Ilmestyskirjan peto tunnistettu

ylifariseus_1

Kumpi on tärkeämpää tälle ajalle, tunnistaa peto vaiko hänen merkkinsä.
Jos tunistetaan jalan jäljet, mutta ei kulkijaa, on rosvo merkeistä huolimatta karkuteillä.
Jos tunnistetaan peto, mutta ei tunnisteta hänen tapojaan merkitä askeleitaan, voidaan joutua pedon merkitsemäksi saaliiksi.
Monet pitävät mikrosirua pedon merkkinä, ja monelle raha on paholaisen verta, joka merkitsee omistajansa paholaisen merkille.
Yhtä kaikki, heille ei selviä, kuka on paholaisen merkin takana oleva peto ja kuinka se tunnistetaan.
Vastauksia etsitään kaikkialta muualta kuin raamatusta, vaikka raamattu on itsensä tulkki.

Mikrosirut ja erilaiset valvonta välineet, ovat kyllä pedon hallussa olevia välineitä, mutta niiden avulla kumarretaan muutakin kuin petoa.

Tekniikka on aina ollut pedon etsijöiden hampaissa, mutta junakaan ei ollut peto, vaikka radan päästä löytyikin hirviö.
Mikrosiru ei ole peto ja rahakin on vaihdon väline, jolla peto hallitsee kaupan, työelämän ja kirkollisen toiminnan aikatauluja omalla jumalattomalla tavallaan.
Kuitenkaan kansa ei tunnista petoa, sillä se pukeutuu karitsan vaatteisiin, ja rakentelee sille kirkkoja, saaden sen kumartamaan itseään.

Raamatun tuntomerkit pedosta löytyvät raamatusta ja Lutherin kirjoituksista. "Ompa paavi eli antikristus rohjennut muuttaa Jumalan kymmentä käskyäkin muuttaen sapatin sunnuntaiksi".
Kahdeksan raamatun kohtaa Danielin kirjasta ja Ilmestyskirjasta vahvistaa Lutherin käsitykset oikeiksi.
Paavi ei ole Kristuksen viransijainen maan päällä, vaan Pyhä Henki, sen pitäisi olla kaikille selvä asia: Vicarivs Filii Dei=666 kirjainten numeroarvot ison tietosanakirjan mukaan.
Historia ja raamattu kertovat pedosta ja sen merkistä samalla tavalla, eikä Jumalan ikuinen merkkikään ole salassa raamatun sivuilta.
1. Ensimmäiseksi peto menee Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala.
2. Toiseksi peto muuttaa ajat ja lait ja surmaa Jumalan pyhiä.
3. Kolmanneksi pukeutuu helakan punaan ja purppuraan, joka on katolisen kirkon tunnusväri.
4. Neljänneksi asuu kaupungissa jossa on seitsemän kukkulaa, eli Roomassa.
5. Viidenneksi peto saa kuolinhaavan ja paranee.
6. Kuudenneksi hallinta-aika 1260 vuotta ennen kuolinhaavaa jolloin säkkipukuiset todistajat, (vanha ja uusi testamentti) levitettiin omalla kielellä Latinan sijasta, joka on pedon kieli nykyäänkin.
7. Seitsemanneksi on maan porttojen ja kauhistusten äiti eli äitikirkko joka on Rooma.
8. Kahdeksanneksi saa kaikki pienet ja suuret kumartamaan itseään sen jonka kuolinhaava parani eli paavin.
Nykyinen Eurooppa todistaa kaiken oikeaksi katolisen kirkon vaikutusvallan kasvaessa ja sunnuntailakien korostuessa.

Pedon muuttama lepopäivä "sunnuntai" on ollut pedonmerkkinä siitä alkaen kuin se on ollut katolisen vallan tunnusmerkki, eli vuodesta 321 jKr. lähtien.
Tuomioiden julistaminen on eri asia, kuin merkin aikaansaaminen paavin toimesta keskiajoita lähtien, mutta merkki säilyy muuttumattomana ajan loppuun saakka.

Vertailukohteet. 2.Moos.31:12-18 ja Ilm.13:11-18
5.Moos.6:1-8 Jumalan merkki ja pedon merkki vastakkain rangaistuskin sama, eli kuolemantuomio.
Jumalan merkin rikkomisesta tuomio on iankaikkinen ja pedon merkin kohdalla se on pedon aikakauteen liittyvä rangaistus.

281

3279

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuhat ja yksi

      Ilmestyskirjan peto on jotain aivan muuta kuin Danielin kirjan pedot , ne voidaan löytää ja kaikki sen kuninkaat tunnistaa ja asia on selvä !
      Se on tutkittu jo tarkkaan !


      Mutta ilmestyskirjan kanssa on toinen juttu .
      Johannes oli joutunut Patmos saarelle vankeuteen ja näin säästynyt hengissä monien aikalaisten kuollessa vääräuskois vainoissa .

      Johanneksella oli vain vähän kirjoituksia eikä juuri lainkaan vankeudessa ja siitä syystä kaikki aineisto päässänsä oli mennyt sekaisin ja vielä kuuli ääniä ja keskusteli kuolleiden kanssa ja tästä syntyi Ilmestyskirja jota monet ovat yrittäneet selvitellä mitä sen sanoma on jos sekavuuden tilassa on kirjoitettu, niin ei se paljoa anna nykypäivän lukijalle.
      Hänellä näyttää olleen jotain Danielin kirjaankin viittaavia kirjoituksen repaleita tai muistikuvia joita on sekoittunut uniin ja näkyihin .

      Toisin sanoen tuskimpa paljon edistyt tutkimuksessasi . ( olisi kiva olla arviossa täysin väärässä tässä asiassa , tuskimpa kuitenkin.)

      • Loppuu, ylifariseus

        Ilm. 12:12
        Iloitkaa siis, taivaat ja te taivaiden asukkaat! Mutta voi maata ja merta -- Saatana on laskeutunut teidän luoksenne!
        Se on raivon vallassa, sillä se tietää, että sen aika on lyhyt. [Jes. 44:23, 49:13 | Ilm. 8:13]


      • tuhat ja yksi
        Loppuu, ylifariseus kirjoitti:

        Ilm. 12:12
        Iloitkaa siis, taivaat ja te taivaiden asukkaat! Mutta voi maata ja merta -- Saatana on laskeutunut teidän luoksenne!
        Se on raivon vallassa, sillä se tietää, että sen aika on lyhyt. [Jes. 44:23, 49:13 | Ilm. 8:13]

        Eka lainnaus n, 2000 ja toinen muutamia satojavuosia vanhempi.

        Mikä on sitten pitkä aika ?


      • kuulemma
        tuhat ja yksi kirjoitti:

        Eka lainnaus n, 2000 ja toinen muutamia satojavuosia vanhempi.

        Mikä on sitten pitkä aika ?

        tuhat vuotta on kuin yksi päivä. Ehkä saatanalla on samanlainen ajantaju. kyllähän parituhatta vuotta onkin tosi lyhyt aika iäisyyteen verrattuna.


      • Anonyymi

        HÖPÖ HÖPÖ Peto on ollut jo kauan olemassa. Se on katolinen kirkko ja paavi. Pedonmerkki on teonoppi, että omilla teoilla pelastutaan. Turmioniljetys on väärä jumalanpalvelus.


      • Anonyymi

        Höpöhöpö.

        Ilmestyskirjan peto on Danielin kirjan petojen yhdistelmä.

        Muutenkin väitteesi ovat sekopäistä valhetta.


    • zerr

      Olet oppisi vankina. Oppisi vesittää Jeesuksen ylönousemus päivän merkityksen tehden siitä saatanallisen. Tämä tarkoittaa sitä, että adventismi on kaikkein pahin muoto, joka vihaa Messiaan(vapahtajan) ylistystä ja palvontaa.

      • lankeatte

        paholaisen juoniin. Ihmisen ei ole lupa korvata Jumalan siunaamaa ja pyhittämää lepopäivää, muilla päivillä. Toki sunnuntai on Jeesuksen ylösnousemuspäivä ja joka haluaa sitä juhlistaa voi, mutta sillä ei voi korvata lepopäivää, jonka Jumala on valinnut ihmistä varten.

        Pedon päivä sunnuntai on silloin, jos siitä tekee sapatin, lepopäivän, pyhäpäivän.


      • vuodelta 1845

        Hyvänä esimerkkinä 1800-luvun Suomalaisen kirkkokansan tietoisuudesta Rooman paaviudesta Ilmestyskirjan antikristuksena on sen ajan virsikirja (vuodelta 1845) virren numero 240.

        Säkeistö 4. Jumalan siaan ja Christuksen, epäjumalan nostit ilkiän, sen kauhian Antichristuksen, kuin raamattu sanoo selkiäst',Its' teki jaloks', Maailman waloks', itsens', pyhimmäks' kutsuu antoi, ja teki niinkuin kirjoitettiin, prophetain kautta ennen.

        6. Nuori, wanha, waimo ja mies, Sen tietämän pitää sangen, Ett' lesabel' ja Babylon myös, on nyt maahan langenn', kuin oli kunnias', tek' itsens' wiisaaks', Wallits' ylpeytens' wallas', JUMALAN KÄSKYI wastaan räyskyi, rauwenn' on jo itese altans'.

        12. Me rukoilem' sua Jesu Christ', Pääst' pahan paawin orjuust', Kuin on se ANTICHRISTUS wissist', Meit' kerit' sen kowast' koiruust: O Herra Christ'! Sinä olet wissist', Kuin yksinäs woit meit, auttaa! Synnist' estä, hädäst' päästä, piinas ja kuolemas kautta!

        Lainaus:
        Convert's Catechism
        Katolinen, käännynnäisen katekismus, Reverend Peter Geiermann C.Ss.R., joka sai 25.1.1910 paavi Pius X:nen "apostolisen siunauksen", sanoo sapatin muuttamiskysymyksestä:
        Kysymys: Mikä päivä on sapatti?
        Vastaus: Lauantai on sapatti.
        Kysymys: Miksi vietämme sunnuntaita lauantain sijaan?
        Vastaus: Vietämme sunnuntaita lauantain sijaan siksi, että katolinen kirkko Laodikean kirkolliskokouksessa (364 jKr.) siirsi sen pyhyyden lauantailta sunnuntaille. - 2. painos, s.50.


      • uteljas

        //////Tämä tarkoittaa sitä, että adventismi on kaikkein pahin muoto, joka vihaa Messiaan(vapahtajan) ylistystä ja palvontaa./////

        Koko ajatus PALVONNASTA on amerikkalaisten lahkojen tuomaa saastutusta. Se rantautui meille suomenkieleen joihinkin hengellisiin piireihin n.50 vuotta sitten ja on nykyään varsin yleisessä käytössä. Alkuaikana palvonta-sanaa kummeksuttiin yleisesti mutta kummasti aika on sen kummastelun vaimentanut. Palvota-sanan yhteydessä tuli myös siihen liitytyviä vieraita palvontatapoja, tietty.


      • on jo säädetty

        Päättömän puhujan hännänheilutus viimeisillään...

        Matt. 3:7
        Mutta kun Johannes näki, että hänen kasteelleen oli tulossa myös monia fariseuksia* ja saddukeuksia*, hän sanoi heille: "Te käärmeen sikiöt! Kuka teille on sanonut, että te voitte välttää tulevan vihan? [Fariseukset kuuluivat maallikkoliikkeeseen, jolle olivat tärkeitä puhtaus- ja pyhyyssäädökset. Pappi Sadokin jälkeläisinä saddukeukset olivat korkeimman papiston edustajia, ks. 2. Sam. 8:17.] [Ps. 58:5; Jes. 59:5; Matt. 12:34, 23:33 | Mal. 3:19; 1. Tess. 1:10]
        Matt. 12:34
        Te käärmeen sikiöt, kuinka teidän puheenne voisi olla hyvää, kun itse olette pahoja! Mitä sydän on täynnä, sitä suu puhuu. [Matt. 3:7 | Matt. 15:18; Luuk. 6:45]
        Matt. 23:33
        Te käärmeet, te kyykäärmeitten sikiöt! Miten te voisitte välttää kadotustuomion? [Matt. 3:7 ]
        Luuk. 3:7
        Kun ihmisiä tuli joukoittain kastettavaksi, Johannes sanoi heille: "Te käärmeen sikiöt! Kuka teille on sanonut, että te voitte välttää tulevan vihan? [Matt. 3:7 ]


      • näillä..
        on jo säädetty kirjoitti:

        Päättömän puhujan hännänheilutus viimeisillään...

        Matt. 3:7
        Mutta kun Johannes näki, että hänen kasteelleen oli tulossa myös monia fariseuksia* ja saddukeuksia*, hän sanoi heille: "Te käärmeen sikiöt! Kuka teille on sanonut, että te voitte välttää tulevan vihan? [Fariseukset kuuluivat maallikkoliikkeeseen, jolle olivat tärkeitä puhtaus- ja pyhyyssäädökset. Pappi Sadokin jälkeläisinä saddukeukset olivat korkeimman papiston edustajia, ks. 2. Sam. 8:17.] [Ps. 58:5; Jes. 59:5; Matt. 12:34, 23:33 | Mal. 3:19; 1. Tess. 1:10]
        Matt. 12:34
        Te käärmeen sikiöt, kuinka teidän puheenne voisi olla hyvää, kun itse olette pahoja! Mitä sydän on täynnä, sitä suu puhuu. [Matt. 3:7 | Matt. 15:18; Luuk. 6:45]
        Matt. 23:33
        Te käärmeet, te kyykäärmeitten sikiöt! Miten te voisitte välttää kadotustuomion? [Matt. 3:7 ]
        Luuk. 3:7
        Kun ihmisiä tuli joukoittain kastettavaksi, Johannes sanoi heille: "Te käärmeen sikiöt! Kuka teille on sanonut, että te voitte välttää tulevan vihan? [Matt. 3:7 ]

        palstoilla tunnetaan.


      • hännän heilutuksessa
        on jo säädetty kirjoitti:

        Päättömän puhujan hännänheilutus viimeisillään...

        Matt. 3:7
        Mutta kun Johannes näki, että hänen kasteelleen oli tulossa myös monia fariseuksia* ja saddukeuksia*, hän sanoi heille: "Te käärmeen sikiöt! Kuka teille on sanonut, että te voitte välttää tulevan vihan? [Fariseukset kuuluivat maallikkoliikkeeseen, jolle olivat tärkeitä puhtaus- ja pyhyyssäädökset. Pappi Sadokin jälkeläisinä saddukeukset olivat korkeimman papiston edustajia, ks. 2. Sam. 8:17.] [Ps. 58:5; Jes. 59:5; Matt. 12:34, 23:33 | Mal. 3:19; 1. Tess. 1:10]
        Matt. 12:34
        Te käärmeen sikiöt, kuinka teidän puheenne voisi olla hyvää, kun itse olette pahoja! Mitä sydän on täynnä, sitä suu puhuu. [Matt. 3:7 | Matt. 15:18; Luuk. 6:45]
        Matt. 23:33
        Te käärmeet, te kyykäärmeitten sikiöt! Miten te voisitte välttää kadotustuomion? [Matt. 3:7 ]
        Luuk. 3:7
        Kun ihmisiä tuli joukoittain kastettavaksi, Johannes sanoi heille: "Te käärmeen sikiöt! Kuka teille on sanonut, että te voitte välttää tulevan vihan? [Matt. 3:7 ]

        voita, että kuinka monta kertaa se nyt olikaan?

        Montako kertaa sanoitkaan sitä häntääsi heilluttavan? Se oli paljon se, mutta yritän sitä muististani kaivaa, mutta en nyt muista monta kertaa heilutitkaan sitä häntääsi.

        Joka tapauksessa siinä lajissa on sinulla voitto. Tämän muistan, että voittaja olit hännän heilutuksessa.


      • tavalliset fariseukset
        on jo säädetty kirjoitti:

        Päättömän puhujan hännänheilutus viimeisillään...

        Matt. 3:7
        Mutta kun Johannes näki, että hänen kasteelleen oli tulossa myös monia fariseuksia* ja saddukeuksia*, hän sanoi heille: "Te käärmeen sikiöt! Kuka teille on sanonut, että te voitte välttää tulevan vihan? [Fariseukset kuuluivat maallikkoliikkeeseen, jolle olivat tärkeitä puhtaus- ja pyhyyssäädökset. Pappi Sadokin jälkeläisinä saddukeukset olivat korkeimman papiston edustajia, ks. 2. Sam. 8:17.] [Ps. 58:5; Jes. 59:5; Matt. 12:34, 23:33 | Mal. 3:19; 1. Tess. 1:10]
        Matt. 12:34
        Te käärmeen sikiöt, kuinka teidän puheenne voisi olla hyvää, kun itse olette pahoja! Mitä sydän on täynnä, sitä suu puhuu. [Matt. 3:7 | Matt. 15:18; Luuk. 6:45]
        Matt. 23:33
        Te käärmeet, te kyykäärmeitten sikiöt! Miten te voisitte välttää kadotustuomion? [Matt. 3:7 ]
        Luuk. 3:7
        Kun ihmisiä tuli joukoittain kastettavaksi, Johannes sanoi heille: "Te käärmeen sikiöt! Kuka teille on sanonut, että te voitte välttää tulevan vihan? [Matt. 3:7 ]

        Niinkuin nämä nykyajan pelkistetyt fariseukset, jotka ovat muuttaneet koko viikkojärjestyksen päälaelleen, he ovat hyväksyneet myöskin naiset papeiksi ja myöskin homo ja lesboliitot ollaan hyväksymässä vähitellen, vähitellen näitten tavanomaisten fariseusten toimesta.

        Johannes sanoo heille: "Te kyykäärmeitten sikiöt! Kuka teille on sanonut, että voitte välttää tulevan vihan.


      • selventävä
        vuodelta 1845 kirjoitti:

        Hyvänä esimerkkinä 1800-luvun Suomalaisen kirkkokansan tietoisuudesta Rooman paaviudesta Ilmestyskirjan antikristuksena on sen ajan virsikirja (vuodelta 1845) virren numero 240.

        Säkeistö 4. Jumalan siaan ja Christuksen, epäjumalan nostit ilkiän, sen kauhian Antichristuksen, kuin raamattu sanoo selkiäst',Its' teki jaloks', Maailman waloks', itsens', pyhimmäks' kutsuu antoi, ja teki niinkuin kirjoitettiin, prophetain kautta ennen.

        6. Nuori, wanha, waimo ja mies, Sen tietämän pitää sangen, Ett' lesabel' ja Babylon myös, on nyt maahan langenn', kuin oli kunnias', tek' itsens' wiisaaks', Wallits' ylpeytens' wallas', JUMALAN KÄSKYI wastaan räyskyi, rauwenn' on jo itese altans'.

        12. Me rukoilem' sua Jesu Christ', Pääst' pahan paawin orjuust', Kuin on se ANTICHRISTUS wissist', Meit' kerit' sen kowast' koiruust: O Herra Christ'! Sinä olet wissist', Kuin yksinäs woit meit, auttaa! Synnist' estä, hädäst' päästä, piinas ja kuolemas kautta!

        Lainaus:
        Convert's Catechism
        Katolinen, käännynnäisen katekismus, Reverend Peter Geiermann C.Ss.R., joka sai 25.1.1910 paavi Pius X:nen "apostolisen siunauksen", sanoo sapatin muuttamiskysymyksestä:
        Kysymys: Mikä päivä on sapatti?
        Vastaus: Lauantai on sapatti.
        Kysymys: Miksi vietämme sunnuntaita lauantain sijaan?
        Vastaus: Vietämme sunnuntaita lauantain sijaan siksi, että katolinen kirkko Laodikean kirkolliskokouksessa (364 jKr.) siirsi sen pyhyyden lauantailta sunnuntaille. - 2. painos, s.50.

        ja hyvä virsi. "Jumalan käskyi vastaan räyskyi".


      • vastaan
        selventävä kirjoitti:

        ja hyvä virsi. "Jumalan käskyi vastaan räyskyi".

        räiskytään nykyään todella lujaa!

        Räiskytään, jopa siitä, että jos joku sanoo, että Jumalan käskyt ovat hyvät, niin kohta kuuluu räiskytys,

        Nykymaailmalle ei kelpaa ainakaan sapatti/lepopäiväkäsky.
        Elämästä ei kuulema tulee yhtään mitään, jos sapattia pitää pyhänä. Ei kelpaa Herran Jeesuksen sapatti. Maailma on paljon tärkeämpää ja se, että tekee työtä ja teettää työtä sapattina.


      • väärää todistusta

        lähimmäisestäsi ketä et edes tunne !


      • Israelin sukukunnista ?
        ylifariseus väittää että ne ovat adventisteja. Jumala kutsui kansaksensa sen, joka ei ollut Hänen nimeensä otettu, eli kristityt.

        Keitä ovat sitten kristityt ? Kristittyjä eivät ole ainakaan ne Messiaaniset juutalaiset, joita opetetaan pitämään sunnuntaita pyhänä. Eivät niitä ole myöskään ne Messiaaniset juutalaiset, jotka pitävät oikean sapatin, mutta odottavat uhriveitsi kourassaan Messiaansa ensimmäistä tulemista ja rakentavat Hänelle kolmannen temppelin, joka on antikristuksen temppeli.

        Tämän antikristuksen temppelin rakentamisessa ovat mukana myöskin ne kristityt Messiaaniset juutalaiset, jotka on käännytetty pitämään sunnuntaita sapattina. Antikristuksen temppelin rakentamiseen ovat Messiaaniset juutalaiset valmistaneet 46 kiloa painavan kultaisen seitsemän haaraisen kynttilänjalan, ja uhriveitset uhrien teurastamista varten.

        Jeesus sanoo: Teidän ruumiinne on Pyhän Hengen temppeli, ja sen temppelin Jeesus on rakentanut meitä varten, kolmatta ei tarvita.

        Houriiko ylifariseus, kuinka 144.000 ovat adventisteja ? Adventisteja ovat kaikki, jotka odottavat Jeesuksen toista tulemista, ja siihen kuuluvat kaikki ne Jumalan pyhät jotka pyhittävät viikon seitsemännen päivän sapatin kuuluvatpa mihin kirkkokuntaan hyvänsä.
        Sensijaan ne uskovat, jotka pitävät sapattinaan viikon ensimmäistä (sunnuntaita) päivää eivät kuulu 144.000 joukkoon olivatpa kotoisin mistä seurakunnasta hyvänsä, olivatpa sitten pakanoita tai juutalaisia kristittyjä, jotka eivät pidä sapattia.

        Lähes kaikki seurakunnat ovat omineet itselleen luvun 144.000 pelastettua omasta seurakunnastaan.
        Olkaamme kaikki adventisteja, mihin sitten kuulummekin. Jeesuksen ylösnousemisen päivällä ei voi vesittää sapattia, eikä tehdä siitä viikon seitsemättä päivää. Etköhän sinä itse ole oppisi vanki.


      • on sellainen
        uteljas kirjoitti:

        //////Tämä tarkoittaa sitä, että adventismi on kaikkein pahin muoto, joka vihaa Messiaan(vapahtajan) ylistystä ja palvontaa./////

        Koko ajatus PALVONNASTA on amerikkalaisten lahkojen tuomaa saastutusta. Se rantautui meille suomenkieleen joihinkin hengellisiin piireihin n.50 vuotta sitten ja on nykyään varsin yleisessä käytössä. Alkuaikana palvonta-sanaa kummeksuttiin yleisesti mutta kummasti aika on sen kummastelun vaimentanut. Palvota-sanan yhteydessä tuli myös siihen liitytyviä vieraita palvontatapoja, tietty.

        joka syrjäyttää Jumalan sapatin ja tekee siitä arkipäivän, ja ottaa tilalle pedon merkin sunnuntain pyhäkseen.


      • leeviläinen
        lankeatte kirjoitti:

        paholaisen juoniin. Ihmisen ei ole lupa korvata Jumalan siunaamaa ja pyhittämää lepopäivää, muilla päivillä. Toki sunnuntai on Jeesuksen ylösnousemuspäivä ja joka haluaa sitä juhlistaa voi, mutta sillä ei voi korvata lepopäivää, jonka Jumala on valinnut ihmistä varten.

        Pedon päivä sunnuntai on silloin, jos siitä tekee sapatin, lepopäivän, pyhäpäivän.

        Sanoppa "lankeatte", kuka kieltää lepopäivän korvaamisen toisella päivällä, ellei kukaan sitä päivää kiellä?

        Eivät Raamatun Kirjoitukset suinkaan ole uskovaisille pelkkää lain lukua, vaan Raamatun Kirjoitukset ovat uskovalle iloa ja lepoa ja rauhaa Kristuksessa Jeesuksessa. Siinä on todellinen sapatinlepo Kristuksessa Jeesuksessa oleville.


      • Sapatti= levon päivä
        vuodelta 1845 kirjoitti:

        Hyvänä esimerkkinä 1800-luvun Suomalaisen kirkkokansan tietoisuudesta Rooman paaviudesta Ilmestyskirjan antikristuksena on sen ajan virsikirja (vuodelta 1845) virren numero 240.

        Säkeistö 4. Jumalan siaan ja Christuksen, epäjumalan nostit ilkiän, sen kauhian Antichristuksen, kuin raamattu sanoo selkiäst',Its' teki jaloks', Maailman waloks', itsens', pyhimmäks' kutsuu antoi, ja teki niinkuin kirjoitettiin, prophetain kautta ennen.

        6. Nuori, wanha, waimo ja mies, Sen tietämän pitää sangen, Ett' lesabel' ja Babylon myös, on nyt maahan langenn', kuin oli kunnias', tek' itsens' wiisaaks', Wallits' ylpeytens' wallas', JUMALAN KÄSKYI wastaan räyskyi, rauwenn' on jo itese altans'.

        12. Me rukoilem' sua Jesu Christ', Pääst' pahan paawin orjuust', Kuin on se ANTICHRISTUS wissist', Meit' kerit' sen kowast' koiruust: O Herra Christ'! Sinä olet wissist', Kuin yksinäs woit meit, auttaa! Synnist' estä, hädäst' päästä, piinas ja kuolemas kautta!

        Lainaus:
        Convert's Catechism
        Katolinen, käännynnäisen katekismus, Reverend Peter Geiermann C.Ss.R., joka sai 25.1.1910 paavi Pius X:nen "apostolisen siunauksen", sanoo sapatin muuttamiskysymyksestä:
        Kysymys: Mikä päivä on sapatti?
        Vastaus: Lauantai on sapatti.
        Kysymys: Miksi vietämme sunnuntaita lauantain sijaan?
        Vastaus: Vietämme sunnuntaita lauantain sijaan siksi, että katolinen kirkko Laodikean kirkolliskokouksessa (364 jKr.) siirsi sen pyhyyden lauantailta sunnuntaille. - 2. painos, s.50.

        Voiko sitä selvemmin sanoa: "siirsi sen pyhyyden lauantailta sunnuntaille".Kirkolliskokous siirsi!!!
        Millä oikeudella tuossa kokouksessa tämä asia tehtiin? Siellä ei ollut Jumala läsnä asiaa hyväksymässä.
        Päivä, jonka Jumala on luomisessa siunannut ja pyhittänyt ja asettanut ihmistä varten, sitä siunausta ja pyhitystä ei voi kukaan ihminen mihinkään muuhun päivään siirtää.
        Jos jonkun mielestä voi, hän on sitten ilmeisesti itse jumala, joka siirtelee päiviä noin vain.


      • Nyt on pelastuksen
        ylifariseus_1 kirjoitti:

        Israelin sukukunnista ?
        ylifariseus väittää että ne ovat adventisteja. Jumala kutsui kansaksensa sen, joka ei ollut Hänen nimeensä otettu, eli kristityt.

        Keitä ovat sitten kristityt ? Kristittyjä eivät ole ainakaan ne Messiaaniset juutalaiset, joita opetetaan pitämään sunnuntaita pyhänä. Eivät niitä ole myöskään ne Messiaaniset juutalaiset, jotka pitävät oikean sapatin, mutta odottavat uhriveitsi kourassaan Messiaansa ensimmäistä tulemista ja rakentavat Hänelle kolmannen temppelin, joka on antikristuksen temppeli.

        Tämän antikristuksen temppelin rakentamisessa ovat mukana myöskin ne kristityt Messiaaniset juutalaiset, jotka on käännytetty pitämään sunnuntaita sapattina. Antikristuksen temppelin rakentamiseen ovat Messiaaniset juutalaiset valmistaneet 46 kiloa painavan kultaisen seitsemän haaraisen kynttilänjalan, ja uhriveitset uhrien teurastamista varten.

        Jeesus sanoo: Teidän ruumiinne on Pyhän Hengen temppeli, ja sen temppelin Jeesus on rakentanut meitä varten, kolmatta ei tarvita.

        Houriiko ylifariseus, kuinka 144.000 ovat adventisteja ? Adventisteja ovat kaikki, jotka odottavat Jeesuksen toista tulemista, ja siihen kuuluvat kaikki ne Jumalan pyhät jotka pyhittävät viikon seitsemännen päivän sapatin kuuluvatpa mihin kirkkokuntaan hyvänsä.
        Sensijaan ne uskovat, jotka pitävät sapattinaan viikon ensimmäistä (sunnuntaita) päivää eivät kuulu 144.000 joukkoon olivatpa kotoisin mistä seurakunnasta hyvänsä, olivatpa sitten pakanoita tai juutalaisia kristittyjä, jotka eivät pidä sapattia.

        Lähes kaikki seurakunnat ovat omineet itselleen luvun 144.000 pelastettua omasta seurakunnastaan.
        Olkaamme kaikki adventisteja, mihin sitten kuulummekin. Jeesuksen ylösnousemisen päivällä ei voi vesittää sapattia, eikä tehdä siitä viikon seitsemättä päivää. Etköhän sinä itse ole oppisi vanki.

        Minä olen aina uskonut, että 144000 on vertauskuvallinen luku siitä täydestä määrästä Jumalan lapsia, jotka ovat kerran perillä. Mitä sitä numeroja halkomaan? Asia on täysin selvä, eikä Jumalan julkituomia asioita niin vain ihminen selittele, joten ainoa tärkeä asia ihmiselle on pelastus.

        Siitä sanotaan, että "Nyt on pelastuksen päivä..." Tällä hetkellä on tehtävä selvyys, onko Jumalan puolella tai häntä vastaan. Uskooko evankeliumin vai ei! Siihen, vain siihen jokainen ihminen pystyy. Ei mihinkään muuhun mitään kummallisuuksia selittelemään, varsinkin, kun tämäkin asia on ihan sivuseikka pelastukseen nähden.

        Kyllä paholainen tykkää, kun tällaisia asioita mietitään, eikä olla yhtään huolissaan pelastuksesta, jota Jumala jokaiselle tarjoaa.


      • 1234567...

        zerr. . . Peto siinä on tehnyt vääryyden siirtäessään sapatin pyhyyden lauantailta sunnuntaille Laodikean kirkolliskokouksessa v.364 jKr.


      • 1234567...
        leeviläinen kirjoitti:

        Sanoppa "lankeatte", kuka kieltää lepopäivän korvaamisen toisella päivällä, ellei kukaan sitä päivää kiellä?

        Eivät Raamatun Kirjoitukset suinkaan ole uskovaisille pelkkää lain lukua, vaan Raamatun Kirjoitukset ovat uskovalle iloa ja lepoa ja rauhaa Kristuksessa Jeesuksessa. Siinä on todellinen sapatinlepo Kristuksessa Jeesuksessa oleville.

        Leeviläinen sapatti on sapatti ja muut päivät ovat muita päiviä. Raamatun kirjoitukset ovat myöskin lain lukua.


      • 1234567...
        1234567... kirjoitti:

        Leeviläinen sapatti on sapatti ja muut päivät ovat muita päiviä. Raamatun kirjoitukset ovat myöskin lain lukua.

        Paavi on taas herännyt antamaan ohjeita !
        Kotimaa24 3.8.14. Paavin 10 ohjetta onneen 5:des ohje Pyhitä lepopäivä sunnuntai on perheen aikaa. Näin Paavi !

        Jumalan ohjeet ovat kymmenenkäskyn laissa. Jumalan käsky sapatista (lauantai) "MUISTA" pitää sapatti pyhänäpäivänä.

        Muslimeillä perjantai pyhäpäivä, ei myöskään Jumalan antama pyhä.

        Jesaja kirjoittaa: Maa on saastunut asukkaittensa alla, sillä he ovat, sillä he ovat rikkoneet lait, MUUTTANET KÄSKYT, hyljänneet iankaikkisen liiton.

        Kolmannen enkelin varoitussanoma Ilm.14.9. Ja heitä seurasi vielä kolmas enkeli, joka sanoi suurella äänellä: Jos joku kumartaa petoa ja sen kuvaa ja ottaa sen merkin otsaansa tai käteensä. 10. niin hänkin on juova Jumalan vihan viiniä, joka sekoittamattomana on kaadettu hänen vihansa maljaan, ja häntä pitää tulella ja tulikivellä vaivattaman pyhien enkelien edessä ja Karitsan edessä.

        Pedonmerkki on sunnuntai, joka on selvästi nähtävillä. . . Jumalan merkki on sapatti 2.Moos.31:13.
        Ilm.14:12. Tässä on pyhien kärsivällisyys, niiden, jotka pitävät Jumalan käskyt ja Jeesuksen uskon.


      • 1234567---
        1234567... kirjoitti:

        Paavi on taas herännyt antamaan ohjeita !
        Kotimaa24 3.8.14. Paavin 10 ohjetta onneen 5:des ohje Pyhitä lepopäivä sunnuntai on perheen aikaa. Näin Paavi !

        Jumalan ohjeet ovat kymmenenkäskyn laissa. Jumalan käsky sapatista (lauantai) "MUISTA" pitää sapatti pyhänäpäivänä.

        Muslimeillä perjantai pyhäpäivä, ei myöskään Jumalan antama pyhä.

        Jesaja kirjoittaa: Maa on saastunut asukkaittensa alla, sillä he ovat, sillä he ovat rikkoneet lait, MUUTTANET KÄSKYT, hyljänneet iankaikkisen liiton.

        Kolmannen enkelin varoitussanoma Ilm.14.9. Ja heitä seurasi vielä kolmas enkeli, joka sanoi suurella äänellä: Jos joku kumartaa petoa ja sen kuvaa ja ottaa sen merkin otsaansa tai käteensä. 10. niin hänkin on juova Jumalan vihan viiniä, joka sekoittamattomana on kaadettu hänen vihansa maljaan, ja häntä pitää tulella ja tulikivellä vaivattaman pyhien enkelien edessä ja Karitsan edessä.

        Pedonmerkki on sunnuntai, joka on selvästi nähtävillä. . . Jumalan merkki on sapatti 2.Moos.31:13.
        Ilm.14:12. Tässä on pyhien kärsivällisyys, niiden, jotka pitävät Jumalan käskyt ja Jeesuksen uskon.

        Kotimaalehti 1.10.2015. Yleinen vapaapäivä sunnuntaista tuli vasta Rooman keisari Konstantinuksen määräyksellä vuonna 321. Roomassa paavi Sylvester I:n tehtäväksi jäi keisarin määräyksen kirkollinen siunaaminen. Päätöksen vahvistivat uudelleen Laodikeaan vuonna 363 kokoontuneet piispat.


      • ei.mitään.muutosta
        selventävä kirjoitti:

        ja hyvä virsi. "Jumalan käskyi vastaan räyskyi".

        Räyskyminen jatkuu edelleenkin.


      • luutuakinpahempi
        lankeatte kirjoitti:

        paholaisen juoniin. Ihmisen ei ole lupa korvata Jumalan siunaamaa ja pyhittämää lepopäivää, muilla päivillä. Toki sunnuntai on Jeesuksen ylösnousemuspäivä ja joka haluaa sitä juhlistaa voi, mutta sillä ei voi korvata lepopäivää, jonka Jumala on valinnut ihmistä varten.

        Pedon päivä sunnuntai on silloin, jos siitä tekee sapatin, lepopäivän, pyhäpäivän.

        Adventismi on naisen perustama uskonto.
        Raamattu kieltää naisen puhumisen seurakunnissa.

        Ja muutenkin naisella on huono maine Raamatuissa.

        Jesaja:
        3:4 Ja minä panen nuorukaiset heille päämiehiksi, ja pahankuriset hallitsevat heitä.

        3:12 Minun kansani käskijät ovat lapsia, ja naiset sitä hallitsevat. Kansani, sinun johtajasi ovat eksyttäjiä, he ovat hämmentäneet sinun polkujesi suunnan.


      • 1234567---
        luutuakinpahempi kirjoitti:

        Adventismi on naisen perustama uskonto.
        Raamattu kieltää naisen puhumisen seurakunnissa.

        Ja muutenkin naisella on huono maine Raamatuissa.

        Jesaja:
        3:4 Ja minä panen nuorukaiset heille päämiehiksi, ja pahankuriset hallitsevat heitä.

        3:12 Minun kansani käskijät ovat lapsia, ja naiset sitä hallitsevat. Kansani, sinun johtajasi ovat eksyttäjiä, he ovat hämmentäneet sinun polkujesi suunnan.

        Ei kaikki adventistit hyväksy naispastoreita ei, ei. Raamattu ei tunne naispastoreita. Raamattu tuntee naisprofeettoja esim. Hulda ja monia muita. Filippuksella oli neljä tytärtä, neitsyttä, joilla oli profetoimisen lahja.
        Seurakunnan kaitsijan tulee olla yhden vaimon mies.


      • ajan.ja.lain.muutokseen
        1234567--- kirjoitti:

        Kotimaalehti 1.10.2015. Yleinen vapaapäivä sunnuntaista tuli vasta Rooman keisari Konstantinuksen määräyksellä vuonna 321. Roomassa paavi Sylvester I:n tehtäväksi jäi keisarin määräyksen kirkollinen siunaaminen. Päätöksen vahvistivat uudelleen Laodikeaan vuonna 363 kokoontuneet piispat.

        Näin ovat muuttaneet ajat ja lain. Kaikki eivät siihenkään pysty.


      • 1234567... kirjoitti:

        Paavi on taas herännyt antamaan ohjeita !
        Kotimaa24 3.8.14. Paavin 10 ohjetta onneen 5:des ohje Pyhitä lepopäivä sunnuntai on perheen aikaa. Näin Paavi !

        Jumalan ohjeet ovat kymmenenkäskyn laissa. Jumalan käsky sapatista (lauantai) "MUISTA" pitää sapatti pyhänäpäivänä.

        Muslimeillä perjantai pyhäpäivä, ei myöskään Jumalan antama pyhä.

        Jesaja kirjoittaa: Maa on saastunut asukkaittensa alla, sillä he ovat, sillä he ovat rikkoneet lait, MUUTTANET KÄSKYT, hyljänneet iankaikkisen liiton.

        Kolmannen enkelin varoitussanoma Ilm.14.9. Ja heitä seurasi vielä kolmas enkeli, joka sanoi suurella äänellä: Jos joku kumartaa petoa ja sen kuvaa ja ottaa sen merkin otsaansa tai käteensä. 10. niin hänkin on juova Jumalan vihan viiniä, joka sekoittamattomana on kaadettu hänen vihansa maljaan, ja häntä pitää tulella ja tulikivellä vaivattaman pyhien enkelien edessä ja Karitsan edessä.

        Pedonmerkki on sunnuntai, joka on selvästi nähtävillä. . . Jumalan merkki on sapatti 2.Moos.31:13.
        Ilm.14:12. Tässä on pyhien kärsivällisyys, niiden, jotka pitävät Jumalan käskyt ja Jeesuksen uskon.

        <<Muslimeillä perjantai pyhäpäivä, ei myöskään Jumalan antama pyhä.>>

        Sapatti alkaa perjantai-iltana ja päättyy lauantai-iltana.


      • Anonyymi

        Väitteesi on humpuukia. Ylösnousemus ei tee mistään päivästä pyhää. Se on sinun itse keksimäsi tekopyhä. Jumala on tehnyt vain ja ainoastaan sapatista pyhän, ja Jeesus on SAPATIN Herra.


      • Anonyymi
        1234567... kirjoitti:

        Paavi on taas herännyt antamaan ohjeita !
        Kotimaa24 3.8.14. Paavin 10 ohjetta onneen 5:des ohje Pyhitä lepopäivä sunnuntai on perheen aikaa. Näin Paavi !

        Jumalan ohjeet ovat kymmenenkäskyn laissa. Jumalan käsky sapatista (lauantai) "MUISTA" pitää sapatti pyhänäpäivänä.

        Muslimeillä perjantai pyhäpäivä, ei myöskään Jumalan antama pyhä.

        Jesaja kirjoittaa: Maa on saastunut asukkaittensa alla, sillä he ovat, sillä he ovat rikkoneet lait, MUUTTANET KÄSKYT, hyljänneet iankaikkisen liiton.

        Kolmannen enkelin varoitussanoma Ilm.14.9. Ja heitä seurasi vielä kolmas enkeli, joka sanoi suurella äänellä: Jos joku kumartaa petoa ja sen kuvaa ja ottaa sen merkin otsaansa tai käteensä. 10. niin hänkin on juova Jumalan vihan viiniä, joka sekoittamattomana on kaadettu hänen vihansa maljaan, ja häntä pitää tulella ja tulikivellä vaivattaman pyhien enkelien edessä ja Karitsan edessä.

        Pedonmerkki on sunnuntai, joka on selvästi nähtävillä. . . Jumalan merkki on sapatti 2.Moos.31:13.
        Ilm.14:12. Tässä on pyhien kärsivällisyys, niiden, jotka pitävät Jumalan käskyt ja Jeesuksen uskon.

        Nyt en ymmärtänyt! Minäkö tyhmä?


      • Anonyymi
        leeviläinen kirjoitti:

        Sanoppa "lankeatte", kuka kieltää lepopäivän korvaamisen toisella päivällä, ellei kukaan sitä päivää kiellä?

        Eivät Raamatun Kirjoitukset suinkaan ole uskovaisille pelkkää lain lukua, vaan Raamatun Kirjoitukset ovat uskovalle iloa ja lepoa ja rauhaa Kristuksessa Jeesuksessa. Siinä on todellinen sapatinlepo Kristuksessa Jeesuksessa oleville.

        👍🏽


      • Anonyymi
        ajan.ja.lain.muutokseen kirjoitti:

        Näin ovat muuttaneet ajat ja lain. Kaikki eivät siihenkään pysty.

        K6n ovat muuttaneetajat niin ei tiedä, mikä niistä on sapatti!


    • uteljas

      Pitkästä aikaa hyvä keskustelun aloitus.

      Kyllä peto voidaan jäljittää Raamatun kokonaissanoman kautta. Tämän maailman valta on se , joka on pedon ominta aluetta. Saatana tarjosi maailman valtaa Jeesuksellekin mutta Jeesus ei ottanut sitä valtaa saatanan kädestä.
      Mutta tämän maailman ihmiset sen ottavat mielihyvin ja erityisesti vallankäyttäjät. Danielin pedot kuvasivat maailmanvallan kiertokulkua ja se kiertokulku oli Rooman Imperiumilla Jeesuksen aikana ja kauan sen jälkeenkin. Rooman (Petovallan) perintö on kierrossa vallassa vieläkin kristinuskoisten maiden hallussa.
      Loppua kohden maailma yhdentyy yhden vallan alaisuutta kohden lakien kattavuuden kautta.

      Jumalan Temppeli on meissä ihmisissä meidän mielemme. Kun ihmiset luopuvat ,he siirtyvät jumalattomuuteen (ATEISTI) ja julistavatitse itsensä korkeimmiksi omissa temppeleissään.

      1.Korinttolaiskirje:
      3:16 Ettekö tiedä, että te olette Jumalan temppeli ja että Jumalan Henki asuu teissä?
      3:17 Jos joku turmelee Jumalan temppelin, on Jumala turmeleva hänet; sillä Jumalan temppeli on pyhä, ja sellaisia te olette.
      6:19 Vai ettekö tiedä, että teidän ruumiinne on Pyhän Hengen temppeli, joka Henki teissä on ja jonka te olette saaneet Jumalalta, ja ettette ole itsenne omat?

    • Enää petoa

      Mutta kyllä tuo 7-vuotinen petovalta on edessäpäin.
      Ei nykyaika ole mitään pedonjälkeistä rauhanaikaa.

      Daniel 4.

      16 (4:13) Sen sydän lakatkoon olemasta ihmisen sydän, saakoon se sijaan eläimen sydämen, ja sellaisena se olkoon seitsemän vuotta.
      17 (4:14) Valvojaenkelit ovat tämän asian päättäneet, pyhät enkelit tästä sanansa sanoneet, jotta elävät tulisivat tietämään, että Korkein hallitsee ihmisten valtakuntia ja että hän antaa kuninkuuden kenelle tahtoo ja voi nostaa valtaan alhaisimmankin ihmisistä. [1. Kun. 22:19 | 1. Sam. 16:7 ]

      Joh.Ilm 16.

      13 Minä näin, kuinka lohikäärmeen suusta, pedon suusta ja väärän profeetan suusta lähti kolme saastaista henkeä, jotka olivat sammakon näköisiä. [1. Kun. 22:23; 1. Joh. 4:1 | Ilm. 12:3, 13:1,11]

      Epäpyhä kolminaisuus

      • Totuuden etsijä

        Kyllähän ihminen on ollut peto lähes aina toisille ihmisille, eikä sitä muualta tarvitse etsiä, toinen hiukan siedettävämpi peto, mutta toinen saattaa olla paljon julmempi, sen on todistanut koko ihmiskunnan historia. Sivistyneempi ihminen osaa sen petomaisuutensa kätkeä, niin ettei hän kiivastu, mutta mitä kouluttamattomapi ihminen on kyseessä sitä herkempi hän kiivastumaan ja jopa päälle käymään. Ihminen on planeetakuntamme julmin "eläin", hän on aiheuttanut koko luomakunnan eläimiin atavistisen pelon. Ihminen ei ainoastaan hävitä tappamalla omaa sivilisatiotaan, vaan hän tämän ohella hävittää luomakunnan elämää kaikella mahdollisella tavalla. Eläimiä myrkyttämällä luontoa lisäksi aseilla huvin "hyödyn", urhelun ja ajan kuluksi. Saasteet tappavat sukupuuttoon satoja eläinlajeja -ehkä tuhansittain vuodessa. Pedot luonnossa eivät tapa muuta kuin tyydyttääkseen nälkänsä, ihminen käyttäytyy maapallo kodissaan äärettömän julmasti, ja ajattelemattomasti, vaikka pitäisi olla ajatteleva olio. Tämä peto löytyy meist jokaisesta joten on turha kaunistella omaa itseään. Ja kun sitä alkaa miettiä, niin miten helposti sen klöytääkään itsestään, ja ei sitten muuta kuin ajamaan ulos itsestään. Ja luulisin, että tiedätte minkä laista asetta siihen tarvitaan?


    • ylifariseuksen hännänheilutus

      "Ompa paavi eli antikristus rohjennut muuttaa Jumalan kymmentä käskyäkin muuttaen sapatin sunnuntaiksi".

      Todella härski valhe ylikiihottuneelta fariseukselta. Toki se siitä saa ansaitsemansa
      palkan loppupeleissä, mutta sehän ei tähän hätään
      meitä auta.

      • AVK:n tulkintoja ... raamat...

        Pahalta näyttää, mutta tarkemmin ajatellen hyvältä.

        onni onnettomuudessa


      • häirikkö...

        nimeäsi laittaa näkyviin.


      • että olet itse

        sen muuttanut?

        Otatko kunnian omaan nimiisi, Jumalan lain muutoksesta? Että AVK, joka on hännän heilutuksen mestari, on myös mestari muuttamaan Jumalan lakia. Muuttamalla lepopäivän sunnuntaille!!!


      • Lutherin teokset

        Sieltä löydät lausunnot, suurin osa on kuitenkin kansalta viety pois näkösältä, niinkuin vanhat virretkin.


      • kaikkia

        Lutherin teoksia, olet nähtävästi nuorempaa sukupolvea.

        Itsekin olisin halunnut saada kaikki Lutherin kirjat käsiini, mutta ei onnistu.

        Eräs Lutheria kunnioittava lukija.


      • Väärä todistus

        Muistatko, miten edellinen paavi haudattiin? Oli sitten punaista liehumassa. Minäkin oikein sitä hämmästyin, koska en ollut sitä ennemmin ajatellut enkä huomannut. Kaikki muukin on totta joka sana, joten väitä mitä väität kirjoittajan kiihoittuneesta tilasta. Oikeassa hän ainakin asioissa on. Tutki historiaa ja tuon kirkon erikoisesti.

        Siellä kansojen johtajat kumartuivat yhdessä rukoilemaan, sekin oli mielenkiintoinen tapahtuma. Minkä kirkon päämiestä tällä tavalla hautaan viedään? Kysynpä vain ja ihmettelenpä tämän mainitun kirkon valtaa, jota on aina pöngitetty verellä ja rahalla...


      • kaikkia kirjoitti:

        Lutherin teoksia, olet nähtävästi nuorempaa sukupolvea.

        Itsekin olisin halunnut saada kaikki Lutherin kirjat käsiini, mutta ei onnistu.

        Eräs Lutheria kunnioittava lukija.

        <<Itsekin olisin halunnut saada kaikki Lutherin kirjat käsiini, mutta ei onnistu.
        Eräs Lutheria kunnioittava lukija. >>

        Voit onnitella itseäsi siitä, ettet ole onnistunut saamaan kaikkia Lutherin kirjoja käsiisi. Minä ostin joitakin Lutherin kirjoja muutama vuosi sitten, kun Luther täytti vuosia. Mutta kyllä oli kamalaa luettavaa. Kirjat lensivät saman tien kierrätyskeskukseen (karsinpa vielä joitakin harhaoppeja poiskin jostakin, että harhaoppi ei leviäisi). No nyt eletään vuotta 2019 ja suunta on ehdottomasti kohti juutalaisuutta. Turha haaveilla enää Lutherista. Hän on ollut tarpeen omana aikanaan, mutta ei enää. Kaikella aikansa.


    • Veli Herrassa

      Merestä noussut helakanpunainen peto on monien kristittyjen teologien mukaan Rooman kirkko, mutta karitsansarviselle maasta nousseelle pedolle ei löydy osuvampaa kohdetta kuin ADVENTTIKIRKKO,Tutkivantuomionoppeineen, väärine profeettoineen jne.

      • oikea...

        profeetta?


      • ei ole,

        adventtikirkko. Jos lukisit raamattua ja historiaa niin ymmärtäisit, että miksi ei?

        Sitä en sitten tiedä, että kuinka paljon adventtikirkon ihmisistä siirtyy karitsansarvisen pedon puolelle?


      • karitsansarvinen peto!
        ei ole, kirjoitti:

        adventtikirkko. Jos lukisit raamattua ja historiaa niin ymmärtäisit, että miksi ei?

        Sitä en sitten tiedä, että kuinka paljon adventtikirkon ihmisistä siirtyy karitsansarvisen pedon puolelle?

        Tai sen esitäyttymys!

        Ilm. 2:9
        Minä tiedän sinun ahdistuksesi ja köyhyytesi-sinä olet kuitenkin rikas-ja mitä pilkkaa sinä kärsit niiltä, jotka sanovat olevansa juutalaisia, eivätkä ole, vaan ovat saatanan synagooga.

        Ilm. 13:11
        Ja minä näin toisen pedon nousevan maasta, ja sillä oli kaksi sarvea niinkuin karitsan sarvet, ja se puhui niinkuin lohikäärme.

        Muka Karitsaa palvellen, tuomitsee kristityt
        kadotukseen (sunnuntaipedonmekkipelottelu).
        Selvästi a-kirkko.


      • taivastenvaltakunta
        karitsansarvinen peto! kirjoitti:

        Tai sen esitäyttymys!

        Ilm. 2:9
        Minä tiedän sinun ahdistuksesi ja köyhyytesi-sinä olet kuitenkin rikas-ja mitä pilkkaa sinä kärsit niiltä, jotka sanovat olevansa juutalaisia, eivätkä ole, vaan ovat saatanan synagooga.

        Ilm. 13:11
        Ja minä näin toisen pedon nousevan maasta, ja sillä oli kaksi sarvea niinkuin karitsan sarvet, ja se puhui niinkuin lohikäärme.

        Muka Karitsaa palvellen, tuomitsee kristityt
        kadotukseen (sunnuntaipedonmekkipelottelu).
        Selvästi a-kirkko.

        Näin Jumalan sana asian ilmaisee. Jos olet miehinen mies, niin et varmaan kehtaisi kirjoittaa mitään pelkuruudesta, mutta naisille pieni pelon värinä paremmin sopii.


      • benedi= siunattu

        "mereksi"..siis kansojen mereksi.
        Helakanpuna taas puolestaan kuvaa, verta, joka sisältää vielä happea....
        Kyseessä on tietenkin kristittyjen vainot, eli teloituksetgiljotiinilla yms. joita Paavi teki.
        Uskovat harhailivat luolissa ja maakuopissa, erämaissa ja vuorilla Heb 11: 37, 38

        Vainotut martyyrit eivät kuitenkaan antaneet periksi uskossaan, sillä Jumala seurasi ja tuki heitä vainojen keskellä
        sanallaan " Ole uskollinen kuolemaan asti, niin minä annan sinulle elämän kruunun" Ilm. 2:10

        " Mitä enemmän meitä surmaatte, sitä enemmän joukkomme kasvaa, kristittyjen veri on siemen"....eräs kristitty nuhteli pakanallisia hallitsijoita.

        Jos miljoonia uskovia tapataan giljotinilla ja miekoilla, eikö siinä ole helakanpunaa teille kylliksi osoittamaan, kuka on vainojen takana ollut!

        Itse herra jumala paavi...ei tämä nykyinen


    • Se mädättää koko ihmisen

      Sakarja 14:12

      Mutta Herra lyö vitsauksella kaikkia niitä kansoja, jotka sotivat Jerusalemia vastaan.
      Ihmisiltä mätänee ruumis heidän vielä seisoessaan, silmät mätänevät kuopissaan,
      ja kieli mätänee heidän suuhunsa.

      • aika!

        Johanneksen ilmestys 16
        9 Ja ihmiset paahtuivat kovassa helteessä ja pilkkasivat Jumalan nimeä, hänen, jolla on vallassaan nämä vitsaukset; mutta he eivät tehneet parannusta, niin että olisivat antaneet hänelle kunnian.


      • ihmettelemistä,
        aika! kirjoitti:

        Johanneksen ilmestys 16
        9 Ja ihmiset paahtuivat kovassa helteessä ja pilkkasivat Jumalan nimeä, hänen, jolla on vallassaan nämä vitsaukset; mutta he eivät tehneet parannusta, niin että olisivat antaneet hänelle kunnian.

        että pilkaaminen jatkuu vaikka vitsaukset tulevat.
        Kunnia Jumalalle, Hänen käskynsä ovat Pyhät ja oikeat.


    • Bushmanni

      >> Raamatun tuntomerkit pedosta löytyvät raamatusta ja Lutherin kirjoituksista. "Ompa paavi eli antikristus rohjennut muuttaa Jumalan kymmentä käskyäkin muuttaen sapatin sunnuntaiksi". >>>>

      Tässäpä taas oiva valehtelu. Luther ei pitänyt Paavia antikristuksena siksi, että katolinen kirkko on muuttanut pyhäpäivää, vaan aivan toisesta syystä, nimittäin tästä:

      Paavikunta on kristinuskon vastakohta. Luther sanoo sen näin: “Tästä sinä näet, mitä vastaan koko paavikunta ja kaikki sen kannattajat raivoavat ja hyökkäävät sekä mitä on ajateltava niistä, jotka eivät kuule eivätkä siedä tätä uskonkohtaa (syntien anteeksiantamus uskon kautta Kristukseen ilman lain tekoja), jota Paavali tässä saarnaa ja jonka hän näyttää toteen profeettojen ja koko Raamatun todistuksella, ja jotka eivät lakkaa vainoamasta sen tähden hurskaita, viattomia ihmisiä, samalla teeskennellen olevansa kirkko ja pöyhkeillen äärimmilleen meitä vastaan tällä nimellä, vaikka he todistavat itse itseään vastaan opillaan, uskollaan ja teoillaan, koska he uskovat ja opettavat vastoin kaikkien profeettojen ja siksi koko kirkon todistusta. He eivät todellakaan voi olla Kristuksen kirkko, koska he niin häpeämättömästi ja röyhkeästi sotivat pyhää Pietaria ja koko Raamattua vastaan - niin, he polkevat jalkoihinsa Kristuksen itsensä, Pään, hänen sanassaan. Ei, he ovat häijyn paholaisen kirottu kopla ja kristillisen kirkon pahimmat viholliset, pahempia ja vahingollisempia kuin mitkään pakanat ja turkkilaiset” (St. L. XII:495f.).

      Koska katolinen kirkko Paavin johdolla ei hyväksynyt Raamatun ilmoitusta syntien anteeksiantamuksesta uskon kautta Kristukseen ilman lain tekoja, piti Luther Paavia antikristuksena.

      Kaikki muu on valehtelua.

      • Erosiko Luther katolisesta kirkosta vanhurskautumis-opin vuoksi, eiköhän siinä asiassa katolinen ja Luterilainen kirkko ole jälleen löytäneet toisensa.

        Vapaatkin suunnat ovat omaksuneet katolisia käsitteitä, esimerkiksi sunnuntain pyhittämisessä ja näin teko ja usko kohtaavat toisensa, jossa sunnuntai lain kohdalla johtaa harhaan.

        Luther tiesi, että antikristus muuttaa ajat ja lait, mutta on kysyttävä myöskin kuka antoi paaville vallan muuttaa Jumalan kymmentä käskyä. Jos tarkkoja ollaan, niin tiedetään, että Keisari Konstantinus halusi yhdistää kristinuskon ja pakanuuden keskenään, ja paavin osuus siihen on, että paavi hyväksyi muutoksen.
        Tästä syystä Luther ei hyväksynyt tehtyä lain muutosta ja piti paavia antikristuksena. Kirjoitustensa mukaan Luther piti sunnuntaita Kristuksen ylösnousemisen muistopäivänä, eikä sapattina.

        On valitettavaa, että Lutherin tunnustuskirjat ja muu lähde aineisto on hävitetty niin, että on vaikea saada käsiinsä alkuperäisiä kirjoituksia.

        Katolisessa ekumeniassa on paljon kristillisiä piirteitä, joista osa on kristillisenpiä kuin kristityillä itsellään, sillä naispappeutta, aborttia, homo ja lesboliittoja, ja ehkäisyjä katolinen kirkko ei hyväksy.
        Historiallinen luetettavuus on aina kyseenalainen, ja Bushmannin tavoin niitä on hyvä tarkastella, mikä lähde on lähempänä totuutta.

        Luterilainen kirkko on enemmän hairahtunut kuin katolinen kirkko muuttaessaan sapatin sunnuntaiksi v.1973, sillä Rooman kalenterissa lukee lauantain kohdalla edelleenkin sabato, ja sen voi myöskin nähdä Italian TV-ruudussa lauantaisin.

        EU-vaalit tulevat näyttämään suuntaa palaako Eurooppa juurilleen ja miten se tulee suhtautumaan paavilliseen pyhäpäivään sunnuntaihin. Kysymys on suuresta asiasta, onko edessämme kansallisvaltioiden liitto, vaiko liittovaltio keskiaikaiseen malliin. Kysymys on ajankohtainen.


      • oli tietoa

        virsikirja vuodelta 1845 numero 240:

        1. Ryömi röykkiö! Kuik`kätes käy nyt? Kuin olet elän`tuiki tuiman`,
        Kaikkein ylits`korkiast`korottanut Sen pahan paawin, julki julman;
        Alas tallann`kans`wäkivallan Asujat maan piirin päällä; Joko pieni,
        suur`, sinä waadeit juur`Ikees`ala käymään täällä.

        2. Waltakunnat, pääruhtinaat Sinä ylön katsoit kaikk`sangen, Et yhtään
        Luullu tääl`tohtiwan Sun waltaas wastaan änkät`. Edes`tuli Iäst`
        Yksi köyhä mies täst`Joll`Jumalan sana oli suusa, Sinun ruma
        Ruom`! Syöksi sinne, tuonn`, Kuta käywän niin et luullu sinä.

        3. Kaikk`me sen kyllä tiedäm`, Kuin raamatust`nähdä taidam`,
        Et sinä epäjumalas`puolest`, Meit syöksit suureen waiwaan, Jumalan
        Sanast`weit pois monaist`meit`, Ihmisten juttuin erään. Meit`
        Hajotit, pois wajotit Petostes`pohjaan perät!

        4. Jumalan siaan ja Christuksen, Epäjumalan nostit ilkiän, Sen kauhian
        Antichristuksen, Kuin raamattu sanoo selkiäst`. Its`teki jaloks`,
        Maailman waloks`Itsens`pyhimmäksi`kutsuu antoi, Ja teki niin kuin
        Kirjoitettiin, Prophetain kautta ennen.

        5. Kats`! Jumalan edest`palweltiin, Sull`pahall`Babelin huorall``
        Kunniat`, palwellust`paljo tehtiin, Kuin wäärän opin nuorall`Ympärs
        Kierroit, Kaikk`kiini sidoit, Maailmalliset waltamiehet Wahwast`
        Wainoit, alas painoit Et lohduttaa ketään tiennyt.

        6. Nuori, wanha, waimo ja mies, Sen tietämän pitää sangen, Ett`Iesabel`
        Ja Babylon myös, On nyt maahan langenn`Kuin oli kunnias`,
        tek`itsens wiisaaks`, Wallits`ylpeytens`Wallas`, JUMALAN KÄSKYI WASTAAN RÄYSKYI, Rauwenn`on jo itese altans`.

        7. Jumalan julkinen pyhä sana, Sull`oli uskott`Jumalata, Sill`ruokkimaan
        Christuksen laumaa, Maailmas`hajonnut avaralta: Ett pyhäs`
        pelwos`, oikias`uskos`, Tuntisim`Christuksen Herram`, Iät`pyhyydes`
        ja vanhurskaudes`Hänt palwelisim`elinaikam`.

        8. Nyt peljätt`on enää sua pahantawaist`, Ilkiät`, synnis`syntynyttä,
        Kuin its`Jumalan Poikaa taiwaast`, Edestäm`kuoleman kärsinyttä.
        Sun hirmu-sanois`, pannan panois`Wapisit waimot ett`miehet:
        Käskys`pian, Jumal`ann`ijan! Kaikk`katoisit suuret, pienet.

        9. Hinnall`synnit anteeksi`antelit, Oman wäärän waltas`perään,
        Ketkä kultaa, rahaa sull`kantelit, Ei ne syntins`surreet erän, Ei ijäs sinull`
        Suot, eik`annett´mualt`Sisus jälkeen täsä laittaa; Mut sielun ewääll`,
        Jumalan sanall`Christuksen lampait`kaita.

        10.Meilt`Raamatun olet turmellut, Ja pimiäks`jättänyt pahoin. Kaikk`
        olet polttan`ja surmellut, Kuin wastaas wastata tahtoi; Nyt on
        Jumal`Armons`suomall`, Ilmoittanut petokses kaikki, Kans`sanan
        saarnans`, Heikon laumans`, Oikiall`tiell`ohjannut ratki.

        11.Syntymät`on se ihminen wiel`, Kuin juonet kaikk`kirjoittaa taitaa,
        Joit joukkons`kans`Paawi on ajatell`, Pettääksens`joka maan paikkaa;
        Monell`muodoll`, Säätyins`seuroill`, Kardinalein kawalill` neuvoill`
        Munkkein menoill`, Nunnain eloill`, Jesuittain jumalattomain juonill`

        12.Me rukoilem`sua,Jesu Christ`, Pääst`meit`pahan Paawin orjuus`,
        Kuin on se Antichristus wissist`, Meit`kerit`sen kowast`koiruus:
        O Herra Christ`! Sinä ole wissist`, Kuin yksinäs woit meit`auttaa!
        Synnist`estä, hädäst`päästä, Piinas ja kuolemas kautta!


      • Bushmanni
        ylifariseus_1 kirjoitti:

        Erosiko Luther katolisesta kirkosta vanhurskautumis-opin vuoksi, eiköhän siinä asiassa katolinen ja Luterilainen kirkko ole jälleen löytäneet toisensa.

        Vapaatkin suunnat ovat omaksuneet katolisia käsitteitä, esimerkiksi sunnuntain pyhittämisessä ja näin teko ja usko kohtaavat toisensa, jossa sunnuntai lain kohdalla johtaa harhaan.

        Luther tiesi, että antikristus muuttaa ajat ja lait, mutta on kysyttävä myöskin kuka antoi paaville vallan muuttaa Jumalan kymmentä käskyä. Jos tarkkoja ollaan, niin tiedetään, että Keisari Konstantinus halusi yhdistää kristinuskon ja pakanuuden keskenään, ja paavin osuus siihen on, että paavi hyväksyi muutoksen.
        Tästä syystä Luther ei hyväksynyt tehtyä lain muutosta ja piti paavia antikristuksena. Kirjoitustensa mukaan Luther piti sunnuntaita Kristuksen ylösnousemisen muistopäivänä, eikä sapattina.

        On valitettavaa, että Lutherin tunnustuskirjat ja muu lähde aineisto on hävitetty niin, että on vaikea saada käsiinsä alkuperäisiä kirjoituksia.

        Katolisessa ekumeniassa on paljon kristillisiä piirteitä, joista osa on kristillisenpiä kuin kristityillä itsellään, sillä naispappeutta, aborttia, homo ja lesboliittoja, ja ehkäisyjä katolinen kirkko ei hyväksy.
        Historiallinen luetettavuus on aina kyseenalainen, ja Bushmannin tavoin niitä on hyvä tarkastella, mikä lähde on lähempänä totuutta.

        Luterilainen kirkko on enemmän hairahtunut kuin katolinen kirkko muuttaessaan sapatin sunnuntaiksi v.1973, sillä Rooman kalenterissa lukee lauantain kohdalla edelleenkin sabato, ja sen voi myöskin nähdä Italian TV-ruudussa lauantaisin.

        EU-vaalit tulevat näyttämään suuntaa palaako Eurooppa juurilleen ja miten se tulee suhtautumaan paavilliseen pyhäpäivään sunnuntaihin. Kysymys on suuresta asiasta, onko edessämme kansallisvaltioiden liitto, vaiko liittovaltio keskiaikaiseen malliin. Kysymys on ajankohtainen.

        >>> Jos tarkkoja ollaan, niin tiedetään, että Keisari Konstantinus halusi yhdistää kristinuskon ja pakanuuden keskenään, ja paavin osuus siihen on, että paavi hyväksyi muutoksen. Tästä syystä Luther ei hyväksynyt tehtyä lain muutosta ja piti paavia antikristuksena. On valitettavaa, että Lutherin tunnustuskirjat ja muu lähde aineisto on hävitetty niin, että on vaikea saada käsiinsä alkuperäisiä kirjoituksia. >>>>>

        Höpöhöpö. Miten sinä kehtaat valehdella?

        Meillä on Lutherin kirjoja satoja, tuhansia sivuja ja niistä selviää kaikki oleellinen.

        Luther ajautui Paavin ja katolisen kirkon kanssa kahnauksiin nimenomaan vanhurskautusopissa.

        Eihän Luther mistään sunnuntaista ikinä meuhkannut. Jos olisi meuhkannut, niin se taatusti tiedettäisiin.

        Luther havaitsi, ettei ihminen voi elää rikkomatta Jumalan tahtoa vastaan, vaan tarvitsee Jumalan armoa. Niinpä katolisen kirkon määräämät aneet ja hyvitystyöt synneistä olivat tarpeettomia. Lutherin perusajatus oli, että ihminen pelastuu ainoastaan Jumalan armon ansiosta. Tämä ajatus kirkastui Lutherin lukiessa Paavalin Roomalaiskirjettä.

        Luther kirjoitti ajatuksensa kirkon uudistamiseksi 95 väitteeseen eli teesiin. Nämä ajatukset eivät saaneet kirkkoa uudistamaan oppiaan, vaan katolinen kirkko määräsi Lutherin lopulta kirkonkiroukseen.

        Yksikään näistä teeseistä ei käsitellyt sunnuntaita.

        http://www.luther.de/fi/leben/anschlag/95thesen.html

        Ei sanaakaan sapatista, eikä sanaakaan sunnuntaista, eikä pyhäpäivästä.
        Se ei ole oleellista ja sen tiesi Lutherkin.

        Jos Luther olisi ollut käärmeissään sunnuntaista, niin TAATUSTI hän olisi sen teeseissään julki tuonut.

        Onko sinulla lisää valheita, joista voimme keskustella?


      • luotettava....
        Bushmanni kirjoitti:

        >>> Jos tarkkoja ollaan, niin tiedetään, että Keisari Konstantinus halusi yhdistää kristinuskon ja pakanuuden keskenään, ja paavin osuus siihen on, että paavi hyväksyi muutoksen. Tästä syystä Luther ei hyväksynyt tehtyä lain muutosta ja piti paavia antikristuksena. On valitettavaa, että Lutherin tunnustuskirjat ja muu lähde aineisto on hävitetty niin, että on vaikea saada käsiinsä alkuperäisiä kirjoituksia. >>>>>

        Höpöhöpö. Miten sinä kehtaat valehdella?

        Meillä on Lutherin kirjoja satoja, tuhansia sivuja ja niistä selviää kaikki oleellinen.

        Luther ajautui Paavin ja katolisen kirkon kanssa kahnauksiin nimenomaan vanhurskautusopissa.

        Eihän Luther mistään sunnuntaista ikinä meuhkannut. Jos olisi meuhkannut, niin se taatusti tiedettäisiin.

        Luther havaitsi, ettei ihminen voi elää rikkomatta Jumalan tahtoa vastaan, vaan tarvitsee Jumalan armoa. Niinpä katolisen kirkon määräämät aneet ja hyvitystyöt synneistä olivat tarpeettomia. Lutherin perusajatus oli, että ihminen pelastuu ainoastaan Jumalan armon ansiosta. Tämä ajatus kirkastui Lutherin lukiessa Paavalin Roomalaiskirjettä.

        Luther kirjoitti ajatuksensa kirkon uudistamiseksi 95 väitteeseen eli teesiin. Nämä ajatukset eivät saaneet kirkkoa uudistamaan oppiaan, vaan katolinen kirkko määräsi Lutherin lopulta kirkonkiroukseen.

        Yksikään näistä teeseistä ei käsitellyt sunnuntaita.

        http://www.luther.de/fi/leben/anschlag/95thesen.html

        Ei sanaakaan sapatista, eikä sanaakaan sunnuntaista, eikä pyhäpäivästä.
        Se ei ole oleellista ja sen tiesi Lutherkin.

        Jos Luther olisi ollut käärmeissään sunnuntaista, niin TAATUSTI hän olisi sen teeseissään julki tuonut.

        Onko sinulla lisää valheita, joista voimme keskustella?

        Raamatun selittäjä, tämän olen todennut jo aikoja sitten. Bushmanni meuhkaa ties mistä Rokkimiehistä kun on kysymys Ilmestyskirjan pedosta.


      • anti-kristitty
        Bushmanni kirjoitti:

        >>> Jos tarkkoja ollaan, niin tiedetään, että Keisari Konstantinus halusi yhdistää kristinuskon ja pakanuuden keskenään, ja paavin osuus siihen on, että paavi hyväksyi muutoksen. Tästä syystä Luther ei hyväksynyt tehtyä lain muutosta ja piti paavia antikristuksena. On valitettavaa, että Lutherin tunnustuskirjat ja muu lähde aineisto on hävitetty niin, että on vaikea saada käsiinsä alkuperäisiä kirjoituksia. >>>>>

        Höpöhöpö. Miten sinä kehtaat valehdella?

        Meillä on Lutherin kirjoja satoja, tuhansia sivuja ja niistä selviää kaikki oleellinen.

        Luther ajautui Paavin ja katolisen kirkon kanssa kahnauksiin nimenomaan vanhurskautusopissa.

        Eihän Luther mistään sunnuntaista ikinä meuhkannut. Jos olisi meuhkannut, niin se taatusti tiedettäisiin.

        Luther havaitsi, ettei ihminen voi elää rikkomatta Jumalan tahtoa vastaan, vaan tarvitsee Jumalan armoa. Niinpä katolisen kirkon määräämät aneet ja hyvitystyöt synneistä olivat tarpeettomia. Lutherin perusajatus oli, että ihminen pelastuu ainoastaan Jumalan armon ansiosta. Tämä ajatus kirkastui Lutherin lukiessa Paavalin Roomalaiskirjettä.

        Luther kirjoitti ajatuksensa kirkon uudistamiseksi 95 väitteeseen eli teesiin. Nämä ajatukset eivät saaneet kirkkoa uudistamaan oppiaan, vaan katolinen kirkko määräsi Lutherin lopulta kirkonkiroukseen.

        Yksikään näistä teeseistä ei käsitellyt sunnuntaita.

        http://www.luther.de/fi/leben/anschlag/95thesen.html

        Ei sanaakaan sapatista, eikä sanaakaan sunnuntaista, eikä pyhäpäivästä.
        Se ei ole oleellista ja sen tiesi Lutherkin.

        Jos Luther olisi ollut käärmeissään sunnuntaista, niin TAATUSTI hän olisi sen teeseissään julki tuonut.

        Onko sinulla lisää valheita, joista voimme keskustella?

        Kävi vain mielessä... jos saan keskeyttää...

        Luther oli käsittääkseni lähinnä sitä mieltä, että kristityille joka ainoa päivä on sitä ikuista sapatinlepoa, johon Kristuksessa päästään, ja että siinä mielessä mitään erityistä yhden viikonpäivän pyhittämistä ei periaatteessa tarvita. Siis periaatteessa. Hän kuitenkin jatkoi tuosta sanomalla, että käytännössä on kuitenkin hyvä, että joku päivä "pyhitetään", että tavallinen työtätekevä kansa pääsisi kirkkoon tulemaan ja saisi edes vähän lepoa ja aikaa miettiä muutakin kuin pelkkää elannon hankkimista. Siis näin muistan jostain lukeneeni joskus aikoja sitten. Lisäksi sunnuntai oli hyvä vaihtoehto senkin takia, että ihmiset ja yhteiskunta olivat jo tottuneet siihen ja ei ole mitään perusteltua syytä ruveta turhan takia keinuttamaan kirkkovenettä muuttamalla vanhoja tapoja. Lutherille siis sunnuntain pyhittäminen jumalanpalvelusta ja lepoa varten ei ollut muuta kuin vanha perinne, mutta hyvä ja hyödyllinen sellainen.

        Pitääpi katsoa, jos vielä löytäisin luotettavan tekstin tästä jostainpäin nettiä muistini tueksi, että teidän ei tarvitsisi ottaa tätä pelkästään minun sanana.


      • anti-kristitty
        ylifariseus_1 kirjoitti:

        Erosiko Luther katolisesta kirkosta vanhurskautumis-opin vuoksi, eiköhän siinä asiassa katolinen ja Luterilainen kirkko ole jälleen löytäneet toisensa.

        Vapaatkin suunnat ovat omaksuneet katolisia käsitteitä, esimerkiksi sunnuntain pyhittämisessä ja näin teko ja usko kohtaavat toisensa, jossa sunnuntai lain kohdalla johtaa harhaan.

        Luther tiesi, että antikristus muuttaa ajat ja lait, mutta on kysyttävä myöskin kuka antoi paaville vallan muuttaa Jumalan kymmentä käskyä. Jos tarkkoja ollaan, niin tiedetään, että Keisari Konstantinus halusi yhdistää kristinuskon ja pakanuuden keskenään, ja paavin osuus siihen on, että paavi hyväksyi muutoksen.
        Tästä syystä Luther ei hyväksynyt tehtyä lain muutosta ja piti paavia antikristuksena. Kirjoitustensa mukaan Luther piti sunnuntaita Kristuksen ylösnousemisen muistopäivänä, eikä sapattina.

        On valitettavaa, että Lutherin tunnustuskirjat ja muu lähde aineisto on hävitetty niin, että on vaikea saada käsiinsä alkuperäisiä kirjoituksia.

        Katolisessa ekumeniassa on paljon kristillisiä piirteitä, joista osa on kristillisenpiä kuin kristityillä itsellään, sillä naispappeutta, aborttia, homo ja lesboliittoja, ja ehkäisyjä katolinen kirkko ei hyväksy.
        Historiallinen luetettavuus on aina kyseenalainen, ja Bushmannin tavoin niitä on hyvä tarkastella, mikä lähde on lähempänä totuutta.

        Luterilainen kirkko on enemmän hairahtunut kuin katolinen kirkko muuttaessaan sapatin sunnuntaiksi v.1973, sillä Rooman kalenterissa lukee lauantain kohdalla edelleenkin sabato, ja sen voi myöskin nähdä Italian TV-ruudussa lauantaisin.

        EU-vaalit tulevat näyttämään suuntaa palaako Eurooppa juurilleen ja miten se tulee suhtautumaan paavilliseen pyhäpäivään sunnuntaihin. Kysymys on suuresta asiasta, onko edessämme kansallisvaltioiden liitto, vaiko liittovaltio keskiaikaiseen malliin. Kysymys on ajankohtainen.

        Jos tarkkoja ollaan, niin ei Konstantinuksen tarvinnut ollenkaan yhdistää kristinuskoa ja pakanuutta keskenään, sillä kirkko oli sen tehnyt jo kauan ennen Konstantinusta jo ihan itsekseen. Konstantinus korkeintaan vähäsen nopeutti sitä kehitystä, joka oli jo jatkunut apostolien ajoista lähtien. Vai keitä vastaan apostolit tappelivat? Eikö juuri niitä vastaan, jotka yrittivät joko juutalaistaa tai pakanallistaa Jeesuksen heille (opetuslapsille) antamaa sanomaa?

        http://www.evl.fi/tunnustuskirjat/ekumeeni.html#NT

        Katsoppa vähän tarkemmin esimerkiksi Nikean tunnustusta. Luin vasta kirjan, jossa annettiin lähinnä sellainen kuva, että Konstantinuksen kädenjälki tuossa tunnustuksessa näkyy korkeintaan tuossa "samaa olemusta" kohdassa. Jos asia on tosiaan näin, niin ei kirkon johtajat tarvinneet Konstantinuksen apua sanoakseen, että Jeesus on "tosi Jumala tosi Jumalasta". On sangen surullista, huvittavaa ja järkyttävää, että he noin sanovat, kun Jeesus itse sanoo näin:

        (John 17:3)
        Ja ikuinen elämä on sitä, että he tuntevat sinut, ainoan todellisen Jumalan, ja hänet, jonka olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen.

        Jeesus siis sanoo, että VAIN ISÄ ON AINOA TOSI JUMALA, kun taas kirkko oli ilman Konstantinustakin 300 luvulla jo sitä mieltä, että JEESUS ON TOSI JUMALA (TOISESTA) TOSI JUMALASTA. On siis sangen turhaa pistää kirkon lankeemusta Jeesuksen uskosta ja opetuksista pakanuuteen yksin keisari Konstantinuksen piikkiin.


      • anti-kristitty
        anti-kristitty kirjoitti:

        Kävi vain mielessä... jos saan keskeyttää...

        Luther oli käsittääkseni lähinnä sitä mieltä, että kristityille joka ainoa päivä on sitä ikuista sapatinlepoa, johon Kristuksessa päästään, ja että siinä mielessä mitään erityistä yhden viikonpäivän pyhittämistä ei periaatteessa tarvita. Siis periaatteessa. Hän kuitenkin jatkoi tuosta sanomalla, että käytännössä on kuitenkin hyvä, että joku päivä "pyhitetään", että tavallinen työtätekevä kansa pääsisi kirkkoon tulemaan ja saisi edes vähän lepoa ja aikaa miettiä muutakin kuin pelkkää elannon hankkimista. Siis näin muistan jostain lukeneeni joskus aikoja sitten. Lisäksi sunnuntai oli hyvä vaihtoehto senkin takia, että ihmiset ja yhteiskunta olivat jo tottuneet siihen ja ei ole mitään perusteltua syytä ruveta turhan takia keinuttamaan kirkkovenettä muuttamalla vanhoja tapoja. Lutherille siis sunnuntain pyhittäminen jumalanpalvelusta ja lepoa varten ei ollut muuta kuin vanha perinne, mutta hyvä ja hyödyllinen sellainen.

        Pitääpi katsoa, jos vielä löytäisin luotettavan tekstin tästä jostainpäin nettiä muistini tueksi, että teidän ei tarvitsisi ottaa tätä pelkästään minun sanana.

        Ison katekismuksen kolmannen käskyn (läntisen kirkon laskutavan mukaan) selitys:

        http://www.evl.fi/tunnustuskirjat/ik/3kasky.html

        Siinä Lutherin opetus asiasta.


      • benedi= siunattu
        Bushmanni kirjoitti:

        >>> Jos tarkkoja ollaan, niin tiedetään, että Keisari Konstantinus halusi yhdistää kristinuskon ja pakanuuden keskenään, ja paavin osuus siihen on, että paavi hyväksyi muutoksen. Tästä syystä Luther ei hyväksynyt tehtyä lain muutosta ja piti paavia antikristuksena. On valitettavaa, että Lutherin tunnustuskirjat ja muu lähde aineisto on hävitetty niin, että on vaikea saada käsiinsä alkuperäisiä kirjoituksia. >>>>>

        Höpöhöpö. Miten sinä kehtaat valehdella?

        Meillä on Lutherin kirjoja satoja, tuhansia sivuja ja niistä selviää kaikki oleellinen.

        Luther ajautui Paavin ja katolisen kirkon kanssa kahnauksiin nimenomaan vanhurskautusopissa.

        Eihän Luther mistään sunnuntaista ikinä meuhkannut. Jos olisi meuhkannut, niin se taatusti tiedettäisiin.

        Luther havaitsi, ettei ihminen voi elää rikkomatta Jumalan tahtoa vastaan, vaan tarvitsee Jumalan armoa. Niinpä katolisen kirkon määräämät aneet ja hyvitystyöt synneistä olivat tarpeettomia. Lutherin perusajatus oli, että ihminen pelastuu ainoastaan Jumalan armon ansiosta. Tämä ajatus kirkastui Lutherin lukiessa Paavalin Roomalaiskirjettä.

        Luther kirjoitti ajatuksensa kirkon uudistamiseksi 95 väitteeseen eli teesiin. Nämä ajatukset eivät saaneet kirkkoa uudistamaan oppiaan, vaan katolinen kirkko määräsi Lutherin lopulta kirkonkiroukseen.

        Yksikään näistä teeseistä ei käsitellyt sunnuntaita.

        http://www.luther.de/fi/leben/anschlag/95thesen.html

        Ei sanaakaan sapatista, eikä sanaakaan sunnuntaista, eikä pyhäpäivästä.
        Se ei ole oleellista ja sen tiesi Lutherkin.

        Jos Luther olisi ollut käärmeissään sunnuntaista, niin TAATUSTI hän olisi sen teeseissään julki tuonut.

        Onko sinulla lisää valheita, joista voimme keskustella?

        " They ( the Catholics) allege the Sabbath changed into Sunday, the Lord´s day,
        contrary to the decalogue, as it appears; neither is there any example more boasted of than yhe changing of the Sabbath day,
        Great say they, is the power and authority of the church, since it dispensed with
        one of the ten commandments." -- Auxburg Confession, art. XXVVIII.

        Kelpaako tämä " valhe" teille? terv.Benkku


      • sunnuntaista kaikille...
        anti-kristitty kirjoitti:

        Jos tarkkoja ollaan, niin ei Konstantinuksen tarvinnut ollenkaan yhdistää kristinuskoa ja pakanuutta keskenään, sillä kirkko oli sen tehnyt jo kauan ennen Konstantinusta jo ihan itsekseen. Konstantinus korkeintaan vähäsen nopeutti sitä kehitystä, joka oli jo jatkunut apostolien ajoista lähtien. Vai keitä vastaan apostolit tappelivat? Eikö juuri niitä vastaan, jotka yrittivät joko juutalaistaa tai pakanallistaa Jeesuksen heille (opetuslapsille) antamaa sanomaa?

        http://www.evl.fi/tunnustuskirjat/ekumeeni.html#NT

        Katsoppa vähän tarkemmin esimerkiksi Nikean tunnustusta. Luin vasta kirjan, jossa annettiin lähinnä sellainen kuva, että Konstantinuksen kädenjälki tuossa tunnustuksessa näkyy korkeintaan tuossa "samaa olemusta" kohdassa. Jos asia on tosiaan näin, niin ei kirkon johtajat tarvinneet Konstantinuksen apua sanoakseen, että Jeesus on "tosi Jumala tosi Jumalasta". On sangen surullista, huvittavaa ja järkyttävää, että he noin sanovat, kun Jeesus itse sanoo näin:

        (John 17:3)
        Ja ikuinen elämä on sitä, että he tuntevat sinut, ainoan todellisen Jumalan, ja hänet, jonka olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen.

        Jeesus siis sanoo, että VAIN ISÄ ON AINOA TOSI JUMALA, kun taas kirkko oli ilman Konstantinustakin 300 luvulla jo sitä mieltä, että JEESUS ON TOSI JUMALA (TOISESTA) TOSI JUMALASTA. On siis sangen turhaa pistää kirkon lankeemusta Jeesuksen uskosta ja opetuksista pakanuuteen yksin keisari Konstantinuksen piikkiin.

        yhteinen lepopäivä. EU:n komission entinen puheenjohtaja katolinen Jacgues Delors toivoi Euroopan instituutioihin yhtä sielua, yhtä näkemystä ja yhtä hengellisyyttä.
        Tätä mallia kehitetään EU:ssa, ja tarkoituksena on, että sunnuntai lepopäivänä yhdistäisi hengellisesti.
        Siellä yritetään löytää yhdistäviä tekijöitä, jotta päästäisiin yksimielisyyteen.
        Sunnuntai yhteisenä lepopäivänä on sellainen asia, josta katoliset ja suurin osa protestanteista ovat yksimielisiä.
        Tämä on katolisilta ovela veto, sillä sunnuntain korottaminen lepopäivänä on tosiasiassa yritys vahvistaa heidän "VALLANMERKKIÄÄN" (sunnuntaita) kaikissa maissa.


      • alex-kasi
        anti-kristitty kirjoitti:

        Ison katekismuksen kolmannen käskyn (läntisen kirkon laskutavan mukaan) selitys:

        http://www.evl.fi/tunnustuskirjat/ik/3kasky.html

        Siinä Lutherin opetus asiasta.

        Lutherin mielestä ei (lepopäivä) kuitenkaan ole aikaan sidottua, kuten juutalaisten keskuudessa, niin että sen pitäisi tapahtua juuri määräpäivänä, sillä tässä asiassa ei mikään päivä ole toista parempi. Lutherin ajatus oli että pikemminkin se tulisi tapahtua JOKA PÄIVÄ.

        Sitten oli niin jo silloin, että vanhan tavan mukaan kristityt pitivät sunnuntaita lepopäivänään ja Luther ajatteli että koska yksi päivä ei ole toista parempi niin pitäköön kansa lepopäivänsä tavan mukaan sunnuntasin - mutta pitää ymmärtää että ei Luther pitänyt sunnuntaita sen parempana kuin muitakaan päiviä, mutta lepopäivä ajatusta Luther ei koskaan hylännyt.

        Ja tämä on täyttää minullekin 'lepopäivän' tarkoituksen niinkuin sen ymmärrän Jeesuksen sanoista - että lepopäivä on "ihmistä varten" - jos ajattelen kaikkia niitä ihmisiä jotka ovat pakotettuja tekemään töitä (eri syistä) eri viikonpäivinä - olisi aivan kummallista että heillä ei olisi oikeutta lepopäivään. Yhtä hyvään ja oikeutettuun Jumalan oikeuttamaan lepopäivään.

        Siksi minulle on lepopäivä ennen kaikkea ihmisen Luojan antama OIKEUS lepoon, koska Hän tietää mitä Hänen luomuksensa tarvitsee. Lepopäivä on ihmistä varten.

        Ei siis ole väärin pitää lepopäivää lauantaisin tai sunnuntaisintai minä päivänä sen kukin sitten pitää tai voi pitää. Pääasia että se pidetään Jumalan tarkoittamalla tavalla - hengelliseen ja ruumiilliseen lepoon ja virkistäytymiseen.

        Ajatellaanpa esinmerkiksi konttorityöläistä - istuu päivät pitkät tuolillaan ja liikunta jää vahiin . . eikö lepopäivä ole silloin mainio tilaisuus esimerkiksi käydä lenkillä ennekuin vaikkapa jatkaa Raamatun tutkimuksiaan.. Raamatussa kun riittää aiheita vaikka koko elämäksi.. ja ilalla käy vaikka kuuntelemassa hyvää musiikkia ... tapaa tuttavia tai ihan vain viettää iltaa perheen piirissä...

        Mitä minä tarkoitin nyt oli vain että lepopäivä voi olla ties mij´nkälainen - kunhan se käytetään lepoon sinä hengessä kuin sen Antaja on sen tarkoittanut..

        Siksi minä uskon, että Luther on oikeassa tässä asiassa - evl-kirkko kuitenkin/tietenkin vetoaa käskyihin tässä lepopöäivä asiassakin.

        http://www.evl.fi/katekismus/10kaskya/10kaskya.html


      • erehtymätön ?
        alex-kasi kirjoitti:

        Lutherin mielestä ei (lepopäivä) kuitenkaan ole aikaan sidottua, kuten juutalaisten keskuudessa, niin että sen pitäisi tapahtua juuri määräpäivänä, sillä tässä asiassa ei mikään päivä ole toista parempi. Lutherin ajatus oli että pikemminkin se tulisi tapahtua JOKA PÄIVÄ.

        Sitten oli niin jo silloin, että vanhan tavan mukaan kristityt pitivät sunnuntaita lepopäivänään ja Luther ajatteli että koska yksi päivä ei ole toista parempi niin pitäköön kansa lepopäivänsä tavan mukaan sunnuntasin - mutta pitää ymmärtää että ei Luther pitänyt sunnuntaita sen parempana kuin muitakaan päiviä, mutta lepopäivä ajatusta Luther ei koskaan hylännyt.

        Ja tämä on täyttää minullekin 'lepopäivän' tarkoituksen niinkuin sen ymmärrän Jeesuksen sanoista - että lepopäivä on "ihmistä varten" - jos ajattelen kaikkia niitä ihmisiä jotka ovat pakotettuja tekemään töitä (eri syistä) eri viikonpäivinä - olisi aivan kummallista että heillä ei olisi oikeutta lepopäivään. Yhtä hyvään ja oikeutettuun Jumalan oikeuttamaan lepopäivään.

        Siksi minulle on lepopäivä ennen kaikkea ihmisen Luojan antama OIKEUS lepoon, koska Hän tietää mitä Hänen luomuksensa tarvitsee. Lepopäivä on ihmistä varten.

        Ei siis ole väärin pitää lepopäivää lauantaisin tai sunnuntaisintai minä päivänä sen kukin sitten pitää tai voi pitää. Pääasia että se pidetään Jumalan tarkoittamalla tavalla - hengelliseen ja ruumiilliseen lepoon ja virkistäytymiseen.

        Ajatellaanpa esinmerkiksi konttorityöläistä - istuu päivät pitkät tuolillaan ja liikunta jää vahiin . . eikö lepopäivä ole silloin mainio tilaisuus esimerkiksi käydä lenkillä ennekuin vaikkapa jatkaa Raamatun tutkimuksiaan.. Raamatussa kun riittää aiheita vaikka koko elämäksi.. ja ilalla käy vaikka kuuntelemassa hyvää musiikkia ... tapaa tuttavia tai ihan vain viettää iltaa perheen piirissä...

        Mitä minä tarkoitin nyt oli vain että lepopäivä voi olla ties mij´nkälainen - kunhan se käytetään lepoon sinä hengessä kuin sen Antaja on sen tarkoittanut..

        Siksi minä uskon, että Luther on oikeassa tässä asiassa - evl-kirkko kuitenkin/tietenkin vetoaa käskyihin tässä lepopöäivä asiassakin.

        http://www.evl.fi/katekismus/10kaskya/10kaskya.html

        Ei suinkaan, vaikka olikin uskonpuhdistaja ja tiesi, että paavi on antikristus siitähän kertoo sen ajan virsikirja.

        Mutta alex-kasille näyttää olevan vaikeaa tajuta, että sapatti kuuluu, joka ihmiselle. Jumala siunasi ja pyhitti seitsemänen päivän sapatin (lauantain) pyhä/lepopäiväksi.
        Jeesuskin sanoi: Sapatti on annettu ihmistä varten.

        Jumala ei ailahtele, että ei sillä ole väliä minkä päivän pitää pyhänä. Jumala on jämpti.
        Niinkuin alussa ollut on, nyt on ja aina iijankaikkisesta iiijankaikkiseen aamen aaamen.

        Jos ihminen rikkoo yhtäkään käskyä vastaan, on hän syypää joka kohdassa.

        Joka ei pidä Hänen käskyjänsä ei ole Hänen omansa. Lakiin ja todistuksiin, elleivät he näin sano, ei heillä aamun koittoa ole.


      • alex-kasi
        erehtymätön ? kirjoitti:

        Ei suinkaan, vaikka olikin uskonpuhdistaja ja tiesi, että paavi on antikristus siitähän kertoo sen ajan virsikirja.

        Mutta alex-kasille näyttää olevan vaikeaa tajuta, että sapatti kuuluu, joka ihmiselle. Jumala siunasi ja pyhitti seitsemänen päivän sapatin (lauantain) pyhä/lepopäiväksi.
        Jeesuskin sanoi: Sapatti on annettu ihmistä varten.

        Jumala ei ailahtele, että ei sillä ole väliä minkä päivän pitää pyhänä. Jumala on jämpti.
        Niinkuin alussa ollut on, nyt on ja aina iijankaikkisesta iiijankaikkiseen aamen aaamen.

        Jos ihminen rikkoo yhtäkään käskyä vastaan, on hän syypää joka kohdassa.

        Joka ei pidä Hänen käskyjänsä ei ole Hänen omansa. Lakiin ja todistuksiin, elleivät he näin sano, ei heillä aamun koittoa ole.

        kyllä minä olen tästä käsitykseni kirjoitellut aina silloin tällöin: mutta huomaa nyt kuitenkin että en minä ole tuomitsemassa adventisteja heidän sapatti käsityksistään.

        Minulla itselläni on aina ollut kuitenkin tämä käsitys:

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/5151108

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/6792850

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/7047315#comment-37068829

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/5354680#comment-28467872

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/8152629#comment-38316131

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/5225358#comment-27722606

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/5191688#comment-27539078

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/7055839

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/5151108#comment-27314715

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/5151108#comment-27322410

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/5151108#comment-27327264

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/5151108#comment-27317643

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/5151108#comment-27320579

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/5151108#comment-27324426

        alex


      • alex-kasi
        anti-kristitty kirjoitti:

        Jos tarkkoja ollaan, niin ei Konstantinuksen tarvinnut ollenkaan yhdistää kristinuskoa ja pakanuutta keskenään, sillä kirkko oli sen tehnyt jo kauan ennen Konstantinusta jo ihan itsekseen. Konstantinus korkeintaan vähäsen nopeutti sitä kehitystä, joka oli jo jatkunut apostolien ajoista lähtien. Vai keitä vastaan apostolit tappelivat? Eikö juuri niitä vastaan, jotka yrittivät joko juutalaistaa tai pakanallistaa Jeesuksen heille (opetuslapsille) antamaa sanomaa?

        http://www.evl.fi/tunnustuskirjat/ekumeeni.html#NT

        Katsoppa vähän tarkemmin esimerkiksi Nikean tunnustusta. Luin vasta kirjan, jossa annettiin lähinnä sellainen kuva, että Konstantinuksen kädenjälki tuossa tunnustuksessa näkyy korkeintaan tuossa "samaa olemusta" kohdassa. Jos asia on tosiaan näin, niin ei kirkon johtajat tarvinneet Konstantinuksen apua sanoakseen, että Jeesus on "tosi Jumala tosi Jumalasta". On sangen surullista, huvittavaa ja järkyttävää, että he noin sanovat, kun Jeesus itse sanoo näin:

        (John 17:3)
        Ja ikuinen elämä on sitä, että he tuntevat sinut, ainoan todellisen Jumalan, ja hänet, jonka olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen.

        Jeesus siis sanoo, että VAIN ISÄ ON AINOA TOSI JUMALA, kun taas kirkko oli ilman Konstantinustakin 300 luvulla jo sitä mieltä, että JEESUS ON TOSI JUMALA (TOISESTA) TOSI JUMALASTA. On siis sangen turhaa pistää kirkon lankeemusta Jeesuksen uskosta ja opetuksista pakanuuteen yksin keisari Konstantinuksen piikkiin.

        Mielestäni olet oikeassa, jos tarkkoja ollaan - että kyllä kristinuskoon alkoi pakanaoppeja soluttautua ihan jo alusta lähtien. Raamattuun niitä ei kuitenkaan pahemmin päässyt. Myöhemmin sitten alettiin kääntelemään alkutekstin sanoja enemmän kirkolle sopivaksi, kun Raamattu ei enää oikein sopinut kirkon oppiin.

        Oletko muuten kuunnellut Kuulan helvetin tutkimuksen tuloksia - ne on kuultavana netissä. Kirkonmies tutkii helvettioppia aika rehellisesti vaikka lopputulos sitten onkin kirkon sanelema niin on siinä kuitenkin monta kiinnostavaa kohtaa sille joka on kiinnostunut kirkon historiasta.

        http://www.kantti.net/luennot/2006/helvetinhistoria/

        alex


      • aikoinaan
        alex-kasi kirjoitti:

        Lutherin mielestä ei (lepopäivä) kuitenkaan ole aikaan sidottua, kuten juutalaisten keskuudessa, niin että sen pitäisi tapahtua juuri määräpäivänä, sillä tässä asiassa ei mikään päivä ole toista parempi. Lutherin ajatus oli että pikemminkin se tulisi tapahtua JOKA PÄIVÄ.

        Sitten oli niin jo silloin, että vanhan tavan mukaan kristityt pitivät sunnuntaita lepopäivänään ja Luther ajatteli että koska yksi päivä ei ole toista parempi niin pitäköön kansa lepopäivänsä tavan mukaan sunnuntasin - mutta pitää ymmärtää että ei Luther pitänyt sunnuntaita sen parempana kuin muitakaan päiviä, mutta lepopäivä ajatusta Luther ei koskaan hylännyt.

        Ja tämä on täyttää minullekin 'lepopäivän' tarkoituksen niinkuin sen ymmärrän Jeesuksen sanoista - että lepopäivä on "ihmistä varten" - jos ajattelen kaikkia niitä ihmisiä jotka ovat pakotettuja tekemään töitä (eri syistä) eri viikonpäivinä - olisi aivan kummallista että heillä ei olisi oikeutta lepopäivään. Yhtä hyvään ja oikeutettuun Jumalan oikeuttamaan lepopäivään.

        Siksi minulle on lepopäivä ennen kaikkea ihmisen Luojan antama OIKEUS lepoon, koska Hän tietää mitä Hänen luomuksensa tarvitsee. Lepopäivä on ihmistä varten.

        Ei siis ole väärin pitää lepopäivää lauantaisin tai sunnuntaisintai minä päivänä sen kukin sitten pitää tai voi pitää. Pääasia että se pidetään Jumalan tarkoittamalla tavalla - hengelliseen ja ruumiilliseen lepoon ja virkistäytymiseen.

        Ajatellaanpa esinmerkiksi konttorityöläistä - istuu päivät pitkät tuolillaan ja liikunta jää vahiin . . eikö lepopäivä ole silloin mainio tilaisuus esimerkiksi käydä lenkillä ennekuin vaikkapa jatkaa Raamatun tutkimuksiaan.. Raamatussa kun riittää aiheita vaikka koko elämäksi.. ja ilalla käy vaikka kuuntelemassa hyvää musiikkia ... tapaa tuttavia tai ihan vain viettää iltaa perheen piirissä...

        Mitä minä tarkoitin nyt oli vain että lepopäivä voi olla ties mij´nkälainen - kunhan se käytetään lepoon sinä hengessä kuin sen Antaja on sen tarkoittanut..

        Siksi minä uskon, että Luther on oikeassa tässä asiassa - evl-kirkko kuitenkin/tietenkin vetoaa käskyihin tässä lepopöäivä asiassakin.

        http://www.evl.fi/katekismus/10kaskya/10kaskya.html

        Lutherin teokset, joissa Luther kirjoittaa: Ompa antikristus eli paavi rohjennut muuttaa Jumalan kymmentä käskyäkin, muuttaen sapatin sunnuntaiksi. ylifariseus kirjoittaa tästä aiheeessa "Ilmestyskirjan peto tunnistettu".

        Näitä kaikkia teoksia ei kuulemma saa kirjastoista, näin olen kuullut.


      • ... ... ...
        oli tietoa kirjoitti:

        virsikirja vuodelta 1845 numero 240:

        1. Ryömi röykkiö! Kuik`kätes käy nyt? Kuin olet elän`tuiki tuiman`,
        Kaikkein ylits`korkiast`korottanut Sen pahan paawin, julki julman;
        Alas tallann`kans`wäkivallan Asujat maan piirin päällä; Joko pieni,
        suur`, sinä waadeit juur`Ikees`ala käymään täällä.

        2. Waltakunnat, pääruhtinaat Sinä ylön katsoit kaikk`sangen, Et yhtään
        Luullu tääl`tohtiwan Sun waltaas wastaan änkät`. Edes`tuli Iäst`
        Yksi köyhä mies täst`Joll`Jumalan sana oli suusa, Sinun ruma
        Ruom`! Syöksi sinne, tuonn`, Kuta käywän niin et luullu sinä.

        3. Kaikk`me sen kyllä tiedäm`, Kuin raamatust`nähdä taidam`,
        Et sinä epäjumalas`puolest`, Meit syöksit suureen waiwaan, Jumalan
        Sanast`weit pois monaist`meit`, Ihmisten juttuin erään. Meit`
        Hajotit, pois wajotit Petostes`pohjaan perät!

        4. Jumalan siaan ja Christuksen, Epäjumalan nostit ilkiän, Sen kauhian
        Antichristuksen, Kuin raamattu sanoo selkiäst`. Its`teki jaloks`,
        Maailman waloks`Itsens`pyhimmäksi`kutsuu antoi, Ja teki niin kuin
        Kirjoitettiin, Prophetain kautta ennen.

        5. Kats`! Jumalan edest`palweltiin, Sull`pahall`Babelin huorall``
        Kunniat`, palwellust`paljo tehtiin, Kuin wäärän opin nuorall`Ympärs
        Kierroit, Kaikk`kiini sidoit, Maailmalliset waltamiehet Wahwast`
        Wainoit, alas painoit Et lohduttaa ketään tiennyt.

        6. Nuori, wanha, waimo ja mies, Sen tietämän pitää sangen, Ett`Iesabel`
        Ja Babylon myös, On nyt maahan langenn`Kuin oli kunnias`,
        tek`itsens wiisaaks`, Wallits`ylpeytens`Wallas`, JUMALAN KÄSKYI WASTAAN RÄYSKYI, Rauwenn`on jo itese altans`.

        7. Jumalan julkinen pyhä sana, Sull`oli uskott`Jumalata, Sill`ruokkimaan
        Christuksen laumaa, Maailmas`hajonnut avaralta: Ett pyhäs`
        pelwos`, oikias`uskos`, Tuntisim`Christuksen Herram`, Iät`pyhyydes`
        ja vanhurskaudes`Hänt palwelisim`elinaikam`.

        8. Nyt peljätt`on enää sua pahantawaist`, Ilkiät`, synnis`syntynyttä,
        Kuin its`Jumalan Poikaa taiwaast`, Edestäm`kuoleman kärsinyttä.
        Sun hirmu-sanois`, pannan panois`Wapisit waimot ett`miehet:
        Käskys`pian, Jumal`ann`ijan! Kaikk`katoisit suuret, pienet.

        9. Hinnall`synnit anteeksi`antelit, Oman wäärän waltas`perään,
        Ketkä kultaa, rahaa sull`kantelit, Ei ne syntins`surreet erän, Ei ijäs sinull`
        Suot, eik`annett´mualt`Sisus jälkeen täsä laittaa; Mut sielun ewääll`,
        Jumalan sanall`Christuksen lampait`kaita.

        10.Meilt`Raamatun olet turmellut, Ja pimiäks`jättänyt pahoin. Kaikk`
        olet polttan`ja surmellut, Kuin wastaas wastata tahtoi; Nyt on
        Jumal`Armons`suomall`, Ilmoittanut petokses kaikki, Kans`sanan
        saarnans`, Heikon laumans`, Oikiall`tiell`ohjannut ratki.

        11.Syntymät`on se ihminen wiel`, Kuin juonet kaikk`kirjoittaa taitaa,
        Joit joukkons`kans`Paawi on ajatell`, Pettääksens`joka maan paikkaa;
        Monell`muodoll`, Säätyins`seuroill`, Kardinalein kawalill` neuvoill`
        Munkkein menoill`, Nunnain eloill`, Jesuittain jumalattomain juonill`

        12.Me rukoilem`sua,Jesu Christ`, Pääst`meit`pahan Paawin orjuus`,
        Kuin on se Antichristus wissist`, Meit`kerit`sen kowast`koiruus:
        O Herra Christ`! Sinä ole wissist`, Kuin yksinäs woit meit`auttaa!
        Synnist`estä, hädäst`päästä, Piinas ja kuolemas kautta!

        Tässä vanhassa Luterilaisessa virressä on totta joka sana !


    • anti-kristitty

      On näköjään asian ydin ja laajuus jäänyt vieläkin adventisteiltakin ymmärtämättä. Peli oli menetetty jo siinä vaiheessa kun kristillinen kirkko syntyi. Adventtikirkkokin on yksi tuon langenneen kirkon langenneista lapsista. On turha tuijottaa vain sunnuntaihin liittyviä säädöksiä, sillä kirkko on luonut muitakin ongelmia ja paljon vakavampiakin sellaisia. Tuossa pedon merkissäkin asian ydin on se, kelle ihminen kuuluu ja kenen vallan alla hän on. Huomion ohjaaminen pois siitä ei ole kovin viisasta.

      • Haluaako olla

        Jumalan vallan alla, vai pedon?
        Jumalan lain noudattajat ovat Jumalan omaisuutta ja pedon lain noudattajat ovat hänelle kuuluvaa, niin kauan kunnes kääntyvät ja hyväksyvät Jumalan lain ja ottavat sovituksen vastaan, jonka Jeesus on jokaisen ihmisen puolesta tehnyt.

        Miten voi ottaa sovitusta omalle kohdalleen, jos kapinoi samalla Jumalan täytettyä lakia vastaan ja rikkoo sitä ihan tietoisesti ilman, että haluaa edes katua?

        Tässähän se on, sapatti = Jumalan merkki ja
        Sunnuntai = pedon merkki.

        Näkyy hyvin Jumalan lain muutos, kun yritetään muuttaa pyhyys sunnuntaille, vaikka se ei tulee koskaan onnistumaan, mutta näin peto uskottelee.

        Raamattu puhuu suuresta eksytyksestä ja langeemuksesta, joka tapahtuu uskovien keskuudessa ennen Jeesuksen tuloa, niin ilman muuta se koskee adventtikansaakin.


      • anti-kristitty
        Haluaako olla kirjoitti:

        Jumalan vallan alla, vai pedon?
        Jumalan lain noudattajat ovat Jumalan omaisuutta ja pedon lain noudattajat ovat hänelle kuuluvaa, niin kauan kunnes kääntyvät ja hyväksyvät Jumalan lain ja ottavat sovituksen vastaan, jonka Jeesus on jokaisen ihmisen puolesta tehnyt.

        Miten voi ottaa sovitusta omalle kohdalleen, jos kapinoi samalla Jumalan täytettyä lakia vastaan ja rikkoo sitä ihan tietoisesti ilman, että haluaa edes katua?

        Tässähän se on, sapatti = Jumalan merkki ja
        Sunnuntai = pedon merkki.

        Näkyy hyvin Jumalan lain muutos, kun yritetään muuttaa pyhyys sunnuntaille, vaikka se ei tulee koskaan onnistumaan, mutta näin peto uskottelee.

        Raamattu puhuu suuresta eksytyksestä ja langeemuksesta, joka tapahtuu uskovien keskuudessa ennen Jeesuksen tuloa, niin ilman muuta se koskee adventtikansaakin.

        Minun pointtini on se, että mitä hyötyä siitä on, vaikka pitääkin sapatin, jos kieltäytyy luopumasta muista langenneen kirkon valheista ja palaamasta takaisin apostoliseen opetukseen joka ainoassa kohdassa? Ei pelkkä sapatti mitään auta, jos muissa kohdissa nostaa kirkon Jumalan sanan yläpuolelle.


      • benedi= siunattu
        anti-kristitty kirjoitti:

        Minun pointtini on se, että mitä hyötyä siitä on, vaikka pitääkin sapatin, jos kieltäytyy luopumasta muista langenneen kirkon valheista ja palaamasta takaisin apostoliseen opetukseen joka ainoassa kohdassa? Ei pelkkä sapatti mitään auta, jos muissa kohdissa nostaa kirkon Jumalan sanan yläpuolelle.

        pitkälti samaa mieltä. Sillä kun havaittiin etteivät vainot saaneet
        muutosta aikaan, eikä totuutta saatu tappamalla, ja surmaamalla
        kitkettyä ihmisten mielistä, aloitettiin " viekkaus kampanja"

        Vaino lakkasi ja sen sijaan astuivat ajallisen menestyksen ja maallisen kunnian
        varalliset viettelykset.
        Epäjumalanpalvelijat ja vainoojat omaksuivat osan kristillisestä uskosta, vaikka he samalla hylkäsivät toisia tärkeitä totuuksia.

        He tunnustivat ottavansa vastaan Jeesuksen Jumalan Poikana ja uskovansa hänen kuolemaansa ja ylösnousemukseensa, mutta he eivät tulleet synnintuntoon eivätkä halunneet tehdä parannusta ja sydämen so. mielen muutosta!

        Tehtyään omalta puoleltaan myönnytyksiä, he ehdottivat että kristityt tekisivät samoin, jotta kaikki voisivat yhtyä uskossaan Kristukseen!

        Eikös Egumenia ole tänäänkin tällä asialla? Kristittyjen ykseys?

        Tämä suunnitelma oli paljon vaarallisempi, miekka.nälkä, kidutukset jne. olivat tämän uuden vaaran kannalta siunauksia.....tällä sovittelulla oli hintansa.

        Suositeltiin, että muutamista uskonkohdista luovuttaisiin tai niitä mukailtaisiin uusille tulokkaille sopiviksi!

        Kuten tänään tiedämme, tämä oli ja on syvän tuskan aikaa kristillisessä kirkossa.
        Valekristillisyyden viittaan pukeutuneet, mutta saatanan asialla olevat, ovat jo vallanneet seurakunnan,niin adventtiseurakunnan, kuin monet muutkin todellisten Jumalan lasten hengellisen kodin!

        Hyväksymällä seurakuntaan jäseniksi niitä, jotka toisella jalalla pysyvät pakanuudessa, ja jumalattomuudessa ja toisella Kristus kalliolla, saatiin todellinen usko turmeltua, ja mielet käännetyksi pois totuuden sanasta!

        Useimmat kristitytsuostuivat alentamaan tasoa, ja kristin usko ja pakanuus solmivat keskenään liiton.
        Vaikka epäjumalien palvelijat väittivät olevansa kääntyneitä ja liittyivät
        mm. adventtiseurakuntaa tai muihin, he silti riippuivat kiinni epäjumalten palveluksessaan, vaihtaen vain metsänpeikot, ja ukko ylijumalat jne. jne.

        jeesuksen, Marian ja pyhimysten kuviin, niitähän on raamattujen välissä ja uskovien seinillä.
        Epäterveet opit, taikauskoiset juhlamenot, ja epäjumaliset seremoniat saivat jalansijaa seurakuntien uskonkäsityksissä ja Jumalanpalveluksessa!

        Kristin uskon seuraajien tehdessä evankeliumin levitystyötä yhdessä niiden kanssa, jotka uskovat olevansa ja seisovansa Kristus kalliolla, vaikka elävät , toisten aviopuolisoiden kanssa, surmaavat omia lapsiaan,jo ennenkuin nämä edes ehtivät nähdä Jumalan tekemän auringon, kuun ja tähdet, tahi päivänkakkaran, muurahaisesta puhumattakaan!

        Tämä asia on lähellä koska se on kohdannut minua, ja siitäkö lie vaimoni palkkionsa nostanut, että otti vastaan seurakunnan vanhimman toimen.

        En ole ainut, 11000 muuta isää vuosittain joutuu tämän surun kantajiksi.

        Kristittyjen seuraajaksi tunnustavien joukossa on aina ollut kaksi luokkaa,...joka kertoo sen että saatanaq " käy kuin kiljuva jalopeura etsien kenet hän saisi niellä"

        Hän on saanut saalista, ja silti saaliit jatkavat elämäänsä kristittyjen , Jeesuksen seurakunnassa, ...ja kukaan lähellä olevista veljistä ja sisarista ei näe mitään kummallista näiden valekristittyjen elämässä!

        Turhaanko ilmestyskirja kehoittaa ostamaan silmävoidetta ja voitelemaan silmät että näkisit!!??

        "Rauha, rauha ei hätää mitään on nykyään koko seurakunnan motto!
        Minä tuon esiin rauhattomuutta, kun vastustan jumalattomuutta itsessäni ja seurakunnassani, sen perusteella mitä näen ja tiedän!

        "Se joka tietää mitä on tehtävä ,eikä tee se tekee syntiä"

        " Katso,minä tulen pian, ja minulla on palkka mukanani, minä maksan palkan palvelijoilleni"
        Katsokaahan tekojanne, ja minä omiani, ovatko ne palkanmaksun arvoisia!?

        Voitte katsoa veljienne ja sisartennekin tekoja Raamatun valossa, se ei ole kiellettyä...sillä valo paljastaa pimeyden teot!

        Minä olen valkeus, joka Minua seuraa, se ei pimeydessä vaella" Jeesus

        Katsokaas, ei nimimerkki kerro sydämen tilaa, eikä sitä uskoa mikä kenenkin sydämessä on,...olkoos se sitten vaikka anti-kristitty


      • anti-kristitty
        benedi= siunattu kirjoitti:

        pitkälti samaa mieltä. Sillä kun havaittiin etteivät vainot saaneet
        muutosta aikaan, eikä totuutta saatu tappamalla, ja surmaamalla
        kitkettyä ihmisten mielistä, aloitettiin " viekkaus kampanja"

        Vaino lakkasi ja sen sijaan astuivat ajallisen menestyksen ja maallisen kunnian
        varalliset viettelykset.
        Epäjumalanpalvelijat ja vainoojat omaksuivat osan kristillisestä uskosta, vaikka he samalla hylkäsivät toisia tärkeitä totuuksia.

        He tunnustivat ottavansa vastaan Jeesuksen Jumalan Poikana ja uskovansa hänen kuolemaansa ja ylösnousemukseensa, mutta he eivät tulleet synnintuntoon eivätkä halunneet tehdä parannusta ja sydämen so. mielen muutosta!

        Tehtyään omalta puoleltaan myönnytyksiä, he ehdottivat että kristityt tekisivät samoin, jotta kaikki voisivat yhtyä uskossaan Kristukseen!

        Eikös Egumenia ole tänäänkin tällä asialla? Kristittyjen ykseys?

        Tämä suunnitelma oli paljon vaarallisempi, miekka.nälkä, kidutukset jne. olivat tämän uuden vaaran kannalta siunauksia.....tällä sovittelulla oli hintansa.

        Suositeltiin, että muutamista uskonkohdista luovuttaisiin tai niitä mukailtaisiin uusille tulokkaille sopiviksi!

        Kuten tänään tiedämme, tämä oli ja on syvän tuskan aikaa kristillisessä kirkossa.
        Valekristillisyyden viittaan pukeutuneet, mutta saatanan asialla olevat, ovat jo vallanneet seurakunnan,niin adventtiseurakunnan, kuin monet muutkin todellisten Jumalan lasten hengellisen kodin!

        Hyväksymällä seurakuntaan jäseniksi niitä, jotka toisella jalalla pysyvät pakanuudessa, ja jumalattomuudessa ja toisella Kristus kalliolla, saatiin todellinen usko turmeltua, ja mielet käännetyksi pois totuuden sanasta!

        Useimmat kristitytsuostuivat alentamaan tasoa, ja kristin usko ja pakanuus solmivat keskenään liiton.
        Vaikka epäjumalien palvelijat väittivät olevansa kääntyneitä ja liittyivät
        mm. adventtiseurakuntaa tai muihin, he silti riippuivat kiinni epäjumalten palveluksessaan, vaihtaen vain metsänpeikot, ja ukko ylijumalat jne. jne.

        jeesuksen, Marian ja pyhimysten kuviin, niitähän on raamattujen välissä ja uskovien seinillä.
        Epäterveet opit, taikauskoiset juhlamenot, ja epäjumaliset seremoniat saivat jalansijaa seurakuntien uskonkäsityksissä ja Jumalanpalveluksessa!

        Kristin uskon seuraajien tehdessä evankeliumin levitystyötä yhdessä niiden kanssa, jotka uskovat olevansa ja seisovansa Kristus kalliolla, vaikka elävät , toisten aviopuolisoiden kanssa, surmaavat omia lapsiaan,jo ennenkuin nämä edes ehtivät nähdä Jumalan tekemän auringon, kuun ja tähdet, tahi päivänkakkaran, muurahaisesta puhumattakaan!

        Tämä asia on lähellä koska se on kohdannut minua, ja siitäkö lie vaimoni palkkionsa nostanut, että otti vastaan seurakunnan vanhimman toimen.

        En ole ainut, 11000 muuta isää vuosittain joutuu tämän surun kantajiksi.

        Kristittyjen seuraajaksi tunnustavien joukossa on aina ollut kaksi luokkaa,...joka kertoo sen että saatanaq " käy kuin kiljuva jalopeura etsien kenet hän saisi niellä"

        Hän on saanut saalista, ja silti saaliit jatkavat elämäänsä kristittyjen , Jeesuksen seurakunnassa, ...ja kukaan lähellä olevista veljistä ja sisarista ei näe mitään kummallista näiden valekristittyjen elämässä!

        Turhaanko ilmestyskirja kehoittaa ostamaan silmävoidetta ja voitelemaan silmät että näkisit!!??

        "Rauha, rauha ei hätää mitään on nykyään koko seurakunnan motto!
        Minä tuon esiin rauhattomuutta, kun vastustan jumalattomuutta itsessäni ja seurakunnassani, sen perusteella mitä näen ja tiedän!

        "Se joka tietää mitä on tehtävä ,eikä tee se tekee syntiä"

        " Katso,minä tulen pian, ja minulla on palkka mukanani, minä maksan palkan palvelijoilleni"
        Katsokaahan tekojanne, ja minä omiani, ovatko ne palkanmaksun arvoisia!?

        Voitte katsoa veljienne ja sisartennekin tekoja Raamatun valossa, se ei ole kiellettyä...sillä valo paljastaa pimeyden teot!

        Minä olen valkeus, joka Minua seuraa, se ei pimeydessä vaella" Jeesus

        Katsokaas, ei nimimerkki kerro sydämen tilaa, eikä sitä uskoa mikä kenenkin sydämessä on,...olkoos se sitten vaikka anti-kristitty

        Sen jälkeen kun kristinuskosta tuli valtakunnan virallinen uskonto kristityille papeille annettiin aiemmin valtakunnan vanhan pakanauskonnon papeille kuulunut oikeus, joka oli vapautus veroista. Rooman imperiumi oli ollut tuossa vaiheessa pitkän aikaa jatkuvassa sodassa, joten verot olivat hyvin korkeat. Ottaen huomioon, että tuossa samalla kristityistä papeista oli tehty valtion virkamiehiä, joilla oli jonkin verran valtaa ja statusta ainakin paikallisesti, niin mitenköhän tämä oikein kirkkoon vaikutti? Jos alkoi kristityksi papiksi, niin sai valtaa ja täyden verovapauden. Oliko tuo omiaan houkuttelemaan hurskaita ihmisiä vai rahan- ja vallanahneita limanuljaskoita kirkon johtoon? Ei pitäisi olla kovin vaikea kysymys.

        Entäs sitten tapaus Augustinus? Pakana, jolla oli kristitty äiti ja pakana isänä. Äiti halusi pojasta kristityn, mutta isänsä iloksi poika halusikin harrastaa irstailua. Sitten hänestä tuli uusplatonisti ja filosofi ammatiltaan ja sotkeutui myös aikanaan manikealaisuuteen, joka oli yksi aikansa gnostilaisista uskonnoista. Sitten vihdoinkin 32 vuotiaana hän tuli uskoon ja meni kasteelle, oli 5 vuotta munkkina luostarissa ja sitten hänestä tehtiin pappi ja taas 5 vuotta myöhemmin hänestä tuli piispa. Eikä tuo vielä riittänyt, vaan pian hän sitten onkin jo vaikutusvaltainen teologi ja kirkkoisä. Jälkeenpäin hänestä tehdään vielä pyhimys ja sanotaan, että Paavali oli kirkon ensimmäinen teologi, mutta Augustinus suurin.

        Eli siis kirkko teki gnostilaisesta uusplatonistifilosofista kymmenessä vuodessa yhden tärkeimmistä teologeistaan. Oliko tämä viisasta? Vai kertooko se jotain kirkon tilasta?

        Augustinuksen suurin saavutus on nähdäkseni se, että hän harhaoppien vastaisen taistelun nimissä toi kirkon teologiaan lähes suoraan aiemmasta pakanallisesta maailmankatsomuksestaan opin predestinaatiosta ja perisynnistä. Onko tämä oikeasti sellainen "saavutus", että hänet pitää sen perusteella nostaa Paavalin yläpuolelle? Siis tuollainen pakanauskomusten salakuljettaminen uusilla nimillä kristikunnan opin ytimeen.

        Läntiset kristilliset kirkot näyttävät olevan sitä mieltä. Minun mielestä tämä on lankeemus eikä mikään parannus ja samaa mieltä ovat perinteisesti olleet myös itäisen kristikunnan kirkot, kun eivät ole Augustinuksen harhaoppeja hyväksyneet. Augustinuksen kirjoituksesti käy varsin selvästi esille se fakta, että vaikka hän olisi uskoon tullut, niin hänen maailmankatsomuksensa ei ollut oikeasti paljoa muuttunut, vaan hän silti ajatteli aivan yhtä pakanallisesti kuin ennenkin.

        On joka tapauksessa yleisesti tiedossa, että Augustinuksen opit nojaavat Raamatun suhteen raskaasti hänen käyttämäänsä huonoon latinankieliseen UT:n käännökseen. Miksi Augustinus käytti latinankielistä UT:n käännöstä eikä alkukielistä kreikkalaista? Koska hän ei osannut lukea kreikkaa.

        Miettikääpä nyt... kirkko korottaa tällaisen hepun yhdeksi suurimmista teologeistaan ja julistaa samaan aikaan harhaoppiseksi Pelagiuksen, joka yksinkertaisesti Raamatun ja maalaisjärjen perusteella ja myös varhaisimpien kirkkoisien linjan mukaisesti vastusti sitä kuvottavaa oppia, jonka mukaan ihmisellä ei ole vapaata tahtoa eikä siksi myöskään ole vastuussa teoistaan, vaan joka perisynnin vuoksi tekee aina syntiä jopa sen kautta että vain sattuu olemaan olemassa, joka käytännössä on oikeutus tehdä syntiä niin paljon kuin haluaa ja syyttää siitä sitten Jumalaa. Mitä se tämä kertoo kirkosta?


    • Ilmestyskirjan peto on tunnistettu, koskapa monet adventistit sinun ohellasi ylifariseus kaveeraavat pedon kanssa enemmän, kuin Jeesuksen kanssa..

      Vaikka Isä Jumalan taivaassa ei petoa ole, niin siltikin sinä monien advarien kanssa kerrot aivna vaan toistuvasti pedosta ja sen tekemisistä, mutta Jeesus jää vähemmälle huomiolle, vaikka hän on se evankeliumin ilosanoma, joka on uskottu kaikille uskoville julistettavaksi kaikkialle maailmaan tällä telluksella..

      • ja tunne

        vihollistasi, voit vahingossa mennä sen puolelle. Tärkeää tietää pedon tuntomerkit. Isä Jumalan ja Jeesuksen jo tuntenet, jos et, niin opettele tuntemaan heidätkin.


      • olet jo pedon

        tunnistanut.

        Tunnistaminen on hyvä, että tietää varoa.

        Raamatun mukaan kuitenkaan ei monet joko tunnista tai halua tunnistaa petoa, koska kumartavat häntä.

        Ilm. 16 Ja se saa kaikki, pienet ja suuret, sekä rikkaat että köyhät, sekä vapaat että orjat, panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa,

        Eikö sinua yhtään huolestuta asia, vai haluatko, että ihmiset eivät tiedä kuka peto on ja hänen merkkinsä?


      • olet jo pedon kirjoitti:

        tunnistanut.

        Tunnistaminen on hyvä, että tietää varoa.

        Raamatun mukaan kuitenkaan ei monet joko tunnista tai halua tunnistaa petoa, koska kumartavat häntä.

        Ilm. 16 Ja se saa kaikki, pienet ja suuret, sekä rikkaat että köyhät, sekä vapaat että orjat, panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa,

        Eikö sinua yhtään huolestuta asia, vai haluatko, että ihmiset eivät tiedä kuka peto on ja hänen merkkinsä?

        se pedonmerkki on sunnuntai, koska joku adventistien perustajanainen on asian noin määritellyt mielipiteensä mukaisesti. Ja tuon perustajanaisen sana kuulostaa olevan varsinainen laki adventismissa..

        Minä: 'stefanus', en ole adventisti..


      • ja tunne kirjoitti:

        vihollistasi, voit vahingossa mennä sen puolelle. Tärkeää tietää pedon tuntomerkit. Isä Jumalan ja Jeesuksen jo tuntenet, jos et, niin opettele tuntemaan heidätkin.

        aina ja poikkeuksetta oikealla tiellä ja lankeamatta tiellä koskaan?


      • tiedetään,
        stefanus kirjoitti:

        se pedonmerkki on sunnuntai, koska joku adventistien perustajanainen on asian noin määritellyt mielipiteensä mukaisesti. Ja tuon perustajanaisen sana kuulostaa olevan varsinainen laki adventismissa..

        Minä: 'stefanus', en ole adventisti..

        että sunnuntai lepopäiväkäsky ei tule raamatusta.
        Ilman muuta se on pedon merkki, kun on raamatun ulkopuolista ja kaiken lisäksi peto sen itse vahvistaa.


      • stefanus...

        miettinyt sitä, että mistä tuntee pedon kaverin?


      • Pedostako vai Jeesuksesta, joskus tuntuu siltä, että monet pitävät Jeesustakin käskyjen kumoajana ja lusiferin työkaverina käskyjen kumoamisessa.

        Antikristuksen palvelijat julistavat väkevästi antikristustaan, sillä Jumala on lähettänyt heille väkevän eksytyksen hengen, koska heillä ei ole rakkautta totuuteen voidaksensa pelastua.


      • ylifariseus_1 kirjoitti:

        Pedostako vai Jeesuksesta, joskus tuntuu siltä, että monet pitävät Jeesustakin käskyjen kumoajana ja lusiferin työkaverina käskyjen kumoamisessa.

        Antikristuksen palvelijat julistavat väkevästi antikristustaan, sillä Jumala on lähettänyt heille väkevän eksytyksen hengen, koska heillä ei ole rakkautta totuuteen voidaksensa pelastua.

        taidat tietää eksytyksestä enemmänkin, koska olet itse eksynyt omiin uskomuksiisi ja yrität eksyttää lähimmäisiäsi uskomaan niihin. Kun eksytyksesi ei mm. minuun uppoa, sinä käännät asiat päälaelleen..

        Antikristuksestako adventismi on sinut asettanut puhumaan..

        Tee mielenmuutos ja julista evankeliumin ilosanomaa Kristuksesta Jeesuksesta Raamatun kirjoituksista lähtien, koska Raamatun kirjoitusten sanoma on iankaikkinen..


      • stefanus kirjoitti:

        taidat tietää eksytyksestä enemmänkin, koska olet itse eksynyt omiin uskomuksiisi ja yrität eksyttää lähimmäisiäsi uskomaan niihin. Kun eksytyksesi ei mm. minuun uppoa, sinä käännät asiat päälaelleen..

        Antikristuksestako adventismi on sinut asettanut puhumaan..

        Tee mielenmuutos ja julista evankeliumin ilosanomaa Kristuksesta Jeesuksesta Raamatun kirjoituksista lähtien, koska Raamatun kirjoitusten sanoma on iankaikkinen..

        Tuntematta todellista Herraa.
        Ei jokainen joka sanoo Herra, Herra pääse taivasten valtakuntaan, vaan se joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.

        Kolmen enkelin sanomaan kuuluu julistaa varoitusta antikristuksesta. Stefanus muistuttaa Paavalia ennen Paavalin uskoon tuloa, ja kulkee kivi kourassaan, yrittäen vaientaa todelliset kristityt.
        Kyllä Stefanuskin totuuden löytää kun kohtaa Kristuksen.


      • leeviläinen
        ylifariseus_1 kirjoitti:

        Tuntematta todellista Herraa.
        Ei jokainen joka sanoo Herra, Herra pääse taivasten valtakuntaan, vaan se joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.

        Kolmen enkelin sanomaan kuuluu julistaa varoitusta antikristuksesta. Stefanus muistuttaa Paavalia ennen Paavalin uskoon tuloa, ja kulkee kivi kourassaan, yrittäen vaientaa todelliset kristityt.
        Kyllä Stefanuskin totuuden löytää kun kohtaa Kristuksen.

        Kuule ylifariseus_1. Onko asia aina ja poikkeuksetta Sinun kohdallasi niin, että jos joku lähimmäisesi on eri mieltä asioista Sinun kanssasi ja sanoo rohkeasti sen eriävän mielipiteensä, niin sen eriävän mielipiteen esittäjäkö kulkee aina kivi kourassa?
        Nimenomaan senkö vuoksi erävän mielipiteen esittäjä kulkee kivi kourassa, koska rohkenee esittää asioissa oman näkemyksensä, eikä niele Sinun mielipidettäsi sellaisenaan?


    • tämä etusivulle

      Koska asialle näyttää olevan kiinnostusta pedon merkistä.

      Lyyti.

    • Se peto vasta ajallansa ilmestyy. Eikä tuosta väärän rauhan ja väärän leivän
      jakelijasta silloin ole enää epäilystäkään; arvailut se lopettaa kun ilmaantuu.
      Seitsemän vuotta se saa tuhoa tehdä, niin on säädetty.

      2. Tess. 2:6
      Ja nyt te tiedätte, mikä pidättää, niin että hän vasta ajallansa ilmestyy.

      Herran seurakunta on vielä rukoilemassa ja pidättelemässä sitä, sillä niin
      on säädetty.

      • vaan Ilmestyskirjan 17:12. Ja ne kymmenen sarvea, jotka sinä näit, ovat kymmenen kuningasta, jotka eivät vielä ole saaneet kuninkuutta, mutta saavat vallan niinkuin kuninkaat yhdeksi hetkeksi pedon kanssa.

        Peto on antikristus, jonka Jeesus tohoaa tulemuksensa ilmestyksellä, eikä vähän aikaa ole sama kuin 7-vuotta.

        Eurooppa menee kohti liittovaltiota keskiaikaiseen malliin ja tähän asti historia on toistanut itseään. Ennen kuolinhaavaansa paavi asetti Keisarit ja Kuninkaat valtaansa ja otti halutessaan vallan pois, mihin pyrkiikään Euroopan tuleva liittovaltio.

        Tuuliin ja pilviin menijät ovat myöhästyneet mikrosiruineen, ja joutuvat kumartelemaan petoa OTTO-automaatin edessä, sillä pedon luku 666 liittyy rahajärjestelmän tunnuslukuun. Sitä ennen heidän olisi pitänyt mennä tuuliin ja pilviin.
        Nämä veijarit tulevat kuitenkin olemaan, joko vainoojia, tai vainottuina, ennen Jeesuksen toista tulemista olevassa vainossa, sillä ensin tulee antikristus ja sitten Jeesus, joka tuhoaa antikristuksen tulemuksensa ilmestyksellä.

        Raamattu ei tunne ylimääräistä rahtaamista taivaan ja maan välillä, sen pitäisi Kantolankin tietää.


      • ylifariseus_1 kirjoitti:

        vaan Ilmestyskirjan 17:12. Ja ne kymmenen sarvea, jotka sinä näit, ovat kymmenen kuningasta, jotka eivät vielä ole saaneet kuninkuutta, mutta saavat vallan niinkuin kuninkaat yhdeksi hetkeksi pedon kanssa.

        Peto on antikristus, jonka Jeesus tohoaa tulemuksensa ilmestyksellä, eikä vähän aikaa ole sama kuin 7-vuotta.

        Eurooppa menee kohti liittovaltiota keskiaikaiseen malliin ja tähän asti historia on toistanut itseään. Ennen kuolinhaavaansa paavi asetti Keisarit ja Kuninkaat valtaansa ja otti halutessaan vallan pois, mihin pyrkiikään Euroopan tuleva liittovaltio.

        Tuuliin ja pilviin menijät ovat myöhästyneet mikrosiruineen, ja joutuvat kumartelemaan petoa OTTO-automaatin edessä, sillä pedon luku 666 liittyy rahajärjestelmän tunnuslukuun. Sitä ennen heidän olisi pitänyt mennä tuuliin ja pilviin.
        Nämä veijarit tulevat kuitenkin olemaan, joko vainoojia, tai vainottuina, ennen Jeesuksen toista tulemista olevassa vainossa, sillä ensin tulee antikristus ja sitten Jeesus, joka tuhoaa antikristuksen tulemuksensa ilmestyksellä.

        Raamattu ei tunne ylimääräistä rahtaamista taivaan ja maan välillä, sen pitäisi Kantolankin tietää.

        Mutta tässä infoa siitä kaikkien aikojen suurimmasta vaivanajasta

        Matt. 24:21
        Sillä silloin on oleva suuri ahdistus, jonka kaltaista ei ole ollut maailman alusta
        hamaan tähän asti eikä milloinkaan tule.

        Puolet siitä ajasta on kestämisen arvoista ...

        Dan. 12:12
        Autuas se, joka odottaa ja saavuttaa tuhat kolmesataa kolmekymmentä viisi
        (1335) päivää.

        Daniel ei puhu vuosista vaan päivistä. Ja eihän kukaan voisi kestää enempää
        120 vuoitta, joka on sädäetty maksimi-iäksi, Nooan päivistä lähtien.


      • AnttiVKantola kirjoitti:

        Mutta tässä infoa siitä kaikkien aikojen suurimmasta vaivanajasta

        Matt. 24:21
        Sillä silloin on oleva suuri ahdistus, jonka kaltaista ei ole ollut maailman alusta
        hamaan tähän asti eikä milloinkaan tule.

        Puolet siitä ajasta on kestämisen arvoista ...

        Dan. 12:12
        Autuas se, joka odottaa ja saavuttaa tuhat kolmesataa kolmekymmentä viisi
        (1335) päivää.

        Daniel ei puhu vuosista vaan päivistä. Ja eihän kukaan voisi kestää enempää
        120 vuoitta, joka on sädäetty maksimi-iäksi, Nooan päivistä lähtien.

        ylifariseus on tutkinut kymmeniä erilaisia tulkintoja mainitsemastasi 1335 päivästä, mutta ei ole tähänpäivään mennessä löytänyt yhtäkään hyväksyttävää vastausta tei tulkintaa asiaan.

        Osa Danielin kirjan tulkinnoista on historiallisesti luotettavaa tekstiä, jonka viisaat ovat ymmärtäneet, mutta osa siitä on lukittuna viimeisiin päiviin asti salattuna. Kun viimeiset seitsemän ukkosen jylinää puhuvat kaikki selvenee mitä tähän kirjaan on kirjoitettu.

        Emme voi tietää kaikkia aikalaskelmien päätöksiä, koska mikään liha ei pelastuisi, ellei näitä päiviä lyhennettäisi.
        Noan aikalaisille annettiin 120 vuotta, ja Jeesus sanoi sen olevan verrannollinen meidän aikaamme koskeviin tapahtumiin tulevista päivistä, mutta kuinka se lasketaan ajoituksien suhteen ?


    • madon lukuja

      no.. mitäs sä saat palkaksi sellaisen laitteen käyttämisestä jossa on mikrosiru?

      • löytyy

        pedon tuntomerkit hyvin selitettynä.


    • uteljas

      Kyllä varmaan ylifariseuskin jo uskoo 1000-vuotiseen valtakuntaan kun tällälailla 1000 tasan tarkkaan täyttyi.
      Se on merkki?

    • lymyää

      Olipa hyvä kertaus tänne.. oppia tuntemaan peto

    • että sunnuntai on pelkästään adventisteille pedonmerkki, mutta muille uskontokunnille ja uskonsuunnille se ei ole muodostunut pedonmerkiksi, vaikka nämä Jeesusta seuraavatkin..

      Johtuisikohan se siitä seikasta, että adventismin ulkopuoliset kirkko- ja seurakunnat ylistävät Jumalan Poikaa, Jeesusta Kristusta, myös sunnuntaina, niinkuin muinakin päivinään, erottelematta päiviä senkummemmin ja Isä Jumala kunnioittaa heitä siitä..

      • köyhä elämä

        Mistä teillä on käsitys, että Isä Jumala heitä tai teitä kunnioittaa, kun vietätte sunnuntaita lepopäivänä ?

        Kymmenen käskyä pitää sisällään Sapatin, eli lauantain pyhittämisen, eikä sunnuntain.


      • ylistyksen suhteen, vaan ainoastaan sapatin suhteen, jonka Jumala on eroittanut ja pyhittänyt pyhäpäiväksi ja lepopäiväksi ihmistä varten.
        Yölläkin minä tutkin sinun lakiasi: Autuas on se mies, joka päivät ja yöt tutkii Herran lakia, sillä se virvoittaa sielun.
        Pedon merkki on vastakohta Jumalan merkille, joka on sapatti viikon seitsemäs, eikä ensimmäinen päivä. Väitätkö, että he sapatti asiassakin seuraavat Jeesusta, sillä Jeesus meni tapansa mukaan sapattinpäivänä synägoogaan, mutta kristittyinä itseään pitävät menevät sapatinpäivänä rukoushuoneitaan siivoamaan.

        Lisäksi Luterilaiset ovat muuttaneet kalenteriaan tekemällä viikon ensimmäisestä päivästä viikon seitsemännen päivän ja näin rikkovat Dekalogin.


      • nauku mauku
        köyhä elämä kirjoitti:

        Mistä teillä on käsitys, että Isä Jumala heitä tai teitä kunnioittaa, kun vietätte sunnuntaita lepopäivänä ?

        Kymmenen käskyä pitää sisällään Sapatin, eli lauantain pyhittämisen, eikä sunnuntain.

        pikemminkin tarkoituksella omaksuneet lauantain sapatikseen, että sen varjolla voisivat jäseniltään periä kymmenykset. Sehän kuului Mooseksen antamaan 10 käskyn lakiin, joka annettiin Leeviläisille pappispalveluksen suorittmista palveluksista elatuspalkaksi, ja se kuului juutalaiseen jahven lakiin jonka Mooses kirjoitti kymmeneenm käskyyn.


      • köyhä elämä
        nauku mauku kirjoitti:

        pikemminkin tarkoituksella omaksuneet lauantain sapatikseen, että sen varjolla voisivat jäseniltään periä kymmenykset. Sehän kuului Mooseksen antamaan 10 käskyn lakiin, joka annettiin Leeviläisille pappispalveluksen suorittmista palveluksista elatuspalkaksi, ja se kuului juutalaiseen jahven lakiin jonka Mooses kirjoitti kymmeneenm käskyyn.

        Jaa, kun minulle ainakin opetettiin luterilaisuudessa, että meidän tulee elää kymmenen käskyn mukaisesti, mutta, miksi heillä ei se sapatinvietto sitten enää pädekkään ?

        Olen nykyisin adventisti.


      • Markku Tampio
        ylifariseus_1 kirjoitti:

        ylistyksen suhteen, vaan ainoastaan sapatin suhteen, jonka Jumala on eroittanut ja pyhittänyt pyhäpäiväksi ja lepopäiväksi ihmistä varten.
        Yölläkin minä tutkin sinun lakiasi: Autuas on se mies, joka päivät ja yöt tutkii Herran lakia, sillä se virvoittaa sielun.
        Pedon merkki on vastakohta Jumalan merkille, joka on sapatti viikon seitsemäs, eikä ensimmäinen päivä. Väitätkö, että he sapatti asiassakin seuraavat Jeesusta, sillä Jeesus meni tapansa mukaan sapattinpäivänä synägoogaan, mutta kristittyinä itseään pitävät menevät sapatinpäivänä rukoushuoneitaan siivoamaan.

        Lisäksi Luterilaiset ovat muuttaneet kalenteriaan tekemällä viikon ensimmäisestä päivästä viikon seitsemännen päivän ja näin rikkovat Dekalogin.

        itseään pitävätkö mielestäsi menevät yhtenä joukkona rukoushuonettaan lauantaisin siivoamaan?

        Nyt kyllä päästit suusi sanomaan väärän todistuksen lähimmäisistäsi, vaikka tiedät, että vain muutama harva seurakuntalainen seurakunnassaan osallistuu syksyiseen siivoustalkooseen kerrallaan..

        Sulla on nyt parannuksen paikka polvirukouksessasi Herramme Jeesuksen edessä..


      • Markku Tampio kirjoitti:

        itseään pitävätkö mielestäsi menevät yhtenä joukkona rukoushuonettaan lauantaisin siivoamaan?

        Nyt kyllä päästit suusi sanomaan väärän todistuksen lähimmäisistäsi, vaikka tiedät, että vain muutama harva seurakuntalainen seurakunnassaan osallistuu syksyiseen siivoustalkooseen kerrallaan..

        Sulla on nyt parannuksen paikka polvirukouksessasi Herramme Jeesuksen edessä..

        ylifariseus seuraa sitä mitä paikallislehdet kertovat siivoustalkoista sapatin päivänä kirkkojen ja seurakuntien sisällä, lukuunottamatta adventisteja. Muina aikoina sapattisin heidän kirkkojensa ovet ovat suljettuina sapatin Jumalanpalveluksilta. Jeesus kyllä meni sapatinpäivänä synägoogaan rukoilemaan ja niin pitäisi tehdä sinunkin jos polvesi taipuvat polvirukoukseen.
        Taisi osua kivi omaan nilkkaasi.


    • !!!!.

      Täältä löytyy peto ja merkki !

    • siinä on petonne

      Peto teillä on persuksissanne ja se käy välillä reiällä murisemassa.
      Adventistien peto on löytynyt.
      Eräällä advarilla peto kävi murahtelemassa reiällä ja samalla se sylkäisi pari ruskeaa "rusinaa" housuihin.

      • Terkut sinne Poriin!

        Tuli tässä vain mieleen...


    • toivoa on

      Ylifariseus, kyllä sinä peodn tunnistat, mutta tunnistatko vaimon, joka pedolla ratsastaa?

      Jos yrität tunnistamista, niin muista, ..Jumala ei katso henkilöön! t. B

      • Nimimerkkille toivoa on.
        Tekipä B vaikean kysymyksen, sillä vaikea on löytää seurakuntaa, joka ei pedolla ratsastaisi, sillä peto saa kaikki pienet ja suuret kumartamaan itseään.
        Ilmestyskirja kehoittaa pakanemaan pois Baabelista, jonka muodostaa katolinen porttokirkko tyttärineen.
        Sama varoitus koskee myös ylifariseusta ja kaikkia vapaita suuntia, jotka ovat liittyneet ekumeenisesti yhteyteen porttokirkon kanssa.

        ylifariseus ei kehoita katolisia ja protestantteja eroamaan kirkoistaan, vaan Raamatun vastaisista opetuksistaan, joihin ovat syyllistyneet kaikki kirkkokunnat.
        ylifariseus ei ole alistetussa yhteydessä minkään kirkkokunnan kanssa, vaan puolustaa myöskin katolisia siinä missä he ovat oikeassa, kuten suhteessa naispappeuteen, abortteihin, homo ja lesboliittoihin.
        Olet oikeassa siinä, että Jumala ei katso henkilöön, eikä Hän tuomitse myöskään sitä mistä kirkkokunnasta kristitty on totuutensa löytänyt Kristuksessa.


      • tässä tieto
        ylifariseus_1 kirjoitti:

        Nimimerkkille toivoa on.
        Tekipä B vaikean kysymyksen, sillä vaikea on löytää seurakuntaa, joka ei pedolla ratsastaisi, sillä peto saa kaikki pienet ja suuret kumartamaan itseään.
        Ilmestyskirja kehoittaa pakanemaan pois Baabelista, jonka muodostaa katolinen porttokirkko tyttärineen.
        Sama varoitus koskee myös ylifariseusta ja kaikkia vapaita suuntia, jotka ovat liittyneet ekumeenisesti yhteyteen porttokirkon kanssa.

        ylifariseus ei kehoita katolisia ja protestantteja eroamaan kirkoistaan, vaan Raamatun vastaisista opetuksistaan, joihin ovat syyllistyneet kaikki kirkkokunnat.
        ylifariseus ei ole alistetussa yhteydessä minkään kirkkokunnan kanssa, vaan puolustaa myöskin katolisia siinä missä he ovat oikeassa, kuten suhteessa naispappeuteen, abortteihin, homo ja lesboliittoihin.
        Olet oikeassa siinä, että Jumala ei katso henkilöön, eikä Hän tuomitse myöskään sitä mistä kirkkokunnasta kristitty on totuutensa löytänyt Kristuksessa.

        Juuri kun ehdin varoittaa: " Muista: " Jumala ei katso henkilöön".. niin kappas,
        ylifariseus vastoin Jumalan sanaa,kertoi: " Baabelista, jonka muodostaa katolinen porttokirkko tyttärineen"

        Mutta jos et tarkoittanutkaan Babyloniaa, Jumalan vaimoa, joka pedolla ratsastaa, niin ..sorry..ymmärsin väärin.

        Eihän katolinen kirkko, jos se olisi ikeenalainen vanha aasi, voi itsellään ratsastaa.
        Selässä on aina ratsastaja, tyhmä, joka lähtee kiroamaan sitä, mitä ei tule kirota...Raamatussa aasilla ratsastajat ovat yleensä Jumalan suuria miehiä ja naisia... mutta koska seurakunta, Jumalan vaimo, sisältää myös miehiä, niin silti puhutaan ( vaimon) eli naisen salaisuudesta.

        Me, jotka tunnemme naisen salaisuuden, niin se ei ole kummoinen, ..muuta kuin toinen mies!

        " niin ja niin monta miestä sinulla on ollut , mutta tämä joka sinulla NYT on, ei ole sinun miehesi".. aivan, Vaimon tulisi ratsastaa Yljällä, ..mutta sepä hyppäsikin pedon selkään, ja ratsastaa nyt sillä... eipä ihme että häntä kutsutaan portoksi, ja kuningattareksi, joka väittää ettei ole leski eikä ole surua näkevä Ilm. 18: 7

        terv B- eli benkku eli benedi, eli ideneb


    • leeviläinen

      Sanoppa ylifariseus_1, onko sunnuntai-pedonmerkki aivan yleisesti tunnustettu pedonmerkiksi adventismin ulkopuolella olevissa uskontokunnissa, vai onko se pelkästään adventistien omaksuma pedonmerkki adventistien keskuudessa?

      Kun myös ortodoksit käyttävät vaatetuksessaan helakan punaa ja purppuraa, niin asiassa olisi mielestäni huomioitava kyseinen tosiasia petoa tarkasteltaessa.

      • hui kauheeta

        leeviläinen.. ovatko ortodoksitkin olleet tahrimassa vaatteensa kristittyjen helekan ja purppuran punaiseen vereen.. veri on elävien sielu.??

        terv. benedi


      • leeviläinen
        hui kauheeta kirjoitti:

        leeviläinen.. ovatko ortodoksitkin olleet tahrimassa vaatteensa kristittyjen helekan ja purppuran punaiseen vereen.. veri on elävien sielu.??

        terv. benedi

        Miksi puhut asiasta kuin olisit joku pöljä, vaikka et tiettääkseni sellainen ole.

        Kuvastaako katolisen kirkon pappien asusteiden helakan puna- ja purppuraväri inkvisitiossa tapettujen kristittyjen verta?


      • Leeviläinen. . . .Yleisesti tunnutaan uskovan, että sunnuntai on viikon seitsemäspäivä, eli sapatti vuodesta 1973 lähtien, jonka Luterilainen kirkko on hyväksynyt kalenterissaan.
        Sama muutos on tehty monien muidenkin maiden kalentereissa. Useiden maiden kalentereissa on kuitenkin lauantain kohdalla maininta sabato esim. Rooman kalenterissa, vaikkakin paavi korostaa sunnuntaita pyhänä ja Familie perhepäivänä.

        Israelin kansa on pitänyt sapattia lepopäivänä luomisesta lähtien, sillä he tietävät sapatin annetun Paratiisissa viikon seitsemäntenä päivänä, eivätkä ole muuttaneet sitä sunnuntaiksi, joka sekin tieto on yleinen.
        Antikristuksen kirkko ei voi missään seurakunnassa julistaa olevansa pedonmerkin kantaja, koska heidän pyhyytensä perustuu sunnuntain pyhittämiseen, joka on väärä lepopäivä ja rikkoo yhtä Jumalan käskyä vastaan, jossa lukee MUISTA PYHITTÄÄ LEPOPÄIVÄ.
        Pedon tyttäret pukeutuvat myöskin helakan punaan ja purppuraan ja pitävät sunnuntain lepopäivänä, eikä pedonmerkkinä, mutta onko se oikein ?


      • kellä ymmärrys on

        No voi voi Leeviläinen siinä tarvitaankin viisautta ja ymmärrystä tunnistaa peto ja pedon merkki. Ilm.13:18. Tässä viisaus. Jolla ymmärrys on.

        Kaikilta ei löydy tätä herkkua nimittäin viisautta ja ymmärrystä. ylifariseukselta näyttää viisautta löytyvän tunnistaa peto ja pedonmerkki.


      • 1234567...

        Vastine Leeviläiselle. . . Sunnuntai ei ole yleisesti tunnustettu pedonmerkiksi eri uskontokunnissa, kuten Helluntailaiset vapaakirkkoset ja jne....Heillä on sunnuntai pyhänäpäivänä pyhäkouluineen.

        Heillä on vielä peite silmillä mitä tulee Jumalan siunaamaan ja pyhittämään sapattiin. Sapatin he lukevat kuuluvaksi arkipäivien joukkoon ainakin suurin osa.


    • toetonkia

      Peto on tunnistettu.
      Ensimmäinen peto oli Hitler.
      Ensimmäinen peto vainosi juutalaisia.
      Toinen peto on tätä väkevämpi ja hän vainoaa koko muuta ihmiskuntaa!
      Hänen mielestään ihmiskuntaa on nyt liikaa, ja hänen päämääränsä on vähentää ihmiskunta 1/5 osaan nykyisestään.
      Danielin kirja päättyy "Ja ymmärrys lisääntyy ..." joten ymmärryksen kanssa voimme tunnistaa tilanteemme mihin se tulee johtamaan. Noin arvelen.
      "Ja loppuun asti on oleva sotaa ..."

      • pyh!

        Ja höpönlöpön!


    • hyvä selitys !

      ylifariseukselta löytyy peto tuntomerkkeineen.

      • laukkuryssä

        Vai löytyy yifariseukselta peto.

        Kulkeeko se peto narun päässä kiltisti ja temppuilematta, niinkuin juottovasikka.


      • ???.
        laukkuryssä kirjoitti:

        Vai löytyy yifariseukselta peto.

        Kulkeeko se peto narun päässä kiltisti ja temppuilematta, niinkuin juottovasikka.

        laukkuryssä. . . .Kirjoitat: Vai löytyykö yifariseukselta peto. En ole löytänyt tällä palstalla yifariseuksen kirjoituksia minkä narun päässä kulkee.

        ylifariseuksen kirjoituksista tällä palstalla selviää kuka on peto ja mitkä ovat pedon tuntomerkit.
        Jos ei tunne pedon tuntomerkkejä voi jäädä pedon saaliiksi.


    • tutkikaa tarkasti !

      Tärkeää tietoa tälle ajalle ylifariseuksella.

    • Ja jos jokin yksittäinen kirkko tai joukko kirkkoja ottaa samanlaisen aseman kuin mikä katolisella kirkolla oli, niin mitäs sitten? Olennaista ei ole se katolisuus eikä paavi, vaan se, että vapaasta kristillisyyden harjoittamisesta tehdään laitonta ja sen harjoittajia vainotaan.

    • Simelius

      Onko kukaan miettinyt sitä vaihtoehtoa että islam olisi pedonvaltakunta? Sehän nousee nousemistaan maailmassa. On totuus että islam koki Ottomaanien sodassa tappion, ja tämä vastaisi sitä Raamatun kohtaa jossa pedon yksi pää sai kuoliniskun, mutta toipui. Sittemmin islam on nousemassa mahtitekijäksi maailmassa. Nyt sharia-lakia puuhataan monessa maassa, ja sen tullessa voimaan, vääräuskoiset saavat kuolemantuomion elleivät kumarra petoa eli islamin valtaa. En tiedä onko islam petovaltakunta, mutta jotkut asiat viittaa mielestäni siihen.

      Nythän Israelista on kuulemma löydetty suunnattomia määriä öljyä, niin tuli mieleen, että Israelia vastaan käytävän sodan yksi syy voisi olla sen luonnonrikkaudet ja nimenomaan öljy. Ja ne maat jotka hyökkäävät sinne, olisivat muslimimaita jotka Israelin ympärillä on, ja kauempaakin. Tällaisia näkökohtia pyörii mielessäni tästä aiheesta.

    • !!!!.

      Nostetaampas kirjoitus uudelleen luettavaksi, ettei pääse unohtumaan tärkeät asiat !

    • lukija !

      Täältäkin löytyy nimimerkeille totuuden pasuuna ja tulkinnat oikein tutkimista totuuksista.

    • totuus1

      "Vicarivs Filii Dei=666 kirjainten numeroarvot ison tietosanakirjan mukaan."

      Tämä yritys loppuu tähän, koska paavilla ei koskaan ole ollutkaan tällaista virkanimeä.

    • hyvä hyvä !

      Hyvä kirjoitus ylifariseuksella !

    • ILMESTYSKIRJAN PEDON TUNTOMERKKEJÄ - JA KEN SE EI OLE AINAKAAN

      Paavin Rooma ei voi olla Ilmestyskirjan peto, sen väärä profeetta kylläkin. Italian Rooma ei myöskään eli Italia, mutta miksikäs ei EU voisi olla se "7. ja samalla 8." petovalta.
      Periaatteessa Syyria/iran jopa Irak -akselilta voipi petovalta ja peto ilmaantua.
      Mikään muu ei niin kiihkoisesti ole vannoutunut hävittämään juutalaiset ja kristityt pois maan päältä kuin islam. Tuo vihamielisyyshän alkoi jo Ismaelin ja Iisakin välillä.
      Vaan kukapa ei haluaisi erityisasemaa Jumalan edessä.

      Ilm. 13:17
      ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki:
      pedon nimi tai sen nimen luku.

      On selvää, että peto ja sen liittolaiset saavat vallan markkinatalousvoimain kautta siten, että kaikki varsinkin elintarvikepuoli kulkee petovallan valvonnan kautta.
      Boikotilla uhkaaminen lienee oleellinen osa vallankäyttöä niin maita kuin yksilöitä kohtaan.
      Ei islam-uskonnon itse tarvitse mikään peto olla, mutta varsin monet diktaattorit käyttävät sitä keppihevosinaan ja keinona hallita kansoja, Huomatkaa, että peto ilmaantuu äkkiarvaamatta yllättävältä taholta tuntemattomuudesta ja vähäisellä voimalla pelkän valheen voimalla alistaa.

      Dan. 11:23
      Siitä saakka kun liittoudutaan hänen kanssansa, hän harjoittaa petosta.
      Hän lähtee liikkeelle ja saa ylivallan vähällä väellä.

      Huomatkaamme, että sotaretkellä Jerusalemia vastaan antikristus vihdoin voitetaan; Herra itse voittaa hänet.

      Dan. 11:45
      Hän pystyttää hovitelttansa meren ja pyhäkön ihanan vuoren välille. Mutta hänen loppunsa tulee, eikä häntä kukaan auta.

      Peto 666 kieltää kaikki uskonnot lopulta.

      Joh. 13.
      6 Niin se avasi suunsa ja alkoi herjata Jumalaa. Se herjasi hänen nimeään ja hänen asuinsijaansa ja niitä, jotka asuvat taivaassa.
      7 Sille annettiin myös lupa käydä taisteluun pyhiä vastaan ja voittaa heidät, ja niin sen valtaan annettiin kaikki heimot, kansat, kielet ja maat. [Dan. 7:21-26]
      8 Kaikki maan asukkaat kumartavat sitä -- kaikki ne, joiden nimi ei maailman luomisesta alkaen ole ollut kirjoitettuna teurastetun Karitsan elämänkirjaan.

      Tässä vaiheessa on kristityt jo ylösotettu ja tapettu ne, jotka eivät pedonmerkkiä suostuneet ottamaan.

      antti
      antti

    • ENTÄ ANTIOKOS iv EPIFANES ?
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Ensimmäinen_makkabilaiskirja

      Niin, monet pitävät syyrialaista Antiokos Epifanesia antikristuspetona, mutta hänhän on jo ollut ja mennyt. Eikä hän kuollut Juudeassa, kuten antikristus tulee kuolemaan, vaan kotonaan Syyriassa. Tiettävästi kuoli sairauteen ja oli valmistelemassa sotaretkeä Irakiin, tuonne Eufratin rannoille asti, ryösteäemään temppeleiden kultaa.

      Uskon, että se saattoi olla esikuvaa tulevalle, että Syyrialla olisi keskeinen sija lopunajoissa? Syyrian pääkaupungille ei povata valoisaa tulevaisuutta - -

      Jes. 17:1
      Ennustus Damaskosta. Katso, Damasko poistetaan kaupunkien luvusta ja luhistuu raunioiksi.
      Jer. 49:24
      Damasko lannistuu, kääntyy pakoon, hirmu on sen vallannut; sitä kouristaa ahdistus ja tuska niinkuin synnyttäväistä!

      SAKARJA 9. osoittaa, että Herra tuhoaa Syyrian Damaskon siksi, että se ajaa palestiinalaisterroristien asiaa. Gaasahan on palestiinalaisaluetta ja jossain vaiheessa se Sakarjaa tulkitakseni laajenee Askeloniin ja Asdodiin, mutta heidän vihamielisyytensä vuoksi Herra joutuu tuhoamaan palestiinalaisvaltion. Kts. Sak.9:1-6. Palestiinan kansassa on kuitenkin paljon kristittyjä, vaikka useimmat ovat joutuneet sieltä pakenemaan. Jääneille on luvassa ihmeellinen tulevaisuus tuhatvuotisessa rauhanajassa - heidät sulautetaan täysin Israeliin, juutalaisiin, kts. Sak.9:4-7.

      Sakarja 9. Naapurikansojen kohtalo
      1 Ennussana. Herran sana on läsnä Hadrakin maassa, Damaskos on sen asuinpaikka, sillä Herran on Damaskos, Syyrian helmi, niin kuin kaikki Israelin heimotkin.
      2 Herran sana toteutuu myös Hamatissa, Damaskoksen rajanaapurissa, jopa Tyroksessa ja Sidonissa, eikä niiden viisaus voi sitä estää. [Hes. 26:3, Hes. 28:21]
      3 Tyros on rakentanut suojakseen mahtavan muurin, koonnut hopeaa kuin hiekkaa, kerännyt kasoittain kultaa. [Jes. 23:1; Hes. 26:12; Aam. 1:10]
      4 Mutta Herra valloittaa kaupungin ja lyö mereen sen muurit. Tuli tuhoaa sen kokonaan.
      5 Askelon näkee Tyroksen kohtalon ja joutuu pelon valtaan. Gaza vapisee kauhuissaan, samoin Ekron, sillä tyhjiin raukeaa sen toivo. Gazan kuningas kukistuu, Askelon muuttuu autioksi, [Jes. 14:29-31 ]
      6 Asdodissa on asuva sekarotuinen lauma. Minä, Herra, lannistan filistealaisten ylpeyden.

      Sak. 9. luku konaan: http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?ref=Sak. 9:7&rnd=1392292085348

      Huomaa: Israelin kansa saa kaksinkertaisen hyvityksen siitä, että se on ollut valittu lakikansa, tuomioita ja vainoja alati kärsinyt itsessään heikko "Jumalan silmäterä".

      antti

    • Peto ihan lähellä

      Olen kokenut seuraavan tavan oikeaksi viettää sapattia: Puen perjantai-iltana tasan klo 18 yöpuvun päälle, vietän levon ajan klo 18 asti lauantaina(sapatin loppu) vain sängyssä maaten ja paastoten, en edes syö mitään, vain vettä juon. Vessassa käyn kun on pakko. Muuten en tee mitään, en yhtään mitään. Näin pidän käskyn enkä syyllisty mihinkään. Uskon kuitenkin, että adventistit ovat käyttätyneet perin petomaisesti 80-90-luvuilla käyttäessããn Toivonlinnassa varsinkin nuoria poikia seksuaalisesti hyväksi, tyttöjä myös. Rikoksia peiteltiin niin kauan, että kun ne sitten kuitenkin kirkon kauhistukseksi tulivat julkisuuteen, olivat jo vanhentuneita. Ja että adv.pastorit vievät srk-veljiltä vaimoja (Benedi tietää), petomaista sekin.

      • !!!!!!!.

        Tee sinäkin tiliä vain omista synneistäsi, niinkuin Daavidikin, ja eikös Mooseskin tappanut Egyptiläisen. Tiliä joutui tekemään Mooseskin omista synneistään. Tuommoinen turha nälviminen ei ole mistään kotoisin.

        Jos olet mies ota oppia ylifariseuksesta, hän kirjoittaa aina asiaa !


      • tämän totean !
        !!!!!!!. kirjoitti:

        Tee sinäkin tiliä vain omista synneistäsi, niinkuin Daavidikin, ja eikös Mooseskin tappanut Egyptiläisen. Tiliä joutui tekemään Mooseskin omista synneistään. Tuommoinen turha nälviminen ei ole mistään kotoisin.

        Jos olet mies ota oppia ylifariseuksesta, hän kirjoittaa aina asiaa !

        Niin ylifariseus_1:nen ei ole mikään tyhjän kirjoittaja, hän kirjoittaa aina asiaa.


    • !!!!!!!.

      ylifariseus kirjoittaa !Ompa paavi, eli antikristus rohjennut muuttaa Jumalan kymmentä käskyäkin muuttaen sapatin sunnuntaiksi.

      Nämä kirjoitukset joita ylifariseus on aikoinaan lukenut Lutherin teoksista on poistettu kansan tietoisuudesta.
      Samoin ei virsikirjasta löydy 1700-luvun virsikirjan virsiä enää.

    • adventtisisar

      Mitä Luther sanoi, mitä paavi sanoi, mitä Ellen G. White sanoi?Relevanttia lienee se mitä sanotaan Raamatussa. Asiasta kuin asiasta. Kaikki me muut olemme Hänen palvelijoitaan, tai sitten pedon. Väljä själv! Eli valitsehan itse, ketä kumarrat. Peto on tällä sivustolla, peto on millä tahansa sivustolla, pahoissa kirjoituksissa. Jumala on myös tällä sivustolla, Jumala on millä tahansa sivustolla, hyvissä kirjoituksissa. Valinta on sinun. Kumarra nöyrästi kuitenkin kumartaessasi. Sillä on kysymys maailman mahtavimmista voimista. Toinen on maanpäällinen voima. Toinen Voima on ikuisuuden antaja. Voima, joka antaa ikuisuuden, antaa meille elämän kirkkaudessa. Valon lapsina. Vai pidätkö enemmän pimeydestä? Juo elämän vettä, niin janosi talttuu. On kevät. Toivon aika. Luonto antaa meille syntisille toivoa. Vaikka emme eläkään paratiisissa, Jumalamme on hyvyydessään antanut meille melko puhtaan ja raikkaan maan. Varsinkin täällä Suomessa. Katsellaan kukkia, lintuja, viheriöiviä puita. "Jo joutui armas aika, ja suvi suloinen..." Luottakaamme Raamattuun ennen mitään muita kirjoituksia. Pitäkäämme Sana puhtaana. Emmehän halua Raamattumme Sanan muuttuvan ihmisten käsissä epäsikiöksi. Sanaksi jolla palvellaan tämän maailman ruhtinasta. Emmehän? Olkaamme ylpeitä uskostamme. Iloisia. Antakaamme silti käsi jokaiselle, joka siihen tahtoo tarttua. Etsikäämme yhdistäviä asioita enemmän kuin erottavia. Silti. Emme saa tinkiä piiruakaan Jumalan Sanasta. Meidän tulee palvella Sanaa. Eikä toisinpäin. Toivokaamme, että kastealtaat täyttyvät Jumalan lapsista. Ihmeistä. Kääntymyksistä. Rakkaudesta Jumalaan. Kaikki muu tulee itsestään.

    • ain' uudestaan

      Kaikki vaan tutkimaan ja lukemaan !

    • nyt se on nähty

      Täytyy ihmetellä tätä viisauden määrää, jota tässä ketjussa saa lukea. Minä kun en aikaisemmin ole osannut seurata fariseusta, vaan olen tyytynyt noihin porttoihin ja porton tyttäriin. En ole laisinkaan käsittänyt tuota sunnuntaipedon merkkiä, vaan olen viikosta toiseen polvistunut Jumalan eteen kirkossa, nauttinut ehtoollista ja kiittänyt Kristusta ja vielä pedon päivänä, sunnuntaina. Olisihan minun pitänyt ymmärtää, että jotain itsessään pimeää siinä päivässä on. Olen ollut aika herkkäuskoinen - olen aina pitänyt sitä Herran päivänä, ihan sen Ilmestyskirjan mukaan. Ei ole ollut minulla Ellen neuvomassa, että väärin se Johannes senkin laittoi.

      Nyt tuli selväksi tuo Jumalan viha kaikkia meitä muita Kristittyjä kohtaan. Paavikaan ei ansaitse armoa, vaikka kuinka viettäisi lauantaitakin messussa ja rukouksissa. Ei kannata kuvitellakaan, että noiden paavien, billy grahamien tai kalevi lehtisten evankelioiti mitään hyödyttäisi. Pois vaan kaikki mokomat, turhaa on muiden kristityjen raamatunlukemiset ja rukoukset! On se vissi, että taivas on suljettu tommoisilta!

      Jossain se nyt siellä Raamatussa ennustetaan tämä ainoa, pieni oikeaoppinen lauma ja heidän suorassa Jumalyhteydessä ollut profeettansa, en vain löydä...

      • päivissä sekaisin

        Nyt "kun se on nähty" ja tiedät niin kerro minullekin:

        Mikä päivä on Herran päivä?

        Mikä päivä ei ole Herran päivä?

        Mikä on lepopäivä?

        Mikä päivä ei ole lepopäivä?

        Entäpä pyhäpäivä?


    • Kristus on valkeus

      -nyt se on nähty-
      Hyvä, jos ymmäryksesi olisi hivenen lisääntynyt.
      Herran päivä = Jeesuksen tulemuksen päivä.
      Mikä on Herran antama lepopäivä? Minkä päivän Herra on Jeesus? Kuka pyhitti ja siunasi lepopäivän ihmistä varten?

      Ilm. 1:8 "Minä olen A ja O", sanoo Herra Jumala, joka on ja joka oli ja joka tuleva on, Kaikkivaltias

      Joh. 8:12 Niin Jeesus taas puhui heille sanoen: "Minä olen maailman valkeus; joka minua seuraa, se ei pimeydessä vaella, vaan hänellä on oleva elämän valkeus."

      Siinähän se on ei armoa saada ansaitsemalla, vaikka kuinka vietettäisiin launtaita messuissa toiseen Paavin tapaan. Mutta Paavillakin on mahdollisuus armoon, pois ansaitsemisen tieltä, tunnustamalla , että Jeesus on Herra ja tunnustamalla syntinsä, kääntymällä pois omavanhurskaudesta. Näyttämällä esimerkkiä, että sunnuntai ei olekaan se Herran antama ja siunaama lepopäivä, jonka Paavi on lahjoittanut kristikansalle.

      Room. 6:1 Mitä siis sanomme? Onko meidän pysyttävä synnissä, että armo suureksi tulisi?

    • paljon tutkinut !

      Kyllä ylifariseus tietää kuka on peto antikristus !

    • // Ilm.14:12. Tässä on pyhien kärsivällisyys, niiden, jotka pitävät Jumalan käskyt ja Jeesuksen uskon. //

      Joku tuossa sentään hiukan lainasi Raamattuakin. Niin ... katsotaanpa pari eka käskyä:

      Matt. 17:5
      Hänen vielä puhuessaan, katso, heidät varjosi valoisa pilvi; ja katso, pilvestä kuului ääni, joka sanoi: "Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mielistynyt; kuulkaa häntä".

      Luuk. 6:35
      Vaan rakastakaa vihollisianne ja tehkää hyvää ja lainatkaa, toivomatta saavanne mitään takaisin; niin teidän palkkanne on oleva suuri, ja te tulette Korkeimman lapsiksi, sillä hän on hyvä kiittämättömille ja pahoille

      antti

    • ettei.unohdu

      Nostetaampas uudelleen luettavaksi.

      • Hyvänosto

        Hyvä että nostit. Jos joku vielä tämän jälkeen kehtaa väittää ettei adventisteilla ole jotakin katolilaista kirkkoa vastaan eikä muka hyökkäyshaluja/propagandahaluja niin hyvin saa perustella.


    • ttkkl

      Ilmestyskirjan 13.uvussa mainittu peto
      Niinkuin Ilmestyskirjan 13. luvussa kerrottuna
      Hitlerin valta kesti päivälleen 42 kuukautta(3.5 v.), eli hyökkäyksestä Puolaan 31.8.1939 on päivälleen 42 kuukautta itärintamalla kukistumiseen 1.3.1943!
      Hakaristi on pedon merkki, sillä 'Mystiikan maailma-kirjan' todistuksen mukaan tuo Hitlerin käyttämä hakaristi on pahan tunnus. Idän kansat käyttävät sitä toisinpäin, joka on hyvän tunnus.
      Saksalaisten rohkeus perustui sukellusveneaseeseen, jota voi kuvata pedoksi, joka nouseen merestä!

      Luulen, että Jumala, joka antoi Konstantinukselle näyn merkistä,'Kristusmonogrammi',oli Konstanuksen puolella myös suhteessa Kristinuskoon, kun Hän antoi Kristukselle vallan, jota paavi kaikkine vikoineen edusti, pääasia, että Kristusta julistetaan, jota Paavikin tekee. Ja Jeesus sanoi, että "huone, itseään vastaa erinnyt ei ole seisovainen!" Ja toivoa sopii, että paavin sortaminen, vaikka hän on omalla tavallaan viallinen, ei ole Kristinuskon mukaista.
      Mutta paaviin sopii Danielin kirjan profetia sarvesta, joka kukisti kolme sarvea, Italian, Ranskan ja Espanian, jotka siten ovat paavin asialla, ja tuo kestää maailman loppuun asti, kunnes vanhaikäinen tulee ja tapahtuu kaikkien ihmisten tuomio.

      Jeesus toivoi kristittyjen yhteisen rakkauden säilymistä. Tuo toteutuu "'toinen toisensa kunnioittamisen kautta!" Eli ei tarvitse olla kaikessa samaa mieltä, vaan pitää oman uskonsa ja kunnioittaa toisten näkemystä, todistusta , Kristuksesta ja Evankeliumista! Eikä tuossa lepopäivä käsky saa olla tuomion aiheena, sillä kristinusko jättää tuossa itsekullekkin tilaa omaan lepopäivän viettoon, oli se sapatti tai sunnuntai.
      "Joka ympärileikkauttaa itsensä on velvollnen kaikkea lakia täyttämään!" Uusi Testamentti
      Tuollaisten on vietettävä sabattikäskyäkin. Apostolien kokous vapautti pakanat ympärileikkauksesta Apostolien tekojen mukaan. Samalla päättivät pakanoille sunnuntain vieton, etteivät haaksirikkoutuisi Mooseksen Lakiin , eli etteivät erehtyisi menemäään synagoogiin, tai Jerusalemin temppeliin, johon ympärileikkaamattomille oli ehdoton pääsykielto!
      Tuollainen sunnuntainvietto on kerrottuna pakanoille Kahdentoista Apostolin opetuksessa ja Barnabaan kirjeessä!
      Ortodoksien kanoneista löytyy apostolien säännöt, jotka kulkivat suullisena perimätietona papeilta ja piispoilta seuraajilleen.
      Raamattukoodissa, Bile code, on mainittu:'Ellen White on väärä profeetta!*

      Tuo löytyy sivulta:

      http://exodus-codes.com/fab/ellenwhite.htm

      Voi vain kysellä:Voiko sitä pelastua väärän profeetan oukoissakin!?

      Kristilliset kirkotovat julstaneet oikeata Evankeliumia jo lähes 2000 vuotta aivan apostolien perustamien seurakuntien kautta!

    • ttkkl

      Ilmestyskirjan 13.uvussa mainittu peto
      Niinkuin Ilmestyskirjan 13. luvussa kerrottuna
      Hitlerin valta kesti päivälleen 42 kuukautta(3.5 v.), eli hyökkäyksestä Puolaan 31.8.1939 on päivälleen 42 kuukautta itärintamalla kukistumiseen 1.3.1943!
      Hakaristi on pedon merkki, sillä 'Mystiikan maailma-kirjan' todistuksen mukaan tuo Hitlerin käyttämä hakaristi on pahan tunnus. Idän kansat käyttävät sitä toisinpäin, joka on hyvän tunnus.
      Saksalaisten rohkeus perustui sukellusveneaseeseen, jota voi kuvata pedoksi, joka nouseen merestä!

      Luulen, että Jumala, joka antoi Konstantinukselle näyn merkistä,'Kristusmonogrammi',oli Konstanuksen puolella myös suhteessa Kristinuskoon, kun Hän antoi Kristukselle vallan, jota paavi kaikkine vikoineen edusti, pääasia, että Kristusta julistetaan, jota Paavikin tekee. Ja Jeesus sanoi, että "huone, itseään vastaa erinnyt ei ole seisovainen!" Ja toivoa sopii, että paavin sortaminen, vaikka hän on omalla tavallaan viallinen, ei ole Kristinuskon mukaista.
      Mutta paaviin sopii Danielin kirjan profetia sarvesta, joka kukisti kolme sarvea, Italian, Ranskan ja Espanian, jotka siten ovat paavin asialla, ja tuo kestää maailman loppuun asti, kunnes vanhaikäinen tulee ja tapahtuu kaikkien ihmisten tuomio.

      Jeesus toivoi kristittyjen yhteisen rakkauden säilymistä. Tuo toteutuu "'toinen toisensa kunnioittamisen kautta!" Eli ei tarvitse olla kaikessa samaa mieltä, vaan pitää oman uskonsa ja kunnioittaa toisten näkemystä, todistusta , Kristuksesta ja Evankeliumista! Eikä tuossa lepopäivä käsky saa olla tuomion aiheena, sillä kristinusko jättää tuossa itsekullekkin tilaa omaan lepopäivän viettoon, oli se sapatti tai sunnuntai.
      "Joka ympärileikkauttaa itsensä on velvollnen kaikkea lakia täyttämään!" Uusi Testamentti
      Tuollaisten on vietettävä sabattikäskyäkin. Apostolien kokous vapautti pakanat ympärileikkauksesta Apostolien tekojen mukaan. Samalla päättivät pakanoille sunnuntain vieton, etteivät haaksirikkoutuisi Mooseksen Lakiin , eli etteivät erehtyisi menemäään synagoogiin, tai Jerusalemin temppeliin, johon ympärileikkaamattomille oli ehdoton pääsykielto!
      Tuollainen sunnuntainvietto on kerrottuna pakanoille Kahdentoista Apostolin opetuksessa ja Barnabaan kirjeessä!
      Ortodoksien kanoneista löytyy apostolien säännöt, jotka kulkivat suullisena perimätietona papeilta ja piispoilta seuraajilleen.
      Raamattukoodissa, Bile code, on mainittu:'Ellen White on väärä profeetta!*

      Tuo löytyy sivulta:

      http://exodus-codes.com/fab/ellenwhite.htm

      Voi vain kysellä:Voiko sitä pelastua väärän profeetan oukoissakin!?

      Kristilliset kirkotovat julstaneet oikeata Evankeliumia jo lähes 2000 vuotta aivan apostolien perustamien seurakuntien kautta!

      • 1234567---

        Mistä tunnistetaan väärät profeetat ? Väärät profeetat tunnistetaan siitä, että he kumoavat Jumalan kymmenenkäskyn lain ja opettavat, että sapatti ei kuulu enää Uudenliiton kristityille.
        Kymmenkäskyn laki on ikuinen ja muuttamaton.

        Kolmet ja puolet vuodet ovat menneen talven lumia.


    • asdfghijkl

      Raamattukoodissa, Bile code, on mainittu:'Ellen White on väärä profeetta!*
      Tuo löytyy sivulta:
      http://exodus-codes.com/fab/ellenwhite.htm
      Voi vain kysellä:Voiko sitä pelastua väärän profeetan oukoissakin!?

      Kristilliset kirkotovat julstaneet oikeata Evankeliumia jo lähes 2000 vuotta aivan apostolien perustamien seurakuntien kautta!
      Ilmestyskirjan 13.uvussa mainittu peto
      Niinkuin Ilmestyskirjan 13. luvussa kerrottuna
      Hitlerin valta kesti päivälleen 42 kuukautta(3.5 v.), eli hyökkäyksestä Puolaan 31.8.1939 on päivälleen 42 kuukautta itärintamalla kukistumiseen 1.3.1943!
      Hakaristi on pedon merkki, sillä 'Mystiikan maailma-kirjan' todistuksen mukaan tuo Hitlerin käyttämä hakaristi on pahan tunnus. Idän kansat käyttävät sitä toisinpäin, joka on hyvän tunnus.
      Saksalaisten rohkeus perustui sukellusveneaseeseen, jota voi kuvata pedoksi, joka nouseen merestä!

      Luulen, että Jumala, joka antoi Konstantinukselle näyn merkistä,'Kristusmonogrammi',oli Konstanuksen puolella myös suhteessa Kristinuskoon, kun Hän antoi Kristukselle vallan, jota paavi kaikkine vikoineen edusti, pääasia, että Kristusta julistetaan, jota Paavikin tekee. Ja Jeesus sanoi, että "huone, itseään vastaa erinnyt ei ole seisovainen!" Ja toivoa sopii, että paavin sortaminen, vaikka hän on omalla tavallaan viallinen, ei ole Kristinuskon mukaista.
      Mutta paaviin sopii Danielin kirjan profetia sarvesta, joka kukisti kolme sarvea, Italian, Ranskan ja Espanian, jotka siten ovat paavin asialla, ja tuo kestää maailman loppuun asti, kunnes vanhaikäinen tulee ja tapahtuu kaikkien ihmisten tuomio.

      Jeesus toivoi kristittyjen yhteisen rakkauden säilymistä. Tuo toteutuu "'toinen toisensa kunnioittamisen kautta!" Eli ei tarvitse olla kaikessa samaa mieltä, vaan pitää oman uskonsa ja kunnioittaa toisten näkemystä, todistusta , Kristuksesta ja Evankeliumista! Eikä tuossa lepopäivä käsky saa olla tuomion aiheena, sillä kristinusko jättää tuossa itsekullekkin tilaa omaan lepopäivän viettoon, oli se sapatti tai sunnuntai.
      "Joka ympärileikkauttaa itsensä on velvollnen kaikkea lakia täyttämään!" Uusi Testamentti
      Tuollaisten on vietettävä sabattikäskyäkin. Apostolien kokous vapautti pakanat ympärileikkauksesta Apostolien tekojen mukaan. Samalla päättivät pakanoille sunnuntain vieton, etteivät haaksirikkoutuisi Mooseksen Lakiin , eli etteivät erehtyisi menemäään synagoogiin, tai Jerusalemin temppeliin, johon ympärileikkaamattomille oli ehdoton pääsykielto!
      Tuollainen sunnuntainvietto on kerrottuna pakanoille Kahdentoista Apostolin opetuksessa ja Barnabaan kirjeessä!
      Ortodoksien kanoneista löytyy apostolien säännöt, jotka kulkivat suullisena perimätietona papeilta ja piispoilta seuraajilleen.

      • YlistysHerralle

        Etsin tulevaisuuden kirkkoa. Onko se Vapaakirkko, Helluntaikirkko vai Babtistikirkko tai ehkä Adventtikirkko? En tiedä,yhden vain tiedän. Se pyhittää seitsemännen päivän sapatin, kuten Seitsemännen päivän baptistitkin tekevät.
        Kirjasta. Kenen kunnia,kenen herruus? Arvi Henry Saarisuu


      • 1234567---

        Ilmestyskirjan mukaan voittajat pääsevät lasimerelle veisaamaan, Mooseksen, Jumalan palvelijan virttä ja Karitsan virttä. Kuten tiedämme myöskin Mooses piti pyhänäpäivänä Jumalan siunaaman ja pyhittämän sapatinpäivän


    • Mikään kristikunnan kirkko tai päähaara ei ole mikään "Ilmestyskirjan peto". "Peto" on jokin viimeisenä aikana vallan saava poliittinen hallitsija maailmassa ja sen rinnalla on "väärä profeetta", joka saa ihmiset - useimmat varmaan - ottamaan pedon merkin ja on olemassa erilaisia tulkintoja siitä, mikä se pedon merkki on. Sunnuntai pedon merkkinä on erittäin epäuskottava.

      • Jeesuksen-pyhä-sapatti

        Sunnuntaipyhä ei tule raamatusta/Jeesukselta.
        Pedon merkki on sunnuntaipyhä, jolla korvataan Jeesuksen sapatti.
        Paljon on väärä profeetta saanut tuhuoa aikaan ja uskomaan ihmiset sunnuntai- pyhään. Melkein koko Suomen kanssa pitää sunnuntaita pyhänään/pedon merkkiä.

        Sunnuntaipyhä tuntuu monesta ihmisesta niin rakkaalta, että eivät siitä luovu tai tule luopumaan vaikka mikä olisi. Pedon merkin ottaneita on paljon, mutta on myös niitä, jotka eivät tietoisesti ole ottaneet pedon merkkiä ja ne ihmiset tulevat luopumaan pedon merkistä/sunnuntaipyhästä, kun totuus valkenee.
        On ihmisiä, jotka rakastavat enemmän Jeesusta, kun ihmisen/pedon antamaa pyhää.


      • Täydellistä huuhaata.


      • 1234567---
        totuusfriikki7678 kirjoitti:

        Täydellistä huuhaata.

        Kirjoittaja ei kirjoittanut huuhaata, sen tulee aikanaan totuusfriikkikin näkemään.


    • Kuka on peto?
      - Saatana
      Mikä on pedonmerkki?
      - Ihmiset alistavat mielensä ja tahtonsa pedolle (merkki otsassa)
      - Ihmiset tekevät työtä petoyhteiskunnan hyväksi (merkki oikeassa kädessä)
      Saatana on matkija. Jumala hallitsee henkensä voimalla. Saatana hallitsee teknologian avulla.
      DARPA mind control (mielenhallinta)

      https://www.google.fi/?gws_rd=ssl#q=darpa mind control

      AIHEESTA SUOMEKSI

      https://www.youtube.com/watch?v=nWekgeylMZ4

      • 1234567---

        Peto antikristus paavi, josta 1700-luvun Luterilaiset virret kertovat. Paavinvalta sai kuolinhaavan Ranskan vallankumouksessa. Kuolinhaava kuitenkin paranee paranemistaan.


      • 1234567--- kirjoitti:

        Peto antikristus paavi, josta 1700-luvun Luterilaiset virret kertovat. Paavinvalta sai kuolinhaavan Ranskan vallankumouksessa. Kuolinhaava kuitenkin paranee paranemistaan.

        1234567... Onko sinulla tutkimukseen perustuvaa tietoa AK:n ja väärän profeetan henkilöllisyyksistä?


      • 1234567---
        yurki1000js kirjoitti:

        1234567... Onko sinulla tutkimukseen perustuvaa tietoa AK:n ja väärän profeetan henkilöllisyyksistä?

        Historiallinen tieto on tutkittua tietoa.


      • Samavirsisoi

        Sinä se olet varmaan sata kirjaa jauhanut täällä noita historiallisia virsihommiasi ja aina tuo saman sisältöinen viesti, koetko itsesi onnistuneeksi? Mene lukemaan sitä virsikirjaasi.


      • 1234567--- kirjoitti:

        Historiallinen tieto on tutkittua tietoa.

        1234567... Mitä "historiallinen tieto" sanoo "laittomuuden ihmisestä"?

        2Tess 2:3,4 Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi, tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala.


      • 1234567---
        Samavirsisoi kirjoitti:

        Sinä se olet varmaan sata kirjaa jauhanut täällä noita historiallisia virsihommiasi ja aina tuo saman sisältöinen viesti, koetko itsesi onnistuneeksi? Mene lukemaan sitä virsikirjaasi.

        Kehtaatkin nousta Näitä 1700-luvun Luterilaisia virsiä vastaan, jotka kertovat totuuden Ilmestyskirjan pedosta. Sinun kaltaisia ymmärtämättömiä niitä kyllä riittää, niistä ei ole puutetta.
        Viisaat ovat erikseen, joilla ymmärrys on.


      • odotan.vastausta
        Samavirsisoi kirjoitti:

        Sinä se olet varmaan sata kirjaa jauhanut täällä noita historiallisia virsihommiasi ja aina tuo saman sisältöinen viesti, koetko itsesi onnistuneeksi? Mene lukemaan sitä virsikirjaasi.

        Kuulutko sinä 1700-luvun Luterilaisten virsien vihaaja adventisteihin ?


      • kynänkärki.tylsyi
        odotan.vastausta kirjoitti:

        Kuulutko sinä 1700-luvun Luterilaisten virsien vihaaja adventisteihin ?

        Ei uskalla vastata sinulle, taitaa kuulua adventisteihin kun on niin hijaa.


      • tyhmät.neitsyet
        kynänkärki.tylsyi kirjoitti:

        Ei uskalla vastata sinulle, taitaa kuulua adventisteihin kun on niin hijaa.

        Taitaa olla joku tyhmä adventisti, joka ei näitä 1700-luvun virsiä hyväksy. Ei uskalla paljastaa itseänsä, koska tyhmyys tulisi selvästi esille.


    • asdfghijkl

      Voi huomata, että apostolit eivt perineet tai kumnneet sabattin viettokäsky.kun haööotsivat, paimentivat ympärileikkaamattomia pakanoita viettämään sunnuntaita lepopäivänä. Sen täytyy olla Pyhän Hengen viisautta ja se jäi perimätiedoksi papeille ja piispoille ja heidän seuraajilleen ja jonka sitten kirjoittivat ja kokoilivat Apostolisiksi säännöiksi, jotka siis ovat peräisin apostileilta.
      Paavit ei siis keksineet sunnuntain viettoa, vaan se tuli käytännöksi, kun juutalaisten määrä väheni seurakunnissa. Uudessa Tetsamntissa ei ole sabatinvetto kietoa, mutta lepopäivän vuoksi tuomitseminen on kiellettyä, jonka voi sieltä lukea:"Älköön kukaan tuoiykoTeitö minkään uudenkuun tai sabatin johdosta!" TUON VOI MYÖS YMMÄRTÄÄ SISÄLTÄVÄN KIELLON, ETTEI SAA TUOMITA SUNNUNTAIN VIETTÄJIÄKÄÄN!
      Ilmestyskirjan 17.luvun eto on kommunsmi, jolla on seitsemän leijonapäävaltiota Keski-Euroopassa ja itse peto kahdeksas, Neuvostoliitto. Babylonia on pedon selän kohdalla.

      Ne aikaiseemmat Danielin kirjan pedothan olivat Assyyria, Persia, Kreikka ja Rooma, joita ei saa sotkea nuihin Ilmestyskirjan petoihin.
      Karitsansarvinen peto voi olla uusnatsismi, sosiaalidemokratia, budhalaisuus, japanilaisuus, hinduismi, krislami, uusvasemmistilaisuus, tms.

      • tähän-on-tultu

        Raamatusta ei löydy mitään viitteitä sunnuntain vietosta pyhänä. Jos löydät viitteet sille, että pitäkää viikottain pyhä sunnuntaina, niin kerro mistä sen löydät?

        Tuo ottamasi kohta: Kol. 2:16 Älköön siis kukaan teitä tuomitko syömisestä tai juomisesta, älköön myös minkään juhlan tai uudenkuun tai sapatin johdosta, koskee raamatussa olevia juhlapäiviä.

        Pakanat kääntyvät uskoon tultuaan pois maailman alkeisvoimista ja pakannallisista tavoistaan. Uskoontullut pitää Jeesuksen sapatin pyhänä erona tämän maailman tapoihin.

        Sunnuntaipyhä on pedon merkki.

        Jes. 56:2 Autuas se ihminen, joka tämän tekee, se ihmislapsi, joka tässä pysyy, joka pitää sapatin eikä sitä riko, joka varoo kätensä tekemästä mitään pahaa
        56:6 Ja muukalaiset, jotka ovat liittyneet Herraan, palvellakseen häntä ja rakastaakseen Herran nimeä, ollakseen hänen palvelijoitansa, kaikki, jotka pitävät sapatin eivätkä sitä riko ja pysyvät minun liitossani,
        58:13 Jos sinä pidätät jalkasi sapattia rikkomasta, niin ettet toimita omia asioitasi minun pyhäpäivänäni, vaan kutsut sapatin ilopäiväksi, Herran pyhäpäivän kunnioitettavaksi ja kunnioitat sitä, niin ettet toimita omia toimiasi, et aja omia asioitasi etkä puhu joutavia,

        Hes. 20:20 ja pyhittäkää minun sapattini; ne olkoot merkkinä välillämme, minun ja teidän, että tulisitte tietämään, että minä olen Herra, teidän Jumalanne

        Karitsan sarvinen peto. Virheetön karitsa kuvasi Jeesusta. Karitsan sarvinen peto kuvaa väärää kristillisyyttä, eli paavinvaltaa, jonka valtaan on melkein kaikki kristityt joutuneet. Suurin osa kristikansaa on petovaltaa karitsan sarvillaan.
        Tämän kristikansan merkkinä on sunnuntaipyhä.


      • evankeliumi

        budhalaisuus ym. joille viedään evankeljumia ovat pakana-uskovia.
        Ei siis petoja. Kristinuskoa tulee levitää kaikkeen maailmaan ja sitten tulee loppu.


    • Simelius

      Tänään saimme taas nähdä mitä Ilmestyskirjan todennäköisin petoehdokas sai aikaan Pariisissa. Aina vaan vahvistuu kantani että islam on tämä peto.

      • miten-on

        Ai olivatko ISIS:sen surmaamat ihmiset Jumalan kansaa, joka oli kokoontut sapatin viettoon?


      • siis.terroristeja

        He ovat terroristeja, jotka ovat levittäytyneet kaikkialle. Muslimitkin olivat marssimassa terroristeja vastaan.


    • Simelius
    • tässätotuus

      Suomessa Stubb, Sipilä, Eeva Biojäte ja Ville Ranta ja arkkipiispa ovat ilmestyskirjan petoja, maailman murhaajien asiamiehiä. Merkel on suurin rikollinen ja Ruotsi jo menetetty täydellisesti paholaiselle. Ainoastaan Venäjällä, USA:lla, Kiinalla ja Japanilla on vielä toivoa kun evät ole päästäneet muslimeita hyppimään silmilleen valheellisin lässytyksin. Eurooppa on tuhonnut nyt itsensä saatanaa palvovien poliitikkojensa vuoksi. Kylmä totuus on, että kaikki mulsimit pitäisi välittömästi karkottaa tai telottaa. On kumallista, että 30000 isiksen kannattajaa kykenee valtaamaan Irakin ja Syyrian ja uhkaamaan koko Euroopaa raakuksillaan.. Samaan aikaan 1.5 miljoonaa muslimisotilasta on valunut Europpaan muka hädän vuoksi. Nyt koko Eurooppaa on kusetettu todella rajusti. Kyse ei ole lainkaan hädästä, vaan valloitus, ryöstö ja murharetkestä, jonka edessä geneettisesti mädäntynyt eurooppalainen eliitti on alistunut ja maksanut kaiken.

      • fwwrvfwrfvr

        Merkel on kylläkin Euroopan hyväsydämisin ihminen. Vaikkakin hiukan sinisilmäinen.


    • realististisesti

      Jos nyt vedetään pähkinänkuoressa pedon olemus, niin kun nämä hullut Pariisissa hyökkäsivät aseiden ja räjähteiden kanssa tappamaan viattomia ihmisiä huutaen : "Jumala on suuri!" Eikö tämä ole juuri pedon luonne? Siis ihminen, joka kuvittelee olevansa Jumalan palvelija, mutta onkin raivohullu tappaja ja murhaaja?

      • Simelius

        Nämä toimivat kuin pedot.


      • miten-nämä
        Simelius kirjoitti:

        Nämä toimivat kuin pedot.

        Mitä sanot USA;sta, Venäjästä, Ranskasta, Englannista, jotka ovat tappaneet paljon enemmän ihmisiä ja vieläkin tappavat? Järeämmät aseet suurempi mahti.


      • he.ovat.terroristeja
        Simelius kirjoitti:

        Nämä toimivat kuin pedot.

        He ovat terroristeja, ja monilla rikostaustaa jo ennestään. Erään terroripojan vanhemmat halusivatkin poikansa kuolla, eivätkä halunneet nähdä häntä ollenkaan. Hyvin surullisia poikansa tekemisistä.


      • Simelius
        miten-nämä kirjoitti:

        Mitä sanot USA;sta, Venäjästä, Ranskasta, Englannista, jotka ovat tappaneet paljon enemmän ihmisiä ja vieläkin tappavat? Järeämmät aseet suurempi mahti.

        Heidän toimet ovat leikkimistä näihin hirviöihin verrattuna. Kohtapuoliin olen valmis varmaksi julistamaan että islam on Ilmestyskirjan peto. Kun aikaa kuluu jokunen vuosi, katolisen kirkon touhut ei tule kyseeseen enää kun kyse on tästä pedosta. Sillä kirkolla ei yksinkertaisesti ole mahdollisuutta tehdä yhtään mitään kuin vain päivitellä tätä menoa. Tapahtumat etenevät niin suunnattomalla vauhdilla, että mikä on maammekin viiden vuoden päästä, muslimimaako?


      • 1234567---
        Simelius kirjoitti:

        Heidän toimet ovat leikkimistä näihin hirviöihin verrattuna. Kohtapuoliin olen valmis varmaksi julistamaan että islam on Ilmestyskirjan peto. Kun aikaa kuluu jokunen vuosi, katolisen kirkon touhut ei tule kyseeseen enää kun kyse on tästä pedosta. Sillä kirkolla ei yksinkertaisesti ole mahdollisuutta tehdä yhtään mitään kuin vain päivitellä tätä menoa. Tapahtumat etenevät niin suunnattomalla vauhdilla, että mikä on maammekin viiden vuoden päästä, muslimimaako?

        Ilmestyskirjan peto on saanut paljon suuria ja pieniä kumartamaan aikojen saatossa itseään. Pedon merkkihän on sunnuntai, ihmisen asetus pyhäksi. Pitäydyn Lutherin näkemykseen Ilmestyskirjan pedosta, antikristuksesta paavista.


      • Siinähän pitäydyt ja jäät demonisoimaan sekä pelkäämään kristikunnan päähaaraa ja Rooman piispaa, mutta turhaan demonisoit. Jäät siten sokeaksi huomaamaan todelliset petovallat ja -voimat lopunajassa. Kuten sen, mitä islamin piirissä on tapahtunut ja tapahtumassa.


      • seurattu.on
        totuusfriikki7678 kirjoitti:

        Siinähän pitäydyt ja jäät demonisoimaan sekä pelkäämään kristikunnan päähaaraa ja Rooman piispaa, mutta turhaan demonisoit. Jäät siten sokeaksi huomaamaan todelliset petovallat ja -voimat lopunajassa. Kuten sen, mitä islamin piirissä on tapahtunut ja tapahtumassa.

        Mitä on tapahtumassa ? Siellähän on täysi sota päällä.


    • erttkkl

      Sunnuntai on apostolienpakanoille määräämä lepopäivä, kun vapauttivat pakanat ympärileikkauksen vaatimuksesta.Juutalaisia ei ole vapautettu sabatin vietosta,vaan heidän tuli noudattaa kaikkia Lain vaatimuksia edelleen. Kirkossa juutalaisten määrä väheni ja siksi yleinen kirkoliskokous päätti sunnuntain vieton lepopäiväksi. Katolista kirkkoahan ei vielä tuolloin ollut vaan kristikunta oli vielä yksi tuhatluvulleasti..

      • eilöydy

        Niin eihän sunnuntaita raamatussa ole.
        Ovatko pahan apostolit olleet asialla?


      • päätös.sekin

        Vai niin että kirkkolliskokous päätti sunnuntain vieton lepopäiväksi.


    • Tulin tähän ketjuun myöhään. En ole läpikäynyt lukuisia kommentteja. Ehkä joku on maininnut, että pedolla voidaan tarkoittaa valtioita ja vastaavia hallinnollisia rakennelmia (Venäjä = karhupeto). Nimittäin saatanan alaisuudessa toimiva okkultistieliitti pyrkii jakamaan maailman 10 hallintoalueeseen. YK = YHDISTYNEET kansakunnat!

      https://www.google.fi/#q=un divides the world into 10 regional groupings

      Lopunaikaan kuuluu kirkollinen/uskonnollinen ekumenia.

      > JUURI TULLEET UUTISET! Paavi Franciscus on juuri ilmoittanut että hän tulee vierailemaan Jerusalemissa toukokuussa! Hän tulee antamaan suunnitellun erikoisilmoituksen silloin että kaikki uskonnot yhdistetään hänen johtajuutensa alle? <

      http://nokialainen.blogspot.fi/2014/01/paavi-franciscus-valmistautuu-vaaran.html

      PAAVIN AIKEET VIDEOLLA

      https://www.youtube.com/watch?v=-6FfTxwTX34

      • ennustuksista.suohon

        Mites se nyt Venäjä on ruvennut jakamaa maailmaa kymmeneen hallintoalueeseen. ?? Kannattaa nyt päättää ajansaatossa näistä selityksistä se, että mitä otetaan yhdeksi ja "ainoaksi" selitykseksi.

        Katsos, kun se ennen EU.n syntyä, niin eurooppa oli se kymmenvaltioliitto, ja Neuvostoliitto oli se mörkö Israelia kohtaan.
        Kun se vuosikymmenten jutustelu meni mönkään, nyt se muutti muotoaan. Siis ei kannata paljoakaan juosta noitten ennustusten perään.

        Tuli mieleeni sekin, kun Israel- itsenäistyi puhuttiin kovasti Jeesuksen paluusta, että se tapahtuu 1988. Opin ja saarnan kohteiksi otettiin Israelin itsenäistyminen- sukupolvioppi ts. erämaa 40- vuotta luvattuun. vanhanliitonpuolelta.
        Siitä oli kovasti maalaamisia aikoinaan. No 1948 40 - vuotta tuli ja meni.
        Entä nämä selittelijät. Sitten alko tulla Nooan ikää, sitä ja tätä ikää ja kas, samasta lopputuloksesta tuodaan julkilausumaa esiin.
        Samat tahot sitten "inspiraatiossaan" moittivat atventistien 1844 asiaa, vaikkakin he ovat esiintuoneet sen olleen kääntyneitä baptistien jne, näköalaoja, joka nyt saattaa ollakin aivan ok.
        Ja sen jälkeen on tämä adventtiliike tullut elämään.
        No, se ei ole monelle käynyt pirtaan, kun ne omat näkemykset puristaa vasenta kengän jalkaa, saattaen ukkovarpaan ajettumaan.
        Eli, mitäpä tuosta johtopäätöksiä tekemään. ?=

        Paljosta istumisesta olisi päässyt jos olisin kintaalla noihin prohvetoihin. Siksi sanosin sullekin, ei kannata kuluttaa aikaa.
        Jos kulutat ja myöhemmin toteat, että "hukkaan meni". ne olikin vain päätelmiä, aivankuin näillä evolutisteilla. Apinasta tuli ihminen. Darvin- jumalaukko sen julkilausui. No siitäkin he joutuivat pettymykseen ja kova polemiikki on seuraavan ja seuraavan heidän ennustuksen äärellä.
        Lopputulemas on se, että ihminen vain räpeltää ja olettaa tietävänsä, kun sitä hyvänä hedelmänä puusta tarjotaan.


      • ennustuksista.suohon kirjoitti:

        Mites se nyt Venäjä on ruvennut jakamaa maailmaa kymmeneen hallintoalueeseen. ?? Kannattaa nyt päättää ajansaatossa näistä selityksistä se, että mitä otetaan yhdeksi ja "ainoaksi" selitykseksi.

        Katsos, kun se ennen EU.n syntyä, niin eurooppa oli se kymmenvaltioliitto, ja Neuvostoliitto oli se mörkö Israelia kohtaan.
        Kun se vuosikymmenten jutustelu meni mönkään, nyt se muutti muotoaan. Siis ei kannata paljoakaan juosta noitten ennustusten perään.

        Tuli mieleeni sekin, kun Israel- itsenäistyi puhuttiin kovasti Jeesuksen paluusta, että se tapahtuu 1988. Opin ja saarnan kohteiksi otettiin Israelin itsenäistyminen- sukupolvioppi ts. erämaa 40- vuotta luvattuun. vanhanliitonpuolelta.
        Siitä oli kovasti maalaamisia aikoinaan. No 1948 40 - vuotta tuli ja meni.
        Entä nämä selittelijät. Sitten alko tulla Nooan ikää, sitä ja tätä ikää ja kas, samasta lopputuloksesta tuodaan julkilausumaa esiin.
        Samat tahot sitten "inspiraatiossaan" moittivat atventistien 1844 asiaa, vaikkakin he ovat esiintuoneet sen olleen kääntyneitä baptistien jne, näköalaoja, joka nyt saattaa ollakin aivan ok.
        Ja sen jälkeen on tämä adventtiliike tullut elämään.
        No, se ei ole monelle käynyt pirtaan, kun ne omat näkemykset puristaa vasenta kengän jalkaa, saattaen ukkovarpaan ajettumaan.
        Eli, mitäpä tuosta johtopäätöksiä tekemään. ?=

        Paljosta istumisesta olisi päässyt jos olisin kintaalla noihin prohvetoihin. Siksi sanosin sullekin, ei kannata kuluttaa aikaa.
        Jos kulutat ja myöhemmin toteat, että "hukkaan meni". ne olikin vain päätelmiä, aivankuin näillä evolutisteilla. Apinasta tuli ihminen. Darvin- jumalaukko sen julkilausui. No siitäkin he joutuivat pettymykseen ja kova polemiikki on seuraavan ja seuraavan heidän ennustuksen äärellä.
        Lopputulemas on se, että ihminen vain räpeltää ja olettaa tietävänsä, kun sitä hyvänä hedelmänä puusta tarjotaan.

        Oikein. Ihmiset ovat vajavaisia, mutta miten suhtaudut raamattuun? Raamattu puhuu KYMMENESTÄ sarvesta. Mitä ne ovat? Mielestäni ne voivat olla välimeren ympärysvaltioiden hallitsijoita...

        http://1.bp.blogspot.com/-N0lqjIo3DA4/Tx1_de1a2XI/AAAAAAAAAkY/ZaMdVPHoDAc/s1600/Map of Roman Empire.jpg

        ...ja ne voivat olla KYMMENEN suurta hallinnollista aluetta.

        https://www.google.fi/#q=world divided into 10 kingdoms

        "10 heads of World Government"

        https://www.youtube.com/watch?v=vnvLwusTmTg

        "Club Of Rome and The Committee of 300"

        https://www.youtube.com/watch?v=fEu9GFJIw8g


    • täyttä.asiaa

      Ylös vain luettavaksi.

    • Simelius

      Olen käsityksessä että adventistit pitävät paavia antikristuksena joka tulee viimeisinä ainoina mutta itse olen ollut sitä mieltä että islam on peto ja sen piiristä tulee antikristus. Tuossa videossa jonka linkitän on erittäin terävää ja loogista ajattelua lopunajan pedosta. Katsokaa video ihan vaikka aikanne kuluksi:

      http://www.tv7.fi/vod/player/47522/

      • Simelius

        No katsokaa nyt tuo niin voi se avartaa maailmankuvaa islamista.


      • 1234567---

        Edelleenkin paavi on peto antikristus, josta 1700-luvun Luterilaiset virret kertovat. Parantelee kuolinhaavaansa, jonka sai Ranskan vallankumouksessa. Niin paavinvalta sai kuolinhaavan Ranskan vallatessa Rooman v. 1798 ja vangitessa paavin.


      • kirjoittelehann
        Simelius kirjoitti:

        No katsokaa nyt tuo niin voi se avartaa maailmankuvaa islamista.

        Mitä Simeliukselle nykyään kuuluu, et ole kirjoitellut ?


    • 1234567---

      Kyllä Ilmestyskirjan petoo 666 on paavi, josta 1700-luvun Luterilaiset virret kertovat. Parantelee vielä kuolinhaavaansa.

    • kolmas.enkeli

      Nyt petoa kaikki tunnistamaan !

      • 1234567---

        Paljon on niitä, jotka eivät petoa ja pedonmerkkiä vieläkään tunnista, joka on sunnuntai. Samoin kuin eivät tunnista Jumalan merkkiäkään, joka on sapatti.


    • 1234567---

      Tämänkin ylifariseuksen sanoman ymmärtävät vain ymmärtäväiset. Kellä viisaus ja ymmärrys on Ilm.13:18.

    • 1234567---

      Tässä kirjoittelee yksi ymmärtäväinen, joten nostetaan luettavaksi.

      • tutkittavaksi

        nostetaan.


    • paavalinen

      Mikä se ilmestyskirja on? Ja onko se peto joku pittbulli?

      • Ei kun se peto on keisari Nero, joka nousee haudastaan. Tai siis, piti nousta. Tai siis, olisi pitänyt nousta. Tai siis, olisi voinut nousta. Tai siis... no whatever, jotkut näin kuvittelivat ja tekivät kirjoitelman uskomuksistaan, jossa Neron luku 616 tai 666, riippuen kirjoitusmuodosta, esitettin salakoodina.

        Mutta älä kerro kellekään, etteivät tajua mitä kaikkea soopaa pitävät pyhänä kirjoituksena.


    • täyttä.asiaa

      Viikonloppu lukemista.

      • Adventisteille, viikonloppu päättyi joko tänään klo 18 tai päättyy auringon laskiessa. Joten kiirettä pitää.


    • VoiHerraJessusPerkele
    • ylös.ylös

      Ylöööööööös

    • nostetaan

      nostetaan.

    • Anonyymi

      Viikonloppulukemista.

      • Anonyymi

        tietoa tietämättömille.


    • Anonyymi

      Aloittaja on väärässä. Katolinen kirkko voidaan katsoa syntyneeksi vasta Gregorius Suuren aikana eli 500- ja 600-lukujen taitteessa. Sunnuntai ei ole vieläkään pedon merkki (koska ei ole sunnuntailakia), vaikka onkin väärä ja valheellinen pyhä päivä.

      Sunnuntailaki ei siis tarkoita "kaupat kiinni" -lakia, vaan uskontopakkoa, jonka avulla sapatinviettäjiä tullaan vainoamaan ja tappamaan. Marttyyrien aika ei ole ohi. Ennen Jeesuksen paluuta maailma kokee uuden keskiajan.

      • Anonyymi

        Vesitelkää te vain, että ei vielä ei vielä, eikä vieläkään ole sunnuntai pedonmerkki . Meinaatteko vesitellä ajan lopuun saakka, seuraamme tiiviisti teidän julistuksianne.

        Me muutamat emme vesittele, vaan julistamme jatkuvasti, että sunnuntai on pedonmerkki, ihmiskäsky pyhäksi. . . Jumalan merkki on sapatti.

        1234567---


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vesitelkää te vain, että ei vielä ei vielä, eikä vieläkään ole sunnuntai pedonmerkki . Meinaatteko vesitellä ajan lopuun saakka, seuraamme tiiviisti teidän julistuksianne.

        Me muutamat emme vesittele, vaan julistamme jatkuvasti, että sunnuntai on pedonmerkki, ihmiskäsky pyhäksi. . . Jumalan merkki on sapatti.

        1234567---

        Pedon merkki ilmenee vasta sen jälkeen kun tuli on kaikkien nähden langennut taivaasta. Vielä ei ole langennut, joten pedon merkkiäkään ei vielä ole.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pedon merkki ilmenee vasta sen jälkeen kun tuli on kaikkien nähden langennut taivaasta. Vielä ei ole langennut, joten pedon merkkiäkään ei vielä ole.

        Sinulla on oma näkemyksesi. Joillakin toisilla eri näkemys, että se siitä. Tuokoon vaan kukin oman näkemyksensä esille.

        1234567---


    • Anonyymi

      ylifariseuksen kirjoitusta kannattaa lukea oikein ajatuksen kanssa.

      1234567---

    • Anonyymi

      nostetaan.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Täyttä asiaa ylifariseus kirjoittaa. Mutta vieläkin läytyy niitä, jotka hokevat: EI VIELÄ, EI VIELÄ, EI VIELÄ, EIKÄ VIELÄKÄÄN.

      • Anonyymi

        nostetaan


      • Anonyymi

        Noinhan ne jotkut säveltää, ei vielä.


      • Anonyymi

        Vieläköhän niitä löytyy, kun taas kymmenenvuotta mennään eteenpäin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vieläköhän niitä löytyy, kun taas kymmenenvuotta mennään eteenpäin.

        Kyllä löytyy !


    • Anonyymi

      Jospa se olisi punainen ja pyöree. Se Ilmestyskirjan peto.

    • Anonyymi

      Se viettelee uuslaillisuuteen mielensä mukaan. Parannusta tekemätön ja katumaton maailma on sellainen. Upeaa, että säänvaihtelut ovat alkaneet.

      • Anonyymi

        Mitä ihmettä on uuslaillisuus?


    • Anonyymi

      Nostetaan iltalukemista.

    • Anonyymi

      Nostakaapas nyt ylös tämä kirjoitus.

      • Anonyymi

        Hyvä, että nostit esille. On se vaan niin hyvä tuo ylifariseuksen kirjoitus. Siitä on aikaa kun olen viimeksi sen lukenut. Antaa paljon ajattelemisen aihetta.


    • Koittakaa nyt hyvät ihmiset jo ymmärtää, että se Ilmestyskirjan peto oli keisari Nero. Mitään petoa ei siis ole eikä tule!

      • Anonyymi

        Ei ole. Neron kanssa tekstillä ei ole mitään tekemistä.


      • Anonyymi

        Ei pidä paikkaansa. Ilmestyskirja käyttää Danielin kirjan kielikuvia. Peto on maailmaa hallitsevan valtion vertauskuva eikä kuvaus yhdestä ihmisestä. Jokainen tämän tietää, joka edes vähän viitsii lukea.



    • Anonyymi

      Kylläpä savolaiset taas yrittävät olla viisaita.
      Vastuu on kuulijalla ja siksi kävelen ohi.

    • Anonyymi

      Kuolleen sukulaiseni kirjahyllystä löytyi kummajanen. Se oli painettu karkeahkolle paperille joskus 70- luvun alussa. Siinä oli väripiirros luikertelevasta tuhatjalkaisesta, sarvekkaasta Ilmestyskirjan pedosta. Vihko oli muutenkin melko täräkkää tavaraa lopunajan ennusteineen. Sukulainen oli alleviivannut ahkerasti raamatun koordinaatteja.
      Niin se muuttumaton jumalansana saa aina uusia näkemyksiä. En usko, että lauantisin advarikirkossa tällainen dokumentti menisi läpi.
      Tai enpä menisi vannomaan...

    • Anonyymi

      Nostetaan paljon on asiaa.

      • Anonyymi

        Kukas se kissan hännän nostaisi, jos ei kissa itse!


    • Anonyymi

      Sekavaa oppia.

    • Anonyymi

      Pitäisi tuntea ensin mikä on se toinen petoi, mistä ilmestykirja 13. luku sanoo, että sen merkki otetaan.

      • Anonyymi

        Yhdysvaltojen protestantit.


    • Anonyymi

      ylifariseukselta täyttä asiaa.

      • Anonyymi

        Tämä sanoma ei tule koskaan vanhenemaan.

        1234567---


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä sanoma ei tule koskaan vanhenemaan.

        1234567---

        Toistetaan: Ei vanhene sanoma , ei ei.

        1234567---


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä sanoma ei tule koskaan vanhenemaan.

        1234567---

        On jo vanhentunut. Pedon merkki annetaan vasta juuri ennen Jeesuksen tuloa. Peto ei ole persoona eikä siis hän tai joku tietty paavi. Näin Adventtikirkko opettaa. Sinä opetat jotakin ihan muuta fariseuksesi kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On jo vanhentunut. Pedon merkki annetaan vasta juuri ennen Jeesuksen tuloa. Peto ei ole persoona eikä siis hän tai joku tietty paavi. Näin Adventtikirkko opettaa. Sinä opetat jotakin ihan muuta fariseuksesi kanssa.

        No ei siinä kerkeä paljon varotella kansaa, kun noin tipalle menee.


    • Anonyymi

      Adventtikirkko ei opeta, että peto olisi joku paavi henkilönä. Hänestä on siis turha puhua. Menisit muualle opettamaan valheoppiasi.

      • Anonyymi

        On aivan sama mitä Adventtikirkko opettaa.

        Pitäydyn Martti Lutherin näkemykseen mitä tulee Ilmestyskirjan petoon, antikristukseen paaviin, josta 1700-luvun Luterilaiset virretkin kertovat.

        Pitäydyn myös Saksalaisen professorin Andreas Helwig (1572-1643) näkemykseen mitä pedon lukuun tulee. Hän selvitti pedon luvun viisaasti. Hänen mukaansa se tulee sanasta VICARIVS FILII DEI=666

        1234567---


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On aivan sama mitä Adventtikirkko opettaa.

        Pitäydyn Martti Lutherin näkemykseen mitä tulee Ilmestyskirjan petoon, antikristukseen paaviin, josta 1700-luvun Luterilaiset virretkin kertovat.

        Pitäydyn myös Saksalaisen professorin Andreas Helwig (1572-1643) näkemykseen mitä pedon lukuun tulee. Hän selvitti pedon luvun viisaasti. Hänen mukaansa se tulee sanasta VICARIVS FILII DEI=666

        1234567---

        No nyt sitten itsekin tunnustat, ettet ole oikeasti adventisti.

        Ja näytä minulle Raamatusta, missä siellä on jae, jossa sanotaan sanat VICARIS FILII DEI. Se, että latinan kielen sanoista tulee 666, ei merkitse mitään, koska Raamattua ei ole kirjoitettu latinaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No nyt sitten itsekin tunnustat, ettet ole oikeasti adventisti.

        Ja näytä minulle Raamatusta, missä siellä on jae, jossa sanotaan sanat VICARIS FILII DEI. Se, että latinan kielen sanoista tulee 666, ei merkitse mitään, koska Raamattua ei ole kirjoitettu latinaksi.

        Niinpä! Ja sadat muutkin nimet sopivat 666: een. Puhumattakaan siitä, että alkuperäinen luku e ollut 666 vaan olikin 616!

        Kyllä täytyy olla vahva usko hömppään, kun edes totuus ei sitä enää muuta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On aivan sama mitä Adventtikirkko opettaa.

        Pitäydyn Martti Lutherin näkemykseen mitä tulee Ilmestyskirjan petoon, antikristukseen paaviin, josta 1700-luvun Luterilaiset virretkin kertovat.

        Pitäydyn myös Saksalaisen professorin Andreas Helwig (1572-1643) näkemykseen mitä pedon lukuun tulee. Hän selvitti pedon luvun viisaasti. Hänen mukaansa se tulee sanasta VICARIVS FILII DEI=666

        1234567---

        "On aivan sama mitä Adventtikirkko opettaa."

        Aivan, koska sinulla on omat kuvitelmasi. Elä vain muinaisessa keskiajassasi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "On aivan sama mitä Adventtikirkko opettaa."

        Aivan, koska sinulla on omat kuvitelmasi. Elä vain muinaisessa keskiajassasi!

        Tulen seuraamaan erittäin tarkasti, kenenkä näkemykset tulevat olemaan totuus.

        1234567---


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulen seuraamaan erittäin tarkasti, kenenkä näkemykset tulevat olemaan totuus.

        1234567---

        Ilmestyskirjan tulkinta ei ole koskaan totuus. Se on vain tulkinta, joka sitäpaitsi ei ole edes pelastuskysymys. Elä vain muinaisessa keskiajassasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulen seuraamaan erittäin tarkasti, kenenkä näkemykset tulevat olemaan totuus.

        1234567---

        Sinä et seuraa yhtään mitään. Jumitat vain kalkkeutuneessa nämyksessäsi vaikka uusia todisteita sen virheellisyydestä saadaan jatkuvasti. Etkä tule mitään uutta näkemäänkään noiden keskiaika-silmälasiesi läpi. Etkä näkisi muutenkaan, sillä totuus tiedetään vasta kun Jeesus on jo saapunut. Se ei valitettavasti tapahdu sinun elinaikanasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinä et seuraa yhtään mitään. Jumitat vain kalkkeutuneessa nämyksessäsi vaikka uusia todisteita sen virheellisyydestä saadaan jatkuvasti. Etkä tule mitään uutta näkemäänkään noiden keskiaika-silmälasiesi läpi. Etkä näkisi muutenkaan, sillä totuus tiedetään vasta kun Jeesus on jo saapunut. Se ei valitettavasti tapahdu sinun elinaikanasi.

        Monet tietävät totuuksia, ennen Jeesuksen saapumista. Toiset näkevät vasta jäkikäteen, perässähiihtelijät.

        1234567---


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Monet tietävät totuuksia, ennen Jeesuksen saapumista. Toiset näkevät vasta jäkikäteen, perässähiihtelijät.

        1234567---

        Sanotaan muutamat ylifariseus kumppaneineen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Monet tietävät totuuksia, ennen Jeesuksen saapumista. Toiset näkevät vasta jäkikäteen, perässähiihtelijät.

        1234567---

        Etkö jo ymmärrä!? Ilmestyskirjan tulkinnat eivät ole RAAMATUN totuuksia vaan ihmisten keksimiä arvauksia!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinpä! Ja sadat muutkin nimet sopivat 666: een. Puhumattakaan siitä, että alkuperäinen luku e ollut 666 vaan olikin 616!

        Kyllä täytyy olla vahva usko hömppään, kun edes totuus ei sitä enää muuta!

        Harmi. Toi 666 ois niin hyvin sopinut latinalsisilla numeroilla nyk pressa ehdokkaan 3:een nimeen ja sukunimeen!


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Paavi ohjeistaa, ja paljon on seuraajia.
        kotimaa24. 3.8.2014 Paavin kymmenen ohjetta onneen. 5:des ohje: Pyhitä lepopäivä sunnuntai on perheen aikaa.

        Uutinen COP27-ilmastokonferenssista, jossa maailman johtavat tahot pyrkivät löytämään ratkaisuja ilmaston lämpenemisen estämiseen. Paavi Franciscus lähetti terveisensä kokoukseen ja muistutti ajatuksestaan sunnuntain asettamisesta koko maailman lepopäiväksi maailman pelastamiseksi, kuten hän esitti jo vuonna 2015.

        Jumala ohjeistaa: Muista pyhittää lepopäivä. Seitsemäspäivä, lauantai, on Herran sinun Jumalasi sapatti. Jumala siunasi ja pyhitti sapatinpäivän, joten sapatin yllä on pyhyys ja siunaus. Jumalan antama sapatti kuuluu myöskin Uuden Liiton kristityille.

        1234567---


    • Anonyymi

      Ilmestyskirjan peto tulee adventtikirkon pastorin suusta ulos Ellen Whiten aivopierujen muodossa. Tuleehan Ellen Gould White nimestä se pedon luku 666.
      Peto on harhaan johtaja, joka pukeutuu valkeuden enkeliksi kirjoituksissaan ja puheissaan. Ellen White täyttää kaikki nuo pedon tunnusmerkit.
      Hän on johtanut tuhansia ja jälleen tuhansia ihmispoloisia harhaan ja ylpeyteen sekä omahyväisyyteen ja sokaissut heidät.

      • Anonyymi

        Saksalainen professori Andreas Helwig (1572-1643) selvitti pedon luvun viisaasti. Hänen mukaansa se tulee sanasta VICARIVS FILII DEI=666

        1234567---


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saksalainen professori Andreas Helwig (1572-1643) selvitti pedon luvun viisaasti. Hänen mukaansa se tulee sanasta VICARIVS FILII DEI=666

        1234567---

        Valehtelet.
        Pedon merkki ja sen luku tulee nimestä Ellen Gould White=666


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Valehtelet.
        Pedon merkki ja sen luku tulee nimestä Ellen Gould White=666

        On syytä pelatäkin Elleniä !


    • Anonyymi

      Eräs pappi sanoi kerran, että ihmisen perusluonne pysyy samana oli hän uskomassa tai ei. Aloittaja löysi Raamatustaan sen minkä halusi. Olen samaa mieltä papin kanssa tästä, en välttämättä muusta.

      Raamattua siteeraavat eivät ole sitä ymmärtäneet ja soveltaneet itseensä. Toisaalta, miksi ehdollistaa omaa hyvinvointiaan minkään kirjan mukaan?

    • Anonyymi

      Täällä hyvää tietoa pedosta.

      • Anonyymi

        Kyllä se peto elää sen adventtikirkon pastorin persvaon välissä olevassa aukossa.
        Sieltä se sitten säännöllisesti tulee murisemaan reiälle, kun pastori ruokkii sitä petoa huonosti sulavilla soijanakoilla ja hernekeitolla. Meneehän sen pedon vatsa vähemmästäkin sekaisin.


    • Anonyymi

      Nuo Ilmestyskirjan 144000 ei ole mikään symbolinen luku.Onhan se kerrottu mistä sukukunnista se koostuu.Jokainen sukukunta on kerrottu ja se että se on 12000 luetelluista sukukunnista.

      • Anonyymi

        Pääseekö sinne myös Miettisten, Korhosten ja Virtasten sukukunnat? Näitä kun ei jostain syystä raamattu mainitse.


    • Anonyymi

      Kysykää asiaa Jumalalta.
      Onko kellään hänen numeroaan?

    • Anonyymi

      Ei tässä mitään numeroita tarvita riittää että luemme mitä Jumala on sanassaan ilmoittanut.Lue Ilm.7:4-8.

    • Anonyymi

      Mutta, mistä numerosta hän on tietonsa saanut!
      Kysympä vaan.

    • Anonyymi

      Aikoinaan möivät huutokaupassa Albert Einsteinin viimeisiä kirjeitä.
      Niissä hän pohti kristinuskoa sekä juutalaisuutta. Hän mainitsee, että ne pohjautuvat aikalaisten toiveisiin, pelkoihin sekä uskomuksiin.
      Aika tyhjentävästi kuvattu älyköltä.

    • Anonyymi

      Sahahoro vai mikä se oli,kävisi hyvin siihen virkaan.

    • Anonyymi

      Te pelkäätte petoa? Miksi? Miksi ette usko Kristukseen?
      Vain yksi asia Kristuksen sanomassa : RAKKAUS !

    • Anonyymi

      Lahkoilla ja niiden valtaapitävillä on yksi ainoa päämäärä, kun sen myyntimiehet (pastorit ja papit) tuovat esiin satuolentoja ja paikkoja, jotka ovat mielikuvituksen tuotosta. RAHA on sen kaiken motiivina.
      Herkkäuskoisia löytyy, jotka ovat valmiita maksamaan lahkolleen siitä, että heille puhutaan paskaa puhujakorokkeelta lauantaisin ja sunnuntaisin.
      Kirkonmiehet lupailevat taivaspaikkoja aina vain rahaa vastaan.

      • Anonyymi

        Kaikkialla pyörii raha, niin kirkoissa, kuin kirkkojen ulkopuolellakin.


    • Anonyymi

      Pedon merkistä on kirjoitettuna: se saa kaikki, pienet ja suuret, sekä rikkaat että köyhät, sekä vapaat että orjat, panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa,
      ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku.
      Adventistien mukaan sunnuntai on pedon merkki. Sunnuntai lepopäivänä otettiin käyttöön jo muutama sata vuotta alkuseurakunnan jälkeen. Siis nyt on pedon merkki käytössä. Vain lauantaita pyhänä pitävät adventistit ovat säilyneet puhtaina, muut ovat ottaneet pedon merkin.
      MUTTA KUINKA ADVENTISTIT OVAT VOINEET TEHDÄ KAUPPAA, OSTAA JA MYYDÄ KOKO TUON AJAN, KUN SUNNUNTAI ON OLLUT PEDON MERKKINÄ?
      MISSÄÄN EI OLE RAPORTOITU ADVENTISTEIHIN KOHDISTUNEISTA ANKARASTA VAINOSTA, MIKSI?
      "ketkä vain eivät kumartaneet pedon kuvaa, ne tapettaisiin".
      MISSÄ OVAT TUHANNET TAPETUT ADVENTISTIT?

      • Anonyymi

        "Ovat säilyneet puhtaina" Älähän nyt veli hyvä Ei sapatti pelasta Vain yksin Jeesus vain yksin Jeesus. Sapatti ei pelasta niinkuin ei mikään muukaan 10 käskyistä
        Emme kuitenkaan tahallaan halua rikkoa yhtään käskyä.
        Sunnuntai laki ei ole vielä tullut, muuta EU kovasti jo kehittelee asioita että joku päivä voidaan Sunnuntaista tehdä pakolla kaikille. Jos osaat ruotsia niin Media7 sieltä löydät Sepastia Matulan puheet jossa hän näyttää video pätkiä mitä EU suunitellaan samoin hän näyttää mitä Amerikassa tietyt ihmiset suunitelevat jos pääsevät valkoiseen taloon syksyllä taisi siellä olla Presidentti vaalit.


      • Anonyymi

        Se on rannekello!!
        Ja se toinen on otsakello!!


    • Anonyymi

      Pedon merkki?
      No sehän on Fiat. Petojen sukua. Susi jo syntyessään.

    • Anonyymi

      Adventismiin kuuluu ihmisten säikyttely. Kauhua luomalla saadaan väki syömään koukun syvemmälle.
      Jotkut ovaltavat homman nimen ja sujahtavat ulos.
      Se on viisautta.

    • Anonyymi

      Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on.

      ylifariseuksella ymmärrys on.

    • Anonyymi

      No, se oli tyhjentävästi sanottu!

    • Anonyymi

      En löytänyt raamatusta kohtaa. Voiko joku kertoa kohdan.

    • Anonyymi

      Olen nähnyt tämän Ilimestystenkirja pedon kuvan eräässä 1973 vainetussa advari aviisista.
      Vaikuttava on. Muistuttaa tuhatjalkaista, päitä on useita ja suusta purkautuu liekkejä. On kuin Zippo tupakansytytin.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1620
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe