Aihe

Yliluonnollinen ilmiö vai fysiikkaa?

Anonyymi

Täällä lienee fysiikan taitajia.

Eräänä iltana istuin sohvalla uutisia katsomassa. Äkkiä huoneessa kuului paiskahdus. Mietin, että mikä kaatui tai putosi. Ei mikään. Sen sijaan huomasin, että ruokapöydällä ollut kirja oli lattialla. Kysymys kuuluu: miten esine voi lennähtää itsekseen lattialle? Voiko kyse olla jostain fysiikan laista? Itselleni tuli heti mieleen, että kyseessä oli yliluonnollinen ilmiö. Ihan kuin ”joku” olisi kiivastuksissaan viskannut kirjan lattialle. Ehkä kirja ei ollut mieleinen. Tapahtuma tuntui jotenkin inhottavalta ja ahdistavaltakin. Olen mielestäni ihan täysijärkinen, työssäkäyvä ihminen. En juo enkä käytä lääkkeitä, joten mistään hallusinaatiosta tms. ei voi olla kysymys. Joka tapauksessa tapahtuma oli outo.

12

86

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Mahdotonta sanoa ilman esim valvontavideokameran tallennetta, mitä kävi.

   Joskus saattaa esimerkiksi vedossa tai tuulessa heilahtava verho ulottua yllättävänkin kauas huiskaisemaan jotain kevyttä nurin, mutta tämä vain esimerkkinä, ei selitysmallina.

   "Itsestään liukuville kivillekin" löytyi selitys, kun pantiin valvontalaitteet ja asiantuntijat asialle, mutta mitään keinoa ei ole jälkeenpäin spekuloida jostain yksittäisestä satunnaisesta ilmiöstä mitään järkevää.

   Kaikki poltergeistitkin vaikenevat heti tai niille löytyy luonnollinen selitys tutkinta aloitettaessa ja valvontaa lisättäessä.

  • Anonyymi

   Sinulla on ehkä puutteellinen tai virheellinen käsitys lähtötilanteesta. Kuvittelet tai muistat sen olleen jokin vaikka todellisuudessa se oli toinen, kirja oli esim. jotenkin labiilissa asennossa josta pikku hiljaa liukumalla sitten läiskähti lattialle.

   Tämä on tietenkin vain yksi mahdollisuus.

   • Anonyymi

    Yleensä selitys "liluonnollisiin" löytyy joko fysiikasta tai psykologiasta.


   • Anonyymi

    Olen tosiaan miettinyt tilannetta moneen kertaan. En silti keksi miten kirja voisi liukua / tippua tasaiselta pöydän pinnalta itsekseen. No ehkä sille on joku järkeenkäypä selitys. Kiitos kommentistasi!


  • Anonyymi

   Kyse on ihan vaan valehtelemisesta. Syitä valehteluun voi jokainen pohtia ihan itsekseen.

   • Anonyymi

    Tarkoitatko Anonyymi klo 14.00, että olen keksinyt tämän omasta päästäni ja valehtelen?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tarkoitatko Anonyymi klo 14.00, että olen keksinyt tämän omasta päästäni ja valehtelen?

    Niin se täytyy olla tai sitten näet muitakin höpöjä päivittäin ja öistä puhumattakaan. Ja kukaan muu ei niitä näe.


  • Anonyymi

   Oletan että taloudessa ei ole lemmikkieläimiä? Esim. kissaltahan tuo onnistuisi, tiputtelevat asioita ihan huvikseen.

   En osaa selittää kirjan putoamista, mutta itsekin olen säikähtynyt melkoisesti pari kertaa kun suljettu rullaverho on äkkiä rävähtynyt auki, ensimmäisen kerran juuri kun olin nukahtanut. Vähän aikaa siinä kelasi että mitä ****** tapahtuu... Piti tutkia koko kämppä pariin kertaan läpi ennen kuin lopulta tajusin. Tässä tapauksessa oli siis ihan mekaaninen vika esineessä. Kirjan tapauksessa vähän mahdotonta, jos ei sitten ollut jotenkin jännityksessä, taiteltuna tms.

   (Fiksasin muuten rullaverho-ongelman säätämällä jousen mahdollisimman löysäksi - saattaa edelleen aueta itsekseen, mutta tekee sen vähemmän äänekkäästi.)

   • Yhdessä "Poltergeist"-tapauksessa asennettiin tallentavat videokamerat kuvaamaan kämppää hyllyiltä ja pöydiltä itsestään putoilevien esineiden vuoksi.

    Selvisi syyllisen olevan kissan, joka huvikseen tiputteli kamaa, kuten niiden harrastuksena usein on. Jutun koukku olikin siinä, että talon asukkaalla ei ollut kissaa. ; )

    Naapurin kissa oli jostain syystä viehättynyt tutkimaan ja sabotoimaan naapuritalon pikkuesineitä. Ilmeisesti kotonaan oli kaikki kipot, kupit ja maljakot piilotettu kaappeihin tai naulattu kiinni, joten huvitus oli haettava muualta.


  • Anonyymi

   Avoin kirja, joka on puolittain pöydön reunan yli, voi "elää". Reunan yli oleva puoli painuu ja sivuja kääntyilee sen puolelle, kunnes kirja putoaa alas. Ehkä kirjan päällä on ollut esim sanomalehti, jonka olet ottanut pois, jolloin kirja on alkanut "elää.

  • Vaikka olisikin jotain yliluonnollista, ne yliluonnollisetkin asiat on luonnollisia, jos ne ilmenee luonnossa. Jos esim. kummitukset todistettaisiin tieteellisesti, niistäkin tulisi luonnollisia.

  • Anonyymi

   Ehkä joku "kuollut" sukulaisesi tai kaverisi kävi tervehtimässä sinua rajan toiselta puolelta.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mikäs emäntä se joka listi lapset ja itsensä?

   Oli muhokselta,ouluun saakka piti mennä toteuttamaan tuokin asia. Onneksi ei silti rekan alle ajanut. Ei nimiä, toki ne tulee minfoon. Mutta niillä ei
   Muhos
   99
   5744
  2. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
   Maailman menoa
   496
   5716
  3. Riinan oudot selitykset

   Riina sanoo iltiksen haastattelussa että avioliiton ongelmat johtuvat siitä ettei häntä katsottu tai hänestä kiinnostuttu kun liikkuivat Kallen kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   65
   5041