Pystynkö ottamaan alkoholia?

Ella155

Olin kuntoutushoijossa 2kk psykoottisen masennuksen takia, tänään pääsin pois.
Lääkärit sanoi etten voisi juoda 2vuoteen lääkkeitten takia, mutta onko näin?
En juo paljoa, suunnilleen vain juhlapäivinä, mutta voinko juoda enää silloinkaan?

Lääkkeitä on:
Mirtazapin ja olanzapin, aamusin ja iltasin.

Onnistuisko semmonen kikka että en ota sinä päivänä lääkkeitä kun lähen viihteelle?
Kiitos vastauksista jo etukäteen.

20

4404

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1+1

      No ei se ainakaan onnistu ettei ota lääkkeitä samana pöivänä, niitä kun on elimistössä pitkään vaikka ei lääkettä ottaisikaan (katso puoliintumisajat ym.)


      Täällä kirjoittelee suurimmaksi osaksi maallikot, sinä olet saanut psykiatrilta, alan erikoislääkäriltä ohjeistuksen. Kumpaa uskot, maallikoita vai alan ammattilaista??!!

      Lääkkeiden kanssa ei yleensä suositella alkoholia saman aikaisesti. Toinen lääkkeesi on psykoosilääke, toinen masennuslääke.


      http://spc.nam.fi/indox/nam/html/nam/humpil/6/10111826.pdf

      http://www.laakeinfo.fi/\Medicine.aspx?m=10245&d=17609&i=ENNAPHARMA_MIRTATSAPIINI ENNAPHARMA_MIRTATSAPIINI ENNAPHARMA 30 mg t

      Lääkärisi on ohjeistanut sinua oikein, lisäksi voi olla ettei sairautesi takia alkoa "suositella" laisinkaan.

    • Jonttu123456789

      minkään psykoosilääkkeen kanssa ei saa nauttia alkoholia. alkoholi madaltaa kynnystä psykoosikohtauksille. Ittellä oli vuosi Risperidoni mutta ku veriarvot muuttui liikaa ni vaihdettiin olanzapin lillyyn.

      itte oon kyllä juonut silti alkoholia vaikka onkin lääkitys, mutta jos haluaa tosissaan parantua ni jättää alkoholin kokonaan pois.

      alkoholi pahentaa vaan oireilua.

      Kukin vastaa itsestään.

      • Olutta.vain

        No entäs epilepsia lääkityksen kanssa voiko ottaa muutaman ison oluen minä otan silloin tällöin mikä vaikutus alkoholilla vois olla tume keskisestä suomesta kyselee vastauksia KIITOS


      • Alkoholia on muutkin
        Olutta.vain kirjoitti:

        No entäs epilepsia lääkityksen kanssa voiko ottaa muutaman ison oluen minä otan silloin tällöin mikä vaikutus alkoholilla vois olla tume keskisestä suomesta kyselee vastauksia KIITOS

        Olutkin on alkoholia ellei kyse ole alkoholittomasta oluesta. Pullo keskaria vastaa yhtä kirkasta normipaukkua ja A-olutta jo puolitoista. Eli jos alkoholista on haittaa lääkkeen kanssa, olut, siideri ja lonkero on pahasta.


    • Pystyt ainakin sitten, kun et pistä sekaisin niitä.

    • Elmerielle

      Katso mitä lääkkeiden käyttöohjeissa lukee. En minä ainakaan usko, että alkon käyttö mitenkään riskaabelia on, kunhan jää satunnaiseksi eikä ole liiallista. Suunnilleen kaikissa lääkkeissä lukee että alkoholia ei suositella, mutta yksi lääkäri sanoi minulle, että jos ei ole kielletty, niin voi kyllä kohtuudella käyttää.
      Itselläni oli neuroleptilääkkeenä Fluanxol, ja käytin kyllä hiukan alkoa silloin tällöin.

    • 24

      Voi hyvää päivää, kyllä pitäs ihmisen osata olla ilman alkoholia jos on joku vastaavanlainen lääkitys menossa. Alkoholistihan se muuten on.

    • jeppe r ewio

      Miksi juot? Onko pakko juoda? Mikäli, niin olet alkoholisti ja ainut keino selvitä hengissä on lopettaa juominen kokonaan.
      Jos tahdot kuolla mahdollisimman pian, jatka juomista. Mieluiten lääkityksistä huolimatta. Tosin lääkkeetkin voivat tappaa jos on vääriä valelääkäri määräillyt.

    • lääkekoekani

      "Tosin lääkkeetkin voivat tappaa jos on vääriä valelääkäri määräillyt"

      Sen verran pitää nyt korjata turhan paniikin välttämiseksi, että nämä kyseiset lääkkeet eivät ole sen tappavampia olkoon määrääjä sitten oikea tai valelääkäri.Toki jos annos on määrätty 10 kertaiseksi normaaliin niin sitten ehkä mutta tämä huomataan apteekissa kyllä. Zyprexa se on sellanen troppi että silmät ei pysy auki edes selvinpäin, ja alkon kanssa uni tulee melkoisen hätäsesti.Jos on pakko dokata niin jättäisin dokaamista edeltävän illan napin ottamatta,tällä satunnaisella "unohduksella" ei ole vaikutusta hoitovasteeseen näiden namien kanssa, tietty tilanne voisi olla eri sydän tai verenpainelääkeillä.Mutta, harkitse vielä vakavasti sitä viinan kittaamista, ei tee hyvää päänupille tilanteessasi ja eipä juuri muutenkaan kellekään.

    • psyk.prof.

      "Sen verran pitää nyt korjata turhan paniikin välttämiseksi, että nämä kyseiset lääkkeet eivät ole sen tappavampia olkoon määrääjä sitten oikea tai valelääkäri."

      Eli kannatat neuroleptien kanssa alkon ottamista? Usein alkon käyttö ei jää tuohon yhteen päivään/kertaan, joten mielestäni hyvin vaarallisen neuvon annat vähätellessäsi alkon ja "hermonsalpaajien" yhteisvaikutuksia yleisesti.

    • Ei holisti!

      HALOO PAHVI! Vai on alkoholisti jos ylipäätään juo alkoholia JOSKUS SILLOIN TÄLLÖIN! HYVÄ VITSI! Etkö tiedä että alkoholistiksi lasketaan ihminen, jonka päivittäinen alkoholiannos on miehillä 7 annosta tai yli PÄIVÄSSÄ ja naisilla 5 annosta tai yli PÄIVÄSSÄ! Joten kyllä on paksua väittää, että ihminen on alkoholisti jos hän ottaa esim. 5 annosta KUUKAUDESSA!

    • lääkekoekani

      "Sen verran pitää nyt korjata turhan paniikin välttämiseksi, että nämä kyseiset lääkkeet eivät ole sen tappavampia olkoon määrääjä sitten oikea tai valelääkäri."

      Luepas nyt uudestaan ystävä hyvä, tunnen kyllä nämä lääkkeet vähintään yhtähyvin kuin eikoistuva psykiatri, ja en todellakaan suosittele alkoa lainkaan jos näitä syö, ja se tulee alempaa tekstistäni kyllä selville. Nimenomaan tarkoitin, että lääkkeen määrääjä ei tee näitä tappavimmiksi,alkon osuus on asia erikseen. Karseita myrkkyjä kyllä ovat ja saavat välittäjäaineet ja reseptorit sekaisin, monella loppu elämäksi, mutta se on taas eri juttu se. Kaikkiin lääkkeisiin voi toi kuolla ensimmäisellä käyttökerralla, jos sattuu harvinainen allerginen shokki tai vastaava omalle kohdalle. Suomalaisten peruskaura burana, on tappavampi kuin kumpikaan kyseisistä napeista, se löytyy toki tilastoistakin.

    • psyk.prof.

      "tunnen kyllä nämä lääkkeet vähintään yhtähyvin kuin eikoistuva psykiatri"

      Minä tunnen lääkkeet, potilaani sekä olen tehnyt tutkimustyötä jo pidemmän aikaa aiheesta. Ammattitaidottomat lääkärit (mm. psykiatriopiskelijat, valelääkärit jne.) kyllä voivat jopa tappaa potilaan määräämällä tälle lääkettä, joka ei kyseiselle potilaalle sovi.

      • Heh!

        Jos olisit oikeasti psykiatrian professori et alentuisi keskustelemaan tällaisilla roskapalstoilla, etkä kirjoittaisi kollegoistasi tyyliin: "ammattitaidottomat lääkärit mm. psykiatriopiskelijat...."
        Sinusta siis psykiatriaan erikoistuva lääkäri ei tietenkään voi olla ammattilainen?
        Myös erikoislääkäreitä on kaiken tasoisia, mihin vertaat? Yhden päivän erikoistumiskoulutusohjelmassa opiskelleeseen, vai esim. 5,5 vuotta...
        Voi, voi.


    • lääkekoekani

      "Minä tunnen lääkkeet, potilaani sekä olen tehnyt tutkimustyötä jo pidemmän aikaa aiheesta...

      Tästä ei ole epäilystä,ja olen aivan samaa mieltä että väärät lääkkeet voivat hyvinkin tappaa,ja nimenomaan silloin kun potilaalla on yksikin kontraindikaatio määrättävään lääkkeeseen,tiedossa oleva tai tiedostamaton sellainen.Siinä mielessä vedän nyt ihan reilusti selitykseni takaisin,kun luin uudestaan kirjoittamasi lauseen valelääkäristä sillä olen samaa mieltä valelääkärin todennäköisemmästä epätietoisuudesta mahdollisista vasta-aiheista,mutta epätietoisuutta tähän liittyen voi olla myös hyvälläkin lääkärillä,jos esim,potilas on jättänyt oleellisia asioita kertomatta. Ajatukseni liittyi nimenomaan mainittuihin lääkkeisiin ja potilaan hoitohistoriaan, ja edelleen väitän että hengenlähtö kyseisillä valmisteilla normaali annostuksella on erittäin epätodennäköinen, vaikka ei olisi mitään varsinaista sairautta mihin näitä yleensä määrätään. Jos aloittajalla on tarkoitus vetää 3 promillen humala, niin varmasti puupalttoo on lähellä jo ilman lääkkeitäkin.Kuluu useampi viikko näiden namien aloituksen jälkeen, että edes haluaa ajatella juomista, siis varsinkin zyprexan,menee huppu sen verran sekavaksi ja mieli tekee lähinnä nukkua 25 tuntia/vrk. Tässä taannoin eräs alan vahva ammattilainen määräsi kipulääkkeitä asiakkaalle, jolla oli ssri-lääkitys masennukseen, eipä vaan huomannut selvittää tätä ja potilas ei ymmärtänyt mainita.Sitten elettiinkin jonkinaikaa melkoisen mielenkiintoisia hetkiä kun nivelkipuinen alkoi olla sitä mieltä että naprokseeni ja/tai tramadoli eivät taida hänelle sopia,samaa mieltä olivat myös ensivasteen pojat ja päivystävä lääkäri...
      Tiedämme varmaan molemmat,että alkoholin kanssa hyvinkin letaaleja neuroleptejä/trisyklisiä on käytössä nykyäänkin,tietääkseni mainitut valmisteet eivät kuulu niihin varsinkin kun toista määrätään holisteille yleisesti unettomuuteen, koska bentsoja ja vastaavia ei voi huikean väärinkäyttöriskin vuoksi.

      • linkki vinkki

        Olisiko sinun aika kirjottaa aiheesta johonkin muuallekin kuin tänne kun tunnut tietävän siitä noinkin paljon?

        Voisit aloittaa vaikka tuolta http://www.hs.fi/palaute/


    • keke_420

      Kyllä itekki vedän aina kunnolla brenkkua pe-su, vaikka on xanorit määrätty. Alkoholi vaan pahentaa mielenterveys ongelmia.

    • Surusilmä...

      Alkoholi tuli mulle kuvioon "itsehoitona" ennen lääkkeitä. Paska homma, kun en sitä ole saanutkokonaan lopetettua. Olanzapiinia söin monta vuotta vaikka aika kovia juomakausiakin oli. Ei noussu maksa-arvot, enkä menny psykoosiin. Revia ei viinasta eroon auttanut, muahan ei nousuhumala oo kiinnostanut koskaan vaan pöhnä, turtumus. Antabus ihan yhtä turha, kun tänään jättää ottamatta, voi juoda huomenna. Naama kirjavana vaan ei voi mennä baariin. Ihan kamalaa jotenkin ja kun tää ei oo ees trolli ja oon nainen. Miten oon enää ees hengissä? Ainoo lohtu, että en enää jaksa tätä rallia, dokailut on vähentyny itestään aika paljon ja jotenkin tilalle on vähän löytyny muuta. Nytkin voisin olla juomassa, mutta seikkailen täällä netissä. Jos tän kaiken tietäsin ja nyt ois kädessä elämäni eka kalja, en perhana sitä jois. Mutta eihän tämmöstä "uraa" kukaan suunnittele.

    • Hyvät lääkkeet!

      Minulla on ollut lääkityksenä Sertralin (200 mg) jo vuosia, ja kun olen ottanut alkoholia, on tuntunut, että vintti on mennyt melkoisen sekaisin, ja olo että alkoa pitää saada aina vaan lisää, kunnes on ihan perseet olalla. No, sitten tuli epäilys masennuksen lisäksi (tai ohella) kaksisuuntaisesta, johon sain lääkityksenä edellisen lisäksi Lamictalin (275 mg). Nyt viikonloppuna otin eka kerran alkoa tämän yhdistelmän kanssa. Täytyy sanoa, että ensinnäkään ei tehnyt niin hirveästi edes mieli juoda, kun oli jo selvinkin päin ihan mukava olo. No, yritin sitten saada aikaiseksi sellaista hypeä kuin ennenkin, mutta pettymyksekseni (?) pysyin koko ajan tasaisen rauhallisena, ja kun vähänkään tunsin humaltuvani, niin teki mieli pitää taukoa ennen kuin otti seuraavan. Tuli suoraan sanottuna niin huono tai outo olo, että ei pystynyt juomaan.
      Jänniä nämä lääkkeet, kun ne muuttavat ihmisen käytöstä ja jopa luonnetta erilaiseksi. Tällä kertaa kyllä olen tyytyväinen itseeni: olen empaattinen, ystävällinen, sosiaalinen enkä kärsi masennuksesta enkä halua ryypätä, aika hienoa vai mitä?! Ilman lääkkeitä olen hermostunut, räjähdysherkkä, herkästi loukkaantuva, masentunut, epäsosiaalinen, äkkipikainen, mielialat vaihtelee kuin vuoristorata ym. negatiivista. Eli kyllä on hyvä että tällaisia lääkkeitä on olemassa! Elämä on paljon laadukkaampaa kuin ilman lääkkeitä!

    • Eivaikutakaikkiin

      Ei ne mitään vaikuta täällä taas suurennellaan. Itse syön Zymbalta 60mg ja ketipinoria 250 mg sitten nukahtamiseen sekä mielen tasaukseen olanzapin 10mg. Käyn normaalisti ulkona noin kaksi kolme kertaa vuodessa. Otan alkoholiannoksia ilmeisesti rajusti mikäli noihin raja arvoihin on uskomista. Ostan 0,7 litran viski tai kossupullon juon sen sen neljässä tunnissa sitten juon yleensä vielä olutta kahdeksan tai kymmenen tölkkiä 0,33 kokosta. Kun lähden baariin niin siellä vedän aamu kolmeen toisen viinapullollisen verran viinaa plus yleensä vielä terästetyt lonkero tuopit tai olut tuopit noin neljästä viiteen. Kävelen itse kotiin pystyn puhumaan ja tilaamaan ruokaa en ole koskaan sammunut ja tiedän että alkoholin sietokyky on yksilökohtaista, mutta psykoosia ei ole näkynyt ja ihan normi krapula on aamulla. Voi olla että joillain vaikuttaa yhteiskäyttö mutta ei ne yleisesti vaikuta yksilöitä on olemassa ja kuitenkin 1,5 vuotta syönyt kolmea lääkettä päivittäin. 😁

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2180
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      84
      1862
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1389
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1378
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      269
      919
    6. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      790
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      775
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      46
      726
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      715
    10. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      57
      694
    Aihe