Onko kiinalaiset teknologian ylivoimamaa, sitten myöhemmin?

Kiinassa valmistuu ~ 340 000 ylempää* insinööriä – joka vuosi!

Lopulta, hitaasti, mutta varmasti laatu ja määrä purevat. Tänään Kiinasta pusketaan eniten patentteja ja markkinasuojattua tuotemerkkiä – ollen tarkasti ottaen vielä hiukan erilaisia vaateiltaan kuin meidän – täällä ”lännessä”. Kansainvälisissä patenteissa kiinalaiset tehtailevat yhä kiihtyvämmällä tahdilla patentteja – ollen nyt kakkosina, ja kohta ykkösenä ---


HS:
Uudessa tekniikassa Kiina uhkaa toden teolla Eurooppaa, sanoo huippuekonomisti
~ https://www.hs.fi/talous/art-2000006022232.html – HS-toimittaja Petri Sajari

...
Ilkka Luoma kommentti yllä olevaan linkkikirjoitukseen 4.3.2019 – 15:59:

Kaikki valtiot maailmassa enemmän tai vähemmän tukevat, rahoittavat ja silittävät tietä omien yhtiöidensä edestä. Oman valtion kehitys, työllisyys ja kilpailukyky ovat korkealla arvo- ja toiminta-asteikossa - meilläkin, Tekes eli nykyinen Business Finland huolehtii monin eri tavoin yrityksistämme ja niiden keinoista pärjätä maailmalla.

Tässä uutisointitarkkailussa, joka yllättäen kohtaantuu vihollisena, uhkana ja onneksi ei aivan sotana, on Kiinaan nähden muistettava eräs tosiasia ja se on mittasuhde; jokaiselle suomalaiselle riittää kiinalaisia tovereina, kavereina, ystävinä kuin ostajakandidaatteina noin 250 kiinalaista, jotka eivät puutu muiden sisäisiin asioihin. Siksi he ovat monin osin 250-kertaa mittavampia kuin me suomalaiset. Kiinan osuus maailmasta on 1,4/7,8.

Kiina on onneksemme meille noussut tärkeimmäksi kauppakumppaniksi, ja miksi - onko tämä Keskuskauppakamarin johtaja Timo Vuoren ilmaisu yllättävä:

" ... Kiina on lyhyessä ajassa noussut Suomen tärkeimmäksi kauppakumppaniksi. Vaikka pääosa viennistämme suuntautuu Eurooppaan on Kiinan merkitys Suomen taloudelle luultua tärkeämpi. Jos lasketaan yhteen Suomen loppu- ja välivientituotteet sekä maiden väliset investoinnit on Kiina noussut Suomen ykköskumppaniksi. Valmisteilla olevat investoinnit ja vauhdilla kasvavat turistimäärät lisäävät maan tärkeyttä Suomelle ... " linkki juttuun ~ https://kauppakamari.fi/2017/04/05/kiina-noussut-suomen-tarkeimmaksi-kauppakumppaniksi/ - .

Suomen Lappi saa nauttia nyt kiinalaisesta rahavirrasta, joka palautuu tuolta Kiinan maailman suurimmalta valuuttavarannolta nyt myös meille Suomeen - kiinalaiset käyttävät eniten rahaa/päivä/matkailija; onko tämä hyvä vai huono?

Asioita voidaan tarkastella monin eri tavoin - takavuosina meidänkin yhtiöitä ryntäsi Kiinaa sankoin joukoin - ensimmäisiä oli kemijärveläinen Salcomp Oy. Syyt ryntäykseen olivat kirkkaat: 1. Halpa ja työteliäs toveri, 2. Tehtaan oven takana maailman suurin markkina ja 3. olemattomat ympäristölait!*


|* Kiinan ympäristölainsäädäntö on kehittynyt voimakkaasti viimeisen 15-20 vuoden aikana, ja mikä meitä suomalaisia kiinnostaa – niin myös meidän oikeustieteilijöiden ollessa pyydettyinä neuvonantajina.
...

7

<50

  Vastaukset

  • Kyse on näkökulmasta:

   Eurooppalaiset näkevät Afrikan kasvavana joukkona nälkäisiä lapsia, mutta Kiina näkee sekä halpatyövoimaa että kuluttajia ja lisäksi raaka-aineaitan, jonka voi tyhjentää maasuttamalla korruptointunutta hallintoa.

   Afrikassa suosituituin kiinalaisnen "kulutustuote" on rynnäkkökivääri. Kiinan asevienti Afrikkaan on noussut räjähdysmäisesti ja mantereen osuus viennistä nousi 22 prosenttiin. Niinpä uutiskuvissa lähes päivittäin näkyvät asejoukkioiden uhrit ovat tapettu kiinalaisilla aseilla.

   Voiko joku esittää jokun tuotteen, joka olisi täysin kiinalaisten kehittämä? Ei oe paljoa näkynyt.

  • Kiinalaiset pelastaa maailman teknologian, edullisesti!

   • Kiinalaiset eivät osaa tehdä edes polkupyöriä. Jos et usko voit ostaa uuden kiinalaisen fillarin 150 euroon - sillä ei tee yhtään mitään.


  • Paperi, ruuti, kompassi - jo satoja vuosia sitten.

   • Näin väitetään, mutta aikaa niistä on kulunut parikin tuhatta vuotta.
    Ruuti on 800-luvulta eli uusin kiinalaiskeksintö.


  • Parviälydronet?

   • Itekkö keksit?


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mielipiteitä amk pääsykokeesta?

   Itselle englanti ja eettiset taidot oli vaikeimpia... Jäikö teillä paljon vastaamatta kysymyksiin? Minulla joka osiossa jäi johonkin vastaamatta.
   Pääsykokeet
   181
   6665
  2. Kulmuni saavutti puolueen luottamuksen

   Juuri kun Kulmuni on saavuttanut täyden luottamuksen Keskustapuoleen todellisilta johtajilta hän ilmoittaa 5 minuutin kuluttua erostaan ministerin pes
   Suomen Keskusta
   153
   4409