Oletko törmännyt ruokahuijareihin?

Anonyymi-ap

Nyt, kun vatsaväänteistä on vihdoin päästy, tekee mieli kysyä onko muille tuttua ruokahuijari lähipiirissänne?
Kyse on henkilöstä joka tekee ihan hyvää ruokaa, mutta jostain syystä testaa aina kaikenlaista mutta ei meinaa suostua myöntämään sitä.

Itsellä on ruokahuijari lähipiirissä. Hänet tunnistaa siitä että aiemmin herkullinen ja toivottu ruoka maistuukin toisella kertaa oudolle. Kysyttäessä onko resepti muuttunut jotenkin kun maku ei vastaa aiempaa, ruokahuijari väittää että ei. Joskus tämä huijari on kuitenkin jäänyt kiinni valehtelusta joten luotto häneeen on karannut totaalisesti.
Esimerkiksi nyt viimeeksi söimme jauhelihapihvejä, jotka maistui hieman kyllä hassulle. Itse tottunut itsetehdyissä pihveissä siihen että ne on lihan makuisia ja meheviä. Nämä oli aika tiukkaa tavaraa. Myöhemmin samana päivänä alkoi kuitenkin armoton vatsanvääntely ja ilmavaivat. Vatsa oli hieman löysälläkin. Lapsilla samat oireet. Jäi varteenotettava epäilys että pihvimassan sekaan oli taas sotkettu jotkut jääkaapista löytyneet iänvanhat ruoka-aineet.
Nimittäin aiemmin on käynyt siten että edellispäivänä on jäänyt jauhelihapihvit liedelle ja ne aamulla siitä löysin. Lounaalla ihmettelin ääneen "ei taida noita eilisen päivän ja yön liedellä maanneita pihvejä uskaltaa syödä enää" eikä syöty. Illalla olikin ruoaksi pizzaa - jauhelihapizzaa - ja kun jauheliha oli hassun makuista, aloin miettiä missä ne jauhelihapihvit ovatkaan. Ahkearan tenttimisen jälkeen, ruokahuijari paljasti että piilotti ne sinne pizzan jauhelihan sekaan.

Luottamus tämän ruokahuijarin keittiöhygieniaan on mennyt jo ajat sitten; kylmäsavulohta juhlapyhinä nostetaan koko kala pöydälle, pidetään siinä lämpimässä 3h ja seuraavina päivinä sama. Kun neljäntenä päivänä eteen tyrkätään eltaantuneelta haisevaa limaista punaista mössöä, ei oikein houkuttele syödä sitä enää. Samanlaista toimintaa muidenkin ruoka-aineiden kanssa mutta eniten ärsyttää se, että nämä jo oudolta maistuvat (pilaantuneet) ruoka-aineet yritetään syöttää salaa, piilottelemalla niitä erilaisiin muihin ruokiin. Näistä huijauksista vain jää helposti kiinni kun maistamassa on joku sellainen jolla suu ei ole tehty tuohesta.

Oma ikävä huijarilajinsa on sitten ns. kokeileva keittiö. Kun toivotaan että tarjolla olisi niitä herkullisia ruokia, mitä on usein aiemmin saanut maistaa ja tarjolle tuleekin oudon makuinen versio, joutuu kysymään miksi maku on erilainen. Joskus paljastuu että kokki päätti kokeilla laittaa kerman sijaan viiliä tai voin sijaan öljyä. Joskus sekaan on sotkettu soijarouhetta - kertomatta syöjille. Siinä aterioidessa vain tuntee itsensä huijatuksi kun mausta sen tunnistaa ja kysyttäessä sitten paljastuu että paljon odotettu herkkuruoka on menty "modifioimaan" pilalle koska kokki nyt vain sattui haluta tehdä ihmiskokeita ruoallaan.

4

146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyllä ne jauhelihapihvit olisivat olleet syötäviä vielä seuraavana päivänä jos emäntä olisi tajunnut ne jääkaappiin laittaa. 3-4 päiväkin sitten tuoreesta jauhelihasta tehdyt pihvit kestävät jääkaapissa syömäkelpoisina. En ymmärrä, tuota hellalle unohtamista. kyllähän keittiö pitää siivota kokkausen jälkeen ja paistinpannu pestä.

      • "3-4 päiväkin sitten tuoreesta jauhelihasta tehdyt pihvit kestävät jääkaapissa syömäkelpoisina."

        Tähän on pakko lisätä, että jauhelihan tuoreudella ei ole mitään tekemistä kypsän jauhelihapihvin turvallisuuden kanssa jos pihvi on jätetty mediumiksi. Mitään raakaa lihaa ei voida taata bakteerivapaaksi. Bakteerit kuolevat lihan pinnasta kypsennyksessä, mutta jauhelihassa bakteereja voi mennä myös lihan keskelle ja jos pihvin jättää mediumiksi, keskelle jää eläviä bakteereja, joilla on ollut optimilämpötila vajaaksi jääneessä kypsennyksessä ja hitaassa jäähtymisessä takaisin jääkaappilämpötilaan.

        Itse en laittaisi suuhuni 4 päivää vanhoja mediumiksi kypsennettyjä jauhelihapihvejä, mutta kypsiä kylläkin. Jauhelihat pitää kypsentää aina täysin kypsiksi, mutta mediumkypsien jauhelihapihvien tarjoaminen vieraille on mielestäni yksi ruokahuijauksen muoto, jolla riskeerataan muiden ihmisten terveys.


      • "3-4 päiväkin sitten tuoreesta jauhelihasta tehdyt pihvit kestävät jääkaapissa syömäkelpoisina."

        Tähän on pakko lisätä, että jauhelihan tuoreudella ei ole mitään tekemistä kypsän jauhelihapihvin turvallisuuden kanssa jos pihvi on jätetty mediumiksi. Mitään raakaa lihaa ei voida taata bakteerivapaaksi. Bakteerit kuolevat lihan pinnasta kypsennyksessä, mutta jauhelihassa bakteereja voi mennä myös lihan keskelle ja jos pihvin jättää mediumiksi, keskelle jää eläviä bakteereja, joilla on ollut optimilämpötila vajaaksi jääneessä kypsennyksessä ja hitaassa jäähtymisessä takaisin jääkaappilämpötilaan.

        Itse en laittaisi suuhuni 4 päivää vanhoja mediumiksi kypsennettyjä jauhelihapihvejä, mutta kypsiä kylläkin. Jauhelihat pitää kypsentää aina täysin kypsiksi, mutta mediumkypsien jauhelihapihvien tarjoaminen vieraille on mielestäni yksi ruokahuijauksen muoto, jolla riskeerataan muiden ihmisten terveys.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Anteeksi mies

      En vaan osaa kohdata sinua ja olla normaali. En tiedä mikä vaivaa. Samaan aikaan tekee mieli tulla lähelle ja kuitenkin
      Ikävä
      62
      12098
    2. Mietin aina vain

      Minä niin haluaisin nähdä sinut. Ei tuo yhden ainoan kuvan katsominen paljon helpota... Miksi sinä et voisi olla se roh
      Tunteet
      17
      5141
    3. Hetken jo luulin, että en ikävöi sinua koko aikaa

      Mutta nyt on sitten taas ihan hirveä ikävä jotenkin. Tiedätköhän sinä edes, kuinka peruuttamattomasti minä olen sinuun r
      Ikävä
      34
      4678
    4. Outoa että Trump ekana sanoutui irti ilmastosopimuksesta

      kun Kaliforniaa riepottelee siitä johtuvat tuhoisat maastopalot. Hirmumyrskytkin ovat USA:ssa olleet tuhoisia.
      Maailman menoa
      468
      2370
    5. Palstan henkisesti sairaat ja lihavat

      Täällä on sairaita, työttömiä ihmisiä kirjoittelemassa joilla ei ole tarkoituksena kuin satuttaa ihmisiä. Jos eksyt pals
      Ikävä
      114
      2250
    6. Saan kengurakkaan kotiin viikon päästä

      Mitä tapahtui? Martina hehkutti tätä stoorissaan reilu viikko sitten, mutta eipä aussimiestä Suomessa näkynyt, vaan tapa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      293
      1813
    7. FinFamin ryhmät

      Älkää hyvät ihmiset luottako tähän tahoon. Ryhmiä on, mutta eivät ne toimi. Ihmisiä savustetaan ulos, vaikka näissä piir
      Salo
      0
      1471
    8. Osmo Peltola voitti ansaitusti Kultaisen Venlan - Kirvoitti yleisöltä mahtavan reaktion!

      JEE, onnea Osmo! Osmo Peltola voitti Vuoden esiintyjän Kultainen Venla -palkinnon. Isä-Peltsin ja Osmon luontoseikkailu
      Suomalaiset julkkikset
      93
      1320
    9. Ähtärin sotkut

      Ähtärin kaupungin tilintarkastus tai mikä lie ollut LAITETTU SALAISEKSI. 🤔🤔🤔
      Ähtäri
      39
      1226
    10. Olen vähän

      Hysteerinen se on totta. Etkai ymmärrä miten syvästi tunnen sinua kohtaan. Ja olet aina lähelläni. Olet osa jo jotain. I
      Ikävä
      10
      1205
    Aihe