RESTONOMI

????

mikä on on restonomin keskimääräinen palkka?ja siirinpiirtein minkälaiset työajat?Entä onko työpaikkoja enemmän kun hakijoita??olisin todella kiitollinen jos joku jaksaisi vastata.

15

33211

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Itämaan tietäjä

      Palkkahan on restonomeilla aivan uskomaton paali riihikuivaa rahaa joka kuukausi. Työajat ovat löysät, riittää kun joskus töissä poikkeaa golfaamisen lomassa. Työpaikkoja oikee pursuaa kaikista medioista, eikä kukaan ymmärrä hakea, riittää kun poimii pois. Sinun on syytäkin olla kiitollinen näistä tiedon jyvistä. Kyllä on harvinaista ja hienoa olla restonomi. Uskoo ken tahtoo...

    • Hep

      Restonomeilla ei ole töitä, ei ainakaan oman alansa koulutusta vastaavaa... Eli se palkasta ja työajoista.

    • Rest of us

      Palkan ka. varmaan jotain 1400-150. Työajat on ravintola- ja ohjelmapalvelupuolella yöt, pyhäpäivät ja viikonloput. Matkatoimistopuolella suht. normaalit.

    • :::::

      Täysin turha koulutus, mutta onneksi sillekin alalle saatiin jatkotutkinto. Kyllä nyt kelpaa. Suomi on turhien korkeakoulututkintojen luvattu maa

      • ---

        Voihan hitto. Itellä oli kans tarkotus mennä lukion jälkeen opiskeleen AMK:hon ja suorittaa restonomin tutkinto mutta en kyllä mee jos ei löydy töitä.


      • restonomi
        --- kirjoitti:

        Voihan hitto. Itellä oli kans tarkotus mennä lukion jälkeen opiskeleen AMK:hon ja suorittaa restonomin tutkinto mutta en kyllä mee jos ei löydy töitä.

        Töitä löytyy kyllä jos vaan viittii tehä!

        Luusereita ja laiskimuksia,uusavuttomista ja tyhmistä puhumattakaan on ala pullollaan, joilla ei työelämässä tee mitään.

        Jos oot tarpeeks hyvä siinä mitä teet,raha tulee kyllä sun luo,oli ala mikä tahansa!

        T: 25 V Ravintola-alan yrittäjänä ja restonomi.


      • restonomi kohta
        restonomi kirjoitti:

        Töitä löytyy kyllä jos vaan viittii tehä!

        Luusereita ja laiskimuksia,uusavuttomista ja tyhmistä puhumattakaan on ala pullollaan, joilla ei työelämässä tee mitään.

        Jos oot tarpeeks hyvä siinä mitä teet,raha tulee kyllä sun luo,oli ala mikä tahansa!

        T: 25 V Ravintola-alan yrittäjänä ja restonomi.

        yhdyn edelliseen, itselläni koulutus vielä kesken, mutta vakinainen työ hotelli- ja ravintola-alalla ollut jo 2,5 vuotta ekasta harjoittelupaikasta. Työ on suorittavaa, mutta myös työnjohdollisia työtehtäviä olen saanut kokemuksen karttuessa.


    • Saskoo

      Restonomin keskipalkka on 1500€/kk. Itse valmistun palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelmasta, ja voin suositella sitä. Koulutus laaja, ja varmasti löytyy töitä. Harjoittelujen ja tilaustöiden vuoksi saanut kontakteja työelämään runsaasti. Välillä jopa vaikeaa saada opinnot päätökseen, kun työtä tarjotaan tiuhaan tahtiin. Itse jatkoin opiskeluja siksi, että voin hieman valita omia työaikojani. Valittavana on kellon ympäri jos niin haluaa..
      Kyllä se on itsestä kiinni alalla kuin alalla, saako töitä ja pysyykö siinä.

      • siivi-hiiri

        Tuo 1500 €/kk on tuulesta temmattua. Sillä palkalla en lähtisi vaikka työajat ma-pe 8-16. Kuvitellaan että valmistunut restonomi on n.24-25 vuotias ja on lukion ja ammattikoulun aikan tehnyt jo edes jotain työtä (riippuu ihmisestä). Itse sain jo 1700€perusliksa lisät ja bonukset lentokentällä akan opiskeluvuoden jälkeen kesällä. Jokainen maalaisjärkeä omaava osaa tehdä toimistotyötä. MAtkailu alalla maksetaan ohjelmaosaamisesta ja kielitaidosta ei muusta... Nykyään työnimikkeet on liian hienoja, ja ihmiset ei uskalla hakea, vaikka kyseessä olis tavis konttorirotta. Valmistun juuri ja alle 2000€:n kuussa en lähde töihin, koska tiedän osaavani ja olen ahkera


      • a
        siivi-hiiri kirjoitti:

        Tuo 1500 €/kk on tuulesta temmattua. Sillä palkalla en lähtisi vaikka työajat ma-pe 8-16. Kuvitellaan että valmistunut restonomi on n.24-25 vuotias ja on lukion ja ammattikoulun aikan tehnyt jo edes jotain työtä (riippuu ihmisestä). Itse sain jo 1700€perusliksa lisät ja bonukset lentokentällä akan opiskeluvuoden jälkeen kesällä. Jokainen maalaisjärkeä omaava osaa tehdä toimistotyötä. MAtkailu alalla maksetaan ohjelmaosaamisesta ja kielitaidosta ei muusta... Nykyään työnimikkeet on liian hienoja, ja ihmiset ei uskalla hakea, vaikka kyseessä olis tavis konttorirotta. Valmistun juuri ja alle 2000€:n kuussa en lähde töihin, koska tiedän osaavani ja olen ahkera

        Ravintola-alan esimiestöistä sen verran, [ex-kokki nyk. opisk.] että usein se helvetin hienolta kuullostava titteli "vuoromestari" vuoropäällikkö" "keittiöpäällikkö" saattaa tosiasiassa olla huomattavasti huonommin palkattua, vaatimattomampaa ja paskempaa hommaa kuin ihmiset yleisesti ajattelevat. Siitäkin huolimatta että, eräänlaisia esimiestehtäviä nimelisesti ovatkin. Joka maassa on omat huippukokkinsa ja michelinmiehensä, mutta tulee muistaa että heistä suurin osa on tehnyt jopa vuosikymmeniä kestävän raskaan uran hiostavan kuumassa, stressaavassa työympäristössä, jatkuvassa 2 tai 3 vuorotyössä, ja huonolla palkalla = ravintola-alalla, jotta ovat kyseiseen asemaan päässeet. Perus vuoromestarin palkka ei paljon rivikokin palkkaa (1500-2000e) isompi ole. toden.näk. 3000e tai jopa paljon enemmänkin yltää ehkä yksi viidestäkymmenestä keittiöpääliköstä. Todennäköisesti: yksityisellä puolella michelin- ja finedining ravintoloiden huippumesut tyyliin: Välimäki, Terävä, Aremo, Wallman jne. kaltaiset henkilöt, valtavien ravintola ketjujen ja suur-ruokaloiden isot pamput ja jokunen tv julkimo kokki. Moni huippukokki saakin kokin työn näyttämään seksikkäältä ja muodikkaalta mediassa, vaikka perus työ onkin glamourista kaukana...

        Kokin ammatti on käsityöammatti, joka perinteisesti opitaan töitä tekemällä. Ei koulussa. Yhtälailla esimieheltä vaadittavat kyvyt kehittyvät vuosien varrella perustöitä tehdessä, ja suurin osa alalla olevista pääliköistä ovat vuosikymmeniä töissä olleita konkareita. Ala on kutsumus ala, ja sitä harvoin tehdään pelkästään rahan takia.

        Restonomi koulutusta suosittelen alalla jo oleville, jotka alan tuntevat ja tietävät alalla myös jatkavansa. Ja ravintola koulujen opettajiksi aikoville. Mieluiten aikuisopiskeluna työn ohessa. Nuorelle en suosittelisi 4 vuotista täyspäiväistä korkeakoulu opiskelua moisen turhake tutkinnon takia. Samassa ajassa voisi yhtä hyvin lukea jotain ns."järkevämpääkin"

        Älkääkä suuttuko. Tekstin ei ole tarkoitus antaa alasta negatiivista, vaan realistinen kuva. Tälläkin alalla, uskokaa tai älkää, on myös tavattoman paljon hyviä puolia ja plussia. Äskeinen lista on vain keräys huonoista puolista, joita kuitenkin jokaisen alalle aikovan kannattaa hyvin kriittisesti miettiä.

        Niin ja koulutuksesta. Sen markkinointi on nykyään harhaanjohtavaa ja edesvastuutonta. Monet tutkinnot ovat työelämän kannalta turhia ja ihmisiä koulutetaan tiettyihin tehtäviin liikaa. Jokainen opettaja kehuu omaa ohjelmaansa maasta taivaaseen saadakseen mahdollisimman paljon hakijoita = paremmat määrärahat ensi lukuvuodelle ja enemmän aloituspaikkoja. Kuulostaako tutulta: 95% työllistyi valmistuttuaan, antaa valmiudet ja mahdollisuuksia tähän ja tohon ja siihen, niin ja kaikki tehtävät ovat aina esimies ja keskijohdon tasoa, täältä tullaan elämä, vain taivas on rajana :)


      • Heiniela
        a kirjoitti:

        Ravintola-alan esimiestöistä sen verran, [ex-kokki nyk. opisk.] että usein se helvetin hienolta kuullostava titteli "vuoromestari" vuoropäällikkö" "keittiöpäällikkö" saattaa tosiasiassa olla huomattavasti huonommin palkattua, vaatimattomampaa ja paskempaa hommaa kuin ihmiset yleisesti ajattelevat. Siitäkin huolimatta että, eräänlaisia esimiestehtäviä nimelisesti ovatkin. Joka maassa on omat huippukokkinsa ja michelinmiehensä, mutta tulee muistaa että heistä suurin osa on tehnyt jopa vuosikymmeniä kestävän raskaan uran hiostavan kuumassa, stressaavassa työympäristössä, jatkuvassa 2 tai 3 vuorotyössä, ja huonolla palkalla = ravintola-alalla, jotta ovat kyseiseen asemaan päässeet. Perus vuoromestarin palkka ei paljon rivikokin palkkaa (1500-2000e) isompi ole. toden.näk. 3000e tai jopa paljon enemmänkin yltää ehkä yksi viidestäkymmenestä keittiöpääliköstä. Todennäköisesti: yksityisellä puolella michelin- ja finedining ravintoloiden huippumesut tyyliin: Välimäki, Terävä, Aremo, Wallman jne. kaltaiset henkilöt, valtavien ravintola ketjujen ja suur-ruokaloiden isot pamput ja jokunen tv julkimo kokki. Moni huippukokki saakin kokin työn näyttämään seksikkäältä ja muodikkaalta mediassa, vaikka perus työ onkin glamourista kaukana...

        Kokin ammatti on käsityöammatti, joka perinteisesti opitaan töitä tekemällä. Ei koulussa. Yhtälailla esimieheltä vaadittavat kyvyt kehittyvät vuosien varrella perustöitä tehdessä, ja suurin osa alalla olevista pääliköistä ovat vuosikymmeniä töissä olleita konkareita. Ala on kutsumus ala, ja sitä harvoin tehdään pelkästään rahan takia.

        Restonomi koulutusta suosittelen alalla jo oleville, jotka alan tuntevat ja tietävät alalla myös jatkavansa. Ja ravintola koulujen opettajiksi aikoville. Mieluiten aikuisopiskeluna työn ohessa. Nuorelle en suosittelisi 4 vuotista täyspäiväistä korkeakoulu opiskelua moisen turhake tutkinnon takia. Samassa ajassa voisi yhtä hyvin lukea jotain ns."järkevämpääkin"

        Älkääkä suuttuko. Tekstin ei ole tarkoitus antaa alasta negatiivista, vaan realistinen kuva. Tälläkin alalla, uskokaa tai älkää, on myös tavattoman paljon hyviä puolia ja plussia. Äskeinen lista on vain keräys huonoista puolista, joita kuitenkin jokaisen alalle aikovan kannattaa hyvin kriittisesti miettiä.

        Niin ja koulutuksesta. Sen markkinointi on nykyään harhaanjohtavaa ja edesvastuutonta. Monet tutkinnot ovat työelämän kannalta turhia ja ihmisiä koulutetaan tiettyihin tehtäviin liikaa. Jokainen opettaja kehuu omaa ohjelmaansa maasta taivaaseen saadakseen mahdollisimman paljon hakijoita = paremmat määrärahat ensi lukuvuodelle ja enemmän aloituspaikkoja. Kuulostaako tutulta: 95% työllistyi valmistuttuaan, antaa valmiudet ja mahdollisuuksia tähän ja tohon ja siihen, niin ja kaikki tehtävät ovat aina esimies ja keskijohdon tasoa, täältä tullaan elämä, vain taivas on rajana :)

        Olen valmistumassa ammattikorkeakoulusta vuoden sisällä restonomiksi palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelmasta, ja voin rehellisesti sanoa että ainakin neljäsosa tutkintoni pakollisista opinnoista oli täyttä huuhaata. Olen työskennellyt ravintola-alalla jo ennen hakemistani korkeakouluun, ja tiesin etukäteen mihin ryhdyin. Hain opiskelelemaan restonomiksi, koska en voisi kuvitella tekeväni mitään muuta tai olevani toisella alalla. Kutsumuksesta siis mentiin!

        Paras asia opiskeluissani on ollut se, että olen saanut enemmän tietoutta työelämän vaatimuksista ja marata -alasta, ja ennen kaikkea: mitä voin valmistuttuani tehdä. Itselläni oli sen verran järkeä päässä, että älysin että en todellakaan näin vaativassa ja nopeasti muuttuvassa työ-elämässä tule pelkällä ylioppilastutkinnolla pärjäämään.

        Onneksi omassa koulutusohjelmassani EI painoteta yksipuolista osaamista, vaan monipuolisuutta. Osaan työskennellä tarpeen vaatiessa sekä keittiössä että salissa, tehdä toimistohommia ja mitä tahansa muutakin.

        Korkeakoulututkintorakenteiden suunnittelijat tekevät siinä virheen kun eivät painota opiskeluissa käytännön osaamista tarpeeksi. Pahimmassa tapauksessa korkeakoulututkinnon suorittanut valmistuu ilman päivääkään käytännön kokemusta ravintola-alalta. Sanoisin että sellaiset tutkinnot ovat täysin turhia ja harhaanjohtavia työelämän kannalta, ja jos joku teistä on hakemassa sellaiseen kouluun missä käytännön osaamisesta ei ole mainintaa: älkää vaivautuko, menkää mielummin ammattikouluun. Hyödytte siitä miljoona kertaa enemmän.

        Omana tavoitteena ja unelmana on päästä ulkomaille töihin ja sen jälkeen tulla suorittamaan ylempi ammattikorkeakoulututkinto aikuisopiskeluna. Unelmieni toteutumiseen tarvitsen restonomin tutkintoa. Pääkaupunkiseudulla ja muuallakin Suomessa ravintola-alan työvoimapula alkaa olla jo näkyvillä ainakin työpaikkailmoitusten määrästä päätellen. Toinen hyvä asia tutkinnossani on se, ettei minun tarvitse päivääkään miettiä työllistymistäni valmistumisen jälkeen, sillä ihmiset tulevat syömään aina. Marata-ala on laajasti kansainvälinen ja jos suorittava työ alkaa joku päivä tökkimään, voin vaihtaa työpaikkaa tai kokeilla kokonaan erilaista toimenkuvaa uudessa yrityksessä. Mihin ei välttämättä toisen asteen ammattitutkinnolla kokin, tarjoilijan, ylioppilaan tai elintarvikevalmistajan papereilla ole mahdollisuuksia.


    • sillisallaattia vai

      Hei

      kaksi viimeistä keskustelua antoivat mielestäni selkeän kuvan siitä mitä restonomi tekee. Hyvä hyvä! Itse suoritan tällä hetkellä matkailun Restonomin tutkintoa.

      Ensiksin käytännön osaamista ei ole, opettajani matkailun vastaava oli todella puolueellisen oloinen "bisnesnainen" joka lokeroi ihmiset jo heti ekasta päivästä lähtien niihin jotka häntä miellyttivät ja saivat toisin sanoen parhaat työt päältä ja niihin jotka hän ohitti joka kerta. Satuin vielä sellaiselle luokalle jossa 90 prosenttia väestä oli tyttöjä, ja erittäin hiljaisia tyttöjä. Mietin sitäkin että minkälainen käsitys restonomin tutkintoon valitsijoilla on siitä kuka pääsee restonomin koulutukseen ja kuka ei. Mielestäni tällä alalla on tärkeää asiakaspalvelualttius ja se että asiakasta voi kohdella yksilönä ja ystävällisesti. Puheliaisuus ja avoimuus ja toisen huomioon ottaminen ovat piirteitä joita hyvä asiakaspalvelija tarvitsee.

      Mielestäni ryhmäni naiset olivat erittäin puolueellisia ja kuten sanoin, valitettavasti sitä sisaruskateutta ja kilpailua löytyi. Kun opettaja kysyy kysymyksen ja porukka on täysin hiljaa kertoo mielestäni siitä, että ei olla vuorovaikutusalttiita luonnostaan. Mietin että kappas vaan, jos sitä kättä ei uskalleta nyt nostaa, miten sitten oikeassa elämässä kun asiakas astuu ovesta sisään. Tärkeintä kun vastaamisessakaan ei ole se, että vastaako oikein vai väärin, vaan se että edes yrittää osaavansa. Huaah.

      Siis tunti toisensa jälkeen olin nii-in hiljaisessa vuorovaikutuksettomassa luokassa, että ihan päätä särkee jälkeen päin. Porukasta viis, opinnot on siis mielestäni tärkeä saattaa alottaessaan loppuu.

      Kun olet harkitsemassa restonomin tutkintoon hakemista, mieti näitä kolmea asiaa a. haluatko kirjoittaa 3,5-4 vuotta esseitä toisensa jälkeen ja suurimmaksi osaksi yksin ilman ryhmän taustatukea

      b. tahdotko jatkaa vielä tähän tutkintoon päästyäsi jatkokoulutukseen, sillä tosi asia on että restonomi tarvitsee tänä päivänä hyvin pitkälti erikoistumista että palkka ja työnkuva vastaavat toisiaan. Ammattikoulu on mielestäni seuraava hyvä väylä, sillä käytännön kokemus opettaa itse tekijää

      c. oletko valmis suorittamaan harjoittelun ulkomailla, sillä siihen restonomin tutkinto antaa hyvät valmiudet. On nimittäin tosiasia että restonomi todellakin pärjää juuri kielitaidolla ja ohjelmatuntemuksella.

      Suomessa on tällä hetkellä jotakuinkin 24 ohjelmaa joita eri matkailupalveluiden tuottajat käyttävät. Jos siis olet kerran käynyt Amadeus-järjestelmän kurssin voi hyvinkin olla että seuraavassa työpaikassa sinut perehdytetään siihen uudestaan ja voi vielä olla että seuraavat kymmenen vuotta on itse ohjelmaan perehtymistä. Restonomin tutkinto on mielestä aika kauas kantoinen tutkinto enkä suosittele sitä 18-vuotiaalle nuorelle joka valmistuu ylioppilaaksi. Restonomiksi kannattaa mielestäni lukea sellainen joka tahtoo siinä kivassa vakipaikassaan sen toivotun ylennyksen, vain koska se korkeampi pomo tarvitsee osaamisestasi paperin näytille työpöydälleen.

      Valitettavasti olen sitä mieltä että hyvin harvasta lukiosta tullut nuori on valmis esimieheksi koska käytännön kokemusta ei tosi asiassa löydy. Mielestäni tämä tutkinto soveltuu sellaisille 2-15 vuotta alalla jo työskenteleille henkilöille joilla on valmiudet toimia esimiehinä. Muuten voi käydä kuten minulle että on 5000 euron opintolaina takana, ei sellaista ammatillista osaamista että kokisin olevani erikoistunut ja osaavani. on asenne ja itsetunto kohdallaan ei pitkälle pääse.

      Jatkan tätä seuraavassa viestissä

      • sillisallaattia vai

        Palatakseni ajatuksessa taaksepäin. Luokka tuntui olevan täynnä "lumitiikereitä" tai pelureita jotka kaikki janosivat tehtävää, ja sitten kuitenkin kävi niin että vain harva ja valittu sen sai, stressasi päivän mittaan. Se että koen kilpailun niin ahdistavana tällä alalla, että on täysin selvää, että kyseenalaistan tulevaisuuden työllistymisen. Minä joka olen tähän ikään (vajaa kolmikymppinen) ollut niin vastuuntuntoinen, sinnikäs ja uuttera, jää siihen että opettaja ei anna mahdollisuuksia matkanjärjestäjän tehtäviin. Siinä meitä on 40 rivissä mutta opettaja toteaa että niin niin, minna sen saa taas. Koulutuksessa olisi kehitettävää. Ensiksikin jos sanotaan että matkailun restonomi voi tehdä töitä esim. matkan johtajan tehtävissä mielestäni ei riitä että tarjotaan yksi matkaoppaan ja matkanjohtamis-kurssi jossa sitten a b c vaihtoehtoina kysytään mikä on matkanjärjestäjä suomeksi a agentti b reikäleipä vai c maakuntaliitto. Tarkoitan tällä vain sitä, että jokaiselle on taattava sama mahdollisuus toimia käytännön tehtävissä. Mielestäni lisäksi lentokenttätyöhön ja hotellityöskentelyyn opastamista pitäisi mahdollistaa vielä. Tämä koulutus on kehityskelpoinen.

        Olen keskustellut muutaman Restonomikokelaan kanssa ja osa on jo valmistunut. Osa heistä lähtee siis erikoistumaan kielitieteitten parissa, siis osasta tulee tulkki tai kääntäjä tulevaisuudessa =) osa taas jatkaa toiseen asteeseen (kuten itse aion kun vain pääsen tuosta lainasta eroon, jahka joku päivä onnellisena kolmikymppisenä) tai sitten niitä jotka haluavat yliopistoon, tai ammattikorkeakouluun. Joskus osa perustaa perheen, ja toiset sitten päättävät keskeyttää opinnot niin kuin yksi luokkalainen ja lähteä lentokoneasentajaksi. Sitten on tietysti niitä jotka perustavat yrityksen. No se että annetaan kyllä mahdollisuus yrityksen perustamiseen, on riskin ottoa Riskibisnestä siksi koska ei voi tietää riittääkö asiakkaita vai ei reaalissa elämässä.

        Kauneudenhoitoalalle hakevana nuorena naisena että, kun sitten joku kaunis päivä katselen hyllyjen välistä sitä meikkisivellintä kauniissa kädessäni Restonomin kyltti rinnassani ollessani lähes 100 prosenttisen varma että olen tehnyt muutaman jos toiseen kirjoitelman sen eteen, että ansaitsen lakata kynteni tällä samalla lakalla. Ensimmäinen lähtökohta on se että otan hihasta asiakasta kiinni ja hymyilen hänelle jotta hän saisi ihmisarvoisen kohtelun. Restonomin tutkintoon hakeutuvilla ei painoteta tätä ainakaan Mikkelin ammattikorkeakoulussa tarpeeksi.

        Asiakaspalvelualttius lähtee sydämestä ja se ei ole siis sitä että kassan takana käännetään poskea ja puhutaan asiakkaasta pahaa arvostellen ja kylmästi kun hän lähtee pois. Vähän niin kuin asenteella " Kuhan omat asemat on varmistettu niin, mitä väliä tosta oli." Pissikset elkää vaivautuko. Kaikki eivät ole siis asiakaspalvelijoita, joten miettikää miten kohdata asiakas hänen asettamista lähtökohdistaan. Itselläkin kun on vielä paljon oppimista asiakaspalvelutaidoista ja oikeista käytöstavoista joita ei koulu tänä päivänä opeta.

        Hyvää kevättä kaikille.


    • alastonkokkikolmonen

      restonomi tutkinto kesken. Opinnäytetyö kesken, joten koulutus siis lukio autokoulu.

      Alaa takana 6v jotenkin näin, burgeripaikka-> abc -> rosso -> varavastaava rosso ->yksityinen casual vuoromestari -> yksityinen vähän fiininpi casual vuoromestari -> fine dining vuoromestari -> vt keittiömestari

      -palkka 2900kk lisät.
      -työajat pääasiassa 8-15, jonkin verran iltaa ja joskus lauantaisin.

      töitä saa, kun niitä hakee ja tekee. verkostoituu ja pitää CV:n jatkuvasti nousujohteisena. uran alkuvaiheessa jumiutuminen samaan yleensä ketjupaikkaan tiskariksi/keittiöapulaiseksi paria kolmea kuukautta pidemmäksi aikaa on virhe. Kokkinakin maks. vuosi/paikka ja sitten on hakeuduttava eteenpäin.

    • monkeybusiness1

      restonomi ei ole ammatti vaan yleispätevä koulutusnimike... alalla eteneminen vaatii itseltä oikeaa asennetta, päättäväisyyttä yms. muita hienoja old-school-ominaisuuksia =) töitä riittää tekevälle, jos aiot kouluun asenteella "minusta tulee isona johtaja", kompastut jo tähän ja lopetat ensimmäisen vuoden aikana koulunkäynnin. Perehdy alaan syvemmin, saat arvostusta muilta alalla eri tehtävissä ja työntekijätasoilla toimivilta, pääset eteenpäin ja työ on mielekkäämpää. koulutus sopii sille joka haluaa yleiskatsauksen alasta. itse ravintola-alalla useamman vuoden työskennelleenä koulutus oli mielestä liian yleispätevä koska kokonaisuuksia oli paljon ja ne käytiin vauhdilla läpi.. opintosuunnitelmaa on vaikea muokata yksilöllisesti, esimerkiksi taloustaitoja opetettiin hyvin nihkeästi vaikka ne ovat olennainen osa esimiestyötä..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oulaisten vaalit, hyvä alku mutta lisää toimenpiteitä tarvitaan.

      Hallituksen toimet rikollisuutta vastaan alkavat tuottaa tulosta. Puolueväriin katsomatta demokratian valtaa ja perustus
      Oulainen
      6
      4205
    2. Olet minua

      vanhempi, mutta se ei vaikuta tunteisiini. Tunnen enemmän kuin ystävyyttä. Olo on avuton. Ikävöin koko ajan. Yhtäkkiä va
      Ikävä
      115
      2536
    3. Jos tapaisimme uudelleen?

      niin luuletko että mikään muuttuisi vai toistuuko meidän historia? Ehkä vähän eri tavalla mutta samoin tuloksin J
      Ikävä
      68
      1068
    4. Mies pyysi rahaa

      Jälkikäteen kun tarjosi kyydin yhteisestä harrastuksesta kotiini. Mitä vi**... Ei ihastunut mies noin toimi?
      Ikävä
      198
      984
    5. Mitä piirteitä rakastat

      Eniten kaivatussasi?
      Ikävä
      39
      942
    6. Mites nyt suu pannaan

      Kitkiöjoki ja Järvinen solmivat Attendon/Terveystalon kanssa sopimuksen, jonka mukaan sopimuksen irtisanomisoikeus on va
      Sysmä
      38
      901
    7. Hän on niin

      Hyvännäköinen. Vaikea vastustaa
      Ikävä
      47
      884
    8. 36
      846
    9. Taas Lieksassa tyritty

      Suomalaisten kansallismaisemaa juntit pilaamassa. Nuori tyttö kaupunginjohtajana ei ole sen viisaampi. *S-ryhmän hanke
      Lieksa
      119
      825
    10. Nähdäänkö ensi viikolla

      paikassa joka alkaa samalla kirjaimella kuin etunimesi? Ikävä on sinua. Fyysistä läsnäoloasi.
      Ikävä
      35
      802
    Aihe