Mitähän on tuo saippuamainen vaahto jota ilmaantuu paistinpannulle kun paistan maustamattomia broilerin minuuttipihvejä? Minulla on tapana huuhdella fileet ennen paistamista ja tuntuu että silloin vaahtoa ilmaantuu jopa enemmän kuin silloin jos en huuhtele. Marinoituja paistaessa ei tule vaahtoa.
Onko tämä nyt merkki että broilerien tehotuotantokidutus on siinä pisteessä että pakko alkaa vegaaniksi? Kariniemi kyllä vaikuyttaa kohtelevan kanoja suht hyvin moneen muuhun verrattuna eikä käytä antibiootteja tai hormoneita.... 🤔
Vaahto kanafileitä paistaessa?
10
3157
Vastaukset
Kanan lihasnesteessä on proteiinia, joka hyytyy lämmössä ja nämä proteiinit muodostavat vettä sitkeämmän verkoston, joka mahdollistaa ilmakuplien syntymisen ja vaahtoutumisen. Täysin normaali reaktio eikä antibiooteilla, hormoneilla tai kanan kidutuksella ole mitään tekemistä asian kanssa.
- Anonyymi
Vaikuttaisi siltä, että ne on maseerattu, mutta ei maustettu, six noita ei kannata ostaa kun lienee klaseerattu täyteen aineita ja vettä ainakin 10 % lioksella.
Osta pakasteesta ns. kana joka on emobroiskua paloittele ja keitä kauan se maistuu kanalle. Paloittele kana pieneksi luineen ja laita lihalientä kattilaan ainakin 2 ltr, lisäksi valkosipulin kynnet (siis yhden sipulin kynnet) ja paprikaa, pinnalle öljyä keitä hyvin kypsäksi nostele lautaselle paloja ja lientä, dippaa patonkia liemeen ruoka on sormin syötävää Espanjalaiseen maalais tapaan.Ei se johdu mistään maseerauksista ja klaseerauksista (mitä ihmettä nämä edes ovat?) vaan ihan vaan siitä, että kanan lihasneste tulee pannulle ja sen proteiinit hyytyvät, jolloin nesteestä tulee paksumpaa ja muodostaa kuplia. Marinointiliemi on niin paksua, ettei siitä tule vaahtomaista ja vastaavasti kun fileen huuhtelee ennen paistoa niin proteiinipitoista nestettä tulee enemmän pannulle ja vaahtoaa jopa enemmän kuten aloittaja ihan oikein havainnoi.
Tässä tieteellinen selitys asialle:
What Is That Foam When You Boil Chicken?
"The proteins transform from a liquid state to a solid state; they become firm and the process is irreversible," says Mark Traynor, Associate Professor and Director of Culinary Science at the Horst Schulze School of Hospitality Management at Auburn University.
As the cooking continues, the proteins tangle and bond to each other forming a network that traps air, which creates the foam and allows them to rise to the top of the pot."
https://www.southernliving.com/what-is-the-foam-from-boiling-chicken-7094138- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
Ei se johdu mistään maseerauksista ja klaseerauksista (mitä ihmettä nämä edes ovat?) vaan ihan vaan siitä, että kanan lihasneste tulee pannulle ja sen proteiinit hyytyvät, jolloin nesteestä tulee paksumpaa ja muodostaa kuplia. Marinointiliemi on niin paksua, ettei siitä tule vaahtomaista ja vastaavasti kun fileen huuhtelee ennen paistoa niin proteiinipitoista nestettä tulee enemmän pannulle ja vaahtoaa jopa enemmän kuten aloittaja ihan oikein havainnoi.
Tässä tieteellinen selitys asialle:
What Is That Foam When You Boil Chicken?
"The proteins transform from a liquid state to a solid state; they become firm and the process is irreversible," says Mark Traynor, Associate Professor and Director of Culinary Science at the Horst Schulze School of Hospitality Management at Auburn University.
As the cooking continues, the proteins tangle and bond to each other forming a network that traps air, which creates the foam and allows them to rise to the top of the pot."
https://www.southernliving.com/what-is-the-foam-from-boiling-chicken-7094138Kiitos tyhjentävästä vastauksesta 👍
T. Aloittaja
- Anonyymi
Liian kylmä pannu niin alkaa kanakeittoa syntymään.
Eli jatkossa valurautapannu riittävän kuumaksi, sopiva klöntti voita perään ja kun voi sulanut ja alkanut kuplimaan, niin sitten vasta kanan riekaleet sekaan.- Anonyymi
Onnistuu hyvin teflonpannullakin broilerin fileiden paisto, kunhan broilerin annetaan ensin hetken olla huoneen lämmössä ennen paistamista ja laitetaan tarpeeksi kuumalle pannulle. Minulle ei ole koskaan tullut mitään vaahtoa broileria paistinpannulla paistaessa.
- Anonyymi
Broileria eikä kanaa kannata huuhtoa ennen paistamista. Minä en sitä tee koskaan ja hyvää tulee eikä tule sitä vaahtoa. Käytössä teflon pannu.
- Anonyymi
Sanoit mitä sanoit mutta kaikkiin lihatuotteisiin alkaa kasvaa mikrobikasvustoa heti kun joutuvat hän kanssa tekemisiin. Eikä mikään vakuumi tai kaasusäilytys poista ongelmaa. Tietenkin kypsentäminen itsessään tappaa mikrobit mutta en minä halua mitään bakteerivainajia syödä lisukkeena kun syön lihatuotteita.
- Anonyymi
Liian kylmä pannu.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Hetken jo luulin, että en ikävöi sinua koko aikaa
Mutta nyt on sitten taas ihan hirveä ikävä jotenkin. Tiedätköhän sinä edes, kuinka peruuttamattomasti minä olen sinuun r345548Outoa että Trump ekana sanoutui irti ilmastosopimuksesta
kun Kaliforniaa riepottelee siitä johtuvat tuhoisat maastopalot. Hirmumyrskytkin ovat USA:ssa olleet tuhoisia.4902543Eli jos toisen hiki haisee ns. omaan nenään siedettävältä
Se kertoo hyvästä yhteensopivuudesta. Selvä! Olet mies minun. 🫵🥳271369JOKO OLETTE KUULLET, MITÄ KIURUVEDELLÄ ON SATTUNUT!
Oletteko jo kuulleet, mitä Kiuruvedellä on sattunut, voi hyvänen aika? Aivan viime tuntien aikana olisi sattunut, jos t51355En tiedä miksi kerroin sinusta täällä
Siksi kai, kun meidän juttu on niin alkuvaiheessa, etten voi vielä puhua siitä kenellekään.171089Oho! Queen of Fucking Everything villitsee - Ikean sininen luottotuote nappasi hervottoman idean!
Ikea on ajan hermoilla! Aika hauska idea ja Queen of Fucking Everything -ajatus toimii hyvin tässäkin. Lue lisää: http7964- 62872
Ei ois kyllä kivaa
Jos miestä ei kiinnostais ollenkaan minun seura. Aina huitelis ties missä tai olis omassa seurassaan. Kaikki muu ois kiv4867Nainen, tunnetko saman kuin minä
Syvän yhteyden välillämme, silloin kun se tunne tulee. Niinä hetkinä minulla on niin järjettömän suuri ikävä sinua. Ikäv43863Siellä taas pyörin
Nimittäin sinun paikkakunnalla mies. Mutta en vieläkään nähnyt sinua. Miksi sinä olet minulta aina piilossa?9796