Totuus uskonasioissa

Kaikki yleensä uskovat uskonsa olevan oikea. Mihin se perustuu? Miksi minun uskoni on parempi kuin jonkun toisen? Miten uskonasioissa saavutetaan totuus siitä mikä on oikea usko?

Oikea uskohan on se, mikä pitää paikkansa. Mutta mistä ihmeestä sen voi tietää?

Tämä on hyvin tärkeä asia miettiä. Mahtavatkohan muslimit miettiä ollenkaan, he ovat täysin varmoja että muut ovat vääräoppisia. Niinhän tietysti muutkin, mutta muslimit eivät myönnä muille uskonvapautta. Eivät kristitytkään ennen nykyaikaa.

36

337

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näinseon

      Koska Jeesus Kristus on tie, totuus ja elämä; ei kukaan voi tulla Isän Jumalan tykö muuten kuin Jeesuksen kautta . Joh. 14.6. Ja ei ole taivaankannen alla annettu muuta nimeä kuin Jeesus jossa olisi pelastus Apt. 4:12.

      Vaikka Jeesus Kristus on sovittanut ihmisen lankeemuksen.

      • siksi.koska

        Koska kristinuskossa Jumala on ja rakastaa ihmisiä, niin, että Jeesus maksoi ristillä meidän syntivelkamme.


    • Jeesusontotuus

      Evankeliumi Johanneksen mukaan 3
      1. Mutta oli mies, fariseusten joukosta, nimeltä Nikodeemus, juutalaisten hallitusmiehiä.
      2. Hän tuli Jeesuksen tykö yöllä ja sanoi hänelle: "Rabbi, me tiedämme, että sinun opettajaksi tulemisesi on Jumalasta, sillä ei kukaan voi tehdä niitä tunnustekoja, joita sinä teet, ellei Jumala ole hänen kanssansa."
      3. Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa".
      4. Nikodeemus sanoi hänelle: "Kuinka voi ihminen vanhana syntyä? Eihän hän voi jälleen mennä äitinsä kohtuun ja syntyä?"
      5. Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.
      6. Mikä lihasta on syntynyt, on liha; ja mikä Hengestä on syntynyt, on henki.
      7. Älä ihmettele, että minä sanoin sinulle: teidän täytyy syntyä uudesti, ylhäältä.
      8. Tuuli puhaltaa, missä tahtoo, ja sinä kuulet sen huminan, mutta et tiedä, mistä se tulee ja minne se menee; niin on jokaisen, joka on Hengestä syntynyt."
      9. Nikodeemus vastasi ja sanoi hänelle: "Kuinka tämä voi tapahtua?"
      10. Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Sinä olet Israelin opettaja etkä tätä tiedä!
      11. Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: me puhumme, mitä tiedämme, ja todistamme, mitä olemme nähneet, ettekä te ota vastaan meidän todistustamme.
      12. Jos ette usko, kun minä puhun teille maallisista, kuinka te uskoisitte, jos minä puhun teille taivaallisista?
      13. Ei kukaan ole noussut ylös taivaaseen, paitsi hän, joka taivaasta tuli alas, Ihmisen Poika, joka on taivaassa.
      14. Ja niinkuin Mooses ylensi käärmeen erämaassa, niin pitää Ihmisen Poika ylennettämän,
      15. että jokaisella, joka häneen uskoo, olisi iankaikkinen elämä.
      16. Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.
      17. Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi.
      18. Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen.
      19. Mutta tämä on tuomio, että valkeus on tullut maailmaan, ja ihmiset rakastivat pimeyttä enemmän kuin valkeutta; sillä heidän tekonsa olivat pahat.
      20. Sillä jokainen, joka pahaa tekee, vihaa valkeutta eikä tule valkeuteen, ettei hänen tekojansa nuhdeltaisi.
      21. Mutta joka totuuden tekee, se tulee valkeuteen, että hänen tekonsa tulisivat julki, sillä ne ovat Jumalassa tehdyt."
      22. Sen jälkeen Jeesus meni opetuslapsineen Juudean maaseudulle ja oleskeli siellä heidän kanssaan ja kastoi.
      23. Mutta Johanneskin kastoi Ainonissa lähellä Salimia, koska siellä oli paljon vettä; ja ihmiset tulivat ja antoivat kastaa itsensä.
      24. Sillä Johannesta ei vielä oltu heitetty vankeuteen.
      25. Niin Johanneksen opetuslapset rupesivat väittelemään erään juutalaisen kanssa puhdistuksesta.
      26. Ja he tulivat Johanneksen luo ja sanoivat hänelle: "Rabbi, se, joka oli sinun kanssasi Jordanin tuolla puolella ja josta sinä olet todistanut, katso, hän kastaa, ja kaikki menevät hänen tykönsä".
      27. Johannes vastasi ja sanoi: "Ei ihminen voi ottaa mitään, ellei hänelle anneta taivaasta.
      28. Te olette itse minun todistajani, että minä sanoin: en minä ole Kristus, vaan minä olen hänen edellänsä lähetetty.
      29. Jolla on morsian, se on ylkä; mutta yljän ystävä, joka seisoo ja kuuntelee häntä, iloitsee suuresti yljän äänestä. Tämä minun iloni on nyt tullut täydelliseksi.
      30. Hänen tulee kasvaa, mutta minun vähetä.
      31. Hän, joka ylhäältä tulee, on yli kaikkien. Joka on syntyisin maasta, se on maasta, ja maasta on, mitä hän puhuu; hän, joka taivaasta tulee, on yli kaikkien.
      32. Ja mitä hän on nähnyt ja kuullut, sitä hän todistaa; ja hänen todistustansa ei kukaan ota vastaan.
      33. Joka ottaa vastaan hänen todistuksensa, se sinetillä vahvistaa, että Jumala on totinen.
      34. Sillä hän, jonka Jumala on lähettänyt, puhuu Jumalan sanoja; sillä ei Jumala anna Henkeä mitalla.
      35. Isä rakastaa Poikaa ja on antanut kaikki hänen käteensä.
      36. Joka uskoo Poikaan, sillä on iankaikkinen elämä; mutta joka ei ole kuuliainen Pojalle, se ei ole elämää näkevä, vaan Jumalan viha pysyy hänen päällänsä."

      • Jeesus on totuus. Ja Raamatussa todistetaan tämä noinkin. Mistä sitten tiedät että Raamattuun pitää uskoa? Ilmeisesti koska olet uudestisyntynyt. Siis henki todistaa sinulle asiat. Hyvä vastaus. Mistä tiedät mikä on oikea henki? Miksi muslimeilla on toinen todistus?


      • Olli.S kirjoitti:

        Jeesus on totuus. Ja Raamatussa todistetaan tämä noinkin. Mistä sitten tiedät että Raamattuun pitää uskoa? Ilmeisesti koska olet uudestisyntynyt. Siis henki todistaa sinulle asiat. Hyvä vastaus. Mistä tiedät mikä on oikea henki? Miksi muslimeilla on toinen todistus?

        Uskonnot perustuvat ihmisen luomaan valhejumalaan.

        Itselläsi on oikein oppikirjaesimerkkinä smith.

        Toivottavasti harvoin nähty järkevä aloitus one merkki ajattelusta.


      • he-ma kirjoitti:

        Uskonnot perustuvat ihmisen luomaan valhejumalaan.

        Itselläsi on oikein oppikirjaesimerkkinä smith.

        Toivottavasti harvoin nähty järkevä aloitus one merkki ajattelusta.

        Tämä on ihan tärkeä asia miettiä, mihin perustuu usko, jota oikeana pitää. Se ainakin on selvä, että uskova käyttää tieto- sanaa eri merkityksessä kuin mitä sitä tieteessä käytetään. Hän tietää henkilökohtaisesti jonkun totuuden, esimerkiksi että Jeesus on ylösnoussut, muttei hän sitä toisille voi osoittaa, näyttää todeksi niinkuin tieteellisen tai muun tiedon.

        Hän voi vain todistaa tästä henkilökohtaisesta tiedostaan. Muille se jää uskonvaraiseksi, ei tiedoksi. Apostoleille se oli tietoa, koska he olivat nähneet ylösnousseen Jeesuksen. Oikea sana on siis henkilökohtainen tieto. Muille se on tuon ihmisen usko. Eikä se, mikä on oikea usko, julkisesti, muille tai toisin uskoville ratkea.


      • kauanuskossa
        Olli.S kirjoitti:

        Jeesus on totuus. Ja Raamatussa todistetaan tämä noinkin. Mistä sitten tiedät että Raamattuun pitää uskoa? Ilmeisesti koska olet uudestisyntynyt. Siis henki todistaa sinulle asiat. Hyvä vastaus. Mistä tiedät mikä on oikea henki? Miksi muslimeilla on toinen todistus?

        Olli, tänään tulee tuhansia muslimeita, hinduja, ja ateisteja uskoon. Jos ei tunne Jumalaa niin ihminen on taipuvainen kehittelemään uskottavan sydämen tyhjiöön Jumalan paikalle. Olen ollut uskossa pian 50 vuotta ja olen todella saanut kokea että Jumala elää, auttaa ja ratkaisee ongelmia. Olen kokenut ihmeellistä johdatusta ja saanut rukousvastauksia. Ja se valtava sisimmässä vallitse rauha ja lepo on se jatkuva todistus Hänen majesteettisesta läsnäolostaan. Kun kokee joskus jopa yliluonnollistakin asioihin puuttumista, niin se helposti unohtuu ja ei se pitkälle kanna vaan tarvitaan Jumalan itsensä vaikuttama usko ja teko.

        Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi,
        ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa.
        Ja vielä, veljet, kaikki, mikä on totta, mikä kunnioitettavaa, mikä oikeaa, mikä puhdasta, mikä rakastettavaa, mikä hyvältä kuuluvaa, jos on jokin avu ja jos on jotakin kiitettävää, sitä ajatelkaa; Filip. 4: 6. - 7.

        Olen ollut joskus KGB:n tentissä NL:n aikaan ja ei ole todella helppoa olla noin 25-vuotiaana yli yön, 10 tuntia sen ajan sen systeemin upseereiden ristikuulusteltavana ilman kunnollista kielitaitoa ja uhkausten saattelemana vaikka vankilaan joutumisella Raamattu-pino pöydällä. Voi sitä Jumalan yliluonnollista rauhaa, jota sain silloinkin kokea. Sitä ei voi mitenkään luonnollisella tavalla selittää. Jopa kuulustelijat ihmettelivät, että miksi et pelännyt ja mikä sinulla on tuo rauha.
        Jälkeenpäin vuosia myöhemmin Jumala johdatti asiat niin, että yksi tullivirkailija istui minun keittiöpöytäni ääressä. Sekin mies sanoi, että hänelle tuli silloin mieleen että tuolla ihmisellä on jotain joka ei ole tästä maailmasta. Vierailuaikaan ei tämä virkailija ollut uskossa, mutta anoppinsa oli tullut uskoon.
        Tällä esimerkillä valotan, millä tavalla Jumala itse vaikutta, elää ja todistaa että Hän on Raamatun todellinen elävä Jumala.

        Kun elää uskossa niin tämä on totta, niin kuin Johannes toteaa. Joka tahtoo noudattaa hänen tahtoaan (Jumalan), pääsee kyllä selville siitä, onko opetukseni lähtöisin Jumalasta vai puhunko omiani. Joh. 7:17.

        Kyllä sanon sen että jos ei Jumala olisi vaikuttanut ja osoittanut elävänsä ja olevan todellinen, niin sitä omasta voimasta olisi uskossa.


      • kauanuskossa kirjoitti:

        Olli, tänään tulee tuhansia muslimeita, hinduja, ja ateisteja uskoon. Jos ei tunne Jumalaa niin ihminen on taipuvainen kehittelemään uskottavan sydämen tyhjiöön Jumalan paikalle. Olen ollut uskossa pian 50 vuotta ja olen todella saanut kokea että Jumala elää, auttaa ja ratkaisee ongelmia. Olen kokenut ihmeellistä johdatusta ja saanut rukousvastauksia. Ja se valtava sisimmässä vallitse rauha ja lepo on se jatkuva todistus Hänen majesteettisesta läsnäolostaan. Kun kokee joskus jopa yliluonnollistakin asioihin puuttumista, niin se helposti unohtuu ja ei se pitkälle kanna vaan tarvitaan Jumalan itsensä vaikuttama usko ja teko.

        Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi,
        ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa.
        Ja vielä, veljet, kaikki, mikä on totta, mikä kunnioitettavaa, mikä oikeaa, mikä puhdasta, mikä rakastettavaa, mikä hyvältä kuuluvaa, jos on jokin avu ja jos on jotakin kiitettävää, sitä ajatelkaa; Filip. 4: 6. - 7.

        Olen ollut joskus KGB:n tentissä NL:n aikaan ja ei ole todella helppoa olla noin 25-vuotiaana yli yön, 10 tuntia sen ajan sen systeemin upseereiden ristikuulusteltavana ilman kunnollista kielitaitoa ja uhkausten saattelemana vaikka vankilaan joutumisella Raamattu-pino pöydällä. Voi sitä Jumalan yliluonnollista rauhaa, jota sain silloinkin kokea. Sitä ei voi mitenkään luonnollisella tavalla selittää. Jopa kuulustelijat ihmettelivät, että miksi et pelännyt ja mikä sinulla on tuo rauha.
        Jälkeenpäin vuosia myöhemmin Jumala johdatti asiat niin, että yksi tullivirkailija istui minun keittiöpöytäni ääressä. Sekin mies sanoi, että hänelle tuli silloin mieleen että tuolla ihmisellä on jotain joka ei ole tästä maailmasta. Vierailuaikaan ei tämä virkailija ollut uskossa, mutta anoppinsa oli tullut uskoon.
        Tällä esimerkillä valotan, millä tavalla Jumala itse vaikutta, elää ja todistaa että Hän on Raamatun todellinen elävä Jumala.

        Kun elää uskossa niin tämä on totta, niin kuin Johannes toteaa. Joka tahtoo noudattaa hänen tahtoaan (Jumalan), pääsee kyllä selville siitä, onko opetukseni lähtöisin Jumalasta vai puhunko omiani. Joh. 7:17.

        Kyllä sanon sen että jos ei Jumala olisi vaikuttanut ja osoittanut elävänsä ja olevan todellinen, niin sitä omasta voimasta olisi uskossa.

        Niin, se on yksi todiste, että kun elää uskon mukaan, tulee tuntemaan että se on Jumalasta. Se ratkaisee jopa sen mikä usko uskonnoista on oikea. Se on se missä näin saa kokea. Mutta silti monet saavat sen kokea eri kirkoissa ja ne riitelevät keskenään. Pyhien yhteys silti on. Pyhän Hengen yhteys on kaikkien ainakin Jeesukseen uskovien välillä.


      • se.rakkaus
        he-ma kirjoitti:

        Uskonnot perustuvat ihmisen luomaan valhejumalaan.

        Itselläsi on oikein oppikirjaesimerkkinä smith.

        Toivottavasti harvoin nähty järkevä aloitus one merkki ajattelusta.

        Kristinuskossa vaikuttimena on se, että Jumala on ensin rakastanut ihmistä.


      • Tupakoitsija

        Mormoonien Smith? Eli että Intiaanit eivät olisi se Israelin kadonnut sukukunta? Mormoonien kirjaan oli siteerattu mm. Jesajaa, ja jos se olisi totta, että kyseinen kirja oli taivaallisessa muistissa vaan ollut, ja Smith olisi kertonut lisäkin jonkun Intiaanien kansantarinan vähän kuin Elias Lönnrot. Eliaksen tarina oli totta, Suomen Shamistisista ajoista, tuosta ajasta, ennen Suomalaisten syntiin lankeemusta, shamanismi oli Wanhan Aatun suvussa ensimmäinen uskonto, ja siihen jokainen Wanhus lopulta silti pakoettaan, että nuoret saisivat hetken paisua uusissa ylpeämmissä tiedoissaan ja uskomuksissaan. Mongoliassa ja muutamssa afrikan maassa shaminismia vieläkin harjoitetaan, ja myös inkkarit sitä tekeävät, he ovat tavallaan sokeita tieteelle, eikä heitä voi syyttää yhdestäkään maailman teknologisesta keksinnöstä, mutta tavallaan henkien pudottamisesta Paratiisestaan tänne mm. ihmisten kaltaisuuteen- voi. Tavallaan noituus noissa uskonnoissa on liian pieni synti edes tajuttavaksi, hehän näkevät vain harhoja, mieluummin kuin televisiosta katsovat Usan murhaleffoja, mutta eipäs kadehdita tuota huonetta takaksin meille, tai rikkaatkin(materialistit, mammona-ahneet) maassamme ovat vähintäänkin henkisen tuomioistuimen äärellä. Lapissa ja Kainuussa on noita köyhiä jonkin verran, joita ei voi vähempää kiinnostaa televisio, jonka tapahtumiin voi vaikuuttaa liian vähän, tappakooo bimbot taas sairaamman näköisen "pahiksensa", mutta en jaksa paljoa enää siitä innostua.


    • 12____13

      > Oikea uskohan on se, mikä pitää paikkansa. Mutta mistä ihmeestä sen voi tietää?

      Jos joku tahtoo tehdä hänen tahtonsa, tulee hän tuntemaan, onko tämä oppi Jumalasta, vai puhunko minä omiani.
      Joh. 7:16-17

      • Niin, se on se lopullinen kriteeri. Henkilökohtainen todistus kaiken tutkimisen, Hengen läsnäolon ym tuntemusten jälkeen. Mutta miksi ihmiset saavat sen eri suunnissa ja kirkoissa eikä vain yhdessä niistä?


      • Oikean - mikä se lieneekään - voi tietää lopputuloksesta.
        "Ystävän laulu" esimerkiksi
        Olenko lopputuloksessa nyt
        Mielestäni kiinnostavia ajatuksia kirjassaan "Henkinen valaistuminen - hitonmoinen juttu" Jed MacKennan.

        Ihmeiden Oppikurssi käytännön harjoituksineen on joillekkin sopiva polku ja vastaa kahteen kysymykseen - mikä on ihminen ja mikä on ihmiselämän tarkoitus.
        Omien sanojensa mukaa se ei nappaa kaikille


      • Olli.S kirjoitti:

        Niin, se on se lopullinen kriteeri. Henkilökohtainen todistus kaiken tutkimisen, Hengen läsnäolon ym tuntemusten jälkeen. Mutta miksi ihmiset saavat sen eri suunnissa ja kirkoissa eikä vain yhdessä niistä?

        Harvalla on semmoinen todistus että juuri minun kirkko on oikea. Ja silloin kun sellainen todistus on, voi jo päätellä että se on väärä todistus jos se tulee sellaisessa muodossa että vain meidän kirkossa on oikeita uskovia ja vain he pelastuvat. Niinhän ei voi olla. Joku kirkko voi olla oikea, ja siitä voi olla todistus. Lopputulos ratkaisee.


      • 12____13
        Olli.S kirjoitti:

        Niin, se on se lopullinen kriteeri. Henkilökohtainen todistus kaiken tutkimisen, Hengen läsnäolon ym tuntemusten jälkeen. Mutta miksi ihmiset saavat sen eri suunnissa ja kirkoissa eikä vain yhdessä niistä?

        Niin, mielestäni oleellinen kysymys on, mitä ihminen on valmis pitämään jumalanaan. Jotkut ovat pitäneet esim. kultaista vasikkaa jumalanaan. Sellainen on löydettävissä esim. Wall Streetiltä. Pitäisitkö sinä vasikkaa jumalanasi, jos sellainen olisi nähtävissä ja olisit varma sen olemassaolosta? Minä en. Sama pätee kaikkiin muihin kuin Raamatun Jumalaan. muilla ei yksinkertaisesti ole mitään järkevää sanottavaa, eivätkä muut tiedä juuri mitään.


      • niinonko
        enkelipallo kirjoitti:

        Oikean - mikä se lieneekään - voi tietää lopputuloksesta.
        "Ystävän laulu" esimerkiksi
        Olenko lopputuloksessa nyt
        Mielestäni kiinnostavia ajatuksia kirjassaan "Henkinen valaistuminen - hitonmoinen juttu" Jed MacKennan.

        Ihmeiden Oppikurssi käytännön harjoituksineen on joillekkin sopiva polku ja vastaa kahteen kysymykseen - mikä on ihminen ja mikä on ihmiselämän tarkoitus.
        Omien sanojensa mukaa se ei nappaa kaikille

        Onko muissa uskonnoissa ihmistä rakastavaa Jumalaa?


      • Hihukki
        Olli.S kirjoitti:

        Niin, se on se lopullinen kriteeri. Henkilökohtainen todistus kaiken tutkimisen, Hengen läsnäolon ym tuntemusten jälkeen. Mutta miksi ihmiset saavat sen eri suunnissa ja kirkoissa eikä vain yhdessä niistä?

        "Lahkolaisuus, eriseurat, juominingit, kaikki tämä on maailmasta, ei Isästä"...
        Ja kas kun uskonasiat eivät ole insituutti, ne eivät ole lahko, vaan jokaisen ihmisen henkilökohtainen vakaumus. Instittuuttisysttemi, on käsittääkseni poliittisen vallan "hajoita ja hallitse toimintaa", jossa uskonnonharajoittaminen yritetään saattaa maallisen vallan kontrolliin ja hallittavaksi.


      • Pakkstori
        niinonko kirjoitti:

        Onko muissa uskonnoissa ihmistä rakastavaa Jumalaa?

        Islamissa korostetaan ihmisen syntisyyttä:"Jokaisen on ikuisesti lähestyttävä Allahia palvelijan osassa". Kuitenkin Muhammedin Koraanissa välittyy hyvin voimakkaasti Jumalan Armo taustalla, mitä siitä, vaikka eivät tottelekaan minua, "tuskin minäkään tottelisin heitä". Ja painetaan sotamääräyksissä villaisella jopa ehkä pahin synti, murhaaminen. Hammurabin aikana ei ollut niin.
        Buddhalaisuudessa korostetaan rakkautena dharmameritietoisuuden piirrettä, että se on melko vapaasti muokattivissa.
        Hindulaisuudessa saattaa Rakkaus olla Visnun toiminta-aluetta.
        Juutalaisuudessa mainitaan jopa jo Mooseksen lain yhteydessä, että se miten noudatamme lakiaan, osoittaa meidän suhteemme Jumalaan, jos noudatamme lakiaan, me itse rakastamme Jumalaa ja Jumala rakastaa meitä, jos emme, me olemme peloissamme ja väliinpitäämättömiä kaikesta.

        Jumalan pelko on se, missä pohjimmiltaan emme silti tekisi syntiä, mutta koska uhka omaan virheeseen kasvaa koko ajan, "pelossakin on jo rangaistusta", koska armoa ei välttämättä ole silti ymmärretty ja itsekään aina suoritettu.


      • niinonko kirjoitti:

        Onko muissa uskonnoissa ihmistä rakastavaa Jumalaa?

        Minulla ei ole uskontoa? toivoakseni?
        Minulla on elämänkatsomus
        Olen luterilaisen kirkon jäsen, viimeksi olin kirkon palveluksissa mukana veljeni siunaustilaisudessa yli vuosi sitten. Olen tällaisen kultturin parissa helpointa on sopeutua ilman velvoitteita.
        Jos kirkon tekemä työ vapautettaisiin kilpailulle kävisi aivan kuten kaikille vapaalle kilpailulle, pienet ostettaisiin pois ja kasainväliset jättiyhtöt sanelisvat hinnan. Siksi pidän kirkollisveroa mitättömänä hinta verrattuna vapaaseen kilpailuun.


    • Uskonnoton666

      Oikeasta uskosta tierä mittään, mutta jos me kaikki kantasuomalaiset käännyttää muslimeiks, niin tultas hyvin toimeen nootten uusien suomalaisten kans.
      Siin sitä ois sitte mukava kumarrella Mekkaa kohti.

    • Näkemys

      Uskon on : kuinka kohtelee toisia ihmisiä, auttaako vai vetääkö turpiin. Mitä Jumala on sanonut?

      • Tuosta kai on helppo tietää totuus. Muita ihmisiä pitää rakastaa. Tunteita ei voi käskeä, mutta palvelemaan ja auttamaan voi käskeä. Se on lähimmäisenrakkautta.


      • LakiV

        "Niinkuin haluatte teille itsellenne tehtävän, tehkää te samoin heille:": Hellät sanat särkevät kovan luun, jos siis haluatte fyysisesti "kovat luut", teidän pitää kohdella ruumistannekin melko julmasti, ei liian, siinä se vaara onkin, että ei tiedä ennenkuin kokeilee, mitä ymmärrys tai kehokaan kestää. "Älkää tehkö sitä mitä vihaatte"(Tuomaan Evankeliumi). Vain Jumalista Mestari, kykenee vihaamaan muita niin, että saa jokaisen liikkeelle ikuisesti oikeaan aikaan, ei hän tee siinäkään virhettä, kun pistää jonkun tekemään syntiään, koska tällöinhän saattaa jopa joskus oppia, mikä siinä oli väärin ja virhe, jos se oli tiedostettu virhe, josta hän ei vielä murru irti. Pohjimmiltaan, jos kaikki olisi täydellistä, virheet(synnit) ja vammauttamiset/-iset, olisivat kaikki kyseisen olennon koulutusta vain, vaikka KADOTUS, on se, missä ihminen epäuskoisena hylkää kaiken hänelle kerrotun asian, eikä koskaan kai enää opi mitään, se olemattomuus ja Kuolema täytetään kerran Hellvetin tulella.


    • MinäMinäMinä

      Oman uskon perustelujen ristiriita on siinä, että lopulta uskon perusta on aina "subjektiivinen varmuus". Se perustuu lopulta vain siihen että uskova kokee voimakkaasti oman uskonsa aidoksi ja pitäväksi. Ristiriitaista tämä on, koska nostamalla oman "subjektiivisen varmuuden" ratkaisevaksi tekijäksi uskova samalla mitätöi kaikkien muiden, eri tavalla uskovien "subjektiivisen varmuuden".

      Eli lopulta päästään itsekeskeisyyteen ja omahyväisyyteen. Minun "subjektiivinen varmuus" on todistusvoimaisempi kuin toisin uskovan "subjektiivinen varmuus", koska minä olen sentään minä.

      • Siinä se ongelma on. Miten voi tietää olevansa oikeassa uskonasioissa? Voiko sitä tietää? Milloin sen tietää? Se on varmaa että kaikki eivät voi olla oikeassa jotka väittävät tietävänsä. Siitä ei kuitenkaan seuraa, etteikö joku voisi olla oikeassa.


      • Liturgiaariittää

        Mutta onhan meillä selvät todisteet mikä on oikein ja mikä väärin. Kaksi kertaa kaksi on NELJÄ, sitä ei muuta mikään muu selitys, eikä teknillinen viisastelu. Tahallisten käännösvirheiden takia raamattu on sekoitettu epäselväksi "hallusinaatioksi", mutta se taas on kieltenkääntäjien vika. Meidän on opittava paljastamaan vääryydet. Yksi esimerkki Jeesuksen kärsiessä "pystyasennossa". Jeesus sanoi vieressään olevalle, Totisesti minä sanon sinulle tänä päivänä
        sinä tulet olemaan kanssani paratiisissa ? MIHIN laittaisit PILKUN??? Jos laitat sen "SINULLE sanan jälkeen", niin se on selvä valhe, koska ei Jeesus ollut paratiisissa, vaan kolme päivää
        haudassa ( kiven sisällä ). Moni ei sitä huomaa, mutta viekkaat kääntäjät ovat satoja vuosia
        harhauttaneet parhaammatkin ajattelijat. Saatana muutti pilkun likaisella sormellaan, siten
        jatkaen harhaoppien leviämistä maailmanlaajuisesti. Raamatusta löytyy kyllä totuuksiakin paljon, mutta ne on sieltä haettava itse, eikä vain kuunnella pappien monotoomista liturgiaa.


      • Liturgiaariittää kirjoitti:

        Mutta onhan meillä selvät todisteet mikä on oikein ja mikä väärin. Kaksi kertaa kaksi on NELJÄ, sitä ei muuta mikään muu selitys, eikä teknillinen viisastelu. Tahallisten käännösvirheiden takia raamattu on sekoitettu epäselväksi "hallusinaatioksi", mutta se taas on kieltenkääntäjien vika. Meidän on opittava paljastamaan vääryydet. Yksi esimerkki Jeesuksen kärsiessä "pystyasennossa". Jeesus sanoi vieressään olevalle, Totisesti minä sanon sinulle tänä päivänä
        sinä tulet olemaan kanssani paratiisissa ? MIHIN laittaisit PILKUN??? Jos laitat sen "SINULLE sanan jälkeen", niin se on selvä valhe, koska ei Jeesus ollut paratiisissa, vaan kolme päivää
        haudassa ( kiven sisällä ). Moni ei sitä huomaa, mutta viekkaat kääntäjät ovat satoja vuosia
        harhauttaneet parhaammatkin ajattelijat. Saatana muutti pilkun likaisella sormellaan, siten
        jatkaen harhaoppien leviämistä maailmanlaajuisesti. Raamatusta löytyy kyllä totuuksiakin paljon, mutta ne on sieltä haettava itse, eikä vain kuunnella pappien monotoomista liturgiaa.

        Sitten kun on saanut todistuksen Raamatusta, niin onhan se verraton aarreaitta. Myös Pyhän Hengen avulla tuollaiset virheet korjaantuvat. Itse sitä pitää lukea.


      • Ruumiin-kuolinpäivä
        Liturgiaariittää kirjoitti:

        Mutta onhan meillä selvät todisteet mikä on oikein ja mikä väärin. Kaksi kertaa kaksi on NELJÄ, sitä ei muuta mikään muu selitys, eikä teknillinen viisastelu. Tahallisten käännösvirheiden takia raamattu on sekoitettu epäselväksi "hallusinaatioksi", mutta se taas on kieltenkääntäjien vika. Meidän on opittava paljastamaan vääryydet. Yksi esimerkki Jeesuksen kärsiessä "pystyasennossa". Jeesus sanoi vieressään olevalle, Totisesti minä sanon sinulle tänä päivänä
        sinä tulet olemaan kanssani paratiisissa ? MIHIN laittaisit PILKUN??? Jos laitat sen "SINULLE sanan jälkeen", niin se on selvä valhe, koska ei Jeesus ollut paratiisissa, vaan kolme päivää
        haudassa ( kiven sisällä ). Moni ei sitä huomaa, mutta viekkaat kääntäjät ovat satoja vuosia
        harhauttaneet parhaammatkin ajattelijat. Saatana muutti pilkun likaisella sormellaan, siten
        jatkaen harhaoppien leviämistä maailmanlaajuisesti. Raamatusta löytyy kyllä totuuksiakin paljon, mutta ne on sieltä haettava itse, eikä vain kuunnella pappien monotoomista liturgiaa.

        "ei Jeesus ollut paratiisissa, vaan kolme päivää haudassa ( kiven sisällä )."

        Pidätkö Jeesusta vain Jeesuksen ruumiiina?


    • Krevokki

      Erittäin hyvä kysymys! Raamatussa sanotaan:"Kukin olkoon uskossaan varma!" Jos joku saa uskonne horjumaan, jonkun TIEDON suhteen, teidän ja minunkin, on tehtävä niissä asioissa parannus, entä jos hän olikin oikeassa, koska vain se, mikä ei koskaan horju, vain se missä totuuskaan ei pala, vaikka kuinka sitä muut epäilisivät, saa palkinnon. TOISAALTA, vaikka joku saisikin epäilemäänkään jotakuta, jostakin aiemmasta hypoteesistasi, ja tarjoaa tilalle omaansa, niin hänen täytyy myöskin perustella se, jos itse näette siinä jotakin epäilemistä. Jos hänkin epäilee asiaa, niin silloin teidänkin on parempi pysyä omassa alkuperäsessä luulossane.

    • JostakinOnPonnistettava

      Miksi pitäisi ajatella, että on jokin Ainoa Oikea Uskonto? Tietenkin, jos joku uskovainen on sellaiseksi muodostunut, että hänen uskoltaan putoaisi täydellisesti pohja, ellei hän saisi ajatella muiden uskontojen olevan täyttä harhautusta, niin ehkä hänen sitten on vain parasta uskoa niin.

      • KolikonKuva

        Totuus ja VALHE ovat kuin yö ja päivä. Ne eivät koskaan tule toimeen keskenään. SANO minulle knen seurassa sinä kuljet, niin minä sanon sinulle, mikä sinä olet. Jeesuksen aikaiset kristityt eivät seurustelleet BAALIN palvojien kanssa. Tosi-Kristityt eivät kokoonnu kalliisti koristetuissa kirkoissa, jotka keräävät rahaa kansalta. Heille kelpaa vaikka ränsistynyt torppa, koska ulkokultaisuus on perkeleestä. Jeesus sanoi, jos sinulla on kaksi vaippaa, niin anna se toinen tarvitsevalle. Jeesus ei koskaan kerännyt rahaa. Hän sanoi myöskin, kenen kuvaä on kolikossa. Vastaus oli, KEISARIN. Anna se keisarille, Jeesus vastasi, mutta elämäsi ja uskosi anna YAHWElle.


    • Paljon hyviä kommentteja, jotka valaisevat asiaa. Olemme kaikki oppilaita ja pyrkimällä totuuteen voi saavuttaa totuuden eli olla oikealla tiellä. Jos on oikealla tiellä on jo totuudessa kiinni.

      Minä käsitän että olen oikealla tiellä kun yritän olla Jeesuksen opetuslapsi. Silloin on jo sivuuttanut muut uskonnot. Oletan siis että tämä tie on oikeampi. Mistä sen tiedän? Ja tästä eteenpäin, mikä suuntauksista? Mistä sen tiedän? Siis Pyhä Henki, rukousvastaukset, pyhät kirjoitukset, uskon noudattaminen. Tiedänkö silloin sitten että muut ovat väärässä ja vaan meidän porukka oikeassa? Ehkä se viimeinen suvaitsemattomuus vaan pitää jättää pois.

      • JUUDASpaikalla

        Vai opetuslapsi ? Lapsen asteella mutta et opetuslapsi. Milloin se tilaisuus tapahtui. Jeesus valitsi "OPETUSLAPSENSA ITSE". Milloin se tapahtui itsellesi ? Oliko sillä tapahtumalla todistajia ? Otitko
        myöskin KASTEEN, veteen upottamalla ? Jos niin ei tapahtunut, niin olet pahasti harhautettu
        petkuttaja jolla ei ole mitään sijaa Jeesuksen seurassa. JUUDAS oli juuri sellainen persoona.


      • JUUDASpaikalla kirjoitti:

        Vai opetuslapsi ? Lapsen asteella mutta et opetuslapsi. Milloin se tilaisuus tapahtui. Jeesus valitsi "OPETUSLAPSENSA ITSE". Milloin se tapahtui itsellesi ? Oliko sillä tapahtumalla todistajia ? Otitko
        myöskin KASTEEN, veteen upottamalla ? Jos niin ei tapahtunut, niin olet pahasti harhautettu
        petkuttaja jolla ei ole mitään sijaa Jeesuksen seurassa. JUUDAS oli juuri sellainen persoona.

        Yritän olla opetuslapsi, ja mielestäni olenkin jo ja Jeesus on minut valinnut, päästänyt, ja olen saanut kasteen. On oltava, pysyttävä tiellä jatkossakin, sitä tarkoitin.

        Sanopa siis mistä sinä tiedät nuo kaikki todeksi, kun muut tietävät toisella tavalla mielestään? Mikä saa sinut vakuuttuneeksi että olet oikealla tiellä?

        Ja karista tuo väärän tuomion henki pois. Näissä keskusteluissa tuollainen ei ole ollenkaan sopivaa.


    • harkinnantulos

      Onko ALLAH kaiken luoja ? En tunne Koraania, mutta epäilen heillä olevan samaa luomiskertomusta kuin on raamatussa. Islamin uskontohan on paljon myöhäisempi oppi kuin raamatun alkuperäiset kirjoitukset, siis jonkinlainen "haaraoppi alkperäisestä". Raamattu ei mainitse mitään ALLAHISTA, mutta ilmoittaa kuitenkin JUMALAN nimen vaikka sekin on nykyään vain "alaviitteena parissa paikassa". Jokainen voi siitä tehdä omat johtopäätöksesä. Alkuperäisen Jumalan nimen poistaminen pyhistä kirjoituksista on pahin rikos mitä ihminen voi tehdä, ja siihen kuuluvat syylliset ovat juuri kirkkojen jäseniä. Mitenkä se voi edes olla mahdollista??? Uskonnolliset johtajat poistavat LUOJAN NIMEN oppikirjastaan. Valtava rikos. Mitä me voimme ajatella uskonnollisista johtajista ??? Ainoa oikea vastaus on, HE OVAT KAIKKI SAATANAN PALVOJIA, eikä kaikkivaltiaan JUMALAN.

      • Tässä keskustelussa sinun pitäisi perustella, miksi tiedät nuo todeksi eikä vaan julistaa niitä.

        Allah on arabian kieltä ja tarkoittaa samaa kuin suomen sana Jumala, siis isolla kirjaimella. Heidän mielestään se on Raamatun Isä-Jumala, Vanhan Testamentin Jumala, mutta me kristityt tiedämme, että VT:n Jumala oli Jeesus. Jeesus on JHWH, ja hän itse todisti siitä ja opetuslapset todistivat siitä, evankelistat todistivat siitä, ja alkuseurakunnan uskontunnustus oli "Jeesus on Herra (JHWH)!" Ja sen takia juutalaiset halusivat että Jeesus ristiinnaulitaan, koska hän, heidän mielestään ihminen, korotti itsensä Jumalaksi. Vaikeahan se oli uskoa, jos ei rukoillut ja katsonut hänen tekojaan ja ihmeitään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1305
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1217
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      57
      877
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      75
      751
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      681
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe