Millä vähimmäis ÄO-lla selviää läpi peruskoulusta?

PaljonkoTarvitaan

Millä vähimmäis ÄO-lla selviää läpi peruskoulusta? Entä lukiosta? Jossakin se raja menee.

15

1630

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hopeinen_yksisarvinen

      Peruskoulusta selviää jos ei ole vaikeasti kehitysvammainen eli äo alle 50. Itseasiassa koulujärjestelmä on keskittynyt keskinkertaisten ja oppimishäiriöisten opettamiseen. Kehitysvammainen tuskin selviää lukiosta (äo alle 70). Toisaalta motivaatio ja ahkeruus ovat paljon tärkeämpiä koulumenestyksen kannalta kuin älykkyys tai älykkyysosamäärä.

    • pyrkimystäois

      - paljon älykkyyttä vaaditan ,että pääsis helsingin yliopistoon. ?

      • terve-tuloa

        Hankkiutuu hyviin väleihin johtoportaan kanssa.


    • kfjisafhuwet

      Lukukyky ja muisti ratkaisee, ei älykkyys.
      Muistan aikoinaan, kuinka muutamat tytöt "sairastui" aina ennen kokeita pystyäkseen lukemaan kokeisiin ja saivat hyviä arvosanoja.
      Opettaja kuitenkin oli sitä mieltä, että he eivät todellisuudessa ymmärtäneet asiasta yhtään mitään, eikä olisi arvosanaansa ansainneet, koska heidän vastauksensa oli kokonaisia oppikirjan kappaleiden tarkkoja kopioita.

      • airfoiljokaeikirj

        Samaa aijoin kirjoittaa hyvä muisti auttaa monessa asiassa. Mutta esim matematiikka tarvii myös että osaa soveltaa kaavaa. Mutta hyvällä muistilla saat paremman tokarin kuin hyvällä älykkyydellä mutta muisti surkee kuin kalalla.


      • sfvvgdd

        On tosin muistettava, että muisti on yksi älykkyyden alalaji. Esim. Mensan testi mittaa vain "yleistä älykkyyttä" (kuviopäättelytesti), kun taas esim. Tieteen kuvalehden testi on huomattavasti laajempi, eli se mittaa myös muistia sekä kielellistä ja matemaattista älykkyyttä.


    • Vähimmäisälykkyys

      Peruskoulun suorituksen osalta arvioisin, että ÄO>60 on käytännössä välttämätöntä ja ÄO>70 suositeltavaa. Toisaalta, lukion osalta arvioisin, että ÄO>70 on käytännössä välttämätöntä ja ÄO>85 suositeltavaa. Tässä tietysti puhutaan luotettavista ÄO-arvoista (keskihajonnalla 15), jotka on saatu moneen kertaan testaamalla monilla käytännössä hyviksi havaituilla tavoilla pitkän ajan kuluessa.

      Suoritusmahdollisuuksiin tietysti vaikuttaa aivan oleellisesti se, missä ajassa koulut on tarkoitus käydä läpi. Normaalisuoritusaika on paljon vaativampi tapa kuin säännöllinen luokalle jääminen tms. Arvioisin, että ne, joiden ÄO>75 eivät jää luokalleen keskimäärin yhtään kertaa peruskoulussa. Toisaalta, jos ÄO>60, niin peruskoulun suorittamisen pitäisi olla ainakin periaatteessa mahdollista ainakin koluamalla kaikki luokat vähintään kahteen kertaan läpi, jos muut tekijät ovat kohdillaan.

      Tuo on silti erittäin matala ÄO, sillä vain yhdellä noin 150:stä ÄO<=60 ja todistuskeskiarvo olisi todennäköisesti kaikesta huolimatta viidellä alkava. Ne, joiden ÄO<65 todennäköisesti pärjäisivätkin paremmin jossakin apukoulussa tai muussa erityisesti kehitysvammaisille tarkoitetussa paikassa mm. koska tuo 65-tasokin herättää tavallisessa koulussa epäilemättä paljon negatiivista huomiota. Alakoulun oppimäärän suoritus rimaa hipoen hyvissä olosuhteissa ja rajattomassa ajassa lienee periaatteessa mahdollista jopa tasolla ÄO>55, koska alakoulu on pitkälti ulkolukua. Esimerkiksi ensimmäisen vieraan kielen sanajärjestyksen sujuvaa käytännön osaamista on kuitenkin tietysti turha odottaa tuolla tasolla.

      Lukion suorittamiseen helpoimmilla parametreilla pitäisi rajattomassa ajassa todennäköisesti riittää ÄO>70 ja normaaliajassa ÄO>85. Lukion suppea matematiikkakin on kuitenkin tuolla 70-tasolla kärsimysnäytelmä, vaikka se onkin suunnattoman paljon helpompaa kuin laaja matematiikka. Suositeltava taso lukioon menemiselle lienee ÄO>85 ja laajan matematiikan suorittamiselle käytännössä ÄO>110 lienee välttämätöntä ja ÄO>120 suositeltavaa.

    • Lukiokelpoisuus

      Jos noin 30 000 saa valkolakin joka vuosi, niin tuostahan voi karkeasti kellokäyrän mukaan arvioida, mitä alemman pään ÄO voisi olla.
      Paljonko on koko ikäluokka: amis lukio ? Jos se olisi 60 000, niin lukion suorittaneissa on pakosti oltava jokin määrä alle 100 ÄO porukkaa.

    • elävästä.elämästä

      Kokoomus profiloituu mielellään sivistys- ja kykypuolueena. Jyrki on kuuluisa lyhyen matkan kutosesta ja Aleksikin on matikassa "a-luokan kyky".

    • kokemukseni.mukaan

      Peruskouluhan järjestetään niin, että siitä suoriutuu. Yleinen oppivelvollisuus kun on tosiaan yleinen, ja paitsi velvollisuus, myös oikeus. Kaikki eivät tietenkään selviydy peruskoulusta yleisopetuksen tavoitteiden mukaisesti, vaan oppiaineita on mahdollista mukauttaa, ja joissain tapauksissa opetusta ei edes järjestetä oppiainejakoisesti. Eli peruskoulusta selviävät avalla trai toisella kaikki tai ainakin lähes kaikki, mutta normaalista oppimäärästä selviäminen edellyttänee suhteellisen normaalia älykkyyttä. Vedetään hatusta vaikka semmoinen ÄO kuin 90, tai ei ainakaan kovin paljon alle sen oleva.

    • jasäälistä

      sanoisin että noin 50

    • tätäpäiväää

      No nykyisellä arvostelunumerottomalla "Kaikki saavat palkinnon"- kulttuurimarxistisella tyylillä peruskoulusta pääsee läpi vaikka äo olisi numeroina sama kuin kengännumero. Ja aina auttaa jos naama on eri värinen kuin alkuasukkailla tai peräti uskontona se väkivaltainen. Jo tädit hinkuvat ihastuksesta.

      Seuraavaksi sama aiotaan ulottaa lukioihin ja yliopistoihin sekä ammattikorkeisiin ja lentäjäkoulutukseen. Voi sitä suvaitsevuuden riemun päivää kun meillä on ensimmäinen musta mongoloidi liikennelentäjänä! Siitä ilosta piereskelemme jo sateenkaaria!

      • veriset.sateenkaaret

        "Voi sitä suvaitsevuuden riemun päivää kun meillä on ensimmäinen musta mongoloidi liikennelentäjänä! "

        Vielä parempi jos on sen lisäksi vielä pyhää sotaa eli jihadia käyvä muslimi! Eräs toimittelija Rebekka Härkönen vastikään kirjoittelikin että terrorismi on vain ihmisyyttä ja näin ollen sitä pitää vain ymmärtää.


    • Alarajaa ei ole, sillä todennäköisyys on aina positiivinen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ampumisvälikohtauksen syynä kahden eri romanisuvun erimielisyydet

      Ikaalislainen romaniseurue joutui tahtomattaan tulitaisteluun etelä-pohjalaisen romanisuvun kanssa. Tilanne ei ratkennu
      Seinäjoki
      75
      1901
    2. Sosiaaliturvasäästöt kohdentuvat usein samoihin ihmisiin useampaan kertaan

      ja ihmisiä putoaa kiihtyvällä tahdilla toimeentulotuelle eli köyhien määrä kasvaa eksponentiaalisesti Suomessa. https:
      Maailman menoa
      332
      1488
    3. KJ Konetimber OY

      Haettu konkurssiin Eläke yhtiö Ilmarisen toimesta.
      Kuhmo
      73
      1473
    4. Laaja sähkökatko Sallilan verkossa!

      Mä heräsin yhden maissa UPS:n piipittkseen, koska sähköt poikki ja on edelleen. Odottelin jonkun aikaa ja soitin vikanum
      Loimaa
      39
      1450
    5. Millä kirjaimella nimeni alkaa

      Ja montako kirjainta sukunimestäni voi laskea? N to M
      Ikävä
      64
      1105
    6. Hyviä tehokkaira vinkkejä erittäin pinttuneen wc pytyn puhdistukseen

      Eli semmonen vuokra-asunnon pytty jossa hyvin sitkeään pi ttyny se vesiosa. Kloriittia olen liottanu yön yli ja yleispuh
      Ikävä
      132
      878
    7. Voiko "miehisen kunnian" käsitteen ohittaa?

      Palstalla kovasti pidetään minua jollain tavoin sairaana, kun puhun miehisestä kunniasta. Voidaanko me siis täysin ohi
      Sinkut
      148
      829
    8. En nii kui tiiä yhtään

      Mikä suussa kiehtoo, vaikka kaiken pitäisi olla ihan hyvin! Mä niin haluaisin nähdä sut:)
      Ikävä
      58
      808
    9. Mitä tuntemuksia

      sinulle tulee, kun hän ilmestyy näköpiiriin? Vaihtelevatko ne?
      Ikävä
      78
      782
    10. Et uskaltaisi kuitenkaan nähdä enää

      Niin mitäpä sitä enää vatkaamaan.
      Ikävä
      52
      781
    Aihe