Viime viikolla kaivelin nauriit pellosta pois. Niitä tulikin iso ämpärillinen. Voiko ne pakastaa ? Siis raastaa ensin ja sitten pakasterasioihin ja pakastimeen ? Tai tietty näin voi tehdä, mutta meneekö pilalle pakkasessa ?
Nauris
5
3809
Vastaukset
- voivoivoivoivoovi
Raakana pakastettavat kasvikset
Porkkana, lanttu, nauris ja palsternakka voidaan pakastaa raastettuna ilman esikiehautusta, tomaatti viipaloituna, kesäkurpitsa kuutioituna, purjo viipaloituna, tilli ja persilja hienonnettuna, paprika viipaloituna/kuutioituna sekä maissi kokonaisena ilman suojalehtiä.
Tuolta löysin :http://www.verkkouutiset.fi/arkisto/Arkisto_2000/1.syyskuu/kurk3500.htm - sama ongelma
Nauris kun ei säily kovin kauaa jääkaapissa
eikä kellarissa ja mullakin on ylituotantoa.
Eilen muuten paistelin nauris-karjanpiirakoita
kun en oikein muuta käyttöä keksinyt.
Makuraadin mielestä olivat hyviä.
muuten normaali piirakka, mutta täytteeseen keitin ja soseutin naurista riisipuuron joukkoon.
Hivenen eksoottisen makuinen, mutta kannatti :o)- vanha kokki
On luultavasti unohdettu myös maaseudulla. Pojanjolppina ollessani C.T.Wardin kauppapuutarhassa harjoittelijana Haagassa
Vanhaviertotie jotakin. Siis stadissa, mutta silloin landella.
Sain puutarhatouhuissa mm. rautaisannoksen juuresten säilyttämisen opeissa.
Vanha puolalainen ylipuutarhuri Smolsky oli intohimoinen aumaaja, joten aumasimme talven varalle porkkanat lantut, nauriit, palsternakat, mustajuuret jne.
Aumat rakennettiin kuivasta hienosta hiekasta, johon kerroksittain aseteltiin juurekset ja peiteltiin kuivalla hiekalla. Aumat saattoivat olla useita metrejä pitkiä ja lähes pari metriä korkeita. Valmis auma peiteltiin huolellisesti olkimatoilla, joten se pysyi melko kuivana ja sulana läpi talven.
Auma avattiin aina tarvittaessa ja haluttu määrä juureksia otettiin käyttöön, jonka jälkeen auma suljettiin. Näin säilytetyt juurekset olivat yhtä freesejä kuin juuri maasta nostetut. Säilymiselle tärkeätä oli että hiekka oli kuivaa ja juurekset terveitä ja virheettömiä.
Mahtaneeko mikään kauppapuutarha enää harrastaa juuresten aumausta?
Tämä oli sitä aikaa kun ensimmäisiä tulppaaneja alettiin hyötää suomessa. - Anonyymi
vanha kokki kirjoitti:
On luultavasti unohdettu myös maaseudulla. Pojanjolppina ollessani C.T.Wardin kauppapuutarhassa harjoittelijana Haagassa
Vanhaviertotie jotakin. Siis stadissa, mutta silloin landella.
Sain puutarhatouhuissa mm. rautaisannoksen juuresten säilyttämisen opeissa.
Vanha puolalainen ylipuutarhuri Smolsky oli intohimoinen aumaaja, joten aumasimme talven varalle porkkanat lantut, nauriit, palsternakat, mustajuuret jne.
Aumat rakennettiin kuivasta hienosta hiekasta, johon kerroksittain aseteltiin juurekset ja peiteltiin kuivalla hiekalla. Aumat saattoivat olla useita metrejä pitkiä ja lähes pari metriä korkeita. Valmis auma peiteltiin huolellisesti olkimatoilla, joten se pysyi melko kuivana ja sulana läpi talven.
Auma avattiin aina tarvittaessa ja haluttu määrä juureksia otettiin käyttöön, jonka jälkeen auma suljettiin. Näin säilytetyt juurekset olivat yhtä freesejä kuin juuri maasta nostetut. Säilymiselle tärkeätä oli että hiekka oli kuivaa ja juurekset terveitä ja virheettömiä.
Mahtaneeko mikään kauppapuutarha enää harrastaa juuresten aumausta?
Tämä oli sitä aikaa kun ensimmäisiä tulppaaneja alettiin hyötää suomessa.Mielenkiintoista kuulla tällaisesta vanhasta säilytystavasts
Anonyymi kirjoitti:
Mielenkiintoista kuulla tällaisesta vanhasta säilytystavasts
Aumaus vähentää haihtumista ja suojaa kasvitautien leviämistä. Juuresten nahistuminen jääkaapissa johtuu itse asiassa haihtumisen aiheuttamasta kuivumisesta. Oikeanlainen maakellari ajaa saman asian kuin aumaus. Kellarissa pitää olla kuitenkin lämpötila parin asteen tarkkuudella oikea, ilmankosteus noin 95-98%, pimeää ja tietysti ehjät juurekset.
Viisi astetta lämmintä on sopiva lämpötila perunalle. Nolla astetta on ihannelämpötila porkkanalle, lantulle, valkokaalille ja punakaalille. Punajuuret viihtyvät parhaiten yhdessä tai kahdessa lämpöasteessa, kun taas purjosipuli haluaa pienen pakkasen puraisun asteen tai puolen asteen pakkasessa.
Jos on tehtävä kompromissi, on parempi, että lämpötila on pari astetta lämpöisempi kuin pari astetta liian kylmä.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Hetken jo luulin, että en ikävöi sinua koko aikaa
Mutta nyt on sitten taas ihan hirveä ikävä jotenkin. Tiedätköhän sinä edes, kuinka peruuttamattomasti minä olen sinuun r345688Outoa että Trump ekana sanoutui irti ilmastosopimuksesta
kun Kaliforniaa riepottelee siitä johtuvat tuhoisat maastopalot. Hirmumyrskytkin ovat USA:ssa olleet tuhoisia.4972602JOKO OLETTE KUULLET, MITÄ KIURUVEDELLÄ ON SATTUNUT!
Oletteko jo kuulleet, mitä Kiuruvedellä on sattunut, voi hyvänen aika? Aivan viime tuntien aikana olisi sattunut, jos t81741Eli jos toisen hiki haisee ns. omaan nenään siedettävältä
Se kertoo hyvästä yhteensopivuudesta. Selvä! Olet mies minun. 🫵🥳291468En tiedä miksi kerroin sinusta täällä
Siksi kai, kun meidän juttu on niin alkuvaiheessa, etten voi vielä puhua siitä kenellekään.171139Oho! Queen of Fucking Everything villitsee - Ikean sininen luottotuote nappasi hervottoman idean!
Ikea on ajan hermoilla! Aika hauska idea ja Queen of Fucking Everything -ajatus toimii hyvin tässäkin. Lue lisää: http7994Ei ois kyllä kivaa
Jos miestä ei kiinnostais ollenkaan minun seura. Aina huitelis ties missä tai olis omassa seurassaan. Kaikki muu ois kiv4937- 62902
Nainen, tunnetko saman kuin minä
Syvän yhteyden välillämme, silloin kun se tunne tulee. Niinä hetkinä minulla on niin järjettömän suuri ikävä sinua. Ikäv43883HS - Yllätyskäänne Eagle S -tutkinnassa, Supo pitää onnettomuutena
HS:n mukaan esitutkinta joudutaan todennäköisesti keskeyttämään syyttäjän päätöksellä mikäli näyttöä tahallisuudesta ei194817