Olen sitä mieltä että jokainen joka käyttää tai välittää huumeita saisi naru kaulassa upottaa Itämereen kalan ruuaksi. Söisikö noita hlvettejä edes kalat?
Huumehörhöt
27
1176
Vastaukset
- Anonyymi
No ethän silloin ees olis syntynyt sukus täynnä niitä kato peiliin.
- Anonyymi
Aivan juuri näin.se pitäisi vain pikkuhiljaa toteuttaa. Myyjät ekaksi.
- Anonyymi
No mikset laita köyttä kaulaas ja toteuta kato peiliin reppana.
- Anonyymi
Aloittaja on aivan oikeassa .Hörhöistä on pelkkää haittaa yhteiskunnalle. Rahoittavat huumeet ryöstelemällä vanhuksia ja kauppoja.
Lopulta yhteiskunta maksaa heidän hoitonsa.
He ovat mielestään sankareita, kun ovat päässeet eroon huumeista, jos ovat.- Anonyymi
AP. on itse hörhö pedari ei myyty sille enää huumeita pedarille nyt levittää tollaista paskaa , mutta karma tulee ja vie et elä kauan.
- Anonyymi
SUN OVEES KOPUTETAAN TULLAAN SULLE JUTTELEE, OO KOTONA JOS ET OO OOTETAAN ETTÄ TUUT.
- Anonyymi
MYYDÄÄN HUUMEITA VAI TÖISSÄ KÄYVILLE NIILLE JOILLA ON SIIHEN RAHAA JA NIIDEN KÄYTTÖÄ EI MUUT HUOMAA, EI MYYDÄ PEDAREILLE EIKÄ RIKOLLISILLE
MIKSI . VARMA KIINNI JÄÄNTI.- Anonyymi
Töissä näitä huumepellejä??? Vastuullisissa työpaikoissa kussaan purkkii ja annetaan näyte jos et pöljä tiennyt.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Töissä näitä huumepellejä??? Vastuullisissa työpaikoissa kussaan purkkii ja annetaan näyte jos et pöljä tiennyt.
Ei muuten kussa idootti. Kerro missä työpaikka huumetestejä tehdään kerroppas.
- Anonyymi
Työpaikkojen huumetestaus
Päivitetty 17.9.2012
Laki yksityisyyden suojasta työelämässä sääntelee työpaikkojen huumetestausta. Laissa määritellään varsin tarkkaan, milloin testejä voidaan tehdä, mutta käytäntö on yhä kirjava. Testeihin liittyy myös ongelmia ja rajoituksia, joihin ei löydy vastausta lakitekstistä.
Lokakuussa 2004 voimaan tulleen lain mukaan edellytyksenä on, että testattavan henkilön tulee työskennellä tehtävässä, joka edellyttää tarkkuutta, luotettavuutta, itsenäistä harkintakykyä tai hyvää reagointikykyä. Tämän lisäksi edellytetään, että tehtävien suorittaminen huumeiden vaikutuksen alaisena tai huumeista riippuvaisena voi vaarantaa oman tai toisen hengen, terveyden tai työturvallisuuden, vaarantaa maanpuolustusta tai valtion turvallisuutta, vaarantaa liikenneturvallisuutta tai lisätä merkittävien ympäristövahinkojen riskiä.
Testaaminen on myös mahdollista, jos työntekijä voi aiheuttaa työnantajalle tai tämän asiakkaalle vähäistä suurempaa taloudellista vahinkoa tai vaarantaa työtehtävissä saatujen tietojen suojaa tai ammattisalaisuuksia. Oikeus testaamiseen on myös silloin, kun erityistä luottamusta vaativien tehtävien suorittaminen tapahtuu muualla kuin työnantajan valvomissa tiloissa. Tämän lisäksi näissä tehtävissä tulee olla suurten taloudellisten vahinkojen riski. Työnhakija voidaan myös testata, jos hän työskentelee alaikäisten parissa tai sellaisissa tehtävissä, joissa on huumaavia lääkkeitä helposti saatavilla.
Testaukseen liittyvistä toimintatavoista ja seuraamuksista tulee sopia työpaikkojen yhteistoimintamenettelyssä. Testaamisen tulee perustua työpaikan päihdeohjelmaan. Testaus koskee vain erityisen riskialttiiksi määritellyissä työtehtävissä työskenteleviä henkilöitä.
Huumeanalyysi suoritetaan yleensä virtsanäytteestä. Näyte tulee ottaa valvotusti ja kaikki manipulaatiomahdollisuudet tulee sulkea pois. Yleisen seulonta-analyysin jälkeen mahdolliset positiiviset tulokset varmistetaan erillisellä varmistusanalyysillä. Tämän jälkeen laboratorio tulkitsee testin ja ilmoittaa päihdetutkimuksen tuloksen työterveydenhuollolle. Väärien positiivisten testitulosten mahdollisuus on hyvin pieni, mutta esimerkiksi monet kymmenet erilaiset amfetamiinijohdannaiset ja hallusinogeeniset huumeet, kuten LSD, jäävät huomaamatta kapea-alaisesta seulonnasta johtuen. Myös virtsan manipulointi on mahdollista.
Positiivinen tulos huumetestissä ei merkitse sitä, että testattava henkilö olisi ollut näytteenantohetkellä aineen vaikutuksen alaisena, sillä virtsasta tehtyjen analyysien avulla ei voida arvioida todetun aineen määrää elimistössä tai kertoa aineen tarkkaa nauttimishetkeä. Lääkkeiden kohdalla ei pystytä erottamaan hoidollista käyttöä päihdekäytöstä. Positiivinen testitulos ei siis kerro, olisiko henkilö päihtyneenä myös töissä tai miten usein hän on päihtyneenä vapaa-ajallaan.
Testaaminen voi edistää työturvallisuutta tehtävissä, joissa on aidosti vaarana aiheuttaa päihtyneenä itselle tai muille terveydellistä vahinkoa. Edellä mainituista testaamiseen liittyvistä ongelmista ja puutteista johtuen testeillä ei kuitenkaan voida varmistaa turvallista tai huumeetonta työyhteisöä.
Työpaikoilla tapahtuvan rikollisuuden uhan ehkäisyyn huumetesti on tehoton apuväline. Testeillä ei yleensä löydetä jatkuvaan aineiden tarpeeseen varastavaa huumerikollista, vaan paljon todennäköisemmin esimerkiksi kannabiksen satunnais- tai tapakäyttäjiä. Kannabis ja rauhoittavat lääkkeet näkyvät testeissä keskimäärin pari viikkoa, mutta esimerkiksi kokaiini ja heroiini näkyvät vain pari päivää.
Heikki Bothas
VTM
Laki yksityisyyden suojasta työelämässä(link is external). - Anonyymi
Työelämän huumetestausta voi pyytää joko työnantaja tai terveydenhuollon toimintayksikkö. Testaukseen osallistuvilta terveydenhuollon ammattihenkilöitä edellytetään perehtyneisyyttä huumetestaukseen. Todistuksen saa antaa ainoastaan lääkäri, joka on suorittanut sosiaali- ja terveysministeriön, Työterveyslaitoksen ja THL:n koulutuksen "Huumausainetestien käyttö ja tulkinta työterveyshuollossa" tai muun vastaavan koulutuksen.
Näytteet voidaan analysoida ainoastaan akkreditoidussa laboratoriossa, jonka pätevyysalueeseen käytetyt menetelmät kuuluvat.
Mikäli huumetestin pyytäjä on työnantaja, annetaan huumetestiä koskeva todistus työntekijälle, joka toimittaa sen työnantajalle. Todistuksessa otetaan kantaa siihen, onko työntekijä käyttänyt huumetta muuhun kuin lääkinnälliseen tarkoitukseen.
Terveydenhuolloin toimintayksikön pyytäessä huumetestiä laaditaan lausunto terveystarkastuksesta, joka voidaan toimittaa myös suoraan työnantajalle. Todistuksesta käy ilmi onko henkilö sopiva, rajoituksin sopiva vai ei sopiva työtehtävään.
Molemmissa tapauksissa on huomioitava, että työntekijälle on annettava mahdollisuus antaa selitys positiiviselle testitulokselle. - Anonyymi
Huumausainetestien käyttämisestä pitää sopia työterveyshuollon kanssa tehtävässä päihdeohjelmassa.
Työnantajalla on tiettyjen ehtojen täyttyessä oikeus käsitellä työnhakijan tai jo työsuhteessa olevan työntekijän huumausainetestien tuloksia. Työnantaja saa käsitellä ja rekisteröidä ainoastaan todistuksessa annettuja tietoja huumausaineiden käytöstä ja niitäkin vain työntekijän suostumuksella. Työnantaja vastaa testin kustannuksista.
Huumausainetestausta koskevat säädökset on kirjattu lakiin yksityisyyden suojasta työelämässä. Testauksen yleiset edellytykset ovat seuraavat:
Testausta teettävällä työnantajalla tulee olla käytössä työterveyshuoltolaissa tarkoitettu kirjallinen päihdeohjelma ja
Työtehtävät, jotka oikeuttavat käsittelemään huumausainetestiä koskevaa todistusta on käsiteltävä yhteistoimintamenettelyssä.
Työnantajan on ilmoitettava työnhakijalle ennen työsopimuksen tekemistä tai jo työsuhteessa olevalle työntekijälle ennen työehtojen muuttamista siitä, että tehtävät vaativat todistuksen huumausainetestistä.
Testitodistuksen pyytäminen uusiin tehtäviin hakeuduttaessa
Työnantajan oikeus käsitellä huumausainetestiä koskevia tietoja kohdistuu vain tehtävään valittuun työnhakijaan, minkä vuoksi työnantajalla ei ole oikeutta edellyttää huumausainetestitodistuksen toimittamista työhakemuksen tai -haastattelun yhteydessä. Työnhakijalta tai uusiin tehtäviin hakeutuvalta työntekijältä voidaan pyytää todistus huumausainetestistä vain silloin, kun työ edellyttää tarkkuutta, luotettavuutta, itsenäistä harkintakykyä tai hyvää reagointikykyä. Lisäksi toisen seuraavista edellytyksistä tulee täyttyä:
työtehtävien suorittaminen huumeiden vaikutuksen alaisena tai huumeista riippuvaisena voisi vaarantaa
työntekijän itsensä tai toisen henkeä, terveyttä tai työturvallisuutta
maanpuolustusta tai valtion turvallisuutta
liikenneturvallisuutta
ympäristöä (lisätä merkittävän ympäristövahingon riskiä)
salassa pidettävien tietojen tietoturvaa
liike- ja ammattisalaisuutta
työntekijän on tarkoitus hoitaa tehtäviä
joissa vaaditaan erityistä luottamusta, eikä työnantaja valvo työtiloja ja joissa voi aiheuttaa asiakkaalle merkittävää vaaraa tai taloudellista vahinkoa työskennellessä huumeiden vaikutuksen alaisena tai huumeista riippuvaisena (esim. kotipalvelutyö)
joihin kuuluu itsenäistä työtä alaikäisten parissa
joissa voi saada käsiinsä huumausaineita tai sellaisina käytettäviä lääkkeitä.
Työnantaja ei voi pakottaa työnhakijaa huumausainetestiin. Työnhakija voi siten olla suostumatta huumausainetestiin, mutta työnantajan ei silloin tarvitse huomioida häntä hakijana tai nimittää jo työsuhteessa olevaa uuteen tehtävään.
Testitodistuksen pyytäminen työsuhteen aikana
Työsuhteen aikana työnantaja voi velvoittaa huumausainetestiin työntekijän ensinnäkin vain silloin, kun tätä epäillään perustellusti huumausaineen vaikutuksen alaisuudesta työaikana tai huumeriippuvuudesta ja testaaminen on välttämätöntä työ- tai toimintakyvyn selvittämiseksi. Toiseksi työntekijän tehtävien hoitamiselta edellytetään erityistä tarkkuutta, luotettavuutta, itsenäistä harkintakykyä ja hyvää reagointikykyä.
Kolmanneksi työtehtävien suorittaminen huumeiden vaikutuksen alaisena tai huumeista riippuvaisena:
vaarantaa vakavasti työntekijän itsensä tai toisen henkeä, terveyttä tai työturvallisuutta
vaarantaa vakavasti maanpuolustusta tai valtion turvallisuutta
vaarantaa vakavasti liikenneturvallisuutta
voi huomattavasti lisätä merkittävien ympäristövahinkojen riskiä
vaarantaa vakavasti salassa pidettävien tietojen tietosuojaa
vaarantaa liike- tai ammattisalaisuutta
voi aiheuttaa työn vuoksi haltuun saatavien lääkkeiden tai muiden huumaustarkoituksessa käytettävien aineiden laitonta kauppaa.
Lisäksi työnantaja voi pyytää todistuksen työntekijältä, joka on sitoutunut huumausaineiden käytön vuoksi hoitoon ja siihen liittyvään seurantaan.
Mikäli työntekijä ei toimita työnantajalle huumausainetestiä koskevaa todistusta, katsotaan se yleensä velvollisuuksien laiminlyönniksi, josta voi kokonaistilanteesta riippuen seurata varoitus, irtisanominen tai jopa työsopimuksen purkaminen. - Anonyymi
Voi sinua ressukkaa jos johtoporras käyttää ei sitä todistusta vaadita edes työntekijöiltä,
kaikki on rahalla ostettavaissa vituttaako sinua reppanaa nyt.- Anonyymi
Nykyisin onneksi työpaikat on pääosin päihteettömiä. Sinun kaltaisille jää suojatyöhommat buahhaaahhaaah
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Nykyisin onneksi työpaikat on pääosin päihteettömiä. Sinun kaltaisille jää suojatyöhommat buahhaaahhaaah
Niinhän sie reppana luulet ja meinaakkos elää koko viikon.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Nykyisin onneksi työpaikat on pääosin päihteettömiä. Sinun kaltaisille jää suojatyöhommat buahhaaahhaaah
Työpaikatko päihteettömiä?
Oletko ikinä ollut töissä esim. valtionlaitoksissa?
Olen pahoillani, muttatietosi on väärä.
- Anonyymi
Esim . Sanna Marinin tapaus riippuu mistä se näyte otetaan halutaankos edes positiivista näytettä.
Tässä kohtaa astuu raha kuvioihin maksa saat negatiivisen tuloksen.
ja näin kävi.
Ja sen minkä tuloksen saat sitä ei tarvitse näyttää kellekään - Anonyymi
Taulukko 1. Huumetestien aikarajoja
Käytetty aine Pikatestillä tai muulla immunologisella testillä todettavissa virtsassa (vrk käytön jälkeen) Todettavissa veressä (vrk käytön jälkeen) Eliminaatio: puoliintumisaika veressä (tuntia)
Amfetamiini 2–6(–9)1) 1–3 7–34 (–enemmän; riippuu virtsan pH:sta)
Metamfetamiini 2–6(–9)1) 1–3 6–15 (–enemmän; riippuu virtsan pH:sta)
Ekstaasi (MDMA) 1–3 1–2 5–9
Kokaiini 1–4(–22)1,2) alle 1 0,7–1,5
Opiaatit
Heroiini
6-asetyylimorfiini 5–34 tuntia 0,1–0,5
Morfiini 1–7 1,3–6,7
Metadoni 7–14 15–55
Buprenorfiini 1–7(–21)1) 2–4 (parenteraalinen)
18–49 (sublinguaalinen)
Fentanyyli 1–4 3–12
Dekstropropoksifeeni 4–7 8–24
Kannabis (THC) 5 tuntia3)
Suurkäyttäjä 14–(> 30)1,2) 72–312
Säännöllinen käyttäjä 5–142)
Satunnaiskäyttäjä 1–52) 20–57
Passiivinen käyttäjä 0(–1)2,4)
LSD 1–42) 1–2 3–4
Bentsodiatsepiinit alle 1–7
Diatsepaami 5–9(–30)1,2) 21–37
Klooridiatsepoksidi 5–9(–30)1,2) 6–27
Oksatsepaami 5–7 4–11
Tematsepaami 5–7 3–13
Alpratsolaami 2–7 6–27
Loratsepaami 2–4 9–16
Klonatsepaamia 5–9(–30)1,2) 19–60
Midatsolaami 1–2 1–4
Triatsolaami 1–2 1,5–5
Gammahydroksibutyraatti (GHB) 0–1 5 tuntia 0,3–1,0
1) Pitkäaikaisessa käytössä korkein annoksin yhdiste saattaa näkyä huomattavan pitkään virtsanäytteessä.
2) Todettavissa virtsassa aineenvaihduntatuotteina (vuorokausi käytön jälkeen).
3) Kannabiksen biologisesti ei-aktiivista aineenvaihduntatuotetta tetrahydrokannabinolihappoa (THC-COOH) voidaan todeta verinäytteestä useita vuorokausia pidempään kuin tetrahydrokannabinolia (THC).
4) Vaatii pienen, ahtaan tilan ja hyvin voimakkaan altistuksen. - Anonyymi
Kyllä me myyjät tiedetään aikarajat ja käyttäjät johtoporraskin tietää
vituttaako nyt reppanaa. - Anonyymi
Huumetestin tekeminen virtsanäytteestä
Sylkitesti
Sylkitestillä näyte otetaan kielen alta olevasta syljestä. Näkymisajat ovat lyhyemmät kuin virtsatesteillä. Huumesylkitestin manipulointi ei ole niin helppoa, kuin virtanäytteestä tehtävässä testissä, sillä se voidaan tehdä valvotusti . Poliisi käyttää huumesylkitestejä myös liikennevalvonnassa.
Hiustesti
Hiuksista ja karvoista tehtävillä huumetesteillä huumeiden toteamisajat ovat pidemmät (joka 3 kk) kuin muilla testimenetelmillä. Hiustestin manipulointi on myös vaikeampaa. Hiuskemikaalit voivat heikentää tulosta, kuten esim. valkaisuaineet. Hiushuumetestiä käytetään tarkkuuden ja pitkän toteamisjakson vuoksi erityisesti sellaisissa työtehtävissä, joissa päihteiden käytölle on nollatoleranssi.
Hikitesti
Hiestä tehtä huumenäyte kerätään hikilaastarin avulla. Hikitesti ei ole tarkka, mutta sillä selviää käytön laajuus. Siksi sitä käytetään pääasiassa päihteiden käytön pitkäaikaisseurantaan. Testi on myös kallis ja herkkä pilaantumaan. Testin etuna on, että sitä ei ole helppo manipuloida.
Veritesti
Veritesti tehdään, kun halutaan selvittää päihteiden akuuttia käyttöä tai päihtymystilaa. Veressä huumeet ei näy pitkään.. Veritestiä pidetään kaikista tarkimpana keinona päihtymystilan tarkistamiseen. Veritesti tehdään , kun halutaan arvioida elimistössä olevan huumeen määrää, käytettyjä annoksia ja akuuttia päihtymystilaa. Veritesti tutkitaan laboratoriossa.
Jauhe- ja pintanäytetesti
Jauheista- ja sivelynäytteistä tehtävällä testillä etsitään huumausaineita ja niiden jäämiä. Testin voi tehdä materiaaleista, elintarvikkeista tai ympäristöstä. Testi on herkkä ja havaitsee hyvinkin pienet ainejäämät. Testattava kohde voi olla kodin, työpaikan tai koulun tiloista löytynyt epämääräinen jauhepussi tai pilleri.
Viranomaisten tekemät huumetestit
Viranomaiskäytössä tehdyt pikatestit jotka ovat antaneet positiivisen tuloksen on aina varmennettava laboratorioanalyysillä, joka huumeiden osalta on yleisesti massaspektrometriaan perustuva. Varmistuskoe tehdään samasta virtsanäytteestä, kuin pikatestikin. Sylkitestin osalta joudutaan ottamaan veri- tai virtsanäyte.
Yrityksissä tehtävät huumetestit
Työntekijälle ei saa tehdä mitään testejä ilman hänen suostumustaan. Työnhakuvaiheessa työnantaja voi kuitenkin edellyttää luotettavaa selvitystä siitä, että hakija ei käytä huumeita. Koska Suomessa mikään instanssi ei myönnä todistusta siitä, että ei käytä huumeita, ainoa vaihtoehto on suostuminen valvottuun huumetestiin. Ellei suostu, työnantajaa ei voi velvoittaa palkkaamaan ko. työnhakijaa. Monet yritykset pitävät paihteetöntä työssäoloa sekä työntekijän että asiakkaiden turvallisuuden kannalta välttämättömänä ja edellyttävät työsopimusta, jossa suostuminen määräaikaisiin huumetesteihin on selkeästi mainittu. Kieltäytyminen huumetestistä voi olla listattuna myös irtisanomisperusteisiin. Huumetestin voi asettaa myös palkkion tai erivapauksien saamisen ehdoksi. Esimerkiksi rehtori voi edellyttää oppilaalta negatiivista huumetestitulosta luokkaretkelle osallistumiselle.
Lapsille ja opiskelijoille tehtävät huumetestit
Mikäli vanhemmat epäilevät lapsen käyttävän huumeita on asiasta syytä keskustella nuoren kanssa. Vanhemman rohkea puuttuminen antaa nuorelle turvallisuudentunnetta ja viestittää välittämistä. Vuorovaikutustilanteessa vanhemman tulisi olla johdonmukainen ja asiallinen. Kotona tehtävällä huumetestillä voidaan alkuun selvittää onko epäilykselle aihetta. Myös kotona oleva testi voi toimia hyvänä pelotteena ennalta ehkäisevästi mahdollisille huumekokeiluille.
Peruskoululaiselle voidaan tehdä huumetesti, jos terveydenhuollon ammattilaisella on perusteltu syy epäillä huumeidenkäyttöä. Testistä voi kieltäytyä, eikä siitä saisi olla seuraamuksia oppilaalle, mutta käytännössä epäily jää olemaan, ja testistä kieltäytymisestä jää merkintä nuoren asiakirjoihin.
Korkeakouluilla ja ammatillisilla oppilaitoksilla on oikeus pyytää huumetestiä mikäli syntyy epäily siitä, että opiskelija on huumausaineiden vaikutuksen alaisena tai riippuvainen huumeista ja hänen toimintakykynsä on heikentynyt.
Todistuksen saa antaa ainoastaan lääkäri, joka on suorittanut sosiaali- ja terveysministeriön, Työterveyslaitoksen ja THL:n koulutuksen \”Huumausainetestien käyttö ja tulkinta työterveyshuollossa\” tai muun vastaavan koulutuksen.
Opiskelijalle annetaan todistus, jonka hän toimittaa oppilaitokseen. Todistuksessa otetaan kantaa siihen, onko opiskelija käyttänyt huumetta muuhun kuin lääkinnälliseen tarkoitukseen siten, että hänen toimintakykynsä on heikentynyt.’
Huumetestauksen aikarajoja
Huumetestin tekemisen aikarajaan vaikuttaa useat tekijät ja siksi aikarajat ovat suuntaa antavia.- Anonyymi
"Virtsanäytteestä"
Miksi jaarittelet noin pitkiä tarinoita?
Ei niitä kuitenkaan kukaan lue.
- Anonyymi
En osaa kuin sääliä käyttäjiä.
- Anonyymi
Miksi sit käytät.kato peiliin.
- Anonyymi
Siinä on yhteiskunnalle kallis taakka elätettäväksi alkoholistien ohella. Mihinkään noista ei ole, muuhun kuin ihmisten kiusaamiseen ja häiriökäyttäytymiseen.
- Anonyymi
Sulla luetun ymmärtäminen nolla , nää rikkaat maksaa ite kaiken eri asia , teille narkeille tehä juotte ja sekakäytätte mitä sattuu. Viinassa sekoilette vajakit sull ei se viina sovi.
- Anonyymi
Näkee kirjoitusasusta että aineet tehneet pääkopassa tehtävänsä. Sääli, nuori ihminen.
- Anonyymi
Huume ei huva jutu.
Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Työsuhdepyörän veroetu poistuu
Hallituksen veropoliittisen Riihen uutisia: Mitä ilmeisimmin 1.1.2026 alkaen työsuhdepyörän kuukausiveloitus maksetaan2236945Pakko tulla tänne
jälleen kertomaan kuinka mahtava ja ihmeellinen sekä parhaalla tavalla hämmentävä nainen olet. En ikinä tule kyllästymää401231Fuengirola.fi: Danny avautuu yllättäen ex-rakas Erika Vikmanista: "Sanoisin, että hän on..."
Danny matkasi Aurinkorannikolle Helmi Loukasmäen kanssa. Musiikkineuvoksella on silmää naiskauneudelle ja hänen ex-raka271032- 75891
Katseestasi näin
Silmissäsi syttyi hiljainen tuli, Se ei polttanut, vaan muistutti, että olin ennenkin elänyt sinun rinnallasi, jossain a61837Hävettää muuttaa Haapavedelle.
Joudun töiden vuoksi muuttamaan Haapavedelle, kun työpaikkani siirtyi sinne. Nyt olen joutunut pakkaamaan kamoja toisaal47834Työhuonevähennys poistuu etätyöntekijöiltä
Hyvä. Vituttaa muutenkin etätyöntekijät. Ei se tietokoneen naputtelu mitään työtä ole.93794Toinen kuva mikä susta on jäänyt on
tietynlainen saamattomuus ja laiskuus. Sellaineen narsistinen laiskanpuoleisuus. Palvelkaa ja tehkää.38781Tietenkin täällä
Kunnan kyseenalainen maine kasvaa taas , joku huijannut monen vuoden ajan peltotukia vilpillisin keinoin.14756- 43733