On merkillistä , että lipeäkala on inhokkiruoka

Anonyymi-ap

22

834

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Itse teen jouluisin suolaturskaa eli bacalao/bacalhau/baccalaa. On paljon parempaa kuin tuore turska kun suolaus ja kuivaus tiivistää kalan makua. Suolaturskan friteeratut palat tai vähän monimutkaisemman Bolinho de Bacalhau) aiolin kanssa on herkkua, samoin kuin Baccala Alla Napoletana. Tarvittaessa perunan voi jättää pois ja nauttia pastan ja parmesanraasteen kera. On muuten hyvä jouluruoka ja miksei ympäri vuoden.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Dried_and_salted_cod

      https://www.sipandfeast.com/baccala-alla-napoletana/

      https://tastykitchen.com/recipes/appetizers-and-snacks/brazilian-codfish-balls-bolinho-de-bacalhau/

    • Anonyymi

      Lipeäkalaan laitetaan maustepippuria ei mustapippuria ovat kaksi aivan eri tuotetta.

      • Anonyymi

        Ja molemmat pilaavat lipeäkalan miedon maun alleen. Ei missään nimessä.

        Äitini tapasi aina laittaa kevyesti jauhettua neilikkaa ja itse teen samoin, säestää hyvin lipeäkalan makua.
        Suomalainen tekee valitettavasti usein "niinkuin aina on tehty ja opetettu".

        Ei siis mitään pippuria.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja molemmat pilaavat lipeäkalan miedon maun alleen. Ei missään nimessä.

        Äitini tapasi aina laittaa kevyesti jauhettua neilikkaa ja itse teen samoin, säestää hyvin lipeäkalan makua.
        Suomalainen tekee valitettavasti usein "niinkuin aina on tehty ja opetettu".

        Ei siis mitään pippuria.

        Meillä syödään lipeäkala rusinoiden ja mansikkahillon kanssa ja jos tehdään baccalaa tai caccalaa niin silloin se syödään kaneli ja vadelmien kanssa.

        Tajutkaa nyt vajakit että jokainen syö ruokansa sillain kun se syöjästä hyvälle maistuu, ei kukaan voi sanoa toiselle että et sinä sitä niin voi syödä, ei edes hifistelijä GR.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Meillä syödään lipeäkala rusinoiden ja mansikkahillon kanssa ja jos tehdään baccalaa tai caccalaa niin silloin se syödään kaneli ja vadelmien kanssa.

        Tajutkaa nyt vajakit että jokainen syö ruokansa sillain kun se syöjästä hyvälle maistuu, ei kukaan voi sanoa toiselle että et sinä sitä niin voi syödä, ei edes hifistelijä GR.

        Hauska peppukipuinen valitus 😂Suolaturska on jo keskiajalla tunnettu traditionaalinen elintarvike eli paljon vanhempi kuin pizza. Kala on aina suolattu, jos sitä suolaa on ollut saatavilla. Kala on kuivattu, jos suolaa ei ollut käytettävissä. Huonoimpien ja kovimpien palojen keitinveteen on laitettu koivuntuhkaa nopeuttamaan pehmenemistä ja näin vahingossa keksitty lipeäkala.

        Itse en pidä lipeäkalan tekstuurista, jossa proteiini on pilkoutunut lipeän vaikutuksesta jo limaisen tuntuiseksi gelatiiniksi. Siksi teen enemmin suolaturskasta maukasta Baccala Alla Napoletanaa kuin limaista lipeäkalaa, joka on niin mautonta, että jopa maustepippuri peittää sen limaisen ja lattean maun yllä olevien kommenttien mukaan.


      • Anonyymi

        Lipeäkalan mauste on valkopippuri. Outoa että jotkut käyttävät jotain muuta!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Lipeäkalan mauste on valkopippuri. Outoa että jotkut käyttävät jotain muuta!

        Valkosipuli, persilja, chilirouhe, kapris ja kalamata-oliivit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lipeäkalan mauste on valkopippuri. Outoa että jotkut käyttävät jotain muuta!

        Valkopippuri ei sovi lipeäkalan mietoon makuun voimakkaana mausteena. Etkö ole koskaan kokeillut neilikkaa?

        Jauhettu neilikka sopii kevyesti ripoteltuna mainiosti lipeäkalan päälle.

        Mutku suomalaiselle on opetettu, että kaikki pitää maustaa väkevällä pippurilla - kannattaisi kokeilla joskus oman päänkin mukaan, ei siinä kuinkaan käy!


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Hauska peppukipuinen valitus 😂Suolaturska on jo keskiajalla tunnettu traditionaalinen elintarvike eli paljon vanhempi kuin pizza. Kala on aina suolattu, jos sitä suolaa on ollut saatavilla. Kala on kuivattu, jos suolaa ei ollut käytettävissä. Huonoimpien ja kovimpien palojen keitinveteen on laitettu koivuntuhkaa nopeuttamaan pehmenemistä ja näin vahingossa keksitty lipeäkala.

        Itse en pidä lipeäkalan tekstuurista, jossa proteiini on pilkoutunut lipeän vaikutuksesta jo limaisen tuntuiseksi gelatiiniksi. Siksi teen enemmin suolaturskasta maukasta Baccala Alla Napoletanaa kuin limaista lipeäkalaa, joka on niin mautonta, että jopa maustepippuri peittää sen limaisen ja lattean maun yllä olevien kommenttien mukaan.

        Ei hyvin tehdyn lipeäkalan "tekstuurissa" ole limaisuuden tuntua. Valkokastike on toki ehdoton lisä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Lipeäkalan mauste on valkopippuri. Outoa että jotkut käyttävät jotain muuta!

        valkopippuri on kyllä hyvä kalaruokien mauste..ja lipeväkalaa syöty..siihen kastikkeeseen pitäisi panostaa. itse laittaisin myös maustepipuria. näin on tehty.makuasiat ovat tietysti makuasioita ja juurikin niin..lipeväkala itsessään on suht mauton kala mutta traditionaalista herkkuva ja proteiinia..


      • Anonyymi

        Lipeäkalaan kuuluu ehdottomasti valkopippuri.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Hauska peppukipuinen valitus 😂Suolaturska on jo keskiajalla tunnettu traditionaalinen elintarvike eli paljon vanhempi kuin pizza. Kala on aina suolattu, jos sitä suolaa on ollut saatavilla. Kala on kuivattu, jos suolaa ei ollut käytettävissä. Huonoimpien ja kovimpien palojen keitinveteen on laitettu koivuntuhkaa nopeuttamaan pehmenemistä ja näin vahingossa keksitty lipeäkala.

        Itse en pidä lipeäkalan tekstuurista, jossa proteiini on pilkoutunut lipeän vaikutuksesta jo limaisen tuntuiseksi gelatiiniksi. Siksi teen enemmin suolaturskasta maukasta Baccala Alla Napoletanaa kuin limaista lipeäkalaa, joka on niin mautonta, että jopa maustepippuri peittää sen limaisen ja lattean maun yllä olevien kommenttien mukaan.

        Mitähän akateemista kuivaa "peppuhuumoria"?? sinä viljelet jokaisessa vastauksessa, jos sinun yleviä kommenttejasi arvostellaan.
        No jotkut tekee mitä "osaavat" mutta toiset tekee mitä haluavat.


    • Anonyymi

      Lipeäkala on hyvää

    • Anonyymi

      Savukala on parasta kalaa !!!

    • Anonyymi

      En mä vaan söis. Hyi yäääk. Sama maksalaatikko ja kesäkeitto. Ei tod. Joku maksalaatikko.mieluummin kalpeana ökyilen vaikka p-a

      • Anonyymi

        Mulla kaalilaatikko YÖKSS


    • Anonyymi

      Lipeäkala oli aikoinaan hyvää, kun se valmistettiin turskasta. Nykyään se on koljaa joka raavitaan meren pohjasta jossain barentsin mereltä, kun turskakannat on romahtaneet monin paikoin

      • Anonyymi

        Jos lipeäkala on koljaa niin maustepippuri peittää pahan maun. Molvaan taas sopii neilikka ja kolvaan muskottipähkinä. Jos sattuu saamaan turskaa niin siihen ripaus valkopippuria. Ja kastikkeeksi tietysti suolatonta ja mausteetonta valkokastiketta, höyrytettyjä pakasteherneitä ja kuoripottuja.


    • ja niin..eikö lipeväkalaa voisi tehdä hauestakin?

    • Anonyymi

      Minä teen lipeäkalan kastikkeen vedestä ja perunajauhoista. Olen huomannut, että valkokastikkeen maito, jauhot ja voi peittää lipeäkalan mauttoman maun kokonaan. Vesipohjainen perunajauhokastike ei peitä niin pahasti lipeäkalan mauttomuutta.

      • Anonyymi

        Kiinnostava vaihtoehto! Se on hienoa, kun luodaan omaperäisiä reseptejä vanhojen rinnalle. Kokeilla pitää tuota. Aina on se vanha valkokastike tullut väännettyä.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Martinan uusi poikakaveri

      Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu
      Kotimaiset julkkisjuorut
      234
      3915
    2. Ootko nainen noin mustis musta

      Onhan se toki imartelevaa kun olet kaunis ja kaikkea muutakin, mutta ehkä vähän kummallista, kun ei varsinaisesti olla t
      Ikävä
      46
      2547
    3. Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.

      Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva
      Maailman menoa
      240
      1800
    4. Laita mulle viesti!!

      Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus
      Ikävä
      99
      1671
    5. Millaisessa tilanteessa olisit toiminut toisin

      Jos saisit yhden mahdollisuuden toimia toisin?
      Ikävä
      106
      1664
    6. Ajattelen sinua tänäkin iltana

      Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin
      Ikävä
      16
      1479
    7. Vanhemmalle naiselle

      alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e
      Ikävä
      47
      1469
    8. Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen

      No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.
      Maailman menoa
      169
      1410
    9. Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!

      "Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze
      Maailman menoa
      129
      1153
    10. Miksi kaipaat

      Ja olet elämässäni vielä kaiken tämän jälkeen? Eikö kaikki ole jo selvää välillämme?
      Ikävä
      25
      1132
    Aihe