Ahvenanmaalle vetyautojen pilottialue

Anonyymi-ap

73

855

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Eli patterimossejen valmistus hiipuu minimiin
        Teslan lento loppuu ja vwaudiskoda marginaaliin


    • Anonyymi
      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Näin se vetyasia etenee.

    • Anonyymi

      En usko uutisiin, uskon vain mainoksiin, kuten Maukka Perusjätkäkin lauloi.

      • Anonyymi

        Kannattaisi sinunkin alkaa uskomaan faktoihin.


      • Anonyymi

        Mainoksiin uskova on vetyuskova.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      "OX2 Åland aikoo rakentaa Ahvenanmaan Möckelöön suuren energiapuiston aurinkovoimaloineen ja vetypolttoaineasemineen."

      Aikas hauska paikan nimi.

      " ... ja joka palvelee henkilöautoja, raskasta liikennettä ja myös vedyn kuljetusta muihin käyttötarkoituksiin."

      "Vetypolttoaineaseman on määrä valmistua suunnitteilla olevan OX2:n suuren aurinkovoimapuiston yhteyteen vuonna 2024."

      "Polttoaineaseman maantieteellinen sijainti on hyvä, ja toivomme, että pystymme tarjoamaan edullisempaa polttoainetta verrattuna bensiiniin ja dieseliin, kertoo OX2:n Ahvenanmaan maajohtaja Anders Wiklund."

      - https://www.hyundai.fi/uutiset/ahvenanmaalle-suunnitteilla-vetyajoneuvojen-pilottialue/?fbclid=IwAR0t2lkbUyx_E1Je9wGTw4_fvfAkk-DCq7FEGL-mOvdMSeZWfFsihj8rAjI

      Nyt tulee laskutikkuboikkeneille kiirus säästää taskurahaa ja ostaa lauttalippu Ahvenanmaalle ja mennä tekemään vetyharhasta vapautumisen ilosanoman luento. Laskutikkua ei sitten tule unohtaa kodin takakammariin myopipoijjaan pöydälle!

      Muistakaa sitten raportoida vastaanotosta, mieluusti vaikka videon muodossa.

      Iloisia vapautusuutisia odotellessa ;-)

    • Anonyymi

      Taitaa Tesla olla ainoa autonvalmistaja joka ei kehitä polttokennoautoa. Tämä näkyy Teslan osakkeen syöksymisenä.
      Volkswagen antoi potkut vetyautokielteiselle Pääjohtaja Herbert Diessille ja tämän jälkeen uusi toimitusjohtaja antoi määräyksen kehittää vetyauto.

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuleva Volkswagen vetyauto onkin varsin vaikuttava.
        Yhdellä vetytankillisella 2000 km ja tankkaus vie aikaa vain 3-4 minuuttia.

        https://www.world-today-news.com/volkswagen-develops-a-hydrogen-car-that-can-travel-2000-kilometers/

        Varsin vaikuttava, varsinkin kun ottaa huomioon ettei koko autoa ole edes suunnitelmissa, eikä tuo höpötys (uutiseksi ei voi kutsua) ole kuin erään pikkufirman yritys saada sijoittajia. Mutta sarjahuijaaja Sascha Küchner tuskin saa penniäkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varsin vaikuttava, varsinkin kun ottaa huomioon ettei koko autoa ole edes suunnitelmissa, eikä tuo höpötys (uutiseksi ei voi kutsua) ole kuin erään pikkufirman yritys saada sijoittajia. Mutta sarjahuijaaja Sascha Küchner tuskin saa penniäkään.

        Ai niinkö? Arvostettu Motortrend uutisoi myös aiheesta.

        https://www.motortrend.com/news/volkswagen-hydrogen-fuel-cell-long-range-tech/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai niinkö? Arvostettu Motortrend uutisoi myös aiheesta.

        https://www.motortrend.com/news/volkswagen-hydrogen-fuel-cell-long-range-tech/

        En yhtään usko, että jossain määrin arvostettu Volkswagen tekisi minkäänlaista yhteistyötä Kraftwerk Tubesin jälkeen. Sascha sen firman takana on, ja taitaa olla pelkkää heidän mainostansa minkä osa lehdistöä on niellyt syötteineen päivineen.


      • Anonyymi

        Polttokenno on jo vanhentunutta tekniikkaa. Ja kallista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Polttokenno on jo vanhentunutta tekniikkaa. Ja kallista.

        Tarkennettuna: Polttokennotekniikka VEDYLLÄ on vanhentunutta ja kallista tekniikkaa (käyttökuluiltaankin). Tulevaisuudessa polttokennossa käytetään muuta anoditekniikkaa.


    • Anonyymi

      Helvetisti tuntuvat taikovan vetyä tuosta vaan kaikille tahoille! Kovia autokauppiaita...

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Aurinko ei paista tarpeeksi kuitenkaan, että poweria riittäisi, oikea osoite on Malta!💥

    • Anonyymi

      "Vetyautojen pilottialue", just joo ja tralla lalla laa!

      • Anonyymi

        Kiva kun olet iloinen 😊


    • Anonyymi

      Vallan loistava vetyuutinen.

    • Anonyymi

      Naurettavaa satua! Mehiläisiä tarhataan ja lampaita laidunnetaan ja halpaa vetyä tulee tuutista rajattomasti lääkärikeskuksen vieressä! Kaikkia täällä vapaana kulkeekin.

      • Anonyymi

        Miksi mehiläiset ja lampaat eivät saisi liikkua vapaasti?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi mehiläiset ja lampaat eivät saisi liikkua vapaasti?

        Mehiläisten ja lampaitten vapaa liikkuminen on ehtottomasti kiellettävä!


    • Anonyymi

      Hiilestä tehdystä Ahvenanmaasta tulee huomenna tunnetun maailmankaikkeuden vetykeskus! Voi tätä ilon päivää!

    • Anonyymi

      Juu, kyllä nyt vetyautot pääsevät todella oikeuksiinsa nopealla tankkauksella ja lyhyillä ajomatkoilla. :D Kun laitetaan rinnalle täyssähköauto samalle aluelle, niin tulee voittamaan pelin. Koko vetyhypetys perustuu todennäköisesti vain yhteen vetytankkausasemaan. Ei mitään todellista etua sähköautoihin, koska välimatkat ovat lyhyitä kun autolla ajetaan päästä päähän. Edestakaisin pääsee (noin 100km päivässä) vaivatta myös halvemman luokan sähköautolla jopa talvella. Joten kyllä ahvenanmaalaiset nyt ostaa sankoin joukoin vetyautoja maksaen kalliimpana energiana (vetykilo), kalliimpana vetyauton hankintahintana, tiheampinä+kalliimpina huoltoina/korjauksina ja kaiken kukkuraksi huimana vetyauton arvonalennuksena kun se pitäisi myydä pois. Ja jos ollaan vain yhden vetytankkausaseman varassa (tuskin toista kannattaa perustaa noin pienelle saarelle), niin otetaan riski että tulee jokin vika vuositasolla eikä muutamaan päivään saa kukaan vetyautoilija vetyä. Eikä välttämättä ole vetyautoihin erikoistunutta korjaamoa ahvenanmaalla vähään aikaan ja tuskin tuntiveloitus on halpaa ekoina vuosina kun vetyautoja on vähän, koska koulutettu henkilökunta testilaitteineen ja erikoistyökaluineen pitää myös kuolettaa (sijoittamisen kulut).

      "Manner-Ahvenanmaa on pohjoisesta etelään 50 kilometriä pitkä ja idästä länteen 45 kilometriä leveä.[14] Saaren pinta-ala on 689 neliökilometriä.[15] Siihen ovat siltayhteydessä kapean Marsundin erottama Eckerö ja Lemströmin kanavan mantereesta erottama Lemland, josta on edelleen siltayhteys Lumparlandiin.[16][17][18] Muita huomattavia saaria ovat Vårdö, Föglö, Sottunga, Kumlinge, Kökar ja Brändö. Ahvenanmaan korkein huippu on Orrdalsklint (132 metriä) Saltvikin kunnassa Manner-Ahvenanmaalla.[19][20]"

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Ahvenanmaan_maakunta

    • Anonyymi

      Jos asukasluku Ahvenanmaalla on noin 30 000, niin melko pieni määrä potentiaalisia autoilijoita todellisuudessa ostamaan oikeassa elämässä vetyautoa. Vertailun vuoksi Helsingissä 660 000 ja Keravalla 37 000, joten voi hieman peilata kuinka paljon väestöstä on ajokortillisia (selvästi vähemmän) joilla on edes varaa tai halua ostaa vetyautoa. Noin 2% tutkimusten mukaan ostaa yli 50 000e auton, joten jos vetyauto Hyundai Nexo maksaa noin 80 000e, niin voi olla todella hiljaista kaupankäynti Ahvenanmaalla. Ja jos samalla 80 000e rahalla vielä ostaa toisen käyttövoiman auton kaikilla herkuilla vetyauton perusmalliin verrattuna, niin varmasti houkuttelevampi vaihtoehto ja saa paremmin vastinetta rahalle.

      Olisin ymmärtänyt vetyauton idean paljon paremmin jos se pilottikokeilu oltaisiin tehty Lappiin (esim. Sodankylään keskeisellä sijainnilla) missä on kylmä pitkä talvi ja pitkät välimatkat, jolloin vetyauto olisi saanut selvää etua sähköautoon. Sama ongelma myös Lapissa että melko vähän asukkaita vetyaseman kohtuullisessa läheisyydessä ja sitten vielä kovin vähän varakkaita ihmisiä, jotka saadaan innostumaan vetyautoista. Mutta päätettiin sitten valita Ahvenanmaa pilottikokeiluun.... :D

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17272076/alle-01-ostaa-todellisuudessa-vetyauton-suomessa-

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17259553/mita-saa-70-000---90-000e-vetyauton-hinnalla

      • Anonyymi

        Miten siellä Lapissa, summassa Sariolassa, sähköä olisi vedyn valmistamiseen yhtään enempää kuin Abboren landissa?


    • Anonyymi

      Mitä tapahtuu kokeilulle jos 2027 jälkeenkään ei ole vetyautoja kuin alle 50 Ahvenanmaalla? Lopetetaanko se sitten kannattamattomana jos sitä vetyä ei saada jonnekkin myytyä?

      "Shell ilmoitti kaikkien kolmen vetytäyttöasemansa avaamisesta suurella suosiolla vuosina 2017–2019, mutta se on hiljaa sulkenut ne kaikki tänä vuonna, Hydrogen Insight on oppinut.

      Vain 11 julkista H 2 -pumppua on edelleen avoinna Yhdistyneessä kuningaskunnassa verrattuna yli 57 000 julkisen sähköauton (EV) latauspisteeseen .
      Liebreich: "Vety alkaa näyttää talouskuplalta - ja tässä on syy"

      Shell sanoi, että päätös sulkea H 2 -laitoksensa Gatwickin lentokentällä, Cobhamissa ja Beaconsfieldissä tehtiin yhdessä heidän operaattorinsa Motiven kanssa, jonka omistaa brittiläinen elektrolyysilaitteiden valmistaja ITM Power - joka toimittaa kaikkiin pumppuihinsa vihreää vetyä.

      Kaikki kolme H 2 -pumppua olivat osittain rahoittaneet Euroopan polttokennovetyyhteisyrityksen (nykyisin nimellä Clean Hydrogen Partnership ) ja Yhdistyneen kuningaskunnan vähäpäästöisten ajoneuvojen toimisto (nykyisin nimitys: Office for Zero Emission Vehicles )."

      https://www-hydrogeninsight-com.translate.goog/transport/exclusive-shell-has-quietly-closed-down-all-its-hydrogen-filling-stations-in-the-uk/2-1-1335049?zephr_sso_ott=WD7vYE&_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=wapp

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17672440/laskelma-vetytankkausaseman-kannattavuudesta-ei-kannata-

    • Anonyymi

      Lapissa olisi paljon enemmän todellista käyttöä vetyautoille. Siellä sen edut ehkä jopa tunnustettaisiin. MIksi Skarta tai Hydre ei sinne puhu tekevänsä vetytankkausasemia? Hekin tunnustavat että Lapissa liian vähän potentiaalisia vetyauton ostajia?

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17092061/vetyverkosto-rakennettava-ensin-lappiin-

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17091514/vetytankkausverkoston-tappaa-lopulta-isot-ajoakut-ja-akkutekniikka-

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17679482/miksi-vetytankkausverkoston-maissa-vetyautot-ei-mene-kaupaksi

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17449806/miksi-edes-yhta-ainoaa-vetyasemaa-ei-saada-pystyyn

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17254624/vetyinfran-rakentaminen-on-mahdottomuus-

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17672440/laskelma-vetytankkausaseman-kannattavuudesta-ei-kannata-

    • Anonyymi

      "Vetypolttoaineaseman on määrä valmistua suunnitteilla olevan OX2:n suuren aurinkovoimapuiston yhteyteen vuonna 2024. Puistoon kaavaillaan myös laajamittaista energian akkuvarastointia, joka mahdollistaa sekä sähköautojen pikalatauksen että sähköverkon tasapainottamisen tarvittaessa. Näin ollen energiapuistoon tulisi kaksi erilaista energian varastointitapaa. Hankkeen valmistuminen edellyttää tarvittavien lupien ja rahoituspäätösten saamista."

      Pahimmillaan koko vetytankkausasema unohtuu suunnitelmista ja tehdäänkin kuitenkin vain sähköautoja varten tehokas pikalataus (300kw?) plus 230v sähköverkon tasapainotus, mutta mediahuomiota on saatu lähes ilmaiseksi Hyundai Nexo vetyautoa varten. Nyt vain jäädään odottamaan että vetytankkausasema oikeassa elämässä valmistuu, siitä riittää vetyä hyvin ja vedyn hintakin on maltillinen myös muutaman vuoden jälkeenkin esim. 10e/kilo. Olemattomalla vetyautokannalla saa myydä todella monta vuotta vetyä että vetytankkausaseman hinta on kuoletettu. Ja pelkästään sähköautojen lataus todennäköisesti imaisee lähes kaiken aurinkoenergian vuositasolla (akkupankkeihin ei riitä aurinkosähköä tai suoraan vedyn tuotantoon), joten se vety sitten pitää valmistaa ulkoa ostetusta sähköstä eikä ole välttämättä vihreää. Aurinkovoimalan tehotietoja odotellessa että millainen siitä oikeassa elämässä lopulta tulee, niin voidaan taas arvioida vuosituottoa uudestaan. Sähköautoja tulee olemaan aivan varmasti selvästi enemmän Ahvenanmaalla kuin vetyautoja, koska sähköautojen myyntimäärät vain nousevat vuosi vuodelta monessa maassa kun taas vetyautojen myyntimäärät ovat olemattomia.

      https://www.iltalehti.fi/sahkoautot/a/45b95198-c4bb-4f85-8ef4-7d4d12c66d72

      • Anonyymi

        " On määrä." Tulisi ja olisi, suotavaa olisi. Aikeissa on jne...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        " On määrä." Tulisi ja olisi, suotavaa olisi. Aikeissa on jne...

        Lietoon avataan Suomen ensimmäinen vetytankkausasema.


    • Anonyymi

      Jutusta kopioituna: "Hankkeen valmistuminen edellyttää tarvittavien lupien ja rahoituspäätösten saamista."

      Jälleen kerran pelkät suunnitelmat muuttuivat vetyhörhöjen puheissa jo varmaksi rakentamiseksi. Aivan kuten aiemmin moneen kertaan on luvattu ensimmäisten tankkausasemien valmistuvan 2023.

    • Anonyymi

      Austraalia voi tuottaa aurinko voimalla sähköä ja tehdä siitä vaikka vetyä tai ladata mosseja?🤬

    • Anonyymi

      No niinhän se tulee.

    • Anonyymi

      ja rovaniemelle?

      • Anonyymi

        Kyllä tulee.


    • Anonyymi

      Mahtavaa todella!!!

    • Anonyymi

      Ahvenanmaalle siis tulee vetyautojen pilottialue

    • Anonyymi

      lappiin myös heti

    • Anonyymi

      Mainiota.

    • Anonyymi

      lappiin toinen

    • Anonyymi

      VARMAAN HALVEMPAA VETYLLÄ, KUIN BENSALLA AJELLA. VEDYLLÄHÄN NE KAIKKI TOIMII. POLTTOAINEEN LOPPUMISESTAKAAN EI HUOLTA OLE.

    • Anonyymi

      Ahvenanmaalaiset ottavat riskin siitä saako vetyä aina autoonsa silloin kun sille on tarvetta. Tuskin toista vetytankkausasemaa Ahvenanmaalle tulee, joten vetyautoilu on kirjaimellisesti sen ainoan vetytankkausaseman varassa. Ja jos sen kanssa tulee liiankin usein ongelmia vuositasolla, niin vetyautoilu on hankalaa kun sitä joutuu seisottamaan, jolloin tarvitaan rinnalle se toinenkin ajoneuvo.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17744170/vetytankkausaseman-aukiolon-luotettavuus-heikkoa-

    • Anonyymi

      Todella upea uutinen.

    • Anonyymi

      Hienoa Hyundai!

    • Anonyymi

      Todella huikeaa!

    • Anonyymi

      Lappiin toinen

      varmistetaan kylmätoimivuus

    • Anonyymi

      Minkähän takia juuri Ahvenanmaa?

      Jos se vetyasema räjähtää, tuhoalue on rajattu ja vahingot poissa mantereelta. Tämä tuli ensimmäisenä mieleen... :D

    • Anonyymi

      Ahvenanmaalla ajonopeudet ovat vielä kohtuu hitaita ja etäisyydet melko lyhyitä. Tavaranjakelu onnistuu todella hyvin täyssähkökuorma-autoilla, jotka ovat kustannuksiltaan paljon halvempia kokonaisuutta arvioitaessa joilla ei edes paljoa ajoa päivässä tule, jolloin yöaikaan "hidaslataus" riittää. Ei mitään järkeä alkaa vetyautoja Ahvenanmaalle puskemaan.

    • Anonyymi

      Tuollaiselle pikku saarelle tuo voikin sopia ja vetyä voidaan käyttää myös laivoissa.
      Meillä mantereella vety tulee ainoastaan teollisuuden käyttöön.

    • Anonyymi

      Olen alkanut epäilemään vahvasti että tämä Ahvenanmaan projekti on vain mainosbluffi oikeasti eikä tosissaan olla rakentamassa vetytankkausasemaa. Ei ole tähän ketjuun ilmestynyt analyysejä miksi juuri Ahvenanmaalla vetyauto olisi erittäin kilpailukykyinen vaihtoehto täyssähköauton sijaan. Miksi vetyautoilusta kannattaa maksaa moninkertaisesti Ahvenanmaalla verrattuna muihin käyttövoimiin?

      • Anonyymi

        Juuri näin! Pääkaupunkiseudulla olisi eniten käyttäjiä , sinne se asema pitäisi sijoittaa.


    • Anonyymi

      "Tuleva Volkswagen vetyauto onkin varsin vaikuttava.
      Yhdellä vetytankillisella 2000 km ja tankkaus vie aikaa vain 3-4 minuuttia."

      Juu ja noitahan sitten menee kaupaksi satoja.... Ahvenanmaalle. :D

    • Anonyymi

      Lappiin myös

      toimiiko talvella mirai?

      pakkastestaus

    • Anonyymi

      Sellainen sinne on tulossa.

    • Anonyymi

      Lappiin myös heti

    • Anonyymi

      Hyvä Ahvenanmaa!

    • Anonyymi

      Niin se tosiaan tulee.

    • Anonyymi

      Hyvä homma.

    • Anonyymi

      Mainiota kertakaikkiaan!

    • Anonyymi

      Mahtavaa!!

    • Anonyymi

      Ei ole edelleenkään tullut mitään uutta uskottavaa uutista että Ahvenanmaan vetytankkausaseman rakentaminen edistyy. Jos ei vuoden 2024 puolessa välissäkään tule uutista konkreettisen rakentamisen aloittamista (tontilla tehdään perustuksia vetytankkausasemalle), niin taisi Hyundai vain tarkoituksella metsästää mediahuomiota.

    • Anonyymi

      Kävin viime kesänä Ahvenanmaalla autolla ajamassa saarta riskin rastiin. Suurin nopeusrajoitus oli 90km/h ja paljon myös 50/70km/h rajoituksia, jolloin täyssähköautolla pärjää mainiosti energiatehokkuuden nimissä. Välimatkat lyhyitä ja suurimmalla osalla tulee selvästi alle 100km ajoa päivässä, jolloin yön yli hidaslatauksella pärjää mainiosti eikä tarvitse juuri koskaan edes turvautua julkisiin pikalatausasemiin. Kun ostaa käytettynä noin 15 000e tai uutena noin 30 000e täyssähköauton niin sillä pärjää mainiosti. Joten mihin sitä 80 000e maksavaa vetyautoa tarvitaan oikeasti.... Ahvenanmaalla????

    • Anonyymi

      Hyvä Ahvenanmaa.

    • Anonyymi

      Hyvä että tulee vetyautojen pilottialue.

    • Anonyymi

      Hieno pilottialue tulee.

    • Anonyymi

      Aivan mahtava pilottialue 👍

    • Anonyymi

      Sinne se tulee.

    • Anonyymi

      Ihana

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      113
      8690
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2605
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      128
      2346
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1986
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1734
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      12
      1534
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1487
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1292
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      7
      1219
    Aihe