Tarvitseeko pilttipurkkeja (tai mitä tahansa lasipurkkeja) ”paistaa” uunissa, ennen täyttämistä? En tiedä tuon steriloimisoperaation oikeaa nimitystä. Olen siis tekemässä sinappia tms. joululahjaksi. Vai onko tuo käsittely tarpeellinen vain jossain kauemmin säilytettävässä tuotteessa? Sinappi ei kai itse tehtynä säily kuin pari viikkoa?
Niin ja jos tosiaan tiedätte jotain muita kivoja ruokalahjoja, niin saa kertoa!
Purkitusapua!
8
629
Vastaukset
- titta.o
Enpä ole sinappia tehdessä purkkeja uunissa steriloinut. Tokihan ne pitää hyvin pestä yms. Itse käytän purkit tiskikoneessa :)
Eihän hyvää sinappia tarvitse paljon säilytellä :) - mää
Sinuna ehkä hulauttaisin ne kiehuvassa vedessä tai sitten siinä hillopurkkiensterilointiaineessa, jota saa kaupasta pikku pusseissa, hitsi en muista nimeä. Atamon?
- Anonyymi
Minä olen uunissa pitänyt lasipurkkeja tunnin verran vähän yli sadassa asteessa ja peltikansia keitellyt jonkun aikaa. Hillot mitä niihin olen säilönyt on pysyneet hyvinä vuosikausia, siis kylmiössä säilytettynä.
- Anonyymi
Marttojen ohjeilla ei yleensä mene ainakaan pahasti metsään.
https://www.martat.fi/ruoka/sailonta/puhtaus-on-puoli-sailyketta/ Sinapissa ei ole mitään säilymistä edistävää ominaisuutta kuten voimakas suola tai happamuus, joten se ei säily kovin pitkään. Sinappi kuumennetaan valmistuksessa, joten siihen yhteyteen sopii myös purkkien kuumennus uunissa. Kuumenna lasitölkit samaan lämpötilaan kuin keitetty sinappi eli 100C. Näin voit kauhoa kuuman sinapin suoraan saman lämpöisiin purkkeihin eikä ne halkea. Kuuma sinappi kylmään lasipurkkiin halkaisee purkin. Kylmä sinappi halkaisee myös 100C kuumennetun lasipurkin.
- Anonyymi
Valmistan omenahillon , sinapin ja ja pikkelöidyn kurpitsan itse. Tärkeintä lasipurkit
käsittelen kiehuvan veden kanssa . Noin 5 -- 7 min. kannet samoin . Kuumana oleva tuote purkkiin , kiehuvasta vedestä kansi päälle. Käytän grilli ottimia tai leivos ottimia apuna , kansi päälle niin että patakinnasta tai patalappua auna käyttäen saan sen suljettua. Ja sillälailla että desinfioituun sisäpintaan ei kosketa. Kannet napsahtelevat
kuuliaisesti alipaineeseen , kunhan ovat perustiiviitä. Ei väänneltyja.
Parhaimmillaan olen nauttinut omppuhillosta jolla ikää 5vuotta. Mautan valmiin omenahillon Kanelilla ja Hillosokerilla. Hillossa myös tärkeää keittoaika. 2tuntia -- joskus kolmekin. - Anonyymi
Lisäys edelliseen , muista että hillo purkitetaan suoraan kuumana.Ole varovainen. Nautit takuulla lopputuloksesta.
- Anonyymi
Joo pitkä keitto joskus ok . Keitän ite myös 2h -- ok . Kaneli ompun kanssa on mahee..
Suosittelen.. Olen syönyt jopa 30 -- 50 v tuotteita. on Best. Se muistettavaa kun avaat purkin , pidä se kylmässä.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ootko nainen noin mustis musta
Onhan se toki imartelevaa kun olet kaunis ja kaikkea muutakin, mutta ehkä vähän kummallista, kun ei varsinaisesti olla t765670- 353161
- 442788
Kauan säkin jaksoit
Minun perässä juosta. Kunnes pahoitit mielen. Kuinka monta anteeksipyyntöä olet vailla? 🧐402092Ajattelen sinua tänäkin iltana
Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin272075Miksi kaipaat
Ja olet elämässäni vielä kaiken tämän jälkeen? Eikö kaikki ole jo selvää välillämme?291879- 1001864
- 1751805
Mietin tässä T....
Oletko jo kesälomalla.?Keli on ihanaa, ja sinä nautit veneilystä.... Edelleen käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua..241488Askanmäessä Huippu esitys
Kävimme Ystävien kanssa Askanmäen kesäteatterissa. Kaikki tykättiin esityksestä aivan valtavasti. En varmaan koko vuonna171278