydy sieltä.
      Sukupolvien ajan on kansassa ollut kahtijajakoa, eihän koulkiusaaminen ole viimevuosien asia. Jo kymmeniä vuosia sitten varakkaiden manttaalimiesten lapset kiusasi köyhempiä, Nytkin työpaikoilla aikuiset kiusaavat toisiaan ja vanhat ukot ottaa yhteen että sylki lentää. Miksi sitten eivät lapset kiusaisi toisiaan koulussa ja onko kumma jos koulussa huono ilmapiiri. Onko rakentavaa jos opettajat haukutaan vanhempien toimesta vuorotellen pystyyn.
      Olisiko syytä miettiä?

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Harmi kun riidellään, sana pitäisi olla vapaa, virheet pitäisi korjata, kaikkien pitäisi edistää asukkaiden hyvinvointia!
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/16659869/a--imporannan-valitus
      Aulikki on esimerkillinen nainen, paras valtuutettu! Uskaltaa olla omaa mieltään, ei ole laumasielu, ei alistu kumileimasimen asemaan!

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Jos haluat opettajaksi, tule kemijärvelle! Kouluttaudu avustajaksi, pohjakoulutuksella ei ole kovin paljon merkitystä. Kun olet avustaja, pääset opettajan palkalle aina tilaisuuden tullen. Tällaisen kuvan saa tästä:
      http://paatokset.kemijarvi.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20212200-6

      Paljon tuosta on kirjoitettukin, pitkä viestiketju:
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15567388/avustajat-jatkuvasti-opettajina-kemijarvella

      Nyt kun asia nostetaan esille, niin ei meillä mitään tällaista ole. Onko tämäkin ketju syntynyt tyhjästä? Tyhjääkö me kemijärveläiset hopistään ja luullaan? Hah...haa..

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Itse aikoinaan jouduin muuttamaan pois Kemijärveltä koulukiusaamisen vuoksi. Oma kokemukseni kyllä on että pahimmat koulut on kyllä ne pienet koulut. Siellä kun joudut uhriksi niin kukaan ei auta. Hyvä veli-verkosto toimii. Isossa koulussakin toki kiusataan, mutta siellä ei ole se ainoa kiusattu kuten pienessä koulussa.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kovia väitteitä esitetään oikaisuvaatimuksen hylkäämiseksi, siksi olisi hyvä nähdä mitä toiselta puolelta kirjoitetaan - ihan tasapuolisuuden nimissä! Onko oikeutettu tällainen vaatimus?

    • Anonyymi

      Täällä
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/16730294/kemijarvella-taas-epapatevyys-koulualalla-esilla
      näin ---->
      Kemijärven maine on mitä sattuu,
      paljon ikäviä asioita esillä,
      pätevän opettaja irtisanominen -> tunteja epäpäteville
      imporannan erottaminen toimikauden loppusuoralla -> ei suostunut kumileimasimeksi
      avustajien käyttäminen sijaisina -> lapsen edusta viis, veisataan siis virrestä viis
      P.A:n irtisanominen -> taitojen vähättely
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/16730294/kemijarvella-taas-epapatevyys-koulualalla-esilla

      • Anonyymi

        Mitähän kaikkea on?


      • Anonyymi

        Noin se vain on!


    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Pois pois kausa pois tästä karmeasta paikasta

    • Anonyymi
    • Anonyymi
      • Anonyymi

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Taitaa tuo tuccapajan yrittäjäki miettiä lopetamista

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Kaiken näköistä hanketta ja projektia on,
      miksei laiteta sellaista työryhmää,
      joka laittaisi kerralla koulumaailman asiat kuntoon,
      valitetetaan epäpätevyykistä, avustajien laittamisesta opettajien tehtäviin (jopa lukukauden ajaksi, esimerkiksi joissakin aineissa), yhteistyön puutteesta kodin ja koulun välillä ja niin edelleen...

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/13987122/kodin-ja-koulun-yhteistyo

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä tarvi muuttaa ISOKYLÄN alueelle,
        kun koulu poistuu kartalta,
        toisaalta ei ole tuntunut hyvältä lukea
        ettei Isokylällä YHTEISTYö suju koulun ja kodin välillä
        jos tähän ketjuun on uskomista
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/13987122/kodin-ja-koulun-yhteistyo

        Eipä tarvi muuttaa SÄRKELÄN alueelle,
        kun koulu poistuu kartalta,
        toisaalta ei ole tuntunut hyvältä lukea
        ettei YHTEISTYö suju koulun ja kodin välillä
        jos tähän ketjuun on uskomista


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kemijärvellä on hyvää, että täällä keskustellaan. Tosin keskustelut eivät koskaan johda mihinkään, kun ollaan jääräpäitä!

        Kirkkokaan ei ole säästynyt keskusteluilta,
        niin kuin linkissä nostetaan esille Lautamo.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/10533202/voi-ei-

        Mikä tää Kemijärvi oikeastaan on?

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16776964/sivistysjohtaja-narkilahti-oli-tehda-emamunauksen!

        Joku kirjoittaa että jatkuvasti vastataan valituksiin ja selvityspyyntöihin. Kun näitä tehdään, kertoohan se jostakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä tää Kemijärvi oikeastaan on?

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16776964/sivistysjohtaja-narkilahti-oli-tehda-emamunauksen!

        Joku kirjoittaa että jatkuvasti vastataan valituksiin ja selvityspyyntöihin. Kun näitä tehdään, kertoohan se jostakin.

        On se hullua kun Kemijärvi yrittää mainostaa tavalla ja toisella itseään, niin lasten asioita ei hoideta. Kaikki lyödään syksystä asti ahtaaseen Hillatien K A M PU K S E E N, jota tällä tyhmällä nimellä kutsutaan. Kiusaaminen lisääntyy, sisäilmaongelmat alkavat vaivata, pieniin tiloihin kun ahdetaan iso määrä oppilaita ja aikuisia - niin kylläpä tulee O N N E L L I N E N olo! Ihan naurattaa, ei kai kukann mene lankaan ja tänne muuttaisi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On se hullua kun Kemijärvi yrittää mainostaa tavalla ja toisella itseään, niin lasten asioita ei hoideta. Kaikki lyödään syksystä asti ahtaaseen Hillatien K A M PU K S E E N, jota tällä tyhmällä nimellä kutsutaan. Kiusaaminen lisääntyy, sisäilmaongelmat alkavat vaivata, pieniin tiloihin kun ahdetaan iso määrä oppilaita ja aikuisia - niin kylläpä tulee O N N E L L I N E N olo! Ihan naurattaa, ei kai kukann mene lankaan ja tänne muuttaisi!

        Aika menee asioiden hoitajilla muuhun! Käräjilläkin pitää laukata!

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16702785/henkilostojohtajan-oikaisuvaatimus-kaupunginhallitukselle#comment-107367762


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Joo. MENE JO!!!!!

    • Anonyymi

      No pittää mennä muualle.........jos ei tykkää.

    • Anonyymi

      Nelostietä pohjoiseen löytyy pienempiä kouluja....suosittelen. Olette väärässä paikassa, jos lapset eivät pidä olosuhteista. Naurettavaa.....

    • Anonyymi

      2018 uhkasit lähteä Kemijärveltä.......tuuatta, tuuatta......eikö vieläkään ole tarpeeksi pieniä koulut?

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Joku höpöttää:
        2018 uhkasit lähteä Kemijärveltä.......tuuatta, tuuatta......eikö vieläkään ole tarpeeksi pieniä koulut?

        Vastaus:
        Minä jäin odottamaan että räkyttäjät lähtisivät ensin! Aikaahan en ole ilmoittanut. Hah...hah...haa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joku höpöttää:
        2018 uhkasit lähteä Kemijärveltä.......tuuatta, tuuatta......eikö vieläkään ole tarpeeksi pieniä koulut?

        Vastaus:
        Minä jäin odottamaan että räkyttäjät lähtisivät ensin! Aikaahan en ole ilmoittanut. Hah...hah...haa

        Miten tällainen juttukin?

        http://paatokset.kemijarvi.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20212247-6

        "Tehyn Kemijärven ammattiosasto ry on tehnyt työsuojeluilmoituksen 23.11.2020
        Kemijärven kaupungille koskien muun muassa neuvolan resursseja ja
        kouluterveydenhuollon lääkärintarkastuksia. Neuvolassa henkilöresurssit on viety
        minimiin ja sijaisia ei oteta. Tämä lisää työntekijöiden henkistä kuormitusta, kun
        lakisääteisiä tehtäviä ei pystytä hoitamaan. Koulu- ja opiskelijaterveydenhuoltoa
        kuormittaa lisäksi keväältä rästiin jääneet työt sekä rokotusohjelma.#

        Voi ei, tällainenkin kaiken lisäksi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten tällainen juttukin?

        http://paatokset.kemijarvi.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20212247-6

        "Tehyn Kemijärven ammattiosasto ry on tehnyt työsuojeluilmoituksen 23.11.2020
        Kemijärven kaupungille koskien muun muassa neuvolan resursseja ja
        kouluterveydenhuollon lääkärintarkastuksia. Neuvolassa henkilöresurssit on viety
        minimiin ja sijaisia ei oteta. Tämä lisää työntekijöiden henkistä kuormitusta, kun
        lakisääteisiä tehtäviä ei pystytä hoitamaan. Koulu- ja opiskelijaterveydenhuoltoa
        kuormittaa lisäksi keväältä rästiin jääneet työt sekä rokotusohjelma.#

        Voi ei, tällainenkin kaiken lisäksi!

        Kemijärvi kartalla!

        Kemijärvi täyttää 150 ja viettää juhlavuottaan tällaisissa merkeissä
        https://www.oaj.fi/ajankohtaista/uutiset-ja-tiedotteet/2021/kemijarven-kaupungille-tuomio-yt-lain-rikkomisesta/

        Eikö näytäkin hyvältä?


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten tällainen juttukin?

        http://paatokset.kemijarvi.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20212247-6

        "Tehyn Kemijärven ammattiosasto ry on tehnyt työsuojeluilmoituksen 23.11.2020
        Kemijärven kaupungille koskien muun muassa neuvolan resursseja ja
        kouluterveydenhuollon lääkärintarkastuksia. Neuvolassa henkilöresurssit on viety
        minimiin ja sijaisia ei oteta. Tämä lisää työntekijöiden henkistä kuormitusta, kun
        lakisääteisiä tehtäviä ei pystytä hoitamaan. Koulu- ja opiskelijaterveydenhuoltoa
        kuormittaa lisäksi keväältä rästiin jääneet työt sekä rokotusohjelma.#

        Voi ei, tällainenkin kaiken lisäksi!

        Juhlavuonna paljastuu kaiken laista!


    • Anonyymi

      eihän tossa ole enää mitään tolkkua

      • Anonyymi

        On meillä kemijärvellä omituinen käsitys onnentunteesta? Vai onko? Kiusaa tehdään ylemmillä tasoilla, niin että tehtävät jää hoitamatta! Kaupunkilaiset pannaan maksamaan möhläyksistä, luullaan että kaikki menee oikeudessa läpi! Kuka siis yrittää puolustaa epäpätevien käyttämistä pätevien sijaan opetustehtävissä? Hyvä että joku on uskaltanut nostaa kunnolla asiat esille! Kunnioitan tätä rohkeaa miestä! Ihmetystä herättää, jos joku yrittää vääryyttä puolustaa.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Paras vaihtoehto mitä on. Muuttaa pois kemijärveltä ennen kuin se romahtaa ja luhistuu. Vetää kunnassa olijat mukanaan.

      • Anonyymi

        Kaikkea ikävää tähän 150-vuotisjuhlaan liittyy! Miten noin pahoja asioita tähän vuoteen on kertynyt?

        Näen Kemijärven juhlavuoden logon

        - nauravan meille kaikille
        - näen siinä auringon laskevan pikemminkin kuin nousevan
        - näen logon värien luonnottomuuden


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikkea ikävää tähän 150-vuotisjuhlaan liittyy! Miten noin pahoja asioita tähän vuoteen on kertynyt?

        Näen Kemijärven juhlavuoden logon

        - nauravan meille kaikille
        - näen siinä auringon laskevan pikemminkin kuin nousevan
        - näen logon värien luonnottomuuden

        Ja vielä pahempaa:

        näen "auringon" rattaana, joka yrittää mennä eteenpäin likaisessa vedessä, meno on hidasta ja vaivalloista!


    • Anonyymi

      Kemijärveä mollataan jo kirjallisuudessakin. Mihin tämä kempan vajoaminen vielä johtaa ???

    • Anonyymi

      Ikävä juttu juhlavuonna ettei annettu nuorten kirjoittajille sitä mitä oli luvattu! Vielä juhlavuonna!

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Muutan sodikseen työn perässä. Kemijärvi oli aika pettymys monessa asiassa

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Älä vielä muuta! Äänestä ensin!
      Meillä pari hyvää ehdokasta.
      Aulikki ja Paula!

    • Anonyymi

      kemppa on huono paikka

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Älä muuta ennen kuin vaalit on ohi ja tiedetään tulos!

    • Anonyymi

      Hälytyskellot soivat, mutta kukaan ei kuule.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Sinäki se oot tehny muuttoa jo vuodesta 2018. Hitaasti näyttää etenevän.

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Miten niin "oli tehdä" emämunan? Eiköstä niitä munia ole monta pesässä hautumassa ja niistä pojat kuorii kuten saamme nähdä joka kevät.


    • Anonyymi

      Turmiontie vie kemijärvelle.

    • Anonyymi

      voi ei, voi ei!

    • Anonyymi

      Kemijärvellä ei todellakaan mene hyvin... ei ole enää huumorin asia. Pitäskö vain todeta että menkööt saatana, ei ole meikäläisen ongelma.

    • Anonyymi

      Muuta vaan.

    • Anonyymi

      Oulun tapaus toi karmeudessaan esille kuinka huonosti lapset voivat. Vanhempien ja koulun olisi nyt alettava tekemään yhteistyötä ja alettava miettimään syitä.

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Miten Kemijärvellä hoidetaan koulupuolta?

      Jo se, että joku tekee AVIIN kantelun, kertoo luottamuksen pulasta virkaa hoitaviin ja asioista vastaaviin ihmisiin.

      Asioiden hoidon pitää näyttää jo ulospäin hyvältä, ei yksistään sitä että se on hyvää ja moitteetonta.

      Mistä tämä seuraava kertoo?

      Lapin AVI:n päätös valvonta-asiassa:

      https://www.dropbox.com/s/krnmhxmpoudmqpt/Päätös_1556_2020.pdf?dl=0

    • Anonyymi
    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Docstop Kun unelmat kuolevat 2017 11 15

        - kuolevat ne vähemmästäkin


      • Anonyymi

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Päättäjät ovat sotkeneet kemijärven asiat ajat sitten. Kemijärvi on vanhojen sekopäiden viimeinen työmaa jossa nuoret kärsii ja voivat pahoin.

    • Anonyymi

      51 viestiä poistettu?

    • Anonyymi

      Mitä asutta kemijärvellä saatana. Muuttakaa poies.

      • Anonyymi

        kemijärvelä ei hyvä lukio

        Pätevä on pätevä! Koulutuksella on merkitystä!

        Uusien ylioppilaiden nimilista vuosimallia kevät 2022
        ja lukioiden taso:

        https://yle.fi/uutiset/3-12417586

        Kemijärven keskiarvo 3,8
        Sodankylä 4
        Salla 4,2
        Savukoski 4,8


        Äänestä

        ei kanata tula!


    • Anonyymi

      On täällä monenlaista kirjoitusta

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/13414784/narkilahdesta-kaupunginjohtaja

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      tännekkö pitäis muuttaa jossa v on hallitseva sana koulussa

    • Anonyymi
      • Anonyymi

      • Anonyymi

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Muuttopäivä pois oli paras hetki Kemijärvellä

    • Anonyymi

      onko sielä kemijärvelä palijo työpaikoja auki?

    Ketjusta on poistettu 54 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      43
      2240
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1759
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      41
      1563
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      44
      1520
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1475
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1451
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    Aihe