On merkillistä , että lipeäkala on inhokkiruoka

Anonyymi-ap

22

705

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Itse teen jouluisin suolaturskaa eli bacalao/bacalhau/baccalaa. On paljon parempaa kuin tuore turska kun suolaus ja kuivaus tiivistää kalan makua. Suolaturskan friteeratut palat tai vähän monimutkaisemman Bolinho de Bacalhau) aiolin kanssa on herkkua, samoin kuin Baccala Alla Napoletana. Tarvittaessa perunan voi jättää pois ja nauttia pastan ja parmesanraasteen kera. On muuten hyvä jouluruoka ja miksei ympäri vuoden.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Dried_and_salted_cod

      https://www.sipandfeast.com/baccala-alla-napoletana/

      https://tastykitchen.com/recipes/appetizers-and-snacks/brazilian-codfish-balls-bolinho-de-bacalhau/

    • Anonyymi

      Lipeäkalaan laitetaan maustepippuria ei mustapippuria ovat kaksi aivan eri tuotetta.

      • Anonyymi

        Ja molemmat pilaavat lipeäkalan miedon maun alleen. Ei missään nimessä.

        Äitini tapasi aina laittaa kevyesti jauhettua neilikkaa ja itse teen samoin, säestää hyvin lipeäkalan makua.
        Suomalainen tekee valitettavasti usein "niinkuin aina on tehty ja opetettu".

        Ei siis mitään pippuria.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja molemmat pilaavat lipeäkalan miedon maun alleen. Ei missään nimessä.

        Äitini tapasi aina laittaa kevyesti jauhettua neilikkaa ja itse teen samoin, säestää hyvin lipeäkalan makua.
        Suomalainen tekee valitettavasti usein "niinkuin aina on tehty ja opetettu".

        Ei siis mitään pippuria.

        Meillä syödään lipeäkala rusinoiden ja mansikkahillon kanssa ja jos tehdään baccalaa tai caccalaa niin silloin se syödään kaneli ja vadelmien kanssa.

        Tajutkaa nyt vajakit että jokainen syö ruokansa sillain kun se syöjästä hyvälle maistuu, ei kukaan voi sanoa toiselle että et sinä sitä niin voi syödä, ei edes hifistelijä GR.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Meillä syödään lipeäkala rusinoiden ja mansikkahillon kanssa ja jos tehdään baccalaa tai caccalaa niin silloin se syödään kaneli ja vadelmien kanssa.

        Tajutkaa nyt vajakit että jokainen syö ruokansa sillain kun se syöjästä hyvälle maistuu, ei kukaan voi sanoa toiselle että et sinä sitä niin voi syödä, ei edes hifistelijä GR.

        Hauska peppukipuinen valitus 😂Suolaturska on jo keskiajalla tunnettu traditionaalinen elintarvike eli paljon vanhempi kuin pizza. Kala on aina suolattu, jos sitä suolaa on ollut saatavilla. Kala on kuivattu, jos suolaa ei ollut käytettävissä. Huonoimpien ja kovimpien palojen keitinveteen on laitettu koivuntuhkaa nopeuttamaan pehmenemistä ja näin vahingossa keksitty lipeäkala.

        Itse en pidä lipeäkalan tekstuurista, jossa proteiini on pilkoutunut lipeän vaikutuksesta jo limaisen tuntuiseksi gelatiiniksi. Siksi teen enemmin suolaturskasta maukasta Baccala Alla Napoletanaa kuin limaista lipeäkalaa, joka on niin mautonta, että jopa maustepippuri peittää sen limaisen ja lattean maun yllä olevien kommenttien mukaan.


      • Anonyymi

        Lipeäkalan mauste on valkopippuri. Outoa että jotkut käyttävät jotain muuta!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Lipeäkalan mauste on valkopippuri. Outoa että jotkut käyttävät jotain muuta!

        Valkosipuli, persilja, chilirouhe, kapris ja kalamata-oliivit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lipeäkalan mauste on valkopippuri. Outoa että jotkut käyttävät jotain muuta!

        Valkopippuri ei sovi lipeäkalan mietoon makuun voimakkaana mausteena. Etkö ole koskaan kokeillut neilikkaa?

        Jauhettu neilikka sopii kevyesti ripoteltuna mainiosti lipeäkalan päälle.

        Mutku suomalaiselle on opetettu, että kaikki pitää maustaa väkevällä pippurilla - kannattaisi kokeilla joskus oman päänkin mukaan, ei siinä kuinkaan käy!


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Hauska peppukipuinen valitus 😂Suolaturska on jo keskiajalla tunnettu traditionaalinen elintarvike eli paljon vanhempi kuin pizza. Kala on aina suolattu, jos sitä suolaa on ollut saatavilla. Kala on kuivattu, jos suolaa ei ollut käytettävissä. Huonoimpien ja kovimpien palojen keitinveteen on laitettu koivuntuhkaa nopeuttamaan pehmenemistä ja näin vahingossa keksitty lipeäkala.

        Itse en pidä lipeäkalan tekstuurista, jossa proteiini on pilkoutunut lipeän vaikutuksesta jo limaisen tuntuiseksi gelatiiniksi. Siksi teen enemmin suolaturskasta maukasta Baccala Alla Napoletanaa kuin limaista lipeäkalaa, joka on niin mautonta, että jopa maustepippuri peittää sen limaisen ja lattean maun yllä olevien kommenttien mukaan.

        Ei hyvin tehdyn lipeäkalan "tekstuurissa" ole limaisuuden tuntua. Valkokastike on toki ehdoton lisä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Lipeäkalan mauste on valkopippuri. Outoa että jotkut käyttävät jotain muuta!

        valkopippuri on kyllä hyvä kalaruokien mauste..ja lipeväkalaa syöty..siihen kastikkeeseen pitäisi panostaa. itse laittaisin myös maustepipuria. näin on tehty.makuasiat ovat tietysti makuasioita ja juurikin niin..lipeväkala itsessään on suht mauton kala mutta traditionaalista herkkuva ja proteiinia..


      • Anonyymi

        Lipeäkalaan kuuluu ehdottomasti valkopippuri.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Hauska peppukipuinen valitus 😂Suolaturska on jo keskiajalla tunnettu traditionaalinen elintarvike eli paljon vanhempi kuin pizza. Kala on aina suolattu, jos sitä suolaa on ollut saatavilla. Kala on kuivattu, jos suolaa ei ollut käytettävissä. Huonoimpien ja kovimpien palojen keitinveteen on laitettu koivuntuhkaa nopeuttamaan pehmenemistä ja näin vahingossa keksitty lipeäkala.

        Itse en pidä lipeäkalan tekstuurista, jossa proteiini on pilkoutunut lipeän vaikutuksesta jo limaisen tuntuiseksi gelatiiniksi. Siksi teen enemmin suolaturskasta maukasta Baccala Alla Napoletanaa kuin limaista lipeäkalaa, joka on niin mautonta, että jopa maustepippuri peittää sen limaisen ja lattean maun yllä olevien kommenttien mukaan.

        Mitähän akateemista kuivaa "peppuhuumoria"?? sinä viljelet jokaisessa vastauksessa, jos sinun yleviä kommenttejasi arvostellaan.
        No jotkut tekee mitä "osaavat" mutta toiset tekee mitä haluavat.


    • Anonyymi

      Lipeäkala on hyvää

    • Anonyymi

      Savukala on parasta kalaa !!!

    • Anonyymi

      En mä vaan söis. Hyi yäääk. Sama maksalaatikko ja kesäkeitto. Ei tod. Joku maksalaatikko.mieluummin kalpeana ökyilen vaikka p-a

      • Anonyymi

        Mulla kaalilaatikko YÖKSS


    • Anonyymi

      Lipeäkala oli aikoinaan hyvää, kun se valmistettiin turskasta. Nykyään se on koljaa joka raavitaan meren pohjasta jossain barentsin mereltä, kun turskakannat on romahtaneet monin paikoin

      • Anonyymi

        Jos lipeäkala on koljaa niin maustepippuri peittää pahan maun. Molvaan taas sopii neilikka ja kolvaan muskottipähkinä. Jos sattuu saamaan turskaa niin siihen ripaus valkopippuria. Ja kastikkeeksi tietysti suolatonta ja mausteetonta valkokastiketta, höyrytettyjä pakasteherneitä ja kuoripottuja.


    • ja niin..eikö lipeväkalaa voisi tehdä hauestakin?

    • Anonyymi

      Minä teen lipeäkalan kastikkeen vedestä ja perunajauhoista. Olen huomannut, että valkokastikkeen maito, jauhot ja voi peittää lipeäkalan mauttoman maun kokonaan. Vesipohjainen perunajauhokastike ei peitä niin pahasti lipeäkalan mauttomuutta.

      • Anonyymi

        Kiinnostava vaihtoehto! Se on hienoa, kun luodaan omaperäisiä reseptejä vanhojen rinnalle. Kokeilla pitää tuota. Aina on se vanha valkokastike tullut väännettyä.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hetken jo luulin, että en ikävöi sinua koko aikaa

      Mutta nyt on sitten taas ihan hirveä ikävä jotenkin. Tiedätköhän sinä edes, kuinka peruuttamattomasti minä olen sinuun r
      Ikävä
      34
      5548
    2. Outoa että Trump ekana sanoutui irti ilmastosopimuksesta

      kun Kaliforniaa riepottelee siitä johtuvat tuhoisat maastopalot. Hirmumyrskytkin ovat USA:ssa olleet tuhoisia.
      Maailman menoa
      490
      2543
    3. Eli jos toisen hiki haisee ns. omaan nenään siedettävältä

      Se kertoo hyvästä yhteensopivuudesta. Selvä! Olet mies minun. 🫵🥳
      Ikävä
      27
      1369
    4. JOKO OLETTE KUULLET, MITÄ KIURUVEDELLÄ ON SATTUNUT!

      Oletteko jo kuulleet, mitä Kiuruvedellä on sattunut, voi hyvänen aika? Aivan viime tuntien aikana olisi sattunut, jos t
      Kiuruvesi
      5
      1355
    5. En tiedä miksi kerroin sinusta täällä

      Siksi kai, kun meidän juttu on niin alkuvaiheessa, etten voi vielä puhua siitä kenellekään.
      Tunteet
      17
      1089
    6. Oho! Queen of Fucking Everything villitsee - Ikean sininen luottotuote nappasi hervottoman idean!

      Ikea on ajan hermoilla! Aika hauska idea ja Queen of Fucking Everything -ajatus toimii hyvin tässäkin. Lue lisää: http
      Mainonta ja markkinointi
      7
      964
    7. Pystytkö unohtamaan

      Minut?
      Ikävä
      62
      872
    8. Ei ois kyllä kivaa

      Jos miestä ei kiinnostais ollenkaan minun seura. Aina huitelis ties missä tai olis omassa seurassaan. Kaikki muu ois kiv
      Ikävä
      4
      867
    9. Nainen, tunnetko saman kuin minä

      Syvän yhteyden välillämme, silloin kun se tunne tulee. Niinä hetkinä minulla on niin järjettömän suuri ikävä sinua. Ikäv
      Ikävä
      43
      863
    10. Siellä taas pyörin

      Nimittäin sinun paikkakunnalla mies. Mutta en vieläkään nähnyt sinua. Miksi sinä olet minulta aina piilossa?
      Tunteet
      9
      796
    Aihe