Poppamiehen sotkut

Anonyymi-ap

Tulipa oltua Ranskassa soosi ja rub vapaalla vyöhykkeellä. Ei jälkeäkään poppamiehen maailmasta missä ”lihat kuivamaustetaan”. Pelkkä mainos jorinaa.

Lihan laatu oli loistavaa eikä tarvittu grillissä kuin suola ja pippuri.

Facen grilliryhmässä 9/10 käyttää valmisrubeja ja sooseja ikään kuin olisi itse kielletty tekemästä.

Valmistuotteista tulee einesmaku ei poppiksen soosit sitä muuta. Olen itse tehnyt sooseja ja rubeja ämpäritolkulla.

16

538

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ranskassa ei osata grillata. Sielläkin huippukokit käyttävät amerikkalaisia Weberin grillejä. Rub-maustaminen on lähtöjään Teksasista. USA:n eteläosissa taidetaan grillaaminen. Ranskassa syödään lähinnä linnunpesiä.

      • Anonyymi

        Ranskassa osataan grillata mutta BBQ:ta siellä juuri ei ole.


      • Anonyymi

        Sinulla menee kauniisti sekaisin grillaus ja BBQ. Kohta sanot ettei Toscanassa ostata grillata bisteccaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sinulla menee kauniisti sekaisin grillaus ja BBQ. Kohta sanot ettei Toscanassa ostata grillata bisteccaa.

        "Sinulla menee kauniisti sekaisin grillaus ja BBQ."

        Grillaus mahtuu barbeque -kattotermin alle. Barbequen yhteinen nimittäjä on savu, jonka alle mahtuu erinomaisesti ranskalainen ja italialainen grillaus.

        "When you cut through the haze, ultimately, it is smoke that differentiates barbecue from other types of cooking. The fact is that there are many forms of barbecue around the world and it is the presence of smoke that unifies them all."

        https://amazingribs.com/barbecue-history-and-culture/what-barbecue/


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        "Sinulla menee kauniisti sekaisin grillaus ja BBQ."

        Grillaus mahtuu barbeque -kattotermin alle. Barbequen yhteinen nimittäjä on savu, jonka alle mahtuu erinomaisesti ranskalainen ja italialainen grillaus.

        "When you cut through the haze, ultimately, it is smoke that differentiates barbecue from other types of cooking. The fact is that there are many forms of barbecue around the world and it is the presence of smoke that unifies them all."

        https://amazingribs.com/barbecue-history-and-culture/what-barbecue/

        Isäntä kehittää omaa teoriaa ja vääntää tiukkaa anagronismia (katso wikistä jos termi ei tuttu).

        BBQ on jenkkitermi ja liittyy heidän menetelmien ja laitteiden kehittymiseen.

        Lihaa on on paahdettu avotulella/hiilien päällä iät ajat ihan ennen amerikan syntyä. Jenkit teki tuolle oman tyylin, laiitteet ja mausteet.

        Ihan höpölootä että historiallinen tulella kypsentäninen on jotain BBQ alalaji.

        Toscanan hiilillä paistettu bistecca on ihan oman evoluution tuotos.

        Vain onko sinusta ketsuppi inkojen keittiöön kuuluva alalaji?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Isäntä kehittää omaa teoriaa ja vääntää tiukkaa anagronismia (katso wikistä jos termi ei tuttu).

        BBQ on jenkkitermi ja liittyy heidän menetelmien ja laitteiden kehittymiseen.

        Lihaa on on paahdettu avotulella/hiilien päällä iät ajat ihan ennen amerikan syntyä. Jenkit teki tuolle oman tyylin, laiitteet ja mausteet.

        Ihan höpölootä että historiallinen tulella kypsentäninen on jotain BBQ alalaji.

        Toscanan hiilillä paistettu bistecca on ihan oman evoluution tuotos.

        Vain onko sinusta ketsuppi inkojen keittiöön kuuluva alalaji?

        ” Isäntä kehittää omaa teoriaa ja vääntää tiukkaa anagronismia (katso wikistä jos termi ei tuttu).”

        En minä mitään omia teorioita kehitä vaan otin tunnetun amerikkalaisen BBQ -sivuston määritelmän barbequesta. Suomenkielinen wikipedia kertoo seuraavaa:

        ”Barbecue tai barbeque on ruuan pitkäkestoista epäsuoraa paahtamista grillissä ja kuumassa savussa… puolestaan lainattiin 1500-luvulla Haitilla puhutusta arawakkikielestä, jossa barbakoa tarkoitti puista rakennelmaa, jonka päällä kypsytettiin lihaa.”

        Barbeque ei siis ole jenkkitermi eikä jenkkien keksimä juttu vaan se on terminä Amerikoiden löytämistä vanhempi asia.

        ” Vain onko sinusta ketsuppi inkojen keittiöön kuuluva alalaji?”

        Kyllä, paljon enemmän inkojen kuin Vanhan maailman keittiöihin kuuluva koska tomaatti on peräisin Etelä-Amerikasta.

        ” The Incas of Peru and Mayas of Mexico were growing tomatoes more than 3,000 years ago. When Spanish conquistadors introduced them in Europe in the mid-16th Century, they caught on first in Italy. Can you imagine spaghetti now without tomato sauce?”

        https://newswire.caes.uga.edu/story/2302/ageless-garden-favorite.html

        PS. Se on anakronismi, ei anagronismi. Taidat olla joku saatanan trolli. Eihän kukaan häpäise itseään noin monella virheellä (anagronismi, täysin väärä käsitys barbecuen termistä ja käsitteestä sekä harhakäsitys, ettei tomaatti kuulunut inkojen ruokaan) 😂


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        ” Isäntä kehittää omaa teoriaa ja vääntää tiukkaa anagronismia (katso wikistä jos termi ei tuttu).”

        En minä mitään omia teorioita kehitä vaan otin tunnetun amerikkalaisen BBQ -sivuston määritelmän barbequesta. Suomenkielinen wikipedia kertoo seuraavaa:

        ”Barbecue tai barbeque on ruuan pitkäkestoista epäsuoraa paahtamista grillissä ja kuumassa savussa… puolestaan lainattiin 1500-luvulla Haitilla puhutusta arawakkikielestä, jossa barbakoa tarkoitti puista rakennelmaa, jonka päällä kypsytettiin lihaa.”

        Barbeque ei siis ole jenkkitermi eikä jenkkien keksimä juttu vaan se on terminä Amerikoiden löytämistä vanhempi asia.

        ” Vain onko sinusta ketsuppi inkojen keittiöön kuuluva alalaji?”

        Kyllä, paljon enemmän inkojen kuin Vanhan maailman keittiöihin kuuluva koska tomaatti on peräisin Etelä-Amerikasta.

        ” The Incas of Peru and Mayas of Mexico were growing tomatoes more than 3,000 years ago. When Spanish conquistadors introduced them in Europe in the mid-16th Century, they caught on first in Italy. Can you imagine spaghetti now without tomato sauce?”

        https://newswire.caes.uga.edu/story/2302/ageless-garden-favorite.html

        PS. Se on anakronismi, ei anagronismi. Taidat olla joku saatanan trolli. Eihän kukaan häpäise itseään noin monella virheellä (anagronismi, täysin väärä käsitys barbecuen termistä ja käsitteestä sekä harhakäsitys, ettei tomaatti kuulunut inkojen ruokaan) 😂

        Autan sinua. Et voi ottaa nykypäivästä mitään ja uloittaa sitä historiaan ja väittää sen olevan BBQ muoto. Noin juuri sinun lainaamasi sivut tekevät.

        Eräässä pitsakirjassa oli niputettu karjalan piirakka Pizzan variaatioksi. Ymmärrätkö mikä menee pieleem?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Autan sinua. Et voi ottaa nykypäivästä mitään ja uloittaa sitä historiaan ja väittää sen olevan BBQ muoto. Noin juuri sinun lainaamasi sivut tekevät.

        Eräässä pitsakirjassa oli niputettu karjalan piirakka Pizzan variaatioksi. Ymmärrätkö mikä menee pieleem?

        Termi on barbecue, jonka epävirallinen lyhenne on BBQ. Käsitteenä se on ruuan kypsentämistä tulen ja savun avulla. Barbecuella on merkittäviä kansallisia, alueellisia ja välineellisiä eroja.

        Barbecue or barbeque (informally BBQ in the UK, US, and Canada; barbie in Australia; and braai in South Africa) is a term used with significant regional and national variations to describe various cooking methods that use live fire and smoke to cook the food.[1] The term is also generally applied to the devices associated with those methods, the broader cuisines that these methods produce, and the meals or gatherings at which this style of food is cooked and served. The cooking methods associated with barbecuing vary significantly but most involve outdoor cooking.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Barbecue

        Barbecuen etymologia tulee Arawakin kielen sanasta barabicu eli terminä se on siis vanhempi kuin Amerikoiden nimi tai USA:n valtio. Jos haluat täsmentää puhuvasi jenkki-BBQ:sta (Memphis, Carolina, Kansas City ja Texas) niin täsmennä se. Yleisesti barbecue on tosiaan tulella ja savulla kypsentämistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Autan sinua. Et voi ottaa nykypäivästä mitään ja uloittaa sitä historiaan ja väittää sen olevan BBQ muoto. Noin juuri sinun lainaamasi sivut tekevät.

        Eräässä pitsakirjassa oli niputettu karjalan piirakka Pizzan variaatioksi. Ymmärrätkö mikä menee pieleem?

        "Eräässä pitsakirjassa oli niputettu karjalan piirakka Pizzan variaatioksi. Ymmärrätkö mikä menee pieleem?"

        Barbeque ideana on satoja tuhansia vuosia vanha (lihan kypsentämistä puukepeistä tehdyssä telineessä tulen ja savun avulla) ja länsimaisena terminä lähes 500 vuotta vanha ('barbecoa' ensimmäistä kertaa espanjalaisessa sanakirjassa vuonna 1526). Tällä perusteella pää märkänä fanittamasi jenkkibarbeque eli BBQ on lähinnä ananaspizzaan vertautuva nykyajan villitys. Jenkkibarbeque on suurelta osin toisen maailmansodan jälkeen syntynyt ilmiö, jota harrastetaan esikaupunkialueilla.

        Ainoat USA:n vanhemmat barbecuetraditiot tulee mustien orjien tavasta kypsentää lihaa halvimmista osista alkeellisilla menetelmillä, meksikolaisen barbacoan vaikutteet Texasissa, alkuperäisväestöltä saadut vaikutteet sekä saksalaisten ja itäeurooppalaisten siirtolaisten tapa savustaa ylijäämälihoja. Mutta näillä ei ole mitään tekemistä esimerkiksi 1980 -luvulla öljynporaajien kehittelemän öljyputkesta hitsatun offset -smokerin, pellettisavustimen tai Weberin vätkyttimien kanssa.


    • Minä teen itse kuivamausteet ja soosit. Porsaan ribseille käytän Memphis Dustia:

      https://amazingribs.com/tested-recipes/spice-rubs-and-pastes/meatheads-memphis-dust-rub-recipe/

      Naudalle Big Bad Beef Rub:

      https://amazingribs.com/tested-recipes/spice-rubs-and-pastes/big-bad-beef-rub-recipe/

      En osta kuivamausteseoksia kaupasta koska niissä on yleensä 60-70% sokeria ja suolaa eikä ole mitään järkeä maksaa niistä ylihintaa. Kuivamausteseoksessa ei saa olla suolaa koska silloin mausteiden määrällä ei ole lainkaan pelivaraa.

      Hyvä BBQ kastike on Kansas City BBQ Sauce:

      https://amazingribs.com/tested-recipes/barbecue-sauce-recipes/kc-classic-bbq-sauce-recipe/

      Eilen tein grillikanalle Alabama White Saucen, oli mielenkiintoisen makuinen ja hyvä:

      https://amazingribs.com/tested-recipes/chicken-recipes/bob-gibsons-white-bbq-sauce-recipe/

      Pulled Porkille pitää lähiaikoina kokeilla East Carolina Vinegar BBQ Saucea, joka etikkaisena sopii hyvin rasvaiselle lihalle:

      https://amazingribs.com/tested-recipes/barbecue-sauce-recipes/east-carolina-vinegar-bbq-sauce-and-mop-recipe/

      • Anonyymi

        Kiitos. Hyviä linkkejä mitä soisi monen lukevan. Netti on täynnä hyviä rub reseptejä, mitä voi tehdä itse kuten myös soosit.

        Se on suorastaan liturgista kun ihmiset kertovat mitä poppiksen rubia ja soosia on kullakin kertaa käytetty.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos. Hyviä linkkejä mitä soisi monen lukevan. Netti on täynnä hyviä rub reseptejä, mitä voi tehdä itse kuten myös soosit.

        Se on suorastaan liturgista kun ihmiset kertovat mitä poppiksen rubia ja soosia on kullakin kertaa käytetty.

        Monella grillaajalla on kastikkeissa yksiulotteinen näkemys kun BBQ ja grillauskastikkeena pidetään vain Kansas City tyylistä paksuhkoa ja makeaa ketsuppipohjaista kastiketta. Itse en käytä sitä muualle kuin possun ribseihin hyvin ohuesti yhtenä kerroksena. Mielestäni se ei sovi lainkaan esimerkiksi naudalle, lampaalle, kanalle tai kalalle vaan niille on omat soosit. Tuossa artikkelin linkissä on USA:n eri alueiden kastikkeiden kuvaukset ja reseptit jokaisesta.

        https://amazingribs.com/tested-recipes/barbecue-sauce-recipes/benchmark-barbecue-sauces/


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Monella grillaajalla on kastikkeissa yksiulotteinen näkemys kun BBQ ja grillauskastikkeena pidetään vain Kansas City tyylistä paksuhkoa ja makeaa ketsuppipohjaista kastiketta. Itse en käytä sitä muualle kuin possun ribseihin hyvin ohuesti yhtenä kerroksena. Mielestäni se ei sovi lainkaan esimerkiksi naudalle, lampaalle, kanalle tai kalalle vaan niille on omat soosit. Tuossa artikkelin linkissä on USA:n eri alueiden kastikkeiden kuvaukset ja reseptit jokaisesta.

        https://amazingribs.com/tested-recipes/barbecue-sauce-recipes/benchmark-barbecue-sauces/

        Juu, tattis. Tuttu ja hyvä sivusto.

        Jaan tässä samalla tämän kesän possun marinadin mikä töimii loistavasti kyljysten ja kasler pihvien grillaamiseen ja uhuen grillikyljeb tai lihaisen ribsin epäsuoraan paahtamiseen. Ei sovi savustukseen.

        -2tl raastettua inkivääriä
        -2tl raastettua valkosipulia
        -1tl mustapippuria
        -1rkl rosmariinisilppua
        -1tl sokeria
        - 1tl punaviinietikkaa
        -1 -2 rkl oliiviöljyä
        -2 tl dijon sinappia

        Jos pitää, 1 tl osterikastiketta.

        Tuo riittää n. 3 pihviin.

        Liha suolataan erikseen.

        Kannattaa kokeilla. Käy myös kanaan.

        Mikään rub ja poppiksen soosi ei anna tuota makua.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Juu, tattis. Tuttu ja hyvä sivusto.

        Jaan tässä samalla tämän kesän possun marinadin mikä töimii loistavasti kyljysten ja kasler pihvien grillaamiseen ja uhuen grillikyljeb tai lihaisen ribsin epäsuoraan paahtamiseen. Ei sovi savustukseen.

        -2tl raastettua inkivääriä
        -2tl raastettua valkosipulia
        -1tl mustapippuria
        -1rkl rosmariinisilppua
        -1tl sokeria
        - 1tl punaviinietikkaa
        -1 -2 rkl oliiviöljyä
        -2 tl dijon sinappia

        Jos pitää, 1 tl osterikastiketta.

        Tuo riittää n. 3 pihviin.

        Liha suolataan erikseen.

        Kannattaa kokeilla. Käy myös kanaan.

        Mikään rub ja poppiksen soosi ei anna tuota makua.

        Kiitos, vaikuttaa hyvältä reseptiltä.

        "Ei sovi savustukseen."

        Aineisten perusteella vaikuttaa jo hyvältä marinadilta, mutta ihmettelen, miksei sovi savustukseen? Savu tarttuu hyvin kosteaan pintaan, joten marinadi savustuksessa ei mielestäni ole huono juttu.

        Ainekset yksittäisinä löytyy kaikista savustukseen käyttämistäni kuivamausteista, tosin inkivääri ja valkosipuli jauheena. Pohjustan nykyään aina kuivamausteet sinapilla, öljyllä tai majoneesilla, joten sekään ei ole ollenkaan huono juttu. Ja etikka on klassinen moppauskastikkeen ainesosa.

        "Liha suolataan erikseen."

        Juuri näin. Itse suolaan lihan noin vuorokausi aiemmin, jolloin suola ehtii imaista lihasta nesteet, sulaa siihen ja neste imeytyä takaisin lihaan. Kuivamauste sitten pintaan juuri ennen grilliin tai savustimeen laittamista ja kun siinä ei ole suolaa niin kuivamausteen määrällä voi pelata vapaasti.

        "Mikään rub ja poppiksen soosi ei anna tuota makua."

        Poppamiehen chilikastikkeet on ihan ok, mutta rubit ja soosit ovat kyllä yliarvostettuja. Pääosa rubin aineista on suolaa ja sokeria ja soosin aineista sokeria.


      • Anonyymi

        Oi ameerika oi ameerika ihan kaiken tietävä maa ja Donald Trump, ssinäpä vasta kansa.


    • Anonyymi

      On nyt norsun tuttu! Poppis on Jeesus.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Anteeksi mies

      En vaan osaa kohdata sinua ja olla normaali. En tiedä mikä vaivaa. Samaan aikaan tekee mieli tulla lähelle ja kuitenkin
      Ikävä
      58
      10297
    2. Mietin aina vain

      Minä niin haluaisin nähdä sinut. Ei tuo yhden ainoan kuvan katsominen paljon helpota... Miksi sinä et voisi olla se roh
      Tunteet
      17
      4301
    3. Hetken jo luulin, että en ikävöi sinua koko aikaa

      Mutta nyt on sitten taas ihan hirveä ikävä jotenkin. Tiedätköhän sinä edes, kuinka peruuttamattomasti minä olen sinuun r
      Ikävä
      32
      3596
    4. Kysely lieksan miehille

      Olemme tässä pohtineet tällaista asiaa, että miten on. Tästä nyt on paljon ollut juttua julkisuudessakin aina sanomaleht
      Lieksa
      106
      2954
    5. Outoa että Trump ekana sanoutui irti ilmastosopimuksesta

      kun Kaliforniaa riepottelee siitä johtuvat tuhoisat maastopalot. Hirmumyrskytkin ovat USA:ssa olleet tuhoisia.
      Maailman menoa
      435
      2162
    6. Palstan henkisesti sairaat ja lihavat

      Täällä on sairaita, työttömiä ihmisiä kirjoittelemassa joilla ei ole tarkoituksena kuin satuttaa ihmisiä. Jos eksyt pals
      Ikävä
      114
      2150
    7. Saan kengurakkaan kotiin viikon päästä

      Mitä tapahtui? Martina hehkutti tätä stoorissaan reilu viikko sitten, mutta eipä aussimiestä Suomessa näkynyt, vaan tapa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      250
      1587
    8. FinFamin ryhmät

      Älkää hyvät ihmiset luottako tähän tahoon. Ryhmiä on, mutta eivät ne toimi. Ihmisiä savustetaan ulos, vaikka näissä piir
      Salo
      0
      1371
    9. Osmo Peltola voitti ansaitusti Kultaisen Venlan - Kirvoitti yleisöltä mahtavan reaktion!

      JEE, onnea Osmo! Osmo Peltola voitti Vuoden esiintyjän Kultainen Venla -palkinnon. Isä-Peltsin ja Osmon luontoseikkailu
      Suomalaiset julkkikset
      75
      1208
    10. Olen vähän

      Hysteerinen se on totta. Etkai ymmärrä miten syvästi tunnen sinua kohtaan. Ja olet aina lähelläni. Olet osa jo jotain. I
      Ikävä
      10
      1145
    Aihe