Peruutuskameranäyttö ?

Anonyymi

Myykö joku joko tätä samaa näyttöä, tai jotain samantapaista, ja mihin hintaan?

https://www.e-ville.com/fi/3253-autonaytot/45401-color-monitor-autonaytto-43.html

e-ville myy tuota näyttöä 29€.

esim. jammaa.com -valikoimasta löytyy 3 näyttöä alle 100€ hintaluokassa, hinnat 64€, 74€ ja 88€.

e-villeltä tuon näytön siis saisi alle puoleen hintaan kilpailijan hinnasta, mutta halvan hinnan kääntöpuolena on sitten se, että "Tilaustuote: Arvioitu saapuminen 2-4 viikkoa". eli e -villeltä kun tilaa, niin ainakin tuon 4 viikkoa saa odotella, ja jos jotain vastoinkäymisiä osuu kohdalle, niin silloin odottelu voi kestää pidempäänkin.

Uskaltaakö nykyään tilata esim. aliexpressistä (huom uusi laki 1. heinäkuuta 2021 alkaen, kaikki tullataan) vai tuleeko liikaa ongelmia ja/tai lisäkustannuksia ?


jammaa.com -valikoimasta itseasiassa löytyisi muuten itselleni paremmin sopiva vaihtoehto, mutta ongelmana on se, että android -puhelimeeni en halua laittaa Google -tiliä (koska sen seurauksena puhelin kopioisi kaikki tekstiviestit, puhelinmuistion ja puhelulokin Googlen hallitsemalle pilvipalvelimelle - ja tätä en hyväksy, vaan pidän tätä törkeänä yksityisyyden suojan loukkauksena. Googlen touhun uskoisin olevan myös tietosuojalain vastaista toimintaa, ottaen huomioon sen, ettei minun ja Googlen välillä ole minkäänlaista asiakassuhdetta).

Koska jammaa.com ei tarjoa sovelluksen latausta siten, että apk -asennustiedoston voisi suoraan imuroida vaikkapa täältä:

https://apps.jammaa.com/kameranayttosovellus_android_laitteille.apk

niin tästä syystä ko. ilmaissovellus ei kelpaa, jollei sen imurointiin löydy sellaista tapaa, joka ei edellytä Google -tilin asentamista puhelimeen.

Olisi tietysti kätevää, jos peruutuskamera (tai sen langallinen lisälaite) lähettäisi kuvan WiFi -yhteydellä puhelimeen, jossa toimiva sovellus muuttaisi puhelimen peruutuskameranäytöksi silloin, kun peruutetaan.

Tuleeko tuotteen varastoinnista Suomessa todella niin isot kustannukset, että se yli tuplaa hinnan ?

Mistä muualta löytyisi kohtuuhintaisia näyttöjä peruuruskameran kanssa käytettäväksi ?

Biltema myy kamera ja näyttö -pakettia 129€, mutta en voi suositella Bilteman tuotetta, koska se on väärin suunniteltu! Lähetin antenneineen on Bilteman kameran sisällä, eli kameran ja näytön väliin auton metallirunko muodostaa ns. Faradayn häkin ja siten heikentää kameranäytön toimintamahdollisuuksia.

Lisäksi tuo Bilteman näyttö ei ilmeisesti toimi minkään muun kameran kuin Bilteman oman kanssa.

Sama ongelma vaivaa myös Garmin -navigaattoria, jolle kelpaa vain Garminin oma BC-30 -kamera.

Tällaisesta kytkykaupasta en tykkää, vaan haluan itse valita parhaiten tarpeitani vastaavan peruutuskameran.

Ja vielä:
Kaikille teille, joiden mielestä peruutuskamera on turhake:
USA:ssa lääkäri vahingossa tappoi oman 2 -vuotiaan poikansa peruuttamalla pojan päälle, kun autossa ei ollut peruutuskameraa.

Ongelma on tässä siis se, että 2-vuotias on niin pieni, että seisoma-asennossa lapsen pää jää auton takaikkunan reunan alapuolelle, jolloin ilman peruutuskameraa kuljettajan paikalta sitä lasta auton takana ei voi nähdä!

Tässä englanninkielinen artikkeli aiheesta:
https://www.kidsandcars.org/2018/05/14/after-his-sons-tragic-death-this-doctor-fought-to-put-backup-cameras-in-every-car/

Lapsensa kuoleman jälkeen tuo lääkärimies kampanjoi sen puolesta, että USA:ssa peruutuskamerasta tulisi pakollinen varuste kaikkiin autoihin.

Suomessakin vakuutusyhtiöiden tilastojen mukaan yli 40% kaskovakuutuksen korvaamista vahingoista tapahtuu parkkipaikalla tai -hallissa.

Oikein asennettu ja oikein käytetty laadukas peruutuskamera vähentää sekä vaaraa peruuttaa vahingossa lapsen päälle (siis jos lapsi on niin lyhyt, että lapsen pää jää takaikkunan alareunan alle piiloon) että vähentää myös riskiä siihen, että parkkipaikalla tai -hallissa peruutettaessa sattuu kolari.

Kun peruutuskameran näyttöineen saa alle 200€, niin hintaa kannattaa verrata siihen, että jo kaskovakuutuksen omavastuu on tuon 200€, ja tämän lisäksi kolarointi yleensä johtaa myös bonusmenetyksiin ja siten kalliimpiin vakuutusmaksuihin.

em. syistä oma valintani on asentaa autoon peruutuskamera, kun autotehdas ei autoon ole sellaista älynnyt laittaa.

7

213

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mites jos tilaat aliexpress Espanjasta, Ranskasta tai muusta EU maasta onko Tulli maksut? Onko kellään tietoa?

      • Suomi on ollut EU:n jäsen vuodesta 1995!
        Miksi tämä asia on muutamille hönöille niin vaikea ymmärtää?
        EU:sta tilattaessa ei ostoksista peritä tulleja, koska kysymys on ns. "sisäkaupasta"!
        Muita käsittely- toimitus - ym. varastointikuluja voi tosin mennä.


    • Anonyymi

      Aikoinaan ostin e-Villeltä langattoman peruutuskameran näyttöineen. Ei maksanut montaa kymppiä ja tuli muutamassa viikossa. Mutta kun kameran valoisuussäätö lakkasi toimimasta, ostin Biltemasta uuden vastaavan ja se on pelannut jo vuosia moitteettomasi. Hinta oli tietenkin muutamakertainen.

    • Mitäs sinä nyt olet hankkimassa? Puhut peruutuskameranäytöstä ja peruutuskameran kuvan välittämisestä kännykkään, mutta linkkaat pelkän näytön?

      Suhteellisen edullisesti saa vaikka saksan Amazonista peruutuskameran, joka striimaa kuvan kännykkään. Sähköt ja pari ruuvia, ja homma pelaa (kunnes kamera hajoaa).

      • Anonyymi

        "Mitäs sinä nyt olet hankkimassa? Puhut peruutuskameranäytöstä ja peruutuskameran kuvan välittämisestä kännykkään, mutta linkkaat pelkän näytön"

        Aivan:

        jammaa.com -kaupasta löytyy sellainen peruutuskamera, joka miellyttää.
        Mutta näyttöjen osalta huomasin, että yhden jammaa.com -näytön hinnalla saisi peräti 2 kpl noita e-ville.com -kaupan myymiä versioita. Lisäksi e-ville.com -kaupan näyttö miellyttää suunnittelultaan enemmän (ulkonäkö ja asennustapa).

        Ainoa harmi asiassa on e-villen järkyttävän pitkä toimitusaika.

        aliexpress on tuttu web-sivusto, mutta tuolta tilaaja ei voi olla varma, mistä maasta tilaus tosiasiassa toimitetaan, ja jos se tulee EU:n ulkopuolelta, tällöin ostaja maksaa tullin, ALV:n ja vielä postin ylimääräisen lisäkulun silti, vaikka lähettäjä on postimaksun jo kertaalleen maksanut. Tuota kutsun postin määräävän markkina-aseman väärinkäytöksi.

        Tarkistin tänään asian jimm's PC stroresta ja verkkokauppa.com :ista - kumpikaan ei myy autonäyttöjä - ei ainakaan tuossa hintaluokassa.

        Myöskään motonetista ei pelkkää autonäyttöä saa, näytöllä varustettuja autostereoita kyllä - mutta silloin puhutaan aivan toisesta hintaluokasta (n. 300 €).


      • Anonyymi

        "Suhteellisen edullisesti saa vaikka saksan Amazonista peruutuskameran, joka striimaa kuvan kännykkään. "

        Asia olisi täysin OK, jos asiaan liittyvän android -sovelluksen saisi .apk -tiedostona ladattua myyjän https -palvelimelta.

        Jos sen sijaan ainoa mahdollinen latauspaikka on Google Play, niin tämä ei käy, koska Playsta ei voi ladata mitään ilman kännykkään asennettua Google -tiliä, ja jos sellaisen asentaa, joutuu alistumaan siihen, että Google riistää yksityisyytesi, eli kaikki tekstiviestit, puheluloki a puhelinmuistio kopioidaan silloin Googlen hallinnoimaan pilvipalveluun.

        Koska minulla ei ole asiakassuhdetta Googleen, tämä on Suomen tietosuojalain vastaista.
        Sopii kysyä: miksi Google saa rikkoa tietosuojalakia joutumatta siitä rikosoikeudelliseen vastuuseen ?


    • Anonyymi

      jos pentuja pyörii parkkipaikalla, niin silloin on ärähdettävä niille että parkkipaikka ei ole mikään leikkipaikka! Lapsilla ei ole mitään asiaa parkkipaikalle muutoin kuin vanhempiensa mukana heidän autoonsa mennessä ja tullessa!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Romaanien ammuskelu

      Romaanit vähän ammuskeli härmän häjy,osu sivullisiin,ja nyt nää romanit ihmettelee miksi heitä ei päästetä ravintoloihin
      Seinäjoki
      168
      3366
    2. Onneksi olkoon sait mut vittuuntumaan

      Sapettanu koko helvetin päivän.
      Ikävä
      63
      2822
    3. Siis oikeasti S... En ymmärrä...

      Oletko se sinä joka täällä kaipailee? Kaikki täsmää.
      Ikävä
      83
      2692
    4. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      38
      2157
    5. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      81
      1997
    6. Mitä sitten ikinä teetkin

      Mun on aika mennä J mies. Olen ollut niin tyhmä. Kaikkea mukavaa elämääsi edelleen toivotan ja ihanaa elämän jatkoa. Mei
      Ikävä
      44
      1617
    7. Saanko selityksen?

      Mikä minus oli vialla? Ulkonäkö, teinkö jotain väärin, sanoinko jotain..? Haluisin vaa tietää :(
      Ikävä
      65
      1585
    8. Mies mistä oikein suutuit?

      Yhtäkkiä vaan häippäsit täältä... 😢
      Ikävä
      24
      1538
    9. Kun istuit

      vierelläni penkillä, olin hetken onnellinen. Se hetki kimaltelee mieleni sopukoissa ja valvottaa öisin. Salainen kaipau
      Ikävä
      58
      1409
    10. Pakotteet purevat

      Asiallinen artikkeli Helsingin Sanomissa miten pakotteet purevat Venäjään. Kulutusjuhlat, ei työttömyyttä, elintason nou
      NATO
      187
      1301
    Aihe