Säilömisohjeissa kehoitetaan käyttämään keitettyä, mutta huoneenlämpöiseksi jäähtyttä vettä. Youtube-videoissa kuitenkin "ammattilaiset" lorottelee suoraan hanasta purkkiin.
Jos vesijohtovesi on bakteereista saastunutta, niin luulisi sitä juodessa tulevan muutenkin vatsavaivoja.
Onko tuo keittämisvaihe siis loppujen lopuksi täysin turhaa, jos käytetty vesi on juomakelpoista?
Onko vesijohtovedessä bakteereita?
4
327
Vastaukset
- Anonyymi
Ne katsomasi reseptit eivät varmaan ole suomalaisia, jos kehoitetaan keittämään vesi ennen käyttöä. Suomessa hanavesi on juotavaa yleisesti ottaen.
- Anonyymi
🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒
😍 Nymfomaani -> https://ye.pe/finngirl21#18064744D
🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞
- Anonyymi
Vesijohto vedessä voi olla bakteereja ja muita mikro-organismeja. Koskaan et saa käyttää vesihanavettä joka on kuumaa tai lämmintä suoraan hanasta ruoanlaittoon tai juomaan.
Hyvin varovainen saa olla varsinkin jos on ollut vesikatko vaikkapa sähkökatkoksen johdosta, tai jos vesi tulee omasta kaivosta.
Jos aiot säilöä vettä niin silloin säilömiseen tarkoitetut astiat tulee olla desinfioituja. Pakasteessa kylmävesi säilyy vuoden päivät, jääkaapissa korkeintaan viikon.
Nyt kun sähkönhinnat ovat olleet korkeat niin monet ovat säätäneet lämminvesivaraajat jopa vain 50 - 60 asteelle ja tämä johtaa sitten legionellabakteeri sairauteen (vesijohdoissa) joka voi johtaa nopeasti kuolemaan.
Vesi on elämän asia eikä enää itsestäänselvyys. Melkein kaikki säilöminen edellyttää pastörointia eli vesi ja säilöttävät ruoka-aineet pitää kuumentaa. Toki jos käyttää voimakasta suolaa ja/tai happamuutta niin sitten se riittää pelkästään, mutta niissäkin on riskinsä. Varsinkin fermentoinnissa on riskinsä botulismiin kun riittävän happamuuden saavuttaminen kestää muutaman päivän. Siksi astiat pitää olla kuumennuksen käyneitä, neste pastöroitua ja elintarvikkeet puhtaita, jos niitä ei keitetä kypsiksi sekä riittävästi suolaa ja viileä lämpötila.
Vesijohtovedessä ei ole onneksi C. botulinum bakteeria, mutta muita bakteereja siinä saattaa olla vähäisiä määriä. Nämä bakteerit eivät tuota ongelmia "tuoreessa" vedessä, mutta kun sitä säilyttää väärin (lämpimässä ja pastöroimattomana) ravinteikkaassa ympäristössä (säilykkeissä on bakteereille ravintoa) niin syntyy ongelmia. Jos C. botulinumia haluaa säilykkeissä viljellä niin pastöroimaton järvivesi lähellä mutapohjaa on hyvä bakteerilähde.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Anteeksi mies
En vaan osaa kohdata sinua ja olla normaali. En tiedä mikä vaivaa. Samaan aikaan tekee mieli tulla lähelle ja kuitenkin5911235Mietin aina vain
Minä niin haluaisin nähdä sinut. Ei tuo yhden ainoan kuvan katsominen paljon helpota... Miksi sinä et voisi olla se roh174751Hetken jo luulin, että en ikävöi sinua koko aikaa
Mutta nyt on sitten taas ihan hirveä ikävä jotenkin. Tiedätköhän sinä edes, kuinka peruuttamattomasti minä olen sinuun r334187Outoa että Trump ekana sanoutui irti ilmastosopimuksesta
kun Kaliforniaa riepottelee siitä johtuvat tuhoisat maastopalot. Hirmumyrskytkin ovat USA:ssa olleet tuhoisia.4462259Palstan henkisesti sairaat ja lihavat
Täällä on sairaita, työttömiä ihmisiä kirjoittelemassa joilla ei ole tarkoituksena kuin satuttaa ihmisiä. Jos eksyt pals1142190Saan kengurakkaan kotiin viikon päästä
Mitä tapahtui? Martina hehkutti tätä stoorissaan reilu viikko sitten, mutta eipä aussimiestä Suomessa näkynyt, vaan tapa2631678FinFamin ryhmät
Älkää hyvät ihmiset luottako tähän tahoon. Ryhmiä on, mutta eivät ne toimi. Ihmisiä savustetaan ulos, vaikka näissä piir01441Osmo Peltola voitti ansaitusti Kultaisen Venlan - Kirvoitti yleisöltä mahtavan reaktion!
JEE, onnea Osmo! Osmo Peltola voitti Vuoden esiintyjän Kultainen Venla -palkinnon. Isä-Peltsin ja Osmon luontoseikkailu781255Olen vähän
Hysteerinen se on totta. Etkai ymmärrä miten syvästi tunnen sinua kohtaan. Ja olet aina lähelläni. Olet osa jo jotain. I101175- 391166