Kysymys kokeneemmille lantun sekä muiden kovien juuresten leikkaajille:
Miten leikkaatte tehokkaasti ja vaivatta lantut kuutioiksi ilman että leveähköt lanttuviipaleet "liimaantuvat" veitseen kiinni ensileikkuun jälkeen? Tarvitseeko jonkun japanilaistyyppisen veitsen jossa terän kyljissä on ovaaleja uurroksia vai mikä on kikkanne tehokkaaseen lantun leikkuuseen?
Lantun sekä vastaavien kovien juuresten leikkuu ilman kiinnitarttumista
12
365
Vastaukset
Minulla lanttujen, punajuurten, nauriiden, juurisellereiden ja porkkanoiden leikkaaminen muuttui puhtaaksi nautinnoksi kun hankin japanilaiset veitset keittiöön. Näille koville ja isoille juureksille pitää olla ohutteräinen ja jäykkä veitsi. Veitsi pitää olla ohut terän takaa, jotta se leikkaa hyvin, kyljet pitää olla hieman kuperat, ettei tartu kiinni (ovaaleista uurroksista ei ole mitään hyötyä lantun pilkkomisessa) ja selkä pitää olla paksu ja jäykkä, jotta leikkaamisessa voi auttaa toisella kädellä painamalla eikä veitsi jousta ja taivu holtittomasti.
Itse otan lanttujen leikkaamiseen Yoshikanen 240 mm gyuton tai Toyama Noborikoin 240 mm gyuton.
https://www.meesterslijpers.nl/en/yoshikane-shirogami-2-nashiji-gyuto-240
https://www.japanesenaturalstones.com/toyama-noborikoi-stainless-clad-blue-gyuto-240mm/- Anonyymi
Olisiko nautinto yhtä iso kun jos viitenä päivänä viikossa leikkaat juureksia yhteensä noin 100-150 kg ja tomaattia, kurkkua, kaalia ym vihanneksia noin 150 kg, lisäksi sipulia joka päivä noin 20 kiloa.
Minulle on ja siihen riittää pari terävää victorinoxia, joita suurin osa ammattilaisia käyttää. Anonyymi kirjoitti:
Olisiko nautinto yhtä iso kun jos viitenä päivänä viikossa leikkaat juureksia yhteensä noin 100-150 kg ja tomaattia, kurkkua, kaalia ym vihanneksia noin 150 kg, lisäksi sipulia joka päivä noin 20 kiloa.
Minulle on ja siihen riittää pari terävää victorinoxia, joita suurin osa ammattilaisia käyttää."Olisiko nautinto yhtä iso kun jos viitenä päivänä viikossa leikkaat juureksia..."
En ole ammattikokki ja varmasti vaatimukset ovat ammattikokilla erilaiset, mutta esimerkkiveitsissäni on kuitenkin erinomainen geometria ja karkaisu eli ne leikkaavat tylsänäkin paljon paremmin kuin Victorinox ja tylsyvät paljon hitaammin kuin Victorinox.- Anonyymi
😍😋😍😋😍😋😍😋😍
😋 Nymfomaani -> https://ye.pe/finngirl21#18010774x
🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞
- Anonyymi
Suomalainen käsintaottu markkinoilta suoraan sepältä, ei tartu lantut eikä perunat.
Taonta on tietysti tärkeä, mutta ei se vielä keittiöveistä tee. Veitsen hionnalla tehdään geometria, joka leikkaa hyvin ja raaka-aineet ei tartu kylkiin kiinni. Lämpökäsittely on myös jopa tärkeämpi kuin taonta. En ole löytänyt suomalaisilta sepiltä hyviä keittiöveitsiä. Ne ovat lähinnä houkuttelevan näköisiä hilavitkuttimia tai surkean geometrian omaavia teroitettuja pellin palasia.
Nostaisin esimerkkinä hyvin leikkaavaksi veitseksi Yoshikanen gyuton. Aiemmassa viestissä linkkasin väärän, itsellä on SKD eikä Shirogami 2 gyuto 240 mm. Ei lopu teho kesken isommassakaan lantussa ja palat putoaa veitsen lappeesta itsestään irti.
https://www.meesterslijpers.nl/en/yoshikane-skd-nashiji-gyuto-240-2- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
Taonta on tietysti tärkeä, mutta ei se vielä keittiöveistä tee. Veitsen hionnalla tehdään geometria, joka leikkaa hyvin ja raaka-aineet ei tartu kylkiin kiinni. Lämpökäsittely on myös jopa tärkeämpi kuin taonta. En ole löytänyt suomalaisilta sepiltä hyviä keittiöveitsiä. Ne ovat lähinnä houkuttelevan näköisiä hilavitkuttimia tai surkean geometrian omaavia teroitettuja pellin palasia.
Nostaisin esimerkkinä hyvin leikkaavaksi veitseksi Yoshikanen gyuton. Aiemmassa viestissä linkkasin väärän, itsellä on SKD eikä Shirogami 2 gyuto 240 mm. Ei lopu teho kesken isommassakaan lantussa ja palat putoaa veitsen lappeesta itsestään irti.
https://www.meesterslijpers.nl/en/yoshikane-skd-nashiji-gyuto-240-2mikä järki sulla on linkkailla jotain monen sadan euron veitsiä kun ei kukaan täysijärkinen tuollaisia ole ostamassa
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
mikä järki sulla on linkkailla jotain monen sadan euron veitsiä kun ei kukaan täysijärkinen tuollaisia ole ostamassa
Loistavasti kirjoitettu ja kun katsoo vielä noita muita ton muijan kirjoituksia niin huh huh. Elää kyllä tosiaan jossain kuplassa.
Anonyymi kirjoitti:
mikä järki sulla on linkkailla jotain monen sadan euron veitsiä kun ei kukaan täysijärkinen tuollaisia ole ostamassa
"mikä järki sulla on linkkailla jotain monen sadan euron veitsiä kun ei kukaan täysijärkinen tuollaisia ole ostamassa"
"Loistavasti kirjoitettu ja kun katsoo vielä noita muita ton muijan kirjoituksia niin huh huh. Elää kyllä tosiaan jossain kuplassa."
Niin, aloittajahan kysyy neuvoja työkalusta ilman hintarajaa. Jos kysytään esimerkiksi suorituskykyistä maasturia niin tuletteko ulisemaan BMW X5:sta, että hullu kuplassa elelevä akka kun Lada Niva ei kelpaa? 😂- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
"mikä järki sulla on linkkailla jotain monen sadan euron veitsiä kun ei kukaan täysijärkinen tuollaisia ole ostamassa"
"Loistavasti kirjoitettu ja kun katsoo vielä noita muita ton muijan kirjoituksia niin huh huh. Elää kyllä tosiaan jossain kuplassa."
Niin, aloittajahan kysyy neuvoja työkalusta ilman hintarajaa. Jos kysytään esimerkiksi suorituskykyistä maasturia niin tuletteko ulisemaan BMW X5:sta, että hullu kuplassa elelevä akka kun Lada Niva ei kelpaa? 😂Tai jos joku kysyy vinkkejä vähän erilaiseen suklaaseen kun kaikki on niin latteaa sokerimössöä niin nämä persvakoukot tarjoavat Maraboun maitosuklaata ja Fazerin sinistä. No totta kai kysyjä on jo kokeillut niitä, kuten myös aloittaja on todennäköisesti kokeillut jo Ikean ja Victorinoxin veitset ja kysyy jotain parempaa, ehkä jopa japanilaisia veitsiä kuten aloituksesta tulee ilmi. Ja japanilainen veitsi ei tosiaankaan ole mikään santokun muotoinen teroitettu pellinpala, johon on stanssattu muutama kanji ja houkutteleva japanilainen nimi.
- Anonyymi
Lanttuja pilkkoessa en edes yritä mitään ohuita siivuja saada aikaiseksi. Jos esim lanttulaatikkoa olen tekemässä niin riittää, että saa palat sopivan kokoisiksi ei tarvitse edes saman kokoisia kaikki palat olla. Ihan tavallista veistä käytän. Suurin osa veitsistäni merkkiä Tupperware.
- Anonyymi
Eikö tavallisen pohjoismaista terähiontatyyppiä edustavan puukon tarttumattomuus olisi paras koska yksinkertainen suora V-tyylinen terä tavallaan puskee juuresten kosteat kyljet erilleen?
Paksumpi terä myöskin erottaa lantun puolikkaat toisistaan tehokkaammin kuin ohut terä.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Hetken jo luulin, että en ikävöi sinua koko aikaa
Mutta nyt on sitten taas ihan hirveä ikävä jotenkin. Tiedätköhän sinä edes, kuinka peruuttamattomasti minä olen sinuun r345678Outoa että Trump ekana sanoutui irti ilmastosopimuksesta
kun Kaliforniaa riepottelee siitä johtuvat tuhoisat maastopalot. Hirmumyrskytkin ovat USA:ssa olleet tuhoisia.4942584JOKO OLETTE KUULLET, MITÄ KIURUVEDELLÄ ON SATTUNUT!
Oletteko jo kuulleet, mitä Kiuruvedellä on sattunut, voi hyvänen aika? Aivan viime tuntien aikana olisi sattunut, jos t51675Eli jos toisen hiki haisee ns. omaan nenään siedettävältä
Se kertoo hyvästä yhteensopivuudesta. Selvä! Olet mies minun. 🫵🥳281440En tiedä miksi kerroin sinusta täällä
Siksi kai, kun meidän juttu on niin alkuvaiheessa, etten voi vielä puhua siitä kenellekään.171139Oho! Queen of Fucking Everything villitsee - Ikean sininen luottotuote nappasi hervottoman idean!
Ikea on ajan hermoilla! Aika hauska idea ja Queen of Fucking Everything -ajatus toimii hyvin tässäkin. Lue lisää: http7994Ei ois kyllä kivaa
Jos miestä ei kiinnostais ollenkaan minun seura. Aina huitelis ties missä tai olis omassa seurassaan. Kaikki muu ois kiv4927- 62902
Nainen, tunnetko saman kuin minä
Syvän yhteyden välillämme, silloin kun se tunne tulee. Niinä hetkinä minulla on niin järjettömän suuri ikävä sinua. Ikäv43883HS - Yllätyskäänne Eagle S -tutkinnassa, Supo pitää onnettomuutena
HS:n mukaan esitutkinta joudutaan todennäköisesti keskeyttämään syyttäjän päätöksellä mikäli näyttöä tahallisuudesta ei194817