Mitä hyötyä on elää?

18vEhkä

Olen usein ajatellut tätä kysymystä. Tiedättehän minkälaista elämä on, eli vietät 10 vuotta perusopetuksessa, jonka jälkeen vietät loppuelämän vanhuuteen asti töissä, ja jonka jälkeen kuolet. Mikä idea tässä on? En oikeesti halua tuhlata KOKO elämää pelkästään työn tekemiseen, siis mitä helvettiä.

Kuvittelen myös, että me ihmiset olemme valtion orjia. Me teemme työtä ilman syytä, emmekä ajattele asioiden seurauksia. Ihmiset ovat vaan niin raha-ahneita kusipäitä kuin on aina ollut, eikä välitä ollenkaan luonnosta ja eläimistä.

Olen puhunut.

19

2093

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Masentunut

      Tiedän sen saman tunteen. Kyllä me masentuneet selvitään tästä.

    • HulutTöitäTekee

      30 vuotta kuvittelin, että ansaitakseen ihmisarvon ihmisen pitää tehdä töitä. Olin väärässä.

      • EsaLappiMuonio

        Ihmisarvoa ei saa työtä tekemällä.

        Suurin osa suomalaisista on palkollisena ja saa melko pientä palkkaa vastineeksi tekemästään työstä. Poikkeuksena yliopiston käyneet ja lahjotut mm. psykiatrit, joiden palkka riippuu myöskin anteliaista potilaista.

        Olet hyvä ihminen, kun elätät pankkeja, työnantajaasi ym. Sinulla ihmisenä ei tässä pyörässä ole mitään ihmisarvoa.


      • edgystuff

        Arvostuksen saa työtä tekemällä, mitä itse olen huomannut. Saa hävetä silmät päästään ja voi sitä ihmetysten määrää jos ei opiskelu- tai työelämässä ole.

        "Olen usein ajatellut tätä kysymystä. Tiedättehän minkälaista elämä on, eli vietät 10 vuotta perusopetuksessa, jonka jälkeen vietät loppuelämän vanhuuteen asti töissä, ja jonka jälkeen kuolet. Mikä idea tässä on? En oikeesti halua tuhlata KOKO elämää pelkästään työn tekemiseen, siis mitä helvettiä."

        Ei kai tässä mitään hyötyä pitäisikään olla. Suurin osahan juuri ajattelee noin, että kaikesta pitäisi jotain hyötyä. Maailma olisi ehkä parempi paikka jos jätettäisiin se hyötymisen ajattelu sikseen.
        Kaikki eliöt vain syntyvät planeetallemme ja tekevät itse omasta elämästään elämisen arvoista ja tuntevat ja kokevat asioita. Kai se siinä tuntemisessa on se hienous.
        Kannattaa etsiä kaikkialta niitä mielekkäitä asioita tai jotain.

        "En oikeesti halua tuhlata KOKO elämää pelkästään työn tekemiseen, siis mitä helvettiä."

        No älä tuhlaa. Säästä rahaa ja lähde vaikka reppureissaamaan tai vaikka vaihto-opiskelijaksi jonnekin niin saat aikaa ajatella. Yllättävn usein ajatukset muuttuu kun asioihin saa perspektiiviä kauempaa käsin.

        "Kuvittelen myös, että me ihmiset olemme valtion orjia. Me teemme työtä ilman syytä, emmekä ajattele asioiden seurauksia. Ihmiset ovat vaan niin raha-ahneita kusipäitä kuin on aina ollut, eikä välitä ollenkaan luonnosta ja eläimistä."

        Asioilla on monia puolia. Joko orjia tai yhteisen hyvän eteen työskenteleviä muurahaisia. Kannattaa ajatella muiltakin kanteilta. Se ajattelun voimakin on joskus suurempaa kuin uskoisi.
        Eihän tämä valtio toimisi niinkään jos kaikki tuntisi itsensä orjiksi.

        En näkisi, että teemme työtä ilman syytä. Suomi ja suomalaisuus ovat kuolemassa näillänäkymin kun ei ketään kiinnosta enää tehdä tälle valtiolle mitään hyvää tai sen hyväksi mitään. Jos ihmiset osallistuisivat niin asiat voisivat olla paremmin, se vaatisi vain vaivannäköä.

        Nykymaailmassa ilman rahaa ei oikein taida pärjätä, ellei ole riittävän fiksu ajatellakseen kaikkia mahdollisia seikkoja rahattomassa elämäntavassa. En näkisi sitä niinkään rahanahneena vaan välttämättömänä pahana tässä maailmassa. Asiat ovat menneet tällaisiksi, mutta sopeutuminen kannattaisi oman hyvinvoinnin kannalta.


    • Jos sut tappaa joku jakuza
      Jonkun pomon maksusta
      Valuu veresi tyyneenä hiekkaan
      Kun sä kuolet sä kuolet sen miekkaan

      Sä paperilyhdyn vielä nousevan näät
      Ja puikoissas on kermaiset jäät
      Sä tiedät vuorien välissä vaaniva viekas
      Se on sun oma käsi kahvassa miekan

      • SaavuttuPisteeseen

        Onko sulla kaikki kotona?


      • tyran.banksit

        Joo, tuo jeppe mahjollisesti, otaksunen, kehittää sivutöinään mm. Ajattaralle laulunsanoja. Pasi Koskisen raaka ääni helkyttellöö nuokin rivit joskus kultalusikkkaiseen korvaasi rarion kautti. Emmekö ole jo kuulleet vallan kylliksi näitä hengityslaulajia, joiden pitää niin tunteella kiskoa sitä henkeä, styyliin Yöäääääääh. Khjiäöäääh. Lijääääh
        Tulee mieleen ysärikytä-luvun kökköraafinen tietokonepeli Depht Dwellers, jossa oli niitä puolikkaita miehiä jonku maanalaisen käytävästön seinillä kahleissa roikkuilemassa, ja ulisivat kuhin sateisella kaatopaikalla ruohoa etsivät masentuneet lampaat konsanaan
        Kuin jotain viimohenkosia nykiviä keuhkoödeemapotilaita siis ovat ulosanniltaan nämä nörtsin, passon, yleksin ja tuontuommosten raariokanaalien lauleliat . Sen ei sitten väliä miltä uloshenkitys eli laulu kuullostaa. Tärkeintä että kaikki tunteet pystytään välittämään läähinällä ja muulla oheisääntelyllä.
        Tuli muuten mieleen onkohan Minkkilaukku nimikirjaimiltaan muudan K.E.A. joka väitti jossain fb-sivun kuvailutekstissään olevansa yksinäinen susi, pitäänsä naisista ja harrastavansa jotain runoilua?


    • bbbvbbcnnnm

      Yleensä ihminen tekee työtä jollekin isolle firmalle tai jollekin muulle ihmiselle. Poikkeuksia on, mutta yrittäminen Suomessa on hankalaa, vaikka olisi lahjakaskin.

      Monet työt oat todella ruumiillisesti raskaita, toiset työt hakkaavat lakoon henkisesti.

      Kun siirryt joskus sitten eläkkeelle, olet verenpainetautinen, sokeritautinen, väsynyt, kolesterolilääkkeellä jne.

      Itse haluaisin elää omavaraistaloudessa. Aion kahden vuoden kuluttua siirtyä omavaraistalouteen jonnekin maaseudulle lähelle jotain kylää. Ostan pienen maatilkun, rakennan pikku talon ja elän siellä omassa rauhassa.Minulta saa tulla sitten ostamaan hedelmiä, juureksia ja muita tuotteita.

      • Höpön.löpön

        Heh he hee!
        On sulla unelmat.
        "Elämme maan tuotteista" jne. (Hiiriä ja Ihmisiä").
        No unelmat ei maksa mitään.
        Mitähän h*lvettiä siitäkin tulisi, jos me kaikki hourupäät muutamme maalle?


    • KarjakkoLuvia

      Ihminen kautta aikojen käyttänyt toisi ihmisiä hyväkseen. Sairaaloissa, siivousfirmoissa, pankeissa, muiden muassa naisia työskentelee alipalkattuina miehiin verrattuna. Raatavat siellä kehuja vastaan pienellä palkalla.

    • Jonppeq
    • Jokainenarvokas

      Olen köyhä ja elämässäni on ollut monia vaikeita aikoja ja pahoja ongelmia, mutta päällimmäisenä minulla on kiitollisuus. Elämässä on paljon kaunista. Lapseni tuottavat minulle paljon iloa, samoin luonto. Uskon Jumalaan, vaikka olen hyvin kaukana luterilaisesta nutturauskovaisesta.

      Jumalan luomassa kokonaisuudessa ei mikään ole liikaa, vaan jokainen pienikin atomi on tärkeä.Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Jokainen ihminen on arvokas, sillä jokainen ihminen on Jumalan kuva.

    • YksinäinenMies29v

      Ei ole mitään järkeä elää jos elämä on pelkkää koulunkäyntiä ja työntekoa 60-vuotta ihmisen elämästä ja sitten lopulta pääsee vanhana ja sairaana eläkkeelle eikä pysty enää edes nauttimaan elämästä.

      Sitähän nämä Sipilät sun muut herrat haluaa, alistaa ihmiset orjikseen ja kiduttaa hengiltä ettei enää tarvisi maksaa eläkkeitä sitten kun ihminen muuttuu yhteiskunnan kannalta hyödyttömäksi.

      Älkää ihmeessä tehkö töitä, se vain sairastuttaa ihmisen ja johtaa loputtomaan orjuuteen. Varsinkin jos teillä ei ole elämänkumppania tai kavereita niin ei teitä kukaan arvosta yhtään sen enempää vaikka kuinka paiskisitte niska limassa töitä. Minä en ainakaan enää aio kantaa korttani kekoon vaikka se johtaisi elinikäiseen velkavankeuteen.

      • PieniPienippp

        Koko ikä pienellä palkalla. Pieni kaksio, ei muuta. Tämäkö oli mun koko elämäni palkkio. ???


      • muumimuu
        PieniPienippp kirjoitti:

        Koko ikä pienellä palkalla. Pieni kaksio, ei muuta. Tämäkö oli mun koko elämäni palkkio. ???

        juu. mulle ei jääny mitään. ei yhtään mitään. ihan sama mammonasta mut koko elämäki oli paska


    • 50pluspelle

      No jos mäkin jotain sitten vaikka taas oon ihan vääräs ku oikea vastaus o eri.

      aloittaja miettii elämisen hyötyjä. ihan oikein hoksattu meidät halutaan nähdä tuotantopanoksina näin kaunisti sanoen. tuossa hyöty jää vaan pääomalle ja se siinä vikana. elämä on mahdollisuus joka meille on annettu, jokaisen tulee sitten toteuttaa sitä niinkuin itse parhaaksi näkee. sitten kun kuolema joskus tulee niin se mahdollisuus oli siinä ja uutta ei tuu. kuolleena kerkee kyllä olla sitten ja mitä se sitte on niin ei siitä tässä enempää. eli elämä on sun ainutkertanen mahis tehdä mitä sinä haluat ja pystyt mahdollisuuksiesi mukaan.

      Pelle Miljoona - Olen Kaunis
      https://youtu.be/bteT4LwZ9k0

      Pelle oli oikeassa aina ja kaikessa

      • AhdistunutMies

        Niin harmi vaan ku ei pysty eikä kykene ja se oli sitten siinä.


    • TämäOnVarma

      Kiitollisuus on kyllä typerin sana mitä ikinä on keksitty.

    • Hggfcdtunh

      Mita hyotya on kuolla?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sosiaaliturvasäästöt kohdentuvat usein samoihin ihmisiin useampaan kertaan

      ja ihmisiä putoaa kiihtyvällä tahdilla toimeentulotuelle eli köyhien määrä kasvaa eksponentiaalisesti Suomessa. https:
      Maailman menoa
      376
      1919
    2. Olisiko sinulla mitään toiveita?

      Miten sinä toivoisit minun sinua lähestyvän? Mitään mitä olisi tosi hyvä tietää ennen sitä? Jos ei sen kummempia, niin
      Ikävä
      49
      1627
    3. Miksi toisten toiveet ahdistavat teitä?

      Kertokaapa miksi toisen ihmisen toiveet mahdolliselle kumppanilleen ahdistavat niin kovasti? Oletatko, että hän vaatii j
      Sinkut
      208
      1310
    4. Mitä tuntemuksia

      sinulle tulee, kun hän ilmestyy näköpiiriin? Vaihtelevatko ne?
      Ikävä
      84
      1076
    5. T mies missä oot

      T mies pääsetkö lähtemään sieneen villasukat tein sulle 💕🐶
      Ikävä
      69
      965
    6. En nii kui tiiä yhtään

      Mikä suussa kiehtoo, vaikka kaiken pitäisi olla ihan hyvin! Mä niin haluaisin nähdä sut:)
      Ikävä
      58
      928
    7. Oletko kertonut tästä

      Meidän oudosta jutusta kenellekään? Olen kertonut ystävälleni, että olet saanut minut sekaisin…, mutta tästä hän ei tied
      Ikävä
      48
      782
    8. Turun tunnin juna toteutetaan

      Köyhiltä viedään mutta tunnin juna Turkuun viedään läpi. Puhaltakaa PS nyt tämä poikki! https://www.hs.fi/politiikka/ar
      Perussuomalaiset
      105
      743
    9. Homouden synti

      Kerrotaan faktoja alkuun. On olemassa vain kaksi sukupuolta ja aviolIiitto on vain ja ainoastaan miehen ja naisen välin
      Luterilaisuus
      257
      726
    10. huono vai hyvä juttu

      Miten ulkopuoliset reagoisivat jos olisit kaivattusi kanssa yhdessä....?
      Ikävä
      46
      660
    Aihe