EU vauhdittaa vetyautojen tuloa

Anonyymi

35

620

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Neste tuntuu tippuneen ihan täysin kehityksen kelkasta. Nesteen lobbarien kirjoittamia höpöhöjuttuja on Tekniikan Maailmassakin julkaistu. Synteettiset polttoaineet, mitä Nesteen kilpailijat puuhaa, sivuutettu täysin....


    • Anonyymi

      Ja kun se vetyinfra on pystyssä, niin sitten pitäisi keksiä että miten ihmeessä saadaan ihmiset kannatamaan kalliimpaa vetyautoilua ja myös ostamaan niitä?

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17248353/nain-vetyautot-valloittavat-maailman-

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17254273/vetyautojen-maarat-eri-maissa-prosentteina

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/16995588/miksi-vetyautot-voittaisi-kaasuautot

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17057250/laske-tasta-vetyautoilusi-hinta-kerro-tulos-

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17091514/vetytankkausverkoston-tappaa-lopulta-isot-ajoakut-ja-akkutekniikka-

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17250653/uskallatko-suositella-vetyautoa-ystavallesi-

    • Anonyymi

      Infra juu, vaan kun ei ole sitä vetyä, mutta mitäpä faktoista.

      • Anonyymi

        Vihreä vedyn tuotantolaitoksia tulossa: Lahteen, Harjavaltaan, Porvooseen, Keravalle, Ouluun, Vantaalle, Kuopioon, Vaasaan, Poriin, Uuteenkaupunkiin, Raisioon jne.jne...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vihreä vedyn tuotantolaitoksia tulossa: Lahteen, Harjavaltaan, Porvooseen, Keravalle, Ouluun, Vantaalle, Kuopioon, Vaasaan, Poriin, Uuteenkaupunkiin, Raisioon jne.jne...

        Niin ja se vihreä vety sitten muutetaan metaanksi, jota myydään raskaan liikenteen polttoaineeksi käytetään voimalaitoksissa talvikauden kulutushuippujen aikana.

        Tämä setti, siis vedyntuotanto metanointilaitos nykyisen voimalatoksen kylkeen on suunnitteilla Lahteen, Vantaalle ja Keravalle. Lahdessa viimeksi on metaanin tuotantoa testattu käytännössä.

        Metaanin tuottamiseen tarvittava CO2 kaapataan voimalan piipusta. Prosessin hukkalämpö tuutataan kaukolämpöverkkoon.

        https://yle.fi/uutiset/3-12265099


    • Anonyymi

      EU on linjannut että vety maksaa vetytankkausasemilla alle 1.80€/kg vuoteen 2030 mennessä.
      Vetyauton bedynkulutus on 0.8-1.2 kg/100 km.

      Tosin pienemmälläkin kulutuksella voi päästä.
      Toyota Mirailla on ajettu yhdellä 5 kg vetytankillisella 1360 km.

      • Anonyymi

        Tuo on kyllä niin totta 👍


      • Anonyymi

        Saahan sitä linjailla

        Elektrolyysi kuluttaa 55 kWh/kg ja nestetys reilun 13 kWh/kg. Yhteensä 68 €/kg. Tuulisähkön tuotantokustannus nyt noin 5 c/kWh, joten pelkkä energiakulu 3,40 €/kg. Tämän päälle elektrolyysi- ja nesteytyslaitteiston rakentaminen ja ylläpito, varastointi, jakelu ja verot. Kuluttajahinta Saksassa 9,50 €/kg.

        Asiantuntija-arvioissa odotetaan hinnan painuvan n. 6 euroon/kg 2030 mennessä. Tosin moinen edellyttää, että sähkö on käytännössä ilmaista. Pitäisi siis rakentaa valtavat määrät uusiutuvaa sähköntuotantokapasiteettia, jotta tulisi ajoittaista ylituotantoa ja sen myötä "alennusmyyntejä". Kuten arvata saattaa, tässä arviossa on toiveajattelu isossa roolissa.

        Mirailla on ajettu kolmella tankillisella 800 km ja loppumatka hinausautokyydillä

        https://teknavi.fi/ilmio/tuhat-kilometria-tanskasta-suomeen-vetyautolla-tatako-on-tulevaisuus/

        Biokaasu maksaa nyt noin 1,60 €/kg ja sitä kuluu noin 4 kg/100, 30 % vetyä halvempi polttoaine ja 60 % halvempi auto.


    • Anonyymi

      Vedyn hinnan linjaus ei auta jos se vety pitää nimenomaan tuottaa vihreällä sähköllä jota ei käytännössä ole ylimääräistä. Vihreän sähköinfran pystyttäminen esim. tuulivoimaa on kallista, jolloin vedyn tuotantokustannukset tulee olemaan pitkään kallista. Vetyä tehdään nyt lähinnä maakaasusta josta sivutuotteena tulee kuitenkin co2 päästöjä joka on ongelmallista. Vihreä vety on huomattavasti kalliimpaa elektrolyysillä, joten sen takia sitä vetyä tuotetaan 99% maakaasusta, josta pyritään pääsemään eroon.

      Kaliforniassa on jo noin 18 vuotta ajettu vetyautoilua ja 48 vetytankkausasemaa. Silti tänä päivänä facebookin mukaan hintoja vilahtelee 12-15e/kilolta eli vedyn hintaa ei ole saatu pitkänkään ajan kuluessa aidosti laskettua. Saksassa se on 9,5e/kilo. On aivan eri asia puhua vetytehtaan tuottaja hinnasta kuin kuluttajan pumppuhinnasta. Vedyn siirtokustannukset tehtaalta asemalle ja vetyaseman ylläpito myös maksaa, joten ei kovin helposti pääse laskemaan. Vedyn tuottaminen lisää tulevaisuudessa sähkökriisejä ja nostaa myös vedyn hintaa kun sähkön kysynnän takia sähkö kallistuu.

      Uskon vasta sitten kun näen että vedyn hintaa saadaan edes 4e/kilo painettua kuluttajalle, jotta se olisi aidosti kilpailukykyinen sähköautoja vastaan. Tosin jos sitä vedyn jakelua EU aikoo tukea VERORAHOILLA, niin se saadaan halutessa vaikka painettua yhteen euroon mutta eihän siinä ole järkeä kun tulee turhan kallis lasku jos ajatuksena on kuitenkin saada Eurooppaan miljoonia vetyautoja liikenteeseen.

      Onhan Teslallakin ajettu 975km yhden latauksen ennätysmatka, mutta mitä kuluttaja tekee näillä "erikoiskokeilla" kun se oikean elämän arkiautoilun kustannukset kiinnostaa. Facebookissa moni myös valittelee Mirain osalta että pääseen oikeassa elämässä noin 500km.

      https://electrek-co.translate.goog/2018/05/27/tesla-model-3-range-new-hypermiling-record/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17152427/toyota-mirai-todellinen-kantama-tankilliselle-alle-500km-mittariston-mukaan-

      • Anonyymi

        Ite olen nyt vuoden aikana pärjännyt paria 2x60km reissua lukuun ottamatta plugarin 60km rangella kaiken ajon. Sähköautona tai vetyautona minulle riittäisi varsin hyvin 300km range.
        En oikein näe mitään järkeä ajaa joka viikonloppu lappiin jäähallia perässä vetäen. Ei se ole älämisen arvoista ajan käyttöä-


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ite olen nyt vuoden aikana pärjännyt paria 2x60km reissua lukuun ottamatta plugarin 60km rangella kaiken ajon. Sähköautona tai vetyautona minulle riittäisi varsin hyvin 300km range.
        En oikein näe mitään järkeä ajaa joka viikonloppu lappiin jäähallia perässä vetäen. Ei se ole älämisen arvoista ajan käyttöä-

        Riittääkö 300 km range, jos polttoaine pitää käydä tankkaamassa 100 km päässä?

        Riittääkö aika, jos tankkausasemalle pitää jonottaa pari tuntia?


    • Anonyymi

      Vetyasia etenee huikeaa vauhtia 👍

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Todella huikeaa

      • Anonyymi

        Otan osaa jos olet liikuntakyvytön eikä sinulla ole kontatkeja muihin ihmisiin ja ainoa huvisi on täällä heitellä " uistinta", jos joku tarttuisi heittoosi samasta ruovikon reunasta. On julmaa että nykyisin on niin monta kaltaistasi, jotka tarvitsisivat yhteiskunnan apua, mutta vielä pahemmaksi tämä menee seuraavien vaalien jälkeen kun Kokoomus pääsee heiluttamaan tahtipuikkoa.


    • Anonyymi

      Vetyauto on järkevin ratkaisu uudistaa autokantaa

    • Anonyymi

      Tosi hyvä juttu

    • Anonyymi

      Upea homma tosiaan

    • Anonyymi

      Upea homma tosiaan on se

    • Anonyymi

      Mainiota todellakin

    • Anonyymi

      Akkusähköauto on vain välivaihe

      • Anonyymi

        Vetypommiauto on jo menneisyyden ratkaisu, muinaisteknologiaa, joka olisi aikaa sitten kuollut pois (on kuollut Suomessa, tankkausasemia OLI 2, ei ole enää) ilman jatkuvaa tukirahan pumppaamista.


    • Anonyymi

      Hieno juttu tosiaan että vetyauto on paras

    • Anonyymi

      kerran ajat niin että latauskaapeleja kaipaa?

      • Anonyymi

        Vetetypommiauton kanssa tarvii lähinnä hinausköyttä

        "You can’t have a job and own this car. Finding fuel for it becomes your job."
        https://www.latimes.com/politics/story/2021-08-10/hydrogen-highway-or-highway-to-nowhere

        Teknavin testissä 1000 km ajomatkaan olisi tarvittu 3 tankkausta. Kahdella tankkauksella päästiin pihistelytyylillä (moottoritielläkin 80 km/h) 800 km. Sitten tuli eteen vetyautoilun arki - tankkausasema ei toiminut. Loppumatka peräkärryssä.

        Näin vetyautoilu toimii 18 vuoden kokemuksella USA:ssakin. Mirain ostajille tulee kaupan päälle ilmainen hinauspalvelu. Joka tulee tarpeeseen.


    • Anonyymi

      top1

    • Anonyymi

      Mainiota

    • Anonyymi

      Niin ne tulevat

    • Anonyymi

      Milloin keksitään energiatehokas vedyn tuottotapa missä EI käytetä fossiilisia raaka-aineita?

      Meneekö massavalmistuksen aloittamiseen 5, 10, 20 vai 40 vuotta?

      Paljonko uskalla lyödä vetoa asiasta?

      • Anonyymi

        Kun fossiilisista halutaan eroon, niin moni asia korvataan sähköllä. Taloissa maalämpö/ilmalämpöpumppu lämmitys, sähköautot, erilaiset sähköllä toimivat laitteet esim. akkukäyttöinen moottorisaha jne. joten sähkön kysyntä nousee lähivuosina paljon. Vihreän sähköntuotannon lisääminen esim. tuulimyllyt on hidasta ja kallista suhteessa kysyntään. Aidosti vetyfanaatikkojen YLIMÄÄRÄISTÄ vihreää sähköä ei käytännössä ole olemassa moneen moneen vuoteen (kuin vain yksittäisinä päivinä vuodessa) vedyn tuotantoon kun kaikesta sähköstä tulee kysyntää ympäri Eurooppaa, joten se vedyn tuottaminen on melkoista viherpesua.

        Joten VIHREÄN vedyn massavalmistukseen menee sitten todennäköisesti 20 vuotta, koska sillä aikaa monessa maassa joudutaan pakon edessä pitämään myös kivihiilivoimaloita pystyssä Ukrainan sodan takia.


    • Anonyymi

      mieluimmin oma vety kuin venäjän öljy

      • Anonyymi

        Joo, Sergei, aivan niin.

        Paitsi, että suomalaiset ovat älynneet jo, että vety on prikulleen sama kuin venäläinen maakaasu. Siitä sinäkin kopeekkasi tienaat.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4823
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2300
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1826
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1546
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      33
      1490
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1328
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1247
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1141
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1106
    Aihe