"Sovintoesitys Postin kiistassa hylätty

Anonyymi

näin lakko laajenee huomenna".

https://www.talouselama.fi/uutiset/te/cde60c59-a517-482f-9de2-ef7b404e1341

Ratkaisuesitys koski 700 pakettilajittelijan siirtoa toiseen työehtosopimukseen. Työryhmän jäsenten mukaan Teollisuusliitto ja Posti olisivat olleet valmiita hyväksymään esitetyn ratkaisun edellyttäen, että sen hyväksyvät myös Medialiitto ja PAU.

Sunnuntaina ilmeni, että Medialiitto ei hyväksynyt mallia.

Postialan lakko laajenee eri kuljetus-, käsittely- ja jakelutehtäviin ympäri maata. Finnair on jo perunut sunnuntain ja maanantain lentoja.

Merimies-Unionin mukaan ulkomaanliikenteessä olevat lasti-, ropax- ja matkustaja-alukset, jotka ovat Suomen lipun alla ja jotka saapuvat Suomen satamiin aamukuuden jälkeen, jäävät satamiin eivätkä liiton jäsenet enää seuraa alusten mukana merelle.

Elinkeinoelämän Keskusliiton mukaan tämä toimenpide kohdistuu noin kolmasosaan Suomen ulkomaankaupasta. Suomalaisilla aluksilla kulkee päivittäin noin sadan miljoonan euron arvosta vientitavaroita. Nämä vientikuljetukset jäisivät lakon toteutuessa varastoon odottamaan tai niille tulisi löytää korvaavia reittejä.

”Erityisesti pidempään jatkuessaan logistiikka-alojen työnseisauksilla on merkittävä kielteinen vaikutus koko kansantalouteen. Suomalaisyritykset ovat usein mukana toimitusketjuissa, joissa tavarantoimitusten on oltava aikataulussa perillä. Toimitushäiriöt vaikuttavat kielteisesti suomalaisyritysten kilpailukykyyn aikakriittisissä toiminnoissa sekä Suomen asemaan investointikohteena”, arvioi EK:n johtaja ja pääekonomisti Penna Urrila.

Torstaina käynnistynyt tukilakko lopetti jo ropax-alusten ja matkustaja-autolauttojen rekka- ja irtoperäkuljetukset.
Lentoliikenne häiriintyy

Ilmailualan Unioni uhkaa vuorokauden mittaisella työnseisauksella, joka koskee maapalveluita, tekniikkaa, cateringia, rahtia ja lentoasemien turvatarkastusta.

IAU:n aiempi tukilakko on jo lopettanut postinlajittelun lentoasemilla.

Myös Julkisten ja hyvinvointialojen liiton jäsenet, jotka työskentelevät lentokenttätoiminnoissa Airprossa ja RTG:ssä, ryhtyvät lakkoon maanantaina.

25

114

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "Medialiitto ei suostu syntipukiksi". https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/medialiitto-ei-suostu-syntipukiksi-vaikka-hylkasi-pakettilajittelijaehdotuksen-vastuu-on-postin-johdolla-ja-valtiolla/7635948

      Medialiitto hylkäsi tänään selvitysryhmän tekemään ratkaisuehdotuksen 700 pakettilajittelijasta. Esityksen mukaan Posti Palvelut Oy:hyn siirrettyihin pakettilajittelijoihin olisi noudatettu Paltan ja PAUn välisen työehtosopimuksen ehtoja Medialiitossa. Tämä ei liitolle käynyt.

      Medialiiton mukaan se tekee jatkossakin jakelualan työehtosopimukset Teollisuusliiton kanssa.

    • Anonyymi

      "Postin lakko jatkuu, laajat tukitoimet halvaannuttavat huomenna liikennettä ".

      https://www.savonsanomat.fi/etusivu/Postin-lakko-jatkuu-laajat-tukitoimet-halvaannuttavat-huomenna-liikennettä/1472718

      Työmarkkinakonkareiden Postin työehtokiistaan sorvaama ratkaisumalli ei kelvannut Medialiitolle, samalla koko paketti kaatui.

      Posti-kiistan sovintoehdotus on hylätty, kertoi valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala.

      Neljän työmarkkinakonkarin ryhmään kuulunut Lasse Laatunen sanoi sopimuksen jääneen kiinni Medialiiton vastustuksesta.
      – Idea oli se, että tehtäisiin Posti Palvelut Oy:tä koskeva yrityskohtainen työehtosopimus, jonka sisältö olisi ollut Paltan ja PAUn välisen työehtosopimuksen mukainen ja sopimuskauden aikana osapuolet olisivat käyneet läpi, miten tätä jakelukentän työehtosopimusjärjestelmää olisi järkevä kehittää, Laatunen selvitti.
      Laatusen mukaan Teollisuusliitto olisi sovun hyväksynyt, kuten myös Posti Palvelut Oy edellyttäen, että Medialiitto, jonka jäseniä he ovat, olisi sen hyväksynyt.
      – Meidän arviomme mukaan myös PAU olisi tämän hyväksynyt. Tämän illan aikana on selvinnyt, että Medialiitto ei tätä hyväksy, Laatunen totesi.
      Myös PAU kertoi hylänneensä sopimuksen kokonaisuuden vuoksi, koska 700 pakettilajittelijan asiasta jätetty ratkaisuehdotus ei kelvannut Medialiitolle.

    • Anonyymi

      voisihan asiat ilmoittaa näinkin.

      työnantajien vaatimukset johtivat lakkoon.

      työnantajien lakon aiheuttamisen vuoksi matkustajat kärsivät

      työnantajien vaatimuksien kevennys ei päättänyt lakkoa.

      suomessa on työnantajien media.

    • Anonyymi

      jokainen lakko suomessa alkaa aina taantumassa jossa työnantajat provosoivat , vaativat niin absurdeja että liitot nielevät syötin ja olemme lakossa työnantajien toiveessa.

      eihän riitaa voi yksin aloittaa.

      • Anonyymi

        Kerro muuten esimerkkejä niistä muista taantumalakoista..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerro muuten esimerkkejä niistä muista taantumalakoista..

        Kuuluisin lienee Ahosen aikana ollut paperimiesten lakko, selluvarastot olivat niiiin täynnään maailmalla että työnantaja suorastaan pakotti lakkoon ja julisti saman tien työsulun. Näitä on aika ajoin ollut Suomessa. Tässä posticasessa ei liene muuta ratkaisua kuin irtisanoa postin johto, jos ei muuten saada työehtoshoppailua peruutettua. Siihen ei varmaan mennä, kun kyse on myös politiikasta ja poliitikkojen änkyröinnistä, irtopisteitten keruusta, "periaatteista" ja Suomen hallituksen toiminnan kampittamisesta, onhan oppositiolla kohtuullinen edustus postin hallintoneuvostossa.


    • Anonyymi

      mahtavaa kun omistaja ohjauksen johtaja on saanut " avustajan" joka aloittaa maanantaina joka on asiantuntija takanaan valtava tietopankki, saamme siis päättäjästä samalla " avustajan " kuunteluoppilaan.

    • Anonyymi

      anttihan korotti kuukauspalkkaansa samanverran kun on postilaisen kuukauspalkka, siksi ei antti niin pahasti katso edes yleislakkoa

    • Anonyymi

      Kyseessähän on enään kasvojen menetyksen pelko. Olisi simppeliä perua pakettiäijien sopparin siirto mutta se taas jyräisi muutaman paskamahapoliitikon egon yli.

    • Anonyymi

      Tais käydä Medialiiton kunnian päälle, jos olisivat joutuneet toisen liiton sopimuksia noudattamaan.

      • Anonyymi

        Mekö jokin halpisliitto?? ;D


    • Anonyymi

      "”Kyllä harmittaa”, neljän konkarin työ päättyi tähän – Ann Selin ei lähde arvelemaan, mihin sovun kaatanut Medialiitto pyrkii" ?

      https://demokraatti.fi/kylla-harmittaa-neljan-konkarin-tyo-paattyi-tahan-ann-selin-ei-lahde-arvelemaan-mihin-sovun-kaatanut-medialiitto-pyrkii/

      Palvelualojen ammattiliiton Pamin entinen puheenjohtaja Selin sanoo, että sopimus kaatui siihen, että siihen olisi tarvittu kaikkien osapuolten osallisuus ja Medialiitto ei katsonut mahdolliseksi sopimusta allekirjoittaa.

      – Siitä syystä Posti Palvelut ei siihen lähtenyt, koska he ovat Medialiiton jäseniä. Teollisuusliitto olisi sen kyllä sitten hyväksynyt. Jos Posti Palvelut olisi hyväksynyt niin sitten myös PAU, Selin kertoo.

      Medialiitto on Posti Palvelujen työnantajaliitto.

      Selinin mukaan on vaikea vastata siihen, miksi Medialiitto kaatui sovun.

      – Sitä kannattaa kysyä Medialiitolta itseltään suoraan. Olisi toivottu, että kun isot lakot ovat tulossa, he olisivat voineet nähdä tilanteen kokonaisuutena ja tulla mukaan. Useista yhteydenotoista huolimatta emme onnistuneet heitä vakuuttamaan.

      Neljän konkarin osalta Selin sanoo, ettei työ jatku mitenkään.

      Meidän työ on tehty. Se on sovittelijan ja osapuolten käsissä koko ratkaisu edelleen.

    • Postin Suomen johto on täysin syyllinen postin henkilöstön lakkoon kun se johto on nostanut suuria optioita itselleen mutta jättänyt henkilöstön ilman tuntuvia palkan korotuksia.

      • Anonyymi

        Koittakaa nyt vatipäät tajuta viimeinkin firmassa kuin firmassa johtoportaan ja tekijäpuolen liksat eivät liity toisiinsa. Firmat voivat halutessaan maksaa bonarit menestyksestä alakerran väelle mutta itse palkkanauhoilla ei ole mitään sidosta toisiinsa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koittakaa nyt vatipäät tajuta viimeinkin firmassa kuin firmassa johtoportaan ja tekijäpuolen liksat eivät liity toisiinsa. Firmat voivat halutessaan maksaa bonarit menestyksestä alakerran väelle mutta itse palkkanauhoilla ei ole mitään sidosta toisiinsa.

        Tuokin asia ja käytäntö on muutettavissa. Maailmassa pysyvää ei ole mikään muu kuin muutos.


    • Anonyymi

      liikevaihto 2 miljardia ( 12 miljardia ex markkaa ) , toimintaa 10 valtiossa / new york toimisto ; venäjällä oma organisaatio ( oma yksikkö )

      ja nyt riidellään 700 käsityöläisen korvauksista, että vähennetään palkasta ja annetaan sossun kautta vähän enemmän.

      nyt palkanmaksajat haluaa lakkoja, ja liitoille se käy kun on hyvää mainosta kerätä uusia maksajia näille apajille.

      1989 meinasi sak mennä nurin kun ostivat tappihintaan oman talon wärtsilän korttelista hakaniemestä.

      pam toimisto on makkaratalossa ex valtion tiloissa, oisko oma lehmä ojassa.

      • Anonyymi

        Medialiitto tässä pitää vetää hirteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Medialiitto tässä pitää vetää hirteen.

        Kyse on pohjimmiltaan siitä että saako työnantaja shoppailla työehtosopimuksia. Medialiiton mielestä ilmeisesti saa. Maanantain työmatkalaiset kiittävät.


    • Anonyymi

      Nyt on laitettava kova kovaa vastaan. Laitetaan koko Posti nurin. En koskaan enää lähetä yhtään joulukorttia ja jatkossa käytän vain kilpailijoiden pakettipalveluita.
      Katsotaan kauanko kusti polkee ilman lähetyksiä. Toivottavasti kaikki ihmiset, joiden tavararoiden kulun PAU on estänyt, liittyvät tähän boikottiin.

      • Anonyymi

        Postin omistaa valtio eli Suomen kansa.

        Rinteen hallituksen omistajaohjauksesta vastaava Paatero antoi täyden tukensa Postin hallitukselle, missä mm. demari Suvi-Anne Siimes ja PAUn asiantuntija.

        Pääministeri Rinne ja Paatero jos olisivat olleet avoimia ja rehellisiä kansalle ja postilaisille olisivat jo ennen selkkausta voineet kertoa, että päätös on tehty pakettityöntekijöiden siirrosta jo syyskuussa. Tai myöntää reilusti etteivät kykene ja ole ajantasalla hoitamaan ministeritehtäviään.
        Näihin selittelyjen selittelyihin ollaan jo puolen vuoden aikana kyllästytty ja vastuun pakoiluihin. Syyllisiä etsitään muista ja soppaa hämmenetään lisää.
        Laittaako Rinne nyt työryhmien työryhmiä sotkemaan lisää asiaa?
        Kuka enää pysyy kärryillä kuinka monta avustajaa saati työryhmää hallitus on jo puolen vuoden taipaleella palkannut? Päättääkö Suomen asioista enää kansan demokraattisesti valitut kansanedustajat vai joku varjo (terijoen) hallitus? apulaisministereineen?


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      No saamme isoja suomalaisia Lakkoja vientiin, kuten aasialaiset toivoivat!

    • Anonyymi

      Myötätuntotyötaistelu on varmistunut - merkittäviä vaikutuksia HSL-alueen bussiliikenteeseen ma 25.11.

      Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT on ilmoittanut tukevansa Postin työkiistaa myötätuntotyötaistelulla, joka alkaa maanantaina 25.11. klo 03.00 ja päättyy tiistaina 26.11. klo 03.00. Myötätuntotyötaistelu vaikuttaa merkittävästi HSL-alueen bussien kulkuun. Tilannekuva siitä, kuinka paljon bussinkuljettajia on töissä ja mitä linjoja mahdollisesti ajetaan, täsmentyy kuitenkin vasta työtaistelun alkaessa. HSL seuraa tilannetta tiiviisti ja tätä sivua päivitetään heti tietojen muuttuessa.

      Lähijunat, metro ja raitiovaunut liikennöivät tämän hetkisen tiedon mukaan maanantaina normaalisti, samoin Suomenlinnan lautta. Matkustajien kannattaa mahdollisuuksien mukaan käyttää kiskoliikennettä bussien sijaan. Matkoihin on syytä varata reilusti ylimääräistä aikaa. Myös siihen kannattaa varautua, että raidekulkuneuvoissa voi olla maanantaina tungosta.

      Työtaistelu koskee HSL:n tilaamaa bussiliikennettä, joten HSL-alueen U-linjoihin työtaistelu ei tämänhetkisen tiedon mukaan vaikuta. U-liikenteeksi kutsutaan bussilinjoja, joiden reitti jatkuu HSL-alueen ulkopuolelle. U-linjan bussin tunnistaa keulassa olevasta U-merkistä. Lisää tietoa U-linjoista löydät täältä.

      Mikäli työt sen sallivat, maanantaina kannattaa pitää etäpäivä. Koska henkilöautoja ja takseja on todennäköisesti liikkeellä tavallista enemmän, autoilua Helsingin keskusta-alueella kannattaa välttää.

      HSL:n Reittiopas on avuksi myös maanantain reittien suunnittelussa. Reittihausta kannattaa poistaa vaihtoehto bussit, jolloin oppaasta saa näkyviin ainoastaan raideliikenteen reitit. Tämä tehdään kohdasta Asetukset. Reittioppaasta voi myös selvittää, onko tietyllä linjalla busseja liikenteessä. Ohjeissa on kuvitettu selvitys tämän tekemiseen omassa Reittioppaan haussa. Linkki: Ohjeita Reittioppaan käyttöön lakkotilanteessa

      Matkalippujen tarkastajamme ja VR:n konduktöörit opastavat matkustajia maanantaiaamuna suurimmissa bussiliikenneterminaaleissa. Kerromme poikkeusliikenteestä HSL:fi:ssä ja muissa tiedotuskanavissamme, joten niitä kannattaa seurata.
      Tämänhetkisen tietomme mukaan seuraavia linjoja liikennöidään myös työnseisauksen toteutuessa:

      https://www.hsl.fi/joukkoliikenne2511



      Mihin osoitteeseen lähetän tilinumeron ja summan, mahdollisuudesta käyttää kausilippuja myötuntolakon vuoksi ?

      kallam 24.11.2019 - 19:08

      Lakko tietenkin poistaa HSL korvausvelvollisuuden. Siitä huolimatta asiakaat ovat oikeutteja saamaa rahansa takaisin etukäteen maksetuista palveluista, joita HSL ei pysty toimittamaan eli kausilipun päivästä.

      mihin sähköposti osoitteeseen rahojen palautus pyyntö tilinumeroineen kannataa lähettää?

      Kekkuli 24.11.2019 - 19:20

      Lisäksi pitäisi olla oikeus mennä A-vyöhykkeen kautta raideliikenteellä, kun melkein kaikki poikittainen liikenne on busseja.

      Linjoilla 24.11.2019 - 18:28

      Juuri oli että lakko koskisi ainoastaan Helsingin Bussiliikenne oy:n kuljettajia.
      Eli vaikuttaako kaikkia yhtiöitä.

      Kekkuli 24.11.2019 - 19:19

      Sekoitat varmaan siihen, että lakko ei koske muuta Koiviston Auton liikennettä kuin tuota. Helsingin Bussiliikenne on siis Koiviston Auton omistama yhtiö.

      Minna.Annamari22 24.11.2019 - 15:44

      Kun katon tota listaa, ett mitkä bussit kulkee 25.11, niin huomasin ett 582 bussi Kalajärvi - Espoon keskus, ett sitä ei ollut tossa listassa, ett miten pääsen aamulla Juvanpuro 1:sestä Kuninkaantie 7:kaan, jos 582 bussi ei kulje 25.11?

      aki.zelmerlow 24.11.2019 - 18:27

      582:sen liikennöitsijä Nobina on mukana lakossa ja työntekijöitä estetään pääsemästä töihin. Todennäköisesti siis et pääse julkisilla mitenkään Juvikselta Espoon keskukseen.

      HSL 24.11.2019 - 18:07

      Listaus ei ole kaiken kattava liikennöinti, ja myös muilla linjoilla voi olla liikennettä lakonkin aikana. Listauksenkin linjojen todellinen tilanne varmistuu vasta lakon toteutuessa. Täyttä varmuutta bussiliikenteestä ei tässä vaiheessa valitettavasti ole suuntaan tai toiseen ja parhaiten omien liikkumistarpeiden ja määränpäiden mukaan reitin saa seuraamalla lähempänä lähtöaikaa Reittioppaan kautta toivotulla linjalla reaaliajassa liikennöiviä, vihreällä merkittyjä lähtöjä. Ne lähdöt ovat tosiasiassa liikeellä olevia kulkuneuvoja. Reittihauissa taas voi esiintyä myös lähtöjä, joita ei tosiasiassa ajeta. Linkki ohjeisiin, jonka avulla reaaliaikaisten lähtöjen seuraaminen onnistuu, on yllä olevassa uutisessa ja tässä: Ohjeita Reittioppaan käyttöön lakkotilanteessa

    • Anonyymi

      "Kangaskorpi ihmettelee Medialiiton yhtäkkiä saamaa roolia Postikiistan ongelmanratkaisijana ".

      https://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Kangaskorpi-ihmettelee-Medialiiton-yhtäkkiä-saamaa-roolia-Postikiistan-ongelmanratkaisijana/1472766

      Medialiitto toteaa siis olevansa ulkopuolinen koko kiistassa, mutta silti sen katsotaan nyt tyrmänneen koko sovun.

      – Selvitystyöryhmä kysyi meiltä meidän näkemystämme. Muitakin vaihtoehtoja oli kuulemma mietitty, mutta ne eivät ole kelvanneet sitten muille, ja nyt meidät nostetaan tikun nokkaan kun tämä vaihtoehto ei käy meille, Holmberg sanoi.

      Kangaskorpi ja Holmberg toteavat, että pallo on yksiselitteisesi Postilla.

      – Ikävää tämä on, ja mekin kärsimme tästä, mutta ratkaisut pitää tehdä siellä mistä asiat ovat lähteneet.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      204
      8284
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4678
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2250
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2148
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1955
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1835
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1746
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1746
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1653
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1458
    Aihe