Älä riko oikeata sapattia, äläkä huvittele käärmeen kanssa

Jumalan Sana ja Laki

19.7.2013

Älä riko sapattia, älä myöskään huvittelulla käärmeen kanssa, ettei satu vahinkoja.

Alla olevan huvipuistouutisen pitäisi jo itsessään todistaa paljon.

Jo muinaisten babylonialaisten kerrottiin pelänneen sitä: Jumalan oikean sapatin eli lepopäivän rikkomista. Sitä pidettiin pahana päivänä sen rikkomisen seurausten takia. Muutenhan se on siunattu päivä.

Luojan eli JHVH:n oikea sapatti on perjantaista lauantaihin, tarkalleen ottaen perjantain keskipäivästä lauantain keskipäivään.

"Muista pitää sapatinpäivä pyhittääksesi sen. Kuusi päivää tee työtä ja toimita kaikki tehtäväsi. Ja seitsemäs päivä on sapatti JHVH:lle, sinun Jumalallesi; älä tee mitään tehtäviä, älä sinä älköönkä sinun poikasi, älköönkä sinun tyttäresi, älköön sinun miespalvelijasi, älköönkä sinun naispalvelijasi, älköönkä sinun karjaeläimesi, älköönkä sinun vieraasi, joka on porteissasi. Sillä kuutena päivänä JHVH teki taivaat ja maan, meren ja kaikki, mitä niissä on, ja hän lepäsi seitsemäntenä päivänä; sen tähden JHVH siunasi sapatinpäivän ja pyhitti sen." (2.Ms.20:8-11 & 5.Ms.5:12-15)

Älä tee sinäkään sitä erehdystä, että menet rikkomaan JHVH:n eli Jumalan oikeata lepopäivää tai muutenkaan Hänen Pyhää Lakiansa, niin olet varmasti paremmassa turvassa.
Voit tietysti vahingoittua muustakin syystä ja muunakin päivänä, mutta Jumalan oikean lepopäivän viettäminen ei turvallisuuttasi ainakaan heikennä. Mutta käärmeen kanssa leikittely kyllä voi tuottaa vahinkoa muulloinkin.

Ja jos yhdistät Jumalan sapatin rikkomiseen vielä Hänen vihollisensa, lohikäärmeen kanssa huvittelemisen, älä ihmettele ikäviäkään seurauksia. Jumala on tosin tunnetusti armollinen ja pitkämielinen, niinpä moni pääsee itse aiheuttamastaan pälkähästä useinkin säikähdyksellä, vaan ei aina, joten älä kokeile "onneasi".

Vaan alaikäisiä lapsiahan Jumala ei pidä syyllisinä, vaan vastuussa ovat hänen vanhempansa tai muut huolehtijansa. Ja toisinaan lapsi voi olla esimerkiksi Jumalan Sanan ja Lain vastaisen avioeron johdosta kaapattuna toiselta vanhemmaltaan, useinkin isältään, jolle hänet on synnytetty, niin ettei hän voi edes estää lapsen menemistä vaaranpaikkoihin, vaikka haluaisikin.

Ja he kumarsivat lohikäärmettä, koska se oli antanut sellaisen vallan pedolle, ja kumarsivat petoa... (Ilm.13:4)

Lapsi putosi huvipuistolaitteesta
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288582339529.html?ref=hs-tf-promo3

56

189

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ennen sanottiin, että jos vuolee puukolla sunnuntaina, varmaan tulee haava...

      • Yhdeth vhielä...

        Mä taasen vetäisen toisinaan sapattina oiken kunnon lärvit! En tosin kirkkoviinistä!


      • ?????.
        Yhdeth vhielä... kirjoitti:

        Mä taasen vetäisen toisinaan sapattina oiken kunnon lärvit! En tosin kirkkoviinistä!

        Onko sinulle kaikki päivät sapatteja, vai nouseeko joku päivä ylitse muiden ?


    • KTS (Ei kirj.)

      Minä painan sähkönappulaa myös lauantaisin enkä ole ortodoksijuutalaisänkyröiden tavoin sidottu lain kirouksen kahleisiin.

      HYVÄ!

    • kjkl

      Kuuluisi juutalaisuus palstalle! Jeesuksen aikaan olivat fariseukset ja kirjanoppineet juuri tuon kaltaisia!

      • ptyuoi

        Ei, vaan tiedoksi; ei- juutalaisille


    • @@@

      Eikös sapatti ala pe klo 18.00 ja pääty la klo 18.00? Tällainen käsitys minulla on.

    • filadelfi

      "Älä riko sapattia, älä myöskään huvittelulla käärmeen kanssa, ettei satu vahinkoja."

      Jeesus rikkoi juutaisten rituaalisapatin (Joh.5:18).
      Alkuseurakunta vietti sunnuntain (Herran päivän) jumalanpalveluspäivänä, viikon päivä ei ole tärkeä (Room.14:5-6).
      Juutalaisten rituualilaki oli vain varjo, Jeesus on lain täyttymys; sillä ei kukaan tule vanhurskaaksi lain kautta sillä siitä tulee synnin tunto (Room.7:7-25).

      • Papatti.

        Jumala itse rikkoi sapatin. 1Moos.2:2. Ja Jumala päätti seitemäntenä päivänä työnsä....


      • @@@

        "Sentähden juutalaiset vielä enemmän tavoittelivat häntä tappaaksensa, kun hän ei ainoastaan RIKKONUT SAPATTIKÄSKYÄ vaan myös sanoi Jumalaa Isäksensä, tehden itsensä Jumalan vertaiseksi."

        "Mutta rukoilkaa, ettei teidän pakonne tapahtuisi talvella eikä SAPATTINA." Joh.5.20


      • @@@
        @@@ kirjoitti:

        "Sentähden juutalaiset vielä enemmän tavoittelivat häntä tappaaksensa, kun hän ei ainoastaan RIKKONUT SAPATTIKÄSKYÄ vaan myös sanoi Jumalaa Isäksensä, tehden itsensä Jumalan vertaiseksi."

        "Mutta rukoilkaa, ettei teidän pakonne tapahtuisi talvella eikä SAPATTINA." Joh.5.20

        Korjaus harmillisiin virheisiin: Sapattikäskyn rikkominen:Joh.5.18

        ja "..... pakonne tapahtuisi talvella eikä sapattina.": Matt.24.20


      • Jumalan Sana ja Laki

        21.7.2012

        Jumalan oikeata sapattia ja sen viettämistä on käsitelty useita kertoja tälläkin foorumilla ja osoitettu, että se on edelleenkin voimassa. Ja netistä löytyy sen tueksi erittäin paljon todistusaineistoa. Asiasta kiinnostuneet voivatkin sopivin hakusanoin niitä haeskella tutkittavaksi.

        Minulle oikean sapatin viettäminen on täysin itsestäänselvää ja Jumala on niin lukuisia kertoja osoittanut eri tavoin, että se on edelleenkin voimassa.

        Sitäpaitsi se on Jumalan oikean Israelin yksi tunnusmerkeistä, myös Uudessa Liitossa.

        Sapatin voimassaolo Kristuksen Uudessa Liitossa osoitetaan paitsi Raamatun mutta myös lukuisissa sen ulkopuolisissa Pyhissä Ilmoituksissa ja Kirjoituksissa.
        Abrahamin uskon ilmoittava Koraani vahvistaa niin ikään sen voimassaolon Kristuksen Uudessa Liitossa.
        Ja kristillisyyden piirissä, sen lukuisissa suuntauksissa tunnustetaan varsin yleisesti, että oikea sapatti on perjantaista lauantaihin, mutta niitäkin vääristelijöitä löytyy, jotka väittävät vailla kunnon todisteita, että sapatti olisi mukamas sunnuntaina.

        Sapatin voimassaolon vastustamiseen käytetään usein ja mitä ilmeisemmin tarkoitushakuisesti vääriä ja huonoja alkutekstin ja sen sanojen käännöksiä samoin kuin vilpillisiä, tarkoitushakuisia selityksiä. Mutta kun alkuteksti lauseineen ja sanoineen käännetään oikein, se vahvistaa sapatin voimassaolon Kristuksen Uudessa Liitossa.

        Jos Kristus olisi mukamas rikkonut Jumalan oikean sapatin, hän olisi tehnyt syntiä, vieläpä hyvin raskaan, josta seuraisi kuolemanrangaistus. Miten Hän sitten olisi päässyt tuonelasta, jos Hän ei olisikaan ollut syytön vaan syyllinen ja rangaistuksen ansaitseva?

        Historialähteet osoittavat, että alkuseurakunta seuraajineen piti oikeata sapattia perjantaista lauantaihin, varsinkin itäisen kristillisyyden piirissä varsin laajasti aina 300-luvulle saakka, jolloin sen viettämistä alettiin hankaloittaa ja kieltää muun muassa kirkolliskokousten päätöksin.

        Jumala pitää tarkasti kiinni kalenteristaan uskottomista väärintekijöistä ja luopioista huolimatta. Oikealla päivällä on suuri merkitys. Juhlapäivien siirtäminen mielivaltaisesti ilman Jumalan määräystä on syntiä.

        Luojan ja samalla koko ihmiskunnan kaikkein suurimmat patriarkat, profeetat ja kuninkaat kuten Aabraham, Mooses, Joosua, Elia, Samuel, Daavid, Salomon jne ja tietenkin Hänen lihaan tullut Pyhä Sanansa, Jahushua (Jeesus) Kristus (Messias) sekä Kristuksen aikalaiset Johannes Kastaja, apostolit ja alkuseurakunnan monet muut tärkeät johtajat ovat pitäneet Jumalan oikean sapatin perjantaista lauantaihin näin Kaikkivaltiaan Pyhää Säätämystä noudattaen ja Häntä uskollisesti totellen.
        Myös profeetta Muhammed piti Koraanin todistuksen mukaan Jumalan ja samalla Israelin oikean sapatin osoittaen näin Jumalan oikean sapatin noudattamisen kuuluvan koko suurelle Aabrahamin perheelle, jonka ulkopuolella ei pelastusta olekaan.
        Aabrahamin todistetaan niin ikään noudattaneen JHVH:n Lakia eli Tooraa (kts. alkuteksti 1.Ms.26:5).

        Valintani on yksinkertaisen selvä ja lohdullinen. Viihdyn paljon paremmin tässä ihmiskunnan jaloimpien johtajien seurassa heidän esimerkkiään seuraten kuin haen mitään opastusta mihinkään tietämättömiltä tai teeskenteleviltä ja valehtelevilta, Jumalaa ja Kristusta vihaavilta eksyttäjiltä. Vaan miten on teidän muiden laita?

        "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään.
        Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut.
        Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten kuningaskunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten kuningaskunnassa.
        Sillä minä sanon teille: ellei teidän oikeamielisyytenne (vanhurskautenne) ole paljoa suurempi kuin kirjanoppineiden ja fariseusten, niin te ette pääse taivasten kuningaskuntaan." (Matt.5:17-20)

        "Tässä on pyhien kärsivällisyys, niiden, jotka pitävät Jumalan käskyt ja Jahushuan (Jeesuksen) uskon." (Ilm.14:12)

        "He sotivat Karitsaa vastaan, mutta Karitsa on voittava heidät, sillä hän on herrain Herra ja kuningasten Kuningas; ja kutsutut ja valitut ja uskolliset voittavat hänen kanssansa." (Ilm.17:14)


    • Silleenpä+

      Just,just, niinpä.

    • KTS (Ei kirj.)

      Helluntaiherätyksen ja kirkon traktaateissa torpattiin tämä adventistien aivopieru tuhannen päreiksi jo 70-luvulla.

      Nettikö sen on jälleen henkiin herättänyt?

      • 1234567...

        KTS. . Kaikki pedon tyttäret kulkevat peite silmillä sunnuntaipyhineen SUURET JA PIENET.


    • Laki ei pelasta

      Adventistit ovat jääneet lain alle. Ei ole raamatullista.

      • 1234567...

        Nimimerkille Laki ei pelasta. Ota huomioon tämä, että laittomuus vie monen tuhoon.

        1700 luvun vanhat Luterilaiset virret kertovat Jumalan kymmenestä käskystä, laista. Samoin Adventistien hengelliset laulut.

        1700 luvun virsi 135.1. Nää käskysanaa kymmenen, ne meille kautta Mooseksen Jumala itse ilmoitti, ja Siinailla kirjoitti. Ah Herra armahda.
        136.1. Ken tahtoo olla kristitty ja kristittynä kuolla, ei sille outo peitetty, saa Herran laki olla, jonk' antoi itse Jumala.

        Adventistien hengellinen laulu.80.1. On, Herra, kaikki käskysi vakaat ja oikeat. On täydellinen lakisi, Sanasi vanhurskaat.
        86.1. Lakisi Herra, täydellinen on, Sen neuvoista ei puutu mitään hyvää. Saa siitä virvoituksen lohduton ja viisautta puhtahinta syvää.

        Jokaisen tulisi tietää tämäkin, että sapatti kuuluu itsestään selvyytenä kymmenenkäskyn lakiin.

        Näin on käynyt, että suurin osa on hyljännyt sapattikäskyn ja lukevat sapatin kuuluvaksi arkipäivien joukkoon. Sapatti on Jumalan merkki 2.Moos.31:13.

        Sunnuntai on pedonmerkki. Miksi sunnuntai on pedon merkki ? Koska katolinen kirkko on siirtänyt sapatin pyhyyden lauantailta sunnuntaille v. 364 jKr. Laodikean kirkolliskokouksessa.

        Ilmestyskirjan mukaan voittajat pääsevät lasimerelle veisaamaan Mooseksen, Jumalan palvelijan virttä ja Karitsan virttä Ilm.15:2-3.


    • "Luojan eli JHVH:n oikea sapatti on perjantaista lauantaihin, tarkalleen ottaen perjantain keskipäivästä lauantain keskipäivään."

      Älä puhu pashaa. Sapatti on perjantain auringonlaskusta lauantain pimeäntuloon.

      • Jumalan Sana ja Laki

        21.7.2013

        Kuten ilmoitin, JHVH:n eli Jumalan oikea sapatti on perjantain keskipäivästä lauantain keskipäivään.
        Jumalan ajanlaskussa vuorokausi vaihtuu silloin, kun aurinko on korkeimmillaan eli keskipäivällä. Tämä on ilmoitettu jo ensimmäisen Mooseksen kirjan luomiskertomuksessa ja löytyy alkutekstiä tutkimalla.

        Jumalan oikean sapatin oikeasta aloitushetkestä todistaa myös Koraani:

        62: 9 Uskovaiset, kun kuuluu kutsu rukoukseen perjantaina, niin kiiruhtakaa palvelemaan Jumalaa ja jättäkää kauppatoimet. Tämä on teille parasta, jos haluatte ymmärtää.
        62: 10 Mutta kun hartaus on päättynyt, hajaantukaa kukin suunnallenne ja etsikää Jumalan armoa pitäen Hänet lujasti mielessänne, jotta menestyisitte.
        62: 11 Mutta kun he näkevät jossakin kauppaa tehtävän tai huviteltavan, he rientävät sinne ja jättävät sinut (Muhammedin) yksin seisomaan. Sano: »Se, mikä on Jumalasta, on parempi kuin huvi ja kaupanteko: niin, Jumala on paras huoltaja.»

        Kyseinen rukous on keskipäivän rukous. Kyseiset jakeet todistavat myös profeetta Muhammedin pitäneen oikeata Jumalan sapattia sekä jatkaneen sen pitämistä rukoushetkenkin jälkeen, kun taas jotkut riensivät huvittelemaan tai kaupantekoon, mistä Koraani tässä nuhtelee. Hajaantuminen kukin suunnalleen ei viittaa paluuta työntekoon, vaan kotiin tai yhteisiin tapaamisiin lähtemistä tai vastaavaa niin, että sapatti pidetään kuten Jumalan Laissa eli Toorassa on määrätty, minkä (Tooran) voimassaolon Koraani myös lukuisia kertoja vahvistaa.


      • Jumalan Sana ja Laki kirjoitti:

        21.7.2013

        Kuten ilmoitin, JHVH:n eli Jumalan oikea sapatti on perjantain keskipäivästä lauantain keskipäivään.
        Jumalan ajanlaskussa vuorokausi vaihtuu silloin, kun aurinko on korkeimmillaan eli keskipäivällä. Tämä on ilmoitettu jo ensimmäisen Mooseksen kirjan luomiskertomuksessa ja löytyy alkutekstiä tutkimalla.

        Jumalan oikean sapatin oikeasta aloitushetkestä todistaa myös Koraani:

        62: 9 Uskovaiset, kun kuuluu kutsu rukoukseen perjantaina, niin kiiruhtakaa palvelemaan Jumalaa ja jättäkää kauppatoimet. Tämä on teille parasta, jos haluatte ymmärtää.
        62: 10 Mutta kun hartaus on päättynyt, hajaantukaa kukin suunnallenne ja etsikää Jumalan armoa pitäen Hänet lujasti mielessänne, jotta menestyisitte.
        62: 11 Mutta kun he näkevät jossakin kauppaa tehtävän tai huviteltavan, he rientävät sinne ja jättävät sinut (Muhammedin) yksin seisomaan. Sano: »Se, mikä on Jumalasta, on parempi kuin huvi ja kaupanteko: niin, Jumala on paras huoltaja.»

        Kyseinen rukous on keskipäivän rukous. Kyseiset jakeet todistavat myös profeetta Muhammedin pitäneen oikeata Jumalan sapattia sekä jatkaneen sen pitämistä rukoushetkenkin jälkeen, kun taas jotkut riensivät huvittelemaan tai kaupantekoon, mistä Koraani tässä nuhtelee. Hajaantuminen kukin suunnalleen ei viittaa paluuta työntekoon, vaan kotiin tai yhteisiin tapaamisiin lähtemistä tai vastaavaa niin, että sapatti pidetään kuten Jumalan Laissa eli Toorassa on määrätty, minkä (Tooran) voimassaolon Koraani myös lukuisia kertoja vahvistaa.

        "Kuten ilmoitin, JHVH:n eli Jumalan oikea sapatti on perjantain keskipäivästä lauantain keskipäivään. "

        Minä olen kysynyt asian Jerusalemissa Chopin- streetillä testterin viereissä sijaitsevan synagogan rabbilta. Hän vaan tuntuu jotenkin liotettavammalta tietolähteeltä kuin sinä.

        Vetoatko Koraaniin silloinkin kun se tulee omaa mielipidettäsi vastaan?


      • Jumalan Sana ja Laki
        exhellari86 kirjoitti:

        "Kuten ilmoitin, JHVH:n eli Jumalan oikea sapatti on perjantain keskipäivästä lauantain keskipäivään. "

        Minä olen kysynyt asian Jerusalemissa Chopin- streetillä testterin viereissä sijaitsevan synagogan rabbilta. Hän vaan tuntuu jotenkin liotettavammalta tietolähteeltä kuin sinä.

        Vetoatko Koraaniin silloinkin kun se tulee omaa mielipidettäsi vastaan?

        22.7.2013

        Ihanko totta? Oletko tosissasi?

        Jos sinun mielestäsi tuntuvat luotettavilta lähteiltä ja oppailta seurattavaksi ne myöhempine käännynnäisliitynnäisineen (eivät aitoja Israelin heimojen jälkeläisiä), joista ja myös joita koskien Jumalan Pyhä Sana eli Kristus yhdessä Jumalan Pyhän Hengen kanssa lihaan tulleena sekä alkuseurakunnan johtavat veljet ovat ilmoittaneet muun muassa seuraavaa,
        niin siitä vaan, siinähän vastaat sitten itse, mihin tiesi päättyy:

        "Ja minä sanon teille: monet tulevat idästä ja lännestä ja aterioitsevat Aabrahamin ja Iisakin ja Jaakobin kanssa taivasten kuningaskunnassa; mutta kuningaskunnan lapset heitetään ulos pimeyteen; siellä on oleva itku ja hammasten kiristys." (Matt.8:11-12)

        Mutta viimein hän lähetti heidän luokseen poikansa sanoen: 'Minun poikaani he kavahtavat'.
        Mutta kun viinitarhurit näkivät pojan, sanoivat he keskenänsä: 'Tämä on perillinen; tulkaa, tappakaamme hänet, niin me saamme hänen perintönsä'.
        Ja he ottivat hänet kiinni ja heittivät ulos viinitarhasta ja tappoivat.
        Kun viinitarhan herra tulee, mitä hän tekee noille viinitarhureille?"
        He sanoivat hänelle: "Nuo pahat hän pahoin tuhoaa ja vuokraa viinitarhan toisille viinitarhureille, jotka antavat hänelle hedelmät ajallansa".
        Jahushua (Jeesus) sanoi heille: "Ettekö ole koskaan lukeneet kirjoituksista: 'Se kivi, jonka rakentajat hylkäsivät, on tullut kulmakiveksi; Herralta tämä on tullut ja on ihmeellinen meidän silmissämme'?
        Sentähden minä sanon teille:
        "Jumalan kuningaskunta otetaan teiltä pois ja annetaan kansalle, joka tekee sen hedelmiä.
        Ja joka tähän kiveen kaatuu, se ruhjoutuu, mutta jonka päälle se kaatuu, sen se murskaa."
        Kun ylipapit ja fariseukset kuulivat nämä hänen vertauksensa, ymmärsivät he, että hän puhui heistä. (Matt.21:37-45)

        "Mutta te ette ole lihan vallassa, vaan Hengen, jos kerran Jumalan Henki teissä asuu. Mutta jolla ei ole Kristuksen Henkeä, se ei ole hänen omansa." (Room.8:9)

        "Sillä teistä, veljet, on tullut niiden Kristuksessa Jahushuassa (Jeesuksessa) olevien Jumalan seurakuntain seuraajia, jotka ovat Juudeassa, sillä tekin olette kärsineet omilta kansalaisiltanne samaa kuin he juutalaisilta,
        jotka tappoivat Herran Jahushuankin (Jeesuksenkin) ja profeetat ja ovat vainonneet meitä, eivätkä ole Jumalalle otollisia, vaan ovat kaikkien ihmisten vihollisia,
        kun estävät meitä puhumasta kansoille (pakanoille) heidän pelastumiseksensa. Näin he yhäti täyttävät syntiensä mittaa. Viha onkin jo saavuttanut heidät, viimeiseen määräänsä asti." (1.Tim.2:14-15)

        Ja Smyrnan seurakunnan enkelille kirjoita: 'Näin sanoo ensimmäinen ja viimeinen, joka kuoli ja virkosi elämään:
        "Minä tiedän sinun ahdistuksesi ja köyhyytesi - sinä olet kuitenkin rikas - ja mitä pilkkaa sinä kärsit niiltä, jotka sanovat olevansa juutalaisia, eivätkä ole, vaan ovat saatanan synagooga." (Ilm.2:8-9)

        Ja Filadelfian seurakunnan enkelille kirjoita: 'Näin sanoo Pyhä, Totinen, jolla on Daavidin avain, hän, joka avaa, eikä kukaan sulje, ja joka sulkee, eikä kukaan avaa:
        "Minä tiedän sinun tekosi. Katso, minä olen avannut sinun eteesi oven, eikä kukaan voi sitä sulkea; sillä tosin on sinun voimasi vähäinen, mutta sinä olet ottanut vaarin minun sanastani etkä ole minun nimeäni kieltänyt.
        Katso, minä annan sinulle saatanan synagoogasta niitä, jotka sanovat olevansa juutalaisia, eivätkä ole, vaan valhettelevat;
        katso, minä olen saattava heidät siihen, että he tulevat ja kumartuvat sinun jalkojesi eteen ja ymmärtävät, että minä sinua rakastan.
        Koska sinä olet ottanut minun kärsivällisyyteni sanasta vaarin, niin minä myös otan sinusta vaarin ja pelastan sinut koetuksen hetkestä, joka on tuleva yli koko maanpiirin koettelemaan niitä, jotka maan päällä asuvat." (Ilm.3:10)

        "Ja kaikki tekonsa he tekevät sitä varten, että ihmiset heitä katselisivat. He tekevät raamatunlausekotelonsa leveiksi ja vaippansa tupsut suuriksi
        ja rakastavat ensimmäistä sijaa pidoissa ja etumaisia istuimia synagoogissa,
        ja tahtovat mielellään, että heitä tervehditään toreilla, ja että ihmiset kutsuvat heitä nimellä 'rabbi'.
        Mutta te älkää antako kutsua itseänne rabbiksi, sillä yksi on teidän opettajanne, ja te olette kaikki veljiä." (Matt.23:5-8)


        Ja vielä tärkeäksi muistutukseksi:

        "Joka ei ole minun kanssani, se on minua vastaan; ja joka ei minun kanssani kokoa, se hajottaa." (Matt.12:30)


        Minun omalla mielipiteelläni on todellista merkitystä vain silloin, kun se on Kaikkivaltiaan Luojan Pyhästä Hengestä tulevan Pyhän Sanan ja Lain ja niiden ilmoittaman Pyhän Järjestyksen mukaista.


      • Jumalan Sana ja Laki kirjoitti:

        22.7.2013

        Ihanko totta? Oletko tosissasi?

        Jos sinun mielestäsi tuntuvat luotettavilta lähteiltä ja oppailta seurattavaksi ne myöhempine käännynnäisliitynnäisineen (eivät aitoja Israelin heimojen jälkeläisiä), joista ja myös joita koskien Jumalan Pyhä Sana eli Kristus yhdessä Jumalan Pyhän Hengen kanssa lihaan tulleena sekä alkuseurakunnan johtavat veljet ovat ilmoittaneet muun muassa seuraavaa,
        niin siitä vaan, siinähän vastaat sitten itse, mihin tiesi päättyy:

        "Ja minä sanon teille: monet tulevat idästä ja lännestä ja aterioitsevat Aabrahamin ja Iisakin ja Jaakobin kanssa taivasten kuningaskunnassa; mutta kuningaskunnan lapset heitetään ulos pimeyteen; siellä on oleva itku ja hammasten kiristys." (Matt.8:11-12)

        Mutta viimein hän lähetti heidän luokseen poikansa sanoen: 'Minun poikaani he kavahtavat'.
        Mutta kun viinitarhurit näkivät pojan, sanoivat he keskenänsä: 'Tämä on perillinen; tulkaa, tappakaamme hänet, niin me saamme hänen perintönsä'.
        Ja he ottivat hänet kiinni ja heittivät ulos viinitarhasta ja tappoivat.
        Kun viinitarhan herra tulee, mitä hän tekee noille viinitarhureille?"
        He sanoivat hänelle: "Nuo pahat hän pahoin tuhoaa ja vuokraa viinitarhan toisille viinitarhureille, jotka antavat hänelle hedelmät ajallansa".
        Jahushua (Jeesus) sanoi heille: "Ettekö ole koskaan lukeneet kirjoituksista: 'Se kivi, jonka rakentajat hylkäsivät, on tullut kulmakiveksi; Herralta tämä on tullut ja on ihmeellinen meidän silmissämme'?
        Sentähden minä sanon teille:
        "Jumalan kuningaskunta otetaan teiltä pois ja annetaan kansalle, joka tekee sen hedelmiä.
        Ja joka tähän kiveen kaatuu, se ruhjoutuu, mutta jonka päälle se kaatuu, sen se murskaa."
        Kun ylipapit ja fariseukset kuulivat nämä hänen vertauksensa, ymmärsivät he, että hän puhui heistä. (Matt.21:37-45)

        "Mutta te ette ole lihan vallassa, vaan Hengen, jos kerran Jumalan Henki teissä asuu. Mutta jolla ei ole Kristuksen Henkeä, se ei ole hänen omansa." (Room.8:9)

        "Sillä teistä, veljet, on tullut niiden Kristuksessa Jahushuassa (Jeesuksessa) olevien Jumalan seurakuntain seuraajia, jotka ovat Juudeassa, sillä tekin olette kärsineet omilta kansalaisiltanne samaa kuin he juutalaisilta,
        jotka tappoivat Herran Jahushuankin (Jeesuksenkin) ja profeetat ja ovat vainonneet meitä, eivätkä ole Jumalalle otollisia, vaan ovat kaikkien ihmisten vihollisia,
        kun estävät meitä puhumasta kansoille (pakanoille) heidän pelastumiseksensa. Näin he yhäti täyttävät syntiensä mittaa. Viha onkin jo saavuttanut heidät, viimeiseen määräänsä asti." (1.Tim.2:14-15)

        Ja Smyrnan seurakunnan enkelille kirjoita: 'Näin sanoo ensimmäinen ja viimeinen, joka kuoli ja virkosi elämään:
        "Minä tiedän sinun ahdistuksesi ja köyhyytesi - sinä olet kuitenkin rikas - ja mitä pilkkaa sinä kärsit niiltä, jotka sanovat olevansa juutalaisia, eivätkä ole, vaan ovat saatanan synagooga." (Ilm.2:8-9)

        Ja Filadelfian seurakunnan enkelille kirjoita: 'Näin sanoo Pyhä, Totinen, jolla on Daavidin avain, hän, joka avaa, eikä kukaan sulje, ja joka sulkee, eikä kukaan avaa:
        "Minä tiedän sinun tekosi. Katso, minä olen avannut sinun eteesi oven, eikä kukaan voi sitä sulkea; sillä tosin on sinun voimasi vähäinen, mutta sinä olet ottanut vaarin minun sanastani etkä ole minun nimeäni kieltänyt.
        Katso, minä annan sinulle saatanan synagoogasta niitä, jotka sanovat olevansa juutalaisia, eivätkä ole, vaan valhettelevat;
        katso, minä olen saattava heidät siihen, että he tulevat ja kumartuvat sinun jalkojesi eteen ja ymmärtävät, että minä sinua rakastan.
        Koska sinä olet ottanut minun kärsivällisyyteni sanasta vaarin, niin minä myös otan sinusta vaarin ja pelastan sinut koetuksen hetkestä, joka on tuleva yli koko maanpiirin koettelemaan niitä, jotka maan päällä asuvat." (Ilm.3:10)

        "Ja kaikki tekonsa he tekevät sitä varten, että ihmiset heitä katselisivat. He tekevät raamatunlausekotelonsa leveiksi ja vaippansa tupsut suuriksi
        ja rakastavat ensimmäistä sijaa pidoissa ja etumaisia istuimia synagoogissa,
        ja tahtovat mielellään, että heitä tervehditään toreilla, ja että ihmiset kutsuvat heitä nimellä 'rabbi'.
        Mutta te älkää antako kutsua itseänne rabbiksi, sillä yksi on teidän opettajanne, ja te olette kaikki veljiä." (Matt.23:5-8)


        Ja vielä tärkeäksi muistutukseksi:

        "Joka ei ole minun kanssani, se on minua vastaan; ja joka ei minun kanssani kokoa, se hajottaa." (Matt.12:30)


        Minun omalla mielipiteelläni on todellista merkitystä vain silloin, kun se on Kaikkivaltiaan Luojan Pyhästä Hengestä tulevan Pyhän Sanan ja Lain ja niiden ilmoittaman Pyhän Järjestyksen mukaista.

        "...niin siitä vaan, siinähän vastaat sitten itse, mihin tiesi päättyy: "

        Jos nyt yleensäkään näiden paimentolaistarujen tulkitsemisessa on mitään mieltä, se homma osataan kyllä synagoogissa paremmin kuin suomalaisissa lahkoissa. Vaikken olekaan mikään Israel-fani - kaukana siitä - olen varma että sikäläinen paikallis- ja kulttuurituntemus pesee sinun tietosi mennen tullen.

        Ai niin, sinullahan on jotain päänsisäisiä ääniä ohjaamassa ajatteluasi? Ne vain eivät taida ihan riittää.

        Pidätkö muuten 300-luvun kirkolliskokousten valintoja ja äänestystuloksia perusteltuina?


      • Jumalan Sana ja Laki
        exhellari86 kirjoitti:

        "...niin siitä vaan, siinähän vastaat sitten itse, mihin tiesi päättyy: "

        Jos nyt yleensäkään näiden paimentolaistarujen tulkitsemisessa on mitään mieltä, se homma osataan kyllä synagoogissa paremmin kuin suomalaisissa lahkoissa. Vaikken olekaan mikään Israel-fani - kaukana siitä - olen varma että sikäläinen paikallis- ja kulttuurituntemus pesee sinun tietosi mennen tullen.

        Ai niin, sinullahan on jotain päänsisäisiä ääniä ohjaamassa ajatteluasi? Ne vain eivät taida ihan riittää.

        Pidätkö muuten 300-luvun kirkolliskokousten valintoja ja äänestystuloksia perusteltuina?

        Minulle ja monelle muullekaan ne eivät ole mitään taruja.

        Aivan varmasti sikäläinen paikallis- ja kulttuurituntemus pesee sikäläisissä asioissa tietoni, oli kyseessä melkein kuka tahansa ja mitä tahansa kansaa ja heimoa edustava, joka on siellä ikänsä asunut, mutta niin pesee varmasti monen muunkin perimältään oikean Israelin heimojen jälkeläisen, joka on elänyt tuon alueen ulkopuolella jo yli 2000 vuotta, mutta ovat silti oikeita.

        Minulla ei ole mitään päänsisäisiä ääniä ohjailemassa itseäni, mutta miten on itselläsi?
        Jumalan ja Kristuksen oikeilla palvelijoilla on sisällään Jumalan Pyhä Henki ja Sana, Kristus niin kuin luvattu on.
        Sen lisäksi ajatukseni kulkevat oikein kirkkaasti ja aistini ovat herkät havaitsemaan kaikenlaisia asioita sekä osaan vetää onnistuneita johtopäätöksiä - kiitos Jumalalle ja Kristukselle.

        Kysymyksesi kirkolliskokousten päätöksistä ja äänestyksistä on kovin ylimalkainen, joten voitko täsmentää, mitä asioita tarkemmin ottaen tarkoitat?

        Jahushua (Jeesus) vastasi ja sanoi hänelle:
        "Jos joku rakastaa minua, niin hän pitää minun sanani, ja minun Isäni rakastaa häntä, ja me tulemme hänen tykönsä ja jäämme hänen tykönsä asumaan.
        Joka ei minua rakasta, se ei pidä minun sanojani; ja se sana, jonka te kuulette, ei ole minun, vaan Isän, joka on minut lähettänyt." (Joh.14:23-24)
        "Joka vihaa minua, se vihaa myös minun Isääni." (Joh.15:23)


      • KTS (Ei kirj.)
        exhellari86 kirjoitti:

        "Kuten ilmoitin, JHVH:n eli Jumalan oikea sapatti on perjantain keskipäivästä lauantain keskipäivään. "

        Minä olen kysynyt asian Jerusalemissa Chopin- streetillä testterin viereissä sijaitsevan synagogan rabbilta. Hän vaan tuntuu jotenkin liotettavammalta tietolähteeltä kuin sinä.

        Vetoatko Koraaniin silloinkin kun se tulee omaa mielipidettäsi vastaan?

        "Minä olen kysynyt asian Jerusalemissa Chopin- streetillä testterin viereissä sijaitsevan synagogan rabbilta. Hän vaan tuntuu jotenkin liotettavammalta tietolähteeltä kuin sinä."

        Kysyppäs samalta rabbilta myös Jeesuksesta niin hän "luotettavana tietolähteenäsi" manaa Jeesuksen hornan tuuttin.


      • sapatin vietto

        Auringonlaskusta auringonlaskuun ja aika on Jerusalemin ajan mukaan. Meillähän talvella aurinko nousee myöhään ja laskee myöhään ja kesällä taas päinvastoin. Ilmeisesti käytössä on säännöllinen, eli Jerusalemin aika.


      • sapatin vietto
        sapatin vietto kirjoitti:

        Auringonlaskusta auringonlaskuun ja aika on Jerusalemin ajan mukaan. Meillähän talvella aurinko nousee myöhään ja laskee myöhään ja kesällä taas päinvastoin. Ilmeisesti käytössä on säännöllinen, eli Jerusalemin aika.

        Auts! Korjaus: meillä aurinko laskee talvella AIKAISIN ja kesällä MYÖHÄÄN ja pohjoisessa ei lainkaan.


      • KTS (Ei kirj.) kirjoitti:

        "Minä olen kysynyt asian Jerusalemissa Chopin- streetillä testterin viereissä sijaitsevan synagogan rabbilta. Hän vaan tuntuu jotenkin liotettavammalta tietolähteeltä kuin sinä."

        Kysyppäs samalta rabbilta myös Jeesuksesta niin hän "luotettavana tietolähteenäsi" manaa Jeesuksen hornan tuuttin.

        "Kysyppäs samalta rabbilta myös Jeesuksesta niin hän "luotettavana tietolähteenäsi" manaa Jeesuksen hornan tuuttin."

        Tuskin edes kannattaa vaivautua kun kerran lopputuloksen tietää. Minulla ja rabbilla luultavasti olisi hyvin samansuuntainen käsitys Jeesuksesta: ehkä essealainen seikkailija. Mutta voin tietysti kysyä kun varmaan menen käymään siellä Jom Tipp... ei kun Kippurin jälkeen. Kaverini asuu synagoogasta puolen km päässä.


      • Jumalan Sana ja Laki kirjoitti:

        Minulle ja monelle muullekaan ne eivät ole mitään taruja.

        Aivan varmasti sikäläinen paikallis- ja kulttuurituntemus pesee sikäläisissä asioissa tietoni, oli kyseessä melkein kuka tahansa ja mitä tahansa kansaa ja heimoa edustava, joka on siellä ikänsä asunut, mutta niin pesee varmasti monen muunkin perimältään oikean Israelin heimojen jälkeläisen, joka on elänyt tuon alueen ulkopuolella jo yli 2000 vuotta, mutta ovat silti oikeita.

        Minulla ei ole mitään päänsisäisiä ääniä ohjailemassa itseäni, mutta miten on itselläsi?
        Jumalan ja Kristuksen oikeilla palvelijoilla on sisällään Jumalan Pyhä Henki ja Sana, Kristus niin kuin luvattu on.
        Sen lisäksi ajatukseni kulkevat oikein kirkkaasti ja aistini ovat herkät havaitsemaan kaikenlaisia asioita sekä osaan vetää onnistuneita johtopäätöksiä - kiitos Jumalalle ja Kristukselle.

        Kysymyksesi kirkolliskokousten päätöksistä ja äänestyksistä on kovin ylimalkainen, joten voitko täsmentää, mitä asioita tarkemmin ottaen tarkoitat?

        Jahushua (Jeesus) vastasi ja sanoi hänelle:
        "Jos joku rakastaa minua, niin hän pitää minun sanani, ja minun Isäni rakastaa häntä, ja me tulemme hänen tykönsä ja jäämme hänen tykönsä asumaan.
        Joka ei minua rakasta, se ei pidä minun sanojani; ja se sana, jonka te kuulette, ei ole minun, vaan Isän, joka on minut lähettänyt." (Joh.14:23-24)
        "Joka vihaa minua, se vihaa myös minun Isääni." (Joh.15:23)

        "Jumalan ja Kristuksen oikeilla palvelijoilla on sisällään Jumalan Pyhä Henki ja Sana, Kristus niin kuin luvattu on."

        Nämä ovat juuri niitä päänsisäisiä ääniä. Mutta mahdottoman painokkaalle kuulostaa tuo sinun lauseesi kun predikaatti on lopussa (arkaaista tyyliä).

        Kolmesataaluvulla pidettiin useita kirkolliskokouksia, joissa pitkälti nuijittiin paikalleen kirkon oppi. Tarkoitin nyt lähinnä Nikean ensimmäistä jossa määritettiin mm. kolminaisuusoppi ja Areiokselle annettiin potku persuksiin. Olet varmaan myös näiden päätösten takana?


      • Jmalan Sana ja Laki
        exhellari86 kirjoitti:

        "Jumalan ja Kristuksen oikeilla palvelijoilla on sisällään Jumalan Pyhä Henki ja Sana, Kristus niin kuin luvattu on."

        Nämä ovat juuri niitä päänsisäisiä ääniä. Mutta mahdottoman painokkaalle kuulostaa tuo sinun lauseesi kun predikaatti on lopussa (arkaaista tyyliä).

        Kolmesataaluvulla pidettiin useita kirkolliskokouksia, joissa pitkälti nuijittiin paikalleen kirkon oppi. Tarkoitin nyt lähinnä Nikean ensimmäistä jossa määritettiin mm. kolminaisuusoppi ja Areiokselle annettiin potku persuksiin. Olet varmaan myös näiden päätösten takana?

        23.7.2013

        Vastattakoon kysymykseesi kirkolliskokousten päätöksistä Kaikkivaltiaan Luojan, Hänen Sanansa, Kristuksen sekä apostolisen seurakunnan alkuaikojen edustajien eräin sanoin, joihin minäkin Jumalan ja Kristuksen palvelijana nojaudun:

        "Kuule, Israel! JHVH, meidän Jumalamme, JHVH on yksi." (5.Ms.6:4)

        "Etkö usko, että minä olen Isässä, ja että Isä on minussa? Niitä sanoja, jotka minä teille puhun, minä en puhu itsestäni; ja Isä, joka minussa asuu, tekee teot, jotka ovat hänen.
        Uskokaa minua, että minä olen Isässä, ja että Isä on minussa; mutta jos ette, niin uskokaa itse tekojen tähden." (Joh.14:10-11)

        "Mutta tämä on iankaikkinen elämä, että he tuntevat sinut, joka yksin olet totinen Jumala, ja hänet, jonka sinä olet lähettänyt, Jahushuan (Jeesuksen) Kristuksen." (Joh.17:3)

        "Ja minä näin, että valtaistuimen ja niiden neljän olennon ja vanhinten keskellä seisoi Karitsa, ikäänkuin teurastettu; sillä oli seitsemän sarvea ja seitsemän silmää, jotka ovat ne seitsemän Jumalan henkeä, lähetetyt kaikkeen maailmaan." (Ilm.5:6)

        "Ja minä näin taivaan auenneena. Ja katso: valkoinen hevonen, ja sen selässä istuvan nimi on Uskollinen ja Totinen, ja hän tuomitsee ja sotii vanhurskaudessa.
        Ja hänen silmänsä olivat niinkuin tulen liekit, ja hänen päässään oli monta kruunua, ja hänellä oli kirjoitettuna nimi, jota ei tiedä kukaan muu kuin hän itse, ja hänellä oli yllään vereen kastettu vaippa, ja nimi, jolla häntä kutsutaan, on Jumalan Sana." (Ilm.19:11-13)

        "... niin on meillä kuitenkin ainoastaan yksi Jumala, Isä, josta kaikki on ja johon me olemme luodut, ja yksi Herra, Jahushua (Jeesus) Kristus, jonka kautta kaikki on, niin myös me hänen kauttansa." (1.Kor.8:6)

        "Sinä uskot, että Jumala on yksi. Siinä teet oikein; riivaajatkin sen uskovat ja vapisevat." (Jaak.2:19)

        "Jumalanne on ainoa Jumala: Hänen rinnallaan ei ole muuta jumalaa." (Koraani 20:98)

        "Hän on Jumala, ja paitsi Häntä ei ole muuta jumaluutta; Hän tuntee salatun ja näkyvän. Hän on laupiain, armollisin.
        Hän on Jumala, ja paitsi Häntä ei ole muuta jumaluutta, kuningas, pyhä, rauhantuoja, turvanantaja, kaiken suojelija, kaikkivoipa, korkein, kaiken suuruuden alkulähde. Kunnia Jumalalle ainoastaan! Hän on korkealla kaiken yläpuolella, mitä he Hänen rinnalleen asettavat.
        Hän on Jumala, luoja, alkuunpanija, muodostaja; Hänelle kuuluvat kaikki erinomaiset nimet. Kaikki taivaassa ja maan päällä ylistää Hänen kunniaansa; sillä Hän on kaikkivoipa, viisas." (Koraani 59:22-24)


        Eivätkä auta tyhjänpäiväinen herjaaminen, härnääminen eivätkä rabbit sitä, jonka sisällä asuu pimeys ja joka kulkee eksyksissä. Lopulta tosin toteat totuuden, vaan mistä päin se tapahtuu?


      • Jmalan Sana ja Laki kirjoitti:

        23.7.2013

        Vastattakoon kysymykseesi kirkolliskokousten päätöksistä Kaikkivaltiaan Luojan, Hänen Sanansa, Kristuksen sekä apostolisen seurakunnan alkuaikojen edustajien eräin sanoin, joihin minäkin Jumalan ja Kristuksen palvelijana nojaudun:

        "Kuule, Israel! JHVH, meidän Jumalamme, JHVH on yksi." (5.Ms.6:4)

        "Etkö usko, että minä olen Isässä, ja että Isä on minussa? Niitä sanoja, jotka minä teille puhun, minä en puhu itsestäni; ja Isä, joka minussa asuu, tekee teot, jotka ovat hänen.
        Uskokaa minua, että minä olen Isässä, ja että Isä on minussa; mutta jos ette, niin uskokaa itse tekojen tähden." (Joh.14:10-11)

        "Mutta tämä on iankaikkinen elämä, että he tuntevat sinut, joka yksin olet totinen Jumala, ja hänet, jonka sinä olet lähettänyt, Jahushuan (Jeesuksen) Kristuksen." (Joh.17:3)

        "Ja minä näin, että valtaistuimen ja niiden neljän olennon ja vanhinten keskellä seisoi Karitsa, ikäänkuin teurastettu; sillä oli seitsemän sarvea ja seitsemän silmää, jotka ovat ne seitsemän Jumalan henkeä, lähetetyt kaikkeen maailmaan." (Ilm.5:6)

        "Ja minä näin taivaan auenneena. Ja katso: valkoinen hevonen, ja sen selässä istuvan nimi on Uskollinen ja Totinen, ja hän tuomitsee ja sotii vanhurskaudessa.
        Ja hänen silmänsä olivat niinkuin tulen liekit, ja hänen päässään oli monta kruunua, ja hänellä oli kirjoitettuna nimi, jota ei tiedä kukaan muu kuin hän itse, ja hänellä oli yllään vereen kastettu vaippa, ja nimi, jolla häntä kutsutaan, on Jumalan Sana." (Ilm.19:11-13)

        "... niin on meillä kuitenkin ainoastaan yksi Jumala, Isä, josta kaikki on ja johon me olemme luodut, ja yksi Herra, Jahushua (Jeesus) Kristus, jonka kautta kaikki on, niin myös me hänen kauttansa." (1.Kor.8:6)

        "Sinä uskot, että Jumala on yksi. Siinä teet oikein; riivaajatkin sen uskovat ja vapisevat." (Jaak.2:19)

        "Jumalanne on ainoa Jumala: Hänen rinnallaan ei ole muuta jumalaa." (Koraani 20:98)

        "Hän on Jumala, ja paitsi Häntä ei ole muuta jumaluutta; Hän tuntee salatun ja näkyvän. Hän on laupiain, armollisin.
        Hän on Jumala, ja paitsi Häntä ei ole muuta jumaluutta, kuningas, pyhä, rauhantuoja, turvanantaja, kaiken suojelija, kaikkivoipa, korkein, kaiken suuruuden alkulähde. Kunnia Jumalalle ainoastaan! Hän on korkealla kaiken yläpuolella, mitä he Hänen rinnalleen asettavat.
        Hän on Jumala, luoja, alkuunpanija, muodostaja; Hänelle kuuluvat kaikki erinomaiset nimet. Kaikki taivaassa ja maan päällä ylistää Hänen kunniaansa; sillä Hän on kaikkivoipa, viisas." (Koraani 59:22-24)


        Eivätkä auta tyhjänpäiväinen herjaaminen, härnääminen eivätkä rabbit sitä, jonka sisällä asuu pimeys ja joka kulkee eksyksissä. Lopulta tosin toteat totuuden, vaan mistä päin se tapahtuu?

        "Eivätkä auta tyhjänpäiväinen herjaaminen, härnääminen eivätkä rabbit sitä, jonka sisällä asuu pimeys ja joka kulkee eksyksissä. Lopulta tosin toteat totuuden, vaan mistä päin se tapahtuu?"

        Vastausten sijaan pelkkä raamatunlauseiden copypastettaminen on täysin tyhjänpäiväistä ja osoittaa ettei sinulla lopulta ole mitään sanottavaa. Nuo lauseet tunnen kyllä. Oliko sinulla ITSELLÄSI mitään sanottavaa vai peitätkö vaan tietämättömyytesi? Mitä yrität saavuttaa sillä?


      • minä vain
        Jmalan Sana ja Laki kirjoitti:

        23.7.2013

        Vastattakoon kysymykseesi kirkolliskokousten päätöksistä Kaikkivaltiaan Luojan, Hänen Sanansa, Kristuksen sekä apostolisen seurakunnan alkuaikojen edustajien eräin sanoin, joihin minäkin Jumalan ja Kristuksen palvelijana nojaudun:

        "Kuule, Israel! JHVH, meidän Jumalamme, JHVH on yksi." (5.Ms.6:4)

        "Etkö usko, että minä olen Isässä, ja että Isä on minussa? Niitä sanoja, jotka minä teille puhun, minä en puhu itsestäni; ja Isä, joka minussa asuu, tekee teot, jotka ovat hänen.
        Uskokaa minua, että minä olen Isässä, ja että Isä on minussa; mutta jos ette, niin uskokaa itse tekojen tähden." (Joh.14:10-11)

        "Mutta tämä on iankaikkinen elämä, että he tuntevat sinut, joka yksin olet totinen Jumala, ja hänet, jonka sinä olet lähettänyt, Jahushuan (Jeesuksen) Kristuksen." (Joh.17:3)

        "Ja minä näin, että valtaistuimen ja niiden neljän olennon ja vanhinten keskellä seisoi Karitsa, ikäänkuin teurastettu; sillä oli seitsemän sarvea ja seitsemän silmää, jotka ovat ne seitsemän Jumalan henkeä, lähetetyt kaikkeen maailmaan." (Ilm.5:6)

        "Ja minä näin taivaan auenneena. Ja katso: valkoinen hevonen, ja sen selässä istuvan nimi on Uskollinen ja Totinen, ja hän tuomitsee ja sotii vanhurskaudessa.
        Ja hänen silmänsä olivat niinkuin tulen liekit, ja hänen päässään oli monta kruunua, ja hänellä oli kirjoitettuna nimi, jota ei tiedä kukaan muu kuin hän itse, ja hänellä oli yllään vereen kastettu vaippa, ja nimi, jolla häntä kutsutaan, on Jumalan Sana." (Ilm.19:11-13)

        "... niin on meillä kuitenkin ainoastaan yksi Jumala, Isä, josta kaikki on ja johon me olemme luodut, ja yksi Herra, Jahushua (Jeesus) Kristus, jonka kautta kaikki on, niin myös me hänen kauttansa." (1.Kor.8:6)

        "Sinä uskot, että Jumala on yksi. Siinä teet oikein; riivaajatkin sen uskovat ja vapisevat." (Jaak.2:19)

        "Jumalanne on ainoa Jumala: Hänen rinnallaan ei ole muuta jumalaa." (Koraani 20:98)

        "Hän on Jumala, ja paitsi Häntä ei ole muuta jumaluutta; Hän tuntee salatun ja näkyvän. Hän on laupiain, armollisin.
        Hän on Jumala, ja paitsi Häntä ei ole muuta jumaluutta, kuningas, pyhä, rauhantuoja, turvanantaja, kaiken suojelija, kaikkivoipa, korkein, kaiken suuruuden alkulähde. Kunnia Jumalalle ainoastaan! Hän on korkealla kaiken yläpuolella, mitä he Hänen rinnalleen asettavat.
        Hän on Jumala, luoja, alkuunpanija, muodostaja; Hänelle kuuluvat kaikki erinomaiset nimet. Kaikki taivaassa ja maan päällä ylistää Hänen kunniaansa; sillä Hän on kaikkivoipa, viisas." (Koraani 59:22-24)


        Eivätkä auta tyhjänpäiväinen herjaaminen, härnääminen eivätkä rabbit sitä, jonka sisällä asuu pimeys ja joka kulkee eksyksissä. Lopulta tosin toteat totuuden, vaan mistä päin se tapahtuu?

        Järkyttävää tuo koraani eksytyksen tyrkyttäminen.


      • Jumalan Sana ja Laki
        exhellari86 kirjoitti:

        "Eivätkä auta tyhjänpäiväinen herjaaminen, härnääminen eivätkä rabbit sitä, jonka sisällä asuu pimeys ja joka kulkee eksyksissä. Lopulta tosin toteat totuuden, vaan mistä päin se tapahtuu?"

        Vastausten sijaan pelkkä raamatunlauseiden copypastettaminen on täysin tyhjänpäiväistä ja osoittaa ettei sinulla lopulta ole mitään sanottavaa. Nuo lauseet tunnen kyllä. Oliko sinulla ITSELLÄSI mitään sanottavaa vai peitätkö vaan tietämättömyytesi? Mitä yrität saavuttaa sillä?

        24.7.2013

        Väitän, että et varmasti tunne, et ainakaan minun mitta-asteikkoni mukaan, sillä Jumalan ja Kristuksen samoin kuin Jumalan Pyhän Sanan, Lain ja Järjestyksen tunteminen on aika tavalla enemmän kuin vain sitä, että tunnet Raamatun tai sen ulkopuolisia Pyhiä Kirjoituksia ja Ilmoituksia pelkkinä fyysisesti ilmaistuina sanoina, lauseina, kokoelmina, mutta et elä niiden mukaan.

        Kuinka voit et edes väittää "tuntevasi" yhtään mitään Jumalan Sanasta ja Laista, jos väität Raamatun Pyhiä Ilmoituksia ja Kirjoituksia paimentolaistaruiksi - vaikka itse Raamattu on ihmisten, ei Jumalan aikaansaama kokoelma - sekä käyt hakemassa neuvoja sapatista niiltä, jotka Kristus, jolle on annettu auktoriteetti yli kaikkien luotujen, on heittänyt ulos pimeyteen?

        Ja Jumalan itsensä asettamaa Messiasta pidät pelkkänä seikkailijana. Essealaisiin hänellä tosin on vahva kytkentä.

        Sitäpaitsi mitä tarkoitit lauseella:
        "Mutta voin tietysti kysyä kun varmaan menen käymään siellä Jom Tipp... ei kun Kippurin jälkeen"?
        Yrititkö laskea leikkiä jollakin tippuri-nimisellä sukupuolitaudilla, vai? Tässä on yksi osoitus sinun todellisesta asennoitumisestasi pyhiin ja siveellisiin asioihin.

        On varsin tunnettu asia, että tuossa eräässä Lähi-Idän valtiossa pyörii melkoinen lihakauppa, jonne on saatu myös paljon valkoisia kristittyjä naikkosia tyydyttämään niin paikallisten asukkaiden kuin Amerikasta saakka lentävien, setelitukko kädessä tulevien, tiettyä uskonnollista suuntausta edustavien mustapukuisten nuorukaisten himoja.

        Vastauksistasi päätellen viestini eivät ole sinulle laisinkaan tyhjänpäiväisiä, vaan ne hermostuttavat sinua niin kuin ilmeisesti monia muitakin.

        Tämän viestiketjun päälinjaus oli ilmaistu siinä ensimmäisessä viestissä, enkä usko, että se kuten lisäyksetkään ovat laisinkaan yhdentekeviä. Onnettomuudet ovat nyt lisääntymässä tietyistä syy- ja seuraussuhteista johtuen ja en minä ainakaan menisi koettamaan "onneani" rikkoen tietoisesti lepopäivää, jonka Luoja on käskenyt pyhittää.

        Ja jos olen jossain liian tietämätön, pyrin paikkaamaan sen vajauksen, jos se on tarpeellista. Opin aika nopeasti asioita varsin monelta alueelta.


      • Jumalan Sana ja Laki kirjoitti:

        24.7.2013

        Väitän, että et varmasti tunne, et ainakaan minun mitta-asteikkoni mukaan, sillä Jumalan ja Kristuksen samoin kuin Jumalan Pyhän Sanan, Lain ja Järjestyksen tunteminen on aika tavalla enemmän kuin vain sitä, että tunnet Raamatun tai sen ulkopuolisia Pyhiä Kirjoituksia ja Ilmoituksia pelkkinä fyysisesti ilmaistuina sanoina, lauseina, kokoelmina, mutta et elä niiden mukaan.

        Kuinka voit et edes väittää "tuntevasi" yhtään mitään Jumalan Sanasta ja Laista, jos väität Raamatun Pyhiä Ilmoituksia ja Kirjoituksia paimentolaistaruiksi - vaikka itse Raamattu on ihmisten, ei Jumalan aikaansaama kokoelma - sekä käyt hakemassa neuvoja sapatista niiltä, jotka Kristus, jolle on annettu auktoriteetti yli kaikkien luotujen, on heittänyt ulos pimeyteen?

        Ja Jumalan itsensä asettamaa Messiasta pidät pelkkänä seikkailijana. Essealaisiin hänellä tosin on vahva kytkentä.

        Sitäpaitsi mitä tarkoitit lauseella:
        "Mutta voin tietysti kysyä kun varmaan menen käymään siellä Jom Tipp... ei kun Kippurin jälkeen"?
        Yrititkö laskea leikkiä jollakin tippuri-nimisellä sukupuolitaudilla, vai? Tässä on yksi osoitus sinun todellisesta asennoitumisestasi pyhiin ja siveellisiin asioihin.

        On varsin tunnettu asia, että tuossa eräässä Lähi-Idän valtiossa pyörii melkoinen lihakauppa, jonne on saatu myös paljon valkoisia kristittyjä naikkosia tyydyttämään niin paikallisten asukkaiden kuin Amerikasta saakka lentävien, setelitukko kädessä tulevien, tiettyä uskonnollista suuntausta edustavien mustapukuisten nuorukaisten himoja.

        Vastauksistasi päätellen viestini eivät ole sinulle laisinkaan tyhjänpäiväisiä, vaan ne hermostuttavat sinua niin kuin ilmeisesti monia muitakin.

        Tämän viestiketjun päälinjaus oli ilmaistu siinä ensimmäisessä viestissä, enkä usko, että se kuten lisäyksetkään ovat laisinkaan yhdentekeviä. Onnettomuudet ovat nyt lisääntymässä tietyistä syy- ja seuraussuhteista johtuen ja en minä ainakaan menisi koettamaan "onneani" rikkoen tietoisesti lepopäivää, jonka Luoja on käskenyt pyhittää.

        Ja jos olen jossain liian tietämätön, pyrin paikkaamaan sen vajauksen, jos se on tarpeellista. Opin aika nopeasti asioita varsin monelta alueelta.

        "Kuinka voit et edes väittää "tuntevasi" yhtään mitään Jumalan Sanasta ja Laista, jos väität Raamatun Pyhiä Ilmoituksia ja Kirjoituksia paimentolaistaruiksi"

        Jos ajattelet niiden olevan jotain muuta, varmaan perustelet asian.

        "Yrititkö laskea leikkiä jollakin tippuri-nimisellä sukupuolitaudilla, vai? Tässä on yksi osoitus sinun todellisesta asennoitumisestasi pyhiin ja siveellisiin asioihin."

        Kyllä vaan, minua ilahduttaa että ymmärsit asian. Kun Israelissa asuu muutaman vuoden ja pitää silmiään auki, asennoituminen useimmiten muuttuu.

        "Amerikasta saakka lentävien, setelitukko kädessä tulevien, tiettyä uskonnollista suuntausta edustavien mustapukuisten nuorukaisten himoja."

        Niin varmaan, so what? Kyllä minä olen havainnut noiden varsinkin paikallisten mustatakkien kaksinaismoralismin. Ja arrogantimpaa ja töykeämpää sakkia saa maapallolta hakea. Eipä tule heti vastaan.

        "Ja Jumalan itsensä asettamaa Messiasta pidät pelkkänä seikkailijana. Essealaisiin hänellä tosin on vahva kytkentä."

        Niin olen taipuvainen ajattelemaan. Jeesuksen olemassaolosta on toki ristiriitaisia väitteitä, mutta kirjoituksia hänestä on todistetusti jo ainakin 200-luvulta, joten tuskin nyt ihan kokonaan savua ilman tulta.

        "Vastauksistasi päätellen viestini eivät ole sinulle laisinkaan tyhjänpäiväisiä, vaan ne hermostuttavat sinua niin kuin ilmeisesti monia muitakin."

        Eivät ne hermostuta, eivät sitten lainkaan. Olet miellyttävä poikkeus, koska pyrit vastaamaan asialinjalla. Pitkään täällä saa provosoida, ennen kuin pääsee kenenkään kanssa minkäänlaiseen keskusteluyhteyteen, varsinkin kun silittää vastakarvaan.

        "Onnettomuudet ovat nyt lisääntymässä tietyistä syy- ja seuraussuhteista johtuen ja en minä ainakaan menisi koettamaan "onneani" rikkoen tietoisesti lepopäivää, jonka Luoja on käskenyt pyhittää. "

        Tarkasteltaessa luonnononnettomuuksien lisääntymistä vähän pitemmällä aikavälillä (100 000 vuotta) en ole ollenkaan varma että trendi olisi kiistatta kasvava. Ja jos tarkastelujaksoksi otetaan 10 miljoonaa vuotta olen jokseenkin varma että elinaikamme kattava jakso on aika rauhallinen. Joka tapauksessa 100 vuoden tarkastelujakso on auttamattoman lyhyt luotettavien päätelmien tekemiseen. Pitänee tutkia asiaa tarkemmin.

        Eivätkö raamatun sadut mm. vedenpaisumuksesta ja paikalleen pysähtyneestä aurinkokellosta saa sinua miettimään mikä siinä kirjassa on totta ja mikä ei?


      • Jumalan Sana ja Laki
        exhellari86 kirjoitti:

        "Kuinka voit et edes väittää "tuntevasi" yhtään mitään Jumalan Sanasta ja Laista, jos väität Raamatun Pyhiä Ilmoituksia ja Kirjoituksia paimentolaistaruiksi"

        Jos ajattelet niiden olevan jotain muuta, varmaan perustelet asian.

        "Yrititkö laskea leikkiä jollakin tippuri-nimisellä sukupuolitaudilla, vai? Tässä on yksi osoitus sinun todellisesta asennoitumisestasi pyhiin ja siveellisiin asioihin."

        Kyllä vaan, minua ilahduttaa että ymmärsit asian. Kun Israelissa asuu muutaman vuoden ja pitää silmiään auki, asennoituminen useimmiten muuttuu.

        "Amerikasta saakka lentävien, setelitukko kädessä tulevien, tiettyä uskonnollista suuntausta edustavien mustapukuisten nuorukaisten himoja."

        Niin varmaan, so what? Kyllä minä olen havainnut noiden varsinkin paikallisten mustatakkien kaksinaismoralismin. Ja arrogantimpaa ja töykeämpää sakkia saa maapallolta hakea. Eipä tule heti vastaan.

        "Ja Jumalan itsensä asettamaa Messiasta pidät pelkkänä seikkailijana. Essealaisiin hänellä tosin on vahva kytkentä."

        Niin olen taipuvainen ajattelemaan. Jeesuksen olemassaolosta on toki ristiriitaisia väitteitä, mutta kirjoituksia hänestä on todistetusti jo ainakin 200-luvulta, joten tuskin nyt ihan kokonaan savua ilman tulta.

        "Vastauksistasi päätellen viestini eivät ole sinulle laisinkaan tyhjänpäiväisiä, vaan ne hermostuttavat sinua niin kuin ilmeisesti monia muitakin."

        Eivät ne hermostuta, eivät sitten lainkaan. Olet miellyttävä poikkeus, koska pyrit vastaamaan asialinjalla. Pitkään täällä saa provosoida, ennen kuin pääsee kenenkään kanssa minkäänlaiseen keskusteluyhteyteen, varsinkin kun silittää vastakarvaan.

        "Onnettomuudet ovat nyt lisääntymässä tietyistä syy- ja seuraussuhteista johtuen ja en minä ainakaan menisi koettamaan "onneani" rikkoen tietoisesti lepopäivää, jonka Luoja on käskenyt pyhittää. "

        Tarkasteltaessa luonnononnettomuuksien lisääntymistä vähän pitemmällä aikavälillä (100 000 vuotta) en ole ollenkaan varma että trendi olisi kiistatta kasvava. Ja jos tarkastelujaksoksi otetaan 10 miljoonaa vuotta olen jokseenkin varma että elinaikamme kattava jakso on aika rauhallinen. Joka tapauksessa 100 vuoden tarkastelujakso on auttamattoman lyhyt luotettavien päätelmien tekemiseen. Pitänee tutkia asiaa tarkemmin.

        Eivätkö raamatun sadut mm. vedenpaisumuksesta ja paikalleen pysähtyneestä aurinkokellosta saa sinua miettimään mikä siinä kirjassa on totta ja mikä ei?

        24.7.2013

        No niin, minusta tuntuu, että tämä alkuperäinen keskustelun aihe alkaa nyt haarautua sen verran useammalle muulle tielle, vieläpä varsin leveille ja pitkille, että ne keskustelut siirretään suosiolla tuonnemmaksi ihan omina käsiteltäviksi.

        Tuskin olet aivan tosissasi, kun esität, että alan kaivelemaan todisteita sille, etteivät Raamatun Pyhien Ilmoitusten ja Kirjoitusten esittämät tapahtumat ole paimentolaistaruja? Siinäpä olisi tolkuton työtehtävä todisteiden paljouden takia ja eiköhän siinä loppukesä ainakin vierähtäisi. Jo pelkästään aihe luominen vs. evoluutio keräisi suunnattoman määrän aineistoa.

        Lopuksi totean, että sinun pääongelmana on päästä pois eksyksistä ja löytää se oikea Messias (uudelleen) tai sitten sen ensimmäisenkin kerran ja Hänen kauttaan katumuksen kautta pääsy Luojan, Isän Jumalan, tykö.

        Siunausta etsimiselle, samoin kaikille muillekin eksyksissä vaeltaville.

        Kiitoksia myös rehellisen tuntuisista havainnoistasi liittyen noihin tiettyyn uskonnolliseen suuntaukseen omaavien käyttäytymiseen. Samansuuntaisesti todistavat monet muutkin havainnot sekä todistavat myös siitä, etteivät nämä edusta mitään Jumalan oikeata Israelia Kristuksessa (Messiaassa), sen oikean Israelin kuninkaassa. Silti näitä jotkut pitävät lähes epäjumalina. Puistattavaa.
        Pelkästään Suomessa on paljon enemmän syntyperäisesti oikeita Israelin heimojen jälkeläisiä kuin tuossa koko Lähi-Idän maassa.


      • Jumalan Sana ja Laki kirjoitti:

        24.7.2013

        No niin, minusta tuntuu, että tämä alkuperäinen keskustelun aihe alkaa nyt haarautua sen verran useammalle muulle tielle, vieläpä varsin leveille ja pitkille, että ne keskustelut siirretään suosiolla tuonnemmaksi ihan omina käsiteltäviksi.

        Tuskin olet aivan tosissasi, kun esität, että alan kaivelemaan todisteita sille, etteivät Raamatun Pyhien Ilmoitusten ja Kirjoitusten esittämät tapahtumat ole paimentolaistaruja? Siinäpä olisi tolkuton työtehtävä todisteiden paljouden takia ja eiköhän siinä loppukesä ainakin vierähtäisi. Jo pelkästään aihe luominen vs. evoluutio keräisi suunnattoman määrän aineistoa.

        Lopuksi totean, että sinun pääongelmana on päästä pois eksyksistä ja löytää se oikea Messias (uudelleen) tai sitten sen ensimmäisenkin kerran ja Hänen kauttaan katumuksen kautta pääsy Luojan, Isän Jumalan, tykö.

        Siunausta etsimiselle, samoin kaikille muillekin eksyksissä vaeltaville.

        Kiitoksia myös rehellisen tuntuisista havainnoistasi liittyen noihin tiettyyn uskonnolliseen suuntaukseen omaavien käyttäytymiseen. Samansuuntaisesti todistavat monet muutkin havainnot sekä todistavat myös siitä, etteivät nämä edusta mitään Jumalan oikeata Israelia Kristuksessa (Messiaassa), sen oikean Israelin kuninkaassa. Silti näitä jotkut pitävät lähes epäjumalina. Puistattavaa.
        Pelkästään Suomessa on paljon enemmän syntyperäisesti oikeita Israelin heimojen jälkeläisiä kuin tuossa koko Lähi-Idän maassa.

        "Lopuksi totean, että sinun pääongelmana on päästä pois eksyksistä ja löytää se oikea Messias (uudelleen) tai sitten sen ensimmäisenkin kerran ja Hänen kauttaan katumuksen kautta pääsy Luojan, Isän Jumalan, tykö."

        Vaikka olenkin jyrkästi eri mieltä pääongelmistani, nautin lukiessani hyvin muotoiltuja ja läpiajateltuja kommenttejasi. Olet oikeassa siinä sanoessasi tolkuttomasta työtehtävästä todisteiden paljouden takia.

        Havaintoni näistä ihmisistä ovat todellakin omiani ja perustuvat lapsuudessani ja nuoruudessani useaan Lähi-Idässä vietettyyn vuoteen. Tuolloin moni asia oli toki toisin, eihän toinen intifada ollut vielä alkanut. Kun Jitzhak Rabin murhattiin, olin Tiberiaksessa. En ikinä unohda sitä päivää.

        "Silti näitä jotkut pitävät lähes epäjumalina. Puistattavaa. "

        Juuri näin. Myöhemmin kun olen oleskellut Jerusalemissa ja Tiberiaksessa lyhyitä jaksoja, olen kiinnittänyt humiota näihin Israelin näkökulmasta "hyödyllisiin idiootteihin", jotka ovat valmiita suutelemaan maata Via Dolorosalla ja pitämään kaikkea, mitä Israel tekee, täydellisenä ja oikeana.

        Semminkin kun en pidä itseäni enää uskovana - en ole ollut sellainen pitkään aikaan - minun on liki mahdotonta ymmärtää joidenkin uskovien täydellistä sokeuttä nyky-Israelin harjoittamalla sortopolitiikalle, jota edes sen oikeutetut turvallisuusintressit eivät oikeuta. Jos olisi edelleen uskova, en näkisi mitään yhteyttä nyky-Israelin ja Jumalan luvatun kansan välillä.

        Vielä kerran kiitos kommenteistasi.


      • KTS (Ei kirj.)
        exhellari86 kirjoitti:

        "Kysyppäs samalta rabbilta myös Jeesuksesta niin hän "luotettavana tietolähteenäsi" manaa Jeesuksen hornan tuuttin."

        Tuskin edes kannattaa vaivautua kun kerran lopputuloksen tietää. Minulla ja rabbilla luultavasti olisi hyvin samansuuntainen käsitys Jeesuksesta: ehkä essealainen seikkailija. Mutta voin tietysti kysyä kun varmaan menen käymään siellä Jom Tipp... ei kun Kippurin jälkeen. Kaverini asuu synagoogasta puolen km päässä.

        Kuka muu sinut muka pelasti helluntailaisuuden synnistä ja rappiosta ellei JEESUS?


      • KTS (Ei kirj.) kirjoitti:

        Kuka muu sinut muka pelasti helluntailaisuuden synnistä ja rappiosta ellei JEESUS?

        "Kuka muu sinut muka pelasti helluntailaisuuden synnistä ja rappiosta ellei JEESUS?"

        Kuule, pelastin ihan itse itseni vähän samaan tapaan kuin paroni von Münchhausen suosta.


      • KTS (Ei kirj.)
        exhellari86 kirjoitti:

        "Kuka muu sinut muka pelasti helluntailaisuuden synnistä ja rappiosta ellei JEESUS?"

        Kuule, pelastin ihan itse itseni vähän samaan tapaan kuin paroni von Münchhausen suosta.

        Eli itse itseäni komentaen ja tukasta ilmaan vetäen.


      • Jumalan Sana ja Laki
        exhellari86 kirjoitti:

        "Lopuksi totean, että sinun pääongelmana on päästä pois eksyksistä ja löytää se oikea Messias (uudelleen) tai sitten sen ensimmäisenkin kerran ja Hänen kauttaan katumuksen kautta pääsy Luojan, Isän Jumalan, tykö."

        Vaikka olenkin jyrkästi eri mieltä pääongelmistani, nautin lukiessani hyvin muotoiltuja ja läpiajateltuja kommenttejasi. Olet oikeassa siinä sanoessasi tolkuttomasta työtehtävästä todisteiden paljouden takia.

        Havaintoni näistä ihmisistä ovat todellakin omiani ja perustuvat lapsuudessani ja nuoruudessani useaan Lähi-Idässä vietettyyn vuoteen. Tuolloin moni asia oli toki toisin, eihän toinen intifada ollut vielä alkanut. Kun Jitzhak Rabin murhattiin, olin Tiberiaksessa. En ikinä unohda sitä päivää.

        "Silti näitä jotkut pitävät lähes epäjumalina. Puistattavaa. "

        Juuri näin. Myöhemmin kun olen oleskellut Jerusalemissa ja Tiberiaksessa lyhyitä jaksoja, olen kiinnittänyt humiota näihin Israelin näkökulmasta "hyödyllisiin idiootteihin", jotka ovat valmiita suutelemaan maata Via Dolorosalla ja pitämään kaikkea, mitä Israel tekee, täydellisenä ja oikeana.

        Semminkin kun en pidä itseäni enää uskovana - en ole ollut sellainen pitkään aikaan - minun on liki mahdotonta ymmärtää joidenkin uskovien täydellistä sokeuttä nyky-Israelin harjoittamalla sortopolitiikalle, jota edes sen oikeutetut turvallisuusintressit eivät oikeuta. Jos olisi edelleen uskova, en näkisi mitään yhteyttä nyky-Israelin ja Jumalan luvatun kansan välillä.

        Vielä kerran kiitos kommenteistasi.

        25.7.2013

        Sydämestäni toivon ja rukoilenkin, että löydät silti paikkasi Jumalan suuressa suunnitelmassa vaikkapa havaittujen tosiasioiden rohkeana ja rehellisenä esilletuojana ja/tai sorrettujen puolustajana. Niitä tapaa aika harvakseltaan ja poikkeukset ovat aina iloinen yllätys.
        Havaintosi paikanpäältä olivat varmaan monelle pienoinen herättäjä pohtimaan uudelleen asennettaan. Kiitoksia niistä.

        Jokaisessa valtiossa löytyy niitä parempi- ja huonompisydämisiä. Näin on varmasti tuossakin valtiossa, jossa sielläkin alkaa olla kansannousun ainekset kasassa ja kansalaisten mitta täynnä lisääntyvää kurjistumista.

        Olet aivan oikeassa. Ei tuo kyseinen valtio ja Jumalan luvattu kansa toisiaan vastaakaan. Johan se ilmoitetaan Uudessa Testamentissakin, keistä koostuu Kristuksen Uuden Liiton Israel.

        Kristuksen Uuden Liiton aikana on Jumalan ja Kristuksen edessä olemassa vain yksi ja ainoa Israel, Jumalan Uuden Liiton Israel Kristuksessa - hengellinen ja maallinen yhteisö, yhteiskuntajärjestys (yhteiskuntajärjestelmä) hallintoineen.

        "Muistakaa sentähden, että TE ENNEN, TE LIHANNE PUOLESTA KANSAT (PAKANAT), jotka olette saaneet ympärileikkaamattomien nimen niiltä, joita, lihaan käsillä tehdyn ympärileikkauksen mukaisesti, sanotaan ympärileikatuiksi - että te siihen aikaan olitte ilman Kristusta, OLITTE VAILLA ISRAELIN KANSALAISOIKEUTTA JA VIERAAT LUPAUKSEN LIITOILLE, ilman toivoa ja ilman Jumalaa maailmassa; MUTTA NYT, KUN OLETTE KRISTUKSESSA JEESUKSESSA, OLETTE TE, JOTKA ENNEN OLITTE KAUKANA, PÄÄSSEET LÄHELLE KRISTUKSEN VERESSÄ.
        Sillä hän on meidän rauhamme, hän, joka teki molemmat yhdeksi ja purki erottavan väliseinän, nimittäin vihollisuuden, kun hän omassa lihassaan teki tehottomaksi käskyjen lain säädöksinensä, luodakseen itsessänsä nuo kaksi yhdeksi uudeksi ihmiseksi, tehden rauhan, ja yhdessä ruumiissa sovittaakseen molemmat Jumalan kanssa ristin kautta, kuolettaen itsensä kautta vihollisuuden.
        Ja hän tuli ja julisti rauhaa teille, jotka kaukana olitte, ja rauhaa niille, jotka lähellä olivat; sillä hänen kauttansa on meillä molemmilla pääsy yhdessä Hengessä Isän tykö.
        Niin ETTE SIIS ENÄÄ OLE VIERAITA ETTEKÄ MUUKALAISIA, VAAN TE OLETTE PYHIEN KANSALAISIA JA JUMALAN PERHETTÄ, apostolien ja profeettain perustukselle rakennettuja, kulmakivenä itse Kristus Jeesus, jossa koko rakennus liittyy yhteen ja kasvaa pyhäksi temppeliksi Herrassa; ja hänessä tekin yhdessä muitten kanssa rakennutte Jumalan asumukseksi Hengessä." (Ef.2:11-22)

        "Sentähden minä sanon teille: "JUMALAN KUNINGASKUNTA OTETAAN TEILTÄ POIS JA ANNETAAN KANSALLE, JOKA TEKEE SEN HEDELMIÄ. Ja joka tähän kiveen kaatuu, se ruhjoutuu, mutta jonka päälle se kaatuu, sen se murskaa."" (Matt.21:43-44)

        "Ja minä sanon teille: monet tulevat idästä ja lännestä ja aterioitsevat Aabrahamin ja Iisakin ja Jaakobin kanssa taivasten kuningaskunnassa; mutta KUNINGASKUNNAN LAPSET HEITETÄÄN ULOS PIMEYTEEN; siellä on oleva itku ja hammasten kiristys." (Matt.8:11-12)

        Kristus on itse - samoin kuin Hänen oikea seurakuntaruumiinsa - Jumalan oikea Israel, kuten Messias-profetiat todistavat ja Jumalan oikea Israel Kristuksen Uuden Liiton aikana kootaan vain Kristuksessa, ei Hänen ulkopuolellaan:

        "Kuulkaa minua, te merensaaret, ja tarkatkaa, kaukaiset kansat. JHVH on minut kutsunut hamasta äidinkohdusta saakka, hamasta äitini helmasta minun nimeni maininnut. Hän teki minun suuni terävän miekan kaltaiseksi, kätki minut kätensä varjoon; hän teki minut hiotuksi nuoleksi, talletti minut viineensä.
        Ja hän sanoi minulle: "SINÄ OLET MINUN PALVELIJANI, SINÄ ISRAEL, jossa minä osoitan kirkkauteni." Mutta minä sanoin: "Hukkaan minä olen itseäni vaivannut, kuluttanut voimani turhaan ja tyhjään; kuitenkin on minun oikeuteni JHVH:n huomassa, minun palkkani on Jumalan tykönä."
        Ja nyt sanoo JHVH, JOKA ON MINUT PALVELIJAKSEEN VALMISTANUT hamasta äitini kohdusta, PALAUTTAMAAN JAAKOBIN HÄNEN TYKÖNSÄ, NIIN ETTÄ ISRAEL KOOTTAISIIN HÄNEN OMAKSENSA - ja minä olen kallis JHVH:n silmissä, minun Jumalani on tullut minun voimakseni -
        hän sanoo:
        Liian vähäistä on sinulle, joka olet minun palvelijani, KOHOTTAA ENNALLEEN JAAKOBIN SUKUKUNNAT JA TUODA TAKAISIN ISRAELIN SÄILYNEET: minä panen sinut pakanain valkeudeksi, että minulta tulisi pelastus maan ääriin asti.
        Näin sanoo JHVH, Israelin lunastaja, hänen Pyhänsä, syvästi halveksitulle, kansan inhoamalle, valtiaitten orjalle: Kuninkaat näkevät sen ja nousevat seisomaan, ruhtinaat näkevät ja kumartuvat maahan JHVH:n tähden, joka on uskollinen, Israelin Pyhän tähden, joka on sinut valinnut.
        Näin sanoo JHVH: Otollisella ajalla minä olen sinua kuullut ja pelastuksen päivänä sinua auttanut; minä olen valmistanut sinut ja pannut sinut kansoille liitoksi, KOHOTTAMAAN ENNALLEEN MAAN JA JAKAMAAN HÄVITETYT PERINTÖOSAT, sanomaan vangituille: "Käykää ulos!" ja pimeässä oleville: "Tulkaa esiin!"" (Jes.49:1-9)

        Olen yllä korostanut TIKKUKIRJAIMIN aiheeseen liittyviä ydinsanoja.


        Siunausta itsellesi ja mahdolliselle perheellesi ja toki muillekin viestien lukijoille.


      • KTS (Ei kirj.) kirjoitti:

        Eli itse itseäni komentaen ja tukasta ilmaan vetäen.

        "Eli itse itseäni komentaen ja tukasta ilmaan vetäen."

        Selvästikin olet Münchhausenisi lukenut! :)


    • minä vain

      Sinulle "Jumalan Sana ja Laki" mitä koraani Jisraelin Jumalaan liittyy? Sehän on harhaoppia ja murhanhimoa kaikki tyyni. Täyttä eksytystä.

      Sapatti alkaa pe ilta auringon laskusta, päättyen la illan auringonlaskuun. Ja ajassa noudatetaan Jerusalem aikaa.

      Kaluach on oiva kalenteri ladattavaksi omalle tietokoneelle, josta näkee myös muut Jumalan antamat juhla-ajat.

      Jumala, JHVH ei antanut Jisraelin kansalle koraania, vaan Tooran.

      • Jumalan Sana ja Laki

        23.7.2013

        Esitit seuraavan väitteen Koraanista:
        "Sehän on harhaoppia ja murhanhimoa kaikki tyyni. Täyttä eksytystä."

        Kenen auktoriteetilla ja millä tietämyksellä ja pätevyydellä rohkenet väittää Koraania kaikki tyynni harhaopiksi ja murhanhimoksi sekä täydeksi eksytykseksi?
        Perustelepa väitteesi asiallisesti ja kunnollisesti. Tosin sitä et pysty tekemään, vaan on hyvin helppoa osoittaa väitteesi paikkansapitämättömäksi Koraanin ilmoituksilla.

        Ja jos Koraani onkin Luojan Pyhää Ilmoitusta, niin mitä oletkaan mennyt tekemään. Olet halventanut julkisesti Hänen Pyhän Henkensä esilletuomaa Pyhää Sanaansa ja väittänyt sen olevan harhaoppia, murhanhimoa ja eksytystä. Onpa todella harkitsematonta.

        Perustelepa siis väitteesi vaikkapa seuraavien jakeiden perusteella (aihepiirittäin):

        * Jumalasta:

        3: 2 Ei ole muuta jumalaa kuin Jumala, iäti elävä, kaikki ylläpitävä.

        Kristuksesta (Messiaasta):

        3:54 Ja Jumala sanoi: »Jeesus, katso, Minä otan sinut, sitten olen ylentävä sinut luokseni ja vapauttava sinut niistä, jotka ovat uskottomia, sekä asettava ne, jotka sinua seuraavat, uskottomien yläpuolelle aina Ylösnousemuksen päivään saakka. Aikanaan on teidän kaikkien palattava minun luokseni, ja minä olen ratkaiseva sen, mistä te keskenänne kiistelitte.

        * Suhtautumisesta Jumalan antamiin Pyhiin Ilmoituksiin ja Kirjoituksiin:

        3: 3 Hän on ylhäältä antanut sinulle, Muhammed, Pyhä kirjan, joka on totuus, vahvistaakseen mitä on ollut ennen sitä; aikaisemmin Hän on lähettänyt Lain ja Evankeliumin opastukseksi ihmisille ja antanut Johdatuksen,jotta he hylkäisivät pahan ja valitsisivat hyvän. Niitä, jotka eivät usko Jumalan tunnusmerkkeihin, odottaa totisesti ankara rangaistus, Jumala on mahtava ja kykenee kostamaan.

        3:83 Sano: »Me uskomme Jumalaan, siihen, mitä on ylhäältä ilmoitettu meille ja mitä on ilmoitettu Aabrahamille, Ismaelille, Iisakille ja Jaakobille sekä (Israelin) sukukunnille, siihen, mitä Mooses, Jeesus ja profeetat ovat saaneet Herraltansa; me emme tee mitään erotusta heidän välillään, ja Hänen tahtoonsa ja johdatukseensa olemme alistuneet».

        * Oikeasta Israelista:

        45:16 Totisesti annoimme Israelin lapsille Pyhän Kirjan, viisauden ja profeetankutsumuksen, jakelimme heille hyvyyttä ja asetimme heidät muiden kansojen edelle.

        * Uskovaisista Jumalan asian edistäjinä:

        61:14 Te uskovaiset, tukekaa Jumalan asiaa, niinkuin Jeesus, Marian poika, sanoi opetuslapsilleen: »Ketkä tahtovat olla auttajiani Jumalan asiassa?» Opetuslapset vastasivat: »Me olemme Jumalan auttajia.» Ja osa Israelin lapsista uskoi, mutta osa ei uskonut; silloin Me autoimme uskovia heidän vihollisiaan vastaan, niin että he pääsivät voitolle.

        * Vanhempien ja muiden ihmisen kohtelusta:

        4:36 Palvelkaa Jumalaa älkääkä mitään asettako Hänen rinnalleen. Kohdelkaa hyvin vanhempianne, samoin läheisiä omaisianne, orpoja ja köyhiä, naapuria, joka on teille sukua, ja naapuria, joka ei ole teille sukua, matkakumppania, vaeltajaa ja orjia, jotka ovat vallassanne. Katso, Jumala ei rakasta niitä, jotka ovat väkivaltaisia ja kerskailevia.

        * Ihmisen surmaamisesta:

        5:32 Tämän johdosta annoimme Israelin lapsille säädöksen, että kuka ikinä ottaa hengiltä ihmisen muutoin kuin verikostoksi tai pahuuden ehkäisemiseksi maassa, hän on kuin olisi tappanut kaikki ihmiset; ja ken ikinä pelastaa yhden hengen, hän on kuin olisi pelastanut kaikkien ihmisten hengen.Meidän lähettiläämme tulivat aikoinaan heidän luokseen selvin todistuksin (Jumalan yliherruudesta), mutta katso, senkin jälkeen monet ihmisistä tulivat irstaiksi maan päällä.


    • Tosihyvä*

      Hyvä eksytys onkin kun sotkee Raamattua ja koraania.

    • ***

      Voiskos nyt joku asioista perillä oleva kertoa, milloin sapatti oikeasti alkaa. Elikä a) pe klo 18.00 ja päättyy la klo 18.00, vai b) pe klo 12.00 ja la klo 12.00 tai c) auringonlaskun mukaan, esim. meillä vuodenaikojen mukaisesti tai Jerusalemin kellon mukaan. Kiitos näin etukäteen!

      • ***

        Tarkennus: alkaa ja päättyy.


      • Jumalan Sana ja Laki
        *** kirjoitti:

        Tarkennus: alkaa ja päättyy.

        24.7.2013

        Kuten edellä on esitetty, lepopäivä alkaa perjantaina keskipäivällä ja ulottuu lauantain keskipäivään. Normaalistihan se on jonkin verran yli klo 12 Suomen paikkakunnasta riippuen, mutta jos kelloja on siirretty, niin siihen lisätään sitten tunti. Eli nyt tuo keskipäivä on siis jonkin verran yli 13. Tarkemman ajan saat kalenterista paikkakuntasi sijannin vielä huomioonottaen.
        Ensimmäinen varsinainen lepopäivän tunti on ensimmäinen kokonainen tunti tuon keskipäivän hetken jälkeen eli nyt klo 14.

        Olen myös havainnut Jumalan vahvistavan tämän ajanjakson omilla merkeillään enkä ole havainnut tämän noudattamisesta seuraavan mitään kielteistä vaikutusta Jumalan taholta.

        Ystävällisesti ilmoittaen.


    • ***

      Miksi keskipäivällä? Luulisi, että joko ehtoolla tai aamulla.

      • 1234567...

        *** Sapatti illasta-iltaan perjantai klo 18.00 alkaen näkyi aurinkoa tai ei. Keskipäivällä ei sapatti ala oli kuinka pimeää tahansa.


      • Jumalan Sana ja Laki
        1234567... kirjoitti:

        *** Sapatti illasta-iltaan perjantai klo 18.00 alkaen näkyi aurinkoa tai ei. Keskipäivällä ei sapatti ala oli kuinka pimeää tahansa.

        Älä mene antamaan väärää todistusta. Siitä joutuu Luojan edessä tilille.

        Näytä Jumalan Sanasta ja sen Laista alkutekstistä kohta, jossa ilmoitetaan sapatin alkavan klo 18 näkyi aurinkoa tai ei.


    • Tanakhin eli Juutalaisten 'Raamatun' mukaan Juutalainen Sapatti alkaa auringonlaskusta ja kestää seuraavan päivän auringonlaskuun. Siis Israelissa noin klo 18:sta klo 18:an. Seuraavassa lainaus asian vakuudeksi:

      a) 3. Moos. 23:31-32
      31. Älkää silloin yhtäkään askaretta toimittako. Se olkoon teille ikuinen säädös sukupolvesta sukupolveen, missä asuttekin.
      32. Se on oleva teille levon päivä, kurittakaa itseänne paastolla. Kuukauden yhdeksäntenä päivänä illalla, illasta iltaan, pitäkää tämä sapatti."
      - Siis illasta iltaan pitäkää tämä Sapatti!
      Ei siis suinkaan keskipäivästä keskipäivään!

      Löydämme todisteen siitä myös Uuden Liiton Kirjoituksista:

      b) Luuk. 23:44-46, 52-54
      44. Ja oli jo noin kuudes hetki. Niin yli kaiken maan tuli pimeys, jota kesti hamaan yhdeksänteen*) hetkeen,
      45. sillä aurinko oli pimentynyt. Ja temppelin esirippu repesi keskeltä kahtia.
      46. Ja Yeshua huusi suurella äänellä ja sanoi: "Isä, sinun käsiisi minä annan henkeni." Ja sen sanottuaan hän antoi henkensä.
      - - -
      52. Hän (Josef arimatialainen) meni Pilatuksen luo ja pyysi Yeshuan ruumista.
      53. Ja otettuaan sen alas hän kääri sen liinavaatteeseen. Ja hän pani hänet hautaan, joka oli hakattu kallioon ja johon ei oltu vielä ketään pantu.
      54. Ja silloin oli valmistuspäivä, ja sapatti oli alkamaisillaan**).

      *) Huomaamme jakeesta 44 Adonai Yeshuan kuolleen 9.:llä hetkellä eli iltapäivällä klo 15. Hänen kuollut ruumiinsa riippui sen jälkeen vajaa 3 tuntia kärsimyspuulla eli Golgatan ristillä, josta Josef arimatialainen sai Pilatuksen luvalla ottaa sen pois ennen kuin Sapatti alkoi. Sapatti alkoi auringon laskiessa eli noin klo 18.

      Koraanin tekstillä ja islam-uskoisten keskipäivän rukouskutsuilla ei ole mitään tekemistä Juutalaisen Sapatin alkamisajankohdan kanssa tai sen määrittelyssä! Islam on täysin eri uskonto, kuin Juutalaisuus ja Kristinusko.

      Myös Koraanin Allah on aivan eri persoona kuin Raamatun YHWH Elohim!

      • KTS (Ei kirj.)

        STOP tykkänään nyt taas se disinformaatio Jakovslevski.

        Tiijät hyvin et veljemme arabikristitytkin kutsuvat Jeesuksen Isää ALLAHIKSI!

        ALLAHU AKBAR!

        HYVÄ!


      • tagijjaa
        KTS (Ei kirj.) kirjoitti:

        STOP tykkänään nyt taas se disinformaatio Jakovslevski.

        Tiijät hyvin et veljemme arabikristitytkin kutsuvat Jeesuksen Isää ALLAHIKSI!

        ALLAHU AKBAR!

        HYVÄ!

        STOPIT vaan itselles KTS/KTS(Ei kirj.). Nyt sitä ollaan taas niin muslimii niin muslimii.....ja niin EKSYKSISSÄ.


      • ***

        Kiitos Yakov, annoit hyvän ja PERUSTELLUN vastauksen. Näin sen täytyy olla, eli pe klo 18.00- la klo 18.00.


      • KTS (Ei kirj.)
        tagijjaa kirjoitti:

        STOPIT vaan itselles KTS/KTS(Ei kirj.). Nyt sitä ollaan taas niin muslimii niin muslimii.....ja niin EKSYKSISSÄ.

        "Allah" tulee arameankielen sanasta Allaha (=Jumala) jota myös Jeesus käytti isästään ja jota (Allah) myös arabikristityt Jumalasta käyttävät.

        "Jumala" sen sijaan tulee suomalais-ugrilaisesta "Jomalesta", joka oli itäisten permiläisten epäjumala.

        HYVÄ!


      • Jumalan Sana ja Laki

        25.7.2013

        Koetetaan pysyä alkuperäisessä aiheessa. Jos tähän tuodaan muita, etenkin laajoja aiheita käsiteltäväksi kuten kuka on oikea Jumala jne, jälleen kerran keskustelu hajoaa niin kuin tyypillisesti tällä foorumilla. Mutta siihenkin aiheeseen ja ongelmakohtiin löytyy selityksensä.

        Jumalan oikeata Sapattia noudattavana, sapatti-kysymystä huolella tutkineena ja esimerkiksi sitä koskevat Raamatun jakeet läpi käymällä, en voi päätyä kuin tähän lopputulokseen. Koraani on sittemin vahvistanut tämän johtopäätökseni, johon olen siis päätynyt ilman sen vahvistusta.

        Sapattia ei saada millään alkamaan klo 18 auringon laskiessa muuta kuin rikkomalla ensimmäisen Mooseksen kirjan ensimmäisen luvun ilmoituksia päivästä eli valoisasta ajasta, sen jakautumisesta kahteen osaan, siis valoisaan osaan sekä yöstä eli pimeästä ajasta.
        Päivän eli valoisan ajan kerrotaan siis koostuvan kahdesta valoisasta jaksosta ja se jälkimmäinen tulee ensiksi.

        Tämä on käännös vanhemman suomenkielisen Raamatun käännöksen mukaan:

        Ja Jumala sanoi: "Tulkoon valkeus". Ja valkeus tuli.
        Ja Jumala näki, että valkeus oli hyvä; ja Jumala erotti valkeuden pimeydestä.
        Ja Jumala kutsui valkeuden päiväksi, ja pimeyden hän kutsui yöksi. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, ensimmäinen päivä. (1.Ms.3-5)

        Mutta eihän päivään, valoisaan aikaan voi kuulua koosteena pimenevä tai pimeä ilta ja valkeneva aamu, entä missä on tällöin muu osa valoisaa päivää.
        Parempi olisi ollut kääntää näin alkutekstin paremmin esille tuoden:

        Ja Jumala sanoi: "Tulkoon valkeus". Ja valkeus tuli.
        Ja Jumala näki, että valkeus oli hyvä; ja Jumala erotti valkeuden pimeydestä.
        Ja Jumala kutsui valkeuden päiväksi, ja pimeyden hän kutsui yöksi. Ja oli iltapäivä, ja oli aamupäivä, ensimmäinen päivä. (1.Ms.3-5)

        Ja tämä toistetaan siis muidenkin päivien paitsi seitsemännen kohdalla.

        Näin päivä vaihtuu toiseksi juuri keskipäivällä, auringon ollessa korkeimmillaan.

        Ja alkutekstin sanat päivälle, iltapäivälle ja aamupäivälle voitte ottaa tutkiskeluunne, vaikka kaikin puolin tyydyttävää selitystä ei tahdo aina löytää edes paksuista sanakirjoista, konkordansseista yms. esimerkiksi siitä syystä, että niissäkin sanojen selitykset on voitu hakea vääristä opetuksista.

        Oma tutkiskelunsa on myös se, onko jossain vaiheessa tapahtumien kuvauksissa ryhdytty käyttämään vallitsevan yhteiskunnan käsityksiä ajanlaskusta, mutta tähän en nyt väitä sitä enkä tätä tutkimatta asiaa ensin itse.


      • KTS (Ei kirj.) kirjoitti:

        STOP tykkänään nyt taas se disinformaatio Jakovslevski.

        Tiijät hyvin et veljemme arabikristitytkin kutsuvat Jeesuksen Isää ALLAHIKSI!

        ALLAHU AKBAR!

        HYVÄ!

        Sä menit taas vipuun KTS :)

        Et lukenut tarkkaan, mitä kirjoitin. Luetaanpa uudelleen:
        "Koraanin Allah on aivan eri persoona kuin Raamatun YHWH Elohim!"

        Koraanin Allah opettaa, että hän loi (joidenkin olentojen?) kanssa (kuulemma) ihmisen HYYTYNEESTÄ VERIPISARASTA!
        - Raamatun YHWH Elohim loi Aadamin maan tomusta
        -KYSEESSÄ ON SIIS KAKSI ERILAISTA Luojaa, toinen valehtelija ja viimemainittu Totinen!

        Koraanissa opetetaan, ettei Allahilla ole Poikaa, vaan että Yeshua oli kuulemma enkelin ja neitsyt Marian Poika!
        Suurat ja niiden jakeet, joiden mukaan Allahilla ei ole Poikaa: 4:169, 6:100, 9:36, 21:26, 43:81 ja 112:3
        - Raamatun mukaan neitsyt Miryam tuli raskaaksi PYHÄSTÄ HENGESTÄ, eikä ollut minkään enkelin jälkeläinen, vaan Korkeimman eli YHWH Elohimin! Lue Luuk. 1:26-35
        - Jälleen Koraani valehtelee, sillä jos Yeshua olisi ollut enkelin jälkeläinen, olisi hän ollut langenneen enkelin jälkeläinen!

        Koraanin mukaan Yeshua ei KUOLLUTKAAN RISTILLÄ, vaan se vain näytti siltä!
        Lue Suura 4:156
        - Raamatun mukaan YHWH Elohimin Poika Yeshua KUOLI ristillä. Lue Matt. 27:50-58
        - Allah valehtelee jälleen Koraanissaan!

        Koraanin mukaan Aabrahamin siunaus annettiin Ismaelille, eikä Iisakille!
        - Raamatun (Tarkemmin sanoen Tanakhin) mukaan Ismael ei perinyt Aabrahamin siunausta, koska tämä oli Aabrahamin ja egyptiläisen orjattaren poika. Aabrahamin siunaus annettiin vain Iisakille ja tämän jälkeläiselle Yakov'ille ja tämän 12:lle pojalle ja näiden jälkeläisille tulevissa sukupolvissa!
        - Koraanin Allah valehtelee jälleen!

        Uuden Liiton Kirjoituksissa kerrotaan kuka on valehtelija ja Valheen Isä.
        Löydämme tuon olennon Koraanin sivuilta ja hänen nimensä on Allah!

        YHWH Elohim on ehdottomasti täysin eri persoona ja olento kuin Koraanin Allah!


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2142
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1694
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1511
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      36
      1495
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1435
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1239
    Aihe