Evoluutio ohjaa uskontojakin

OnVainYksiOikeaBaal

Edes uskonnot eivät ole turvassa kehitykseltä eli evoluutiolta vaan nekin muuttavat muotoaan ajan kanssa ja niistä erkanevat lahkot muuttuvat ajan kanssa uusiksi uskonnoiksi.

Alkujuutalaisuudesta on kehittynyt paitsi nykyinen juutalaisuus niin myös kristinusko ja islamilaisuus kaikkine alalajeineen. Vaikka niissä palvontamenot poikkeavatkin toisistaan niin ne silti pohjautuvat toisiinsa ja uskoon samaan jumalaan. Siinä jälleen yksi esimerkki siitä miten evoluutio toimii.

16

191

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • IlkimyksenTeologitäti

      Tarkemmin sanoen tuo on kulttuurievoluutiota.

      Seuraavaksi kaiketi joku harhainen kretunihilisti ilmaantuu kertomaan, miten kaikki paha on evoluution syytä aina jumalauskoista evoluutionkieltäjää Hitleriä myöten.

      • tieteenharrastaja

        Totta, kulttuurievoluutiota niinkuin uskonnot itsekin.

        Biologista evoluutiota se ei ole, koska uskonnot eivät ole muunnellen lisääntyviä eläviä olentoja.


    • Valitettavasti aloittaja ei tunne ihmisen historiaa.

      • pölpölöpölö

        Itseasiassa tietää varmaan paremmin kuin sinä, joka pidät raamattua faktana. Tutustu ihmisen KEHITYSHISTORIAAn ja hylkää raamatun sadut.


    • Hgtyhg

      Evomoraaliahan tuo alatimuuttuva aivopiereskely on.

    • höpöäseon

      No ei kuitenkaan.
      Evoluutio on ehkä vahvistanut uskonnon olemusta koska kristinusko on kertonut asioat jo tuhansia vuosia sitten. Yhä samat säännöt ovat. Älä varasta, älä tapa, älä tee huorin jne. Eivät ole poistuneet. Jotkut aina yrittävät niitä muutella tai selitellä...turhaan.
      Aina on jotain innokkaita selittelijöitä ja silti ne kaatuvat olemattomiin. Islamistitkin keksivät oman pahuutensa n. 600 jkr. Sitten tekivät sen koraaninsa, joka tuntuu olevan pahuutta pullollaan.

      Aina on joitakin, jotka ovat ajassakin kehittyviä, mutta eivät koskaan pärjää oikeille asioille.
      Itseasiassa evoluutio teoriat ovat humpuunkia. Naurettvia satuja.
      Joku sanoo, että ihminen on tullut apinasta... ja sinä uskot?
      Eikö tule mieleen, että miksei niitä yhä tule apinoista? Missä ovat kaikki välimuodot yms.
      Evoluutio on pelkkää paksua pas'kaa.


      • todellinen.peltiseppä

        Ja taas kerran kreationistinen nihilisti esittelee lapsellisia harhaluulojaan muka totuutena, vaikkei ole koskaan totuutta edes tajunnut. Mahdatko edes tietää, että islamisteilla on sama "jumala" kuin sinulla, nihilistisellä totuudenkieltäjällä? Mistä teitä idiootteja oikein sikiää?


      • todellinen.peltiseppä kirjoitti:

        Ja taas kerran kreationistinen nihilisti esittelee lapsellisia harhaluulojaan muka totuutena, vaikkei ole koskaan totuutta edes tajunnut. Mahdatko edes tietää, että islamisteilla on sama "jumala" kuin sinulla, nihilistisellä totuudenkieltäjällä? Mistä teitä idiootteja oikein sikiää?

        TP. Pyydän palaamaan asiaan jos ja kun luominen kiinnostaa.


      • anti-yurki
        yurki1000js kirjoitti:

        TP. Pyydän palaamaan asiaan jos ja kun luominen kiinnostaa.

        Oletko muka joskus kyennyt kertomaan luomisesta jotain?



    • peltiseppämestari

      Onko palstoille tullut peltiseppien fanilauma? Hyvä, kertoo siitä, nettä peltisepillä on kohtuullisen hyvä ajattelutaito ja todellisuuden taju.

      Kyllä evokkikin voi olla peltiseppä vaikka ajattelu taipuukin massavirtauksiin.

      • Ja noin kauniisti kukoistaa kristillinen lähimmäisenrakkaus kreationistisen nihilistin viestissä. Uskoisit hyvällä ettet ole mitään eikä sinusta koskaan mitään tulekaan, mutta ei, et ota opiksesi vaan tuot jatkuvasti esille omaa tyhmyyttäsi, suorastaan mainostat sitä. Kun edes ymmärtäisit oman oppisi, mutta ei, ethän sinä, sinä vain vääntelet asioita nihilistiseen tapaasi.

        Typeryydestäsi antaa erinomaisen kuvan sekin, ettet ole edes kyennyt rekkaamaan nimimerkkiäsi, vaikkei se ole edes vaikeaa. Kuusivuotias poikanikin tietää miten se tehdään, mutta sinun muistisi on niin lyhyt, että joudut joka kerta tempaisemaan hatustasi uuden nimimerkin.


    • utti

      "Vaikka niissä palvontamenot poikkeavatkin toisistaan niin ne silti pohjautuvat toisiinsa ja uskoon samaan jumalaan."

      On tuo jumalakin kokenut melkoisen evoluution. Historian alkuhämärissä tuo on varmaan lähtenyt liikkeelle jostain auringonpalvonnasta, ja edennyt ties kuinka monen välivaiheen kautta nykymuotoihinsa. Raamatun seikkailuihin kopioitiin ensin kanaanilaisten ylijumala El, joka Raamatun luomismyyttikopiossa suoritti yksinään kuudessa päivässä mesopotamialaisten alkuperäisen kertomuksen kuuden jumalsukupolven hommat.

      Elillä oli vaimonsa Aseran kanssa 70 poikaa (ml. Baal), joiden joukkoon muilutettiin myös Jahve, midianilaisten soturi- ja tulivuorijumala, josta El teki Israelin jumalan:

      "Kun Korkein jakoi kansoille maat, kun hän levitti ihmiset yli maan piirin, hän määräsi kansojen asuinsijat ja kullekin oman jumalan. Herran osuus on hänen kansansa Israel"

      http://www.evl.fi/raamattu/1992/5Moos.32.html

      Koska se kansan oma jumala ei tietenkään koskaan voi olla vain samanarvoinen kuin muut, niin Jahveahan piti alkaa nostamaan isänsä Elin asemaan yli muiden. Tuossa vaiheessa Jahve ilmeisesti nappasi äitinsä Aserankin välillä isältään vaimokseen, jonka sitten tietysti syrjäytti kulttuurissa jossa naiset ovat lähinnä karjaan verrattavaa omaisuutta. Asuinpaikakseen tuo tietysti peri tulivuoren sijaan isänsä kuvunpäällisen, jotta sai haisteltua maalätyltä sinne nousevia uhrilihojen tuoksuja.

      Aikansa miehiä, naisia, lapsia, imeväisiä, syntymättömiä ja elukoita murhattuaan Jahve pamautti henki-itsenään ihmisnaikkosen neitseellisesti paksuksi synnyttääkseen hippi-itsensä itsemurhatehtävään. Hipin isäpuoli Joosef oli melkein luvatusti sukua Daavidille, peräti kahdella keskenään ristiriitaisella reitillä, joka varmaan paikkasi sitä ettei luvattua biologista sukulaisuutta ollut. Joosefin isät olivat Jaakob ja Eeli, kenties ensimmäinen lapsen saanut homopari? Kumma ettei tuota hieman erilaista ihmettä ole nostettu isommin esille, kun noina aikoinahan neitseelliset syntymät olivat turhankin tavanomaista myyttien ainesta.

      Tuossa vaiheessa jumala alkoi olla jo niin jakomielinen, ettei enää itsekään kyennyt pitäytymään monoteismissa, ja ihmishybridiversionsa mm. kutsui rakastavaksi taivaanisäksi valkopestyä psykopaatti-isä-itseään jumalakseen ja pelkäsipä myös hylänneensä itsensä:

      "Jumalani, Jumalani, miksi minut hylkäsit?"

      http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/Mark.15.html

      Lupasipa tuo vielä palatakin silloin eläneen sukupolven aikana, joka oli ja meni. Kumma etteivät uskovat nykyisin usko tulleensa hylätyiksi, jos uskon kohdekin itsekin epäili sellaisen tempun itselleen tehneen.

      Joten, nykypäivän uskovat palvovat siis edelleen todistettua valehtelijaa matematiikalla jossa 1=3 tai jopa 4 tai 5. Palvonnan kohde mm. nai ja sulautti itseensä oman äitinsä, ja synnytti itsensä ihmisen kanssa murhauttaakseen itsensä lepyttääkseen itsensä, varmaankin rajoittaakseen himojaan suorittaa lisää joukkomurhia ja muuta häiriintynyttä.

      Ihan loogistahan tuo kristinusko on, kun jo jumalakin on tuollainen...

      Lähteitä:

      https://en.wikipedia.org/wiki/Yahweh
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Jahve
      https://en.wikipedia.org/wiki/Asherah
      http://www.evl.fi/raamattu/1992/Matt.1.html
      http://www.evl.fi/raamattu/1992/Luuk.3.html

      • Ei hätää. Sana/Jeesus elävöittää:)

        Johanneksen evankeliumi:
        4:1 Kun nyt Herra sai tietää fariseusten kuulleen, että Jeesus teki opetuslapsiksi ja kastoi useampia kuin Johannes
        4:2 - vaikka Jeesus ei itse kastanut, vaan hänen opetuslapsensa -
        4:3 jätti hän Juudean ja meni taas Galileaan.
        4:4 Mutta hänen oli kuljettava Samarian kautta.
        4:5 Niin hän tuli Sykar nimiseen Samarian kaupunkiin, joka on lähellä sitä maa-aluetta, minkä Jaakob oli antanut pojalleen Joosefille.
        4:6 Ja siellä oli Jaakobin lähde. Kun nyt Jeesus oli matkasta väsynyt, istui hän lähteen reunalle. Ja oli noin kuudes hetki.
        4:7 Niin tuli eräs Samarian nainen ammentamaan vettä. Jeesus sanoi hänelle: "Anna minulle juoda."
        4:8 Sillä hänen opetuslapsensa olivat lähteneet kaupunkiin ruokaa ostamaan.
        4:9 Niin Samarian nainen sanoi hänelle: "Kuinka sinä, joka olet juutalainen, pyydät juotavaa minulta, samarialaiselta naiselta?" Sillä juutalaiset eivät seurustele samarialaisten kanssa.
        4:10 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Jos sinä tietäisit Jumalan lahjan, ja kuka se on, joka sinulle sanoo: 'Anna minulle juoda', niin sinä pyytäisit häneltä, ja hän antaisi sinulle elävää vettä."
        4:11 Nainen sanoi hänelle: "Herra, eipä sinulla ole ammennusastiaa, ja kaivo on syvä; mistä sinulla sitten on se elävä vesi?
        4:12 Et kai sinä ole suurempi kuin meidän isämme Jaakob, joka antoi meille tämän kaivon ja joi siitä, hän itse sekä hänen poikansa ja karjansa?"
        4:13 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Jokainen, joka juo tätä vettä, janoaa jälleen,
        4:14 mutta joka juo sitä vettä, jota minä hänelle annan, se ei ikinä janoa; vaan se vesi, jonka minä hänelle annan, tulee hänessä sen veden lähteeksi, joka kumpuaa iankaikkiseen elämään."
        4:15 Nainen sanoi hänelle: "Herra, anna minulle sitä vettä, ettei minun tulisi jano eikä minun tarvitsisi käydä täällä ammentamassa."

        Room. 10:17 Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.


      • "On tuo jumalakin kokenut melkoisen evoluution. Historian alkuhämärissä tuo on varmaan lähtenyt liikkeelle jostain auringonpalvonnasta, ja edennyt ties kuinka monen välivaiheen kautta nykymuotoihinsa."

        Muistan kivikauteen sijoitetusta romaanista Punahirven tytär 1990-luvun alusta, että Punahirven heimo palvoi yhä Maaäitiä, vaikka muut heimot olivat oppineet palvomaan Taivaan jumalaa. Kirja on mökillä ja minä en, joten en osaa kertoa tarkkaa sanamuotoa. Auringon palvonta ja jumalan sijoittaminen taivaaseen on hyvin järkeenkäyvää, kun ilman Aurinkoa ei olisi päivää eikä ilman taivasta olisi sadetta.

        Eikö tuo Maaäitikin kuitenkin tunneta monissa luonnonkansojen uskonnoissa ja nimenomaan feminiinisenä?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      145
      1960
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      114
      1517
    3. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      92
      1330
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1282
    5. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      89
      1235
    6. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      207
      1111
    7. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      47
      1037
    8. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      98
      1017
    9. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      204
      1002
    10. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      229
      851
    Aihe