Teen lasagnea, johon tein o eilen valmiiksi ragu Bolognesen ja kohta rakentelen lasagnet vuokiin ja laitan savustimeen 160C tunniksi. Eilen kävimme mieheni kanssa kaupassa, mutta vasta kotona huomasin, että voipaketti jäi ostamatta ja sitähän tarvitaan béchamelkastikkeeseen.
Koska lähimpään kauppaan on yli 20 km, emme jaksaneet lähteä uudelleen kauppaan ja sen sijaan tarkastin kaapeista korvaavat rasvavaihtoehdot. Kaapin perältä löytyi purkki ankanrasvaa, jonka päätin käyttää voin korvaajana béchamelkastikkeessa. Onko kokemusta, tuleeko ankanrasvasta hyvä kastike vai olisiko kannattanut käyttää esimerkiksi rypsiöljyä, oliiviöljyä vai peräti leipämargariinia (Keiju)?
Tuleeko ankanrasvasta hyvä valkokastike?
6
314
Vastaukset
- Anonyymi
Laittaisin mieluummin keijua, jos se on sellaista keijua jota voi ruuanlaitossa käyttää. En kyllä mitään ankanrasvaa siihen laittaisi. Tavallinen leivontamargariinikin käy tai flora culinesse. Toivottavasti sinulla on mozzarella raastetta siihen kastikkeeseen laittaa ja lasagnen päälle.
"En kyllä mitään ankanrasvaa siihen laittaisi."
Onko luuloa vai kokemusta? Millä tavalla tuli huonoa kun olet käyttänyt ankanrasvaa? Käytän ruuanlaitossa usein hanhenrasvaa. Sillä tulee aivan huippuhyvät lohkoperunat uunissa ja hanhenrasva on parhaan makuinen friteerausrasva perunoille, muille kasviksille, lihalle, kalalle ja muille mereneläville.
Tein ankanrasvasta kuitenkin tuon valkokastikkeen ja valmis lasagne oli kyllä erittäin hyvää, ei mitään huonoja sivumakuja vaan vahva, herkullinen umamin maku. Tähän vaikutti varmasti myös Marco Pierre Whiten reseptillä tehty maukas ragu bolognesen kasvisversio eli liha korvattu kukkakaalimuruilla. Ragussa tosiaan kukkakaali, juuriselleri, varsiselleri, sipuli, porkkana, valkosipuli, paseerattu tomaatti, tomaattipyree, vettä, suolaa, timjamia ja laakerinlehtiä.- Anonyymi
😍😋😍😋😍😋😍😋😍
🍑 Nymfomaani -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21
🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
- Anonyymi
Missä hemmetissä täällä Suomessa edes myydään ankan tai hanhenrasvaa. Hanhiakaan en ole nähnyt myynnissä ja ankoistakin satunnaisesti vain hintapaloja.
Tätä olen käyttänyt friteeraukseen. Tämä on riittävän iso purkki niin ei tarvitse osaa useita kalliita pikkupurkkeja.
https://www.delideli.fi/fin/tuote/hanhenrasva-2/
Tätä käytin valkokastikkeeseen. Tämä on kilohinnaltaan kallista, mutta kokeilemisen arvoinen lohkoperunoihin, jotka pääsee maun ja rapeuden puolesta ihan uudelle tasolle.
https://www.s-kaupat.fi/tuote/la-maison-godard-350g-ankanrasva/3461950021830
Tässä on samansuuntainen resepti, jolla itse teen. Tässä on käytetty hanhenrasvaa ja itsekin sillä teen, mutta ankanrasva on hyvin samanlaista ja makueroja tuskin on, ainakaan paljon.
https://www.bbc.co.uk/food/recipes/goose_fat_roast_potatoes_24965
- Anonyymi
On sitä rikkailla millä mällätä. Ei kiitos noille järkyttävän hintaisille tuotteille.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ootko nainen noin mustis musta
Onhan se toki imartelevaa kun olet kaunis ja kaikkea muutakin, mutta ehkä vähän kummallista, kun ei varsinaisesti olla t846895- 353691
- 443248
Kauan säkin jaksoit
Minun perässä juosta. Kunnes pahoitit mielen. Kuinka monta anteeksipyyntöä olet vailla? 🧐402462- 2032182
- 1202153
Miksi kaipaat
Ja olet elämässäni vielä kaiken tämän jälkeen? Eikö kaikki ole jo selvää välillämme?292079- 402072
Mietin tässä T....
Oletko jo kesälomalla.?Keli on ihanaa, ja sinä nautit veneilystä.... Edelleen käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua..241778Askanmäessä Huippu esitys
Kävimme Ystävien kanssa Askanmäen kesäteatterissa. Kaikki tykättiin esityksestä aivan valtavasti. En varmaan koko vuonna181654